Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eng: islamkritische opiniemakers worden beveiligd

oie_KorYx45teJIX.gifHuh? Ineens in de Telegraaf: "Een groeiende groep opiniemakers in het islamdebat in Nederland krijgt beveiliging vanuit de plaatselijke politie of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)." Maar islam is toch vrede en aanslagen als #JeSuisCharlie toch incidenten van enkele doorgedraaide gekken die ondanks hun succes toch altijd bekenden van de veiligheidsdienst zijn? Vreemd. Enfin. Al het sarcasme daargelaten, het is natuurlijk schandalig dat dit noodzakelijk is in een beschaafd Westers land als Nederland. Geert Wilders wordt al tien jaar beveiligd om wat hij zegt, steeds meer islamkritische opiniemakers moeten worden beveiligd en Theo van Gogh had beveiligd moeten worden. En hoe uit de verontwaardiging van Nederland zich om deze situatie? AFA-Friesland beklad PVV-huizen (en falen), GroenLinksers als Ronald Camstra juichen dat toe, elders in het land krijgen mensen met een PVV-poster achter het raam stenen door de ruit, die met een Charlie Hebdo-poster ook en worden flyerende PVV'ers op straat aangevallen. Rare manier om vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Waar zijn die massale #JeSuisCharlie-twitteraars nu? Waar zijn al die mensen die na Charlie Hebdo op de Dam en overige Nederlandse pleinen vrijheid van meningsuiting stonden te verdedigen? Zowel de NCTV als de politie wijzen steeds meer opiniemakers in het islamdebat beveiliging toe. Om die noodzaak zou iedereen met een beetje eer in zijn donder woest moeten zijn. Nee, niemand is verplicht het eens te zijn met islamkritische opiniemakers, PVV'ers of Charlie Hebdo-supporters. Dat is het mooie van vrijheid van meningsuiting. Maar wat is er in Nederland gebeurd met 'we zullen vechten voor jullie recht om die mening te verkondigen'? Blijkbaar vinden al die fatsoenlijke mensen het prima om in een land te wonen waar je vermoord kunt worden om je mening.

Reaguursels

Inloggen

We leven al enige tijd in een cultuur waarin een bepaald groeiend gevaar niet algemeen onderkend wordt of eigenlijk structureel genegeerd wordt of anders wordt klein gepraat. En dat terwijl dit gevaar steeds meer duidelijk wordt als je althans de intellectuele inspanning pleegt van het onderling verbinden van een lange reeks van zogenaamd onderling niets met elkaar te maken hebbende ‘incidenten’. ‘Patroonherkenning’ is volgens mij een belangrijk vermogen voor wetenschappers, politici, journalisten, enzovoort. En ook in elke IQ-test zie je puzzeltjes die een beroep doen op je vermogen tot patroonherkenning. In de reeks bijvoorbeeld van appel, peer, banaan en sla zal een kind reeds het vermoeden hebben dat het laatstgenoemde niet in het gesuggereerde patroon thuishoort. Maar van een miljoenenpubliek in de Westerse wereld wordt verwacht dat het niets aan patroon denkt in de lawine van incidenten variërend van islamitische haatdemonstraties en islamitisch daden van terreur en islamitische geschiedenis als aaneenschakeling van genociden en islamitische verkrachting epidemieën in Scandinavië en Engeland, en pathologisch gestoorde islamitische wreedheid in het Midden Oosten, en ga zo maar door, de lijst is lang en het is één en al horror. Maar let op beste mensen, het heeft allemaal niets te maken met de islam. Want, zo de Pechtolds van deze wereld, de Obama’s en Camerons en Hollandes, de islam is de religie van de vrede, begrijpt u wel? Aangaande de islam wordt van u verwacht dat u niet nadenkt. Gewoon mondje dicht, doorlopen, er is niets aan de hand.

Benedict Broere | 17-03-15 | 21:22

Het probleem heet Pechtold. En andere wegkijkers zoals hij. Deze arrogante demoniseerders geven bedreigers en moordenaars een soort van vrijbrief. Zij zijn een gevaar en de schande van dit land. C'est ça.

lekker wijf | 17-03-15 | 20:27

"Denk het niet. Dus, dat betekent dat je langs andere wegen je doel moet zien te behalen."

In een schijndemocratie waar VOOR de 3 keer met de verkiezingen de PVV al op voorhand word uitgesloten ? Geen enkele motie meer steunen TOTDAT er excuus word aangeboden voor het 'minder minder minder'verhaal ?
Ik zie geen wegen want die zijn afgesloten en alleen toegankelijk voor gelijkgestemden.

Alleen dat is al een reden om PVV te stemmen !

The real Flex | 17-03-15 | 18:46

Mobiliseer uw omgeving; morgen PVV.

RobberenRukkie | 17-03-15 | 18:01

Wen er maar aan, dat tuig van de richel mag alles waar wij hier voor staan in Nederland belachelijk maken, hun extremistische ideeen aan ons opdringen maar wee als er wat terug wordt gezegd, dan komen de pooiers van de profeet in actie

myrna1965 | 17-03-15 | 17:58

BlowingBubbles | 17-03-15 | 17:35
Mijn voorstel is een verbetering van de huidige inpassing van religies in de maatschappij en controle en beheersing daarvan. Het voorstel biedt geen ruimte voor de Sharia. Jouw 'voorstel' zal nooit gebeuren, dat kun je wel vergeten. Of denk jij dat een PVV ooit de absolute meerderheid zal halen? Denk het niet. Dus, dat betekent dat je langs andere wegen je doel moet zien te behalen. Met schreeuwen en stoere uitspraken kom je er niet.

Bernard Couperus | 17-03-15 | 17:57

O.a de media,journalisten van de linkse kerk,toch zo'n 80% maken dit geweld door eerder volle bak te demoniseren mogelijk. Deze linkse kerk heeft een extreem linkse afdeling die doen voorkomen of heel Neder-land tegen zwarte piet is,,blijkt dan dat slechts 3% tegen zwarte piet is.. dolfinarium circusdieren,en zelfs ronde vissenkommen moeten verboden worden (0.02% van de bevolking wil dit) en tal van andere achterlijke splinter enkelingen die een G R O O T podium krijgen op 'onze' staats televisie. We worden al jaren met open ogen bedonderd en tot mijn verbazing (zwarte piet discussie) trappen we nog steeds in de slinkse media val.

The real Flex | 17-03-15 | 17:49

Niets aan de hand mensen. Wegkijken, doorlopen en PVDA of D66 stemmen en het komt allemaal goed.......... mwhaaaahahahahahaha.

Rest In Privacy | 17-03-15 | 17:48

Bernard Couperus | 17-03-15 | 14:16
Mooi verhaal. De oplossingsrichting die je geeft biedt echter geen soelaas. Het is een beejte als Sharia recht toestaan zoals in het VK en dan aannemen dat bijvoorbeeld vrouwen daar niet onder groepsdruk de voorkeur aan geven boven de reguliere rechtspraak. We zijn er pas als we met zijn allen, dus ook de weg met ons elite, erkennen en vastleggen dat Islam geen vreedzame regligie is die je kunt vergelijken met het Christendom. Maar een gevaarlijke non spirituele, politieke ideologie welke qua discriminatie en agressie slechts haar gelijke vindt in het Nazisme.

BlowingBubbles | 17-03-15 | 17:35

@witwas | 17-03-15 | 11:38
en sterker nog: zich uit laten schrijven uit de kerk.

Où est Charlie? | 17-03-15 | 16:35

Alleen om deze reden al moet de wapenwet en het recht op zelf verdediging grof worden aangepast. Zodra er trouwens werd terug geschoten naar dit Islam tuig die vele moslims aanbidden gingen ze vol in de vlucht. In Noorwegen gebeurde het en in Frankrijk, totdat ze werkelijk in het nauw werden gedreven.

sickstyle | 17-03-15 | 15:59

Helaas zijn er maar weinig mensen die de hand in eigen boezem kunnen steken. Kritiek op gelijkgestemden of groepsgenoten is voor veel mensen heel moeilijk. Veel moslims nemen (te) weinig afstand van geweld en of bedreigingen jegens islamcritici. Ze keuren het niet goed, maar ze begrijpen wel dat het beledigen van Mohammed in sommige gevallen tot zoiets leidt. Net zoals Feyenoordsupporters die de rellen aan de ene kant wel afkeuren, maar toch even wijzen op het feit dat de Romesupporters ook geen lievertjes zijn. Zelfs op Geenstijl zijn er schrikbarend veel mensen die de daden van Breivik wel afkeuren, maar tegelijkertijd snappen hoe frustratie je tot zoiets kan bewegen.
Asmodean | 17-03-15 | 11:07

Nice post. Klopt als een bus *iets met ingroup- outgroup processen mompelt*

Baruch de Spinazie | 17-03-15 | 15:35

Tja het wordt misschien weer eens tijd voor een stille tocht, met kaarsjes Enzo.

NB-Stb | 17-03-15 | 15:33

@Dhr. de Wit | 17-03-15 | 13:42
En dan adblock. De lijst die ik bedoel is de volledige lijst die de redactie heeft. Die mag dus niet uitlekken. Uitlekken hoeft geen kwade opzet van de redactie te zijn, GeenStijl wordt constant aangevallen en er worden op die manier tamelijk veel lijsten gestolen.

Suerte Piet | 17-03-15 | 14:49

@knerf | 17-03-15 | 13:13

Je hebt gelijk als je ontkent dat alléén "links" hiervoor verantwoordelijk is. Maar dat is ook niet mijn conclusie; "links" is hier medeverantwoordelijk voor, samen met de christelijk geïnspireerde schuldcultuur.

Het is in ieder geval vooral in traditioneel linkse kringen waarin een grote overwaardering en veel gedweep bestond en bestaat voor alles dat met de Derde Wereld te maken heeft; allemaal lieve, fijne, nobele mensen die het slachtoffer zijn van onze veronderstelde westerse uitbuitersmentaliteit. Allemaal lieve mensen met nobele culturen, die we vooral met open armen moeten ontvangen en teruggeven wat wij hen hebben ontnomen.

wellicht in navolging van de ideeën van de Franse schrijver Jean-Jacques Rousseau, die schreef over "de nobele wilde" en die trachtte aan te tonen dat de mens van nature goed is en slechts ontaardt door toedoen van een cultuur die stoelt op het instituut van de eigendom, "het begin van alle kwaad".

Nogmaals, het is niet alléén links dat verantwoordelijk is voor de massa-immigratie en de daarmee samenhangende 'Verelendung' van onze samenleving, maar ook de christelijke schuldcultuur en het opportunisme van groot-industriëlen die in de jaren '50 en '60 een begin maakten met het massaal hier naartoe halen van goedkope arbeidskrachten. Maar het was vooral 'links' dat verantwoordelijk was voor zaken als massale gezinshereniging en massale asielverlening in een later stadium.

Peter Emile | 17-03-15 | 14:34

Asmodean | 17-03-15 | 13:43
Als jij stelt dat het als een tang op een varken slaat, hoe kun je dan 'oprecht', en zelfs 'in godsnaam' vragen naar een onderbouwing?
Daarbij lijkt het mij fatsoenlijk om in plaats van een onderbouwing te vragen, die eerst zelf te geven. In jouw geval v.w.b. de kwalificatie 'overdreven'.

sjoost | 17-03-15 | 14:22

Het overgrote deel van de politieke stroming en elite in Nederland deelt de visie dat we op de huidige voet verder kunnen gaan, met als kanttekening dat er aanvullend beleid op radicalisering nodig is. Dit is ingegeven vanuit het vertrekpunt dat de mens goed is, en dat veel - zo niet alle - problemen voortkomen vanuit een sociale oorzaak: werkeloosheid, slechte voorzieningen, woonomgeving en/of arbeidsomstandigheden. Door het bestrijden van deze sociale oorzaken en aanvullend beleid op radicalisering, komt het uiteindelijk allemaal wel goed.

Het is het vasthouden aan een visie totdat het niet meer vol te houden is. Mijns inziens heeft het deels met sociale problematiek te maken, maar door het probleem niet bij de kern aan te pakken kom je niet tot een oplossing. Wat je ziet is dat veel mensen dusdanig gefrustreerd raken van deze ‘ik begrijp het niet, en ik wil het niet begrijpen’-houding, dat men nu massaal op Wilders stemt. Daarnaast zijn er natuurlijk die kiezers, die de islam als voedingsbron zien voor alle ellende in de wereld en liever elke Noord-Afrikaan en/of moslim morgen uit Nederland zien vertrekken. Maar laten we niet vergeten: er zijn genoeg goede moslims. Mensen die hard werken en zich houden aan de wettelijke kaders. We moeten echt serieus waken voor de geschiedenis: als een volledige bevolkingsgroep wordt bestempeld als terrorist, of als minderwaardig, dan heb je een voedingsbodem voor herhaling van de geschiedenis.

Alleen, ook ik vind dat Nederland geen islamitisch land zou moeten worden; om de welbekende redenen. En dat we daar alles aan zouden moeten doen; inclusief stop op immigratie als dat demografisch nodig is. Net als dat Nederland ook geen christelijk land zou moeten worden (of weer worden). Religie zou altijd ondergeschikt moeten worden gesteld aan de seculiere staat, waar vrije ontwikkeling ongeremd plaats kan vinden. Waar het aan ontbreekt zijn de wettelijke kaders om religies, haar instituten en leden ter verantwoording te kunnen roepen aan de uitgangspunten van de moderne westerse samenleving. Deze uitgangspunten van de moderne westerse samenleving zijn: de 'Universele verklaring van de rechten van de mens', en de absolute scheiding van de machten: politiek, rechterlijke macht en religieus.

Daarom vind ik dat er een beleid moet komen waarin we religieuze instituten als verenigingen gaan beschouwen. Met een statuut, ledenlijst, vergaderingen/notules én (financieel) jaarverslag. In de statuten voor een vereniging wordt dan minimaal opgenomen dat hetgeen de vereniging doet nooit in tegenspraak mag zijn aan deze uitgangspunten. Niet mag aanzetten tot discriminatie (bijvoorbeeld homo’s, vrouwen), et cetera. Dat zou dus kunnen betekenen dat de vrouwen in een kerk in Staphorst voortaan tussen de mannen mogen zitten. Of dat deze kerk vrouwen niet mag weigeren in haar bestuur.

Bij (bewijs van) overtreding kan je de religieuze instelling strafmaatregelen opleggen of zelfs rechterlijk verbieden. Het bestuur kan civiel- of strafrechtelijk vervolgd worden. Omdat de religieuze instelling een vereniging is, zijn er bovendien diverse en effectievere manieren om te controleren (financieel jaarverslag, notulen).

Schreeuwen dat grenzen dicht moeten of dat we alle moskeeën moeten afbreken heeft geen nut. Pas op het moment dat wij als land inzien dat de huidige visie niet meer de juiste is, kunnen we maatregelen nemen. Een (protest)stem op de PVV kan dat proces versnellen. Het resultaat is een land waarin het prima is dat je gelooft, maar wel binnen duidelijke wettelijke kaders.

Bernard Couperus | 17-03-15 | 14:16

@marcoplarco | 17-03-15 | 13:08

Zulke rake zinnen kom je zelden tegen.

Peter Emile | 17-03-15 | 14:09

#JeSuisISlammoe
Daarom stem ik morgen PVV

Schietmijmaarlek | 17-03-15 | 14:09

@ dhr de Wit
ik ben bang voor elke vorm van fanatisme gedreven door ideologie of religie.
Een mes of zwaard in de handen van religieuze fantast blijft nog steeds een mes of een zwaard.

diddley2 | 17-03-15 | 13:59

Off topic: Alle in- en uitgangen van het Binnenhof, Tweede Kamer en nog wat objecten in Den Haag worden sinds ruim een maand bewaakt door de Marechausse. Weliswaar lafjes op z'n Hollandsch weer, zonder mitrailleurs, maar toch... Vast en zeker niet omdat er niks aan de hand is. Zogenaamd (dixit Van Aartsen) "omdat de politie dan weer haar handen vrij heeft voor de reguliere taken", maar we weten allemaal dat dat een onzinreden is. Den Haag heeft al ruim 20 jaar de "Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging", voorheen een aantal losse diensten. Die hebben als primaire taak het beveiligen van politici, diplomaten en leden van het koninklijk huis, alsmede het beveiligen van diplomatieke objecten en overheidsgebouwen. Dat er in Nederland al wat langer iets aan de hand is mag onder andere blijken uit de aanpassing van de politiewet in 2007, waarin is vastgelegd dat de KMar politiebevoegdheden heeft, waarmee het de staat de facto is toegestaan de krijgsmacht in te zetten tegen de eigen burgers. Het overplaatsen van reguliere militairen naar de KMar is slechts een formaliteit. Terug naar het topic: er is iets grondig mis.

Mr Dixit | 17-03-15 | 13:52

@diddley2 | 17-03-15 | 13:43
Voor gristenen en andere gleuvigen ben ik als ongelovige niet bang. Uiteraard heb je daar ook haatgekkies bij omwille van abortus en homofilie en dat soort dingen, maar waar het om gaat is dat de algehele concentratie aan haat een stuk minder is.

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 13:48

De zoveelste false flag Hebdo drijft inlichtingendiensten, propaganda-pers (Telegraaf voorop) en roverheden naar het ultieme orgasme: Volledig controleren en en criminaliseren van burgers. Hoofddoel: Het juist om zeep helpen van vrije meningsuiting. Middel: angst zaaien. En steeds maar dat: "Veiligheid, veiligheid en veiligheid". Godverdomme, dat woord is al net zo geërodeerd als 'respect'. En ja, kritiek op een groep mensen lokt nu eenmaal reacties uit. Soms leuk en positief, soms tja: Shit happens. En daarbij hangt om 9/11, ISIS en de moorden op Fortuyn, van Gogh en de redactie van Hebdo de smerige rotte lucht van inlichtingendiensten. Die moorden zijn tot op heden NIET OPGELOST. Ondertussen is de privacy en menswaardigheid in de zgn. 'vrije wereld' steeds maar beperkt. Zelfs de nieuwe jodenster, de legitimatieplicht, is door het domme rtl- en nos-minnend klapvee met veel gejuich ontvangen. Parasieten als de Amsberg-familie lachen de ballen uit hun broek. En de berichten over beveiliging van Islam-critici in sprookjes- en propagandavod Telegraaf moet 'onze' NSB-koning een dikke vlaggenmast in zijn broek geven.

Eigen_Gereid | 17-03-15 | 13:44

Islamdebat? Wat valt er te debatteren dan?

Lekker Belangrijk© | 17-03-15 | 13:44

@ dhr de Wit
Juist die uitzondering mag eruit.
Ook in de kerk en zijn gemeenschappen werd/wordt haat verkondigd.
De laatste jaren valt het wat minder op omdat ze meer concurrentie hebben gekregen.
En ik ben ervarings deskundige...

diddley2 | 17-03-15 | 13:43

Tostiman | 17-03-15 | 13:39
Blijft het bij jou maar bij taalfoutjes. Je doet allerlei aannames over 'mensen als ik' die te stom zijn voor woorden. Je hebt duidelijk geen flauw idee waar je het over hebt. Maar wellicht kun je nog jouw standpunt verduidelijk waar ik nu al vaker om vroeg, of heb je inmiddels zelf ook door dat het helemaal nergens op slaat.
Ik herhaal, ik ben oprecht benieuwd waarom in godsnaam mijn opmerking dat jouw stelling "Links mensen zijn voor vrijheid van meningsuiting zolang het het maar strookt met hun linkse opvatting, anders ben je een asociale racistische tokkie" overdreven is, voor jou juist jouw stelling bevestigt? Dat slaat namelijk echt als een tang op een varken.

Asmodean | 17-03-15 | 13:43

@Suerte Piet | 17-03-15 | 13:30
Ach, iedereen met een adwords account kan hier een honeypot-advertentie kopen. Dan heb je het IP adres, en dan?
Veel interessanter is de combo gebruikersnaam/email.

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 13:42

Peter Emile | 17-03-15 | 12:43
Zo is 't! En niets anders! Prima verwoord! Als regelmatig bezoeker van islamitische landen ken ik onderhand de haatcultuur van die fascisten. Want dat zijn 't, uitgesproken fascisten nu onder het mom van een vredelievend geloof. In 1945 hebben wij dat tuig uit nederland verdreven, moeten wij ze nu weer dulden?

Tis nie waar! | 17-03-15 | 13:41

@Asmodean | 17-03-15 | 12:20
Tja, als je oogkleppen op hebt dan zie je niet echt wat er gebeurt in de wereld. Er vluchten mensen uit moslim landen naar Nederland, gevlucht vanwege dat ze zich niet veilig voelen. Het eerste wat ze gaan doen is om de regels uit hun land hier op te dringen. En als je daar commentaar op hebt, word je door mensen zoals jij als racist uitgemaakt. Ondertussen bereikt het aantal moslims een kritiek punt. Worden we in onze vrijheid beperkt, omdat als je een Hebdo of een PVV poster ophangt, je raam wordt ingegooid. Je wordt door mensen zoals jij verketterd, omdat je niet dezelfde wegkijk mening hebt. Nu duidelijk of snap je het nog steeds niet. PS: sorry voor de taalfoutjes, we kunnen niet allemaal zo perfect zijn als jij!

Tostiman | 17-03-15 | 13:39

Tostiman | 17-03-15 | 13:32
Zucht. Je hebt inhoudelijk daadwerkelijk helemaal niets te melden hè? Nogmaals: Ik ben namelijk oprecht benieuwd waarom in godsnaam mijn opmerking dat jouw stelling "Links mensen zijn voor vrijheid van meningsuiting zolang het het maar strookt met hun linkse opvatting, anders ben je een asociale racistische tokkie" overdreven is, voor jou juist jouw stelling bevestigt? Dat slaat namelijk echt als een tang op een varken.

Asmodean | 17-03-15 | 13:36

Tis nie waar! | 17-03-15 | 13:05
Waarom mag iedereen Pechtold gevaarlijk noemen, maar is er sprake van demonisering als iemand Wilders gevaarlijk noemt?

Asmodean | 17-03-15 | 13:32

@Asmodean | 17-03-15 | 12:21
Dan moet jijzelf ook foutloos schrijven

Tostiman | 17-03-15 | 13:32

Eigenlijk zou vrijwel heel Nederland extra beveiligd moeten worden. Of in elk geval de meeste reaguurders hier, laten we hopen dat de lijst met ip adressen niet uitlekt.

Suerte Piet | 17-03-15 | 13:30

Ik ben ook islamkritisch. Maar ik hou me in. Om die reden.

VanBukkem | 17-03-15 | 13:22

Net als in de tijd van Fortuin heerst er weer een hitserige sfeer van haat. Dat moslims vrijheid haten valt nog te snappen, maar de fascisten die de vrijheid geweld aan (willen) doen zijn een nog veel groter gevaar voor de toekomst van ons land. Want die houden de moslims uit de wind.

Suerte Piet | 17-03-15 | 13:20

@diddley2 | 17-03-15 | 12:58
Omdat de grondwet nu een uitzonderspositie gunt aan "gelovigen". Dit betekent dat zij een aantal privileges genieten zoals belastingvrijstelling en religieus onderwijs.
Vooral over religieus onderwijs moeten wij ons zorgen maken.

En over haat en opruuing, dat komt niet voor in de kerk. Liever gristenen met een blije bakkes dan een booslim.

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 13:19

Links multiculti geïndoctrineerd Nederland zal waarschijnlijk roepen dat PVV dat aan zichzelf te danken heeft.
Mijn vraag is dan, mogen PVV stemmers geweld tegen PVV kritische mensen gaan gebruiken?

Moi2 | 17-03-15 | 13:16

Peter Emile | 17-03-15 | 12:43

Kan me helemaal vinden in wat je post.
Echter niet in je conclusie dat "links" hier verantwoordelijk voor is.
Werkgevers hebben al deze mensen binnengehaald en de politieke-correctheid vind je door alle partijen heen.
Cultuurrelativisme en schuldgevoelens over de eigen welstand spelen ook een rol.
En het van generatie op generatie overgedragen schuldgevoel over het wegvoeren van de joden in de 2e WO door de Duitsers en vooral het gebrek aan verzet hiertegen van de toenmalige politieke en culturele elite.

knerf | 17-03-15 | 13:13

Neville Pechtold als representant van het morele failliet van Nederland.. Hup Greet!

RobberenRukkie | 17-03-15 | 13:12

Skunk57 | 17-03-15 | 12:34
als jij het enigste slachtoffer bent vind ik het een goede gebeurtenis.
.
Verrekkeling die je bent.

Maarwiewastelefoon | 17-03-15 | 13:10

Het enige wat ontbreekt aan deze oorlog van islam tegen de Westerse beschaving is het uitroepen ervan.

marcoplarco | 17-03-15 | 13:08

witchmaster | 17-03-15 | 11:12

Gelijk heb je. Het ging mij ook niet om de fout, want het kan ook een typefout zijn, maar om de discussie erover.

knerf | 17-03-15 | 13:07

Dat mannetje van Pechtold ook, is voor het nederlandse volk bijzonder gevaarlijk! Er is al teveel geweken voor die godsdienst van de vrede. En de nederlanders maar betalen, voor het extra onderwijs van mensen die toch falikant tegen nederlanders zijn, voor de steeds hogere zorgpremie omdat die woestijncultuur met hele families massaal de artsen bezoekt! Wordt toch eens wakker!! Stem morgen op Geert!

Tis nie waar! | 17-03-15 | 13:05

@Peter Emile | 17-03-15 | 12:43
Hulde!!

Coyote | 17-03-15 | 13:05

Wat had het mooi kunnen zijn in Nederland: Iedereen rijk en gelukkig. De EU en de is lam hebben dat gruwelijk verstierd. Het zijn gewoon de parasieten die ons mooi landje de das om doen. En je mag er nog niks van zeggen ook. Dan maakt men je met liefde een kopje kleiner. Men zei na WOII: Nooit weer. Maar onze regeringen laten het gewoon gebeuren dat de Joden door de haat van de mossels massaal moeten vluchten naar Israël. Het is een grote schande en maar weer een bewijs dat onze leiders de grootste vijand zijn van het volk zijn vrijheid.

WitteGrunneger | 17-03-15 | 13:03

@ Peter Emile
Waarom moet je de grondwet nuanceren?
Iedereen heeft toch het recht op zijn eigen sprookjes beleving.
Wat een terroristische organisatie is moet je ook als zodanig durven te benoemen.
Daar waar de ander beperkt gaat worden in zijn eigen sprookjes wereld of zelfs bedreigd of gedood wordt, daar moet je tegen optreden.
Wordt er in jouw moskee haat verteld en opgeruid? Iman oppakken en moskee sluiten.
Zelfde geldt voor de kerk.

diddley2 | 17-03-15 | 12:58

Na 70 jaar vrede denkt iedereen dat vrijheid vanzelfsprekend is. Dat is dus niet zo. Voor je vrijheid zul je altijd moeten waken en zo nodig vechten. Het is niet anders mensen, wen er maar vast aan.

PowPow | 17-03-15 | 12:57

Salafisme is het nieuwe socialisme. Mede mogelijk door onze salon/gordelsalafisten.

ad melkert | 17-03-15 | 12:54

@Asmodean | 17-03-15 | 12:17
Heb je het nou over jezelf?

Tostiman | 17-03-15 | 12:53

Plempsels van o.a. Peter Emile, Benedict Broere, Russells Teapot, Bernard Couperus, dat zijn de redenen waarom ik met zoveel plezier GS bezoek.Bedankt!

B. Randnetel | 17-03-15 | 12:53

@Skunk57 | 17-03-15 | 12:34
Man wat ben jij een zielig persoon.

Tostiman | 17-03-15 | 12:52

Peter Emile | 17-03-15 | 12:43
Prima tegel!

BlowingBubbles | 17-03-15 | 12:47

Ach, in de ogen van Alexander de Foute was bij het debat gisteren te zien dat hij heel goed weet dat Wilders op nagenoeg al zijn immigratie en veiligheid punten gelijk heeft. En dat hij beseft dat de overgrote meerderheid in NL dit ook weet. Daarom reageerde hij soms ook haast emotioneel, hij merkt dat het einde van D66 nadert, zeker nu infiltratie door Turkse Nederlanders in zijn partij een feit is. Met het voorbeeld van PvdA in zijn achterhoofd beseft hij nu dat hij nu moet oogsten. Daarna is het te laat.

BlowingBubbles | 17-03-15 | 12:46

Gelukkig hebben de moorden en doodsbedreigingen niets met de islam te maken, nietwaar heer Rutte..?

telelezer | 17-03-15 | 12:46

Skunk57 | 17-03-15 | 12:34
Als er een aanslag komt, dan is dat er een op onze portemonnee, wacht maar tot na 18 maart, als de Roverheid weer door mag gaan met ons kaalplukken.

Snowy2000 | 17-03-15 | 12:45

Citaatje:
"Maar wat is er in Nederland gebeurd met 'we zullen vechten voor jullie recht om die mening te verkondigen'?"

Nederland - en heel het beschaafde West-Europa - is door welvaart en doorgeschoten emotionele feminisering een nest verwende, amusementsverslaafde watjes geworden die niet meer weten wat het is om te vechten voor je waarden, je vrijheid en je principes.

Nederland is een land geworden waarin een onterecht, door links en door het christendom aangepraat schuldgevoel heeft gezorgd voor een cultuurrelativisme en een 'weg met ons'-mentaliteit die grenzen aan een neiging tot zelfvernietiging.

En dat valse schuldgevoel heeft bovendien alle sluizen open gegooid voor de import van ongeletterd, onbeschaafd en onopgeleid volk uit de meest obscure landen van de Derde Wereld. Landen bovendien waarin een rauwe, primitieve macho-cultuur heerst waardoor beschaafde westerlingen zich maar al te makkelijk laten intimideren.

Landen bovendien waar een agressieve, intolerante, dictatoriale ideologie vandaan komt die hier onterecht voor 'religie' wordt aangezien, en die zich steeds meer ontpopt als een wereldomvattend en gewelddadig totalitair project.

En juist omdat het begrip 'religie' om mij volstrekt onduidelijke redenen in het westen nog steeds wordt gezien als iets intrinsiek heiligs, of op zijn minst als iets intrinsiek respectabels, durft men niet tegen de uitwassen ervan op te treden.

Immers, in alle westerse grondwetten wordt 'vrijheid van godsdienst' als iets heiligs gezien.

En het is juist de onaantastbaarheid van die 'vrijheid van godsdienst' die een in wezen fascistoïde en totalitaire ideologie als de islam, alle ruimte geeft om hier voort te woekeren en zo'n beetje alles aan te tasten waar de westerse beschaving voor staat.

Dát, beste lezert (en schrijvert) is er gebeurd in Nederland.

En het wordt overigens tijd om het artikel in de grondwet dat de vrijheid van godsdienst garandeert, drastisch te herzien of op zijn minst op belangrijke punten te nuanceren.

Peter Emile | 17-03-15 | 12:43

Ach ja, het zoveelste stemadvies.
Deze verkiezing gaat er gewoon over of wij mannen
onze baard tot op ons schaamhaar moeten laten
groeien, of we onze brogues moeten inruilen voor
allah-nikes, of we verplicht worden onze vrouw(en) te slaan,
Of we onze zoontjes hard in de kont moeten laten
neuqen in illegale maar gedoogde madrassa's,
betaald werk moeten skippen en ook lekker
belastinggeldconsument moeten worden,
of we de boerkaas en andere reli-vodden aan de
waslijn moeten (laten) hangen of in de droger
kwakken, of we achterneef Wim (30) met dochtertje
Esther (12) moeten laten trouwen en paren,
of we de kroeg moeten inruilen voor de koranschool,
of we onze zonen moeten stimuleren te jihadiseren,
enz.
Krijg maar gezellig de tyfus met je islam!

pennestront | 17-03-15 | 12:40

@Skunk57 | 17-03-15 | 12:34 Over walgelijke linkse opvattingen gesproken! Denk je nu werkelijk dat Wilders en zijn kiezers hopen op terreuraanslagen?? Zoiets kan alleen een links verknipt brein verzinnen. Waarvan akte.

Gaul Shaarad | 17-03-15 | 12:39

-weggejorist-

Skunk57 | 17-03-15 | 12:34

Asmodean | 17-03-15 | 11:15

Inderdaad, het leek veel op sympathie. Misschien door herkenning. Toch kan ik me niet voorstellen dat iemand de actie van Breivik sympathiek vond. Aan de andere kant, om te nuanceren, vond ik het ook wel erg goedkoop en makkelijk om hem, met zijn doorsnee achtergrond, puur als slechterik te zien. Wie dat doet, kijkt weg van wat er gaande is in onze "beschaafde Westerse samenleving", en van de betekenis van het woord "samen-leving". Er wordt niet meer samengeleefd, het is ieder voor zich. Zonder het goed te praten, vermoed ik dat daardoor excessen kunnen ontstaan, en dat het gebrek aan samen leven er ook voor kan zorgen dat mensen ook niet meer samen voor hun burgerrechten opkomen. Alleen vanachter het toetsenbord, digitaal. Het gaat wellicht wat ver om te denken dat blogs zoals deze zijn ingezet door de overheid, zodat onze grenzen stukje bij beetje worden opgerekt met steeds absurdere berichten, zonder dat mensen in de actiemodus schieten. Samenleving is een hol en leeg begrip geworden, en wij hebben dat allemaal zelf laten gebeuren.
Morgen stemmen, en dat terwijl ik nu wel besef dat we daar opnieuw onverdiend vertrouwen en handelingsbekwaamheid toekennen aan welke volksvertegenwoordiger dan ook. Ook al zo'n holle frase, volks-vertegenwoordiger.

Schaaldier | 17-03-15 | 12:33

janbehanger | 17-03-15 | 11:12
Ja klopt en hoe zou dat komen dan?Als mijn buurman een ontzettend grote d66 poster op zijn raam heeft gehangen dan kan dat.Dan mag dat.Zonder gezeik voor mijn buurman.Moet hij zelf weten.
Ik daarentegen zou maar wat graag een nog grotere PVV poster op mijn ramen willen hangen omdat ik vind dat ik dat zonder gezeik moet kunnen doen.Maar dat mag niet.Dat kan niet.Dus ik kan dat niet zelf weten....
Hoe zou dat nou komen Jan ... de Behanger.
Zover zijn we dus al gekomen in dit land.
Van de Haagse boven ons gestelden hoef je niets te verwachten,die zijn op een enkeling na zo laf als wat.
Daarom beste ... de behanger kan ik hier op de site wel mijn ei kwijt.Dat lucht mij op,omdat ik me net zo als Wilders erg druk maak over alles waar hij tegen ageert,telkens weer.
De man heeft in mijn ogen meestal gelijk.De man voelt in mijn ogen wat er echt onder het volk leeft.De man kijkt niet weg zoals de rest.
En als je dan beseft dat dat hier in Nederland alleen maar kan als je zwaar beveiligd wordt,dan is er iets grandioos mis.
En ja,voor je me weer in de hoek zet van dubieus volk omdat ik hier zeg wat ik werkelijk denk,ik ben hoog opgeleid,lees dagelijks een krant,heb mijn kinderen opgevoed zoals dat hoort,zonder overheidssteun in welke vorm dan ook,houd me keurig aan de wet en toch stem ik morgen PVV.
Omdat het (nog) kan.
Voor mijn (klein)kinderen.
Daarom!
Want wij zijn het Volk,nu nog wel.

Daarom!

swassannuf | 17-03-15 | 12:25

Je ziet in ALLE islamitische landen over de hele wereld dat iedereen die islam kritisch on zelfs maar niet-islam is wordt vervolgd en vermoord.
Dankzij Links wordt de islam in NL steeds machtiger en gaan ze steeds meer niet-islamitische mensen aanvallen. Eerst islam kritische mensen daarna iedere ongelovige (gezien de islamleer is dit volkomen te verwachten)
Dus Pechtold of Samsom heeft in een islamistisch Nederland net zo weinig overlevingskans als een Wilders.
-
Maar dit land is vergeven van politici zoals Pechtold en Samsom. Eigen politieke voordelen gaat voor landsbelang.

Moi2 | 17-03-15 | 12:25

lol..

AlexT | 17-03-15 | 12:25

Tostiman | 17-03-15 | 12:17
He, laat ons lekker opkomen voor het Nederlands! Dat zouden meer Nederlanders moeten doen!

Asmodean | 17-03-15 | 12:21

En Alexander zag dat 't goed was.

Coyote | 17-03-15 | 12:21

Tostiman | 17-03-15 | 12:16
Een tikfoutje is iets anders dan twee enorme grammaticale fouten, in een zin welteverstaan. Maar daar gaat het niet om. Ik ben namelijk oprecht benieuwd waarom in godsnaam mijn opmerking dat jouw stelling "Links mensen zijn voor vrijheid van meningsuiting zolang het het maar strookt met hun linkse opvatting, anders ben je een asociale racistische tokkie" overdreven is, voor jou juist jouw stelling bevestigt? Dat slaat namelijk echt als een tang op een varken.

Asmodean | 17-03-15 | 12:20

Iedereen lijkt vergeten dat "linkse politiek" in een democratie gewoon een andere weg is naar het socialistische utopia / reëel existerend socialisme / Roode Dictatuur. Monddood maken van de tegenstanders zat al vanaf het begin in het arsenaal van de socialisten, in een beschaafde democratie houden ze zich alleen wat langer in. Zeg maar Marx' versie van takiyya.

Zware Guy | 17-03-15 | 12:19

@Igor Putkin | 17-03-15 | 12:13
Haha nog zo een wegkijkert met zijn stammetje zonder T.

Tostiman | 17-03-15 | 12:17

Tostiman | 17-03-15 | 12:14
Het voordeel van geen enkele intentie hebben om ooit maar enig standpunt te realiseren, is natuurlijk dat je ook nooit beschuldigd kunt worden van het feit dat je niet alles na kunt komen wat je zegt. Dat klopt als een bus!

Asmodean | 17-03-15 | 12:17

@Asmodean | 17-03-15 | 12:09
Ja daar is ie weer geen argumenten en dan op spelfouten gaan letten. Goed man. Ik hoop dat je moeder trots op je is. Trouwens wat is een persoonlijk voornaamDwoord? Iets nieuws van je of maak jij ook wel eens een spelfoutje?

Tostiman | 17-03-15 | 12:16

Heeft GS de NAW van de reaguurders al moeten doorgeven aan de AIVD zodat ook wij deze bescherming kunnen genieten?

Andersdenkend | 17-03-15 | 12:15

@ProAsfalt | 17-03-15 | 12:00
Helaas wel. Vooral VVD, de mensen willen graag de stoere taal van Rutte horen. Dat hij niet doet wat hij zegt, dat vergeten ze elke keer. Dus nogmaals mensen, de VVD komt niet op voor jullie, ze beloven van alles maar leveren nooit. Eigenlijk zouden ze opgesloten moeten worden vanwege verkiezingsfraude. Ik stem tegen en dus op de PVV, de enige die het moslim gevaar durft te benoemen

Tostiman | 17-03-15 | 12:14

Asmodean | 17-03-15 | 12:09
Haha, of stam + t.

Igor Putkin | 17-03-15 | 12:13

@ Piet Karbiet
Nice thanks!

diddley2 | 17-03-15 | 12:12

Tostiman | 17-03-15 | 12:02
Welke regel? Die van het persoonlijk voornaamdwoord vs. het bezittelijk voornaamwoord?

Asmodean | 17-03-15 | 12:09

-weggejorist-

Locked_on_Target | 17-03-15 | 12:05

Politiek, politici en vele media-figuren hebben door het demoniseren van de PVV mogelijk gemaakt wat nu gebeurd.

meneer Q | 17-03-15 | 12:04

@Asmodean | 17-03-15 | 11:49
Overdreven, het ontkennen door jouw bevestigd deze regel.

Tostiman | 17-03-15 | 12:02

@Igor Putkin | 17-03-15 | 11:48
Daar ga je weer.

Godsammekraken | 17-03-15 | 12:01

En toch staat D'66, PvdA, VVD en GroenLinks weer op een dikke winst in de peilingen.

Kennelijk vindt het volk het goed.

ProAsfalt | 17-03-15 | 12:00

"Borrelpraat", aldus de heer Pechtold.

FCDenBosch | 17-03-15 | 11:59

Boeien. Mijn stemadvies:

"World Peace Is None Of Your Business"

World peace is none of your business
You must not tamper with arrangements
Work hard and sweetly pay your taxes
Never asking what for
Oh, you poor little fool- oh, you fool

World peace is none of your business
Police will stun you with their stun guns
Or they'll disable you with tasers
That's what government's for
Oh, you poor little fool- oh, you fool

World peace is none of your business
So would you kindly keep your nose out
The rich must profit and get richer
And the poor must stay poor
Oh, you poor little fool- oh, you fool

Each time you vote you support the process
Each time you vote you support the process
Each time you vote you support the process
Brazil and Bahrain

Oh, Egypt, Ukraine

So many people in pain
No more, you poor little fool
No more, you fool

Piet Karbiet | 17-03-15 | 11:59

Hoe lang kan je als politicus, zonder met je ogen te knipperen, nog de volgende uitspraak volhouden: "Wilders praat ons angst aan." Schaam je Alexander Pechttold! Shame on you!
www.telegraaf.nl/binnenland/23807977/_...

Bernard Couperus | 17-03-15 | 11:58

En nu is het genoeg 11:38
.
Wie tegen Islam in zijn of haar woongebied is, laat aanhangers van deze barbaarse ideologie natuurlijk helemaal niet door derden aan zich opdringen, en al helemaal niet door een overheid.
.
Wie werkelijk tegen Islam is, wil vooral eigen baas zijn over het leefgebied en samenwonen met mensen die daar hetzelfde over denken en laten zich door niets of niemand het recht op zelfbeschikking ontnemen.
.
Stemmen is geen oplossing! Er is maar 1 oplossing. En dat is ZELF weer baas worden over lijf, grond en bezit zonder dat er een (gewapende) autoriteit boven u staat om u barbaarse zaken als Islam op te dringen.
.
Bent u tegen Islam, stem dan vooral NIET! En stem daarmee voor uzelf....

De Libertariër | 17-03-15 | 11:54

Het net sluit zich rond de naïevelingen en de hypocrieten.

Sliptong | 17-03-15 | 11:51

Ik heb nooit meegedaan met die jesuischarlie hype.
Gewoon omdat het vanaf de eerste seconde duidelijk was dat het allemaal policor hipsters zijn die dat gingen doen.
Met die dwazen wil je toch niet gelijkgesteld worden...

Het was gewoon een soort van feelgood porno voor al die islam=vrede roepers.

happen naar de baas | 17-03-15 | 11:50

Joden en PVV'ers zijn de kanaries in de kolenmij. Met de oprukkende religie van gewelddadige overheersing is straks iedereen die geen moslim is slachtoffer van vervolgingen. We kunnen dit al nu aanschouwen in Syrië, Irak, Egypte, Jordanië, Israël etc. etc. Alle landen waar moslims niet moslims vervolgen, uitmoorden en aanslagen plegen. Je moet wel heel erg gestoord zijn om de mensen die iedereen hiervoor willen behoeden te bedreigen, aan te vallen, je schuldig maken aan geweldpleging! en hun huizen te bekladden.
Ik kan ergens alleen maar hopen dat de verketteraars -van de mensen, de helden, die zich hard maken voor vrijheid- als eerste aan de beurt zijn om aan den lijve kennis te maken met de religie van de vrede. Deze mensen hebben geen recht van spreken tot zij zelf de verrijking een paar kansenparels van dichtbij hebben mogen ervaren.

The real McCoy | 17-03-15 | 11:50

Tostiman | 17-03-15 | 11:38
Dit is simpelweg niet waar. Wat heeft het nou voor zin om zo overdreven te generaliseren?

Asmodean | 17-03-15 | 11:49

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:40
Dat zal ik dan maar interpreteren als: "Je hebt gelijk".

Igor Putkin | 17-03-15 | 11:48

Zorgwekkend, maar volledig verklaarbaar.

Bernard Couperus | 17-03-15 | 11:47

Wel een kut woord opiniemakers.
Zo jou je spin doktors ook kunnen noemen.
En taalnazies zijn ook kut.

diddley2 | 17-03-15 | 11:46

"Blijkbaar vinden al die fatsoenlijke mensen het prima om in een land te wonen waar je vermoord kunt worden om je mening."
Als dat dan zo is dan krijgen ze van mij een vrijbrief om een islamitisch land te bevolken.

De waard zijn gast | 17-03-15 | 11:45

Ik zeg, wen er maar vast aan, het tij keert niet uit zich zelf. En zeker niet met die Politieke wegkijkers zoals D66 en andere Linkse Partijen.

Snowy2000 | 17-03-15 | 11:44

Jan Passant mk2 | 17-03-15 | 11:33
Marcel van Dam en zijn matties:
'The league of extraordinary inferior gentlemen'

Cuyahoga | 17-03-15 | 11:44

Opiniemakers wel synagoges niet
Moskeeën wel
Cartoonisten niet

diddley2 | 17-03-15 | 11:43

@Igor Putkin | 17-03-15 | 11:38
Tuulk joh. Iedereen is gek behalve jij.

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:40

Bij binnenkomst wijs ik vrienden altijd op de emmer die pontificaal in mijn woning staat.
Die is gevuld met zand.
Als het gesprek een bepaalde wending neemt, en de verdwaasde argumenten loskomen, wijs ik ze op de emmer.
Meestal meerdere malen.

bodemloos | 17-03-15 | 11:38

Kaster | 17-03-15 | 11:33
Wie tegen de islam is kan maar op twee partijen stemmen: SGP of PVV. Maar dat geeft niet, een van beide dus ook mijn stem.

En nu is het genoeg! | 17-03-15 | 11:38

@Asmodean | 17-03-15 | 11:25 Ik zal het wel niet zien dan. Ik zie katholieken die de katholieke kerk veroordelen, ik zie rechtse liberalen die Breivik en neo-nazis veroordelen, maar ik zie zelden een moslim of socialist ondubbelzinnig alle vormen van geweld en bedreiging uit die hoek veroordelen

witwas | 17-03-15 | 11:38

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:32
*Proest*
Je leest de titel en dan ga je voor de fipo d.m.v. een algemeenheid of een quote.
Maar om dat nu interpreteren van een artikel te noemen..
Vandaar dat je daarna altijd nog wel 3 of 4 reaguursels nodig hebt om je mening te geven.
Dus, nee. Je bent er absoluut niet beter in.

Igor Putkin | 17-03-15 | 11:38

Gaat waarschijnlijk om moslims zoals Ibrahim Wijbenga. Opiniemakers in het islamdebat zijn niet hetzelfde als islamkritische opiniemakers.

Lewis Lewinsky | 17-03-15 | 11:38

Het is simpel. Links mensen zijn voor vrijheid van meningsuiting zolang het het maar strookt met hun linkse opvatting, anders ben je een asociale racistische tokkie. Dus alles wat Geert zegt is fout al heeft hij gelijk. Ingooien van PVV ramen dat mag natuurlijk want PVV'ers zijn geen mensen. Linksmenschen kijken graag weg om te voorkomen dat hun ideale wereldje niet bestaat, en daarvoor mag je dus mensen uitsluiten. Morgen lekker PVV stemmen, alleen al om de linksch mensch dwars te zitten en Pinokkio Rute natuurlijk

Tostiman | 17-03-15 | 11:38

De vrijheid van meningsuiting bestaat niet in Nederland! Er bestaat hier enkel het privilege om te mogen zeggen wat de Staat toestaat om te mogen zeggen.
.
En dat is precies wat het gros van de hypocriete Nederlanders wil: 'anderen mogen enkel zeggen wat ik vind dat ze mogen zeggen'. Moslims willen kritiek op Islam verboden hebben. De PVV wil weer de Koran en hatespeeches verbieden. D66 en de PVDA willen weer Wilders achter tralies wegens dingen die hij denkt en zegt. Christelijken kritiek op religie. Nagenoeg iedereen wil een ander wel wat verbieden.
.
Op een verdwaalde libertarier na natuurlijk. Die willen niemand iets verbieden te zeggen, denken, schrijven, uiten of geloven.

De Libertariër | 17-03-15 | 11:37

Nederland is een verweesde samenleving, zoals Pim Fortuyn al uit de doeken probeerde te doen. Dat was mogelijk wel een van de redenen dat het nieuwe "fatsoen" achter hun fatsoenskloof hem met poep- en met kogels deed bewerken. Als uiting van de fatsoenlijke mening die deze nieuwe beschaving voor "ons" bewaakt.

Eigenlijk vormen "onze" elite van politiek & Gutmenschen een incestueuze club van uiterst onfatsoenlijke en onbeschaafde beterweters. "Buitengewoon minderwaardige mensen", zoals een prominent lid van die club zo treffend stelde.

Jan Passant mk2 | 17-03-15 | 11:33

Het echte probleem in dit land is, dat alle mensen, die een stem tegen deze dreigingen willen uitbrengen, alleen maar terecht kunnen bij een ondemocratische partij met een hufter als leider.

Kaster | 17-03-15 | 11:33

@smoelwerk | 17-03-15 | 11:04
Is gebeurd staat er....

Nilfisk | 17-03-15 | 11:32

@Igor Putkin | 17-03-15 | 11:29
Ik interpreteer wel degelijk alleen ik ben er stukken beter in. Wat overigens niet echt een opgave is.

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:32

Nog ff en er moet bij iedere Christen een politieman komen om hem/haar te bewaken.

lulleficatie | 17-03-15 | 11:31

... en dat alles voor een sprookjes boek

Centauri3 | 17-03-15 | 11:29

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:23
Mijn god, de domheid..
Dus jij interpreteert niet, of juist wel en dan is dat ook de enige mogelijke interpretatie?
Dat zou wel een hoop verklaren.

Igor Putkin | 17-03-15 | 11:29

bodemloos | 17-03-15 | 11:21

Ik had beter op moeten letten in mijn lessen vroeger :P

TeGekVeurWeurden | 17-03-15 | 11:28

@zeefert | 17-03-15 | 11:24 Omdat er jaarlijks vele miljarden belastinggeld in de zakken van linkse (semi-)ambtenaren verdwijnen, die zich 'bezig' houden met vluchtelingen, integratie, scholing, criminaliteit, subsidies, uitkeringen. Islam is big business voor de overheid en aanverwante takken van sport.

witwas | 17-03-15 | 11:27

Op de Dam en elders stond louter de 'but-brigade' hun walgelijke maakbare samenleving op z'n multikuli's te knuffelen. Meer was het niet. Links heeft die aanslag GEKAAPT, en gespind voor haar eigen politieke agenda.

Adversary | 17-03-15 | 11:26

witwas | 17-03-15 | 11:20
Je bevestigt mijn punt dat het voor veel mensen moeilijk is om de hand in eigen boezem te steken. Gelijkgestemden doen immers nooit iemand kwaad, dat doet juist de andere groep!

Asmodean | 17-03-15 | 11:25

Wederom maakt linksch het mogelijk dat dit klimaat is geschapen. Lieden die dit doen voelen zich gesterkt door linksch en durven daarom dit soort walgelijke acties uit te voeren. Nog even en we hebben een censuurbureau wat islam betreft! Vroeger had linksch niets met religie maar tegenwoordig zijn ze er gek op! Tenminste alleen wat betreft islam dan. Waarom linkschen, waarom???

zeefert | 17-03-15 | 11:24

@knerf | 17-03-15 | 11:11


@Igor Putkin | 17-03-15 | 11:03


Je hoort het vaak genoeg van mij en nu eens van een ander: Je interpreteert er op los.

Nog maar een keertje: die debiele interpretaties zijn dan ook geheel voor jouw eigen rekening.

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:23

TeGekVeurWeurden | 17-03-15 | 11:07
3de persoon enkelvoud
de club die huizen bekladt
voor voltooid deelwoord:
de club die huizen heeft beklad.

bodemloos | 17-03-15 | 11:21

@Asmodean | 17-03-15 | 11:15 'Ja, natuurlijk was het een vreselijke actie van Breivik en geweld is nooit goed, maar die socialisten vroegen er ook wel een beetje om en Noorwegen is toch mooi een eind naar rechts opgeschoven met heel veel uitzettingen van illegalen en criminelen met dubbel paspoort'. Said no man ever... Dat is namelijk typische linkspraat

witwas | 17-03-15 | 11:20

Nederland is een angstig land. (WO 2=Bossen van Canada), Janmaat (Zijn vrouw levenslang invalide (verzwegen in de pers)), Pim (Wat was het ineens een geweldige man; inderdaad, toen hij dood was), Theo (Hij had er ook zelf om gevraagd) en nu Die-PVV (ze moeten meer naar de dominees luisteren).
Je ziet hoe de media gedomineerd wordt door de politiek-correcte elite. Of het nu Vara, RTL, Avro, NPS is, zij bepalen hoe het klapvee zich dient te gedragen. Dus voor de vorm ook een soort "Charly Hebdootje" Van kijk ons kritisch zijn. Maar daarna weer wel naar de dominee luisteren die vertelt wie de Guttmenschen zijn en wie de duivel. Walgelijk.

Kamervraag | 17-03-15 | 11:20

@TheseDays00 | 17-03-15 | 11:15
Exactly.

Art Vandelay Ultor | 17-03-15 | 11:20

Dit heeft niks met de islam te maken. De islam is juist voor vrijheid van meningsuiting. En opiniemakers die kritiek hebben op de Islam vinden zij juist heel erg liev. De ware islam is liefde, waarom zien mensen dat nou toch niet. (HT)

roze_bril | 17-03-15 | 11:19

Stenen door ruit zijn resultaat van lamme parasiterende vierde kolonne die als prinsjes zijn opgegroeid en via moskee, youtube en facebook door middeleeuwse haatbaarden anti-westen en pro uitkering worden gestuurd. Vijfde kolonne wordt nog dommer en lammer en kan alleen reageren als een peuter.... door geweld toe te passen. En natuurlijk wordt dit gefaciliteerd door de multiculti promoters die zichzelf teveel spuitjes vond en de anderen zo... fascinerend. (Want daar op vakantie geweest). Jammer dat men niet ziet dat dit dhimmi gedrag onze ontwikkeling/beschaving terugdraait.

Woehahahaa | 17-03-15 | 11:19

Cuyahoga | 17-03-15 | 11:16
Eh, waar heb je het over? Hoezo praat ik over mezelf?

Asmodean | 17-03-15 | 11:18

Als die "fatsoenlijke" mensen die het wel begrijpen als het huis van een PVV'er beklad wordt, of die beweren dat de Charlie Hebdo tekenaars het over zich afgeroepen hebben. Al die mensen verdienen zelf een steen door hun ruiten, gewoon om een keer te voelen hoe dat is om bedreigd te worden om wat je zegt.
Asimov6 | 17-03-15 | 11:00
Zo is het. Dit geldt voor zeker ook voor Peter R de Vries en Freek de Jonge.

En nu is het genoeg! | 17-03-15 | 11:17

Synagoge's worden ook beveiligd.

Alles wat iets in kan brengen tegen de religie van Groot-Mufti Pechtold heeft beveiliging nodig.

Vogelbeest | 17-03-15 | 11:17

Asmodean | 17-03-15 | 11:07

"Zelfs op Geenstijl zijn er schrikbarend veel mensen die de daden van Breivik wel afkeuren, maar tegelijkertijd snappen hoe frustratie je tot zoiets kan bewegen."

Inderdaad, en nu praat je over jezelf en de rest van de but-brigade.
Je bevestigt hier het punt van Quid, alleeen iemand die lid is van de but-brigade 'snapt' dat.

Ik snap er geen reedt van dat jij dat kan snappen.

Cuyahoga | 17-03-15 | 11:16

@ Art Vandelay Ultor | 17-03-15 | 11:01
Wie is Jejoen Weghs?

TheseDays00 | 17-03-15 | 11:15

witwas | 17-03-15 | 11:11
Russells Teapot | 17-03-15 | 11:12
Heb even geen voorbeelden bij de hand, want tijd geleden. Ik weet wel dat ik oprecht schrok van de sympathie die Breivik kreeg van meerdere reaguurders.

Asmodean | 17-03-15 | 11:15

Begin met het aanpakken van hun powerbase. De haattempels die overal verschijnen.

miko | 17-03-15 | 11:14

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 11:07
Dat gebeurt allang, helaas. Critici van Wilders krijgen zo vaak bedreigingen binnen. Sowieso worden politici van alle partijen tegenwoordig helaas regelmatig bedreigd.

Asmodean | 17-03-15 | 11:13

@knerf | 17-03-15 | 11:10

indeed.

vaas klaak | 17-03-15 | 11:13

Eh... joehoe beste mensen van de Geenstijl... En waar staan jullie te demonstreren voor de rechten van niet linksers? Oh nee wacht, jullie doen hetzelfde als heel Nederland: Lekker vanuit je luie stoel her en der kritiek spuien op het net dat het nergens deugd en dan denken dat dat vast wel indruk op anderen maakt.... Iets met schoenen passen en zo....

janbehanger | 17-03-15 | 11:12

@knerf | 17-03-15 | 11:10
ik maak me meer druk om het feit dat dit land in een bedenkelijke face zit

witchmaster | 17-03-15 | 11:12

Volgens Alexandertje is het allemaal angst zaaien.
Vandaar dat hij nimmer een kritische noot over het mohammedanisme kraakt.

Morgenhout | 17-03-15 | 11:12

@Asmodean | 17-03-15 | 11:07
"Zelfs op Geenstijl zijn er schrikbarend veel mensen die de daden van Breivik wel afkeuren, maar tegelijkertijd snappen hoe frustratie je tot zoiets kan bewegen."

Oh? Die kom ik dan weer niet zo vaak tegen hier. Wat ik wel een hoop zie is dat mensen het op bepaalde punten ideologisch met Breivik eens zijn, maar dat is natuurlijk heel iets anders dat "begrip tonen voor terrorisme."

Russells Teapot | 17-03-15 | 11:12

Igor Putkin | 17-03-15 | 11:03

Nee, dat zegt hij niet met dit artikel. Je ïnterpreteert er op los..

knerf | 17-03-15 | 11:11

@Asmodean | 17-03-15 | 11:07 Ik ben dat begrip voor Breivik hier eigenlijk nooit zo tegengekomen. Heeft u nog voorbeelden bij de hand?

witwas | 17-03-15 | 11:11

@J.R. Thorbecke | 17-03-15 | 11:06
dit was uiteraard sarcastisch bedoeld (lolz)

witchmaster | 17-03-15 | 11:10

teGekVeurWeurden | 17-03-15 | 11:07

Kan je niet lezen dan?
Er staat: "AFA-Friesland beklad PVV-huizen"...
"Bekladt" moet het zijn want derde persoon enkelvoud.

knerf | 17-03-15 | 11:10

En elke keer als iemand van belang iets negatiefs zegt over de Islam dan tweet Arnoud van Doorn dat in het Engels naar zijn 30K moslimvolgers.

Asimov6 | 17-03-15 | 11:09

TeGekVeurWeurden | 17-03-15 | 11:07
'Beklad' is geen voltooid deelwoord in de zin van Quid.

Asmodean | 17-03-15 | 11:08

En het zou natuurlijk dikke vette ironie zijn als er straks ook critici van Wilders moeten worden beveiligd.

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 11:07

Asimov6 | 17-03-15 | 11:00
Helaas zijn er maar weinig mensen die de hand in eigen boezem kunnen steken. Kritiek op gelijkgestemden of groepsgenoten is voor veel mensen heel moeilijk. Veel moslims nemen (te) weinig afstand van geweld en of bedreigingen jegens islamcritici. Ze keuren het niet goed, maar ze begrijpen wel dat het beledigen van Mohammed in sommige gevallen tot zoiets leidt. Net zoals Feyenoordsupporters die de rellen aan de ene kant wel afkeuren, maar toch even wijzen op het feit dat de Romesupporters ook geen lievertjes zijn. Zelfs op Geenstijl zijn er schrikbarend veel mensen die de daden van Breivik wel afkeuren, maar tegelijkertijd snappen hoe frustratie je tot zoiets kan bewegen.

Asmodean | 17-03-15 | 11:07

Kom op, zeg. beklad -> bekladt
smoelwerk | 17-03-15 | 11:01

Voltooid deelwoord? Komt geen t bij te pas?

TeGekVeurWeurden | 17-03-15 | 11:07

Nou, en wanneer gaan we nu de moskee's sluiten die mogelijk dit soort aanslagplegers opzweept dit te doen, islamcritici aanvallen en bedreigen?

Raider Twix | 17-03-15 | 11:07

Lafheid en leugens regeren.

frisenfruitig | 17-03-15 | 11:06

witchmaster | 17-03-15 | 11:05
U weet dat de Eerste Kamer slechts 75 zetels heeft?

Rest In Privacy | 17-03-15 | 11:06

@smoelwerk | 17-03-15 | 11:04

Het is maar goed dat Quid #bornhere is, anders zou hij nog zakken voor zn taaltoets.

vaas klaak | 17-03-15 | 11:06

Kritiek op de islam is gevaarlijk; dat hebben helaas al velen ondervonden.

"Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof."

www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article...

Brenjtje | 17-03-15 | 11:05

Als dit uit de pen van Quid komt moet er wel echt iets aan de hand zijn. En dat *is* natuurlijk ook zo.
Al die incidentjes die zich maar opstapelen... mijn onderbuik zou concluderen dat er sprake was van een structureel patroon.

Lewis | 17-03-15 | 11:05

De stap die een aanslag op een persoon komt steeds dichterbij , dat er dode kunnen vallen door wegkijk politieke varkens is dan een feit.
En als er iemand hier sneuveld voor zijn mening wordt er WEER weg gekeken en de pleintje.s gevuld .
Daarom is 18 maart voormij en mijn familie een belangrijke dag ik vindt zelfs 80 zetels voor de PVV teweinig het mogen er ook 100 zijn

witchmaster | 17-03-15 | 11:05

En "Maar wat er in Nederland gebeurd ..." -> "Maar wat er in Nederland gebeurt ..."

smoelwerk | 17-03-15 | 11:04

Godsammekraken | 17-03-15 | 10:57
Dat zegt hij ook met dit artikel. Of had je het niet gelezen?

Igor Putkin | 17-03-15 | 11:03

Zou Hans Teeuwen ook op die lijst staan? Of diegene zijn waar ze in het artikel over reppen?
Hij heeft weinig bijzonders gezegd in zijn zelfmoordtape over de religie waar niemand over mag praten, maar islamitische tenen zijn nogal lang en erg gevoelig. Beginnen al te gloeien bij het minste of geringste briesje.

Dhr. de Wit | 17-03-15 | 11:03

Kortom elke #JeSuisCharlie tagger zou PVV moeten stemmen anders ben je hypocriet.
Mastermattie | 17-03-15 | 11:01

raak !

(c)ZWITSUL | 17-03-15 | 11:03

de D66 wegkijkers/weggevers hebben geen last hoor

(c)ZWITSUL | 17-03-15 | 11:03

"een beschaafd Westers land als Nederland."

LOL

James Lastig | 17-03-15 | 11:02

Een artikel waar PVV genoemd wordt van Quid zonder badinerende opmerking! Het... kan... dus... wel...

Rest In Privacy | 17-03-15 | 11:02

Heeft niks met de islam te maken. Die beveiliging is tegen de mensen die achter het Zionistische complot zitten.

Abu al Uitkering | 17-03-15 | 11:02

Niks aan de hand, mensen. Volgens de alom geprezen en bejubelde Jeroen Weghs zijn bedreigde opiniemakers slechts op aandacht beluste egotrippers die te trots zijn op zichzelf.

twitter.com/Weghs/status/577738959834...

Art Vandelay Ultor | 17-03-15 | 11:01

Kortom elke #JeSuisCharlie tagger zou PVV moeten stemmen anders ben je hypocriet.

Mastermattie | 17-03-15 | 11:01

Kom op, zeg. beklad -> bekladt

smoelwerk | 17-03-15 | 11:01

Iedereen die Charlie was toen, stond pro vrijheid van meningsuiting te staan MAAR met de kanttekening dat je nou ook weer niet hoeft te beledigen, een religie te bekritiseren of posters achter je raam te plakken. 'We mogen alles zeggen, maar dat hoeft natuurlijk niet'.

De WegMetOns-mentaliteit spatter er vanaf en ik heb me diep geschaamd voor die wegkijkende landgenoten.

Driewerf Hoezee | 17-03-15 | 11:00

Als die "fatsoenlijke" mensen die het wel begrijpen als het huis van een PVV'er beklad wordt, of die beweren dat de Charlie Hebdo tekenaars het over zich afgeroepen hebben. Al die mensen verdienen zelf een steen door hun ruiten, gewoon om een keer te voelen hoe dat is om bedreigd te worden om wat je zegt.

Asimov6 | 17-03-15 | 11:00

Het probleem is inderdaad niet dat handjevol gekken dat geweld pleegt tegen islamcritici. Het ECHTE probleem is inderdaad de but-brigade die hen legitimeert. Al was het maar door hen geen strobreedte in de weg te leggen.

Godsammekraken | 17-03-15 | 11:00

"Om die noodzaak zou iedereen met een beetje eer in zijn donder woest moeten zijn."

Ik ben al jaren woest. Wat schiet ik er mee op?

Aantastelijk | 17-03-15 | 10:58

Misschien hoogste tijd voor Kwit om een keer #jesuisgeert te roepen.

Godsammekraken | 17-03-15 | 10:57

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken