Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een aanslag als oplossing?

Barst u even?Volgens StarF*cker moet het dan maar gebeuren. Laat Samir A. maar een ergens een aanslag plegen in Nederland. Niet te veel slachtoffers, maar wel lekker veel schade. Wellicht zal het de volkomen wereldvreemde rechters in Nederland dan eens duidelijk worden dat terroristen geen winkeldieven zijn en dat iedereen kotst van de manier waarop in dit land rechtspraak wordt bedreven. Bin Laden lacht zich rot nu zijn personeel in Nederland is vrijgesproken ondanks complete aanslagscenario’s en wapens in huis. Sterker nog, onze juniorterrorist krijgt nog geld mee voor de maanden dat hij in de luxebajes in Nieuwegein heeft doorgebracht. Een fotograaf die en passant voor de gevangenis een paar dreunen kreeg van Samir A. kon gisteren nog geen aangifte doen vanwege openlijk geweld: te druk... Starf*cker voorspelt een heilzaam bloedbad in Nederland, dankzij het incompetente justitieapparaat. Heren rechters, bukt u even!


Aftellen...

Een echte terroristische aanslag in Nederland lijkt een kwestie van tijd. Er lijkt een premie te staan op gevaarlijk gedrag en ondertussen zijn de dienders nog slechts bezig om als belastingdeurwaarders centen binnen te halen voor verkeersofficier mr. Koos Spee. Zo is het en niet anders. Justitie en politie in Nederland zijn totaal verlamd en worden per dag onbekwamer. Ik heb de afgelopen weken schrijnende gevallen gehoord van politiemensen die onderzoeken tegen zedenmisdadigers of misdaadbendes moeten afblazen omdat justitie constateert dat of het geld op is of de prioriteit is verlegd naar activiteiten die zoveel geld en punten opleveren dat een korps zijn quotum haalt. Dan hebben we daarnaast nog te maken met rechters die het verdommen om af en toe de neus eens in de frisse lucht te steken om op te snuiven hoe zat de Nederlandse bevolking het academische gezever van die zwarte jurken is. Ik zal het maar niet hebben over bijvoorbeeld de lichte straffen in de drievoudige Nomad-moord in Limburg. Die zijn niet uit te leggen.

Maar met de vrijspraak van Samir A. is de grens wel bereikt. Iedereen voelt aan zijn water dat deze zaak stinkt. Deze moslimjurk heeft complete aanvalsplannen in huis inclusief kunstmest om zelf explosieven te fabriceren. O ja, en dan vergeet ik nog allerlei extreme islamitische geschriften. Wat een droplul moet je dan als rechter zijn om deze meneer met een zak geld toe naar huis te sturen? Ondertussen dreigen ook de andere leden van de Hofstad-terreurgroep naar huis gestuurd te worden, omdat hun verdenking puur juridisch is gebaseerd op hun vriendschap met de gestoorde dromedaris die de moord op Theo van Gogh heeft gepleegd.

Ondertussen zou je bijna hopen op een aanslag. Dan zal je zien hoe snel de al even mallotige justitieminister Donner de gaten in de wet weet te dichten. Een onderzoekscommissie zal vervolgens constateren dat politie, politiek en justitie gezamenlijk geblunderd hebben. Ik vrees nu oprecht voor het leven van Geert Wilders en AHA. Niet meteen mijn vrienden maar dankzij Rotterdamse rechters thans vogelvrije doelwitten voor overmoedige terroristen. "Het lijkt evident dat A. een ontploffing voorbereidde, aldus een betrokken Officier van Justitie.

Heren rechters: meneer Samir A. vierde gisteren zijn vrijlating in Nieuwegein samen met een groepje islamvriendjes. Er werd gedreigd met van alles en nog wat. Nederland is razend en zelfs de politiek bemoeit zich met het vonnis. Terecht. Rechtsspraak kun je niet overlaten aan wereldvreemde vogels.

En o ja, heeft de politie in Nieuwegein inmiddels tijd gehad voor de aangifte van de fotograaf? Ik voorspel van niet... Starf*cker

Reaguursels

Inloggen

Ik hoop het echt dat e.o.a. terrorist een flinke bom legt onder de tweede kamer. Of nog beter: Onder heel het Nederlandse justitie en politieke apparaat. Je begint bijna te begrijpen waarom lieden als Samir een hekel hebben aan dit in en in verrotte land! Samir doe ons en iedereen een lol en laat je de volgende keer niet pakken en blaas de hele zooi op...

quickshare | 10-04-05 | 13:18

oké merci allemaal
(nou eens kijken hoe ik die informatie tegen jullie kan gebruiken ;)

King of controversy | 09-04-05 | 23:48

Zelfs starfucker kan niet anders meer dan op wilders stemmen, wie anders deelt oprecht zijn terrechte zorgen in Den Haag?

Joop Hoef | 09-04-05 | 21:36

@ KoC

Zie rme1. Hij is me voor (sorry, ik heb ook nog een leven buiten GS) ;)

zinvol geweld | 09-04-05 | 21:14

@King of Controversy

Je mag nooit 2x voor hetzelfde vervolgd/veroordeeld worden, maar als je hetzelfde NOG EEN KEER doet, wel.

Je mag niet 2x voor 1 winkeldiefstal worden vervolgd, maar wel voor 2 verschillende, hoewel het hetzelfde (soort) feit is. Hetzelfde geldt voor het voorbereiden van aanslagen. Als hij over 2 jaar opnieuw een aanslag voorbereidt, kan hij voor die voorbereiding weer aangeklaagd worden.

rme1 | 09-04-05 | 17:31

@ zinvol geweld 08-04-05 @ 23:44
Dank voor je uitgebreide antwoordt. Als ik het dus goed begrijp mag Samir A, mits hij wordt vrijgesproken in allerlei beroepen en cassatie's, nooit meer worden aangeklaagd voor het voorbereiden van aanslagen op de o.a. de tweede kamer?

King of controversy | 09-04-05 | 17:04

Niet dat daar iets mis mee is hoor.
:

Dicky ! | 09-04-05 | 12:45

Populistische stemmingmakerij.
:

Dicky ! | 09-04-05 | 12:43

@zinvol Mag Bea geen gratie verlenen dan. Wat een domper voor haar jubelum.

gavrillo | 09-04-05 | 04:51

De rechterlijke macht lijkt mij het enige aspect van de niet-meer-zo-heilige trias politica dat af en toe nog wèl een beetje functioneert. Blij dat naast Armand tenminste nog iemand in de jaren zestig is blijven hangen. Het duivelsgebroed van de f*cking babyboomers zijn weer degenen die het verneuqen.
Je zou bijna allerlei bizarre complottheorieën gaan geloven die beweren dat het in het belang van bepaalde groepen is om de samenleving te laten ontwrichten, zodat de aandacht wordt afgeleid terwijl ze de andere onderdelen van hun economische wanbeleid erdoor drukken. Als lemmings over de kliffen zeg maar.
De senators van de eerste kamer voeren hun controlerende functie naar behoren uit? En ze laten daarbij ook nog hun stem beïnvloeden door de politieke verhoudingen?
Afschaffen die zooi!
De rechterlijke macht spreekt zich openlijk uit over de beleidsvorming?
Meteen berispen die hippies!
Ze hebben tenslotte ook geen ruk te maken met de wetgeving in dit land.
Je zou ook de schuld kunnen leggen waar hij hoort; justitie!
Blijkbaar zijn de openbare aanklagers van de geyuppiezeerde generatie (25-40)niet meer opgewassen tegen de sluwe vossen van weleer.
Terug de boeken in of je onderzoek iets grondiger uitvoeren dus.

houdoe en bedankt! | 09-04-05 | 04:47

@ zinvol geweld 08-04-05 @ 23:44

Dat lijkt me zeker iets waard.

TheRealShowstopper | 09-04-05 | 00:20

@KoC

Hij mag niet meer voor dezelfde feiten aangeklaagd en veroordeeld worden. 'Ne bis in idem', op zijn latijn, een van de eerste rechtsbeginselen in Nederland.
In hoger beroep mag het Hof wél dezelfde feiten en omstandigheden betrekken in haar oordeel. Hoger beroep is gewoon niets anders als de zaak nog een keer helemaal overnieuw doen.
Daarna is geen hoger beroep meer mogelijk, maar kan je alleen cassatie instellen bij de Hoge Raad. Die gaat niet naar de zaak zelf kijken, geen onderzoeken doen, geen getuigen horen, die gaan alleen kijken of het Hof de wet juist heeft toegepast. Als ze dat bekrachtigen heeft het Hof dus gelijk en is de straf onherroepelijk, zo niet, dan verwijst de Hoge Raad deze zaak terug naar een ander Hof om de zaak wél over te doen.

Het is wat anders als hij nu zou worden opgepakt voor een totaal andere zaak. Als datgene wat hem dan verweten wordt (ten laste gelegd) dan maar niet hetzelfde is als waar hij nu dan voor is vrijgesproken.

Probleem alleen is dat je berecht mag worden in dit geval op basis van de oude (verouderde) wetgeving. De nieuwe wetgeving op het gebied van terroristische daden wordt eerdaags aangescherpt.
Dat neemt mijns inziens niet weg, dat ook onder het oude (de nu op Samir Azzouz toepasselijke) wetgeving, hij ook veroordeeld had kunnen worden. Ik sta in deze dus achter het OM (ook geen achterlijke juristen hoor!)

Voor wat het waard is, ik ben strafrecht jurist.

zinvol geweld | 08-04-05 | 23:44

@ . TheRealShowstopper
Thx
en zie je wel dat ik best meeval :p

King of controversy | 08-04-05 | 18:35

@King of controversy 08-04-05 @ 17:37

Wel voor een hernieuwde poging. Vul bv "moord" of "diefstal" in voor "voorbereiden van..."

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 18:26

@ King of controversy 08-04-05 @ 17:17

Now we're talking.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 18:24

maar = of

PisFinger | 08-04-05 | 18:10

@King of controversy:

Ze hoeven hem dan niet meer aan te klagen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag, maar voor het uitvoeren daarvan (en met beetje mazzel zelfs dat niet, omdat ie dan tegen de muur geplakt zit...), maar misschien is ie tot inzicht gekomen... [yeh, sure!]

PisFinger | 08-04-05 | 18:08

weet je wat een ene muskens vd katholieke kerk heeft gezegd?

Dat de islam een kansloos geloof is en geen toekomst heeft. Het enige wat ze kunnen is bloed vergieten, want dat deed mohammed in 600 ook al.

Volgens hem hebben het christendom en boeddhisme wel toekomst.

K vind het wel hard wat ie zegt voor iemand met zo'n status maar hij heeft groot gelijk

jantje rinus | 08-04-05 | 17:50

@ Sunnygirl
Ja dat weet ik ook wel, en het is ook terrecht dat er een hoger beroep volgt.
Maar als Samir A daar ook wordt vrijgesproken, mag hij dan nog een keer opgepakt worden op het voorbereiden van een terroristische aanslag. Bij een 'normale' moordzaak ofzo mag dat namelijk niet

King of controversy | 08-04-05 | 17:48

@ King of controversy 08-04-05 @ 17:37
Er volgt eerst nog een hoger beroep en dan wordt de zaak opnieuw beoordeeld.
Het OM is er nog steeds van overtuigd dat Samir A. op grond van de oude wetgeving veroordeeld had moeten worden.

Sunnygirl | 08-04-05 | 17:45

@ Zwarte Kip
Mag Samir A eigenlijk nog een keer worden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag, gezien het feit dat je in Nederland maar een keer berecht mag worden voor hetzelfde feit? En verandert dit als de wet wijzigt?

King of controversy | 08-04-05 | 17:37

@ zinvol geweld 08-04-05 @ 16:16
Helaas was het in deze zaak van Samir A. onvoldoende en met een aanscherping in de wet kan je ook de samenhang zo omschrijven dat het de volgende keer wel strafbaar is.

@ TheRealShowstopper
Beslan is niet te vergelijken met Madrid, van Gogh en 9/11.

Sunnygirl | 08-04-05 | 17:22

@ . TheRealShowstopper 08-04-05 @ 17:12

Daarom onderwijs vernieuwing, te beginnen met de afschaffing van artikel 23 uit de grondwet. Dat was toch alleen maar een achterkamertjes politieke ruil ( en nog een slechte ook :P)

King of controversy | 08-04-05 | 17:17

@King of controversy 08-04-05 @ 17:00

Waarom? Omdat hij ervan overtuigd is het Goede te doen en beloond te worden met de hemel, 72 maagden en wat weet ik veel.
Of, om met een theologische uitspraak te antwoorden: de wegen van de fundamentalist zijn ondoorgrondelijk (voor de nonfundamentalist).

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 17:12

Ephimenco / Het kan verkeren: paus- en islamkritiek

"Het kan verkeren in het land der hypocrieten en daarom neem ik hun beschimpingen meestal met een verveeld schouderophalen."

www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/col...

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 17:08

@ . TheRealShowstopper 08-04-05 @ 13:57

Mijn redenatie is echter niet dat de dader tot bezinning komt, maar hopelijk wel andere potentieele daders. Volgens de AIVD hebben we nu +/- 160 vermoedelijke terroristen in Nederland. Verder zijn er een hele hoop aan het radicaliseren. Mij gaat het om die laatste groep.
Stel dat die 160 zichzelf opblazen en per keer 100 doden meenemen. Dat zou dan 16.000 doden opleveren, een onstellend hoog aantal, en een enorm offer. Echter als er in Nederland qua wetgeving niets veranderd ten gunste van Moslims, waarom zou die 161ste "nieuwe" terrorist zichzelf opblazen? Hij weet al dat hij er geen fuck mee zal bereiken. En daar komt dan ook weer onderwijs om de hoek kijken, want op school hebben ze al gezien dat het niets uitmaakt.

King of controversy | 08-04-05 | 17:00

@zinvol geweld 08-04-05 @ 16:16

De naiviteit van sommigen, ook op dit log, zou inderdaad alleen maar lachwekkend zijn als de potentiele gevaren niet zo groot waren, de voorbeelden van wat er kan gebeuren (11/9, Madrid, v.Gogh, Beslan) niet zo schokkend waren. Het is tekenend voor het mensbeeld en wereldbeeld dat met name aan de linker kant van het politieke en maatschappelijke spectrum als een sluimerende ziekte telkens weer de kop opsteekt.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 16:27

@ Sunnygirl

Lees mijn post van 8.49 eens. Op zich is het in bezit hebben van kunstmest niet strafbaar, maar IN SAMENHANG MET ANDERE FEITEN OF OMSTANDIGHEDEN wel. Iedereen heeft een mes in de keukenla liggen, maar heeft daarmee geen verboden wapen in huis. Als je daarentegen dat mes bij je hebt als je, getooid als voetbalsupporter van een bepaalde club, naar een voetbalwedstrijd gaat dan wel.

Een plattegrond in je bezit hebben is ook niet strafbaar, maar in combinatie met een bom, munitie, zijn connecties met de Hofstadgroep, strafrechtelijk verleden, zijn uitlatingen op internet, zijn banden met verheerlijking van islamitisch terrorisme, telefoontaps etc. kan iedereen op zijn vingers natellen dat dit voorbereidingshandelingen zijn voor een terrorristische aanslag.
Iedereen behalve een paar lullo's van de rechtbank in Rotterdam

zinvol geweld | 08-04-05 | 16:16

@ bwahaha 07-04-05 @ 22:39
Ik ben het redelijk met je eens, ik wil ook geen plisiestaat. Ik wil ook rechters die goed rechtspreken. Zou het wel prettig vinden als de wetten ons wat beter zouden beschermen tegen terroristen. Iemand die kunstmest in huis heeft is nog geen terrorist. Kunstmest hoort inderdaad in de tuin. Samir A. heeft volgens mij geen groene vingers, zijn handjes zitten te los en dat heeft hij al bewezen kort na zijn vrijlating. Mishandeling van een fotograaf hoort toch niet onder de noemer groene vingers maar eerder onder te losse handjes. De lamledigheid van de pliesie van Nieuwegein vind ik ronduit stuitend!

Sunnygirl | 08-04-05 | 15:47

Laten alle gelovigen meedoen aan de kruisridder tochten vanuit het romijnse rijk daar waren zij al aanwezig vandaag en is niet zo ver van de kamelenstaten.
Dat scheelt weer een eindje lopen voor de meeste. George voorop die houd er ook wel van. Zij hebben er ervaring in enige eeuwen retug is dat kunstje al eerder geflikkerd

Veldwebel | 08-04-05 | 15:32

laat eens een peuk vallen op de grond !! ,wordt je kompleet door een pliesie buba genomen !!

en al die Ali's krijgen ZAKcentjes mee om ons nederland ,ahumm, nog verder naar de klote te helpen.

Maar heeft iemand zich a de moeite gedaan om Ali.B de nekschotten?

teringtubbie | 08-04-05 | 15:30

@TRS: Nieuw bewijs kan ook verkregen worden uit 'verse daden' .... ;-)

PisFinger | 08-04-05 | 15:14

Voor alle Samirlovers
Rechtspraak in Nederland is geen exacte wetenschap, het is maar net welk misselijkmakend excuus van een rechter de zaak voorzit en hoe hij de bewijzen en de wetsartikelen interpreteert.
Het gerechtshof te Rotterdam heeft nogal een foute naam hoog te houden vandaar deze uitspraak. Gelul van de wet is toegepast getuigt dus van een verregaande naiviteit, Deze terroristenhoer wilde de wetgevende macht even fijntjes laten weten dat wat er ook voor wetten aangenomen worden, zij wel even bepaalt hoe eea. toegepast wordt. Dat er een aanzienlijke kans is dat gewone mensen hier het slachtoffer van worden zal deze kut een worst wezen.
In Saudi Arabie, Iran en nog wat van die fijne landen is de rechtspraak wel een exacte wetenschap aangezien deze gebaseerd is op de sharia. Wat is er op tegen om griezels zoals Samir die zich zelf buiten de heersende wetten van de ongelovige honden plaatsen volgens de voor hun zo heilige wetten te straffen?

capo | 08-04-05 | 15:06

@PisFinger 08-04-05 @ 14:39

Het hoger beroep vindt volgens mij naar wetgeving van moment van delict plaats.
Nieuw bewijs doet er dan niet toe.

HOE ZIT DAT ZWARTE KIP?!

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 14:49

Bowling for Columbine van de week nog gezien? Canada lijkt me nog steeds helemaal niet zo'n slecht alternatief.

Neon | 08-04-05 | 14:46

Natuurlijk hebben ze dan ook nieuw bewijsmateriaal nodig...

(een jurist ben ik ook niet)

PisFinger | 08-04-05 | 14:39

@PisFinger 08-04-05 @ 14:07

Ik ben geen jurist, maar volgens mij werkt dat niet zo. Gedurende het spel de regels veranderen heet dat.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 14:24

Rechtspraak is nog lang geen gerechtigheid.

Volgens mij laten ze hem nu lopen om hem:
a) in de gaten te kunnen houden en dan
b) in hoger beroep volgens de nieuwe anti-terrorristenwetgeving aan te kunnen pakken.

PisFinger | 08-04-05 | 14:07

Zoals altijd wanneer men afhankelijk is van de ambtenarij levert het weer niets op.

Nu men terug gaat vallen op eigenrichting lijkt het me wenselijk hem de Geert Wilders bescherming aan te bieden. (lees achter de tralies in kamp zeist)

billiebazoo | 08-04-05 | 14:06

M.i. heeft de rechter juist gehandeld. Het is de fout van de aivd en van het openbaar ministerie die hadden moeten beseffen dat het in bezit hebben van een zak kunstmest niet strafbaar is. Als het op haatzaaiende literatuur aankomt zouden de reaguurders die dit gevaarlijk vinden maar alvast eens moeten gaan oppassen m.b.t. hun eigen uitspraken. Zo vind ik het ook belachelijk dat mein kampf in Nederland een verboden boek is. Je moet het kunnen lezen om hierover een mening te kunnen vormen. Als je je daden laat bepalen door hetgeen er in een boek staat, is er sowiso al iets mis met je. Daar kan geen boekverbranding tegenop. Voor verboden wapenbezit is Samir daadwerkelijk veroordeeld, niks mis mee dus. De uivoerende macht moet potentieel gevaarlijke terroisten gewoon beter in de gaten houden, mensen oppakken voor een zak kunstmest en een paar boekjes is gewoon dom.

knutsel | 08-04-05 | 14:01

zijn=haar

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 13:58

@King of controversy 08-04-05 @ 13:26

Ik probeer me de gelaatstrekken op het gezicht van de moeder voor te stellen die net haar gezin voor haar ogen zag sterven door de aanslag van de extremist als jij met jouw verklaring zijn roep om wraak probeert te weerleggen. Jou reactie draagt een hoog "toon de andere wang" gehalte. De veronderstelling daarbij is echter dat de dader daardoor tot bezinning zou komen. Geloof jij het?

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 13:57

M.i. heeft de rechter juist gehandeld. Het is de fout van de aivd en van het openbaar ministerie die hadden moeten beseffen dat het in bezit hebben van een zak kunstmest niet strafbaar is. Als het op haatzaaiende literatuur aankomt zouden de reaguurders die dit gevaarlijk vinden maar alvast eens moeten gaan oppassen m.b.t. hun eigen uitspraken. Zo vind ik het ook belachelijk dat mein kampf in Nederland een verboden boek is. Je moet het kunnen lezen om hierover een mening te kunnen vormen. Als je je daden laat bepalen door hetgeen er in een boek staat, is er sowiso al iets mis met je. Daar kan geen boekverbranding tegenop. Voor verboden wapenbezit is Samir daadwerkelijk veroordeeld, niks mis mee dus. De uivoerende macht moet potentieel gevaarlijke terroisten gewoon beter in de gaten houden, mensen oppakken voor een zak kunstmest en een paar boekjes is gewoon dom.

knutsel | 08-04-05 | 13:57

Wat is het nou: interpreteert een lakse linkse rechter de op zich correcte wet verkeerd, past de rechter de wet juist toe maar is die wet zelf verkeerd (want ontoereikend), of doen wetgever en rechter het wel goed maar heeft het OM de zaak verprutst?
Probleem is dat de gehele trias niet in staat is om het algemeen levende rechtvaardigheidsgevoel neer te leggen in hun "producten" (i.e. wetten, eisen, vonnissen). Waarom eist het OM voor het omleggen van wat Hells Angels-uitschot meerdere malen levenslang en was de eis voor Volkert maar 18 jaar? Waarom vonnist de rechter die Hells Angels vervolgens omgekeerd evenredig aan de eis een ontzettend lage straf?

Col. John Matrix | 08-04-05 | 13:52

stel, je bent terrorist, ik durf er geld op te zetten dat er terroristen aanwezig zijn geweest bij ''bonfire'' om de zwakke punten van de operatie te bestuderen. kom op die jongens hebben ook verstand. ten 2de aanslag, wacht maar tot de grote bom gaat. waarschijnlijk van rusische makelaardij.

openminded | 08-04-05 | 13:47

@k3 08-04-05 12:34 :
.
Stierenwat?? Opvallend veel linkse mensen houden er vreemde sexuele fantasien op na gezien de hoge frequentie van het woord "poep" in hun reakties.
.
Welke ondernemers zijn het toch die die mensen hierheen hebben gehaald.... Vooral Joden hebben gezegevierd na de oorlog. Tegenwoordig is het weer de islam die als minderheid aan zet is.

Mijnbescheidenmening | 08-04-05 | 13:37

Een democratische rechtsstaat heeft 3 manieren om terug te vechten
1) standvastigheid in wetgeving (niet wetten strenger maken, als daardoor de rechtsstaat in gevaar komt. Ook niet in de beurt komen van de grens)
2)standvastigheid van de bevolking. Daarmee bedoel ik: de terror's kunnen zoveel slachtoffers maken als ze willen, maar ze mogen niet eens denken dat ze er Poep mee bereiken.
3) Onderwijs, en dan vooral onderwijs op het gebied geschiedenis en maatschappijleer. Hiervan moet een preventieve houding uitgaan.

Zoals jullie zelf uit de comments hierboven als uit de krantekoppen kunnen opmaken, gebeurt geen van deze 3 maatregelen. En zolang dat niet verandert zullen we hier nog wel even met dit probleem blijven zitten.

King of controversy | 08-04-05 | 13:26

@Santax
Iemand afzeiken op een spelfoutje is zooo zielig.

Skellern | 08-04-05 | 13:17

@Filo 08-04-05 @ 13:00

Ja en Nee. Lees ook mijn eerdere comment over de rol van de rechter. En ook het artikel in de volkskrant.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 13:05

@Mijnbescheidenmening,

Dat heel Europa het doet wil nog niet zeggen dat het effect heeft. Hoe vaak heb je in de krant gelezen dat een terroristische aanslag of zelfs maar een misdaad had kunnen worden voorkomen als die persoon maar om zijn/haar identificatiebewijs had kunnen worden gevraagd? Wie worden er over het algemeen gepakt op het niet bij zich hebben van geldige papieren? Precies...

Ik stoor me aan maatregelen die een hoop mensen bezig houden, maar weinig tot geen effect opleveren voor de veiligheid. Als er 1 groep is die de papieren goed in orde heeft zijn het wel criminele of zelfs terroristische organisaties. Besteedt de tijd van de politie liever aan wat constructiefs in plaats van deze onzin!

pinokkio | 08-04-05 | 13:05

Alemaal makkelijk gezegd, maar waarom zou het hebben van een zak kunstmest en geschriften strafbaar zijn? het is gewoon fundamenteel heel moeilijk om waterdicht te bewijzen dat iemande plannen heeft voordat hij ze uitvoert.

Ik ben eigenlijk al blij dat ze hem nu gepakt hebben, met de AIVD die in zijn nek hijgt kan hij weinig meer doen.

Strengere wetten zijn m.i. ook niet de oplossing, omdat dat een vrijheidsbeperking voor alle burgers inhoudt. Alleen in een Big Brother-politiestaat zijn terroristische aanslagen -misschien- tegen te houden.

Filo | 08-04-05 | 13:00

"Aanvankelijk waren de vrienden van Samir A. verbaasd dat hij werd vrijgesproken, maar bij nader inzien vinden ze het logisch. Samir A. heeft immers niet meegewerkt aan de rechtsgang van de kufar, de ongelovigen. 'Daar heeft Allah hem voor beloond', zegt een van zijn vrienden." [...]

www.volkskrant.nl/binnenland/111285113...

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 12:55

Draaitafel Demagoog: "wat een nitwits hiero !"
-
Onze Draaitafel Demagoog heeft zichzelf weer goed ingeschat.

Bunt | 08-04-05 | 12:48

Je hebt een goede nick gekozen demagoog. Als je verder niets meer in te brengen hebt hou dan op met hier te blaten

bananenrepubliek | 08-04-05 | 12:46

zijn=is

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 12:41

@Draaitafel Demagoog 08-04-05 @ 12:29

Mijn mening over jouw comments zijn ook vandaag nog hetzelfde.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 12:40

@k3 08-04-05 @ 12:24

De link met links is idd. gezocht. Maar laten we de ook eerlijk zijn omtrent de gastarbeiders: veel gastarbeiders waren blij dat ze in nederland werk konden krijgen! De stonden in de rij. Het was een win-win situatie. Het was geen slavenhandel. We hebben ze niet aan hun voeten hier naar toe gesleept. Ze kwamen vrijwillig. En ze zijn ook vrijwillig gebleven, terwijl het de bedoeling was dat ze ook weer teruggingen.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 12:39

De rechter heeft gewoon de wetboeken goed gelezen.

De regering en de tweede kamer hebben hun werk niet goed gedaan.

Als je wilt dat rechters de wetten niet meer goed lezen, dan glijden we af naar Zimbabzaanse toestanden......

Nook | 08-04-05 | 12:37

Lijkt wel een beetje op een tekst van Space Marines... Vervang 'Mafiabaas' door 'vermeende terrorist' ;-)

"Ik zeg niet dat de smerissen niet hard werken, zouden er meer moeten komen om hen te versterken. Corruptie en bureaucratie voeren hoogtij, maar fiets je zonder licht dan ben je er zo bij
En de echte boefjes die lachen in hun vuistjes, moordende maffiabaas in z'n mooie huisjes. Hij kan z'n gang gaan, blijft buiten schot staan, maar als het aan ons lag was hij gister al kapot gegaan."

k3 | 08-04-05 | 12:34

goedzo k3 ! scholing moet echt het belangrijkste punt woorden van de volgende verkiezingen .. wat een nitwits hiero !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 12:29

jannus43 08-04-05 @ 11:39

Als lokvisje is die Samir niet meer te gebruiken.
-
Niet voor niets dat gisteren de AIVD uitgebreid op TV stond te vertellen dat ze hem continue in de gaten blijven houden.
Geen enkele terrorist zal nu nog maar iets met hem te maken willen hebben of zelfs maar in zijn buurt willen komen.
-
Met een beetje mazzel wordt hij binnenkort zelfs door zijn eigen mensen geexecuteerd omdat hij nu voor hun een veiligheids risico is... (lachen toch .. "Deathpenalty by proxy"?)

Moi | 08-04-05 | 12:29

@pinokkio ... doe niet te veel moeite ..

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 12:28

@Mijnbescheidenmening
Wat een stierenp*ep. "Links heeft ervoor gezorgd dat die mensen hierheen konden komen." Niet dus.

De meeste mensen zijn hierheen gehaald als gastarbeiders. Mensen die in fabrieken konden werken, je huis konden schoonmaken en allerlei klusjes die we zelf niet wilden doen te doen. Dit zijn dus vooral de ondernemers en zo geweest, die goedkoop personeel wilde. Over het algemeen zijn ondernemers VVD'ers en dus rechts...

k3 | 08-04-05 | 12:24

@MBM .... heel nederland laat zijn keuken illegaal verbouwen door polen ? welke volk heeft dan de neiging de mazen van de wet op te zoeken ? denk gvd eens na voordat iets schrijft !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 12:24

@TheRealShowstopper: ZUucht... godver de godver, las het ook net...

bribon^ | 08-04-05 | 12:14

@pinokkio: ´tenslotte hoor ik hier weer rechts gezever dat de politie zich bezig houdt met het controleren van identificatiepapieren i.p.v. bewijs te verzamelen tegen Samir... Wie was het ook weer die die onzinnige identificatieplicht erdoor heeft gedrukt?´
.
In ieder ander Europees land geldt een identificatieplicht. Wel logisch als je allemaal verschillende rassen toelaat dat daaraan maatregelen gebonden dienen te worden om het controleren mogelijk te houden. Zet voor mij Ali Mohammed en Hassan naast elkaar, ik zie het verschil niet! Links (de-wereld-is-van-iedereen) heeft ervoor gezorgd dat die mensen hierheen konden komen, dat daaraan nu restricties verbonden worden is niets minder dan logisch. Mij spreekt de term recht op je doel af meer aan dan al het gekronkel van die linkse partijen!!!!

Mijnbescheidenmening | 08-04-05 | 12:05

AIVD lek veel groter dan werd verdacht

Uitgegeven: 8 april 2005 11:17

ROTTERDAM - De AIVD-tolk O. Ben A. heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) veel meer geheime informatie gelekt dan eerder werd aangenomen. Zo heeft hij volgens de officier van justitie ook vertrouwelijke informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) direct doorgespeeld aan vermeende leden van de Hofstadgroep. Dat bleek vrijdag tijdens een pro forma-zitting bij de rechtbank in Rotterdam.

www.nu.nl/news/508788/10/AIVD_lek_veel...

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 12:04

Ach Bin Laden heeft hier al zijn centjes zitten en Samira bewijst weer dat dit zwakzinnige landje een vrijplaats is voor zijn soort mensen. Het zou me niks verbazen als al zarqawi een huisje in port zeelande heeft. De kans dat hij dus Amsterdam uitkiest voor een kekke paddestoelwolk lijkt me derhalve klein.

superjan | 08-04-05 | 12:01


Het zou me werkelijk niet verbazen als Bin Laden ergens in NL huist.
Het is hier lekker veilig voor hem tussen al zijn vrienden, en als ie onverhoopt opgepakt wordt zullen ze hem vrij moeten laten want hij heeft hier nog niks uitgespookt, en de bewijzen worden door onze rechters direct doorgeprikt.

Ffe of-topic
Ik las dat er bij de politie ZHZ wat vacatures zijn ontstaan.

Eppo | 08-04-05 | 12:00

24/7 moest dat zijn.

Tubifiks | 08-04-05 | 11:55

ik voel me inmiddels zo vaak genaaid dat het niet eens zeer meer doet.
kost dat nou zo'n 27/7 AIVD'tje?

Tubifiks | 08-04-05 | 11:54

Er was een discussie aan de gang hoe deze wanorde ontstaan is. Inderdaad, het waren niet zozeer de gastarbeiders, maar het zijn manieren om via de achterdeur Nederland binnen te komen door bijv. uithuwelijking. Veel allochtonen zijn in hun cultuur gewend om te zoeken naar de mazen van de wet.
.
Nederland is nooit rechts geweest. Het libertaire beginsel van de VVD is misschien iets rechts van het midden, maar in coalities zijn veel goede intenties teniet gedaan. Pvda is de schijnheiligheid zelve en kiest als het erop aankomt voor hun traditionele weg van de minste weerstand. Hoewel tijden veranderd zijn, en de kiezer dit hopelijk steeds meer doorheeft, vrees ik dat linkse partijen gemakkelijk inspelen op de vraag bij Nederlanders naar luchtkastelen, en gepaaid worden met almachtige droomschetsen en daarvoor woorden bedenken zoals `multiculturele samenleving´ etcetc. Pappen en nathouden, en alles doen om minderheden te `redden´ van de meederheid. DAT is er mis met de Nederlandse rechtsstaat/rechtsspraak.
.
Als het vroeger toch net even anders was gegaan........

Mijnbescheidenmening | 08-04-05 | 11:54

@www.lievejudith.tk 08-04-05 @ 11:13
Ik meen me anders te herinneren dat Bin Laden in de eerste videop die na 11/9 van hem opdook Nederland met naam en toenaam noemde en verheugd was over het opkomende Islamitisme.

Carpa | 08-04-05 | 11:47

In Nederland kan elke gek rechter worden, helaas

C. | 08-04-05 | 11:47

Samir is gewoon een kleine vis. Door hem vrij te laten kunnen ze de grote vis pakken. Het is gewoon een slim idee.
Samir als lokaas.

. port 08-04-05 @ 09:20

als ik dit lees, wordt het me weer zwart voor de ogen.
wanneer is er hier in nederland ook maar ooit een vis (groot of klein) veroordeeld?
Hier is het walhalla voor terroristen. Kom maar naar nederland en wij betalen jullie de opleiding zodat jullie in naam van allah kunnen moorden

en nederlanders, zeg er niets van... dan bent u weer een rascist
het land uit met dat tuig

jannus43 | 08-04-05 | 11:39

Tjonge, wat een geneuzel weer. Als het OM haar bewijs niet rond weet te krijgen moet de rechter het maar overnemen? Onzin! Het OM moet gewoon bewijzen dat iemand schuldig is; iemand hoeft niet te bewijzen dat hij onschuldig is. En als de wetgeving niet toereikend is: politiek, doe uw werk.

Ik denk dat Samir nu zo 'melaats' is als de pest. Je kunt er donder op zeggen dat hij goed in de gaten wordt gehouden en dus zullen zijn 'contacten' zich wel 10x bedenken voor ze contact met hem opnemen. Die knul kan geen scheet laten zonder dat er een AIVD agent over zijn schouder meeruikt.

Ten slotte: hoor ik hier weer rechts gezever dat de politie zich bezig houdt met het controleren van identificatiepapieren i.p.v. bewijs te verzamelen tegen Samir... Wie was het ook weer die die onzinnige identificatieplicht erdoor heeft gedrukt? Toevallig waren het wel de linkse partijen die toen al zeiden dat dit voor terrorisme niets zou veranderen, maar dat wel een hoop agenten zich bezig zouden houden met verder onschuldige mensen.

Ook linkse partijen hebben aangegeven dat ze terrorisme willen aanpakken, maar het zijn ook diezelfde partijen die ageren tegen onzinnige en niet werkende wetgeving. Tijd om eerst eens na te denken voordat een wet wordt ingevoerd.

pinokkio | 08-04-05 | 11:38

Ik weet het niet meer. Waar moet je straks op gaan stemmen? Ze houden elkaar allemaal in stand daar in Den Haag. Misschien moet er wel een biggie aanslag in ons land plaatsvinden voordat die snurkers wakker worden.
Onze blauwe volksbeschermers hebben het al zo druk met de fietsende scholieren aan te houden en om legitimatie te vragen, ja ja daar hebben ze het druk mee hiero in Rotterdam. Ze zeggen altijd: "wij voeren het beleid uit, wij maken het niet".

sharia | 08-04-05 | 11:34

Idd capo, maar keer op keer wordt dit ontkent door onze socialistische vrienden. Rechters in nederland zijn uiteraard altijd "onafhankelijk"

Kritiek hebben op de rechtspraak mag ook niet. Dan staan ze weer op hun achterste poten te gillen dat politiek en rechtspraak gescheiden zijn.

sanniejj | 08-04-05 | 11:22

Ik geloof niet dat het Bin Laden veel kan rotten wat er in dit landje allemaal gebeurd. Wat een grootheidswaanzin...

www.lievejudith.tk | 08-04-05 | 11:13

@zinvol geweld
Niets aan toe te voegen, hoop ook echt dat als er een aanslag komt deze muts in de trein zit die eventueel opgeblazen wordt
Deze griezelige rechter heeft het op haar geweten dat iedere would be terrorist onbestraft lekker voorbereidingen kan gaan treffen voor een aanslag.
Immers volgens haar bedorven hersens is het niet strafbaar om eens lekker blauwdrukken van allerlei gebouwen voorzien van aantekeningen waar toe te slaan in het bezit te hebben, gefilmt door beveiligingscamera's? Maakt ook niet uit, McVeigh bom in het bezit? Ach de ontsteker ligt bij een medeterrorist dus ook dat is niet strafbaar. Deze muts wilde gewoon even een signaal afgeven aan de wetgevende macht. Iets in de geest van : Jullie kunnen nu wel nieuwe wetgeving maken maar wij maken wel uit hoe we dat interpreteren.
He HOER ga eens dood!

capo | 08-04-05 | 11:12

ZnArV
natuuuuurlijk.maar dit initiatief moet wel juridisch waterproof zijn.voordat er een landelijke campagne op poten gezet kan worden. als dat voor elkaar is heb je de zegen van de koningin en vaderland.

dikke deur | 08-04-05 | 11:10

@PSZE

Ik denk dat vriend Samir en kornuiten ook al op dat idee waren gekomen.
Als je een fotograaf een hoek kan geven, durf je een observatieteam ook wel te pakken denk ik zo.

Eppo | 08-04-05 | 11:09

Het zou zo maar kunnen dat onze grote vriend Samir A. 24/7 in de gaten wordt gehouden door de AIVD. Zou het niet ?

PSZE | 08-04-05 | 11:03

@dikke deur

je moet eerst inschrijven bij de kVk daarna kan je pas met een officiele brief van de kvk een rek. openen maarja je had interesse? :P

ZnArV | 08-04-05 | 11:00

@ZnArv
niet naar de postbank ?

dikke deur | 08-04-05 | 10:57

@dikke deur

een giro rekening openen? eerst ff naar de kamer van koophendel.

ZnArV | 08-04-05 | 10:54


Wij Nederlanders zijn opgevoed met de-escalatie, in der minne schikken, praten-praten, bakkie thee erbij enzo.
Op terroristen durven wij zelfs een AT-team (kogelvangers van justitie) af te sturen, uiteindelijk ten koste van wat ledematen enzo.
Maar we durven wel een marinier die naar links schiet, terwijl er rechts iemand dood neervalt voor het gerecht te slepen.
Het ruikt allemaal naar tomaat-groen-links-duivendack-pvda-rara.

Eppo | 08-04-05 | 10:54

@ ZnArV
mag dat wel??

dikke deur | 08-04-05 | 10:53

De gevangenis in nieuwegein? Dan heb ik als uitzendkracht vroeger de verwarmingsbuizen van zijn hocelkamer nog staan schilderen.

Vond het overigens niet normaal wat een confort er in zo'n cel te vinden is...

chiel (voormalig ... | 08-04-05 | 10:45

Nieuw idee: storten op giro 666, de opbrengst gaat naar de killer van Samira

ZnArV | 08-04-05 | 10:42

Even over de zak met geld die Samir zou krijgen. Niet dus, dat recht heeft hij verspeeld omdat hij voor minstens 1 delict (wapenbezit) veroordeeld is. Verder wordt met deze uitspraak een precedent geschapen. Wederom het bekende spreekwoord Als het kalf... Er moet dus ongeacht wat je aan het doen bent eerst echt wat gebeuren. Dus bewijslast als je thuis de ingredienten hebt om lekkere pilletjes te maken, maakt je nog niet strafbaar voor het daadwerkelijk maken van die pilletjes. Wel handig voor toekomstige criminelen en dergelijke lui. Pas wanneer je iets echt hebt gedaan ben je strafbaar. Hmm, zou ik nu ook niet meer mee hoeven doen aan en alcoholcontrole (preventief kijken of je gezopen hebt) want ja ik ben wel in een cafe geweest en ja mijn auto ruikt verschikkelijk naar bier, ik heb natuurlijk nog niemand doodgereden met me dronken lichaam..... Kortom ik begrijp het niet meer.

w!z@rd | 08-04-05 | 10:28

@zinvol geweld volgens mij is Samir A. nog volgens de OUDE wetgeving berecht, las ik althans in een van de trein-krantjes

L. Dierckxens | 08-04-05 | 10:25

hitler was zo gek nog niet

dikke deur | 08-04-05 | 10:25

Door dit gebeuren, het zieke, slappe, idd wereldvreemde optreden van de rechterlijke macht in Nederland, ben ikzelf ook ZIEK geworden. Ik hoop namelijk echt dat er eens iets zal gebeuren, maar vooral dat er dan kinderen, moeders, echtgenotes, etc. van rechters onder de slachtoffers zullen zijn! Ja echt zo ziek ben ik inmiddels, dat dit soort gedachten door mijn hoofd razen!

auxy | 08-04-05 | 10:23

@port laten we hopen dat Samir lokaas is, maar ik denk niet dat de AIVD met Samir aan het haakje een hele terreurcel kan oprollen. Of zou die baardaap van een Osama ook weleens een nederlandse coffeeshop bezoeken of gezellig rondhangen met z'n marokkaanse vrindjes op een pleintje in 020 west?

Evil D. | 08-04-05 | 10:21

Stel; er zou morgen een nieuwspost komen met de titel "Samir A. dood na afrekening". En waar instaat dat Samir is overleden aan het gevolg van 293 kogels afkomstig uit een zwarte Mercedes. Dat zou pas goed nieuws zijn... hopelijk vertrekken er dan meer extremisten richting de noorderzon..

_Batman_ | 08-04-05 | 10:09

@baksteen 08-04-05 @ 09:43

hebben we het over dezelfde persoon?

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 09:47

Wat ik me afvraag is heel sim-pel; hoe kan iemand die een handgranaat naar een politieman gooit daar niet voor veroordeeld worden? Alleen die handgranaat had al voldoende moeten zijn om hem nooit meer op vrije voeten te laten.
Hij heeft minder lang in de bajes gezeten voor die handgranaat dan de gemiddelde voetbal hooligan krijgt voor een partijtje knokken..

baksteen | 08-04-05 | 09:43

Starf*cker slaat deze keer de spijker op zijn kop.

Lucifer | 08-04-05 | 09:23

Samir is gewoon een kleine vis. Door hem vrij te laten kunnen ze de grote vis pakken. Het is gewoon een slim idee.
Samir als lokaas.

port | 08-04-05 | 09:20

Starf*cker zou geen gelijk hebben, ware het niet dat het hier om rechtbank Rotterdam gaat. Dit ultra linkse bolwerk draait er al jaren niet zijn hand voor om zielige allochtoontjes te beschermen en overtreedt daarbij desnoods de wet in haar uitspraken. Je zou eens voor de grap de civiele procedures moeten volgen en zien wat voor ronduit belachelijke en schandalige uitspraken er worden gedaan, en waar het even kan altijd ten faveure van de 'zielige' partij....

Carpa | 08-04-05 | 09:14

tsja tsja tsja nogmaals opletten nu:
RACISME
Het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het en ras jegens een ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde
nergens uit mijn post kan ik deze omschrijving hierop van toepassing vinden
Dus waar hebben we het over???????

endeldarm | 08-04-05 | 09:08

Mooi lapje tekst! Vraag me af of die rechters wel in Nederland wonen...?! :S

justice for all! | 08-04-05 | 09:07

tsja tsja effe opletten nu:
RACISMe =
Het uiten van minachting, vijandigheid of haat

endeldarm | 08-04-05 | 09:03

Likkebaardend kijk ik uit naar de eerste terroristische aanslag, liefst met véél materiële schade en weinig slachtoffers, zodat de heren rechters eindelijk eens terugkeren uit dromenland en dan wellicht zullen beseffen wat er werkelijk aan de hand is.
Ergert u niet, verbaast u slechts !

penpal | 08-04-05 | 09:02

en wat staan we weer voor lul t.o. de rest van de wereld. Dit gebeurt alleen in NL.

kleaujeau | 08-04-05 | 08:55

Al die wijsneuserige betweters die hier roepen dat hier 'de rechtstaat'heeft gezegevierd, en dat de rechter niets anders kon doen dan de man vrijspreken, hebben het bij het verkeerde eind.

De wet is vrij duidelijk; voorbereidingshandelingen voor terroristische activiteiten zijn strafbaar. Verboden wapenbezit is strafbaar. Het aanzetten tot haat is strafbaar.
Zoals hier eerder al opgemerkt is in een (nagenoeg) identiek geval (alleen betrof het hier een autochtone Nederlander) WEL een veroordeling uitgesproken.

Het gaat er dus in elke rechtszaak om hoe een rechter het aangedragen bewijs van het OM, in combinatie met het verweer van de verdachte, beoordeeld.
Zonder het dossier tot in de puntjes te kennen staat een aantal zaken vast (= juridische feiten en omstandigheden):

- het in het bezit hebben van munitie en een bom
- het in bezit hebben van haatzaaiende literatuur in combinatie met video's over islamitische terrorosten, onthoofdingen etc.
- het in het bezit hebben van gedetailleerde kaarten en plattegronden van terroroisme gevoelige objecten
- het (dmv observaties en telefoontaps) vastgestelde contact met andere terroristen (hofstadgroepjongens, je weet wel, van die handgranaten in Den Haag)
- het dmv posts op internet blijk gegeven hebbend van de intentie terroristische aanslagen te willen plegen
- een strafrechterlijk verleden (in ieder geval verdenkingen van medeplichtigheid aan een roofoverval. Bij gebrek aan wetenschap kan ik hier verder niets over zeggen, maar het zou me verbazen als deze gast geen dossier bij justitie heeft. Gelet op de man's reactie bij zijn vrijlating is het in ieder geval een zonneklare 'openlijke geweldpleger')

Deze feiten en omstandigheden zouden door een andere rechtbank (en ik hoop in ieder geval voor het Hof in hoger beroep) WEL DEGELIJK tot een veroordeling kunnen leiden. Verweren in de trant van 'ik verzamel plattegronden' of 'ik ben liefhebber van tuinieren (kunstmest) en van wapens, puur als hobby'zouden mij niet kunnen overtuigen.
Bovendien is WEL bewezen dat er sprake is van verboden wapenbezit. De strafmaat van 3 maanden is een willekeurige; de rechter had ook een jaar cel of meer op kunnen leggen.

De redenering van deze rechtbank volgend zou Adolf Hitler vrijgesproken worden voor de Holocaust. Nergens is namelijk een document te vinden waarin een bevel te vinden is waarin Hitler deze massamoord bevolen heeft of ervan op de hoogte is geweest. Eigenhandig heeft hij niemand omgebracht of vergast. Getuigen houden hun mond of ontkennen dat deze Adolf daar iets mee te maken heeft gehad. Goed, de man heeft voor de oorlog in woord en geschrift aangegeven elke jood te willen vernietigen, en formeel was ie de hoogste baas van de SS, dus misschien zou ie wel 240 uur dienstverlening wegens het aanzetten tot haat kunnen krijgen, maar concrete bewijzen zijn er niet. Iedereen weet dat die Schoft erachter zit, maar helaas zouden deze rechters geen verband daartussen kunnen leggen.

Kortom, ik wordt net als Starfucker een beetje moe van deze wereldvreemde juristen.....

zinvol geweld | 08-04-05 | 08:49

Ik ben voor jury rechtspraak waarbij de jury actief de verdachte en het OM mag bevragen. Als de jury binnen het gegeven raamwerk ook de strafmaat mag bepalen dan is het mogelijk dat er minder fouten worden gemaakt omdat de juryleden geen juristen zijn maar op menselijke niveau naar dader en zaak kijken. Ik denk dat het aantal mensen, dat doodgeslagen is met een wetboek, zeer klein is maar dat het aantal juridische missers, met dodelijke afloop, gepleegd door mensen met een wetboek in de hand wereldwijd in de miljoenen loopt.

Ksi-Ziks | 08-04-05 | 08:42

IK STEL VOOR:

Dat we met een groep normale Nederlanders het politiebureaux in Niewegegein net zolang bezetten totdat we een gesprek met Donner en Balkenende krijgen. Om aan te geven dat we het SPUUG en SPUUG zat zijn.
EN maar klagen over de Amerikanen met Guantanamo Bay.. Ik zou wensen dat NL zo'n eiland had.

Vladimir | 08-04-05 | 08:28

sorry hoor, maar het echte probleem in onze samenleving zijn toch vooral de autochtonen:
www.nu.nl/news/508654/12/Onrust_in_Den...

ik zag toevallig die uitzending gisteren, OMG wat een types... en ze zijn heel erg nederlands. Wat dat betreft kunnen we wel wat buitenlandse genen gebruiken om niet verder te degenereren...

bureaula | 08-04-05 | 08:26

geenstijl net weer op de radio geweest, radio 538 item over het plaatsen van 2 foto's van deze randdebiel...

rechttoerechtaan | 08-04-05 | 08:11

Bardie YES!
Eindelijk iemand die het werkelijke probleem benoemd. Heel wat beter dan dat oeverloze politiek correcte gezwam van de demagoog of the king die niet inzien dat rechters op de eerste plaats hun burgers dienen te beschermen. Ze hadden Samir dus niet mogen vrijspreken omdat hij een bedreiging voor de samenleving vormt.
Of je moet werkelijk denken dat ze met die spullen een nieuwe kinderspeelplaats wilden gaan openen.

bananenrepubliek | 08-04-05 | 07:53

@bardie: Eindelijk iemand die het begrijpt. Terwijl half nederland over mekaar heen buitelt en mekaar voor rotte vis uitmaakt, gaat het grote zakkenvullen op steeds grootschaliger manier door. De echte problemen: Daar interesseert zich niemand meer voor en, ach, de politiek... is zoals altijd de buikspreekpop van het grootkapitaal. Het grootkapitaal zuigt mensen leeg en gooit ze dan weg. Alles in naam van het winstprincipe. Dit is volgens mij ook de oorzaak van de meeste problemen die er nu spelen. Zelfs van het bestaan van persoontjes a la Samir A.

burnie | 08-04-05 | 07:28

Ik word van 2 dingen schijtziek:
1: de politiek die op zijn achterste benen staat terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de falende wetgeving.
2: die achterlijke randdebielen in bovenstaande reacties die menen alle ins en outs te weten van deze rechtzaak en dus iemand schuldig of onschuldig vinden op basis van ........... niets dus.

Maar we gaan vooruit mensen. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie namelijk GEEN vormfout gemaakt.

Boomer | 08-04-05 | 07:18

De Samira's lossen zichzelf op als de AIVD in staat is ze ontstekers in handen te spelen die afgaan als je ze instelt of -het geavandeerdere model, wel iets duurder- zodra ze geit ruiken.

rebelyell | 08-04-05 | 07:03

enne oh ja... de burger bang houden is ook altijd lekker. ik ben nie bang voor de geyteneuquers, lekker belangrijk. en vind ook dat deze boys en girls ontzettend achtergesteld worden. ik denk dat in nederland onwijs gediscrimi-schijnheiligd wordt, en je als arabier effe helemaal nooit geen kans krijgt. gaat iedereen aggressief van worden, mark my words. ik als kaaskop-MBO kom al niet aan een normaal baantje. nee, al dat spul een huis en een leaseauto, en je hoort ze nie meer. helaas zijn we in dit kutland meer bezig met gelul over islam-flauwekul dan het stimuleren van werkgelegenheid. lekker makkelijk, laat de ernstige problemen maar lekker sudderen.

bardie | 08-04-05 | 03:20

stelletje mongeaule, jullie begrijpen er geen rukkie van: rechters in nederland zijn ongelooflijk corrupt en verpest, zoals starfucker goed opmerkte, dit durven ze niet aan, want erg bang voor eigen hachje. ze weten er veel meer van als jij en ik, en hebben een mooi huis in blaricum, waarvan het adres ook is gevonden bij samir a thuis, weet ik zeker.dus waar hebben we het over? angst.

bardie | 08-04-05 | 03:07

nou lekker dan als je moeder is vermoord .. ga je er wat tegen doen ?

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 02:22

Draaitafel Demagoog,
De vraag die je stelde was: "is je moeder vermoord ?"
Vervolgens stel je: "begin jij nou maar eerst eens met het beantwoorden van mijn vraag ! zoniet dan weet je niet waar het over gaat en moet je gewoon je bek houden !"
-
Jawohl mein Führer.

Bunt | 08-04-05 | 01:59

Goed gesproken fuckert!

rzer0 | 08-04-05 | 01:58

tuurlijk bunt .. ik kan een rascist wel van een weloverwogen mensen onderscheiden ja ... begin jij nou maar eerst eens met het beantwoorden van mijn vraag ! zoniet dan weet je niet waar het over gaat en moet je gewoon je bek houden !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 01:37

@folio hoezo te weinig bewijs. Bewijs te over. Een som van tig opzich zelf staand niet strafbare feit kan best tot een strafbaar feit leiden.
Stel je dit scenario voor :
Kaal hoofd , lonsdale kleding + plattegrond van moskeen in NL + Mein Kampf stukgelezen in de boekenkast + een schuurtje voor het maken van molotov cocktails. Moet je zien hoe snel die jongen achter tralies verdwijnt. Is dit scenario nou wezenlijk zo anders dan onze Samir.
Nederland wil om haar links imago liever de recht extremisten gaan aanpakken. Lekker makkelijk te herkennen en geen gevaar voor een discriminatie-rel .

Moi Aussie | 08-04-05 | 01:36

@ Bunt wees nou maar blij dat we Montesquieu een tijdje geleden hadden!

folio | 08-04-05 | 01:21

Draaitafel Demagoog: "iedereen blaat maar wat langs elkaar heen (..)it's all history repeating .."
-
So are you!

Bunt | 08-04-05 | 01:19

Ben het lang niet altijd eens met Starf*cker, maar inderdaad dit gaat echt te ver! Aanpakken dat soort gasten.

StoomB | 08-04-05 | 01:17

@bunt .. wat is dan krom waarover recht moet worden gesproken ? is je moeder vermoord ? wat ?

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 01:13

Folio: "StarF*cker heeft geen gelijk...... het gaat om rechtspraak."
-
Ging het daar maar om.

Bunt | 08-04-05 | 01:02

Hoe antie moslim ik ook ben StarF*cker heeft geen gelijk...... het gaat om rechtspraak. En dat is ons grootste goed. Er is gewoon te weinig bewijs, en daar kan je lang of kort over lullen maar het is nou eenmaal zo. En als Zamir Azzouz bij mij in de buurt zou wonen dan zou ik hem persoonlijk flink in elkaar rammen maarja uiteindelijk schiet je daar zelfs niets mee op!En overigens was de rechter een vrouw dacht ik!

folio | 08-04-05 | 00:52

. ultra-links 07-04-05 @ 22:05

Kots eerst deze teksten op zijn toetsenbord:

"goeie argumenten is het halve werk in een discussie. Jij kunt alleen maar schelden en beledigen."

En dan daaronder:

"Door tuig zoals jij gaat dit land naar de tering, niet door links of rechts.
Je bent gewoon een bange klootzak die anoniem op een weblog zijn grote bek staat te ventileren."

Wat ben jij toch een gigantische drol zeg...

Je Zwager | 08-04-05 | 00:44

heb niet veel koffie op ... zit gewoon in een flamebui

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 00:41

@Draaitafel Demagoog
wordt het voor jou geen tijd voor een paar koppies cafeinevrije koffie?.... doe 'ns kalm

SoepKip | 08-04-05 | 00:35

@enzodus .. er is gewoonweg geen dialoog .. iedereen blaat maar wat langs elkaar heen ... hoe lang is geleden dat pim nu in de picture kwam ? en toen zou alles toch veranderen ? enige wat ik zie de laatste 5 jaar is een grotere kloof,waar van beide kanten geen poging wordt gedaan om deze te dichten ...

dan is er maar 1 oplossing wat mij betreft en dat is laten escaleren en gedwongen zijn om te handelen ... van mij part slaat iederen elkaars de hersens in ... op een gegeven moment is men wel moe en moet men weer in dialoog ...

it's all history repeating .. ik heb alleen geen zin dat het zo nog jaren doorsukkelt !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 00:29

kijk ! NU praat je zoals je pretendeert te zijn .. The RealShowstopper ... en nogmaals -alsof het al niet duidelijk was - al vind je morgen me postings weer wel oke .. i just don't care !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 00:14

Je moet gewoon een berg kunstmest, een paar plattegronden van Islamitische instellingen en een paar Kruistochtboeken in huis halen en dat stevig rondblaten. Kijken of je al dan niet wordt opgepakt. Tevens vraag ik me af of Samir de vrouwelijke rechter een hand heeft gegeven of ander respect heeft getoond.

Ruben Koene | 08-04-05 | 00:12

@dd Ik snap er nix van. Je bent die racistische zooi zat, dus laat maar escaleren? Dan zou je toch juist willen dat iedereen stopt met racistisch gebladibla en weer lief in de zandbak gaat spelen? Leg het ff uit want jouw creatief intellect ontstijgt het mijne.

enzodus | 08-04-05 | 00:08

@enzodus ... doe eens WEL zal je bedoelen .. ben nogmaal die rascistsche zooi ZAT .. laat maar escaleren ! laat die turkse buurman maar naar je toe komen met 'wrm doe je zo ?'... ik ben er klaar mee .. wordt tijd voor de confrontatie of argemdon .. hoe je het wil noemen

nog liever sterven in kouwes gewauwel dan dit nog te moeten aanzien ... het zit me gewoon tot HIER !

p.s. door andere mensen te paraderen en hun gedrag te vergroten is er enigsinds kans op overdraagbaar inzicht ...

ja want kijkbuiskindertjes ... emotie is een verkeerde graadmeter PUNT !

Draaitafel Demagoog | 08-04-05 | 00:03

@Draaitafel Demagoog 07-04-05 @ 23:53

Als ik op intelligent niveau wil praten kom ik zeker niet bij jou uit; een dialoog met een bengaalse dwergmarmot over de kwaliteit van de plaatselijke wortelvoorraad is een waardevollere investering van mijn tijd dan jou spoor van azijndruppels op dit log te volgen.

TheRealShowstopper | 08-04-05 | 00:03

Het wordt hoog tijd eens flink de bezem te halen door de politieke figuren in Neederland. Geen A. een gedetailleerde kaart van het Binnen- en Buitenhof!

wimpie | 08-04-05 | 00:02

het was el raak vanaf t moment dat ze vanuit irak wegtrokken, zelf uit de gepantserde limo's stapten, en snel laden's fictieve hol willen binnenvallen door naar een dichtgelegen woestijn te vliegen in de hoop dat gps in een afgeschoten knalpijp ze doel heb getroffen in een zwevende theedoek! ( grondstoffeh) rofl lang leve de democratie.

zattelietfoto | 08-04-05 | 00:01

Oh! Stafrecht is Vaticaans , natuurlijk.
Ik bedoelde strafrecht :D

squire | 07-04-05 | 23:55

onze romeinse rechtspraak gaat haarscheurtjes vertonen. had dit ook gebeurd bij anglo saksische [jurie rechtspraak].

dikke deur | 07-04-05 | 23:55

De volgende oorlog is gewoon een burgeroorlog. Weet jij hoe je "geef je over" in het marokaans, hindoestaans, turks, chinees, koreaans, pakistaans, iraans, russisch, pools, iraaks, vlaams, enz, enz, enz moet zeggen?
Valt best wel tegen zo,n oorlog. En daarbij, waar moeten we in godsnaam op schieten?

tiswat | 07-04-05 | 23:53

@trss .. zo je hebt ook effe kleinburgerij opgezocht .. das er iig 1 !

En als je op een intelligent niveau wil praten .. is er maar 1 vraag welke niet de de politiestaat behelst maar of er nog sprake is van echte dialoog ? ik denk van niet .. en op het moment moet ik er ook niet aan denken ...

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:53

For Sale:
Nice assortment of hunting rifles, shotguns, and pistols. Will accept PayPal. Buyer responsible for shipping from Wisconsin, USA.

keyword | 07-04-05 | 23:53

@Draaitafelgewauwel Doe es niet?

enzodus | 07-04-05 | 23:52

@sanniejj hersenscheet gehad en opgelucht?Heb je het vonnis ook gelezen? En uiteindelijk staat Bea bovenaan.

gavrillo | 07-04-05 | 23:52

Starknuckle is misschien thuis op civielrechtelijk terrein, van stafrecht heeft hij in ieder geval geen kaas gegeten.

squire | 07-04-05 | 23:52

@LeBlanc: Je bedoelt het land waar de o-zo-schuldige OJ vrijgesproken werd ?

bwahaha | 07-04-05 | 23:50

Je word er gewoon moedeloos van... al die (in mijn ogen) blunders van justitie. Het zijn echt gewoon naieve amateurs, we worden echt vanuit alle kanten uitgegelachen joh. Zo'n kunstje moet je in de VS eens flikken... ken je lachen.

Er lijkt hier echt eens een vette teroristische aanslag nodig te zijn voordat er eindelijk eens opgetreden word.. Het is gewoon een kwestie van wachten...

Kunnen we niet eens een lijst maken van alle blunder van justitie van het laatste jaar ofzo... Volgens mij word je daar echt depri van... en dan alleen al vanwege het verzamelen die hoeveelheid blunders.....

LeBlanc | 07-04-05 | 23:49

"Die zijn niet uit te leggen."
Helaas wel; er was geen overtuigend bewijs materiaal voor een zwaardere straf dan de opgelegde.

Lydus | 07-04-05 | 23:48

@anusverlenger ...
'- mijn vrouw/vriendin word hoer genoemd'

beestje bij der naam noemen .. en nu ophoeren !
ben namelijk de postings, geschreven met rascistische vertroubelde ondertoon meer dan zat ...

voor de rest ... die kut hoer zal je bedoelen ipv kut marokaantjes !

p.s. schreef er nou iemand iets over schelden ? ;P

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:48

@ dikke deur 07-04-05 @ 23:42

en dat terwijl we er toch al behoorlijk goed in zijn; we zijn zeker perfectionisten.... het gidsland dat al tijden zelf de weg kwijt is....

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:47

De linkse rechters hebben wederom hun socialistische gal naar buiten kunnen spuien. Gefeliciteerd huppelkut, ik hoop dat je hele familie in een mogelijke aanslagbus komt te zitten.

gavrillo,

De rechters hebben zoveel vrijheid en kunnen de wet interpreteren zoals ze zelf willen. Wat blijkbaar standaard resulteerd in belachelijk lage straffen en vrijspraak van de meest idiote personen. Dat is geen wetsnaleving, dat is gewoon spelen met het leven van onschuldige toekomstige slachtoffers.

Ze moeten al die rooie stinkrechters tegen de muur zetten en executeren.

*dat lucht op*

sanniejj | 07-04-05 | 23:46

@Draaitafel Demagoog 07-04-05 @ 23:37

Ben je arrogant geboren of geworden?

En Inderdaad. Jij lijkt me niet geschikt al burgemeester.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:45

@Fleischbaum: leuke alt-tag

bwahaha | 07-04-05 | 23:45

@cj matrix

pappen en nat houden heet dat.
symptoon bestrijding daar oefenen we toch op.

dikke deur | 07-04-05 | 23:42

@ElEndoscoop 07-04-05 @ 20:55

Zie mijn comment van 07-04-05 @ 23:16
Rechtspraak is niet zwart-wit, niet automatiseerbaar! Er vindt persoonlijke oordeelsvorming plaats door de rechter. En de rechter kan daarin falen, in de ogen van anderen.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:42

Hmmm.... lekker populair-demagogisch gewauwel. "Heren rechters".... Starfucker je zou je moeten schamen voor zo'n stijlfiguur!. stijlloos gewoon, wat zeg ik? Geen stijl! Daarbij komt: het is het openbaar ministerie die hier de boel verpest.

auldslapper | 07-04-05 | 23:41

WAKE UP CALL
_ honderden vrouwen bang voor minimaal
forse tikken in blijfhuizen
- incest en kindermolestatie nemen toe
tot onrustbarende hoogte onder
allahtone gezinnen (bron jeugdzorg)
- iedere dag wordt ergens in NL een vrouw
in elkaar gehoekt
- iedere week een dood kind door geweld
- mijn vrouw/vriendin word hoer genoemd
- joden in amsterdam worden iedere dag
bedreigd door kut marokaantjes
- u mocht geen antenne plaatsen vanwege
horizonvervuiling en nu de schotel
was dat dan???
- haat en onverdraagzaamheid in moskee
gepredikt
- samir a. vrij

EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT
ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN
DAN DOOFT HET LICHT !!!!!!!!!!!!!

vrij naar de grote dichter van Randwijck

ps.
zal hansje brinkers vragen zijn vingertje weg te halen dan loopt dit landje gewoon lekker leeg

endeldarm | 07-04-05 | 23:39

Dat woord POLITIESTAAT wordt door enkelen maar steeds weer als een groot schrikbeeld opgevoerd. Kan iemand mij eens een realistisch beeld schetsen hoe dit dan vorm zou moeten krijgen in Nederland?

Ganglion | 07-04-05 | 23:38

@trst .. ik verlicht alleen wanneer ik dat wil ... daarnaast heb ik, zoals je kan zien boven je post, nog steeds maar 2 woorden nodig waar jij 2 postings voor nodig hebt ...

dus daar gaan weer
aannemelijk maken en kleinburgerij

niks schelden ... jullie eens nadenken ..
voor de rest ... tis maar goed dat die gekozen burgemeester er nooit zal komen !

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:37

@gavrillo: tot aan parijs en misschien wel verder.

bwahaha | 07-04-05 | 23:36

De rechter heeft haar werk gewoon goed gedaan. Het om heeft gefaald. De politie heeft al meer bevoegdheden en middelen gekregen en wat ziet mijn oog: horde nieuwe politiewagens en geen goedkope japannertjes nee bmw en mercedes. En een samir die het laatst lacht. Hopelijk rijden die nieuwe bmw's een beetje.

gavrillo | 07-04-05 | 23:34

@. bwahaha 07-04-05 @ 22:39

"Geef mij maar liever een aanslag of twee. Liever dat dan een samenleving wat lijkt op een plisiestaat."

Waarom moet ik toch opeens aan de huidige situatie in Irak denken? Gelukkig zal de situatie in Irak na verloop van tijd verbeteren. Daar geloof ik nou in.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:32

Kamer bemoeit zich ermee. AIVD zeikt rechters indirect af want zegt Samir nog steeds terrorist is. Wetgevende en uitvoerende macht saamhorig zwelgend in hun eigen gelijk. De vierde macht, de 9 tot 5 werkers, de ambtenaren, zeggen hun ministertjes na, de vijfde macht, het journaille, NB zelfs het NRC komt met kritiek.
En de zittende magistraten maar zeuren dat ze niet genoeg geld hebben om snelle en kwalitatief goede vonnissen af te leveren.
Ach, als de wet strenger wordt schrijven de Britta B.'s vervolgens weer boeken vol over het einde van de rechtstaat, spreken Dekens en advocatenbelangengroepjes hun woede uit en dagen ze de minister en frustreren de Halsema's verdere wetgeving wel, blokkeert Zalm een extra geld voor de rechterlijke macht of wordt het geld, als het al wordt uitgedeeld, besteed aan het politiek correct kweken van deze "hoeders van de rechtsstaat".
Kortom: geen oplossing. Doorpolderen.
Sterkte Geert.

Col. John Matrix | 07-04-05 | 23:31

sorry ganglion .. ben de hele dag al rustig geweest .. enige manier hier is vuur met vuur bestrijden .. ben die zielepoot van een starfucker zat ! en dat is precies wat ie wil .. dus iedereen happy ?

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:30

@Crash Override: gastjes als jij zouden ze moeten scholen.

bwahaha | 07-04-05 | 23:29

Wat zijn de namen van deze rechters? Voortaan bij elke zaak om wraking verzoeken bij deze nitwits. Totaal onbekwaam voor hun vak

Knip | 07-04-05 | 23:29

Zulke gastjes moet je meteen op de vliegtuig naar huis sturen of dood maken.

Crash Override | 07-04-05 | 23:27

@braadlap 07-04-05 @ 23:00

LOL !!!!!

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:26

@Draaitafel Demagoog
Zet eens een ander plaatje op, wil je? Eentje waarin we het begin van een sprankje intellect kunnen bespeuren of is dat teveel gevraagd?

Ganglion | 07-04-05 | 23:26

de rechters van nu zijn de mietjes van toen. kijk eens om je heen het gaat nog veel erger worden.

dikke deur | 07-04-05 | 23:26

@TheRealShowstopper: Ik vertrouw blind op de rechters. De enigen die boven de rechters staan, zijn andere (hogere) rechters. Als de hoogste heeft gesproken, is de kous af. Het boeit mij dan ook niet zoveel of de rechter wel of niet iets aan te rekenen valt. Het recht blijft nooit beperkt tot 1 rechter.

En ja, als iemand mij ergens van wil verdenken, kan ie al een heel eind met mn IE-cache. Alleen al de typhuszooi dat vanuit GS in mn Temporary files komt is om van te schrikken. Let wel dat ik dus als Marokkaan logte op 'een site dat doelbewust de overheid wenste te saboteren'. (Lees kabinet wou laten vallen door lid te worden van D66 en tegen te stemmen. Maar dát zeggen ze er dan uiteraard niet bij.)

bwahaha | 07-04-05 | 23:26

Het zal me niet verbazen dat ze die samir a. nu expres vrijgelaten hebben om zo,via hem,meer te weten te komen over zijn clubje terroristjes. De pliesie zal wel weer met de handjes in de haartjes zitten & 't spoor bijster zijn.

ach ja.. | 07-04-05 | 23:25

@Draaitafel Demagoog 07-04-05 @ 23:20

Enlighten us with your wisdom. In plaats van alleen te lopen schelden.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:23

@N-Fluence 20:14
CDA: waarom zit NL opgescheept met een laffe nitwit als Donner, terwijl jullie een kerel als Cörüs in huis hebben? Wat een verfrissing!

Vin je? | 07-04-05 | 23:23

aannemelijk maken heet zoiets TRST ...

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:22

@. Djef 07-04-05 @ 23:17

Als je vriendin een lekker wijf is bestaat de kans dat zij wel in de gaten wordt gehouden ;-)

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:21

@SantaX
Probeer in ieder geval de indruk te wekken dat je weet waarover je het hebt. AIVD inlichtingen mochten in deze zaak wettelijk nog niet worden ingebracht.

Ganglion | 07-04-05 | 23:21

wat weten jullie nou van rechtsspraak ? kleinburgelijk noemen we dit ... ja zoek dat eens op in het woordenboek ! voor de rest willen veel mensen terug naar de tijd van heksen verbranding .. dus ok bij deze .. maar niet raar opkijken als nu echt het hek van de dam is ......... u bent alle bij deze gewaarschuwd ! u oogst wat een zaait ! dat je het weet starfucker ! randdebiel !

Draaitafel Demagoog | 07-04-05 | 23:20

@Mongeaul 07-04-05 @ 23:13

De "goede marokkanen" (je snapt wat ik bedoel) zijn reeds lange tijd slachtoffer van het lakse beleid van de laatste 20 jaar in dit land. Ik heb nu reeds medelijden met die mensen mocht die grote aanslag er echt komen.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:19

ik had vroeger de uitleg over een waterstofbom op mijn slappkamertje liggen, samen met een partij overgebleven rotjes en een briefwisseling met een vriendin over onze gezamelijke afkeer van Limburgers.

Zouden ze me nog steeds in de gaten houden?

Djef | 07-04-05 | 23:17

@bwahaha (en anderen) 07-04-05 @ 22:39

Er wordt hier nogal eens geroepen dat rechters niets te verwijten valt. In z?n algemeenheid is dat volgens mij niet waar. Een rechter hecht een zekere waarde een bewijsstukken. De rechter bepaalt zelf of hij/zij ervan overtuigd is dat bewijsstukken veel of weinig bewijskracht dragen. Als een bepaalde combinatie van voorwerpen wordt aangetroffen die in samenhang verdacht zijn in een bepaalde zaak speelt ook mee of de verdachte goede argumenten heeft om die verdenking te weerleggen. Een soort alibi zeg maar. Roepen dat jij ook wel wat plattegronden hebt en kunstmest voor je tuintje is dus vermakelijk maar ook niet meer dan dat.

TheRealShowstopper | 07-04-05 | 23:16

ik had vroeger de uitleg over een waterstofbom op mijn slappkamertje liggen, samen met een partij overgebleven rotjes en een briefwisseling met een vriendin over onze gezamelijke afkeer van Limburgers.

Zouden ze me nog steeds in de gaten houden?

Djef | 07-04-05 | 23:16

3 keer links is ook rechts!

dikke deur | 07-04-05 | 23:14

Marokko is een exporteur van criminelen en terroristen.
Bijna alle straatrovers en tasjesdieven zijn Marokkaan, bijna alle terroristen van 311 waren marokkaan.
Je zult maar marokkaan zijn, je groeit op voor galg en rad.

Mongeaul | 07-04-05 | 23:13

" Bin Laden lacht zich rot lacht nu zijn personeel in Nederland vrijgesproken is ondanks complete aanslagscenario’s en wapens in huis. "

A) lees na wat je tikt... spelfouten tot daar aan toe, maar lacht zich rot lacht?

B) opruien is strafbaar en alleen als je een hoer bent die Ali heet of een domme klootzak die Wilders heet wordt je daar niet voor gepakt...

Laat dit soort uitspraken over aan de kutmongolen die er dik voor betaald krijgen en blijf lekker geloven in de grondwet... Wat niet wil zeggen dat ik er blij mee ben, die uitspraak... Maar toch, onschuldig tot het tegendeel bewezen is... En als de AIVD, in samenwerking met het KLPD dat niet kan... wie zijn wij dan om erover te oordelen? Ongezien de tyfus...

SantaX | 07-04-05 | 23:13

@style.councillor
Wat Marokko betreft heb ik begerepen dat zelfs tegen de wil van de vader bij geboorteaangifte ten stadhuize dit wordt doorgegeven aan de Marokkaanse overheid. En die verheft vervolgens deze in Nederland geborene extragratis en ongevraagd tot marokkaan. Ach ja en Marokko is een bevriende relatie, dus.....

Ganglion | 07-04-05 | 23:10

Deze rechters spreken inderdaad erg krom recht. Hallo meneer de rechter, de tijd van Bromsnor ligt al 30 jaar achter u, wake up!

Klukkluk | 07-04-05 | 23:09

@push 22:35

" Amnesty komt ook heel vaak voor zulke zaken op,de leiding van zulke organisatie zijn onder directe of indirecte invloed van islamisten"

Bron? BEWIJS VOOR JE STELLING?

Vivere! | 07-04-05 | 23:07

En dus hebben de veldwachters de komende tijd weer een leuk nieuw (én levensecht!) oefeningetje te doen: hou-de-bijna-maar-net-niet-terrorist in de smiezen. Da's toch veel leuker dan aanklooien in de Arena. Zouden ze hiervoor ook figuranten zoeken? Ik weet wat vrijwilligers in Uden eo. Btw, SF: Hulde!

enzodus | 07-04-05 | 23:06

@ElEndoscoop 07-04-05 @ 20:55
en
@Dr. Dr. Bartholdy 07-04-05 @ 21:11

HEAR HEAR!

Vivere! | 07-04-05 | 23:05

Dit is geen Rechtspraak meer, dit is Kromspraak!

Prof | 07-04-05 | 23:05

Lang leve Ayaan Hirsi Ali, zul je bedoelen. Sufferd.
Steun haar en teken op: ayaanhirsiali.web-log.nl

Als je wilt dat onze rechtsstaat behouden blijft.

Ali | 07-04-05 | 23:05

Jammer dat we in Nederland geen organisatie hebben die Samir A zou kunnen laten "verdwijnen"

Zoals ze dat in rusland zouden doen.

paradoxical | 07-04-05 | 23:04

Lang leve Ayaan Hirsi Ali, zul je bedoelen. Sufferd.
Steun haar en teken op: ayaanhirsiali.web-log.nl

Als je wilt dat onze rechtsstaat behouden blijft.

Ali | 07-04-05 | 23:01

@ bark, het is zo stil in hem ( niet in mij).

gentle giant | 07-04-05 | 23:00

Lang leve Ayaan Hirsi Ali, zul je bedoelen. Sufferd.
Steun haar en teken op: ayaanhirsiali.web-log.nl

Als je wilt dat onze rechtsstaat behouden blijft.

Ali | 07-04-05 | 23:00

Ow kijk... Daar komt het weer. Samir A. zou aanslagen plegen omdat hij een tweede nationaliteit had :/.

Dat klinkt net zo intelligent als zeggen dat Samir uitzetten de wereld veiliger maakt.

Of proberen te zeggen dat de vrijspraak van Samir te wijten valt aan het geslacht van de rechter. (En ja, dat hebben enkelen hier dus echt bedoeld te zeggen... ZIELIG!)

bwahaha | 07-04-05 | 23:00

Leven de rechtstaat. Ik geef de rechter groot gelijk. Vrijheid staat boven alles, maakt van Nederland geen politie staat. (op de risico dat er een politicus vermoord wordt, dan had ze haar woorden iets zwaarder moeten afwegen)

Ik geloof dat je zonder regeltjes verder komt dan met geld verslinde oplossingen.
de States wordt nu ook bijna de nieuwe USSR. Dat willen wij toch niet

jfa2001 | 07-04-05 | 22:57

Het dedain waarmee Marokkanen uit grote steden zoals Cassablanca praten of "hun" Berbers is veelzeggend.

style.councillor | 07-04-05 | 22:55

In Duitsland hebben ze een hele berg turken die verdacht werden van terroristische ambities en met dubbel paspoort het duitse afgepakt en ze verscheept naar turkweggistan.
Daar hoor je niemand over. MoetKunnen!

phate | 07-04-05 | 22:50

Dubbele Nationaliteit, ik ben benieuwd wanneer hier een einde aan gemaakt wordt.

Ik weet overigens niet of Nederland dit eigenstandig kan regelen of dat zulks in Europees verband moet.

style.councillor | 07-04-05 | 22:47

@gentle giant
Is het niet de verpletterende stilte die politieke correctheid immer toont als argumenten te kort schieten? Pak een willekeurige krant en je weet genoeg. Verwacht niet teveel van onze ultra linkse vriend...

Bark | 07-04-05 | 22:46

@Sunnygirl: het is jammer dat Samir officieel geen vreemdeling is. Hij is in NL geboren, en zal dus een NL paspoort hebben. Dat maakt uitzetten verdomd lastig.

cametoripshit | 07-04-05 | 22:42

@ Gel-ultra links 22.05 argumenten?????

gentle giant | 07-04-05 | 22:40

@Starf*cker : Dat op deze site Piet Hein Donnert nooit serieus werd genomen kan ik begrijpen (ik zelf deel een andere mening, maar swoat). Dat de Wijkersloot af en toe rijp was om de grond mee te boenen kan ik ook nog wel tolereren.

Maar... Ik vind het erg gevaarlijk worden als mensen gaan lopen roepen dat ze het volledige vertrouwen in rechters (en daarmee de rechtstaat) hebben verloren.

Misschien heeft justitie geblunderd. Wellicht bakken ze er meer van bij een hoger beroep. Hun tekortkomen kan echter niet worden toegerekend aan de rechter(s).

Maar wat had je gewild?! Dat mét gebrek aan goed bewijs Samir A maar eens eventjes wordt veroordeeld?

En stel he... Stel voor de grap; dat met 9/11 3/11 in het achterhoofd. En met 11/2 waarin justitie en aivd in hun hempie stonden. Stel nou dat ze echt te hoog van de toren zaten te blazen? =Ik verdedig niemand, maar je wil niet weten wat voor plattegronden je in mn internet cache kunt vinden, en hoeveel kunstmest ik verwerk in mn volkstuintje.= Moet dan voor jouw gemoedsrust iemand worden veroordeeld?

Geef mij maar liever een aanslag of twee. Liever dat dan een samenleving wat lijkt op een plisiestaat.

Ik houd mn vertrouwen bij de rechters! Ook op momenten dat de veroordeling niet bij mn mening past. En Starf*cker... Ik had altijd gedacht dat jij ook van het type was die het laatste en onbetwiste woord bij de rechters liet.

Ik hoop op een veroordeling bij het hoger beroep, daar hij me een gevaar voor de samenleving lijkt. Maar meer dan dat heb ik er niet over te zeggen; voor het geval hij toch onschuldig blijkt.

bwahaha | 07-04-05 | 22:39

Euro-rechters , in VS bekend als rechter-activisten ze zijn zogenaamd tolerant , dan hoor je erbij,maar in echt schijterig , ruimdenkend in het echt hypocriet en vastgeroest in 60's.
D.w.z. met zulke rechters en wetten die in europa en zelfs in VS gelden kun je niet van terroristen winnen. Amnesty komt ook heel vaak voor zulke zaken op,de leiding van zulke organisatie zijn onder directe of indirecte invloed van islamisten en voordat je weet is Samir A. zielig en zijn rechten zijn geschonden samen met andere zielige islamisten, de tijd is dus nog niet rijp Het westen en vooral Europa slaapt, probeert alles goed te praten en VS en Bush de schuld van alles te geven. moslims krijgen steeds meer punten en ze bereiden zich uit en worden zelfs aangemoedigd,probeer eens een kerk te bouwen in Turkije.
PIM en THEO en Wilders zijn onze helden...

push | 07-04-05 | 22:35

Zo Sunny is weer wakker, eindelijk weer wat argumentatie i.p.v. redeloos gereaguur.

En inderdaad het begint bij wetgeving in een rechtstaat en rechters passen toe, maar dat was inderdaad al gezegd door o.a. ondergetekende

style.councillor | 07-04-05 | 22:35

Jiha... haa. hatsjoe, allergische reacties krijg ik van dit soort shit. Vreemd is het recht, want oordeelt u zelf nou;
1. Samir staat immers bekend bij de AIVD als moslim terrorist.
2. Samir had diverse documenten op zijn pc waaronder en document getiteld: ?Een advies voor degenen die zich onthouden van de strijd op de weg naar Allah?, behelzende uitleg over de oproep tot Jihad en het martelaarschap;
3. Samir had aantekeningen behelzende de beschrijving van de chemische formule van RDX, zijnde een springstof;
4.Samir had diskettes bevattende bestanden genaamd ?videotestamenten? waarin wordt opgeroepen tot de Jihad en het doden van Amerikanen en Joden en niet Arabieren;
5.Samir had bestanden met uitleg hoe een moslim het strijdperk betreedt
6. Samir had een memo met daarop geschreven een adres van een internetsite, te weten www.geocities .com/m_13dad, welke internetsite bevat een ?Handboek ter voorbereiding? voor de Jihad-kaders, inhoudende uitleg over (onder meer) wapens en/of nachtkijkers en/of geluiddempers en/of de vervaarding daarvan en/of guerrilla oorlog en/of militaire operaties;
- een agenda met daarin geschreven een adres van een internetsite te weten www.geocities.com/sluitjeaan;
7. Ook had Samir een kogelwerend vest, een nachtkijker;
8. Samir was in het bezit van plattegronden en/of foto?s en/of tekeningen van (overheids)gebouwen waaronder de Tweede Kamer, kerncentrale Borselle, Ministerie van Defensie, Schiphol, Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdient (AIVD) en kazerne Korps Commando troepen;
aantekeningen behelzende benodigdheden teneinde dat/die misdrijf/misdrijven uit te kunnen voeren;
aantekeningen behelzende beschrijvingen van de af te leggen route naar en/of omzeiling van de beveiliging van dat/die gebouw(en);
9. was in het bezit van een onstekings-mechanisme waarvan het NFI zegt de conclusie is dat de constructie van het gemodificeerde lampje in het gele, kunststof flesje vrijwel zeker is bedoeld als ontsteker van een geïmproviseerde bomconstructie.
Ookal bent u geen rechter
Oordeelt u zelf. en lees de motivering van de rechter eens op rechtspraak.nl <zoeken.rechtspraak.nl/zoeken/dtluitspr...>

HiJack | 07-04-05 | 22:32

@ Gelultra-links, ja ik ben een bange klootzak, en jij??
Ik heb je antwoord nog niet gezien.

gentle giant | 07-04-05 | 22:31

@ultra-links:
Sorry vriend die je bijna gaat worden, op VK kan je meteen na inloggen direct mailen naar degene die post. Hier niet. Maar vooruit, barkman@xs4all.nl. En JIJ? Overigens heb ik niet gescholden noch beledigd (jouw quote "Jij kunt alleen maar schelden en beledigen. Door tuig zoals jij gaat dit land naar de tering, niet door links of rechts"). Of mis ik iets? Bang voor de waarheid of gebrek aan argumenten?

Bark | 07-04-05 | 22:28

Waar blijft Wildersch? Landgenooten verenigt U allen.

killermiller | 07-04-05 | 22:26

@jimmy
Borssele is niet echt een serieus doel; dat onze Samir daar ook een plattegrond van in bezit had, zegt slechts iets over zijn IQ. Staat wel stoer natuurlijk, maar is verre van realistisch. Andere doelen zijn veel aannemelijker, vooral omdat ze vrijwel niet tegen terroristenaanslagen te beveiligen zijn. Deze lieden opteren voor veel slachtoffers en dan moet je denken aan Schiphol, een stadion etc. En als ze alleen aandacht willen trekken met een flinke grote knal, dan ligt het Botlekgebied nogal voor de hand.

Ganglion | 07-04-05 | 22:25

Jurisprudentie zou, volgens mij, niet alleen mogen leiden tot een verwijdering van vreemdelingen. Wel kan een rechter zich aan substantiële rechterlijke toetsing onttrekken als staatsveiligheid in het geding is. Ik ben dus wel benieuwd of de rechter gebruik heeft gemaakt van dit recht omdat er kon worden aangenomen dat de staatsveiligheid in het geding is. Hiervan is al enige Europese jurisprudentie; het Europese Hof voor de Rechten van de Mens deed een uitspraak in de zaak van een staatloze Palestijn die om redenen van staatsveiligheid Bulgarije werd uitgezet. Wellicht had de rechter van deze Europese jurisprudentie gebruik kunnen maken.

Sunnygirl | 07-04-05 | 22:22

We moeten ons verdedigen tegen de radicale islam. En daar zachte heelmeesters stinkende wonden maken, wordt het tijd voor een andere aanpak: GEERT WILDERS AAN DE MACHT!!

aardappel | 07-04-05 | 22:21

Rest my case: zie Sterren**ker om 22:05. Links en rechts zijn verbijsterd. Maar zijn links of rechts wel belangrijk als de dreiging van boven komt? Wel eens bedolven onder 72 maagden? Waren het eerst de Christenen die de wereld onder de knoet (en zwaard) worpen omdat ze vonden dat zij het enige en juiste geloof hadden; nu zijn het sommige Moslims die door een oude profetie menen onder het mom van dit geloof het gelijk naar zich toe te kunnen trekken... of duwen!

Alleen wel in 2005. Misschien had Fortuyn toch gelijk toen hij stelde dat de Islam een achterlijk geloof is. Niet achterlijk als in "debiel" maar achterlopend, in de letterlijke zin van het woord. Middeleeuws.

De meeste Moslims zijn gematigd, en tolerant, gelijk de geloven in Europa. Zelf ben ik belijdend atheist. Tiepjes als Samir A. zijn geen godsdienst waanzinnigen, maar godsdienst ZWAKzinnigen.

Getolereerd, gestimuleerd, gesubsidieerd en vooral genegeerd door... Nederland.

Bark | 07-04-05 | 22:19

@ganglion
btw dat van die demonstratie vind ik een goed punt, een goed moment om de ambities van GS wereldkundig te maken gelijk

exarchos | 07-04-05 | 22:18

De kans dat het hier een politiestaat wordt acht ik bijzonder klein. Simpelweg omdat ze geen tijd, geld en kennis hebben voor al die nieuwe taken.

cametoripshit | 07-04-05 | 22:17

Bukt u even, terwijl Samir de kunstmest,
katoen en diesel bij u naar binnen schuift. <@:)

r u AssKing for it | 07-04-05 | 22:16

@ ultra-links, ja, ik post anoniem, maak je bekend, vent.

gentle giant | 07-04-05 | 22:14

De hele dag dacht ik; "ja de rechters en advocaten hebben juist gehandeld." Rationeel gezien wel ja, maar gevoelsmatig... neuh, niet bepaald.

De redenatie was dat Samir wel duidelijk plannen had, maar die waren niet genoeg concreet. Jammer, inderdaad dat we hem niet op heterdaad kerncentrale Borssele zagen opblazen. Dat zou veel meer bewijs zijn!!!????

Verder, denk ik dat Samir A zelfs in Saudi-Arabie (met of zonder genoeg bewijs) nooit meer het daglicht had gezien. Maar in Nederland, niet. Daar krijgen Nederlanders een jaar celstraf, omdat ze moskees bekladden en in de fik steken, wegens godslastering. Natuurlijk, is dat niet goed te praten, want dat is ook idioot en dom. Maar ja, wat is erger?

jimmy | 07-04-05 | 22:12

Politiestaat? is dat een staat waar de overheid weet waar je was op een bepaald tijdstip en hoe hard je gereden hebt? en waar de hoeveelheid kunstmest op je grafflat er niet toe doet.

gentle giant | 07-04-05 | 22:09

"Bin Laden lacht zich rot lacht nu zijn personeel in Nederland vrijgesproken is ondanks complete aanslagscenario?s en wapens in huis." Hier klopt iets niet

_WgV_ | 07-04-05 | 22:09

@ganglion
Precies wat ik dacht toen die zelfvoldane snol in de rechtszaal zag,

BTW is in het hoger beroep wel de nieuwe terrorismezetgeving van toepassing?

exarchos | 07-04-05 | 22:07

@Gang Klopt volledig! In iedere vorm van rechtspraak wordt er per dag nieuwe jurisprudentie geformuleerd.

Starf*cker | 07-04-05 | 22:07

uh trouwens dat laatste was eigenlijk meer @bark

ultra-links | 07-04-05 | 22:07

Wordt het niet eens tijd om Koos Flits met z'n superlazerlul achter Samir A aan te sturen!

aldi | 07-04-05 | 22:06

@ style.councillor 07-04-05 @ 21:43

Alles wat gezegd moest worden is gezegd. Donner moet gewoon eens voor goede wetgeving gaan zorgen en ook het OM en de politie moeten een flinke schop onder hun hol hebben. Stoppen met die stomme inspanningsverplichting en sturen op kwaliteit. Rechters passen alleen regels, wetten en jurisprudentie toe. Als politie en OM onvoldoende bewijs aanleveren kan je niet verwachten dat er een flinke veroordeling uitvolgt. Wel vind ik dat de fotograaf het recht heeft op een inhoudelijk correct proces verbaal waarmee Samir A. en zijn vriendjes voor grove mishandeling alsnog mag gaan zitten knorren. En ik hoop alleen dat de AIVD elke scheet van deze Samir A. registreert en hem ongeveer 20 keer per dag om zijn identiteitsbewijs vraagt en er voor zorgt dat hij voor elke misstap een procesverbaal krijgt. Laten ze er daar in Rotterdam maar zorgen dat alleen met de procesverbalen ten laste van de heer A. aan de inspanningsverplichting van het korps kan worden voldaan.

Sunnygirl | 07-04-05 | 22:06

@gentle giant
goeie argumenten is het halve werk in een discussie. Jij kunt alleen maar schelden en beledigen. Door tuig zoals jij gaat dit land naar de tering, niet door links of rechts.
Je bent gewoon een bange klootzak die anoniem op een weblog zijn grote bek staat te ventileren. Alleen buiten op straat hoor ik ze niet.

ultra-links | 07-04-05 | 22:05

@ Bark
Ja hoor steek jij je kop maar in het zand door te beweren dat de politieke correctheid onstaan is door links. Politieke correctheid is geboren uit de gedachte dat ieder mens vrij isin zijn doe of laten: een erg liberale (=rechtse) gedachtegang. Bovendien is er in de afgelopen 50 jaar geen moment geweest dat Links alleen regeerde, maar altijd met het CDA. Volgens mij past politieke correctheid ook in de conservatieve traditie. Dus hou nou in vredesnaam eens op met links te beschuldigen. Veel van de hudige problemen zijn onder Paars ontstaan, een kabinet met 2rechtse partijen.

King of controversy | 07-04-05 | 22:05

@StarF*cker: ik ben het dit keer helemaal met je eens.

@Ganglion 07-04-05 @ 21:34: "namelijk we moeten gewoon met zijn allen de straat op"
Driemaal raden wie dan onze huizen leegroven. :s

cametoripshit | 07-04-05 | 22:05

Ach, het leuke is nu dat ik lees dat links EN rechts dezelfde analyse hebben van deze rechterlijke dwaling. Tot mijn verbazing zitten PvdA en Wilders op 1 lijn met steun van het CDA.

@EIE Jouw verhandeling klopt in theorie. De praktijk is anders. Een rechter dient ook gewicht te geven aan maatschappelijke onrust. Dient bij twijfel voor een vonnis te kiezen dat niet alleen langs de wiskundige lijn van de meetlat gaat. Dat begrijpen simpele boerenlullen als ik niet. Rechtspraak is geen pure theorie. Dat zie je aan het brede maatschappelijke verzet tegen dit wangedrocht van een vonnis. Van Pvda tot en met Wilders is iedereen het wel eens. Alleen Donner zal nu snel met iniatieven voor een beter wettelijk kader.

@HP Ik heb het oprecht niet lullig bedoeld over die bedreigde politici.

Starf*cker | 07-04-05 | 22:05

Sommigen brengen hier naar voren dat het OM alles te verwijten valt en dat de rechter slechts de wet heeft gehanteerd. Dit is echter een onjuiste voorstelling van zaken. Rechters interpreteren de wet; zij doen dat verschillend en naar eigen inzicht en al die uitspraken vormen gezamelijk de zogenoemde jurisprudentie. Nu zag ik gisteren op TV die zelfvoldane als rechter vermomde teef de rechtszaal inkomen en dat zei me al genoeg. Dit wijfje had echt de houding van: ik zal eens een lekker eigenzinnige uitspraak gaan doen en dat deed ze dan ook. Maar dit zal geen stand houden, naar mijn vaste overtuiging. Ik reken dan ook op een hele duidelijke veroordeling in hoger beroep.
-
En al die idioten die lopen te raaskallen dat we een politiestaat zouden worden, hebben geen flauw benul waarover ze het hebben.

Ganglion | 07-04-05 | 21:58

@ultra-links
Jammer joh. Een weldenkend mensch, homo-sapiens, moet inmiddels begrijpen dat de "politieke correctheid" uit linkse hoek waait, althans met stormkracht de afgelopen decennia. Ik heb het niet over linkse moslims, aangezien DIE juist niet van enig politiek belang zijn geweest op een knuffelmoslim(a) na. Het gelul dat dat (daar komt ie) gastarbeiders hierheen zijn gehaald en wij nu nog hiervoor de wrange vruchten moeten plukken is al helemaal van de gekke; kijk eens naar simpele immigratiestatistieken. Dit heeft de afgelopen 25 jaar al helemaal NIETS met het allochtonen vraagstuk en de daarbij behorende problemen te maken. Slaap lekker!

Je ontkent ook. Heb je de beelden gezien? Loop je wel eens in de stad? Er is een probleem, en groot ook. A. is slechts een icoon, hoe verrot ook.

Of "het" nu door links of rechts moet worden opgelost is niet belangrijk. Dat "het" moet worden opgelost wel! Politieke correctheid (kortzichtigheid en makkelijke ontkenning?)zoals in jouw post draagt niet bij. Man en paard, of Imam en geit (maakt mij niet uit!) noemen wel. Stop met slapen, stop met ontkennen, welkom in het verontrustende heden!

Bark | 07-04-05 | 21:56

@Ultra-links: zelden zo'n dom geneuzel gehoord zeg... Bolkenstein was toch 15 jaar geleden al een van de eersten die tegengas gaf aan de linkse politieke correctheid? Die was toch niet echt linksig hoor... pfff...

En die "rechtse industrielen" betalen hier meer dan waar ook ter wereld om het door links opgetuigde stelsel van sociale voorzieningen te kunnen opbrengen. Een stelsel waar jouw knuffel-allochtonen (en waarschijnlijk ook jijzelf) meer dan evenredig gebruik van maken...

Breinstein | 07-04-05 | 21:56

@Moi
Briljant voorstel. Gedogen van extreem reli-figuren en hun acties. We doen het kennelijk toch al. Laten we het nu dan inderdaad ook maar vast gaan leggen in de wet.
Als je je hoofd in het zand hebt gestoken, is het inderdaad geen goed idee meer om je ogen open te doen.

Rest In Privacy | 07-04-05 | 21:51

gelultra-links

gentle giant | 07-04-05 | 21:48

Moet zeggen dat ik me de komende tijd hier in de VS een stuk veiliger ga voelen dan in NL

B*U*S*H | 07-04-05 | 21:44

@ Bark & Ganglion
Met jullie oproep om eens wat minder tolerant te zijn, beseffen jullie kennelijk niet wat voor enorme nadelen dat gaat hebben voor Nederland. Behalve dat jullie daarmee het laatste stukje nederlandse identiteit (waar je nog wat aan hebt) om zeep helpt, gaat het ook consequenties hebben voor de handel (wellicht weer een olieboycot).
Verder draagt een intolerantere houding niet bij tot een oplossing.

King of controversy | 07-04-05 | 21:44

Collectieve gekte hedenavond?
Zelfs Sunnygirl heb ik niet op enig zinnig woord kunnen betrappen, klem gezeten tussen je vouwdak?

style.councillor | 07-04-05 | 21:43

Tja, de politie mag je niet de schuld geven. Die moeten de bevolking geld afpersen voor Zalm.
-
AIVD staat stijf van de moslim "vertalers" en "tolken"
-
Meeste burgemeesters proberen alleen maar "de boel bijeen te houden"
-
Onze premier heeft geen idee wat er aan de hand is, bovendien zodra het wat heikel wordt is hij doorgaans spontaan verdwenen.
-
Defensie doet zijn best allochtone jongeren te werven zodat die op onze kosten met wapens leren omgaan.
-
Justitie is duidelijk niet geïnteresseerd om allochtonen terroristen op te pakken.
Gelukkig gaat het veroordelen van die levensgevaarlijke,allochtonenrust verstorende en bierfles gooiende kaalkopjes hun beduidend beter af.
-
-
Ik snap niet waarom meneer Sternebumser bang is voor een aanslag.
We hebben alles toch onder controle ?
Bovendien kunnen we een aanslag ook nog gaan gedogen.... dan hebben we dat probleem toch ook opgelost.. nietwaar ?

Moi | 07-04-05 | 21:43

@bark
Dat gezeur alsmaar dat 'het' van links komt. Volgens mij heeft links er niet zoveel mee te maken. Moslims zijn over het algemeen allerminst links. En de politiek correcte politici van de afgelopen jaren juist behoorlijk rechts inclusief de Pvda. Plus zijn de islamitische immigranten om te beginnen gekomen om de rechtse kapitalistische economie te stimuleren. Het gevolg van kortzichtige hebberigheid van rechste industrielen.

ultra-links | 07-04-05 | 21:42

Ik zit nu toch echt te twijfelen: zal ik nu maar eens echt gaan emigreren uit dit naieve linkse kutland of zal ik m'n voorhuid maar alvast met een roestig mes laten afsnijden?

Breinstein | 07-04-05 | 21:41

"Een aanslag als oplossing?"

Ja idd Zeer Waarschijnlijk ... en helaas 'de oplossing' voor IEDEREEN om weer eens te beseffen wat nu werkelijk essentieel is in het leven...

Hoe dichterbij 'dood' komt in een samenleving. Des te meer gaat men zih weer eens richten op de zin van het bestaan.

ziel | 07-04-05 | 21:41

Tjonge Tjonge Samir maakt wel weer het laagste in de mensch los zeg.

Rechters die wetten aan hun laars moeten gaan lappen.. ik zou er bijna links van worden.

style.councillor | 07-04-05 | 21:41

Wat voor een straf zal ons samiertje krijgen als hij zijn snode plannetjes daadwerkelijk uitvoert?

Popko | 07-04-05 | 21:39

Nou moet die Linkse Boone ook al dood, en mijn agenda staat al stikke vol.
Misschien toch maar een Yougoslaaf inhuren.

Mongeaul | 07-04-05 | 21:37

Hmmm... Eigenlijk vind ik dat ze Samir A. die boete van 35 euro moesten geven en mij geld toe geven omdat ze mij hebben lastig gevallen voor fietsen zonder licht.

timbo | 07-04-05 | 21:37

@ rechtelijke macht.

Nu valt de nacht
Zacht als de sneeuw
en alles staat stil in de kou.
het staat stil
stil

stil

gentle giant | 07-04-05 | 21:36

Mijn moeder van 72 zei vanmiddag dat ze er niet veel meer van begrijpt... na die vrijspraak van die samir... nu ga ik me dus echt zorgen maken om Nederland...

Plonk | 07-04-05 | 21:36

De intro van Fleischbaum insinueerde dat Starf*cker een pleidooi zou gaan houden voor een daadwerkelijke aanslag, maar dat bleek gelukkig niet juist. Want het moet zeker niet tot een aanslag komen, waarbij ook maar één persoon een haar wordt gekrenkt. Diegenen die dat stilletjes hopen zijn niet goed snik. Bovendien is het echt wishfull thinking wanneer je denkt dat dit de ogen zal openen; daarvoor zijn we gewoon te ver de weg kwijt in Nederland. Wat mij betreft zou er iets anders moeten gebeuren, namelijk we moeten gewoon met zijn allen de straat op, als al veel te lang zwijgende en te tolerante meerderheid. Ook dat zal niet echt veel helpen, maar het is in ieder geval een fijne uitlaatklep om van je frustaties af te komen. Laat GS dus maar snel een grote demonstratie organiseren; gelijk een goede vingeroefening in het streven naar wereldheerschappij.

Ganglion | 07-04-05 | 21:34

Mooi he? Volgens mij heeft niemand in de gaten dat deze narigheid al jaren van links komt? Tuurlijk, A. vrijgesproken, aangifte doen kan niet vanwege tijdgebrek? Maar wel met gezwinde spoed een Lonsdale braindead opgepakt? Lekker politiek correct, ofschoon dit tuig ook snel opgeruimd moet worden.
Bij ons op de zaak is in 5 jaar tijd 6 x ingebroken (zeer goed beveiligd!) en de politie doet niks! Maar wel razzia?s op scholen om te controleren of 14-jarigen wel een legitimatiebewijs bij zich hebben? Hou toch eens op! We - Nederland - hebben te lang ontkend, te lang geintegreerd, te lang geknuffeld, te lang getolereerd. Wat er nu gebeurt is slechts een top van de ijsberg, en de beerput is pas een beetje open. De rest volgt? Besef dat dit de tweede of derde generatie allochtonen is die de ellende veroorzaakt, hier opgevoed, hier gevormd, hier losgeslagen, hier ontaard. Dit lossen we nu niet op, dit duurt teminste een generatie en dan mogen we blij zijn.
Maar ALS we iets willen oplossen, hoe lang het ook duurt, moeten we dingen benoemen. Etnische afkomst, statistieken en oorzaken. Anders blijven we kijken (ontkennen) door de vergoelijkende bril van de politieke correctheid die eens was, maar die nog lang door zal schijnen in de rechterlijke, provinciale en lokale macht. We zijn dus nog wel even aan de beurt, wen er maar aan? helaas.

Bark | 07-04-05 | 21:33

Wellicht hadden ze beter Samir A. bij de rampoefening in de Arena kunnen zetten inplaats van Ali B. Was een stuk realistischer geweest.

ultra-links | 07-04-05 | 21:31

Ben het een keer eens met Starf*ckert. Vreemd. Ben ik aan het aftakelen, of heeft hij een periode van geestelijke groei doorgemaakt?
Too early to tell...
Daarentegen, toch weer dat kinderachtige "Niet meteen mijn vrienden...". Starf*ckert kan het weer niet laten. Sneu.
Gokje: Starf*ckert lift even mee op de emoties om daarna op onnavolgbare wijze een knuffel oplossing te gaan promoten.

Rest In Privacy | 07-04-05 | 21:31

@ King of Controversy
Baard tusssen m'n benen en een draag wel eens een jurk.

Sunnygirl | 07-04-05 | 21:30

@ Sunnygirl
Hangt ervan af: Ben je Marrokaan en heb je een baard?

King of controversy | 07-04-05 | 21:24

Ik verheug me nu al op de komende verkiezingscampagnes. O, wat zal het gaan stuiven.

Barbapoeppa | 07-04-05 | 21:23

Ik woon zelf in nieuwegein, en weet uit eigen ervaring dat de fotograaf zijn aangifte wel kan vergeten.
Ik deed er zelf al een half uur over om aangifte te doen voor mijn ov-jaarkaart, en toen kreeg ik een hele mooie stempel.
Complete bende hier in nieuwegein, MAAR we hebben wel drempels en een hoop ook!!

boggel | 07-04-05 | 21:22

Sjit, ik heb gisteren ook een zak kunstmest gekocht,weliswaar voor de tuin. Ben ik nu ook een terrorist?

Sunnygirl | 07-04-05 | 21:21

boondock saints

paul-_- | 07-04-05 | 21:21

@Heiligboontje:
De kans dat je wordt overreden door Henk Wijngaard met de ''vlam in de pijp'', is nog groter, dan dat je slachtoffer wordt van een terroristische aanslag!

The Zalking Wombie | 07-04-05 | 21:19

Goede column Starf*cker helemaal mee eens.

Frids | 07-04-05 | 21:18

@ . HeiligBoontje 07-04-05 @ 21:10
Niet voor JBP, wel voor het behoud van onze democratische rechtsstaat. Fijn verder dat je mij nu al zo goed kent dat je weet dat als die terror's voor me staan ik wegren. NOT. Succes met je toetsweek overigens. Staatsrecht? :p

King of controversy | 07-04-05 | 21:15

Ach een terrorist op witte sportsokken in badslippers, is en blijft... een ordinaire Sjon!

The Zalking Wombie | 07-04-05 | 21:14

Elendoscoop: "Als de wetgever (het parlement), naar nu blijkt, de wet verkeerd heeft opgeschreven, is dáár een foutje gemaakt. En, beste Starfucker, wie heeft dat parlement gekozen? Inderdaad: Jij en ik. JIJ en IK en de rest van de reaguurders zijn dus schuldig aan de vrijspraak van Samir, niet de rechter. Don´t blame the messenger."

Correct. Sterker nog, Starf*cker lijkt me iemand die de afgelopen jaren relatief links heeft gestemd en daar zaten nu juist de partijen die aanscherping van dit soort wetten hebben tegengehouden!

Starf*cker, buk je even!

Dr. Dr. Bartholdy | 07-04-05 | 21:11

@ KinG
Ruler heeft gelijk. Gast als jij wil sterven voor JPB ga je gang, ik emigreer wel naar een of andere eiland waar GEEN TERRORISTEN ZIJN met 5 meiden aan me zijde ofzo. Ik wil niet in constante angst leven om opgeblazen/gemarteld te worden. Ik kan je vertellen, nu sta je dapper te schreeuwen dat jij nooit zal wijken voor hun, maar als ze voor je staan denk je daar wel anders over.
P.S. IK GA NU ECHT LEREN toetsweek :(

HeiligBoontje | 07-04-05 | 21:10

@ Ruler
Tuurlijk snapte ik de intensie van je vraag wel. Namelijk als het rijden onder invloed niet strafbaar was geweest, of je dan had mogen doorrijden toch?

King of controversy | 07-04-05 | 21:06

Waarom hebben ze die Lonsdale jack's niet in mijn maat??

gentle giant | 07-04-05 | 21:06

-weggejorist-

Pieter Baan | 07-04-05 | 21:06

@King: Je ziet het echt niet he?

Ruler | 07-04-05 | 21:03

Zozo, ik hoor het hoefgetrappel van stokpaardjes. Emigreren, kutland, en de klapper 'waar gaat het heen met deze wereld'.

wild0rz is trouwens wel een lolbroek: "Het ontbreekt er nog maar aan dat A. een bos bloemen van de rechtbank krijgt."

Yak | 07-04-05 | 21:03

Als ik plattegronden van wat als extreem islamitisch bekend staande gebedsruimten in mijn bezit heb, wat kunstmest of wat benzine dan kan niemand mij toch wat maken ? Waarom is die sukkel in Venray dan wel veroordeeld tot twee jaar voor het plannen van brandstichting? Nog wat extra maanden voor de ontstane onrust erbovenop gekregen zomaar gratis en voor niets.
Of zou het toch uitmaken uit welk nest een rechter komt en deze de wetten naar eigen inzicht toepast?
Als het gerechtshof tot een andere afweging komt dan moet de R'damse rechter maar zijn consequenties trekken.

capo | 07-04-05 | 21:01

voor het vuurpeleton met die moslim extremisten!

Warrior | 07-04-05 | 21:01

Het is belachelijk dat men met potentieele terroristen zo omgaat.Gewoon preventief vastzetten of uitwijzen.Als we kijken naar de regels die voor voetbalsupporters sinds kort van kracht zijn.Die kunnen zonder enige reden of bewijs worden vastgezet en een stadionverbod gegeven worden.Schieten we toch aardig tekort mbt terroristen.

rn1970 | 07-04-05 | 21:00

Sommige lieden zijn klaar om de islamitische toko's in de as te leggen als die moslimvarkens een aanslag plegen.
Kristallnacht zal erbij verbleken.

Mongeaul | 07-04-05 | 21:00

Overigens geloof ik niet dat Geert Wilders de oplossing heeft. Ik ben het wél met hem een dat hij de misdaad hard wil aanpakken. Met die aanpak moet geen onderscheid gemaakt worden tussen autochtoon en allochtoon. Er zijn nu eenmaal een heleboel mensen die niet op te voeden zijn. Die kun je alleen maar africhten.

Barbapoeppa | 07-04-05 | 20:58

@ . Ruler 07-04-05 @ 20:51
Nee want het rijden onder invloed is strafbaar.

King of controversy | 07-04-05 | 20:57

Nou Starfucker je laat maar weer eens blijken dat je een hele hoop vindt terwijl je eigenlijk helemaal niks weet.

Ik zal je even uitleggen wíe wát doet in het Nederlandse rechtssysteem.

Het parlement wordt gekozen door het Nederlandse volk en maakt wetten waar iedereen zich aan moet houden.

Het openbaar ministerie moet erop toezien dat iedereen zich aan deze wetten houdt. Als het OM, waarvan de minister van justitie de baas is, vermoedt dat iemand de wet heeft overtreden, kunnen ze hem aanklagen.

De rechter is onafhankelijk van de overheid. Het enige dat de rechter moet doen is kijken wat een verdachte heeft gedaan en of dat in strijd is met de wet.

Blijkbaar zijn de wetten in Nederland zó opgesteld dat Samir A. niets heeft gedaan dat in strijd is met de wet.

Wat jij, Starfucker, nu zegt is dat de rechter schijt moet hebben aan de wet, zijn vinger in de lucht moet houden om te kijken hoe de politieke wind waait in Nederland en vervolgens moet kijken wat hij een terechte straf vindt.

Als jij je zin zou krijgen zou dat het einde betekenen van de Nederlandse rechtsstaat. Als rechters zelf een beetje mogen gaan interpreteren wat de rest van Nederland over bepaalde dingen denkt, krijgen ze ontzettend veel macht: één persoon (of drie of vijf) bepaalt dan wat goed of fout is.

Ik snap wel dat je je mee laat slepen in de grote golf van (ongetwijfeld goed bedoeld) rechtvaardigheidsgevoel. Maar dat betekent niet dat je over dit onderwerp iets zinnigs te melden hebt. Als blijkbaar in de wet staat dat Samir A. geen strafbare feiten heeft gepleegd, kan je de rechter niet gaan verwijten dat hij een lutser is. Als de wetgever (het parlement), naar nu blijkt, de wet verkeerd heeft opgeschreven, is dáár een foutje gemaakt. En, beste Starfucker, wie heeft dat parlement gekozen? Inderdaad: Jij en ik. JIJ en IK en de rest van de reaguurders zijn dus schuldig aan de vrijspraak van Samir, niet de rechter. Don´t blame the messenger.

ElEndoscoop | 07-04-05 | 20:55

Ach ja in nederland vervolgen mensen die winkeldieven tegenhouden en spreken we terroristen vrij... lang leve de rechtstaat

sluw maar stijlloos | 07-04-05 | 20:55

""Ik vrees nu oprecht voor het leven van Geert Wilders en AHA.Niet meteen mijn vrienden maar dankzij Rotterdamse rechters thans vogelvrije doelwitten voor overmoedige terroristen.""

Tegenspraak- Introspectie- Lafheid-.
Niet dankzij de rechters alleen, Nederland.

Europa | 07-04-05 | 20:54

@ . HeiligBoontje 07-04-05 @ 20:47
wat is het doel van de terrorist? Het omver werpen van onze democratische rechtsstaat, nietwaar? Zoals de huidige regering momenteel bezig is om allerlei paniek wetten te maken, geef je de terrorist in feite z'n zin. Hij hoeft zichzelf niet eens op te blazen om de democratie om zeep te helpen, dat doet de regering wel voor hem. Mijn standpunt is hoe langer hoe meer: laat die terroristen maar opkomen, ik ben niet bang voor ze. Laten ze maar een aanslag plegen en merken dat het niet helpt, en dan nog een, en dan doen we weer niets. zo hoort het. O ja en als ik bij een van de slachtoffers hoor, geeft dat niets, als ik maar dood ga met de wetenschap dat ze hier in Nederland nooit, maar dan ook nooit aan terrorisme gaan toegeven. En toegeven is de democratie met al haar vrijheden terug dringen zoals nu gebeurt.

King of controversy | 07-04-05 | 20:53

De rechtstaat Nederland is in staat van ontbinding. Dit is niet het eerste incident. Nee, het lijkt er steeds meer op dat de gemiddelde doorgewinterde crimineel in Nederland wegkomt met zijn misdaden. Hierdoor werkt men serieus in de hand dat burgers voor eigen rechter gaat spelen. Nu al is er sprake van bendevorming (Criminele Marokkanen, Kaalkopjes enz.) Een aanslag gepleegd door Samir A. zal de Nederlandse regenten slechts voor even wakker schudden als de mentaliteit niet veranderd.

Barbapoeppa | 07-04-05 | 20:52

@King: Ik heb net een half kratje bier op en een fles rose. Ik ga nu autorijden. Ik wordt aangehouden bij een controle. Omdat ik mogelijk een ongeluk ga veroorzaken vindt de agent dat ik moet uitstappen. Mag ik nu toch doorrijden?

Ruler | 07-04-05 | 20:51

King probeer eens met Samir en zijn kornuiten op deze totaal onzinnige manier te gaan communiceren, waarschijnlijk eindig je dan als de ster op hun eigen home movie, lekker strak omwikkeld met duck tape dan mag je wat gorgelen als deze volgens jouw wat naieve onschuldige dwaallichten je keel van oor tot oor openraggen onder het slaken van allahakbar kreten.
Veel succes met het tot in den treure je kop in het zand steken, welterusten.

capo | 07-04-05 | 20:49

@ King
Das waar, heb ik nog laatst op school geleerd :P. Maar het feit is wel dat je die gast echt preventief in de bajes moet sodemieteren. Straks pleegt hij een aanslag op bijvoorbeeld een concert en dan is het WEL BEWEZEN, maar dan hebben we ook gelijk veel slachtoffers en heeft de terrorist zijn doel bereikt. P.S. de politie doet ook aan preventief fouilleren bij gewone mensen. Mijn advies: alle potentiele terroristen 5 jaar in de gevangenis preventief zetten, kijken of ze dan nog zin hebben in terrorisme.
Just my 2 cents

HeiligBoontje | 07-04-05 | 20:47

Had Geert dan toch gelijk om gewoon die hele Hofstadgroep het land uit te sodemieteren?

Had weer 'n hoop geld gescheeld, had die journalist 'n klap voor z'n muil bespaard, en heel wat mensen minder werk & ergernis.

Nee, die man is zo gek nog niet.

mrXL | 07-04-05 | 20:42

@ . HeiligBoontje 07-04-05 @ 20:33
Het wordt waarschijnlijk, MAAR HET IS NIET BEWEZEN. Rechtsstaat enzo.. kan er ook niets aan doen.
@. capo 07-04-05 @ 20:33
Inderdaad 'verzweeg' ik dat 'bewijs' omdat ik het niet relevant vond voor m'n verhaal dat je wapens per sé zelf moet gebruiken. Maar zelfs met dat bewijs heeft de rechter geoordeeld.

King of controversy | 07-04-05 | 20:41

@Mac
King heeft niet echt goede argumenten voor zijn mening. Nu die "gedist" is die er vandoor gegaan

@ Ultra Links
Waar gaat dit met de wereld heen. Volgende keer is het zo dat een huurmordenaar bij de politie aangifte doet omdat zijn geweer gestolen is :S.
Ik ga maar weer leren, ik word hier nogal gefrustreerd van

HeiligBoontje | 07-04-05 | 20:39

Kouwes for President!

Faach Viechuur | 07-04-05 | 20:39

Misschien moeten ze Nederland van Europa afzagen in plaats van Limburg van Nederland. Om je kapot te schamen. Misschien verdient Nederland wel een aanslag, maar dan graag wel een flinke atoombom zodat de rest van de Westerse wereld van ons verlost is. Wat een K*TLAND.

caspert79 | 07-04-05 | 20:38

Graag gedaan hoor jongen.

Moet ik nog een verhaaltje vertellen voor het slapengaan?

broomstick | 07-04-05 | 20:36

Doe geen moeite capo, King is allang weer een nieuw paar geitenwollen sokken aan het breien breien is weer helemaal bom, je weet tog..

MacManiac | 07-04-05 | 20:35

Justitie in nederland zijn een stel laffe honden. Maak je eens een keer waar voor de centen die je verdient, stelletje
lapzwansen.

Warrior | 07-04-05 | 20:35

@. broomstick
Dank je wel, nou slaap ik teminste vanavond weer rustig...

da wizard | 07-04-05 | 20:35

verbetering: twijfeld=twijfelde
excuses

King of controversy | 07-04-05 | 20:34

Jongens, jongens, die Samir maakt geen schijn van kans!!!

Immers:
die terreur-oefening van gisteren was een GROOT succes volgens de heren die 't kunnen weten!

broomstick | 07-04-05 | 20:34

@King
Je vergeet nog wat bewijzen op te noemen, hij had een explosief en plattegronden van schiphol, tweede kamer, een kerncentrale met daarop aantekeningen waar de camera's hingen, waar het beste toe te slaan. Verder als aanvullend bewijs nog wat lekkere onthoofdings video's een expleciet testament met verwijzingen naar zijn aanstaand martelaarschap.
Makkelijk hoor dat verzwijgen waardoor je verhaaltje onderuit gaat.

capo | 07-04-05 | 20:33

@ MacManiac
Zoals de rechter al heeft gezegd: hij twijfeld aan de bedoelingen van Samir A
Maar dat is geen bewijs. En daar draait het nog steeds om.

King of controversy | 07-04-05 | 20:33

@ King of controversy
Gast ik weet niet of je het causaliteits begrip kent. Maar als een jonge moslim die radicale vrienden heeft, waarvan 1 later Theo vermoordt, explosieven en andere zooi heeft en plattegronden van belangrijke plekken in Nederland gaat er bij mij echt een lampje in mijn hoofd branden. Hij was toch zeker niet van plan om op de plekken waarvan hij plattegronden had daar wapens te gaan verkopen. Kom op zeg, kijk wat langer dan je neus lang is, die gozer hoort net als de hele hofstad groep voor onbepaalde tijd in de bajes thuis.
P.S. Zouden terroristen de treinstoring bij de NS veroorzaakt hebben?

HeiligBoontje | 07-04-05 | 20:33

@. capo
Ze konden trouwens de nieuwe wet niet uitvoeren omdat die in werking is getreden nadat Samir in hechtenis was genomen.
Hij moet gewoon nog een keertje worden opgepakt...

da wizard | 07-04-05 | 20:31

@King.. gisteren bleef je maar volhouden dat IK het niet begreep, heel politiek nederland staat op zijn kop en jij blijft stug volhouden dat Samir A alleen maar de aarbeien aan het bijmesten is! Hoe naief kan je zijn!

MacManiac | 07-04-05 | 20:30

T wat mij betreft mogen rechters best eens van die hardnekkige principes afwijken.

caspert79 | 07-04-05 | 20:30

@ T: In andere zaken hebben ze veel minder bewijs nodig om overtuigd te raken. Hij had gewoon geen Lonsdale trui aan en is daarom vrijgesproken... ofzeau

Ruler | 07-04-05 | 20:29

rechgter=rechter
uitsprak=uitspraak

style.councillor | 07-04-05 | 20:28

Starf*cker heeft gelijk! Het wordt tijd dat die rukkende baby-boomers oprotten! Want dat zijn degenen die op dit moment de belangrijke posities bezetten en een mislukte Hippie-peace, iedereen-is-aardig stijl hanteren. Links lullen, rechtszakken vullen zoals de gevleugelde uitdrukking luidt.

Taaie | 07-04-05 | 20:28

@Da Wizard
Dat is dus wat ik bedoel, deze rechter wilde gewoon niet.
Het verzamelde bewijs rechtvaardigt maar een conclusie maar deze rechter vond dat net een stap te ver alhoewel ook bij de rechter toch twijfels waren over de bedoelingen van Samir. Als je als rechter dan niet helemaal wereldvreemd bent leg je voor het wel bewezen verboden wapenbezit de maximale straf op om te voorkomen dat iemand door Samir net zo geslacht wordt als Van Gogh.

capo | 07-04-05 | 20:28

Fleischbaum,
Het zijn niet de rechters die moeten veranderen, maar de wet die zij moeten hanteren! Zo trekken ze straks ook weer een blik vol politie open omdat er weer wat geld is, maar als die extra politie straks meer en vaker boeven vangen, staan die dank zij onze wet ook direct weer op straat dus daar schieten we geen flikker mee op. Dat zelfs die klootvogels in Den Haag het niet eens zijn met de rechters geeft al aan met wat voor debielen we te doen hebben immers, zij alleen kunnen die wetten veranderen!

Frank Es | 07-04-05 | 20:27

En zo is het maar net! (Slaat met de vuist hard op de tafel..)

Also | 07-04-05 | 20:27

Er is blijkbaar een groot hiaat tussen correcte rechtsgang en rechtsgevoel. Ik heb voralsnog wel zoveel vertrouwen in onze rechterlijke macht dat ik aan het eerste - de correcte rechtsgang - niet twijfel. Dat het rechtsgevoel met voeten wordt getreden zegt iets over huidige wet- en regelgeving en minder over de rechgter in kwestie c.q zijn uitsprak in deze.

style.councillor | 07-04-05 | 20:27

Kennelijk is het hebben van explosieven een bewijs dat je van plan bent een aanslag te plegen, zeker als je dan ook nog marrokkaan bent. Men vergeet dat je ook andere dingen met explosieven en wapens kunt doen, namelijk doorverkopen. Daar is Nederlnad aardig rijk mee geworden trouwens. Ik ben het dus met de rechter eens dat deze twee feiten niet automatisch betekenen dat je een aanslag voorbereid.

King of controversy | 07-04-05 | 20:26

@xatr0z_ Daar zijn ze geloof ik al mee bezig, in ieder geval cda en pvda willen een spoedberaad om wetswijzigingen te kunnen doorvoeren. Maar daar mogen ze GVD wel een beetje mee opschieten. Het is koopavond en bij de welkoop is de kunstmest in de aanbieding!

MacManiac | 07-04-05 | 20:23

Zeg starfuck, het was in dit geval een vrouwelijke rechter, ik zag tenminste een portie lippenrood die zelfs de meest aanstellerige relnicht niet aan zou durven.
Wordt het dan een dropkut?
Verklaart misschien wel de softe benadering, maar alle rechters meten zich aan de wet houden. Richt je pijlen dus maar weer op Donner, want die moet zorgen voor adequate wetgeving, waardoor dergelijke zielige extremistjes wel veroordeeld kunnen worden.

T | 07-04-05 | 20:21

@. capo
Hij had gewoon 3 jaar kunnen krijgen voor illigaal wapenbezit...

da wizard | 07-04-05 | 20:21

GVD de politie heeft wel tijd om arme scholieren om 8 uur 's ochtends op hun lichten te controleren en langs de weg te staan flitsen, maar aan terrorisme durven ze hun vingers niet te branden. Stel je voor straks zoekt een boze terrorist met een bon voor te hard rijden de agent nog op om verhaal te halen en bovendien een terrorist heeft niet zoveel geld. Blijkbaar kunnen terroristen in dit land vrijelijk hun aanslagen plannen zonder dat ze lastig gevallen worden door de politie & rechtelijke macht. Misschien zullen zij mij ook met rust laten als ik een terrorist word.
Just my 2 cent

HeiligBoontje | 07-04-05 | 20:20

Ik zou bijna denken dat het een complot is.
Samir A. vrijgelaten om de justitie de mogenlijkheid te geven om hem te volgen en zo de "grote" vissen achter de organisatie te vangen.
Maar ik leef in een droomwereld waarschijnlijk...

da wizard | 07-04-05 | 20:19

tsja,

een aanslag zou niet moeten mogen kunnen plaatsvinden in nederland, maar als het dan moet, doe maar een kleintje

en nee ik heb niks tegen geert...

DeMaarschalk | 07-04-05 | 20:19

Mijn hoop is gevestigd op het gerechtshof, de rechterlijke macht zou in ieder geval bij hun interpretatie van de wetsartikelen rekening moeten houden met de ontstane consternatie onder de bevolking.
Ook rechters zijn nogal geil om in de strafmaat de eventueel ontstane maatschappelijke onrust door te laten wegen, dat wordt dus een straf hoger dan de eis, zoals het hoort.
Voor degene die nog even willen lachen om de naiviteit van de koekebakker die in R'dam rechter mocht spelen raad ik zeker het vonnis van deze zaak aan.
Deze man had veroordeeld kunnen en moeten worden onder de bestaande wetgeving.
Rechters horen de maatschappij te dienen en de wetten toe te passen om de maatschappij te beschermen niet om interdepartementale ruzie's te beslechten.

capo | 07-04-05 | 20:19

Tja, waarom blijft iedereen maar denken dat de rechter hoort te doen wat goed is of wat de rechter denkt dat goed is? De rechter moet doen wat in de wet staat, en ondanks dat ik deze beslissing van de rechtbank als geen ander betreur ben ik blij dat de rechterlijke macht haar rug recht heeft gehouden. Als de wet fout is, wat dus kennelijk zo is, dan is het de verantwoordelijkheid van de regering om deze te verbeteren of duidelijker te maken.

xatr0z_ | 07-04-05 | 20:18

Oplossing: Geert Wilders aan de macht. Stemt Geert Wilders!

aardappel | 07-04-05 | 20:16

-weggejorist-

Pieter Baan | 07-04-05 | 20:12

@SF één lijn. Wij zitten erop, wij zien hem, maar wat hebben die rechters voor hun kop?

..zapper | 07-04-05 | 20:12

Treffend verwoord, Starf*cker!<br>
Helaas blijft nu de vraag waar en wanneer die aanslag plaats gaat vinden..... Toch maar doorgaan met alle normale dagelijkse bezigheden lijkt me, want terreur houdt nu net ook in dat we bang worden met z'n allen, en in dat opzicht is mijn mening dat we hier nu en vandaag al te maken hebben met terreur. Helaas. <br>

Crimson | 07-04-05 | 20:10

@Fleischbaum,
niets aan toe te voegen, je brengt de mening van 98% van de bevolking uitstekend onder woorden; zou je dit verhaal ook niet naar alle dagbladen sturen, zodat een groter publiek dit kan lezen?
Verder niets dan lof!

fuckje | 07-04-05 | 20:09

Nou, nou, overdrijven is ook een vak. Laten we niet doen alsof Nederland kapot is door deze vrijspraak... Er nog is niets gebeurd, en volgens mij maken we ons zorgen om een 'puppet' die deze klus nooit zal kunnen klaren.

Petje af! | 07-04-05 | 20:09

IPV op de rechters te zeiken, moet je dat op politie en het OM doen: die hebben niet genoeg bewijs aangedragen, die hebben de rechters niet kunnen overtuigen...

Mr. Luke | 07-04-05 | 20:09

Zo is het maar net. Ik krijg er de kriebels van dat die gast weer vrij rond loopt omdat we te bang zijn "bewezen" radicalen op te sluiten of uit te zetten. Zelfs vliegtuig spotters hebben geen gedetaileerde plattegronden van schiphol in het nachtkastje liggen.

Salam,

zapp | 07-04-05 | 20:09

Er is onderzoek naar gedaan met gegevens vanaf de jaren '70 en 2002 en 2003 waren de jaren met de minste aanslagen. Daarvoor was er ook al sprake van een daling, alleen door elf september vielen er relatief veel slachtoffers. Neemt niet weg dat er de dreiging van een aanslag is, maar toch wordt deze dreiging heel vaak overdreven. Het is anno 2005 op terrorismegebied echt niet minder veilig dan bijv. in de jaren '70 en '80, er is hoogstens een verschil in de angst die mensen daarvoor hebben.

herder | 07-04-05 | 20:09

En jullie denken nog steeds dat de vrijlating van Samir A. niks met ProRail te maken heeft??? Volgens mij wel hoor ...

Nieuwegein - Utrecht ... dat is best makkelijk te doen ...

Embo | 07-04-05 | 20:09

we moeten als zorgzame burgens gewoon zelf het recht in handen in nemen.

MarkJan | 07-04-05 | 20:07

Niet alleen lacht Bin Laden zich rot, alle terroristen in spé komen en masse naar Nederland omdat ze hier geen strobreed in de weg wordt gelegd, met een beetje geluk kunnen ze zelfs een uitkering, sociale huurwoning met huursubsidie, een stadspas en een gratis advocaat krijgen.

B0b | 07-04-05 | 20:06

Geen speld tussen te krijgen.

capo | 07-04-05 | 20:05

emigreren is niet eens een heel gek idee...

Yuur | 07-04-05 | 20:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino