Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EBRU UMAR - Grote mensen logica

ebrupica100pix11.jpegToen banken nog handelden volgens hun taakomschrijving, was er de NMB. Er werkten meneren in pakken die aan het MKB kredieten verschaften; hun slogan was ‘de NMB denkt met u mee’. Er was ook nog een andere bank: De Postbank. Elke Nederlander had er wel een rekening lopen. Op een dag gingen de twee banken samen. Nederland vond dat maar een raar verhaal, twee zulke uiteenlopende banken die samengingen maar oké, de meneren zouden het wel snappen. Niet veel later kwam er nog een bedrijf bij: Nationale Nederlanden. Het geheel ging ING heten en lijfde steeds meer verzekeraars in. Heel Nederland kon zien dat het nieuwe credo (groot groter grootst) gedoemd was om te falen, behalve bestuurders en politici. Tegen de tijd dat het kaartenhuis in elkaar zakte, had ING zo’n 105.000 medewerkers. Tegenwoordig is ING een schim van wat ze ooit geweest zijn. Er werken nog maar 16.000 mensen en een nieuwe reorganisatie is al aangekondigd. Nu boeit die hele ING natuurlijk niemand (alle andere banken zijn trouwens van dezelfde hoogte gevallen) maar interessant is wel hoe een beetje Nederlandse burger, belastingbetaler, élk fiasco ziet aankomen dat door politici en bestuurders wordt weggehoond. De banken zijn één ding, de Europese Unie slechts een variant erop. Volgens onze politici en bestuurders in Brussel kan de Europese Unie niet groot genoeg zijn. Voormalige communistische landen, landen met totaal andere culturele roots, totaal andere financiële moraal? Hop erbij. Hoe groter, hoe beter. Hoe veiliger. Een leek ziet het fiasco aankomen, dus zo gek is het niet dat half Europa woedend schreeuwt om Griekenland eruit te denderen. Maar wij burgers zijn idioot, zij in Brussel weten het beter en maakten 380 miljard euro over om het land van slechts 11 miljoen inwoners bij Europa te houden. Een Griekse exit zou zogenaamd dramatisch zijn. Anno 2015 blijkt die Grexit volgens Merkel wél mogelijk. Krijgen we die 380 miljoen dan terug Angela? Ja sorry, ik begrijp het niet helemaal. Terwijl iedereen met gezond verstand kan zien, wat de juiste manier van handelen zou zijn, verdwijnt ergens in het leven alle logica bij politici en bestuurders. Kapotmaken lijkt het credo. En terwijl de Nederlandse belastingbetaler op de blaren zit en dubbele banen draait, komen zij weg met het nemen van foute beslissingen. Gelukkig 2015 hoor! Accidents waiting to happen: 1. Sluiten van 200 politiebureaus? Dat gaat mis, maar nee, oom Ivo denkt er anders over. 2. 750 asielzoekers in een dorp met 150 inwoners: head desk. Facepalm. 3. Verzekeraars die winstmaximalisatie nastreven, de macht geven over zieke patiënten? De dood is goedkoper dan een vrije artsen cq. ziekenhuiskeuze. 4. Provinciale verkiezingen in maart? Rutte gaat liegen over belastingverlaging en teruggave van euro’s. 5. De islamisering van Nederland gaat lekker snel. Niet dat onze politici het weten want totale NIMBY-fail met Westermoskee. 6. ROEPT U MAAR!

Reaguursels

Inloggen

Wat je ook vind van ebru deze was wel errug sterk

Meningites | 06-01-15 | 16:56

5.
Frank Bijdendijk (Stadgenoot /het Oosten ) schijnt vol goede bedoelingen te zijn geweest bij de bouw van de Westermoskee.
Maar de weg naar de hel wordt geplaveid met goede bedoelingen ;-)

halve pinda | 06-01-15 | 05:09

De tijd voor de verkiezingen staan bekend als de tijd der loze beloften.

Rest In Privacy | 05-01-15 | 17:12

Economie groeit weer, criminaliteit neemt af. We leven in een van de fijnste landenen ter wereld. Als je in het in Nederland niet naar de zin hebt, moet je hoognodig aan de medicatie.
Bakito | 04-01-15 | 20:43

Hé rifaap: Ga eerst de taal eens fatsoenlijk leren (wat is/zijn landenen), en daarna die knikkers in je kop eens afstoffen, in de hoop dat je eindelijk eens gaat zien.

Ik leef al een aantal jaren in een zogenaamd derdewereldland, waar het allemaal zo slecht zou zijn.
Ik kan je vertellen dat de gemiddelde mens in een derdewereldland het heel wat beter heeft dan de gemiddelde autochtoon in NL.
Ik ben hier nu voor familiebezoek, maar ben wel weer heel erg blij als ik deze zooi over een paar weken weer kan verlaten.
Alles word je hier afgenomen, en weggegeven aan de EU, de allochtonen die hierheen komen, maar zelfs die terug gaan, of hier zelfs nooit geweest zijn (zogenaamde ontwikkelingshulp).
Heel de wereld lacht zich een dubbele krul in de l.l om de stommiteiten van dit kudtlandje.

Rest In Privacy | 05-01-15 | 14:26

Niet iedereen kijkt weg gelukkig dank je ..

Amsterdam Hustler | 05-01-15 | 12:56

Marsepein! Groot en klein!

Petskast | 05-01-15 | 10:29

Ik moet altijd wel lachen om de term hoog opgeleid. Ik vat dat altijd samen als in de juiste vorm gekneed en op de juiste of gewenste manier denken. Qua echte kennis valt het namelijk in de praktijk nogal tegen en is het vaak één richting uit, de raakvlakken er omheen is grijs of zwart gebied. Daarnaast zijn de opleidingen vaak aan de scholieren aangepast krijg ik het idee en niet andersom.

Mark van Leeuwen | 05-01-15 | 09:34

@MrWorf | 05-01-15 | 06:45

U heeft met deze tegel uitgebreid gelogen. Waarom?
Marktwerking in de bankensector pretenderen terwijl de hele sector door de schatkist gered moesten worden. ING gered door groei, niet door enorme staatsgaranties.. Ahum.
.
Mag dit, redactie? Of moet mr Worf gewoon naar Trouw.nl? Maximum warp, vanzelfsprekend...

Parel van het Zuiden | 05-01-15 | 08:33

De gevestigde politiek heeft op diverse terreinen een verwoestende koers ingezet. Overigens decennia terug al. De gevestigde politiek heeft al bij bij diverse gelegenheden duidelijk laten blijken geenszins van plan te zijn om die koers te wijzigen. Als je gevestigde politiek, fatsoenlijk zo u wilt, blijft stemmen krijgt u dus verdere verwoesting.
.
Het is werkelijk zo simpel!

Parel van het Zuiden | 05-01-15 | 08:23

G*dT je hoeft geen profeet te zijn om te voorspellen dat corporatiedirecteur,F. Bijdendijk voor 218.387,- euro op de loonlijst van het Oosten verneukt zou worden door turken!
Nulliteit FB was gewaarschuwd.
*mundus vult decipi, ergo decipiatur*

kapitein oosterlng | 05-01-15 | 08:22

@de Voorzittert | 04-01-15 | 23:01
Inderdaad, bovendien kon je die betreffende (zogenaamd perpetuele lening) 2 jaar voor lossingsdatum op 95% van de waarde kopen, dus dat leverde je dan een rendement van 10 1/2% op jaarbasis op. Dat krijg je niet op je spaarrekening!

Brulboei_61SB | 05-01-15 | 08:06

6.
1. SNSReaal dreigt om te vallen, wordt gered met belastinggeld. ONS geld!
2. Nieuwe topman verdient meer dan Balkenende, reden talent is duur. Exact dat waarvoor ze de nieuwe wet topinkomens willen invoeren, doet de overheid zelf wel gewoon schaamteloos.
3. Bank en verzekeraar worden gesplitst. Kost weer bakken met geld. Maar betere overname kandidaat, althans dat willen ze ons laten denken.
4. Afdeling na afdeling sluit bij de verzekeraar. Gaat het dan zo slecht bij de verzekeraar? Welnee, ze hebben mooie zwarte cijfers. Waarom sluiten de afdelingen dan? Welnu, het personeel is te duur. De 'productie' wordt naar India gebracht en de mensen op deze afdelingen worden ontslagen. Maar is dat dan niet dubbelop betalen? Eerst redden en daarna al die WW / bijstandsuitkeringen betalen voor de burger? Jawel, maar daar heeft Jeroen SCHIJT aan!

MarcS | 05-01-15 | 08:05

@Peshmelba | 04-01-15 | 20:53
`Bij de invoering van de euro hebben wij allemaal met de omwisseling van guldens naar euro's 10% te kort gekregen`

Oh? En hoe had jij dat dan graag gezien? Alles uit het buitenland nog eens 10% goedkoper zodat onze eigen producerende industrie nog sneller het water aan de lippen zou staan dan nu al het geval was? Sinds de EU wordt landbouw in dit land zwaar gesubsidieerd om de prijzen laag genoeg te kunnen houden ten opzichte van de lagelonenlanden in het zuiden en oosten van de EU. De basis van deze unie is compleet fout omdat deze niet is gebaseerd op eenheid, maar op het benadrukken van de economische verschillen. Een verschil dat er overigens niet was met Duitsland, maar waar omwille van de handelsbalans juist wel een koersverschil werd gehandhaafd. Door dat koersverschil in de overgang naar de euro te verwerken werd die handelsbalans natuurlijk juist verstoord en was handelen met Nederland ineens een stuk goedkoper. Andersom zou de Nederlandse burger er niet beter van worden, maar ook niet slechter, en dat was van het begin af aan (Verdrag van Maastricht - 1992) al de opzet. Tot zover dus de politieke theorie, die er zeker geen rekening mee hield dat de handel daar meteen met een inflatie van ruim 6% op zou reageren.

En het was dus Kok die als minister van Financiën onder Lubbers 3 verantwoordelijk was voor de koersvaststelling waarmee de gulden voor de toen nog ECU zou worden omgewisseld.

Pierre Tombal | 05-01-15 | 07:58

@MrWorf
De ING heeft niet overleeft door te groeien. De ING heeft overleefd door met als andere banken haar klanten uit te persen. Laagste rente op spaargeld, hoogste van Europa op diensten en hypotheken. Monopolie shit.
Voorbeeld: Rabobank die claimt fe goedkoopste hypotheek aan te bieden. 42.000 eigen werknemers krijgen die "goedkoopste hypotheek" echter met 30% korting. Vraag over gesteld. Waarom moet ik als klant die korting betalen? Antwoord: deze vraag is zo moeilijk dat er minimale 3 maanden!!!!! nodig hebben boor een antwoord..... Hyena's, allemaal.

RoBD=Skullfucker | 05-01-15 | 07:57

Stom. Weer aangeklikt.
'Het volk ziet het wel, politici niet'. Leuk bedacht. Bij alle bovenstaande punten heb je ongelijk. Het feit dat je niets van getallen snapt is onderdeel van het probleem. Een bord voor je kop en luiheid (cultureel bepaald?) lijken me een nog groter deel bepalen.

1. ING heeft overleefd door te groeien. En is heel succesvol geweest (en nog steeds). Verleent meer krediet dan NMB ooit gedaan heeft. Helpt bedrijven in buitenland. Gezien wat er met SNS is gebeurd? Aantal werknemers zal wel dalen idd. Iets met vooruitgang.

2. Natuurlijk sluiten kantoren. Net als bij elke dienstverlener. Waarom? Er komt niemand meer. Interwebs enzo. Weet je wat het kost om kantoren open te houden? Aantal standplaatsen neemt overigens veel beperkter af. Meer geld om boeven te vangen. Jeeh.

3. Dat werkt dus prima. Dertig jaar geleden heel normaal. Incidenten? Zeker. Structurele problemen? Nope.

4. Marktwerking. Heeft zich in verschillende domeinen prima bewezen. Gaat hier ook gebeuren. Kijk maar naar de huidige prijsontwikkeling van verzekeringen.

5. Nederland is amper geïslamiseerd. En volgens elke beschikbare studie zal dat niet meer (wel minder) worden de komende decennia.

Waarom mag in Trouw niet gelogen worden en op GeenStijl.nl wel? Redactie?

MrWorf | 05-01-15 | 06:45

Een referendum houden per direct zou de oplossing zijn, hoeft de overheid geen poging tot nadenken te doen, horen- zien- zwijgen, ons land verkwanselen aan nieuwkomers en de EU moet een halt toegeroepen worden.
We leven in een onbetaalbare samenleving waar de verstandsverbijstering hoogtij viert, maar niet bij de burgers de slachtoffers van dit fenomeen, zij zijn bestolen van wat zij hebben opgebouwd om bovengenoemde te kunnen financieren.
Hoe willen zij nu nog een in feite bankroet land er bovenop helpen er is gestolen waar mogelijk onder het mom van eerlijke verdeling maar voor wie is die verdeling dan? niet voor de mensen die met bloed zweet en tranen dit land opgebouwd hebben.
Dus een referendum en verkiezingen plus uitvoering hiervan.

Jetstream | 05-01-15 | 02:34

Een referendum houden per direct zou de oplossing zijn, hoeft de overheid geen poging tot nadenken te doen, horen- zien- zwijgen, ons land verkwanselen aan nieuwkomers en de EU moet een halt toegeroepen worden.
We leven in een onbetaalbare samenleving waar de verstandsverbijstering hoogtij viert, maar niet bij de burgers de slachtoffers van dit fenomeen, zij zijn bestolen van wat zij hebben opgebouwd om bovengenoemde te kunnen financieren.
Hoe willen zij nu nog een in feite bankroet land er bovenop helpen er is gestolen waar mogelijk onder het mom van eerlijke verdeling maar voor wie is die verdeling dan? niet voor de mensen die met bloed zweet en tranen dit land opgebouwd hebben.
Dus een referendum en verkiezingen plus uitvoering hiervan.

Jetstream | 05-01-15 | 02:34

@Bakito | 04-01-15 | 20:43
Je moet medicatie niet verwarren met jouw indoctrinatie aap.

INH.30CL | 05-01-15 | 02:25

"Toen banken nog handelden volgens hun taakomschrijving". Daarmee was alles reeds gezegd, want toen waren ze nog niet ,genetisch, gemanipuleerd, de gevolgen ondervinden we dagelijks. Lijkt wel of ze scenario van Kim Jung Un gejat hebben.

Archy Bunker | 05-01-15 | 01:33

2015 Wordt kut Ebru. :D

PowPow | 05-01-15 | 00:43

wat er zeker zal gebeuren is dat de conflicten in het midden-oosten zich zal uitbreiden naar west-europa. zo een incidentje in sydney of ottawa gaat zich ook voordoen in verscheidene europese steden. en vervolgens zal dit reacties oproepen. het teken staat aan de wand. de multiculturele maatschappij, die uiteraard nooit bestaan heeft, is gewogen en te licht bevonden.

minimá-armezusvan.. | 05-01-15 | 00:36

De meeste NL politici beschouwen hun baan hier vooral als spingplank om een mooie baan in Brussel te bemachtigen. Gunstige faciliteiten met een mooie belastingvrije salariering. bereik je natuurlijk nooit als je je hier als EU tegenstander opstelt.

Bena | 05-01-15 | 00:30

Eh.. Ebru, het GS-topic 5 deuren verderop al gelezen? "Politie schaft misdaadbestrijding af"? De criminaliteit daalt ab-so-luut NIET in NEEderland, er wordt alleen niets mee gedaan! Werd een aangifte eerst nog netjes geregistreerd voor de statistieken, nu gebeurt zelfs DAT niet eens meer. Het is volgens opa ivo te duur! Dus schaffen we het maar helemaal af. De politieburo's gaan dicht en straks bestaat er alleen nog een FICTIEF loket online, waar je aangifte kunt doen, maar waarvan je dus weet, dat je formulier na invullen direct wordt GEWIST!
Lees het topic maar n's. Lees ook de reacties, dan wordt al snel duidelijk in wat voor situatie we beland zijn dankzij demente sloopkogel ivo opstelten.

prakkie | 05-01-15 | 00:22

380 miljard geven en 380 miljoen terugvragen?
Onpartijdig | 04-01-15 | 20:53

Nope, die 380 miljard hebben we er al ingestopt en die zijn we gewoon kwijt.
We geven gewoon nog 380 miljoen extra mee omdat ze na de exit natuurlijk wel een nieuw logo moeten hebben, nieuw briefpapier en de drachme persen moeten weer van zolder worden gehaald.( als die tenminste nog niet de shredder ingeschoven zijn natuurlijk...)

loze stijl | 05-01-15 | 00:13

Ebru haal volgende keer eerst die piemol uit je bips voor je je stukje schrijft. Iedereen met gezond verstand kan zien, dat dat de juiste manier van handelen zou zijn schat. Wordt 't beter van.

IQmin100 | 05-01-15 | 00:10

witwas | 04-01-15 | 20:42
"Privatisering de winsten, socialiseer de verliezen"
What's new?

kloopindeslootjijook | 04-01-15 | 23:58

De gemiddelde Europeaan ziet slechts het topje van de beerput die de EU burgers staat te wachten. Megalomane idioten regeren in Brussel en praten elkaar na terwijl ze zich volproppen met onze centen. Er is geen plein in Europa dat groot genoeg is om al die volgevreten verraders in Brussel, Den Haag en de rest aan de galg te hangen. Maar ik kijk uit naar die eerste officiële Europese feestdag. De dag dat Europa voor het volk koos.

Mike Gaatjeniksaan | 04-01-15 | 23:56

Euro below 1.19 against the dollar. Lowest since 2006.

lady blabla | 04-01-15 | 23:53

6. De feminisering van het basisonderwijs. Er is geen kind van 11 dat nog normaal kan rekenen.

faz | 04-01-15 | 23:30

Zelden iemand gezien die zijn nick zo weinig eer aandoet dan Erasmus1000

RoBD=Skullfucker | 04-01-15 | 23:27

@de voorzitter
De banken, zeker de ING,konden zo snel betalen door ons, de klanten totaal te belazeren en uit te persen.
Geen rente op spaargeld, maar zelf gratis lenen. Kunstmatig hoog gehouden rentes op hypotheken.
8% een mooie rente? Verkapte belastingen door een combi van zieke graaiers en hypocriete politici. Zum kotzen!

RoBD=Skullfucker | 04-01-15 | 23:25

@Duitse herder. Bedoelde eigenlijk dat ik hier straks als enige hoge opgeleide autochtoon tussen alle allochtonen zit. Maar alleen zal ik inderdaad niet zijn.

Ken meerdere mensen die zijn geëmigreerd, maar het gaat wel erg hard als ik de door jou meermaals getoonde cijfers zo zie.

Is er in Denemarken nog vraag naar register accountants?

hans123 | 04-01-15 | 23:14

De ING betaalde een miljardenlening met 8% rente terug. Beter rendement anno 2015 bestaat niet. Niet zo zeiken dus.

de Voorzittert | 04-01-15 | 23:01

erasmus1000 | 04-01-15 | 22:36

Jij wil graag dat Pechtold hier gaat schrijven?

duitse herder | 04-01-15 | 22:48

erasmus1000 | 04-01-15 | 22:36
?
Ga jij weer eens heel snel in je hok !!!

asylumstreetspanker | 04-01-15 | 22:41

Daarom steun en volg "Pegida Nederland" op FB..!

number668 | 04-01-15 | 22:39

-weggejorist-

erasmus1000 | 04-01-15 | 22:36

Voor diegenen die weg willen, ik heb een vacature voor een BI developer in 0045 (ben geen hr overigens; is uitbreiding van mijn team). Leuk internationaal bedrijf in de gaming/3d sector.

ViagraFalls | 04-01-15 | 22:30

Het allerbelangrijkste voor politici is het masseren van de EU zodat er een mooi baantje in het verschiet ligt!

Marc52 | 04-01-15 | 22:16

hans123 | 04-01-15 | 22:12
.
Nee hoor...

Immigratie naar Nederland:

2000 t/m 2009

aantal 1.186.197 - gemiddeld 118.629

2010 - 154.432
2011 - 162.962
2012 - 158.374
2013 - 164.772
2014 - 175.000 (verwachting)

Aantal 810.540 (opleidingsniveau: geen informatie beschikbaar)

* Totaal generaal 2.001.737 immigranten *

duitse herder | 04-01-15 | 22:14

Als de goed opgeleide Nederlanders in dit tempo blijven emigreren ben ik hier straks nog de enige!

hans123 | 04-01-15 | 22:12

asylumstreetspanker | 04-01-15 |

Er is inmiddels een verschil in Nederland. Er zijn nu Nederlanders en Hollanders. De Hollander gaat weg.

duitse herder | 04-01-15 | 22:08

Wij=ons

asylumstreetspanker | 04-01-15 | 22:06

Het werd in de jaren '80 nog gesteld dat de burger mondig moest zijn.

Zo ... zijn ze me daar even supersnel van afgestapt zeg.
En het maar gek vinden dat autochtone burgers verrechtsen.
Tijd voor verandering zeg ik, grote verandering.

Mr.Red | 04-01-15 | 22:05

We mogen dan wel in één van de fijnste landen van de wereld wonen, maar dat ligt niet aan de politiek en de banken,maar aan het fatsoen van wij als inwoners.
De Politieke leiders zijn onverantwoordelijk net als de banken en de top van de (semi-)overheid.

asylumstreetspanker | 04-01-15 | 22:05

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:50

Heb uiteindelijk gewacht tot Prinsjesdag. 1 dag daarna het gehele NL plan afgeblazen. Kom eerst maar eens met een betere economie en lagere arbeidskosten.

duitse herder | 04-01-15 | 22:00

@Bolder. That's what i am saying. Ongefundeerd staat weliswaar in het motto van geenstijl maar de meeste auteurs hebben hun feiten wel op rij.

Family Guy | 04-01-15 | 21:53

@duitse herder
Dan ligt heg aan me nick. Volgende keer gewoon met je eigen naam zaken doen. Heb je het wel bij andere banken beprobeerd?

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:50

Factcheck www.ing.com:
ING has about 82,000 employees worldwide. About 64,000 of them work in the banking business and about 18,000 in the insurance business.

Bolder | 04-01-15 | 21:49

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:36

Het ging niet eens om krediet. Volstrekt risicoloze transacties. Alsmede 4-7 NL arbeidsplaatsen als start.

duitse herder | 04-01-15 | 21:47

cucaracha | 04-01-15 | 21:34

Dat is juist.

duitse herder | 04-01-15 | 21:45

73.000 werknemers +1 enge stagiaire? Family Guy | 04-01-15 | 21:35

cucaracha | 04-01-15 | 21:42

Goed stuk , spijker kop hamer niks aan toe te voegen .
Maar we roepen dit al maanden , iedereen is totaal vergeten dat toen de tijd rijp was er geen enkel protest was .
alles is willens en wetens er door gedrukt niemand en vooral de vakbonden waarvan de top zijn weg gekocht via overheids-baantje.s de vakbond die normaal achter de werkman stond er is slechts een slappe aftreksel van over ,en kijk ik met weemoed naar de belg en fransman of duitser ..........

witchmaster | 04-01-15 | 21:42

@miko | 04-01-15 | 20:55
En uiteraard krijg je voor dit soort opmerkingen minnetjes op het sociaalblok genaamd geenstijl.

miko | 04-01-15 | 21:42

@AbleArcher13 | 04-01-15 | 21:39

Nee ? Want dan houden de rijken minder over ?

Supermatthijs | 04-01-15 | 21:41

Het is nu eenmaal aan alle kanten crisis, gewoon positief blijven, meer kan je niet doen. (behalve niet op linkse partijen stemmen)

AbleArcher13 | 04-01-15 | 21:39

@duitse herder
Nou, de ING heeft kennelijk geen boodschap meer aan trouwe klanten. Alle banken blijven op hun geld zitten om de verplichte buffers aan te vullen. Gek eigenlijk, want ze kunnen bijna gratis geld krijgen van de ECB en dat tegen een behoorlijke rente door te schuiven aan jou.

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:36

6. Facebook-comments gebruiken om politieke standpunten te maken en het OM bezig te houden. i.imgur.com/0M8Q4Ii.png

Halsje Femkema | 04-01-15 | 21:36

Correctie Ebru: ING heeft geen 16.000 medewerkers maar wereldwijd 73.000. ING heeft kantoren 42 landen en is actief in bijna ieder land ter wereld en is als een van de fucking grootste banken ter wereld nog steeds 2 keer groter dan Rabo en ABN samen. Het balanstotaal is ca 1.000mrd dat is bijna twee keer het NL bnp, in 2007 was dat 1.300mrd. Zo hard is ING ook weer niet gekrompen dus. Momenteel is ING weer fors aan het groeien, autonoom dus niet door overnames. ondanks de ontslagrondes in NL. Ik ben trots op zo'n mooi Nederlands bedrijf.

Family Guy | 04-01-15 | 21:35

duitse herder | 04-01-15 | 21:24

1.800.000 goede mensen het land uitschoppen die goed opgeleid zijn en kapitaal hebben om te investeren.
Dat aantal blijft jaarlijks stijgen met 150.000-200.000.

Ah, in 2015 dus 1.950.000 - 2 miljoen? En deze trend blijft doorzetten? Goed opgeleide duitse herder?

cucaracha | 04-01-15 | 21:34

Alles moet "groot, groter, grootst" worden zodat de mensheid compleet afhankelijk van een paar grote wereldspelers wordt. We eten dagelijks al voor een groot deel van 1 van de 5 wereldspelers w.o. P&G, Unilever, etc. Verder heersen de H&M's en Ikea's deze wereld.

Ook in Nederland wordt de diversiteit van de artikelen drastisch minder. Voor boodschappen te halen heersen de AH's en Jumbo's alwaar het assortiment ook tanende is. Bouwmarktketens zijn ook al samengevoegd en veranderd van bouwmarkten in halve lifestyle winkels.

Nu zijn deze nog goedkoop maar zodra wij afhankelijk van hun worden zal het wel veranderen!

Banken financieren alleen nog maar dit soort grote ketens en zullen op termijn (mede) eigenaar zijn van de paar grote multinationals. Ons economisch systeem zit nu eenmaal zo in elkaar en is niet gemaakt om "het gewone volk" te dienen.

Op weg naar een nieuwe wereld orde waar een kleine elite de dienst uitmaakt.

Slaap zacht medelanders.

rowe | 04-01-15 | 21:28

6. Defensie krijgt er 100 scherfvesten (#trendbreuk) bij terwijl er binnenkort tanks nodig zijn.

Driewerf Hoezee | 04-01-15 | 21:27

6.
1.800.000 goede mensen het land uitschoppen die goed opgeleid zijn en kapitaal hebben om te investeren.
Dat aantal blijft jaarlijks stijgen met 150.000-200.000.

duitse herder | 04-01-15 | 21:24

Ja zucht jongens, ik roep dat hier al vanaf 2006, en heb de moed eigenlijk opgegeven toen ik keer op keer de polls zag.
Net een jojo, van VVD naar D66, van D66 naar VVD, want we zijn zo liberaal.
Dat die zogenaamde liberalen u en het hele MKB de nek om draaien mag de pret niet drukken, dat ze u een corporatistische heilstaat in rommelen, who cares, wij zijn rechts, dus VVD of D66.

bakoenin | 04-01-15 | 21:22

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:12

Ja ik was verrast daar de ING destijds mijn zakelijke bank was. Ik blijf goede mensen en bedrijven trouw, vandaar deze keuze.

duitse herder | 04-01-15 | 21:22

@ Van Duyvenbode | 04-01-15 | 20:58
Dank, jij ook.

Lewis | 04-01-15 | 21:19

@Bakito | 04-01-15 | 20:49

Hoezo ongefundeerd? Dat zeg jij.... de kampioen van ongefundeerd geblaat! Sorry, ik kan jou geen seconde serieus nemen.... zelden een zinnig argument in één van je bijdrages kunnen ontdekken.

Succes verder!

Fatwabuster | 04-01-15 | 21:13

Duitse herder
Enje was verrast?

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:12

@Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:05
Precies, alleen die mensen mogen aanschuiven in het voor de burger niet bereikbare Brussel.

toetanchamon | 04-01-15 | 21:11

Heb afgelopen zomer in NL contact gehad op zakelijk niveau met de ING. Het ging om een permanente investering in NL.
Te lang verhaal kort. Nevernooitniet. Amateur bankbedienden zonder inzichten en inhoud. Vooral op management niveau.

duitse herder | 04-01-15 | 21:11

@Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:05
Ach, als iedereen die de Multinationals een handje helpen met de bouw van de EU, beloond wordt met een leuke bestuursfunctie, dan kom je een heel eind.

Moriarty | 04-01-15 | 21:10

EU is niet meer dan een grote afzetmarkt voor de multinationals. Dus hoe groter hoe beter. Opmerkelijk is echter wat een bestuursapparaat daar voor nodig schijnt te zijn.

Graaf van Egmont | 04-01-15 | 21:05

"... die 380 miljoen dan terug ..."
Dat is alleen maar een beetje rente, schat. Volgens Jan-Kees de Jager.

Fijnstoffer | 04-01-15 | 21:05

7. Ik zal het maar in het engels doen deze. Ebru je moet en Paradigm Shift maken.
--
Je bekijkt het allemaal vanuit je aangeleerde kijk, via het Nederlandse Staats School Stelsel, op het Nederlandse Partij Politiek Stelsel. Stop daarmee. Het word tijd dat je het gaat omdraaien. Dus dat je niet bezig bent met het beleid maar met de oorzaak van dit beleid en de wanorde die aanstaande is door dit beleid.
--
Het partij stelsel heeft zijn langste tijd gehad. En dat moet opgedoekt en opgeruimd worden. Besef je je wel dat er nu meisjes en jongens binnen de kaders van de politieke partijen worden opgeleid om ons te regeren. Dezelfde soort nitwits dat nu als beroeps de banken van de 2k bevolken. De volgende generatie machts likkers en banen jagers staat klaar.
--
Het partij politieke systeem is de fout en niet een "paar" booslims of een hanjevol beroeps politie like peggold of nog erger, maar die is bijna weg, samson. Door je te richten op de elementen speel je de politiek in de kaart en weten zij zich te herstellen en zal een groot deel van het volk weer stemmen op.......... daar komen ze D66, PVDA, CDA.... etc.etc.

Mark_D_NL | 04-01-15 | 21:03

@Gen. Maximus | 04-01-15 | 20:49

Grote kans dat dat meer is dan alleen in Nederland he...

Onwaarschijnlijk slordig tiepwerkje wil ik maar zeggen.

Overigens wens ik ING 0 medewerkers toe, dat dan weer wel, maar nu zijn het er nog zo'n 80.000, waarvan een afnemend aantal in NL.

maggoo | 04-01-15 | 21:02

Eruit te denderen. Uuuh niet zo denderend geschreven.

Veel Vaak | 04-01-15 | 21:02

Helemaal niks over Turken dit keer?

brutus68 | 04-01-15 | 21:01

Voorspelling voor 2015: na een uitgebreide parlementaire discussie wordt de pil van Drion ingevoerd onder aanvoering van de D'66 die de een na grootste partij is geworden.

Ik begrijp nu waarom en ik ga het niet uitleggen.

Haagse Tokkie | 04-01-15 | 21:01

Oh, nog allemaal de beste wensen voor 2015!

Rest In Privacy | 04-01-15 | 20:58

@Maria.1 | 04-01-15 | 20:48
Die mensen bij die voedselbanken kunnen ook wel wat tomaten op de vensterbank groeien.
Die uitvreters moeten eens aan de slag gaan.
Allemaal met overgewicht bij de voedselbank.

miko | 04-01-15 | 20:55

Hé Ebru. Foutje? 'en maakten 380 miljard euro over'en 'Krijgen we die 380 miljoen dan terug Angela?' Scheelt wel een paar euro's

Frans1156 | 04-01-15 | 20:55

Bij de invoering van de euro hebben wij allemaal met de omwisseling van guldens naar euro's 10% te kort gekregen.
Zalm was verantwoordelijk, is nooit ter verantwoording geroepen en bestuurd immer minzaam lachend de ABN.
Zum kotzen!

Peshmelba | 04-01-15 | 20:53

@Bakito | 04-01-15 | 20:43
Drugsgebruik aan het pushen hier?

miko | 04-01-15 | 20:53

380 miljard geven en 380 miljoen terugvragen?

Onpartijdig | 04-01-15 | 20:53

@Bakito | 04-01-15 | 20:49
Hoe zie jij Nederland over 15 jaar?

Moriarty | 04-01-15 | 20:52

Met al die fiasco's die je van mijlenver ziet aankomen zou je verwachten dat de politici te dom zijn om te poepen.
Toch kiest de burger telkens weer uit het zelfde kliekje oudgedienden wie hen deze keer weer mag kaalplukken, betuttelen, voorliegen, schofferen en in de bek spugen.
Wie is er dan te dom om te poepen?

jemagookniksmeer | 04-01-15 | 20:50

Fatwabuster | 04-01-15 | 20:47
Allemaal ongefundeerde aannames waarmee jij je hypochondrie in stand houdt, smoesjes om je eigen leven niet ten goede te hoeven keren...

Bakito | 04-01-15 | 20:49

@maggoo: en hoeveel mensen denk jij dat er anno 2015 nog werken bij "ING Worldwide"...?

Gen. Maximus | 04-01-15 | 20:49

@Bakito | 04-01-15 | 20:43.
Aantal klanten voedselbanken groeit. Aantal mensen dat hun zorg niet meer kan betalen groeit. Aantal ouderen die geen hulp meer krijgen groeit.

Maria.1 | 04-01-15 | 20:48

Eehh,
Ebru, lieve meid...
Als je in één alinea een bedrag van 380 miljard vervolgens 380 miljoen noemt komt dat de geloofwaardigheid van het stukje niet ten goede.
Klein tipje mijnerzijds...

Wijze uit het Oosten | 04-01-15 | 20:48

@Bakito | 04-01-15 | 20:43

De medicatie waar jij al een tijdje aan vast zit, ouwe aap!

Economie gaat dit jaar weer stagneren door onrust in Griekenland en mogelijke Grexit.
Criminaliteit neemt absoluut niet af, de burger doet geen aangifte (als dat al kan) omdat dit zinloos is.

Fatwabuster | 04-01-15 | 20:47

@J. Jarig | 04-01-15 | 20:38
1 Jeugdzorg
10 verschillende logo's (we kennen die kostenpost)
10 x boekhouden.

"De zorg wordt alsmaar duurder" aldus de overheid en hun banenfabriek. Duurder wel, beter niet.

toetanchamon | 04-01-15 | 20:46

@Bakito | 04-01-15 | 20:43
Ik van alles geslikt .. niets helpt :(

SyntaxError | 04-01-15 | 20:45

"Maar wij burgers zijn idioot, zij in Brussel weten het beter en maakten 380 miljard euro over om het land van slechts 11 miljoen inwoners bij Europa te houden. Een Griekse exit zou zogenaamd dramatisch zijn. Anno 2015 blijkt die Grexit volgens Merkel wél mogelijk. Krijgen we die 380 miljoen dan terug Angela? Ja sorry, ik begrijp het niet helemaal"

380 miljoen of 380 miljard?

gasboer | 04-01-15 | 20:45

Economie groeit weer, criminaliteit neemt af. We leven in een van de fijnste landenen ter wereld. Als je in het in Nederland niet naar de zin hebt, moet je hoognodig aan de medicatie.

Bakito | 04-01-15 | 20:43

Privatisering de winsten, socialiseer de verliezen

witwas | 04-01-15 | 20:42

Postbank is dacht ik overgenomen door ING.
Ik ben het verder eens met het stuk en alle voorbeelden die je aanvoert, Ebru, toch kom ik niet van een open-deur-gevoel af, sorry. Maar beschouw het als een compliment, ik verwacht gewoon bijna elke week méér van je.

Lewis | 04-01-15 | 20:42

He, een stukje van Umar zonder dat het specifiek over Umar gaat? Dat moet faal #7 zijn.

Oh, wacht "Ja sorry, ik begrijp het niet helemaal."'

Toch wel de juiste auteur onder het plempsel

cucaracha | 04-01-15 | 20:42

Ik was stomverbaasd, verrast zelfs, ik vond het bijna zelf redelijk. Ebru je had me bijna te pakken tot je kwam met "De islamisering van Nederland gaat 'lekker' snel." Toen klapte mijn ballonnetje, jammer.

toetanchamon | 04-01-15 | 20:42

Heeft met onkunde niets te maken. Wel alles met kwaadaardigheid en intensieve belastingslavenhouderij.

witwas | 04-01-15 | 20:41

Nederland wijkt voor straf uit naar D66. Hahahahaha (waanzinnige lach).

De Geus | 04-01-15 | 20:41

Prima stuk, Ebru.

Lewis Lewinsky | 04-01-15 | 20:39

VVD 1 miljoen Euro uittrekken voor verkiezingsprogramma 18 maart a.s., 1 miljoen..60000 daklozen, ouderenzorg beperken, grote werkloosheid, massa immigratie, en 1 miljoen Euro nodig om de komende tijd potentiële kiezers weer met valse beloftes in het VVD kamp te krijgen.

NIET DOEN!

Europa nee | 04-01-15 | 20:39

De (bv) Nederland is verkocht!
uitgeleverd door de Nederlandse politiek.
verkocht aan de grootste lobbyisten.
die corporate business spelen.

vidamax | 04-01-15 | 20:38

De zorg overhevelen naar gemeenten gaat een grote ellende worden.

J. Jarig | 04-01-15 | 20:38

Vrouw, er is een verschil tussen aantal medewerkers ING nl en ING worldwide. Grote mensen hoef je daar niet op te wijzen.

maggoo | 04-01-15 | 20:38

6. Heel Nederland bakt

croque monsieur | 04-01-15 | 20:37

'EBRU UMAR - Grote mensen logica'

Die naam in combinatie met de titel van dit stukje, ik vind hier iets van.

Kaas de Vies | 04-01-15 | 20:37

Miljoenen Nederlanders die de leugens van PvdA, VVD, D66, Groenlinks en de ChristenUnie weer geloven en hersenloos op ze blijven stemmen.

Boyo | 04-01-15 | 20:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl