Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

AUFMACHEN! Is uw stemgedrag racistisch?!

ANP-30066519klein.jpgNergens in Nederland wonen zoveel mensen die lijden aan intolerantie en xenofobie als in de Noord-Hollandse regio's Waterland en Zaanstreek. Tenminste, dat zou je toch denken als je het Bureau Discriminatiezaken mag geloven dat een vooringenomen gedegen analyse laat uitvoeren van het racistische stemgedrag van de inwoners. Het onderzoek richt zich op aanhangers van de Nederlandse Volks Unie (NVU) en jawel… Partij Voor de Vrijheid (PVV). "Die twee partijen houden zich niet aan artikel 1 van de grondwet waarin discriminatie wordt verboden", beweert Erik Schaap van Bureau Discriminatiezaken in Dagblad Zaanstreek. Het 'probleem' is significant. Zo stemde 1,2 procent van de kiezers in Purmerend op neo-nazipartij NVU bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De PVV eindigde zelfs als derde partij in grootte bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 als 2012 in Purmerend, Zaanstad en de meeste gemeenten in Waterland. Het onderzoek door BD moet inzage bieden in welke buurten de aanhang van extreem-rechts zich concentreert en welke samenhang er is met factoren als inkomen, opleiding en woonsituatie. Een student gaat vanaf januari voor elk stembureau apart na hoe de twee gemeenten het doen, al moet nog blijven wat het onderzoek precies kan opleveren, zegt Schaap. Trouwens?! Zelf berekenen of ook u een racist bent, kan via een superhandige tolerantietest op Eriks website. Pas op: vraag zeven is een instinker (vragen en scores).

Reaguursels

Inloggen

"Het onderzoek richt zich op aanhangers van de NVU en... PVV."
.'
Stop maar. Dit Schaapjes onderzoek is nota bene zelf in strijd met dat Artikel 1. In de breedste zin van het woord. Als die foute club subsidie krijgt, zou dat subiet en permanent ingetrokken moeten worden. De belastingbetaler kan dat geld zelf veel beter besteden.

ben kokhals | 17-12-14 | 10:23

Ach ja, Erik Schaap... De zielepoot a.k.a. oud-verpleger heeft journalistiek gestudeerd en iedereen weet dat daar jarenlang linkse leugens in je hoofd worden gepompt. Ben benieuwd wie zijn salaris betaalt en de kosten van dit briljante onderzoek voor zijn of haar rekening neemt... Ik heb reeds een donkerbruin vermoeden...

Murk Ratte | 17-12-14 | 01:35

Het "Rascisme" waar BD op doelt wordt veroorzaakt door ambtenaren als zij zelf. Ambtenaren en politici die niet luisteren naar wat het volk zegt! Waarom krijgt een vluchteling kostenloos kinderopvang, fietsles, een huis en een uitkering en wordt mijn oma haar rollatortje uit haar handen gerukt en haar aowtje gekort?! Daarmee veroorzaken ze zelf onvrede en onbegrip wat dan weer uitgelegd wordt als intolerant en rascistisch.
Zoals bij vrijwel alle problemen is de politiek zelf het probleem en keurt het iedere keer haar eigen vlees met flutinstanties als dit.
Ik stem nu nog PVV maar neig naar de NVU! Is dat rascisitisch? Het zal mij toch boeien wat de hh geitewollensokken theedrinkers ervan vinden?! En beste BDers..... De IS en haar NL (stille) sympathisanten..... dat is het ware gezicht van rascisme! Of is dit zeggen dan weer intolerant en discriminerend?
Maar de ambtenaren van de Hoge Raad staan u bij beste BDers. Jullie collega's aldaar hebben de vrijheid van meningsuiting weer wat verder vermoord. En dat alleen maar omdat het jullie taal en ideaal niet is.
Rise white men rise! Kijk naar Zweden en huiver!

Thorolf | 16-12-14 | 21:33

"Die twee partijen houden zich niet aan artikel 1 van de grondwet waarin discriminatie wordt verboden" Dat is dan ook het meest absurde wetsartikel dat we hebben. Weg ermee. Gisteren graag!

DerUnterMensch | 16-12-14 | 20:05

Ik vraag mij altijd af of dit soort prutsers nou echt niet door hebben dat ze door marxisten worden misbruikt.
www.youtube.com/watch?v=vLqHv0xgOlc

ironpill | 16-12-14 | 18:55

Kunnen die malloten niet eens een stukje PHP hacken of zo? Welke achterlijke webpagina is dat nou weer. Ik moest even checken of het niet een geupload screenshot was!

Tux1337 | 16-12-14 | 18:40

0 punten, vreemd,stem al jaren PvdA

Jan Leul | 16-12-14 | 18:39

Zo gaat het in Nederland: andere mensen betichten van een of andere -isme en je hebt je subsidie voor de komende 5 jaar weer binnen. Dit land wordt ziekgemaakt door dit soort ziekmakende landverraders.

ad melkert | 16-12-14 | 18:06

Jarenlang worden kapitalistische gelukszoekers,die minimaal zo'n 3000 Euro kunnen betalen aan goed
georganiseerde Mensensmokkelaars, massaal toegelaten in dit land.
En als je hier tegen bent,ben je al racist.
En dan nog al die ongewenste uithuwelijken .
We zijn nu al op het diep trieste punt aanbeland,dat dit circus in stand gehouden wordt,mede door van onze bejaarden te stelen.

Torquemada | 16-12-14 | 17:58

Schaap van de Stasi. Weg met ons. Gebruik die energie en subsidie eens voor echt nuttige dingen. Een sneu mens.

Rest In Privacy | 16-12-14 | 17:29

Verschil tussen de Deutsche Demokratische Republik en NL democratie is voorwat uitpluizen stemgedrag tot achter de voordeur Stasiwaardig chapeau!

william7055 | 16-12-14 | 17:22

Wat zo gek is, is dat geografisch gezien de "racisme" cijfers 1:1 meestijgen met het aantal uitvreters dat op een bepaalde plek wordt binnengedwongen.
Het zal toch niet zo zijn dat de oorspronkelijke bewoners last hebben van die ongeletterde, islamitische, ons uitkotsende, stelende uitvreters?
Dat zou wat zijn!
.
europenews.dk/en/node/76620

2N3055 | 16-12-14 | 16:58

Samenvatting jaarverslag 2013 DB Zaanstreek; 130 meldingen/ klachten per jaar 6 betaalde parttime medewerkers, wel jaarverslag en werkplan op de site maar geen financiele verantwoording. O ja en 80 informatie verzoeken......
Werkt samen met Kafka.

bijna_raak | 16-12-14 | 16:42

Oh ja, van een tolerantiekampioen als Schaap mag je toch enige tolerantie verwachten voor de ideeen en visies van de PVV, ook al ben je het er niet mee eens. De PVV wegzetten als enge grondwetschijtende monsters is intolerant. Had ook een mooie vraag kunnen zijn: Vind u geweld tegen Wilders gerechtvaardigd?

ernstige schade | 16-12-14 | 16:22

Zeggen dat de PVV tegen de grondwet is en dus extreem-rechts en racistisch is, is ondemocratisch, demoniserend en fascistisch. Hou daar eens mee op. Wees eerlijk naar je lezers toe: Wil je rechts-extreem onderzoeken, stel dan de vragen: Wilt u de grondwet afschaffen? Wilt u de Islam verboden maken? Wilt u dat de overheid een racistisch integratiebeleid gaat voeren?
-
De meest enthausiaste PVV-stemmer kan nog steeds "Nee" antwoorden op deze "strik"vragen: Nee, ik wil niet de grondwet afschaffen, ik wil wel het debat aangaan tussen vrijheid van meningsuiting en opzettelijke belediging. Nee, ik wil niet de Islam verboden maken, ik wil, net als in Duitsland, dat de extreme Salafistische partijen (zoals Millatu Ibrahim) verboden worden, omdat deze haat voor Nederland promoten en kinderen ronselen voor de oorlog. Nee ik wil niet dat de overheid een racistisch integratiebeleid gaat voeren, maar ik wil wel meer aandacht aan asielproblematiek en dan met name criminaliteit en hoe we hier op reageren. Legitieme asielzoekers blijven welkom.
-
Maar daar is nuance voor nodig, en die moet je je tegenstander in het debat ook durven gunnen. Ikzelf mocht voor het eerst stemmen op de middelbare school. We waren nog geen 18, maar mochten toch onze stem laten gelden, deze zouden verzameld en gepresenteerd worden, tijdens maatschappijleer. Vluchtig doken de Linkse studenten in de partijprogramma's en maakten een weloverwogen keuze. De rest van de studenten, inclusief de Rechtse studenten, realiseerde dat dit toch maar een poppenkast was en zij stemden met een glimlach op het gezicht op de Centrum Democraten van Janmaat.
-
Spoedoverleg dus op mijn middelbare school. De presentatie van ons stemgedrag werd afgeschafd! Later hoorde ik van de geschiedenisleraar dat de Centrum Democraten op de tweede plaats geeindigd was (nog voor het CDA!). De schoolleiding bleek bang voor reputatieschade. Leiden ze hier racisten op? En het was nog wel zo'n witte Chistelijke school.
-
Dit gebeurd dus nog steeds... Enige verschil is dat je nu wel echt geldig stemrecht hebt, en dat de anderen door je zo weg te zetten als domme racist dus ondemocratisch handelen. Banger dan de schoolleiding van een infantiele Christelijke witte school.

ernstige schade | 16-12-14 | 16:02

Godver, zit ik weer in de middenmoot. Ik blink echt nergens in uit.

99Z28 | 16-12-14 | 15:51

Grappig ik voel me nergens zo thuis als in Purmerend. Het gaat hier meer om gedrag dan huidskleur. Maar dat is blijkbaar racisme want je moet extra lief en anders doen tegen mensen die blank zijn. Dat krijg ik tenminste mee van deze zogenaamd niet-racisten.

Halveneger | 16-12-14 | 15:42

Even enige feiten uit 075:
- De heer Erik Schaap is naast zijn functie bij het anti-discriminatiebureau ook actief lid van een ultra linkse lokale partij (ROSA).
- Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad deed de PVV niet mee. De twee rechtse lokale partijen (DZ en POV) haalden samen 8 van de 39 raadszetels, stemmen die anders voor het overgrote deel naar PVV gegaan zouden zijn en voor een klein deel naar Henkie 50+
- Zaanstad is onbestuurbaar met een 6 partijen college (D66/VVD/PvdA/CDA/CU/ZOG)dat steunt op 20 raadszetels (van de 39)
- De PvdA ging van 8 naar 5 zetels en raakte haar aanhang in de allochtone buurt (Poelenburg) zo goed als kwijt, ten faveure van D66 met 2 Marokkaanse en 1 Turkse kandidaat op de lijst (D66 werd hier overigens nipt de grootste partij)

Nu maar afwachten hoeveel stemmen de PVV op 18 Maart gaat scoren en in welke buurten...

Brulboei_61SB | 16-12-14 | 15:24

Ok, that's it. Rest van de ongelooflijk slechte en vooringenomen test gelezen en eens gekeken naar de omschrijving van dit onafhankelijke bureau. Ik zie geen vermelding van inkomstenbronnen waarmee de zes vaste 'professionele' medewerkers betaald worden maar ik wed dat het een 100% susbsidieclub is. Waar wie en hoe wordt die subsidie verleend en hoe krijgen we daar tussen de oren dat ermee opgehouden dient te worden om totaal onwetenschappelijke belangenclubjes als deze te subsidiëren?

F#ckingAwesome | 16-12-14 | 15:19

Kan mezelf wel voor m'n kop slaan, 95 punten. Nog veul te tolerant schijnbaar. Nog maar eens een keer wat 'eerlijker' invullen dan

clockandhammergame | 16-12-14 | 15:08

Sinds anderen mij een racist achten te zijn, is het leven een stuk makkelijker. Hoef ik niet steeds na te denken of wat ik denk racistisch is. Anderen doen dat voor mij. Jammer dat ze niet ook de boodschappen en de was doen, al betaal ik ook daarvoor disproportioneel veel belasting

Rest In Privacy | 16-12-14 | 15:03

Wat een slechte test is dat zeg. Die is vast niet samengesteld door een wetenschapper, want ze druip[t van de subjectiviteit.

Hoe kan het voorstaan van een oplossing in het verbieden van enkel beledigende uitspraken als tolerant geïnterpreteerd worden bijvoorbeeld? (vraag 5). Dat is exact het zelfde als het willen verbieden van bijvoorbeeld een beledigend geschrift, maar dat is dan weer opeens intolerant..

F#ckingAwesome | 16-12-14 | 15:02

Die domme linkse oenen weten niet eens wat racisme is, altijd zijn ze ergens aan het stoken. pure agitators zijn het.
Trouwens, als bekend is wie PVV stemt kan ons zeer gewaardeerde Alexander met die mensen gaan praten, een soort messias die mensen op het rechte, dus D66 pad kan terug geleiden!

lanexx | 16-12-14 | 14:59

Wauw. Volgens de test ben ik toleranter dan dat ik zelf dacht.
*mening bijstellen doet*

Polderjihad | 16-12-14 | 14:54

stemmen op de s[linkse]witeboorden crimes is racistisch. zij hebben de vele mensen die verdronken zijn aan de kust van italie op hun geweten. en maar zwaaien met die zak geld naar afrika en midden oosten. als je niet kan regeren en vooruit kijken, wordt dan stratenmaker of zo.

brandewijn | 16-12-14 | 14:32

"erik schaap"
Het staat er gewoon dus we hoeven het niet eens te verzinnen.
erik schaap, zoals de moslims ze graag hebben, als ze zelf naar de slachtbank lopen. zonder gemekker.
erik schaap, dé pvda kiezer.
Nomen est Omen

2N3055 | 16-12-14 | 14:18

85 punten 2/3 tolerant 1/3 niet. De tolerantie heeft inderdaad de laatste jaren wel wat geleden. Eerst de opdringende islam. Toen, omdat Anja Meulenbelt geen discussie over de islam wilde Geen Stijl, sinds 2005 ongeveer. En daarna Quinsy Gario. Logisch dat de tolerantie wat afneemt. Alleen mijn softe, vriendelijke aard heeft er nog wat van kunnen behouden.

unspiek | 16-12-14 | 14:12

Altijd hetzelfde gezever: bangmakerij om zogenaamd extreem rechts terwijl de intolerantie, het geweld en de monddoodmakerij vanuit extreem links komt. Heb ik gelijk of niet mijnheer Volkert van der Graaf?

matrixbluepill | 16-12-14 | 14:11

Vraag 2, vragen om hogere straffen maakt je intolerant? Waarom zou je tolerant moeten zijn tegenover criminelen.

Vraag 5 gaat nergens over. Een oproep doen voor geweld is al verboden in Nederland, dus op het moment dat een imam zegt dat een man zijn vrouw mag slaan roept hij op tot geweld. Dus al strafbaar. En wat ik niet snap is dat je homo's minder dan varkens zou noemen, terwijl een varken 3x de waarde van een moslim heeft.

Dat Lonsdale(vraag 6) gedragen wordt door racisten slaat nergens op. Het is een merk voor bokskleding en heeft alleen die naam gekregen in Nederland door de hardcore scene.

Vraag 7 slaat nergens op, in ieder geval de punten niet maar dat was zelfs al door klaps opgemerkt.

Vraag 8, waarom voetbal supporters als voorbeeld? Waarom niet gewoon Pally lovers, die schreeuwen dat veel vaker dan Feyenoordsupporters.

Iedereen die op vraag 9 een ander antwoord dan C heeft is een NSBer. Het is gewoon vandalisme, als je daarvoor je vrienden naait ben je wel heel zielig. Je kan het er wel met hem over hebben maar aangeven, tering zeg dat wordt ons al met de paplepel ingegoten op de basisschool.

Vraag 10, serieus 5 punten voor als je denkt dat hij het er zelf naar gemaakt heeft. Gebaseerd op lucht, hoe tolerant ben je dan...

Vraag 13 serieus joh. Misschien moeten we eerst maar eens discussiëren over wat we jongeren vinden. Aangezien het woordenboek spreekt over 15-20 jaar. Dat betekend dus dat de helft al geen alcohol mag drinken.

Bij het maken van deze post viel het mij ineens op hoe onzinnig dit onderzoek is met deze vraagstellingen. Ik scoor dan wel 110/150 maar dat zegt dus helemaal niks.

maar_waarom_dan | 16-12-14 | 13:52

Meneer Schaap, ik word ook gediscrimineerd. Het land waar ik wil wonnen kom ik niet in omdat ik uit de EU kom.

Pannekoek

Pauluspietsma | 16-12-14 | 13:48

De onthullende waarheid die boekdelen spreekt over hoe deze linkchsmenschen de gemiddelde intelligentie van de kiezer inschat, oftewel hoeveel respect men voor de kiezer heeft:
Net vóór vraag 1
"Hoe eerlijker je antwoordt, hoe betrouwbaarder je score."
Nee, echt.
Men denkt dat de kiezer dat niet begrijpt als het niet door linksch eerst verteld wordt.
ALLEEN linksch weet de waarheid, en de sowjetmethoden om anderen tot hun standpunt te dwingen zijn alleen voor iedersch goedwil...

Alteidt Glijck | 16-12-14 | 13:44

Nou ben ik best wel tegen de NVU en de PVV maar een ieder die voor het koningshuis is, is tegen artikel 1 van de grondwet.

zakkewasser | 16-12-14 | 13:36

Wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer aandacht voor "discriminatie" of "racisme" of het nu terecht is of niet, levert op dat die twee dingen groeien in een samenleving. Het is niet anders, een wet zo zwart/wit als de zwaartekracht. Dat is ook exact wat je in NL (en landen die een vergelijkbaar intolerant, hysterisch en onderdrukkend beleid voeren zoals Engeland, Zweden) tov inflatoire begrippen als de vermeende discriminatie en racisme, ziet gebeuren. Dus, kent er iemand in de politiek het woord recalcitrantie? Of is dat te moejelukkk voor het huidige niveau hielenlikkers wat daar zit. Blijkbaar wel. Stelletje dromers.

Beaulefermier | 16-12-14 | 13:32

De hele test wordt onderuitgehaald door vraag 7. Je krijgt het maximaal aantal punten als je vind dat je dus wel mensen mag voortrekken, volgens die vraag. Dat houdt in dat er dus ook mensen worden achtergesteld. En daar mee zijn alle andere vragen zinloos geworden.

The_Black_Knight | 16-12-14 | 13:18

Ah, dit is prachtig. Wilders zal weer laaiend worden zodra hij dit hoort, dit clubje krijgt ongetwijfeld subsidie, en dus is Wilders morgen weer boos in het journaal te zien omdat hij kamervragen stelt.

Ze doen de PVV meer goed dan kwaad, met hun stomme quizje.

broodje_kruidenboter | 16-12-14 | 13:08

90 punten, dat doe ik nog best goed
*zichzelf schouderklopje geeft*
Eigenlijk zou ik nog hoger moeten scoren want ik vind dat bij bijvoorbeeld vragen 5 en 15 het hoogste aantal punten niet naar het meest tolerante antwoord gaan. Misschien dat de vragenbedenker zelf ook nog maar eens bij zichzelf te rade moet gaan of hij echt wel tolerant is of gewoon de zoveelste zure linksdraaier.

ZonderNaam | 16-12-14 | 13:05

Met 21 punten een superracist. Maar dat komt misschien ook omdat ik het geknuffel van alle professioneel gekwetsten en het gerubberen-tegel zat ben.

Geenstijlfiguur | 16-12-14 | 12:55

Jeetje. 90 punten. Ik ben dus meestal tolerant, alleen niet in het stemhokje.

Pierre Tombal | 16-12-14 | 12:48

Vraag 14
Er is geen beter land dan Nederland.
A. Nee, er zijn genoeg landen waar ik ook zou willen wonen.
B. Ja, eigen volk eerst.
C. Nee, maar ik ben wel trots op Nederland.

Land is een oppervlakte op de aardbol. Houd je van mediterrane temperaturen verkas je richting evenaar, als je van frisse lucht houdt, ga je nog verder of richting noordpool.

Waarom A? Ik zou wegens de geografische ligging ook in pakweg 60 andere landen willen wonen.

Waarom B? Omdat Nederland ooit nooit iets heeft gehad met discriminatie. Dat wordt door racisten met een andere huidskleur verteld. En straks door de dierenactivisten als de Paaseitjes weer in de winkel komen. Eigen volk eerst? Tja, waarom niet. De mensen die discriminatie en racisme roepen vinden dat tenslotte ook. Daarom krijg je altijd een papiertje met voor de helft spaghettischrift in je hand als je een kind komt aangeven bij de Burgerlijke Stand.

Waarom C? Omdat Rita Verdonk ook in Nederland woont, en mag wonen.

Ik kan niet kiezen.

Jos Tiebent | 16-12-14 | 12:46

vraag 1
D. De politie kan zich mischien beter boeven gaan vangen

vraag 8
... natuurlijk A, maar kennelijk ben ik een racist om dat te vinden,
maar ja, ik was al rasict omdat ik vind dat vakkennis belangrijker is dan afkomst.

vraag 9
D. kennelijk zijn mijn vrienden asociale tokkies, dus gaat de vragensteller er van uit dat ik er ook een ben. een klap op je bek kan ie dan krijgen dus.

vraag 10
D. laat dat tuig lekker elkaar bevechten, ik heb er geen last van.

vraag 11
D. ... niet serieus genomen worden

vraag 13
D. misschien iets doen aan de kroeg die niet op z'n klanten let.

vraag 14
D. elk land heeft zo zijn tekortkominge, dus ik denk niet dat verhuizen helpt.

vraag 15
D. we gaan naar een ander restaurant.

141535979 | 16-12-14 | 12:45

Ik ben zeer tolerant:score 115.

Rest In Privacy | 16-12-14 | 12:38

Ik kan niet racistisch zijn, want ik eet soms een broodje shoarma.

Cor Rupteling | 16-12-14 | 12:34

Kak, 85 punten. Ik voel me een beetje een D66'er nu, en dat met de feestdagen in zicht.

Mr Dixit | 16-12-14 | 12:33

Fuck die test. Vooringenomen gespuis veronderstelt je van alles aan te kunnen wrijven.

natte krant | 16-12-14 | 12:31

Grappig Zaanstreek wijkt niet af van NL - koppen:
- jongen berooft van portemonnee
- inbraken in twee woningen Wormer
- man in elkaar geslagen centrum zaandam
- jongeren beroofd van smartphones en geld zaandams Roc

en wat was de politie ook alweer aan het doen:
- wegpiraten betrapt door politie in onopvallende video auto

Nog grappiger is dan natuurlijk dat je onderzoek gaat doen naar gesuggereerd racisme, het wordt gewoon tijd dat de politie zijn echte werk gaat doen ipv belastinginning, vermoedelijk verdwijnt dan een groot deel van het gesuggereerde racisme.

Tee Of Cup | 16-12-14 | 12:31

Ik heb geen testje nodig om te zien of ik 'racistisch' ben. Ik ben Nederlander en ik ben voor gelijkwaardigheid, behulpzaamheid, hard werken en vreedzaamheid. Ik ben tegen Islam (want onverenigbaar met onze democratie); ik ben tegen zeurnegers en zeurblanken; ik ben voor werkkampen voor uitschot; ik ben voor zware straffen voor doodrijders in het verkeer; ik ben tegen dubbele paspoorten; ik ben tegen ontwikkelingshulp en ik ben voor het investeren in arme landen. Ik ben tegen het opvangen van asielzoekers in Nederland, ik ben voor het helpen van vluchtelingen in hun eigen regio. Waarschijnlijk krijg ik hiermee het stempel 'racistisch' en 'extreem rechts'; maar feitelijk ben ik dat niet. Ik ben voor Nederland en de Nederlanders; of ze nu rood, oranje, geel, groen, blauw of paars zijn. Zolang je maar samen wilt werken en samen wilt leven; en je best doet om er samen iets van te maken.

Sioux | 16-12-14 | 12:30

Nou, ik kan de conclusies raden, die staan namelijk al op papier, op z'n Diederik Stapels. PVV en/of NVU stemmers zijn volgens de onderzoekers afkomstig uit laagopgeleide volksbuurten, met een gemiddeld IQ van 80 of lager en een 75% modaal inkomen danwel een (wajong-) uitkering. Wedden? Wel raar dat ondergetekende alleen hoogopgeleide PVV-stemmers kent, die begrijpelijkerwijs die voorkeur liever voor zichzelf en beperkte kring houden.

Mr Dixit | 16-12-14 | 12:24

Waarom ben ik bij vraag 2 met optie C nu toleranter dan met optie A? Hoezo is het toleranter om dat schoffie met bejaarden te laten werken???
Wat een lachwekkende, vooringenomen gutmenschen-test zeg... Met als klapper de "weg-met-ons" vraag nr 14.

Maar zoals zovaak, "tolerant" ben je als je je conformeert aan dat elitaire gelul. Zoals ook de islam de godsdienst van de liefde is als je je maar onderwerpt.

Lucas1985 | 16-12-14 | 12:22

Vraag 15 is ook al zoiets. Als je met een (grotere) groep naar een restaurant gaat, is het handig om vooraf even te bespreken. Dan kun je gelijk vragen of het restaurant toegankelijk is voor gehandicapten. Zo niet dan ga je naar een ander restaurant.

Mubbenschonster | 16-12-14 | 12:21

Yes!! Ik ben tolerantiekampioen!

Boyo | 16-12-14 | 12:18

WTF? Vraag 14:

Vraag 14
Er is geen beter land dan Nederland.
A. Nee, er zijn genoeg landen waar ik ook zou willen wonen.
B. Ja, eigen volk eerst.
C. Nee, maar ik ben wel trots op Nederland.

Dus als je vindt dat er geen beter land dan Nederland is, dan betekent dat in het hoofd van deze meneer dat je automatisch ook je eigen "volk" beter vindt dan alle anderen. Hoe kortzichtig, bekrompen en blind ben je dan?

Ik zou het inderdaad moeilijk vinden om een beter land dan Nederland te bedenken, maar dat is vanwege onze verlichte en open cultuur, met etniciteit heeft dat niets te maken.

Dat dit soort mensen subsidie krijgt en in intellectuele kringen serieus genomen wordt is een schandvlek op onze beschaving.

Russells Teapot | 16-12-14 | 12:17

Ik heb de vragen bekeken en moet tot de conclusie komen dat mijn antwoorden er vaak niet tussen staan, de vraagstelling op een dusdanige manier is, dat je in een hoek wordt geduwd en dat het me meer lijkt om anders denkenden rinchting politiek 'links' te sturen.

Weer een prachtig stukje linkse propaganda!
Amen

mood | 16-12-14 | 12:17

Whahaha wat een afgang die online test, komt dit uit 1992 ofzo?!
Mot ik een beetje zelf gaan zitten kutten met antwoorden opschrijven en optellen en moeilijk doen. Zal vast veel subsidie in zitten.

getergde kaasboer | 16-12-14 | 12:12

Ook weer ontzettend typisch voor zo'n zeikerd om teksten van bureau Zaanstreek/Waterland niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Arabisch, Turks en Engels aan te bieden. Het is erg intolerant natuurlijk, maar volgens mij horen die laatste drie talen daar niet.

MaisNon | 16-12-14 | 12:06

Niet gek, 100 punten, zeker als je bedenkt dat de antwoorden met de meeste punten hier en daar bol staan van de intolerantie. Maar verder stem ik de volgende keer gewoon PVV hoor, op de huidige voet verder gaan is sowieso geen optie als je van Nederland houdt. Nu maar hopen dat de Schaapjes daar binnen kort ook achter komen, al vrees ik dat de manier waarop ze er achter zullen komen geen fraaie zal zijn.

witwas | 16-12-14 | 12:02

80 punten, wat ben ik een goed mens.
Al krijg ik vast 75 strafpunten, omdat ik waarschijnlijk PVV ga stemmen komende verkiezingen.

MaisNon | 16-12-14 | 11:59

Zou Erik Schaap voor ritueel slachten zijn ?

Rest In Privacy | 16-12-14 | 11:59

Altijd grappig dat men partijen verketterd omdat ze het met een deel van de grondwet niet eens zijn. Misschien een tip voor dit soort mensen: de tweede kamer kan de grondwet wijzigen. Kost moeite, heb je een hoop zeteltjes voor nodig, maar het kan, volgens de... tadaa.. grondwet!
Het willen wijzigen van de grondwet is dus gewoon een grondrecht. Artikel 1 is ook pas sinds 1983 dit artikel 1.

Kiwi45 | 16-12-14 | 11:58

Maar verder zeg ik: nul reedten!

eerstneukendanpraten | 16-12-14 | 11:55

Gelukkig. Een partij waar democratisch op gestemd is, de DERDE partij van Nederland, met vijftien vertegenwoordigers in de tweede kamer, tien vertegenwoordigers in de eerste kamer en vier vertegenwoordigers in het Europees parlement.
-
Een partij die gewoon braaf mee doet aan alle gebruikelijke kamerwerkzaamheden en die zitting heeft in vrijwel alle parlementaire commissies.
-
En in dit land mag iedere onbetekenende staatsruifvretert die partij nog altijd marginaliseren, wegzetten en discrimineren.
-
Het zijn gesubsidieerde idioten als Schaap c.s. die mij op rechts doen stemmen. En omdat de partij waarvan ik ooit de illusie koesterde dat hij rechts was linkser dan links blijkt te zijn - stem ik lekker een tikje rechtser.
-
In de wellicht ijdele hoop dat wij op een goede dag de schapen in deze samenleving voorgoed kwijt zullen zijn.

bisbisbis | 16-12-14 | 11:55

Dus als je niet tolerant bent ben je racistisch?

P5ycH0 | 16-12-14 | 11:53

Ze zoeken aansluiting bij de Landelijke Brancheorganisatie van Antidiscriminatiebureaus (LBA) of de Samenwerkende
Antidiscriminatievoorzieningen Nederland (SAN).
Dit riekt naar discriminatie economie met ontelbare subsidiepotjes. Deze willen zich natuurlijk heel graag instand houden. PvdA en CDA en D66 zitten graag in dit soort circuits om zelf te cashen en anderen het "vrijwilligerswerk"te laten doen.
Begrijp me goed, ik ben absoluut tegen discriminatie maar dit is omgekeerd slachtoffersprocessen op gang brengen zodat wit = altijd fout. Het gaat hier dus niet meer om de waarheidsvinding maar deaudordinair om geld graaien.

ecologiste | 16-12-14 | 11:48

Vraag 666: Je buurman vindt het op basis van zijn geloof belangrijk om zijn vrouw aan huis te kluisteren en zijn kinderen te leren dat Nederlanders haram zijn.

Respecteer je dat? Zo nee, waarom niet?

LJBrinkhorst | 16-12-14 | 11:46

95 punten. Eigenlijk niet eens zo slecht.

StijlvolRechts | 16-12-14 | 11:46

Ojee, wat nu. Ik ben PVV stemmer en ik ben extreem tolerant. Zou de test dan wel kloppen? Misschien is de man die de test gemaakt is zelf toch minder tolerant en vrij van vooroordeel dan hij zelf denkt. Misschien moet hij zijn eigen testje eens doen.

J. Jarig | 16-12-14 | 11:43

Sorry dat ik een gezonde blanke heteroseksuele man ben. Mag ik daarom geen mening hebben?

ET007 | 16-12-14 | 11:43

van Nootegem | 16-12-14 | 11:32

Helaas zijn mijn reacties wegens vermeend antisemitisme hier verwijdert, heb je het 'schaap' gevonden?

InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:43

Het is een significant probleem wanneer 1,2% van de kiezers in een middelmatig polderstadje op die vage toneelvereniging van een NVU stemt? Alsjeblieft zeg, overdrijven is ook een kunst.

Het zou niet eens significant probleem zijn wanneer 1,2% van de kiezers in het hele land dat zou doen. Zelfs de Partij voor de Dieren zou dan meer stemmen trekken.

En dat onderzoek naar de PVV stemmer bestaat al lang. Dat PDF-je heb je binnen 5 tellen gegoogled.

Opheffen dat bureautje, doet niets constructiefs.

Trekbeest | 16-12-14 | 11:43

Volgens de test ben je optimaal tolerant wanneer je computerspelletjes, spreekkoren en haatpreken wil verbieden, restaurants boycot wanneer er geen voorzieningen voor gehandicapten zijn, geen begrip op kunt brengen voor winkeliers die slechte ervaringen hebben met asielzoekers of Marokkanen en deze klanten weren of extra in de gaten houden, en last but not least, wanneer je vindt dat er veel betere landen bestaan dan Nederland.

Deze 'tolerantie' is zelf een vorm van bigotterie. Die ik tolereer, maar meer ook niet.

Theo van Deursen | 16-12-14 | 11:42

Gelukkig weer een onderzoek naar extreem rechts. Ik ben het ook zat al die PVVers die oude vrouwtjes overvallen, homo's van het dak willen kletteren of zelfs koffie-shops gijzelen.

stadsknurft | 16-12-14 | 11:41

Sinds wanneer zijn moslims een ras?

Een geloof is geen ras. Ik ben dus geen rascist.

Vogelbeest | 16-12-14 | 11:40

Schaap....!! Dat zegt genoeg dacht ik !

Lichtstadfan | 16-12-14 | 11:40

Erik Schaap van Bureau Discriminatiezaken is zelf het significante 'probleem'. Ongezien de kuumetauti.

Fijnstoffer | 16-12-14 | 11:40

Ik ben geen racist. Ik heb niets tegen Noord-Afrikanse mensen die onze normen en waarden aanvaarden en er naar leven.

Ik heb wel een pesthekel aan iedereen van welke herkomst dan ook di eprobeert om Mijn Samenleving probeert te ontwrichten en/of wie probeert om mij een of ander achterlijk geloof op te dringen.

Dat heeft niets met ras te maken.

Vogelbeest | 16-12-14 | 11:39

De anti-discriminatieburo's zijn er gekomen op wens van het OIC (Organization Islamic Conference) en zijn als 'oliebevel' door Europa geaccepteerd.
Geen wonder dat ze eenzijdig werken.
Islamisten sturen hun volgelingen naar dat soort buro's. Welke autochtone Nederlander zou op het idee komen dat hij daar ook heen kan. Al die geteisterde treinconducteurs en buschauffeurs kunnen overlastgevers en aanvallers aanmelden als racisten.
Maar ze doen het niet. Politiek correct Nederland vindt alleen eigen volk racistisch. Die ideologie hebben ze overgenomen van de islamisten die voor eigen volk eerst pleiten

Islamofiel | 16-12-14 | 11:39

90 punten. Als liberaal scoor je dus gemiddeld op de gutmenschindex.

Coolchwip_ | 16-12-14 | 11:38

Ik word er zo moe van dat de PVV als "extreem rechts" weg wordt gezet. Het heeft misschien rechtse ideeën over asielzoekers maar kijk eens naar hun ideeën over ouderenzorg, jeugdzorg, gezondheidszorg en onderwijs. Ik zou dat allemaal erg links bestempelen.

J. Jarig | 16-12-14 | 11:35

Of is het BDZ?

ET007 | 16-12-14 | 11:35

Als PVV stemmen gelijk staat aan racisme en discriminatie dan ben ik zo schuldig als maar zijn kan. Jammer genoeg voor de test bouwer, is de PVV helemaal niet racistisch of discriminerend, maar dat past niet in het policolor plaatje.

Ik merk dat ik wel een behoorlijke hekel aan moslims begin te krijgen, zo ook aan de islam als instituut.

MarcS | 16-12-14 | 11:34

LOL, conclusie is dat je dus wél intolerant mag/moet zijn tegen iedereen met een andere mening...

Terra | 16-12-14 | 11:34

Je zult maar een enveloppe van Bureau Discriminatiezaken in je bus hebben liggen. Sta je toch effe stom te kijken.
Dragen ze er ook een uniform?
Hoe leg je dadelijk de daklozen bejaarden uit dat er wel geld is voor dergelijke bullshit als BD.

ET007 | 16-12-14 | 11:34

InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:09
Weer wat geleerd vandaag, wist ik nog niet.

van Nootegem | 16-12-14 | 11:32

Geweldig ook, die stinkerige toevoeging als je toch met 130 punten een "tolerantiekampioen" bent geworden:

"Bedenk dat deze hoge score maar een momentopname is. Niemand is altijd en overal tolerant."

Ha, dacht jij dat je er al was met je 130 punten? Neeneenee! De racistische erfzonde van jouw vieze witte huid blijft ook voor jou onvermoeid van kracht! Boete doen! Voor eeuwig! En wij bepalen wel of je deugt! Hahahaha!

Lagonda | 16-12-14 | 11:32

Wat is dit een godspe. De PVV is nog linkser dan de SP.

Heau even | 16-12-14 | 11:31

Gelukkig, volgens de test ben ik alles behalve tolerant. Hoe zou dat nou toch komen?

Stomstom | 16-12-14 | 11:30

en dan ga je naar die krant en dan zie je het laatste nieuws over een beroving en dan kijk je bij de signalementen. precies. positieve discriminatie.

dedwarsligger | 16-12-14 | 11:30

Bureau Discriminatiezaken. Alleen de naam al. Hoeveel subsidieaanvragen dienen ze per jaar in?

pendajo | 16-12-14 | 11:29

Mijn buurmeisje van zeven heeft de test ingevuld en vraagt waar ze haar sticker kan krijgen.

Cuyahoga | 16-12-14 | 11:27

Over het in kaart brengen van politieke voorkeuren gesproken: men zou beter moeten controleren dat mensen van bepaalde politieke kleur niet oververtegenwoordigd zijn bij discriminatiebureaus.

Martin Aceton | 16-12-14 | 11:26

@Lewis | 16-12-14 | 11:22
Die truc (nationalisme=racisme) wordt al jaren toegepast door Linksmenschen. Als je elke dag de Internationale zingt dan ga je denken dat landen/staten geen betekenis hebben. Maar elke internationale sportwedstrijd laat al zien dat ze naast de realiteit staan met hun mening.

rara | 16-12-14 | 11:26

Ook tolerantie kent grenzen.
Deze grenzen dienen ook getolereerd te worden.

ET007 | 16-12-14 | 11:26

Even over vraag 15 die gehandicapte is dat een man/vrouw, zwart/blank, hetero homo welke geloof; al die vragen. Stel ze wel duidelijk.

dedwarsligger | 16-12-14 | 11:24

Iedereen is een racist. Racisme is eigenlijk vaak niets meer dan het neerkijken op een volk wat achterloopt op de rest. En dat is vaak nog logisch ook. Bepaalde vormen van racisme zijn normaal ook al zijn ze negatief.

Net zoals die domme fietsen steel test van vorige week. 3 gasten stelen (!) alle 3 een fiets. Neger en Marokkaan worden terecht aangehouden en de blanke onterecht niet. En dan wordt er gezegd oh oh wat zijn blanke Nederlanders toch racistisch. Ten 1e jatten ze alle 3 een fiets. En ten tweede ligt het wellicht aan het feit dat heel veel blanke mensen geen goede ervaringen hebben met allochtonen.

Dus het gegeven is niet waarom blanken zo rascistisch zijn maar dat kennelijk allochtonen zichzelf zo'n slechte naam hebben opgeleverd dat de blanke bevolking ze totaal niet vertrouwd. In mijn ogen ligt dat aan hen en niet aan ons.

Maar laat het maar aan de linkse gutmenschen over om het onze fout te laten wezen.

In een ideale wereld scheer je mensen met hetzelfde kleurtje niet over 1 kam want dat is rascisme. Die wereld bestaat niet want iedereen doet dat toch. Het gekke is dat we wel een regel aanhouden dat het verkeerd is om iedereen over 1 kam te scheren.

Ansjo | 16-12-14 | 11:24

Overigens laat ik de stagiaire in ons bedrijf eens onderzoeken of er niet wat minder nietjes gebruikt kunnen worden.

Morgen met grote letters in de krant:
Onderzoek naar verspilling metaalindustrie.

Cuyahoga | 16-12-14 | 11:24

Jos Tiebent | 16-12-14 | 11:21

De puntentelling voor vraag 15 sloeg ook echt als een tang op een varken.

eerstneukendanpraten | 16-12-14 | 11:23

Ik discrimineer niet. Ik maak onderscheid door ervaring.

kwark001 | 16-12-14 | 11:22

'Vraag 14
Er is geen beter land dan Nederland.
A. Nee, er zijn genoeg landen waar ik ook zou willen wonen.
B. Ja, eigen volk eerst.
C. Nee, maar ik ben wel trots op Nederland.'
Dus als jij Nederland het fijnste land vindt om in te wonen (dat kán, nietwaar?), kun je dat alleen vinden met een racistische toevoeging.
Ja, zou kun je mensen snel in het racistische hokje douwen.

Lewis | 16-12-14 | 11:22

Heeft die lummel niks beters te doen. Met zijn vooroordelen. Grow up, prutser.

lekker wijf | 16-12-14 | 11:22

Xenofobie en racisme zijn scheldwoorden die politiek correcten gebruiken voor mensen met gezond verstand in situaties waarin het multicultureel samenleven een last is geworden.

Buro's voor anti-discriminatie zijn wat mij betreft berucht voor hun eenzijdige analyse. Het resultaat daarvan is: 'Gij zult u aanpassen aan de multiculturele samenleving'
Dat nieuwkomers zich om vele redenen veel beter kunnen aanpassen aan de Nederlandse samenleving en cultuur, komt niet in ze op.

Dat nieuwkomers zich relatief en absoluut kenmerken door gebrek aan tolerantie is een gedachte die lijkt op vloeken in de anti-discriminatie-kerk.

Islamofiel | 16-12-14 | 11:22

Volgens mij heeft hij bij elke vraag een biertje achterover geklokt om inspiratie te krijgen voor de volgende meerkeuzevraag.

Ik begon met matig opgetrokken mondhoeken, via gniffelen en schaterlach naar het head-to-desken.

Jos Tiebent | 16-12-14 | 11:21

Lijkt me inderdaad een gedegen onderzoek.
Door een studente.
Is dat een VMBO-studente trouwens, of een HAVO-studente of iemand die een studie communicatiewetenschappen doet?
Moet wel een hele goeie zijn die Eric Schaap handmatig heeft uitgepikt.

Natuurlijk is de impact van De Studente levensgroot, de tweede kamer gaat hier zeker wat plenaire vergaderingen over voeren, maar als Eric Schaap het niet eens is met artikel 1 van de grondwet en meent dat hij het recht heeft om anderen te discrimineren, zijn daar andere procedures voor.

Cuyahoga | 16-12-14 | 11:20

@InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:09
Aangezien hij ook tegen een partij is (PVV) die juist pro-Semitisch is kan je veilig concluderen dat zijn eventuele Jood-zijn geen enkele rol heeft gespeeld. En dat maakt jouw opmerking enigszins antisemitisch, in mijn ogen.

rara | 16-12-14 | 11:19

Net als Radio1 daarnet over de 1Vandaag politcus verkiezing. De naam Wilders moest vakkundig in de uitzending vermeden worden. Greet was immers tweede geworden na de gemanipuleerde winnaar Timmerfrans. Zowaar MOEST 1Vandaag op hun site wel iets positiefs over Die Wilders schrijven op hun site. Uitsluitend om daarna kereltje Peggold positief als derde te benadrukken. En wat deed Radio1 ? Natuurlijk angstig zoekend naar iets racistisch.... "Wilders is een zender". Ze waren er uit. Pfff. Toch een guttmensch geworden vandaag.

Kamervraag | 16-12-14 | 11:19

-weggejorist-

InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:19

Het antwoord op vraag 5 moet A zijn, waarom krijg je dan nul (0) punten?

eerstneukendanpraten | 16-12-14 | 11:17

@InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:13
Ik denk altijd na voordat ik wat doms zeg.

rara | 16-12-14 | 11:16

Democratie is alleen maar goed als dat plebs stemt wat onze linksche gutmenschen elite wil. Zonder bakfiets ben je al een rascist

Zatkniss | 16-12-14 | 11:14

Met 35 punten doe ik het zo slecht nog niet.

Bert.H | 16-12-14 | 11:14

Én wéér de PVV "Extreem-rechts" noemen. Terwijl de PVV op sommige punten nog socialer is dan de fucking SP. Dit zijn papegaaien die lekker de elite na kraaien. Geen bestaansrecht zonder belastinggeld zo'n flutbureau.

LangeTijdGeleden | 16-12-14 | 11:14

Schaap bedoelt dus: Hoe hou ik mijn riante baantje vast?

Nou zo dus.

duitse herder | 16-12-14 | 11:14

Wat een waardeloze testvragen zeg, en wat walgelijk om te stellen dat geselecteerde bevolkingsgroepen voortrekken dan wel bon ton is. Dat is namelijk achterstellen van de andere bevolkingsgroepen! Ergo: Erik Schaap is een racist!

Ommie de HaatMoker | 16-12-14 | 11:14

Zodra je het woord discriminatie in de mond neemt om je te verdedigen ben je zwak en verdien je het om uit te sterven.

Kwurft | 16-12-14 | 11:14

Ik ben trots te melden dat ik nu voor de volle 100% racist ben. Een paar jaar terug was ik dat in het geheel niet maar ben er langzamerhand en beetje "ingerommeld" zonder dat ik er erg in had. En toen kwam Quincy en was het een voldongen feit.

eerstneukendanpraten | 16-12-14 | 11:13

Moet je gewoon met PEN EN PAPIER een digitale test invullen? WTF? Wat een prutser.

Nutcase13 | 16-12-14 | 11:13

rara | 16-12-14 | 11:10
Wie heeft het over zionistisch complot?, denk voortaan eerst even na voordat je iets doms typt...

InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:13

Als deze partijen discriminerend zijn dan wel racistisch, waren ze allang verboden. Daar zorgen de Folkertjes van deze wereld wel voor.

roze_bril | 16-12-14 | 11:12

Typische kutsociliasten die democratie niet begrijpen.

Henk de Vries2074 | 16-12-14 | 11:12

He, grappig. Als je positief discrimineert, ben je het tolerantst volgens de test.
Daar gaat het dus mis.

jemagookniksmeer | 16-12-14 | 11:12

Opmerkelijk dat vooral de PVV doelwit is van dit soort tendentieuze onderzoeken. Nooit de PvdA. Terwijl die partij en haar achterban zich aan de lopende band aan grondwetsovertredingen schuldig maken.

KlunsJohannus | 16-12-14 | 11:11

Oh en trouwens, het moet gezegd worden. Weer een bureau dat lekker gevolgen etiketten opplakt, ipv de oorzaken achter deze gevolgen te onderzoeken VAN fucking belastinggeld.

LangeTijdGeleden | 16-12-14 | 11:11

Schaap is een landverrader en een NSB'er die zijn wijf liever een boerka aan zou treken en vijf keer per dag met zijn hol omhoog naar mekka zou slijmen en zijn Nederlandse buren het land uit zou willen zetten als hij merkt dat ze op de PVV zouden stemmen. Dit soort mensen zijn lage wezels met 0 verstand.

StijlvolRechts | 16-12-14 | 11:10

"Je het moeilijk vindt om begrip op te brengen voor ideeën en het gedrag van anderen."

Zou dat onder het motto van religies vallen? En hoezo is de PVV "Discriminerend" en/of "Racistisch"? Kan dat uitgelegd worden door dit bureau?

Religie = Keuze en een keuze mag je het niet mee eens zijn. Vooral niet als die "keuze" predikeert dat ik als ongelovig mens dood moet en/of minderwaardig ben.

LangeTijdGeleden | 16-12-14 | 11:10

Gelukkig is 'slechts' +/- 70% vd NLse moslims aanhanger van een genocidale club Überracistische slavenhouders in Syrië & Irak, maar daarover rept men met geen woord natuurlijk.

trotse-ambtenar | 16-12-14 | 11:10

@InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:07
Hij is een zionistisch complot?

rara | 16-12-14 | 11:10

-weggejorist-

InfidelRevolution | 16-12-14 | 11:07

En toch voel ik mij niet aangesproken.

De Reaguurder | 16-12-14 | 11:07

Erik Schaap. Dat zegt het denk ik wel.

roze_bril | 16-12-14 | 11:07

Leuk dat stigmatiseren van mensen die op een specifieke partij stemmen. In plaats van etiketjes plakken, zou je beter onderzoek doen naar het waarom van dit stemgedrag. Het is wel weer typisch Hollandsch om symptomen te benoemen, maar oorzaken te negeren. Slap gelul.

Eagle_Eye | 16-12-14 | 11:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl