Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wie is hier verantwoordelijk?

Buigt u even?Het was een gedenkwaardig weekend. Gisteren volledig laveloos geworden vanwege het 2-jarig bestaan van GeenStijl. Onze StarF*cker, toch de meest serieuze van het stel, raakte maar niet uitgepraat over het artikel zaterdag in de Volkskrant waaruit bleek dat de amateurs van de AIVD in de weken voor de moord op Theo van Gogh niets hebben gedaan met belastende informatie over Mohammed Bouyeri. Ook de exorbitante beloning van de energieboeren is hem een doorn in het oog. En terwijl het merendeel van de redactie toen inmiddels al met een negerin naar boven was verdwenen, bleef onze StarF*cker fulmineren over het feit dat dit soort zaken in Nederland tegenwoordig schouderophalend worden afgedaan. We nemen een glas. Doen een plas en alles blijft zoals het was. Ofwel, welke politicus durft er in godsnaam eens zijn verantwoordelijkheid te nemen?


Palermo aan de Rijn...

Het bier smaakte goddelijk. En terwijl de redactie langzaam maar zeker verdween in het bubbelbad, vroeg ik mij af hoe je aan een passerende buitenlander moet uitleggen wat er in een week zo in Nederland voorvalt. Mij verbaast het totaal niets meer en erger me alleen aan het gemak waarmee iedere verantwoordelijke wegduikt als er in zijn winkeltje wordt geblunderd.

Neem nou Mohammed B. die gestoorde soepjurk die Theo van Gogh als een beest afslachtte. Al maandenlang kun je in iedere Amsterdamse kroeg van vrienden van Theo horen dat de AIVD de moord had kunnen voorkomen als ze gewoon hun werk hadden gedaan. Een mooie primeur niettemin voor de Volkskrant.

Daarin lees ik dat Mohammed de killer in september 2004 werd opgepakt tijdens zwartrijden op lijn 17, de aan- en afvoerroute naar de Islamitische delen van onze hoofdstad. Meneer was in het bezit van informatie over zijn internetgedrag, zijn relatie met de geestelijke leider van de beruchte Hofstadgroep en over bezoek aan meerdere gevangenissen. Pas eind december 2004 heeft de AIVD deze informatie overgedragen aan de Officier van Justitie die het onderzoek in de moord op Van Gogh leidt. Uiteraard wil de AIVD geen commentaar geven zelfs niet op de simpele vraag of door het in de gaten houden van Mohammed B. wellicht een beestachtige moord had kunnen voorkomen?

Nee hoor, bij de AIVD en het Kabinet Balkenende is de doofpot overuren aan het draaien. Natuurlijk is minister Johan Remkes niet zelf aan het stuntelen geweest maar is het wel onder zijn eindverantwoordelijkheid gebeurd. Net als de directeur van de AIVD die voormalige politieman Van der Hulst. Nee, wij en de door ons gekozen volksvertegenwoordigers accepteren een simpel "geen commentaar" van de AIVD. Daar kan ik mij echt over opwinden. Hoe bont moet je het hier maken voordat een verantwoordelijke eens gewoon een daad stelt?

Lachen moest ik om de opwinding over de gigantische bonus van de twee slechtst presterende bedrijven van Nederland, NUON en Essent. Een simpele rekening van die twee bedrijven klopt zelden. In een callcenter krijg je geen antwoord en heel Nederland, inclusief de regeringspartijen CDA en VVD, ergert zich kapot, maar de topbestuurders Van Halderen (NUON) en Boersma (Essent) pakken per jaar ruim 8 ton uit publieke middelen. Natuurlijk, marktconform maar dat geldt alleen voor goed presterende bedrijven. Nu komt de clou: deze salarissen zijn vastgesteld door de commissarissen die vanuit gemeentebesturen en provincies zijn benoemd. Deze sukkels hebben geen grip op de hele zaak, maar nemen ook geen enkele verantwoordelijkheid en hebben het over "marktconform". Hoezo? Onze premier krijgt nog niet de helft?

En waarom lach ik daar op zondagochtend om? Juist, omdat ik ook in de krant lees dat Tweede Kamerleden zo weinig te doen hebben dat ze alle tijd hebben om per jaar nog eens tienduizenden euri’s bij elkaar te schnabbelen in plaats van een blunderende AIVD aan te pakken, antiterrorisme wetten snel te behandelen, NUON en Essent onder curatele te stellen en ga zo maar door. Kennelijk krijgt ieder land de volksvertegenwoordigers die het verdient. Dan staan wij er wel heel slecht voor...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

excuus voor eerdere post!
*f*cker:
zoals nu data 01.0014/4 krijg je toch na gewis een zwakke blaas alwetende dat je niet mag wildplassen, als zijn in amsterdam de energiekastjes niet waterproof, stof is levengevaarlijk, roest of ???? verders over soepjurken beter dat Zij geen kruiden gebruiken, en over de helft krijgen euhhh laat JPB maar is een keer (gracht)wildplassen past ie zich een keer aan en weet ie echt wat een burger voelt. "thumb up"

zattelietfoto | 14-04-05 | 01:08

excuus voor eerdere post!
*f*cker:
zoals nu data 01.0014/4 krijg je toch na gewis een zwakke blaas alwetende dat je niet mag wildplassen, als zijn in amsterdam de energiekastjes niet waterproof, stof is levengevaarlijk, roest of ???? verders over soepjurken beter dat Zij geen kruiden gebruiken, en over de helft krijgen euhhh laat JPB maar is een keer (gracht)wildplassen past ie zich een keer aan en weet ie echt wat een burger voelt. "thumb up"

zattelietfoto | 14-04-05 | 01:07

Netwerk Mohammed B. schimmig

[...]
"Samir A. benadrukt dat het 'een serieuze tijd' is. ,,Maak je gereed voor het te laat is. Onze zaken zijn allemaal aan de gang.'' Jason W. antwoordt daarop: ,,We moeten gewoon zorgen dat we allemaal binnen drie maanden helemaal klaar zijn. Dat is het beste.'' Samir A. waarschuwt dat alles wat ze schrijven, wordt gevolgd door 'de hoerenkinderen', waarmee hij waarschijnlijk doelt op de AIVD. ,,Eén verkeerde beweging en iedereen wordt opgepakt.''
"
[...]

www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=60050...

TheRealShowstopper | 12-04-05 | 13:16

@Timok 12-04-05 @ 11:57

"Als ik kijk naar de Islamitische landen waar christenen wonen en joden, dan zie ik geen haat onder de burgers. Je ziet ze met elkaar omgaan als broers en zussen helpen elkaar als het nodig is en komen vaak voor elkaar op. "

Goh? Op welke landen doel je dan?

TheRealShowstopper | 12-04-05 | 13:00

"ik zou jou eerder in een gehaktmachine stoppen om heel fijn gemalen te worden. Dat moet je met jou soort mensen doen want jullie zorgen alleen maar voor ellende. [...]
Laten we eens normaal met elkaar omgaan. En elkander respecteren. "

toch knap dat je dat zo achter elkaar kunt tikken.

TheRealShowstopper | 12-04-05 | 12:58

@ Timol
waarbij ik moet zeggen dat ik elke geloof gelijk acht. Acherlijk. Geloof is een zwakte bod om de realiteit van het dagelijks leven niet onder ogen te willen zien. "want zo wil god/allah/jhwh het". Lekker makkelijk.

Gielos | 12-04-05 | 12:10

@ Timok

hoewel ik het met je eens ben dat elk mens in beginsel gelijk is, moet je niet gaan verkondigen dat islamitische landen zo vreedzaam zijn tegenover andere geloven. In irak zijn vrijwel alle christelijke kerken (waarvan gewone irakezen lid waren) verwoest of gesloten. Er zijn in bagdad nog 3 joden te vinden. In Marokko zijn talloze aanslagen geweest tegen katholieke gemeenschappen. Libanon: idem. Iran... Afghanistan... Indonesie.... Enz enz.

En hoe jij reageert, puur door een angst emotie op te wekken "dan doen wij ook niks". Je zou beter moeten weten, vriend.

Gielos | 12-04-05 | 12:06

. aardappel jij vraagt erom dat Nederland down gaat. En dan zeggen jullie dat wij moslims slecht zijn en dat wij veel haat hebben tegenover de niet-moslims. kijk eens hoe .Rado over moslims en negers praat. En dan je afvragen waarom jullie vaak door moslims oftewel marokanen in elkaar worden geslagen. ik zou jou eerder in een gehaktmachine stoppen om heel fijn gemalen te worden. Dat moet je met jou soort mensen doen want jullie zorgen alleen maar voor ellende. . ZI ik geef jou gelijk hij is getraumatiseerd dat zijn vriendin is vreemdgegaan.

Laten we eens normaal met elkaar omgaan. En elkander respecteren. Moslim geen moslim wat maakt het uit. Als ik kijk naar de Islamitische landen waar christenen wonen en joden, dan zie ik geen haat onder de burgers. Je ziet ze met elkaar omgaan als broers en zussen helpen elkaar als het nodig is en komen vaak voor elkaar op. Dat zie ik hier niet echt gebeuren. In de Islamitische landen zie je ook kerken en synagoge niemand die de mensen daar lastig valt behalve de moslimextrimisten. En hier in Nederland is het iedere keer: Integratie, moskee sluiten. Hou op en laat ons nou eens een keer met rust. Dan doen wij ook niks.

Timok | 12-04-05 | 11:57

Op Webwereld:
"Zo verdienden Steve Ballmer en Bill Gates van Microsoft in 2003 een basissalaris van 591.667 dollar. Daarbovenop ontvingen de twee een bonus van 310.000 dollar. Bij elkaar ongeveer evenveel als de topmannen van Nuon en Essent."

superlutser | 12-04-05 | 11:52

Per definitie interesseren bedrijven of overheden zich bij een monopoliepositie totaal niet voor hun klanten. Dus de banken/energiebedrijven/kabelboeren verdelen netjes de markt en leveren overal dezelfde slechte prestatie waar je steeds meer voor moet betalen. De overheid spant natuurlijk de kroon want daar is totaal geen behoefte aan 'klanttevredenheid', het geld komt toch wel met bakken binnen. Af en toe werpen we een kluif richting massa waar allerlei belangengroeperingen blaffend op af komen.
Laatste strohalm in Nederland lijkt mij het bevorderen van particulier initiatief, fors verlagen van accijns op alle fronten, openbreken van kartels en het halveren van het ambtenarenapparaat.

BummBumm | 12-04-05 | 09:52

leuk geprobeerd, maar wanneer het goed zou gaan in Nederland zit je ook niet te zeiken over die hoge salarissen. Het probleem zit dus dieper. Wanneer Nuon en Essent nou sublieme organisaties waren dan was het verdiend. Nu niet. Ik ben voor hoge inkomens en maatschappelijke verantwoordelijkheid zuigt, als de aandeelhouders het betalen-->prima, zij zijn de baas. Wanneer het bedrijf kut presteert moeten de aandeelhouders ingrijpen. Dat doen ze niet en dat is het probleem.
Nederland is zo tolerant dat het ook in business niet meer "nee" zegt en eens mensen eruit schopt. Hard, rechtlijnig, performancegericht en dan afrekenen. Onder verwachting gepresteerd-->doei. Naar verwachting gepresteerd --> bonus, paar ton dus..

langneus | 12-04-05 | 09:21

@Rado
:) Mag ik raden? Je vriendin is vreemd gegaan met een neger? En je ging naar hem toe en hij zei: Ja maar da was ik ni? Maar dit is offtopic

@Gielos
Ik las je stukje en dacht: goh, die heeft een puntje. Maar jammer dat je dan wel in die politiek foute zinnen aan komt kakken.
"En, ipv van "De Politiek" af te plassen, waarom worden hier (GS) nooit succesvolle initiatieven vanuit burgers op sociaal/economisch/veiligheids vlak aangestipt? "
Hierna had ik eerlijk gezed een voorbeeld verwacht. Want nu blijft het allemaal mooi wollig gelul.

ZI | 12-04-05 | 08:57

je vraagt je inderdaad af of je buiten de politiek nog moet schnabbelen. Integriteit, onafhankelijkheid, landsbelang etc gaan nu eenmaal niet hand in hand met commercie

mazzl | 12-04-05 | 08:37

Ook off topic
@rado: blauwtje gelopen????

burnie | 12-04-05 | 07:05

Off topic

Alle hoeren die met negers of moslims gaan moeten aan repen gesneden worden en aan de hond gevoerd. Blonde valkuilen gevuld met AIDS en negerzaad.

Rado | 12-04-05 | 02:57

<<Mij verbaast het totaal niets meer en erger me alleen aan het gemak waarmee iedere verantwoordelijke wegduikt als er in zijn winkeltje wordt geblunderd.>>

Welnu, beste Starf*cker, neem jij die verantwoordelijkheid!

Beter nog, laat iedereen zijn verantwoordelijk nemen, dan alles wat fout gaat af te schuiven op de 'niets kunnende' politici en 'zakkenvullende' grote boze bazen. Je hebt je eigen lot in jouw handen, en jij bent er 100 %verantwoordelijk voor!

En, ipv van "De Politiek" af te plassen, waarom worden hier (GS) nooit succesvolle initiatieven vanuit burgers op sociaal/economisch/veiligheids vlak aangestipt?

Met een positieve instelling met een gezonde dosis onderzoeks/uitvindersgeest kom je een stuk verder. (on)terechte kritiek is prima, maar geeft nooit oplossingen (de comments op GS bewijzen dat).

Gielos | 12-04-05 | 02:54

Juist. En daarom: WILDERS AAN DE MACHT!

aardappel | 12-04-05 | 02:41

*bier op wegens 2 jarig GS bestaan*
Ik geloof net als SF niet zo in nieuwe politieke partijen. Liever in vernieuwende politici. En vreemd genoeg ben ik als jongere (19) wel gecharmeerd van Hans Wiegel. Die man mag het wel eens voor het zeggen hebben. Een man met charisma en iemnad die niet met een gemaakt engels accent met Blair en Bush mee probeert te praten, maar gewoon iemand die op zijn ouderwets nep-engels even zegt waar het op staat en dat er tolken bij zitten die bush uitleggen dat ie bedoelt dat ie er eigenlijk volledig naast zit. Dat lijkt mij nou mooi. Dat zijn de echte politici!

ZI | 12-04-05 | 01:35

@Gladio77 Jij bedoelt de veranderingen voorgesteld door de grote denker Wilders? Ik geloof meer in nieuwe politici dan in nieuwe partijen.

Starf*cker | 12-04-05 | 01:20

Nou hypocriet is als je alle mensen die verandering voorstaan afzeikt en ondertussen klaagt dat de bestaande partijen niks veranderen. Das hypocriet.Iedereen begrijpt dat verandering bij de machthebbers alleen komt wanneer ze daar of door het volk of door concurrenten door gedwongen worden.

Gladio77 | 12-04-05 | 01:09

Het oude Heertje was een ongelooflijke bastard. Als hij niet per K.B. benoemd was geweest , dan was ie toen al lang de laan(oudemanhuispoort)uitgevlogen.

Zijn colleges waren tamelijk onwetenschappelijk, en het beoordelen van tentamens duurde zo lang.......

squire | 12-04-05 | 00:52

Ongezien de tiefus ik ben dronken.

Is dit nu het 'geenstijl-erlebnis'? :)

rzer0 | 12-04-05 | 00:30

Wat is daar hypocriet aan?

Oblivion | 11-04-05 | 23:22

Starfucker is toch die gast die alle nieuwe politieke partijen afzeikt en nu weer klaagt over de bestaande partijen.
Lekker hypocriet.

Gladio77 | 11-04-05 | 23:12

-weggejorist-

nokid | 11-04-05 | 23:04

Ik ben verbaasd dat er zich nog iemand verbaasd.

pfff | 11-04-05 | 22:42

@ Timok
Meester Wilders is een beetje teveel eer voor die mozartkügel. Het was slechts de open universiteit wat dhr. Wilders in zijn CV vermeldt. Ben het overigens helemaal met je eens. De AIVD en haar verantwoordelijke ministers en topambtenaren moeten een flink schop onder hun hol hebben.

Sunnygirl | 11-04-05 | 22:36

Eindelijk iemand die iets nuttigs zegt iemand die verstand heeft van zaken (. Ahum)
ik begon als slaap te krijgen maar werd wakker door wat .Ahum zei.
Tuurlijk had de AIVD Volkert,mo B in de gaten. Ze hebben velen in de gaten. Alleen geen zin om aan het werk te gaan. Ze spelen een vies spelletje. Ze laten van alles en nog wat gebeuren en komen dan met bewijzen waarmee ze zo'n gebeurtenis mee zouden kunnen tegenhouden.

En tegen de mensen die zo graag op Wilders willen stemmen wil ik het volgende zeggen: "Jullie maken weer hetzelfde fout als toenertijd met Fortuijn die heel Nederland bijna ondersteboven had gezet wat betreft de economie. En door Mr. Wilders krijg je alleen meer haat en oorlog en hij is ook nog blond dus dat verklaard helemaal alles. Een dom blondje aan de macht dat zou ik echt niet toelaten. Krijg ik het hele land ondersteboven. Wees eens slim allemaal en stem op iemand die tegen haat is en oorlog niet op de oorzaker van de oorlog en haat. Want dan krijg je alleen maar meer Mo b's en niet minder.

Want wie mij slaat die sla ik terug

Timok | 11-04-05 | 22:26

Het is heerlijk om te zijken op het systeem.Of moeten we naar boer zoekt hoer gaan liggen kijken.
Burps

Veldwebel | 11-04-05 | 22:13

@GS redactie
Lekker hoor dat wijzend wereldverbeterend vingertje, ik voel me echt thuis (not) want het lijkt hier zo nu en dan echt op voorheen in de rode VARA hond eh haan, daar konden ze ook overal zo lekker ongenuanceerd tegen aan aanschoppen en middels geponeeerde stellingen dito reacties ontlokken.

style.councillor | 11-04-05 | 22:00

@Starfucker........... jij snapt er werkelijk geen reet van.

Jij en het volk schreeuwen om strenge veiligheidswetten.
En daarmee is het doel van de moord op Theo bereikt.

De AIVD hadden Volkert en Mohammed allang op de korrel en wisten ook wat ze van plan waren........

1+1=2

Ahum | 11-04-05 | 21:55

Er komen nooit bestuurders met echt verstand van zaken in onze democratische dictatuur te zitten, dan zouden er immers teveel koppen rollen. gemeentes bepalen de prijs van de bugerlast als afrekening op hun falen.De energie mafia kan doen en laten wat het wil en verhoogd vervolgens de prijs,bent u het er niet mee eens! nou en.Bedrijven gaan kapot aan euroregels die hier wel worden gecontroleerd,maar des te zuidelijker hoe minder.Dat de AIVD niets heeft ondernomen lijkt een gevolg van het eeuwige doodknuffelen en polderen.Met dank aan onze rode rakkers.Hoe kan een land zo ver in de polderbagger zakken.
Het volk is murf en doof!
kankert graag en gaat weer op de bank liggen om de avond door te zappen.
Proost ik ga een rode inschenken met schroefdop!!!!!!!!kudt wijn

Veldwebel | 11-04-05 | 21:55

Ah, nu snap ik het. Kouwes is nog gelijmd met een bezoekje aan de Yab Yum. Dat verklaart waarom hij terug in het nest is, en het moment waarop.

TheRealShowstopper | 11-04-05 | 21:36

Helemaal mee eens Mecano.

Wanneer de salariering voor ministers beter zou zijn, dan zou ons land nu bestuurt worden door mensen die er wel verstand van hebben. I.p.v van de idealistische padvinders die er nu zitten.

Oblivion | 11-04-05 | 21:10

Oh, wist de aivd dat Mo B welleens aan zwartrijden deed. Dan hadden ze hem gelijk moeten opsluiten. Zo kun je aan de gang blijven. En doen parlementairiers hun werk niet? De sp had een actie beloofd in A'dam bij het nuon kantoor. (hoeveel hebben die sp'ers eigenlijk bijverdiend?) En energie prijzen gaan zo hard vanwege de olie prijzen. Als tegen de privatisering bent stemt dan volgende keer lekker op sp.

gavrillo | 11-04-05 | 21:08

eh nog zoiets, vergis ik me of wordt het aantal (gemiddelden)reacties minder ??
Of is na 2 jaar het nieuwtje er echt af...?

anomalic | 11-04-05 | 20:47

@ superjan

De faxen vliegen nog niet in het rond..

Brusselmans | 11-04-05 | 20:43

enne andersmans stelling je eigen maken is wel erg hot tegenwoordig ..

Draaitafel Demagoog | 11-04-05 | 20:42

ik heb het weer niet gelezen starfucker ...

Draaitafel Demagoog | 11-04-05 | 20:39

Uiteraard. Brusselmans... Uiteraard.

superjan | 11-04-05 | 20:35

@ superjan

Gelijk heb je.

Ik neem aan dat je op GS doelde?

Brusselmans | 11-04-05 | 20:34

Als je je werknemers niet meer wilt betalen dan pinda´s dan krijg je apen die voor je ´werken´. Ik denk dat een redelijk ministers salaris toch best rond 500.000 euro mag bedragen. Wel op de tribune zitten juigen als bv Beckham (niet zo´n goed voorbeeld maar oké) een jaartje voetbalt voor, incl.alles, 50 mljn euro per jaar. Vat je´m, 1 miljoen euro in de week !!! Voor een ministers salaris komen een aantal van onze idolen nog niet eens 1x trainen.

mecano | 11-04-05 | 20:29

@Brusselmans... jij bedoelt gepolsd.

superjan | 11-04-05 | 20:29

@ superjan

Ik mag graag Nance neuzen, maar "gepolst" ben ik nog niet..

Brusselmans | 11-04-05 | 20:27

Heb 1x gestapt met Raoul. Een uitermate relaxte peer.
We wilden naar het ASC (dat wilde hij wel eens zien) maar we kwamen er niet in ivm de groentijd.

superjan | 11-04-05 | 20:27

Soms is het wel in het belang van de Staat dat de AIVD over bepaalde dingen z'n muil houdt, dus dan kunnen ze daar niks over zeggen, de AIVD beroept zich echter vaak op deze mogelijkheid en het is nog eens moeilijk te controleren of het echt in het belang van de Staat is of in het belang van de AIVD zelf... Misschien kan hieromtrent wat betere regelgeving worden gemaakt...

de weledelgestrenge | 11-04-05 | 20:25

@ superjan 11-04-05 @ 20:21
De oude Heertje is inderdaad top! Naast slimmer is hij ook nog een leuker dan zijn zoon.

Sunnygirl | 11-04-05 | 20:24

Zeg Brusselmans. Je gaat me toch niet vertellen dat jij nog steeds niet gepolst bent he?

superjan | 11-04-05 | 20:23

@ StarF*cker
GS rekent af met de Platinum Card van Amex? Dan is er minimaal één bij GS die een topsalaris heeft, anders is er niet zo'n card? Hoe zit dat? Schrijft van der Hoeven soms ook columns bij GS? Naar verluidt komt de beste man nergens meer aan de bak, dus heeft hij tijd zat en wellicht dat zijn amex-card nog niet is verlopen.

Sunnygirl | 11-04-05 | 20:22

Heertje is een lieverd. k heb nog college van hem gehad.

superjan | 11-04-05 | 20:21

@ superjan

Tja, en dan die Balkenende kloon van Onderwijs. Hoe heet dat factotum ook alweer?

Als Heertje spreekt dient men overigens te luisteren.

Per slot van rekening waren niet alle joden slecht.

Brusselmans | 11-04-05 | 20:20

@sunnygirl> tja de markt bepaalt.

superjan | 11-04-05 | 20:17

@brusselmans> t was een tragisch slechte buitenhof. met die twee rukkerige filosofen. Ik viel spontaan in slaap.

superjan | 11-04-05 | 20:16

@ King of Controversy
Helemaal met je eens dat de salarissen van veel werknemers wat aan de magere kant zijn. Als je een ambacht hebt geleerd krijg je schandalig weinig betaald voor het intensief zware werk wat er tegenover staat.

Sunnygirl | 11-04-05 | 20:13

@ Brusselmans
Beetje maar ;)

King of controversy | 11-04-05 | 20:12

@ King of controversy

Buitenhofje bekeken?

Brusselmans | 11-04-05 | 20:12

@ Sunnygirl
Toch is het vreemd dat topmanagers voor de salarissen van hun werknemers altijd wijzen op het loon niveau in Oost-Europa, terwijl ze hun eigen lonen vergelijken met die van de topmanagers in Amerika. Of niet?

King of controversy | 11-04-05 | 20:10

Okay, de mannen van Apple en Google hebben een schamel salaris (bwahaha 11-04-05 @ 17:14), ziet er goed uit. Doet het publicitair ook heel goed. Alleen alle heren hebben een substantiële aandelenportefeuille met een opbrengst waar je meer dan goed van kan leven en dan mis je lousy 8 ton salaris niet als je meer dan 60% van de aandelen bezit. Niet zo zichtbaar en een mooi verhaal van Steve Jobs en de oprichters van Google met 1 dollar jaarsalaris. Maar wel via de achterdeur je zakken flink vullen. Kwaliteit kost geldt en of je dat nu via een topsalaris regelt of via een riantaandelenpakket. En als ik kijk naar de prijs-kwaliteit verhouding van de prestaties van JPB, Hij kost niet veel maar dan heb je ook niet veel. Als het gaat om topsalarissen dan is die acht ton niet eens goed voor een plaats in de top 50 van topsalarissen. www.ad.nl/topsalarissen/. En als je in een dergelijke topfunctie fouten maakt kom je dus jaren niet meer aan de bak. En voor een dergelijk risico is een salaris van 8 ton best gerechtvaardigd. Van topvoetballers accepteren we toch ook dat ze bakken verdienen omdat ze niet een leven lang kunnen voetballen of dat ze door blessures moeten stoppen. 53 topambtenaren verdienen meer dan minister Remkes. Het salaris van de Nuon en Essent topmannen is gebaseerd op de salaristabellen van de Hay Group & Towers Perrin, de twee meest vooraanstaande adviesbureaus voor de honorering van bestuurders in het internationale bedrijfsleven. Nederland is allang geen eiland meer als het gaat om topsalarissen. Als je de capaciteiten hebt om een topmanager te zijn en je krijgt een salaris aangeboden door een bedrijf dat je graag wil hebben, en je weet dat dit salaris volgens de Hay-tabel tot stand is gekomen. Hoeveel reaguurdertjes zouden in een dergelijk situatie zeggen, ?laat die 8 ton maar zitten met 5000 euro bruto per maand en een puike leasebak en een beetje bonus doe ik het ook en neem het afbreukrisico op de koop toe?

Sunnygirl | 11-04-05 | 20:06

Politiek is als poker: als je meespeelt zonder de regels te kennen, kun je er de donder op zeggen dat je uitgekleed gaat worden.
Dat is precies wat er in dit land fout gaat. Er spelen momenteel een hoop mensen mee die de regels van de politiek niet kennen.

King of controversy | 11-04-05 | 20:03

@mr geenstijl> In Belgie zijn de burgers rijk en is de staat arm. In Nederland is het exact omgekeerd. En die gasten hebben nog niet eens aardgas!

Nou ja de armen zijn er ook behoorlijk arm.. maar Superjan zegt... Ongezien de Vinkentyphus. Als je veroordeeld bent tot een dagelijkse portie frieten kunnen het maar beter Vlaamse frieten zijn. De hereniging met Vlaanderen ( weg met die salle walons) lijkt me zowiezo een prima puntje in het GS program.

superjan | 11-04-05 | 20:03

Heeee Star, erg goed dat jullie geenstijl.tv hebben geclaimed...

superjan | 11-04-05 | 19:58

wat zijn we toch een bananenland hé...

maarja, jullie zijn vast gisteren niet in belgië geweest... das nog 10x zo erg...

mr. .geenstijl | 11-04-05 | 19:57

@ Starf*cker

Een enkel geval van moedeloosheid is mij niet vreemd.

Daar helpt geen voorjaarszonnetje tegen.

Het giftige pennetje echter ligt alweer klaar...

Brusselmans | 11-04-05 | 19:35

@ Starf*cker
Bovendien heb ik uit betrouwbare bron dat er in Cuba binnenkort een invloedrijke positie vrijkomt, dus wellicht wordt dit het land van waar de GS revolutie begint?

King of controversy | 11-04-05 | 19:33

@ Starf*cker
Als je vindt dat iedereen die een beetje verdacht gedrag vertoont, opgepakt dient te worden, verhuis je naar naar Cuba
Als je naar een land wilt waar topmanagers van slecht draaiende bedrijven enorme bonussen ontvangen, moet je naar Cuba gaan.
Als je naar een land wilt waar de parlementariërs naar het volk luisteren, moet je naar Cuba gaan. Simpelweg omdat de bevolking daar maar een mening mag hebben.
Dus waar wacht je nog op?

King of controversy | 11-04-05 | 19:31

@Brusselman Fijn. En daar wil ik nou precies wat tegen gaan doen. Niet links, niet rechtsom maar simpelweg een GS-revolutie tegen het stofige Nederland. Jij klinkt ook al zo apatisch.

Starf*cker | 11-04-05 | 19:25

@ Starf*cker

In Nederland is niemand tevreden en blijft alles altijd hetzelfde.

Brusselmans | 11-04-05 | 19:14

stem niet maar denk zelf!

Terrier | 11-04-05 | 19:12

@MILF Nee, Fleisch en Hoxha zijn vrienden van het huis en hebben met de platina GS-Card afgerekend. Alleen was Kouwes bijna verzopen in het bubbelbad toen hij aan Cor van Hout vroeg of hij als huurmoordenaar mocht optreden om zijn schamele uitkerinkje wat aan te vullen. Slamdunk vroeg aan een aanwezige Hells Angel of hij ook met bananen had gegooid bij Quick Boys en over wat Hoxha daarna deed met Patty Brard zwijgen we discreet. My lips are sealed ....

Starf*cker | 11-04-05 | 19:09

"twee Joegoslavische Yab Yum-lady`s" zo, je vakantiegeld is vroeg binnen...

MILF | 11-04-05 | 19:03

@Joop Nee, hoor. Het hokjesdenken wordt vervangen door collectieve ergenis. Het is opvallend hoe snel links en rechts aan het vervagen zijn. Voorbeeld: de reactie van de PvdA op de vrijlating van die Samir A was woordelijk vrijwel identhiek aan die Geert Wilders. Links en rechts delen dezelfde ergenissen. Tenzij je Kant, Marijnissen of Halsema heet. Dan is de hele wereld een roze doedelzak.

@Allen Natuurlijk "mij verbaasd". Kut, kut. Foutje in de spellingscheck en wat champagne gemorst met twee Joegoslavische Yab Yum-lady's.

Starf*cker | 11-04-05 | 18:59

Zit die Starfucker inmiddels niet in een politieke identiteitscrisis?

Joop Hoef | 11-04-05 | 18:52

@PolarWolf, heel aardig van je. Maar ik heb al witte kentekenplaten, betaal 80 euro belasting per jaar en benzine kost 88 cent.

mecano | 11-04-05 | 18:51

Veertienjarige kinderen een paspoort, dat is dan een fijne actie tegen terreurbestrijding. Een echte crimineel of terrorist heeft zeker geen (vals) paspoort bij zich? En dat is het antwoord van Donner. Laat die lummels als de sodemieter wegwezen, Harry Potter eerst.

Kerfstok | 11-04-05 | 18:49

Het wordt nu echt tijd om ons af te scheiden van Europa, om vervolgens de anarchie uit te roepen, om orde op zaken te scheppen. Op deze manier wil ik hier geen kinderen op de wereld schoppen, met hier in nederland een stelletje nitwits, slappe zakken, studeerkamergeleerden aan de macht....
Ik val aan!
Volg mij in de strijd!!

fuckje | 11-04-05 | 18:48

" We nemen een glas. Doen een plas en alles blijft zoals het was. "

Lijfspreuk van Balkenende II

Oblivion | 11-04-05 | 18:45

En als het dan zo ver is spuiten we de maan in GeenStijl roze...

bethundered | 11-04-05 | 18:44

Heerschen zullen we.

vanrechtsheeftvoorra | 11-04-05 | 18:40

hmmm starf*cker is ons licht in de duisternis,geen stijl op de kieslijsten mensen bij deze mijn stem voor deze helder schijnende star aan t firnament,

babygirl | 11-04-05 | 18:39

Wat een kabaal, ga eerst maar es Wilders stemmen dan kunnen we daarna wat rechters "resetten" want je kan praten over Mo B. maar die zit vast en komt er voorlopig niet uit, er is wel een rechter die vorige week nog een levensgevaarlijke idioot de straat op schopt... een blunder van de eerste orde zou ik zeggen.

MILF | 11-04-05 | 18:39

Stuur je berichtje even naar iedereen @detweedekamer.nl misschien dat er nog een gek rondloopt die het wil lezen, en het volk serieus neemt...

da wizard | 11-04-05 | 18:37

joe

pah | 11-04-05 | 18:35

Die Donner is zelf een christenfundamentalist, helemaal gestoord, hij wilde net na de rituele afslachting van THeo van Gogh, de wet op de blasfemie aanscherpen. In welk land leeft hij dan nog, als hij zo denkt? Right. In het land van ooit.

Ali | 11-04-05 | 18:25

Wat heeft die vleesboom met negers?

zuresloot | 11-04-05 | 18:20

wat is er eigenlijk gebeurd met Lucasdelinkslul???
Zit ie in een komplot of is ie opgepakt door de AIVD?

Kuttje | 11-04-05 | 18:19

@mecano: Nee hoor, dat wist ik al.

Hey, pssst, grijs kentekentje kopen?

PolarWolf | 11-04-05 | 18:16

Ik las net dat de oprichters van google hun salaris hebben vastgesteld op 1 dollar per jaar haha, Bill Gates heeft ongeveer hetzelfde salaris als deze twee mannen.

Da Morri$$$ | 11-04-05 | 18:11

-weggejorist-

Pieter Baan | 11-04-05 | 18:06

Veel van de informatie vergaart door de AIVD wordt door de rechters niet ontvankelijk verklaard, omdat de wetgeving dateert uit 1840. De wetgeving moet veranderen. Gebeurt dat echter dan loopt nederland op zijn/haar achterste benen, omdat het inbreuk maakt op de privacy.
Nerderland Nimbyland.

Mazzel | 11-04-05 | 18:04

Ik woon alweer een paar jaar in zuid-europa en geloof mij, je leert Nederland pas kennen als je er enigzins afstand van neemt. Jullie werken hard en hebben daardoor misschien geen idee hoe je van links naar rechts en achter naar voren genaaid en bestolen wordt van je zuurverdiende geld. Als je uiteindelijk begraven wil/moet worden weten ze je nog te vinden. De verwijderingsbijdrage voor crematie wordt uiteraard binnenkort ook flink hoger.

mecano | 11-04-05 | 18:02

Tja, er kleven wel meer vraagtekens aan; sommige terroristen zijn ook heel slim! Al ben ik allang blij als terroristen gaan stemmen ipv knutselen, toch moet er iets nieuws bedacht worden... een dictatuur zou niet eens zo gek zijn, voor een tijdje...

Wanneer landen de aliens?

Ultraextremist! | 11-04-05 | 18:01

He Starf*cker welkom bij Groep Wilders

superjan | 11-04-05 | 17:59

En waarom denk je dat het dan wel goed gaat? Ze maken er al een aardig zootje van, die intellectuelen.

TM | 11-04-05 | 17:52

@ Ultranextremist : Heet dat niet een meritocratie?

TM | 11-04-05 | 17:51

Dit land wordt geregeerd door idioten die zijn benoemd door TV-junks. Ik stel de IQ-cratie voor; je stem telt alleen als je 5 simpele vragen correct kan beantwoorden. Die hele Graafsewijk bijv. mag dan dus niet meedoen..

Ultraextremist! | 11-04-05 | 17:47

@rzer0 11-04-05 @ 17:16 en P.Kouwes als persvoorlichter, dat zal ze leren bij Ntewerk en Den Haag Vandaag!!

Lekker Belangrijk© | 11-04-05 | 17:47

Starf*cker for president!!
beter nog stuur heel den haag naar turkije en zet GeenStijl in het pluche!!!

Mikemanzz | 11-04-05 | 17:44

Waarom is die kloteregering nou niet gevallen. Dan hadden we op GS kunnen stemmen. Balkenende jankt al jaren over normen en waarden, maar zelf heeft geen een van z'n 'werknemers' die.

Framoes | 11-04-05 | 17:42

lol@rzer0 en quickshare

Commisaris T-Rex | 11-04-05 | 17:39

sterke column starfucker, je slaat de spijker weer eens op de kop!

DiXiE | 11-04-05 | 17:35

Tsja, had ik maar een vak moeten leren.
Misschien dat ik dan nu onderhand wel directeur zou zijn van een energie bedrijf en een puik salaris ontving!

Maar nee hoor!

Een vak heb ik wel geleerd en werk mezelf uit mijn NAADT (ja met dt)voor iemand die de hele dag wat relaxed op z'n luie aars zit en zijn beslissingen neemt op advies van al die anderen die zich ook de benen uit hun reedt (grotere dt) lopen. Zodat mr(censuur)zijn bonussen kan opstrijken!

Hé dat luchdt op =-)

Tipnix | 11-04-05 | 17:31

Nederland onder curatele stellen....

quickshare | 11-04-05 | 17:29

zullen we gewoon een paar (overbodige) olieplatvormen vullen met dit soort figuren. deden ze met Napoleon ook al, niks nieuws dus!

Wolff | 11-04-05 | 17:29

@wiebenik: ja wilders biedt in ieder geval werkbare ideeën.
uitvoerbare oplossingen helaas nog niemand.

phate | 11-04-05 | 17:24

Nou Starf*cker niet overdrijven he? Ze hebben een tijdje geleden wel een actie opgezet met de interressante titel 'hoe leuk zijn Marokkanen' Dus daardoor heb ik een heel ander beeld van ze dan voorheen...

Lucifer | 11-04-05 | 17:24

Je hebt gelijk StarF*cker. Alleen: verdienen we het echt?

TheRealShowstopper | 11-04-05 | 17:22

Zal wel niet in goede aarde vallen , maar misschien Geert Wilders dan toch maar het voordeel van de twijfel gunnen ?

Wiebenik? | 11-04-05 | 17:17

Starfucker mag best vicepremier worden (Fleischbaum is natuurlijk de Führer) maar wel op voorwaarde dat Geert Wilders de portefeuille Integratie & Deportatie krijgt.

rzer0 | 11-04-05 | 17:16

mij verbaasD?

oeioei

clvy82 | 11-04-05 | 17:15

-weggejorist-

Pieter Baan | 11-04-05 | 17:15

en het is goed dat het (nog) een keer gezegd wordt? jammer alleen dat het ook nu weer niets anders zal bereiken dan 1 starf*cker en een aantal reaguurders die even opgelucht zijn door het ven zich afschrijven van? morgen weer vroeg op en gewoon weer verder?

ING.enious | 11-04-05 | 17:15

Starfuckert. Je vergeet te vermelden dat de armoedige regeringsleiders zó weinig verdienen tov de 'markt', dat ze zichzelf maar eens opslag hebben gegeven. Ingaande komend kabinet.

bwahaha | 11-04-05 | 17:12

Eigenlijk moet iedereen het hebben over de stijging van de bonussen. Bovendien is een bonus niet afhankelijk van de winst van dit jaar maar van die van vorig jaar. Ik word dan ook helemaal ziek van dat gezeik, als de overheid een geprivatiseerde energiesector wil, moeten ze daar de consequenties maar ook eens van overzien!

f1aap | 11-04-05 | 17:12

Bananenmonarchie nederland!!!
ja Starf*cker.. zoals mijn verlichte tante altijd zegt: Accepteren en loslaten.

Working Class Zero | 11-04-05 | 17:10

Het derderangs hobbyclubje dat moet waken over onze veiligheid zit waarschijnlijk gewoon veel te vaak GS te lezen, waardoor ze geen tijd hebben voor echt werk!

10votaal | 11-04-05 | 17:10

Tsja, een tikkie populistisch maar hij heeft wel een punt natuurlijk. Politie-ritjes naar de hoeren in Parijs, energieboeren met exorbitante salarissen terwijl mijn rekening in januari weer eens met 30 euri omhoog ging, een AIVD die ongecontroleerd als een boven de wet staand orgaan loopt te kloten, een regering die ieder jaar zo'n beetje valt en dan weer wordt gelijmd, het gaat lekker zo in Nederland...

TM | 11-04-05 | 17:09

"Mij verbaasd ..." Starfuckert... Niet jij ook!? Tenenkrommend!

bwahaha | 11-04-05 | 17:06

Starfucker voor minister van Integriteitszaken!

SDI | 11-04-05 | 17:06

Tsja. Wie riep ook alweer:
'Wanneer gaan we eindelijk weer eens normaal doen met z'n allen'...

Huh..? | 11-04-05 | 17:06

Mij verbaas'd' totaal niets meer

Toch een slecht idee, schrijven met een kater

Henceforth | 11-04-05 | 17:06

Nederland Heilstaat! Kiest allen Starf*cker!

Mannetje vd Radio | 11-04-05 | 17:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen