achtergrond

Geenstijl

GeenStijl-redacteuren kiezen Foto van het Jaar

Deze foto is genomen op dinsdagmiddag 16 december 2014, op het moment dat drie PvdA'ers in de Eerste Kamer de Zorgwet van minister Schippers blokkeren. Het is er eentje uit een reeks van Maarten Brante, die feilloos alsook ongenadig de schim van Diederik Samsom vastlegde. De PvdA-leider is holding on for dear life and one more election. Tot de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 voorbij zijn en de PvdA onder zijn hoede voor de derde keer op rij (EU, GR, PS) een electoraal verlies moet incasseren, moet deze dead man walking zichzelf, zijn fractie en zijn coalitie bij elkaar zien te houden. Daarna wordt de Rode Ingenieur met een dolk tussen zijn ribben tussen Job Cohen en Pieter Hilhorst in het sociaaldemocratische massagraf gesmeten. En hij wéét het. Voor mij is Diederik Samsom daarmee de feestgeworden zelfkastijding. (VanRossem)
kkbipsreedtkondt.jpgKim Kardashian. De Kondtfoto. Ondanks uitstekende concurrentie van de dames Sylvie Meis en Doutzen Kroes, die wel gewoon de broekjes aanhielden. Okee. De reedt van de Armeense kondtmevrouw is een driewerf gefotosoepte fotosoep nepreedt waar de putjes en kraters zijn weggeperdiept. Huidskleur van mevrouw is bij geen enkel ras op aarde ooit waargenomen en die taille van Kim Kondt is wetenschappelijk alsook fysiek volstrekt onmogelijk (onomstotelijk fotobewijs). Maar wat geeft het. Het gaat er niet om hoe het is, het gaat er om hoe het lijkt. Eerst iedereen en zijn moeder jarenlang laten ouwehoeren over je reedt, en dan zelf in 2014 bunkerhard met een bipsfoto komen, die het internet bijkans deed omduwen. Wat een ballen. (Pritt) martkhalgs.jpgIn 2014 heeft Rotterdam zichzelf op menig OMG-mustsee-lijstje weten te werken. Ofdat u naar die blokkendoos De Rotterdam, 't nieuwe Centraal of de Markthal wil komen kijken. Niet dat die lijstjes ons iets kunnen schelen want mocht u menen wat te moeten te leggen te zeggen over onze stad dan gaat u eerst maar een jaar of wat zakken sjouwen in de haven en dan zien we daarna wel weer verder. Maar crisis of geen crisis, naast de normale markt kunt u sinds dit jaar een trosje high fashion tomaten (19,50e) komen kopen in de Markthal. U begrijpt, dan stel je wat voor, als stad. Bekijk anders ook even dit plaatje, voor het overzicht. Dat dankzij het gesjoemel van Hamit Karakus (PvdA) het totale bankroet alsnog dreigt voor Rotterdam vergeten we maar even voor de leuk. Fok it. Wij hebben nieuwe flats en jullie lekker niet. Puh. (VanLeeuwen) Serenatattoo.jpgYour heart beats no matter how much pain your in. De sierlijke tatoeage van hardbody Serena zorgde deze winter voor enkel lofzang in de reacties op Dumpert. "Geil, zou d'r doen, prima lichaam, goeie ballen." Echt ie-de-reen prees Serena om haar gewaagde tattoo in sierletters. De enige die de gratis (!) publiciteit niet waardeert, woont in Limburg. Dagelijks voicemailberichten op de roze redax. Of we kunnen terugbellen, HET IS NAMELIJK DRINGEND. (Klaps)
url.jpg Een GIF zegt vaak meer dan 12 frames achter elkaar. Hier zit het verschil tussen "ZOMG dit is zo NSFL dat zelfs Liveleak het niet durft te plaatsen" en "HOLY POEPBALLEN gelukkigste man ter wereld ik geloof weer in leuke dingen!" drie keer niks of zelfs minder. Behalve haargroei & windjacks zegt deze GIF ook veel over de effectiviteit van afzetlinten maar dat is misschien meer iets voor een andere keer. Overall was het jaar 2014 door o.a. deze GIF stukken beter te verdragen. Daarom deze GIF. Weg met foto's. Boe foto's. Hup GIFs! (Brusselmans) Lebolas1.jpgWij zijn allemaal Ebola. De armoede van Afrika is immers de schuld van het Westen. Deze foto illustreert de primaire, authentieke en onbezoedelde overlevingskracht waarmee Afrikanen het hoofd boven water houden. De fotograaf stierf ter plekke aan zijn verwonding. Daarom verdient hij postuum de GS foto van het jaar Award. (Spartacus) ba14a0df_724403.gifEén van de meest aangeklikte Dumpertposts in 2014 was die van 'The Fappening'. Het mega-naaktlek waar elke dag wel weer wat foto's bijkwamen. Vooral door de hoge Google ranking fapte de hele wereld massaal op een NL-domein en ejaculeerde over het Dumpertlogo. Maar helaas kregen we na een week een dreigclaim van 8 miljoenmiljard dollar, verstuurd door Jennifers advocaat in de bus. Dus hebben we ze na week maar verwijderd. De beste site van Nederland moet wel gratis blijven natuurlijk. Gelukkig heeft het internet heus nog wel ergens de foto's voor u bewaard. Want daar vergeten ze NIETS, vooral niet als het om fapvoer gaat. (Bootsjongen) quidselfiefuckyou.jpgEen studie in het innerlijk perspectief van de emotionele kwetsbaarheid van de dagelijks in de loopgraven van de waan van de dag opererende GeenStijl-redacteur, die dapper weerstand biedt tegen de digitale aversie van het gezond verstand. En zo. Dit zelfportret is genomen op het moment dat de vreugdekreten werden gelezen onder het 1 april-topic waarin gemeld werd dat Johnny Quid zou vertrekken bij GeenStijl. Tot slot is dit een dikke middelvinger naar al die aandachtsgeile selfiehoeren die het ooit zo pittoreske internet bevuilen. Als je 2014 wilt samenvatten in één beeld, dan is dit je foto. (Johnny Quid)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.