achtergrond

Geenstijl

Nederlandse journaliste <s>opgepakt</s> in Turkije VRIJ

Frederike Geerdink, freelance schrijver/journalist, twittert dat ze van d'r bidmatje is gelicht in het Anatolische oosten van Turkije. "The only foreign journalist based in Diyarbakır", zoals ze zichzelf omschrijft, wordt beschuldigd van propaganda. Iets met schrijven over 'Kurdish Matters' in een land dat Koerden haat, vermoedelijk. (Diyarbakir is a major cultural and economic center in Turkey and as such has been a focal point for conflict between Turkey's government and its Kurdish population - wiki). Niet meteen een superbetrokken hashtag-actie beginnen, Fré twittert nog met onze Bassiehof dus ze ligt niet bound & gagged achterin een politiebusje. Bovendien is de Koene Koenders in Erdoland, dus die babbelt haar wel uit de klauwen van de toenemend totalitaire Turken. Hopen we tenminste. Snel vrijkomen, Fréderike, zodat we achteraf kunnen verzuchten dat je ook niet met je malle meisjeshoofd van die naïeve dingen moet doen in een doodeng dictatoriaal kandidaat EU-land. Töi-töi-töi!
MinBuZa: Koenders geschrokken.
Kwoot du Jour: Superharde woorden van een strijdbare MinBuZa Koenders galmen door de paleisgangen van Erdogan: "Het is zeer zorgelijk dat journalisten worden opgepakt. Dat zet de persvrijheid onder druk." BAM!
NvJ: Ook het Nederlands Verbond van Pijprokers laat zich in werkelijk snoeiharde termen uit over de kwestie: "Het lijkt wel of het optreden van de Turkse autoriteiten steeds brutaler wordt. Het bevestigt de uiterst slechte reputatie van Turkije op het gebied van persvrijheid.'' BAM!
Hashtag: Al uren stil op haar twitteraccount. Dus toch maar hashtagvlaggen: #freederike.
UPDATE: Freedom!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.