Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VVD, D66 en CDA: 'Meer geld voor grootgraaiers!'

staatvandezorginnederland.jpg De Tweede Kamer is met kerstverkansie, maar de Eerste Kamer kwam gisteren nog in een extra zitting bijeen. Niet om de 1,1 miljard naheffing naar Brussel tegen te houden, zoals de PVV met een interpellatie nog wilde proberen. Dat werd geblokkeerd door de Grote Monetaire Magiër, Jeroen Dijsselbloem, en de Senaat vond dat wel best. Die hadden belangrijkere zaken aan het hoofd: hun eigen goeie geldje. VVD, D66 en CDA probeerden gisterenavond de Wet Normering Topinkomens te blokkeren. Zij willen niet dat maximumsalarii in slecht geprivatiseerde semi-publieke sectoreren als zorg, onderwijs en wonen omlaag gebracht worden tot een magere 178.000 euro per jaar. De wet is een afspraak uit het regeerakkoord, maar toch ging de VVD er voor liggen, evenals "constructieve vriend" D66. Dat krijg je met types als Loek Hermans (VVD) en Thom de Graaf (D66) in je gelederen. Die hebben héle grote financiële belangen bij hun tegenstem, want de Eerste Kamer telt 400+ bijbaantjes op 75 leden. De VVD liet met een tegenstem tevens ff zien dat rancune nu openlijk regeert in de coalitie: 'PvdA vorige week een VVD-wet blokkeren? Dan wij nu een coalitieafspraak proberen te stoppen, want onze leden blijven graag groot graaien in de sectoren die we zo vakkundig om zeep gevestiaad hebben de afgelopen twintig jaar.' Gelukkig was er nog altijd een meerderheid voor invoering van de nieuwe WNT (dankjewel SP, PVV, GroenLinks & 50PLUS), maar desalniettemin: hup, afschaffen die soos in de Senaat en vervangen door een Constitutioneel Hof. En anders op zijn minst de Senaat vullen met 75 mensen zónder bijbaantjes, zodat ze zonder last of lucratieve nevenfuncties hun democratische taak serieus en onbevlekt kunnen uitoefenen.

Reaguursels

Inloggen

@djep stem: capabele mensen als Camiel Eurlings? Er voortijdig weer uitgebonsjoerd door de KLM. Of Wouter Bos? Topman bij het kwijnende VUmc? Neeeeeee van die mannen wordt het bedrijfsleven echt blij!?!
Natuurlijk kopen deze mensen zich tijdens hun politieke carriere in, in allerlei lucratieve baantjes. "Ik hou de Polderbaan open en wuif alle HSL protesten weg in ruil voor...... hier tekenen aub". Maar ze maken meer kapot dan u lief is en je hebt niets aan ambtelijke benaderingen in het bedrijfsleven, zo blijkt keer op keer.

Thorolf | 24-12-14 | 01:39

eng plaatje, maar goed, is ook enge boel.

svg | 23-12-14 | 22:34

Heb ik voorspeld: eerst een jaartje uitstel(ondertussen nieuwe afspraken maken), vervolgens geldt het niet voor lopende contracten en tegen de tijd dat het echt ingevoerd moet gaan worden, gaat het weer zo 'goed' in Nederland dat de hele regeling in de prullenbak verdwijnt.

Lomo | 23-12-14 | 21:54

Ik hoef die gore thumbnail niet meer te zien hoor.

QuelleFromage | 23-12-14 | 20:12

Het wordt tijd dat het hele zooitje op de schop gaat en zowel de eerste als de tweede kamer uitgerangeerd word.
Wat een aggenebisch bende, een grote corrupte zooi is het en het kleeft allemaal aan elkaar van vriendjes op belangrijke plekken die elkaar de hand boven het hoofd houden en elkaar constant vele honderd duizenden euros toestoppen.
Gek he dat de wet pas over een jaar ingaat zodat de dames en heren nog even snel hun portomonaie kunnen afvullen alvorens er de brui aan te geven.
Wat een volk, en wij zitten maar braaf hier te tikken op die keyboards terwijl we gewoon echt de straat op moeten met z'n allen en eisen dat er orde op zake wordt gesteld op straffe van burger ontzet van de regering.
Zowel links als rechts hebben worden we gepakt door deze individuen die zichzelf nu dus al boven de grondwet plaatsen waarbij een heleboel mensen denken dat de dames en heren politici het goed voor hebben met ons.

Alle burgers in Nederland worden genaaid waar ze bijstaan en we doen niets.
We laten het gewoon gebeuren en onszelf als makke schapen naar de slacht afvoeren terwijl de chosen few zich eigen over de ruggen van alle hard werkende Nederlanders verrijkt en zich nergens wat van aantrekt wat er met ons land en/of bevolking gebeurd.
Als zij zich maar in het groepje van verhevenen bevinden. Nederland heeft straks allemaal van die gated communities waar dit soort volk zich ophoud ver van alle plebs die voor hun potsierlijke leventje hebben betaald en betalen.

We betalen ons overal blauw voor maar we zien geen enkele verbetering in de economische malaise waar we nu al jaren in zitten.
Pappen en nathouden en vooral zorgen dat hun toekomst gebeiteld zit.
Net doen of ze heel wat van plan zijn en sprookjes vertellen tijdens hun campagnes waar het goedgelovige volk dan weer intrapt maar uiteindelijk gebeurd er helemaal niets.
Iedereen blijft zitten waar die zit en kan lekker blijven cashen terwijl de gewone man op de straat met een normale job van gekkigheid niet meer weet waar hij de poen vandaan moet halen om rond te komen.

Overal belachelijke hoeveelheden belasting heffen, idiote zorgpremies betalen, een totaal mislukte privatisering van allerlei nuts bedrijven waar managers zitten die zich eigen wanstaltige salarissen en bonussen toedelen.
Gebruik/verzekering van vervoermiddelen dusdanig duur maken dat deze straks alleen nog maar te betalen zijn door de happy few.
Een openbaar vervoer wat nooit geprivatiseerd had moeten worden gezien het feit dat hier ook met tonnen geld over de balk wordt gesmeten.
Banken waar geen hond meer in vertrouwd en allerlei ex politici die daar hun graantje in meepikken.
Allerlei waanzinnige groene energie projecten die nooit wetenschappelijk getoetst zijn op hun rendement en waar slimme jongens door de mazen van het net gigantische subsidies aftroggelen waar wij dan ook weer voor betalen en nog steeds de hoofdprijs betalen voor energie.

Belasting over belasting heffen en last but not least als lapdog van de afgoden in Brussel elke cent die we zelf veel beter kunnen gebruiken afdragen om die klote knoflooklanden uit de brand te helpen.
Let op mijn woorden, onze pensioenpot komt al in beeld voor een europees pensioen plan waar elk land braaf zijn geld in gaat storten. Lees, Nederland met zijn grootste pensioen pot ter wereld natuurlijk helemaal alles afdragen.
Dan kunnen de luie flikkers in de landen waar ze geen reedt uitvoeren en nooit een pensioenpremie hebben afgedragen heerlijk in het zuidelijke zonnetje van ons pensioen genieten.
Willen we dit allemaal nog, ik dacht het niet dus in godsnaam stem 18 Maart nou eens verstandig en denk nou eens na over de toekomst van onze kinderen.
Willen wij dit nog steeds zo overdragen wetende dat dit uiteindelijk lijdt tot de totale ondergang van ons land as we knew it?
Fuck you Rutte cs. and the horse you rode in on!
The worst nightmare scenario since world war II

clockandhammergame | 23-12-14 | 18:08

Ik bedoel natuurlijk topfuncties in het bedrijfsleven.

Djep Stem | 23-12-14 | 17:52

Nooit gedacht dat de reaguurders zo voor nivellering zouden zijn. 130% van ministerssalaris is geen graaien. Het aantal politici dat in topfuncties terecht komt is op twee handen te tellen. Laten we blij zijn dat er nog enkele capabele mensen bereid zijn om een dergelijke functie te vervullen, anders houden we alleen flapdrollen en zelfverrijkers over.

Djep Stem | 23-12-14 | 17:50

André4711 | 23-12-14 | 15:43

Ik snap je rant t.o.v. de politiek en daar heb je voor een groot gedeelte ook gelijk in. En ik heb slecht nieuws, in ons stelsel voorkom je niet dat prutsers minister of staatssecretaris worden. Ik bedoel, Sharon Dijksma, nog nooit een bedrijf van binnen gezien, en dan staatssecretaris van economische zaken. Lilliane Ploumen, buitenlandse handel, idem dito. Zolang partijen de dienst uit maken en niet individuele kamerleden zoals in theorie ons politiek bestel was bedoeld, zul je dit blijven houden. Prutsers aan de macht.

Maar los daarvan staan de mensen die goede managers en bestuurders zijn. Die worden nu geconfronteerd met een enorme veranderingen slag die benodigd is in bijvoorbeeld de zorg. Waar een groot deel van de mensen al jaren en jaren werkt. Waar in al die tijd een cultuur is ontstaan dat het geld (theoretisch) niet op kon. Nu heb je dus managers en bestuurders die richting moeten geven aan zo'n verandertraject en bestaande, verkokerde organisaties heel snel moeten veranderen. Dat is een enorme uitdaging. En daar heb je eigenlijk de beste mensen voor nodig. En niet van die uitgerangeerde politici die zoiets nooit aan de hand hebben gehad. Zoals ik al eerder zei, het soort mensen dat je nodig hebt zal nooit voor dat bedrag en dat afbreukrisico zo'n baan op zich nemen.

Rest In Privacy | 23-12-14 | 17:10

En iedereen die onder het maximum zir is de ultieme lutser. En zo wordt een goedbedoeld maximum in de praktijk een minimumsalaris.

Geert Linkers | 23-12-14 | 17:09

Publius | 23-12-14 | 15:17
Ik ben het met je eens: goede mensen kosten geld. Maar hoe voorkom je in ons stelsel dat er prutsers minister worden? Het stelsel en de politici zijn zo corrupt als wat. Er worden deals gesloten waar de honden geen brood van lusten. Principes tellen niet meer. De laatste jaren wordt door de oppositie een kabinet in het zadel gehouden wat het land vernietigt. Waar hebben we dan oppositie voor?
Minister Dijsselbloem was verbaasd dat er een naheffing kwam. Alleen dat is al voldoende reden om de man weg te sturen: hij is niet in control. Daar moet een professional zitten. Of neem de minister van Defensie, die als voorbereiding op haar taak enkele oorlogsfilms heeft bekeken. Wat is dit voor circustheater? Deze bestuurders hebben aangetoond incompetent te zijn.

Rutte II is waarachtig een historisch kabinet. Het vernietigt banen, vernietigt de nationale economie, laat de staatsschuld oplopen, is sociaal voor zorgverzekeraars, banken en de EU, en is bikkelhard voor de burger.

Rutte II wil dat verhuurders de huizen isoleren maar legt ze verhuurdersbelasting op. Gaat dus niet gebeuren.
Rutte II wil dat starters een woning kunnen kopen maar schroeft de eisen voor een hypotheek op.
Rutte II wil dat kopers hun huizen afbetalen maar verlaagt de HRA.
Rutte II wil jeugdwerkeloosheid bestrijden maar laat ouderen langer doorwerken.
Rutte II wil de binnenlandse economie laten floreren maar decimeert onze koopkracht.
Rutte II wil een goede economie maar voert een mogelijk 100 miljard kostend energieakkoord in.
Rutte II wil meer marktwerking in het volledig mislukte zorgstelsel, maar wil de vrije artsenkeuze (het laatste stukje marktwerking wat er in feite nog was) afschaffen.

We kunnen in allerlei nieuwe systemen denken, maar wat eerst moet gebeuren is: snel nieuwe verkiezingen, zodat we de komende 10 jaar kunnen herstellen wat Rutte II in enkele jaren tijd kapot gemaakt heeft.

André4711 | 23-12-14 | 15:43

178.000 euro is bij een marginale belastingdruk van 45% nog altijd 97.500 euro per jaar is 8.158 euro per maand en dat zou niet genoeg zijn in NL? Kom opzeg. Alle semi publieke toppers gaan naar het buitenland dat moeten we niet willen, straks worden ze nog weggekocht woehaahaa

Zatkniss | 23-12-14 | 15:36

Bad Ass Justice | 23-12-14 | 11:36
Parel van het Zuiden | 23-12-14 | 11:43
Muxje | 23-12-14 | 11:37

Sorry, een wat verlate reactie (kerstinkopen, je kent het wel).
Mijn punt is het volgende: om echt goede mensen aan te trekken zul je iets moeten doen. Dat ministersalaris is ook een lachertje. Ik vind niet dat dat nu ineens naar 5 ton moeten worden opgetrokken, maar wil je echt een beetje concurreren om de goede mensen aan te trekken, zul je toch iets moeten doen. Zoals ik al eerder zei, het afbreukrisico is zo enorm groot, ik ken genoeg capable mensen in mijn omgeving die gevraagd zijn maar het risico niet durven te nemen. En inderdaad, geld zou geen drijfveer moeten zijn, maar een gezonde kosten baten afweging is op zich ook niet heel gek. Daar komt nog het volgende bij: door deze wet en de overgangsfase van 7 jaar krijg je dus dat personen op hu plaats blijven zitten. Een beetje gezonde doorstroming met nieuw bloed, vers elan, blijft achterwege. Want er is geen enkele incentive voor de huidige bestuurder om te verkassen. Want dan verliest hij (m/v) zijn huidige (top)salaris. Dus de komende 7 jaar krijg je meer van hetzelfde. En ik denk dat we het daar wel over eens zijn, dat moeten we niet willen met z'n allen...

Rest In Privacy | 23-12-14 | 15:17

Waarom zo'n dode man plaatje waarschijnlijk uit Syrië erbij?

Cidiood | 23-12-14 | 15:06

@equal to condell | 23-12-14 | 11:41
De Senaat was altijd al een politiek orgaan. Ooit opgericht als hindermacht namens de Koning.

De partijen die de Senaat verwijten alleen te mogen controleren, zijn altijd de partijen die hun zin niet hebben gekregen.

Bruine Beer | 23-12-14 | 14:34

@ProAsfalt | 23-12-14 | 11:12
Ja, leuk. Dan kunnen we massaal tegen elk belastingvoorstel stemmen, maar wel de uitgaven aan -- vul post in waar je voordeel aan hebt -- overeind laten.

Californië is er bankroet mee gegaan.

Bruine Beer | 23-12-14 | 14:27

Barani517 | 23-12-14 | 11:01

Kul. Rechters stemmen overwegend D66, gevolgd door CDA. Beiden centrum-rechtse partijen.

En van de huidige Tweede Kamerleden is er niet één rechter. Wel een paar scheidsrechter bij een amateurclub, telt dat ook?

In de Senaat zitten volgens mij wel rechters, maar leg eens uit, waarom zou iemand die de praktijk van wetgeving meemaakt, niet in een orgaan mogen zitten dat die wetten op de praktijkuitvoering toetst?

Bruine Beer | 23-12-14 | 14:24

"maar desalniettemin: hup, afschaffen die soos in de Senaat en vervangen door een Constitutioneel Hof. En anders op zijn minst de Senaat vullen met 75 mensen zónder bijbaantjes"

Tsk tsk. Misschien moet Van Rossum zijn huiswerk beter doen? In de Senaat zitten niet zozeer mensen met bijbanen, de Senaat ís een bijbaan. Eén dag per week voor 20.000 euro per jaar.

Sorry hoor, maar dat inkomen met een academische opleiding en decennia ervaring, en dan geen hoofdbaan mogen hebben?

En een constitioneel hof is een goed idee. Maar geen oplossing voor dit probleem. De zorgverzekeringswet zou volgens de grondwet zijn geweest, maar is gelukkig geblokkeerd door senatoren met meer principes dan Rutte. Niet het kind met het badwater willen weggooien.

Al moet ik toegeven dat zo langzamerhand mijn dementerende kat meer principes heeft dat Rutte. De kat poept tenminste alleen op de deurmat.

Bruine Beer | 23-12-14 | 14:14

Wat een stel linkse rakkers hier. Door deze wet gaan o.a. luchtverkeersleiders en artsen minder verdienen. Artsen die al een hele lange en zware opleiding achter de rug hebben, daardoor pas laat zijn gaan verdienen, eengrote verantwoordelijkheid dragen en er keihard voor werken mogen nu gaan inleveren. De VVD heeft gelijk: deze wet scheert iedereen over één kam en had aangepast moeten worden. Maar daar zijn jullie veel te jaloers voor, want jullie menen dat jullie zelf bij 'hardwerkend Nederland' horen *proest*.

eekhoorn14 | 23-12-14 | 14:11

Inderdaad, zum kokhalzen! Eigenlijk zouden de belangen-verstrengelde politici daar niet over moeten gaan, maar de arbeidende burgers & ondernemers. Die moeten immers al die megesalarissen voor die nutteloze uitvreters ophoesten. Dit zou bijvoorbeeld middels een referendum bepaald kunnen worden. Wat is de hoogste schaal in de publieke dienst u waard? Het gemiddelde loon, twee keer het gemiddelde, drie keer?
Dan wordt ons deze schaamteloze vertoning bespaard (en daarmee een heleboel geld).

ben kokhals | 23-12-14 | 13:59

Ik nog niet zo goed snap. Mag iemand bij de overheid nu niet meer dan 100% minister verdienen, punt.
Of mag die dat bij de overheid verdienen en zich daarnaast nog suf graaien in de commerciële sector? Indien het laatste, waarom dan deze wet? De kans op belangenverstrengeling lijkt me dan nog groter te worden.

RoBD=Skullfucker | 23-12-14 | 13:38

@muksje
Ziekenhuizen mogen commercieel zijn, maar mogen zich niet richten op het maken van winst, en ook geen winstuitkeringen doen.
En raden van bestuur en directie mogen ook niet meer verdienen dan die 130%. De nieuwe. De oude wel, en dit werd/wordt aangevuld met auto's met chauffeur, onkostenvergoedingen en pensioenbijdragen. Zum kotzen.

RoBD=Skullfucker | 23-12-14 | 13:35

In de eerste kamer zou je niet eens over partijen moeten praten..

De EK is partijpolitisch geinfecteerd omdat een onafhankelijk afweging de strategische belangen van de partij kan blokkeren..
dat wordt dus als partij/dealverkrachting gezien

De EK zou juist NIET partijpolitiek beladen moeten zijn.

Tja.. en dan 3 sterk neoliberaal eurofiele partijen die tegen zijn wanneer het om macht, geld en prestige gaat.... vanzelfsprekend!

Daarom moeten we zien te voorkomen dat dit trio straks een te grote invloed krijgt en moet je er niet aan denken dat dit trio het kabinet gaat uitmaken... Dan is NL echt van god los..
Stortbuien van mee van hetzelfde en nog verder uitgehold..

Toch maar liever GEEN eurofiel neoliberalen meer in de regering want daar worden we invalide van

4609 | 23-12-14 | 13:03

VVD, D66 en CDA het volgende kabinet, nog meer plezier voor de graaiers.

Rest In Privacy | 23-12-14 | 13:01

Dan die hele uitbuitende klasse maar terug naar het gemiddeld inkomen, 22.100 euro per jaar www.gemiddeld-inkomen.nl/modaal-inkome... Gaat het goed dan stijgt het loon, gaat het niet goed, dan daalt het. Vinden de nutteloze overheidsgraaiers dit te weinig voor hun status, dan gaan ze maar de vrije markt op. Succes ermee.

ben kokhals | 23-12-14 | 12:40

De rechtse graaiers...

Bicycle_Repairman | 23-12-14 | 12:37

soledad | 23-12-14 | 12:00
Vallen die niet onder die regeling dan?

ZZP-er | 23-12-14 | 12:34

Elke kudtregering doet wel eens iets goeds. Bravo Plasterk. Het werd hoog tijd !

Lichtstadfan | 23-12-14 | 12:15

Wat een jaloezie - en zoveel is 180 duizend nou ook weer niet

bastyboy | 23-12-14 | 12:06

er zal wel weer een trucje bedacht worden.
er zijn ook nog mensen die jaarlijks een salaris krijgen belastingvrij.
beatrix €466.000
willi 825.000
maxima 327.000
met de bijbehorende emolumenten franje beloning.
daar kan ook nog wel een beetje af,voor de voedsel banken,waar n.l beroemd om is net als de molens en de klompen.

soledad | 23-12-14 | 12:00

@goedemorgennederland | 23-12-14 | 11:39
"Want wie uit het bedrijfsleven met 4 ton inkomen laat zich verleiden tot zo'n pokkebaan?"
Ehm.. ik mag hopen NIEMAND? Als verleiden nodig is, blijf dan ajb in het bedrijfsleven en weg uit de politiek, geldgedreven hoeren hebben we daar al genoeg.

AsEl | 23-12-14 | 11:58

@Bytemaster | 23-12-14 | 11:53
hm hm, idd, én blijven we miljarden naar Brussel schuiven, gewoon, omdat het kan.. ohnee wacht.

AsEl | 23-12-14 | 11:56

@gebrokenvleugel | 23-12-14 | 11:32
.
Fijn, dan heb je een paar miljoen bespaard aan topsalarissen en worden aan de andere kant honderden miljoenen over de balk gesmeten aan naieve geldverslindende projectjes met CO2-aanstellerij, kapotbelasten van mensen die werken en het verhogen van uitkeringen van onrendabelen.

Bytemaster | 23-12-14 | 11:53

De oppositie zorgt voor meer beweging in corruptie land nederland dan de/het gevestigde coalitie/kabinet zou moeten doen.

Eindelijk een stop op topinkomens. Maar ze zullen vast wel weer een andere manier bedenken.

Waarom kan zo'n idioot in de VVD (en D66) niet bedenken dat als je salaris mogelijk gemaakt wordt door belastinggeld (dus geld van het volk) er een LIMIET op zit en hoort! Zoals in elk ander land dus.

LangeTijdGeleden | 23-12-14 | 11:52

Thom de Graaf (D66) is al net zo'n proleet als Kok (PVDA) onbegrijpelijk dat deze veelvraten niet door hun partij eruit worden gegooid. Dat alles heeft te maken met de kwaliteit van die clubjes. Heeft geen enkele waarde in mijn ogen voor onze samenleving, dumpen dus. Denk na de teloorgang van de PVDA we kunnen rekenen dat D66 de zelfde kant opgaat als je nest niet schoon houd.

equal to condell | 23-12-14 | 11:51

goedemorgennederland | 23-12-14 | 11:39

Tsja een dijkstal die het inkomen zou moeten bepalen. Nee met dit kabinet als het nu aan het nederlandse volk ligt is de beloning pek en veren. Hoor ik daar een quillotine het binnenhof oprollen. Zelfs die 178.000 is veel te veel voor die rommelaars. Een kabinet dat het land naar de afgrond helpt mag wat mij betreft ook evenredig afgerekent worden. Nee hun deel is een wachtgeld tot het einde der tijden waarbij jouw deel bij slecht presteren bij je werkgever is ontslag en de bijstand. Ik zeg als we ze die 130 procent geven moeten ze presteren. Bij niet presteren hetzelfde lot als de werknemers in Nederland. Zeg maar de prestatiebeurs voor ministers en staatsecretarissen. Dan mogen ze van mij best wat meer verdienen maar dat betekent bij er een zooitje van maken bijstand. Het zelfde lot als ons nederlandse werknemers tegenwoordig.

tweetybird | 23-12-14 | 11:48

@goedemorgennederland | 23-12-14 | 11:39
Hartstikke leuk. Maar er zit wel een wezenlijk verschil in veel geld verdienen met een product of dienst waar mensen voor betalen, of geld verdienen met andermans belastinggeld. Dat is ook de reden dat de inkomens/graaicultuur van de (semi)publieke sector aan banden wordt gelegd.
_
En minister moet je ook niet worden om het geld, maar omdat je je eigen land en cultuur graag van dienst wil zijn. En dan nog… is 178.000 euries niet genoeg voor je? Dat is meer dan wat de meeste mensen verdienen, en dan hebben we 't nog niet over het wachtgeld, de pensioenregelingen binnen de overheid en de bijna altijd klaarstaande baantjes als je uit de politiek stapt (kijkt naar Gerrit Zalm, Wouter Bos e.d.).

kanon0503 | 23-12-14 | 11:46

@Ih8yousf | 23-12-14 | 11:06
Ja, een kabinetscrisis is leuk, maar ik heb toch liever dat partijen stemmen naar waar ze voor staan. Dus in dit geval: de PVV wil dat topinkomens in de publieke sector aan banden worden gelegd, dus steunt deze wet.

Nóg mooier zou het zijn als alle senatoren, die van de PVV incluis, de wet uitsluitend juridisch en op uitvoerbaarheid zouden toetsen, maar dat is vermoedelijk teveel gevraagd.

Kees Maf | 23-12-14 | 11:45

maserati ambtenaar schijnt het ook goed te doen

Barre_de_k | 23-12-14 | 11:44

@Publius | 23-12-14 | 11:30

Probleem is echter,
.
"we pay lots of hard earned taxpayer's money and we still get monkey's." Vanwege de partijpolitieke sollicitatiefilters en de baantjescarroussel. Geld speelt dus geen rol in kwaliteit.
.
Fouten zijn schering en inslag, pervers beleid dat tot de verkeerde keuzes leidt zijn de norm geen uitzondering, zieke prioriteiten als opulente gebouwen voeren de boventoon. De consequenties zoals u deze schetst zijn er (vrijwel) niet. De politieke mantel der liefde, de opportune "promotie" uit het zicht...
.
Daarnaast zijn er wel degelijk capabele mensen die willen. Ook voor dit soort beloningen. Echter, geen lidmaatschap politieke partij en daarom op voorhand uitgesloten.

Parel van het Zuiden | 23-12-14 | 11:43

De eerste kamer heeft een andere functie gekregen van een controlerend naar een politieke kamer. Dat is jammer opdoeken lijkt me het beste.

equal to condell | 23-12-14 | 11:41

Er zitten Noord-Koreanen op de Dumpert.

newray | 23-12-14 | 11:40

Al dat gezeur over de "Balkenende norm" die geen norm is maar ooit met een natte vinger vastgesteld op grond van het eveneens met de natte vinger vastgestelde inkomen van ministers etc. Deze "norm" is nu heilig verklaard, maar het zou nuttig zijn om eens objectief te laten vaststellen wat het inkomen van een minister etc. zou moeten zijn. Onderzoeken tot dusver (o.m. Dijkstal) wezen uit dat dit inkomen tenminste 15% hoger zou moeten zijn. Niemand durft dit echter aan te kaarten, ook niet de laffe Tweede Kamer fracties. Het staat zo slecht voor de kiezer is dan de smoes. Het resultaat zien wij: derde hands bewindslieden. Want wie uit het bedrijfsleven met 4 ton inkomen laat zich verleiden tot zo'n pokkebaan?

goedemorgennederland | 23-12-14 | 11:39

@Publius 11:30: Een ziekenhuis hoeft ook geen semi-publieke instelling te zijn, dat kan gewoon commercieel. Houden we het liever wel in de publieke sfeer, dan zijn er best wel mensen te vinden die als een soort ambtenaar voor dat bedrag leiding willen geven. Net als de secretarissen-generaal, die doen het ook voor onder de Norm.

Muxje | 23-12-14 | 11:37

@Publius | 23-12-14 | 11:30
Het gaat nu ook zo fantastisch.

Bad Ass Justice | 23-12-14 | 11:36

De VVD en D66 zijn de grootste hypocrieten die er bestaan. Als de PvdA een democratische keuze maakt ten goede van de burger is het gelijk een kabinetscrisis waard. Maar als de VVD en D66 ondemocratisch vóór het graaien stemt is het een "afweging"? Sorry hoor, maar afweging m'n kont. De VVD en D66 laten zien dat ze dikke maling hebben aan de burger, en dat graaien en burgers uitknijpen voor geld wat naar Brussel moet, áltijd belangrijker gevonden wordt.
_
En dan gaat de VVD nog hard zitten huilebalken dat het allemaal te snel gaat? Stelletje hypocriete kudtjes zijn 't. Die Wet Normering Inkomens, ofwel de Balkenende norm, had 10 jaar geleden al ingevoerd kunnen/moeten worden. Dat had een goed deel van de crisis en op straat gegooide burgers gescheeld!
_
En die Heleen van Dubieus moeten ze er gelijk uitknikkeren. De invoering van deze wet gaat te snel? 10 jaar vind je te snel? Mijn hemel… hoe lang doe jij erover om te leren dat het stoppen graaien nóóit snel genoeg kan gaan? Ga jij lekker gewoon echt werken voor je geld, en dan de komende 10 jaar voor een minimum loontje. En dan één baan hebben, en geen 40. Kijken hoe dat je bevalt.

kanon0503 | 23-12-14 | 11:35

Als Henk en Ingrid de volgende verkiezingen nu even moeite doen en even van de bank afkomt, stemt op SP, PVV, GroenLinks & 50PLUS, is het gruwelijke gegraai van de elite in iedergeval onder toezicht en mogelijk aan banden.

gebrokenvleugel | 23-12-14 | 11:32

Die wet komt er heus wel. Hij moest alleen even vertraagd worden zodat er alternatieve geldstromen geregeld kunnen worden via de reeds aanwezige mazen in dit voorgenomen wetje. Hoe weten we plebs nog niet, maar maakt u niet druk. VVD, PvdA, D66, CDA, CU, GL politici zorgen echt wel voor zichzelf. Op uw kosten, vanzelfsprekend.
.
Maar ze zijn zo fatsoenlijk, hè. Dus lekker weer op stemmen straks. En natuurlijk niet vergeten af te geven op de tokkies die niet op deze partijen stemmen. Mensen die zich niet tig keer stoten aan dezelfde steen zijn immers dom. U niet.

Parel van het Zuiden | 23-12-14 | 11:31

Eigen Beurs eerst bij die politici, dat is wel duidelijk. En hard "gewerkt" dat ze hebben!

Ouwehoeren, dealtjes maken, lobbyisten ontmoeten, en de eigen politieke vriendjes natuurlijk.

Ik zou zeggen stel het verplicht aan wachtgelders om vrijwilligerswerk bij de voedselbank te doen, dan leren ze misschien ooit een gemiddelde kiezer kennen.

En maar graaien uit die ruif.

Finn | 23-12-14 | 11:31

Wat ik niet begrijp is dat wanneer het nu 130% van een minister salaris is, er salarissen van 3 4 5 ton en meer in de semi publieke sector over tafel gaan en dit al jaren lang.
Wie mij dat kan uitleggen. Ik hoor het graag.
Dat is wel heeeel veel 130%!

Carpe@diem | 23-12-14 | 11:31

Ik heb het al eerder gezegd, if you pay peanuts, you get monkeys. Succes met het vinden van iemand die voor 178k bijvoorbeeld een ziekenhuis van > 5000 personeelsleden gaat leiden. Dat is op zich nog daar aan toe, maar oh wee als je een fout maakt. Je reputatie wordt volledig kapot gemaakt. Dan kun je beter als anonieme zzp'er ergens aan de slag, met een beetje goede opdracht en dito uurtarief zit je ook zo aan dat bedrag.

Rest In Privacy | 23-12-14 | 11:30

De senaat vullen met mensen zonder bijbaantjes. Goed idee! FYI, de PVV vult op dit moment al 10 van de 75 zetels en die 10 hebben behalve hun hoofdfunctie (jaja, werkende PVVers) nauwelijks bijbaantjes.

Stijlicoon | 23-12-14 | 11:28

Supermatthijs | 23-12-14 | 11:01

Supermathijs is van zijn geloof gevallen en begint zelfs in te zien tot wat de politiek verworden is. Nou als mathijsje het zelfs ziet moet heel nederland het toch in beginnen te zien. Het zijn graaiers en pluche zitters. Zowel in de tweede kamer als in het verlengstuk de eerste kamer. Want je kunt ondertussen wel stellen dat die de eerste kamer ook niet echt geloofwaardig meer is. Beginnen zelfs al met rancune spelletjes. Wat wel aantoont dat dit kabinet niet bepaald nog een lang leven beschoren is. En de val van dit kabinet in het landsbelang is. Want zo kun je het ondertussen wel stellen. Iedere dag dat die clowns nog zitten is een dag te veel en helpt het land meer naar de klote. De democratie is werkelijk om zeep. We zijn beland in een dictoriaal bestuur van de pvvda met steun van d666. Dat is wel duidelijk. En bet gebeurt openlijk. We keken er naar en de rest mag u zelf invullen.

tweetybird | 23-12-14 | 11:28

Ik hoef geen gore te zien GS. Welk statement jullle ook proberen te maken, een lijk in staat van ontbinding als icon is gewoon te smerig voor woorden.

eRenKa | 23-12-14 | 11:27

Maar natuurlijk, wc-eend wil prettige salarissen voor wc-eend in stand houden.

Cosmic Traveller | 23-12-14 | 11:27

Dit kabinet helpt ons kikkerlandje helemaal omver..
*bloeddruk blijft maar stijgen..

koekwaus2.0 | 23-12-14 | 11:27

@bijna_raak | 23-12-14 | 11:13
Hoezo. Geen bijbaantjes betekent 'natuurlijk' wel meer betalen. Hoezo? Hoezo? We wensen daar integere lui die daar zitten met een overtuiging. Die daar zitten voor het ALGEMEEN belang... niet dat van hun bankrekening.

AsEl | 23-12-14 | 11:27

De VVD was toch ooit een liberale partij?

En nu is die partij voor het inperken van de artsenkeuze en voor graaisalarissen bij een veel te grote overheid.

Als dat 'rechts' zou moeten zijn, kan iemand mij dan uitleggen wat dan nog 'links' is? De VVD is linkser dan de gemiddelde socialistische partij in een willekeurig buitenland.

Of is de conclusie gewoon dat er in NL geen rechtse partijen bestaan?

James Lastig | 23-12-14 | 11:23

Een zakenkabinet ipv de tweede kamer en een controlerend geheel in de vorm van het genoemde hof.
En oh ja, Wilders als president (even snel googelen of een zakenkabinet ook nog een president kent...).
--
Net zo als dos zijn tijd gehad heeft, heeft onze PD ook zijn hoogtepunt gehad.
Zeer geachte meneer Thorbecke, u had iets prachtigs gemaakt voor de mensch, maar in deze tijden zoekt Rutte en andere regeringsleden net als een bende criminele straatmarokkanen de ruimte om deze in te nemen omdat het gewoon kan. Omdat het om hun voordeel gaat en niet om dat van de inwoners.
Uw prachtige PD kwam uit een tijd waarin mensen het een eer vonden om Nederland te dienen. Maar nu leven we in een tijd van graaiers en wegkijkers en wordt uw systeem van binnen uit vercorrumpeerd door mensen zoals Rutte. Liberalen nota bene. U zou u omdraaien in uw graf.
Bedankt, meneer Thorbecke voor datgene dat u gecreëerd heeft. Maar net als DOS moeten we nu verder. Misschien naar wWndows 7, misschien naar linux? Maar we moeten echt verder. Echt. Amen.

appeltjesgroeneweide | 23-12-14 | 11:22

Daarnaast heb je dan nog minder te stemmen, nu kan je tenminste 18 maart het kabinet en kornuiten wegstemmen. Dus als het kabinet dan kan blijven zitten staat de meerderheid daarachter en/ of achter de constructieve oppositie/ gedogers/ meeregeerders. Van het CDA weten we ook dat ze voor wat macht bereid zijn hun moeder en kinderen te verkopen, zie Haarsma over de vrije artsenkeuze. Dus dan wordt het beleid breed gedragen. Het wordt lachen als D66 dan het kabinet kan laten vallen en het dan niet doet, landsbelang enzo.......

bijna_raak | 23-12-14 | 11:21

Die gasten stemmen tegen de WNT omdat ze weten dat ze dit soort salarissen NOOIT zullen krijgen in het bedrijfsleven. Hun argument, dat de overheid dan uit de pas loopt met het bedrijfsleven, is dan ook de grootst mogelijk kak die we ooit hebben gehoord. Waarom gaan ze dan niet in een bedrijf werken, als zij zo een salaris willen? Juist, omdat het ze het niet krijgen! Fucking verliezers.

NACademicus | 23-12-14 | 11:17

De Kamervoorzitter (ook VVD) had gisteravond ook even moeite met het uitspreken van het vonnis dat het wetsvoorstel was aangenomen.

Jan Marijnissen | 23-12-14 | 11:17

Dr zitten helegaar geen ondernemers in de 1e Kamer. Alles komt uit de ambtenarij, onderwijs, zorg en de zieligenindustrie.

Piet Karbiet | 23-12-14 | 11:14

Net zoiets als de Raad van State met Donner, Deetman en Sorgdraager zeker, nee dank u, dan liever de 1e Kamer. Geen bijbaantjes betekent natuurlijk wel meer betalen, maar gezien het belang maakt een 7 miljoen niet zoveel uit, als de zorgverzekeraars alleen al een paar miljard reserves kunnen 'vormen' in een paar jaar, heeft u dus geschokt, valt vast onder die enorme groei van de zorg......

bijna_raak | 23-12-14 | 11:13

"hup, afschaffen die soos in de Senaat en vervangen door een Constitutioneel Hof. "

Neen, alleen afschaffen wanneer er een correctief bindend referendum over alle onderwerpen voor in de plaats komt.

ProAsfalt | 23-12-14 | 11:12

Maatregel tegen graaien is al genomen: 130% van ministerssalaris voor topbestuurders. Waarom nu weer meewerken aan linkse symboolpolitiek, om hier weer een stukje vanaf te halen?
Natuurlijk wel frappant dat veruit de meerderheid van deze top(?)-ambtenaren en bestuurders uit de semipublieke sector oud-PvdA-ers betreft.

Djep Stem | 23-12-14 | 11:12

Van Rossem, je strijdt met Quid om de plek van mijn favoriete GS-auteurs. Ga zo deur.

Prze***walski | 23-12-14 | 11:12

Het lijkt me verstandig om rugnummers te noteren opdat we later kunnen terughalen wie daar voor henzelf en wie daar voor het volk zitten.

Bad Ass Justice | 23-12-14 | 11:12

En dan zijn er toch nog genoeg mensen die zeggen dat ze volledig achter deze regering staan!
Man man man man

mood | 23-12-14 | 11:12

Vroeger ging je voor minder al op de brandstapel.

Robuust | 23-12-14 | 11:12

necrosis | 23-12-14 | 11:09
Sorry, was niet eens een beste link.
Google maar eens wat meer op Evert de Glint.

Cuyahoga | 23-12-14 | 11:11

Het wordt echt steeds erger en onbeschaamder. Wat een onkunde weer.

xtree | 23-12-14 | 11:10

Tja, hoe moeten de leden van de VVD anders hun geld verdienen? De meeste VVD-leden die ik ken, en alle politiek actieve VVD-leden die ik ken, werken óf in de ambtenarij óf in de semipublieke sector. Het is een partij die het altijd heeft over ondernemen, maar de mensen die de partij besturen doen heel weinig aan ondernemen en nog meer aan het uitmelken van de Nederlandse belastingbetaler dan de gemiddelde bijstandsmoeder met een designertas in de Bijlmer.

Nequebard | 23-12-14 | 11:10

ok stem dus nooit meer vvd!

en idd goed idee afschaffen die eerste kamer.

Ir. Wilhelmus | 23-12-14 | 11:10

@Supermatthijs | 23-12-14 | 11:02
Nu al aan de drank? verklaart een hoop.

Bad Ass Justice | 23-12-14 | 11:09

Dit kabinet moet vallen! En dan komt er weer een nieuw kabinet, en dan wordt alles beter!! \o/

John McClane | 23-12-14 | 11:09

@Cuyahoga | 23-12-14 | 11:06
Dit soort linkjes is heel erg slecht voor mijn bloeddruk!

necrosis | 23-12-14 | 11:09

Het is wat extreem, en het land is er door kapot gemaakt, maar de afgelopen paar jaar mag toch eindelijk wel alle Nederlanders ervan overtuigd hebben dat de politiek er helemaal niet is voor de burger?

BekiekUtMoar | 23-12-14 | 11:09

Laat maar. Close up van een senator.

appeltjesgroeneweide | 23-12-14 | 11:08

even off topic, maar waar slaat dat fotootje op? Lijken in de kast? Ouwe lijkenpikkers?

appeltjesgroeneweide | 23-12-14 | 11:07

Heleen Dupuis van Volks Verlakkers Doordikendun was ook tegen verlaging topinkomens.
Heeft waarschijnlijk niets te maken met het feit dat zij als voorzitter van de Raad van Toezicht van WoonZorgcentra Haaglanden verantwoordelijk is voor het salaris van crimineel Evert de Glint:
www.omroepwest.nl/nieuws/29-11-2013/vo...

Cuyahoga | 23-12-14 | 11:06

PVV had eigenlijk gewoon moeten tegenstemmen om een nieuwe crisis uit te lokken.

Ih8yousf | 23-12-14 | 11:06

18 maart volgt de afrekening.
En heel rap daarna landelijk.
Dit land is kapot gemaakt door dit kabinet.
Terwijl ze straks allemaal lekker met die dikke vette pens met de vrindjes aan het kerstdiner zitten, worden de rijen voor de voedselbanken langer.
En pissen er meer dementerende bejaarden hun broek vol, of blijven verplicht op bed liggen.
Met dank aan dit kabinet.
God, wat ben ik ze toch spuug en spuugzat.

Maya de Blij | 23-12-14 | 11:03

@necrosis | 23-12-14 | 11:00

Ik denk heel voorzichtig dat we het een keer met elkaar eens zijn. Ik neem er ééntje op.

Supermatthijs | 23-12-14 | 11:02

Het probleem met de senatoren is niet hun bijbaantjes, maar hun politieke achtergrond. Sluit (ex-)politici uit van het senatorschap en verbiedt verbindtenis met bestaande politieke partijen, dat zou al een hoop schelen.

Muxje | 23-12-14 | 11:02

Proberen VVD, D66 en CDA zo de elite weer aan zich te binden?

Hobbykip | 23-12-14 | 11:01

Alsof in Nederland een constitutioneel hof wel onafhankelijk zou zijn. Het grootste deel van de rechters in Nederland is links en houdt er bijbaantjes op na. Waaronder baantjes die rechtstreeks in gaan tegen de trias politica (Kamerlid, ministerie van justitie, etc).

Barani517 | 23-12-14 | 11:01

Tijd om die 1e kamer eens grondig aan te pakken inderdaad. Machtsspelletjes hebben hun geloofwaardigheid teniet gedaan.

Supermatthijs | 23-12-14 | 11:01

@peppievankokkie | 23-12-14 | 10:58
Bij vieze politieke spelletjes horen vieze pica's...

necrosis | 23-12-14 | 11:00

Ik snap het probleem niet, dan verhogen ze toch gewoon het salaris van de ministers?

Kaas de Vies | 23-12-14 | 10:59

Ik word niet goed van dat vieze plaatje. Doe es niet.

peppievankokkie | 23-12-14 | 10:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl