Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

2015. Nationale Politie schaft misdaadbestrijding af

howachtboekjeinvullen.gifDe Nationale Politie. Onderbezet, onderbetaald, overbelast en niet capabel om meer dan grofweg 2 tot 3 procent van de misdrijven op te lossen. Toch wordt het ene na het andere politiebureau gesloten (200 van de 400 in de komende 10 jaar) omdat er 230 miljoen euro bezuinigd moet worden op veiligheid, aldus minister Opstelten van de VVD, de partij die actief stemmers lokte met loze veiligheidsbeloften. De bureaux kunnen volgens Opa Ivo dicht omdat aangifte doen uiteindelijk een strikt online verschijnsel wordt. Wat in realiteit het kaf tussen het koren alleen maar zal doen toenemen omdat de fysieke drempel wordt weggenomen om een politiebureau op te zoeken, waar je een agent in de ogen moet kijken om een verklaring af te leggen, terwijl hij/zij met twee vingers tijpend uw aangifte van de nodige spelfouten zal voorzien. Zonder die drempel zal het meer, meer, meer aangiftes regenen tegen politici die driemaal achter elkaar hetzelfde woord gebruiken, tegen bloggers die ironische scheldpolemiek bedrijven, wegens "racisme" dat geen racisme is, en tegen aardse zaken blaffende honden bij de buren, totale lullen die op twee vakken parkeren en/of tegen onvriendelijk winkelpersoneel. Want zo zijn Nederlanders: er zit een klein, nijdig NSB'ertje in ons allemaal. Jammer voor dat NSB'ertje, maar de politie zal géén tijd hebben voor je aangifte. Waarom niet? Omdat de politie te druk is met het invullen van rittenboekjes. Dat is per 1 januari de nieuwe regel voor 'onopvallende dienstauto's', lezen wij in een mail van een agent die zich er - terecht - boos over maakt. Nog meer tijd in de papierwinkel, nog minder tijd op straat... Mailtje na de breek. Update: We klokken 4 januari en GS veroorzaakt de eerste Kamervragen van 2015. Mail van een politieman: "Ik ben politieagent in [-edit voor persoonsbescherming-] en ontving onderstaande mail van een collega. Toen ik de mail las zakte mijn broek wederom (voor de zoveelste keer) af. Het is toch van de gekke dat we met een dienstvoertuig een rittenboekje moeten gaan invullen. Alsof we niets anders te doen hebben. Heel vaak begrijp ik niet wie deze regels (en vele andere onzinnige regels) verzint en hoe ze daar überhaupt bijkomen om die instant te houden. Dit slaat natuurlijk nergens op. Kunt u dit bij Opstelten even navragen wat dit voor zin heeft en vragen of hij dit zsm ongedaan gaat maken. Kan de politie weer gewoon zijn werk gaan doen. Want als al de dienders die elke dag in de onopvallende dienstauto rijden dat rittenboekje moeten invullen zijn we per dag heel veel uren hieraan kwijt, die goed op straat gebruikt zouden kunnen worden. Want daar moet de politie zijn: OP STRAAT, niet om rittenboekjes in te vullen."

Reaguursels

Inloggen

De enige reden die ik kan bedenken voor het invullen van een rittenboekje is om de gereden kilometers te verantwoorden aan de belastingdienst. Wat hetzelfde is als ik als zelfstandige mezelf ga facureren voor bijvoorbeeld onderhoud aan mijn eigen webshop. Werkverschaffing en ambtenaren, makkelijker kunnen we het niet maken...

Eagle_Eye | 05-01-15 | 08:41

Alsof een heel rapport geschreven moet worden bij iedere rit. Maar blijkbaar werden die hokken maar al te vaak ingezet voor privéritten. Dit is paniek bij de politie in zijn zuiverste vorm...

Ridocar | 05-01-15 | 08:16

Tjoh, je zal maar de kilometerstand, beginplaats en eindplaats in moeten vullen. Onacceptabel, kost je inderdaad uren extra werk.... In een heel jaar welteverstaan. Maargoed, alsnog lijkt mij het nogal nutteloos om te doen. En anders prop je er een GPS in?

fredjuhh | 05-01-15 | 07:27

De overheid is de meest succesvolle roversbende. Ik zou zeggen, bevalt het niet, omgooien die handel. Anders niet janken en de volgende keer weer braaf /een/heids/worst/ stemmen ja?

liggend_streepje | 05-01-15 | 02:51

#Duifje: zo is het ook. Ik vergelijk het maar met de Middeleeuwen. De regent zat veilig in zijn fortificatie met strikte beveiliging. En de veiligheid van het volk...... ach.....
We leven nu in een era zoals we nog nooit kende! De overheden, incl. de EU, zijn nu zo duur geworden dat de staatsschuld explodeert. Hierop inbinden wordt echter niet als een optie gezien. Korten op gezondheid, veiligheid, onderwijs door kosten te verleggen naar de burgers en ondernemers wel.
Ik verwacht, of liever hoop dat er wel iets in de bevolking knapt als De Overheid straks vaststelt wat onze laatste levensjaren mogen kosten zonder dat het teveel economische schade oplevert. Want laten we wel zijn: De Overheid betaald liever tientallen miljarden aan een politiek ideaal, de EU, dan aan uw en mijn gezondheid!
Wat wel steeds helderder wordt is dat onze huidige technocratie op de rand van de afgrond balanseert. Simpelweg omdat de economieën in de EU te zwak zijn om de huidige gang van zaken te bekostigen. En helaas staat geschiedkundig vast dat dit altijd uitmondt in oorlogen.

Thorolf | 05-01-15 | 00:21

Ik lees de reaguursels en lig soms dubbel van het lachen door het cynischme wat er in de reaguursels zit.
Ik werk niet bij de politie maar heb veel respect voor de mannen en vrouwen die dit werk doen en ja als ik een bekeuring krijg omdat ik onverlicht op de fiets rijd, ja dan ben ik pissig.
Wat zal een reaguurder hier typen?
Heel theoretisch dan?
Je belt 112 bijvoorbeeld er wordt ingebroken.
En na een tijdje komt er een politiewagen maar iets te laat en de agenten moesten eerst ff een briefje invullen met begin en eind km stand, dat wil opa Ivo.
Is er dan begrip of pisnijdig? Want de inbrekers zijn ontkomen.
Ze halen echt niet de hele dag chinees of doen boodschappen.
Ze doen voor een salaris wat net boven een uitkering ligt, inspanningen die ook hun leven kan kosten.
Niet zo min over agenten die er voor ons zijn.
en dan halen ze eenpatatje of chinees als er een oproep is worden ze weggeroepn en is het eten voorbij.
De meeste reaguurders hebben gewoon
lunchpauze.
En nogmaals ik werk niet bij de politie.

Duifje63335936 | 05-01-15 | 00:04

@gummetje ja dat zal .. en dan nog ?zijn ze in nl dan echt zo incompetent daar?.. tja of ik ben te lang weg kan ook

bowlfabriek | 04-01-15 | 23:00

zal wel iets te maken hebben met die mislukte aanbestedingen en dat fraude gezeur. Omdat alles nu drie langs de meetlat wordt gelegd zal de installatie van een Tracktrace systeem wel vertraagd zijn. waardoor de licenties van het huidige systeem niet meer werken of verlopen zijn.

Aanbestedingen, het klinkt zo mooi, heerlijk open en je speelt een paar partijen tegen elkaar uit maar het is een ramp. Voordeeltjes worden er echt niet gehaald, want de goedkoopste is niet voor niets de goedkoopste, je doet vroeg of laat een concessie aan de kwaliteit van het werk, je moet er bovenop blijven zitten.

gummetjes | 04-01-15 | 22:54

whahaha goedverdoemme zeg ,een rittenboekje,het is @#$2015!! zit er geen track and trace in die opgevoerde karren ?man hoe eenvoudig wil je het hebben ,realtime te volgen waar elke agent zich bevind tevens km registratie en wat al niet meer
en dan moet oom agent die toch al haast niks te doen heeft een rittenboekje gaan bijhouden ... gvd met de ganzenveer zeker ?of hebben ze echte pennen

bowlfabriek | 04-01-15 | 22:18

Je hebt de Elite, en het gepeupel.
De ene moet wel macht blijven houden over de andere.
We kennen allemaal Opa Opstelten wel en waar die staat in relatie tot het klootjesvolk / loonslaven.
Dan kan je dit soort dingen verwachten.
Als je wat hoger bent geklommen, dan heb je daar geen last meer van. Dan gaat het systeem vóór je werken.

NL Sucks | 04-01-15 | 20:23

Mooi he die PVV houden 24 uur per dag met een wachtrooster geenstijl in de gaten F5 F5 F5 om zonder enige vorm wederhoor Kamervragen a duizenden euro's per stuk te gaan stellen.

Andersom dag | 04-01-15 | 20:11

Hier in de buurt laatst: plaatsen ze gewoon een tekstkar: "let op inbrekers actief. Ziet u iets verdachts? Bel 112"
.... en de heren bleven donuts vreten in plaats van boevenvangen?

A la snackbar | 04-01-15 | 20:06

@ @necrosis | 04-01-15 | 15:02

Dat zijn privékilometers. Eten doe je maar in je eigen tijd/auto.

Herr_Docter | 04-01-15 | 19:49

@ captainobvious | 04-01-15 | 19:21

Dat dacht ik niet. De Belastingdienst wint altijd van kut-burgers in loondienst. U heeft een persoonsnummer - beslaglegging is dan zoooo simpel.

Herr_Docter | 04-01-15 | 19:48

ieder maatregel die de socialistische staat neemt heeft altijd zonder uitzondering betrekking op het binnenhalen van nog meer geld en het vergroten van de macht van de socialistische staat, zo ook dit verhaal. De staat wordt steeds machtiger en rijker terwijl de bevolking machtelozer en armer wordt, eindhalte is dan altijd Noord-Korea en daarna de revolutie gevolgd door vrijheid waarna de socialisten weer hun kop opsteken en de reis richting Noord-Korea weer begint. Perpetuum mobile.

wlodek | 04-01-15 | 19:44

Je kan natuurlijk ook massaal weigeren dit soort domme regels op te volgen. Tenzij politiemensen daar te bang voor zijn natuurlijk?

captainobvious | 04-01-15 | 19:21

En of we het boekje even juist in willen vullen. Naheffingsaanslag:
Als u bij een controle door ons het bewijs niet kunt leveren, leggen wij u een naheffingsaanslag op over de verstreken loontijdvakken. Het gaat dan om de verschuldigde loonbelasting/premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zvw. De naheffing kan verhoogd worden met de verschuldigde belastingrente (tot 2012 de verschuldigde heffingsrente) en eventueel een boete. Wij kunnen tot en met 5 jaar na afloop van het kalenderjaar nog naheffen.
En geen kilometer ernaast zitten, precies uit kunnen leggen waarom u precies daar moest zijn die dag. Een kortere weg mogelijk geweest? Dan privékilometers tellen. Omrijden? Vergeet niet te vermelden waarom u omreed. O, de auto die u achtervolgde reed die kant uit? Kan de persoon in kwestie dat even verklaren? Nee? Jammer, bijtelling betalen. Bukt u zelluf even?

Herr_Docter | 04-01-15 | 19:07

Dit komt omdat we elkaar alleen maar bezighouden in dit land en niets doen. Lullen om het lullen en schrijven om het schrijven maar er wordt niets opgelost. Je zou haast denken dat dát de bedoeling is.

Sliptong | 04-01-15 | 18:39

Het rittenboekje zal voor de belastingdienst zijn: privégebruik van een door de werkgever ter beschikking gestelde auto is loon in natura en is belastbaar.

Voor de politieauto's is dit natuurlijk onzin, want, zoals gemeld, is privégebruik door de werkgever verboden.

Daarom staat er in de mail ook bij privégebruik N in vullen. Hij bedoelt dan natuurlijk: in de kolom 'privégebruik' in het boekje moet altijd N worden ingevuld, want de auto wordt uitsluitend voor dienstaangelegenheden gebruikt.

KropjeSla | 04-01-15 | 18:13

De VVD was vroeger al een ballenclub. Alleen Joekes, Boekestijn en Bolkestein waren wel te pruimen. Voor de rest zijn het allemaal vieze regenten en managers, zeg maar het tandsteen van onze samenleving (Pim Fortuyn) en "managers" kunnen eigenlijk helemaal niets, behalve kletsen en mensen lastigvallen met onzinnige regels om vervolgens veel geld achterover te drukken.

asylumstreetspanker | 04-01-15 | 17:38

Hoor eens, de bijtelling moet worden omzeilt. Ik vul ook een rittenboekje in! Maar achterlijk is het, de ene overheidsdienst die de ander moet spekken. Weer een bewijs dat de ambtenarij zegeviert.

goedemorgennederland | 04-01-15 | 17:20

Als een politieman uren bezig is met het bijhouden van een km stand zegt dit alles over de politieman en zijn/haar kunnen. Als het gebruik van een potlood of pen al teveel gevraagd en het invullen van een paar getallen leid tot uren werk. Leid dat bij mij tot de vraag hoeveel echte Nederlanders daar nog in dienst zijn die wel de lagere school gehad hebben bij de politie en welke taal wordt er inmiddels achter de schermen gesproken?

toetanchamon | 04-01-15 | 17:08

Stinger verkoopt van de automatische (GPS) ritregistratie systemen. Kunnen ze meteen de mobiele controles spotten!

funkyd | 04-01-15 | 16:27

Verkiezingsprogramma VVD: "Zonder veiligheid is er geen vrijheid. Werken aan een veiliger Nederland betekent niet alleen ‘meer veilig- heid’, maar ook dat we het vertrouwen in de rechtsstaat herstellen en onze vrijheid waarborgen. Procedures dienen overzichtelijk en kort te zijn en maatregelen worden consequent ten uitvoer gelegd.
Overlast en crimineel gedrag moeten we snel en keihard aanpakken. Bij aanhouding volgt direct voorge- leiding en berechting. De VVD is een voorstander van de ZSM-afhandeling. Straffen worden Zo Snel Mogelijk ten uitvoer gelegd (lik-op-stuk). Criminele winsten moeten waar dat kan worden ontnomen.
De dader wordt in alle gevallen aansprakelijk gesteld voor de schadeloosstelling van de slachtoffers."

Helaas is de pvda/vvd niet verder gekomen dan de automobilist te criminaliseren en kaal te plukken middels het huidige boete systeem. Echte criminelen leven in NL in alle vrijheid terwijl voor veel gewone nederlanders mobiliteit onbetaalbaar is geworden.

Tee Of Cup | 04-01-15 | 16:08

Is gewoon een #speerpunt in het beleid van de #fiscus.
Zijn bij mij (ook dienstvoertuigen) ook al aan het zeuren gekomen.
Conflictje tussen Financiën en Justitie, dus.
En Opa moest buigen...

Pjotrans | 04-01-15 | 16:00

Het is rijdt, met dt. Goede opleiding weer.

pollodepiemel | 04-01-15 | 15:59

@necrosis | 04-01-15 | 15:02
Als je onder etenstijd moet werken is toch niet heel vreemd dat je wat gaat halen of laat bezorgen?

voldemort | 04-01-15 | 15:55

Ritten boekjes met pen en papier maar dan wel electronisch aangiften doen. hahahahahahahahahahahahaha

echtpaul | 04-01-15 | 15:54

nergens tijd voor maar als je je parkeerbonntje vergeet te betalen dan staat meteen een heel peloton van die NSB-ers in politieuniform klaar om je voordeur in te trappen

wlodek | 04-01-15 | 15:52

Een rittenboekje. Dat wilt dus zeggen meer burocratie. Dus de VVD doet hier 180 graden tegengesteld aan het verkiezingprogramma. Maar ja, zo hou je de vele overbodige ambtenaren wel weer bezig.

Moonwarrior | 04-01-15 | 15:52

Hmm.. Agent die dat interne e-mailtje heeft verzonden zoals hier gepubliceerd, staat morgen al op non actief. Is appeltje eitje voor de korpsleiding om achter de afzender te komen door te laten zoeken op de woord volgorde. Ook de agent die de mail naar GS stuurde is eenvoudig te traceren, zelfs als hij het via zijn privé email stuurde. Dat zal ze leren! Want het ambtelijk apparaat is door en door verrot...

Grote Joop | 04-01-15 | 15:49

Het is echt onbegrijpelijk! Dat krijg je als iemand die niet op straat werkt de regels verzint.

Glas Koning | 04-01-15 | 15:44

@necrosis | 04-01-15 | 15:02
P'cies !
Onder het wakend oog van een erg grote diender die twee deuren verderop staat...

Wijze uit het Oosten | 04-01-15 | 15:39

Overigens wel weer typisch, onze overheid geeft bakken met geld uit aan nutteloze zaken die veel efficiënter door de markt uitgevoerd kunnen worden (en in sommige gevallen is het zelfs beter als ze helemaal door niemand gedaan worden), en niemand in de zogenaamde 'neoliberale' regering die daar de kraan wilt dichtdraaien.
Nu zijn er twee terreinen waar zelfs de meest radicale kapitalist nog van zal zeggen dat ze WEL door de overheid moeten worden uitgevoerd: politie en leger.
En waar bezuinigt de overheid op?
Yep

ZonderNaam | 04-01-15 | 15:35

We moeten toch ergens bezuinigen en de teveel betaalde bedragen aan de EU vandaan toveren. Laten we dan de agenten maar een totaal nutteloze handeling uitvoeren. Auto's zijn nl al voorzien van track and trace. Dus waarom er dan nog iets moet worden ingevoerd is volkomen belachelijk.

Hyronimo | 04-01-15 | 15:34

politiebureau's die weggaan worden in gemeentenhuizen gehuisvest. veel taken gaan daar afgehandeld worden,dus ze verwachten daar een grote GAOS. toch makkelijk de politie bij de hand

brandewijntje | 04-01-15 | 15:33

Neem aan dat een online aangifte direct naar de spamfolder van Opstelten gestuurd wordt?

ZonderNaam | 04-01-15 | 15:28

Woest makend bericht. We bezuinigen op veiligheid terwijl de onveiligheid alleen maar toeneemt. En waarom bezuinigen we? Omdat Rutte dat wil doen omdat de EU hem dat opgelegd heeft. Terwijl andere landen zich hier gewoon niets van aantrekken.
Hoop dat Rutte en zijn vriendje eens stevig te maken gaan krijgen met onze haatimport om dan te ontdekken dat de politie niets voor hem kan en wil doen.

appeltjesgroeneweide | 04-01-15 | 15:14

Ik vind t wel logisch, die rittenboekjes. De politie is tenslotte een overheidsinstantie. En achterhaalde en volledig overbodige regelgeving mag je toch wel verwachten van je overheid.

wo ist der bahnhof | 04-01-15 | 15:12

@Eurotokkie Verplicht? Over m'n lijk....

Alles wat vandaag de dag gebeurd moet in de jaren 70, 80 en 90 al zijn bekokstoofd. De taak die de huidige en voorgaande politiek heeft / had is het hervormen van wat ooit was naar een totalitair iets wat allemaal ook te maken heeft met brussel. De bilderberg meetingen waren er ook niet voor niets.

We worden constant voorgelogen, en blindweg gestuurd in een richting met een doelstelling die uiteindelijk clashen zal, goedschiks of kwaadschiks. Waarom the fuck 200.000 immigranten per elk 3 jaar verplicht opnemen? Staan die struisvogels wel eens stil bij de gevolgen ervan?

In elk land dat aangesloten is in de europese unie ondergaat dezelfde ellende. Elke dag weer. Dat kookpunt zal een keer worden bereikt.

Agenten bestoken met een rittenadministratie, willen ze ook bezuinigingen op verbruik? Waarom kan zoiets gewoon niet geautomatiseerd worden met een dienstpas bijvoorbeeld?

Ze zadelen mensen op alle fronten steeds meer op met steeds meer bureaucratie. Het is echt niet alleen nu bij agenten, maar ook bij ondernemers, horecagelegenheden, vuurwerkhandelaren, transport, eenmanszaken, particulieren enz enz enz. Die lijst houdt godverdomme gewoon niet op. Tel daarbij op dat alles duurder geworden is, men moet harder en langer doorwerken om de eindjes bij elkaar te knopen, voedselbanken die het elk jaar steeds drukker krijgen..

Wanneer houdt die waanzin nu eens op. Jarenlang dezelfde struisvogelpolitiek, salami snijden, plakje voor plakje... We kanaliseren onze frustratie door middel van weblogs, facebook en shit, terwijl andere landen om ons heen gelijk de straat op gaan en voor dagen lang (!) stampij schoppen en hun punt zetten.

Islamisten die statements maken met aanslagen in nederland... Het is godver niet te geloven. En de politiek kijkt er naar en schijt in hun broek.

Anoguurder | 04-01-15 | 15:08

Dat soort casussen als naadschrobber zou eens in kaart gebracht moeten worden. Hoe makkelijk wil je het hebben zeg hele meuk kant en klaar aangeleverd en je krijgt gewoon de vinger.

jip_86 | 04-01-15 | 15:08

Agent lijkt zich niet te realiseren dat de Staat helemaal geen belang heeft bij een efficiënte ordehandhavingsdienst. Integendeel. De Staat heeft juist belang bij een ordehandhavingsdienst die nauwelijks in staat is om de orde te handhaven... In een maatschappij waar orde heerst en nagenoeg geen misdaad bestaat, zal de vraag naar overheidsdiensten drastisch afnemen.
.
De Staat wil dan ook een politiemacht die primair groot genoeg is om de Staat te beschermen, burgers efficiënt te plunderen en bovenal juist niet in staat is om alle misdaden op te lossen...
.
De trias politica is als de Amerikaanse droom.. Je moet slapen om er in te kunnen geloven.

De Libertariër | 04-01-15 | 15:02

@sinar2 | 04-01-15 | 14:53
Ik ben geboren en getogen in Voorburg en heb gedurende die tijd heel wat wagens van de KLPD geparkeerd zien staan (op een plek waar je niet mag parkeren) voor de deur van een Thaise vreetschuur.
En nee, daar kwamen ze geen boeven afhalen....

necrosis | 04-01-15 | 15:02

Ik zou de naam van mijn collega invullen en lekker naaien. Koppel meteen ook de verkeersboetes aan de privé ritten.

Astroturfer | 04-01-15 | 14:56

Een 'rittenboekje'? Wat is dit, 1960?

Rest In Privacy | 04-01-15 | 14:56

VNL begint steeds meer een partij te worden die gelijk staat aan de PVV, maar dan minus de onzinnige symboolpolitiek, de obsessieve islamfixatie en het doelloze, visieloze geschreeuw om de stemmen van de allerdomsten onder ons te winnen.

Het zou mooi zijn als deze partij het lang uit gaat houden in de kamer.

Russells Teapot | 04-01-15 | 14:53

Niks mis met enige registratie van dit soort auto's. Er worden vaak honderden kilometers op een dag mee gereden zonder dat iemand maar ook iets kan vertellen wat de reden was.

sinar2 | 04-01-15 | 14:53

Ik zeg iedere agent 25% bijtelling voor gebruik auto van de zaak.

Astroturfer | 04-01-15 | 14:53

@Feynman | 04-01-15 | 13:48

Corruptie staat bij VNL kennelijk minder hoog op de agenda dan regelzucht. Zou leuk zijn als iemand het uitblijven van vragen over 'de N hint' in dat mailtje aan -voormalig polies- Bontes zou voorleggen.

vaas klaak | 04-01-15 | 14:48

Je moet dat ook anders doen..
Je moet bellen, zeggen dat je met een paar man bij hem voor de deur staat, en als ze er over 15 min niet zijn, je het zelf oplost.
Uit ervaring kan ik vertellen dat dat werkt.
Polderjihad | 04-01-15 | 14:23

Precies. Er zijn meerdere wegen naar Rome. En wat voor risico loop je überhaupt? Dat de dief aangifte gaat doen wegens... ja wat eigenlijk? Terugjatten of zo.

croque monsieur | 04-01-15 | 14:46

En na je dienst ga je pas echt klokken!
Hik!

Harry de Slijter | 04-01-15 | 14:44

En na je dienst ga je pas echt klokken!
Hik!

Harry de Slijter | 04-01-15 | 14:44

@Harry de Slijter | 04-01-15 | 14:43

Iedere seconde die je aan dergelijke onzin besteed is een seconde teveel omdat mij de meerwaarde totaal ontgaat!

Fatwabuster | 04-01-15 | 14:44

Anoguurder | 04-01-15 | 14:40
2025 , invoering van een verplichte onderhuidse chip.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:43

Ik heb even geklokt bij het invullen:

07.00 uur aanvang dienst rondjes gereden en bezoeken gebracht
12.00 uur tijdelijk einde dienst( lunchpauze)
13.00 uur aanvang dienst rondjes gereden en bezoeken gebracht
16.00 uur einde dienst - auto bij de commissaris ingeleverd

KM stand begin dienst: ..........
KM stand einde dienst: ..........

Duur van het invullen: 90 seconden.

Wat is daar nou zo moeilijk aan?

IK BEN TOCH NIET GEK?

Harry de Slijter | 04-01-15 | 14:43

Neem zo'n fietsapp oid. Het is 2015 ffs.

FlitsPool | 04-01-15 | 14:43

@Fatwabuster | 04-01-15 | 14:37
Een geldverslindende moloch inderdaad, die er ook nog eens niet voor terugdeinst zijn eigen onderdanen te vermorzelen, mocht het zo uitkomen. Das Protocol über alles.

VanBukkem | 04-01-15 | 14:42

Het is belangrijk dat agenten de broek áán hebben, niet dat ie afzakt.

SamKoeman | 04-01-15 | 14:42

RonnieKray | 04-01-15 | 14:39
Opa Ivo vertrouwt zelfs zijn eigen spiegelbeeld niet.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:41

Het superieure wereld-denken komt langzaam maar zeker dichterbij. Welkom in naderend 2020.. waar het 1 grote teringzooi is.

Anoguurder | 04-01-15 | 14:40

Opa Ivo vertrouwt zijn eigen dienders niet.

RonnieKray | 04-01-15 | 14:39

@Fatwabuster | 04-01-15 | 14:37

@edit: reorganisering = reorganisatie

Fatwabuster | 04-01-15 | 14:38

@VanBukkem | 04-01-15 | 14:32

Exact, of het nu om een rittenadministratie gaat, een aanbesteding of een reorganisering.... als de getalletjes maar kloppen! Er wordt zelden of nooit gekeken naar doelmatigheid, efficiency etc....

Conclusie: Overheid is een geldverslindend moloch, met als enig slachtoffer degene die het betaald.... U dus, de belastingslaaf en boetebetaler! Dat is namelijk het enige wat de Overheid goed afgaat, het leegkloppen van uw beurs....

Fatwabuster | 04-01-15 | 14:37

Hey agent , simpele oplossing: UIT dat onopvallende auto tje en fietsen en lopen en gezien worden met je kadaver. Einde bericht

msgambler | 04-01-15 | 14:37

manmanman zet gewoon een chip (oid) in de telefoon van elke agent en dan kun je zo uitlezen waar ze de hele dag uithangen. O, wacht; Overheid en IT..... (brrrr)

Risingson | 04-01-15 | 14:33

Niet alleen bij de politie. Bij alle overheidsorganisaties is dit een beetje de trend. Als alles op papier maar klopt, dan zijn de directe leidinggevenden ook weer tevreden, en ben ik ingedekt. En hoe de praktijk dan uitpakt? Ach. Boeie. Op papier klopt het, en daar gaat het om. Je bent ambtenaar of je bent het niet.

VanBukkem | 04-01-15 | 14:32

Excuus, joris

vaas klaak | 04-01-15 | 14:32

Wat dan weer wel humor is: zo'n Bontes die op een zondagmiddag (van Klaveren heeft waarschijnlijk wel een leven) in alle drift de typemachine aanzwengelt in de hoop op extra zieltjes.

vaas klaak | 04-01-15 | 14:30

Wat dan weer wel humor is: zo'n Bontes die op een zondagmiddag (van Klaveten heeft waarschijnlijk wel een leven) in alle drift de typemachine aanzwengelt in de hoop op extra zieltjes.

vaas klaak | 04-01-15 | 14:30

Wat dan weer wel humor is: zo'n Bontes die op een zondagmiddag (van Klaveten heeft waarschijnlijk wel een leven) in alle drift de typemachine aanzwengelt in de hoop op extra zieltjes.

vaas klaak | 04-01-15 | 14:29

Per dag heel veel uren kwijt. Sure... geloof meneer de agent het zelf ?

zeeeend1337 | 04-01-15 | 14:29

Eigen schuld, dikke bult...

Aanmodderfakker | 04-01-15 | 14:28

Ophouden met zeuren: www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect...
Dit geldt voor allen, dus ook politiemedewerkers, die geen bijtelling betalen voor het privégebruik van een ter beschikking gesteld bedrijfsvoertuig.

Als ik gebukt moet gaan staan, dan de heren van de politie ook. In dit geval is een politiemedewerker gewoon een kutburger - en die moeten gewoon betalen.

Herr_Docter | 04-01-15 | 14:28

Rittenboekjes ... symptoom van incompetent management.
Van Opstelten hoeft men overigens niets te verwachten. Half seniel en alleen gefocust op de hem gegeven taak: kapot bezuinigen.

Fijnstoffer | 04-01-15 | 14:28

Die dienders kunnen natuurlijk ook eens de straat op gaan met z'n allen om een signaal af te geven dat het genoeg is. Maar ja de Nederland is een laf mens en laat zich liever ringeloren door zijn boven hem gestelde regenten. Ik lach me helemaal kapot over het feit dat tot een Kafka-achtige maatschappij zijn verworden waar bureaucratie en management lagen bijna buitenproportioneel zijn geworden. Nederlanders verworden tot lachertje die alles pikken. We verdienen het gewoon, kaalgeplukt, uitgelachen en uitgehoerd te worden.

sjipsknippert | 04-01-15 | 14:27

4609 | 04-01-15 | 14:13
Hoe meer regels hoe meer kans dat je slachtoffer wordt van een fout , dus mensen hebben heel wat te vrezen.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:24

De volgende stap is het sluiten van 40% van alle scholen.
Oh nee, dat kan natuurlijk echt niet. Maar áls het zou kunnen, dan zou dit kutkabinet dat zéker hebben gedaan.
JA mensen, ons gemeenschapsgeld is nu eenmaal hard nodig om de 1600 miljard op te hoesten die de PRIVATE bankensector heeft verloren, plus alle (semi) overheidspostjes bij te vullen, die via derivatenspeculaties zijn leeg getrokken. Want dat mochten ze gewoon, die woningbouw- en scholengemeenschapsdirecteuren en iedereen die over met ONS taxpoet gevulde potjes beschikte. Dat mocht gewoon. Tientallen, honderden miljoenen, miljarden van uw en mijn geld vergokken. Het mocht gewoon. En nu het allemaal vergokt is en de potjes leeg zijn, mogen wij de potjes weer vullen. Logisch toch? Gewoon de helft van de politiebureaus sluiten, wel ja. 15 jaar geleden zou zoiets volstrekt ondenkbaar en totaal maatschappelijk onacceptabel zijn. Maar alles laten we over ons heen komen.
Met hebberige, gokverslaafde ogen wordt er al naar O.N.Z.E. pensioenpotten geloerd. Maar mensen, álles wordt in rap tempo afgebroken. De EU is een vloek van jewelste, we zijn massaal in de politieke praatjes gestonken. Wanneer worden we verdomme nou eens wakker??
Waar blijven de wetten, die ons, onze welvaart en onze eigendommen tegen deze grove politieke imbeciliteiten beschermen???

michello | 04-01-15 | 14:23

Beter dan flitsen, en andere vormen van burgertje pesten.

Crak-ho | 04-01-15 | 14:23

Half jaar geleden aangifte gedaan van een gestolen speedboot, inclusief het adres waar die ligt nu, want daar was ik zelf al achter, heb nog steeds geen reactie boot ligt nog steeds bij de dief op het terrein.

Laatst gebeld met de mededeling dat ik hem zelf wel even op ga halen met een beetje hulp van wat kameraden.
Mag niet , komen ze me gelijk ophalen.
naadschrobber | 04-01-15 | 12:45

Je moet dat ook anders doen..
Je moet bellen, zeggen dat je met een paar man bij hem voor de deur staat, en als ze er over 15 min niet zijn, je het zelf oplost.
Uit ervaring kan ik vertellen dat dat werkt.

Polderjihad | 04-01-15 | 14:23

Typerend voorbeeld van de gecentraliseerde en gebureaucratiseerde politie met zijn vele managers en zijn grote staven. Die jongens leven van controle en beheersing en het bedenken van allerlei systemen. Daarmee verstikken ze het primaire proces werk van de politieman. Maar die heeft geen macht, dus moet er maar mee leven. Of een wanhoopskreet naar GS sturen in de hoop dat er iemand is die de machtigen en controlfreaks kan tegenhouden. Vrees van niet, want de politie heeft daar duizenden van. Die elke dag weer naar het "werk" gaan, om iets te bedenken voor de man op de straat.

Graaier | 04-01-15 | 14:23

Niet de rittenboekjesadministratie vergeten.

De Geus | 04-01-15 | 14:23

Typerend voorbeeld van de gecentraliseerde en gebureaucratiseerde politie met zijn vele managers en zijn grote staven. Die jongens leven van controle en beheersing en het bedenken van allerlei systemen. Daarmee verstikken ze het primaire proces werk van de politieman. Maar die heeft geen macht, dus moet er maar mee leven. Of een wanhoopskreet naar GS sturen in de hoop dat er iemand is die de machtigen en controlfreaks kan tegenhouden. Vrees van niet, want de politie heeft daar duizenden van. Die elke dag weer naar het "werk" gaan, om iets te bedenken voor de man op de straat.

Graaier | 04-01-15 | 14:22

Ik denk dat het zo zit, dat ze willen voorkomen dat die auto stilstaat terwijl er wel allerlei recherche-uren worden gedeclareerd. Die Opstelten is nog niet gek hoor. Geen rittenadministratie = geen recherche-uren toch!

Ik reaguur al 5 jaar | 04-01-15 | 14:22

Nicerdicer | 04-01-15 | 14:13
Om dit te verzinnen moet je toch een afwijking hebben , een normaal mens zou hier nooit opkomen.
Maar ja als je een beetje normaal bent ga je ook niet bij overheid werken.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:17

Dit hebben ze vast aan de belastingdienst te danken. Die nsb-ers verstikken zo ongeveer alles wat wil groeien.

3Xniks | 04-01-15 | 14:16

Mmmhh
Totale controle vraagt om enorme overregulering
In het onderwijs, in de winkels,in het gebruik van materialen,in dienstverlening(gezondheidszorg,bijv), zelfs achter de kassa in de supermarkt (certificering)

Verpleegkundigen spenderen ongeveer 3 uur per dag achter ene computer om allerlei formulieren in te vullen(niet alleen voor hún werk maar ook voor andere diensten...)
Overal moet je bonnetjes voor hebben, overal heb je ineens deelcertificering voor nodig (heb je je halve leven colleges gegeven waar de meute enthousiast over was,dan komt er nu iemand je een cijfertje geven, toetsvragen idem,examenregelingen idem..)
En iedereen denkt dat als je maar stapels van die dingen hebt dat je dan ook goede kwaliteit van onderwijs aflevert..(de grootste kletskoek)
Je bewijst er niks mee... alleen is er de illusie dat je bij controle te controleren bent..
Een symptoom van totalitaire bewindvoering.. iedereen moet kunnen bewijzen wat jij/zij gedaan heeft.. wie niks te vrezen heeft hoeft geen bezwaar te maken... De boel wordt steeds verder omgedraaid... verbureaucratiseerd en overgereguleerd tot het absurde met de dito absurde aannames dat controle kwaliteitsmanagement betekent, synoniem is.

Dit werkt alleen verstikking in de hand, je werk IS het controlesysteem en de output wordt enorm verschraald... de controlehierarchie is belangrijker dan de resultaten en van professionalisme is geen sprake meer.

HET gewenste effect van neoliberalen .. hun wnatrouwen gecontroleerd want je weet nooit of een ander er wel eens beter van wordt..

Anders gezegd: zo gestoord als de dwangneurotische pest en rijp voor de vuilnisbak

4609 | 04-01-15 | 14:13

VNL is rap. Waar gaat Wilders nu zijn bronmateriaal halen voor kamervragen?

deluiegriek | 04-01-15 | 14:13

Oud nieuws. Dit doen ze al een paar jaar bij de politie. Wat er wel zit aan te komen en dat gaat echt tijd kosten is een nieuw uren registratiesysteem waar je ook elke keer je reiskosten moet verantwoorden. Dus ook als je 20x keer naar zelfde bureau reist, moet je 20 x invullen dat je reiskosten hebt gemaakt. Dat gaat pas tijd kosten.

Nicerdicer | 04-01-15 | 14:13

Woody_H | 04-01-15 | 14:10
Ja in maart mogen we weer even stemmen.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:11

Wat een godsgruwelijke troep in de Politiek! Wanneer mogen we weer stemmen?

Woody_H | 04-01-15 | 14:10

Als je ziet hoeveel agenten er bij een controle aanwezig zijn denk je dat er nog teveel mensen werken
bij de politie.
Al moet je bedenken dat een controle meestal geld in het laatje brengt en achter boefjes aangaan niet.

Eurotokkie | 04-01-15 | 14:04

Dat van die spelfouten klopt inderdaad wel...
"instant houden"...
.
Vroegah moest je minimaal HAVO op zak hebben om bij de Blauwe Miggen te mogen toetreden.

McPhart | 04-01-15 | 14:01

Een rittenboekje?
Zo'n beetje iedere lesauto en vrachtwagen heeft een laptop onder de stoel welke exact iedere verplaatsing registreert en dan moeten agenten rittenboekjes gaan invullen?
Dan kun je net zo goed runkeeper of iets dergelijks op de smartphone van oom agent installeren dan ben je sneller klaar.
Hahahahaha

Mastermattie | 04-01-15 | 14:01

Je bent 24 uur per dag agent. Dus het is nooit een prive rit.

fender06 | 04-01-15 | 13:56

Zie het positief, het levert werkgelegenheid op: Op ieder bureau hebben ze nu ook iemand nodig om al die ingevulde pagina's weer over te typen in de computer. En, niet onbelangrijk, al die tijd die ze nu de rittenboekjes aan het invullen zijn kunnen ze niet stiekem achter je rijden voor een snelheidsmeting...

gjk4all | 04-01-15 | 13:55

@MarcS | 04-01-15 | 13:25
Je kunt iedere naam invullen; Marc Stijlloos ofzo.

Piet Karbiet | 04-01-15 | 13:55

@normanius | 04-01-15 | 13:13
Ik vind het in dezen ook wel een taak van de verzekeraar om de staat principieel in gebreke te stellen.
Dat waar een gewone burger niet het geld heeft om lang te kunnen procederen heeft de verzekeraar dat wel.

Oeps vergeten. Pikmeerarrest. Dus kansloze missie.

ProAsfalt | 04-01-15 | 13:49

ProAsfalt | 04-01-15 | 13:43
Ja een stukje gebrek aan integriteit die geeneens de Kamervragen gehaald hebben. Die van Klaveren slaapt ook gewoon verder.

Feynman | 04-01-15 | 13:48

Tja, even een datum en een kilometerstand opschrijven is ook zoooo moeilijk.

Boyo | 04-01-15 | 13:48

Dat GIFje dat bij dit artikel staat representeert alles wat in dit land mis gaat.

Krantlezer | 04-01-15 | 13:45

@Feynman | 04-01-15 | 12:35
En dan te bedenken dat Politie ook nog de Ambtseed heeft waar je als gewone burger niets tegen kunt doen.

ProAsfalt | 04-01-15 | 13:43

Mijn wens is om zo snel als mogelijk is te emigreren naar Kroatië.En die Opstelten is een knurft van jewelste!

wyatt earp | 04-01-15 | 13:41

prima zo'n rittenboekje, dan kunnen de ritten naar de chinees in diensttijd mooi genoteerd worden, en waarom zijn die politie sukkels niet in staat om met 10 vingers te typen, een eenvoudig en goedkoop typecursusje kan toch best even gevolgd worden?? goed dat die politieburo's gesloten worden, anders zie je ze helemaal niet meer op straat, en het feit dat ze voor een rittenadministratie uren per dag nodig hebt, zegt mij dat het geen politie is maar dat het ambtenaren zijn

denoorman | 04-01-15 | 13:39

Invullen van een "rittenboekje" en daar veel uren aan kwijt zijn???
Zegt veel over wat voor kwaliteit ze hebben aangenomen.
Of iemand laten invullen die meer dan drie strepen heeft .

Pierre Nis4409 | 04-01-15 | 13:35

@Maddix | 04-01-15 | 12:59
Alleen als je binnen een bepaald aantal wil blijven zodat je minder belasting hoeft te betalen. Verder hangt het gewoon af van je werkgever of dat nodig is of niet. Bij ons is het gewoon onbeperkt prive

Martinspire | 04-01-15 | 13:33

Bij voorbaat alle rittenboekjes over 2015 WOB-ben. Uiteraard vanuit het algemene belang in te zien hoeverre de politie daadwerkelijk op straat is...

LichtbittereNasmaak | 04-01-15 | 13:33

Aangifte doen wordt dus nog nuttelozer dan het al was.

Suerte Piet | 04-01-15 | 13:31

Bij toekomstige gevallen van eigenrichting zou niet de uitvoerder maar bewindslieden en hoge politie- en justitie functionarissen in het beklaagdebankje moeten plaatsnemen.
.
Zij zijn RECHTSTREEKS verantwoordelijk voor dit soort eigenrichting. Zij KIEZEN ervoor zich niet aan hun rechtstatelijke en morele verplichtingen te houden.
.
De strafmaat... Tsja, die mag in zo'n geval draconisch zijn...

Parel van het Zuiden | 04-01-15 | 13:27

@ Sharkbait | 04-01-15 | 13:18
Dank voor de tip.

normanius | 04-01-15 | 13:27

@Fatwabuster | 04-01-15 | 13:23
Eensch!

De meeste agenten die ik ken, zijn welwillend en vangen liever een inbreker dan dat ze staan te flitsen. Maar soms moeten ze wel van boven af opgelegde taakjes doen. Maar iedereen denkt altijd maar dt de agenten hun eigen regels en taakstellingen mogen bedenken, maar niets is minder waar.

MarcS | 04-01-15 | 13:27

@Piet Karbiet | 04-01-15 | 13:04
Fake ID? Moet jij je nu wel of niet identificeren?

Maakt hoe dan ook niets uit, met de aangifte wordt niets gedaan.

MarcS | 04-01-15 | 13:25

@MarcS | 04-01-15 | 13:13

Quote: "Je zou maar politieagent zijn en boeven willen vangen, wat de meesten toch echt wel zijn"

Helaas zijn de goedwillende agenten na een paar jaar helemaal opgebrand, teleurgesteld en murw gebeukt door de incompetentie van bovenaf.....

Fatwabuster | 04-01-15 | 13:23

Leuk he, de zoveelste verbroken verkiezingsbelofte van de VVD. De harde aanpak van de criminaliteit blijkt niets anders dan extra bureaucratische regeltjes voor de politie zodat ze nog minder tijd hebben voor hun echte werk. En uiteraard de jaarlijkse verhoging van de verkeersboetes, want geld binnengraaien van de burger is het enige wat echt prioriteit heeft bij dit kabinet.

Barani517 | 04-01-15 | 13:23

Het wordt steeds makkelijker voor burgers om politici met de nek aan te kijken. Ze hebben ons immers de rug toegekeerd...

Parel van het Zuiden | 04-01-15 | 13:21

normanius,

stomme idioot, lees er eens een paar aanhalingstekens bij: Bij "privé gebruik" "N" invullen.

kneus met je fraudegelul...

Sharkbait | 04-01-15 | 13:18

dossierschuivers, allemaal !

StijlloosInkoppertje | 04-01-15 | 13:17

Voor diegenen die denken dat dit invullen papierwerk is, guess again.

En daarmee is meteen antwoord gegeven op de claim 'vele uren per dag'.
a. gaat dit niet over een diender, maar alle dienders bij elkaar. 10.000 man die allemaal een kwartier een lijstje invullen = ??
b. Het moet via een systeem, dat;
1. Niet tot nauwelijks functioneert.
2. 100% gebruikers onvriendelijk is, knippen / plakken is niet mogelijk, iedere regel dient weer kenteken etc ingevoerd te worden met een toetsenbord dat hiervoor niet geschikt is. Uiteraard geen app, maar een citrix verbinding die 99% van de tijd weigert ivm teveel aansluitingen.

Je zou maar politieagent zijn en boeven willen vangen, wat de meesten toch echt wel zijn.

MarcS | 04-01-15 | 13:13

@ naadschrobber | 04-01-15 | 12:45
Yup het bekende verhaal.
Ook zo'n geval gehad waarbij een halve trailer aan audio apparatuur gestolen was tijdens een inbraak bij een klant.
Had alles inclusief videomateriaal, GPS locatie van de apparatuur en de daders.
.
Eenstrepert welke de aangifte afnam zij voordat ie m'n persoonsgegevens opnam al dat er niets met de aangifte gedaan werd. Waarop ik ook aangaf dan m'n spullen (kleine 100k aan apparatuur) zelf terug te gaan halen. Uiteraard het 'mag niet' vingertje van meneer eenstrepert.
.
op het videomateriaal gaf de eenstrepert aan, kunnen we niets mee want mogelijk privacy gevoelig en tegen de tijd dat we het ophalen bij de locatie mogen de beelden toch niet meer gebruikt worden want over houdbaarheidsduur van 48 uur heen.
.
GPS locaties,
Eenstreper: die zijn niet te gebruiken want de daders hebben de spullen waarschijnlijk reeds verscheept.
Ik: Uhm de data komt van de GPS trackers in mijn apparatuur dus bruikbaar.
Eenstreper: Ok maar alsnog doen we er niets mee.
.
Helaas dat door het niet accepteren van de voor handen zijnde middelen ten einde mijn spullen op te sporen, staat de handel nu in Rusland, Polen, Hongarije en Suriname.

Uiteindelijk apparatuur via verzekering weer teruggekregen helaas met de inherente premiestijging van 15%. (en inventarisverzekeringen met klantrisico dekking voor de theater/entertainment industrie zijn al extreem duur).
.
Elk jaar lezen we weer dat de financiële aderlatingen vanwege diefstal bij ondernemers de spuigaten uitloopt. Geen wonder, zolang politie er bij elke aangifte vanuit gaat dat het gestolen goed via de verzekering vergoed wordt en het slachtoffer die route ook zeker maar moet nemen, ongeacht de extra gevolgschade hiervan.

normanius | 04-01-15 | 13:13
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 04-01-15 | 13:13

"Want daar moet de politie zijn: OP STRAAT, niet om rittenboekjes in te vullen."

Klopt, en verpleegkundigen aan het bed, geen nieuwe bouwprojecten en bonussen financieren. Zo kan het lijstje wel verder aangevuld worden.

Mark van Leeuwen | 04-01-15 | 13:13

Veiligheid voor burgers was een van de belangrijkste redenen bij het oprichten van landen, naties, staten. Het verzaken op juist dit belangrijke punt haalt de grondslag onder onze natie vandaan. Waar hebben we nog een overheid voor.
.
De Nederlandse politiek is met deze bevestiging van de opzegging van het contrat social haar laatste restje legitimiteit kwijt. Er liggen ons als burger slechts twee opties voor. Of we herstellen de oude natie door de huidige politiek te slachtofferen, of we laten het inmiddels door die politiek uitgeholde irrelevante staatsvehikel varen.
.
Een overheid die verzaakt op veiligheid is in ieder geval een overheid waar ik niet meer voor wens te betalen. Contractbreuk hoort niet beloond te worden.

Parel van het Zuiden | 04-01-15 | 13:12

Ritten administratie politie?? Helluuuu 1970. Gaan ze ook weer in VW kevers rijden??

ikdenkwat | 04-01-15 | 13:12

Oh. En dan nog een ´Marchouch´. De ´brigadier´ van de PvdA, uiteraard. Met zn slicke sik. Wil meer ´islamieten´ in de politie gelederen. En islamitisch onderwijs op nota fucking bene openbaar onderwijs.

chicago river | 04-01-15 | 13:11

Nou, da's toch mooi? Minder bureau's betekend minder belasting betalen, toch? Als ik dan maar weer het recht op zelfverdediging terug krijg hoor je mij niet klagen. Inbraakje bij mij thuis? Dat lossen we zelf wel op dan. Participatiemaatschappij 2015 of zo.

Mark van Leeuwen | 04-01-15 | 13:10

Heerlijk toch!
Maar waar betaal je nog belasting voor, dat zou ik nu wel eens willen weten.
Wat een land.

watmagjenogwel | 04-01-15 | 13:08

Dat heb je als opa de baas is bij de politie. Krijg je van die dementerende regeltjes. Straks weer op de fiets dienders of lopen.

Rest In Privacy | 04-01-15 | 13:07

Misdaadbestrijding is al decennia geleden afgeschaft in NL, vandaar dat die hypocriete agent nu ineens loopt te zeuren over rittenboekjes. Dat is namelijk het enige wat de politie in 0031 nog doet: in onopvallende StaSi auto's rondrijden en bekeuringen uitdelen.

De politie is er allang niet meer voor de burger, waarbij zware criminelen nog het voordeel hebben dat ze voor eigen rechter mogen spelen. Ook dat 'privilege' is de gewone belastingbetalende kutburger ontnomen.

Xirdalan | 04-01-15 | 13:06

Alleen al het feit dat een ´cartoon´ ´strafbaar´ zou zijn. Niveautje Mein Kampf verbieden. Juridisch kan het dus wel, maar maatschappelijk lost het niets op. Wel jarenlang 2 sprookjesboekjes in de Tweede Kamer tot voor kort.

chicago river | 04-01-15 | 13:06

What gets measured gets done.

postmodernismisdead | 04-01-15 | 13:06

Waarom rijden ze in onopvallende auto's? Oh, om ons stiekem te filmen als we 3 km te hard rijden.
De politie moet in Opvallende auto's gaan rijden. Dat verhoogd in elk geval de verkeersveiligheid.

Manalone | 04-01-15 | 13:05

naadschrobber | 04-01-15 | 13:03
Ik snap het, een beetje. Maar het is het principe wat steekt. Die boot ligt daar, is van jou.

Als het mijn boot was dan had ik hem om zijn karkas heen gevouwen.

En anders laat je het toch doen. Gewoon terug jatten.

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 13:05

Ik zet zeer grote VRAAGTEKENS bij de taak- en prioriteitsstelling van de nationale politie.

hStripe | 04-01-15 | 13:05

Opstelten moet echt heel rap in een gecontroleerde omgeving zeeslagje gaan spelen

Bokito ergo sum | 04-01-15 | 13:05

Laatst op de Teevee: Bij een aangifte op het buro moet je je legitimeren, bij de online aangifte hoeft dat niet. Je kunt dus vanachter den PC gewoon iemand van van alles beschuldigen met een fake ID. Foutje ...

Piet Karbiet | 04-01-15 | 13:04

Blijkbaar vindt de overheid ons, het Nederlandse volk, niet meer de moeite waard om te beschermen en verdedigen.

Psycheltjes | 04-01-15 | 13:04

kuservert sorry

naadschrobber | 04-01-15 | 13:03

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 12:47

Begrijp je reaktie volkomen, ben echter ondernemer in een sector waarbij je ongeveer tien v.o.g. s nodig hebt voordat je uberhaupt mag werken. Over de schreef in zon geval betekent voor mij einde werk en dat is wat lastig.

En praat me niet van advocaten, kansloze missie tegen justitie in zon geval krijg ik bij het intakegesprek al te horen.

naadschrobber | 04-01-15 | 13:03

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 12:47

Begrijp je reaktie volkomen, ben echter ondernemer in een sector waarbij je ongeveer tien v.o.g. s nodig hebt voordat je uberhaupt mag werken. Over de schreef in zon geval betekent voor mij einde werk en dat is wat lastig.

En praat me niet van advocaten, kansloze missie tegen justitie in zon geval krijg ik bij het intakegesprek al te horen.

naadschrobber | 04-01-15 | 13:03

@schatzmeister | 04-01-15 | 12:47
Belastingdienst, need I say more.

BekiekUtMoar | 04-01-15 | 13:02

Als ze langs de kant van de weg staan te struikroven hebben ze tijd genoeg om dat boekje in te vullen.

Gootbalkoning | 04-01-15 | 13:00

Andres zeg je toch dat op het einde van je dienst je rittenboekje is gejat door iemand op een scooter.

upgent | 04-01-15 | 13:00

Hoe de neuk kun je UREN kwijt zijn aan het invullen van een lullig rittenboekje? En waarom is dat een boekje en niet gewoon digitaal? Of gewoon automatisch?

Martinspire | 04-01-15 | 13:00

Politiedames en politieheren worden door een soort D66 cultuur gegijzeld. Neem Gregorius Nekschot. Anderhalve dag vast. En weer ´losgelaten´. Maar waarom precies opgepakt? Juist. Dus behandeld als een straathond. Maar wat die ´ginger´ bekeerde islamiet in jurk, die babykiller, met die bril?, loopt die weer rond of hoe zit dat.

chicago river | 04-01-15 | 12:59

Het maakt niet uit dat VVD-ministers de misdaadbestrijding afschaffen omdat ze tegelijkertijd de gewone burger steeds verder criminaliseren.
Waarom nog overheidsgeld verspillen aan opsporen, als je gewoon iedere Nederland kunt behandelen als crimineel en iedereen ongezien kunt beboeten in de vorm van heffingen, belastingen en bijdrages?

simpelman | 04-01-15 | 12:59

Als leaserijder moet je ook je prive km bijhouden voor de belastingdienst en zo moeilijk is dat niet

Maddix | 04-01-15 | 12:59

normanius | 04-01-15 | 12:31

Dat zou nog eens mooi zijn! Een wijkagent die zo af en toe is een praatje komt maken. Gewoon omdat het kan. Die van ons zit de hele dag op twitter veren in zijn eigen reedt te steken.

doskabouter | 04-01-15 | 12:58

Net als in de zorg, veel regeltjes en formulieren en weinig effectieve zorg. We zijn al verder dan naar de klote.

doskabouter | 04-01-15 | 12:57

Ivo Opstelten heeft wel gelijk. Natuurlijk kunnen de politiebureaus dicht. Aangifte doen kan straks alleen nog maar op voorgedrukte formulieren. Deze worden echter alleen gebruikt als het politiek even noodzakelijk is om iets met een aangifte te doen.

hangtiet met knoop | 04-01-15 | 12:56

@Mark_D_NL | 04-01-15 | 12:31
Nee, cuneiform. Dat is het enige dat Opstelten begrijpt, qua techniek.

rara | 04-01-15 | 12:55

"instant houden"... LOL.. Ik verbaas me er niet over dat deze man bang is om "uren" bezig te gaan zijn met het invullen van het rittenboekje.

The_Nummee | 04-01-15 | 12:54

Fatwabuster | 04-01-15 | 12:32

Inderdaad, politieagenten zijn alleen nog dienaars van de Belastingdienst. Zo bezien hadden ze beter voor boekhouder kunnen leren.

Schaaldier | 04-01-15 | 12:54

Tja, herkenbaar. Vul al jaren het ritten boekje in (digitaal dan). Ik vrees dat de belastingdienst magtiger is dan Opstelten.
Want foei ze zouden misschien een privé ritje kunnen maken....

de.suriXL | 04-01-15 | 12:53

Dan ga je toch op de scooter. Bontkraagjes zijn ook meestal op de scooter.

upgent | 04-01-15 | 12:53

De politie leeft, net als bijvoorbeeld de havenarbeider, in de jaren 60. Als je niet ontwikkelt, dan sta je stil en ga je over dit soort zaken zeiken.

Skunk57 | 04-01-15 | 12:53

Bij privegebruik N invullen????????

WTF, daarmee zeggen ze dus dat die auto meer dan regelmatig prive gebruikt wordt en dat iedereen dat ook weet en dat ze dat dus ook gewoon vinden. En nog erger dat ze dus het willens en wetens vals invullen om kosten te besparen. Als dat bij dit korps normaal is zal dat ongetwijfeld bij alle andere korpsen ook zo zijn. Die moeten dus massaal een boete krijgen!

Nu vind ik die hele rittenregistratie en bijtelling voor dit soort auto's van het allersneuste nederlandse kleinzieligheids niveau dus het zal mij een zorg zijn of ze dat doen maar als het voor iedereeen geldt dan ZEKER ook voor de politie. Want als die het al niet doen waar zou de rest van nederland dat dan wel netjes bij moeten houden.

sauruss | 04-01-15 | 12:51

Waarom zou de politie vrijgesteld zijn van deze administratieve onzin?

frank87 | 04-01-15 | 12:48

Waarom zou de politie vrijgesteld zijn van deze administratieve onzin?

frank87 | 04-01-15 | 12:48

vele uren zal wel meevallen,
Digitaal zou het wel eenvoudiger maken, het probleem is gewoon dat het voertuig aan de buitenkant niet herkenbaar is als politie voertuig, en dus is dit gewoon een auto van de zaak, en ja dan moet je voor de belastingdienst netjes alles bijhouden.

wildboy | 04-01-15 | 12:47

naadschrobber | 04-01-15 | 12:45
Waarom neem je hem niet mee?

Wat zouden de consequenties zijn? Dat je op het bureau terecht komt voor verhoor?
Genoeg advocaten die jou willen helpen. Verder; consequenties op werk? Jouw werkgever, althans de mijne zou het snappen.

Ga gewoon die boot halen en sloop gelijk de hele teringbende van die smerige dief.

Je moet geen angst tonen

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 12:47

Hier gaat je bloed toch van koken..
Hoe ver van de werkvloer zit hier diegene die dit voorstel ook maar durfde te maken?
En hoe Middeleeuws is die persoon wel niet ingesteld? Investeer wat en laat die bende automatiseren, maar weer blijkt dat overheidsbeleidsmakers investeren om efficiëntie-voordelen te bereiken niet begrijpen.

En waarom grijpt niemand in die verantwoordelijk is voor goedkeuring van zo'n voorstel?

Ik vermoed dat de beschreven personen allemaal lui zijn die goed betaald worden ' compensatie voor hun verantwoordelijkheden' maar heerlijk beschermd in het overheidsorgaan zitten ingebakken zodat we nooit te weten komen welke goedbetaalde falers voor deze fiasco's verantwoordelijk zijn.

schatzmeister | 04-01-15 | 12:47

@ 001001001 | 04-01-15 | 12:39
Nee tuurlijk niet joh.
.
Als zo'n onopvallende bak met 150Kmh langs de anpr komt heeft camera ding spontaan last van storing.
.
Of de beelden zijn onvindbaar (lees men wil ze niet vinden)

normanius | 04-01-15 | 12:46

Half jaar geleden aangifte gedaan van een gestolen speedboot, inclusief het adres waar die ligt nu, want daar was ik zelf al achter, heb nog steeds geen reactie boot ligt nog steeds bij de dief op het terrein.

Laatst gebeld met de mededeling dat ik hem zelf wel even op ga halen met een beetje hulp van wat kameraden.
Mag niet , komen ze me gelijk ophalen.

naadschrobber | 04-01-15 | 12:45

Wat ben je trouwens een mongool als je zoiets bedenkt.

Ik weet zeker dat deze man (altijd een man) lid is van de 'Welstandscommissie' in zijn buurt.

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 12:45

@minimá-armezusvan.. | 04-01-15 | 12:37

Ik zou persoonlijk geprobeerd hebben om iets meer nuance te zoeken, maar de strekking van uw verhaal daar ben ik het roerend mee eens.

vaas klaak | 04-01-15 | 12:44

Mijn vraag:
Heeft het uberhaupt zin om hier over te klagen?

Nacho_Vidal | 04-01-15 | 12:42

"Je mag...."N" invullen".

Huh?

nikolaos | 04-01-15 | 12:42

haha boven elke weg en elke oprit afrit hangen anpr.s

maar ze kunnen blijkbaar niet eens registreren of een auto georloofd of ongeorloofd daar rijd. (eigen auto's nog wel)

maar de rest van nederland staat zwaar onder surveilance

001001001 | 04-01-15 | 12:39

Ik ken iemand die bij de politie ging omdat ie graag misdaad wilde bestrijden. Die man is uiteindelijk ten onder gegaan aan zijn frustraties over het feit dat hij het grootste deel van zijn werktijd administratief werk moest doen en boeven laten lopen. Hij is, naar ik me heb laten vertellen, bij lange niet de enige politieagent die volledig burn-out is geraakt vanwege de bureaucratie.

Schaaldier | 04-01-15 | 12:39

vannacht in roosendaal een chauffeur van een strooiwagen beroofd van zijn geld. drie mannen, drie maal raden, dwongen hem zijn jas met portemonnee af te geven. dus je kan niet eens meer op een strooiwagen zitten zonder de kans te lopen beroofd te worden. sterf kutambtenaren, sterf met je eurofiele, multicul. je zwaaiend politiek correcte vingertje, je nietszeggende regeltjes die slechts dienen om gewone mensen te terroriseren en die dagelijks slachtoffer zijn van een natte linksche droom om nog meer maanaanbidders dit land binnen te laten.

minimá-armezusvan.. | 04-01-15 | 12:37

Heerlijk die persoonlijke integriteit bij de politie: "Je mag de auto niet privé gebruiken, dus bij privé gebruik altijd "N" invullen."

Deze politieambtenaar stuurt dus eens schriftelijke instructie aan al zijn collega`s om eerst valsheid in geschrifte te plegen om op die wijze georganiseerd de belasting te ontduiken op door de werkgever verstrekte voertuigen.

Goed dat de de betrokken medewerkers hun identiteit beschermen, want met deze instelling werken ze zichzelf sneller in grotere problemen dan het invullen van een kilometerregistratie, wat voor heel werkend Nederland een gedrocht van de Fiscus is.

Kennelijk is er weer eens een agent heen en weer naar Parijs geknald. www.nu.nl/algemeen/508703/politie-zuid...

Feynman | 04-01-15 | 12:35

Ik moet dat ook doen van mijn baas, puur ivm de bijtelling. Deze rittenadministratie wordt natuurlijk betaald door de klant. Ik zie dus het probleem niet.

Correctie, ik zie het probleem wel, maar waarom de politie niet en wij wel? macht corrumpeert en er zullen genoeg "dienders" zijn die met de onopvallende even boodschappen gaan doen, of deze mee naar huis nemen.

salonsocialist | 04-01-15 | 12:35

Droevig bewijs hoe stuk dit land is, in al haar welvaart.

vaas klaak | 04-01-15 | 12:35

Maar wel tijd om een paar duizend aangiftes tegen Geert Wilders aan te nemen want je moet natuurlijk wel je prioriteiten stellen.

eerstneukendanpraten | 04-01-15 | 12:33

Alles willen en moeten registreren, behalve de echte aangiftes natuurlijk want dat is vervelend werk en moeten we niet willen.

deluiegriek | 04-01-15 | 12:32

Misschien wordt het tijd dat de burger de politietaken weer terugneemt van de Overheid, de uitvoering is al jaren hopeloos en de resultaten zijn schrikbarend slecht omdat niet de bescherming van de burger prioriteit 1 is maar het spekken van de staatskas

Fatwabuster | 04-01-15 | 12:32

Ach ja, we zullen in 2015 wel vaker berichten van zulke strekking lezen.
Zie hier uitingen van een failliet systeem. Politici zonder visie, niet bezig met een betere samenleving op te stellen. Nee het zijn pure bedrijfsmanagers, die op de winkel passen. Ze leggen alles langs de lat van wat het kost. Centenkwestie! Of een samenleving gebaat is bij veiligheid, minder criminaliteit, overvallen. Allemaal ondergeschikt aan het bedrijfsbelang!
Ondertussen masturberen de meeste ambtenaren op protocollen, regels en procedures, in de hoop de complexe werkelijkheid te kunnen vangen en die verdomde risico's die we in het leven allemaal tegenkomen tot 0 te reduceren!

iustus | 04-01-15 | 12:32

"dat rittenboekje moeten invullen zijn we per dag heel veel uren hieraan kwijt"

whuhhahhaa
tja de politie van vandaag !

vidamax | 04-01-15 | 12:32

fuck them. ze hebben guns dus kunnen zo naar den haag en als ze daarvoor gaan doe ik mee.

oblix | 04-01-15 | 12:31

Rittenboekje? Eentje met pen en papier?

Mark_D_NL | 04-01-15 | 12:31

Dit land gaat kapot aan incompetente, domme, luie, bureau, raamuitkijkende, overbodige kudt ambtenaren.

DanBilzerian | 04-01-15 | 12:31

En dan ook nog tippen om niet toegestane privéritten met zo'n 'burgerbak' ten alle tijden aan te duiden met "N"
.
Geeft wel weer mooi aan hoe het met het interne fraude niveau staat.

normanius | 04-01-15 | 12:31

Dan ga je toch lekker fietsen of lopen in dat dorp.

Grolo | 04-01-15 | 12:30

Een rittenboekje. In 2015... Die auto zit voller met electronica dan de gemiddelde "arme"studenten kamer.
Kom dan gvd met een App. Of zo'n kastje waarop je een knop drukt, zoals elke ZZP-er heeft

Weeraanmelden | 04-01-15 | 12:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl