Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Facepalm: totaalverbod vuurwerk, doe maar niet

City-Fireworks10.gifKerst. Dus tijd om over vuurwerk te praten. Want terwijl u afgeleid wordt door Robert ten Brink met een rode sjaal in zijn programma vol Canada-propaganda, wordt intussen de oerhollandse uit China geïmporteerde traditie van het vuurwerk afsteken gesloopt. In het AD mag Ingrid de Jong, directeur van Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), de doemtrompet laten schallen. Het opblazen van straatmeubilair zal steeds meer plaats gaan maken voor georganiseerde vuurwerkshows. Prima. Maar ook het veilige vuurwerk dat wij allen rond 00:02 op 1 januari afsteken zal verdwijnen. Volgens Ingrid de Jong vinden steeds meer mensen dat we er als maatschappij veel te veel voor over moeten hebben om particulier vuurwerk afsteken mogelijk te maken. Volgens ons heten die 'steeds meer mensen' vooral Ingrid de Jong. Maar goed, die roedels jongeren die met rugzakken vol illegale mortiergranaten door de stad struinen waar zelfs doorgewinterde ISIS-jihadi's voor wegduiken, dat schiet ook niet op. Dat tellen wij dan ook niet als vuurwerk. Met het gewone huis-, tuin-, en keukenvuurwerk dat je braaf bij het tuincentrum, matrassenboer of fietsenhandel kunt bestellen en netjes op de daarvoor bestemde tijden afsteekt is niks mis. En juist dat soort vuurwerk geeft een hoop vreugd in menig gezin. Waarom zou je iets wat ongevaarlijker is dan auto rijden ook willen afpakken? Het probleem van illegaal vuurwerk los je nu eenmaal niet op door nog meer vuurwerk, zo niet al het vuurwerk, illegaal te maken. Er is niks mis met legaal vuurwerk, er is wel een hoop mis met (dronken) jongeren en ietwat meelijwekkende volwassen mannen die zware explosieven in hun hand krijgen en de verantwoordelijkheid niet kunnen dragen. Onder andere omdat ze hun eigen vingers opblazen. Maar leg die nuance maar eens uit aan de verbodsfetisjisten van bijvoorbeeld de vroegbejaarden van GroenLinks, die hun vuurwerkmeldpunt weer hebben geopend. Zucht. Prima, openen wij ons Meldpunt GroenLinks weer, voor al uw klachten over GroenLinks. Zeikstengels. Hup vuurwerk hup!

Reaguursels

Inloggen

Het probleem is nooit het legale vuurwerk geweest, maar de harde knallen waar hier de muren van staan te trillen! gelukkig zijn de meesten hier die het 5 jaar geleden veel deden onder andere al verhuisd of meer volwassen zodat er dit jaar en vorig jaar veel minder overlast was dan normaal het was. De grenzen moeten gewoon dicht, het is zo rete makkelijk om aan het illegale vuurwerk te komen als je eenmaal over de grens in belgie bent.

Necramonium | 27-12-14 | 02:21

Ik snap de redenering van GroenLinks in dit geval niet helemaal. Ze zeggen als doel van een vuurwerkverbod het aantal vuurwerkslachtoffers te verminderen. Maar inderdaad, daarmee los je het probleem van illegaal vuurwerk niet mee op. Als je dan voor je knallen in Polen of België moet zijn, dan koop je daar zeker geen rotjes en vuurpijltjes. Een beetje waarom ik niet in de verleiding wordt gebracht om cocaine of heroine aan te schaffen bij bezoek aan de coffeeshop, maar dat een straatdealer daar veel meer aan kan verdienen. Regulatie dus, geen legalisatie. Maar er valt al zo weinig te regulariseren. Maar denk aan subsidie/samenwerking met oogartsen en de TU Delft, om transparante kinderbrilletjes te fabriceren. Vuurwerk kan machtig mooi en veilig zijn.
-
Als GroenLinks eerlijk had gezegd: Een meerderheid van de huisdierenbezitters is voor een voorwerkverbod. Het doel van een vuurwerkverbod is dat hun kat niet meer bang in de badkuip duikt. Dan kun je daar over praten. Nu is het spel door te zeggen dat je tegen een vuurwerkverbod bent, dan je dan ook tegen minder vuurwerkslachtoffers bent.
-
Boze geesten jagen we niet weg door een professionele siervuurwerkshow. Die boze geesten zitten ook in de tuin van die vervelende oude buurman en het trappenhuis van de flat. Ook die boze geesten verdienen een rotjesknal. Cultuur en traditie. Tuurlijk, we gooien niet meer brokken kalium in de sloot, maar dat is meer omdat de scheikundeleraar daar wat geleerd had.
-
Luilak, een prachtig Nederlands feest, bedoeld om de slapende elite wakker te schudden, is helemaal kapotgereguleerd. In plaats van 's nachts eieren op ramen en rondrijden met een brommer zonder uitlaat, nu een professionele muziektent op een weiland ergens achteraf. En de politie die je niet meer 15 kilometer buiten het dorp afzet als je niet braaf was geweest, maar die naar je identificatiebewijs vraagt, en je als 14-jarige in de bak gooit voor verstoring van de openbare orde.
-
Zonde. Een totaalverbod op katten en honden om het weer goed te maken, GroenLinkse rakkers van me.

ernstige schade | 26-12-14 | 20:17

@Petskast,

Dat probleem heb je ook met CV-ketels, frituurpannen, auto's en fietsen. Stuk voor stuk dodelijke objecten in de handen van bepaalde gebruikers.
Toch geloof ik niet dat een verbod op CV-ketels, frituurpannen, auto's en fietsen hier een oplossing voor biedt.

Het illegale vuurwerk geeft de grootste problemen.
Als het nu al niet mogelijk is om dat illegale vuurwerk aan te pakken, waarom zou een hardere aanpak van niet-illegaal vuurwerk dan dezelfde (laat staan zelfs wel 0,0001% betere) resultaten kunnen geven?
En algeheel verbod op relatief veilig vuurwerk vergroot alleen maar de vraag naar illegaal vuurwerk.
Op de criminele vuurwerkhandelaren na zal niemand daar baat bij hebben.

Dandruff | 26-12-14 | 15:00

Steek in plaats van vuurwerk eens een auto aan!

kd1387 | 26-12-14 | 14:52

Het probleem zit in de gebruikers en dat is niet voldoende aan te pakken met opvoeding, regelgeving, prijsverhoging en voorlichting. Daarom ben ik wel voor een aanpassing in de traditie naar uitsluitend georganiseerd showvuurwerk.

Petskast | 26-12-14 | 14:33

Dandruff | 26-12-14 | 13:04

Yeppp

tweetybird | 26-12-14 | 13:16

@Kameroudste,

Niemand hier heeft het over "echte mannen", behalve jij dan. De meeste reaguurders hier lijken zelfs een hekel aan vuurwerk te hebben. Maar dat is nog geen reden voor het Groen Links typerende verbodsfetisjisme; "ik eet geen vlees, dus mag niemand vlees eten".

Waar mensen het hier wel over hebben; onze overheid die in principe vooral afwijkende meningen en lichte verkeersovertredingen strafbaar stelt, begint zich ook steeds meer te richten op het verbieden van onze vrije tijdsbestedingen. Roken in cafés, praten op de stoep, snacks op scholen, zwarte Piet, kerstbomen in openbare gebouwen, en nou weer dat vuurwerk. Zogenaamd omdat het verbieden van onschuldige vrijetijdsbestedingen de enige manier is om de zware criminaliteit te bestrijden.

De meeste mensen hier willen dat omdraaien.
Dus een overheid die handel in en gebruik van illegaal vuurwerk aanpakt, maar de gewone huisvader met zijn legale vuurpijltjes met rust laat. Onze overheid moet zich de komende jaren gewoon eindelijk weer eens op echte overheidstaken gaan richten (veiligheid, infrastructuur, onderwijs, zorg), en niet meer op het subsidiëren van mensen die graag klagen. De maatschappij zou daar om heel veel redenen enorm van opknappen.

Dandruff | 26-12-14 | 13:04

Grow up, bitch
@Kameroudste | 26-12-14 | 02:28


Zeikster. Zeurster. Omdat jij het niet leuk vind moeten wij dat ook maar vinden en zijn wij bitches. Juist degene die dat roept is de bitch. Jij dus. Afschafster om het afschaffen.

tweetybird | 26-12-14 | 12:38

Frikandel_met_mayo | 26-12-14 | 01:41

Het vuurwerk waar je bang voor bent is al verboden.

Heeft Nederland een keer de EU nodig betreft vuurwerk regels in bv Polen en Italie mag zwaar vuurwerk (harde bommen) gewoon aan consumenten verkocht worden, is ook totaal geen controle wat niet verkocht mag worden. Dat is het grootste probleem.

Heb de jaren 80 in Den Haag meegemaakt dus rond Oud & Nieuw is het nu kinderspel op wat knallen na.

vinzDH | 26-12-14 | 10:19

Dit is wat er gebeurd als je met vuurwerk een hoogspanningskabel bestookt.
www.youtube.com/watch?v=GIa4rM0wQCA

( In Lima-Peru op kerstavond 2014 )

limanees | 26-12-14 | 05:25

Zo'n topic trekt wel een hoop laagbegaafde infantielen zeg. Allemaal in paniek omdat hun zielige speeltje wordt afgepakt. Het verweer bestaat vervolgens uit het bestempelen van tegenstanders als "geen echte mannen" (want die schijnen van domme knallen te houden én van bier), saaie mummies en andere kwalificaties waarmee ze toch maar heel duidelijk willen maken hoe Stoer dat Echte Mannen Vuurwerk toch wel is.

Grow up, bitches.

Kameroudste | 26-12-14 | 02:28

Niets mis met mooi vuurwerk afsteken, leuk zelfs, maar als ik echt bang word om naar buiten te gaan wordt het tijd vuurwerk te verbieden.
Ik bedoel, een vuurwerkbrilletje helpt niet meer bij illegaal vuurwerk met de kracht van een handgranaat!
Hallo.... een handgranaat!!! Wake up! Begrijpt u? Boem...
Wat krijgen we volgend jaar? Iets met de kracht van een anti tankgranaat met een inslagkrater van twee meter? Kom op, dit wordt alleen maar erger en erger. Stoerdoenerij.
Waar wachten we op? Dat onze kinderen gedood worden? Ik niet.
Verbieden dus.

Frikandel_met_mayo | 26-12-14 | 01:41

Vuurwerk is nooit veilig. Je kunt alleen de risico's en gevolgen beperken. Dat is wat anders dan een auto, die ontploft niet zomaar (al is ook autorijden niet zonder risico's).
Verder gaat het ook niet om hoe de meerderheid er mee om gaat, maar hoe de 1% ermee om gaat die het voor de rest verpesten. Dat is namelijk ook de reden dat we geen vuurwapens mogen hebben of zomaar iedereen een rijbewijs geven.
Illegaal vuurwerk ga je ook niet oplossen met vuurwerkshows, maar je kunt wel de noodzaak wegnemen om het te verkrijgen door meer mooie vuurwerkshows. En dan heb ik het niet over die lullige shit waarbij Rotterdam het toppunt van Nederland is, maar shit zoals ze in Australië, Bejing, Londen of Dubai doen. Gewoon gaaf, groots en met ditto cameraregistratie zodat het niet alleen voor publiek mooi is, maar ook nog eens toeristen trekt.

Martinspire | 26-12-14 | 01:07

Fuck vuurwerk. Rotjes zijn te groot geworden. Deze traditie willen we zelf opblazen.

Guiermo | 26-12-14 | 00:27

"Wat mij betreft mochten er wat vuurwerk betreft veel meer 'kleinzielige allesverbieders met macht' zijn. Optiefen met die bende, en met al de tokkies die het misbruiken.
jipje | 25-12-14 | 21:33"

Er is al een vuurwerkverbod, dus wat loop je nou te miepen. Alleen niet te handhaven. Ook niet als je er een totaalverbod van maakt. En tokkies hebben ook recht op vermaak (brood en spelen weet je nog).
Er zijn wel meer dingen slecht. Sterker er zijn veel dingen slechter voor de mens, de natuur en ons leefmilieu, gaan we die ook allemaal verbieden?

paddy | 26-12-14 | 00:19

Pfff en huisdieren worden alleen bang als de eigenaar als een debiel gaat lopen doen. Ik heb meerdere honden en katten gehad en geen een was bang voor vuurwerk. Sterker nog mijn honden lopen er gewoon langs en kijken er niet eens van op. Het is vaak niet het vuurwerk dat huisdieren bang maakt maar de baasjes die achterlijk gaan staan doen die veroorzaken dat huisdieren bang worden.

tweetybird | 26-12-14 | 00:03

Heb voor het eerst in 15 jaar weer vuurwerk besteld.
Speciaal voor groenlinks en al zie zielige zeikers die als rietjes samen met hun hondjes bang achter de bank zitten.

Word je toch moe van als mensen zelf niet willen voor een anders ook geen bepalen dat ze geen vuurwerk mogen afsteken, jullie zijn geen haar beter als die zwarte zeurpieten...

vinzDH | 25-12-14 | 23:38

(Zo. Uit met de gourmetpret.)
Hup Kwit! Precies zo. Mafkezen verbieden. En GroenLinks. Vuurwerk is hartstikke keitof.

Driewerf Hoezee | 25-12-14 | 23:35

jipje | 25-12-14 | 20:08

Ja jippje jij bent vast een echt feestvarken. Vind je het niet erg dat ik geen zin heb om met je te feesten. Volgens mij ben je een mummy masr weet je het nog niet. Zo'n vreselijk irritant iemand die zich overal aan ergert. Ik zou het lieft jipje verbieden. Mens volgens mij leef je niet maar ook dat weet jezelf nog niet. Je bent echt zo'n zeur. Zeuren om het zeuren. En zeuren kunnen we beter afschaffen. Jij bent nou zo'n geval waardoor alles wordt afgeschaft wat nog maar eningsinds leuk is. Brrrr

tweetybird | 25-12-14 | 23:33

Echte mannen houden van vuurwerk en bier.
MichaelG. | 25-12-14 | 22:55
Daar kan ik wel in komen, al is het wat kort door de bocht. Ik prefereer daarnaast mooie vrouwen, een jenevertje en een flinke carbidbus. En wat goede muziek. Rock graag. En dat alles ontvouwen op het mooie platteland!
Sgt. Overdoos | 25-12-14 | 23:12

Dan heb je geluk, carbid mag nog gewoon vanaf 10:00 afgestoken worden!

none6485 | 25-12-14 | 23:28

Echte mannen houden van vuurwerk en bier.
MichaelG. | 25-12-14 | 22:55
Daar kan ik wel in komen, al is het wat kort door de bocht. Ik prefereer daarnaast mooie vrouwen, een jenevertje en een flinke carbidbus. En wat goede muziek. Rock graag. En dat alles ontvouwen op het mooie platteland!

Sgt. Overdoos | 25-12-14 | 23:12

mensen die zeuren dat hun hond last heeft van het vuurwerk en daarmee een verbod willen zouden eens goed moeten beseffen dat zij degene zijn die anderen niet 1 dag gedurende het jaar maar een heel jaar rond anderen tot last zijn met hun blaffende hond.

m.i.9876 | 25-12-14 | 23:09

Echte mannen houden van vuurwerk en bier.

MichaelG. | 25-12-14 | 22:55

Echte mannen houden van vuurwerk en bier.

MichaelG. | 25-12-14 | 22:55

Tsja, het wordt echt tijd voor een nieuwe regering cq orde.
En als alle maar dan ook alle BELANGRIJKE problemen zijn opgelost mogen ze zich druk maken met het verzinnen van allerlei neo-linxe pretverziekende kudtwetjes waar m.n. jipjes wel voor te porren zijn.
En ik heb het al eerder gezegd: als je de grenzen gewoon weer net als vroegahh dichtgooit voor vervelende personen en vervelende produkten, hoef je ook geen duur belastinggeld weg te gooien door polizure GL spinnenwebkudten de ruimte te geven trutholawetjes te verzinnen.
Met de grenzen dicht zijn we ook van die racistische Sinterklaas af want die schijnheilige komt uit Spanje!

pennestront | 25-12-14 | 22:24

En terecht. Ik zou zelf ook geen urenlang gefluit van een stoomfluit in mijn straat/wijk willen horen. Benieuwd wat je er zelf van zou zeggen als je er vlak in de buurt woont ? Oh, wacht..... JIJ zou er natuuuuurlijk geen moeite mee hebben, nietwaar ? Goh, waarom had ik dat nu al verwacht ? :)

jipje | 25-12-14 | 20:08
__________________________________________________

Slecht gegeten vanavond?

zuigvlek | 25-12-14 | 22:13

Wet of geen wet, ik blijf gewoon lekker vuurwerk, legaal en illegaal, afsteken.
Zolang die schijdtoverheid zijn eigen wetten mag overtreden, acht ik me ook niet daaraan gebonden.
Druk je wetten maar lekker af op schijdtpapier!

pennestront | 25-12-14 | 22:06

none6485 | 25-12-14 | 21:53
Nee, maar dan doe ik toch net alsof *zucht.....

uitlaatklepje | 25-12-14 | 21:58

Verzin nog eens een paar dingen die leuk zijn?
none6485 | 25-12-14 | 20:13
Als het zo werkt: belasting
uitlaatklepje | 25-12-14 | 21:46

Nee, want belasting is niet prettig...

Toch?

none6485 | 25-12-14 | 21:53

Is ook heel slecht voor de gezondheid.

uitlaatklepje | 25-12-14 | 21:47

Verzin nog eens een paar dingen die leuk zijn?
none6485 | 25-12-14 | 20:13
Als het zo werkt: belasting

uitlaatklepje | 25-12-14 | 21:46

Wat mij betreft mochten er wat vuurwerk betreft veel meer 'kleinzielige allesverbieders met macht' zijn. Optiefen met die bende, en met al de tokkies die het misbruiken.

jipje | 25-12-14 | 21:33

Btw er is op dit moment al een vuurwerkverbod en je kunt het in NL deze dagen niet kopen. Dus vuurwerk meer verbieden is onzinnig. Wat er nu knalt is geïmporteerd, omdat in omringende landen je vuurwerk het hele jaar kunt kopen en daar blijkbaar geen kleinzielige allesverbieders met macht zijn.

paddy | 25-12-14 | 21:27

Ik heb niets tegen op het vuurwerk, alleen die enorme bende in de vroege ochtend voor je deur. Ik gooi mijn troep toch ook niet bij de buren in de tuin?!??!

Multimediaknaller | 25-12-14 | 21:25

De traditie is niet uit het China overgewaaid. Het vuurwerk wel, maar niet het met vuur en lawaai verdrijven van de donkere winter. Dat is een stokoude Germaanse traditie.

paddy | 25-12-14 | 21:21

Ik heb geen vuurwerk nodig voor een geslaagd oud en nieuw en het zal me verrotten als ze het verbieden!
Prima dat mensen met dat flutvuurwerk (meer een soort natte-scheet-pijlen waar je geen fuck van ziet) helemaal uit hun dak gaan, maar donder iets mijn richting uit en ik laat je sterretjes zien. Het vuurwerk is vaak het probleem ook niet! Er zijn gewoon teveel idioten en onopgevoede tokkieblagen die er niet mee om weten te gaan en het nodig vinden om, zoals in mijn buurt een paar jaar geleden, een complete school af te laten branden en auto's en vuilnisbakken in de fik te zetten.
Dat mensen het dan helemaal zat worden is niet zo heel gek.

uitlaatklepje | 25-12-14 | 21:18

Ik ben het eens met een vorige reaguurder. GS is geïnfiltreerd door zure GL wijven met spatlappen, rugzakken en hangtieten, jipje.

pennestront | 25-12-14 | 20:52

Illegaal vuurwerk is legaal in Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje etc.
Daar zijn geen problemen, overlast, gedoe.
1+1= ?

hfakker | 25-12-14 | 20:22

Zullen we anders een antipretwet maken?
Gewoon geen sinterklaas, geen zwarte Piet, niet meer juichen in de stadions, geen muziek meer, stoplichten mogen niet meer te snel knipperen, want disco. Geen alcoholische dranken meer, in Saoedi Arabië mag het ten slotte ook niet. Roken is uit den boze, maakt niet uit waar je staat, is ten slotte altijd slecht voor de natuur, wat hebben we nog meer?
Voetbal, nee, blessures, alles!
Rijden? Nee, teveel doden in verkeer!
Beetje koken? Nee! Of je moet een kok inhuren! Want te veel verbrande handen e.d.

Verzin nog eens een paar dingen die leuk zijn?

none6485 | 25-12-14 | 20:13

Geen vuurwerk maar wel iets wat met oudejaar en traditie heeft te maken wordt vakkundig door en paar zeikstralen om de zeep geholpen en de gemeente werkt er nog aan mee ook !
www.gelderlander.nl...

zuigvlek | 25-12-14 | 19:39
________________________________________________

En terecht. Ik zou zelf ook geen urenlang gefluit van een stoomfluit in mijn straat/wijk willen horen. Benieuwd wat je er zelf van zou zeggen als je er vlak in de buurt woont ? Oh, wacht..... JIJ zou er natuuuuurlijk geen moeite mee hebben, nietwaar ? Goh, waarom had ik dat nu al verwacht ? :)

jipje | 25-12-14 | 20:08

Verbieden die handel en verbod handhaven. Zeer zware straffen erop en behoorlijk wat voorbeelden stellen.
Ben helemaal klaar met mongolen die elk jaar opnieuw brievenbussen, auto's, kliko's en weet ik wat niet allemaal meer opblazen 'omdat het zo mooi is', en omdat de 'heren en dames' geen hersencellen genoeg hebben om rekening te houden met anderen. En voor mijn part laten ze al die idioten die hun vingers/handen eraf knallen ook alle medische kosten zelf betalen, waarom zouden mensen die wél normaal kunnen doen daaraan moeten meebetalen ? Om het 'solidariteitsprincipe' ? Laat me niet lachen, wat een idioterie.

jipje | 25-12-14 | 19:58

Geen vuurwerk maar wel iets wat met oudejaar en traditie heeft te maken wordt vakkundig door en paar zeikstralen om de zeep geholpen en de gemeente werkt er nog aan mee ook !

www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/p...

zuigvlek | 25-12-14 | 19:39

Normaal had ik al weken het idee in oorlogsgebied te wonen, als er tot nu toe eentje is afgestoken is het veel. In mijn optiek is het al flink minder.

Laat iedereen zelf bepalen of hij of zij zichzelf arm of lelijk wil stoken die paar uurtjes per jaar. En nu helemaal.
Zolang ze anderen geen kwaad doen, helemaal prima.

Die zgn. vuurwerkshows moet je helemaal niet willen met dat labiele volk op het pluche en gemeenten die onder toezicht staan. Wordt er nog meer geld verkwist.

G,I. Jane | 25-12-14 | 19:29

Dit soort antipretwetten is aan mij niet besteed.

pennestront | 25-12-14 | 19:21

Oja dieren vinden het ook alleen maar leuk dat het baasje even weg is om hetzelfde te doen waar zedaarvoor tegen protesteerden.

Ska212121 | 25-12-14 | 19:14

Wat zijn we allemaal weer aan het zeuren. Laat ons, kaaskoppen, onze toch al zo schaarse tradities behouden. Ons mooie geimporteerde vuurwerk uit China, raar dat Geertje Wilders nog niet met meer of minder vuurwerk heeft geschreeuwd om de xenofoben onder ons te beschermen tegen buitenlandse invloeden. Het vuurwerk is maar een dag, nouja twee dagen per jaar. Het is anders ook zonde als al die Chinese kindertjes voor niks worden uitgehongerd om vuurwerk te maken. Het is nu al 8 uur minder. Laat ons genieten, en sluit al die psychiatrische patienten op die denken dat bushokjes als vuurwerk opslag plaats dienen om dan perongelijk de hens er in te steken.

Ska212121 | 25-12-14 | 19:11

Grow some balls pussy's! Het wordt gvd weer eens tijd voor een fikse oorlog. Dit land zit vol bange en angstige meisjes. Oja, het vuurwerk waar je ''overlast'' van hebt is al verboden. De rest wat families met hun kinderen en vrienden afsteken om 12:05 is gewoon leuk. Eens iets anders dan het dagelijkse ritme van werk/huis/werk. En die jochies die de boel verzieken? Pak ze aan dan! en vooral de ouders! Geef het vuurwerk niet de schuld... dat is slechts een product met een gedegen gebruiksaanwijzing. Op die manier kunnen we de VW golf 3 ook maar beter verbieden, of de honda... of pubers in het algemeen. Geven alleen maar last toch vlindertuin lovers?

Sgt. Overdoos | 25-12-14 | 19:10

Zwarte Piet weg. de Kerstboom uit (openbare) scholen en gebouwen. En dan ook het vuurwerk weg. Gezellie hoor. Misschien de hele maand December maar afschaffen. Houden we alleen Ramadan over.

EnNouJijWeer | 25-12-14 | 19:09

Van mij mogen ze er dit jaar al mee stoppen. Herrie, vies, ongelukken en veel makkelijker te handhaven als al het spul het hele jaar illegaal is.

watnouwatnouwatnou | 25-12-14 | 18:40

Hier is het al zeker een week te koop,maar ik heb er nog niet een horen afgaan ???

Roger-Rabbit | 25-12-14 | 18:16

@Le roi
In Kuala Lumpur wordt gewoon vuurwerk door burgers afgestoken hoor, hoewel dit daar officieel wel illegaal is.

Waarom wordt er eigenlijk nooit gezeurd over die hondjes?
Hele straten worden volledig onder gescheten, kleine kinderen kunnen niet eens meer normaal spelen en waarom? Omdat een stel leipo's zo graag een beest levenslang willen kidnappen?

Nee, daar hoor je nooit wat over...

none6485 | 25-12-14 | 18:11

Knalvuurwerk verbieden lijkt me wel een goede vooruitgang, al hou ik normaal niet van dingen verbieden. Als je geen huisdieren hebt dan sta je er niet bij stil, maar mijn katten hangen de laatste week van het jaar pertinent tegen het behang aan uit angst voor die knallen en 1 kat eet zelfs een paar dagen niet. Tel daar even een paar miljoen andere huisdieren bij op, dan lijkt mij het niet meer dan normaal dat we gaan kappen met knalvuurwerk midden in woonwijken. Plop een fles Champagne!

XaleX_2 | 25-12-14 | 18:01

Iedereen praat wel over dat "gevaarlijke" knal vuurwerk, maar de meeste doden of ergste verminkingen komen toch echt door de sier potten/pijlen. Iemand die met z'n kop boven een pot gaat hangen als die niet is afgegaan of als er een pot omvalt. Alles met een gebruiks aanwijzing is gevaarlijk of kan misbruikt worden... Alles maar van schuimrubber maken?

Kippelip | 25-12-14 | 17:46

Om te beginnen moesten we GL maar eens afschaffen. Daar hebben we binnenkort de kans voor, en zoniet dan veroorzaken we die kans. Zijn we van een hoop geld-en lol-verslindend gezeik af.
Kunnen al die zure pleuristrudten fijn met hun scharrige reedt naar mekka liggen en wachten tot ze door een volkomen ongeëvolueerde bruusk worden genomen.
NL is op weg een enorm trutholaland te worden.
Ik ken iemand die mss op 1/1/15 een mooie krater in z'n tuin heeft.

pennestront | 25-12-14 | 17:36

Zullen we nederland gewoon niet in het geheel afschaffen inplaats van al die zinloze kut discusies over zwarte piet kerst oudjaar vuurwerk pasen en pinksteren en verjaardagen. Blijft dadelijk alleen nog zomervakantie over en ook daar zal de vvd en jovd wel beginnen over afschaffen zodat jedadelijk 365 dagen in het jaar voor de baas mag werken. Wat een braaf kut land zijn we toch geworden. Met al die bagger regels,het afschaffen om het afschaffen en de fijne klote stemmingmakerij van partijen. Je hoeft nog maar te wachten op een feestdag of een landelijk cultureel iets en je kan er ondertussen op wachten. Nou reden te meer om gewoon keihard in te grijpen en dit kabinet en partijen die aan stemmingmakerij doen af te schaffen. Zijn we mischien eindelijk van die discusies van afschaffen om het afschaffen.

tweetybird | 25-12-14 | 17:03

Dat vuurwerkverbod gaat er nooit komen. Voor de overheid is de BTW inkomsten op dat spul een verkapte 13e maand. Dit levert geld op; vuurwerkshows kosten geld. You do the math...

Velko | 25-12-14 | 17:00

Pfff de jovd je weet wel de jongeren van de vvd willen kerst vrij ook al afpakken als het aan hun ligt. Of te wel nederlander ga met kerst maar lekker werken voor de baas. Want zij willen dat de baas gaat bepalen of je wel of niet moet werken met kerst. Ik zou zeggen alles wat vvd heet ook afschaffen. Wabt zoals zij kerstvrij onnodig vinden zo vinden wij die vvd onnodig. Geld verslindend inpkaats van geld opleverend. Rijp voor een gesticht en in het landsbelang nog schadelijk ook. Zowel VVD als jovd. De jongeren die al op vroege leeftijd voor hun super rijke pappie staan. Hmmm je zou zeggen waarvoor dan nog een kerstreces voor dat kabinets gaaies. Dan hadden ze ook wel kunnen terugkomen om die 1.1 miljard te bespreken. Nee duidelijk wordt dst ook de VVD het weg met ons begint aan te hangen maar dan uit overweging dat wij het gepeupel zijn die slaven moeten worden van super rijken en multinationals. En daar mag voor u en ik kerst wel afgeschft worxen terwijl ze zelf met kerst in buitenland zitten of thuis aan de ganzelever .Een fijne pijp of cubaanse sigaar en dure champagne. De VVD denkt verrot maar gepeupel. U en ik dus. Moet nu toch wel steeds duidelijker worden waar deze partij voor staat. Waar ze niet voor staan mag ook duidelijk zijn. Namelijk niet voor de V van vrijheid. VVD orutte graag en afschaffen. Stelletje pleuris uitvreters

tweetybird | 25-12-14 | 16:53

Kameroudste | 25-12-14 | 15:07
Ja een totaalverbod! Geniaal idee! Vooral omdat 90% van de overlast komt door vuurwerk dat al illegaal is, de oplossing is dus inderdaad een totaalverbod!

U bent zo goed in problemen oplossen dat u bijna politicus zou kunnen worden.

benrod | 25-12-14 | 16:26

Kameroudste | 25-12-14 | 15:07
Ja een totaalverbod! Geniaal idee! Vooral omdat 90% van de overlast komt door vuurwerk dat al illegaal is, de oplossing is dus inderdaad een totaalverbod!

U bent zo goed in problemen oplossen dat u bijna policus zou kunnen worden.

benrod | 25-12-14 | 16:26

Iemand nog een goed adres voor nitraten??? Mhoehahaha

Redrooster75 | 25-12-14 | 16:18

'Beter komt er een vuurwerkverbod en wordt er vanuit bijvoorbeeld de gemeente een prachtige vuurwerkshow met écht siervuurwerk gegeven. Desnoods na een collecte-actie onder de inwoners. Als iedere inwoner van een gemeente een euro`tje of twee bijlegt, véél minder dan dat er gemiddeld elk jaar aan knalrotzooi wordt uitgegeven, heb je zo een leuk bedrag bij elkaar waarmee een professionele show opgezet kan worden.'
Le Roi | 25-12-14 | 16:01
Dat eurootje of 2 zullen er al gauw minstens 20 worden, via een nieuw in te voeren Feestdagenheffing.
In Kuala Lumpur en Sydney zal de overheid dat niet zo gauw doen, omdat die regeringen aldaar een land willen besturen en niet persé alleen maar hun eigen zakken willen vullen.
Buiten dat, echte die-hards maken hun eigen feestjes.

pennestront | 25-12-14 | 16:09

Vergeleken met een jaar geleden begint zelfs in de GS panelen de stemming geleidelijk aan om te slaan naar een vuurwerkverbod. 't Is gewoon een kwestie van tijd voordat de acceptatie bereikt is. Ik zal er niet rouwig om zijn als dat zinloze geknal voor en tijdens de jaarwisseling verboten gaat worden. Het zal een hoop vingers, handen, ogen en hersenpannen schelen alsmede een zootje blijvend invaliden waarvoor de zorgpremiebetaler mag opdraaien.

Zure Sigaar | 25-12-14 | 16:08

De vuurwerktraditie an sich is prima, maar er zijn simpelweg te veel mongolen die het verpesten.

Rest In Privacy | 25-12-14 | 16:04

Gelukkig maar dat ik mijn eigen normen en regels hanteer.
Moest alleen een extra blokje om. Eerst de Kerstboodschappen plus peut uit D, en dan dan via B terugknallen naar NL.
Fijn, die automatische niveauregeling.
Nog fijner: de wetenschap dat mark cs. weer zo'n 400 euries aan btw en accijnzen zijn misgelopen door wangraaibeleid.
Ga lekker een cobra pijpen.

pennestront | 25-12-14 | 16:03

Ben normaal niet zo van het dingen verbieden, maar vuurwerk kan me gestolen worden. Nee, niet dat prachtige siervuurwerk dat het ook daadwerkelijk waard is om naar te kijken, maar die klote strijkers, matten en gillende keukenmeiden die elke tokkie zich aanschaft en tijdens nieuwjaar en de twee weken daarvoor de godganse dag zit af te steken. Enorme rotzooi op straat, enorm veel vandalisme en beesten die doodsangsten uitstaan is eerder regel dan uitzondering.
.
Beter komt er een vuurwerkverbod en wordt er vanuit bijvoorbeeld de gemeente een prachtige vuurwerkshow met écht siervuurwerk gegeven. Desnoods na een collecte-actie onder de inwoners. Als iedere inwoner van een gemeente een euro`tje of twee bijlegt, véél minder dan dat er gemiddeld elk jaar aan knalrotzooi wordt uitgegeven, heb je zo een leuk bedrag bij elkaar waarmee een professionele show opgezet kan worden.
.
En ho, voordat u me aanvalt: Ik heb nieuwjaar in zowel Sydney als Kuala Lumpur een keertje doorgebracht en daar mag niemand maar dan ook niemand vuurwerk afsteken. Om elf uur, half twaalf verzamelt iedereen zich bij de vele uitkijkpunten die speciaal aangelegd zijn (sommige mensen houden zich er op oudjaarsdag al vanaf 's morgens daar op) en om twaalf uur kan iedereen genieten van werkelijk een prachtige vuurwerkshow. Naar mijn ervaring een veel beter alternatief; de sfeer is er heerlijk, en overdag (en de weken daarvoor) is er geen sprake van overlast, rotzooi of vandalisme.

Le Roi | 25-12-14 | 16:01

Rookverbod in de horeca maar niet voor de waterpijp of shisashops, Is cultuur.!
Verbod op wilde circusdieren maar niet op onverdoofd slachten want ja is ook cultuur .!
Straks een verbod op vuurwerk behalve voor chinese medeburgers want ja hun cultuur ?!.
Enfin er is dus klaarblijkelijk maar een cultuur die eenzijdig hun culturele erfgoed mogen inleveren [behalve het dansen van de horlepiep voor onze bewinslieden].

dehondvanodysseus | 25-12-14 | 15:58

Vertrutting alom, onder bezielende leiding van oud geworden babyboomers.

van heinde en verre | 25-12-14 | 15:56

Afschaffen die teringzooi

sinar2 | 25-12-14 | 15:52

@none6485 | 25-12-14 | 15:40
Still, met meer controle pak je juist die buitenlandse import aan. Net als er nu gebeurt met benzine; er ligt een beperking op de hoeveelheid die vanuit het buitenland ingevoerd mag worden. Wanneer voor vuurwerk eenzelfde constructie komt, is illegaal binnengehaald vuurwerk ineens een vorm van belastingontduiking. En wanneer de overheid belasting misloopt, willen ze ineens wél optreden.

En daar sta je dan, met je 13-jarige koter, dankzij wie je, na de dure Kerst, nog even €200 mag gaan aftikken aan de belastingdienst. Lijkt mij dat die ouders hun kroost het jaar daarna gewoon weer lekker aan de sterretjes laten gaan.

mr_666 | 25-12-14 | 15:51

@Chiant | 25-12-14 | 15:38
Goed punt. Dat zal dus wel weer oudewets zelf importeren worden :)

McPhart | 25-12-14 | 15:46

Vuurwerk leveft, ook al denk je van niet, de BV nederland geld op. 19 miljoen schade vs 15 miljoen btw en alle werkgelegenheid =winst voor de schatkist.
Leuk idee hoor hoor die shows maar we komen al niet om in het geld. Een gemiddelde show kost 30K x 400 gemeenten en tel uit je verlies.
Illegaal vuurwerk aanpakken en goede voorlichting lijkt me een beter plan.
Hunter S. Thompson | 25-12-14 | 15:41

In werkelijkheid is de hoeveelheid geld dat naar de belasting gaat natuurlijk veel hoger. Bedrijven dienen bunkers te maken, kost geld, schept werkgelegenheid, transport met ridicule regels, noem het allemaal maar op, echt 70% van het geld dat in de vuurwerkbranche omgaat gaat zo de schatkist in en niet 19% of iets in die richting.

none6485 | 25-12-14 | 15:45

Tis net als met die mallotige snelheidscontroles. Men gaat er echt niet langzamer door rijden, maar wel beter opletten of er weer ergens van die flitsparasieten staan.
Want harder is leukerrrr.
Hoe meer ME bij voetbalwedstrijden, hoe meer geweld.
Zoek je ons, dan vind je ons.
Dat er dit jaar weer veel meer illegaal vuurwerk ons land binnenkomt heeft ook zijn oorsprong in dit menselijke gedrag:
De mensch blijft ondeugend. En voor wetjes moet eerst draagvlak zijn.
Wil je illegaal vuurwerk echt flink beperken, zul je de grenzen weer moeten dichtgooien.
Wat voor andere, veel gewichtiger problemen, ook een meer dan uitstekende oplossing zou zijn.

pennestront | 25-12-14 | 15:42

Vuurwerk leveft, ook al denk je van niet, de BV nederland geld op. 19 miljoen schade vs 15 miljoen btw en alle werkgelegenheid =winst voor de schatkist.

Leuk idee hoor hoor die shows maar we komen al niet om in het geld. Een gemiddelde show kost 30K x 400 gemeenten en tel uit je verlies.

Illegaal vuurwerk aanpakken en goede voorlichting lijkt me een beter plan.

Hunter S. Thompson | 25-12-14 | 15:41

Kunnen we dat vuurwerk niet gewoon kapotbelasten? Dan hou je het weg bij het tuig dat de hele dag rotjes staat te gooien naar voorbijgangers, maar kan je 's avonds nog wel een paar pijlen afsteken.

Verder: vuurwerk gewoon zien, en behandelen, als wat het is; explosieven. Gebruik op anderen of voorwerpen is (poging tot) toebrengen van zwaar letsel of zware schade, en mag ook op die manier benaderd worden, danwel met veroordelingen, danwel met gepaste zelfverdediging.
mr_666 | 25-12-14 | 15:38

Dat doen ze al, daarom is het vuurwerk uit het buitenland kwalitatief zoveel beter en tegelijkertijd veel goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu!
Puur omdat domme mensen zoals jij een dergelijk belastingsysteem rondom vuurwerk verzonnen hebben.

none6485 | 25-12-14 | 15:40

Explosieven en alcohol is nu eenmaal een slechte combi.
En om nou alcohol af te schaffen.........

modderator | 25-12-14 | 15:38

Kunnen we dat vuurwerk niet gewoon kapotbelasten? Dan hou je het weg bij het tuig dat de hele dag rotjes staat te gooien naar voorbijgangers, maar kan je 's avonds nog wel een paar pijlen afsteken.

Verder: vuurwerk gewoon zien, en behandelen, als wat het is; explosieven. Gebruik op anderen of voorwerpen is (poging tot) toebrengen van zwaar letsel of zware schade, en mag ook op die manier benaderd worden, danwel met veroordelingen, danwel met gepaste zelfverdediging.

mr_666 | 25-12-14 | 15:38

@McPhart | 25-12-14 | 15:34
Ik ben daar nog niet zo gerust op, want zodra het de burger voordeel oplevert blijkt de Europese regelgeving niet altijd voor de nationale regelgeving te gaan. Als het de burger nadeel oplevert uiteraard wel. Denk bijvoorbeeld aan belastingtarieven (inclusief verkeersboetes) die nog steeds erg verschillend zijn.

Chiant | 25-12-14 | 15:38

none6485 | 25-12-14 | 15:29
Ach ja, er zijn wel meer problemen in dit land die de politiek pak 'm beet twintig/dertig jaar terug had moeten aan- en oppakken.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 15:36

Laat dat wijf toch lekker zeiken.
Tot voor een paar jaar terug was het toegestane vuurwerk in Nederland bedenkelijk licht, maar Europses regels gaan nu eenmaal boven de Nederlandse.
Het gevolg is dat we sinds een paar jaar weer knallers kunnen krijgen die wel de ARBO-norm overstijgen en het siervuurwerk mag nu 500gram kruit bevatten.
.
Die zeikstengel kan jengelen wat ze wil, maar zodra er een links verbod komt, hoeft er maar een (1) vuurwerkverkoper naar de rechter te stappen en het wordt gewoon teruggedraaid.
.
Ergo: de enige aandacht die je aan Ingrid cum cuis moet besteden is heel hard lachen.

McPhart | 25-12-14 | 15:34

Domheid kun je niet verbieden. Helaas blazen domme mensen niet alleen hun eigen vingers op. Soms schieten ze ook wel eens een vuurpijl in het oog van een onschuldige voorbijganger.

Osdorpertje | 25-12-14 | 15:33

Als ze het in dit land voor elkaar krijgen om vuurwerk totaal te verbieden, dan ga ik illegaal vuurwerk importeren en afsteken. Niet dat ik die enorme klappen nu echt op prijs stel, maar gewoon om een politiek statement te maken en burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Desnoods steek ik alles af met zandzakken eromheen en steenwol erover om de klappen te beperken, maar afsteken zal ik. In Nederland en met oud en nieuw. Desnoods met bivakmuts op.

Chiant | 25-12-14 | 15:33

majorkingkong | 25-12-14 | 15:05
nee niet geweest wel gewoond ;)

SausMaster | 25-12-14 | 15:32

none6485 | 25-12-14 | 15:21
Ik denk niet dat het dan zal ophouden met de illegale import.
Het moet steeds zwaarder en krachtiger, opscheppen en kijk mij nou.
Past naadloos in het huidige tijdsgewricht, alles moet zo onwijs mogelijk en iedereen weet zelf wat goed voor hem of haar is.
Zelfs al zal de overheid zwaarder vuurwerk toestaan dan nog is het niet goed.
Klier van Bartholin | 25-12-14 | 15:28

Ze hadden het toen moeten doen, nu weet heel Nederland al lang van cobra's en noem maar op, ik schreef ook toen al dat dit een krankzinnig stupide beleid is.
Als je nu midden in de zomer een cobra afsteekt wordt je ook niet meer harder gestraft dan wanneer je dit in de middag van 31 december doet.

none6485 | 25-12-14 | 15:29

Volgens PvhZ vinden steeds meer mensen dat we er als maatschappij veel te veel voor over moeten hebben om praatclubjes en hun maatschappelijk verantwoord gezever en gewenste verboden mogelijk te maken.
.
Ik had ook korter kunnen zijn. "Donder op uit mijn leven en dat van mijn medeburgers. Scheelt belastinggeld, draconische bemoeizucht, en heel, heel erg veel irritatie.
.
Sterker nog... Vuurwerk, zelfs asociaal gebruik, komt niet eens in de buurt van de mate van irritatie dit soort gemiemel oproept!

Parel van het Zuiden | 25-12-14 | 15:28

none6485 | 25-12-14 | 15:21
Ik denk niet dat het dan zal ophouden met de illegale import.
Het moet steeds zwaarder en krachtiger, opscheppen en kijk mij nou.
Past naadloos in het huidige tijdsgewricht, alles moet zo onwijs mogelijk en iedereen weet zelf wat goed voor hem of haar is.
Zelfs al zal de overheid zwaarder vuurwerk toestaan dan nog is het niet goed.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 15:28

Ik hoorde dat er nu al een GL-lobbyploeg bezig is in 070 en bij de zorgverzekergraaiers om 'letsel opgelopen door vuurwerk' niet meer verzekerbaar te stellen. 'Dit moeten we met z'n allen niet meer willen', is de stellingname. DDR aan de Noordzee is geen toekomst meer, maar reeds nu realiteit.
M.a.w. net als met die suffe batterij-auto's; als je bij wet dingen niet kunt verbieden, regelen we het gewoon via je portemonnee.

pennestront | 25-12-14 | 15:26

Dat verbieden altijd. Als we nou eens afspreken dat het gewoon mag, maar niet hoeft. Als Ingrid de Jong dan gelijk heeft, houden we er vanzelf mee op, want 'steeds meer mensen' hebben er geen zin in. Wat? Dat is al zo, en werkt prima? Niks aan doen dan.

Sjors W. | 25-12-14 | 15:26

Met siervuurwerk is niets mis, alleen die ettertjes die zwaar vuurwerk hele buurten onveilig maken wel.

brutus68 | 25-12-14 | 15:23

Die vuurwerk shows in het buitenland zijn zo duf als wat man, voegt echt geen reet toe itt hoe wij het kennen, overal vuurwerk. Leuk voor al die mensen die niet bij zo'n 'show' kunnen zijn, dat wordt een duffe boel dan. Is toch gewoon lachen, vuurwerk met o&n, geef er zelf geen stuiver aan uit, maar dat suffe gejank elk jaar weer. Steeds. Maar. Weer. Hou nou is ff gewoon je SMOEL voor een paar jaar, stelletje jankerts.

Latrinalia | 25-12-14 | 15:23

none6485 | 25-12-14 | 15:09
Hoe dan ook, het illegale vuurwerk is steeds krachtiger en dat zal het risico verhogen om nog maar niet te spreken over de mensen die thuis zitten te knutselen aan hun eigen bommen.
Klier van Bartholin | 25-12-14 | 15:14

Dat zeg ik, hadden ze maar gewoon het vuurwerk dat in België te koop was in Nederland gelegaliseerd, dan hadden cobra's e.d. nooit zo populair geweest, want onnodig.

none6485 | 25-12-14 | 15:21

[Met het gewone huis-, tuin-, en keukenvuurwerk dat je braaf bij het tuincentrum, matrassenboer of fietsenhandel kunt bestellen en netjes op de daarvoor bestemde tijden afsteekt is niks mis. En juist dat soort vuurwerk geeft een hoop vreugd in menig gezin.]

'Nuff said.

raskol | 25-12-14 | 15:19

Iedereen moet maar zelf weten of hij/zij zichzelf wil verwonden, verminken of vermoorden.
Zolang ze anderen maar geen letsel of schade toebrengen.

Ars Vivendi | 25-12-14 | 15:19

Windmolens zijn moordenaars, allemaal!

eerstneukendanpraten | 25-12-14 | 15:19

Doe als Amerika en Frankrijk en Australië b.v. door een algeheel vuurwerkverbod af te vaardigen en een vijftal super grote eindejaar vuurwerken in den lande te organiseren!
kippevlees | 25-12-14 | 15:03

In Australië heb je overal bosbranden en wat je over Amerika en Frankrijk verzint klopt geen reet van. Hoogstens in delen van Frankrijk, daar steken ze nu jaarlijks meer dan 1000 auto's in de brand. Ik mag hopen dat dat niet is wat je wilt en dan hebben we het nog niet over qatorze juiet

none6485 | 25-12-14 | 15:19

@none6485 | 25-12-14 | 14:48
Belgie kent geen vuurwerkoverlast. Heel simpel voor de aankoop van knalvuurwerk is vergunning nodig. En voor het afsteken van zowel knalvuurwerk als siervuurwerk is ook vergunning nodig. Iets vergelijkbaars is ook van toepassing in Frankrijk, ook nergens problemen.
sastro | 25-12-14 | 14:58

Simpelweg niet waar:
www.youtube.com/watch?v=x7dJk-wtdn4

Hele jaar door gewoon vuurwerk te koop en ook veel betere kwaliteit als in Nederland.

none6485 | 25-12-14 | 15:15

Waarom denken al die verveelde wortelknagers toch dat de wereld "maakbaar" conform hun idealen moet zijn?!

|

Honderdduizenden mensen in NL steken vuurwerk af met als gevolg dat tientallen vingers overbodig worden en wat ogen er niet meer toe doen..... So Fucking What?!

|

De helft van de bevolking krijgt kanker of verliest hier één of meerdere bekenden aan in zijn of haar leven. Richt al je pijlen op het oplossen/vernietigen hiervan ipv je druk te maken om onnozele randzaken...

ox | 25-12-14 | 15:15

none6485 | 25-12-14 | 15:09
Hoe dan ook, het illegale vuurwerk is steeds krachtiger en dat zal het risico verhogen om nog maar niet te spreken over de mensen die thuis zitten te knutselen aan hun eigen bommen.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 15:14

Mensen die andere mensen dwingen een samenleving te betalen welke al voor aanvang mislukte en nooit zal slagen, zijn wereldvreemd of demonisch slecht. Groenlinksers als Fapke, Rabbae, Rosenmöller, Voortman en Varma zou je moeten verbannen naar een Boko Haram city. Dat is pas een reden tot een uitbundig vuurwerkspektakel. En hef dat sneue greenpies eens op! Net zo vals en hypocriet gelijk Pvda-ers.

pluizigkroeshaar | 25-12-14 | 15:14

Je weet bij dit soort onderwerpen nooit aan welke kant Geenstijl landt: dom-populistisch of eigenwijs-intelligent. In dit geval toch maar weer het eerste want dat is wel lekker inkoppen van het volkssentiment natuurlijk.
Maar inhoudelijk onzin. Nederland loopt "voorop" in de waanzin waarbij per gezin meerdere honderden EUR worden uitgegeven (naarmate mensen minder geld hebben, méér) aan teveel vuurwerk om ooit af te steken. De avond zelf staat alles blauw en kan niemand ergens echt van genieten. De volgende dag is elke stad en elk dorp een compleet slagveld. Een complete milieuramp. Om nog maar te zwijgen van de gewonden die er vallen.
Ja, als jochie vond ik het ook heel leuk en wat dat betreft zou het jammer zijn; maar het is tijd om deze waanzin af te schaffen en net als bij 4th of July in de USA een heel grote centraal georganiseerde vuurwerkshow per gemeente te hebben waar iedereen dan samen met een een oliebol en champoepel naar kan kijken.
SausMaster | 25-12-14 | 14:58

Ik ben toch heel wat gewend, maar grotere onzin heb ik nog nooit gehoord.

Welcome to America:

www.youtube.com/watch?v=g4u3jeRyGIg

Eerste willekeurige filmpje dat ik op youtube vond

none6485 | 25-12-14 | 15:13

-weggejorist-

Sloeberpoëet | 25-12-14 | 15:10

none6485 | 25-12-14 | 14:51
Het probleem zit 'm in het veel te zware illegale vuurwerk, er zitten klappers bij met de kracht van een handgranaat.
Klier van Bartholin | 25-12-14 | 14:56

Nee hoor vuurwerk komt niet eens in de buurt van een handgranaat. Er was ooit een journalist die, hele bijdehand, verzon dat vuurwerk zwaarder is dan een handgranaat. Dit kan kloppen, zoals een waterballon nóg weer zwaarder is. Hij werd echter fout geciteerd door andere journalisten en na verloop van tijd werd verzonnen dat vuurwerk de kracht van een handgranaat had.

Hier enkele werkelijke cijfers:
lh3.googleusercontent.com/-4cUsvOYdu9...

Maar het is wel lachwekkend dat er zo idioot veel mensen denken dat het allemaal echt zo is wat er in de media gesuggereerd wordt over vuurwerk.
Straks is het echt oorlog en denken mensen: Oh, één handgranaatje maar, vroeger gingen er wel 100 af in een nachtje, niks aan de hand, beetje geluid verder niets.
Maar in werkelijkheid zijn handgranaten levensgevaarlijk en vuurwerk zo veilig als het maar kan!

Verder is het huidige beleid zo aangepast dat mensen nu vrijwel automatisch overstappen op Pools en Italiaans vuurwerk, waar we vroeger alleen vuurwerk uit België haalden. Met het huidige beleid zijn ze dus veel gevaarlijker bezig dan ooit tevoren en de besturende mensen zijn nota bene gewaarschuwd!

none6485 | 25-12-14 | 15:09

Vuurwerk is geweldig en als je het niet leuk vindt dan ben je een door een bakfietsmoeder opgevoede 'white knight mangina' en niet een echte vent.

Bad Karma | 25-12-14 | 15:08

Ik ben altijd tegen vuurwerk geweest totdat GroenLinks met mijn idee aan de haal ging.
Ik haat die wereldvreemde groene tuinkabouters en daarom ben ik nu voor het afsteken van vuurwerk.

crocelodocus | 25-12-14 | 15:08

Als al die niet ingedaalde teelballetjes nou lekker hun al dan niet legale kutvuurwerk ergens op een verlaten stuk land zouden afsteken, zou ik het prrrrrrima vinden. Als ze maar optiefen uit mijn woonwijk. Zolang ze dat niet doen, zeg ik: Totaalverbod op AL het vuurwerk? Metéén DOEN!

Kameroudste | 25-12-14 | 15:07

net als bij 4th of July in de USA een heel grote centraal georganiseerde vuurwerkshow per gemeente te hebben waar iedereen dan samen met een een oliebol en champoepel naar kan kijken.
SausMaster | 25-12-14 | 14:58

U bent nog nooit in de VS geweest wed ik zo... Wat een knallers je daar legaal mag afsteken bij de 4th, een pool zou het schaamrood op de kaken krijgen. Maar ja dat is dan ook het land of the free. Niet het land of the regeltjes en verboden.

majorkingkong | 25-12-14 | 15:05

Wanneer komt Meldpunt Quid dan?

De Stas | 25-12-14 | 15:04

Vuurwerk is KUT en o zo uit de tijd.
Kleine jongetjes die nog geen haargroei op hun plassertje hebben maken straks weer de straten onveilig tussen Kerst en Oud en Nieuw!!!
Brievenbussen, vuilnisbakken, vuil containers, straatmeubilair, al deze openbare voorzieningen en door ons allen betaald van belasting centen, moeten dan weer kapot.
Doe als Amerika en Frankrijk en Australië b.v. door een algeheel vuurwerkverbod af te vaardigen en een vijftal super grote eindejaar vuurwerken in den lande te organiseren!

kippevlees | 25-12-14 | 15:03

SausMaster | 25-12-14 | 14:58
In meer beschaafde landen om ons heen heb je ook geen vuurwerkverbod gedurende het gehele jaar behalve 31-12. Vandaar dat men zich niet genoodzaakt ziet helemaal los te gaan rond de jaarwisseling. Zo zie je maar dat verboden meer slopen dan je lief is.

aardappelninja | 25-12-14 | 15:02

@none6485 | 25-12-14 | 14:48

Belgie kent geen vuurwerkoverlast. Heel simpel voor de aankoop van knalvuurwerk is vergunning nodig. En voor het afsteken van zowel knalvuurwerk als siervuurwerk is ook vergunning nodig. Iets vergelijkbaars is ook van toepassing in Frankrijk, ook nergens problemen.

sastro | 25-12-14 | 14:58

Hoera, wij gaan weer het STIVORO scenario in. En wij beginnen met iedereen die vuurwerk afsteekt maatschappelijk ene kopje kleiner te maken en te 'moroniseren' - kortom: de Nederlandse bevolking mag zich weer laten uitschelden van haar eigen belastingcenten.
-
Niets tegen vuurwerk- of rookverboden, maar de wijze waarop Nederlandse overheden omgaan met alles dat hen waan-van-de-dag-onwelgevallig is, is om van te braken.

bisbisbis | 25-12-14 | 14:58

Je weet bij dit soort onderwerpen nooit aan welke kant Geenstijl landt: dom-populistisch of eigenwijs-intelligent. In dit geval toch maar weer het eerste want dat is wel lekker inkoppen van het volkssentiment natuurlijk.

Maar inhoudelijk onzin. Nederland loopt "voorop" in de waanzin waarbij per gezin meerdere honderden EUR worden uitgegeven (naarmate mensen minder geld hebben, méér) aan teveel vuurwerk om ooit af te steken. De avond zelf staat alles blauw en kan niemand ergens echt van genieten. De volgende dag is elke stad en elk dorp een compleet slagveld. Een complete milieuramp. Om nog maar te zwijgen van de gewonden die er vallen.

Ja, als jochie vond ik het ook heel leuk en wat dat betreft zou het jammer zijn; maar het is tijd om deze waanzin af te schaffen en net als bij 4th of July in de USA een heel grote centraal georganiseerde vuurwerkshow per gemeente te hebben waar iedereen dan samen met een een oliebol en champoepel naar kan kijken.

SausMaster | 25-12-14 | 14:58

McMarx | 25-12-14 | 14:42

Sterretjes ook maar verbieden dan? En roemruchte discotheken ook, en aanstekers? en mensen voor de zekerheid.

majorkingkong | 25-12-14 | 14:57

none6485 | 25-12-14 | 14:51
Het probleem zit 'm in het veel te zware illegale vuurwerk, er zitten klappers bij met de kracht van een handgranaat.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 14:56

Eerst aan de kerstdis een complete stal boerderijdieren en wat wild verorberen, en dan gaan janken dat Fikkie bang is voor een paar knalletjes.....

aardappelninja | 25-12-14 | 14:56

't Probleem zit 'm niet in het (legale) vuurwerk, maar aan de mensen die 't afsteken.
Als die nou es wat meer verantwoordelijkheid namen en 't normaal behandelden, zou er niets aan de hand zijn.

Bert M. | 25-12-14 | 14:55

Vuurwerk is voor paupers. Afschaffen die handel.

ANON_CAN | 25-12-14 | 14:54

Vuurwerk don't kill people, people kill people.

Bassie B | 25-12-14 | 14:52

....... Verminkingen komen vrijwel nooit voor.......
none6485 | 25-12-14 | 14:41
Pardon.
Klier van Bartholin | 25-12-14 | 14:48

Sla de cijfers er maar op na, als van kinds af aan iedere dag oud en nieuw viert is de kans groter dat je aan ouderdom overlijd dan dat je door vuurwerk gewond raakt óf iemand anders verwond in je gehele leven!

Nou dat kan van het gemiddelde baantje niet gezegd worden hoor.

none6485 | 25-12-14 | 14:51

Ik zeg verbod op alcohol! Bij overtreding 5 jaar gevangenis. Helpt ook direct om het werkeloosheid cijfer omlaag te krijgen. Immers gevangenen staan niet ingeschreven bij het UWV zijn dus niet werkeloos..
.
Daarnaast hoeven we dan ook geen gevangenissen meer te sluiten of gevangenen te importeren uit bijvoorbeeld Belgie.
.
Ik zie een heleboel oplossingen:
1. Minder dronken jongeren op straat
2. Lagere werkeloosheid
3. Gevangenissen hebben weer inmates
4. Bewakers kunnen hun baan behouden (dus geen nieuwe werkelozen)
.
Waar kan ik mijn consultancy fee ophalen, meneer Teeven?!

TuurlijkNiet | 25-12-14 | 14:48

Nederland heeft al met afstand het meest stupide vuurwerkregels en beleid van heel Europa!
Echt te achterlijk voor woorden, om 18:00 beginnen?! Wie verzint zoiets debiels!

En ook nog eens het vuurwerk uit België niet gewoon legaliseren in Nederland?! Hadden ze dat wel gedaan was er een hoop overlast, schade en gewonden voorkomen en financieel was het ook nog eens super voor Nederland!

Maar ja, sukkels gonna sukkel!

none6485 | 25-12-14 | 14:48

....... Verminkingen komen vrijwel nooit voor.......
none6485 | 25-12-14 | 14:41
Pardon.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 14:48

Er komt een steeds grotere meerderheid onder de Nederlandse bevolking die voorstander is van een vuurwerkverbod, en dat zijn echt niet alleen Groen-Linksstemmers. Dus dat verbod komt er op den duur heus wel.

Argyronauta | 25-12-14 | 14:47

Vuurwerkverbod, als Quid er tegen is dan ben ik er voor.

Boyo | 25-12-14 | 14:47

De roemruchte discotheek de Roxy in Amsterdam fikte totaal af door het z.g. sterretjes koud-vuurwerk dat in het plafond hing.
I rest my case met onschuldig tuincentrumvuurwerk.

Rest In Privacy | 25-12-14 | 14:42

Belachelijke bezigheid dat vuurwerk... Je eigen/andermans lichaam verminken onder het mom van een goed begin van het jaar... Niet alles in onze traditie is goed of hoeft bewaard te worden... Weg met die zooi! Dieren worden er ook helemaal gek van en die hebben al genoeg te stellen van onze soort!
mrXL | 25-12-14 | 14:37

Verminkingen komen vrijwel nooit voor, de deur thuis is verantwoordelijk voor meer verminkingen. Of je bij je laatste opmerking liegt dat je barst zonder je er voor te schamen of dat je echt gewoon te dom bent om de feiten onder ogen te zien is me een raadsel, maar veel dieren genieten juist heel erg van vuurwerk. Ze irriteren zich hoogstens aan het gekidnap e.d. dat hun baasjes continu uitvoeren.

none6485 | 25-12-14 | 14:41

Met de vuurwerktraditie om middernacht is niks mis en zal dan ook niet de directe aanleiding zijn van het stuk van Ingrid; het zijn de etterletters die vanaf midden december tot midden januari menen hun omgeving lastig te moeten vallen met vuurwerk wat daarvoor zorgt.

hStripe | 25-12-14 | 14:41

Tja, juist met dat illegale vuurwerk is de kans groot dat het helemaal verboden gaat worden.

Klier van Bartholin | 25-12-14 | 14:40

De toekomst van Groen Links, hoewel soms wat naïef, spreekt me anders heel wat meer aan dan de korte termijn bangigheid van de PVV.

Brimstich | 25-12-14 | 14:39

vuurwerk heeft weinig met cultuur te maken.
het enige is het tijdstip,middernacht 31 december.
je hoort nu vuurwerk bijna het hele jaar en het meeste in de maand december,dag en nacht.
ik hoop altijd op veel doden en gewonden,heerlijk!!!
pejoar | 25-12-14 | 14:22

Wat moet jij je triest voelen, je kunt beter hopen op veel doden van mensen die van de trap af vallen of in de lift overlijden, dan zullen types zoals jij al snel veel meer vreugde in hun leven krijgen.

none6485 | 25-12-14 | 14:39

Er is wel wat mis met legaal vuurwerk. Een heleboel stank, een enorme teringzooi en een enorme teringherrie. Rot toch op. Stomme pubers.
Hommel | 25-12-14 | 14:29

Die irritatie ging zeker over honden?

none6485 | 25-12-14 | 14:37

Vuurwerk blijft toch voor kansloze paupers.

Optelsommetje | 25-12-14 | 14:37

Belachelijke bezigheid dat vuurwerk... Je eigen/andermans lichaam verminken onder het mom van een goed begin van het jaar... Niet alles in onze traditie is goed of hoeft bewaard te worden... Weg met die zooi! Dieren worden er ook helemaal gek van en die hebben al genoeg te stellen van onze soort!

mrXL | 25-12-14 | 14:37

(c)ZWITSUL | 25-12-14 | 14:18

Een Europa.

Keeper | 25-12-14 | 14:34

Goed nieuws, carbid mag je nog wel gewoon vanaf 10:00 in de ochtend afsteken!

none6485 | 25-12-14 | 14:33

Best zielig die verbiedmentaliteit.

Ommie de HaatMoker | 25-12-14 | 14:30

Ze blazen niet enkel hun eigen vingers op, Quidloel.

E. Terpstra | 25-12-14 | 14:29

Er is wel wat mis met legaal vuurwerk. Een heleboel stank, een enorme teringzooi en een enorme teringherrie. Rot toch op. Stomme pubers.

Hommel | 25-12-14 | 14:29

Zelfs in een keurige wijk van de Familie De Voorzittert is het een week lang slalommen tussen de rotjes, pijlen en duizendklappers. Leuk hoor vuurwerk. Vooral voor iedereen met een huisdier, kleine kinderen of überhaupt een wil om ledenmaten en zicht te behouden tot latere leeftijd. En je kan er niks van zeggen want dan krijg je die zooi in je brievenbus.

de Voorzittert | 25-12-14 | 14:25

Wanneer valt dit kabinet eens?

Junkycat | 25-12-14 | 14:23

vuurwerk heeft weinig met cultuur te maken.
het enige is het tijdstip,middernacht 31 december.
je hoort nu vuurwerk bijna het hele jaar en het meeste in de maand december,dag en nacht.
ik hoop altijd op veel doden en gewonden,heerlijk!!!

pejoar | 25-12-14 | 14:22

Afschaffen dat kudtvuurwerk. Hand eraf bij elke klojo die voor 18:00 uur ebola-strijkers in mijn tuin gooit.

de Voorzittert | 25-12-14 | 14:21

Alle eigen cultuur en traditie dienen uitgeroeid en verbannen te worden, te beginnen met de vuurwerk traditie.
Volgens Ingrid de Jong, in het AD

paost712 | 25-12-14 | 14:21

BAM

wolffman | 25-12-14 | 14:18

ze gebruiken het 'zwarte pieten' script weer zie ik.
deskundige na deskundige in verradelijke media, wat vage peilinkjes onde DE bevolking, een stoere burgemeester, wat kabinets lamstralen en volgend jaar is er weer een stukje NL cultuur gesloopt.

(c)ZWITSUL | 25-12-14 | 14:18

Ik haat vuurwerk.

knutsel | 25-12-14 | 14:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl