Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Antivaccinatie wappies maken retroziekte weer hip

polieau.jpgEr zijn steeds meer ouders die liever hebben dat hun kind crepeert van de polio of de mazelen dan dat ze autisme krijgen. Want vaccinaties, wetenschappelijk bewezen superspul tegen dodelijke ziektes, zouden autisme veroorzaken. En dat vinden die ouders stom, want ze hebben liever dat hun kind op de meest pijnlijke wijze dood gaat of voor het leven getekend wordt door een ziekte die gewoon te voorkomen is met wat prikjes hier en daar. Anti-vaccinatie is onzin uit de categorie 'homeopathie geneest', 'bidden helpt' en 'Albert Verlinde bekommert zich om privacy', maar een schrikbarend grote groep volwassen mensen gelooft deze medische diederikstapelarij. Met als resultaat dat archaïsche ziektes die we bijna van de planeet hadden gevaccineerd, nu weer weelderiger tieren dan het kapsel van Rob Muntz. Terwijl ze zouden moeten tieren met de weelderigheid van het kapsel van Maxim Hartman, natuurlijk. Er is zelf een Nederlandse vereniging ter promotie van polio en mazelen bij jonge kinderen. Hun stelling: vaccineren is een keuze, geen plicht. Jup, je anderhalf jaar oude kind onbeheerd achterlaten bij een brandende open haard is ook een keuze, maar dat maakt het nog niet verstandig. Bovendien zijn al die ongevaccineerde minderjarige poliovangers en kinkhoestkleuters een enorm gevaar voor zwangere vrouwen, lui met immuunziektes en dat soort dingen meer. Een soort bacteriële bomgordelterroristen, dankzij ouders die liever vertrouwen op malafide roeptoeters dan op moderne medische wetenschap. Respect voor de keuzevrijheid van ouders, mensen! Jongens. Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? De anti-vaccinatie is de zoveelste achterlijke ideologie die respect eist voor hun keuze voor kindermishandeling. En vindt dat mensen met gezond verstand niks te zeggen zouden mogen hebben over hoe zij hun kinderen in levensgevaar brengen. Zie ook: religie, allemaal. Retroziektes weer trending maken. Dat is pas ziek.

Reaguursels

Inloggen

Mooi verhaal, omdat het prikkelt. Maar onzin is het wel natuurlijk. In de eerste plaats kun je nauwelijks de precieze waarheid achterhalen of vaccineren goed of slecht is. Onderzoeken zijn allesbehalve onverdacht.

Een goed uitgangspunt lijkt me wel, dat ineneting tegen ziektes die zeer ernstig zijn, zoals polio en (destijds) pokken wel handig is.
Maar in mijn jeugd kreeg je gewoon mazelen en werd dan weer snel beter. De vraag is dus: wat zijn de gevolgen van inenting en wat zijn de gevolgen van NIET inenten? Je moet dan de gevolgen en de kansen daarop afwegen.

Met alle verborgen belangen van onderzoekers blijft dat een hachelijke zaak, zo blijkt wel uit de publicaties die je ziet.

xspalm | 03-02-15 | 12:30

De wereld raakt overbevolkt, dus wie niet wil inenten heeft mijn zegen

priwax | 03-02-15 | 12:16

@FerdiDeMier | 03-02-15 | 11:57
1e wet van Lucas: 80% van de reaguurders is volkomen debiel. Lucas zag dat goed en schatte nog laag. Topics als deze bewijzen zijn gelijk telkens weer.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2006/11/...

Stormageddon | 03-02-15 | 12:06

@KaatjeDeWeduwvrouw | 03-02-15 | 10:38
Nee, je als niet bent ingeënt tegen polio ben je zeker niet veilig. Je hebt een relatieve schijnveiligheid door de herd immunity in Nederland. Polio komt in Europa nauwelijks voor. Polio was in de jaren 70/80 zelfs hard op weg om geheel uitgeroeid te worden. Alleen in Pakistan, India en Bangladesh kwam het nog voor. Zelfs in Afrika was het uitgeroeid. Toen werd er op het subcontinent een gerucht verspreid door de Taliban dat de prik een CIA truc was om moslims te steriliseren en honderdduizenden weigerden. Door arbeidsmigratie naar het Midden-Oosten en contact met Afrikaanse arbeidsmigranten kon polio in een paar jaar weer hardnekkig slachtoffers maken in grote delen van de wereld.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2...
En het is, waarschijnlijk via de Kaukasische islamitische republieken, ook weer terug in Oost-Europa. In 2002 was heel Europa officieel polio vrij verklaard, maar 2010 brak het uit aan de grenzen van de EU en Turkije. www.unicef.org/hac2011/hac_ceecis.html...
Vergeet niet: Dankzij Brussel en Schengen kunnen Roemenen en Bulgaren vrijelijk naar hier reizen met polio. En de Turkse bevolking alhier gaat regelmatig op familiebezoek naar verre uithoeken van Turkije. Polio is maar 2 uur vliegen van je veilige VINEX-hut.

Wat je over kwik zegt is onzin. Er zit al jaren geen kwik meer in vaccins en dan nog is het niet bewezen dat je van de minuscule hoeveelheden daarin iets oploopt. Je krijgt meer kwik binnen via doodgewone bladgroenten. En dan nog, het gaat hier niet om de griepprikken, maar de ziekten van het RVP. Enfin, lees mijn andere bijdragen in dit topic.

Stormageddon | 03-02-15 | 12:04

Ik dacht dat Geenstijl er prat op ging dat het aandeel hoger opgeleiden best groot is onder de bezoekers. Maar als ik de commentaren van de alu-hoedjes hier lees met quasi wetenschappelijke anekdotes ga ik toch twijfelen.

FerdiDeMier | 03-02-15 | 11:57

-weggejorist-

KaatjeDeWeduwvrouw | 03-02-15 | 10:38

@jouwgedachte
Ik denk dat doodgaan niet een van de bijwerkingen is? Das toch wel een dingetje zeg maar voor een klein kind, niet dood gaan.
Maar prima, Darwin enzo.

Rest In Privacy | 03-02-15 | 09:38

Ik heb Asperger en dat had ik al voor mijn vaccinaties. Het is een defect in de hersenen en aangeboren en hetzelfde defect kan ook schizofrenie veroorzaken. Het is maar net hoe het muntje valt.

Nifelheim | 03-02-15 | 09:35

Domme mensen schrijven domme dingen die andere domme mensen weer geloven en op hun beurt weer domme dingen gaan roepen.

Foei GS... informeer jezelf beter.
Alle vaccinaties dragen een risico met zich mee voor de ontvanger. Zie ook 'vaccinatie-schade' en de vele onderzoeken die daar op wijzen.

jouwgedachte | 03-02-15 | 08:43

Waar GS reaguurders normaal nooit in de aluhoedjes theorie trappen is het beeld hier opvallend anders. Alle anti artikelen bevatten altijd "onomstotelijk bewijs" dat dan vervolgens niet vertoond wordt.
Pas als de dokter die een aars in brons vastlegde het zegt, dan is het zo.

A la snackbar | 03-02-15 | 08:39

-weggejorist-

AsEl | 03-02-15 | 08:16

ah kijk. GS is nu ook van de staatspropagandas

AsEl | 03-02-15 | 08:16

Het karakter van het rijksvaccinatieprogramma (needs of the many outweigh the needs of the few) is strijdig met de heersende ik-mentaliteit. Waarbij het niet helpt dat de Ab Osterhausjes van deze wereld het vertrouwen in dit soort programma's ondermijnen voor persoonlijk gewin. Ook een onderdeel van de ik-mentaliteit, trouwens. Deze gegevens gecombineerd met het zelf dokteren op internet door mensen die niet het intellect, noch de relevante opleidingen, noch de relevante kennis hebben om hier over te oordelen, drijven dit soort discussies.
.
Grappig dat er dan ook nog eens autisme bij gesleept wordt. Het containerbegrip waarin daadwerkelijke autisten zijn weggespoeld door excuusautisten. Excuusautisten, zijnde kinderen die gedragsproblemen hebben door gebrekkige opvoeding en verzorging, onvoldoende ruimte voor eigenheid, en een volstrekt incapabel onderwijssysteem.
.
Nee, laat ik eens verlaten op wetenschap en empirie. Niet eens omdat ik nou zo bijzonder onder indruk ben van de prestaties op allerlei terreinen alswel omdat ik hier sterk de indruk heb weer eens van doen te hebben met dezelfde politiek correcte "moderniseerders" die maar zo weer het kind met het badwater wegspoelen in hun zucht naar verandering. Zoals bij de justitiele keten. Zoals bij het onderwijs. Zoals bij de zorg. Zoals bij de opvoeding.
.
Vaccineren maar. Desnoods onder dwang.

Parel van het Zuiden | 03-02-15 | 07:46

@mentaliteit is alles | 03-02-15 | 01:55
Zolang de meeste mensen te dom zijn om te poepen (zelfs mensen die een titel hebben en zich door een academische studie hebben gebluft) vind ik zachte dwang soms geoorloofd.
Griepvaccins vind ik heel lastig als voorbeeld, omdat griep een totaal ander soort ziekte en virus is dan mazelen, difterie, polio, tetanus, kinkhoest, bof, rode hond en dergelijke. Het is óók een virus, maar dan houdt de vergelijking wel op. Een griepvaccin is namelijk per definitie een "nieuw" vaccin (gebaseerd op een ouder vaccin), omdat die moet beschermen tegen een nieuw soort griepvirus. Griep is anders omdat immuniteit voor 1 type griep totaal ineffectief is tegen een ander type. Als je moeder ooit een type griep heeft gehad voordat ze jou kreeg ben jij al immuun voor dat type griep en de meeste varianten daarvan, maar niet voor een nieuw type. Nu zullen veel nieuwe typen helemaal niet dodelijk zijn, laat staan levensbedreigend, en als je die krijgt ben je 14 dagen ziek en daarna immuun voor dat type, maar niet voor een nieuwer type dat wellicht wél dodelijk is. Influenza is één van de meest bestudeerde en minst begrepen virussen omdat niet te voorspellen is hoe het muteert en wat dan de schade van een nieuwe mutatie kan zijn. (Zo begrijp ik de literatuur erover althans.)

Dat is ook de reden dat risicogroepen wordt geadviseerd om een griepprik te halen als er een nieuwe variant opduikt. Juist mensen die om wat voor reden dan ook vatbaarder zijn, kunnen ook sneller geïnfecteerd worden en mogelijk een besmettingshaard zijn voor een voor mensen dodelijk variant. Dat is het risico wat men met die vaccinaties wil voorkomen. Ik snap dat wel.

Theoretisch, op een basaal niveau werken alle vaccins min of meer hetzelfde: een "dood" (deel van een) ziekteverwekker wordt toegediend om het immuunsysteem de chemische bouwstenen te laten maken om die ziekteverwekker te herkennen en op te ruimen. Heb je die eenmaal: dan ben je beschermd tegen het actieve, levende virus. Het maakt dan niet uit om welke ziekte het gaat. Waar de zogenaamde "discussie" vaak over gaat zijn de chemische oplossingen waarin het vaccin zelf wordt toegediend, die bevatten vaak middelen om het eigenlijke vaccin intact te houden, zodat het een langere houdbaarheid heeft. De anti-vaxxers beweren dat die stoffen schadelijk zijn (maar kunnen dat niet bewijzen).

In z'n algemeenheid kun je gewoon keihard stellen: vaccinaties werken. Bewezen. Bijna 100%. Er is genoeg bekend (chemisch, biologisch) hoe het werkt, waarom het werkt en epidemiologisch weten we hoe het zit met verspreiding van virussen in een populatie waarvan bepaalde delen immuun zijn en anderen niet en hoe een ziekte kan voortwoekeren bij een deel dat niet immuun is. En juist om het deel van de populatie dat niet immuun is zo laag mogelijk te houden voorkom je dat een ziekte zich kan verspreiden en muteren, en zo voor de hele populatie een risico vormt.

Niet vaccineren is dus nooit een persoonlijke keuze, je maakt ook een keuze voor de groep waarin je je begeeft. Dat is het punt. Als je helemaal geïsoleerd in een hutje op de hei woont en nooit een ander mens ziet: dan en slechts dan is het een persoonlijke keuze. Maar de mens is nu eenmaal een kuddedier en om de kudde te beschermen moet een individu soms ook keuzes maken in het belang van de kudde, want dat is namelijk uiteindelijk ook eigenbelang.

Stormageddon | 03-02-15 | 02:45

Ik ken helaas ook van dat soort mensen, en die zijn helaas nog moeder ook. Kijk, als ze quinoa willen eten, prima. Dat soort dingen doet niemand kwaad. Net als magische steentjes en dat soort spul. Maar je kinderen niet inenten is een paar stappen te ver. Dat is gevaarlijk voor die kinderen, en voor de volksgezondheid bovendien. Mensen die hun kinderen blootstellen aan ziektes mogen van mij direct naar de gevangenis, of hij nou om (bij)gelovige reden is of wat dan ook.

cabbit | 03-02-15 | 02:43

Dat een ieder maar beloond moge worden naar zijn spraak. God geve het.

AntiSoof | 03-02-15 | 02:16

@Stormageddon
Ja ok. En wat betreft dat autisme dat is ook wel ontkracht met voldoende deugdelijk onderzoek.
Lijkt helder en duidelijk.
Maar toch is er dus een beetje een grijs gebied.
Niet wat betreft dat autismegebeuren en niet zozeer door Quid zijn stukje maar meer door hoe sommige reaguurders erop reageren maar toch.
Er zijn namelijk kinderen die gewoon een oproep voor een griepprik krijgen tussen 6maanden en 6jaar. Niet alle kinderen maar in bepaalde risicogroepen.
Net zoals die inenting voor 12jarige meisjes tegen baarmoederhalskanker.
Ook hebben we natuurlijk nog de TIG ziektes waar je tegen ingeent wordt als je naar sommige landen/werelddelen reist.

Wanneer zijn het inentingen tegen kinderziektes die we verplicht moeten/kunnen stellen omdat/want bewezen door 50jaar gebruik, een miljoenmiljard fatsoenlijke onderzoeken en > stempeltje ok gekregen?
en wanneer niet:
Er zitten risicos aan een nieuw vaccin, zie diverse problemen met diverse vormen van griep in het recente verleden.
Is mijn kind van 3 met astma straks niet welkom op de peuterschool zonder griepprik?
Is mijn normaal kerngezonde kind van 3 met verkoudheid (en dus ook verminderde weerstand) straks nog welkom op de peuterschool zonder griepprik?
En vooral, wat wil je precies verplichten en wat niet?
Mag ik mijn kind van 3 met verkoudheid thuishouden tot verkoudheid voorbij is als ik hem geen griepprik wil geven?

Het is heel makkelijk om te roepen wetgeving hier, verplichten daar en anders.. mjah opsluiten ofzo? dwingen? Ownee wacht we moeten natuurlijk nog meer belasting heffen...

Moet je eens zeggen over religie, kan je lachen, over aluhoeders gesproken. Denk dat je dan ook gelijk 95 procent van alle kinderziekte-prikweigeraars te pakken hebt. Dus... stuk efficienter, 2 vliegen in 1 klap met 1 keer wetgeving.
Maar waarschijnlijk streef ik mijn doel inmiddels weer voorbij :p (en nee ik ben niet voor een verbod op religie, leer lezen)

Als je wilt leven in een vrij land moet je eerst weten wat vrij zijn precies betekent.
Dit is wat mij betreft een probleem wat je moet aanpakken met scholing en informatie, niet met verboden en dwang.

mentaliteit is alles | 03-02-15 | 01:55

@Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:49
Een hoop onbewezen hypotheses en geen enkel bewijs. Dat vat jou plemp wel samen.

En wat de fuk is kuddevaccinatie?

Lewis Lewinsky | 03-02-15 | 01:55

@Stormageddon | 03-02-15 | 01:44
Net zoiets als wolkenformaties of stroming van water. Ach, weet je. Allemaal gedoe. Laten we liefhebben. De rest is gedoe. Moet je je voorstellen wat de wereld is als we elkaar gewoon liefhebben. Zónder die vreselijke fascisten? Die walgelijke zichzelf-liefhebbende-types. Die pennelikkers?

AntiSoof | 03-02-15 | 01:50

@AntiSoof | 03-02-15 | 01:35
Er is nog veel meer dat ik niet weet. Maar dat weet ik alleen maar omdat ik veel weet. Er komt een punt, en dat weet ik nu al, dat ik zoveel weet, dat ik niets weet.
En ik weet nu al zeker dat ik niets met 100% zekerheid weet, maar slechts met een mate van waarschijnlijkheid. En de ene mate waarschijnlijkheid is gewoon wat hoger dan de andere. En daarop baseer ik dan mijn afweging en bestrijd ik een andere. Zo simpel zit het ongeveer.

Stormageddon | 03-02-15 | 01:44

Big Pharma heeft belangen bij al dat anti-vaccinatie gepeupel.
Kinderen blind, doof en kreupel gaan veule malen meer medicijnen nodig hebben.

Broeder | 03-02-15 | 01:43

@Stormageddon | 03-02-15 | 01:08
Goh. Jij weet best wel veel hè?

AntiSoof | 03-02-15 | 01:35

@Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:58
Ja, ik denk dat de natuur perfect is. En ik denk dat de mens qua denken misschien wat 'achterlijk' is. En eigenwijs. En ik denk dat de mens ook gewoon natuur is. Maar de mens is dus m.i. natuur dat geleerd heeft te denken. En dat denken is in ontwikkeling. En aangezien de ontwikkeling m.i. nogal beperkt is, lijkt mij enige nederigheid wel gepast.

AntiSoof | 03-02-15 | 01:34

@ben kokhals | 03-02-15 | 00:55
En nog een hoaxer. Er zit sinds 2001 geen kwik meer in vaccins. Toch is het aantal diagnoses van autisme sindsdien niet gedaald. Dat zou dan toch moeten, als er een causaal verband bestond.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18180424?o...

Stormageddon | 03-02-15 | 01:23

@AntiSoof | 03-02-15 | 00:49
Nee. Maar ik kan wel snel verifiëren of falsifiëren of een publicatie peer-reviewed is, aan de wetenschappelijke standaard voldoet, of de schrijver een expert is, afgestudeerd in de tak van sport waarover hij/zij schrijft, of de publicatie significant wordt geciteerd en of de bronnen waar de studie zich op baseert deugdelijk zijn. Dat kun je allemaal tegenwoordig allemaal in een paar minuten doen (als je weet hoe en waar je moet zoeken - nogmaals: heuristiek zou verplicht moeten zijn op school.)

Ik vertrouw dus op peer-reviewed papers door erkende experts die zeggen dat er geen studie is die een causaal verband bewijst. Als je dan ergens op moet vertrouwen, dan sla ik dát net iets hoger aan dan een Dr. met een PhD in financiële statistiek die beweert dat het er wel een causaal verband bestaat zonder daar medisch/biologisch bewijs voor te leveren.

Stormageddon | 03-02-15 | 01:17

Sorry ik was onvolledig, thimerosal is een molecuul. Ik zal de vergelijking maken met keukenzout. Chloor is zeer giftig als element (chloorgas), maar als ik er natrium bij doe krijg ik keukenzout.
En ik hoop dat je weet dat keukenzout niet giftig is.
Rest lees je maar hier even: en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_contr...

Tostiapparaat | 03-02-15 | 01:13

Laatste commentaar voor mij vandaag

@ben kokhals
Je refereert naar een alternatieve site vol misinformatie. Ik begrijp je wantrouwen maar ik vraag me af, ben jij wel medisch geschoold? Ik ben zelf goed medisch geschoold en om alles goed te begrijpen moet je wel wat kennis hebben van geneeskunde en scheikunde, je argument over kwik is daar een goed voorbeeld van.

Als je even je huiswerk had gedaan dan weet je dat er enkel nog in griepvaccins kwik zit in de vorm van thimerosal.
Het is heel wat anders dan het kwik waar jij naar refereert in het medische onderzoek. Dat gaat over elementair kwik.
Dat zit juist in voedsel zoals vis wat zich ophoopt in het lichaam. Thimerosal is een middel wat het GRIEP-vaccin beschermd tegen bacteriën en schimmels.
Voor je andere argument over die wetenschapper kun je hier even nalezen: scienceblogs.com/insolence/2014/08/28/...

Tostiapparaat | 03-02-15 | 01:09

@AntiSoof | 03-02-15 | 00:33
Nee, maar niet-ingeënte kinderen zijn een gevaar *nog* niet ingeënte kinderen.
www.rivm.nl/Onderwerpen/R/Rijksvaccina...
Een kind is niet meteen beschermd, maar het vaccinatieprogramma duurt een heel aantal jaren en gedurende die periode is het kind vatbaar, zelfs als het wel al een aantal prikken heeft gehad.
Bij een laag percentage niet-ingeënte kinderen is het risico ook zeer laag, maar hoe meer kinderen niet ingeënt worden, hoe meer risico de hele groep loopt. Dat heet "herd immunity". Nu zijn er tientallen anti-vaxxers die dat een hoax noemen maar dat is het niet.
cid.oxfordjournals.org/content/52/7/91...

Stormageddon | 03-02-15 | 01:08

@antiSoof
"Tsja. Weet je... Ik geloof dat de natuur perfect is. Alles is perfect, anders zou het niet zo zijn. Als de mens er maar met zijn geperverteerde poten vanaf blijft. De arrogante betweter. Bah."

De natuur perfect is? Heb je wel enig idee wat je zegt? Moeten we de natuur zijn gang laten gaan? Dat betekent dus kinderen dood mogen gaan aan polio, mazelen, kinkhoest aan alle ziektes die we bijna hadden uitgeroeid dankzij vaccinaties.
We mogen absoluut geen romantisch beeld van de natuur scheppen op het gebied van virussen en bacteriën.

De natuur is de grootste bioterrorist die er is!

Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:58

@Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:54
Gelukkig zijn er nog zelfstandig denkende mensen!

AntiSoof | 03-02-15 | 00:58

@Supermatthijs | 02-02-15 | 19:39 "Wel nuttig ons eens te verdiepen in waar autisme en adhd enzo nu eigenlijk op terug zijn te voeren. Vroeger had je dat niet. Was iemand gewoon druk of eigenaardig."
.
Inderdaad. Het risico op autisme schijnt verhoogd te worden door o.a. de BMR vaccinatie. Zie "MMR/BMR vaccination increases risk of autism with 340%" jonrappoport.wordpress.com/2014/08/31/... Ook andere stoffen in vaccins dragen daaraan bij. Zie "Connection between autism and mercury in vaccines" jonrappoport.wordpress.com/2014/09/04/... Dit werd jarenlang onder de pet gehouden.
Verder worden vaccins ook gebruikt voor bevolkingsreductie,"population control". Denk daarbij aan onvruchtbaar maken of fatale ziektes mee-inenten (zie de programma's van eugenisten als Gates). En als het niet in een vaccin zit verstopt, zit het wel in het voedsel (GMO). Rusland doet daaom GMO in de ban.

ben kokhals | 03-02-15 | 00:55

@ PisFinger

"Een hoop ziektes verdwenen in Europa al door de betere hygienische omstandigheden, beschikking over schoon water, betere huisvesting etc etc. "

Juist, want hygiëne heeft zichzelf talloze keren opnieuw uitgevonden juist op het moment dat vaccinaties geïntroduceerd werden, soms met tientallen jaren ertussen!

Bovendien, in de USA daar heerst momenteel een mazelenepidemie. Ze zullen vast die hygiëne kwijt zijn geraakt!

Of zou het gewoon komen dat vaccinaties werken wat aangetoond wordt door talloze geschiedenisboeken, medici, wetenschappers, double-blind controlled clinical trials en peer-reviewed journals etc.?

Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:54

@Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:49
Tsja. Weet je... Ik geloof dat de natuur perfect is. Alles is perfect, anders zou het niet zo zijn. Als de mens er maar met zijn geperverteerde poten vanaf blijft. De arrogante betweter. Bah.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:53

@Stormageddon | 03-02-15 | 00:40
'Er is niet aangetoond, door geen enkele wetenschappelijke studie, gedaan door een expert in virologie, immunologie of epidemiologie dat er een causaal verband bestaat tussen vaccinatie en ADD of autisme, zoals wordt beweerd',
En jij bestudeert elke wetenschappelijke studie in deze?
Het is wat.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:49

@AntiSoof
Wat leuk dat je dit vraagt!

1. Ziektes waar tegen ingeënt wordt zijn nog niet verdwenen: Zie mazelen comeback. Waarom komen ze terug? Door minder gevaccineerden. Vroeger waren meer mensen gevaccineerd en had je dus minder mazelen.

2. Sommige niet zinnige mensen, zoals Door Frankema de akelige beheerder van www.facebook.com/vaccinvrij?fref=ts denkt dat ze wetenschappelijke onderzoeken zonder diploma beter kan lezen dan mensen met een PhD.

3. Omdat ongevaccineerden grotere kans hebben om een ziekte op te lopen. En als ze ziek zijn kunnen ze de ziekte weer verder verspreiden. Onder gevaccineerden is dit risico veel kleiner.

4. Ongevaccineerden gaan vaker om met ongevaccineerden en hebben dus een grotere kans om iets op te lopen.

5. Ongevaccineerden kunnen de ziekte ook verspreiden onder baby's die te jong zijn om gevaccineerd te worden. Ook mensen met een immuunstoornis lopen een groter risico hierdoor.

6. Onschuldige kinderen kunnen dus ziektes oplopen door mensen die niet vaccineren.

7. Geen enkel vaccin is 100% effectief. Maar als we allemaal meewerken en onszelf en onze kinderen vaccineren krijgen we "kuddevaccinatie".

8. Sommige kinderen die geïnfecteerd raken kunnen sterven of ernstig misvormd raken. Bijvoorbeeld kinderen raken misvormd doordat zwangere vrouwen geïnfecteerd raken met rode hond.

9. En dit soort dingen kunnen dus gebeuren omdat mensen niet vaccineren.

Tostiapparaat | 03-02-15 | 00:49

@don patatos jr. | 03-02-15 | 00:28
Er zijn genoeg idioten die het beweren, maar gek genoeg geen enkel bewijs kunnen aanleveren. Anekdotisch bewijs is geen bewijs. Er is niet aangetoond, door geen enkele wetenschappelijke studie, gedaan door een expert in virologie, immunologie of epidemiologie dat er een causaal verband bestaat tussen vaccinatie en ADD of autisme, zoals wordt beweerd. Wel een een heleboel pseudo-wetenschappelijke "papers" in tijdschriften die niet peer-reviewed zijn, door mensen met een Dr. titel in een hele andere tak van sport (regelmatig niet eens een medische of biologische titel).

Het omgekeerde is ook niet bewezen, maar dat komt omdat je een negatief nooit kan bewijzen. Je kunt nooit met 100% bewijzen dat god niet bestaat, maar er is ook geen enkele reden om aan te nemen dat er wel zo'n wezen bestaat, ook al beweren miljarden mensen van wel (zonder enig bewijs).
Zin en onzin scheiden (heuristiek) en juist interpreteren (hermeneutiek) zouden verplichte vakken moeten zijn op school. Er staat helaas zo ontzettend veel pseudo-wetenschappelijke flauwekul op internet, die desalniettemin veel wordt gedeeld en nageblaat. Het is vermoeiend.

Stormageddon | 03-02-15 | 00:40

Een inenting is net een als een snelheidsbeprking.
.
Een hoop ziektes verdwenen in Europa al door de betere hygienische omstandigheden, beschikking over schoon water, betere huisvesting etc etc.
.
Net als het verkeer door de jaren heen veel veiliger is geworden (in de zin van minder doden) door de veiligere auto's. De minister hangt daar graag een ander bordje aan: komt door de snelheidsbeperkingen...
.
Een inenting is in sommige gevallen een prima middel om de kans op een ziekte te vekleinen. Maar vaak ook een middel wat volledig buiten proporties is.

PisFinger | 03-02-15 | 00:39

@Stormageddon | 03-02-15 | 00:29
Kunnen niet ingeënte kinderen een gevaar zijn voor ingeënte kinderen? Want zijn ingeënte kinderen dan niet beschermd?

AntiSoof | 03-02-15 | 00:33

@Stormageddon | 02-02-15 | 23:41,
Ja, dat is zo. Maar ik wil zo weinig mogelijk tekst en heel veel histogrammen, tabellen en grafieken. Dat overbodige gepraat leidt enkel maar af. Tenzij het inderdaad te maken heeft met duiding, dan mee eens natuurlijk. En wist je trouwens dat sommige ondertekenaars van sommige 'wetenschappelijke' documenten volgens sommige u-tubejes omgekocht zouden zijn? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk pervers. Dáár zou eens wetenschappelijk onderzoek naar moeten worden gedaan.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:30

@mentaliteit is alles | 03-02-15 | 00:06
Daar gaat het stuk van Quid niet over. En daar ging de Tamiflu verkoop van Ab Osterhaus ook niet over.
Voor griep vaccins geldt *in principe* hetzelfde als voor alle andere vaccins voor wat betreft de mogelijke bijwerkingen, het gaat in dit stuk met name om de vaccins van het RVP, de verplichte vaccins tegen kinderziekten en gevaarlijke infectieziekten, dat zijn virussen die niet snel muteren in een andere dodelijke vorm en waarvoor dus geen nieuwe vaccins nodig zijn (op een enkele na). Griep is specifiek anders omdat elke nieuwe vorm van het virus potentieel dodelijk is, zelfs als je al eens eerder een andere griep hebt gehad.

Dit stuk gaat over ouders die hun kinderen niet willen laten inenten en daarmee willens en wetens een gevaar zijn voor andere dan hun eigen kinderen en een risico voor de hele volksgezondheid, vanwege een wetenschappelijk niet geheel uit te sluiten (want niets is geheel uit te sluiten), maar statistisch en epidemiologisch volkomen verwaarloosbaar risico op een bijwerking.

Stormageddon | 03-02-15 | 00:29

Quid, het is confronterend inderdaad om aan te nemen dat je zelf ook bent ingeent met troep, maar dus niet gelijk gekkies uit gaan schelden maar even goed inlezen. Vaccins zijn niet supergezond vaak. Gelukkig al genoeg comments hier die hetzelfde zeggen, ik hoop dat je er wat mee doet.

don patatos jr. | 03-02-15 | 00:28

Ab Osterhaus. Onthou die naam.

Slaap zacht allemaal.

Ars Vivendi | 03-02-15 | 00:19

Allemaal hypotheses, maar ja. Zo is de wetenschap. Vragen en nog eens vragen.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:16

Soms denk ik in een onbewaakt ogenblik wel eens 'bestaat zo een ziekmakend virus eigenlijk wel? Is griep niet gewoon een ernstige kou? Wel een hele nare, maar ja. Of is griep een psychose? Een illusie? Is griep misschien een vitamine-gebrek?'.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:13

Iets 'onschuldigs' als de Spaanse griep heeft na WOI kleine honderd jaar geleden meer doden geist dan de hele WOI, overigens vreemd genoeg meest jong volwassenen, normaal vallen de griepdoden bij oud of jong. Ja misschien een beetje een paniek actie indertijd met die griepvacciins maar het kan ieder ogenblik weer losbreken, met een mutatie, dus beter wat voorzichtig zijn.

bijna_raak | 03-02-15 | 00:09

@Stormageddon
hoezo niet over griepvaccins? wat is het verschil tussen een griepvaccinatie en een mazelen/bof vaccinatie?
Griep wordt veroorzaakt door een virus dat heel snel muteert (vergelijkbaar met hiv wat dat betreft) dus griep moet nogal een een update hebben omdat er nieuwe varianten ontstaan waartegen bestaande antistoffen niet helpen maar zit er wezenlijk verschil in de vaccinatie op zich?

mentaliteit is alles | 03-02-15 | 00:06

@soundwave070 | 02-02-15 | 23:52
Dat zou ook weer zo kunnen zijn. Van die aanstellerige schreeuwers zijn er soorten in vele geuren en kleuren, denk ik wel eens.

AntiSoof | 03-02-15 | 00:03

AntiSoof | 02-02-15 | 22:50
Een zoekterm op pubmed invullen en daar resultaat uit krijgen is het slechtste argument om mee aan te tonen dat mensen die claimen een glutenallergie te hebben bewijs ervoor hebben. Het aantal mensen dat daadwerkelijk een glutenintolerantie heeft is vele malen lager (richting 0) dan het aantal Marqt-hipsters zelf claimt. Het is gewoon de vervanger PDS/IBS voor de welvaartszieke half-depressieve verwende kutmenschen die met een 30'ers dilemma zit opgescheept of inmiddels al in een midlife crisis zit. "Ooowwww ik heb zo'n last van m'n buik en darmen, nee hoor het zit echt niet tussen m'n oren het komt door de glutaaaaaahhhhh bweeehehehehehe."

zum kotzen.

soundwave070 | 02-02-15 | 23:52

@snap-u-m-snap-ik-m: 0 deaths alleen maar dankzij de kritische massa die wel vaccineert zodat er geen epidemie uitbreekt.

pvpb | 02-02-15 | 23:48

Wat een verrassing zeg dat er naast het hoge aantal aluhoedjes op GS blijkbaar ook bijna net zoveel anti-vaxers zit als in de gemiddelde antroposofische hockeymoedersclub

soundwave070 | 02-02-15 | 23:47

@kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 23:42
Ja hoor.
Heeft kapotte-stofzuiger een goede bril?
(Grapje hè?

AntiSoof | 02-02-15 | 23:46

@AntiSoof | 02-02-15 | 23:40
God is niet waarneembaar, ergo hypothese is verworpen. Heeft u een nieuwe?

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 23:42

@AntiSoof | 02-02-15 | 23:35
Er staan in het onderzoek genoeg tabelletjes. Zonder duiding zeggen die niet zoveel.

Stormageddon | 02-02-15 | 23:41

@kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 23:35,
waarneming doen (Goh, wat is de wereld mooi, hoe kan dat, zou er soms eeuwige liefde achter zitten?), hypothese opstellen (Stel die liefde noemen we God, klopt dat?), hypothese toetsen (Is God waarneembaar in de realiteit?), conclusie trekken (ja, Hij bestaat, nee, hij bestaat niet), kritiek incasseren en/of nieuwe waarneming doen (LOL), nieuwe hypothese opstellen (Bestaat bewustzijn? Bestaat er Uberhaubt wel iets?), etc. etc.

AntiSoof | 02-02-15 | 23:40

@AntiSoof | 02-02-15 | 23:35
Helaas, dankzij religekkies vinden we dubbelblind medisch onderzoek moreel niet verantwoord. De laatste die dat wel geprobeerd heeft stierf roemloos in een Braziliaans kustplaatsje. Sinsdien (verklaring van Helsinki) moet u het met enkelblind onderzoek doen.

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 23:40

@Dirk III | 02-02-15 | 23:05
We hebben het hier niet over griepvaccins. Waarbij griep overigens een niet te onderschatten ziekte is en de angst ervoor terecht is. Potentieel kan een nieuw virus in een regio waar lange tijd geen grieppandemie is geweest honderden miljoenen slachtoffers eisen (zoals bij de Spaanse Griep het geval was.)

Bovendien weegt een mogelijk nadelig effect voor een enkeling niet op tegen het beschermen van miljoenen levens. En, zoals blijkt uit het onderzoek dat ik net heb gelinkt, het is niet geheel uit te sluiten dat een vaccin nadelige gevolgen kan hebben in individuele gevallen, maar evenmin kan hard worden gemaakt dat er een direct causaal verband bestaat tussen een vaccinatie en een daaropvolgende ziekte. In een enkel geval is er een anafylactische shock (allergische reactie) bewezen, maar dat betekent niet dat iedereen dat krijgt van het vaccin: integendeel: 99,9% van de gevaccineerden krijgt het niet.

Maar nogmaals: het gaat hier niet om griepvaccins.

Stormageddon | 02-02-15 | 23:39

Dik Trom mocht pas naar school als ie was ingeënt tegen pokken. Pa Trom wist dat even niet meer.
Gewoon kinderen niet toelaten op scholen / kinderdagverblijven zonder inentingsboekje.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 23:36

Wetenschap: waarneming doen, hypothese opstellen, hypothese toetsen, conclusie trekken, kritiek incasseren en/of nieuwe waarneming doen, nieuwe hypothese opstellen, etc. etc.

Religie/geloof: waarneming doen, conclusie trekken

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 23:35

@Stormageddon | 02-02-15 | 23:29
Jeetje tekst, daar hou ik niet zo van in de wetenschap. Tabellen gebaseerd op dubbelblind onderzoek lees ik wel met plezier.

AntiSoof | 02-02-15 | 23:35

@AntiSoof | 02-02-15 | 22:53
Daarvan is nr.6 de meest significante en meest uitgebreide studie. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24624471
De commissie bestaat uit vooraanstaande virologen, immunologen en epidemiologen, experts in hun vakgebied, die allemaal hun academische sporen ruimschoots hebben verdiend, niet betaald door Big Pharma, maar door de overheid. (Kun je allemaal natrekken.)
www.national-academies.org/

De conclusie is duidelijk hoewel uiteraard heel onbevredigend voor de anti-vaccinatie sekte:
"If there is evidence in either direction that is suggestive but not sufficiently strong about the causal relationship, it will be reflected in the weight-of-evidence assessments of the epidemiologic or the mechanistic data. However suggestive those assessments might be, in the end the committee concluded that the evidence was inadequate to accept or reject a causal association.
The committee does want to emphasize many of the adverse events examined are exceedingly rare in the population overall, and in most instances any particular adverse event, be it arthritis, meningitis, or any of the other vaccine–adverse events that the committee considered, are not preceded by immunization. The committee chose cautious and scientific language for our conclusions, because, especially with rare events, it is not possible to prove a negative (i.e., the vaccine did not and cannot cause the event). The committee cannot say that in a certain person at a certain time, some event cannot happen; there is much about biology that is not known."
www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK190009/

Stormageddon | 02-02-15 | 23:29

@Russells Teapot | 02-02-15 | 23:14,
Dat komt omdat 'normale' mensen zich niet kunnen voorstellen dat er in een groep mensen ook steeds een 'waarschuwer' moet zijn, een extreem gevoelig type dat de 'stam' wijst op gevaar. Ik kijk altijd maar naar mensen in stamverband, zoals we misschien 4000 geleden leefden. Zo een stam heeft alle types nodig; de jagers, de zorgers, de kruidenvrouwtjes, de priesters, de waarschuwers (denk aan profeten, kunstenaars e.d.) etc. Nu in onze eenheids-worst-maatschappij zijn al die extremen niet meer wenselijk.

AntiSoof | 02-02-15 | 23:24

@D.Turpin | 02-02-15 | 22:51
Wat je nu beschrijft zijn de extreme gevallen. Natuurlijk zijn die er, dat zei ik ook al.

Voor het overgrote merendeel van de autisten gaat de beschrijving die jij geeft niet op, maar het probleem is dat je als persoon met een diagnose als autist onterecht met een stigma door het leven gaat, ook omdat je van jongs af aan krijgt aangeleerd dat anderen "normaal" zijn en dat jij degene bent die verkeerd is en moet veranderen.

Russells Teapot | 02-02-15 | 23:14

Ze komen er nu achter dat het immuun systeem ingewikkelder is dan gedacht. 1 + 1 = niet altijd 2. Er moet nog meer onderzoek gedaan worden en inenten is zeker verstandig. Het lijkt er echter op dat het beter is niet te vroeg en te kort op elkaar alle inentingen toe te dienen. Dat deden we hier sowieso al niet, maar is wel gebruikelijk in ontwikkelingslanden.

Ron_Paul | 02-02-15 | 23:12

Groene Horzel | 02-02-15 | 22:53
er bestaat niet zoiets als 'wetenschappelijk bewijs'. Er is wetenschappelijk onderzoek, de wetenschappelijke methode en wetenschappelijke theorie.

--sql error-- | 02-02-15 | 23:06

Wat een gelul dat het stom is dat mensen kritisch zijn over wat ze ingespoten krijgen.
Toen er kritische geluiden kwamen over het vaccin tegen de Mexicaanse griep waren het ook allemaal idioten en alu-hoedjes. Totdat de kritische geluiden feiten werden en toen was het opeens voorpagina nieuws. Zo gaat dat altijd. mensen die de officiële lezing in twijfel trekken zijn idioten tot het tegendeel bewezen is.
www.narcolepsiestichting.nl/vaccinatie...

Dirk III | 02-02-15 | 23:05

"wetenschappelijk bewijs" waarvan er altijd genoeg te vinden is voor beide kanten van het verhaal.. kutreaguurders. Oh w8..

Groene Horzel | 02-02-15 | 22:53

@ Russells Teapot | 02-02-15 | 22:12
Wacht even. Er zijn gradaties. Waar jij het over hebt zijn de zogenaamde lichte gevallen, waarbij je je kunt afvragen of het wel echte autisten zijn. Als je hedentendage een beetje introvert bent, dan ben je al snel een autist. Maar er zijn autisten waar je echt weinig mee kunt. Compleet niet passend in de samenleving. Met de beste wil van de wereld niet. En dat is erg. Ouders zullen er aardig en lief voor zijn, maar krijgen nul komma nul respons terug. Zolang ze nog klein zijn, hebben ze nog een knuffelgehalte, maar dat houdt ook een keer op. In die zin is het erger dan het Down syndroom. Echte autisten zijn gewoon niet lief. Ze zijn a-sociaal in het extreme.

D.Turpin | 02-02-15 | 22:51

@soundwave070 | 02-02-15 | 22:42,
Goh, wat apart dat je zo denkt! Glutenallergie blijkt wel degelijk te bestaan.
Kijk eens: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=glut...
Dat kijkt me wetenschap.

AntiSoof | 02-02-15 | 22:50

Zelfde enge mensen die ook ineens massaal claimen een gluten allergie of lactose intolerantie te hebben. Vallen voor mij dezelfde categorie als fundementalistische religieuzen. Gaarne uit mijn buurt blijven.

soundwave070 | 02-02-15 | 22:42

Ach, ik geloof in deze alleen keiharde wetenschap. En dan bedoel ik wetenschap zoals die bedoeld is en uitgevoerd wordt door werkelijk integere intelligente mensen, en dan het liefst mensen met een tamelijk breed en diep denkraam. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik ook geloof heb in de verhalen van sommige 'ervaringsdeskundigen' als het over nare bijwerkingen gaat. Het zou je maar gebeuren.
Dus wetenschapper, kom er eens in. En bewijs dat het werkt, dubbelblind getest.

AntiSoof | 02-02-15 | 22:38

Ooops ipad is niet gevaccineerd tegen dubbelpost

Goatboy2014 | 02-02-15 | 22:25

Vaccinaties voor de meeste kinderziektes zijn patent vrij inmiddels dus geen big pharma.
Griepvaccinaties zijn een ander verhaal. Daar spelen naast volksgezondheid ook financiële belangen. Echter, zou er een nieuwe dodelijke griep ontstaan dan denk ik dat veel principe types ineens zich vooraan melden in de rij voor een prik. Of je je preventief wil laten enten als volwassene is een keuze ( eventueel live or die) behalve als je in de frontlijn van de zorg werkt. Dan heb je mijn inziens een vaccinatieplicht. Ik kom in mijn werk soms verpleegkundigen tegen met dezelfde allu hoedjes redenaties tegen vaccinatie.
Ik adviseer altijd om werknemer op non actief te zetten tot deze het licht gezien heeft.

Goatboy2014 | 02-02-15 | 22:22

Vaccinaties voor de meeste kinderziektes zijn patent vrij inmiddels dus geen big pharma.
Griepvaccinaties zijn een ander verhaal. Daar spelen naast volksgezondheid ook financiële belangen. Echter, zou er een nieuwe dodelijke griep ontstaan dan denk ik dat veel principe types ineens zich vooraan melden in de rij voor een prik. Of je je preventief wil laten enten als volwassene is een keuze ( eventueel live or die) behalve als je in de frontlijn van de zorg werkt. Dan heb je mijn inziens een vaccinatieplicht. Ik kom in mijn werk soms verpleegkundigen tegen met dezelfde allu hoedjes redenaties tegen vaccinatie.
Ik adviseer altijd om werknemer op non actief te zetten tot deze het licht gezien heeft.

Goatboy2014 | 02-02-15 | 22:22

@stierennek | 02-02-15 | 22:17
Ik denk dat je reactie is weggejorist wegens gebrek aan inhoud.

Er zijn in dit draadje namelijk genoeg andere reacties die kritisch zijn op Quid, en die blijven wél gewoon staan, omdat ze argumenten inbrengen en iets toevoegen.

Russells Teapot | 02-02-15 | 22:20

-weggejorist en opgerot-

stierennek | 02-02-15 | 22:17

@Optelsommetje + De Treinende Rechter
Mentaliteit zegt niks over verstand dat is 1 maar ook terzijde want of jullie kunnen niet begrijpend lezen of jullie zijn niet helemaal lekker in de bovenkamer.

Verder begrijp ik uit jouw ene zin dat jij in elk geval nog nooit de moeite hebt genomen om eens een paar van die wetenschappelijke onderzoeken over vaccinaties zelf te lezen (of, waarschijnlijk beter, de uitleg van mensen uit dat vakgebied over die onderzoeken. Experts noemen ze dat)
Doe dat eens en dan praten we verder.
Vaccinaties gaat niet alleen over bof en mazelen;
en wat jouw kind vandaag krijgt ingespoten is niet hetzelfde als wat jij kreeg toen jij kind was, dus blijkbaar was het toch niet zo perfect als jullie willen stellen, want als er risicos zijn en ruimte voor verbetering dan is het per definitie niet perfect of wel dan? Dan moet je ook niet doen alsof het dat wel is.(ook betekend consensus over het feit dat vaccinaties geen autisme veroorzaken helemaal niet dat er geen problemen met sommige vaccinaties zijn. Alleen maar dat vaccinaties geen autisme veroorzaken)

Iets heilig verklaren en daarna alle tegenstanders (al dan niet zonder kennis van zaken) afknallen is geen wetenschap.
Nooit geweest ook.
Ik zal maar geen tekeningetje van een vaccinatie maken...

mentaliteit is alles | 02-02-15 | 22:17

Hier een voorbeeld van van afgelopen jaar van dokter Thompson, Ph.D., die meewerkte aan een toelatingstest voor vaccins namens het CDC (die gaan erover in de VS).
Hij geeft openlijk toe dat hij data heeft weggelaten uit een onderzoek naar het MMR-vaccin. Die data wees op een verhoogd autisme-risico. Zonder die data was het een veilig vaccin.
Zijn bazin van toen kreeg na het toelaten van het vaccin een dikbetaalde baan bij Merck. Zo rolt de farmaceutische wereld, maar je leest er nergens over in Nederland.
www.morganverkamp.com/august-27-2014-p...

Guy Veropzoudten | 02-02-15 | 22:14

@Feynman | 02-02-15 | 21:14
"De meeste kinderen met autisme hebben een normale jeugd. De eisen die de wereld stelt aan mensen, waar autisten niet aan kunnen voldoen, komen immers pas later in de opvoeding en vorming."

Op zich kan het denk ik al een hoop schelen als we erkennen dat autisme niet een handicap is (extreme gevallen daargelaten). Autisme is geen geestelijke aandoening, het is een ruim gedefinieerde term die gebruikt wordt voor mensen die op een andere manier denken, voelen, redeneren en handelen dan anderen. Anders gezegd: mensen die op sociaal gebied afwijken van de norm.

Dit resulteert er echter ook in dat deze mensen kunnen excelleren op bepaalde terreinen. Mensen als Newton, Darwin en Einstein zouden waarschijnlijk in de moderne wereld ook als autisten worden gediagnosticeerd.

De voornaamste reden dat autisten er "last" van krijgen is omdat de maatschappij nu eenmaal is ingesteld op de meerderheid.

Dit is met name een probleem in het onderwijs, dat volgens een one-size-fits-all ideologie is ingericht die er van uit gaat dat er alle kinderen identiek zijn en dat er dus een methode gehanteerd kan worden die voor elk kind het beste is. En die methode sluit uiteraard als beste aan op kinderen die op zo min mogelijk fronten afwijken van de norm.

Dit heeft als gevolg dat middelmatig begaafde kinderen excelleren en gemakkelijk de universiteit binnenstromen om studies als sociologie of wijsbegeerte te gaan volgen, terwijl de hoogbegaafde kinderen die over écht buitengewoon talent beschikken afvallen en de universiteit nooit bereiken, omdat ze worden dolgedraaid in het middelbaar onderwijs dat hen frustreert, niet begrijpt, hen niet motiveert en hen geen mogelijkheid biedt om hun talenten te ontwikkelen. Ouders denken dan dat het autisme van hun kind het probleem is, terwijl het in feite het onderwijssysteem is dat faalt.

Ik denk dat het voor een hoop ouders ook zou schelen als ze zouden beseffen dat het niet een probleem is als je kind afwijkt van de middelmaat. Als ze dat zouden beseffen, zouden ze misschien ook minder geneigd zijn om obsessief te gaan zoeken naar iets of iemand om de schuld te geven.

Russells Teapot | 02-02-15 | 22:12

@De Treinende Rechter | 02-02-15 | 21:47
Excuus, ik had het reaguursel moeten knippen, eerste deel was complimenten aan uw scherpe analyse, tweede deel oproep aan allen.

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 21:54

@ CosmicPsycho | 02-02-15 | 21:08
In het algemeen heb ik geen enkel probleem van vaccinatie. Maar toendertijd met die griep was dat wel anders. Er was sprake van paniek bij diegenen die de verantwoordlijkheid hadden. Dus namen ze het zekere voor het onzekere. Het was mij niet duidelijk wat het zekere precies was. Geen doden of het behoud van hun baan?

D.Turpin | 02-02-15 | 21:49

@ kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 21:29

ja, dat doe ik juist wel.

heb afgelopen jaar nog het effect gezien van de gillende sirene wegens hoge koorts vanwege mazelen bij een kind van 2. Gelukkig heeft het meisje er waarschijnlijk alleen tinitus aan overgehouden.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 21:47

De term gekkies wordt er maar weer al te graag bijgehaald. Wie deze materie echt grondig bestudeert, wat Johnny Quid overduidelijk niet heeft gedaan, weet beter.

De essentie: gezondheid zou een nutsvoorziening moeten zijn en geen commerciële zaak. Er wordt schofterig veel geld verdiend in de farmacie door het megaveel laten voorschrijven en via lobby's opdringen van overbodige medijnen en vaccinaties. En we hebben er veel ziektes door bijgekregen.

Guy Veropzoudten | 02-02-15 | 21:45

@ mentaliteit is alles | 02-02-15 | 21:02

kijk. Het is juist deze mentaliteit, en dat zegt alles.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 21:37

Zonder die vaccinatiegekkies zouden we vele infectieziektes kunnen uitroeien.
Nu gaat dat niet lukken en ziet 'Big Pharma' zich helaas gedwongen nog vele tientallen jaren vaccins te verkopen.

Dus wie profiteert er het meest van de vaccinatiegekkies?

kommers | 02-02-15 | 21:33

@calculator | 02-02-15 | 21:26
Leuk metafoor. Het dragen van een helm op motor en brommer is wel verplicht.

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 21:30

@De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:31
Et voila (sorry, wat laat, was medicijnen voor onze pharma aan het ontwikkelen).

Hoe meer zieke mensen hoe hoger de bonus van mevrouw Stofzuiger en ondergetekende. Laat u en uw kinderen dus vooral NIET vaccineren.

kapotte_stofzuiger | 02-02-15 | 21:29

Is dit de site die altijd spreekt over de rubbertegel maatschappij maar tegelijkertijd bang dat je kind een week ziek thuis ligt met de bof oid.
Er is een enorm verschil in risico tussen de diverse (kinder)ziekten. Het is aan een ieder om te bepalen welk risico hij of zij wil nemen in de verantwoordelijkheid naar het kind. Reliegekkies die hun hele toekomst in de hand van god leggen laat ik hierin buiten beschouwing. Deze hebben echter wel een negatief effect op de medische statistieken daar ze niets laten behandelen.
Het is fijn dat de overheid de mogelijkheid biedt om je meer of minder te beveiligen/beschermen, tegen invloeden van buitenaf, maar erg consequent is zij daarin niet. Hoe vaak nemen mensen risico's terwijl ze weten dat het serieus fout kan gaan. We oordelen over de risico's van anderen maar die van ons zelf begetalliseren wij of geeft een kick en is stoer.
In de lijn van de risicoanalyse: Hoewel het dragen van een helm dringend wordt aanbevolen, draagt volgens NSkiV slechts 31% van de snowboarders een helm.
Onze medische zorg is een zegen maar de geneesheren zijn niet heilig en de eed van Hippocrates wordt meestal direct gevolgd door de eed aan Mammon.

calculator | 02-02-15 | 21:26

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
je bedoeld waarschijnlijk 'onderzocht' (ipv wetenschappelijk bewezen). Er is namelijk geen enkele referentie naar wetenschappelijke artikelen.
Bovendien, die (gemiddeld) 10 sterfgevallen per jaar in de VS, op wat voor manier zijn die aan vaccinatie verbonden? een ongeluk op weg naar het ziekenhuis? allergische reaktie op een pleister? staat er niet bij namelijk.
En... wat is er met je kritich denkvermogen aan de hand? even zoeken op die website en je ziet dat het eigendom is van healthimpactnews.com , waar ze ebola zeggen te genezen met Kokosnoten, evolutie niet bestaat, en Jesus' energie-healing hèt medicijn van de 22e eeuw zal zijn...

--sql error-- | 02-02-15 | 21:25

@CosmicPsycho | 02-02-15 | 21:08
Wat het ook was, Ab O. probeerde een handeltje op te zetten voor een middel tegen griep. (En de angst voor griep is niet onterecht.) Maar dat heeft verder niks te maken met de vaccinaties waar het hier over gaat.

Stormageddon | 02-02-15 | 21:17

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:47
Het leuk is nu juist dat de site die met 108 doden in 10 jaar komt, zelf over de periode 1948 - 1963, (de 25 jaar voor de invoering van vaccinatie) het aantal doden door mazelen zelf op 1 per jaar per miljoen inwoners schat. Zie de tweede grafiek uit de post van snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41

USA heeft nu zo`n 350 miljoen inwoners, en zou dus, bij dat na oorlogse plateau 350 doden per jaar hebben door mazelen. Tegen de 11 onbedoelde slachtoffers per jaar, heb je 339 minder doden en een veelvoud aan kinderen zonder hersenbeschadiging en andere complicaties van de ziekte zelf.

Altijd leuk om een aluminiumfolie gekkie om de oren te slaan met zijn eigen bronnen.

De hogere sterftecijfers van voor 1940 zijn niet doordat mazelen toen minder voorkwam, maar doordat het na de tweede wereldoorlog sowieso een stuk moeilijker is geworden ergens aan dood te gaan. Alle oorlog gaf een hoop nieuwe informatie en gevulde ziekenhuizen. Dat leert snel.

Wat die cijfers echter niet vertellen, is dat de kinderen die in de periode 1948 - 1963 net niet overleden, wel gehavend uit de strijdt gekomen zijn.

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:54
De meeste kinderen met autisme hebben een normale jeugd. De eisen die de wereld stelt aan mensen, waar autisten niet aan kunnen voldoen, komen immers pas later in de opvoeding en vorming.

Er is niet onderzocht op de vaccinatie van toen, want er valt echt helemaal niets te onderzoeken. Het enige wat je kan aantonen is de aanwezigheid van antistoffen, verder zijn er geen sporen.

Had dit kind geen vaccinatie gehad, dan ben ik vrij zeker dat zijn immuunsysteem bij de eerste andere virale infectie ook dermate overdreven gereageerd met exact dezelfde hersenbeschadiging en daaruit voorkomende gedragsstoornis. Als de vaccinatie überhaupt al de oorzaak was.

Uitleggen aan die moeder is heel simpel. Neem de ziektes eens door die uitgebannen zijn, die óók haar kind gewoon had kunnen krijgen. Immers als we als-dan gaan spelen, dan werkt dat twee kanten op.

Feynman | 02-02-15 | 21:14

@Russells Teapot | 02-02-15 | 20:58
Och, daar heb ik geen last van. Als ik de eerste ben: mij best. Patiënt Zero. Bring it on.

Stormageddon | 02-02-15 | 21:14

Burgerservicenummer pas toekennen bij de vaccinaties.
Geen prik gehad, dan geen BSN.
Kunnen ze kiezen: wel mazelen, maar dan geen normale baan, bankreknr, paspoort/rijbewijs, toeslagen, huurwoning, etc.

meneerjan | 02-02-15 | 21:11

@snap-u-m-snap-ik-m

Je verspreidt de grootste leugen van die antivaxers zo graag hanteren.
Het aantal DODEN door mazelen nam af door betere geneeskunde. Het aantal ZIEKTEGEVALLEN van mazelen nam niet af, dat gebeurde NA de vaccinaties.

kommers | 02-02-15 | 21:09

Stormageddon | 02-02-15 | 20:55
Volgens mij ging het om Tamiflu waar Obsterhaus een belang bij had. Dat is geen vaccin, maar een medicijn die symptonen van griep bestrijdt. Het klopt dat de werking van dit medicijn niet onomstreden is.

CosmicPsycho | 02-02-15 | 21:08

mentaliteit is alles | 02-02-15 | 21:02
U doet met uw domme geschreeuw uw nick helaas geen eer aan.

Optelsommetje | 02-02-15 | 21:05

@omanders
Ik was al driftig aan het kloppen, maar gelukkig werd het al opgemerkt.

Sjeez | 02-02-15 | 21:02

Begin maar eens met een beetje logica.
Dus laat niet de farmaceutische bedrijven zelf de onderzoeken doen naar hun eigen (experimentele) medicijnen
want alleen een hele domme idioot verwacht dan nog objectieve resultaten. (en ja dan hebben we het vooral over de US, waar, toevallig, veel van die onderzoeken en medicijnen vandaan komen.)
Kunnen we daarna een gesprekje houden over wetenschap en hoe dat nou precies werkt.
Het is zeker niet zo dat alleen alternatief zich bedient van dubieuze onderzoekjes.
(Die doen vaak gewoon helemaal geen onderzoek maar verzinnen gewoon een mooi verhaaltje).
EN DUS kom je meteen bij de conclusie dat regulier niet automatisch betekent dat het goed is.
Het is niet zwartwit en juist omdat er omwille van wat extra winst (of beter, veel extra winst, duh) en uiteraard wat gelobby (lees zak met geld voor politici)
op aantoonbare lompe schaamteloze manier met de gezondheid van mensen wordt gespeeld dat doet de reguliere industrie dus helemaal geen goed.
Zeker niet als je vervolgens diezelfde industrie heilig gaat verklaren.
Dat 90 procent van het alternatieve circuit (90procent is totale gok) zweverige onzin is doet daar niks aan af.
En gegarandeerd dat als de reguliere zorg wel supadupa was (en betaalbaar uiteraard) dat het alternatieve circuit dan een stuk kleiner was. Zweverig betekent ook niet automatisch dom.

En wat betreft dat vaccineren, zolang de experts vechten met de experts en de foponderzoekjes van beide kanten je om de oren vliegen kan iedereen kapot vallen en bepaal ik wat er met mijn kinderen gebeurt. Zodra ik ze heb. (en autisme is niet het enige gedoe met die vaccinaties, dat is slechts een gehyped onderdeeltje van het geheel) En als jij wilt zeiken over het risico dat wie dan ook loopt omdat geen vaccinatie en dat met religie wilt vergelijken... tering gast.
Geestesziekten zijn in mijn boekje echt een tikkeltje erger dan mazelen of de bof. En je hebt ook nog steeds meer kans om overhoop te worden gereden op straat.

mentaliteit is alles | 02-02-15 | 21:02

Ik heb als tien maanden oude baby kinkhoest gehad. Er waren toen (1954) nog geen inentingen daartegen. Ik kan er mij uiteraard niets van herinneren, maar mijn ouders hebben mij later verteld hoe verschrikkelijk die ziekte was.
18 Weken lang, elk uur per etmaal daarvan een afschuwelijke angst dat ik het niet zou redden. Ik heb het overleefd, maar veel kinderen hadden dat geluk niet.
Mijn ouders waren maar wat blij dat hun kleinkinderen wel gevaccineerd konden worden, tegen dodelijke ziektes of ziektes zoals polio waar een kind levenslang de ernstige gevolgen van ondervindt.
Niet vaccineren vind ik misdadig jegens kleine kinderen, die zelf die keuze niet kunnen maken.

appelvink | 02-02-15 | 21:01

@Stormageddon | 02-02-15 | 20:55
"Ik denk soms dat een fijne, extreem dodelijke plaag helemaal nog zo slecht niet is."

Ik hoor mensen dat vaak zeggen, maar ik krijg altijd de sterke indruk dat ze daarbij denken aan een plaag die alle andere mensen treft, maar niet henzelf of hun familie.

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:58

Sluit me hierbij helemaal aan. Niet inenten vind ik zware kindermishandeling. En wat ook al is gezegd, met inenten worden er heel veel mensen gered (jong als oud want je zou deze ziekten in deze tijd niet meer moeten willen) dan dat kleine 0,00..% uitzondering.

G,I. Jane | 02-02-15 | 20:56

@ mezelf : dubbelq | 02-02-15 | 20:46

'om terwijl' moet zijn 'terwijl' en 'ke' is 'je'

dubbelq | 02-02-15 | 20:55

@SyntaxError | 02-02-15 | 20:37
Alles is handel. Ik ben niet tegen handel. En ja, dat is misschien heel gek, maar ik vind dat ook mensen die medicijnen (en vaccins) produceren, distribueren en verkopen geld mogen verdienen.

Patenten van medicijnen zijn een heel ander probleem, maar voor verreweg de meeste vaccins zijn de patenten verlopen en daar wordt dus niet aan verdiend. Big Pharma zou er meer baat bij hebben om juist geen vaccins te maken en te kunnen verdienen aan symptoombestrijders en pijnstillers (die wel gepatenteerd zijn) voor ziekten die met een eenvoudig vaccin voorkomen kunnen worden.

Dat argument gaat in deze gevallen (RVP - www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vacci... ) dus niet op. Osterhaus wilde Nederland massaal aan de griepvaccins hebben. Nu ja, de angst voor de griep is niet helemaal denkbeeldig.
nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep
Zeker niet als er nieuw griepvirus (bijv. via vogels) wordt verspreid en er lange tijd geen griep pandemie is geweest. "Better safe than sorry" vind ik niet zo'n gekke gedachte.
Aan de andere kant zou het wel eens heel louterend voor de mensheid kunnen zijn als er in het rijke westen opeens een keer een virusje rondgaat dat een paar honderd miljoen dodelijke slachtoffers maakt. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het beste is. Ik denk soms dat een fijne, extreem dodelijke plaag helemaal nog zo slecht niet is.

Stormageddon | 02-02-15 | 20:55

@Feynman | 02-02-15 | 20:36
De vergelijking valt ook krom, want statistisch heeft het inderdaad geen poot om op te staan en deze 2 kinderen zijn ook echt de enige waarvan ik ook maar lichtelijk geloof dat het door de vaccinaties kwam. Echter, wanneer je de situatie van dichtbij mee maakt, de gevolgen er van ziet en voor/na gedrag van het kind of beide kinderen bekijkt is er wél een conclusie op te maken uit dat er een gebeurtenis schade in de hersenen hebben veroorzaakt met een vorm van autisme (want er zijn ontelbaar veel vormen van autisme en hier zijn artsen zelf ook nog met elkaar in discussie over, wat je precies onder autisme kan definiëren) waarbij alles duidt en wijst en zelfs onderzocht is op "de vaccinatie van toen".

Laten we het zo zeggen, het kind heeft in hersenen schade opgelopen door een samenhang van omstandigheden met waarschijnlijke bijzaak een vaccinatie en is hier mee sociaal en rationeel volledig de weg kwijt, zonder enige vorm van met kans op herstel. Dit wordt veelal autisme genoemd, zal mogelijk anders heten, maar zij/wij/hen/die/dat weten niet beter.

De videobanden van de familie van vroeger (voor de jongere lezers, google maar even VHS) laten een kind zien die van 1 tot 6 jaar zoals elk ander kind is, maar na z'n ziekteperiode volledig mentaal is ingestort.

En nu heb je verder helemaal gelijk hoor. Het is gewoon niet mogelijk om (honderd)duizenden kinderen op het spel te zetten omdat 1 kind toevallig dit heeft meegemaakt, maar probeer jij eens aan een moeder te vertellen "Ja sorry mevrouw, uw kind heeft schade door ons vaccin opgelopen en u krijgt er niets voor, u moet er maar mee leven voor de rest van uw leven en eventueel nabestaanden en u gaat nooit meer een normaal leven krijgen. Echter heeft de vaccinatie van uw kind duizenden anderen in minder risico gebracht. Tot ziens.".

Ik waardeer je weerwoord echt en heb er ook enorm veel respect voor (kan hem niet weerleggen, echt niet), maar dit van dichtbij meemaken en dan andere mensen zoals Quid zo tekeer horen gaan over de mensen die mentaal kapot gaan wanneer het in een gezin voor komt, is best vervelend.

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:54

Gezien het belang voor de volksgezondheid en het enorme succes van vaccinatieprogramma's zou het een overweging kunnen zijn het eens te verplichten.

CosmicPsycho | 02-02-15 | 20:53

@Goatboy2014 | 02-02-15 | 20:37
"Dit is een risico met meerdere nullen achter de komma."

Precies, dat dus. Als een vaccin bijvoorbeeld 2 levens per jaar kost vanwege bijwerkingen, maar het bant een ziekte uit die twintig levens per jaar zou kosten, dan red je er netto 18 levens mee.

Maar dat wordt niet meegerekend in de berekeningen van de anti-vaccin activisten zoals "snap-u-m-snap-ik-m," die focussen op de 2 doden die vallen per jaar door bijwerkingen, maar vermelden niet dat het feit dat de ziekte geen doden meer eist, juist het gevolg is van die inentingen.

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:47

-weggejorist-

stierennek | 02-02-15 | 20:46

@arie181818 | 02-02-15 | 20:32

De grens om over te gaan op hyperthermie is dan vrij dichtbij en het is makkelijk gezegd om terwijl dat niet zo makkelijk is een klein te laten drinken die dood ziek is. Als volwassene begrijp je in zo'n situatie wel dat ke moet drinken maar als kind niet

dubbelq | 02-02-15 | 20:46

Darwinisme in zijn simpelste vorm. Als je religekkie bent en je kinderen verdomt in te laten enten vanwege je geloof, dan voeg je je kind toe aan de zwakste schakel. Dit geld eveneens voor ouders die gewoon te dom zijn.... Maar dan ook niet mekkeren als het misgaat!

Nederlanddraaitdoor | 02-02-15 | 20:46

mysharona1987.tumblr.com/post/10974274...
Mooi commentaar van een specialist; niet prikken, niet in mijn praktijk, wegwezen!

Lees eens wat over Roald Dahl, zijn dochter stierf op 7 jarige leeftijd aan de mazelen.

Verder, heel veel mensen van Kritisch Prikken hier.
Allemaal wappies die lekker hun kinderen (zelf niet hoor) kinderziektes willen laten oplopen en deze verspreiden onder de risicogroepen.
Ze verschijnen als op commando zodra er ergens een kritisch over hun geloof wordt geschreven, alleen zijn ze nog fanatieker dan IS en, als ze hun zin krijgen, net zo dodelijk.

Diederdick | 02-02-15 | 20:45

De Libertariër | 02-02-15 | 20:30
U bent zeler uit principe ook geen donor?
Totdat u zelf aan het doodgaan bent en u een nieuw orgaan nodig heeft. Dan wilt u wel graag geholpen worden door de medische wetenschap, inclusief nieuwe donor. Hypocriete pest en pokkenzooi.

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:44

Goatboy2014 | 02-02-15 | 20:37
Helemaal mee eens. Gelukkig kwamen er steeds minder gelovigen. Maar deze worden in rap tempo door alu wappies vervangen. Die weer net zo hard geloven in de bull shit bingo.

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:40

@Litsehimmel | 02-02-15 | 20:08
Op welke basis link jij de geschiedenis van je kind als tiener aan een prik die hij had gekregen toen hij 4 maanden oud was? Hoe weet je dat het daardoor komt?

Is het niet een beetje gemakzuchtig om alles wat er in een leven misgaat zonder onderbouwing terug te voeren op één zo'n prik? Ik bedoel, waarom denk je dat je kind niet autistisch geweest zou zijn zonder die vaccinatie? We weten van meerdere factoren die autisme kunnen beinvloeden, waarvan het gewoon is aangetoond: erfelijke aanleg, omgevingsinvloeden, etc. Maar vaccinaties horen daar niet bij.

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:39

De Libertariër | 02-02-15 | 20:30
want iedereen met een medische opleiding maakt deel uit van de samenzwering die jij 'de staat' noemt?

--sql error-- | 02-02-15 | 20:39

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 20:29
Welk deel van: "Pak de eerste grafiek er maar eens bij. De twee decennia voor de introductie van het vaccin geven al 1 mazelen dode per miljoen Amerikanen. Daarvan hebben we er nu zo`n 350 miljoen. Zonder vaccineren verwacht je in een moderne maatschappij 350 doden. PER JAAR.

Je EIGEN bron geeft vervolgens als gevolg van bijwerkingen 108 doden in TIEN jaar. Volgens je EIGEN bron mag ik dus 350 - 11 doen op 339 geredde levens per JAAR te komen. Ik hoef geeneens de vooroorlogse jaren te pakken om het nut van gezondheidszorg en vaccins aan te tonen."

Vond u onduidelijk?

Feynman | 02-02-15 | 20:37

@Stormageddon | 02-02-15 | 20:31
Vaccins zijn ook handel.
Vergis je niet ...
Remember Ab Osterhaus?

SyntaxError | 02-02-15 | 20:37

I. Heb wel eens medelijden met echte wetenschappers anno 2015. Je studeert je de pest, je gaat helemaal op in je onderzoek, je gaat voor het grote goed , minder zieke kinderen of sterfgevallen en....... De eerste de beste wappie weet een hype te ontketenen rond de gevaren van vaccinatie . Elke ingreep , ook een vaccinatie kent een risico . Dit is een risico met meerdere nullen achter de komma. Niet vaccineren is een uitkomst met een slechtere uitkomst. Vergeet niet dat vaccinatie bedoelt is om een ziekte te elimineren binnen een groep. Het gaat verder dan het individu. Lastige boodschap in het Ik tijdperk. Verder wat onze feitenman al heeft geschreven

Goatboy2014 | 02-02-15 | 20:37

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:16
U gaat daadwerkelijk een gezondheidssysteem wat duizenden kinderen wereldwijd per jaar redt beoordelen op een anekdotisch verhaal met twee kinderen? Dat is al statisch een hopeloos verhaal. Je kan op een dermate nihilistische dataset geeneens een onnauwkeurigheidsanalyse uitvoeren.

Daarnaast is het gelul om te denken dat je überhaupt het moment kunt vaststellen dat iemand "autistisch" geworden is. Je praat hier over immers over gedrag wat slecht meetbaar is en niet iets zoals koorts. Als je hetzelfde probleemkind naar drie psychiaters brengt zal de ene AHDH roepen, de volgende PDD-NOS en de derde vindt geen problemen. We praten op dat vlak niet meer over een exacte wetenschap.

Los daarvan weten we niet wat autisme veroorzaakt en autisme kwam al lang voor, voordat vaccinaties werden uitgevonden. Er is dus geen gevoeligheid voor autisme zoals u schreef. Er is ook geen stofje bekend wat het alsnog zou veroorzaken. Het enige wat zou kunnen kloppen aan uw verhaal is een hersenbeschadiging die zich in de periode na vaccinatie heeft ontwikkeld, die zich qua gedrag uit als autisme. De directe relaties die u legt is volledig onbewezen.

Gezondheidszorg is ten alle tijde een kosten baten analyse. Met een algemene behandelingen zal je de een helpen, en de andere niet. Of je nu over vaccinaties praat of operaties. Evidence based medicine betekent dat je pas een behandeling accepteert als samenleving als aangetoond is dat je veel meer mensen helpt, dan er bijwerkingen of complicaties optreden.

Die afweging kan je dus alleen maken door miljarden mensenlevens te volgen en totaal niet door twee kinderen te volgen.

Feynman | 02-02-15 | 20:36

De Libertariër | 02-02-15 | 20:30

Nou ben ik een vrijheidsminnend mens bij uitstek en je betoog zou me dan ook enthousiast moeten maken, ware het niet dat dat "bewijs" waarover jij spreekt ontbreekt. Linkjes?

stoethaspel | 02-02-15 | 20:35

Die retroziektes geloof ik wel, maar is die gratis HPV prik in het rijksvaccinatieprogramma niet gewoon een lokkertje zodat Rouwvoet de schaamharen van je dochter kan tellen?

dugo | 02-02-15 | 20:35

Wat zeggen de debiele homeopaten eigenlijk over de mazelen?

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:34

@De Libertariër,

Helemaal mee eens. De overheid blindelings vertrouwen en opvolgen -1!

Heiseenberg | 02-02-15 | 20:33

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:16
Een lange tijd geleden geloofde ik ook nog in sprookjes.

miko | 02-02-15 | 20:22
Duly noted. "Big Farma" verdient hier dus niks aan, niet dat zulke feiten voor de anti-vaxxers uitmaakt.

HaatAth3ist | 02-02-15 | 20:33

@De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:26
Zal er navraag over doen! Maar kan inderdaad een andere inenting zijn geweest, of misschien een late inenting? (Weet niet of dat mogelijk is, ze waren immers er wel een jaar of 2 uit NL, maar niet uit Europa)
Het was in ieder geval een inenting/vaccinatie van 15 +/- jaar geleden rond z'n 6e.

Maar goed, ik wens dit niemand toe, ook niet aan de mensen hier die de niet-inenters/vaccinaties zo kei en keihard veroordelen zonder zelf kinderen te hebben/kennen waar dit bij is gebeurt.

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:33

@dubbelq | 02-02-15 | 20:20
koorts an sigh is niet schadelijk, het is een natuurlijke reactie van het lichaam. Het helpt het afweersysteem zijn werk effectiever te doen. Wel uiteraard genoeg drinken blijven geven!

arie181818 | 02-02-15 | 20:32

@miko | 02-02-15 | 20:22
Jah, weet ik veel, ik was toen nog een baby.. Bacteriele infectie dan? Hoe dan ook, ze vonden het nodig mij vol te pompen met anti-biotica. Terwijl er een spoed operatie nodig was.

de grote Anti | 02-02-15 | 20:32

"Jup, je anderhalf jaar oude kind niet onbeheerd achterlaten bij een brandende open haard is ook een keuze, maar dat maakt het nog niet verstandig."


Jawel. Het NIET onbeheerd laten van je kind bij een open haard is juist de verstandige keuze.

omanders | 02-02-15 | 20:32

"Anti-vax ouders zouden vervolgd moeten worden"
www.slate.com/articles/news_and_politi...
"Arts: Als je je arts niet vertrouwt als om vaccineren van je kinderen gaat, vertrouw je hem dan überhaupt wel?"
www.thedailybeast.com/articles/2014/01...

De kwestie is best lastig. Vrije keuze? Tja... Als ouder maak je die keuze niet voor jezelf maar voor je kind (en zal die je het dank afnemen als je had kunnen voorkomen dat hij/zij opgescheept zit met een ziekte als je die had kunnen voorkomen?), maar ook voor je directe omgeving en de rest van de maatschappij. Je kunt door niet te vaccineren potentieel tientallen zo niet duizenden anderen schade berokkenen. Op dat moment is het nalatigheid. De argumentatie vóór vervolging is best wel sterk, zelfs (en eigenlijk misschien wel juist) als je gelooft in absolute individuele vrijheid en de vrijheid alleen beperkt weet door de vrijheid van een ander. Die ander kiest namelijk niet voor een ziektehaard naast de deur die voorkomen had kunnen worden, maar de anti-vaxxers kiezen wel vóór die ander de herd-immunity niet werkt. (En jawel alu-hoedjes, herd-immunity bestaat wel, ook juist dankzij vaccinatie: skeptoid.com/blog/2014/01/10/is-herd-i... , skeptoid.com/blog/2014/01/17/is-herd-i... )

Stormageddon | 02-02-15 | 20:31

Wat ik niet begrijp: "Big Pharma" heeft veel meer te verdienen aan zieke mensen die al polio gehad hebben dan aan een vaccin wat geen patent meer heeft.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:31

Alles dat een overheid verplicht, dient met de grootst mogelijke argwaan bekeken te worden. Een overheid is by nature niet geïnteresseerd in een vrije, gezondende en intelligente bevolking.
.
En daar waar de Staat zich met de chemische samenstelling in het lijf van kinderen bemoeit, gaan bij mij dan ook alle alarmbellen af.
.
Dit uiteraard nog los bezien van alle wetenschappelijk aangetoonde bijwerkingen die vaccinaties kunnen hebben door alle bizarre toevoegingen.
.
Bezint... eer ge begint.

De Libertariër | 02-02-15 | 20:30

@Litsehimmel | 02-02-15 | 20:15
wat is in hemelsnaam 'hersenirritatie'. Bedoel je menigitis? Kreeg die een ruggenmergpunctie? (overigens beschermt de MenigC vaccinatie tegen rest schade bij een menigitis c infectie)

arie181818 | 02-02-15 | 20:29

Jongens, jongens lees nog eens goed.
De mazelen waren in de US al op hun retour voordat er gevaccineerd werd.
Nog maar een voorbeeldje dan :
vaccineimpact.com/2015/the-truth-about...

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 20:29

Maar lost dit probleem nou niet zichzelf op in bepaald verloop van tijd?

Mr.Red | 02-02-15 | 20:28

@snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
Meen je dat nou serieus? Omdat er 108 doden gevallen zijn door het mazelen vaccin en 0 door mazelen, zijn vaccins slecht?

Hele eenvoudige, basale vraag: hoe denk jij dat het komt dat er 0 doden zijn gevallen door de mazelen?

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:28

Wil wel even sterk benadrukken dat er zeer veel inentingen en vaccinaties zijn. Ik vind dat we en onze kinderen tegen zo veel mogelijk ziektes die duizenden doden in een omgeving kunnen veroorzaken moeten inenten. Echter zijn er ook tientallen inentingen en vaccinaties waar ik grote vraagtekens bij zet wat betreft de nood om het 'verplicht' te stellen...

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:27

--sql error-- | 02-02-15 | 20:25
LOL :D

SyntaxError | 02-02-15 | 20:27

Lekker zitten borrelen met Nanninga Quid?
De autismelink is een betwiste theorie inderdaad, maar hoe zit het dan met allergiën? En je hebt je duidelijk niet verdiept in het onderwerp want het probleen gaat niet over kinderen die dood gaan aan deze ziektes. Die kans is zeer klein. Net zo klein als serieuze compkicaties van de inenting bijvoorbeeld.
Nee het probleem is vooral dat een uitbraak van de mazelen enorm impact heeft bij besmettingen van zwangeren in een vroeg stadium. Wat verschrikkelijk is. Behalve natuurlijk als je voor abortus bent want dan telt dat leven niet.
Genoeg redenen om tegen elkaar af te wegen en voor jezelf een onderbouwde keuze te maken. De domme mensen zijn de mensen die er gewoon maar helemaal niet over nadenken en klakkeloos doen wat anderen doen.

Tisnietanders | 02-02-15 | 20:27

@ LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:16

is natuurlijk erg tragisch allemaal als kinderen erge dingen overkomen. Maar op 6 jaar is er geen vaccinatie. Wel op 4 jaar(DKTP) en 9 jaar(DTP).

Misschien is er een andere inenting geweest? Ik weet wel dat bepaalde Anti-Malaria vaccins bewezen foute bijwerkingen hebben gehad. En daarom worden deze niet zomaar meer gegeven.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:26

Voor alle domme Alu hoedjes hier een kleine geschiedenis les.
.
De verplichte pokkeninenting werd in 1857 onder protestants-christelijke druk afgeschaft, wat resulteerde in 23.000 doden in de epidemie van 1871-1873.

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:25

SyntaxError | 02-02-15 | 20:23
nee, nee, nee!!!
jij bent af.

--sql error-- | 02-02-15 | 20:25

Het blijft een vreemd argument, "keuzevrijheid."

In plaats van dat je de *plicht* hebt om je kinderen zo verantwoord mogelijk groot te brengen, vinden deze mensen dat je juist het recht hebt om dat níet te doen, en de gezondheid van je kinderen onnodig in gevaar te brengen als jij daar toevallig zin in hebt.

Russells Teapot | 02-02-15 | 20:24

Ik heb eens met zo'n streng gereformeerde zak hooi daarover een discussie gehad, "alles was de wil van god en met inenten ga je daar tegen in " en zei de man, ik vroeg hem toen "dus het hebben van slechte ogen is dus ook de wil van god?"ja zei hij toen en toen vroeg ik hem waarom hij en zijn vrouw dan allebei een bril droegen want daarmee gingen ze in tegen de wil van god.
Ik kreeg geen antwoord en hij liep kwaad weg,deze collega heeft toen een jaar niet tegen me geluld.

van Nootegem | 02-02-15 | 20:23

Het moeilijke is dat dokters kunnen zeggen wat ze willen, de moeders voelen zich schuldig dat zoontje autisme heeft en gaan op zoek naar een verklaring op internet.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 20:23

@Paul1971 | 02-02-15 | 20:10
'de knettergekke Hans de Kok' - nooit van gehoord; 'mag niet worden ingegrepen in wat een kind zou kunnen overkomen' - absurd; 'Hip' - nope, 'modern' - nope; 'groen' - yup; 'wereldburger' - nope; 'doen aan iedere gezondheidshype mee' - nope; 'een aanval op hun gezondheid' - nope.; 'Je kunt ze van alles wijs maken wat dat betreft' - nope; 'deze aanstellers vooral in de betere inkomensgroepen' - hahahaha, nou nee.
Jammer genoeg voor jou zijn er, behalve inderdaad een grote groep gelijkgestemden die wél aan jouw profiel voldoet, een eveneens grote groep mensen die niets met elkaar overeen hebben behalve het feit dat ze zeer kritisch zijn t.o.v. wat ze hun kinderen laten inspuiten.

Litsehimmel | 02-02-15 | 20:23

@waddapatja | 02-02-15 | 20:07
Als ik op GS kijk heeft iedereen hier zijn prikjes gehad.
Waarmee aangetoond is dat je van prikjes een autist word.

miko | 02-02-15 | 20:23

@HaatAth3ist | 02-02-15 | 19:57
De meeste vaccins zijn al tientallen jaren oud en spotgoedkoop. Zeker die voor de kinderziektes.

@De Treinende Rechter | 02-02-15 | 19:58
Mijn Opa heeft in zijn jeugd in een Belgen kamp gezeten. Daar stierven ook kinderen aan de complicaties van de mazelen.
Al waren die kinderen natuurlijk niet erg sterk.

@de grote Anti | 02-02-15 | 20:04
Antibiotica tegen een virus? ik zou een andere dokter nemen.

miko | 02-02-15 | 20:22

Ik heb gelukkig mijn prikjes wel gehad.
mompelend:
"I'm an excellent driver"
"I'm an excellent driver"
"I'm an excellent driver"
"I'm an excellent driver"

King of the Oneliner | 02-02-15 | 20:22

Inenten tegen DTP moet gewoon. Gevolgen zijn te ellendig. Maar ziekten die het menselijk lichaam zelf kan verslaan: niet vaccineren, want waar ligt de grens? Ik heb bij mijn eigen zoon de bijwerkingen van vaccinaties gezien. Als we toch praten over autisme...

Zaadhaan | 02-02-15 | 20:21

Degene die hier de mensen veroordelen omdat zij kinderen niet inenten, vind ik kortzichtig. Zelf ondervonden dat mijn zoon na inenting koorts kreeg tot 42 graden. Ook dit kan gevolgen hebben tot schade. Iedereen moet zijn eigen afweging maken. Mijn kinderen hebben de basis gehad maar door dit voorval zijn wij zeer terughoudend in ieder geval.

dubbelq | 02-02-15 | 20:20

Autisme en ADHD tieren welig sinds ouders een"rugzakje" kunnen krijgen. Lees: subsidie om mensen met deze "kwalen" te begeleiden.
Omdat veel kinderen gelukkig gevaccineerd worden tegen o.a. mazelen. Daarom weet bijna niemand meer wat de complicaties kunnen zijn.
Prietpraat als vaccins veroorzaken autisme, of syndicaat van de farmaceutische industrie gaan er grif in.

FCDenBosch | 02-02-15 | 20:20

Het zijn ook altijd de vrouwen die dit veroorzaken.
Misschien is hun onvermogen om logische verbanden te zien de oorzaak van dit probleem.

--sql error-- | 02-02-15 | 20:20

@snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:59

108 is best veel. Maar ten eerste gaan ze dus alsnog aan de mazelen (score is dus 108-108), en ten tweede zou je zonder de vaccins minstens nog 3 nullen achter die 108 mogen plakken over tien jaar. Vlak voor het vaccin bestond, had het Verenigd Konikrijk zo'n 1000 doden aan mazelen PER JAAR. De U.S. een veelvoud hiervan. En dan kom jij met, in verhouding, een niemendalletje over een fucking decennium.

In 2006 had je wereldwijd 242.000 dode kinderen. Daar zaten niet of vrijwel geen gevaccineerden tussen (in dezelfde tijd waren er in Europa zo'n 12.000 kinderen die mazelen kregen, 96% was niet of niet volledig gevaccineerd).

ZKH EénOog | 02-02-15 | 20:19

Het grootste probleem met de anti-vaccinatieclub en de zilverwaterdrinkers en de homeopathiepropenenten is dat ze eigenlijk helemaal geen verstand hebben van medische -laat staan farmacologische - werkingen en maar wat lezen op internet van religiegekkies die hier en daar wat anecdotisch 'bewijs' hebben verzameld en dat is dan zogezegd genoeg om mee te kunnen praten. Onzin natuurlijk, want feiten zijn er uiteraard niet. En dat is jammer. Zo is 'autisme' geen mysterie meer en weten we vrij goed wat er precies mis is in het hoofd van iemand met autisme. Er zijn tevens talloze subcategorieen waardoor we nu niet langer spreken van autisme maar ASS. Om dan maar even zonder blikken of blozen het verband vaccinatie = autisme op te schrijven gaat natuurlijk alle perken te buiten. Er IS geen correlatie. Duizenden kinderen worden ingeent en ontwikkelen geen autisme. Duizenden kinderen hebben autisme die nooit worden ingeent.

Adversary | 02-02-15 | 20:18

-weggejorist-

Adversary | 02-02-15 | 20:18

Als je die kaart eens zorgvuldig bekijkt dan zie je snel aan welke regio de toorn van god grotendeels voorbij gaat. Kan toch geen toeval zijn.

Skunk57 | 02-02-15 | 20:18

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:59
U snapt er de ballen van. Juist de vaccinaties zorgen ervoor dat er maar 108 doden waren. Zou je niemand vaccineren dan zouden het er , net zoals vroeger, honderd duizenden zijn. Zie ook het voorbeeld van 'De Treinende Rechter | 02-02-15 | 19:58'

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:18

Eten of gegeten worden, dat is alles wat telt in het dierenrijk.
Mensen doen te moeilijk, en dat wordt de ondergang van het soort.
Die blauwe gehaktbal draait waarschijnlijk langer door zonder dan met ons 'inzicht'.
We hebben ons eigen soort niet eens onder controle, laat staan die hele bol. Een stelletje zelfbenoemde godjes zijn we.
Bah.

Jackanders | 02-02-15 | 20:17

Geen zieken geen geld?
Hoe zouden ze daar aan de top van de zorg tegenover staan?
Meer zieken meer winst?
Of zijn die berdijven allemaal heel erg lief en willen ze ons helpen?

SyntaxError | 02-02-15 | 20:17

@Adversary | 02-02-15 | 20:05
Dat moet je niet voorbij laten gaan, dat moet je opdrinken ,.. dombo!

@Parsons | 02-02-15 | 19:50
Niet enger dan de gemiddelde kwakzalver.

miko | 02-02-15 | 20:17

En oja, alle ouders die voor hun onwetende koters beslissen dat hun kids polio, mazelen etc nodig hebben om groot te worden: ga lekker eens kijken in een oord als India. Kun je moeder natuur lekker aan het werk zien. Lekker super moedertje natuurlijk en helemaal eco, bio, antroposo en niet autistisch. Het lijkt hier gvd wel een TBS kliniek met al die pseudo-wetenschappers en crypto-pan-epidemie genererende dwaallichten. Vaccineren zou verplicht moeten worden.

Drs.. Gelul | 02-02-15 | 20:16

@De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:05
Nee. Ik ga geen naam geven. Die mensen (lees: moeder, want papa was gevlogen toen het gebeurde) hebben het al zwaar genoeg gehad en zouden niet nog een vlaag van kritiek over zich heen kunnen krijgen.

Kan je wel een achtergrondverhaal geven van 1 van de 2, gewoon iets meer duiding:

Gewoon een doodnormale moeder die 2 kinderen heeft gehad (dochter en zoon), dochter had alle vaccinaties goed doorlopen, geen probleem verder, dan ga je als moeder ook niet verkeerd denken over vaccinaties, immers, je dochter heeft het allemaal keurig doorstaan. Maar toen de zoon... Gewoon normaal kind, had wel een lactose allergie, maar geen vreemde dingen. Kind krijgt op z'n 6e (na al wat vaccinatie prikken te hebben doorlopen) nog een prik, geen idee wat je ook alweer rond je 6e krijgt voor vaccinatie. Kind wordt doodziek, beland in ziekenhuis, max gemeten temp 43 graden (niet zo lang, immers, al je cellen zullen dan stollen), maar het kwaad was al geschiedt, de hersencellen hebben onomkeer schade opgelopen en na een paar weken onder hevig toezicht in ziekenhuis krijg je dan de worden "Je kind mag naar huis, maar..."

Nou je wereld stort dan in, maar probeert er nog het beste van te maken. Tegen iedereen die je zegt dat je kind door een vaccinatie autisme heeft gekregen wordt je voor gek verklaard, wordt je als pariah weggezet en "het zal vast wel met voeding te maken hebben gehad" of iets dergelijks. Uiteraard had een samenloop van omstandigheden kunnen zijn die de vaccinatie tot het huidige resultaat hebben gebracht (vandaar dat ik niet geloof dat vaccinaties direct autisme veroorzaken), maar feit blijft wel dat het mede verantwoordelijk was.

En nu? Tsja, kind is eeuwig aangewezen op zorg en met de steeds verder uithollende zorg door directeurs met dikke vette bonussen en Audi a8's en BMWs wordt het er niet beter op. Moeder bereikt pensioen leeftijd en dochter is bang voor haar toekomst als 'verzorgende'. Ze wordt momenteel weggezet als alu-hoedje omdat ze wanhopig al 15+ jaar bezig om haar kind weer proberen te genezen via alternatieve geneeswijzen.

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 20:16

@arie181818 | 02-02-15 | 20:12
Zoek even het verschil op tussen 'gewoon' huilen en huilen t.g.v. een hersenirritatie. Het tweede klinkt zo absoluut anders dat zelfs de huisarts in paniek naar de telefoon rende toen hij kwam kijken.

Litsehimmel | 02-02-15 | 20:15

@BeunDeHaas | 02-02-15 | 19:52
Ja dat verwachte ik ook niet. Ik verwachte paddenkwijl en zilver en dan verdund en verdund en verdund,verdund,verdund.
Werkt veul beter!

miko | 02-02-15 | 20:14

Een zich zeer snel verspreidende en zeer besmettelijke ziekte is de 'Alu hoedjestyphus' .
Ook hier veelal aanwezig, dus pas voordat u het ook oploopt!

Optelsommetje | 02-02-15 | 20:13

@de grote Anti | 02-02-15 | 20:11
Dank je, al mee bezig. Als ook elke dag gesuikerde gember. De heftigheid is verminderd, de pijn van de ontwrichte rib na een oncontroleerbare niesbui ook (*pop*).

Litsehimmel | 02-02-15 | 20:13

Red Pill | 02-02-15 | 20:08
Uw bron verwijst helaas 100% door naar nutteloze activistische websites waar helaas ook geen bronnen worden genoemd. Op een kaartje van het CBS na, waar ik in
feynman | 02-02-15 | 19:57
al gereageerd heb.

Leest u wel de bronnen die u zelf aandraagt?

Feynman | 02-02-15 | 20:13

@Litsehimmel | 02-02-15 | 20:08
een vaccinatie is ook pijnlijk, veel kinderen gaan gillen.
Autisme is een aanlegstoornis van de hersenen (waarschijnlijk in witte stof) en wordt niet bepaald door het externe milieu (waaronder dus vaccinaties).

arie181818 | 02-02-15 | 20:12

@BeunDeHaas | 02-02-15 | 19:56
OK,ik ben om!
*hout sprokkelen gaat*

miko | 02-02-15 | 20:12

@DebraCadabra | 02-02-15 | 20:07
In mijn jeugd was de uitdrukking poliokindje nog heel gewoon.
files.kind-en-ziek-zijn.webnode.nl/200...
Dat waren dan die moeilijk lopende kinderen van gelovige ouders.Daar moesten we ver vandaam blijven

miko | 02-02-15 | 20:11

@Litsehimmel | 02-02-15 | 20:08
Ga bizar veel menthol thee drinken.. Van een goed merk. Zomaar een tip van een mede-reaguurder.

de grote Anti | 02-02-15 | 20:11

Vaccinaties voorkomen niet altijd een infectieziekten, maar voorkomen ernstige complicaties en de hevigheid van de ziekte. Het afweersysteem wordt juist getriggerd door een vaccinatie en niet verzwakt door een vaccinatie, zoals meerdere ongeïnformeerden hier op deze site raaskalken.

arie181818 | 02-02-15 | 20:10

De anti-vaccinatiemensen horen een beetje thuis in de hoek van de iatrosofie van de knettergekke Hans de Kok.
Ook daar mag niet worden ingegrepen in wat een kind zou kunnen overkomen aan ziektes etc.

Je kent dat soort ouders wel. Hip, modern, groen, "wereldburger", doen aan iedere gezondheidshype mee en zien in alles wat er om hen heen gebeurd een aanval op hun gezondheid.
Je kunt ze van alles wijs maken wat dat betreft.
Opvallend genoeg vind je deze aanstellers vooral in de betere inkomensgroepen.

Paul1971 | 02-02-15 | 20:10

Allemaal heel erg enzo, maar hoe is het met Robbie Muntz?

Drs.. Gelul | 02-02-15 | 20:09

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 19:57
Onzin.

Feynman | 02-02-15 | 20:09

Quid, ga je inderdaad eerst eens verdiepen in deze of welke andere materie dan ook voordat je je verbale incontinentie in de rondte sproeit. Vaak wordt er ook geschermd met 'wetenschappelijk aangetoond, cq. weerlegd'. Weet wel dat 'De Wetenschap' voor het grootste deel wordt gesponsord door bedrijfsleven en multinationale bedrijven. En er kleven nog een hele hoop andere ongewenste aangroeisels aan die geweldige wetenschap. Zie ook even deze link:http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/mazelen-verspreid-door-mazelenvaccinaties/

Red Pill | 02-02-15 | 20:08

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 19:57

Jij acht dus iets bewezen te zijn terwijl jij zelf over geen enkele mogelijkheid ter controle beschikt? Waar doet dat me toch aan denken...

stoethaspel | 02-02-15 | 20:08

Onze oudste heeft 48 uur achter elkaar gegild na zijn 1e vaccinatie met 4 maanden. Hersenirritatie, toevallig zat net voor het eerst het HIB-vaccin in de cocktail. "Het komt voor" aldus de dokter. De brede lach die we elke ochtend als begroeting kregen was op slag verdwenen. Hij had zowel op de lagere school als de middelbare school problemen. Hij kreeg geen verdere vaccinaties en zijn zusje helemaal geen. Wel kregen ze bijna alle kinderziektes en fietsten daar op hun gemak doorheen, meestal sneller zelfs dan gevaccineerde kinderen. Hij crashte in 3 gymnasium, zus zit inmiddels in 6 gymnasium. Op zijn 17e kwam het oordeel: autisme. Overigens, ik ben wel gevaccineerd en heb nu op mijn 49ste al 1,5 maand kinkhoest. Door de hoestbuien heb ik een ontwrichte rib en gesprongen aders in mijn ogen opgelopen. Een beetje zoeken op internet leert dat het kinkhoestvaccin niet goed werkt en 'natuurlijke' blootstelling een langere bescherming biedt dan die t.g.v. vaccinatie. Ieder het zijne, maar voor ons dus geen vaccins. En wat betreft het weer opduiken van ziektes die hier zo goed als uitgeroeid waren? TBC is ook weer terug maar heeft vast helemaal niets te maken met groepen mensen die de laatste decennia hun vaderlands gebruik hier botvieren en op straat spugen. Iets waar hier ooit een boete op stond. Het is maar een idee.

Litsehimmel | 02-02-15 | 20:08

@Zaadhaan | 02-02-15 | 19:35

Vroegah kende ik ook een gozert die maar een oog had omdat ze moeder rode hond had gekregen toen ze zwanger was.

DebraCadabra | 02-02-15 | 20:07

Mijn zoon heeft autisme. Dat wist ik al toen hij 1 was.

waddapatja | 02-02-15 | 20:07

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
Leuke vergelijking. Heb je je eigen bron al gelezen? Denk het niet.

Pak de eerste grafiek er maar eens bij. De twee decennia voor de introductie van het vaccin geven al 1 mazelen dode per miljoen Amerikanen. Daarvan hebben we er nu zo`n 350 miljoen. Zonder vaccineren verwacht je in een moderne maatschappij 350 doden. PER JAAR.

Je EIGEN bron geeft vervolgens als gevolg van bijwerkingen 108 doden in TIEN jaar. Volgens je EIGEN bron mag ik dus 350 - 11 doen op 339 geredde levens per JAAR te komen. Ik hoef geeneens de vooroorlogse jaren te pakken om het nut van gezondheidszorg en vaccins aan te tonen.

En dan heb ik het nog geeneens over alle niet dodelijke permanente gezondheidsschade door mazelen zoals hersenbeschadiging.

Feynman | 02-02-15 | 20:06

Natuurlijke selectie. Domme ouders laten hun kinderen niet inenten. Die kinders hebben daardoor minder overlevingskans. Win-win!

arie181818 | 02-02-15 | 20:05

Feynman | 02-02-15 | 19:57
GElukkig toch nog een doordachte, rationele post. Er zijn écht te veel gezondheidsgekkies op internet te vinden. Te vaak heb ik al zilverwater voorbij zijn komen dit jaar.

Adversary | 02-02-15 | 20:05

@ LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 19:57

namen rugnummers en bewijzen graag! Tot die tijd oreer je uit je nekhaar.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 20:05

Hmm, ik zie mijn naam weer erg vaak voorbijkomen. Anti dit, anti dat. Maarja, over vaccineren.. erg moeilijk onderwerp. Vooral als je darwin er aan de neusharen bijsleept. Ik weet het niet. Natuurlijk laat je geen kinderen sterven als er preventieve maatregelen beschikbaar zijn, maar ik durf te wedden dat de sterkste en meest resistente mensen *kuch mannen* zonder vaccinatie verder kunnen. Zo was ik ook als baby helemaal platgespoten met antibiotica terwijl een ERG FOCKING NODIGE simpele operatie het probleem uiteindelijk verhielp. De focking medici dachten dat ik een virus had opgelopen ergens in de baarmoeder. Nee knuppels, door een verkeerde ligging zaten al mijn ingewanden in de knoop. Of zoiets. Dus vaccinatie en/of antibiotica, ik heb er nog steeds een hard hoofd in. En dan heb je ook nog de tetanus prik.. nooit gehad. Ik ben door honden, katten en ratten gebeten, verzamelde kiezelsteentjes in mijn knieen, maar nooit geen ziekenhuis bezoekje. Eigenlijk is het een wonder dat ik nog leef.

de grote Anti | 02-02-15 | 20:04

Laat Jojanneke in opdracht van de EO deze misstanden eens voor het voetlicht brengen. Oohhh wacht..

Coyote | 02-02-15 | 20:01

En dankzij diezelfde graflul, Ab Osterhaus, werden er in Nederland dus 30 miljoen griepvaccinaties aangekocht.
Omdat onze overheid zich door hem (belanghebber bij de farmaceutische industrie) liet adviseren.
De typhus voor dit soort criminele paniekzaaiers. (On)gezien.

Ars Vivendi | 02-02-15 | 19:59

@Con | 02-02-15 | 19:50

Mazelen 0 - vaccin 108 in de laatste 10 jaar.
I rest my case...

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:59

Ow ja, en wetenschap is natuurlijk ook maar een mening.

postmodernismisdead | 02-02-15 | 19:58

Welig tieren, niet weelderig.

très cool | 02-02-15 | 19:58

Mijn vader zat op de boot terug van Indië na de oorlog, die boot waar de mazelen zo'n 30 kinderen het leven koste.
Hij had gelukkig de mazelen al gehad in het kamp.

www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/a...

Iedereen die zegt dat mazelen onschuldig is, liegt.

De Treinende Rechter | 02-02-15 | 19:58

Ik ken toevallig 2 kinderen die door vaccinaties autistisch zijn geworden. Echt kutverhalen en ook daadwerkelijk bewezen dat het door de vaccinaties kwam. Uiteraard zijn de medische rapporten uit het ziekenhuis niet 'toegankelijk voor publiek' en zelfs niet eigen ouders. (Noem me aan alu-wappie, maar het stink echt)

Vaccinaties veroorzaken niet 'direct' autisme, maar wanneer het kind allergisch is voor een klein deel van het stofje, zal het zich (in sommige gevallen) de hersenen aanvreten en autisme veroorzaken. Deze kans is er en zal waarschijnlijk altijd blijven. Maar dat de medische industrie er achter zit die dit expres heeft gedaan om zo lekker winst te maken, etc etc, vind ik zelf allemaal onzin. Wat de aluwappies er zelf omheen verzinnen dat is allemaal al wetenschappelijk weerlegt.

LangeTijdGeleden | 02-02-15 | 19:57

Mafkezerige anit-vaxxer gedrag & big farma gelul. Alhoewel de farmaceutische industrie wat smerige kanten heeft geloof ik niet dat vaccinaties hieronder vallen.
 
Misschien moeten alle alu-hoedjes maar een keer op een "polio-trip", om gewoon even te zien waar ze zo ontzettend pro voor zijn. Het bevestigd uiteraard wel een mooi beeld van een bepaald soort mensen. Ze willen liever in de duisternis van de onwetendheid leven.

HaatAth3ist | 02-02-15 | 19:57

LiamP | 02-02-15 | 19:43
Eind jaren ‘90 van de vorige eeuw werd er door een groep onderzoekers een verband gelegd tussen mazelenvaccinatie en het ontstaan van autisme. In de jaren nadien is er uitgebreid aandacht geweest voor dit signaal. Het tijdschrift, waarin het oorspronkelijke artikel is verschenen, heeft dit artikel terug getrokken omdat de schrijver het onderzoek onjuist had uitgevoerd [24]. Talloze onderzoeken hebben de eerdere verdenking weerlegd[25, 26] www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/...

24) Godlee, F., J. Smith, and H. Marcovitch, Wakefield's article linking MMR vaccine and autism was fraudulent. BMJ, 2011. 342: p. c7452.
25) Madsen, K.M., et al., A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism. N Engl J Med, 2002. 347(19): p. 1477-82.
26) DeStefano, F., Vaccines and autism: evidence does not support a causal association. Clin Pharmacol Ther, 2007. 82(6): p. 756-9.

Zie voor voorbeelden van de onderliggende causaliteit en correlatiedenkfouten ook www.buzzfeed.com/kjh2110/the-10-most-b... en www.fastcodesign.com/3030529/infograph...

We zien meer autisme omdat we er meer kinderen aandacht krijgen van geestelijke gezondheidszorg. Een kind met autisme heeft nu veel meer kans ook daadwerkelijk zo gezien te worden.

Deze vaccins zijn voor farmaceuten niet lonend meer, omdat alle patenten verlopen zijn.

Daarnaast heb ik een vermoeden dat het informatie en prikkeloverschot wat kinderen tegenwoordig krijgen, het gebrek aan mentale rust, een veel betere verklaring is voor mentale problemen. Ze worden geleefd, in plaats van dat ze leven.

Feynman | 02-02-15 | 19:57

@miko | 02-02-15 | 19:47

Grappig dat dit artikel over vaccins gaat en u dit onderwerp aankaart !

vaccineimpact.com/2013/national-instit...

Ook deze weer op basis van wetenschap

snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:56

@ miko | 02-02-15 | 19:54
Dat kan nog steeds hoor. Ik vind het nogal klein burgerlijk als we daar dan weer een punt van zouden maken.

BeunDeHaas | 02-02-15 | 19:56

Farmaceutische industrie is big business. Hoe heet die graflul ook alweer, met dat leren vestje, die in Nederland al 'tig 'dodelijke' epidemieen voorspelde, belangen had bij de farmaceutische industrie, de (r)overheid hierover adviseerde en daar schathemelrijk van is geworden?
Oh ja, Ab Osterhaus.

Ars Vivendi | 02-02-15 | 19:54

@ZKH EénOog | 02-02-15 | 19:47
Toch jammer dat het niet meer kan, anders konden we die vervelende links bezeten autisten van een Bakito en supermattie op de brandstapel pleuren.
;)

miko | 02-02-15 | 19:54

Het grote nadeel van het uitbannen van nare (kinder)ziektes is wel dat we in de toekomst nog veel zachtere rubbertegels nodig zullen hebben.

VanBukkem | 02-02-15 | 19:52

@ miko | 02-02-15 | 19:49
Joh, zou je soms denken dat in een vaccin een klein gedeelte van de ziekte zelf zit?! ECHT?!
Wauw...

BeunDeHaas | 02-02-15 | 19:52

Het is bloed eng hoe zelfs Geenstijl hier ge-astroturft wordt door anti-vaccinatie gekkies.

Al die alu-hoedjes onzin is al lang en breed wetenschappelijk weerlegt.

terror406 | 02-02-15 | 19:51

Nee, blind geloven in dat de Big Pharma het beste met je voorheeft, dat is niet eng natuurlijk.

Parsons | 02-02-15 | 19:50

Het uitbannen polio, difetrie, kinkhoest en tbc is natuurlijk discutabel. Aan het beste inenting programma ter wereld moet getoornd worden door kwakzalvers. Duidelijk.

ikdenkwat | 02-02-15 | 19:50

@snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
De pre-existing conditions bij die onderzoeken zijn toch echt een stuk dodelijker dan dat vaccin.

Con | 02-02-15 | 19:50

Ach, vroegah, toen speelden we gewoon met dat jochie dat polio had, en kinkhoest. En daar zijn we toch echt niet minder van geworden. Ik ben er zelfs reaguurder door geworden!

BeunDeHaas | 02-02-15 | 19:49

@snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
En dan nog iets,wat zit er in een mazelen vaccin? Yup, mazelen.

miko | 02-02-15 | 19:49

Je ben echt een mietje Quid.

westfalia | 02-02-15 | 19:47

@snap-u-m-snap-ik-m | 02-02-15 | 19:41
Er gaan ook geen mensen dood aan hiv.

miko | 02-02-15 | 19:47

@Supermatthijs | 02-02-15 | 19:39

Dat iets nog niet herkend en/of benoemd is, wil nog niet zeggen dat het niet bestond. Vroeger noemde ze het bezeten, en dan ging je gewoon op de brandstapel. Of je startte een religie.

ZKH EénOog | 02-02-15 | 19:47

@Zaadhaan | 02-02-15 | 19:35
Jij niet, maar duizenden anderen gingen er wel aan ten onder

Con | 02-02-15 | 19:46

Met dank aan die hippies zakt ook het effect van de groepsimmuniteit. Die "keuze" die ze maken treft dus ook kinderen van normale ouders !
Mazelen was zo goed als uitgeroeid, maar door de groene linksgekken gaan we terug naar de oertijd.

Nonkel Frituur | 02-02-15 | 19:45

Ach, met onze huidige populatie kan het heus niet zo'n kwaad dat moeder natuur hier en daar even vrij haar gang mag gaan. En laat dat in dit geval niet alleen ten voordele van de fysiek sterkste mensen zijn, maar nog voordelig zijn voor het gemiddelde IQ van de populatie ook.

ZKH EénOog | 02-02-15 | 19:44

vaccins veroorzaken geen autisme, quid? volgens door de farma gesponsorde onderzoeken niet nee, volgens talloze onafhankelijke onderzoeken wel (avn.org.au/2013/08/studies-supporting-...).

om nog maar te zwijgen over de "hear this well" actie van oudes in amerika die hun kind op slag zagen veranderen zodra ze het hadden laten inenten.

probeer maar eens 10 filmjes te kijken en dan nog te beweren dat vaccins veilig zijn.
www.youtube.com/channel/UCFCrfK5rP_B6...

LiamP | 02-02-15 | 19:43

Lig je te creperen op het sterfbed door een gemakkelijk te voorkomen ziekte, moet je blij zijn dat je de pijp uitgaat zonder autisme. Het is maar net wat je wilt.

twisternederland | 02-02-15 | 19:43

Ach met de nieuwe sharia-wetgeving straks gaan we toch ook 400 jaar terug in de tijd. Kunnen we met de retro-ziektes alvast wennen.

de Voorzittert | 02-02-15 | 19:42

Er zijn genoeg voorbeelden waarbij er complicaties zijn opgetreden na de vaccinatie.

In mijn eigen omgeving heb ik hier ook de gevolgen van gezien.

Ik denk dat je een bepaalde vooringenomenheid ten aanzien van dit onderwerp hebt Quid maar dat je je maar oppervlakkig in de materie hebt verdiept

dubbelq | 02-02-15 | 19:42

Weet je wat pas een gevaar is voor zwangere vrouwen? Q-koorts. En oh, oh, oh wat was de beerput diep.

Als we in plaats van de gekkies voor gek zouden verklaren dat ze hun kinderen niet willen laten prikken, wat andere methoden voor toediening zouden ontwerpen. Want ik meen me te herinneren uit enige publicaties dat het vooral de pijn was op jonge leeftijd die psychologische invloed had op latere leeftijd, dan de vaccins zelf.

Skinkie | 02-02-15 | 19:42

Allemaal ongezien de blaftering. Ruimt lekker op.

Petskast | 02-02-15 | 19:40

De jaarlijkse omzet van Big Pharma loopt in de biljarden. Natuurlijk heeft deze industrie gelijk.

Bakito | 02-02-15 | 19:40

Quid ik dan wel cijfers bij dit schrijfsel.
Hoeveel % krijgt te maken met autisme en hoeveel % polio,
bijvoorbeeld.

bodemloos | 02-02-15 | 19:39

Polio wordt door Polen veroorzaakt. Dat weet toch iedereen.

LibertasSimplex | 02-02-15 | 19:39

Wel nuttig ons eens te verdiepen in waar autisme en adhd enzo nu eigenlijk op terug zijn te voeren. Vroeger had je dat niet. Was iemand gewoon druk of eigenaardig.

Supermatthijs | 02-02-15 | 19:39

verwijten aan squid voor big pharma te werken,3,2,1 GO!!!!

miko | 02-02-15 | 19:39

Denk dat een boel mensen die vroeger "gewoon" polio hebben gehad er anders over denken Zaadhaan.

supah | 02-02-15 | 19:37

Vroegah kregen we gewoon Mazelen en Rode Hond. Niks aan over gehouden. Het probleem is natuurlijk al die ouders die dagjes vrij moeten nemen om hun kroost te verzorgen. Is slecht voor werkgever en economie.

Zaadhaan | 02-02-15 | 19:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland