Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. COALITIE VERZINT ONGRONDWETTELIJKE LIST

EINDSPEL! Er zijn hekken geplaatst bij het Ministerie van Algemene Zaken van MinPres Rutte. Journalisten moeten hun legitimatie laten zien. Woordvoerders, voorlichters en spindokters zijn ingevlogen. Hennis is naar binnen gegaan, om zich bij Rutte, Zijlstra en Schippers te voegen. In dat Torentje zaten de drie met de PvdA-top. Minister Blok komt er ook aan. Partijvoorzitter Keijzer en vice-voorzitter Van Ark zijn er bij. Campagneleider Dijkhoff is naar binnen. Enfin: iedereen die er toe doet. De ontknoping van de Kerstcrisis/de slotact van het Kerstcircus kan ieder moment beginnen. Mooi op tijd voor het Acht Uur Journaal...
PEILINGEN: VVD en D66 ieder op 27 zetels in de Politieke Barometer.
Terugblik: Gebeurtenissen eerder vandaag in dit topic.
Kamer: 19u30 extra regeling van werkzaamheden in de TK. LIVE op KERSTCIRCUS24.
Update 19u28: PvdA gaat nu ZELF een debat aanvragen met de MinPres over het Zorgwet-debacle. Kostelijk machtsspelletje.
Update 19u40: PvdA en VVD willen vanavond nog een debat. Hoe laat? Géén idee: "Er is nog geen oplossing."
Update 19u54: Frits Wester krijgt sms uit het Torentje: Ze gaan er uit komen.
Update 20u04: Schaduwpremier Pechtold ook weer aangeschoven in het Torentje, samen met die twee kleingristelijken. Onbekend of ze kipnuggets hebben meegebracht. Het zoveelste oplapakkoord van dit kabinet is in zicht.
Update 21u54: Gerucht: CU & D66 willen ná het Torentjesoverleg (nu nog gaande) óók nog fractievergaderen. Debat begint dus echt pas heel laat.
ANP Alarm 22u20: STAATSSECRETARIS MARTIN VAN RIJN: KABINET BLIJFT ZITTEN.
Update 22u25: Crematorium Drie kwamen zojuist stampvoetend uit het Torentje. Alledrie géén akkoord met coalitie bereikt. Wel kwamen Pechtold, Slob en Staaij bozig over. Wat de indruk wekt dat PvdA & VVD de Grondwet en het Staatsrecht echt maximaal proberen te buigen om hun zin (= machtsbehoud) te krijgen.
Update 23u00: Brief van Rutte (PDF) over Zorgwet. Debat volgt nu spoedig. Schippers gaat wet opnieuw indienen. Er wordt een list toegepast. Venijn van de brief zit in de staart: de Tweede Kamer wordt omzeild cvq buitenspel gezet.
LOL: Wachtende pers zingt Kerstcrisisliedjes.
Folklore: Klederdracht en zang. Folklore, net als de Nederlandse democratie. ANP-30361607.jpg ANP-30361611.jpg

Reaguursels

Inloggen

"Is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen?"
De pillen fabrikanten zijn natuurlijk alleen in naam commerciële instellingen. Ze hebben door de staat gegarandeerd monopolie en kunnen voor hun wanproducten vragenbwat ze willen.
"hun grootste vraag is "Hoeveel winst wordt er gemaakt",en hoelang kunnen wij de patiënt deze medicijnen verkopen, in plaats van te genezen"
Dat klopt. Samen met hun handlangers in de ziekenhuizen proberen ze iedereen chronisch ziek te maken. Ik kan dan ook alleen maar zeggen: slik hun troep niet want je wordt er sowieso niet beter van. Er zijn neer dan genoeg alternatieven. Medicijnen die je moet mijden als de pest zijn bijvoorbeeld bloeddrukverlagers en cholestetolverlagers. Als je geen suiker en granen meer eet gaan die kwalen vanzelf over.

henkou | 19-12-14 | 12:39

De pluche zetels worden betaald door multinationals, het patiëntenbelang speelt geen enkele rol meer in de huidige politiek, getuige de "mooie baantjes" die ex-politici na hun nut toebedeeld krijgen. Is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen? hun grootste vraag is "Hoeveel winst wordt er gemaakt",en hoelang kunnen wij de patiënt deze medicijnen verkopen, in plaats van te genezen.

hovawart | 19-12-14 | 12:07

Daisai | 19-12-14 | 05:57

U schijnt landsadvocaat te zijn schijnbaar. Een avbm kan pas ingezet worden bij een al bestaande wet. Een wet die dus door de 1 ste kamer wordt afgewezen is geen bestaande wet. En de maatregel ambv zal dus door een rechter naar de prullenbak verwezen kunnen worden. Als duidelijk blijkt dat de maatregel gebruikt wordt om daarmee de afgewezen wet er toch doorheen te drukken.. grondwettelijk is het dus niet in orde. Het is zoiezo geen democraties proces en de maatregel was daar zeer zeker niet voor bedoeld. Iets wat de Liegende VVD ook weet. Vandaar dat ze geen details van de uitspraken van de lands advocaat wilde prijsgeven. Waarin de advocaat gezegd zal hebben dat je de maatregel kan gebruiken,maar de mogelijkheid bestaat om hem rechterlijk te laten toetsen. En de rechter het alsnog het naar de prullenbak kan verwijzen. Omdat het wel zeer schimmig is.

tweetybird | 19-12-14 | 12:00

Waar een minister zich op de vlakte dient te houden over haar persoonlijke voorkeuren, lapt Edith Schippers deze regels volledig aan haar laars, de farmaceutische industrie is de grootste industrie ter wereld,grote institutionele beleggers en talloze vooraanstaande pensioenfondsen stoppen hun beleggingen in farmaceutische bedrijven. Wat te denken van al die miljardenboetes die de farmaceutische industrie continue opgelegd krijgt, er sterven meer mensen door medicijnen dan door geweld kijk eens op ‘Corruptie in de farmaceutische industrie’, Schippers naast God, of de Duivel?

hovawart | 19-12-14 | 11:55

kerstreces? en dan zo lang? stelletje nietsnutten daar in de 2e kamer. Ze kennen hun dossiers niet, ze lopen de kantjes er van af en ze zijn alleen maar bezig met hun eigen belang. Bah, stelletjes nietsnutten. Afschaffen die 2e kamer, de 1e kamer doet zijn werk veel beter.

denoorman | 19-12-14 | 09:42

Hoeveel GS-ers hier hebben er eigenlijk ooit op die ondemocratische VVD gestemd?
En hoeveel PVDA-ers misschien ook nog? Supermatthijs misschien?

knerf | 19-12-14 | 09:25

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 22:57

na een aantal van Uw plempsels gelezen te hebben toch maar even een reactie:

vrije artes keuze is niet alleen dat je bijvoorbeeld de raad van de huisarts kan opvolgen, het is ook de verzekering (...) dat in het merendeel van de ziekenhuizen voldoende specialisten beschikbaar zijn voor overleg en bijstand mocht een behandelaar er alleen niet uitkomen.
In veel 'moeilijke' gevallen zie je immers dat de behandelaars een intern consult plegen bij aanpalende expertises.
Dit zal bij een zorgfabriek a la ingekochte 1000 oliebollen wellicht niet meer zo makkelijk mogelijk zijn.
Verder is het ontwikkelen van nieuwe inzichten natuurlijk ook afgelopen indien je een ziekenhuis met bijvoorbeeld wel een dietist maar geen hartspecialist inricht.

Daarnaast toch nog even ingaan op de oliebollen: je kunt geen 1000 behandelingen voor, ik noem maar een dwarsstraat, een hersenbloeding inkopen.
Wat gebeurt er dan als meneer 1 er na 4 weken weer bovenop is en naar huis kan en persoon 2 blijvend kasplant is? Hoe past dat in het inkoop plaatje? Of koop je een gauss curve in? (eng)

Daarnaast lijkt het me wel zo dat de zorgverzekeraars verplicht zijn jegend de Europese wet om een pakket aan te bieden waar de vrije keuze in blijft bestaan. Dan vraag ik me weer wel af wie nu eigenlijk straks de ziekenhuizen afgaat om te turven hoeveel van wat er beschikbaar is...

nono_einstein | 19-12-14 | 07:33

Dit is niet in strijd met de grondwet, het is heel normaal dat wanneer een wet er niet door komt dat er daarna overleg word gevoerd met de tweede en eerste kamer, zoals ook in die brief staat.

Daisai | 19-12-14 | 05:57

Thorolf | 19-12-14 | 02:10

Hmmm u heeft niet goed geluisterd. Houston er is een problemo. Wat had wilders zeer goed verwoord. O ja dat ariecslob zei dat als het kabinet vasthoud aan de amvb de cu niet meer meewerkt aan het wetsvoorstel. Oeps dat had u vast niet gehoord. Gelukkig ik wel. Dus vvd die zo zeker van hun zaak leken. Wat nu. Yep big trouble in pluche paradijs. Nu wordt het kiezen of delen. Of de nette weg en de eerste kamer respecteren als het weer sneuvelt of einde pluche. Want zo kun je het ongeveer uitleggen. Want stel dat ook de sgp ontevreden blijft. Dan is het over en sluiten. Ben dus benieuwd. Wilders zal vast om dat antwoord vragen. Laten ze de amvb vallen of niet. Zo niet weg steun van CU

tweetybird | 19-12-14 | 02:37

Voorspelling: de C3 doen toch mee om zo te doen lijken dat onze Technocratie een Democratie is. Kabinet blijft, wet gaat door en ze gaan over tot de orde van de dag, namelijk rustig een 4 weken met kerstvakantie. Ach.... the untouchables hebben het zo zwaar......

Thorolf | 19-12-14 | 02:10

Ineens weet je het je stemt voor de pvde dieren. Die meid is niet alleen lekker maar ook nog slim. Het was de eerste die echt verwoorde wat de nederlander ondertussen denkt. Pure pluche plakkers. Totaal niet bezig met het volk maar met zichzelf. Hoe blijf ik op het pluche plakken. Nou met seconde lijm. Super goed betoog van die mevrouw. Kwam gelijk met de kern. Wat vindt de nederlander nog van dit kabinet. Nou duidelijker kon ze niet zijn. Al had ik het wat meer op de wilders manier gezegt. Gewoon kut. Maar het is een zeer verstandig mens. Dat is wel duidelijk. Je zou bijna de partij ,de partij voor de mensen gaan noemen. Wij het nederlandse volk. Mag hopen dat die partij toch eindelijk ook wat meer zetels gaan krijgen. Zou de politiek goed doen. Die zeikstra is trouwens een regelrechte pinnokio.

tweetybird | 19-12-14 | 02:06

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:39

En dat is dus volksverlakkerij. . De avmb wordt dus hefl anders uitgelegd door de vvd als zoals die bedoelt is. Die amvb is ein het leven geroepen om via bestuurlijke maatregelen een wet aan te passen. Nu komt het mooie. De wet is dan voor de tweede keer verworpen dus bestaat niet. En kun je dus ook niet met een avmb aanpassen. Want wat de vvd wil is niet aanpassen maar gewoon uitvoeren als zijnde wet via een amvb. En dat is dus werkelijk de eerste kamer negeren en de democratie uitlachen. De VVD geeft zijn geheel eigen uitvoering aan de amvb. Staatsrechtelijk is de amvb dus puur om te kunnen ingrijpen in een bestaande wet om naderhand in landsbelang wat aanpassingen kunne te doen en niet om een afgewezen wet er alsnog door te drukken. De nieuwe vvd tiranie dus. Het debat is weer een lachertje. Die kale bracht het er trouwens echt xlecht vsnaf. Hij was al drie keer weggerend. Zo'n haast had hij om weg te komen.

tweetybird | 19-12-14 | 01:50

Waarom zijn er dan nog 1e en 2e kamers, als je toch alles via een 'algemene maatregel van bestuur' kan oplossen? Waren we maar een dictatuur...

banter | 19-12-14 | 01:28

Ik kijk nog. Vraag me echter steeds meer af wat de heren (m/v) voor koffie drinken. Mijn Nespresso-apparaat brouwt aardig sterke bakkies, maar krijg nu wel spleetoogjes.

Driewerf Hoezee | 19-12-14 | 01:08

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:51

betere positie van de patient, bla bla, i miljard, bla bla

mr Fawlty | 19-12-14 | 00:48

in de reserve pot van de commerciele ziekte verzekeraars zit 4 miljard,waar dat voor nodig is
zal de duivel weten,ze draaien dus overwinsten
haal er een miljard uit.
de commentaren geven een voorstelling dat er een vorm van corruptie bestaat,belangen verstrengeling eerste en 2 de kamer,dan kan die 1 ste kamer beter opgeheven worden,heeft geen nut meer volksverlakkerij.
dat zijn we trouwens wel gewend,vooral met deze vruchtjes
ze gaan nog maar even door met hun handje plak begonia
de tripartite fossielen willen een nieuw wetsvoorstel
zo heurt het

soledad | 19-12-14 | 00:26

positie van de patient verstevigen, zegt Samson.

mr Fawlty | 19-12-14 | 00:25

nog een leuke van Samson,
qualiteit verbeteren voor betere zorg

mr Fawlty | 19-12-14 | 00:16

niet om aan te horen, Samson in het debat.
Volgens hem is alles alleen maat ten gunste van de patient.

mr Fawlty | 19-12-14 | 00:13

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:57
Nee, het Kabinet staat op vallen omdat maar WEER EENS een paar PVDAers hun eigenbelang voorop stellen. Zo van: IK niet op een hogere verkeisbare plaats dan ga IK niet akkoord. Of dat nou in het belang van mijn kiezers is of niet, IK WIL ER BETER VAN WORDEN. Schijtvolk!

Hijo del Sol | 19-12-14 | 00:00

heeft iemand stats bij de hand om Thorbecke te laten zien hoeveel de verzekeraars verdient hebben ?

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:59

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:51

ik een communist ? Spoor jij wel helemaal ?
Wat ben jij toch naif, sinds wanneer hebben zorgverzekeraars geen belang bij winst maar wel bij goede zorg ?
Het cabinet staat op het punt om te vallen omdat ze (schippers) willen toegeven aan de winstwens van de verzekeraars.

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:57

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:49
Verzekeraars hebben belang bij een goed product en goed imago. Wat jij stelt staat gelijk aan communisme waarbij alleen de overheid tot het beste resultaat zou komen. Daar geloof ik niet zo in.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:51

Het debat begint. Tot later.

K1100 | 18-12-14 | 23:50

En het begint....

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:49

ProAsfalt | 18-12-14 | 23:35
Naar het zich nu laat aanzien zet de PvdA nu haar eigen senatoren buitenspel om maar in het pluche te kunnen blijven zitten. Hoezo geen schuld?

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:49

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:36

wat kan jij dom lullen.
1. verzekeraars hebben geen belang bij jouw gezondheid maar bij winst.
2.Specialisten zijn overwegend zelfstandige ondernemers die in maatschappen fungeren.
Verder heb ik het idee dat de genuanceerdheid jou een beetje boven het hoofd groeit. Lees dit eens.
denoorman | 18-12-14 | 23:39

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:49

K1100 | 18-12-14 | 23:45
Precies. Maar we moeten niet zo naïef zijn dat ziekenhuizen geen misbruik maken van het systeem, of dat ze geen debet hebben aan een slecht declaratiesysteem. Het zijn vast goede mensen die daar werken, maar geen heiligen.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:49

bakoenin | 18-12-14 | 23:45
Tja, VVD/PvdA heeft in TK meerderheid, dus daar zullen ze geen problemen hebben. Maar of D66 en SGP in EK hiermee in kunnen stemmen, vraag ik me af.
.
Op Wiki staat: "Over de vraag of de vertrouwensregel ook geldt ten aanzien van de Eerste Kamer bestaat in de wetenschappelijke literatuur onenigheid. Het proefschrift van mr. Frank de Vries 'De staatsrechtelijke positie van de Eerste Kamer' verdedigt de stelling dat de vertrouwensregel ook geldt m.b.t. de Eerste Kamer."
.
In dat geval zou EK Schippers naar zich kunnen roepen en haar dan bedanken voor haar geweldige jaren. D66 en SGP zouden dit gewoon niet moeten willen.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:47

@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:36
Die idiote prijzen die ziekenhuizen in rekening komen door een totaal ondoorzichtig declaratiesysteem. Als er voor een ingegroeide teennagel € 2800 gerekend wordt zit er iets structureel fout.

K1100 | 18-12-14 | 23:45

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:40
Inderdaad is dit per decreet regeren, de eerste en de tweede kamer worden buitenspel gezet.
Iedere zichzelf respecterende politicus zou nu in opstand moeten komen.
Dit is verkrachting van alle democratische principes.
Heil Rutte, Heil Samsom, Heil Schippers. Godverdomme.

bakoenin | 18-12-14 | 23:45

Het lijkt wel een soort van staatsgreep van de pvdavvd. Of zeg ik nu iets geks?

lady blabla | 18-12-14 | 23:42

Die Samsom is geen haar beter geworden met de nieuwe spindokter aan zijn zijde. Hij blijft maar lullen en niets zeggen.

ristretto | 18-12-14 | 23:41

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:31
Maar moet EK dan ook niet met de rest van het zorgakkoord instemmen? Dat moet toch ook daar eerst worden goedgekeurd? En is D66/SGP/CU/Drie van de PvdA in EK dan zo naïef dat ze niet voelen aankomen dat de minister per decreet gaat regeren. Ik snap het even niet hoe ze het voor zich zien.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:40

K1100 | 18-12-14 | 23:32

ik heb al zo'n idee wie die artsen worden waar je dan nog terecht kan als gewone man.

Dr. Ali Kahboel (niet erkend diploma uit Somalie)
Johmandha (erkend genezeres)
Klazien uut Zalk.....
...

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:40

het primaire belang van de zorgverzekeraars is lage kosten en geld verdienen de gezondheidszorg en het belang van de patient staat onderaan. En er wordt een tweedeling aangebracht tussen mensen met geld en mensen zonder geld en uiteindelijk wordt het voor iedereen slechter en duurder en de zorgverzekeraars vullen hun zakken.

denoorman | 18-12-14 | 23:39

Mastermattie | 18-12-14 | 23:26
De raad van state kijkt alleen naar het juridische aspect en de uitvoerbaarheid van deze amvb. Komt er gewoon doorheen en legt geen extra gewicht in de schaal.

Het punt is dat men de eerste kamer buitenspel dreigt te zetten omdat deze niet instemt met de voorkeur van het kabinet. Dit is een unicum en heeft grote consequenties voor de status van de eerste kamer en de politiek in zijn geheel. Immers: waarom zouden anderen straks nog wel wat doen met de beslissing van de eerste kamer? AMVB,tje en je kunt gewoon door. Zover is de PvdA dus bereid om te gaan voor het pluche!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:39

Samsom zegt dat zijn EK-fractie voor is. Jammer dus.

/me gaat gedesillusioneerd hard drinken.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:38

Bitterballen gaan weer de vrieskast in.
www.telegraaf.nl...
Eurotokkie | 18-12-14 | 23:31

.
Tot zover de democratie... wat een volksverlakkerij zeg... ongelooflijk... TERINGHONDEN !!!

tejootje | 18-12-14 | 23:37

K1100 | 18-12-14 | 23:32
Of totdat ziekenhuizen beter gaan functioneren en alle overhead, gekke maatschappen (Balkenende-norm voor artsen graag) enz. gaan aanpakken. Je schrikt je wezenloos wat ziekenhuizen soms durven te vragen voor sommige ingrepen. Als daar een aanjager komt om dat te verminderen, dan zou dat prachtig zijn. Uit zichzelf doen ze het heel duidelijk niet. Verworven rechten en zo. En voordat je het weet, staan er weer duizenden artsen (20-urige werkweek, 150k per jaar overheidsgeld) op het Malieveld.
Het is leuk en makkelijk om af te geven op zorgverzekeraars als zijnde het grote kapitaal (boeehhhhhh), maar het is echt wat genuanceerder.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:36

nooit meer een sexloze minister president zonder vrouw of kinderen die zijn was naar zijn moeder brengt en rond rijdt in een oude saab..

denoorman | 18-12-14 | 23:36

@Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:21
Volgens mij is het in dit geval nu juist de PvdA die opkomt voor de parlementaire democratie door in de eerste kamer zonder last en ruggespraak te stemmen en nu wil de VVD, mevr Schippers, volharden om de vrije artsenkeuze ondemocratisch alsnog aan banden te leggen.

Wellicht ten overvloede wijs ik u erop dat ik geen hoge hoed op heb van PvdA maar in dit geval kan ik ze, althans de eerste kamer PvdA, niets verwijten.

ProAsfalt | 18-12-14 | 23:35

Ik ben eigenlijk geen voorstander van de EU, maar hier in Den Haag zitten zo'n prutsers dat ze net zo goed de regering maar kunnen opheffen en Brussel de wetten kunnen laten maken. Of nog beter, hef dit land op en maak ons een deelstaat van Duitsland, dan krijgen we goedkopere benzine, meer werkgelegenheid enz enz

denoorman | 18-12-14 | 23:34

Misschien is het tijd om het totaal plaatje maar gewoon te hervormen. Alleen mensen laten regeren die daadwerkelijk iets bereikt hebben binnen de maatschappij, dan dit stelletje omhoog gevallen leraren die hun eigen hachje probeert te redden en als een klein kind haar zin loopt door te drammen... Ik stel voor minder partijen, minder poldermodel, minder besluiteloosheid en alleen nog de beroepsbevolking laten stemmen, aka de belastingbetaler.

Pianopoetser | 18-12-14 | 23:34

Misschien is het tijd om het totaal plaatje maar gewoon te hervormen. Alleen mensen laten regeren die daadwerkelijk iets bereikt hebben binnen de maatschappij, dan dit stelletje omhoog gevallen leraren die hun eigen hachje probeert te redden en als een klein kind haar zin loopt door te drammen... Ik stel voor minder partijen, minder poldermodel, minder besluiteloosheid en alleen nog de beroepsbevolking laten stemmen, aka de belastingbetaler.

Pianopoetser | 18-12-14 | 23:34

tweetybird | 18-12-14 | 23:27
Ik denk dus dat dat wel meevalt. Ik ben er ook niet voor dat zorgverzekeraars te veel macht krijgen (fuck hen en fuck hen hard), maar het zijn in mijn ogen wel de enigen die deze hele babyboom-zorg-explosie in betaalbare banen kunnen leiden. De overheid kan het niet. En die goedbedoelende amateurs van de ziekenhuizen ook niet. Dus geven we de zorgverzekeraars de juiste randvoorwaarden mee. Maar mind you: er is op geen enkele manier sprake van een volledig liberaal speelveld, laat staan neo-liberaal speelveld. Daarvoor zijn er veel teveel van die voornoemde randvoorwaarden

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:32

@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:15
Ik heb ook een restitutiepolis. Die is nu nog een tientje duurder. Maar dat gaat snel veranderen. Ze willen iedereen bij de door hun aangewezen artsen hebben en daarom zullen de premies voor vrije artsenkeuze torenhoog laten stijgen in de volgende jaren.
Tot alleen de echte elite het nog kan betalen.

K1100 | 18-12-14 | 23:32

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:23
Dat zou je idd denken. Maar gezien het feit, dat ze wel achteerin een auto achterkamertjes politiek bedreven, is dat nogal onzeker.

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:27
Dat ben ik helemaal met je eens, al hoewel het de vraag is of veel van die mensen deze zaak wel helemaal zullen volgen.

Vigil | 18-12-14 | 23:31

Muxje | 18-12-14 | 23:19

zorgverzekeraars spelen gewoon onder een hoedje met de multinationals en ons cabinet heeft het nakijken.

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:30

De 1e kamer heeft hiermee zijn nut bewezen. Een verademing ten opzichte van de tweede kamer die bestaat uit een stelletje nietsnutten en cariere politici. Pieter Omtzigt natuurlijk uitgezonderd!

denoorman | 18-12-14 | 23:28

Muxje | 18-12-14 | 23:19
Als ik het goed begrijp wordt die miljard bespaard door kwantumkorting. En je kunt wel 1000 oliebollen van merk A bestellen, als er risico is dat de mensen ineens 100 andere oliebollen willen, dan koop je er geen 1000 in en vervalt kwantumkorting. Zorg is extreem veel te duur, en deels komt dit doordat wij honderden ziekenhuizen hebben die door goedbedoelende amateurs worden geleid. Net als WoCo's. Dat hier, middels een dergelijke kwantumkorting, wat professionalisatie bij komt, vind ik alleen te prijzen.

Maar sec gezien zal het geen miljard opleveren lijkt me zo, aangezien het toch nauwelijks voorkomt. Bovendien bieden ook steeds minder ziekenhuizen alle behandelingen aan. Dus dat maakt het ook goedkoper: beter 1 sectie in een provincie waar 100 patiënten komen, dan 10 secties waar ieder 10 patiënten komen; kwaliteit zal bij die ene sectie ook hoger zijn dan bij het dorpsziekenhuis.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:28

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:19

Hmmm een gutmensch ben ik nou niet bepaald. Ik vind wel dat mensen nu iets afgenomen wordt waar ze recht op hebben in nederland. Een zorgstelsel voor iedereen dat nu door de vvd aan alle kanten word afgebroken. Ik zeg terug naar het ziekenfonds. Toen hadden we zulk gezeik niet zo erg. En de premie was stukken lager. Het gaat in deze ook niet om de belangen van het volk maar van de zorgverzekeraars. Zeg maar die instelling waar mevrouw schippers een groot kerstpakket van krijgt. Of mag ik dat weer niet zeggen. Onder het mom we besparen 1 miljard. Ja ja. Ze bedoelt we geven weer 1 miljard aan de grote graaiers in de zorg. De heren op de hoge posities. Besparen doen we er geen flikker mee.

tweetybird | 18-12-14 | 23:27

Vigil | 18-12-14 | 23:21
Er liggen vannacht weer heel wat mensen wakker , en dit niet om de politiek , maar hoe ze deze maand moeten rondkomen .

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:27

Muxje | 18-12-14 | 23:12
tweetybird | 18-12-14 | 23:14
En DAT is nou een bangmaakscenario dat nooit praktijk zal worden. Jullie taktiek is die van angstzaaien om je zin te krijgen.
Om de doodeenvoudige reden dat verzekeraars dan ook alle reiskosten moeten gaan betalen, waardoor e.e.a. weer veel te duur wordt. Dat is niet effient en daarom zal een verzekeraar altijd de verschillende soorten zorg over het land gespreid willen hebben.

Hijo del Sol | 18-12-14 | 23:26

@Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:10
@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:12

OK, Om eerlijk te zeggen weet ik in deze ook niet precies van de hoed en de rand en probeerde ik alleen te verwoorden wat de Nieuwsuur interviewer suggereerde.

Als ik het goed begrijp komt het alsnog in de Eerste Kamer maar omdat het dan door de Raad van State is heengegaan zou de druk hoger kunnen liggen om er alsnog in mee te gaan, is dat correct?

Mastermattie | 18-12-14 | 23:26

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:19

wat een domme reactie van u op tweety. Gezondheid wensen voor nederland heeft niets met gutmenschdenken te maken.
En wij zijn niet in een positie om randvoorwaarden te stellen, daar gaat het nou juist om en dat was u blijkbaar even ontgaan.

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:25

Zoals het nu lijkt zijn de VVD en minister Schippers gebogen voor de PvdA senatoren.

SamKoeman | 18-12-14 | 23:25

Vigil | 18-12-14 | 23:21
De SGP kan hier toch niet mee akkoord gaan zou je denken.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:23

harbi | 18-12-14 | 23:19
Geloof me dit is een vies spelletje,ze proberen werkelijk er alles aan doen,om in die zadel te blijven zitten,puur machtsmisbruik en machtsgeil.

ron78 | 18-12-14 | 23:22

Misschien is het een goed idee om een overlijdensverzekering af te sluiten voor dit terminale kabinet?

Mastermattie | 18-12-14 | 23:22

Zijn ze er nu al uit i.p.v. door te zwetsen over deze wet?! Want het komt er toch wel.

ps: klokkenluiders zijn nergens populair en worden via de achterdeur weggewerkt blijkt wel weer.

speedy_con33 | 18-12-14 | 23:22

Mag ik nog een bitterbal, ze zijn wel lekker.

koekje erbij? | 18-12-14 | 23:22

Ik ben benieuwd hoeveel mensen er na deze bizarre show van volksverlakkerij er nog vertrouwen in de NLse politiek hebben.
De democratie is zo goed als afgeschaft, al mag de Tweede Kamer straks nog wat murmelen en misschien tegen het eind hoofdelijk stemmen.

Vigil | 18-12-14 | 23:21

ProAsfalt | 18-12-14 | 23:14
Klopt, maar het is toch vooral de PvdA die hier onnoemelijk faalt. Een partij die zegt sociaaldemocratisch te zijn, om vervolgens de eerste kamer, haar eigen senatoren en de burger buiten spel te zetten om op het pluche te kunnen blijven zitten. Ze verloochenen nu werkelijk alles en iedereen!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:21

@SamKoeman | 18-12-14 | 22:59
Die is even de feiten checken

Mastermattie | 18-12-14 | 23:20

@J.R. Thorbecke 23:15: Als we het basispakket gewoon weer van staatswege gaan aanbieden verwacht ik eerder dat we een tientje besparen, of nog meer. Verzekeraars zorgen voor een *enorme* overhead. Bovendien geloof ik niet dat dat miljard ook daadwerkelijk bespaard gaat worden zonder de kwaliteit van de zorg (die toch al beroerd is) verder aan te tasten. Tenslotte is een miljard op de totale zorguitgaven peanuts, als we daarvoor een fundamenteel punt moeten opgeven, namelijk de vrije artsenkeuze en het achterwege blijven van bemoeienis van verzekeraars met de zorg zelf. Dat is dat tientje wel waard.

Muxje | 18-12-14 | 23:19

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:14
Dat lijkt mij ook. Voor zover het kabinet staatsrechtelijk al de mogelijkheid heeft om de Eerste Kamer buitenspel te zetten lijkt dat me meer iets voor in oorlogstijd. Dit riekt naar puur machtsmisbruik.

harbi | 18-12-14 | 23:19

tweetybird | 18-12-14 | 23:14
Klinkt heel sociaal en heel leuk en heel nobel en heel gutmensch en zo. Maar hoeveel mensen denk je vragen momenteel voor een andere arts en wat voor type mensen zijn dit denk je? Ik verzeker je: dit zijn mensen die die 10 euro extra kunnen betalen. En wat betreft de afstanden, dit zijn randvoorwaarden die je kunt stellen. Dus dat er minimaal dat in een omtrek van dit moet gedaan kunnen. En wat ik al schreef: ziekenhuizen specialiseren zich al. Vrijeartsenkeuze of niet.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:19

@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:15
Of als je niet wil 10 euro minder. Waarom altijd meer.

koekje erbij? | 18-12-14 | 23:19

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:15

Maar vergeet niet dat tien euro voir u mischien weinig lijkt maar het voor heel veel mensen wel veel geld is. Die tien euro hebben zij nodig om te kunnen eten. Ja echt die mensen zijn er ook. Die kunnen die tien euro niet meer ophoesten. En dat zijn er ondertussen meer als u mischien denkt. Eigenlijk waren we veel beter af met het ziekenfonds. Dat blijkt wel weer.

tweetybird | 18-12-14 | 23:18

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 23:15
Misschien veeg jij met 10 euro je kont af maar voor anderen is 10 euro per maand best wel veel .

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:17

tweetybird | 18-12-14 | 23:14
Hear, hear!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:16

Muxje | 18-12-14 | 23:12
Geweldig! Maar dan betaalt u 10 euro per maand meer. Zie verder mijn plempsel van 22.57.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:15

Hijo del Sol | 18-12-14 | 23:03

Hmmm bekijk het nu ook eens van de andere kant waarbij de patient helemaal naar de andere kant van nederland moet reizen omdat er bij hem geen arts zit die de zorgverzekeraar wil betalen. Stel dat de ene dokter jouw kan genezen maar niet bij die zorgverzekeraar zit en je te horen krijgt dat je knie wel gerapereerd kan worden maar je wel veel pijn en wat kraken zult houden omdat jij die niet verzekerde arts niet kan betalen. Dan ben ook jij niet blij. Artsenkeuze wordt voor de elite en jij mag naar de arts die niet het beste is maar het goedkoopst. Omdat jij zoveel geld niet hebt. Je gaat de rijkere en de armere dus ook nog herkennen aan krakende knieen. En daarvoor is het een heel slecht plan. Enkel de zorgverzekeraars varen er wel bij. Van bezuinigen is geen sprake want die miljard wordt verdeelt onder de hoge heren. Wij nederlanders schieten er werkelijk geen enkele flikker mee op. Meer premie gaan we uiteindelijk toch wel betalen. Zowel linksom als rechtsom.

tweetybird | 18-12-14 | 23:14

harbi | 18-12-14 | 23:08

als zelfs de npo dat al zegt mag je wel aannemen dat het flink mis is.
Dit is gewoon een onrechtmatige staatsgreep aan het worden.

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:14

@Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:06
Vergeet de VVD, in het bijzonder mevrouw Schippers, ook niet te vermelden.

Kortom, de partijen hebben niets op met de parlementaire democratie, laat staan met de directe democratie.

ProAsfalt | 18-12-14 | 23:14

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 22:57
Het gaat erom dat zorgverzekeraars niet te veel te zeggen moeten krijgen.

quackel | 18-12-14 | 23:13

SamKoeman | 18-12-14 | 23:08
Nou, als ik dat miezerig mannetje was, dan liet ik het klappen eigenlijk.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:13

quackel | 18-12-14 | 23:11

Debat over een dood paard ?

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:13

@Hijo del Sol 23:03: Liever dat dan iemand die met de taxi naar de andere kant van het land moet omdat daar toevallig de kliniek zit waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Zorgverzekeraars moeten de rekeningen vergoeden en NIETS anders, dat hadden Plasterk e.a. goed door. En dat betekent dat je met een verplicht vast basispakket die verdomde verzekeraars helemaal niet nodig hebt. Ik ben een groot voorstander van de vrije markt, zolang de markt functioneert. En dat doet 'ie onder de verzekeraars niet. En ik wil al helemaal niet dat de verzekeraars zich ook nog eens met de zorg zelf gaan bemoeien.

Muxje | 18-12-14 | 23:12

Mastermattie | 18-12-14 | 23:07
AmvB wordt volgens mij slechts gebruikt voor het inkleuren van de wet door de minister (bijvoorbeeld dat het Eigenwoningwaarde-forfait van 0,65% naar 0,7%). Hier moet volgens mij een heel akkoord goedgekeurd worden. Dat zou een minister niet per AmvB moeten kunnen doen. Dat zou dan betekenen dat het zonder vrijeartsenkeuze richting EK gaat, het daar goedgekeurd worden, en dan alsnog 'de wet inkleuren'. Ik weet niet of de PvdA-drie dat zomaar pikken. PvdA'ers zijn strontvervelend, maar niet totaal achterlijk. Althans, niet allemaal.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:12

Als we een keer democratisch afspreken dat dit mogelijk is, ok. Maar tot die tijd is dit een soort fluwelen staatsgreep.

harbi | 18-12-14 | 23:11

@Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 22:50
Maar als oma naar Nijmegen moet omdat het daar goedkoper is. Wie betaalt het heenenweer gereis dan? Zorgverzekeraar?

koekje erbij? | 18-12-14 | 23:11

Debat vanaf 23.45u

quackel | 18-12-14 | 23:11

-Voor de SGP en de CU: What would Jesus do?
-Voor de echte liberalen (dus niet voor Mark Rutte): What would Churchill do?
-Voor de echte VVD-ers (dus niet voor Mark Rutte): Wat zou Wiegel ervan zeggen. Graag met spoed een verslaggever naar Friesland voor een live verslag van Wiegel. Hij zou Rutte en Edith Schippers wel eens even flink de oren wassen vermoed ik zo..

denoorman | 18-12-14 | 23:10

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:05

net als de partij dus, die draaien al sinds de oprichting, meer dan 40 jaar terug, met alle winden mee.
Wel progressief dus, die houden wel van wat verandering op z'n tijd. Wel jammer dat ze dat constant doen.

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:10

Mastermattie | 18-12-14 | 23:07
Nee, dit is de eerste kamer buitenspel zetten nadat de uitkomst van de toetsing je niet bevalt. Is nog nooit gebeurd in Nederland en men zet er het bestaansrecht/geloofwaardigheid van de eerste kamer mee op de helling. Alles voor het pluche.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:10

"Uiteraard past het niet binnen de staatsrechtelijke verhoudingen om op
voorhand garantie te krijgen voor succesvolle behandeling in beide Kamers."
Nee, maar dat is wel eerst geprobeerd.

quackel | 18-12-14 | 23:09

Uit de brief: " Uiteraard past het niet binnen de staatsrechtelijke verhoudingen om op voorhand garantie te krijgen voor succesvolle behandeling in beide Kamers . Maar gelet op de analyse die het kabinet heeft gemaakt van de parlementaire behandeling en de aanpassingen die het kabinet bereid is te maken op het wetsvoorstel heeft het kabinet er vertrouwen in dat de behandeling van het aangepaste wetsvoorstel succesvol kan worden afgerond."

Met andere woorden: Er wordt wat gesleuteld aan het wetsvoorstel om de PvdA senatoren tegemoet te komen. D66, CU en SGP zullen op voorhand niks toezeggen, maar uiteindelijk wel overstag gaan.

SamKoeman | 18-12-14 | 23:08

Volgens de NPO wil het kabinet mogelijk de Eerste Kamer passeren en per decreet gaan regeren, via een algemene maatregel. Dat klinkt heel eng.

harbi | 18-12-14 | 23:08

De interviewer van Nieuwsuur suggereert dat men een list aan het verzinnen is om, wanneer de wet wederom verworpen wordt in de eerste kamer, de eerste kamer buiten spel te zetten door gebruik te maken van "Algemene Maatregel van Bestuur"
Zie: www.eerstekamer.nl/begrip/algemene_ma... .
Dit is eigenlijk gewoon de 1e kamer omzeilen.

Mastermattie | 18-12-14 | 23:07

Lol, gewoon de eerste kamer (inclusief je eigen senatoren) buitenspel zetten en via een ongekende bestuursmaatregel je zin doordrijven. Alles voor het pluche. Dit is het ware gezicht van de PvdA!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 23:06

Der Wilhelm von orangen Ohlibohl.
Gans sweriges situatisijoon Max, weist du was einen formateur ist ? Da geht mien urlaub und ich hatte so hard gearbeitet laste jahr. Wass zagst du Max ? Du vestehet kein Deutsch ?
Ah, das kumt gut aus, ich spreche kein Deutsch neither.
Max ? Ich hatte immer getacht das du from Eustrijch war.
Was zagst du, argentina ? Where isten das, italy ?

mr Fawlty | 18-12-14 | 23:05

Om kwart voor twaalf begint het vuurwerk zeggen ze net.

tweetybird | 18-12-14 | 23:05

denoorman | 18-12-14 | 23:02
D66 kiezers zijn labiel , vandaag is het ja morgen is het nee .

Eurotokkie | 18-12-14 | 23:05

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 22:57
JUIST
Dat is precies mijn punt.

Hijo del Sol | 18-12-14 | 23:04

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:55
Als onfortuinlijke bezitter van een op maat gemaakte knieprothese o.g.v. een verbrijzeld tibiaplateau weet ik maar al te goed wat e.e.a kost. Ik vind het alleen maar onzin dat ik mee moet betalen aan iemand die alleen vanwege het bestaan van de vrije artsenkeuze met een een taxi naar het andere eind van het land gaat reizen omdat daar een dokter zit die ze aantrekkelijker vindt dan degene die om de hoek zit.

Hijo del Sol | 18-12-14 | 23:03

bij de laatste peilingen waren de kiezers van D66 het meest tevreden over het kabinet!? Kiezers van andere partijen wilden dit kabinet in meerderheid weg hebben. De uitzondering was de D66 kiezers waarvan de helft wilde dat het kabinet bleef zitten. Pechtold zit in een zetel. Er wordt D66 kabinet uitgevoerd. En Pechtold blijft stijgen in de peilingen en maakt nauwelijks vuile handen. Pechtold zal er wel voor zorgen dat deze gedeukte coalitie voorlopig nog blijft zitten.

denoorman | 18-12-14 | 23:02

John Doorzon | 18-12-14 | 22:53

Hmmm ik weet het niet maar het lijkt mij een rare manier om zetels te scoren. Volgens mij verliezen ze er alleen nog meer zetels mee. Onbetrouwbaar. Senatoren met een ruttegraat. Senatoren van de pvda. Die zich laten omlullen terwijl ze de wet hebben weg gestemt. Rare jongens zou asterix zeggen over die pvda-ers. Want je had zetels gewonnen door je rug recht te houden en te zeggen als senator de eerste kamer heeft gesproken en daarmee uit. Schippers ga maar terug naar de tekentafel. En kom dan maar weer eens terug. Zo had het gehoord. Nu is de eerste kamer verworden tot een lachertje. Het stelt niks meer voor zo blijkt wel. Ze willen van de vvd de eerste kamer zelfs gaan negeren. Dus die kamer kan wel opgeheven worden en de democratie is om zeep. En dat hebben de pvda senatoren laten gebeuren. Op naar nul zetels.

tweetybird | 18-12-14 | 23:00

Waar is Feynman eigenlijk?

SamKoeman | 18-12-14 | 22:59

John Doorzon | 18-12-14 | 22:53
Lol, dat is dan mooi niet gelukt!
De partij was al instabiel en nu blijkt ook nog eens dat Samson zijn eigen senatoren niet onder controle kan houden. Als kiezers érgens niet van houden, dan is het verdeeldheid en gerotzooi in een partij. De bizarre constructie die men nu wil optuigen om dit erdoor te krijgen is het begin van het einde vor deze coalitie.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 22:58

Hijo del Sol | 18-12-14 | 22:48
Vind ik eigenlijk ook. Ineens heeft Nederland naast 16 miljoen bondscoaches ook 16 miljoen kenners van de gezondheidszorg die precies weten dat het op locatie B beter is dan op locatie A. Degenen die zo krampachtig beschermd worden nu, die gaan echt niet stel op sprong eisen dat ze door een andere arts behandeld gaan worden, daar zijn ze niet mondig genoeg voor of ze kennen hun rechten niet. Dat ziekenhuizen zich gaan specialiseren, en dat je dus moet gaan reizen voor bepaalde behandelingen, dat is al aan de gang.

Dus ik denk dat de vrije artsenkeuze vooral gebruikt gaat worden door hoogopgeleiden die in hun kringen gehoord hebben dat je toch echt arts X van ziekenhuis Y moet hebben. Dat is hun goed recht, maar laat hen dan die 10 euro per maand zelf betalen. Nu gaat iedereen ervoor betalen. Maar goed, dit zal wel weer te genuanceerd zijn voor de vrijeartsenkeuze-brigade.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 22:57

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:46
Uiteraard,bitterballen voor een bitter (ex)kabinet

ron78 | 18-12-14 | 22:55

Hijo del Sol | 18-12-14 | 22:48

waarom ? Omdat je gezondheid je grootste goed is.
Heb jij wel enig idee wat het gaat kosten als je serious ziek wordt ? Hoe kun je nou zeggen dat mensen zelf maar moeten betalen als ze beter moeten worden.
Met zo'n instelling zou je bij isis snel naar de top klimmen.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:55

Weet u trouwens dat het allemaal toneelspel is om het PvdA zetelaantal wat op te piepen? Zschwanzon en Vieze Trui gaan zich straks op de borst stampen: Kijk een wat de PvdA voor, domme kiezer, geregeld heeft!!! That's all folks. Prettige kerstdagen.

John Doorzon | 18-12-14 | 22:53

John Doorzon | 18-12-14 | 22:51
Er wordt genoeg aan dode paarden getrokken, dus bitterballen en kroketten te over.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 22:53

Bitterballen mogen natuurlijk op de feestelijke avond niet ontbreken .
Eurotokkie | 18-12-14 | 22:46
Hopelijk toch wel Kwekkeboom?

John Doorzon | 18-12-14 | 22:51

Hijo del Sol; dat is precies de kortzichtigheid van de burgers waar de PvdA op rekent voor haar stemmen.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 22:50

Natuurlijk zijn de gedoogpartners kritisch. Die hopen er nog een uitruil uit te slepen.

harbi | 18-12-14 | 22:50

tweetybird | 18-12-14 | 22:39

hebben ze veranderd, oorspronkelijk was het: vereniging voor vrijheid en democratie.
Of ik ben echt dement aan het worden !

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:49

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:47
Ja peggie gaat voor Minister President van Nederland dit is nu wel duidelijk.

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:49

Als je ook goed luistert naar pechtold dan weet je dat het in zijn nadeel is om het kabinet te laten vallen. Hij zit als een prins. Toch veel in de melk te brokkelen hebben maar niet afgerekent worden. Vooral de pvda is de kop van jut. Maar hij zal zijn macht wel tonen doir ze dadelijk in dat debat te laten zweten. Geloof mij maar. Dit zal hij op echte d66 manier uitbuiten tot en met. Tsja slim. Uiteindelijk zal hij wel prins willen blijven. Dus hij zal wel niet zover gaan om ze te laten kelderen. En weer red pechtold het kabinet.

tweetybird | 18-12-14 | 22:49

@ lady blabla 22:46

''En daarna met VVD en CDA even een degelijk kabinet met een meerderheid in Tweede en Eerste Kamer in elkaar timmeren. Met D66'er Hans Wijers als premier?

Het zou veel Nederlanders een fijne kerstvakantie bezorgen. We zijn er aan toe.''

Wat een schrikbeeld, maar helaas een reële optie.

Desmoulins | 18-12-14 | 22:48

Ach, hou toch allemaal op! Waarom moet ik meebetalen aan een snob die zonodig een (second) opinion wil gaan halen bij een arts die in Radbout-Nijmegen praktiseert, terwijl het OLVG-Amsterdam om de hoek zit?!
Als je dat wil, betaal je dat maar lekker zelf!!
.
Maar eigenlijk gaat het daar helemaal niet om/over; het gaat hier maar weeres over PVDA'ers die hun eigenbelang boven dat van hun kiezers stellen.

Hijo del Sol | 18-12-14 | 22:48

tweetybird | 18-12-14 | 22:39

mooi comment,
straks 27 pvv'ers in de oppositie en peggie in de problemen.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:47

Eerst de TK in het donker laten staan , minachting voor de rest van NL en nu? een truuk om de democratie te omzeilen? de C3 leek allerminst gelukkig, vraag me af hoe de TK reageert. Gekker kunnen we het niet maken, ondemocratischer wel.
Dit soort slachters van de democratie verdienen een langzame pijnlijke dood. en uiteraard niet in het ziekenhuis dichtbij want dat is niet gecontracteerd.

hakbarry | 18-12-14 | 22:47

ron78 | 18-12-14 | 22:43
Bitterballen mogen natuurlijk op de feestelijke avond niet ontbreken .

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:46

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:39
Doe maar een whisky´tje. Een dubbele graag!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 22:44

Koffie staat klaar,chips.We zijn klaar met dit kabinet.. mag ik dat zeggen,ja dat mag ik zeggen!!

ron78 | 18-12-14 | 22:43

SamKoeman | 18-12-14 | 22:37

De eerste V staat officieel toch voor vereniging ?

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:43

Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig , het kabinet hangt al 3 dagen aan de galg , het is gewoon over en uit .

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:41

Nou, even wachten tot die autiist uitgebazeld is over Noord-Korea en dan graag wat live footage!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 22:41

Wij blijven ook nog even zitten toch ? Spannend.
Ik heb verse koffie gezet, iemand ?

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:39

lady blabla | 18-12-14 | 22:21

We hopen het eigenlijk allemaal. Maar meneer pechtold kennende speelt die dit gigantisch uit. Natuurlijk wel het goed recht van de gedoogpartners. Want het kadootje wordt ze natuurlijk op deze manier wel aangereikt. D66 kan nu zeker zijn positie verstevigen. Dat is het politieke spelletje. Al ben ik niet zo van d66 en pechtold. In deze kan ik hem geen ongelijk geven. Pakken wat je pakken kan. Politiek is ook soms keihard. En pechtold kan nu natuurlijk veel macht binnenhalen. Als dit kabinet blijft zitten. Want nu heeft hij in weze de macht gepakt. Als je goed tussen de regels doorkijkt. Het kan toch raar lopen in de politiek. Dat het aanblijven van het kabinet nu in weze in handen is van de gedoogpartijen. Kan niet anders zeggen als zeer slim gespeeld van meneer pechtold. De man die zijn moeder nog verkoopt aan brussel. Maar je zal mij nooit horen zeggen dat meneer pechtold dom is. Nee dat is hij zeer zeker niet. Hij is juist 1 van de slimste. Niet regeren maar toch veel macht hebben en overal buiten blijven omdat hij niet mee regeerd. Hij kan dus nooit afgerekend worden. Waar pvda en vvd dat dadelijk wel gaat gebeuren. Zo zie je maar. Ik vind de man werkelijk een kwal. Maar politiek gezien is het 1 van de slimmere en sluwere. En dat is wat je nodig hebt om in de politiek te overleven.

tweetybird | 18-12-14 | 22:39

@ITEACHYOU | 18-12-14 | 22:35
De liberale Volkspartij voor Vrijheid en Democratie wil dat.

SamKoeman | 18-12-14 | 22:37

SamKoeman | 18-12-14 | 22:30
Thom de Graaf wil nog iets regelen voor zijn Menzis vriendje.

CoffeePatch | 18-12-14 | 22:37

Mensen met een nieuw kabinet wordt et er ook niet beter op. Nederlandse politiek is faal na faal en geeneen kabinet zingt het nog ooit uit. Enigste wat nog kan is een verandering van politiek systeem, succes dat erdoor te duwen maar anders bent u gedoemd, geen keus dus. Nieuw systeem wel zo handig en meer transparant.

analcharist | 18-12-14 | 22:36

update 22:25,

ziek ziek ziek,
Nu mag van mij het hele cabinet aan de spreekwoordelijke galg

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:36

Wat hield deze wet eigenlijk in? Geen vrije artskeuze meer? Welk welnadenkend mens wil dit? Oprotten, de democratie overwint hahaha

ITEACHYOU | 18-12-14 | 22:35

SamKoeman | 18-12-14 | 22:30
Meer dan de helft van Nederland zit te wachten op een
kabinetscrisis, maar zoals gewoonlijk leven mensen als Thom de Graaf in een andere wereld .

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:34

denoorman | 18-12-14 | 22:29
mooi geformuleerd! democratie onwaardig.

kaplaarzenverkoper | 18-12-14 | 22:34

ondoorzichtige

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:33

Zou me verbazen als het kabinet valt. De economie trekt aan, de peilingen zijn slecht, ze wachten tot het nog beter gaat. Dan kunnen ze zich op de borst slaan en roepen dat het herstel van de economie komt door hun beleid..... Laat me niet lachen....

ITEACHYOU | 18-12-14 | 22:32

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 22:21

idd, ik ben ook voor een 1ste kamer die wetten toetst op haalbaarheid en wenselijkheid. Helaas heb ik de indruk dat daar weinig sprake van is, op het moment.
Uw idee is goed en zo zou het ook moeten rollen maar nu is het een grote ondoorzichte kluwe van belangenverstrengelingen.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:32

Er zit weer een ouwe zak van D66 bij nieuwsuur te bazelen dat het in niemands belang is dat het kabinet valt. Ja wel, het kan er alleen maar beter op worden. na de 1e kamer verkiezingen in maart krijgen ze sowieso geen wet meer door de kamers.

denoorman | 18-12-14 | 22:31

Desmoulins | 18-12-14 | 22:29

bestE, lul.
Iets zegt mij dat Pechtold en consorten uiteindelijk toch zullen bukken...

Desmoulins | 18-12-14 | 22:31

lady blabla | 18-12-14 | 22:26
Pechtold zit er zo diep in hij zal uiteindelijk toegeven , maar kan dan wel achteraf vertellen dat er zwaar onbehandeld is .

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:31

Thom de Graaf: "Niemand zit te wachten op kabinetscrisis." Die man kijkt niet naar twitter of reaguurderspanelen. Men is dit kabinet zat.

SamKoeman | 18-12-14 | 22:30

Rutte en consorten hebben een glibberige constructie opgezet om het parlement buiten spel te zetten. De democratie wordt totaal om zeep geholpen. Hadden we maar een constitutioneel hof in nederland zoals in Duitsland om deze ondemocratische volksverlakkerij te kunnen verbieden. Rutte is een schande voor de VVD. Te triest voor woorden.. De meerderheid van dit land heeft het gehad met dit stelletje pluche plakkers.

denoorman | 18-12-14 | 22:29

De val van het kabinet zou echt het best kerstcadeau zijn... De zogenaamde oppositiepartijen die eigenlijk eerder een quasi-gedoogconstructie vormen, moeten nu maar eens laten zien dat zij werkelijk bij de oppositie horen. Een akkoord zou de schaamte voorbij zijn, maar goed we hebben het hier wel over een politieke elite die louter bestaat uit rancuneuze plucheklevers.

Desmoulins | 18-12-14 | 22:29

*Popcorn ronddeelt*

Jackanders | 18-12-14 | 22:28

@kaplaarzenverkoper | 18-12-14 | 22:25

Het word dan de nacht van Pechtold/c3

Duiventeeld is als het goed is akkoord

lady blabla | 18-12-14 | 22:28

Pechtold verkeert in de voor hem gunstige omstandigheid dat hij het moment kan bepalen waarop hij wil oogsten.

CoffeePatch | 18-12-14 | 22:28

@ProAsfalt | 18-12-14 | 22:22

"Pechtold is nu niet akkoord maar gaat uiteindelijk toch akkoord."

Dat is wel hoe deze man werkt inderdaad.

lady blabla | 18-12-14 | 22:26

tweetybird | 18-12-14 | 22:16

behalve natuurlijk als je zielig bent, u weet wel wie ik bedoel.
Of illegaal.
Dan is de beste zorg nog niet goed genoeg.
Waar hebben we die guilotine opgeslagen? Tijd om hem weer eens voor de dag te halen.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:25

gedraai en gekloot van het kabinet. dat wordt nog leuk. de nacht van duivesteijn is comming. kabinet gaat nat.

kaplaarzenverkoper | 18-12-14 | 22:25

Bier en Chips weer uit de kast. Dat wordt nachtwerk!!

denoorman | 18-12-14 | 22:25

Yes!!! Het kabinet gaat vallen!!

Martin Bosma | 18-12-14 | 22:23

O nee. Toch niet.
Pechtold is nu niet akkoord maar gaat uiteindelijk toch akkoord.

Dus dat wordt toch vanuit Twente naar Amsterdam gaan om een gekneusde vinger te laten behandelen.
Dat dat weer extra CO2(g) uitstoot tot gevolg heeft, is kennelijk niet van belang volgens dezelfde partijen.

ProAsfalt | 18-12-14 | 22:22

althans, geen akkoord tussen C3 en kabinet.

SamKoeman | 18-12-14 | 22:21

mr Fawlty, ik kan u niet plussen, maar u heeft zo gelijk. De eerste kamer zou de rechtsorde moeten bewaken en het land moeten behoeden van politieke hypes en ondoordachte wetswijzigingen.

Het is nu een politiek instrument. En nu kunnen we wel boos zijn op de PvdA, maar de destructieve drie zijn feitelijk dankzij misbruik van hun macht in de eerste kamer feitelijk partners geworden van het kabinet die voor hun gedoogsteun worden betaald met uitruil van gunsten die democratisch gezien anders nooit enige haalbaarheid gehad zouden hebben.

Toch ben ik voorstander van de eerste kamer, alleen zou ik eigenlijk de politieke organisaties willen verbieden hier aan deel te nemen. Selecteer random burgers met enige staat van verdienste en zonder enige politieke historie zou ik zeggen.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 22:21

Einde kabinet?

lady blabla | 18-12-14 | 22:21

Geen akkoord (Pechtold en Van der Staaij)

SamKoeman | 18-12-14 | 22:21

pechtold is het er niet mee eens...

lady blabla | 18-12-14 | 22:20

Hoor ik nu goed Nieuws op Nieuwsuur?

ProAsfalt | 18-12-14 | 22:20

tweetybird | 18-12-14 | 22:12

Met begeleiders en al moeten ze toch makkelijk over de 70 gaan. Misschien zelfs wel 150. Ziedaar onze nieuwe bezetting van de TK. Kan nooit slechter uitpakken dan met dat zooitje ongeregeld wat er nu zit te plakken.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:19

tweetybird | 18-12-14 | 21:55
Ja, dat bedoel ik nou ook.

ZZP-er | 18-12-14 | 22:18

Is wel fijn. Lig je in de kreukels. Zeg maar lig je dood te gaan . Komt de dokter . Ik kan u redden geen probleem. Ware het niet dat u bij de verkeerde zorgverzekeraar zit. Nu gaat u dood. Nee best een lekker voor uitzicht. Zo word nederland van over bevolkt ontvolkt. Gezwellig. Maar we hebben 1 miljard bespaard hoezee.

tweetybird | 18-12-14 | 22:16

De bal ligt nu bij de lik partijen.

lady blabla | 18-12-14 | 22:16

Kortom de liberale VVD steunt beperking in keuzevrijheid en de socialistische PvdA levert de armere bevolking uit aan de graaizucht van verzekeraars. Mijn politiek kompas moet herijkt worden.

mr. coffee | 18-12-14 | 22:15

Jammer.
Maar al was het kabinet gevallen; veranderen doet er toch niks.

Slipsnifter | 18-12-14 | 22:15

ProAsfalt | 18-12-14 | 22:05

het begint echt enge vormen aan te nemen. Ten eerste zou het zo moeten zijn dat, als een wetsvoorstel niet door de 1ste kamer komt het in die vorm moet worden afgeblazen. Ten 2de zouden zorgverzekeraars daar helemaal geen invloed op mogen hebben.
Nu zie je dat er net zolang gedraaid wordt tot er een compromis is, heel slecht en vooral heel ondemocratisch.

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:14

Blij gemaakt met een gemummificeerde mus. PvdA kies rotte eieren voor ons geld.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 22:12

Niet iemand een bazooka over ofzo? In 1 klap weg met die oplichtersbende.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 22:12

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:04

Die zingen wel redelijk verstaanbaar. Maar ja die zijn ook net als mij niet zo van de moeilijke woorden. Ik weet wel wat ze betekenen opschrijven is een heel ander verhaal. Dan ook nog zo kippig als de pest en te trots voor een leesbril en dan krijg je geheel nieuwe woorden in de nederlandse taal. Zoals Ruttegraat. Het nieuwe woord om een draaiende pvda-er te beschrijven.

tweetybird | 18-12-14 | 22:12

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:05
Ach laat die kontelikkers toch .

Eurotokkie | 18-12-14 | 22:10

Nieuwsuur:
Er schijnt een list verzonnen te zijn om alsnog de vrije artsenkeuze aan banden te leggen.
Zo zegt de verslaggeefster van Nieuwsuur dat de zorgverzekeraars ook tevreden moeten zijn.
Hoezo moeten de zorgverzekeraars tevreden zijn? Wie is er nou de baas in dit land? De zorgverzekeraars (slechts 4 stuks) of de regering samen met de Staten-Generaal?

Wat is dit voor een land?

Of je wordt geregeerd door een dictator (Poetin) of je wordt geregeerd door de Multinationals en/of de zorgverzekeraars.

ProAsfalt | 18-12-14 | 22:05

update 21:54,
hoezo willen cu en d666 vanavond nog fractie vergaderingen?

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:05

tweetybird | 18-12-14 | 21:55

of de jostiband

mr Fawlty | 18-12-14 | 22:04

De val van het kabinet zou in het landsbelang zijn. Dit kabinet heeft nog nooit iets in het landsbelang gedaan. Dus blijft het zitten. Jammer, maar waar.

MAD1950 | 18-12-14 | 22:01

Piet Karbiet | 18-12-14 | 21:53

Dat dictee was arabisch voor mij. Zelfs met een doventolk erbij had ik het nog niet goed gedaan. Hahaha.

tweetybird | 18-12-14 | 21:56

Mensen die een béétje politiek op de hoogte zijn zouden toch moeten weten dat die draaikonten van de PvdA never nooit uit zichzelf zullen opstappen. Dit is al de 2e nacht van Duivenstein...... Deze keer werkt het toneelstukje echter averechts: ze komen nóg instabieler over dan ze al waren!
Roemer en Wilders rekenen er straks mee af in het debat, de kiezer in maart.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 21:55

Als we het kabinet nou massaal laten vallen en een miss verkiezing houden waar de prijzen zijn dat ze het land een tijdje mogen regeren. Volgens mij zou dat niet slechter uitpakken en npo politiek krijgt de hoogste kijkcijfers. Ik zeg DOEN. Ik ga toch liever ten onder aan mooie vrouwen als door lelijke sukkels.

tweetybird | 18-12-14 | 21:55

@tweetybird | 18-12-14 | 21:24

Korreckt. Had u ook veel vouten in dat dikthee?

Piet Karbiet | 18-12-14 | 21:53

Het bericht dat het de goede kant op gaat is alweer 2 uren geleden.

SamKoeman | 18-12-14 | 21:52

Spannend! Waar kan ik betten!?

sercencer | 18-12-14 | 21:51

Maffe Kabinet Rutte 2 ook... de laatste 10 jaar is er niets anders gebeurt dan vallen. De PvdA en VVD staan in de peilingen niet goed voor en dus doen ze er alles aan om te voorkomen dat ze vallen want dat zou desastreus zijn en dan het moment dat Wilders een proces aan zijn broek krijgt. Jongens hou er maar mee op en kom met een nieuw systeem. Als het volk ingrijpt is het hek van de dam.

sercencer | 18-12-14 | 21:47

Glas, plas en alles bleef zoals het was...
Landsbelang!

Desmoulins | 18-12-14 | 21:47

@tweetybird | 18-12-14 | 21:24
ruttegraat, LOL

koekje erbij? | 18-12-14 | 21:46

tweetybird | 18-12-14 | 21:41
Met bril gaat t veel beter he?

ZZP-er | 18-12-14 | 21:44

Gatsie het is weer gedaan.... Zwarte dag democratie.

lady blabla | 18-12-14 | 21:43

ZZP-er | 18-12-14 | 21:37

O is wel goed joh. Had van mij niet echt gehoeven hoor. Is toch vaak een beetje in de strijd van reageren. En eerlijk is eerlijk dat kabinet laat ons allemaal in spanning.

tweetybird | 18-12-14 | 21:43

Wie zegt dat er geen alternatief is voor dit wanstaltige kabinet heeft het fout.
Ik hou nu drie alternatieven over:
-PVV.
-SP.
-Dierenpoes.
Al het overige is oud ijzer.

ZZP-er | 18-12-14 | 21:42

Iesch toneel iesch kultuur.

Latrinalia | 18-12-14 | 21:41

Ach ik zeg maar zo we hadden weer wat te reaguren. Zal met kerst wel effe afkicken worden. Een kabinet dat twee a drie wekern niet blundert. Kunnen ze niet gewoon heel 2015 met kerstreces blijven. Is de crisis ook opgelost.. En als ze denken dat de crisis is opgelost maken die kabinets sukkels een foutje. De crisis dat ze blijven zitten is voor ons nederlanders pas begonnen. Dat is veel erger toch. Zelfs die politieke milfs maken dat niet goed.

tweetybird | 18-12-14 | 21:41

tweetybird | 18-12-14 | 21:24

Ook VVD is bezig zichzelf te slopen zo.
Beide naar de 0 zou niet zo fout voor het land zijn.
Dat is pas landsbelang.

beware_reageert | 18-12-14 | 21:40

Ik kan Rutte's verhaal al dromen. In het landsbelang zijn ze uit gekomen, het nieuwe voorstel wordt nog beter en gaat eigenlijk nog meer besparen, ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen, er wordt aan de zorgen tegemoet gekomen. Bier en Chips blijft in de kast, neem een dubbele cognac met vers grapefruit sap. Het wordt een sombere kerst....

denoorman | 18-12-14 | 21:39

Hoi Tweety,
je bent dan hier en dan weer daar, ik raak helemaal in de war. En ook door jouw schrijfsels.
Ik heb op het andere net mijn excuses aangeboden. Graag nog even kijken.

ZZP-er | 18-12-14 | 21:37

Nou, dat was het dan.

ZZP-er | 18-12-14 | 21:34

Glas plas was,deze lui zorgen wel dat ze kunnen blijven zitten,wat het ook kost.Het volk verdient zo veel beter.Maar helaas.

ron78 | 18-12-14 | 21:33

Tsja ben ook bang dat dat illegale vuurwerk en de champagne terug gezet kunnen wordrn. Tsja wilders is nog niet monddood en uitgeschakeld dus die knullige roversbende zal wel op het pluche blijven zitten. Rutte zijn eerste zin kun je wel raden. In het landsbelang. En na zwasr overleg hebben we besloten om door te gaan.Kots. landsbelang had geweest oprutte. Maar ja geen betonnenplaat voor de kop maar de hele ddr muur voor de kop. Tsja kerst in het pluche is toch fijner. Waar moet je anders ganzelever van vreten en dure champagne van zuipen. Niet te vergeten de cuba sigaar. Maar 1 geluk is er wel. De pvda kan het hierna echt schudden. Hoe kom je van je laatste zetels af. Nou zo. Voor mij een waar genoegen . Voor de partij zonder ruggegraat.maar met een ruttegraat. Een in mijn ogen een echt staatgevaarlijke partij. De weg met ons kliek. Nou ja uitstel is geen afstel. Geef het nog drie maandenmaar dan is het echt einde oefening. Zeker voor de pvda. Denk dat die het provinciaal ook niet echt best meer doen. Gokje. Hahaha. Dacht het niet.

tweetybird | 18-12-14 | 21:24

Hennis ook binnen? Gezellig DoMiBo of meteen snel nog even kruisraketten bestellen?

John Doorzon | 18-12-14 | 21:20

@eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 20:52


Heb eerst de worstenbroodjes 24 uur in het varkensvet gelegd.
Hoi Samir en Soeraija!

Piet Karbiet | 18-12-14 | 21:17

Ga maar rustig slapen, de beslissing valt pas ver na middernacht. Om dan morgen met pijn in de onderbuik aan de nieuwe dag te beginnen. Haha we hebben ze weer gefopt, het domme gepeupel. Strategie is, leidt ze af met een eem hoop gedonder richting Wilders, en ze vergeten bijna waar de nachtvergadering over ging.Dit land is moreel en mentaal faillet,maar dat zijn we al decennia.

Archy Bunker | 18-12-14 | 21:11

vidamax | 18-12-14 | 21:05
Alle hoop is dus gericht op SGP en CU als staatsrechtelijk geweten, welke nu in het torentje zitten om te worden bijgepraat. Laten we hen wijsheid toewensen en voor onszelf bidden.

tipo | 18-12-14 | 21:10

Helaas dat tuig blijft daar gewoon zitten. Ze komen er gewoon uit.

bosmaloot | 18-12-14 | 21:07

Beroep = Boerenlul | 18-12-14 | 21:00
Je kan inderdaad beter nu 3 PvdA'ers de schuld geven dan in maart door de kiezer te worden weggestuurd.

CoffeePatch | 18-12-14 | 21:04

Doorgaan = dom met de aanstaande provinciale verkiezingen in het zicht. Als ze niet nu vallen doen ze dat wel over 3 maanden want dan zit de 1e kamer helemaal dicht.
Verder bljf me verbazen ik nog nooit een min van financien zo makkelijk 1,1 Mld euro zien uitgeven terwijl die niet eens nu hoeft te betalen. Lak aan de kiezer dus.

Beroep = Boerenlul | 18-12-14 | 21:00

Gaat niet vallen volgens de media. bah.

lady blabla | 18-12-14 | 21:00

@Mastermattie | 18-12-14 | 20:57
Alleen jammer van de datum bij het artikel

Mastermattie | 18-12-14 | 20:58


Piet Karbiet | 18-12-14 | 20:47

LOL! Geen speklapjes op de barbecue?

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 20:52

@eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:48

Was net nog even op het kerstdiner van mijn dochtertje;

Heerlijk; Gluhwein en dan de mammaloehoofddoekjes zittend op de grond. Vol met hun schuldgevoelens.


Piet Karbiet | 18-12-14 | 20:47

Care | 18-12-14 | 20:31
heb je een paar zoektermen misschien?

ZZP-er | 18-12-14 | 20:44

laatste bericht van de tele-graf

Een akkoord tussen de regeringspartijen VVD en PvdA over de deze week verworpen zorgwet van het kabinet is ,,in zicht''. Bronnen rond de coalitie meldden dat donderdagavond.

Daarmee zou de val van het kabinet zijn afgewend en er een einde komen aan de crisis van de afgelopen dagen op het Binnenhof. Die ontstond toen een wetsvoorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid dinsdagmiddag in de Senaat werd weggestemd. Dat gebeurde doordat drie PvdA-Senatoren met de oppositie tegen de wet stemden.

Uitvoerige onderhandelingen tussen VVD en PvdA in het Torentje van premier Mark Rutte hebben geleid tot het verzoek aan het ministerie van Schippers om een en ander schriftelijk te formuleren. Als dat stuk terugkomt van Schippers' ministerie, gaan VVD en PvdA voor mogelijk een laatste ronde om de tafel. ,,Het gaat de goede kant op'', aldus een bron in het Torentje.

Even daarvoor hadden PvdA en VVD zich al bereid getoond om nog donderdagavond een Kamerdebat te houden met premier Mark Rutte, zoals de oppositie eerder op de dag had gevraagd. Voor dat debat moet premier Mark Rutte de Kamer via een brief informeren over de situatie. Aan een oplossing van het probleem wordt nog hard gewerkt, zei vicefractievoorzitter Martijn van Dam van de PvdA in een verwijzing naar het coalitieoverleg in het Torentje.

witchmaster | 18-12-14 | 20:40

@tipo | 18-12-14 | 20:34

Ik hoorde het net , en terecht

witchmaster | 18-12-14 | 20:38

Care | 18-12-14 | 20:31
Facebook. Opsporingsdiensten zijn er wereldwijd blij mee.

harbi | 18-12-14 | 20:37

En deze cliffhanger duurt tot? Komt toch geen plottwist. Wat een onnodige heisa. Kom eens achter het hek vandaan. Of zitten nu stiekum hun kerstborrel te houden.

Vageling | 18-12-14 | 20:34

Volgende crisis in de maak:
Eerste Kamer weigert besluit van kabinet om 1,1 miljard aan EU over te maken goed te keuren.

tipo | 18-12-14 | 20:34

Iedereen die dit kabinet zo graag ziet vallen en Feestboek heeft zou eens diverse protestgroepen moeten opzoeken.
De harde waarheid is dat we ons moeten verzamelen en hen eruit gooien, los beginnen we niet veel want ze doen meteen huilie huilie bij de ME.

Care | 18-12-14 | 20:31

Er zit soms weinig verschil tussen gematigd en extreem. Ik was altijd zeer gematigd. De laatste tijd ben ik zeer extreem gaan denken. Gek hè? Het wordt eens tijd dat wij ons als Nederlanders eens extreem laten horen aan het grootkapitaal. De misdaden van deze overheid stapelen zich op. Het hek van de dam is al verworden tot stront in de sloot. Hoog tijd voor een nieuw hek op onze dam.

WitteGrunneger | 18-12-14 | 20:31

Frits Wester is doorgaans goed ingelicht. De dames en heren politici hebben met deze theateruitvoering hun kerstbonus voor dit jaar weer veiliggesteld.

harbi | 18-12-14 | 20:28


necrosis | 18-12-14 | 20:22

Ik stel het EBI te Vught voor. En de sleutel kan weggegooid worden...

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 20:26

Een torentje vol ego's.

ZZP-er | 18-12-14 | 20:23

"Ieder fatsoenlijk mens schaamt zich voor de regeringen waaronder hij leeft", de gêne is allang voorbij, het is ongeloof geworden. Een land waar de bewoners ontheemd zijn, waar zorg en gezondheid slechts termen zijn geworden voor productieve, winstgevende bedrijven of organisaties, waar educatie, en functioneren in de samenleving tot bijzaak is gedaald, waar onvrede en tweespalt de maatschappij ontkrachten, waar geloven tegenover elkaar staan, loonkosten niet dalen, de werkeloosheid stijgt, buurlanden met sancties dwingt om ruimte te maken voor de onverzadigbare economische eenheid van Europese landen, daar hebben mijn voorouders en ik niet voor gekozen.

hovawart | 18-12-14 | 20:22

@eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 20:15
Zorg gewoon dat necrosis I een feit wordt, dan hoef je geen aangifte te doen.
Ik zou hem per direct laten aanhouden.
*gne*

necrosis | 18-12-14 | 20:22

Sommige reaguurders zijn echt achterlijk. Dit kabinet valt niet... tis puur toneelgespeel om zetels voor pvda te winnen.

Nieuws-Lezer | 18-12-14 | 20:21

Vroegah ging het hier nog over Ter Dorst... toen kon ik het tenminste volgen!

Ouwe Jood | 18-12-14 | 20:21

J.R. Thorbecke, jouw tegels snijden hout!

Windekind | 18-12-14 | 20:20

@duitse herder | 18-12-14 | 20:16
waar bemoei jij je mee ???

witchmaster | 18-12-14 | 20:18

kan ff iemand een jointje komen brengen? ??? we delen.

Centauri3 | 18-12-14 | 20:17

Hoe dan ook... het blijft politiek glibberen in Nederland. Er zijn geen professionele politieke leiders die weten hoe je leiding moet geven aan een organisatie.

duitse herder | 18-12-14 | 20:16

Waar kan ik aangifte doen tegen kereltje P. wegens landverraad?

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 20:15

Pff... kan iemand met een VOIP server even namens Brussel naar Mark bellen en zeggen dat het verstandiger is om te stoppen?

Mastermattie | 18-12-14 | 20:14

ik pak nog maar een bakkie pleur , de chips en de bier + de champagne laat ik nog ff koud staat

witchmaster | 18-12-14 | 20:14

dat krampachtige vasthouden aan elkaar heeft iets aandoenlijks.. alle landverraders verzamelen in het torentje.

(c)ZWITSUL | 18-12-14 | 20:12

Happy Crisismas everybody!

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 20:11

Vanavond dan maar massaal de straten op!?..

Enskude | 18-12-14 | 20:11

Ik kan ze zelfs niet vertrouwen om de boel op te doeken... Weer twee dagen verwachtingen scheppen om er vervolgens op te spugen.

Snikkeldrift | 18-12-14 | 20:09

witchmaster | 18-12-14 | 20:05

te laat voor Sony

Centauri3 | 18-12-14 | 20:08

Tribler heet het,zegt het voort!

Icar | 18-12-14 | 20:08

witchmaster | 18-12-14 | 20:05
Proof or it didn't happen

HetRodeGevaarLoert | 18-12-14 | 20:07

Okey ze zijn er dus uit, 2014 heeft dit kabinet dus in ieder geval overleefd.

De Reaguurder | 18-12-14 | 20:06

ff tussen door , Onderzoekers van de Technische Universiteit Delft hebben een torrentprogramma ontwikkeld waarmee gebruikers anoniem bestanden kunnen downloaden.

witchmaster | 18-12-14 | 20:05

Echt waar, hoor!
WitteGrunneger | 18-12-14 | 19:56

U vergat het 'Brave New World concept'... Elke regio zijn eigen pillendraaier met bijbehorende Krankenhaus want: u staat [b.v.] op de lijst regio Oost! met door de organisatie uitgezochte begraafplaats. lees: verbrandigsoven. [Lekker Goedkoop}

Centauri3 | 18-12-14 | 20:04

Die hekken zijn om de bevolking met hooivorken,en pek en veren tegen te houden. We hebben toch nog een appeltje met ze te schillen. Bijvoorbeeld een duizend euro die ik nooit gekregen heb maar betaald. En zo zijn er een hoop dingen. Als ze met mobiele eenheid komen zien ze quillotines aankomen . Hahaha whoeaaa

tweetybird | 18-12-14 | 20:01

ff uit de grote leugenaar alias de telegraf ...

De PvdA heeft met steun van de VVD een debat aangevraagd over het stuklopen van de zorgwet in de Senaat. Het debat zal donderdagavond nog worden gehouden, maar het aanvangstijdstip is nog niet bekend.

Het is onduidelijk of de PvdA en de VVD inmiddels nader tot elkaar zijn gekomen. Vermoedelijk proberen de coalitiepartijen op deze manier tijd te winnen.

Voorafgaand aan het debat komt het Kabinet met een brief over de stukgelopen zorgwet.

voor de gene die graag op de hoogte wil blijven

witchmaster | 18-12-14 | 20:00

Ze gaan er dus weer uit komen. Dat is al de tweede keer dat de PvdA in de Eerste Kamer concessies heeft afgedwongen van de VVD (hoewel daar dit keer meer reden voor was dan de vorige keer). God, verlos ons van dit kabinet.

Nequebard | 18-12-14 | 20:00

@ BasBr | 18-12-14 | 18:51

Sorry man, ik heb de samenstelling al ergens anders gelezen: D66, VVD, CDA, CU (christelijk rechts)

Ook de variant met GL ipv CU (christelijk links) gezien.

Ik weet echt niet of we daar zoveel beter van worden dan wat we nu hebben. Geen van de partijen in de 2eK wil met de PVV in de regering en als de PvdA de zaak laat knallen, gaat ook niemand over een maand of vier (na verkiezingen) met hen in zee. Bovenstaande coalities (als de peilingen ongeveer het zelfde blijven) lijken erg voor de hand te liggen. Hoera? Denk 't niet!

Lavero | 18-12-14 | 19:59

@overVecht | 18-12-14 | 18:21
Kan ik doen, al heb ik daar hulp voor nodig. We gooien alles online, poll vorm, stem op wat je wilt stemmen, we tellen en kijken wat het volk wil en spelen daarop in.
Basisinkomen is haalbaar mits we de 3 miljoen tax hanteren (iedereen die meer dan 3 mil op de bank heeft levert alles daarboven in, ik heb 4 mil, jammer, mag maar 3 dus ik lever 1 mil in).
-
Water hoort standaard te zijn, dus gratis. Er is onderdak zat, dus dat gaan we dan ook eens fatsoenlijk regelen.
Er is heel erg veel ruimte voor verbetering.

Care | 18-12-14 | 19:58

ZZP-er | 18-12-14 | 19:56
Helaas maar waar.. Of met zijn allen stemmen op Dierenpoes?

HetRodeGevaarLoert | 18-12-14 | 19:58

denoorman | 18-12-14 | 19:50

Maar die van de tweede kamer is toch leuker om te zien. Het is een echte milf. En dat maakt veel goed. Hahaha. Mooi rood kerstjasje heb ze aan en daaronder kerstlingerie zoals ik heb gevraagd.

tweetybird | 18-12-14 | 19:57

Glas Koning | 18-12-14 | 19:56
Dan moet er toch heel wat meer gebotxt worden.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:57

ZZP-er | 18-12-14 | 19:32
Heb ik dat gezegd? Ik geloof het niet, maar het zou ook zomaar kunnen. Hoe minder keuze en invloed op eigen geld van de consument, hoe minder vrije markt werking, dat is in ieder geval wel iets waar ik voor sta. Als u anders denkt, bent u schikt voor lidmaatschap van de PVVDA.

In het huidige systeem kunt u pakweg kiezen uit 20 labels van 3 verzekeringsmaatschappijen die miljarden winst maken op uw gezondheid. Dat er geen onzin en kwakzalvers gekozen mogen worden, daar ben ik helemaal voor, maar dat zit in de onzin-pretpakketten die bovenop de basisverzekering worden aangeboden; dat is uw eigen keuze. Dat u straks niet meer naar het ziekenhuis om de hoek mag, omdat uw zorgverzekering (net als de overige 19 varianten) een goedkopere deal vlak over de grens hebben bedongen, dat kunt u marktwerking vinden, maar dat noem ik neocommunisme.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 19:56

Mark Rutte: "Maar het gaat echt de goede kant op hoor: De vijfde colonne halen we steeds meer in huis, misdaad loont steeds beter, de veiligheid is volledig zoek, het gat tussen arm en rijk wordt steeds groter, voedselbanken hebben het nog nooit zo druk gehad, steeds meer burgers worden ontevreden, de propaganda-industrie heeft het nog nooit zo druk gehad, oudjes verzuipen in de pis, de Miele wasmachines zijn niet aan te slepen, nog nooit is er zoveel geld over de schutting gegooid, het aantal onder-water-hypotheken groeit met de dag, winkelstraten staan leeg, horeca is op de fles, zelfmoorden zijn dramatisch gestegen, islamisering is bijna een feit, Er zijn nog nooit zoveel belasting-,CJIB-, vuurwerk-, wietplantage-, rookNBSB-razzia`s geweest, enzovoort, enzovoort. Recht=krom en krom=recht: Echt waar, hoor!

WitteGrunneger | 18-12-14 | 19:56

@ HetRodeGevaarLoert | 18-12-14 | 19:54

De gulden komt sowieso nooit meer terug. Gedane zaken nemen geen keer...

Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:56

Die Hennis met haar Botox mondje. Misschien staat zij volgend jaar wel in de Playboy, kan snel gaan!

Glas Koning | 18-12-14 | 19:56

HetRodeGevaarLoert | 18-12-14 | 19:54
Ja, waar twee honden vechten om een been...

ZZP-er | 18-12-14 | 19:56

Als ze het er achter de hekken 'uit' zijn ze het er voor nog lang niet...

Icar | 18-12-14 | 19:55

D66... 27... Zetels... ?
Must.. Not.. Cry..

Dacht dat Nederland anti Europa was. Als je de gulden ooit nog terug wil stem dan niet op de Downie66

HetRodeGevaarLoert | 18-12-14 | 19:54

Kunnen we dan nu gaan aftellen?

ZZP-er | 18-12-14 | 19:54

Wat een poppenkast allemaal , laat nou maar klappen die zooi de stukken zijn niet meer te lijmen tot één geheel.

lion070 | 18-12-14 | 19:53

Ze zijn er nog steeds niet uit.....
De kop van Ton Elias staat op onweer.
Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:42

zit je naast hem dan??

bon | 18-12-14 | 19:53

Ik heb hier maar een ding over te zeggen : haal de gezondheidszorg bij de overheid weg. Maar dan ook helemaal. Waarom zouden we onze gezondheid blootstellen aan politieke willekeur? We mogen onze eigen geneeswijze al niet kiezen en straks ook nog niet welke ambtelijke kwakzalver aan ons lichaam gaat zitten prutsen. Alles wat de overheid aanraakt veranderd sowieso in stront.

henkou | 18-12-14 | 19:52

wat een slap gezever van van Milfenburg, en dat stomme gestotter. Mag ik even een teiltje..
In de 1e kamer daar hebben ze pas een goede voorzitter.

denoorman | 18-12-14 | 19:50

My God, Blok, de idioot die eigenhandig de hele woningmarkt om zeep geholpen heeft wordt als stroman neergezet als vertegenwoordiger van Kabinet. Als hij zijn waffel maar houdt.

denoorman | 18-12-14 | 19:49

Het is 19uur46. Is dat kabinet nu nog niet opgesodemieterd? We hebben verdomme niet de hele avond de tijd!

VanBukkem | 18-12-14 | 19:48

de draai-partij weet dat dit niet meer kan , het wordt hoppe in plaats van draaien

witchmaster | 18-12-14 | 19:47

Nachtwerk dus...

lady blabla | 18-12-14 | 19:46

Ghee dit kabinet doet aan Marktwerking in de zorg = legale drugsverstrekking met bij behorende parafenalia

schuif mij maar de Kliniek [Nederland is 1 groot psychiatrisch Krankenhaus] in ... tsk tsk tsk

Centauri3 | 18-12-14 | 19:45

Ours is a vibrating Universe, everything vibrates and creates all kinds of patterns. This is life.

So... be aware of your own frequency and those of others...

Icar | 18-12-14 | 19:44

Het zou mooi zijn als de zorg ook een nationaal gedefinieerde en gecontroleerde regel blijft.
Uiteindelijk zal dat ook goedkoper uitvallen.

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 19:44

tweetybird | 18-12-14 | 19:42
Het wordt erg spannend. Al vrees ik met grote vrezen voor het gedraai van de PvdA.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:43

Okay, dit was een mooi toneelstuk, kan iemand even uitzoeken wat er ondertussen achter onze ruggen heeft plaatsgevonden?

Flipus | 18-12-14 | 19:43

Ze zijn er nog steeds niet uit.....
De kop van Ton Elias staat op onweer.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:42

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:33

Hmmm niet helemaal. Er zit wel waarheid in. Ondertussen zag ik dat op het binnenhof zelfs teeven en fossiel opstelten ook zijn aangekomen. Vanavond dacht ik ook een debat en volgens rtl 4 wordt vanavond cruciaal. Dat die fossiel er nu ook is en opstelten duidt wel dat het groots wordt. Maar ja ik durf mij zelf er nog niet aan te wagen om er een voorspelling op te doen. Wel denk ik wil de pvda er in de toekomst er nog een beetje toe doen ze beter de stekker eruit kunnen trekken. Want hun schade wordt iedere dag groter. Maar dat is mijn mening. Eigenlijk denk ik zelf dat de enige die uit deze crisis winst boeken die engerd pechtold is en de pvv. Pvv wordt zeker heel groot. Of ze gaan regeren. Ik denk het niet. Dat wordt ze onmogelijk gemaakt doordat niemand er mee wil regeren. En in weze is de democratie daarmee failliet. De wil van het volk wordt daarmee niet meer gerespecteerd. Nee dat wordt heel moeilijk om een nieuw kabinet te vormen. Toch is het beter dat dit prutskabinet eindelijk valt.

tweetybird | 18-12-14 | 19:42

lady blabla | 18-12-14 | 19:37

ja

Centauri3 | 18-12-14 | 19:42

Oh wacht, update van minuut geleden, maar wellicht oud nieuws.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:41

Vallen, klappen, opsodemieteren, opbokken, optiefen, het pluche opgeven. Aub svp. Dank u!

Eduardo- | 18-12-14 | 19:40

Fd: De kabinetscrisis rond de afgestemde zorgwet lijkt te zijn afgewend. Er is tussen PvdA en VVD inhoudelijk overeenstemming over een aangepast wetsvoorstel.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:40

Volle bak ik 2e kamer zaal... oeiii

lady blabla | 18-12-14 | 19:37

@Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:33

Doe nou eens nuchter man kom op zeg

bon | 18-12-14 | 19:36

Dat Hennes erbij is is omdat zij steno kan en moet notuleren. Altijd handig zo'n Schoevers opleiding.
Osdorpertje | 18-12-14 | 18:31

die maakt gelijk een dealtje, want ons land heeft kruisraketten nodig.. aanvalswapens, en dat moet de PvdA dan ook goedvinden.

(c)ZWITSUL | 18-12-14 | 19:35

Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:07
Mwah ik denk dat D66 dat meer te danken heeft aan de dramatische VVD+PvdA plus de onzichtbare SP en GL dan aan de Hofnar. Hoe dan ook, Kereltje teert compleet op het verval van zijn opponenten, niet op eigen kracht.

Harry Turtle | 18-12-14 | 19:35

En dan vandaag bekend maken dat Wilders vervolgd gaat worden. Dat kan geen toeval zijn.

appeltjesgroeneweide | 18-12-14 | 19:35

tweetybird | 18-12-14 | 19:32
Daarboven meldt hij (verzonnen) ingelaste persconferenties en nieuws-updates.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:33

Ome Gijs | 18-12-14 | 19:26
Weet niet zeker of dat kan gezien de verplichte termijn om registreren bij de kiesraad en de lijsten in te leveren.
Partijen moeten ook de kans krijgen hun interne procedure te volgen om kandidaten te vergaren. Iedereen moet ook de kans krijgen om campagne te voeren.

BasBr | 18-12-14 | 19:32

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 19:26
Marktwerking is toch wat anders dan vrije artsenkeuze.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:32

bon | 18-12-14 | 19:30

Vind ik ook. Zag in dat geintje nou niet echt een wegjorrisje. Hahaha.

tweetybird | 18-12-14 | 19:32

De ondergang van de PvdA als Kerstkado. Nu nog hopen dat we hamsterhoofd er niet voor in de plaats krijgen en het wordt een fantastisch jaar.

broodje_kruidenboter | 18-12-14 | 19:31

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 19:29
Toch bewijst t vandaag z'n waarde, hoop ik.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:30

@Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:26
Hold your horses geintje moet kunnen

bon | 18-12-14 | 19:30

Ome Gijs | 18-12-14 | 19:26
Precies. Vier jaar stabiele meerderheden in beide kamers. Dat moeten we allen willen. Kunnen we tegelijkertijd de macht van de eerste kamer beperken. Sinds Wiegel zijn politieke move in '99 is het blazoen bevuild. Dan liever een constitutioneel Hof dat de wetten aan de grondwet toetst. Eerste kamer is een naargeestig lobbyplatform geworden. Een democratie onwaardig.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:29

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 19:23
Mee eens!
Als liberaal en vrijdenker zou ik voor Rutte moeten zijn maar dat is zo'n draaiende, liegende glibber dus dat wordt m niet.
Ik heb juist wel waardering voor Asscher.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:29

@Bo Dreksma | 18-12-14 | 18:51
Die theorieën van wijlen Pim heb ik meegekregen. Man had mooie ideeën.
En die hadden de basis dat het goed voor het volk en land waren. Mijn held.

Die had als hij MP was straker gedirigeerd. Lijkt wel een muppetshow.

Vageling | 18-12-14 | 19:27

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:23
Die wijsheid gaat sinds Balkenende 1 t/m 4 niet meer op. Het is ook niet zo dat Nederland een geliefde coalitie kwijtraakt.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:26

Zou wel prettig zijn: Eén verkiezingsdag voor eerste, tweede Kamer en dus ook provinciale Staten.

Ome Gijs | 18-12-14 | 19:26

-weggejorist-

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:26

Nootjes klaar. Maar ik vind het nog te vroeg voor bier...

Driewerf Hoezee | 18-12-14 | 19:26

zeg maar jansen | 18-12-14 | 19:15
Ik vidn uw conclusie niet zo slecht. Zolang de staat 80% van de ziektekosten betaald en het andere deel bijna volledig wordt vergoed door een verplicht pakket voor 90% af te halen bij 3 grote partijen die op een of andere manier ondanks de marktwerking miljarden winst erop kunnen maken, lijkt mij het voor de hand liggen dat de overheid hier ingrijpt.

Marktwerking in de zorg; me reedt. Het is nu een door de staat gesponsord, neocommunistisch systeem waarbij partijgenoten van de traditionele 4 dienst-uitmakende partijen de poet verdelen.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 19:26

Wat een sof dat Guusje ter Dorst nog ons land 5 miljard door de neus kan jagen(waar het met deze crises gewoon op uitdraait) Guusje pak nog een Nijmeegse joint voordat je de Toyota start, de rest van Nederland een ergernis kopje koffie, zoveel domheid, in zo'n klein land, een kleuterklas op maandagmorgen maakt zelfs betere afspraken.
Koffie, als dat nog helpt
www.youtube.com/watch?v=Y8at2Yb7wrY&a...

grindbak | 18-12-14 | 19:25

Dit wetje is natuurlijk een stok om de hond te slaan.
Blijkbaar ziet de VVD nu electorale winst door de PvdA te verraden.
Politiek blijft een smerig spel en de werkelijke argumenten zullen nooit boven tafel komen.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:25

@ Markies DeCanteclaer | 18-12-14 | 19:21

Ik stem al jaaaaren blanco. Ik zeg dat niet omdat ik pro D66 ben, het is slechts een objectieve constatering.

Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:25

Als in maart een nieuwe 1e kamer gekozen wordt dan wordt het probleem alleen maar groter, want dan komt er geen enkele wetgeving meer door de 1e kamer. Ze kunnen er beter maar nu mee kappen. Met veel verkiezingsbeloftes en leugens kan de VVD er misschien weer bovenop komen. En voor een nieuwe regering kunnen ze waarschijnlijk toch niet om de VVD heen.

denoorman | 18-12-14 | 19:24

@ J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 19:18
Degene die laat klappen, krijgt de klappen. Dat nemen ze je niet in dank af.
VVD weet dat ook, en die willen geen schuimende Kereltje in hun nek als het om de knikkers gaat.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:23

-weggejorist-

bon | 18-12-14 | 19:23

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:17
Maar als ze de rit uitzitten (Didi vertrekt in maart), dan is Asscher al besmet door dit kabinet omdat hij twee jaar lang het politieke gezicht is. Dat wil hij denk ik niet. Als ze stoppen nu kan hij de koene ridder zijn die voor de vrije artsenkeuze opkwam. Nogmaals: ik haat de PvdA (ik mompel nu iets over carthago), maar Je moet Asscher niet onderschatten. Lieveling van sociaal liberaal Nederland, veel meer dan dat miezerige mannetje.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:23

@Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:07

Als niet-PVV'er is er ook voor mij geen partij waartegen ik zoveel antipathie koester als D66. Nog meer en nog sneller dan de PvdA heeft deze partij al zijn oorspronkelijke principes verloochend. HAFMO draait zich om in zijn graf.

Nul principes dus, alleen praatjes en flink doen wanneer er camera's in de buurt staan, zo niet dan waait men met alle winden mee. Graaien uit de staatsruif op lokaal, provinciaal en landelijk niveau (nietwaar Annemieke Traag en MENZIS-graaier Roger van Boxtel?). Graaiers verdedigen door tegen normering topinkomens te stemmen (Thom de Graaf). Belangenverstrengelen (wederom Menzis-senator Van Boxtel). Kritiekloos het land uitleveren aan het nutteloze, maar voor de belastingbetaler peperdure, ondemocratische, ontransparante regel- en wettenoerwoud Brussel. Alle euroscepcis marginaliseren als populisme, enz. enz. enz.....

D66 is om te kotsen en dan druk ik mij nog zeer gematigd en genuanceerd uit. Dan heb ik liever partijen waarmee ik het faliekant oneens ben, maar die iig nog ergens voor staan.

Markies DeCanteclaer | 18-12-14 | 19:21

PVV de grootste, en regeren, kunnen we eens lachen tenminste.

captainobvious | 18-12-14 | 19:21

Als Nl ooit op Kereltje gaat stemmen na dit debacle van de afgelopen twee jaar kan heel NL collectief en basis verzekerd in een krankzinigengesticht naar keuze terecht..
Als het maar niet Den Haag is.. Vrije keuze graag...

Icar | 18-12-14 | 19:21

ZZP-er | 18-12-14 | 19:01

Man man man. Wat ben jij kortzichtig. Het is niet alleen dit wetje. Het is al een jaar lang gezeik met dit kabinet. Zelfs al van het begin af aan. Die adri had op 18 december 2013 er de stekker al uit moeten trekken. Dat had de pvda meer goed als slecht gedaan. Nu is het over voor de pvda. Het word een nietszeggende partij met heel weinig zetels. De roos is nu wel verwelkt. Je moet de stekker er uit trekken op het moment dat blijkt dat de meeste nederlanders dit kabinet niet meer zien zitten en ze enkel nog als pluche plakkers ziet. Hoe je het went of keert ,de schade is nu zo groot dat valt het nu niet dat toch snel gaat gebeuren. Het is dan enkel uitstel. Want op deze manier valt niet meer te regeren. Er hoeft maar een poep of zucht te vallen en het is over. Het vertrouwen is gewoon weg. Dat je dat niet wil inzien. Beter geen kabinet als een sukkelig slecht kabinet dat op haar tenen loopt. Of zijn ze zo bang dat de pvv super groot wordt. Iets wat er trouwens wel inzit. Al geloof ik die zogenaamde peilingen niet echt. Zeker niet in crisistijd. Face it. Dit kabinet is over en sluiten is het niet nu dan gauw.

tweetybird | 18-12-14 | 19:20

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:13
Denk dat bij PvdA ook het besef doordringt dat je met Didi enkelnummerige scores haalt. Ze willen Lodewijk liever vroeger dan later. Dit kan zo niet langer.
En voor de VVD is dit een mooi uitstapmoment. Beetje ageren tegen D66 en ze zijn zo weer de grootste.
Zo bezien laat de VVD het klappen en vindt de PvdA dat helemaal geen ramp.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:18

Nou mooi. Bij nieuwe verkiezingen zouden we met een minimaal 5-6 partijen coalitie zitten. Besturen wordt onmogelijk.

De Koreaanse Slet | 18-12-14 | 19:18

@ bon | 18-12-14 | 19:13
Geen bron, dus HOAX.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:18

@bon | 18-12-14 | 19:13
Bij je vorige breek zat je er ook naast. Sowieso is er om 20:00 uur altijd een journaal. Doos.

SamKoeman | 18-12-14 | 19:18

@ Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:13
D66 zal het de VVD toch ook kwalijk gaan nemen dat Nederland er niet goedt voor staat. Die kijkt naar CDA wellicht. Maar het zal Kereltje vooral te doen zijn om de post van MP.

@ J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 19:12
Wat ik dus al zei. De PvdA heeft een natuurlijk moment nodig om Samsom te wippen. Anders gaat het niet genoeg over Asscher en "het eerlijke verhaal", maar vooral over de wisseling van de macht binnen de PvdA.
Dat natuurlijke moment is als ze de rit uitzitten. Samsom zal zeggen dat het genoeg is geweest en zal vertrekken, en iedereen die dan nog over zijn lijk wil pissen wordt de mond gesnoerd.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:17

bon | 18-12-14 | 19:13

Bron?

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:16

Als het kabinet valt krijg ik die 1000 euro zeker ook niet meer?

jan1234567890 | 18-12-14 | 19:16


bon | 18-12-14 | 19:13

Dat kan imho maar één ding betekenen.

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 19:15

Als het kabinet moet vallen zodat iedereen zelf z'n eigen kwakzalver mag blijven kiezen dan valt het maar.

Het idee alleen al dat zij wel even zouden uitmaken bij welke dokter je wél en bij welke dokter je niet mag gaan als je iets mankeert is de bijl aan de wortel van onze vrijheid.

Het ziekenfonds moet terug.

zeg maar jansen | 18-12-14 | 19:15

overVecht | 18-12-14 | 18:21

Verrassing! Ellada mag lekker op dit kut kabinet afgeven en hoeft niet met een oplossing te komen.

rokertje | 18-12-14 | 19:15

Als de 'dissidenten' draaien is het wel duidelijk dat ze voor eigenbelang gaan. Ingediende wet is klote, rug recht houden disidentjes en je kan jezelf recht in de ogen blijven kijken.

Zakken zijn al gevuld en het geld klotst toch al tegen jullie plinten op. Weet hoe het is afgelopen met rupsje nooitgenoeg.

Bo Dreksma | 18-12-14 | 19:14

BREEK

20:00 persconferentie

NPO past programma aan extra nieuws uitzendingen ook van de commerciële zenders

bon | 18-12-14 | 19:13

@ J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 19:09
Ik zou niet te hard hopen. PvdA kan het zich niet veroorloven om het kabinet te laten klappen, al helemaal niet omdat de gelederen blijkbaar niet gesloten zijn.
De PvdA wil de rit uitzitten, Samsom's levenloze politieke lichaam dumpen, en verder met Asscher.

Rutte weet ook dat ze een goed moment nodig hebben nu Kereltje met D66 de Europese Klabanus dieper in den Nederlandse aars wil drukken qua peilingen.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:13

@ BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:09

Dat zal wel meevallen want ook D66 krijgt geen absolute meerderheid en moet dus ook compromissen sluiten. Op een paar nuance verschillen na gaan we gewoon door op dezelfde voet, wie er ook wint.

Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:13

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:09
Denk dat Asscher (Didi is uiteraard exit dan) genoeg D66-stemmen kan heroveren. Lodewijk vs Naar ventje is altijd een walk-over.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:12

@Nuchtere_Hollander
ze vallen echt allemaal op hun snuitje?

Icar | 18-12-14 | 19:11

@ Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:07
Dat is geen ironie, dat is "tactisch" stemmen. En door dat "tactische" stemmen kwamen we ook aan dit soepzooitje.
Als Kereltje MP wordt dan kunnen we wel opdoeken, zeg maar.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:09

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:06
Is de VVD wel de wet aan het bespreken? Neem aan dat C3 er ook bij zou zijn dan. Hoop, maar dat is wishful thinking, dat ze bijeen zijn om de communicatiestrategie te bespreken.

Kom op kerst, kom vroeg!

Rest In Privacy | 18-12-14 | 19:09

Min Pres Pechtold, Min Pres voor iedereen behalve de Nederlandse Bevolking.
--
Weet waar je op stemt!

Mark_D_NL | 18-12-14 | 19:09

Icar | 18-12-14 | 19:07
Dijksma kan prima invallen voor de olifant.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:08

WitteGrunneger | 18-12-14 | 19:02
Een comment naar mijn hart. Koop een auto op krediet opdat u meer belasting kan betalen en in de schuldhulpverlening terecht komt etc. Overheid is onbehoorlijk, onbetrouwbaar en onredelijk.

Ik ben tegen beter weten in een optimist. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, slechter dan nu kan het niet worden. Hoop dat het kabinet valt en dat we de PvdA in de landelijke politiek NOOOOOIT MEER terug zien. Maar ja, een VVD666-kabinet lost ook niet veel op.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 19:08

Sharon Dijksma wil geen wilde dieren meer in het circus.. Vandaar die hekken... er wordt alleen nog maar gejongleerd... einde oefening...

Icar | 18-12-14 | 19:07

@eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:09
Er is een roos ontnomen
in 't midden van de nacht...

rara | 18-12-14 | 19:07

De grap is dat alle PVV'ers hier altijd helemaal anti D66 zijn maar D66 juist daarom zo groot wordt (volgens de peilingen). D66 is namelijk niet populair vanwege hun EU standpunt of welk ander standpunt dan ook maar omdat Pechtold als enige zo vaak en zoveel ageert tegen Wilders. De kans is dus groot (volgens de peilingen) dat D66 voor het eerst een premier kan leveren met dank aan de PVV. De ironie!

Capt. Iglo | 18-12-14 | 19:07

Ik hoop er al niet meer op dat ze klappen.
PvdA dissidenten zijn aangesproken en voor de bühne roepen ze wel dat ze niet instemmen met een wet waarvan ze de tekst niet kennen, maar als ze de rug recht houden gaan ze stuk.

De VVD is bijeen om de wet te bespreken, de PvdA heeft ze vrij spel gegeven nu. Die mogen niet meer meedenken.

BeunDeHaas | 18-12-14 | 19:06

WitteGrunneger | 18-12-14 | 19:02
Joh, je vergeet nog de helft !

ZZP-er | 18-12-14 | 19:06

Ze moeten in Den Haag lekker zo doorgaan, dan gaat dit vanzelf ontaarden in een grote kleine burgeroorlog! Tjongejonge...

Winfield | 18-12-14 | 19:06

27 zetels voor D66 toont overigens ook wel aan dat dit land terminaal ziek is. Daar helpt zelfs geen vrije artsenkeuze...

Markies DeCanteclaer | 18-12-14 | 19:05

ZZP-er | 18-12-14 | 19:01
De hervormingsagenda van de VVD en de afspraken uit het regeerakkoord lopen hierdoor spaak. De PvdA heeft geen enkel wisselgeld meer en staat er dramatisch voor in de peilingen. Dat is waar het práktisch op neerkomt. De PvdA (meesters in wollige taal en draaien) zal echter wel met een compromis komen dat zo wollig, raar en onbegrijpbaar is, dat ze het zelf nauwelijks begrijpen. Zo rollen die ratten, alles voor het pluche!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 19:05

De minpres had zo'n grote mond over de Belgen met hun kabinetsperikelen, nu zijn zij zelf geen haar beter.
Zoals de wind waait wapperen de jasjes.

hovawart | 18-12-14 | 19:04

Ja een nieuw wetvoorstel is er maar geen garantie , dus de stekker eruit .
Het was aan de PVDA maar nu is het aan Rutte wat te doen.

Eurotokkie | 18-12-14 | 19:04

@Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 18:25
Het wordt steeds goedkoper voor volksverlakker no. 1 Mark Rutte. Er liggen steeds meer goedwillende burgers in de vernieling dankzij deze geweldig werkende afpers-machine van het koninkrijk der Nederlanden. Belastingdienst, UWV, CJIB, WWB, Min. van E.Z., wet Mulder, Jeugdzorg, gemeentes, enzovoort, enzovoort, enzovoort helpen de onwetende massa moedwillig in de vernieling.
"Man! Koop toch die nieuwe auto!" Waarvan?? Mark! Ontbind die hele regering nou maar gewoon. De burger raakt veel teveel geld kwijt aan dit soort opvreters. Sinds de E.U. is het totaal onbetaalbaar geworden en voelt zo langzamerhand iedereen zich uitgeknepen.

WitteGrunneger | 18-12-14 | 19:02

Kaas de Vies | 18-12-14 | 18:09
Nou succes dan, en dan zie ik je morgen wel bij de koningin (oeps koning) op het bordes.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:02

ZZP-er | 18-12-14 | 19:01
Vooropgezette vallen van een kabinet gaat altijd om stomme wetjes. Leer je geschiedenis.
Weet iemand nog waar "Grondpolitiek" over ging? Iemand?

BasBr | 18-12-14 | 19:01

Waarom moet dit kabinet vallen om zo'n stom wetje ?
Ze kunnen toch gewoon doorgaan als altijd. Gewoon niks aantrekken van het gepeupel en andere dwarsliggers.

ZZP-er | 18-12-14 | 19:01

Markies DeCanteclaer | 18-12-14 | 18:55

En dan krijgen we ieder jaar twee blauwe enveloppen in de brievenbus, waarvan eentje uit Brussel. Om ons meer bewust te maken van die fantastische EU en wat die allemaal wel niet voor ons doet. En voor Turkije.

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:59

Gelukkige Nieuwe verkiezingen allemaal!!!

deraderendraaien | 18-12-14 | 18:59

Markies DeCanteclaer | 18-12-14 |
Nou ik twijfel daar wel over, want de SGP is mogelijk niet nodig :P

BasBr | 18-12-14 | 18:58

Het gaat ook werkelijk weer helemaal nergens over.

Maxx! | 18-12-14 | 18:55

@Durmazon | 18-12-14 | 18:54

Wat heeft Jansen hier nu weer mee te maken ?

Supermatthijs | 18-12-14 | 18:55

Ik had nooit verwacht dat ik het ooit uit m'n toetsenbord zou krijgen, maar ik hoop met deze peilingen echt dat het kabinet blijft. Valt het wél, dan krijgt ons land zonder twijfel een regering van D66, VVD, CDA, CU en SGP.

Dan zelfs nog liever PvdA. Alles, alles liever dan D66, zelfs de PvdA.

Markies DeCanteclaer | 18-12-14 | 18:55

Voor de wachtende pers
(en op de melodie van "Er staat een paard in de gang"):
Het is weer crisisberaad,
ja, ja, weer crisisberaad,
opnieuw een crisisberaad,
bij buurvrouw Rutte..........

Rest In Privacy | 18-12-14 | 18:54

Jammer dat politici niet beter kunnen regeren dan de pers kan zingen.

SamKoeman | 18-12-14 | 18:53

Samson heeft alvast plaatsgenomen in de koffie kamer waar hij strakjes cake zal uitdelen na de crematie.
(zie foto 3)

pickalilly | 18-12-14 | 18:52

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:48
misschien moet je eens opzoeken wat dat eigenlijk betekent, want je praat peop.

--sql error-- | 18-12-14 | 18:52

Haha, die PvdA- ers in de Eerste Kamer hebben hun eigen partij een mooie dienst bewezen! Slechts mogelijke tijd om te breken, er blijft niets van ze over! Chapeau!

medusa324 | 18-12-14 | 18:51

Beter blijven ze nog even zitten. De voornaamste oppositie straks in de bajes. We hebben wel een land te besturen mensen !

Supermatthijs | 18-12-14 | 18:51

Het kerstreces zou wel eens vroeg kunnen vallen dit jaar.

hovawart | 18-12-14 | 18:51

Zorg is (te) duur, komt mede door bureaucratie en overheadkosten.

Ene wijlen P. Fortuin had daar mooie theorieën over.

Deze man ook gaarne reanimeren.

Mevrouwtje Schippers had pas ballen gehad als een periodieke pre-scan in haar wetje was opgenomen.

Maar nee, we maken de kloof tussen arm en rijk nog wat groter wat betreft zorg en neuken die zelfstandige logopedist / fysiotherapeut nog wat harder in zijn reet.

Hoop echt van harte dat het huidige voorstel er ook in gewijzigde vorm er niet doorkomt en dat vrouwtje Schippers kan fluiten naar haar toekomstige baan bij 1 van de grote zorgverzekeraars.

Bo Dreksma | 18-12-14 | 18:51

VVD en D66 beide op 27 zetels in de peilingen.
Dat is 54. Dus daar moet 22 bij. PVV heeft er 25 :D
Dat wil D66 vast niet.
Dus +CDA (16) en +CU (6)
Ok you heard it here first ladies.
D66, VVD, CDA, CU regering here we come.

BasBr | 18-12-14 | 18:51

Kak. Ben mijn Zwitsal kwijt.
Pipo, koeien!


*Mammaloe roepen doet*

Piet Karbiet | 18-12-14 | 18:51

Zeg me dat het waar is...

Icar | 18-12-14 | 18:49

Zowel vrijheid als democratie in dezelfde naam... democratie en vrijheid gaan echter niet samen...

synchronicity | 18-12-14 | 18:49

Piet Karbiet | 18-12-14 | 18:45

En ze is ook nog eens MILF, dat zijn dus in totaal drie aanbevelingen.

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:48

Iedere keer als er aan de fundamenten wordt gerammeld, wordt de structuur zwakker. Hoe dan ook is dit kabinet op weg naar het bevrijdende einde.

smdyasc | 18-12-14 | 18:48

Moet zeggen dat hennis er leuk uit zag. Op zich is het ook best een milf. Het lijkt me op zich ook best een gezellige leuke tante waar je best mee kan lachen. Een beetje een ondeugende. Ze had alleen niet echt op defensie mpeten zitten. Daar ziet ze er net iets te ondeugend voor uit. Maar dat is mijn mening. Maar ik denk dat in het leger toch de meeste heren denken als ik. Lekkere milf . Ik zou haar niet overslaan. Ja toch. Geef ze eens ongelijk.

tweetybird | 18-12-14 | 18:47

Jaaaaa! hahaha! kabinet is kapot stuk over en uit!

Tungsten | 18-12-14 | 18:47

bon | 18-12-14 | 18:46
Vertel, vertel!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 18:47

ergste vind ik nog dat D66 en VVD op zoveel zetels staan .zijn Nederlanders dan echt zo ongelofelijk lomp?

ShoveASockinit | 18-12-14 | 18:47

BREEK

via betrouwbare bron

we kunnen weer gaan stemmen !

bon | 18-12-14 | 18:46

Mei Li Vos kan altijd nog Lingo gaan doen. Met haar tetten.


Piet Karbiet | 18-12-14 | 18:45

Terzijde... Als Kok er niet meer is kunnen we ook eeuwig naar ons kwartje fluiten....

Icar | 18-12-14 | 18:44

Dat kan een behoorlijk kinky vergaderinkje worden.
De secretaresse is gearriveert in een compleet sexy leren outfitje. (zie 2e foto)
Spannund.
Heb alleen Jan Roos met zijn paarse plofkap nog niet gezien.
Jullie?

Dostranamus | 18-12-14 | 18:43

We doen nog meer water bij onze wijn
Totdat er alleen nog maar water zal zijn
Helder maar smaakloos, geen kleur meer, geen gloed.

Harry Turtle | 18-12-14 | 18:42

Zijn die hekken om te voorkomen dat ze de vijver inrollen, als ze vallen?

Schietmijmaarlek | 18-12-14 | 18:42

27 zetels voor de VVD. Dat zijn behoorlijk wat mensen.

SamKoeman | 18-12-14 | 18:41

VVD staat op 27 qua peilingen. Is lang niet slecht. De partij is PvdA meer dan spuugzat (11 zetels) Ik denk: crisis, dus Einde Rutte2.

jojo1956 | 18-12-14 | 18:41

Lol @ die huilmarokkaaan die zijn legitimatie moest laten zien.
Men was zeker bang dat hij het kabinet alsnog zou opblazen!

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 18:41

Van mag het.kabinet vallen. Liefst van 11 hoog.
Maar straks miezerig mannetje peggold aan het roer krijgen is zo mogelijk nog erger. Hij geeft na z'n eerste spontane binnenbroekse zaadlozing acuut de sleutels van ONS land aan de maffia in Brussel.

Mocht het zover komen, stem dan aub op de josti's van de SP. Heb je ook geen moer aan, maar ze zijn nu nog iets minder corrupt dan de rest.

koolteer | 18-12-14 | 18:41

@Kaas de Vies | 18-12-14 | 18:09

Val jezelf niet te hard.

\plop/

Piet Karbiet | 18-12-14 | 18:40

Doorpakken en gelijk uit de EU treden, het mooiste kerstcadeau ooit.

pickalilly | 18-12-14 | 18:40

Toontje-lager | 18-12-14 | 18:32
Juicht u alstublieft niet te vroeg. PvdA´ers hebben geen rechte rug. Dit toneelstukje hebben ze al een keer eerder opgevoerd met de JSF.

Nuchtere_Hollander | 18-12-14 | 18:38


Zijkweif | 18-12-14 | 18:36

Ze ziet er weer behoorlijk fuckable uit.

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:38

.... En toch ben ik pro-pvda in dezen!

skoennie | 18-12-14 | 18:36

Briljante foto van de arriverende Hennis zeg. Daar zitten zoveel verhalen in dat het wel een 17e-eeuws schilderij lijkt.

Zijkweif | 18-12-14 | 18:36

PvdA staat veel te slecht in de peilingen pm het kabinet te laten vallen. Daarbij, als mensen daarna massaal op D66 gaan stemmen verandert er toch niets.

ZonderNaam | 18-12-14 | 18:34

ProAsfalt | 18-12-14 | 18:30

de = het

Verder uitstekende tegel!

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:34

@Schrikvogel | 18-12-14 | 18:26
Daarom: het volk krijgt wat het verdiend.

Het is alleen jammer dat u en ProAsfalt de dupe zijn.

ProAsfalt | 18-12-14 | 18:33

Deze hele situatie geeft wel een mooi inkijkje in de politiek en met name in de 1e trekpoppenkamer.

Lopen al jaren aan de leiband van hun partijtop.
Pas als hun zetel op het spel staat worden voorstellen wel serieus beoordeeld.

Ben zelf ook van mening dat het voorstel van trutje Schippers niet OK is. Zorgverlener moet zorg verlenen en zou geen handjeklap met verzekeringsmaatschappijen moeten doen. Trutje Schippers moet terug naar de wetsontwerptafel en de situatie vanuit de zorgverlener bekijken ipv trekpop te zijn van de grote verzekeringsmaatschappijen.

Valt Els Borst nog te reanimeren.

Bo Dreksma | 18-12-14 | 18:33

Geweldig om te mogen constateren dat er binnen de PvdA drie Kamerleden zijn die wel een rug hebben de rest zijn muggen en die hebben geen ruggen!!!

Toontje-lager | 18-12-14 | 18:32

Dat Hennes erbij is is omdat zij steno kan en moet notuleren. Altijd handig zo'n Schoevers opleiding.

Osdorpertje | 18-12-14 | 18:31

Icar | 18-12-14 | 18:27

ja gezelli ... van publiek geld dat dan weer wel.
Fack!

Centauri3 | 18-12-14 | 18:30

Kabinet gaat niet vallen.
PvdA zal zwichten voor de druk om geen arts naar eigen keuze te kunnen kiezen.
D'66 is ook tegen de vrije artsenkeuze. SGP idem.
Dan de Christen Unie. Die is ook tegen. Waarom? Nu is ex-christuniër, André Rouvoet, die de partij verdienstelijk heeft geleid, voorzitter van de Zorgverzekeraars. En daar heb je het al. Voorzitter van de Zorgverzekeraars, ex-ChristenUnie.
Dat verklaart dat de ChristenUnie geheel tegen ((grond)wettelijke) principes in, tegen de vrijeartsenkeuze is.
Een Godspe in dit land.
Dit kabinet evenals de EUSSR is niet voor het volk maar voor de multinationals en de grote zorgverzekeraars.

ProAsfalt is heel benieuwd wat de nieuwe wetsvoorstel wordt.

ProAsfalt | 18-12-14 | 18:30

@Centauri3
Misschien wordt er ook nog wat gezwartepiet wel ter vermaak.. voor het publiek vóór de hekken

Icar | 18-12-14 | 18:27

En vanavond krijgen weer weer het slappe gezever van landsbelang enzovoort. Terwijl de meerderheid van de 1e en 2e kamer die zorgwet eigenlijk niet wil. En een grote meerderheid van de nederlanders vind inmiddels dat dit kabinet in het landsbelang moet opstappen.

denoorman | 18-12-14 | 18:26

Volkomen ziek: D66 op 27 zetels. Ik heb moeite sommige mensen te begrijpen.

Schrikvogel | 18-12-14 | 18:26

Klaar voor een nieuwe campagne. VVD-verkiezings-strategie is net uitgelekt. Elke werkende vvd-kiezer krijgt 2053 euro (1000 euro voor nu en 1000 met rente voor de vorige keer).

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 18:25

Moet dat nou weer, de peilingen noemen? Straks gaat het feest niet door.. dan geef ik Geenstijl de schuld!!

WellusNietus | 18-12-14 | 18:25

Voorbarig maar het klootjesvolk zal gewoon weer stemmen op Hij die een paar gratis euros belooft.

Canis Spurcus | 18-12-14 | 18:25

Glas-plas-was is in het geval van Rutte lach-plas-was

doskabouter | 18-12-14 | 18:24

Icar | 18-12-14 | 18:20

vol verwachting klopt 't hard

Centauri3 | 18-12-14 | 18:22

@Ellada | 18-12-14 | 18:16

Ok. En dan? Wat zijn je oplossingen om dit land zo te vormen zoals jij het wil en nog belangrijker, kun je met een duidelijke rechtlijnige visie komen hoe je dat op een democratische manier gaat aanpakken?

Verras me!

overVecht | 18-12-14 | 18:21

@Centaurie3
Dit wordt trapezewerk hopelijk zonder vangnet

Icar | 18-12-14 | 18:20

Ach, als je denkt dat het niet gekker meer kan blijkt dat keer op keer wel mogelijk te zijn.. dus waarschijnlijk blijven ze ook gewoon zitten.

noerg | 18-12-14 | 18:20

SamKoeman | 18-12-14 | 18:16

Maar het dansje is best wel leuk, weer eens wat anders dan een minister die gaat janken omdat we zo'n goed land zijn.

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:19

Alsof de VVD en PVDA op het absolute dieptepunt in de peilingen de coalitie zullen verbreken... LOL!
.
Het zou me zeer verbazen..

De Libertariër | 18-12-14 | 18:19

Jottum KerstCrisis Circus... ! Wanneer komen de Olifanten en Zebrapaarden?

o wacht ...

Centauri3 | 18-12-14 | 18:18

2500 euro de man/vrouw beloofd Rutte aan iedere nog geestelijk levende Nl'er om het stil te houden....

Icar | 18-12-14 | 18:17

kapotte_stofzuiger | 18-12-14 | 18:12

Huh? WIJ 19 ?

nope | 18-12-14 | 18:16

-weggejorist-

Ellada | 18-12-14 | 18:16

PvdA heeft een val nodig..

Chow | 18-12-14 | 18:15

Ik gok maar wat, maar de kans is toch wel 51 procent. Denk ik.
Als ik het goed heb, ben ik het ventje op gs.
Als het fout is vergeet iedereen het toch wel weer.

Terpen-tijn | 18-12-14 | 18:15

Rutte krijgt een premiersbonus van het electoraat bij de verkiezingen. Heus waar, beloofd! Echt. Geloof ons maar.
*oog om oog...*

tipo | 18-12-14 | 18:15

Het lijkt mij dat eerst de 2e kamer ingelicht moet worden wat er bekokstooft is in de achterkamertjes.

psychonaut | 18-12-14 | 18:13

"Campagneleider Dijkhoff", oftewel:

"PvdA slechts 11 zetels in de peilingen, wij 19. Echter, PvdA zet streep door gehaat zorgverzekeringsplan, dus mogelijk 2 bonuszetels. De premiersbonus kunnen we vergeten en willen we dan met Geert of kereltje P. verder?"

Kortom, glas plas was.

kapotte_stofzuiger | 18-12-14 | 18:12

Guusje Nadorst alsnog een meer dan stevige kater? Dank nog voor zoveel compleet misplaatste eigengereidheid.

Coyote | 18-12-14 | 18:12

Kabinet Rutte gehackt

Icar | 18-12-14 | 18:12

Ze zijn tot een compromie gekomen en het kabinet zal vanzelfsprekend dus niet vallen. Zo voorspelbaar.

Donkey Bong | 18-12-14 | 18:12

Als ik Duivenstein was geweest, dan had ik Zwamzon ook laten vallen, ongeacht hoe.....

Ulle Ruttelflut | 18-12-14 | 18:11

Kaas de Vies | 18-12-14 | 18:09

Je kunt nog minister van Buitenlandse Zaken worden in het kabinet necrosis 1. Defensie is helaas al verzegd...

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:11

Netjes van Mark om de kerstverkaansie van Willy niet door de war te gooien.

tipo | 18-12-14 | 18:10

Het is hopen geblazen, maar uiteindelijk ben ik bang dat we de uitkomst al weten. Glas, plas en was....

De Reaguurder | 18-12-14 | 18:10

Merlot | 18-12-14 | 18:04

Hij heeft niet heel lang meer dus was dit de aanleiding...

eerstneukendanpraten | 18-12-14 | 18:09

Bedankt Guusje ter Horst en Marijke Linthorst. Het land schiet er geen zak mee op, maar jullie hebben je gram.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 18:09

Het is zo klaar als een klontje, die hekken staan er niet om de ministers tegen te houden.
Nieuwe verkiezingen dus.

Terpen-tijn | 18-12-14 | 18:09

Kut.

Door mijn luiheid laat ik een kans liggen. Ik moet nu enorm gaan bellen enzo.

Kaas de Vies | 18-12-14 | 18:09

Wat zou het mooi zijn. Maar ik ben bang dat de achterwerken van onze regenten inmiddels vergroeid zijn met het pluche. Ministers die de kamer voorliegen mogen ook aanblijven om het kabinet maar niet te laten vallen, ook al betekent dat dat de democratisch gekozen volksvertegenwoordiging effectief buitenspel wordt gezet.

Dan zullen ze dit ook wel overleven.

Russells Teapot | 18-12-14 | 18:09

Nee dit zijn de ambtenaren van Opstelten, die moesten van hem uitvogelen of het torentje wel beveiligd is tegen hekken.

vindead | 18-12-14 | 18:08

Dat pluche plakt toch...

Jan Vervelend | 18-12-14 | 18:07

Hekken ervoor of er om heen?

Icar | 18-12-14 | 18:06

Waarom die hekken? Om de pers op afstand te houden of angst voor bestorming?

drs.Nee | 18-12-14 | 18:06

Glas Plas Was...

Bert M. | 18-12-14 | 18:05

Hekken impliceren de val van het kabinet, om de hordes journalisten op afstand te houden.

Terpen-tijn | 18-12-14 | 18:05

Kabinet gaat vallen
Duijvestein wou een Nacht Van en hij heeft 'm

Merlot | 18-12-14 | 18:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl