Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

War On Obesitas X: obesitas is egoisme

waronobesitas100.jpgDikke mensen zijn vleesbommen voor de gezondheidszorg. Dikke mensen houden de boel op. Als ergens iets leuks te doen is, zorgen dikke mensen dat er minder normale mensen aanwezig kunnen zijn. Dit zijn geen beledigingen. Dit is allemaal wetenschappelijk bewezen. Kijk, deze week nog, de kop "Kalverstraat sneller vol door dikke mensen". Met de quote van hoofd verkeerskunde van de TU Delft: "Het feit dat vier op de tien mensen overgewicht hebben, heeft invloed [op de voetgangersstroom in een drukke winkelstraat]. Dikke mensen lopen langzamer, waggelen en nemen meer ruimte in." We herhalen: dikke mensen lopen langzamer, waggelen en nemen meer ruimte in. Terwijl het met beter eten en beter bewegen in een jaar of twee verholpen is. Maar dat doen ze niet, terwijl ze wel anderen constant tot last zijn met alle bijwerkingen van zieke vraatzucht. Onze eindconclusie: mensen met obesitas zijn egoïstisch. Egoïsme Je eigen genot nastreven ten koste van het genot van anderen, is egoïsme. Daarom zijn mensen die een sigaret opsteken in een ruimte waar ook niet-rokers zitten egoïstisch. Mensen die met alcohol op achter het stuur, zijn egoïstisch. En moorddadig. Mensen die per se het journaal willen zien terwijl iedereen GTST wil kijken zijn egoïstisch. Is egoïstisch zijn wettelijk verboden? Nee. Mag je niet egoïstisch zijn? Jawel. Maar je bent wel een lul. Een klootzak en een lul. Mensen zijn nu eenmaal niet heel tolerant jegens egoïsme. Het is niet verboden, maar als je het maar vaak genoeg egoïstisch bent, vinden mensen je vanzelf een vervelend strontvarken. Zeker als je dik bent. Beter eten, beter bewegen Nou. Wat houdt je tegen? Er is geen enkel excuus om zwaar overgewicht te hebben. Nul smoesjes. Kwestie van je vreet- en beweegroutines aanpassen en gaan. Alle tips en tricks staan in de tien episodes van War on Obesitas. En er zijn talrijke websites waar je nog veel meer informatie kan vinden. Nogmaals, er is geen enkel excuus om aan obesitas te leiden. Zet dat gevoel van schaamte om in werklust om af te vallen. Zo moeilijk is het niet. Je moet gewoon beginnen. Hier, een succesverhaal om je op gang te helpen. Shout-out En tot slot een shout-out naar al die smerig dikke reaguurders die per se willen duidelijk maken dat de War On Obesitas superstom en zelfs (crypto-)fascistisch is. Ten eerste: hahaha. Ten tweede: rammen op je toetsenbord is geen workout. Kom achter die computer vandaan en ga iets nuttigs doen met die woede. Ten derde: Je bent dik. Val af, frituurfreak. War On Obesitas is een initiatief van Stijlloze Lifecoaching met het oog op duurzaamheid van mens en milieu. Voorgaande edities Episode I: GeenStijl strijdt tegen vetzakken Episode II: pak vetzakken hard aan Intermezzo: gezond zaad Episode III: de basics Episode IV: dood aan suiker Episode V: ga sporten Episode VI: fat acceptance Episode VII: obesitas zo duur als oorlog Episode VIII: save the kids! Episode IX: beweeg die reet

Reaguursels

Inloggen

Dikke mensen dragen, in vergelijking tot rokers - die hun eigen (en een substantieel deel van uw) GZ aftikken aan acijns - miniem bij aan de gezondheidszorg.

Zookrates | 08-12-14 | 15:40

"Gast , lul toch geen peop. diabetes is niet te genezen"
Huh.. Wie zegt dat? Alles is te genezen.

henkou | 08-12-14 | 14:54

Wat en onzin alweer zeg...

Heb je er ook weleens aan gedacht dat dikke mensen een ziekte kunnen hebben waar ze helemaal niks aan kunnen doen....[en ik bedoel NIET DE VREETZIEKE]...

Mensen kunnen ook medicijnen nodig hebben omdat ze ziek zijn waar ze dikker van worden....[ik ken wel zulke mensen.]
Denk ff na voordat je zoiets neer zet.

ANGEL70 | 08-12-14 | 14:01

Binnenkort worden producenten van producten met meer dan 3.000 kalorieën strafbaar gesteld.

Prze***walski | 08-12-14 | 09:43

-weggejorist-

DickieDick | 08-12-14 | 07:57

Hoewel mensen met bepaalde aandoeningen van bijvoorbeeld de schildklier een groter risico lopen op overgewicht is het niet noodzakelijk dat zo iemand daadwerkelijk overgewicht heeft. Voeding die evenwichtig is afgestemd op de persoon door bijvoorbeeld een diëtist kan helpen op gewicht te blijven. Zoals we allemaal unieke uiterlijke kenmerken bezitten zo reageren we allemaal ook net even anders op bepaalde voedingsmiddelen. Daarnaast is regelmatig bewegen belangrijk. Stevig of zelfs dik zijn hoeft geen probleem te zijn zolang het je niet belemmerd in je dagelijkse bezigheden of je je ongezond voelt. Lees als een hijgend hert bij je slaapkamer een etage aankomen is je ongezond voelen in mijn ogen. Een kenmerk van overgewicht en obesitas is dat je eigenlijk niet of nauwelijks instaat bent tot alle dagelijkse levensverichtingen. En dat is wel degelijk een steeds groter probleem alleen al in de zorg qua speciale apparatuur. Ga maar eens iemand van 120kg een been in gipsen of op bed wassen. Dat is geen licht klusje geloof me. Ik blijf de stukjes waarderen en zelf ook nog een tikkeltje gezonder leven, zal me vast geen kwaad doen.

saidnowomanever | 08-12-14 | 02:16


Dat is een misverstand. Diabetes geneest op dezelfde manier als obesitas en hart en vaatziekten. Namelijk door te stoppen met suiker consumeren. Alleen moet je dan wel beseffen dat granen en aardappelen en fruit ook grotendeels uit (meervoudige) suikers bestaan. Daar moet je dus ook rigoreus mee stoppen. De enige echt gezonde en veilige voedingsmiddelen zijn vlees, vis, eieren en roomboter. Hoe vetter hoe beter. Groente en fruit en vezels eten zoals tegenwoordig wordt gepropageerd is totale nonsens.
henkou | 07-12-14 | 21:10

Gast , lul toch geen peop. diabetes is niet te genezen. Als ik morgen nooit meer suiker eet kom ik echt niet van mijn type 1 diabets af, type 2 patienten kunnen hun klachten verminderen door zo weinig mogelijk suiker te nemen,genezen kunnen ze niet.
Uw plempsel raakt dus kant nog wal en is standaard google matriaal.

Streamertje | 08-12-14 | 01:39


Dat is een misverstand. Diabetes geneest op dezelfde manier als obesitas en hart en vaatziekten. Namelijk door te stoppen met suiker consumeren. Alleen moet je dan wel beseffen dat granen en aardappelen en fruit ook grotendeels uit (meervoudige) suikers bestaan. Daar moet je dus ook rigoreus mee stoppen. De enige echt gezonde en veilige voedingsmiddelen zijn vlees, vis, eieren en roomboter. Hoe vetter hoe beter. Groente en fruit en vezels eten zoals tegenwoordig wordt gepropageerd is totale nonsens.
henkou | 07-12-14 | 21:10

Gast , lul toch geen peop. diabetes is niet te genezen. Als ik morgen nooit meer suiker eet kom ik echt niet van mijn type 1 diabets af, type 2 patienten kunnen hun klachten verminderen door zo weinig mogelijk suiker te nemen,genezen kunnen ze niet.
Uw plempsel raakt dus kant nog wal en is standaard google matriaal.

Streamertje | 08-12-14 | 01:37

''Je eigen genot nastreven ten koste van het genot van anderen, is egoïsme.'' Dat heet Parasiteren Quid. Egoïsme is het nastreven van je eigen geluk. Dat hoeft niet ten koste te gaan van een ander. Sterker nog als je je eigenbelang nastreeft in een vrije markt profiteert een ander hier ook van. Je maakt dingen die een ander kan consumeren en je produceert samen omdat dit efficienter werkt. Egoïsme is goed voor iedereen. Dat deze socialist nog steeds ruimte krijgt om stukjes te tikken op Geenstijl is een rede dat zoveel reaguurders van het eerste uur dit blog hebben verlaten.

Ayn Rants | 07-12-14 | 23:48

En om de jongeheer Quid even te typeren: Andere bevolkingsgroepen afzeiken ter inflatie van het eigen ego is een prima bullet in dit lijstje.

More Than Happy | 07-12-14 | 23:30

Liedje 'Short People' van Randy Newman veranderen in 'Fat People' en tekst een beetje aanpassen svp. youtu.be/sX6I2NrguAs

Talentubby | 07-12-14 | 22:58

@henkou
.
Het gedachtengoed van wat jij de linkse kerk noemt, is een voortvloeisel uit het gedachtengoed van een filosoof genaamd Immanuel Kant... Een charlatan en absolute non-denker die stelde dat het ultieme doel dat ieder mens in zijn leven kon hebben, totale zelfopoffering voor anderen is..
.
De linkse kerk is op dit buitengewoon gevaarlijke gedachtengoed gebaseerd... De notie van de auteur dat egoïsme 'slecht' is ook.

De Libertariër | 07-12-14 | 22:10

"gecombineerd word met frikadelletjes, chips en oven-pizza-tje 's-avonds om 20:00."
A.u.b. niet alles op een hoop gooien. Pizza en chips is fout want koolhydraten, frikandel met flink wat zo vet mogelijke mayonese mag wel want is vlees en vet. Maar beter is het s'avonds niet te eten want anders val je niet af.

henkou | 07-12-14 | 21:54

@libertarier:"Kantiaans-altruïstisch gif"
Bedoel je de linkse kerk? Of is dat weer wat anders...

henkou | 07-12-14 | 21:50

Wat is er mis met egoïsme?? Auteur schijnt dit kennelijk een negatieve karaktereigenschap te vinden... Dit waar de mens voor overleving primair afhankelijk is van deze eigenschap.
.
Egoïsme is top!! Enkel in een samenleving die doordrenkt is met Kantiaans-altruïstisch gif wordt een dergelijk fantastisch en vitale karaktereigenschap als iets negatiefs gezien.

De Libertariër | 07-12-14 | 21:35

Quid, scheit er eens mee uit jongen,

Laat mij lekker met m'n paar kilo's overgewicht een pilsje drinken en een sigaretje roken.

Punt is wel gemaakt nou hé, vervelende belerende man dat je bent.

303 | 07-12-14 | 21:34

Met een BMI van 19~20 voel ik mij niet aangesproken.

Mubbenschonster | 07-12-14 | 21:29

Het zit in de familie.
Ja, dat klopt. Het zit in de familie dat gezelligheid gecombineerd word met frikadelletjes, chips en oven-pizza-tje 's-avonds om 20:00.
Wat ik wil zeggen is dat overgewicht komt door teveel en te slecht eten. Punt!

Bernard Couperus | 07-12-14 | 21:17

@Nederlanddraaitdoor"Er zitten een aantal mensen tussen met suiker of een schildklierafwijking.... die kunnen dus geen ruk doen aan hun overgewicht! "
Dat is een misverstand. Diabetes geneest op dezelfde manier als obesitas en hart en vaatziekten. Namelijk door te stoppen met suiker consumeren. Alleen moet je dan wel beseffen dat granen en aardappelen en fruit ook grotendeels uit (meervoudige) suikers bestaan. Daar moet je dus ook rigoreus mee stoppen. De enige echt gezonde en veilige voedingsmiddelen zijn vlees, vis, eieren en roomboter. Hoe vetter hoe beter. Groente en fruit en vezels eten zoals tegenwoordig wordt gepropageerd is totale nonsens.

henkou | 07-12-14 | 21:10

Ik had zo'n vleesgeworden kijkdichtheid, zo'n zacht kabbelend lichaam naast me in het vliegtuig. (Onrendabelen klasse, OK, ik geef het toe).

De KLM stewardess zag mijn wanhopige blik en plantte me in een ruime stoel bij de nooduitgang.

Pfff
Gered.

bastemeijer | 07-12-14 | 21:01

viridis | 07-12-14 | 18:34 : Doe is natuurkunde.

Ghibli | 07-12-14 | 20:42

Dank zij jouw artikelen heb ik me voorgenomen, om 2 maal zo vaak naar de koelkast te lopen als vroeger.
En kijk ! Het werkt !

vivaldi | 07-12-14 | 20:22

Hé Quid, wanneer ben je nou eens afgeslankt ?

vivaldi | 07-12-14 | 20:21

Zo, GS voor het karretje van de vettaks gespannen!? Leveren tabaksaccijnzen niet meer voldoende op?
Nee, ik heb geen overgewicht, maar alle dikkerts generaliseren is ook wat hè? Er zitten een aantal mensen tussen met suiker of een schildklierafwijking.... die kunnen dus geen ruk doen aan hun overgewicht! De rest die gewoon door omnomnomt ondanks een BMI van 40.000, die moeten gewoon wel hun zorg vanwege overgewicht lekker zelf gaan betalen of zo! Maar ook "sporters" die zich met regelmaat een blessure sproten mogen daar wat mij betreft gewoon lekker zelf voor opdraaien!

Nederlanddraaitdoor | 07-12-14 | 20:14

@miko | 07-12-14 | 18:34 Ik 0. mijn vrouw en kids ook. Kijk nu op de verpakkingen in je (koel)kast: Alles wat half-af is zit glucosestroop in. Chicken tonight, sausjes uit zakjes, knorr wereldgerechten, de meeste merken rookworst.
Hamburgers uit het "vers"vak. In zo'n transparant plastic bakje, wat er zo lekker authentiek uitziet. Aan de achterkant zit een sticker met de ingrediënten. Je mag al blij zijn met 80% vlees. De rest is troep waar je dik en ongezond van wordt.
Als jij kans ziet om op de koekjesafdeling iets te vinden zonder glucosestroop vindt ik dat heel knap. Ook zie zogenaamd "gezonde" koekjes die voor je kinderen bedoeld zijn.
Die hele obesitasepidemie komt echt niet zo zeer omdat we veel te veel eten. Wel omdat je 2 keuze's hebt: óf je maakt alles zelf; óf je accepteert dan je dik wordt van glucosestroop/hart en vaatziekten krijgt van geraffineerd gehard plantaardig vet/je verstand en cognitieve vermogens vernielt met smaakversterkers (E621, gistextract, gemodificeerd zetmeel, eiwithydrolysaat en nog een stuk of 10 schuilnamen)
Aangezien "de mens" alleen maar geïnteresseerd is in smaak en de rest hem/haar niet boeit maakt de voedselindustrie mega-winsten met voedsel wat haast niets kost. De gezondheid van de mensheid wordt wel ten gronde gericht, maar daar is dan in een later stadium de gezondheidsindustrie heel blij mee.

Vogelbeest | 07-12-14 | 20:13

@necrosis | 07-12-14 | 18:00

Ben wat ze noemen: ectomorf. Van die slanle gasten waar men zich afvraagt waar ik al dat voedsel laat. Breed worden gaat wel lastig. Of ik lever me halve leven op voor de sportschool. Neuh, dan maar niet een goddelijk lichaam, gelukkig ook geen obesitas. Vrouwtjes komen wel ondanks dat slanke lijfje. Denk niet dat het ook zo zijn geweest als ik moddervet was. Krijg zelf kippenvel als zo'n iets naast me zit in het onrendabelen vervoer. Ben bijna me halve stoel kwijt en dan zo'n vetrollade tegen me aan die het warmte in me lijf wegtrekt. Ril ik dubbel zo hard. Namelijk van walging en koud hebben.

Vageling | 07-12-14 | 20:01

miko | 07-12-14 | 19:31
Maak je niet dik, dat ben je blijkbaar al!

FlitsPool | 07-12-14 | 19:39

Dikkerts kunnen niet neuken , afknappers.

Lil 1 | 07-12-14 | 19:37

Heb wel eens ergens gelezen dat pessimisme een grotere "killer"is dan wat dan ook. Vooral cultturpessimisme schijnt fnuikend te zijn. Vooral bij pessimistische mannen na de overgang , zo ongeveer van 55 jaar, komen buitenproportioneel veel en ernstige kankergevallen voor. Het schijnt zelfs zo te zijn, dat wanneer deze mannen een strijdbaar karakter hebben, ze langer van hun aandoeningen last hebben en het lijden in hun laatste jaren dieper is. Daarnaast leven ze jaren korter. Quid, doe daar eens wat aan, wees een optimist!

Ulle Ruttelflut | 07-12-14 | 19:35

Niks beters te doen ofzo?

OmdayZ | 07-12-14 | 19:32

80 jaar geleden was er ook zo'n actie.... Iets met Joden enzo

Loebas | 07-12-14 | 19:31

@FlitsPool | 07-12-14 | 19:06
Dat leid jij af aan de comments?
Quid lult maar wat en dit gepreek was in zijn vorig leven misschien ok maar hier is het tenenkrommend.
Als iemand zich de typhus wil vreten moeten ze dat mooi zelf weten en die flauwe kut argumenten dat ze 'ons' veel geld kosten.
Blaat je even de verzekeringsmaatschappijen na die alleen maar meer winst willen maar nimmer je minder premie gaan berekenen.
Schiet mensen dan af met hun 67 dat schiet tenminste op.
Niet meer productief en een verhoogd risico om dik,ziek,gehandicapt te worden.
Man,deze topics schreeuwen om een godwin.

miko | 07-12-14 | 19:31

Vuile vadsige tekstentikkert!

analcharist | 07-12-14 | 19:22

Als het echt zo erg is, lost het probleem zich zelf op.

Conclusie: Er is geen probleem.

laatmaargaan | 07-12-14 | 19:09

Overigens een hoop vette mensen op GS, hierboven te zien (en straks ook hieronder).

FlitsPool | 07-12-14 | 19:06

Dik zijn strafbaar stellen: 1e keer: boete 25,000 Euro, 2e keer: half jaar gevangenis, 1000 kcal / dag, 3e keer: levenslang Noord-Koreaans werkkamp. Ben je er snel van die egoisten af.

FlitsPool | 07-12-14 | 19:04

Quid is als kind dik geweest, en is nu gelijk een gestopte drinker/roker/rokkenjager/pissdrinker de ergste propagandist tegen andersheid in de vorm van veel vleeschdragend.

De Treinende Rechter | 07-12-14 | 18:57

Ik ben te lang ..... waar gaat dit over .... moet iedereen dan 150 cm zijn met een gewicht van 35 kilo ...

bastone | 07-12-14 | 18:51

Dikke mensen moeten gewoon een baan zoeken. Werkschuw tuig.

Bakito | 07-12-14 | 18:50

Gooit 3 kroketten in het vet vanaf de bank....

psychonaut | 07-12-14 | 18:50

viridis | 07-12-14 | 18:34 Als de reden van het dalen de gasvoorraad is die op is dan kun je beter Dolf eruit gooien en Terpstra aansteken. Die brand veel langer.

Willianus Wortelus | 07-12-14 | 18:48

Brougham | 07-12-14 | 18:36 Neenee, dikke rokers betalen gewoon dubbel.

Accijnzen worden gebruikt om kastelen van Bea op te knappen.

Willianus Wortelus | 07-12-14 | 18:46

"Onze eindconclusie: mensen met obesitas zijn egoïstisch."
Quid je valt voor de zoveelste keer in herhaling. Mijn moeder stopt wel bij 6!

G,I. Jane | 07-12-14 | 18:44

@viridis | 07-12-14 | 18:34
Wahahahahahaha. Inderdaad. Maar als ik moet kiezen om de laatste minuten van mijn leven door te brengen met iemand en deze twee zijn de keuze mogelijkheden dan ging toch Dolf er uit.

miko | 07-12-14 | 18:40

Oh,Kwit weer met zijn dikke mensen-fetish. Ga ik even naar de snackbar tot er een topic is wat me wel boeit.

brutus68 | 07-12-14 | 18:39

@ich habe es gewusst | 07-12-14 | 17:46
Is dat zo?
Net zoals drank zoveel slachtoffers maakt in het verkeer?
Geloof het toch alemaal niet.
Als iemand mager met kanker in het ziekenhuis komt is het vette pech en als hij 5 kilo overgewicht heeft ligt het aan de persoon zelf?
Ja verhoogt risico van 10 % en dan? Ga je iedereen en alles over de meetlat leggen?
De overheid/verzekeringen geven je straks een 100 geboden boekje waarin staat wat je wel en niet mag. Stap je daar van af dan krijg je geen zorg,geen behandeling niets. prima maar mag ik er dan ook voor kiezen om geen premie te betalen? Want ik geloof namelijk niet dat ze het voordeel terug geven aan de burger die wel oppast.
Ik moet trouwens zeggen dat ik vaker hulp moet bieden aan sporters die een ongeluk krijgen dan dat er een dikkertje over de straat rolt.

miko | 07-12-14 | 18:38

Waarom drinkt men cola en dat soort producten?

me | 07-12-14 | 18:36

D'oplossing is redelijk simpel : maak alle tarieven voor zorgkosten, openbaar vervoer, vliegtickets etc BMI gerelateerd. Gewoon wat extra vakjes waar je je lengte en gewicht invult en of je rookt. Uiteraard staan er weegschalen op perrons en luchthavens. Dikke mensen betalen forse toeslagen, rokers (ook dikke rokers) krijgen korting omdat ze de schatkist al genoeg spekken.

Brougham | 07-12-14 | 18:36

De vraag is:"Met wie zit je liever in een veel te snel dalende luchtballon die binnen 5 minuten 145 kilo kwijt moet om de aantrekkingskracht van de aarde enigzins op te heffen?"
Erica Terpstra of Dolf Jansen?

viridis | 07-12-14 | 18:34


miknic | 07-12-14 | 17:40

Ga lekker verder op de Joop zeiken, Samsom.

eerstneukendanpraten | 07-12-14 | 18:34

@Botte Hork | 07-12-14 | 17:27
damn!

prince | 07-12-14 | 18:34

@Vogelbeest | 07-12-14 | 17:47
Hoeveel frisdrank drink je op een dag?
Ik zo wat niets.
Mijn kinderen ook niet.

miko | 07-12-14 | 18:34

Johnny , betaald de Obesitas stichting goed?

edelweiss | 07-12-14 | 18:33

'obesitas is egoïsme'
'eigendom is diefstal'
Zie hier Sjonnie de communist,de vrijheidshater geeft zich bloot.
De wereld draait op egoïsme het is niet anders.
En de neuk met je belerende toontje.
De magere spillebenen met hun zure gewauwel en hun basketball voorkeur zouden lekker een eigen eiland op moeten zoeken met hun paleo diëten en runners endorfine verslaving. Stelletje junkies

miko | 07-12-14 | 18:30

male,.. sorry

horsteknots | 07-12-14 | 18:29

Soms kijk ik wel eens fattyporn,.. maar dan is NonkelFrituur altijd de mail-part. Verder voel ik me niet aangesproken.

horsteknots | 07-12-14 | 18:29

De dag dat Johnny Quid zich druk gaat maken om dingen die er echt toe doen moet statistisch gezien niet meer zo ver in het verschiet liggen.

Conan de Rabarber | 07-12-14 | 18:26

Klojum|07-12-14|17:50
Yep! Blauwe vinvis, mamoet, Tyranosaurus-rex.

viridis | 07-12-14 | 18:26

Dat Kalverstraat onderzoek, geniaal :p

Latrinalia | 07-12-14 | 18:21

Zonder Obesitas , gaat de wereld failliet... Obesitas is de olie van de westerse wereld.

Ghibli | 07-12-14 | 18:17

@lingo star | 07-12-14 | 18:09
Wat doet die pot mayonaise daar op tafel, zet eens snel terug in de koelkast.

necrosis | 07-12-14 | 18:15

Eurotokkie | 07-12-14 | 18:03
Ik zit inmiddels op een emmer of 3.

quackel | 07-12-14 | 18:14

@Eurotokkie | 07-12-14 | 18:03
Ik krijg ineens trek in meer....

necrosis | 07-12-14 | 18:11

Focus je vooral op ouders met aan obesitas lijdende kinderen; kindermishandeling. Volwassenen met een eetprobleem mogen bij zichzelf te rade gaan en bovendien hun eigen ziektekosten ophoesten. Deze mensen zijn duurder voor de samenleving dan rokers. Vraag maar aan Harrie Jekkers.

quackel | 07-12-14 | 18:11

Ik eet verantwoord een salade aangeraden door de dietist.

Rest In Privacy | 07-12-14 | 18:09

Lekkere ranzige dikke wijven afpalen vind ik dan wel weer chapeau. OK, ze gaan wat minder lang mee maar dat maakt geen flaus aus, na 1 of 2 keer ben ik er al weer zat van en lig ik mijn eigen Olijfje weer vrolijk vol te blaffen.
Kortom, dikke vrouwen zijn de smeerolie in de sexbeleving van de gemiddelde aalgladde man.

Leuke bijkomstigheid is dat je er de meest vulgaire, op het randje van pure misbruikachtige kunsten mee uit kan halen omdat ze alle kansen moeten aanpakken en afwerken.
Ik zeg, behoedt de dikzakvrouw!!!!
Laat ze niet uitsterven in een door Quid bedachte anorexieuze wereld waarin vrouwen een koprol behoren te maken door een tl buis, je ze bij windkracht 4 al vast moet leggen aan het aanrecht, en ze zo door een dichte deur naar buiten waaien.

viridis | 07-12-14 | 18:07

Godverdomme! | 07-12-14 | 17:53
Juist!

hallofreen | 07-12-14 | 18:06

wazakzegguh | 07-12-14 | 17:35
Betwijfel ik wel ietwat. Dikke mensen hebben vaker allerlei vage klachtjes, meer pilletjes nodig om hun dikke bestaan nog wat langer te rekken. Je kan beter 10 fitte bejaarden hebben die relatief laag zijn in de kosten dan tien dikke obese bejaarden die van alles en nog wat mankeren. Als die 10 dunne bejaarden dan 100 worden en ze hebben af en toe iets nodig bespaar je toch aanzienlijk.
De meeste gezonde bejaarden gaan dood door verlies aan mobiliteit en vallen, daardoor niet genoeg kracht hebben voor een operatie, terwijl hun obese leeftijdgenoten dan al vele behandelingen en specialisten hebben moeten bezoeken. Vaak moeten ze ook dure elektrische karretjes hebben om hun naar de supermarkt te rijden. Ik zeg dit als ex-bejaarden verzorger. Dunne bejaarden hebben echt een voordeel.
Maar toch, doe lekker wat je wil, Wees zo als je wil.
Aan de andere kant Je hebt gelijk dat mensen te oud worden dan ons systeem nu aankan. Maar het is natuurlijk onzin om daar vooruitgang de schuld aan te geven. Als er al een probleem onstaat, dan zal de maatschappij anders ingericht dienen te worden en niet dat mensen eerder doodgaan als oplossing aandragen. Vooruitgang de schuld geven voor toekomstige bejaarde bevolkingsgroei is hetzelfde als verbieden om emails te versturen om de postbode aan het werk te houden.

hallofreen | 07-12-14 | 18:05

@Vageling | 07-12-14 | 17:55
Dankzij de GeenStijl heb ik nog altijd superslanke vingers, en niet van die worstenvingers.
*grijpt nog een frikadel*

necrosis | 07-12-14 | 18:00

'Heel dik was ' @ mezelf ><

jonvuu² | 07-12-14 | 17:59

Maar als je nu heel was en bijvoorbeeld 10 kg bent afgevallen en dus nog steeds te dik bent, mag je dan door de kalverstraat lopen van quid, of moet je je dan net zolang schamen en in straten voor dikke mensen winkelen tot de dunne mensen je goed genoeg vinden?

jonvuu² | 07-12-14 | 17:58

En ik iedere dag maar me quotum toetsaanslagen zitten weg rammen. In de illusie dat dat het is wat me vorm houdt. Komen jullie weer me bubbel doorprikken. Mooi weer allemaal.

Vageling | 07-12-14 | 17:55

Krijgt GeenStijl subsidie van Rob Oudkerk voor deze afzeikstukjes van Quid? Wil je dit probleem serieus aanpakken dan moet je ouders opvoeden. Kinderen voedselles geven. De grote nepvoerproducenten (Unilever, Nestle etc.) keihard aanpakken, menig winkel in o.a. de Kalverstraat sluiten omdat ze die rommel verkopen waar hun klanten zo dik van worden.

Godverdomme! | 07-12-14 | 17:53

Hahaha... egoïsme... Ja, want de hele geenstijl.nl draait rond altruïsme natuurlijk.

"I'm not fat, I'm fluffy", zoals de grote filosoof Gabriel Iglesias placht te zeggen.

Elspeth | 07-12-14 | 17:53

Als we dan toch met accijns en "bezuinigingen" aan het strooien zijn: waar blijft de fastfood tax?

quackel | 07-12-14 | 17:53

@ich habe es gewusst | 07-12-14 | 17:46
In dat geval stel ik voor dat veganisten minstens het dubbele gaan betalen van wat ze nu doen.
Tenslotte zijn die 'gezonde mensen' uiteindelijk een stuk duurder voor de samenleving als ze op leeftijd zijn.

necrosis | 07-12-14 | 17:51

Qua beter eten, volg geen dieethypes, maar bedenk hoe de mens al millennia eet.

Science Compared Every Diet, and the Winner Is Real Food
Researchers asked if one diet could be crowned best in terms of health outcomes. If diet is a set of rigid principles, the answer is a decisive no. In terms of broader guidelines, it's a decisive yes.
"A diet of minimally processed foods close to nature, predominantly plants, is decisively associated with health promotion and disease prevention." www.theatlantic.com/health/archive/201... (Het wetenschappelijke literatuuronderzoek waarop de makkelijkere leesbare artikel van The Atlantic op is gebaseerd www.annualreviews.org/doi/full/10.1146... )
*Kookt zoals oma*

seven | 07-12-14 | 17:50

Big boned... Sure. Heb jij ooit wel eens skeletten met hele dikke botten gezien?

Klojum | 07-12-14 | 17:50

ich habe es gewusst | 07-12-14 | 17:46

Van drugs wordt je broodmager , misschien iets voor in de basisverzekering.

Eurotokkie | 07-12-14 | 17:48


@wazakzegguh | 07-12-14 | 17:35
Als graatmagere langeafstandloper hoor ik eveneens tot die categorie, dus ook ik heb baat bij instandhouding van vetzucht en vroegijdig verscheiden van al die corpulenten, want ik moet er niet aan denken dat op mijn 105e eenzaam in een tot verpleeghuis omgebouwde voormalige fabriekshal wegkwijn doordat ik het schaarse zorgaanbod met miljoenen van die sencha-theezuipers moet delen.

Ridde Rogter | 07-12-14 | 17:47

@Unilever @Danone @ADM @Cargill @Nestle @pepsico @Coca cola:
Jullie kunne de mensheid voor minstens 60% behoeden voor obestitas.

Stop met glucosestroop!

www.google.be/webhp?sourceid=chrome-i...

Vogelbeest | 07-12-14 | 17:47

Hahaha

højre vær så venlig | 07-12-14 | 17:46

Heb niets met dat gedram van Quid over obesitas.Is een eigen keuze net zoals roken,alcohol en drugs. Alleen
zouden de ziektekosten behoorlijk duurder moeten zijn voor deze mensen omdat ze het systeem onevenredig belasten.Voor de rest vreet je maar vol, boeie

ich habe es gewusst | 07-12-14 | 17:46

@miknic | 07-12-14 | 17:40
Het staat je volledig vrij om elders te gaan reaguren, als het je hier niet bevalt.
FN zoekt nog donateurs....

necrosis | 07-12-14 | 17:45

Mensen die auto rijden zijn egoistisch.
Mensen die sporten zijn egoistisch.
....
...
..
Mensen die iets in hun leven hebben dat andere mensen niet hebben zijn egoistisch...
..
mensen zijn egoistisch..
Mensen zijn....
..
mensen *hoofdschudden doet*

deuZigeZelluf | 07-12-14 | 17:44

Dik zijn is cool.

Eurotokkie | 07-12-14 | 17:44

War On Obesitas is superstom.

miknic | 07-12-14 | 17:40

‘Nothing tastes as good as skinny feels’ aldus een beroemd model en ik ben het daar hardgrondig mee eens

ukuppes | 07-12-14 | 17:38

Eerlijk gezegd loop ik graag wat langzamer door de Kalverstraat, als dat betekent dat niet alle mensen 100 worden... Nederland zal in de toekomst vollopen, niet met dikkertjes, maar met biologisch verantwoorde, gezonde joggingpakken, die volgens de natuur veel te lang rondlopen. Uiteindelijk zullen zij veel meer grondstoffen verbruiken en meer aanspraak maken op de gezondheidszorg, want gezond leven veroorzaakt een reusachtige toeloop op zorgafname (namelijk: ouderdom). Wees blij dat er zo veel mensen bereid zijn om ongezond te leven en daardoor ruimte maken voor de langlevenden.
En dat zeg ik als gezond persoon met een normale BMI.

wazakzegguh | 07-12-14 | 17:35

@Nonkel Frituur | 07-12-14 | 17:31
Je blijft ook nog eens beter drijven dan zo'n graatmagere veganist.
Niet geheel onhandig in een land als Nederland.....

necrosis | 07-12-14 | 17:34

Maar die moddervette Erica Terpstra maakt toch best leuke reisprogramma's? Als ze al die tijd, kauwend op koolrabi en winterpeen, rondjes draaft op een sintelbaan dan lukt dat toch nooit? Kijk, daarover hoor je zo'n Quid dan weer niet.

Ridde Rogter | 07-12-14 | 17:34

-weggejorist en opgerot-

C-Bear | 07-12-14 | 17:33

@eerstneukendanpraten | 07-12-14 | 17:24
Uiteindelijk gaan we allemaal dood.
*pleurt nog een doos frikadellen in de vetput en trekt de pot mayonaise open*

necrosis | 07-12-14 | 17:32

Dik zijn is gewoon veiliger. Je bent beter zichtbaar.

Nonkel Frituur | 07-12-14 | 17:31

necrosis | 07-12-14 | 17:21

Je weet het toch nog wel: éénmaal per etmaal een vet maal.

eerstneukendanpraten | 07-12-14 | 17:24

@eerstneukendanpraten | 07-12-14 | 17:17
Zo'n verwarmde biljartafel voelt wel lekkerder aan dan een beetje rondrennen op het gras terwijl het buiten vriest....

necrosis | 07-12-14 | 17:24

+ de uitlaatgassen van die mensen... niet te harden.

meneer Q | 07-12-14 | 17:22

@Johnny Quid | 07-12-14 | 17:14
Weet je wel wat het kost als iedereen duurzaam gaat leven?
Straks worden mensen 120 (of ouder) en die moeten maandelijks hun AOW plus pensioen krijgen.
Ik slinger de vetput nog even aan, wetende dat ik altijd een netto betaler zal blijven, zolang als mijn leven duurt...

necrosis | 07-12-14 | 17:21

... aan obesitas te lijden

Ad Fundum | 07-12-14 | 17:20

Biljarten is ook topsport!

eerstneukendanpraten | 07-12-14 | 17:17

Voor de tiende keer: I am not fat, I am big boned!

necrosis | 07-12-14 | 17:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl