achtergrond

Geenstijl

Deense dader: Omar Abdel Hamid El-Hussein

Dit is 'm. De Deense schutter die 1 dode filmmaker, 1 dode joodse synagoge-beveiliger en 4 gewonde agenten op zijn naam heeft. En die ontzettend Deense naam luidt: Omar Abdel Hamid El-Hussein. Geboren & getogen in Denemarken. Leeftijd: 22. Net twee weken uit de gevangenis na het uitzitten van een tweejarige gevangenisstraf voor een steekpartij. In zijn appartement zijn meerdere wapens gevonden, en bij een internetcafé in Kopenhagen zijn nog vier arrestaties verricht in verband met de dubbele schietpartij die Omar op zijn naam zette voordat de politie hem afgelopen nacht doodde tijdens een shoot-out. Verder nog wat feitjes: Vilks laat zich 'niet bang maken', MinBuZa Koenders heeft met zijn Deense collega Lidegaard gebeld om zich tegen antisemitisme uit te spreken zonder de oorzaak te noemen, de dader was moslim, en de Deense koningin Margrethe II heeft de Denen zondag opgeroepen tot eendracht. Afstand nemen, uw gelijk halen, verzuchten Hoe Ver Het Nog Moet Komen danwel condoleances overbrengen aan de slachtoffers in het bijzonder of het Westen in het algemeen kan in de comments.
ISIS UPDATE: Het zal er wel niets mee te maken hebben, qua islam en zo, maar FilmClub Kalifaat heeft zojuist de eerder aangekondigde video van de onthoofding van 21 Koptische Egyptenaren vrijgegeven. In het Engels (met een Europees accent?) heeft de OpperBeul het over ene Allah, voordat het water van Middellandse Zee bij Wilayat Tarabulus (= Tripoli) bloedrood kleurt. Soort van SFW tweet hier, NSFW video daar. RIP.
Opsteker: Stopte ISIS ook kinderen in een kooi om ze in brand te steken? NEEN! Dat was een protestactie van Syriërs tegen Assad.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.