Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Graag meer Benzine in het islamdebat. Dank u

rachidbenzineophetvuur.jpgHet islamdebat in Nederland kan best wat meer Benzine gebruiken. Rachid Benzine, wel te verstaan. Een islamoloog, Frans ook nog. Maar eentje waar we al decennia lang naar smachten. Eentje die dingen zegt als: "Ja, er wordt zoveel gemoord in naam van Allah dat je niemand nog overtuigt door 'islam is vrede!' te roepen. Vertegenwoordigers van moslimorganisaties, maar ook politici van allerlei richtingen roepen om het hardst 'dit is niet de islam'. Omdat je zo niet na hoeft te denken over een religie of een eigen verantwoordelijkheid bij wat er gaande is. Je kunt IS een monster noemen dat de islam in een kwaad daglicht stelt, maar dat verklaart natuurlijk niet hoe IS - een extreme variant van de salafistische islam - heeft kunnen ontstaan. Je kunt beter onder ogen zien dat de islam gewelddadig kan zijn, in woorden of in daden." Een islamoloog die in staat is af te stappen van het heilige karakter van de Koran, Mohammed en de islam! Kortom, die een wetenschappelijke, historische en antropologische interpretatie van de islam wenst. En dat ook probeert over te brengen op snel radicaliserende jeugd. FEEST! Lees het interview in Trouw vandaag, of met Brusselnieuws vorig jaar. Wat een verademing met de 'Gij Zult Niet Kwetsen'-leuzen, de 'Maar Charlie Hebdo e.a. Vragen Er Zelf Om'-analyses en de 'Jihadistische Jongeren Zijn Op De Eerste Plaats Slachtoffer'-tendens. Door de Islam, Mohammed, de Koran en haar interpretaties in historische context te plaatsen, strip je het van het heilige element en breng je het geheel terug naar redenatie, argument en rationaliteit. Applaus. Maar goed. Gegronde kritiek op de islam en hoe mensen haar interpreteren. Hoe zal daar op gereageerd worden? Wij zetten ons geld op: 'Rachid Benzine is een racistische islamofoob!' Maar goed. Een kritische introspectie van een islamoloog, die het geweldsaspect benoemt en daar vanaf wil, dat zouden er meer moeten doen. Veel meer. Heel veel meer. Allemaal, eigenlijk. Zodat islam gewoon een achterlijke religie wordt, zonder de componenten die smachten naar geweld & overheersing op basis van een heilig verklaarde 9e eeuwse interpretatie van Mohammed. Achterlijk, maar onschuldig, net als andere religies. Dat wensen wij de islam toe. De ideeën van Rachid Benzine zijn een goed begin. Alle visums die we hebben voor deze man, aub.

Reaguursels

Inloggen

wim10 | 12-05-15 | 01:20 Nazisme en communisme worden geschat op ongeveer 120 miljoen vermoordde andersdenkenden. Mensen werden opgesloten in psychiatrische inrichtingen en daar grondig gek gemaakt, mensen verdwenen in kampen om zich dood te werken, mensen verdwenen in vernietigingskampen om te worden vergast en verbrand. Dat is allemaal recente geschiedenis. De islam wordt geschat op 270 miljoen vermoordde andersdenkenen. Hitler bewonderde zeer de islam (prima sociaal-darwinistisch moordlustig) en haatte het christendom (te lief, te soft). En tegenwoordig is ‘Mein Kampf nog steeds een bestseller in het Midden-Oosten. Jezus predikte 3 jaar naastenliefde en werd vermoord door de militaire dictatuur van het Romeinse Rijk. Mohammed predikte 30 jaar verovering en werd stichter van een militaire dictatuur. Jezus en Mohammed zijn beide waarschijnlijk meer constructies dan werkelijkheid. In Nieuwe Testament en Koran is veel te vinden dat verwijst naar eerdere mythologie en teksten reeds aanwezig in het Midden-Oosten. ‘Maagdelijke geboorte’, ‘opstanding ten hemel’, de mythologie is daar vol mee. Zoals de Koran vol is met verwijzingen naar de Bijbel. ‘Religie’ is een poging tot zin van bestaan. Het is nauw verwant met filosofie en kunst. En wordt het geïnstrumentaliseerd voor politiek, zie o.a. de islam (onderwerping), dan krijg je bijvoorbeeld 270 miljoen vermoordde andersdenkenden. Wil je dergelijke wanen bestrijden, dan is het interessant te kijken naar wat wetenschappers, historici en filosofen tegenwoordig zeggen over de (neurologische, psychologische, enzovoort) achtergrond van wereldbeschouwing en cultuur – zie bijvoorbeeld werk van André Klukhuhn. www.youtube.com/watch?v=jOuuxhlkjDI

Benedict Broere | 12-05-15 | 12:52

Kaan78 | 12-05-15 | 10:26
Alle Islam is islam van de moslims. Dat die moslims zo verdomde stupide zijn dat ze zich door Christenen, Engelsen, Amerikanen en Joden laten opnaaien wil ik overigens graag geloven.

Schoorsteenveger | 12-05-15 | 10:46

IS is een voortvloeisel (niet van de Islam) maar van Christen bemoeienis en heeft zijn roots in de 17de en 18de eeuw. Engelsen hebben zoiets als de Wahabisme gecreerd en stoken het vuur op(samen met USA en Israel)in het middenoosten als ze er zin in hebben. Dit is het islam van de Christenen hebben gecreerd. In de islam van de moslims zie je dit soort zaken niet.

Kaan78 | 12-05-15 | 10:26

De islam is ziek, en zijn voorgangers doodziek.

equal to condell | 12-05-15 | 09:59

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 23:44
Het is steeds dezelfde riedel. Tariq Ramadan zegt exact hetzelfde. Enerzijds zijn er de Heilige Teksten, letterlijk het Woord van God, en daarom immuun, onaantastbaar, volmaakt, anderzijds zijn er de interpretaties, historisch bepaald, cultureel bepaald, veranderlijk. De truuk is om steeds als het ergens fout gaat met die Islam re beweren dat er dan sprake is van een 'foute interpretatie'. Ad hoc of post hoc kan die islam zélf steeds gescheiden worden van de geschiedenis en daarmee zijn volmaaktheid behouden, want de grens tussen tekst en interpretatie is nooit absoluut en kan door de schriftgeleerden naar willekeur verlegd worden. Sterker nog, die grens kan naar de ene groep volstrekt anders worden getrokken dan naar de andere groep. Heb je als kufar kritiek op de islam, dan zal al snel beweerd worden dat je de heilige Teksten aanvalt, misdraagt die Islam zich, dan zal daarentegen al snel beweerd worden dat er sprake is van een foute interpretatie. IS bijvoorbeeld dient twee doelen tegelijk. Kritiek op jihadi's is kritiek op de Islam, maar IS heeft tegelijkertijd niets met diezelfde islam te maken.

Schoorsteenveger | 12-05-15 | 09:42

Kan deze man niet voor geensheik gaan schrijven?

Dwaalspoor | 12-05-15 | 09:29

Er bestaat nu eenmaal niet "één islam", dus die wereldheerschappij zal continu bevochten worden door elkaar beconcurrerende islamstromingen die uiteindelijk geen wereld meer overhouden om nog over te vechten. Islam = (zelf)destructie.

Persoonlijk vond ik trouwens het nieuws dat in Tanzania in de afgelopen jaren 65.000 olifanten zijn afgeslacht een stuk schokkender.

www.nu.nl...

Ogenschijnlijk een beetje off-topic. Maar ja, wel 35% van de Tanzanianen is moslim...
wim10 | 11-05-15 | 23:47
======
Edogan is het niet met u eens want een van zijn uitspraken is: "er is maar één islam, er is maar één koran". Maar u hebt gelijk dat de koran door verschillende stromingen anders wordt uitgelegd. ISIS hanteert de "perfecte" koran, alles wat zij doen staat daar letterlijk als opdracht in. Hans Jansen heeft dat ook heel duidelijk uitgelegd.
.
Dat de islam zichzelf vernietigt, nou daar geloof ik dus helemaal niets van. Gedurende 1400 jaar heeft de islam zich alleen maar uitgebreid en is nu in alle landen van de wereld aanwezig.
Er wonen in Nederland zogenaamd 1 miljoen moslims (volgens mij een leugen om de islamisering onder het tapijt te vegen) en zie wat een deel daarvan al veroorzaakt; er gaat geen dag voorbij of ze zijn - op welke manier dan ook maar meestal zéér negatief - in het nieuws.
.
Wellicht dat er "ooit" een opstand komt tegen de islam (in Europa bv.) maar ook dat zie ik niet gebeuren.
.
Tja en dan het afslachten van die 65.000 (!) olifanten, de zachtaardige reuzen, het is om doodziek van te worden. Het grootste beest op aarde is de mens.

Lupuslupus | 12-05-15 | 08:52

Linkschen een beetje kennende zijn ze niet blij met dit soort mensen.

zeefert | 12-05-15 | 07:08

Staat ie al in de Top 10 van de hitlist van IS? Want pas dan neem ik 'm serieus, hoor.

J. Jarig | 12-05-15 | 06:45

Kan men gelovig zijn en wetenschapper?
Benzine: “Ja natuurlijk.”
<br>
<br>
Wrong! Moslims hebben lak aan de Big Bang theorie want Allah heeft toch alles gemaakt. Je moet ze maar ns vragen of Allah ook de varkens heeft gemaakt ;) of die dan toevallig alleen niet?

CrapoTheGreat | 12-05-15 | 02:37

Mao was ook geen moslim maar dat kunnen miljoenen mensen ook niet navertellen.
PrinsesStoepje | 12-05-15 | 00:35

Tsja... Mao... zeker geen moslim, maar wel een man met visie. Net zoals Lenin, Hitler en noem maar op. Personen die worden ingehaald door de geschiedenis, en hun methoden om hun ideale samenleving te bereiken mogen verderfelijk en verfoeilijk genoemd worden, maar hun visie is tenminste nog discutabel. Er kan aan gesleuteld worden en volgende generaties kunnen er nog iets van oppikken of verwerpen. Religie is anders. Vooral als die omgeven is door verboden om er zelfs maar iets van te zeggen of aan te willen veranderen. We hebben de bloedbaden in West-Europa gezien na de reformatie: oorlogen, honderdduizenden vluchtelingen, hele steden uitgemoord, alleen omdat protestanten afwilden van het rooms-katholieke monopolie op geloof. Het heeft letterlijk eeuwen geduurd voordat beide stromingen naast elkaar konden leven. En nu we hetzelfde zien gebeuren met de islam stopt de halve wereld de kop in het zand... De islam als de nieuwe rooms-katholieken. Let wel, dat woordje rooms zit er niet voor niets in. Het waren de Romeinen die het christendom vorm gegeven hebben in een wanhopige poging nog greep op hun rijk te houden. Geef me dan Mao maar. Binnen één generatie van held naar verschoppeling, met fouten waar we nog wat van kunnen leren... zonder angst om de één of andere "god" tegen ons in het harnas te jagen.
Religie is veel gevaarlijker dan ideologien.

wim10 | 12-05-15 | 01:20

Een wereld zonder islam zou zoveel mooier zijn. Met of zonder Benzine.

WillemRuis | 12-05-15 | 00:43

@wim10 | 12-05-15 | 00:10
Pas jij nou maar op je olifanten :-). PS Mao was ook geen moslim maar dat kunnen miljoenen mensen ook niet navertellen.

PrinsesStoepje | 12-05-15 | 00:35

@arbanafal | 11-05-15 | 21:35
Daar dacht ik dus ook aan. Bij newspeak moet ik vooral aan Obama en de EU denken. "Multiculturalisme is een zegen", "Immigratie is goed voor de economie", "Islam is vrede", "Moslimextremisten zijn geen echte moslims", "Moslims zijn de nieuwe joden", "Islamcritici zijn haatzaaiers", "Israël hanteert Nazi-praktijken", "Abbas wil graag vrede", "Khamenei is gematigd", "We zijn er zeker van dat Iran zich aan de afspraken zal houden", "We gaan de gematigde rebellen bewapenen", "Vluchtelingen zijn de schuld van het kolonialisme", "Moslims worden als tweederangs burgers behandeld", "Moslims voelen zich niet meer veilig", "Marokkanen hebben ons bevrijd van de nazi's", "VVMU is goed maar moslims kwetsen mag niet", "We zijn in dialoog met de islam", "1,5 miljard mensen zijn moslim dus de islam is goed" en zo kan ik nog de hele nacht doorgaan maar ik vind het wel weer mooi geweest.

PrinsesStoepje | 12-05-15 | 00:26

PrinsesStoepje | 12-05-15 | 00:01

Zoals jij het beschrijft is de islam dus "de slang die spreekt met dubbele tong..."

Duidelijk.

Of zoals het Nederlands spreekwoord luidt: als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen (of ganzen)

wim10 | 12-05-15 | 00:10

@arbanafal | 11-05-15 | 21:35
In dit interview en met name in het gesprek van Kockelman met Bourzik (link van donjon www.npo.nl/oog-in-oog/11-05-2015/KN_16... ) zie je de islamitische newspeak oftewel taqiyya. Zocht toevallig het woord "abrogatie" (waar vredelievende Mekka-soera's worden overvleugeld door machtswellustige Medina-soera's) weer eens op en zag een verrassende verklaring:
"Daarnaast werd de islam gradueel geïntroduceerd, waardoor bepaalde richtlijnen werden aangescherpt in de loop der openbaringen om de overgang van niet-moslim naar moslim geleidelijk te laten verlopen."
M.a.w. de islam stelt zich aanvankelijk heel goedmoedig en welwillend op zodat men erin gaat geloven of niet kritisch is. Gelovigen worden gaandeweg geïntroduceerd in de ware aard van islam en ongelovigen krijgen pas heel laat door hoe laat het is.

PrinsesStoepje | 12-05-15 | 00:01

@Benedict Broere | 11-05-15 | 22:39
Ach verheug je nou maar op die heerlijke Ramadan-recepten! Want dat is in deze tijd van moslim-extremisme echt iets waar we op zitten te wachten...

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 23:48

Het zijn allemaal islamieten en wat wil de islam: wereldheerschappij. Zo simpel is het.
Lupuslupus | 11-05-15 | 21:59

Beste Lupus, geen islamiet die daar beter van wordt natuurlijk. Er bestaat nu eenmaal niet "één islam", dus die wereldheerschappij zal continu bevochten worden door elkaar beconcurrerende islamstromingen die uiteindelijk geen wereld meer overhouden om nog over te vechten. Islam = (zelf)destructie.

Persoonlijk vond ik trouwens het nieuws dat in Tanzania in de afgelopen jaren 65.000 olifanten zijn afgeslacht een stuk schokkender.

www.nu.nl/buitenland/4046346/olifanten...

Ogenschijnlijk een beetje off-topic. Maar ja, wel 35% van de Tanzanianen is moslim...

wim10 | 11-05-15 | 23:47

@Benedict Broere | 11-05-15 | 22:39
Nee hoor want volgens Bourzik zijn wij gekkies als we denken dat moslims hier binnenkort met zwaarden staan te zwaaien. Want je moet het e.e.a. natuurlijk wel in de "context" zien... Sven was redelijk voorbereid maar liet Bourzik toch met heel veel zaken wegkomen. Eerst zeggen dat Mo het grote voorbeeld is, maar kindhuwelijken, veelwijverij, koppensnellen, jodendoden en NL-grondwet minachten zouden in de huidige "context" ineens niet meer relevant zijn. Yeah right.

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 23:44

@donjon | 11-05-15 | 22:21
Manmanman wat een gladjakker. Graag morgen een kloosried op GS.

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 23:18

En dan nog wat over die vermeende armoede en achterstand van moslims in banlieus. Ook hier gelden universele regels: als je je best doet op school, gewoon meedoet, de taal goed spreekt en respect toont voor anderen dan hoef je helemaal niet in armoede te eindigen. Feit is dat in de koran staat opgedragen dat moslims zich niet aan de kufar moeten aanpassen. Mede daarom bestaat het zogenaamde "islamdebat" ook helemaal niet, er valt namelijk niets te barteren.

Dhr. de Wit | 11-05-15 | 23:02

Het was een behoorlijk long- en kloosread maar ben tot de conclusie gekomen dat dhr. Benzine peop praat. Met name het gezeur over de positie van moslims in banlieus steekt. Benzine geeft zonder blikken en blozen het Franse volk en politiek de schuld van hun armoede en achterstand. Misschien heeft deze "geestelijke" de koran dan niet goed gelezen.

Dhr. de Wit | 11-05-15 | 22:53

Ik zag net in Oog in Oog Sven Kockelmans in gesprek met taqiyya-glibber-griezel naam-weet-ik-niet-meer. Duidelijk is dat Mohammed het Über-ik is van de moslim. Althans, een beetje moslim doet niets zonder zich af te vragen wat Mohammed gedaan of gezegd heeft in een vergelijkbare situatie. Mohammed is het super-rolmodel, en al het denken van de moslim begint en eindigt met Mohammed. Binnenkort komt er een glossy over de islam. Met ook veel Mohammed daarin. En daarna zeer waarschijnlijk nog veel meer Mohammed. In de afgelopen 50 jaar is in Nederland het aantal moslims gegroeid van 1000 naar tegenwoordig 1 miljoen. En hoorde je 50 jaar terug nooit iets over de islam, tegenwoordig hoor je regelmatig over megamoskeeën, gratis korans, haatimams, enzovoort. We zitten in een offensief van islamisering. Nederland moet blijkbaar per se gereduceerd worden tot de barbarij van de islam. Althans, het is politiek correct om die islamisering met blijde welwillendheid te aanschouwen. Want het betreft hier de religie van de vrede, die niets maar dan ook niets te maken heeft met al die erge dingen die allah akbar allah akbar, soera zus soera zo, worden uitgevreten met andersdenkenden. Blijmoedig dansen we toe naar het utopia van slavernij en afgehakte hoofden.

Benedict Broere | 11-05-15 | 22:39

@bodemloos | 11-05-15 | 21:37
Met mijn dank. Scheelt mij weer een reaguursel met ondertitels bij de oorspronkelijke tegel.

De Vrijlansier | 11-05-15 | 22:20

visa i.p.v. visums

p3xxx | 11-05-15 | 22:11

Hè wat doe ik nu toch weer!

*De man in het bovenstaande artikel is ook zo'n "slimme zand-in-de-ogen-strooier"*

Lupuslupus | 11-05-15 | 22:05

In dit interview staan zoveel tegenstrijdigheden, onwaardheden, aannames en jawel slachtofferschap dat het me een leuke kloosried voor Spartacus lijkt.

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 22:00

Er bestaan voor mij slechts 2 soorten moslims (om het overzichtelijk te houden). De domme schreeuwers (bontkragen etc.) en de slimmen zoals Marcouch, Aboutaleb, Ramadan enz. Naar de buitenwereld toe o zo "gematigd" en velen die daarin trappen. De man uit het bovenstaande artikel is daar ook zo'n slimme zand-in-de-ogen-strooier. Juist de "slimmen" plegen Taqqiya.
Het zijn allemaal islamieten en wat wil de islam: wereldheerschappij. Zo simpel is het.

Lupuslupus | 11-05-15 | 21:59

-weggejorist-

joko oen | 11-05-15 | 21:50

Tsjongejonge Kwit, ik snap best dat je dat een hele mooie kwoot vond maar ik beng bang dat je niet het hele interview hebt gelezen. Het is gewoon de zoveelste excuus-moslim.

PrinsesStoepje | 11-05-15 | 21:49

Mensen, trap er toch niet in. Wees altijd kritisch. Het feit dat deze man een intelligente moslim is maakt hem niet opeens goed. Integendeel zelfs.

VerenigingVanDieven | 11-05-15 | 21:37

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 21:31
U springt van "de oorlog niet mee winnen' naar " alles wat ie zegt onzin is".
Zo, zo.

bodemloos | 11-05-15 | 21:37

Benzine klinkt goed.
Gas erop!

G,I. Jane | 11-05-15 | 21:36

arbanafal | 11-05-15 | 21:34
Oeps, met islamitische goedpraters, bedoelde ik de islamcritici. De islamitische goedpraters zijn juist de kampioenen in het bezigen van nieuwspraak

arbanafal | 11-05-15 | 21:35

Het valt me op hoe weinig 1984 bij de islamitische goedpraters wordt gebezigd. Die hele 'religie van de vrede' is de pure essentie van nieuwspraak. De religie van de vrede is in wezen een geweldadige ideologie, net als het ministerie van waarheid in wezen een propaganda/indoctrinatie ministerie was.

arbanafal | 11-05-15 | 21:34

De Vrijlansier | 11-05-15 | 21:06
"Tja, Bas Heijne, de wegrelativeerder-wegwuiver die in zijn laatste NRC-column Pamela Geller nog een 'hater' noemde. Gaan we de oorlog ook niet mee winnen, met Bas."
Ah, vandaar dat alles wat ie zegt onzin is. Ik wist niet dat het zo makkelijk ging. Gewoon iemand wegzetten en je hoeft niet meer na te denken bij wat ie zegt. Handig.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 21:31

Als je defensie prioriteert boven onderwijs zitten we zo weer met slimme bommen en domme jongeren.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 21:28

20;58
met "imam" bedoel ik de imam in Helmond , onderwerp voorafgaand topic.

Jan Boule | 11-05-15 | 21:27

Aha. Ga eerst eens mijn huiswerk doen omtrent Gasolina. Blijft een verradelijk taqqiyah gedoe met die aanhangers. Vraag mij nog steeds af wat die Sharia zegt over snelheids overtredingen. Allah heeft nooit wat gemeld erover.

Vageling | 11-05-15 | 21:19

Jullie kunnen dit niet snappen omdat jullie niet net als ik spontaan Links zijn geworden. Het is toch zo simpel. Islam is helemaal geen islam. Het is enkel en alleen wat Links vindt dat het zou moeten zijn en dat is vrede. Natuurlijk. Dus is islam vrede. Wat is daar nou zo moeilijk aan?

Rest In Privacy | 11-05-15 | 21:07

@noerg | 11-05-15 | 20:22
Alleen domme moslims zullen boos zijn. Zijn ze ook op Marcouch. De slimme moslim herkent de high-level taqiyya. En zal dus ook nooit de opdracht geven tot eliminatie.

VerenigingVanDieven | 11-05-15 | 21:06

@kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 20:36
Tja, Bas Heijne, de wegrelativeerder-wegwuiver die in zijn laatste NRC-column Pamela Geller nog een 'hater' noemde. Gaan we de oorlog ook niet mee winnen, met Bas.

De Vrijlansier | 11-05-15 | 21:06

het islamisme behelst een immens antagonisme daar waar het niet-moslims en christenen en joden in het bijzonder betreft.
Islamisten ( zeg maar de Al-Jaberi's en hun companen) verachten het westen vanwege haar cultuur èn omdat het haar traditionele vijand betreft.Er is ook sprake van verborgen/verhuld integrisme om het westerse publiek niet teveel te chockeren ( de Tarik Ramadans) maar hun vermomming is net iets te doorzichtig maar dat geldt dan weer niet voor de onnozelen hier te lande. Na het onmiskenbare succes van de islam tot pakweg de 13e eeuw neemt de wetenschap ondanks de beklemming van de RK-kerk - of juist daarom- in Europa een grote vlucht en dat contrast zet zich voort tot op de dag van vandaag. Westerse wetenschap, cultuur, mensenrechten, economische ontwikkeling, levensverwachting, gezondsheidszorg , het militaire en de seksuele moraal zijn niet te behalen doelen voor de arabisch-islamitiche wereld.
Vandaar dat islamisten het als hun taak zien het westen terug te brengen naar de Sunnah, de traditie, immers ( het Westen) zal hen anders de loef af blijven afsteken. Het IS, Boko Haram, Al Qaida en Al Nusra zijn exponenten van deze denkwijze. Maar niet slechts een denkwijze , men voegt de daad bij het woord en moordt om aldus een nieuwe orde te creëren. Dat er tegenbewegingen zijn is een gelukkige zaak. In september 2014 hebben 120 ( moedige) islamitische geleerden en zelfs mufti's ( Caíro en Jeruzalem) een open brief geschreven naar Al Bagdadi ( "120 savants s'insurgent contre le Daesh" (IS)) om te protesteren. ergo in opstand te komen tegen hun ( IS) wandaden en hebben 24 punten opgesteld van misdaden waaraan zij zich schuldig maken.Deze mensen verdienen steun. Onverlaten en ellendelingen zoals de hierboven genoemde figuren en imam dienen niet toegelaten te worden tot ons land. Zulks wel doen is een schoffering van al die duizenden slachtoffers zowel moslims als joden en christenen en hun achtergebleven dierbaren die het gedachtegoed van dit schorriemorrie uitdraagt.
bron o.a. Oumma.com
la Croix

Jan Boule | 11-05-15 | 20:58

Zo, gelukkig toch nog mensen hier die niet in de taqiyya van deze Rachid trappen. Ik blijf het zeggen, een redelijk mens kan de islam niet aanhangen.

VerenigingVanDieven | 11-05-15 | 20:57

Mooi, het werd hoog tijd dat er iemand opstond die snapt dat je al die jeugdige onvrede met een beter verhaal naar een betere toekomst kunt kanaliseren. Die jeugd snakt naar leiding, maar wordt momenteel ingelijfd door de duivel zelf. Met een handig verhaal kun je ze ook iets positiefs laten doen in plaats van koppen snellen. Ze zijn zelf te dom om te denken dus hebben iemand nodig die ze leiding kan geven. Alles is beter dan de hel van IS. Wees eens slim en laat die idioten iets nuttigs doen met hun anders mislukte leven.

Suerte Piet | 11-05-15 | 20:56

Het draagt uiteindelijk een beetje toe aan de eerlijke beoordeling die de islam dient te krijgen van de politieke 'elite' in Nederland/Europa in plaats van een bevooroordeelde beoordeling.

Nu wordt alles nog door een pro multiculti/anti racisme/idealistisch/vul zelf maar in brilletje bekeken.

Dat idealisme is er al af bij de islam in NL/Europa getuige de altijd aanwezige dreiging, salafisme, jihadisme, sympathisme maar wordt door minstens de helft van politiek NL niet erkend. Benzine helpt daarin wel.

ikeethetbeter | 11-05-15 | 20:51

Oei, Benzine is een voormalige kickbokser. We weten allemaal hoe het met veel (voormalige) kickboksers is vergaan.

FrankVeer | 11-05-15 | 20:46

De vraag is natuurlijk, of Rachid Benzine de koran ook zelf gelezen heeft. Hij beweert dat de naam 'Allah' slechts 7x in de Koran voorkomt. Dit beweert hij overal in elk interview al jarenlang.

Alleen al in Soera 9 komt de naam 'Allah' 44x keer voor: quran.com/9

Dus is Benzine toch een charlatan?

tipo | 11-05-15 | 20:42

NRC-columnist Bas Heijne schreef: "Moslims willen met iedereen in discussie, behalve met zichzelf."

Geldt wel voor meer groepen trouwens.

De NPO heeft de rechten verworven van de omstreden HBO-documentaire Going Clear, over de Scientology Church. De VPRO zal de film op 19 mei uitzenden

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 20:36

Toen Benzine begon over islamofobie moest ik afhaken. Ik vermoed een duidelijk geval van taqquia in deze Benzine.
Als je als moslim al geen antwoord hebt op het woordje islamofobie, dan snap je er echt niks van.
Graaf van Egmont | 11-05-15 | 20:26
========
Ben het helemaal met u eens! Heb zojuist het artikel gelezen en inderdaad, schoolvoorbeeld van taqqiya. Maar teveel voorbeelden in het artikel om ze allemaal op te noemen.
--

Lupuslupus | 11-05-15 | 20:35

't Spijt me zeer, Sjonnie, maar wie de langere interviews met Benzine kent, weet ook dat een hoera-stemming hier wat hooggegrepen is. Hij is gewoon de strohalm waaraan de ruggengraatloze Westerse politiek zich vastklampt omdat zij de échte maatregelen die nodig zijn al twee decennia niet willen en durven nemen.

In feite wil Benzine de Koran aan het straattuig 'beter uitleggen', of eigenlijk: zorgen dat ze de barbaarse idioterie in dat haatboek niet letterlijk nemen en radicaliseren. Een soort tekstinterpretatie in de versie van de straathoekwerker. Dat is de plus hier.
Maar meerdere keren heeft Benzine ook betoogd dat het Westen schuld is aan die haatstemming onder jonge moslims door hen te verwaarlozen, te discrimineren, uit te sluiten.
Nooit hoor je hem over alles wat de jongeren vanaf hun kinderjaren wordt aangeboden om een volwaardig deel van de samenleving te worden, om iets van hun leven te bakken. Nooit hoor je hem over de kennelijk erfelijke agressie die ze in alles uitdrukken.
De meeste van die gastjes hébben gewoon helemaal geen zin om een normaal leven te leiden, om tijd te besteden aan school (iets leren, hahaha, juist ja), om überhaupt iets zinnigs te doen. Hun leven draait om patseren, snel geld, uiterlijk vertoon, 'respect', hangen met de andere niksnutten, grote bek, agressie, verbaal en fysiek geweld. Het is een lege, anti-productieve, nihilistische cultuur die ze zelf gewoon in stand houden. Waarom? Omdat ze die geweldig vinden.
De Koran spreekt hun simpelweg aan omdat er zo veel bombastische geweldskretologie in staat. Dát is hun wereld. Dat snappen ze. Territorium veroveren, anderen intimideren, de vuile blanken aanpakken.

Mooi hoor, de Benzine-straathoekwerkaanpak. Maar de kern van de zaak verandert niet: de combinatie leeghoofd + haatboek + macho-shit = ongeneeslijk.
Maar succes ermee, met de strohalm.

De Vrijlansier | 11-05-15 | 20:35

Ali Ben Zine overtuigt mij niet. De man blijft ontkennen dat de islam gebaseerd is op geweld.

jacl | 11-05-15 | 20:32

Hee Johnny, ik zou dat interview eerst maar eens grondig gaan lezen, als ik jou was. De man stelt islamofobie gelijk aan jodenhaat, vindt dat wij westerlingen maar wat bij mekaar fantaseren over die Islam, vindt ook dat die Islam niet kritisch ondervraagd mag worden maar uitgebreid bestudeerd. Wij moeten die Islam 'begrijpen' vindt hij, en er zeker geen oordeel over hebben.

Schoorsteenveger | 11-05-15 | 20:28

Bezine is een islamoloog en zegt dat de profeet zich liet beledigen zonder dat daar doden bij vielen. Dichters schreven satirische gedichten over Mohammed en werden vermoord omdat Mohamed daar opdracht voor gaf. Vreemd hoe hij de koran probeert te duiden.

www.answering-islam.org/Dutch/arlandso...

ukuppes | 11-05-15 | 20:27

@Botte Hork | 11-05-15 | 20:03/20:07
Hehe. 'T is al goed, we schenken er eentje in :)

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 20:27

Toen Benzine begon over islamofobie moest ik afhaken. Ik vermoed een duidelijk geval van taqquia in deze Benzine.
Als je als moslim al geen antwoord hebt op het woordje islamofobie, dan snap je er echt niks van.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 20:26

@O.o | 11-05-15 | 20:24
Benieuwd?
Zal ik eens gokken wat ze zeggen? Wat zetten we er op? een kameel of een paar kratten trappist.
Dat moet je die papen nageven die hebben ons nog iets goed gebracht in plaats van alleen maar jongetjes verkrachten

miko | 11-05-15 | 20:26

Beveiliging voor deze meneer graag, hij zal nu wel op de Moslims dodenlijst staan...

Dr_antonickx | 11-05-15 | 20:25

Een collega van mij vertelde mij laatst dat er in moskeeën in het westen van het land anti westerse sprekers toch nog regelmatig langs komen. Ga daar eens undercover op onderzoek uit. Ben toch wel heel benieuwd wat ze zeggen hier in Nederland.

O.o | 11-05-15 | 20:24

@De waard zijn gast | 11-05-15 | 19:52
Hoop het niet! Wat een B-keuze zou dat zijn.

Botte Hork | 11-05-15 | 20:22

*Iets met Wilders koran en Donald Duck mompelen doet*
En voor wat eruit moet heb je ook Benzine nodig lijkt me.

deraderendraaien | 11-05-15 | 20:22

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:30
Ik kwam gisteravond ook al een stuk over deze man tegen.. moet bekennen dat ik me na afloop afvroeg of die man al reeds op de dodenlijst (van de vreedzame religie..) was geplaatst of dat binnenkort gaat gebeuren.
Ballen heeft ie wel om deze shitstorm aan bedreigingen e.d. over zich af te roepen.

noerg | 11-05-15 | 20:22

Peter R. Anshof.
Vriend.

gentle giant | 11-05-15 | 20:14

Rachid Benzine heeft een leuke kijk op de koran en islam. De koran is gewoon een boek uit de 7e eeuw en de islam is een vertelling om de woestijnboel een beetje bij elkaar te houden in die tijd.

Tsja, hoe anders is het sindsdien verlopen.

De koran is die 7e eeuw nooit ontstegen en de woestijnboel is niet echt bij elkaar te houden, juist vanwege de islam.

Het leuke van Rachid Benzine is, dat hij zegt dat iedereen het verkeerd begrepen heeft, behalve hijzelf dan. Dan ben je meestal geniaal of getikt.

tipo | 11-05-15 | 20:14

Hij is overigens opvallend mild voor Mohammed, dat vind ik wel interessant. Het verbaast me wel dat zovelen hier daar kennelijk niet over vallen. Mijn idee was altijd dat Mohammed zelf een intolerante, gewelddadige veroveraar was. Ik vind het prima om dat standpunt nog eens kritisch tegen het licht te houden, maar ik laat me toch niet in één keer overtuigen door de heer Benzine, die overigens zeer goede en interessante dingen zegt.

Lewis | 11-05-15 | 20:11

Weet je wat ook helpt tegen islamisering?
Geen Arabische benzine meer tanken.

Piet Karbiet | 11-05-15 | 20:11

Jeuh! Een moslim met hersens. Dat is al de 2e (na Achmed Aboutaleb).
Moet niet gekker worden!

Vogelbeest | 11-05-15 | 20:10

@eerstneukendanpraten | 11-05-15 | 20:05
Een mislukte Pat Condell.

Botte Hork | 11-05-15 | 20:08

@Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 20:02
In feite is mijn tegel gericht aan die snorremans.

Botte Hork | 11-05-15 | 20:07

@Lewis | 11-05-15 | 20:04
Het bewijs wordt vakkundig weggemoffeld uit de msm. Zum kotzen.

Botte Hork | 11-05-15 | 20:05

Wie is die theedoek?

eerstneukendanpraten | 11-05-15 | 20:05

Ben wel toe aan een nieuwe held...

BarneyBoner | 11-05-15 | 20:04

@ Botte Hork | 11-05-15 | 20:02
Ik vind dat dat grote gelijk al een paar jaar bewezen wordt.
Maar voordat de goegemeente het gaat erkennen... ik vrees dat dat nog wel even gaat duren.

Lewis | 11-05-15 | 20:04

@Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 20:02
Touché! Plusje voor jou. Ik had die vid nog niet eens gezien. Biertje?

Botte Hork | 11-05-15 | 20:03

Maar wat is het verband met jihadisme?

"Welk perspectief hebben die jongeren hier? Wonen in een getto, dat is toch ook de verantwoordelijkheid van de Franse republiek? En politici vegen hun schoenzolen af aan de islam. Er zijn twee soorten burgers ontstaan, gewone burgers en moslims."

Hoezo? Voor de wet is toch iedereen gelijk?

"Er is duidelijk sprake van ongelijke behandeling. Meten met twee maten. Joden nemen een andere positie in dan moslims. Op antisemitisme wordt feller gereageerd dan op islamofobie. Juridisch is er veel minder aandacht voor de discriminatie van moslims. Dat zie je ook in de media. Het is soms alsof islamofobie helemaal niet bestaat, die realiteit willen ze hier niet onder ogen zien."

Deze man zegt een paar verfrissende dingen, maar bovenstaande quote uit het interview met Trouw doet mij direct weer afhaken. Ik hou het toch maar bij de benzine waar mijn auto op rijdt.

van gulder | 11-05-15 | 20:02

@StijlvolRechts | 11-05-15 | 19:57
Helaas worden wij, de Stijllozen, weggezet als islamofoob! racistisch! fascistisch! etc.
Er bestaat geen mainstream media die dit probleem durft aan te kaarten zoals GS.

Hoe fout zou dat afstralen op hun publiek!1!! De verontwaardiging zou zijn weerga niet kennen. Stelletje laffe wegkijkende honden.

Maar de dag dat het wegkijken te laat is nadert. 'Ons' grote gelijk is in aantocht.

Botte Hork | 11-05-15 | 20:02

@Botte Hork | 11-05-15 | 19:47
Ik waardeer je hoor, Botte. Maar je zit toch echt fout: ik refereerde aan Peter, de snormeneer uit het filmpje. Die heeft het over ShakeWatch ;)

*altijd even het filmpje kijken voordat je andere reaguurders gaat peston mompelt*

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 20:02

Met bonus-Anshof. Toe maar.

SvennusMax | 11-05-15 | 20:01

Ik ben ondertussen zover dat ik hem nog niet eens het voordeel van de twijfel geef...
Laat eerst maar eens wat meer zien..

Wijze uit het Oosten | 11-05-15 | 19:59

Wij hebben de islam hierheen gehaald in ruil voor benzine.
'Hoe ironisch' zou Alanis Morissette zeggen.

wakkere_nederlander | 11-05-15 | 19:59

"Het fundamentalisme is juist een reactie op het individualisme, op het feit dat we onszelf niet meer zien als gemeenschap."
Nou dat gelul ben ik onderhand ook wel zat... eerlijk gezegd.
Maar voor de rest, hij komt er met de tijd wel achter dat ook die koran allemaal gelul is en dan wordt hij atheïst, een individuele.

Dibe | 11-05-15 | 19:58

Nou fantastisch. Iemand met een normale mening. Halleluja.

De Geus | 11-05-15 | 19:58

Het feit dat we het nergens anders meer over hebben lijkt me een duidelijke aanwijzing voor een probleem.....

StijlvolRechts | 11-05-15 | 19:57

GS heeft zojuist de vervanger van Hans Jansen aangekondigd, vermoed ik...

De waard zijn gast | 11-05-15 | 19:52

Benzine legt schuld van radicalisering bij ongelijke kansen en ja hoor bij:islamfobie. En zeggen dat de profeet niet gewelddadig reageerde op beledigingen dan heb je of de koran niet gelezen of ben je een leugenaar.

ukuppes | 11-05-15 | 19:52

Hij ziet er niet blank uit, dat helpt misschien tegen alle raciesme-roeperts.

Muggenmepper | 11-05-15 | 19:51

Succes, Benzine. Je hoeft slechts een paar miljard moslims te overtuigen die de onzin van hun imams elke vrijdag opnieuw slikken, en een paar miljard goedmenselijken, gristenen en 'socialisten' die de islam een prachtige godsdienst vinden.

Fijnstoffer | 11-05-15 | 19:49

@Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:37
Het is "SheikWatch" en GeenSheik.nl
Altijd ff teruglezen voordat je op post rost ;-) *ben zelf ook vaak te enthousiast *

Botte Hork | 11-05-15 | 19:47

Die Anshof. Gaat nog eens groot worden.

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:46

Geweldig filmpje! Heeft de man al beveiliging??

Lupuslupus | 11-05-15 | 19:43

@Godsammekraken | 11-05-15 | 19:32
En je sleept gewoon die +1 binnen.

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:41

Alles leuk en aardig, maar het is gewoon kudt om anno 2015 zo vaak nog met religie geconfronteerd te worden. Wat had ik het mis als kleine jongen, toen ik dacht dat wanneer ik later groot zou zijn, vast niemand meer in die rare verhaaltjes zou geloven. Fuck de islam.

Rest In Privacy | 11-05-15 | 19:40

"ShakeWatch"

+1

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:37

Een Fransoos heeft geen visum nodig, alleen een croissant en een fles wijn. Nodig 'm uit!

Geert Linkers | 11-05-15 | 19:35

Het wachten is op "Rachid Benzine heeft niets met islam te maken". Mag u raden uit welke hoek dat komt.

marcoplarco | 11-05-15 | 19:34

'Roepen dat islam vrede is, overtuigt niemand meer'

Behalve dan Alexander Pechtold en de helft van de linkse Nederlandse wegmetons! eigenvolklaatst! stemgerechtigde.

Islam is haat, moord, verderf, verkrachting, oorlog, haat, incest, onderdrukking, onderwerping, facisme, haat, marteling, middeleeuwen, terreur, en haat gaat er bij het gros van de links wegkijkende goedmensch voorlopig nog niet in.

Botte Hork | 11-05-15 | 19:33

Altijd een verhit islamdebat met Rachid Benzine!!!

Sorry, af en toe kan ik het niet laten.

Godsammekraken | 11-05-15 | 19:32

De nieuwe Hans Jansen!

Godsammekraken | 11-05-15 | 19:31

Hulde voor dit heldere artikel

DixitQuote | 11-05-15 | 19:31

Vraag me af hoeveel jaren Benzine nog te gaan heeft.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl