Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

JAWEL! Duurder parkeren! Meer trajectcontrole!

autocashcowoverheid.jpgHet wekelijkse "de overheid naait de automobilist"-artikel staat op de Telegraaf. "Wethouders in de Randstad openen de aanval op de automobilist. Door meer trajectcontrole en hogere parkeertarieven wil men de luchtkwaliteit verbeteren." Nog meer trajectcontrole, nog hogere parkeertarieven. Een ideetje van Amsterdamse milieuwethouder Abdeluheb Choho (D66) en zijn collega's in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Dat kan er nog wel bij, na de accijnsverhoging van 1 januari 2015. Soms lijkt het net alsof die milieuwappies denken dat automobilisten vrijwillig in hun auto stappen om voor hun plezier vijf rondjes extra over des Heeren wegen te rijden. In plaats van dat de auto in de meeste gevallen een noodzakelijkheid is. Om op werk te komen. Om kinderen op school te brengen. Om boodschappen te doen. Om familie te bezoeken. Om uitwedstrijden te spelen met je sportteam. En ondanks die noodzakelijkheid worden automobilisten keer op keer zwaar gestraft voor iets wat nauwelijks te vermijden is, namelijk mobiliteit. Gelukkig hebben we in Nederland natuurlijk een fantastisch, efficiënt, betrouwbaar en spotgoedkoop alternatief: het OV. Oh nee, toch niet. We hebben dus een ontmoedigingsbeleid, zonder degelijk alternatief, voor wat veelal noodzakelijke ritten zijn. De overheid ontmoedigt inmiddels autorijden, studeren en werken voor je geld. In Nederland kun je straks alleen nog betaalbaar leven als je nooit je huurhuis verlaat, gaat uitkerings- en toeslagtrekken vanuit dat huis en vooral niet wilt studeren, participeren of een sociaal leven eist. Heeft de overheid door dat dit uiteindelijk meer onbetaalbaar wordt dan een systeem waarbij minder financiële druk wordt gelegd op werkende mensen met een auto en een huis? Blijkbaar niet. Werkse vandaag, mensen.

Reaguursels

Inloggen

Als we massaal stoppen met werken en lekker uitkering gaan trekken, scheelt dat weer een hoop co2.
Daarnaast lopen ze inkomsten mis van het niet kunnen flitsen, geen bijtelling, geen inkomstenbelasting en geen brandstof heffing. Als werkend Nederland dat een jaartje doet is de staat failliet vermoed ik.
Trouwens, elke dag 2 trajectcontroles, alleen tussen kerst en oud en nieuw kon ik er de max. Snelheid rijden. Ze kunnen beter de files oplossen zodat je met een constante en dus lager co2 uitstoot van A naar B kan.

fredjuhh | 06-01-15 | 22:58

Lieve milieu-wappies, Utrecht laat al jaren zien hoe het verkeer(d) gaat. Geen enkele groene golf te bekennen. Als je je aan de snelheid houdt in de stad heb je ELK stoplicht rood. Nee, DAT schiet op; afremmen en optrekken levert meer verbruik en fijnstof (van remmen en banden) dan een constante verkeersstroom. Daarbij zullen mensen harder gaan rijden om toch maar een groene golf "af te dwingen". DIT ziet links als het probleem, niet als het gevolg van (s)links autootje treiteren.

Parkeertarieven verhogen en parkeerplekken weghalen: iedereen blijft rondjes rijden om überhaupt een plek te vinden, EN daar niet teveel voor hoeven te betalen. Een geparkeerde auto heeft geen uitstoot (ow ja, flitsautootjes van onze roverheid wel, want de soa moet natuurlijk wel warm/ koel kunnen zitten sla.. werken. ) maar een langzaam (want zoekend) rijdende auto WEL.
Waarbij langzaam niet ZUINIG betekent, want de motor werkt niet in een optimaal toerengebied.

Trajectcontroles. Nog zo'n feest. Iedereen kijkt alléén maar op z'n teller, vooral NIET naar het verkeer. Kijkt men per ongeluk wel naar buiten dan zijn ALLE problemen of veranderingen in het verkeersbeeld enkel door REMMEN op te lossen. Want gas geven is moord (de enige "misdaad" waarbij de boetekans 100% is, smerige automobiele nazi!) In en uitvoegen is onmogelijk, want iedereen rijdt bumper aan bumper, maar veilig en sociaal want voor de zekerheid 70 op de teller. Zo wordt de verkeersstroom gesmoord in een file. En laat nou net de file door het optrekken en afremmen weer tot meer fijnstof en verbruik leiden...... goh..

Dit is natuurlijk enkel te pareren door lagere toegestane snelheden (30 op een meerbaans weg) EN keihard controleren. Vervolgens wordt de automobilist weer als crimineel weggezet "omdat deze zich niet aan de snelheid houdt", die er toch echt voor het milieu en veiligheid (en begrotingstekort) is.

klimgek | 06-01-15 | 20:37

Het begin van 2015 zit boordevol goed nieuws!

Slimkees | 06-01-15 | 18:48

Groeten uit Limburg. Zoek het verder in de Randstad maar uit.

dr. P. von Orno | 06-01-15 | 18:00

.. EN HET IS DE SCHULD VAN GS... Waarom? Dat zal ik eens haarfijn uitleggen.
Doordat GS steeds maar weer de nadruk legt op allerlei zaken die in de samenleving spelen, en waar het op dat moment fout gaat, want anders berichten ze er niet over, dan geven ze (GS) altijd gelijk een sneer van hoe het nou dan wel zou moeten eventueel. En dát, dames en heren, dát is hetgene waardoor het nog erger wordt allemaal. De peopeltjes die de overheid vormen willen zich nl. níet de les laten lezen door een stelletje bunkerbewoners uit Amsterdam! 'Ook al hebben ze volkomen gelijk dan gaan we er nog of misschien juist tegenin, alleen maar om GS geen gelijk te hoeven geven', aldus een anonieme ambtenaar.
En zo liggen de zaken dus. GS is voor veel mensen een verrijking (duiding, eerlijkheid, diepgang) maar voor anderen een verschrikking (duiding, eerlijkheid, diepgang).

tejootje | 06-01-15 | 17:00

-weggejorist-

schluckermann | 06-01-15 | 16:53

Luchtkwaliteit verbeteren door parkeertarieven te verhogen. Hierdoor gaan automobilisten juist langer doorrijden om een goedkopere plek te vonden. Gevolg: meer vervuiling.

Dutch_Holland | 06-01-15 | 16:22

Dit land wordt door debielen om zeep geholpen.

fleurtje | 06-01-15 | 16:21

Autorijden is in de randstad gewoon een keuze. Zeker in de binnensteden, en dat is natuurlijk waar de parkeertarieven omhoog gaan (en trajectcontrole kost niks als je je gewoon aan de snelheid houdt).

Openbaar vervoer is in de steden fantastisch, efficiënt en betrouwbaar. Niet spotgoedkoop inderdaad, maar wel goedkoper dan de auto. En als je dat echt niet wil kun je ook gewoon gaan fietsen.

La Cosa Nostra | 06-01-15 | 14:58

Abdeluheb Choho D66 .

Hoe gaat d66 na de verkiezingen heten ?

PvdA66 ?

B. Ollie Bommel | 06-01-15 | 14:53

Mooi zo. Wie met een baan heeft iets te zoeken in de Randstad. Zit nu vol met kansennegers.

Fat Pauly | 06-01-15 | 14:16

@Maxima
NL betekent in Duitsland Nur Links (fahren) en dat is geen compliment.

RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 13:34

@necrosis.
Opel Corsa OPC (Opel performance car). Vanuit de fabriek al 198pk, 18inch, diffuser, Epc, tractievontrole, alles versterkt en high performance. En meer van dat. Je kunt ze chippen naar 250pk, ik vond 220pk wel genoeg.
Geweldig naast audi's, bmw's, standaard golf gti's, de verbijstering als je ze losrijdt.
Maar in stad 1 op 7, op snelweg bij 140 1 op 9. Tja.....

RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 13:31

Ambtenaren en wethouders zijn allemaal kut. Een plaag voor nederland en de nederlandse economie en samenleving.

PowPow | 06-01-15 | 13:23

Fuck nl. Ik ga terug naar Duitsland. Heb nog de deutsche kennzeichen in kofferbak liggen!

limburgs_frietjuh | 06-01-15 | 13:09

Het is 04.20 uur, ik was even weggedoezeld in stoel 34C van mijn nachtvlucht en ergens achter in mijn hoofd was een lampje gaan knipperen. Dat ik nog geen treinkaartje had besteld via internet. Er is wel WiFi op deze vlucht, maar hoe krijg ik dat hier uitgeprint? Gelukkig ben ik op weg naar Chicago O'Hare, het wordt een vroege landing door de harde staartwind, maar dit vliegveld is in de nacht gewoon open. En je kunt gewoon een paar dollar in de automaat gooien voor een metrokaartje naar de stad. Géén moeilijk doen met registreren of een dure chipkaart, het draait hier nog om de reiziger en niet om prestigeprojecten die bakken geld kosten. Hier is reizen nog leuk en makkelijk.
Hetzelfde metrokaartje is probleemloos bij te vullen, en als er iemand met mij mee wil, zwaai ik de kaart twee keer langs het poortje. Vijf dollar in de machine en hop de stad in, zones zegt u? Hou toch op, daar doen ze hier niet aan. Waarom kan dat in Nederland niet? Ik heb voor een vriendin een OV kaart zonder foto, die is in Utrecht op het station alleen met muntgeld bij te vullen, blijkbaar moet het zo moeilijk mogelijk.
De stad verschijnt onder de linkervleugel, voelt een beetje als thuiskomen.
Hello Chicago! Op mijn telefoon de info over de aankomst gate en bagageband!
Oei, zie ik daar sneeuw? Gelukkig rijdt de metro hier gewoon om de 10 minuten om deze tijd. En de winter is geen verrassing, hij stond al op de kalender. Van mijn zus kreeg ik een foto met een dun laagje poedersuiker in de tuin, en ik zag berichten over een aangepaste dienstregeling op het spoor. Op zo'n moment schaam ik mij een beetje voor mijn vaderland,
Wat zeggen ze in Duitsland ook weer over de sticker achter op onze auto's? O ja, NL betekend Niet Lachen.
O' Hare is druk als altijd, zelfs op dit tijdstip, mijn bagage komt als eerste op de band en ik ga richting de metro. Op een poster de mededeling dat een bankpas met contactloos betalen nu ook gebruikt kan worden, wordt dat de doodssteek voor onze OV kaart? Gaat vast nog jaren duren!
Een metrotrein dendert het station in, een wolk sneeuw achter zich aan, en komt piepend tot stilstand. Ik stap in, en na een paar minuten vertrekt het spul in de andere richting.
Ik dommel weer een beetje in, en mijn laatste gedachte is; "Géén toilet in deze trein, en ook geen discussie daarover in Washington, ze hebben daar blijkbaar wél belangrijke dingen te doen"
kedeng kedeng oe oe……..

Maxima I | 06-01-15 | 13:02

Nu de olieprijs daalt en ook de benzine prijzen aan de pomp dalen, wordt het uiteraard de hoogste tijd voor de roverheid om tijdelijk een nieuw kwartje van Rutte in te voeren. En bij verdere daling van de brandstofprijzen kan er best nog wel een solidariteitsheffing boven op.

FCDenBosch | 06-01-15 | 12:58

@ spitsslet | 06-01-15 | 11:18

Probleem is dat als je in 'vrij Nederland' een critische stem laat horen je meteen gebrandmerkt wordt door een allesoverheersende verstikkende tiranieke klasse als fascist, rascist of tokkie. Wil je in dit land wat bereiken is het niet meer belangrijk wat je kan maar wie je kan. Het is dus lastig een oppositie tegen de status-quo op te zetten daar wij opgezadeld zijn met een partijpolitieke oligarchie. Daarom bij de komende verkiezingen niet meer stemmen en land plat gooien want een democratie is het niet dus geef de oligarchen geen mandaat meer. Het wordt tijd voor de invoering van bindend referendum verankerd in onze grondwet.

sjipsknippert | 06-01-15 | 12:49

@ wakkere_nederlander,
30 kilometer zones? Nu ook 15 kilometer zones bij scholen!
Het gaat hier waarschijnlijk om scholen met héle domme kinderen.
En het wordt alleen maar erger. Op een stukje weg tussen Utrecht en Aalsmeer, 38,4 km binnendoor, heb je als automobilist te maken met maar liefst 26 maal een verandering van snelheid. Dus 26 maal kans op een boete uiteraard. Doe eens snel een zware aarbeving, meteorietinslag of ebola in dit land zodat politici iets te doen hebben!

Maxima I | 06-01-15 | 12:48

In Utrecht is inmiddels per 01 januari een verbod voor oudere dieselauto's van kracht. Met veel gemeenschapsgeld is er een subsidie bedacht zodat er nu meer ruimte is om lege stads en streekbussen te laten rijden op met veel gemeenschapsgeld aangelegde busbanen. Waar deze busbanen andere verkeersroutes kruisen wordt overig (lees auto verkeer) door middel van stoplichten te kennen gegeven "hee, ga eens deaud!" Op grotere kruispunten zie je soms wel 50 auto's wachten op een bus met 2, en soms wel 4 passagiers. Want beter voor het milieu! Wat de dagdromers in de politiek vergeten is dat de uitstoot van al die wachtende auto's met de diesel uitstoot van de bijna lege bussen moet worden opgeteld. Maar hier zal wel snel een verbod op komen, want men droomt verder in de glazen torens van de politiek.

Maxima I | 06-01-15 | 12:42

De lucht is de afgelopen 100 jaar nooit zo schoon geweest als nu. Het lijkt me niet dat 'verbetering van de luchtkwaliteit' het motief kan zijn voor dit graaiwerk.

Guido | 06-01-15 | 12:30

Men brengt het ook op een wijze alsof men er verstand van heeft. Ik werkelijkheid hebben ze geen notie van de effecten, men doet maar wat, als er maar geld binnenkomt.

Maurice63 | 06-01-15 | 12:21

Ze nemen 1984 iets te letterlijk.

Sjnuffel | 06-01-15 | 12:07

27-01-2015 Den Haag , Break the System , Rutte we komen er aan !!!

Jetstream | 06-01-15 | 12:04

Vrouwenkiesrecht.
Mooi he?

jemagookniksmeer | 06-01-15 | 12:02

Struikrovers kregen vroeger de doodstraf

observer59 | 06-01-15 | 11:54

"Heeft de overheid door dat dit uiteindelijk meer onbetaalbaar wordt dan een systeem waarbij minder financiële druk wordt gelegd op werkende mensen met een auto en een huis? Blijkbaar niet."

Denk je werkelijk dat de overheid niet ziet wat ze hiermee veroorzaken? Natuurlijk weten ze dat maar al te goed. Het interesseert ze echter geen ene moer.

De werkende mens is nu eenmaal de groep die het makkelijkst uit te buiten is. Deze heeft de auto nodig, en waar men niet buiten kan is makkelijk te belasten.
Banken, multinationals, miljardairs ed. hoger belasten is nu eenmaal moeilijker. Die hebben meer mogelijkheden om uit te wijken naar het buitenland dan Jan L.l uit de biertent.

Ook uitkeringstrekkers hoger belasten heeft geen zin. Daar is haast niets te halen.
Daarom heb ik deze puinhoop al enige jaren geleden ingeruild voor een derdewereldland, waar het zogenaamd allemaal zo slecht is.

Rest In Privacy | 06-01-15 | 11:49

@ En wanneer gaan wij eens een collectieve tegen geluid laten horen... ipv blabla blab bla comments?
spitsslet | 06-01-15 | 11:18
•
Wel gevat om bij dit onderwerp een autologische reactie te plaatsen.

simpelman | 06-01-15 | 11:28

sjipsknippert | 06-01-15 | 11:13

Wat hij daar staat te preken is ook logisch. En het enige wat het volk let is henzelf.

spitsslet | 06-01-15 | 11:18

Ik zie het graag gebeuren. Maar iemand moet de bal aan het rollen brengen. Ik ben daar zeker niet geschikt voor. Hypocriet, maar de waarheid.

Robe90 | 06-01-15 | 11:26

En wanneer gaan wij eens een collectieve tegen geluid laten horen... ipv blabla blab bla comments?

spitsslet | 06-01-15 | 11:18

@ sjipsknippert | 06-01-15 | 11:13

geld = geldt natuurlijk.

sjipsknippert | 06-01-15 | 11:17

Nu de olie goedkoper wordt moeten die windmolens natuurlijk rendabel worden dus beste burger dat gaat u ophoesten, uithoeren, afpersen en kwaliteit van leven in NL naar nul reduceren. Mensen we zijn gek dat we dit alles nog pikken.

sjipsknippert | 06-01-15 | 11:15

@ Robe90 | 06-01-15 | 11:08

Ik heb gisteren naar die man op dat pleintje in Dresden geluisterd en die zei toch behoorlijk rake dingen zoals de regenten hebben het volk nodig om te kunnen doen wat zedoen maar het volk heeft hun niet nodig want ze zijn uit te wisselen. En vervolgde hij dat geld ook voor de journalisten van de media. Dus wat let ons zou ik zeggen??

sjipsknippert | 06-01-15 | 11:13

Vanuit de bijstand (evenals de WW) kun je worden gedwongen om werk te accepteren op 1,5 uren enkele reistijd.
De vraag is: wie gaat dat betalen inzake de reiskosten (reisurenvergoeding uiteraard niet meegerekend want dat is privétijd).
In het ideale geval valt in 1,5 uren 90km af te leggen. Dit is 180km per dag.
Stel er is 5ct per km nodig voor variabele onderhoud, verbruik is 1 op 16, diesel ad 1,25 per liter.
De uitkomst is e 23,06 per dag. 260 werkdagen. Is dus e 499 per maand.
Wie gaat dat betalen?

ProAsfalt | 06-01-15 | 11:11

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:59
Ik doe hetzelfde. Je aan de regels houden is het nieuwe burgelijk ongehoorzaan zijn. Al verlagen ze de snelheid naar 30 km p/u op de snelweg en verhogen ze de boetes naar honderdmiljoenmiljard, aan mij verdienen die pleurislijers geen cent meer.

Bigi Bana Boy | 06-01-15 | 11:10

In opstand komen zeg ik je!

Robe90 | 06-01-15 | 11:08

"Abdeluheb Choho" klinkt als mijn ouwe diesel die moeite heeft met starten op een koude winterochtend.

Bigi Bana Boy | 06-01-15 | 11:05

necrosis | 06-01-15 | 09:24

Nee joh dit is dan weer de maatregel om nieuwjaarpartys van 80000 euro te bekostigen voor dikke vuile vieze vvd-ers zoals een bouwfraude jorritsma. Vvd uitvreethoer bij uitstek. En op dat feestje waren natuurlijk ook wat prominente d666 ers uitgenodigd. Het netwerken zeg maar. En zo worden die maandelijkse feestjes van bobo-s nou bekostigd. Ja de spoeling wordt dun om nog te kiezen welke partij. Langzaam aan zijn er nog maar 2 en halve keuze. Of pvv of sp of partij van de dieren. De rest het zijn allemaal weggooiers. Zitten er voor hun ik en het pluche. De echte uitvreters van nederland en ja wat blijkt ook het cda heeft laten zien waar het voor staat. Voor de uitvreters. De bonus kannonen . De grootgraaiers. Tijd dat de nederlandse bevolking eens orde op zaken gaat stellen. Met hooivorken en hete pek en veren.

tweetybird | 06-01-15 | 11:02

@de rest, check de tegel van @ecologiste | 06-01-15 | 10:27

Nutcase13 | 06-01-15 | 11:00

@ecologiste | 06-01-15
Bedankt voor het verkutten van mijn dag.
.
Wat een verschillen, haast niet te bevatten dat we in NL topscoorder belasten zijn.
Als de regels voor alle EU landen gelijk zouden zijn (en dus gemiddeld zou worden) zou dat voor een kleine auto per jaar enkele honderden euro's schelen, in aanschaf al duizenden euro's.
Bij grotere auto's kan je de vervierdubbelaar inzetten.
.
Hoeveel % vd Stazikass komt er eigenlijk direct/indirect via de melkkoe binnen bij de roverheid?

Nutcase13 | 06-01-15 | 10:58

@ Coolchwip_ | 06-01-15 | 10:54
Ze zijn in ieder geval niet ontstaan door die poppetjes.

Super Grover | 06-01-15 | 10:56

Al deze problemen verdwijnen natuurlijk als men massaal PVV-poppetjes in de TK stemt. Ofzo.

Coolchwip_ | 06-01-15 | 10:54

Lees ook veel "pro OV tegeltjes"
Grote nadeel van het OV is dat je langer onderweg bent van deur tot deur.
Als ik van ons huis naar bv mn ouders in Amsterdam zou willen ben ik met het OV 2 uur onderweg, met de auto is dit 1 uur 5 minuten. Bijna de helft.
OV is €60.40 (2 personen retour), brandstof voor de auto is €24.90 en parkeren is een dagkaart van €15.00. Vershilletje van ruim €20.00!
Ook is het OV vaak milieu onvriendelijker. Zag op 9292OV de uitstoot obv OV en auto. Vaak is de auto scjoner.

Super Grover | 06-01-15 | 10:47

Wat is dat... betaald parkeren ?

duitse herder | 06-01-15 | 10:39

Mean Dean | 06-01-15 | 10:28
Ik bedoel natuurlijk Focus/Fiesta ST. Duh.

Mean Dean | 06-01-15 | 10:29

necrosis | 06-01-15 | 09:51
De OPC wel ja, dat is een Corsa op steroïden. Zeg maar een Golf GTI of een Focus/Fiesta RS.
www.autozine.nl/overzicht/modellen_tec...
Hier haal ik toch uit dat je behoorlijk moet doortrappen wil je op 1 op 9 uitkomen. Volgens mijn link is dat slechts in de stad. Gemiddeld is 1 op 13,3.

Mean Dean | 06-01-15 | 10:28

Tanken in Duitsland loont! Zelfs als je wat verder van de grens woont. (Voor wie enig risico niet schuwt...)

Vervoer van gevaarlijke stoffen is geregeld in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs), en is onder meer uitgewerkt in de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (Rvgs), waarin het ADR als bijlage is opgenomen. Als wordt voldaan aan de voorwaarden van het ADR, is het vervoer over land van gevaarlijke stoffen toegelaten, 3
Rvgs. Deze voorwaarden zijn, voor wat betreft het vervoer van brandbare vloeistoffen in hervulbare houders, geregeld in 1.1.3.1 onder a ADR:
- het wordt verricht door particulieren;
- de goederen zijn bestemd voor hun persoonlijk of huishoudelijk gebruik, dan wel voor recreatie of sportactiviteiten; - zij zijn verpakt voor de verkoop in de detailhandel; - er zijn maatregelen genomen om elke lekkage onder normale vervoersomstandigheden te verhinderen;
- de hervulbare houders worden door of voor particulieren gevuld, hebben een maximale hoeveelheid van 60 liter per houder en max 240 liter per transporteenheid.

Als het vervoer voldoet aan deze bepalingen, mag de bestuurder op grond van het vertrouwensbeginsel ervan uitgaan dat zijn handelen geen overtreding van de Wvgs noch van 5 WVW oplevert.

u625030 | 06-01-15 | 10:28

Tuurlijk, om de lucht kwaliteit te verbeteren.
Poen zul je bedoelen.
In Amsterdam, en misschien andere steden, heeft men het P+R afgeschaft. Was ideaal. Ik heb veel familie daar en normaal gesproken reden we naar bv het World Fashion Center en konden daar voor € 8.- de hele dag parkeren. Voorwaarden was dat je wel verder met het OV ging. Je kreeg 2 retourtjes voor het OV erbij. Daar kon je heen en terug naar je bestemming (zat geloof ik 60 of 90 minuten reistijd op, obv enkele reis).
Voordeel; niet helemaal de stad in, goedkoop parkeren en gebruik maken van het OV. Men heeft dit maar afgeschaft. Nu moet je meer rijden, meer parkeergeld betalen en gebruikt geen OV. Alles wat men dus eigenlijk niet wil. Maar toch ook weer wel want we moeten de kas spekken.

Super Grover | 06-01-15 | 10:27

Voor iedereen die wil zien hoe in de EU de burger met auto op sommige plekken veel veel meer gepakt wordt dan elders.
Publicatie:
Vehicle taxes in EU countries: how fair is their calculation?
Lees en huiver.https://upcommons.upc.edu/e-prints/bitstream/2117/18150/1/vehicles.pdf

ecologiste | 06-01-15 | 10:27

Het laatste restje lijkvocht wordt nog uit de Nederlandse werknemer geperst. De beste manier om de luchtkwaliteit in grote steden te verbeteren is door ongewassen linkse ambtenaren weg te jorissen. Wat een land, wat een land.

marcoplarco | 06-01-15 | 10:27

Dwaalspoor | 06-01-15 | 10:19

straat weet ik niet ik rijd altijd langs die in aanbouw zijnde parkeergarage en dan parkeer ik bij dat winkelcentrumpje op het terrein van de Jumbo (voorheen C1000)

Beaulefermier | 06-01-15 | 10:26

Gisteren ook geconfronteerd met een asociale verhoging binnen het O.V. . Mijn dochter reist voor haar school met het openbaar vervoer is nog 17 dus geen gratis studentenkaart. Toen zij 5 jaar gelden aan de Havo opleiding begon koste een maand abbonement 48 euro, ook had je de mogelijk tot een week abbonement wat goed uitkwam met bv de vele school vakanties. Een jaar gelden kon je ineens geen weekkaarten meer krijgen en werd op 1 jan. De prijs verhoogd naar 60 euro, want je kon er nu de hele regio mee rond reizen ( Wat moet mijn dochter in Doetinchem etc als je Arnhem op school zit), gisteren haar O.V opgeladen omdat vandaag de school weer begon, en wat denk je, 65. Euro, weer een verhoging van 5 euro per maand. Het afgelopen jaar is dus Abbo. 17 euro duurder geworden hoe bedoel je het O.V is een goed vervoersmiddel?.

kaboom!!!!!! | 06-01-15 | 10:24

@BeunDeHaas | 06-01-15 | 10:16

Tsja, in sommige landen heb je (bijna) gratis OV. Dit stimuleert veel mensen om met het OV te gaan. Dit maakt de drukte op de wegen gigantisch minder en iedereen laat z'n auto staan en gebruikt hem alleen als ze ergens moeten komen waar ze snel moeten komen of niet kunnen komen met OV.

Al was dit ook zo in NL dan was ik ook vaker met OV gegaan. Maar dan nog, 4 uur met het OV of een uurtje met de auto naar de meeste afgelegen dorpjes? Kies ik toch voor de auto, zelfs als het me iets meer geld kost (het kost me trouwens nu minder door de absurde OV prijzen).

Maar het OV moest ZONODIG geprivatiseerd worden want dat zou "marktwerking" creëren met goedkopere transportmogelijkheden voor de mensen. Dat het baantjesjagers die tonnen per jaar verdienen en dat het een bedrijf maakt die volledig winstafhankelijk is creëert wordt er dan niet bij gezegd.

LangeTijdGeleden | 06-01-15 | 10:21

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:52

Welke straat is dat? Ben altijd opzoek naar nieuwe plekjes :)

Dwaalspoor | 06-01-15 | 10:19

@ necrosis | 06-01-15 | 10:11
Die regeling is toch 5 dagen geleden overleden?

BeunDeHaas | 06-01-15 | 10:17

Het is heel simpel. Al worden de lasten van m'n auto zwaarder dan m'n inkomsten van werk. Dan stop ik met werken, verkoop ik mijn auto en ga ik lekker lui lopen leven van een uitkering. Nog even m'n vriendin een kind er te laten uitpoepen en dan even extra geld ontvangen van de kinderbijslag.

Bedankt Overheid! Voor dit ideale leven...

LangeTijdGeleden | 06-01-15 | 10:16

@ Koenjooww | 06-01-15 | 09:13
Dat is een verkeerde redenering die men maakt, omdat men bij hogere parkeertarieven liever het OV pakt.

Mijn oude werkgever is ook zoiets gestart, het parkeerterrein is 1/3 kleiner gemaakt, met dezelfde hoeveelheid werknemers. Dit om "OV gebruik te stimuleren"
Onnodig om te melden dat de werknemers alleen een halfuurtje eerder komen om nog wel te kunnen parkeren, en de rest zet de auto wel ergens neer waar het ze geen geld kost.

Tegenover mijn ouderlijk huis ook zo'n geweldig initiatief van een verzorgings/verpleeghuis. Voor personeel en bezoekers te weinig parkeerplaatsen. Ook om OV gebruik te stimuleren. Met als gevolg dat er niet minder mensen met de auto komen, maar ze nu in de hele buurt daar hun auto's laten vallen. Recht voor het pad van mensen bijvoorbeeld.

Het is een gotspe dat minder parkeerplaatsen en hogere parkeertarieven het OV gebruik stimuleert, als datzelfde OV niet werkt.

BeunDeHaas | 06-01-15 | 10:16

Luchtkwaliteit verbeteren; misschien ook een goed plan om het zeer sterke fiscale ontmoedigingsbeleid om op de bijzonder schone brandstof LPG te rijden aan te passen? Of de subsidie op diesel (lagere accijns) af te schaffen? Benzine en LPG zijn beide schonere brandstoffen namelijk. Maar nee alles voor het geld. Een superschoon LPG tankje inbouwen in je benzinevehikel levert je een GROTE STRAF op van de overheid. Mooi beleid. En dan een Metsubsidie PHEV graties weggeven want die is schoner als mijn V70 op LPG. Tuurlijk!!!

Beaulefermier | 06-01-15 | 10:15

Hoe zat het trouwens met 'de fiets van de zaak'.
Ik meen dat die regeling ook op de schop gaat.
*alles voor het milieu*

necrosis | 06-01-15 | 10:11

@God Zelf | 06-01-15 | 10:03
Jezus, God, doe er dan wat aan

arie181818 | 06-01-15 | 10:08

Sorry voor het niet reaguren, probeerde net vergeefs om een boete wegens parkeren op mijn eigen oprit ongedaan te krijgen. €97,= Goed begin van het nieuwe jaar. Ik gun graag iedereen zijn of haar succes. In dit geval tandenknarsend.

ristretto | 06-01-15 | 10:07

Het veel simpeler dan Quid ,de media(?) en het volk denken hoor: De automobilist heeft nu voordeel van de lage brandstof-prijs en dat kan weer afgesnoept worden door parkeergelden en snelheid-boetes.Vooral het linkse bestuurs-tuig van de grote steden heeft weer euro-tekens in de ogen.

Dolphi | 06-01-15 | 10:06

Luchtkwaliteit verbeteren?
Een integraal verbod voor ambtenaren om nog op "studiereis" te gaan. Scheelt weer een oerbos of twee.
.
Verder zie ik dit soort wanbeleid en geldzuigerij meer als een volgende handvol duiten voor de revolutie. Ooit wordt ook u wakker. Kom maar op politici en ambtenaren! Meer, meer, meer van dit beleid!

Parel van het Zuiden | 06-01-15 | 10:04

beste middel tegen teveel co2 is een flinke kernoorlog. paar miljard mensen minder doet wonderen voor het milieu, en aangezien 98% van de soorten ooit geleefd uitgestorven zijn, is het tamelijk belachelijk om te denken dat de menselijk soort er altijd zal blijven. met die gedachte in het achterhoofd kunnen de we evolutie een zetje in de goede richting geven en tegelijkertijd het milieu verbeteren zoals de linksche kerk het graag ziet.

minimá-armezusvan.. | 06-01-15 | 10:04

Dit gaat net zo lang door totdat de overheid 100% van je inkomen afpakt en het vervolgens naar eigen goeddunken kan herverdelen.

God Zelf | 06-01-15 | 10:03

Ik wordt crimineel. punt

Jan Gordelroos | 06-01-15 | 10:02


necrosis | 06-01-15 | 09:13

Dat is een goed idee, gewoon de auto aan laten staan want je betaalt toch al een godsvermogen voor een parkeerplaats en het blijft ook nog lekker warm binnen in de auto.

eerstneukendanpraten | 06-01-15 | 10:01

@Lewis | 06-01-15 | 09:54

OV kan in sommige gevallen een alternatief zijn, het van A naar B reizen, gaat meestal nog wel..... maar veel mensen die bij de weg zitten en meerdere afspraken op een dag hebben, is het ondoenlijk omdat via het OV te regelen en dat weten die rovers.... die mensen kunnen zich dus blauw betalen om het financiële falen van die gemeenten enigszins te compenseren.......... Prutsers!

Fatwabuster | 06-01-15 | 10:00

"Door meer trajectcontrole en hogere parkeertarieven wil men de luchtkwaliteit verbeteren."
En alles maar recht proberen te lullen en te relativeren met de grootste hoax uit de geschiedenis.

Le Roi | 06-01-15 | 10:00

@ de Voorzittert | 06-01-15 | 09:30
Vier keer mis. Werk, gezin, wat te doen, randstad. Het vijfde – dat kun jij ook – kan kloppen.

simpelman | 06-01-15 | 09:59

Oh ja waar ik de laatste tijd wel een satanisch genoegen in schep is dat ik die flits NSB teams gewoon niets gun. Ik rijd overal in de randstad geen km harder als 100, tenzij uiteraard lager staat aangegeven. Harder rijd ik niet dat is pure naaierij namelijk, of het nu staat aangegeven of niet, je bent vroeg of laat de lul als je harder als 100 gaat. Ik heb er lol in om te denken dat die eikels tonnen, miljoenen hebben geïnvesteerd in flitsmachientjes en ik ze tenminste niets van hun investering terug geef. Dat ze hier op onze 30km dijk met 80 rondracen is trouwens niet slecht voor mijn leefomgeving volgens de gemeente want ondanks mijn mails en gesprek laatst doen ze er geen ene flikker aan. Brengt niets op he.

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:59

DerWaarheid4 | 06-01-15 | 09:29
Heb de berekening laatst ook eens gemaakt voor mijn auto.
Aanschafprijs hier 45.000
Aanschafprijs in NL : 70.000

Da's al 25.000 extra voor de NL staat bij de aanschaf. En over een periode van 5 jaar zou er totaal aan bijtelling nog eens 25.000 Euro netto moeten worden betaald in NL.

Da's even 50.000 Euro meer aan belasting dan ik hier betaal. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de duurdere wegenbelasting en accijnzen.

NL is terminaal ziek maar het leuke is dat de NL-ers dat niet willen inzien. Die denken dat het overal slechter is dan in NL en dus accepteren ze maar dat ze collectief naar de verdommenis gaan.

James Lastig | 06-01-15 | 09:57

Het OV is m.i. wel degelijk een prima alternatief, maar dat maakt het uitmelken van automobilisten niet minder belachelijk en frustrerend. De verhoudingen zijn volledig zoek.

Lewis | 06-01-15 | 09:54

@arie181818 | 06-01-15 | 09:51
Wil jij soms dat de hele Randstad bij jou in het dorp komt wonen?
*gnehe*

necrosis | 06-01-15 | 09:54

P.s. En iets badinerends over die ontzettende stockfoto.

vaas klaak | 06-01-15 | 09:54

Wat die gast ook roept van de D'66.... er is maar 1 motief voor al die maatregelen:

Geld binnen harken... Uw geld!!

Zoveel mogelijk de Randstad vermijden dus, ik kom er in ieder geval niet voor mijn lol, enkel zakelijk en dan zijn die zelfde gemeenten als je wordt uitgenodigd voor één of andere meeting, nog te beroerd om je parkeerplaats te betalen.... zo gaan ze met hun gasten om, eikels!!

Fatwabuster | 06-01-15 | 09:53

RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 09:44

Den Bosch ook, erg grappig. Bouwen een megalomane parkeergarage, zijn ze al een jaar aan bezig, terwijl je gewoon hele massa's er voorbij ziet lopen want 600 mtr verder kun je gratis parkeren. Bad business maar ach, geld zat toch voor de overheidjes.

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:52

Met criminaliteit, mensonterende drukte en prijsverhogingen wordt je het OV uit gepest. Met files, prijsverhogingen en parkeerproblemen wordt je de auto uit gepest. De twee resterende opties zijn thuiswerken of een uitkering.

Feynman | 06-01-15 | 09:51

@RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 09:41
Een Opel Corsa die 1 op 9 loopt?

necrosis | 06-01-15 | 09:51

aan een fiets en het ov heb je in Nederland genoeg. Of ga niet in de randstad wonen. Wat een gezeik weer.

arie181818 | 06-01-15 | 09:51

typisch dat het bestrijden van onrecht en andere onregelmatigheden altijd inhoudt dat er meer geld richting de staat moet gaan. Is het toeval ?

wlodek | 06-01-15 | 09:50

Als ik doordenk dan leven deze mensen toch echt in een andere wereld. Zij lijken voor mij een utopische te willen creëren uitsluitend geschikt voor zichzelf en sympathisanten/gelijkdenkenden. Het nadeel is dat iemand anders dat allemaal voor hen moet betalen. En die iemand anders worden er steeds minder die steeds meer moeten ophoesten. Uiteindelijk lijkt het me dat ze met een "prachtige" utopische wereld zitten die onbetaalbaar is geworden. Want de overheid maakt alleen regels voor anderen, zelf maakt het ze geen bal uit hoe duur de brandstof, boetes of parkeergelden ook zijn. Zij zijn vrijgesteld.

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:47

Meer trajectcontroles prima. Gewoon de snelheid rijden die op de snelweg geldt. Dat is 80, 100, 120 of 130 afhankelijk van de locatie. Kan niet duidelijker. Als je een verkeersbord mist met de maximumsnelheid omdat je net naast een vrachtwagen rijdt, is dat je eigen schuld. Had je deze maar met iets hogere snelheid moeten inhalen. En parkeertarieven verhogen. Sja, vervelend als je in de stad woont, maar de rest van Nederland komt niet meer in de stad om te winkelen, dus dat is ook wel te overzien.

Handige Harrie | 06-01-15 | 09:47

Ik luister met enige regelmaat bnr's nationale autoshow. Petrolheads en testosteron. Die echter tussen de bedrijven door -zonder enkel de pet van de automoblist op te hebben- ook behoorlijk zinnige dingen zeggen. In ieder geval met meer realiteitszin dan wiebes en dat blondje tesamen.

vaas klaak | 06-01-15 | 09:46

Milieuwethouders afschaffen bespaart ook. En ach, het is maar een ideetje van deze splinterpartij pur sang.

Drs.B | 06-01-15 | 09:44

@baulefermier 09.38.
Nijmegen idem. Aan rand parkeren, vergeet het maar. Letterlijk einde middenstand. En wel parkeergarages bouwen die leeg staan, zie ook Groningen. 2.70 per uur. Idioten. En 1000 parkeerwachters. Bah

RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 09:44

Je vergeet de belangrijkste noodzakelijkheid: Namelijk die van de econome draaiende houden zodat er inkomsten zijn waar belasting over geheven kan worden welke vervolgens aangewend kunnen worden om diezelfde belastinggeldgenerators extra in de kosten te jagen, bij voorkeur door mensen die geen belastinggenerators zijn.

FreedomFTW | 06-01-15 | 09:42

@Simpelman 09.25
Je doet je naam eer aan.

Dinsdag moest ik naar Zwolle, van Groningen. Ik rijd een Opel Corsa OPC, die zuipt, 1 op 9. Benzinekosten zouden €33 zijn geweest, plus €3,50 parkeergeld. Reisduur totaal 2.20 uur. Trein leek me voor het eerst in jaren een alternatief.

Treinkaartje: €34,60. Eenmalig chipkaart een euro. 4 busritjes, €8. Totaal €43.60. Reisduur 3.50 uur.

Uit de wagon weggestonken door patat- en pizzavreters plus mp3ers en bellers. In de stiltecoupé.

Bedenk dan nog dat een volle trein vervuilender is dan al die mensen solo in een auto.

Fuck het OV, nooit meer!

RoBD=Skullfucker | 06-01-15 | 09:41

NL wordt de nieuwe DDR. Putin kom jij er ook maar in. Nog genoeg plek voor linkse dictators. Leve h̶e̶t̶ ̶v̶o̶l̶k̶ de partij (en dan natuurlijk vooral het partijkader).

ecologiste | 06-01-15 | 09:40

Goed voor de middenstand in de binnensteden enzo ja top plannetje! Ik was van de week in breda en parkeer daar altijd net buiten de betaalde zone. Moet je 10 minuten lopen ofzo. Nu heeft de gemeente dat in de smiezen gekregen en is dat gedeelte ook ineens betaald geworden. Staat niet één voertuig geparkeerd. Maar 1 straat verderop staat het ineens stampvol. Goed plan, NOT. Het enige wat men ermee gaat bereiken is een afname van de hoeveelheid verkeer, afname van de bezoekers, afname van de consumptie van deze bezoekers. Ik vind het wel best, als Duitsland tol gaat heffen ga ik niet meer naar Duitsland. Als de binnensteden onbetaalbaar worden dan ga ik niet naar de binnensteden. Boeit mij het, er zijn zat alternatieven.

Beaulefermier | 06-01-15 | 09:38

Hoe dit stukje te rijmen met je war on obesitas, Quid?

Word er zo moe van.. | 06-01-15 | 09:38

..... er zal toch nu echt wetgeving moeten komen waarin de totale maximaal te betalen belasting gezamenlijk van overheden en semi overheden tezamen wordt gemaximeerd.

Je ziet nu dat vanwege de woz verhogingsbeperkingen bv gemeenten allerlei andere zaken verhogen zoals bouwleges, riool, parkeren etc.

Het houdt gewoon een keer op, NL is een belastingterreurstaat geworden....

Tee Of Cup | 06-01-15 | 09:38

@elkipo | 06-01-15 | 09:31
Maakt niet uit.
Je moet tegenwoordig zo langzaam rijden dat een aanrijding alleen maar een beetje jeukt.
Alsof ze er over nagedacht hebben.

wakkere_nederlander | 06-01-15 | 09:37

De overheid bestaat al jaren uit een bende rovers, plukkers, uit zelfingenomen en megalomane viezeriken die niet beter te omschrijven zijn dan als de vijanden van de maatschappij.

langzullenweleven | 06-01-15 | 09:36

Australië heeft ooit kamelen uitgeroeid omdat ze te veel CO2 uitstoten.
Kunnen we hier in Nederland ook niet iets dergelijks doen om het ambtenarenoverschot aan te pakken?
Lijkt me best een groen idee.

Grapje natuurlijk maar dit is het punt:
Nederland heeft een ernstig begrotingstekort en dat komt
NIET door de werklust van de burger of door CO2 maar door die vieze gore gulzige OVERHEID die de werkende Nederlander tot op het bot aan het fileren is om hun totaal zinloze bestaan te faciliteren.

wakkere_nederlander | 06-01-15 | 09:32

@simpelman | 06-01-15 | 09:25
Ik heb mijn auto nodig voor mijn werk.
Ik werk op een afgelegen industrieterrein waar geen enkele vorm van openbaar vervoer rijdt, fietsen is geen optie.
Zal ik dan maar ontslag nemen en een uitkering gaan trekken?

necrosis | 06-01-15 | 09:32

-weggejorist-

elkipo | 06-01-15 | 09:31

Catalogus Aanschafprijs Nederland: +/- € 39000,00

Catalogus Aanschafprijs Duitsland: +/- € 32000,00

Heb 'm alleen voor ong € 27000,00 gekocht! :-)

DerWaarheid4 | 06-01-15 | 09:31

Rij je in een auto? Je bent een melkkoe voor de overheid.
Werk je ook nog? Je bent hard op weg de grootste melkkoe van de stal te worden!
Rook je? of drink je graag een pilsje? Gefeliciflapstaart! Je behoort nu tot de top van de veestapel!
.
Ik krijg geen enkele bijslag/toeslag/gratisgeld van de roverheid.
Ik verdien 45k per jaar en betaal me scheel aan belastingen, heb geen kinderen en kan dus op geen enkel gratisgeld potje aanspraak maken, niks geen soepsiedie voor mij..
Mijn zwakzinnige buitenlandse buren werken niet, hebben 7 kinderen in een klein appartement en krijgen meer dan 3000,- per maand aan gratisgeld toeslagen en weet ik veel wat nog meer. (tsja, postbode moet de post wel goed bezorgen toch?)
Anyway - als je jezelf kan redden kleedt de roverheid je alsnog uit.
Per jaar houd ik ongeveer de helft van mijn salaris over, rest is voor de 'buren', iemand moet ze toch onderhouden?!

Nutcase13 | 06-01-15 | 09:31

@simpelman 9:25
Jij bent werkloos, geen gezin, hebt de hele dag niks te doen en woont ergens midden in de Achterhoek. Zo kan ik het ook.

de Voorzittert | 06-01-15 | 09:30

@simpelman
what's in a name...

ozewiesewoze | 06-01-15 | 09:30

Kostenvergelijk auto per jaar:

Verzekering Nederland: €516,00
Verzekering Duitsland: €540,00
Wegenbelasting Nederland: €1480,00
Wegenbelasting Duitsland: € 220,00
Diesel Nederland: € 1,279
Diesel Duitsland: € 1,179

20km/h te hard rijden op snelweg: € 162,00
20km/h te hard rijden op Autobahn: € 30,00

Aanschafprijs Nederland:
Aanschafprijs Duitsland:

DerWaarheid4 | 06-01-15 | 09:29

Van dat geld gaat precies 0,0 cent naar de verbetering v.d. luchtkwaliteit. Is gewoon ordinaire tolheffing.

Een werkende arme die zijn auto nodig heeft en het gore lef heeft omstreeks 05.41 uur 1 keer in te halen met 107,37 km/u op de zesstrooks A2 valt meteen onder het bijstandsniveau van de risicoloze thuiszitter die hij financiert.
Ga zo door, jongens.

Magdatkandat | 06-01-15 | 09:29

Een veel effectiever middel om de luchtkwaliteit te verbeteren is dat dit soort politici stoppen met het uitbraken van dergelijke verbale incontinentie.

Voorts komt er jaarlijks al meer dan genoeg taxpoet binnen welke besteed kan worden aan het verbeteren van het milieu. Echter, dankzij spilzieke politici als Abdeluheb met hun maakbaarheidsillusies verdwijnt dit geld in bodemloze putten en subsidiesponzen. Verslaafd als zijn zijn aan het uitgeven van andermans geld.

Markies DeCanteclaer | 06-01-15 | 09:27

Is automobilisme een verslaving of zo? Automobilisten stappen toch écht vrijwillig in hun auto en als ze vijf rondjes extra over 's Heerens wegen rijden, is er niemand die ze daartoe dwingt.
Je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen. Nooit last van files. Nooit bekeuringen wegens te hard. Je betaalt geen parkeergeld of brandstofaccijns en jouw geld stroomt ook niet naar akelige oliesheiks. Probeer maar eens, het kan echt en de overheid stuurt geen dienders op je af om je met de wapenstok terug de auto in te jagen.

simpelman | 06-01-15 | 09:25

@Mean Dean | 06-01-15 | 09:15
Dijsselbloem moet de naheffing van Brussel toch ergens van betalen?

necrosis | 06-01-15 | 09:24

Eerst kwam ik met de auto naar de Randstad. Toen met de trein. Tegenwoordig zou ik niet weten wat ik er nog te zoeken heb en kom er dus nooit meer.

Mesmer | 06-01-15 | 09:24

@McPhart | 06-01-15 | 09:15
Nederland kenniseconomie! Haha.
Ja we zijn echt marktleider in tablets, mobiele telefoons en gameconsoles. NOT!
We slaan de plank al jaren mis terwijl er juist op dit gebied veel spannende en kansrijke ontwikkelingen zijn.

De definitie kenniseconomie betekend alleen maar dat als je goede kennissen bij de PvdA of D66 hebt je het nog kan maken in Nederland anders mag ja aansluiten aan de slavenpolonaise.

wakkere_nederlander | 06-01-15 | 09:23

"Door meer trajectcontrole en hogere parkeertarieven wil men de luchtkwaliteit verbeteren." Lees: door meer trajectcontrole en hogere parkeertarieven wil men meer inkomsten genereren.

Schoorsteenveger | 06-01-15 | 09:22

Hoorde Abdeluheb (heeft geen auto) net op BNR. De schaamte compleet voorbij.

de Voorzittert | 06-01-15 | 09:19

"Verkeerswethouders dienen in het bezit te zijn van een rijbewijs en auto en zich hierin op eigen kosten minimaal over tienduizend kilometer per jaar te verplaatsen."

Leg dat maar vast in de Grondwet. Nederland is intussen wel genoeg verkloot door bakfiets/grachtenpandeigenaren.

Professor Superhirn | 06-01-15 | 09:19

"In Nederland kun je straks alleen nog betaalbaar leven als je nooit je huurhuis verlaat, gaat uitkerings- en toeslagtrekken ...."

Dat is dan ook precies de bedoeling. Communisme 2.0 zullen we maar zeggen. De overheid zal niet rusten voordat iedereen overal en altijd in de gaten gehouden kan worden, alles eigendom is van de staat en iedereen financieel afhankelijk is van die overheid.

Maar goed, jullie kiezen er elke keer zelf voor dus heeft mopperen niet zoveel zin.

James Lastig | 06-01-15 | 09:18

Onze straat is een brede overzichtelijke laan waar niet eens auto's aan de zijkant geparkeerd mogen worden. Om 50km per uur te rijden moet je echt angstvallig op je tellertje kijken (ook gevaarlijk). Dat is nu dus een 30km zone geworden.
En weet je wat? Ik ga me d'r gewoon aan houden. De fuk!
Lekker in de spits zowat stil gaan staan.
Gisteren al bijna letterlijk slaande ruzie gehad met een tokkie buurtbewoner. Schijt.

wakkere_nederlander | 06-01-15 | 09:18

Wel potverpielekes! Waarom?
Kwoot overheid:
"Voor het vijfde jaar op rij is de lucht in Nederland schoner geworden. [...] Bijna overal in Nederland ligt de stikstofdioxidevervuiling en de uitstoot van fijn stof ruim onder de grenswaarden."

Zeddegeizot | 06-01-15 | 09:18

Ik woon in Duitsland! Heb net een splinternieuwe auto gekocht! FF vergelijken!

Octavia Diesel 150 pk:
Verzekering:
Nederland

DerWaarheid4 | 06-01-15 | 09:18

necrosis | 06-01-15 | 09:13
Dat is simpel. De extra opbrengsten vloeien naar innovatieinitiatieven waardoor er meer schone energie gebruikt / ontwikkeld wordt.

Haha oh nee toch niet.

Mean Dean | 06-01-15 | 09:15

Nederland is al jaren niet meer interessant voor ambitieuze, intelligente mensen.
Dat de overheid zogenaamd investeert in de "kenniseconomie" is de grootste gotspe van de afgelopen 50 jaar.

McPhart | 06-01-15 | 09:15

Mooi zo! Want als de luchtkwaliteit straks is verbeterd kan ook de zorgverzekeringspremie omlaag... oh wacht

Cell | 06-01-15 | 09:14

De enige luchtkwaliteit die aangepakt moet worden is het gebruikelijke vieze links/groene luchtje dat aan dit soort pestvoorstellen hangt.

Zeddegeizot | 06-01-15 | 09:14

Nee, het houdt dus nooit op...... De duimschroeven zijn inmiddels zover aangedraaid, dat de duim niet meer zichtbaar is. En nog is het niet genoeg.

Betweetert | 06-01-15 | 09:13

Hoe wil men door hogere parkeertarieven de luchtkwaliteit verbeteren?
Ik ken niemand die zijn auto stationair laat draaien tijdens het parkeren.

necrosis | 06-01-15 | 09:13

Ook opgevallen? Overal sinds 1 januari absurde 30km zones!
Dus fietsers opgepast! Jullie gaan ze ook pakken!

wakkere_nederlander | 06-01-15 | 09:13

Sterf overheid, sterf!

pibasso | 06-01-15 | 09:13

Luchtkwaliteit verbeteren. Hoe de neuq doe je dat door je parkeertarieven te verhogen? Ik zie naast de weg overigens nog steeds geen luchtverfrissers staan. Roverheid

Koenjooww | 06-01-15 | 09:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl