achtergrond

Geenstijl

LIVE. COALITIE VERZINT ONGRONDWETTELIJKE LIST

EINDSPEL! Er zijn hekken geplaatst bij het Ministerie van Algemene Zaken van MinPres Rutte. Journalisten moeten hun legitimatie laten zien. Woordvoerders, voorlichters en spindokters zijn ingevlogen. Hennis is naar binnen gegaan, om zich bij Rutte, Zijlstra en Schippers te voegen. In dat Torentje zaten de drie met de PvdA-top. Minister Blok komt er ook aan. Partijvoorzitter Keijzer en vice-voorzitter Van Ark zijn er bij. Campagneleider Dijkhoff is naar binnen. Enfin: iedereen die er toe doet. De ontknoping van de Kerstcrisis/de slotact van het Kerstcircus kan ieder moment beginnen. Mooi op tijd voor het Acht Uur Journaal...
PEILINGEN: VVD en D66 ieder op 27 zetels in de Politieke Barometer.
Terugblik: Gebeurtenissen eerder vandaag in dit topic.
Kamer: 19u30 extra regeling van werkzaamheden in de TK. LIVE op KERSTCIRCUS24.
Update 19u28: PvdA gaat nu ZELF een debat aanvragen met de MinPres over het Zorgwet-debacle. Kostelijk machtsspelletje.
Update 19u40: PvdA en VVD willen vanavond nog een debat. Hoe laat? Géén idee: "Er is nog geen oplossing."
Update 19u54: Frits Wester krijgt sms uit het Torentje: Ze gaan er uit komen.
Update 20u04: Schaduwpremier Pechtold ook weer aangeschoven in het Torentje, samen met die twee kleingristelijken. Onbekend of ze kipnuggets hebben meegebracht. Het zoveelste oplapakkoord van dit kabinet is in zicht.
Update 21u54: Gerucht: CU & D66 willen ná het Torentjesoverleg (nu nog gaande) óók nog fractievergaderen. Debat begint dus echt pas heel laat.
ANP Alarm 22u20: STAATSSECRETARIS MARTIN VAN RIJN: KABINET BLIJFT ZITTEN.
Update 22u25: Crematorium Drie kwamen zojuist stampvoetend uit het Torentje. Alledrie géén akkoord met coalitie bereikt. Wel kwamen Pechtold, Slob en Staaij bozig over. Wat de indruk wekt dat PvdA & VVD de Grondwet en het Staatsrecht echt maximaal proberen te buigen om hun zin (= machtsbehoud) te krijgen.
Update 23u00: Brief van Rutte (PDF) over Zorgwet. Debat volgt nu spoedig. Schippers gaat wet opnieuw indienen. Er wordt een list toegepast. Venijn van de brief zit in de staart: de Tweede Kamer wordt omzeild cvq buitenspel gezet.
LOL: Wachtende pers zingt Kerstcrisisliedjes.
Folklore: Klederdracht en zang. Folklore, net als de Nederlandse democratie.
ANP-30361607.jpg ANP-30361611.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.