Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sufkutten boos op onzorgvuldige euthanasiefabriek

killermushroom.pngWeet u wat het toonbeeld van beschaving is? Dat we in Nederland zoiets hebben als De Levenseindekliniek. Een kliniek waar mensen die helemaal klaar zijn met het leven heen kunnen gaan om euthanasie te plegen. Prima. Scheelt weer schedelschrapen van een treintoestel. Gewoon een dodelijk drankje in de mik en de Levenskliniek heeft weer een tevreden klant. Nooit achteraf klachten gehoord van patiënten, ook. Maar nu is er dus een vereniging van professionele zeurzanikers die constant de kliniek op de vingers tikt. Bijvoorbeeld in het geval van Gaby Olthuis, die euthanasie liet plegen omdat ze krankjorem werd vanwege heftig oorsuizen. Alsof er nonstop een trein met piepende stalen wielen naast haar reed. Ondraaglijk, lijkt ons. Maar de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie berispt de kliniek omdat ze hadden moeten meewegen dat Gaby tevens een psychische aandoening zou kunnen hebben gehad. Nou en. Echt. Nou en. Het is een Catch-22. Patiënt: "Ik wil dood, ik ben gek!" Dokter: "Je bent zo gek, dat het begrijpelijk is dat je dood wilt. Dat is logisch en gekke mensen doen niet aan logica. Dus ik moet concluderen dat je niet gek bent en dan is het lastig euthanasie verstrekken." Als iemand om euthanasie vraagt, bedenktijd en therapie krijgt, maar daarna nog steeds euthanasie wil vanwege een zelf ervaren ondraaglijk lijden, laat ze dan lekker die Dead Bull-drank drinken. Man, dit land. Dat een tuchtcommissie van mensen die je niet kennen, bepalen of je wel of niet terecht geassisteerd dood mag gaan. Medische zelfmoord reguleren en berispen, echt, hou op! Euthanasie, dat moeten mensen lekker zelf weten. En we zijn blij dat Euthanasiefabriek Het Inslapertje in Den Haag dat werk wil doen. In plaats van dat de NS het weer moet oplossen.

Reaguursels

Inloggen

Ik wordt depressief van m'n werk, het weer, het voetbal, het verkeer, de NS, de politiek, BNN'ers, DWDD, Charlie, Allah, de EU, en niet te vergeten: Geen Stijl. Mag ik alsjeblieft een kaartje voor die kliniek?! Stelletje loosers met je levensbeeindiging.

Canis Ferox | 20-01-15 | 09:07

... zullen de mogelijkheden van goede...

Rachar | 20-01-15 | 05:02

Er is vraag naar euthanasie, daar kun je niet omheen, en als je er wel omheen wil, dan moeten de ambulancebroeders nog meer schraapwerk doen aan het spoor of op de stoep onderaan de flat, die kliniek is gewoon nodig, de overheid moet wel, en in de toekomst zullen de mogelijkheid van goede euthanasie met meer klinieken worden uitgebreid.

Rachar | 20-01-15 | 05:01

Ik vind het een enorme dappere beslissing.
En kan het volkomen begrijpen en respecteren,Laat mensen die zo verschrikkelijk lijden tenminste hun zelf verkozen dood, waardig gaan.

tussendoortje9699 | 20-01-15 | 01:53

Martin007 | 19-01-15 | 16:16

Dat jij er met geen haar op je hoofd over denkt, waarom zou een ander het niet mogen?
Al stoot ik m'n kleine teen wil ik het mogen. Ik wil over mijn lijf en leven kunnen mogen beslissen. En als iemand bereidt is me te helpen: ja graag. Als betreffende persoon het op mijn verzoek doet en er zelf ook mee kan leven: prima toch?

harstef | 20-01-15 | 00:12

maar er zijn ook goede dagen en dan geniet ik weer van het leven. Ze was depressief dus nu mag iedereen die een depressie heeft ook dood.
Petroselinum crispum | 19-01-15 | 13:57

Gefeliciteerd met jouw keuzes.
Laat een ander zijn/haar keuzes.
En ja, van mij mag iedereen die een depressie heeft en dood wil dood. Een ander mag wat mij betreft een maandje aandringen dat het "zonde" zou zijn je leven te vergooien, maar dan houdt het echt wel op. Zelfbeschikking noem ik dat. Het recht over mijn lichaam te beslissen. Helaas denkt de maatschappij daar nog anders over.

Sterker nog, ik denk dat de echte keuzevrijheid en het er over (kunnen) praten, maakt dat depressieve patiënten echt voor leven kunnen kiezen. En zich minder snel in een opwelling voor de trein smijten. Met alle nare gevolgen van dien voor conducteurs, OV personeel, politie en nabestaanden.

harstef | 20-01-15 | 00:07

die levenseindeklinieken doen wat mij betreft fantastisch werk!
ik vind zelfs dat mensen in een opwelling euthanasie moeten kunnen krijgen! het is niet zo dat je je later nog bedenkt als je al onder grond ligt.
en wat betreft die walgelijke commissie.. die zou ik graag 100 jaar de toekomst insturen zodat ze met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er gebeurt als er te weinig mensen doodgaan.

Antitheus | 19-01-15 | 19:34

En nog iets de pil van drion bestaat niet, is een fictieve naam.

Sexpresso | 19-01-15 | 17:32

@Blarrie blaf blaf
Je hebt helemaal geen zelfbbeschikingsrecht, stel maar een wilsverklaring op waarin je bij dementie niet behandekd wenst te worden(behandekverbod) als je die als demente niet kunt herhalen gaat het de prullenbak in, zelfde bij coma patienten enzovoort. Lijkt leuk, maar dat zelfbeschikkingsrecht is nog nepper dan welke sprookjesgod dan ook. Als je verder gaat zoeken onrdek je ook waarom die clubjes ertegen zijn, geld uit de staatsruif over de rug van .... as usual.
.
Google maar op zelfmoord heliummethode, zak weg opruimen en klaar, in die mallemolen wil je niet belanden en helium is ongelooflijk moeilijk aantoonbaar arts zal gewoon een natuurlijke dood aangeven.
.
Voor mensen die wat meer willen weten over die dwangmatige mallemolen google "mag ik dood eveline van dijck"

Sexpresso | 19-01-15 | 17:29

Ik merk aan sommige comments dat men het zelfbeschikkingsrecht en Euthanasie door elkaar haalt. Het recht op de dood heb je, je kan overgaan tot zelfdoding. Bij euthanasie eis je het vermeende recht op dat een ander jou doodt. En tja, wanneer behoor je iemand op diens verzoek te doden? Ik vind euthanasie daarom ook een ongelukkige ontwikkeling. Niet zozeer omdat ik vind dat iemand ten alle tijde ondraaglijk moet lijden tot zn natuurlijke dood, maar omdat je de ander voor een onmogelijk legitimatievraagstuk stelt. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat eenieder die eruit wil stappen, dat zelf doet. Als samenleving zou je dit minimaal kunnen faciliteren door toegang tot een drionpil, vanaf je 60e verkrijgbaar ofzo (mogelijk kort door de bocht en arbitrair uiteraard). Tegelijkertijd, denk ik, dat je als samenleving altijd je best moet doen om het 'leven' van mensen die lijden draaglijker te maken, ipv hun dood te vergemakkelijken.

Blarrie blaf blaf | 19-01-15 | 16:58

Oorsuizen. Heel vervelend. Ik heb t ook. Kan toch 40u werken per week.
Het al dan niet hebben van een psychische aandoening maakt hier wel een flink verschil want geen haar op mn hoofd die denkt aan euthanasie!! No way. Dus ZEKER aanleiding om ff extra kritisch te zijn Quid. Sorry bro, ik hou er rekening mee dat je fout zit bij dit stukje en jij de zeikerd bent in deze.

Martin007 | 19-01-15 | 16:16

@B. Randnetel | 19-01-15 | 15:57
Errrr...
Hoeveel moediger dan wanneer ik hier plemp dat ik eigenlijk een meisjesmens ben, psycholoog te Emmen, en Saskia Hulst heet..??
www.google.nl/search?q=psycholoog+emm...
Gaat iemand hem nu bellen om een check uit te voeren?
.
.
Dacht ik al.

Huh..? | 19-01-15 | 16:03

Een kliniek waar mensen die helemaal klaar zijn met het leven heen kunnen gaan om euthanasie te plegen. Prima.

Nee Quid, je gaat niet naar een levenseindekliniek. Die bestaat niet. Ze komen bij je thuis.
En ik vind het een geruststellend gevoel dat die mogelijkheid er is als ik dat zal willen. Tenminste, totdat het zover is dat je zonder tussenkomst van artsen er een eind aan kan maken. Dat komt er aan.

RoBD=Skullfucker

Moedig!

B. Randnetel | 19-01-15 | 15:57

RoBD=Skullfucker
Dat je je gegevens hier prijsgeeft laat niet alleen zien dat je lef hebt, maar vooral dat je niet erg snugger bent. Voor je het weet heb je iemand (al dan niet met opzet) beledigd en krijg je een emmer s**t over je heen. Er zitten op dit soort sites veel mensen mee te lezen van wie ik liever geen (al dan niet virtuele) dreigmails ontvang.
But anyway, all the best. Maybe we meet, another place, another day.

fortz | 19-01-15 | 15:41

Terwijl ik toch heel veel en heel vaak 'de baas zijn tijd' zit te verdoen op Geestijl voel ik zelden de behoefte tot reaguren. Vaak lees ik met enorme instemming en wat minder vaak denk ik dat ze daar op de GS-burelen compleet gek geworden zijn.
Ik zit nu, waarschijnlijk door mijn privé situatie even in de tweede categorie.
Mijn moeder gaat nu een jaar of drie gebukt onder een zware depressie, met een enorme wens tot euthanasie. Ik ben blij dat de levenseindekliniek er is en er loopt momenteel een aanvraag. Gelukkig hebben ze nogal een wachttijd.
In de drie jaar van (heel veel) enorme dalen en (een heel stuk minder) hoogtepunten ben ik er nog steeds niet uit of de doodswens die ze heeft nu een doodswens van haar is, of een doodswens van de wellicht nog ooit te genezen depressie. In de goede perioden die er geweest zijn is er geen wens tot euthanasie en in de slechte perioden wil ze het liefste vandaag nog dood. Dit laatste met enkele dramatische pogingen tot gevolg. (ze wil anderen niet belasten dus het van een flat of voor een trein springen is voor haar geen optie).
Wat mij nogal stoort in het bovenstaande stuk is de ongenuanceerdheid. Het lijkt me uitstekend dat er toezicht is op deze kliniek, zeker ook omdat er nogal wat gevallen zijn waarbij de naaste familie tegen euthanasie is en er dus een onafhankelijke toetsing kan plaats vinden bij conflicten. Ik ben een enorme voorstander van het recht top euthanasie, ook bij psychische aandoeningen. Ik twijfel echter enorm aan de bekwaamheid van sommige mensen om deze beslissing te nemen. En dat is precies de "nou en" in het bovenstaande stuk. Lijkt me nogal een cruciale vraag!

Frans Eikelglans | 19-01-15 | 15:20

Maar als iemand die mevrouw op de hoogte had gehouden van de ontwikkelingen, had ze wellicht mee kunnen doen aan de trial alhier beschreven; www.newscientist.com/article/mg2232979...
Ik bedoel als t zo erg dat je dood wilt en je bent er al mee op de televee geweest.., is er wellicht een plekje voor je, of je houdt het nog even vol tot t op de markt is, hoe ontiegelijk zwaar het ook is, omdat je kinderen hebt en je dan alsnog zon brain-reset dinges probeert.
Maar kan me voorstellen dat het de hel op aarde is, al die herrie continu in je kop.

Dibe | 19-01-15 | 15:14

Waarom zijn die sufkutten boos?
er wordt toch niet van ze gevraagd zich daar te vervoegen voor een snelle doch zachte dood?

mallekater | 19-01-15 | 15:13

@fortz.
Ik heb het hier al eerder heb gezegd, anonimiteit interesseert me geen reet. Alles wat ik hier zeg mag ook openbar. Heb jij hetzelfde lef?
J.R. Dijkstra, Nijmegen.
Zoek me maar op in het BIG-register
Je kunt me ook googelen onder Rob Dijkstra, Nijmegen (niet de huisarts die daar ook werkt), kun je een paar krantenartikelen vinden die ik heb geschreven (oa in Trouw: Henk em Ingrid zijn tevreden en niet dom) en onder Jan Rob Dijkstra een hoofdstuk in het Nederlands handboek Eetstoornissen.
Benieuwd naar jouw naam en echte prestaties!

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 15:03

3@ RoBD=Skullfucker
Beste skullfucker,
ik heb even geturfd maar je hebt nu minstens 3 mensen op deze pagina geprobeerd te kakken te zettenn door ze te verwijten onbenullen te zijn, terwijl je jezelf neerzet als senior materiedeskundige op het gebied van psychiatrie en oorsuizen, en alles wat er nog meer plaatsvindt in die schedels die jij blijkaar neukt (gezien je naam).
Ik adviseer je daarom om je reacties op een forum van een van de vele medische websites te plaatsen. Daar bevind je je tussen je gelijken en hoef je je tijd niet te verdoen met het gooien van je parels tussen de zwijnen.

fortz | 19-01-15 | 14:57

@lewis
Daar gaat het nu juist om. Die psychische kwetsbaarheid zou ontstaan zijn door haar tinitus.
Elke moeder van jonge kinderen wil leven, zoals haar man ook zegt, maar soms kan het niet. Dan is het bitter dat een verzoek om euthenasie bij kanker normaal gevonden wordt en bij tinitus wijst op kwetsbaarheid op psychisch gebied. Tast kanker en de wetenschap dat je dood gaat je psyche niet aan?
Daarnaast, maar dat is persoonlijk, 10% van de mensen met een depressie wordt nooit meer beter. 15% van eetstoornissen. 20% met schizofrenie heeft een ondraaglijk leven. En al deze mensen moeten extra gescreend worden bij een verzoek om euthenasie vanwege hun kwetsbaarheid. Ze zijn ziek, niet gek!

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:57

3@ RoBD=Skullfucker
Beste skullfucker, ik heb even geturfd maar je hebt nu minstens 3 mensen op deze pagina geprobeerd te kakken te zijn door ze te verwijten onbenullen te zijn, terwijl je jezelf neerzet als senior materiedeskundige op het gebied van psychiatrie en oorsuzen, en alles wat er nog meer plaatsvindt in die schedels die jij blijkaar neukt (gezien je naam).
Ik adviseer je daarom om je reacties op een forum van een van de vele medische websites te plaatsen. Daar bevind je je tussen je gelijken en hoef je je tijd niet te verdoen met het gooien van je parels tussen de zwijnen.

fortz | 19-01-15 | 14:56

@ RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:05
Is mijn punt duidelijker? Ben benieuwd naar je reactie.

Lewis | 19-01-15 | 14:49

2@ RoBD=Skullfucker
P.S. ik vind het op dit soort anonieme sites altijd een zwaktebod als je je erop beroept dat je jarenlang een bepaald beroep hebt gehad, of dat je als militair talloze gevaarlijke missies hebt uitgevoerd, of dat je wereldkampioen full contact karate bent geweest. In de meeste gevallen denk ik dat dat gewoon opscheppen is (mijn nederige excuses als dit in jouw geval wel klopt).
Dat is niet te controleren, en voegt derhalve eigenlijk niets toe aan je argumentatie.

FYI: ik ben gediplomeerd psychiater en heb > 15 jaar in met zwaar depressieve patiënten gewerkt waarvan er vele dood wilden, maar waarvan er gelukkig ook weer veel teruggekeerd zijn in de maatschappij en nu een min of neer normaal leven leiden zoals jij en ik.
Ook heb ik 10 jaar bij de comaando's gewerkt en vele malen oog in oog met de vijand gestaan.
Eigenlijk is mijn persoonlijke geschiedenis gebruikt voor de film "Unbroken", nadat Angelie Jolie me na lang aandringen eindelijk het bed in had geluld. Maar dat vermoedde je waarschijnlijk al....

fortz | 19-01-15 | 14:47

@Forz
Dat u het verschil niet weet tussen zwakzinnige en psychiatrische patienten zegt alles.

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:47

RoBD=Skullfucker
Aan zwakzinnige patientes vertellen dat ze de pil krijgen helpt niet veel. De kans dat zij dit begrijpen is erg klein.

fortz | 19-01-15 | 14:41

@ RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:05
Ik zeg dacht ik niets over de aandoening, maar over de psychische gesteldheid van die mevrouw.
Op de site van het AD las ik dit:
'Gaby Olthuis overleed op 1 maart 2014 op 47-jarige leeftijd. De toetsingscommissie vindt nu dat tinnitus in combinatie met hyperacusis ernstig genoeg kan zijn om voor euthanasie in aanmerking te komen, maar dat vanwege de ,,psychische kwetsbaarheid" van de patiënte behoedzaamheid was vereist.'
Ik weet niets meer van deze zaak dan jij, maar als deze inschatting juist is, lijkt het verwijt aan de kliniek me terecht.

Lewis | 19-01-15 | 14:38

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 13:58

Je was me voor. De man heeft zeker nooit van gradatieverschillen gehoord.

Frans1156 | 19-01-15 | 14:30

@Fortz.
Na 22 jaar gewerkt te hebben binnen de psychiatrie kan ik je verzekeren dat er geen patiënt is die stiekem "de pil" krijgt. Wel wordt deze soms, zelden, gedwongen voorgeschreven na tussenkomst van een rechter en een tweede psychiater. Dit wordt echter altijd aan de patiënt verteld.

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:27

@petroselenium crispum 14.06

U denkt dat u God bent?

"Ik weet zeker dat mijn problemen zeker zo erg waren als deze vrouw".

Dat je trots bent dat jij je piepjes hebt doorstaan, prima. Maar oordelen over het leed en de ernst van een ziekte van iemand die je niet kent en die is overleden is walgelijk, kleingeestig, triest, zielig, kinderachtig, en bovenal een teken van je onnozelheid.

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:24

Ik erger me echt wild aan dat 'op de vingers tikken' van commissies van de levenseindekliniek. Volgens mij is dit nu al de 4de keer afgelopen jaar. Die mensen doen daar echt geweldig goed werk en zeer zorgvuldig. Een paar weken terug interview gehoord met Boudewijn Chabot, voorvechter van euthanasie bij psychiatrisch patiënten. Hij adviseert 'euthanasie zonder examen'. Neem het heft in eigen hand:
deeinder.nl/euthanasie-zonder-examen-d...

Frans1156 | 19-01-15 | 14:17

@ miko
Iemand die in jouw termen "gek is als een deur" zit vaak (al dan niet vrijwillig) in een gesloten inrichting, en van daaruit is het niet makkelijk om jezelf voort te planten. Maar tijdens verlof zou dat natuurlijk wel kunnen gebeuren. Overigens zijn veel van de zware psychische stoornissen niet of slechts gedeeltelijk genetisch bepaald, dus hun nageslacht is ook niet per definitie gestoord. Bij de allerergste gevallen (vaak zijn dat mensen met zware aangeboren psychische stoornissen, dus zo gek als de Arc de Triomfe om in jouw beeldspraak te blijven) wordt vaak een anticonceptiepil gegeven zonder dat de patiente daar weet van heeft. Dus je hoeft je niet heel veel zorgen te maken dat de maatschappij wordt overspoeld door een tsunami van debielen (tenzij we RTL en SBS kijkers daar ook toe zouden rekenen)

fortz | 19-01-15 | 14:15

@forz 13.47
Gefeliciteerd, je tegel maakte me misselijk. Man, man, wat een fouten en aannames.
Nog geen 5% van de ernstig psychiatrische patiënten is een gevaar voor zichzelf en/of anderen.
De mevrouw in kwestie had GEEN pdychiatrische maar een lichamelijke aandoening.
Patiënten met een ondragelijk lijden agv een psychiatrische ziekte hebben wettelijk gezien net zoveel recht op euthenasie als patiënten met lichamelijk ondragelijk lijden. Mits de patiënt begrijpt wat hij wil en er op redelijke termijn geen uitzicht is op verbetering. Dit moet worden vastgesteld door de eigen psychiater en een onafhankelijke. Net zoals dit door "gewone" artsen moet bij "gewone" patiënten.
Maar ik herhaal het nog maar eens, in deze casus speelt dit niet. De vrouw was LICHAMELIJK ziek

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:14

Kwit, stoere vent.
Ik hoop voor je dat je dit nooit van dichtbij zal meemaken.

Kamervraag | 19-01-15 | 14:13

Martinspire | 19-01-15 | 13:27
Praat voor jezelf, wat weet jij nou in welke mate het oorsuizen of welk ander falen van het lijf bij een ander speelt. En in hoeverre iemand in staat is zoiets te onderdrukken.

bodemloos | 19-01-15 | 14:11

De medische industrie is niet gebaat bij doden. Zo lang mogelijk ziek blijven en zo lang mogelijk geld kosten is wat ze willen.

Dat de gutmenschen en andere vage linkse kliekjes protesten voor ze in hun naam maakt het alleen maar goedkoper voor hun.

LangeTijdGeleden | 19-01-15 | 14:08

De NS moetEN een heleboel. Vooral op tijd rijden en minder geld vragen voor hun 'service'. Of betalen we zelfmoordtoeslag?

Exii | 19-01-15 | 14:07

@Old Harry dat is dus het probleem je kan het niet vergelijken maar ik weet zeker dat mijn problemen minstens zo erg zijn geweest als deze vrouw. Ik heb het geluk dat ik na 20 jaar een methode heb gevonden om het lijden aan het leven dragelijk te maken. Word er een beetje gek van dat iedere tegenslag die we in dit leven krijgen maar opgelost moet worden met een zelfmoordhulpinstantie

Petroselinum crispum | 19-01-15 | 14:06

@Old Harry dat is dus het probleem je kan het niet vergelijken maar ik weet zeker dat mijn problemen minstens zo erg zijn geweest als deze vrouw. Ik heb het geluk dat ik na 20 jaar een methode heb gevonden om het lijden aan het leven dragelijk te maken. Word er een beetje gek van dat iedere tegenslag die we in dit leven krijgen maar opgelost moet worden met een zelfmoordhulpinstantie

Petroselinum crispum | 19-01-15 | 14:06

@Lewis
Dus als ik jou begrijp hoeven bij lichamelijke aandoeningen als ALS,ME, kanker geen psychiaters betrokken te worden, dan is ondraaglijk leed door 2 artsen vastgesteld voldoende. Maar bij een lichamelijke ziekte als tinitus moet, naast het oordeel van 2 artsen, ook nog een psycholoog betrokken worden? Want dan moet opeens vastgesteld worden of je geestelijk wel 100% bent?
Waarom Lewis? Is de ene lichamelijke ziekte anders dan de ander? Zijn mensen met tinitus vaker in de war? Is dat niet zelfs een beetje ehhhh, bevooroordeeld?

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 14:05

@ miko precies dan spring je van een dak of dan hang je jezelf maar op

maar dan laat je je niet door de overheid legaal doodspuiten

Petroselinum crispum | 19-01-15 | 14:04

@ Petroselinum crispum, misschien eens oordopjes proberen.
Weet niet hoe heftig jouw oren piepen maar ik kan je verzekeren dat het zo heftig kan zijn dat er een einde aan wil maken. Dan is het leuk een bloem te zien, wat wierook aan te steken en lachend te doen of het allemaal chunky is, maar daar word het suizen niet minder om.

Old_Harry | 19-01-15 | 14:03

@ miko | 19-01-15 | 13:59
Jij bent zelf de standaard toch ook niet?
Gelukkig niet ook, als ik laatste regel zo lees.

Lewis | 19-01-15 | 14:00

Deadbull, geweldig! (Geeft je wel vleugels vermoed ik zo).

Old_Harry | 19-01-15 | 13:59

@Petroselinum crispum | 19-01-15 | 13:57
Dus jij bent de standaard voor iedereen? Dus iedereen die nog kan zwemmen moet blijven leven?
Ga weg mafkees wat mij betreft maakt iedereen het zelf uit al hebben ze een verkoudheid.

miko | 19-01-15 | 13:59

* Aan het peinzen gaat over verplichte euthenasie voor liegende politici *

Rest In Privacy | 19-01-15 | 13:59

@martinspire 13.27
Dank God op je blote knieën dat het bij jou bij hardhorendheid en wat suizingen blijft.
Niet over een continu snerpen, allergie voor geluid, amper kunnen slapen, geen gesprek meer kunnen voeren, het huis niet uit kunnen gaan.
Onder deze groep patiënten komen zelfmoord en euthenasie het meeste voor, ook na psychische hulp en met toestemming arts en SCAN arts, omdat het ondragelijk is.
Met je gefaalde sychische hulp, flapdrol

RoBD=Skullfucker | 19-01-15 | 13:58

Ik hoop dat ze ophouden met dat vingertikken want dat maakt een ongelooflijk irritante herrie.

Suerte Piet | 19-01-15 | 13:57

@fortz | 19-01-15 | 13:46
Iemand die gek is als een deur mag dus nooit beslissen om zich van kant te maken? Maar mag wel kinderen op de wereld zetten en meer van dat soort zaken.

miko | 19-01-15 | 13:57

als ervaringsdeskundige vind ik het krankjorum en belachelijk dat er euthanasie voor tinnitus mag en kan gegeven worden.

Ook ik roep het af en toe uit MAG IK DOOD

maar er zijn ook goede dagen en dan geniet ik weer van het leven. Ze was depressief dus nu mag iedereen die een depressie heeft ook dood.

Ze kong GVD nog zwemmen dat moet ik niet proberen met mijn oorsuizen

Petroselinum crispum | 19-01-15 | 13:57

@ Einde van de Domheid | 19-01-15 | 13:49
Als ik het goed begrijp gaat het daar hier niet (alleen) om. De vraag is of de mevrouw in kwestie in zo'n geestelijke toestand verkeerde dat ze de afweging weloverwogen kon maken.
Maar correct me if I'm wrong.

Lewis | 19-01-15 | 13:56

@Piet Karbiet | 19-01-15 | 13:28
Politiek correct, Inuit.

@bruin kikkertje | 19-01-15 | 13:34
Oeps! Jij neemt nu ook een virtueel pilletje hier.
*bloemen op reaguurders graf legt*

miko | 19-01-15 | 13:54

Flipus | 19-01-15 | 13:26
Mee eens.
Veel gebezigd argument. Mensen moeten niet voor god spelen. Maar als er kinderen worden verwekt bij ouders die eigenlijk onvruchtbaar zijn hoor je ze niet.

Andersdenkend | 19-01-15 | 13:53

LAs je het echt wil kun je het doen zonder dat anderen er hinder van ondervinden. Hoe erg wil je het als een ander het voor je moet doen?

joker3 | 19-01-15 | 13:51

Lewis | 19-01-15 | 13:47
er is geen kuur voor tinnitus.

Einde van de Domheid | 19-01-15 | 13:49

Het is toch te walgelijk voor woorden dat een ANDER gaat bepalen wat ondraaglijk lijden is.

J. Jarig | 19-01-15 | 13:49

Chronische hoofdpijn ? Neem een euthanasientje van de Fabriek....

De Literator | 19-01-15 | 13:48

Te makkelijk dit, Quid. Soms is euthansasie onvermijdelijk, maar we hebben het wel over leven en dood, dus me dunkt dat je alles op alles zet om eerst grondig te bekijken of er alternatieven mogelijk zijn. Als daar ook maar de geringste twijfel over bestaat: uitstellen. En logisch dat er bij twijfel aan de bel wordt getrokken.

Lewis | 19-01-15 | 13:47

Als iemand geen zin meer heeft om te leven om wat voor reden dan ook dan mag je toch zeker zelf wel bepalen of je eruit stapt ja of nee. Heb liever dat iemand ergens rustig heen kan gaan onder begeleiding en medicatie waardoor het ook niet pijnlijk is. Dan dat iemand de persoon moet vinden hangend in een trapgat zoals ik mijn maatje vond.

Bert.H | 19-01-15 | 13:46

@ Quid
Quid, volgens mij begrijp je echt niet waar je het over hebt. Iemand die een serieuze psychiatrische stoornis heeft, is vaak een gevaar voor zichzelf en/of voor anderen, een professionele hulpverlener moet er altijd rekening mee houden dat deze patienten/lijders aan psychische stoornissen meer of minder wilsonbekwaam zijn. Dat is ook de reden dat iemand die een verminderd toerekeningsvatbaar is op het moment van plegen van een misdrijf, niet of slechts gedeeltelijk strafbaar kan worden gesteld (dat TBS daarna soms neerkomt op levenslang, kan overigens het gevolg zijnn). Het meewerken aan euthanasie (of hoe je het ook noemt) bij iemand die ernstige geestelijke problemen heeft, is terecht strafbaar. Als het je eigen partner of demente vader/moeder betreft kan ik het me nog voorstellen, maar een zichzelf als professioneel afficherende euthanisiekliniek zou dit NOOIT mogen doen zonder intensieve rol van een psychiater bij de betreffende patient. Dat dat niet gebeurt is ethisch zeer schandelijk en juridisch strafbaar. Eigenlijk zou die euthansieslagerij gewoon GESLOTEN moeten worden vanwege dit soort beunhazerij.

fortz | 19-01-15 | 13:46

Tinitus icm hyperacusis kan een ware hel zijn voor diegene die het heeft. Een doorlopende marteling.

yamahaha | 19-01-15 | 13:43

-weggejorist-

Nucky | 19-01-15 | 13:42

Toen mijn vader door zijn ziekte eindelijk zo ver was dat hij euthanasie wou plegen, moest hij 2 WEKEN wachten tot de huisarts al zijn zaken en spullen op orde had.
Wat waren die 2 weken een lijdensweg voor die man. Maar wel mooi dat het in ieder geval kan.

HaagseSkieldah | 19-01-15 | 13:40

Zag het op het nieuws. Als je geen rust (en slaap) in je leven kent door oorsuizen, wat alleen JIJ hoort, mag je van mij bepalen dat je dood wil. Idioot dat iemand anders, zonder oorsuizen, wil gaan vertellen wat 'had gemoeten'... Nee. Hoezee voor het zelfbeschikkingsrecht!

Driewerf Hoezee | 19-01-15 | 13:39

Ho, ho even, dat kan niet maar zo. Er moet eerst nog wel even flink geld verdiend worden aan dit soort patiënten! Je kunt niet zo maar op eigen houtje beslissen dat je een eind aan je leven wil maken. Daar moeten hordes psychologen en ander volk over beslissen, tegen een goede betaling uiteraard. En is er volgens hun nog hoop voor je, kom je in therapie met veel gekleurde snoepjes waardoor je zelf nog nauwelijks in staat bent om te weten of het nou dag of nacht is want je bent doorlopend duf. Uiteraard moet er ook weer voor deze snoepjes vet betaald worden. Totdat je nieren en lever het opgeven van al die snoepjes en er geen redden meer aan is. Dan mag jij eindelijk datgene wat je zo graag wilde. Marktwerking in de zorg!

Toetsiemonster | 19-01-15 | 13:38

Wat een land.. wat een land.
Die socialistische arrogantie komt me echt de strot uit. Met je linksdragende alwetendheid. Misselijkmakend. Flikker toch op.
.
Ik stel eenzelfde toetsingscommissie voor de al dan niet ingeburgerde mosselman/vrouw. Tot de 18e verjaardag een voorlopige verblijfstatus geven. Daarna testen op taal, ontwikkeling én de mate waarop de haatpraatjes van de profeet gerelativeerd kunnen worden. Onvoldoende? Uitzetten. Tot ziens en tabee. Wedden dat de gemoedstoestand van de autochtone sukkelaar binnen een paar jaar stukken beter is?

vaas klaak | 19-01-15 | 13:38

@bruin kikkertje | 19-01-15 | 13:34

*zwaait*

Fatwabuster | 19-01-15 | 13:37

-weggejorist-

dr.Melfi | 19-01-15 | 13:37

Als je leven is ontspoord...

IQmin100 | 19-01-15 | 13:36

-weggejorist-

bruin kikkertje | 19-01-15 | 13:34

@Johnny Quid: je relaas is sarcastisch, maar de grensgevallen voor euthanasie zijn helder en duidelijk verwoord.

Psychologische behandeling is begeleide zelfhulp. Dat lukt lang niet altijd en werkt soms zelfs averechts.
Voor alle relies: "Heer <sprookje_naar_keuze>, bevrijdt mij uit mijn lijden."

BraadWorstLul | 19-01-15 | 13:34

Benepen gristelijk denken. Niemand heeft gevraagd om alsjeblieft te mogen leven, we zijn allemaal het leven ingetrapt zonder dat ons is gevraagd of we dat eigenlijk wel willen.

En dan mag je niet zeggen "nee dank u, ik hou er liever mee op" want het leven is "door god/allah/hetgrotespaghettimonster gegeven" en zo'n ongewenst cadeautje mag je blijkbaar niet teruggeven?

Onzin. Want wie wél wil doorgaan met leven in Nederland wordt tenslotte ook niet op zijn/haar geestelijke gezondheid onderzocht, terwijl daar tegenwoordig best wel reden voor zou kunnen zijn.

En dan ga ik nog voorbij aan de partijraad van de PvdA, die van mij verplicht naar die kliniek zou moeten. Maar dat is weer een hele andere discussie.

vraagstaart | 19-01-15 | 13:34

Laten we iedereen die iets wil hun zin geven... Nee, laten we eerst alles doen om het leven te redden.

nerugaer | 19-01-15 | 13:33

Zit het wel in de basis verzekering?

Barco van Masten | 19-01-15 | 13:30

Goed dat er zoiets is als een toetsingscommissie. In dit geval lijkt de keuze voor euthanasie me geheel gerechtvaardigd. Je zou er echter niet aan moeten denken dat iedereen maar een spuitje kan krijgen en dat niemand er naar om kijkt. Zou een makkelijke manier zijn om van je oude moeder af te komen en de erfenis op te strijken.

Doldwaas | 19-01-15 | 13:29

Een tiener die "klaar is met leven" geven we ook geen spuitje en geven we alle medische en psychische zorg waar mogelijk. Waarom dan niet bij iemand van 35, 55, 75 of 95 jaar?

kapotte_stofzuiger | 19-01-15 | 13:29

@Flipus | 19-01-15 | 13:26 RET? Is dat niet de tram in Rdam? Kun je natuurlijk ook voorspringen, liefst die naar op zuid gaat.

lijn5 | 19-01-15 | 13:29

De Eskimo's zetten oma op een ijsschots als ze te oud en onrendabel werd. Vond ze zelf ook logisch.

Piet Karbiet | 19-01-15 | 13:28

Er is geen kuur voor tinnitus. Bezwaar ongegrond!

Einde van de Domheid | 19-01-15 | 13:28

Of je ontwikkeld een euthanasiemiddel wat pas 21 dagen na toediening zal gaan werken. Je hebt dan ruim de tijd om je te bedenken en een tegenmiddel in te nemen.

Eigenaar_IJsland | 19-01-15 | 13:27

En nee, het zit meestal niet tussen de oren.

Martinspire | 19-01-15 | 13:27

Inderdaad onterecht afgekeurd. Er moet helemaal geen voorwaarde zijn. Ook mensen met psychische klachten moeten toch zelfmoord kunnen plegen?
.
Maar: zelf ook gehoorklachten. Niet alleen slechthorend, maar ook last van oorsuizen (tegenwoordig op meerdere toonhoogtes). Dit is inderdaad erg lastig en zorgt ervoor dat je minder kunt functioneren. Het belet je echt in omgang en dat is inderdaad hinderlijk. Maar het is niet iets waar je niet aan kunt wennen en waar je niet gek van hoeft te worden. Ikzelf heb ook zo mijn moeilijke momenten gehad, maar het hangt ook weer deels van je instelling af. Plus dat als je ergens op gaat letten, het alleen maar ergerlijker wordt. Nu ik dit stukje typ hoor ik mijn oorsuizen ook weer heftiger dan dat ik geconcentreerd gewoon aan het werk ben. Daarom zeg ik: de psychische behandeling heeft gefaald, niet de kliniek zelf.

Martinspire | 19-01-15 | 13:27

Ik mis de meest belangrijke info, wie zit er in die RET.
Ik gok erop dat het in die commissie stikt van de gelovigen, die zullen namelijk alles doen om de Levenseindekliniek te sluiten.

Flipus | 19-01-15 | 13:26

Dat we als enige oplossing de dood aan kunnen bieden is allerminst beschaafd

kapotte_stofzuiger | 19-01-15 | 13:26

Ik heb tot 2 keer toe in de trein gezeten dat er een zelfmoordenaar voor sprong. De tijd die je kwijt bent aan wachtten voordat er weer wordt verder gereden ...

De dood is ook humaan, net als het begin van het leven.
Het maakt de cirkel rond.

Laten we vooral accepteren dat er mensen zijn voor wie dat punt in hun leven bereikt is, en die zelf willen bepalen hoe dat eruit moet zien.

Mijn vader had geopteerd voor euthanasie, echter een katholieke lulhannes van een huisarts praatte het hem uit het hoofd. Hij overleed uiteindelijk aan darmkanker met vreselijke pijnen.

Mr.Red | 19-01-15 | 13:26

Reizigers organisatie Rover deelt jullie mening ongetwijfeld.

Meeroever | 19-01-15 | 13:25

Eensch! Wat mij betreft gooien ze die pil van Drion in het basispakket. De huisarts lijkt mij prima in staat om te kunnen constateren of iemand iets in een opwelling wil of dat zijn patiënt een ondragelijk leven leid. Vervolgens een paar gesprekken (desnoods met een psychiater) en dan afgeven die pil.
Leden van D66 zijn hierop de uitzondering. Zij zijn zo uber-intelligent, scoren zo bovenmaats op IQ-testen, hierbij is een vervolggesprek niet nodig, zij krijgen de pil gewoon bij voorbaar allemaal thuis gestuurd.

Klik_hier | 19-01-15 | 13:23

Beetje zoiets als een "Welstandscommissie" bestaande uit lui die zelf nog nooit in je straat zijn geweest maar wel mekkeren dat de plannen voor je dakkapel 10cm te hoog zijn. Mooi land, toch?
Euthanasie is een lang en zwaar bevochten recht, waar volgens mij langer en meer over nagedacht is dan de gemiddelde overheidsfaal als bv een Betuwelijn.

Huh..? | 19-01-15 | 13:22

Misschien kunnen ze die zeikerds een "proef-pakketje" geven

Mastermattie | 19-01-15 | 13:22

Euthanasie, dat zouden meer mensen moeten doen!

NatteDweil | 19-01-15 | 13:21

Wel jammer dat ze zichzelf een fabriek noemen.
ZZP-er | 19-01-15 | 13:19
----
Waar doen ze dat dan?

Mesmer | 19-01-15 | 13:21

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen buiten de medische maffia om een oplossing zoeken. De bedoeling is dat je nog decennialang het hele medische circus af blijft gaan zodat ze allemaal hun vette rekeningen kunnen blijven sturen zonder een oplossing te kunnen bieden.

sinar2 | 19-01-15 | 13:21

Exact, een levenseinde kliniek is stukken goedkoper voor de samenleving, en nog belangrijker ook een stuk humaner. Als iemand voor de trein springt kost dat de samenleving veel geld. Niet alleen de NS, maar ook de brandweer en politie die moet uitrukken, treinverkeer dat plat ligt waardoor reizigers te laat op hun werk aan komen. Eventueel getraumatiseerde machinisten en conducteurs die een psychische behandeling dienen te ondergaan.

De Reaguurder | 19-01-15 | 13:20

Wel jammer dat ze zichzelf een fabriek noemen.

ZZP-er | 19-01-15 | 13:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl