Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sven Kockelmann versus Quinsy Gario. FIGHT!

Voor die zeseneenhalve lezer van Joop.nl die nog niet wist dat Graaipiet Gario een mild psychotische mafklapper is: even bovenstaande epische episode van Oog in Oog terugkijken. Het gaat over Zwarte Piet, dus over Gaza, aangiftes wegens verongelijktheid, het fascisme van Andries Knevel en de vraag of Kockelmann al afstand genomen heeft van Breivik. Ohja en Quinsy wrijft nog even lekker in deze vlek. Het spektakel duurt een klein half uurtje en stiltes vallen er niet, want die vult Quinsy Qoeqoek op met een hysterisch hinniklachje. Jute zak vol pepernoten voor wie het helemaal tot de allesvernietigende slotquote van Kockelmann volhoudt: “Heeft u toch nog even reclame [voor uw boekjes] kunnen maken. Daar gaat het allemaal om, blijkbaar.” [Wegstervende hinnikgeluidjes richting eindtune].

Reaguursels

Inloggen

Waarom vind ik ik Gario eigenlijk een verschrikkelijke bounty? Die met zwarte piet zich wat meer zwart te voelen, dat is dus de waarheid.

Ghard Leers | 30-11-14 | 18:30

Commerciele halve Gario. Aandachtshoertje. Wereldsman had deze discussie in nl.politiek al jaren voor deze net sprekende populist er mee begon. Een Na-aper dus, met geldelijk oogmerk.Bah wat een ophitser voor eigen gewin.

Ghard Leers | 30-11-14 | 18:14

@Ubermens | 29-11-14 | 21:33
Je mist het punt volledig: Zwarte Piet verbannen lost niks op. Er zijn nog miljoenen andere dingen te verzinnen die door een donker gekleurde als confronterend met zijn (M/V) huidskleur en daarmee als beledigend opgevat kunnen worden. Dat je als antwoord daarom een archetype uit een kinderfeest gaat aanvallen gaat daarmee niet over gerechtigheid zoeken, maar wraak nemen. Ten koste van de meest kwetsbare groep Nederlanders, welke ook zeker niet allemaal blank zijn. Dàt is waar het om gaat: Zwarte Piet ter discussie stellen is zinloos en kwaadaardig.

Pierre Tombal | 30-11-14 | 13:36

@Ubermens: "uitgescholden" of "uitgemaakt" voor zwarte Piet ? Je moet wel een enorm minderwardigheidscomplex hebben om dat niet als compliment te zien. Zwarte Pieten werken hard, zien er verzorgd uit, zijn graaggezien, netjes, kindervrienden. Wat nou uitschelden ? Stel ik "maak jou uit" voor gezelligheidsmens. Ben je dan ook verbolgen ?
Eerlijk is eerlijk, iemand met rood haar, wordt bijvoorbeeld wel eens vuurtoren genoemd. Dan probeer je je schouders op te halen en leeft verder. Er zijn mensen met flaporen die worden vleugelmoer genoemd. Als je enig zelfrespect hebt denk je "boeien" en je gaat verder waar je mee bezig was. Mensen met inhammen: kale knikker. Het is toch geweldig als je daar boven kunt staan. Met een bril was je vroeger (misschien nog) een "schele". Oftewel 10% van de bevolking is dan een schele. Als iedereen die eens iets genoemd wordt naar de VARA en PVDA zou rennen, kregen we nog meer van dat soort walgelijke programa's. Die roodharige, kale, bebrilde, stotterende komen er allemaal zonder enig probleem. Indien er echt gepest wordt, dan is dat schandalig en pak je dat aan. Maar "gepest" worden met een zwarte Piet die ENKEL positieve, leuke en mooie eigenschappen heeft ? Belachelijk. Maar dan: als je objectief om je heen kijkt, zijn door deze misselijkmakende discussie door Quincy en consorten over racisme zoeken op een plaats waar het nooit was en nooit is, de tegenstellingen groter dan ooit. Onverdraagzaamheid tussen witte en gekleurde mensen is groter dan ooit. De sfeer is verziekt. Haat is aangewakkerd. Er word gedreigd, mensen zijn agressiever. Hele fora worden over en weer gevuld met scheldpartijen die 2 jaar geleden nog niet voorkwamen. Quincy heeft meer kapot gemaakt dan we in de afgelopen 30 jaar hebben bereikt op dat gebied. Nog een paar algemene vragen aan een ieder:
* Hebben slaven gouden oorbellen ?
* Hebben negers blauwe ogen ?
* Lopen slaven in prinsenpakken (superdeluxe kleding) ?
* Een knecht is een werknemer. Bakkersknecht. Slagersknecht. Mensen in betaalde dienst. Krijgen slaven betaald ?
* Komen slaven lachend aan in een haven ? Zwarte Pieten wel.
* Kent iemand 1 zwarte persoon die Piet heet ?
* Lopen slaven vrij en los rond ? Zitten die niet hoofdzakelijk aan een ketting ? Zwarte Pieten lopen vrij, vrolijk en los rond namelijk.
* Delen slaven cadeautjes uit ? En snoepgoed ?
* Zelfde de alleralleraller donkerste negroide persoon is ultiem donkerbruin. Zwarte Piet is zwart. Git en git zwart. Zwarte Pieten zijn nooit donkerbruin maar zo zwart als Roet. Inktzwarte mensen worden niet geboren; die worden verzonnen.

Mijn allerlaatste vraag: waarom hebben Quincy en consorten ALLEEN oog voor hun eigen argumenten. Waarom doen ze niets met alle tegenargumenten zoals hierboven enkele genoemd ? Wat zij doen is vies. Vandaar dat het me niet verbaast dat ze hoofdzakelijk een podium krijgen bij VARA/PVDA/JOOP.

Rest In Privacy | 30-11-14 | 12:54

@Pierre Tombal

De moeder van Gario werd uitgemaakt voor zwarte piet, dat vertelde Gario destijds bij het toenmalige Pauw en Witteman. Dat was tevens ook de druppel die de emmer deed overlopen waardoor hij vervolgens besloot om de gehele campagne te starten. Jij haalt misschien jouw schouders op, maar je kan moeilijk gaan verwachten dat Gario doet alsof die opmerking de normaalste zaak van de wereld is. Het feit dat je zegt dat er geen oplossing is zegt genoeg, en is juist daarom waarom Gario zo gedreven en gemotiveerd is om door te zetten.

Ubermens | 29-11-14 | 21:33

@Ubermens | 29-11-14 | 18:13
Die oplossing is er niet. Er zal altijd wat zijn waarmee je mensen kan kwetsen, en dat weten deze activisten ook. Hun actie tegen Zwarte Piet is niks meer dan een zielige wraakoefening. Volwassen lui, tot (bijna) bejaarden aan toe, die de frustraties uit hun kindertijd gaan botvieren op kleine kinderen. En dan niet eens genoegen kunnen nemen met een kaaspiet, nee het moet echt volledig kapot omdat zij omwille van hun einddoel de oorsprong van het feest hebben opgehangen aan een icoon van rassensegregatie in de USA. Welke zij overigens benoemen als icoon van slavernij. Sukkelaars! En dan midden tussen de kinderen stampij lopen maken. Ja, dat won het wat mij betreft wel van het tot dan toe overheersende gevoel dat deze mensen intens zielig zijn.

Pierre Tombal | 29-11-14 | 21:00

@ Pierre Tombal
De controverse wordt enorm versterkt door personen die mensen met een donkere huidskleur op een "beledigende" manier uitmaken voor zwarte piet. Dat gebeurt bijvoorbeeld op basisscholen, op het werk, op straat etc. Tel daarbij op dat er geen eenduidige overeenstemming is over de geschiedenis van zwarte piet onder zowel deskundigen als niet-deskundigen. Zoek bijvoorbeeld eens de krantenberichten tot de jaren 40 waarin zwarte piet in voorkomt maar na, dan zul je de controverse wel begrijpen. Ik ben echter nog benieuwd wat voor oplossing je hebt voor personen die mensen met een donkere huidskleur uitschelden voor zwarte piet. Want dat heb ik in je post niet kunnen vinden.

Ubermens | 29-11-14 | 18:13

@Ubermens | 29-11-14 | 14:07
Hoe zie je dat voor je? Moet ik dan het koningshuis tot racistisch gaan verklaren omdat mensen rood haar wel eens peenhaar noemen? Moeten we joden gaan verbieden vanwege de grote neuzen? dat is net zo onzinnig als al die andere `dominostenen` die Jong Loy schijnbaar op de verbodslijst wil gaan krijgen: chocolade figuren, bruine schoenen, schoorsteenvegersmaterialen en een gebakje dat al jaren geen negerzoen meer heet om van het gejank af te kunnen zijn. En dat zijn dan zogenaamd volwassen mensen.
</p>

<p><br>
Zwarte Piet heeft bovendien helemaal geen controversieel verleden. Dat proberen mensen er van te maken door niet relevante historie uit andere landen erbij te betrekken. Het sinterklaasfeest zou in 1850 uitgevonden zijn, maar in 1668 schilderde Jan Steen al `Het Sint Nicolaasfeest` - zonder een sint en piet, maar wel met een roe voor een kind dat kennelijk stout was geweest. En in 1809 schreef Washington Irving een op sinterklaas gebaseerd fantasieverhaal dat uiteindelijk leidde tot de geboorte van Santa Claus. Moet je nagaan: zit dat domme wicht van de VN te gillen dat wij net als de rest van de wereld aan één kerstman genoeg zouden moeten hebben. En dat is dan hoogleraar sociale geschiedenis. Geld ruiken heeft duidelijk geen positief effect op intellect - als ze ooit al intellectueel geweest is uiteraard.

Pierre Tombal | 29-11-14 | 17:00

@Pierre Tombal

Als je het wilt opnemen voor bijvoorbeeld mensen met rood haar, mensen met een grote neus en mensen met een bril die uitgescholden worden, dan is dat prima, die problemen moeten ook opgelost worden.

"zwarte" piet heeft nou eenmaal in tegenstelling tot mensen met rood haar, zeiloren, grote neus, nogal een controversieel verleden heeft waar zelfs deskundigen elkaar tegenspreken over de oorsprong van zwarte piet.

Al lang voordat Gario met zijn campagne was begonnen werden kinderen/volwassenen al uitgemaakt voor zwarte piet, los van het feit dat kinderen met een bril, zeiloren of met rood haar etc. ook gediscrimineerd worden. Die problemen voor die andere groeperingen mag jij oplossen voor ze, misschien krijg je nog wel een medaille. Lees het commentaar van Nappa en de link die hij heeft gepost nog maar een keer na.

Ubermens | 29-11-14 | 14:07

Het interview met Quincy heb ik voor de helft gevolgd. Meer dan voldoende om te kunnen concluderen dat die gast totaal gestoord is. Toen hij begon te ouwehoeren over die CDA studenten in Kampen die hem niet konden betalen, hij met Breyvik op de proppen kwam, en vooral toen hij stelde het niet nodig te vinden de bedreigers van Sinten en Pieten tot rust te manen, toen was ik overtuigd. Daar helpt geen psychiater meer aan. Totaal gestoord. Totaal verloren zaak. Ik begrijp niet dat gezond denkende mensen die gast nog serieus nemen.

ljcoster | 29-11-14 | 12:14

@Ubermens | 28-11-14 | 20:36
En jij denkt dat het voor kinderen met rood haar allemaal even leuk is? Of als ze een bril dragen, zeiloren hebben of een grote neus. Een beetje zitten huilen over Zwarte Piet terwijl je de rest van het jaar voor chocolade paashaas en erger wordt uitgemaakt. En dan moeten we geloven dat Zwarte Piet genoemd worden echt het ergste is dat een `Afrikaanse Nederlander` kan overkomen? We zijn niet allemaal achterlijk.</p>

<p><br>
Hier: lees het verhaal van deze flapdrol maar eens:
www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article... </p>

<p><br>
Samenvatting: iedereen die niet bruin is, is een racist! En mensen die wel bruin zijn maar niet tegen Zwarte Piet zijn ook racisten. Want dat zijn vermomde blanken (bounty's). Zwarte Piet hebben we uitgekozen omdat het lekker makkelijk is om mensen via hun kinderen te raken. Uiteindelijk moet alles dat bruin is verdwijnen en moeten witte mensen schuld bekennen zodat ik extra geld bovenop mijn uitkering kan krijgen, omdat ik bruin ben.</p>

<p><br>
Compleet van het padje die gasten. Maar bovenal verdienen ze een flinke schop onder hun luie kont voor het willen misbruiken van kinderen om hun doelen te bereiken.

Pierre Tombal | 29-11-14 | 10:22

Ubermens | 28-11-14 | 20:36
Tegengas.... Is dit een tegengodwin?

Schoorsteenveger | 29-11-14 | 01:40

Die Quinsy bleef Sven maar de Zwarte Piet toeschuiven.

Hyperventilator | 28-11-14 | 22:53

Het is een intellectueel ziek spelletje van deze meneer.
Jammer dat er zoveel mensen intrappen.

svdb | 28-11-14 | 22:15

Ubermens | 28-11-14 | 20:36 nappa, lol. Dat je zoiets nog quote ook.

toonbeeld | 28-11-14 | 21:59

Sven Kockelmann, you go boy!
Quincy, ach wat moet ik verder over jou zeggen. Met je domme lachje. Nog erger dan Rutte.
--
Ik heb het gevoel dat we zo langzamerhand leven in een dictatuur van de minderheid.Mogelijk gemaakt door laffe wegkijkende bestuurders. Moge jullie kleinkinderen jullie in je gezicht vervloeken voor wat jullie hebben achtergelaten!

appeltjesgroeneweide | 28-11-14 | 20:41

Grappig om Sven zo emotioneel zijn werk te zien doen. Hij heeft de hele uitzending eigenlijk zijn onderbuik laten spreken. Totaal geen harde tegenargumenten, en Gario was eigenlijk de hele uitzending zeer scherp. En vooral dat laatste wat Gario zei is de harde waarheid. Ieder jaar weer rond deze tijd, donkere kinderen die worden uitgemaakt voor zwarte piet en huilend thuiskomen. Wat een gezellig kinderfeest is het toch!
Lees
www.expontomagazine.nl...

.
Nappa | 28-11-14 | 00:52

Lees het commentaar van Nappa even terug,één van de weinigen die nog tegengas geeft

Ubermens | 28-11-14 | 20:36

Very well put schoorsteenveger

Rollins | 28-11-14 | 20:34

@Ubermens | 28-11-14 | 19:41
Gario in controle? Die man is een psychopaat. D'r kwam geen zinnig woord uit en op de momenten dat hij zichzelf in de hoek gezet voelde begon hij over iets anders te lullen. Breivik??? Wat een gladiool.

Pierre Tombal | 28-11-14 | 20:17

Sven was goed voorbereid, toch was Quinsy hem steeds de baas gesprekstechnisch. Amusant hoe de stoom uit de oren van Sven kwam, terwijl Gario in controle was.

Ubermens | 28-11-14 | 19:41

Quincy is gewoon een bloedzuiger die parasiteert op de samenleving en een onvoorstelbare onbeschofte hufter.

Dat hij in een donkerbruine verpakking rondloopt is natuurlijk puur toeval. Toch?

Pieter V | 28-11-14 | 18:56

Sven kokkel kwam niet zo goed uit de verf, heb hem beter gezien.

Duutroe | 28-11-14 | 18:51

Hahaha. Sorry hoor. Ik kom niet meer bij. Laat die man gewoon geregeld een interview geven op tv en niemand hoeft nog moeite te steken in het ontnemen van zijn geloofwaardigheid.

Geboortejaarshirt.nl | 28-11-14 | 17:51

Schoorsteenveger | 28-11-14 | 17:49

Amen!

Copycrauw | 28-11-14 | 17:50

De man is geradicaliseerd, ziet enkel nog zijn eigen waarheden, en daaromheen heeft-ie enkel blinde vlekken. Alles is haat, gram, zuur, ressentiment bij hem.
Quincy Gario uitnodigen tot een gesprek is hem exposeren, hem tentoonstellen als ware hij een Hottentot.. Quincy Gario is niet de kunstenaar maar het kunstwerk, en wij, de racisten, zijn de kunstenaar.
Het gaat hier niet om waarheid of om waarheidsvinding, het zijn geen argumenten over en weer, nee, het is een act die wordt opgevoerd, een stukje theater waarin de poppen aan het dansen zijn.
Wie geeft hier wie de beurt, zo kun je je afvragen. Quincy Gario leeft in de illusie dat hij in vrijheid strijdt voor een goede zaak en ons, de slechten, een beurt geeft. Maar het is in feite andersom. Quincy Gario heeft van zichzelf en zijn zaak in zeer korte tijd, in recordtempo een karikatuur gemaakt, en is daarmee tot in de kleinste details voorspelbaar geworden, zoals een haatbaard voorspelbaar is, en wordt dat met elke volgende uiting nog méér, totdat hij een pop is geworden die op ons commando danst, precies de pasjes maakt die wij willen, precies het liedje zingt dat wij verzoeken en precies de woorden spreekt die wij van hem verwachten.
Quincy Gario is knecht geworden, heeft geen vrijheden meer, kan niet anders meer dan doen wat van hem verwacht wordt, want meer ruimte geeft hij zichzelf niet, kan hij zichzelf niet geven.
Dat hij daar zelf voor gezorgd heeft is wel heel wrang, maar hij wilde het kennelijk zo, hij zocht het blijkbaar op om slaaf te zijn en te buigen voor zijn meester.

Schoorsteenveger | 28-11-14 | 17:49

Een agitator in optima forma die Kockelman het bloed onder de nagels trok, een typische negatieve provocateur die wat mij betreft bezeten was!

lanexx | 28-11-14 | 17:47

Hahaha. Lachen man. Hij begint meteen over de shirts die ik op mijn website heb (en had) staan. Mooi man. En "geen poot om op te staan", zoals ik Quincy al via mail had laten weten.
www.geboortejaarshirts.nl/wp-content/u...

Geboortejaarshirt.nl | 28-11-14 | 17:26

De Krampus, yorka van ZP.

hallevvezool | 28-11-14 | 17:20

Zwarte Piet mag zich niet meer als een domoor gedragen want dan lijkt hij teveel op een neger. Goed zo Quincy.

bruin1 | 28-11-14 | 17:19

Jongens ik wacht op een muzikale,video mix in de dumpert met het enge Gario lachje... wie is als eerste?

Copycrauw | 28-11-14 | 17:14

Ik ben bepaald geen fan van Sven Kockelman maar dat hij gisteren zijn fatsoen heeft bewaard tijdens de discussie met gekke Gario is een pluspunt.
Ik had die malle frats helemaal in elkaar getremd.
Wat een klein, zwart, weerzinwekkend, arrogant en griezelig etterbakkie.
Treurig dat een subsidiezuiger denkt op die manier aan zijn centen te komen.
Nog treuriger dat policor Nederland dat ondersteunt....

mallekater | 28-11-14 | 16:38

Degene die hier Zwarte Piet zwart aan het maken is, is de heer Gario zelf.

omeharm | 28-11-14 | 16:23

Conclusie: Quincy is zelf de grootste racist van allemaal?

Poxert | 28-11-14 | 15:24

-weggejorist-

Zeurpiet2.0 | 28-11-14 | 15:03

Sven: mijn dank is groot!!! Zeer groot! Volledig ontmaskerd deze graai & subsidiepiet!

Zeurpiet2.0 | 28-11-14 | 15:03

Zo'n stukkie bewijs alleen maar dat zelfs een mafkees soms gelijk kan hebben

Woods | 28-11-14 | 14:44

@ Rollins
Klasse. Start een weblog en ik volg je

Drekshon | 28-11-14 | 13:52

Dankzij Quincy worden zijn nu alle donker gekleurden als zwarte piet en slaaf beschouwd!

martijnbijl | 28-11-14 | 13:45

Wat een zak hooi, die Quinsy. En zich maar in bochten wringen om zijn gedachtenspinsels goed te praten

Knijpkatje | 28-11-14 | 13:12

Pffff eng zielig mannetje.

vsblst | 28-11-14 | 12:48

Een kunstenaar is iemand die zijn of haar creatieve begaafdheid gebruikt om kunst te maken. Dus kunnen we die naam bij deze persoon schrappen?

sjaap.marok | 28-11-14 | 12:45

Democratie is dat de meerderheid rekening houdt met en toegeeft aan de wensen van de minderheid?
Waar heeft drollemans op school gezeten?

mallekater | 28-11-14 | 12:35

Een donkerbruin en nogal stinkend vermoeden begint me te dagen. Die hoop stront is uit op regelrechte rassenrellen, sinds hij op een normale fatsoenlijke manier niet de publiciteit weet te halen is hij op O N Z E kosten bezig onze samenleving van binnenuit te verzieken.
Het is jammer dat opruiing en vernieling nog niet fatsoenlijk in het wetboek van strafrecht is opgenomen.

mallekater | 28-11-14 | 12:21

Die Quincy is zeker niet dom, maar wel stront eigenwijs en een slechte verliezer. Hij zorgt er juist voor dat mensen rascistisch worden!

XverderNix | 28-11-14 | 12:16

Wat een gefrustreerd mannetje is dat zég en nog dom ook!

sjaap.marok | 28-11-14 | 12:15

Welja joh, geef die looser een platform. En nee, ik ga niet kijken (pepernoten pakken doet)

Karelklep | 28-11-14 | 11:51

Het is mij al wel duidelijk dat die vent geen oplossing wil hij wil dit in stand houden want hij leeft voor dit gezeur, want dat is het geen goede argumenten wel zeuren

Net als moeder theresa met armoede en het lijden van de
armen
De omstandigheden waarin je jezelf goed kunt profileren in stand houden zodat je er tegenaan kan blijven schoppen.

Ben_online NL | 28-11-14 | 11:51

Waarom wordt er eigenlijk zoveel over gepraat.
Het is onze cultuur en traditie. En wie met zwarte Piet problemen heeft kan via Schiphol vertrekken.
Natuurlijk heeft die in Curacao niets te graaien

Wil6743 | 28-11-14 | 11:43

@Finn | 28-11-14 | 09:58
Quincy Gario heeft helemaal geen gevoelige snaar geraakt. Gario is als een vieze man in een regenjas die bij een kleuterschool staat; die man wil je daar weg hebben. Volgens Gario en zijn mede-gekwetsten is zwarte Piet racistisch, maar hij kan niet uitleggen waarom. Op de momenten dat hij dat dan toch probeert verzandt hij steevast in non-argumenten, onjuiste historische verwijzingen en beeldvorming die buiten Nederland zou bestaan omdat die mensen het aan iets heel anders relateren. Sunny Bergman toog speciaal naar Londen omdat ze van mening is dat buitenlanders met hun eigen geschiedenis een beter beeld hebben van onze geschiedenis - welke ze dan wel eerst vanuit haar mond moesten vernemen. Ze had daar in Londen ook in een kuil kunnen gaan staan en mensen stenen naar haar laten gooien, want dat dit in Afghanistan al honderden jaren zo wordt gedaan hebben die Engelsen net zo min een boodschap aan.

Pierre Tombal | 28-11-14 | 11:36

Bij Quibus zit er iets niet goed. Hij kan alleen maar zwart wit denken en hij zit gevangen in zijn eigen waan en in zijn eigen gelijk. Met zo'n geradicaliseerd persoon heeft een discussie geen enkele zin. Verspilde moeite van de gemeente amsterdam, van de burgermeester enz om zo iemand als gesprekspartner te hebben. Zinloos.

denoorman | 28-11-14 | 11:23

@Scubarobbie 28-11-14 - 10:26
Goeie analyse, helemaal mee eens.

Frans Bierings | 28-11-14 | 11:11

Wat een arrogantie, wat een verhevenheid. Die gefrustreerde man duldt geen andere mening en praat alles goed wat zijn ideologie ondersteunt. Hij is geen activist, maar een radicalist. Gevaarlijk.....

Senderoz | 28-11-14 | 11:08

Domme idioot.

JIP! | 28-11-14 | 10:45

Gesprek heeft aangetoond dat Quinsy sterk narcistische trekjes heeft. Daar kun je dus geen fatsoenlijke discussie mee voeren.

WoodenShoe | 28-11-14 | 10:43

@Bezorgde Buurtvader Ben het niet met je eens. Ik denk dat Kokkelman wel de goeie vragen stelt en ook bleef doorvragen als er geen antwoord kwam op een vraag. Het is alleen zo dat die Kweetniet Halvegario met een lawine van woorden komt en daardoor de indruk wekt dat er iets zinnigs uitkomt. Hij heeft nergens echt antwoord op gegeven en als hij dat per ongeluk wel deed, dan lukte hij zich klem omdat het in strijd was met iets wat hij daarvoor zei (luister een naar die discussie over open software (???), auteur rechten enzo).

Ik moet vaststellen dat de Halvegario nog dommer is en een nog lager IQ heeft dan ik al vreesde, maar dat we die vent gewoon moeten doodzwijgen. Is voor iedereen beter

Scubarobbie | 28-11-14 | 10:26

Deze frustraat, Quinsy, is rijp voor de psychiater. Wat een oerzielige nazaat van de de slaven. Hij moet god, of wie dan ook daarover gaat, op zijn blote knieën bedanken dat zijn voorouders slaaf zijn geweest. Was dat niet het geval geweest dan had hij nog in het Afrika van de armoede en ebola zijn kostje bij mekaar moeten scharrelen.
Nee, nu kan hij, in het tolerante Nederland misbruik maken van kindertjes met zijn zogenaamde kunstproject zijnde Zware Piet bashen en daarmee cashen, want deze querulant loopt gewoon binnen met zijn terroristische activiteiten.

Frans Bierings | 28-11-14 | 10:25

Krijg sterk de indruk dat Quincy de spiegel slechts om ijdele doeleinden gebruikt. Dus: een sterke neiging tot narcisme met duidelijke manische gedragingen en een behoorlijk gebrek aan empathie. Medicatie en intensieve therapie lijkt mij voorlopig de route. Voorlopig ook geen mediaoptredens meer i.v.m. versterking van bovengenoemde disfuntie.

Maslov de 1e | 28-11-14 | 10:25

Gehandicapten inzetten als leedvermaak. U geniet er van. Met volle teugen. Neem een intrinsiek slecht programma als Geef Mij Je Angst. (www.rtlxl.nl/#!/geef-mij-nu-je-angst-3...) Onder het mom van mensen willen helpen iemand tot een karikatuur maken en onderwijl tenenkrommend slecht hulpverlenen. Iemand een ladder op laten klimmen die dit niet durft. Een enorme meerwaarde voor het kweken van begrip? Een positieve bijdrage aan het maatschappelijk debat met betrekking tot angststoornis? Welnee.

Het is aapjes kijken en deze geniepig nawijzen omdat u en ik best een ladder op durven te klimmen. Het is fnuikend je lach inhouden omdat je het eigenlijk heel erg en zielig moet vinden dat deze man zo geplaagd wordt door dergelijke angsten. Wat hebben we genoten. Goed, dat zijn de commercielen. Wat het volk wil, zal het volk krijgen. Adverteerders staan in de rij om grif te geven om gehandicapten uitbuiterij. Soit.

Dan naar gisteravond. Niet de commerciële omroep, maar de staatstelevisie. Oog in Oog. www.npo.nl/oog-in-oog/27-11-2014/KN_16...) Daar mocht Quinsy Gario komen opdraven. Gario die meer moeite heeft met zijn latente homoseksualiteit dan de zaak waar hij voor zegt te strijden. Wat we zagen is een psychiatrisch patiënt die niet simpelweg niet lukte om inhoudelijk te reageren op terechte kritische vragen. Met een misplaatst uit-de-hoogte-lachje de enige repliek dat hij te berden kon brengen. Iemand die met zijn gesubsidieerde podiumkunsten een elitaire enkeling tracht te zijn maar niet meer doet dan met wollig taalgebruik zijn onvermogen verhultn. Hij die een maatschappelijk probleem voedt door zijn eigen tekortkoming te projecteren op een kinderfeest. We keken naar een psychiatrisch patiënt die de kunst beheerst dit te verbloemen.

Moeten we Gario nu uitkotsen of juist een eigen publiek plekje geven? Misschien is het een idee om, zoals dit eerder werd gedaan voor mensen met het syndroom van Down, een programma als Knoop in je Zakdoek voor hen te produceren.

Dan lukt het de NPO wellicht weer om meer te scoren op inhoud en niet met de rafelrandjes van Nederland. Figuren als Mariska de Haas, de Fopimam en deze manische exponent van een maatschappij die al zo worstelt met haar identiteitscrisis.

Voor dit soort patiënten is Sven Kockelmann noch Jeroen Pauw noch Paul Witteman naar de school voor journalistiek gegaan. Hiervoor is Bram Bakker opgeleid en Dick Swaab. Zet de Gario’s van nu in een cliëntenraad en laat ze met een mond spreken maar houd ze als-je-blieft uit het maatschappelijke publieke debat. Enkel en alleen om hen tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Dat is namelijk de werkelijke discussie. In hoeverre is het de taak van de overheid om mensen als Quinsy Gario tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Rollins | 28-11-14 | 10:21

@Finn
"Als mensen met een donkere huidskleur aangeven zich gediscrimineerd te voelen, en als kleine kinderen met een donkere huiskleur aangeven gediscrimineerd te worden met Zwarte Piet, dan mag daar best rekening mee gehouden worden zonder dat daarvoor de Nederlandse cultuur in het geding komt."
-Daar gaat het juist om, het is maar een hele kleine groep van mensen met een donkere huidskleur die dit hebben aangegeven. Dan kun je daar niet rekening mee houden ZONDER in te gaan tegen 99% (blank en donkere mensen) die dat NIET aangepast willen. Of je moet in de verdraaide definitie van democratie van Quinsy meegaan, namelijk dat de meerderheid zich juist altijd naar de minderheid schikt.

"Ik zou hele andere vragen aan Quinsy Gario hebben gesteld zoals:
- Als Zwarte Piet ook net zo makkelijk in een een andere kleur geschminkt mag zijn, wat blijft er dan over van dit hele konflikt?"
-Dan heb je niet goed opgelet, die vraag is gesteld, maar kwam geen antwoord op.

"De media trapt er gewoon iedere keer weer in, terwijl de oplossing heel simpel is, en het hele issue een non-issue is.
Ga los met je kleurendoos, schmink je te pletter, en snoep je tanden rot met nog een chocoladeletter :D"
-Ook daar luister je niet goed zoals het vaker door anti-ZP is gesteld, heel krom: kleur is weliswaar het probleem, kleur aanpassen is NIET de oplossing, hele feest moet afgeschaft. Dus als je de kleur aanpast doe je dat om Tanja Jess blij te maken, die denkt net als jij ook ten onrechte dat dat is waar de tegenstanders om vragen.

een_mike | 28-11-14 | 10:17

@Bezorgde Buurtvader, helemaal mee eens. Kokkelman laat zich te makkelijk afleiden en gaat in op Quinsy's vergezochte antwoorden die weinig met de vraag te maken hebben.

Simon_GS | 28-11-14 | 10:12

Ik vind Quinsy Gario een eng en irritant mannetje. Dat gezegd hebbende: hij was de sterkste in dit interview. Kokkelman kwam haperend voor de dag, en had vaak geen goed antwoord op het weerwoord van Gario. Voorbeeld: Het is heel normaal dat wanneer je een T-shirt (grafisch)ontwerpt dat je het dan niet goedkeurt wanneer een ander het identiek op de markt brengt. Kokkelman hoorde maar de helft en hamerde er op door dat de zin 'Zwarte Piet is racisme' voor iedereen toegankelijk is. Gario vertelde drie keer dat het om het shirtdesign ging. Vanaf dat moment vuurde kokkelman steeds nieuwe feitjes op Gario af, die deze handig pareerde, al dan niet irritant lachend. Kokkelman deed meestal niet meer dan als een klein kind zijn statement herhalen, alsof er helemaal geen antwoord geweest was.

Kortom: irritant vervelend mannetje die Gario, niet een heel goede interviewer in dit geval die Kokkelman

Bezorgde Buurtvader | 28-11-14 | 10:05

@mikeS

"Voor u mij als racist uit gaat maken, bedenk dan dat ik getrouwd ben met een deels indo, mijn kinderen Suri, chinees, creools, indo en NL bloed hebben. Dank u."

Zie echt je zelf niet in hoe dom deze opmerking is?

De Nederlandse cultuur bestaat niet in een vacuum. De Nederlandse bevolking is allang niet meer homogeen Nederlands.

Hier horen mensen met een donkere huiskleur gewoon bij. Als mensen met een donkere huisdkleur aangeven zich gediscrimineerd te voelen, en als kleine kinderen met een donkere huiskleur aangeven gediscrimineerd te worden met Zwarte Piet, dan mag daar best rekening mee gehouden worden zonder dat daarvoor de Nederlandse cultuur in het geding komt.

Ik zou hele andere vragen aan Quinsy Gario hebben gesteld zoals:

- Heeft u onderzoek gedaan?
- Wat zijn de resultaten van dit onderzoek?
- Wat zijn uw voornaamste bezwaren tegen een zwartgeschminkte zwarte piet?
- Als Zwarte Piet ook net zo makkelijk in een een andere kleur geschminkt mag zijn, wat blijft er dan over van dit hele konflikt?

Het probleem ontstaat omdat men niet wil onderkennen dat er kinderen met een donkere huidskleur mee worden gediscrimineerd. In hoeverre dat een probleem is, daar zou onderzoek naar moeten worden gedaan. Nu blijft het hele debat steken op een welles-nietes niveau, letterlijk een zwart-wit discussie zonder einde, opgeblazen tot iets dat het niet is. Het success van het feestje laten afhangen van de kleur van de schmink is infantiel. Aan beide zijden van het argument dat geen argument zou is staan kleingeestigen.

Quinsy Gario en zijn rol hierin is die van agent provocateur, en hij speelt die rol met verve. Hij heeft een gevoelige snaar geraakt en weet dit goed uit te buiten, en wint dan ook deze discussie weer.

De media trapt er gewoon iedere keer weer in, terwijl de oplossing heel simpel is, en het hele issue een non-issue is.

Ga los met je kleurendoos, schmink je te pletter, en snoep je tanden rot met nog een chocoladeletter :D

Finn | 28-11-14 | 09:58

tot dit jaar vielen mij negroïden mensen niet eens op .. Dit gedram en getreiter .. heeft de negroïde mensen bij velen in een behoorlijk negatief daglicht gezet in Nederland ..
Met mij denken er heel veel , na al die eeuwen zeiken en zeveren , is het hoog tijd dat ze allemaal weer netjes terug gaan naar west Afrika en het probleem op lossen met de verre nazaten van hun die hun verre voorouders uiteindelijk tot slaaf gemaakt hebben ..
daaaaag met danken aan deze aarts parasiet

sparrow | 28-11-14 | 09:58

Een gesprek met dit soort figuren heeft werkelijk geen enkele zin.

Franco 1975 | 28-11-14 | 09:56

Wat het ik me wezeloos zitten irriteren aan die Gario zeg, ik had het liefst in de tv willen
Duiken om 'm z'n strot af te bijten!

Benchipi | 28-11-14 | 09:52

(offtopic) Hoera! Ben m'n zwitsaltje kwijt!!

Meneert | 28-11-14 | 09:41

Oei, ik kreeg (bijna) plaatsvervangende schaamte en meelij. Eindelijk een keer een recht voor de raap interview waarin waarheden pijnlijk bloot worden gelegd. Men had Sven Kockelman maanden geleden los moeten laten op die subsidiespons, dat had een hoop ergernis bespaard.

Meneert | 28-11-14 | 09:40

Enfin, mijn bezoek en ik scharen ons nu definitief achter diegenen die door Gario c.s. voor racist worden uitgemaakt.
Wij zijn daar ook trots op.

Gario mag zelf beslissen of hij nog wel langer in een dergelijk racistisch land zijn hand wil ophouden van door racisten opgehoest belastinggeld.
Hij mag wat ons betreft opzouten.
Oh, wacht, desnoods met behoud van uitkering, Gario, helpt dat?

mallekater | 28-11-14 | 09:40

prachtig : gewoon kansloos hier aan tafel bij Sven !!

Left_Hand_Son | 28-11-14 | 09:37

Je zou bijna een hekel krijgen aan zwarte mensen en racist worden van zo'n enorme drammer die alleen maar gelijk wil krijgen en 0% rekening wil houden met zijn omgeving. Als je goed luistert naar dit mens, kun je slechts vaststellen dat als hij ooit macht krijgt, hij als een despoot onverbiddelijk aan iedereen zijn wil zal opleggen. Bah !

Sven, dank dat je hem zo hebt ontmaskerd !

En, oh ja, kijk ook even naar : www.cinecrowd.nl/zwartgemaakt

Want laten we wel wezen: alles weten is alles begrijpen, en racisme koppelen aan een bijzonder oud feest (heidense rituelen !) past daar totaal niet bij, In feite zegt het alles over de benepen geest van meneer Gario, die vanuit zijn minderwaardigheidscomplex allerlei zaken aan elkaar koppelt en dingen ziet die anderen nooit zagen. Maar dankzij hem is er weer een bartsje in onze maatschappij bijgekomen.

giuseppen | 28-11-14 | 09:35

Wat een weerzinwekkend, arrogant zelfingenomen en brutaal stuk vreten, die Gario.
Ik heb absoluut geen hekel aan gekleurde mensen, maar ik heb een godvergeten teringhekel aan zuigende, arrogante, neerbuigende klootzakken, ook als ze zwart zijn.
Ik had bezoek van mensen die de discussie niet zo hadden gevolgd en die schrokkken zich rot.
Zelden hadden ze zo'n racistische ellendeling als Gario.
Jemig.

mallekater | 28-11-14 | 09:35

@Finn
"Kockelman geeft amper ruimte om te antwoorden. Hij onderbreekt continue en probeert te overrompelen door in hoog tempo met strikvragen de geinterviewde onderuit te halen, wat niet lukt."
-Strikvragen? Noem een voorbeeld? Hij haalt heel concreet de tweet waar geen antwoord op komt, hij vraagt heel rechtsstreeks wat het bezwaar van een roetpiet nog is, maar krijgt GEEN antwoord.

"Het is niet de verdienste van Quinsy Gario dat dit onderwerp zo hoog op de agenda staat. Het is de mate van aanstoot die genomen wordt waardoor dit onderwerp zo breed in de media wordt uitgemeten."
-Het is onmogelijk dit onderwerp te negeren in de media als tijdens intochten tussen de kinderen opstootjes ontstaan en daar is Quinsy toch echt zelf al jaren geleden mee begonnen.

"Het gaat over de kleur van de schmink op een kinderfeestje, het gaat dus eigenlijk nergens over. De fanatieke manier waarop dit wordt opgepikt doet echter vermoeden dat hij een punt heeft.
Wil men een andere kleur piet? Vooral doen daar waar dat wenselijk is, mogen de mensen dat lekker voor zichzelf uitmaken."
-De kleur is wat ze mis vinden met het feest, maar QUinsy, de mevrouw van de VN en andere die bij het proces horen hebben al meerder malen aangegeven dat de kleur veranderen NIET de oplossing is, ze willen het feest geheel afschaffen.

"Rechtszaken, media gekte er bovenop, allemaal volstrekte onzin."
-De rechstzaken worden toch door Quinsy aangespannen, dus je hebt het weer tegen hem? Of had de rechter de zaak moeten weigeren bedoel je?

"De echte pavlov reflex is van de media"
-Je lijkt Quinsy wel, dingen aanhalen die er niks mee te maken hebben... het punt was dat Quinsy ZELF een standaard invalshoek heeft bij alles wat hij tegenkomt. Hoe de media daarop reageert is gevolg geen oorzaak.

"Dat men de overheid (Sinterklaas) wil laten bepalen welke kleur de schmink moet zijn is te dom voor voor woorden."
-No argument here, maar nu heb je het dus weer tegen Quinsy neem ik aan?

een_mike | 28-11-14 | 09:28

Zeer zwak optreden van Kockelman.
Hij liet zich voortdurend afbluffen door de afleidingsmanoeuvres van die paranoïde gek Gario.
Slechts één keer stelde hij de juiste vraag aan Gario:
"Bent u niet een beetje achterdochtig?"
En dat is precies waar het bij deze gek om draait: Gario heeft een paranoïde persoonlijkheid en meent overal racisme te bespeuren.
Ook vergat Kockelman aan Gario te vragen hoe het dan zit met de overgrote meerderheid van bruine en zwarte mensen die het Sinterklaasfeest leuk vinden.

knerf | 28-11-14 | 09:26

Maar aan de andere kant ook triest dat er nu na 1 jaar nog steeds geluld word over ZP. Idioten zoals die Quinsy die het hele sinterklaasfeest maar af willen schaffen en tokkies die vinden dat je niks mag veranderen aan het feest houden het vuurtje brandende. Terwijl de oplossing die Amsterdam gekozen heeft makkelijk landelijk ingevoerd kan worden. Hou je het uniform ipv in Gouda de kaaspiet, in Aalsmeer de bloemenpiet en in Maastricht de vlaaipiet:-(

Black_Crusader | 28-11-14 | 09:26

Te veel eer voor Halvegario, dit interview, maar goed gedfaan Sven Kockelman. En kan die getikte Quincy nu eindelijk uit beeld??

Ergea | 28-11-14 | 09:24

Quinsy halveGario is een nicht, een valse nicht. Dat maniakale lachje, dat zie je alleen bij reedtkevers.

malang | 28-11-14 | 09:20

Dat verhaal over bedreigingen geeft ook goed de Pavlov reactie van Quinsy aan. Hij wil zich niet distantiëren van de bedreigingen van anti-ZP omdat het dan gaat het weer over de boze zwarte man wat de reden van slavernij was blablabla. Het ging om de actie van bedreigen, niemand heeft het over de huidskleur van de bedreigers Quinsy... Dat is een hokje dat je er zelf bij pakt. Er zijn genoeg blanken die anti-ZP zijn en daar agressief bij geweest zijn. Maar goed, volgens hem veel meer bedreigers pro-ZP dan anti-ZP, daar heeft hij blijkbaar cijfers van. Mooie cijfers, hij leek überhaupt niet willen erkennen dat er ook bedreigingen vanuit de anti kant konden bestaan. 1 hoax vinden op joop.nl is blijkbaar belangijker dan 10 gevallen waarbij wel bedreigd is.

een_mike | 28-11-14 | 09:18

@blauwe zander | 28-11-14 | 09:10
Ha, kan ik mij voorstellen. Vooral dat pedante heen en weer schuiven over de stoel, alsof hij vergeten was te vegen na het schijten. En dan begint meneer te lachen, de scheuren schoten hier spontaan in de muren.

MarcS | 28-11-14 | 09:16

@een_mike

Kockelman geeft amper ruimte om te antwoorden. Hij onderbreekt continue en probeert te overrompelen door in hoog tempo met strikvragen de geinterviewde onderuit te halen, wat niet lukt.

Het is niet de verdienste van Quinsy Gario dat dit onderwerp zo hoog op de agenda staat. Het is de mate van aanstoot die genomen wordt waardoor dit onderwerp zo breed in de media wordt uitgemeten.

Het gaat over de kleur van de schmink op een kinderfeestje, het gaat dus eigenlijk nergens over. De fanatieke manier waarop dit wordt opgepikt doet echter vermoeden dat hij een punt heeft.

Wil men een andere kleur piet? Vooral doen daar waar dat wenselijk is, mogen de mensen dat lekker voor zichzelf uitmaken.

Rechtszaken, media gekte er bovenop, allemaal volstrekte onzin. Gewoon doen waar je zin in hebt.Het kan de kinderen zelf niets schelen zolang ze maar kadootjes krijgen.

De echte pavlov reflex is van de media, conflikten zijn uitstekende clickbait.

Iedere volwassene met gezond verstand die denkt te moeten bepalen welke kleur de schmink moet zijn moet zichzelf vooral schminken in de kleur die ze goeddunkt, en daarmee is deze hele discussie een non-issue.

Dat men de overheid (Sinterklaas) wil laten bepalen welke kleur de schmink moet zijn is te dom voor voor woorden.

Finn | 28-11-14 | 09:15

@Black_Crusader | 28-11-14 | 09:02
De verkeerde oorzaken aan de verkeerde gevolgen koppelen zijn mensen zoals QC wereld kampioen in. En als ik zeg mensen zoals QC bedoel ik niet mensen met een donkere verpakking, maar idioten. Zie ook mijn antwoord aan @Finn | 28-11-14 | 08:38.

MarcS | 28-11-14 | 09:14

Vroeger had ik verkering met een mooi joods meisje die ook Quinsy heette, maar hij praat nog vrouwelijker als mijn mooie meisje .wat een M..... tje

blauwe zander | 28-11-14 | 09:10

@Finn | 28-11-14 | 08:38 - Even getwijfeld of ik al dan niet serieus op jou zou reageren. Afleidingstactieken zijn jou niet vreemd, wel?
-
Dat jij denkt dat de kleur van de piet, ook maar iets met de discussie te maken heeft zegt iets over jouw beperkte kijk op de zaak. Niet zo zeer over de mensen die actief deelnemen aan de discussie.
-
Ja er zijn andere zaken in de wereld die erg zijn, maar betekend dit dat wij een andere belangrijke discussie dan maar moeten negeren? Dat wij onze cultuur dan maar met het afwaswater weg moeten gooien? Alleen maar omdat er mensen in andere werelddelen elkaar de kop in willen slaan. Overigens doen wij actief mee aan de bestrijding hiervan, maar dat zal u ontgaan zijn, zonder eerst ingewikkeld te discussiëren. De hongersnood, die in veel gevallen door de hongerende zelf in stand wordt gehouden, ledigen wij waar we kunnen. Ik schrijf ledigen ja, aangezien het spreekwoordelijke paard hier niet naar het water geleid wil worden. Zo maar een paar zaken om uw 'argumenten' weg te wuiven.

Dan begint u opeens iets zinnigs te zeggen: U kunt zich voorstellen dat een donker gekleurd iemand zich gekwetst kan voelen als hij zwarte piet genoemd wordt. Dat kan ik mij ook voorstellen, maar je gekwetst voelen door iets, zegt niets over de intenties van de ander. M.a.w. Ik voel mij ook gekwetst als mensen mij uitmaken voor racist, voor kaaskop, voor KK Nederlanders en noem allemaal maar op. Maar ik realiseer mij dat, het gekwetst voelen, in mij zit en niet in diegene die het zegt.
-
Er zat vroeger iemand, met een donkere huidskleur, bij mij in de klas. Die persoon ging iedere als het woord zwart viel compleet over de rooie. Zelfs als iemand zei dit is een zwarte jas, wil jij mij die zwarte pen even aangeven etc. Blijkbaar dacht diegene dat het woord zwart speciaal uitgevonden was om hem te krenken en te kwetsen.
-
Terug naar uw argument m.b.t. het roetmop genoemd worden. Ja dat is super vervelend en ik kan mij voorstellen dat dit als kwestend gezien wordt. Maar kwetsen is geen racisme, referenties aan zijn huidskleur zijn geen gevolg van slavernij.
-
Mensen willen niet in Sinterklaas geloven, dat is slechts uw observatie van de discussie. Mijn observatie is dat mensen het een beetje beu aan het worden zijn dat ze voor racist uitgemaakt worden, dat ze weer een stuk cultuur in moeten leveren omdat iemand zich gekwetst voelt. Maar ze zijn het zeker beu als groepen willens en wetens een kinderfeest, waar OOK veel donkere mensen (met en zonder kinderen) van stonden te genieten, verzieken. Als de protesterende mensen zich niet aan de APV willen houden en kleine kinderen "racist" in hun gezicht schreeuwen dan gaan de ze een grens over. Duw hard genoeg en je krijgt weerstand, het is allemaal zo simpel.
-
Voor u mij als racist uit gaat maken, bedenk dan dat ik getrouwd ben met een deels indo, mijn kinderen Suri, chinees, creools, indo en NL bloed hebben. Dank u.

MarcS | 28-11-14 | 09:10

Wat een mongeaul die Gario. En wat ZP met Gaza te maken heeft? Of heeft dat meneertje plotseling de oplossing alle wereldproblemen? Misschien moeten we hem dan op vredesmissie naar Raqqa sturen :-)

Black_Crusader | 28-11-14 | 09:02

necrosis | 28-11-14 | 07:54

Klopt 100% wat jij zegt, maar ik kan het blijkbaar niet meer opbrengen om hiernaar te kijken, mijn bloeddruk is dan waarschijnlijk levensgevaarlijk hoog.

Machoclown | 28-11-14 | 09:02

@finn
"Oorlog, hongersnood, voedselbank, schuldencrisis, wanbeleid, graaibestuur en andere ellende aan de kant, het belangrijkste debat van dit moment is de kleur van de schmink op een kinderfeestje."
->Je hebt het nu tegen Quinsy neem ik aan?

"Ik denk dat het kinderen onder de 10 jaar geen fluit uitmaakt welke kleur piet heeft, maar ik kan me best voorstellen, en ik spreek uit eigen ervaring, dat het voor kinderen met een donkere huidskleur kwetsend kan zijn om voor zwarte piet uitgemaakt te worden. "
->Je lijkt, net als de policor BNers, niet goed geluisterd te hebben naar de tegenstanders, die willen GEEN andere kleur, maar afschaffing van het gehele feest.

"In de discussie hierboven houdt Quinsy Gario goed stand in het kruisverhoor van Sven Kockelman, die behoorlijk agressief overkomt. Quinsy zit er ontspannen bij en geeft goed antwoord, ondanks verwoede pogingen van Kockelman om zijn motieven en argumenten onderuit te halen. Quinsy wint dit debat op punten, eerlijk is eerlijk. Lijkt ook best een sympathieke gast te zijn."
->Dat hij rustig blijft is waar, maar hij geeft geen enkel normaal antwoord, ontwijkt, stelt in plaats daarvan wedervragen en haalt dingen erbij die er niks mee te maken hebben, komt 1 zin later terug op wat hij daarvoor gezegd heeft. Eerst heeft Rutte iets letterlijk gezegd, 10 sec later was het slechts de "strekking". Ontkent iets gezegd te hebben in een tweet die daarna letterlijk wordt aangehaald. Rustig blijven en geen antwoorden geven is niet hetzelfde als winnen.

een_mike | 28-11-14 | 08:53

Racisme lijkt tegenwoordig alleen als eenrichtingsverkeer van wit naar zwart te mogen bestaan. Als Sven zich in een naam vergist is het meteen goedkoop scoren "we lijken allemaal op elkaar he?". De stap dat Sven dat eerst als opmerking daadwerkelijk zou moeten zeggen, wordt voor 't gemak overgeslagen. In dit geval als iemand gewoon een naam verkeerd zegt en hem dan van racisme beschuldigen is gewoon simpelweg ZELF een racistisch vooroordeel uiten, blijkbaar denkt Quinsy van Sven sowieso dat hij alle donkere op elkaar vindt lijken.
-
Als Quinsy zegt bij voorbaat de mensen bij sinterklaasoverleg aan tafel al niet te vertrouwen en in alles, zoals een naamsverspreking, of een neergestort vliegtuig, als een Pavlov reactie racisme ziet, wordt dat eufemistisch "paranoïde" genoemd, want dat is een aandoening waar iemand niet iets aan kan doen. Terwijl het gewoon keiharde vooroordelen over blanke mensen zijn, dus ook gewoon racisme en dat is een keuze, geen ziektebeeld.

een_mike | 28-11-14 | 08:43

Die vent is totaal gestoord. Meer valt er amper over te zeggen. Een 24 karaats charlatan.

daytripper | 28-11-14 | 08:42

De hele link die QG legt tussen slavernij en Zwarte Piet is net zo absurd als een link leggen tussen Kwaku en kinderporno.

marcoplarco | 28-11-14 | 08:38

Oorlog, hongersnood, voedselbank, schuldencrisis, wanbeleid, graaibestuur en andere ellende aan de kant, het belangrijkste debat van dit moment is de kleur van de schmink op een kinderfeestje.

Ik denk dat het kinderen onder de 10 jaar geen fluit uitmaakt welke kleur piet heeft, maar ik kan me best voorstellen, en ik spreek uit eigen ervaring, dat het voor kinderen met een donkere huidskleur kwetsend kan zijn om voor zwarte piet uitgemaakt te worden.

Een goede vriend van mij, toevallig surinamer, werd vroeger in de brugklas stelselmatig uitgemaakt voor roetmop. Waar zouden kinderen nou zoiets vandaan halen?

In de discussie hierboven houdt Quinsy Gario goed stand in het kruisverhoor van Sven Kockelman, die behoorlijk agressief overkomt. Quinsy zit er ontspannen bij en geeft goed antwoord, ondanks verwoede pogingen van Kockelman om zijn motieven en argumenten onderuit te halen. Quinsy wint dit debat op punten, eerlijk is eerlijk. Lijkt ook best een sympatieke gast te zijn.

Omdat zoveel volwassen mensen zich hier blijkbaar vreselijk druk over maken, kun je tot de conclusie komen dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die nog steeds in Sinterklaas willen blijven geloven.

Dat verbaast me dan weer niets. De Nederlandse overheid staat immers symbool voor Sinterklaas, die uiteindelijk zelf wel bepaalt wie wanneer en in welke kleur de Zwarte Piet krijgt toegeschoven, en daarbij wordt allang geen onderscheid gemaakt op huisdskleur.

Sinterklaas bestaat niet en Zwarte Piet voelt zich ook niet lekker. Gekleed in een oranje pak betaalt hij zich blauw, staat hij rood, en ergert hij zich groen en geel.

Fijn Sinterklaasfeest allemaal, maak er een mooi rijmpje van zou ik zeggen.

Finn | 28-11-14 | 08:38

Die vent is geschift... het is een zakkenvullende graaipiet tijd dat de subsidie stekker eruit gaat dat is de wens van de democratische meerderheid.

pinkelotje | 28-11-14 | 08:37

Quinsy Gario moet je niet serieus nemen hij wakkert racisme juist aan.

de uitbater | 28-11-14 | 08:30

En hier loopt het hoogopgeleide deel van de natie dus achteraan.

philia | 28-11-14 | 08:29

Ongelofelijk!
.
Ook ongelofelijk is het feit dat deze man 'zwarte' followers heeft .....
Hij zet ze weg als compleet verdwaalde wezens.

voordeoorlog | 28-11-14 | 08:25

@geeftnix | 27-11-14 | 23:03
Door zijn welbespraaktheid zou je bijna iets anders denken. Totdat jij je bedenkt dat deze man het hele jaar voor de spiegel heeft geoefend op zijn uitspraken. Iedere zin heeft een triggerpunt, die hij goed oppikt.
-
Ik ken mensen die roepen "Mummie" als je ingewikkeld zegt. Is compleet onvrijwillig geworden na een tijdje. Zo ook Gario.

MarcS | 28-11-14 | 08:23

Democratie is "dat de meerderheid opkomt voor de minderheid" Hahahahaha, heeft deze kneus überhaupt de middelbare school afgemaakt? Sterk interview trouwens, van de interviewers kant.

broodje_kruidenboter | 28-11-14 | 08:22

@AntiSoof | 27-11-14 | 23:02
Nee, echt niet. Die man is zo zinnig als het maar kan!
**********je weet toch dat je trippende mensen een beetje naar de mond moet praten**********

MarcS | 28-11-14 | 08:21

@Nederlanddraaitdoor | 27-11-14 | 22:56
Hahahaha extra beveiliging.
Hij gaat eerst lopen schreeuwen tegen Sven dat het ongehoord is dat hij daar moet zitten terwijl de KRO extra beveiliging heeft ingesteld. Vervolgens vraagt Sven hem waarom hij, Quincy, heeft aangegeven dat dit nodig is. De KRO heeft het alleen gedaan omdat meneer anders niet komt. Maar wie zegt dat het niet allemaal pro-zwarte pieten zijn die beveiligers? Of kantine medewerkers met een V op hun colbert?
-
Dus eerst iets eisen, en vervolgens daar de legitimering van jouw eigen standpunten in zien. Die man is bij tijd en wijle volledig het padje kwijt.

MarcS | 28-11-14 | 08:19

@--sql error-- | 27-11-14 | 23:22
Je hebt helemaal gelijk, maar soms moet je mensen even tergen om de ware ik, aard naar boven te krijgen. Dat kan als vervelend ervaren worden maar zoals je de rest van het programma kon zien was het nodig aangezien er eerst een mens met een mening zat en vervolgens een raaskallende idioot die alleen maar tevreden is als hij in een zaal ja knikkers zit.

MarcS | 28-11-14 | 08:16

Wat is die Sven een irritante gifbek, waardeloos.

geezzmeteeezzz | 28-11-14 | 08:15

Quinsy wil gewoon een tijd-ruimte paradox creëren, door op TV te zeggen dat hij op TV niks mag zeggen.
-
Hij is meer op tv geweest de laatste maanden dan de Koning. Om nog maar te zwijgen over de gehele aandacht voor ZP. En wat is z'n belangrijkste punt steeds? Dat de tegenstanders de mond gesnoerd wordt... Zeg dan "we krijgen niet vanaf dag 1 meteen 100% ons gelijk" maar dat is dus NIET hetzelfde.
-
De tweet over vliegtuig: White betekent niet wit in de fantasievertaling van Quinsy. Z'n verdediging is nu dat hij allemaal hele genuanceerde dingen bedoelde in z'n hoofd, terwijl het er natuurlijk om gaat wat in het bericht staat, zolang gedachtelezen nog niet mainstream is. Hij weigert te erkennen dat een vliegtuig met 100en mensen met nederlandse nationaliteit (ongeacht huidskleur) uiteraard meer aandacht krijgt in nederland dan "ongelukken" waar geen Nederlanders bij betrokken zijn.
-
Alleen als er in Australië 2 vliegtuigen met 100 blanke Australiërs in de 1 en 100 niet-blanke Australiërs in de andere waren neergestort en Rutte alleen van het blanke vliegtuig had gezegd dat het erg was, ja alleen DAN had z'n tweet kunnen kloppen.
-
Volgens Quinsy is er niet met hem overlegd omdat ze dus niet precies hebben gedaan wat hij wil en zijn ze schijnheilig omdat ze gewoon willen kunnen zeggen dat "hij aan tafel heeft gezeten". Terwijl hijzelf juist schijnheilig is als hij net doet of er te overleggen viel. Hij had gewoon van te voren kunnen zeggen "helemaal afschaffen geen compromis mogelijk".
-
Als iemand publiekelijk tot kritiek oproept in Noorwegen en dan doet een Breivink iets met geweld wat zich daarop beroept, zou de persoon zich uiteraard verantwoordelijk voelen om zich daarvan te distantiëren. Dat heeft niets met alle katholieken (dat is opeens gelijk aan alle blanken blijkbaar) van de wereld te maken zoals hij Quinsy stelt.
-
Quinsy is niet eerlijk en duidelijk, als hem gevraagd wordt wat nog het bezwaar zou zijn na roetveeg aanpassingen, praat hij er omheen. Terwijl hij al eerder heeft aangegeven "hele feest afschaffen" eerder is hij niet tevreden. Maar dat zegt hij niet omdat langzaam afbrokkelen hem haalbaarder lijkt.
-
Als hem gevraagd wordt of hij naar het sinterklaasjournaal kijkt, zegt hij kinderachtig lekker "nee". Als later in gesprek in z'n belang is dat hij iets daarvan weet, is het opeens "ik laat me wel door anderen erover informeren". Dat had je bij de eerste vraag ook kunnen zeggen.

een_mike | 28-11-14 | 08:14

@neemjemoederindemali | 27-11-14 | 22:55
Och Och, maar u bent Nederlander en de Engelse taal niet machtig. Hij bedoelde daarmee een verschil aan te geven tussen arabische levens en westerse levens.
>
Disclaimer: Quincy is een grote idioot die alles recht wil praten wat krom is. Oh Quincy, als jij je beledigd voelt, niet doen meisje, dat komt omdat jij onze taal niet machtig bent. Ik bedoel namelijk dat jij een grote idioot bent die alles recht wil praten wat heel erg krom is. Zo nu ben jij niet meer beledigd toch?

MarcS | 28-11-14 | 08:13

Kan die man niet mee naar Spanje?

max_laadvermogen | 28-11-14 | 08:13

Ik snap echt niet dat geenstijl dit op de site zet, zo snap ik al niet dat de KRO hem dit podium geeft, maar jullie maken dat podium alleen maar groter.

-Wertos- | 28-11-14 | 08:09

Deze in en in trieste man is het voor geen seconde waard dat hij aandacht krijgt.
Een grote bek en tegelijk zijn handje ophouden voor de subsidie die hij nodig heeft omdat hij de zogenaamde kunst die hij maakt niet aan de man kan brengen.
Met behulp van Joop.nl en de VARA heeft hij eindelijk de aandacht die dit heerschap opeist. Ook die aandacht wordt nog eens door publiek geld betaald.
Aandachtsgeil ventje.

mail | 28-11-14 | 08:08

@Maria.1 | 28-11-14 | 07:46
Die T-shirts van Gario (€18 per stuk), zouden die van verantwoord katoen zijn gemaakt?
Als Gario lullig gaat doen, doe ik gezellig mee.
En verder heb je een punt, kinderen associëren zwarte piet met cadeautjes.
Gario zelf heeft waarschijnlijk liever subsidie....
Wat mij betreft gaat hij mee in 'de zak' naar Spanje!

necrosis | 28-11-14 | 08:04

Ik wist al wat ik van die hoogstarrogante, zwartepietgeobsedeerde, egotrippende, geld- en aandachtgeile flapdrol kon verwachten en heb de uitzending overgeslagen. Daar heb ik, zo begrijp ik, heel goed aan gedaan. Een beetje mijn privétijd zitten verspillen aan die zeer voorspelbare beroepsgek, pffff!

Cosmic Traveller | 28-11-14 | 08:01

Uiteindelijk heeft Gario zijn zin gekregen. En dat is dat negerts ongestoord rascistisch mogen doen tegen blanke autochtonen. En dat bij elk weerwoord meteen aangifte gedaan word

sinar2 | 28-11-14 | 08:00

@AbleArcher13 | 27-11-14 | 22:11
Eindelijk geleerd zelf je billen te vegen? Feli dan maar!

MarcS | 28-11-14 | 07:58

@Machoclown | 28-11-14 | 07:30
Soms moet je gewoon kijken om hun eigen argumenten overdwars anaal in te kunnen brengen.
Het enige wat Quinsy heeft bereikt, is dat kinderen straks vragen (wijzend op een willekeurige donkergetinte man): heeft die meneer ons sinterklaasfeest verpest?
Zie daar maar een antwoord op te formuleren.....
Bedankt, Quinsy!

necrosis | 28-11-14 | 07:54

@LinkseWreker | 27-11-14 | 22:20
Wordt geseponeerd wegens ontoerekeningsvatbaarheid.

Bruine Beer | 28-11-14 | 07:51

@holly billy | 27-11-14 | 22:13
Zijn Nederlands zal wel niet zo goed zijn. Kunstenmaker bedoelt hij. Of dat hij mensen kunstjes flikt, kan ook nog.

Bruine Beer | 28-11-14 | 07:50

Trouwens word ik wel moe van dat gezeur over het verkopen van jezelf en je producten. Een beetje ondernemer doet dat continue en de gemiddelde Suri en Anti doet dit altijd. Geen enkele moeite mee.
Of heeft er nooit iemand gekeken naar dwdd? Daar gebeurt dat de hele uitzending door.

ristretto | 28-11-14 | 07:49

@Nappa | 28-11-14 | 00:52.
Grote onzin! De zwarte kindjes hier op de basisschool vierden het Sintfeest gewoon mee. Niemand die een link legde. Totdat die idioot Gario de apartheid weer in het leven riep. En dat alleen om zijn eigen zakken te vullen.

Maria.1 | 28-11-14 | 07:46

Wat ik zag gisteravond was een Gario zoals te verwachten. Maar wat mij weer eens opviel was dat de gesprekspartner bang is om voor racist uitgemaakt te worden. Hier ligt de kracht van de Gario's van deze wereld, roepen dat je een racist bent of zeggen dat iets racistisch is. Het is het doodmaken van een discussie, wel of niet racistisch.

A_Teller | 28-11-14 | 07:45

Zowel Sven als Quinsy vertegenwoordigen een aparte groep in de samenleving. Kwebbelaars, drogredenaars, demagogen, betweters en gelijkwillenhebbers. Beide niet leuk om naar te kijken of luisteren.

Zeg Quinsy, liepen jouw voorouders hier op het dak? Nee? Nou dan!

ristretto | 28-11-14 | 07:44

@dutchzx14 | 28-11-14 | 07:19
Ik heb het hele verhaal drie keer gekeken.
Die vent spoort gewoon niet.
Gelul over PVV, over slavernij...
Die vent leeft van staatssubsidie en heeft geen idee waar hij over praat.
Slavernij was al afgeschaft voordat hij was geboren.
Mijn oma (inmiddels overleden) heeft destijds de verschrikkingen van de Jappenkampen meegemaakt.
Ik heb haar echter nooit een woord horen zeggen over die tijd.
Als mijn oma nog had geleefd, had ze HalveGario ouderwetsch over de knie gelegd, zo was mijn oma!

necrosis | 28-11-14 | 07:44

Ik lees hier zeker 5/6 comments van mensen die het optreden van Quinsy sterk vinden. Serieus? Zien wij wel hetzelfde fragment? Dat iemand blijft praten en vertrouwen in zichzelf blijft hebben is niet hetzelfde als een punt maken, dat is een kwestie van een enorm bord voor je kop hebben. Ik heb zelden iemand zo door het ijs zien zakken in een discussie: meerdere keren jezelf tegenspreken, niet kunnen en willen ingaan op serieuze hiaten in het verhaal en belachelijk veel waarde ophangen aan een aantal moeilijk verifieerbare puntjes. En dan nog dat lachje, zo gemaakt pedant en misplaatst dat het een eigen studie verdient.

Dan maar zo! | 28-11-14 | 07:42

Ik kijk hier ook niet naar, trouwens ook geen enkel programma van de VARA. Ze mogen van mij allemaal ongezien een niet te genezen SOA krijgen.

Machoclown | 28-11-14 | 07:30

Heb geprobeerd dit interview geheel te bekijken.ik kon het niet..... Sorry...

dutchzx14 | 28-11-14 | 07:19

@McMarx | 28-11-14 | 06:53
Hopenloos?
Serieus?
*gnehe*

necrosis | 28-11-14 | 07:18

Ik denk dat Gario een diepgewortelde haat tegen blanke mannen koestert. Het verzieken van een kinderfeestje waar een iconische blanke Sinterklaas de hoofdrol speelt, is binnen zijn pathologie dus volledig acceptabel.

Tiberius | 28-11-14 | 06:57

Die Quinsy is een hopenloos geval / eenrechtingsverkeer. Geen aandacht meer aan besteden.

Rest In Privacy | 28-11-14 | 06:53

Wat een naar irritant mannetje, weet totaal niet wat hij zegt en doet het puur en alleen voor het geld. Als het je hier niet bevalt ga dan naar een land war het beter is. ook erg zielig om mh17 erbij te halen, waar gaat het nu over de GEWELDIGE zwarte piet of .....

alex4165 | 28-11-14 | 06:53

Gadverdamme wat een Smerig smerig mannetje .. hij wilt gewoon overal gelijk in krijgen .. dit is gewoon een Zwarte Racist .. maar dat is iets waar hij zijn kop niet om heen kan krijgen .. de enige racist die bestaat is altijd Blank .. hij wil gewoon dat piet oprot want oh jee Witte Heerser Sinterklaas want zwart is zielig oei oei want zwarte mensen is altijd slaaf volgens hem.. Aandacht bastard Bah

FailingHumanity | 28-11-14 | 05:15

Ik vind het maar een vervelende zeurpiet. Ik speel dit jaar wel zwarte sint, met witte slaven- pieten. Hopelijk vindt Quincy dat wel helemaal geweldig.

zeertegendradig | 28-11-14 | 04:07

-weggejorist-

shit | 28-11-14 | 03:55

-weggejorist-

shit | 28-11-14 | 03:55

-weggejorist-

Rien7847 | 28-11-14 | 03:26

Dat Amsterdam een gesticht is geworden was al langer duidelijk maar dat de patiënten daarbuiten vrij rond mogen lopen .... is nieuw voor mij.

Rien7847 | 28-11-14 | 03:26

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:44 - nergens naar, ik kijk geen tv, alleen af en toe iets via Uitzending Gemist. (Snap de vraag niet).

Inka6786 | 28-11-14 | 03:10

Er is voor deze man maar een oplossing, een wit pyamajasje met lange mouwen. Gesitueerd in een lommerrijkeomgeving op de Veluwe.
Levenslang.
Elke keer dat ik dacht dat het niet gekker kon kwam er nog een dedielere opmerking. Breivik WTF!

K1100 | 28-11-14 | 03:06

Wat een psycho zeg!

wakkere_nederlander | 28-11-14 | 02:47

MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:23

Necrosis is een instituut binnen de panelen.Kom met sterke argumenten. Anders doe wegblijven doen.

"op biertje wacht"

luchtledig | 28-11-14 | 02:42

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:23
Als ik uitgestorven ben, hoef ik me geen zorgen meer te maken over parasieten als jij.
Beter maak jij je zorgen over het afknijpen van subsidie waardoor jij en de jouwen het moeilijk gaan krijgen.

necrosis | 28-11-14 | 02:42

Halve Gario.

Spielmacher | 28-11-14 | 02:36

@Rollins | 27-11-14 | 22:39
Hulde voor uw wijze woorden!

wakkere_nederlander | 28-11-14 | 02:35

Zo stoned als een Maleiër die uitgewoonde nicht.

Dat we die nog serieus nemen .

Lil 1 | 28-11-14 | 02:31

Jan Dribbel | 28-11-14 | 02:20
Jij kan tenminste knippen en plakken. Ook een mening?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:26

necrosis | 28-11-14 | 02:17
Arme kerel, je moet je voortplanten anders sterven mensen als jij uit. En dat wil je niet toch , hulp nodig?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:23

@Jan Dribbel | 28-11-14 | 02:20
Met jou kan ik praten.
*biertje op teleporter zetten doet*

necrosis | 28-11-14 | 02:22

Mocht je kinderen hebben hoop ik dat de kinderbescherming je in het vizier heeft..
MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:10
Ga zo door en je ui is terug. Ajuin!

Jan Dribbel | 28-11-14 | 02:20

In gedachten hoor ik de verloskundige al roepen;kom maar naar buiten,je hoeft niet te werken.

Donkysnot | 28-11-14 | 02:19

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:10
Ik heb geen kinderen.
Dat bespaart me uren aan uitleg van gezeik zoals jouw comments.

necrosis | 28-11-14 | 02:17

Heb het programma met moeite afgekeken. Werkelijk tenenkrommend. Ben geen fan van Sven, maar hier was hij de enige die rationeel was. Die Gario spoort werkelijk voor geen meter.
En laatst zag ik het optreden van zielegenoot Sunny Bergman. Van deze dame vond ik een aantal documentaires best wel verhelderend en amusant, maar nu ze op dezelfde waanzinnige golflengte met Gario zit, is zij toch wel héél erg in mijn achting gedaald. Man, man, man, wat een mafkezen!

manonamission | 28-11-14 | 02:16

-weggejorist-

MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:10

Die smeerlap wil zelf toch ook macht gebruiken om mensen de mond te snoeren die Sinterklaas MET zwarte piet willen vieren...? Jezus, zelden zo'n hypocriete vent gezien.

Liroy | 28-11-14 | 02:07

meh, alles is al gereaguurd. Pass

Vageling | 28-11-14 | 02:06

Hey, mijn ui is verdwenen. Feestje op mijn kosten, blutworst und weisswurst gratis, met zoete mosterd..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 02:06

@Willem_Oltmans | 28-11-14 | 01:53
Je mist het punt dat het kinderen wel degelijk uitmaakt als ze (ongevraagd) te maken krijgen met 'stroopwafelpiet' of welke , voor volwassenen, geaccepteerde piet dan ook.
Tenslotte gaat het over kinderen, en niet over een c-kunstenaar die met een dikke pak subsidie zijn kunstje mag vertonen in een groot theater voor zes betalende bezoekers die via de subsidie al flink korting kregen op de toegangsprijs.
Zonder die subsidie had Gario helemaal geen toeschouwers, en niet omdat hij een neger is, maar simpelweg omdat hij zuigt.

necrosis | 28-11-14 | 02:04

Hahaha, het begint meteen goed. "Er moet geen geld aan worden verdient". Grappige vent! Hij doet dit 100% enkel voor 't geld en om z'n racisme jegens de witte man te botvieren op kindertjes. Kwal.

Liroy | 28-11-14 | 02:01

Let op dus: noem jezelf kunstenaar en je mag van allerlei onzin uitkramen! Hmm ... wat zou er eigenlijk gebeuren als alle witte menschen zouden stoppen met belasting betalen? Als kunstprojectje zeg maar ...

Happy Atheist | 28-11-14 | 01:56

Een neger kan een jager zijn? Ja, en je moeder kan ook je vader zijn.. Geloven is slecht voor je, het woord 'kan' suggereert een geloof..
Waarom schrijf jij vaak halve zinnen tussen sterretjes? Doen negers dat?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:55

Stuk van van Rossem gelezen. Filmpje bekeken. Comments overgeslagen. Quinsy is een mongool.

v. Vreeswijck | 28-11-14 | 01:55

-weggejorist-

Willem_Oltmans | 28-11-14 | 01:53

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:48
Een neger kan een jager zijn.
*en weer een kunstproject gestart*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:49

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:42
Ik ken geen negers, jij? Wat is dat, een neger? Bedoel je zwarte piet?
Vind ik leuk, grappig, een verrijking voor de zwarte medemens. Wat ik al zei, racisme heeft er voor gezorgt dat er mensen zijn..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:48

@Harry Turtle | 28-11-14 | 01:41
Ik mag hopen dat zelfs de laatste verstokte PvdA'er hem geen subsidie meer geeft om vliegtuigjes te vouwen op een tijdstip dat ik al uren aan het werk ben om taxpoet te genereren om die lul subsidie te geven.
Ik heb het compleet gehad met ruifvreters als Quinsy!

necrosis | 28-11-14 | 01:47

@Jan Dribbel | 28-11-14 | 01:36
Quinsy speelt natuurlijk schaak met zwart tegen zwart. Na enkele zetten ontstaat een kunstproject.
*zwart begint en het wordt een chaos*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:47

my god, heb nu de hele discussie gezien. er is maar 1 oplossing: negeren die jankneger!

mmkk | 28-11-14 | 01:44

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:38
Truste, Henri, Carton en B.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:43

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:39
Blanke spoken? Wit is niet blank hoor. Negerspoken, euh, krampus, zwarte piet, knecht ruprecht?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:42

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:37
Ja, negers.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:42

Mooi dat Gario zichzelf zo te kijk zet als complete volidioot. Geen weldenkend mens die nu nog een greintje sympathie voor hem heeft.
Succes met je strijd, met enkel nog dat dozijn beroepswerkelozen en Jolo als achterban.

Harry Turtle | 28-11-14 | 01:41

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:35
Blanke spoken wel, maar negerspoken?

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:39

wat een sneu ventje. overal een cent uit willen slaan, hoop dat iedereen 'm straks uitkotst en dat ie al z'n 'kunst' subsidies kwijtraakt. mislukt figuur

mmkk | 28-11-14 | 01:39

@Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:29
Maar ik ga nu wel tussen de witte lakens, een goede nacht allemaal!

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:38

Laten we dat paapse feest gewoon varen. Gewoon weer terug naar de Bijbelse geloofsbronnen : Kerstmis, waarbij drie -licht getinte doch wijze mannen uit het oosten - aan komen zetten met presentjes voor onze jonge roomblanke heiland.

Niedels | 28-11-14 | 01:38

Dus door dit soort zwakzinnigenpieten laten wij ons als Nederlanders tegenwoordig de les lezen...

Murk Ratte | 28-11-14 | 01:37

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:34
Negers?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:37

*wit begint en wint*
Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:21
Ik heb nog een paar schaakboekjes met deze titel in mijn boekenkast staan.
Eigenlijk zijn dat best racistische titels.
Eigenlijk zijn schaken, dammen en go, racistische spelletjes.
Dankzij Gario heeft "de Cubaan" het licht gezien.
Ik plak een sticker over de titel met de tekst: zwart speelt en verliest.

Jan Dribbel | 28-11-14 | 01:36

@necrosis | 28-11-14 | 01:26
Wat te denken van zwartwerkers die witbier drinken?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:36

necrosis | 28-11-14 | 01:26
Och arme Necrosis, hele wereld beeld in duigen, geen sinterklaas kadootjes dit jaar. Zou je nog even alle zwart toevoegingen willen noemen? En je wit is ook niet kompleet, een spook is ook vaak wit toch..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:35

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:40
Wat heb jij tegen negers?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:34

En vooral dat laatste wat Gario zei is de harde waarheid. Ieder jaar weer rond deze tijd, donkere kinderen die worden uitgemaakt voor zwarte piet en huilend thuiskomen. Wat een gezellig kinderfeest is het toch!
Lees
www.expontomagazine.nl...

.
Nappa | 28-11-14 | 00:52
Mijn broer werd kutrooie genoemd in de klas, het hele jaar door. Moet ik nu gaan zeiken om alle clowns te verbieden?
Wat een achterlijk kulargument.

Yoshidepossi | 28-11-14 | 01:07
Voor!

Polderjihad | 28-11-14 | 01:32

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:26
Ha! Je hebt zonder protest zwart geaccepteerd. Je bent geen racist.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:29

Nederland zit vol met idioten. De vraag is natuurlijk wie geeft op een gegeven moment aan een idioot een podium en waarom. In dit geval was het (wederom) de VARA, een van de meest gevaarlijke organisaties van dit moment en afgelopen jaren.

JantjevanHaerlem | 28-11-14 | 01:29

@mezelf: Kokkelman is natuurlijk een aries/racistisch Kockelmann.....

G-Klasse | 28-11-14 | 01:27

@Happy Atheist | 28-11-14 | 01:15
De mohammedanen zijn al druk bezig de slavernij te herinvoeren. Dus wij hoeven niets anders te doen dan achteroverleunen. Zie het als een kunstproject, dat achteroverleunen.
*dat is geen kunst*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:27

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:17
Schaken en dammen ook maar verbieden?
En wat te denken van 'Witbier'?
Sommige mensen hebben hun prioriteiten niet meer op een rijtje.
Alles moet kapot, ter meerdere eer en glorie van de Grote Denker, Quinsy Gario.... en zijn hielenlikker @MoetDatNou

necrosis | 28-11-14 | 01:26

@Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:25
e5

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:26

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:23
Precies. *e4*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:25

Super gedaan Sven!
En Quinsy, zo betrokken tegen racisme. Ga je wat doen tegen het racisme van IS lam (islam) die vrouwen verhandelen als slaven, Turken (met hun seculiere staat) die ons de les lezen, zwarten in USA die de boel platleggen en plunderen omdat een blanke politieman een zwarte terecht (volgens de jury) heeft neer geschoten? Je tweet over MH17 slachtoffers? Arabieren die slaven houden en verhandelen? Quatar met zijn moderne "voetbal stadion bouw slaven"? En ga zo maar door?
Quinsy, je bent een ontzettende lul, al was je blank, geel of rood, je bent gewoon een ontzettende lul en mijnheer Kokkelman heeft dat maar weer eens aangetoond!

G-Klasse | 28-11-14 | 01:24

@Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:21
Aha, dan beginnen ze in de meeste buitenlanden zeker met zwart.

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:23

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:17
Argumenten, het is geen spelletje. Ik denk omdat altijd iemand anders wit of zwart is, wat denk jij?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:23

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:17
Lexicografisch. Wit komt voor zwart in het alfabet.
*wit begint en wint*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:21

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:16
Hoezo?

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:20

@Jan Dribbel de Cubaan | 28-11-14 | 01:15
Tjéééés. Wat errug!
*schouders ophaalt*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:18

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:14
Precies. En waarom mag bij schaken en dammen wit beginnen?

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:17

HenrinKarton a,
Gelovig?

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:16

-weggejorist-

Happy Atheist | 28-11-14 | 01:15

@Nappa
Ik werd vroeger de "Cubaan" genoemd.
Errug hé.
Traumatisch, niet?
*steek nog een sigaartje aan*

Jan Dribbel | 28-11-14 | 01:15

Zwarte piet is racisme, maar rasicme is niet erg. In de natuur kan een aap niet met een ezel kinderen maken, roeien we daarom alle ezels uit? Rasicme is de drijvende kracht achter de evolutie, van de mens..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:14

Het is inderdaad duidelijk nu. Quincy wil helemaal geen oplossing, hij is financieel gebaat bij een patstelling. Ik hoop dat je gelukkig bent met die paar euro's over de rug van kinderen. Mafklapper.

Harry Turtle | 28-11-14 | 01:10

Filmpje helemaal uitgekeken, en da's al een prestatie op zich.

Herr Quinsy heeft ze niet op een rijtje. Intellectueel, emotioneel en communicatief lijkt me dit heerschap rijp voor de GGZ. En dan wel de gesloten afdeling.

Kinderfeestverneuker zonder duidelijk doel. Triest.

Reinaert | 28-11-14 | 01:10

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:59
De beeindiging van de drooglegging heeft bij u groteske vormen aangenomen.

Henri Carton B. | 28-11-14 | 01:09

necrosis | 28-11-14 | 01:0
Zwaait terug, ow wacht, roe in de hand..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:08

Goed, ik heb het uitgekeken. Met weerzin weliswaar, maar het feit dat uitgerekend een linkse journalist, wat Sven is,zich duidelijk ergert aan de debiele uitlatingen van een lul-de-behanger, die gezien zijn oogopslag kennelijk of last heet van van z'n contactlenzen dan wel drank en/ of jointje ( ik vermoed de laatste twee) en alles erbij haalt waar ook onze moslimmaatschappijverrijkende uitvreters in dit land garen bij spinnen, kan ik maar één ding opperen: opgepleurd met die randdebielen.Echte Nederlanders zijn het zat. We hebben geen racismeprobleem, we hebben een tolerantieprobleem. Het is genoeg geweest met ons aanpassen. Als op scholen enkel halal-eten wordt geserveerd of het Kerstfeest een 'Eindejaarsfeest "wordt genoemd om 'de Moslimgemeenschap niet voor het hoofd te stoten, denk ik: cést ca, genoeg , klaar. De Derde wereldoorlog gaat in ons land beginnen, wat mij betreft. Treinen en vliegtuigen met de duizenden onaangepasten richting de landen van herkomst. We hebben genoeg over ons laten lopen, mede door de linkse partijen. Laten we de Partij Van Het Gezond Verstand oprichten om korte metten te maken met de dreigende teloorgang van Nederland

Yoshidepossi | 28-11-14 | 01:07

Na het kijken van het hele filmpje ben ik er niet alleen van overtuigd dat meneer Gario ergens een dusdanige kink in zijn kabel heeft dat behandeling in de ggz noodzakelijk is. Maar denk ik ook dat de anti pieten zich nog eens achter de oren moeten krabben. Wil je hier nu echt mee geassocieerd worden?

saidnowomanever | 28-11-14 | 01:07

Het blijkt gewoon een gefrustreerde neger te zijn die toen hij klein was gepest werd omdat ie zwart was. Proberen wraak te nemen op de witman.

Bad Ass Justice | 28-11-14 | 01:06

necrosis | 28-11-14 | 00:5
Onzin! Tuurlijk St Nicolas bestaat al langer maar zwarTe piet niet..
Neem dat als feit en verdedig dat, dat maakt zwarte piet sterk, neit verdedigen met onzin over krampus..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 01:06

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:59
*zwaait*

necrosis | 28-11-14 | 01:04

@Nederlanddraaitdoor | 27-11-14 | 22:56
traumatiseren blanke kindjes?
geen grap: klein donker manneke tegen zijn mama, mama krijg ik dan rode en groene broertjes en zusjes.... bedankt Gario

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 01:03

@Nappa | 28-11-14 | 00:52
Goh. Wat erg. Uitgescholden voor zwarte piet.
*haalt schouders op*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:01

@Henri Carton B. | 28-11-14 | 00:56
Ik ben voor brillenjood. Hoe meer, hoe beter!

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:00

Kan iemand de subsidie die Gario ontvangt even terugvorderen?
Wij geen zwarte piet, hij geen sinterklaascadeautjes!

necrosis | 28-11-14 | 00:59

Ik ook Henri carton a,
Sneu is het, sinterklaas is ook racistisch, welke witte man heeft een lange witte baard, draagt een rode hoed en wil alleen een witte auto? Schimmel (wit paard) ameriko noemen is racistisch. Een paard schimmel noemen is ook racistisch. Punt is, wat maakt het uit, intussen associeert niemand zwarte piet met racisme, niemand zegt sinterklaas is racistisch en niemand zegt een schimmel is racistisch. Dat jij dat erbij denkt zegt veel over jezelf, racist..

Zwarte piet was een klootzak, nam kinderen mee in de zak, vervolgens misbruikte de sint die kimderen en gaf ze met de roe, in Spanje. Het geloof in volle glorie..

MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:59

Nappa wat ben jij toch een lutser zeg.

Autist | 28-11-14 | 00:58

@Nappa | 28-11-14 | 00:52
Beste mevrouw, er worden ook kinderen uitgescholden voor brillejood. (of is het brillenjood?)
Zou dat voor joods kind erger zijn dan voor een gewoon kind?

Henri Carton B. | 28-11-14 | 00:56

Ik hoop dat ik z'n gedichtenbundel op Pirate Bay (aarrrr) kan vinden. Dan hebben we hem echt tuk. Janknegert.

Ceauceausneaut | 28-11-14 | 00:55

na zien en luisteren van deze rare gario , is het lachje merendeels het niet serieus nemen van de vragen en hij kikt degelijk op aandacht , andere kant speelt zenuwen bij hem parten dat ook miemelige lachje veroorzaakt , en ja bedreigingen !!! Daar moet je toch onderhand weten dat je zelf bij bent Gario , is je eigen dialoog dus wees ook behoed van feit , dat er weerstand kan zijn , soft tot zeer hard . ook beter gezegd ,. wie de bal gooit , wie de bal kaatst .. aangezien je wel de bal wil gooien en niet wil kaatsten , lijkt me al duidelijk dat je niet van bewust bent wat je aanricht , over verantwoordelijkheid gesproken , die ken je ook niet , je vind beveiliging erg!!! naja wat denk je zelf je roept iets af en vervolgens niet opkomen of je angel terug roepen en medestanders in de steek laten mmm wel raar vorm van dialoog stellen , wat uit eindelijk uitgekomen is tot kleine kinderfeestburgeroorlog j je aanhangers weten blijkbaar niet dat ze eigenlijk alleen voor staan en jouw steun dus fure verzinsel is , en geld aan verdienen is helemaal de bom , en dan nog zeggen , ik draai verlies erop ,naja zal wel kloppen , je bent zeker een lichte aangebrande man , voor elk ding naar politie gaan en dreigen met rechter !!! wie beperkt andere op hun meningen !!! Juist jij Gario ... Zodra iemand mening over je heeft ga je meteen naar politie en aangifte doen .. al die nonsens doe je zelf en schuift het op naar de Nederlandse burgers die zelf weten hoe de regels werken. rare gast en ja die lach sorry maar dat is echt on-respect volle toonbeeld van je , zegt meer dan genoeg over je ;-)...

Sebasje1983 | 28-11-14 | 00:55

Diep respect voor Kockelmann, ik had die gek al na 2 minuten op zijn muil geslagen…..

kommabijmebinnen | 28-11-14 | 00:55

@Graaf van Egmont | 27-11-14 | 22:41
Heer van Egmont... het wordt tijd daat we die Geuzen mentaliteit terug krijgen

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:54

-weggejorist-

Nappa | 28-11-14 | 00:52

Sven had zijn vragen gewoon met ja en nee moeten laten beantwoorden.En na iedere absurde uitspatting na een vraag vragen "wat is het ja of nee".Daarmee had hij Gario neer gezet voor wat hij is,volslagen gek

Hij is overigens bang voor geweld,daarvoor vraagt hij beveiliging,maar geweld in het bijzijn van kinderen tijdens een sinterklaas intocht weigert hij te veroordelen.Wat een smakeloze kleautzak ben je dan

dehandigesmeerlap | 28-11-14 | 00:51

Dat lachje... bah.
En wat heeft Hamas met zwarte piet te maken?

Fa. Sprenger&Kramer | 28-11-14 | 00:50

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:40
Het sinterklaasfeest is nog ouder dan de slavernij waar jij (en Quinsy, en Sunny) zo graag aan vasthouden.
Het is een kinderfeestje, waarbij kinderen zwarte piet als VRIEND ervaren omdat ze weten dat hij de cadeautjes komt brengen.

necrosis | 28-11-14 | 00:50

-weggejorist-

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:50

@Real Dutch Meat | 27-11-14 | 22:39
ik ben piet dit jaar en als ik m zie zal ik m de groeten doen van je... Bam!

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:50

Kansloos interview, met een psychopaat kun je niet normaal communiceren. Dat lachje... bah. Hij geniet zichtbaar van de oproer die hij veroorzaakt heeft.

De hond uit Duckhunt | 28-11-14 | 00:49

@MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:40
Dank voor het advies, maar ik hou het bij de zwarte piet met rode lippen en oorbellen. Die ga ik dan zelf wel even ophalen bij de Sinterklaascentrale, want dan weet ik tenminste zeker dat ze ongeschonden in mijn huis verwelkomd kunnen worden.
In het koetsiershuisje even verder omkleden, alle paraphernalia om- en aandoen, en hup, naar binnen, optreden voor de verzamelde gezinsleden en nazaten.
Dik accent erbij, zodat Zwarte Piet wel vlijtig maar niet heel erg slim lijkt, en bij ons kan de pret niet op.

Wat verheug ik me daar op.

Henri Carton B. | 28-11-14 | 00:47

@Eurotokkie | 27-11-14 | 22:29
En ik vind t van mezelf niet eens meer vreemd dat ik het met jullie eens ben....

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:46

Toch leuk hoe graaipiet de vraag wat hij verdient aan dit geintje ontwijkt. Zoveel uur, eigenlijk verlies, zo hypocriet dus.

TheLuggs | 28-11-14 | 00:45

@Inka6786 | 27-11-14 | 22:20
en waar heb je nét naar gekeken?

lilluke halve hoan | 28-11-14 | 00:44

Als het toch alleen maar om boekies kopen gaat, koop dan liever Zwarte sinterklazen van Arnold Jan Scheer. Nauwelijks in de boekhandel te krijgen, bovendien weigert de publieke omroep nog steeds zijn docu Zwartgemaakt uit te zenden. Dat zal wel dumpert worden volgend jaar.
www.bol.com/nl/p/zwarte-sinterklazen/9...

Pieter Breydel | 28-11-14 | 00:42

"Böse Menschen haben keine Lieder" ( V.Goethe), denk hier eens lang over na , Grinzi!

Foezela | 28-11-14 | 00:41

Krampus zie je bijna nergens nog, die ziet er ook niet uit als een neger. Nergens ziet de helper van sinterklaas er uit als een neger. Alleen in Nederland en dat is gedurende de slavenhandel onstaan, gewoon omdat negers toen boos, slecht en dom waren. Tuurlijk had Sint ze gered, tuurlijk bestaast krampus en ook knecht Ruprect heeft soms een zwart masker maar hoe je het went of keert, zwarte piet is een neger en dat alleen in Nederland. Erken dat het zo is en probeer het zo te redden ipv slap te wijzen naar andere oplossingen, sukkels.

MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:40

De gekken hebben het gekkenhuis overgenomen

GödelsRevenge | 28-11-14 | 00:39

Geweldige televisie, te vergelijken met het humoristische optreden van de aanklagers van Geert Wilders. En dat gehinnik, zo leuk. En ach arme, werd hij niet meer geboekt uit angst voor aanslagen, wat is dat ontzettend naar nou. Wel begrijpelijk dat zelfs Sven Kockelmann helemaal klaar met hem was, je zult maar serieus moeten discussiëren met een dergelijke halve zool die als een kleuter in zijn eigen fantasiewereldje leeft.

Inka6786 | 28-11-14 | 00:38

Iedereen weet het: een verbod leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Nooit is zo van alcohol genoten als tijdens de drooglegging in de VS. Dat gaat in toenemende mate ook op voor het bestaan van Zwarte Piet, zoals in volksbuurten in Den Haag te zien is: daar verschijnen aanplakbiljetten met aankondigingen van Sinterklaasfeesten, compleet met de "echte Zwarte Pieten". We zijn er dus nog lang niet klaar mee, de pret op dat soort feesten wordt een beetje een clandestien genoegen. En daarmee nog spannender en leuker voor de deelnemers, misschien?

Henri Carton B. | 28-11-14 | 00:36

Je zult al donkergetinte maar vertegenwoordigd worden door Gario. Brrr. Lijkt mij ook geen pretje.

Hans Hillen | 28-11-14 | 00:35

Ik vraag me serieus af of deze Quincy Gario wel de vmbo überhaupt heeft afgemaakt, man wat een slechte argumenten, sjezus, niveautje Erdogan dit.

Marniximus | 28-11-14 | 00:33

Mooi Gario, je hebt een echte racist van me gemaakt. Wellicht is dat wat je wilde.

Lafayette | 28-11-14 | 00:26

Oh ja, op die zonnewendefeessten werd heel wat afgeneukt, dikke kans dat de verre voorouders van Quinsy tijdens zo'n feest zijn gemaakt.

neemjemoederindemali | 28-11-14 | 00:25

-weggejorist-

Polderjihad | 28-11-14 | 00:24

met de kennis van nu .....

nieuwsnutje | 28-11-14 | 00:23

Overigens is het sinterklaasfeest van oorsprong een zonnewendefeest net als bvb kerst, overal in de wereld zie je soortgelijke feesten.

Oorspronkelijk was Sint de oppergod van de bovenwereld en zwarte piet de god(in) vd onderwereld. Zwartepiet werd later gezien als de duivel. Er zijn meerdere lezingen maar als je goed kijkt zie je overal ter wereld Sinterklazen en zwarte pieten. Ze zijn alleen overal wat anders geëvolueerd.

In de Alpen (Zuid Duitsland en Oostenrijk) heb je bvb Krampus die heel erg lijkt op onze zwartepiet maar dan met horens, in Scandinavië heb je de julbocken, Amerika heeft Santa met zijn elfjes maar dat is afgekeken van onze Sinterklaas.

Op Terschelling heb je het sunderum feest, Rusland heeft ook een soort Sinterklaas/Kerstman maar dan met een vrouwelijke 'piet' etc. etc. De katholieken hebben er een christelijk feestje van gemaakt met hun heilige bisschop van Myra, die Jan Schenkman heeft 150 jaar geleden onze huidige zwartepiet 'bedacht'.

neemjemoederindemali | 28-11-14 | 00:22

whahaha lullen als brugman heeft een nieuwe betekenis gekregen. Wat een mooie gast!

tomsan | 28-11-14 | 00:21

Sympathieke gast, goed gebekt. Ik ben om, weg met zwarte piet!

Dré Havermans | 28-11-14 | 00:20

-weggejorist-

Polderjihad | 28-11-14 | 00:16

Jammer, de graaipiet had geen moeite met kockelmann (is dat Duits?) De verkeerde vragen en ik denk dat de eo zich al helemaal niet aan dit soort discussies moet branden. Graaipiet is geen heks. Obersturmbahnfuhrer kockelmann vs graaipiet 0-1.

MoetDatNou? | 28-11-14 | 00:14

Hij wil geen oplossing voor zijn eigen gecreëerde conflict
Zijn shirts zouden dan onverkoopbaar worden.
Best wel triest voor de Amsterdamse gemeenteraad die deden allerlei concessie's maar hij was enkel maar op winst bejag uit.
Dan ga als gemeente raad af als een gieter omdat men die knuppel ooit serieus genomen heeft.

botbot | 28-11-14 | 00:14

Kunstenaars hebben het meeste succes als ze dood zijn. Quincy, doe er je voordeel mee!

Mike Gaatjeniksaan | 28-11-14 | 00:09

Eng, heel eng. Als mensen niet precies doen en zeggen wat graaipiet wil zijn ze per definitie fout. "Ze willen niet luisteren".
En waarom, waarom toch zo veel aandacht voor dit figuur? Hij wordt zo alleen maar bevestigd in zijn verongelijktheid. Je kan hem niet harder aanpakken dan door hem te negeren.

Kan mijn voorouders die zijn voorouders met zweepslagen straften overigens met terugwerkende kracht wel volkomen begrijpen.

spanarchist | 28-11-14 | 00:09

GS organiseert u aub een soortgelijk gesprek tussen Ebru en Quincy... ik zou graag deze man op zijn plek zien worden gezet.
Hij is de vleesgeworden racisme oproeper die het louter om financieel gewin gaat.
Hij is een typische Linkse schreeuwer die, vol van zijn eigen gelijk, het rechterdeel van zijn zak vult.
(De andere helft leegt Sunny. Maar dit terzijde)
Dus nogmaals; Ebru slijpt uw pen en trek ten strijde.

Mick deBeer | 28-11-14 | 00:09

Ongeloofelijk, wat een gek...

Uitvindert | 28-11-14 | 00:03

Wat een wereld. Eerder vind ik het een gekkenhuis. Al die ego's bedenken hun eigen wereld. Aarghhh. En aangezien een heldere blik niet bestaat zijn wij gedoemd om in verdeeldheid te leven. (Alleen Christ was nog wat slimmer en wel-informd, maar ja).

AntiSoof | 28-11-14 | 00:01

Zwarte piet was al een donker gekleurde knecht ver voor de koloniale slavernij begon. De herkenning echter van het mythische beeld van de zwarte mens ín zwarte piet kreeg ging uiteindelijk de boventoon voeren. Jan schenkman zag dat het goed was en ging er mee aan de haal. Meer dan 100 jaar gaat er vervolgens voorbij zonder dat de gemiddelde Nederlander in zijn leven ook maar één zwarte Afrikaan te zien krijgt.
Zwarte Piet is inmiddels alles mat je maar kunt bedenken, knecht, clown, acrobaat, kindervriend, snoepuitdeler, bevrijde slaaf, duivel, moor, piraat, schoorsteenkruiper...

thp | 28-11-14 | 00:00

Na 17 minuten begon het nog meer berg afwaarts te gaan met Gario.
Aandacht is wat ie vraagt, het heeft niks meer met zwarte piet of racisme te maken, hij is hiermee geld aan het verdienen met zijn webshop...
Kom op he, een webshop starten om racisme tegen te gaan, ga dat je moeder maar eens uitleggen Gario.... Geld verdienen over de hoofden van de kinderen en de overige Nederlanders...

Power2All4Ever | 28-11-14 | 00:00

Was hij maar een zwarte piet.
Dan was hij tenminste wel sympathiek.

BasBr | 27-11-14 | 23:59

Al was de verandering van Zwarte piet geleidelijk gegaan via het sinterklaasjournaal dan was het totaal geen probleem geweest. Gewoon 3 jaar vooruit trekken en hopla, alles weer goed.

Maar nee hoor, Gaarhoofd moest en zou het weer METEEN verandert zien en wil voor de ogen van een miljoen kinderen het feest van het jaar voor ze verpesten. Hij heeft professionele werklozen een 'middel' gegeven om feesten overal in het land te verpesten en vind het allemaal nog geweldig ook.

Maar vooral over het feit dat hij denkt dat hij ALLES mag zeggen, maar wanneer men iets over hem zegt (ironisch of niet) dat hij dan gelijk maar een aangifte gaat doen. HIJ is de fascist hier, de aller grootste zelfs, want voor hem is geweld een middel. Weliswaar niet geweld vanuit zijn eigen vuisten, maar via andermans vuisten die iets meer tijd en iets minder hersencapaciteit hebben.

LangeTijdGeleden | 27-11-14 | 23:58

Quinsy's zelfgenoegzame volgevreten lachje geeft aan hoe hij in de discussie staat; Niet werkelijk gekrenkt door zwarte piet of de slavernij, slechts uit op het stillen van zijn eeuwige drang naar meer aandacht.

Cuban8 | 27-11-14 | 23:57

Negers zonder eigenwaarde verdienen ook een podium.

harbi | 27-11-14 | 23:57

Quinsy Gario is wel een meester in zichzelf tegenspreken. Hij is echt de allerslechtste karikatuur die de donkere mens zich kan wensen. En het ergste is nog dat de meeste Nederlanders niet eens denken in termen van 'de donkere mens'.
Ik nomineer hem voor: Biggest Douche in the Universe!

roepnaam1 | 27-11-14 | 23:53

Ik vraag me af of Quinsy niet een nakomeling is van een verre voor oma en een rape moment van de eigenaar? Dat zou hem wel een nakomeling van een slavenhouder maken. Aangezien vaders vaak afwezig zijn is het heel goed mogelijk. Dan beste quinsy dank jij je leven aan een slavenhouder en maakt jou dus medeschuldig.

Babels toren | 27-11-14 | 23:53

Kom op, donkere Nederlanders! Sta op tegen deze verderfelijke kwal. Het is toch overduidelijk dat dit stuk ongeluk over jullie ruggen geld wil verdienen? Nog nèt even zijn dichtbundel en columnbundel noemen in de afronding van het gesprek. Gatverdamme, wat een vieze gladde narcist.

wazakzegguh | 27-11-14 | 23:52

Gario zegt dat omdat hij aan de webshop 'al zo veel tijd' kwijt is, hij waarschijnlijk verlies heeft gemaakt. Dit is nogal merkwaardig, want hij suggereert hiermee dat zijn tijd onderdeel is van de financiele investering. Hierdoor kan ieder proces tot een 'verlies' leiden, als je je uursalaris maar hoog genoeg maakt (dit zal geen probleem zijn voor een graaier pur sang) en genoeg momenten op de dag als een uur rekent. Of hij dus echt de ondergang van Nederland en de groei van polarisatie bevordert enkel om inkomsten te vergario'en blijft dus onbekend (of eigenlijk niet).

DaRealSwag | 27-11-14 | 23:47

Hulde aan Sven. Beste moment was op 17:20, in mijn bescheiden mening.

Alpha Runner | 27-11-14 | 23:47

Die kont van een Quincy heeft de slavernij niet meegemaakt.
Laat staan al die anti-racisme apen, niemand heeft slavernij meegemaakt.
Ze hebben geen poot om op te staan, gezien ze zich aangevallen voelen omtrent Zwarte Piet dat het slavernij tijd naar boven haalt, maar niemand die het meegemaakt heeft....
Dus er klopt gewoon geen kant nog wal van..

Power2All4Ever | 27-11-14 | 23:46

Nu heb ik voor het eerst Oog in oog gezien, waarbij de gast nóg onsympathieker was dan Sven

Paulus de Bk | 27-11-14 | 23:46

De hele evolutie is al een miljard jaar oud proces van discriminatie.

Rest In Privacy | 27-11-14 | 23:43

Ik vraag me wel eens af of Quincy ook ouders heeft en hoe die het allemaal vinden.

Er zit echt geen greintje redelijkheid in dat figuur, en het gaat ook echt allang helemaal nergens meer over.

met die mensen met een kleurtje van hem die iets vinden, pfff alsof er niet genoeg mensen met een kleurtje zijn die weer iets anders vinden

nikkipikki | 27-11-14 | 23:43

Dat wij dit figuur nog serieus nemen zegt meer over ons, Nederlanders, dan over dit eurograaiend sujet.

Eppo | 27-11-14 | 23:43

Heb het uitgekeken..
Geen coherente antwoorden, uitvluchten en misplaatste lachjes. Gestoord. En dan nog schaamteloos proberen je prutswerk te verkopen aan het eind.
Dit kunstwerk kan de container in.

Schmalz | 27-11-14 | 23:43

Wait whut..
Open Software ?
Deze gast lult met moeilijke woorden, zonder het juist te hebben.
Zo he, meneer zit zelfs met copyright te gooien, kortom, hij wilt geld verdienen.
Gooien dat iedereen dit moet delen, maar uiteindelijk als pis bij paaltje komt, dan is de shit aan....
Quinsy is gewoon een haatzaaier, oprotten met die discriminatie gozer, weg met zijn racisme bullshit.

Power2All4Ever | 27-11-14 | 23:42

'Heeft u het ook over de kinderen die elk jaar gepest worden*, over de kinderen die inmiddels volwassen zijn en getraumatiseerd zijn over deze periode van het jaar*,heeft u het ook over de kinderen die elk jaar rond deze periode van het jaar naar huis rennen om het lichaam om hun huid van het lichaam te schrobben, omdat ze voor vieze zwarte piet worden uitgemaakt*.'
.
*Pesten op racistische grondslag verdwijnt niet zodra een sprookjesfiguur een metamorfose is ondergaan.
*Namen graag, en niet uzelf of uw moeder aanhalen als voorbeeld. Kinderen die inmiddels volwassen zijn, zijn overigens geen kinderen.
*Dit soort overgedramatiseerde verhalen zijn populair bij de moreel verhevene. Tranentrekkende anekdotes worden er opgelepeld om het kwaad dat Zwarte Piet heet aan te tonen. Hoe valide deze verhalen daadwerkelijk zijn, dat doet niet ter zake.
.
Zwarte Piet is veranderd, door heel handig een beroep te doen op de slachtofferrol. U heeft een argument voor Zwarte piet? Luister is naar dit verhaal, van een meisje dat sinds haar vierde elke dag wordt gepest vanwege haar huidskleur, die denkt dat ze dom is, die zich niet thuis voelt in dit land, die nooit een baan zal kunnen vinden en dit allemaal door Zwarte Piet. Dat wilt u toch niet, toch?

readbetweenthelines | 27-11-14 | 23:42

ik heb het 20minuten volgehouden.
Wat een sneue aandachtshoer is het. IQ van 85 en daarmee de troon opeist als eenoog in het land der blinden.
Een wannabee-demagoog met een ernstig aandachts-tekort (afwezige vader in z'n jeugd misschien?). In het begin van het gesprek zegt hij per ongeluk iets over types die graag leider van een beweging willen zijn. had hij daar misschien een kort moment van zelf-reflectie? Deze gast zou geen aandacht moeten krijgen, maar een dwangbuis.


--sql error-- | 27-11-14 | 23:41

Sven was goed voorbereid, toch was Quinsy hem steeds de baas gesprekstechnisch. Inhoudelijk heeft Sven uiteraard gelijk, maar voor iemand die nieuw in de discussie staat of die bij de anti-pieten hoort is dat niet duidelijk naar voren gekomen. Wat ik miste was een korte samenvatting na elk gewonnen argument: "Dus democratie is dit en dat, u juicht dat toe, maar tevens eist u dat Zwarte Piet op een ondemocratische wijze direct en volledig wordt afgeschaft, duidelijk." Bam. Volgende vraag.
Jammer, met name omdat het hier gaat om een interviewer met een bepaalde reputatie, dit zou hij dus moeten kunnen. De andere kant is natuurlijk dat hij waarschijnlijk doorgaans gasten heeft met onderwerpen die maatschappelijk wat minder onder het vergrootglas liggen, of waar het voor de meeste partijen duidelijker is wat goed en wat fout is. Zodoende hoeft hij normaal minder aandacht te besteden aan een gewonnen slag. Maar goed, dit zijn slechts theorieën, ik heb verder nooit een ander gesprek van Sven gezien.
Uiteindelijk zou ik Hans Teeuwen toch liever dit gesprek hebben zien voeren.

DjCheminee | 27-11-14 | 23:39

Pfff, wat een pedante zeurpiet. Ik heb wel enige sympathie voor een meer moderne zwarte piet, maar dit eenzijdige gelul begint me echt de keel uit te hangen.

Wat mij betreft geketend aan de enkels, slechts gekleed in een lendendoek over de klinkers naar pakjesboot 12 jagen. Sofort nach Spanje! Kunnen we het dan nog eens hebben over wat racisme is.

HJdeT | 27-11-14 | 23:38

Fascinered. Quinsy de toneelspeler valt maar enkele frames uit zijn rol: i.imgur.com/VBFmT7h.gif

ernstige schade | 27-11-14 | 23:37

Toch wel frappant dat Kockelman blijlbaar in Noorwegen een discussie heeft gestart waardoor Breivik doordraaide. Dat wist ik helemaal niet. Thx halve Gario.

Babels toren | 27-11-14 | 23:36

Hey de NPO doet goed werk, ben verrast :)

ae666 | 27-11-14 | 23:33

Deze man zit in een identiteitscrisis. Heeft een hekel aan zijn eigen donkere huidskleur

Nebuchednezzar | 27-11-14 | 23:32

Grappig Garios home base JOOP is gehacked.

Mick deBeer | 27-11-14 | 23:32

mooi stukje Koloniaal narcisme.

Stortkoker | 27-11-14 | 23:31

De irritatiegraad van deze mafklapper ligt net zo hoog als bij die pornoadvocaat/zitsmurf van een Mohammed Failzel Huillie Enait. Zo ziet een eloquent leeglopend dixitoilet er dus uit, dames en heren. Erger nog, zijn argumentatie en zijn minachtende hinniklachje verraden een diepgeworteld en gevaarlijk extremisme. Hij past er voor op om zelf niet direct tot geweld op te roepen, maar hij creeërt wel bewust een sfeer waarin anderen verleid worden tot geweld over te gaan. Menig acteur kan er alleen maar voor dromen om zo'n enge creep te kunnen spelen als deze Quincy. Gedwongen psychiatrische opname en behandeling van de heer Gario lijkt me zeer op zijn plaats.

Verder hulde aan Sven Kockelmann, geen slechte verdeding van een mooi stuk Nederlandse cultuur, zeker niet voor een exponent van de gutmenschNPO.

Professor Superhirn | 27-11-14 | 23:30

Zo te horen wordt Gario teveel en te vaak omringt door ezels.
Hinnik, hinnik.
Grinnik, grinnik.

Jan Dribbel | 27-11-14 | 23:25

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-14 | 22:09 Ik houd er andere definities van scherp op na.

Gario was allesbehalve scherp. Hij werd compleet afgeserveerd. Heerlijk.

Willianus Wortelus | 27-11-14 | 23:25

Arme Sven, kan meteen door naar het ggz.Halve Gario kan dan naar het Pieter Baan, wat ze na een week kunnen sluiten, wegens disfunctionerende atmosfeer op de afdelingen, veroorzaakt door onherstelbaar verknipte subsidiespons.ooooh wacht, het Pieter ba.... is reeds... kassie.

Archy Bunker | 27-11-14 | 23:23

Geen sympathie zonder empathie (GnoepGiechel, 2014).

Dat is wat er zo verschrikkelijk fout is aan Gario. Wel begrip eisen voor de 'gevoelens' van zijn kleine clubje, maar nul empathie voor wat hij ermee aangericht heeft bij grote groepen kinderen. Sterk interview dus waarin de ontmaskering van zijn ware agenda (je ziet de $-tekens in zijn ogen) niet beter in beeld gebracht had kunnen worden. Als er nu nog mensen zijn die hem in dit 'project' blijven steunen, dan ben je wel extreem naïef. Hij is vanavond in zijn eigen kuil gevallen dus vul op dit punt aangekomen een laatste virtueel Gario-hinnikje in en denk tevreden het bloed onder uw nagels terug :-) ).

GnoepGiechel | 27-11-14 | 23:23

Het is hem gelukt !!!! In minder dan 3 seconden een hekel aan hem gekregen

Barbier | 27-11-14 | 23:23

En.. het gaat weer over geld,,zucht.

newray | 27-11-14 | 23:22

Maria.1 | 27-11-14 | 22:56
de eerste 5 minuten zijn erg tendentieus en doen me denken aan hoe destijds in de media tegenstanders van de Pvda doctrine werden aangepakt door Witteman en van Dam (in Het Lagerhuis en in nieuwsitems, zoals Witteman ook heeft toegegeven in het programma Het Zwarte Schaap). Hij is duidelijk uitgenodigd om te worden zwartgemaakt.
Na de eerste 10minuten draait Koewinsee helemaal door, en zien we hoe knettergek hij is, wat dan wel weer interessant is om te zien (vanuit een psychopathologisch onderzoeksstandpunt).

--sql error-- | 27-11-14 | 23:22

@Bald Gefkens | 27-11-14 | 23:17,
Ik denk ook dat de elite bepaalt wat we moeten denken. En wat de aard van de elite is, herkent men aan de propaganda van hen.

AntiSoof | 27-11-14 | 23:20

Het enige overtuigende bij dit optreden van Quinsy Gario waren de enorme dollartekens in zijn ogen.

miss error | 27-11-14 | 23:20

Mensen die denken dat het nooit aan hun ligt....
Erg vermoeiend.
petje af voor sven

Aart Z. | 27-11-14 | 23:19

@ZonderNaam Lijkt wel een religie of niet dan ;)

WellusNietus | 27-11-14 | 23:17

het ergste is dat het zomaar door de nederlandse strot wordt geduwd door de elite. dit is het tegenovergestelde van democratie. het volk vind dat zwarte piet gewoon zwart moet zijn, en klungelig. het volk vind dat je onschudige cultuur niet moet aanpassen aan de voorkeuren van een andere cultuur.

processen die nu in gang worden gezet zullen met een vertraging keihard terugkomen op de nederlandse samenleving en de progressief liberale beweging.

Bald Gefkens | 27-11-14 | 23:17

Net helemaal afgekeken, gatverdamme wat is die Quinsy in alles overtuigd van zijn eigen gelijk. Totaal onmogelijk om met dat soort mensen een discussie te voeren.

ZonderNaam | 27-11-14 | 23:16

Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Deze zeurpiet maakt gebruik van zijn huidskleur voor eigen gewin.Namelijk het verkopen van zijn boekjes.
Probleem creëren en met het financiele gewin op de loop gaan.
Zwarte piet is een moneymachine.

kneuterzak | 27-11-14 | 23:16

Gario heeft wederom zijn zwarte ziel blootgelegd, hij is een ordinaire aandachtshoer en pooier tegelijk. Misbruikt andere zwarten, bruinen en arabieren voor eigen gewin.
Lul Quincy houdt alleen van lul Quincy, maar vooral van geld!
Hij haat de rest van de mensheid. Een gevaarlijke gek, definitief door Sven ontmaskerd.

appelvink | 27-11-14 | 23:13

-weggejorist-

Heiner | 27-11-14 | 23:12

Quinsy goedgebekt? Als je van de hak op de tak wilt springen en appels met peren wilt vergelijken ja... Man man man, wat een vergezochte vergelijkingen en flauwekul kraamt dat mannetje uit. En maar constant dat misselijkmakende lachje als hij in het nauw gedreven wordt.

Le Roi | 27-11-14 | 23:10

Ik had graag Arnold-Jan Scheer erbij gezien.

frau_olga | 27-11-14 | 23:09

@pluk-87 | 27-11-14 | 22:51
Mee eens, viel me op dat Sven z n huiswerk echt goed had gedaan, gelukkig wel, anders had hij het echt verloren.

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-14 | 23:09

-weggejorist-

Provocative | 27-11-14 | 23:08

Een arrogante griezel is dit sujet.
Telkens wanneer hij in het nauw dreigt te geraken,ontsnapt ie door onmiddelijk een tegenvraag te stellen.
Kinderachtig en doorzichtig trucje. En dan die grijns van louter onmacht, heel eng jochie

Foezela | 27-11-14 | 23:08

Kwinsie de sint is niet zo blij met jouw gebalk
Een onschuldig kinderfeest in kwaad daglicht zetten, durf je wel?
Uit jouw smoeltje komt slechts domme talk
Een echte piet is gewoon zwart, knoop dat maar in je oorlel

meneerkakneus | 27-11-14 | 23:07

Daarbij, Zwarte Piet is een veel groter compliment, als grote held en kindervriend, voor de donker gekleurde medemens dan die Gario, want Gario is behalve een tikje fascistisch (wapperen met aanklachten jegens andersdenkenden), nogal dom, nutteloos, kinderfeestverpester, commerciële boeken/theatervoorstellingenhoer en slaaf van zijn eigen verbeelde slachtofferschap.
Vooral dat laatste, slaafje Gario, vooral dat laatste.

ZSU-23-4 | 27-11-14 | 23:07

@Maria.1 | 27-11-14 | 23:04
Jammer, Amalia, die donatie voor je sierraad gaat richting dhr. Gario (die we allen al genoeg betalen, maar dat ter zijde).

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 23:06

@Hans Kwalzan | 27-11-14 | 23:02
Tuurlijk, daar gaat het deze zakkenvuller toch alleen maar om. "Slechts" excuses voor het slavernijverleden (door iemand die het helemaal niet heeft meegemaakt aan mensen die het helemaal niet hebben meegemaakt) is niet genoeg. Betalen zullen we!

Maria.1 | 27-11-14 | 23:04

@ad melkert | 27-11-14 | 22:46,
Jij zag het dus ook.

AntiSoof | 27-11-14 | 23:04

Ik dacht een tijdje terug dat er misschien iets viel te zeggen tegen een zwarte Piet, maar ik begrijp nu dat het helemaal niet gaat om racisme. Dit soort lieden wil alleen de boel verknoeien voor anderen, in dit geval een kinderfeest. Het zielige geblaat over een klein conflict hier heel ver vandaan wanneer de premier zijn medeleven uitspreekt met de nabestaanden van een ramp die landgenoten heeft getroffen maakt duidelijk dat de man niets meent van wat hij zegt. Het is een trol en dat hij met zijn kwetsende domheid juist meer racisme oproept doet hem niks, als de kassa maar rinkelt.

Blasphemer | 27-11-14 | 23:03

IQ 67

geeftnix | 27-11-14 | 23:03

Wedden dat op 6 december dhr Gario overstapt op 't eisen van herstelbetalingen voor zijn slavernijtrauma?

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 23:02

Is het iemand al opgevallen dat 'meneer' nogal 'apart' is?

AntiSoof | 27-11-14 | 23:02

Ik kon niet langer dan 5 minuten kijken.
Zonde van mijn tijd ook nog die paar minuten,wat heeft vrouwtje Gario een eng lachje,en wat er uit zijn mond komt is een golf van ware domheid.
Wat een profiteur.

animalia | 27-11-14 | 23:01

Waarom gebruikt hij dit platform niet als een brug om de huidige slavernij aan te kaarten???
Nee een beetje lopen janken over iets wat 150 jaar geleden is gebeurt bij zijn voor-, voor-, voor- ouders!
En kinderen die huilend naar huis lopen en hun zwarte kleur er willen afwassen doordat ze voor Zwarte Piet worden uitgemaakt???
Als dat zo was had onze linkse media daar 100% zeker over bericht!
*krommende tenen weer recht buigen gaat*

IkSchrijfDusIkBen | 27-11-14 | 23:00

Is z'n dichtbundel nog wel voor pakjesavond verkrijgbaar?! Spannond!

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 23:00

Gario wil ieder overblijfsel van de slavernij uit onze maatschappij verwijderen. Hij is zelf een overblijfsel uit deze tijd. Als ik hem was zou ik maar mijn conclusies trekken dan.
Daarbij, ook Sinterklaas is extreem racistisch, waarom rijdt hij altijd een witte schimmel en geen neger in paardenvorm? Nou? Zijn negers soms minderwaardig? Waarom wil Sinterklaas alleen maar een blanke tussen zijn benen?? Zou Anouk niet beter voor Sinterklaas kunnen spelen volgend jaar??
Kijk deze belangrijke vragen heb ik bij die halve Gario niet voorbij zien komen, zou hij dan toch stiekem zelf een beetje fascistisch zijn?

ZSU-23-4 | 27-11-14 | 23:00

ij is welbespraakt, maar ik kan hem niet echt betrappen op zinnige uitspraken. Wat een zielige poging om dingen recht te lullen zeg.

ok nie waor | 27-11-14 | 22:58

Net het interview zitten kijken op tv.. In- en intriest hoe deze piet zich manifesteerd. Slachtofferrol, gesprek op een ander spoor proberen te leiden, de merchandise waar hij vaag over is, het gehinnik op momenten dat hij in een hoekje zit. Het ergste was nog wel dat hij reageerde met de vraag over Anders Behring Breivik. Dan sla je de plank echt mis. Deze goedgebektpiet heeft gelukkig maar een heel klein meeloperdgilde die buiten waarschijnlijk werkeloos zijn niks anders te doen hebben. En dat is al een hele dagtaak. Optieven met deze clownpiet.

NiCeY | 27-11-14 | 22:57

Zodra het puntje bij paaltje komt kan Quinsjie geen antwoord geven op de duidelijke vragen: vindt u dat 't feest voor een hoop kinderen verknalt wordt? blabla haha smoes smoes. Vindt u dat er niet geleidelijk aan een mooie middenweg gevonden kan worden? blabla smoes smoes gniffel. Wat een ongelofelijke paardegeslachtsdeel is die Quinsjie zeg… hij is nog geen cent van de aandacht die hij krijgt waard.

kanon0503 | 27-11-14 | 22:57

Iets met aap uit de mouw..... onze subsidie-en kinderfeestverkrachtneger wil gewoon cashen.....
Wanneer wordt dit in-en-in rotte zwart-racistische nare schepsel van zijn bed gelicht door een AT vanwege maatschappij-ontwrichting en het traumatiseren van duizenden en duizenden blank-Nederlandse kindertjes? Wanneer krijgt die schoft een rekening gepresenteerd voor al die Sinterklaasoptochten met veel extra beveiliging? Waarom loopt deze viespeuk nog vrij rond, Opstelten?????

Nederlanddraaitdoor | 27-11-14 | 22:56

@--sql error-- | 27-11-14 | 22:55. Wat bedoel je? Sven sloeg hem met zijn eigen uitspraken om de oren! Niks mis mee!

Maria.1 | 27-11-14 | 22:56

Wat Sven Kockelmann hier doet is ook niet helemaal kosjer.
Sven gedraagt zich als een Marcel van Dam. naar ventje.

--sql error-- | 27-11-14 | 22:55

Ik zou graag willen kijken maar ik heb nog een zwart wit scherm, dus zie ik die Quinsy niet.

duitse herder | 27-11-14 | 22:55

Het zal hem dus aan de reet roesten of zwartepiet verandert in een veelkleurige piet, het is slechts een 'kunstproject' van een narcistische racist. Racistisch ja, gezien die smerige tweet gelijk na het neerstorten van de MH17 kan ik niet anders concluderen.

Oh ja Gario, mocht je me willen aanklagen, kom maar op.

neemjemoederindemali | 27-11-14 | 22:55

Vooral de hak-op-de-tak move richting het onderwerp Breivik benadrukte voor mij het instabiele karakter van deze gekkerd.

Yoeeeeeeerie | 27-11-14 | 22:55

Klaar als een klontje: Quinsy werd als kind veel gepest op school. Omdat hij ongelofelijk irritant, dom en tóch betweterig is. Niet omdat hij een kleurtje heeft.

Off (on?) topic (als mijn kinderen negatief praten over iemand vanwege zijn/haar afkomst, kunnen ze een week niet meer zitten en hebben ze een lang Pod + TV-verbod).

Dizzydent | 27-11-14 | 22:54

james white | 27-11-14 | 22:53
Dat hadden we een jaar of 30 geleden moeten doen. We zijn nu reeds te ver heen en de geest is uit de fles.
In retrospectief had Janmaat gewoon gelijk.

Dick Luyenlomp | 27-11-14 | 22:54

@pluk-87 | 27-11-14 | 22:51. Sven had het helemaal niet lastig! Hij heeft Quinsy steeds op zijn nummer gezet. Wat een kwast die Quinsy!

Maria.1 | 27-11-14 | 22:53

De hele discussie slaat nergens op, ik krijg dit alleen rond in mijn brein als ik zwart wit ga denken, inderdaad als racist.

Sexpresso | 27-11-14 | 22:53

Bedenkt altijd goed dat er ook blanke mensen zoals Sunny Bergman in die beweging zitten. Je bent dus niet racistisch als je ze allemaal, ongeacht hun huidskleur, de tyfus inwenst. We blijven immers maar allen naakte apen.

ernstige schade | 27-11-14 | 22:53

Als het niet zo triest zou zijn, was het best grappig. Een mediageile subsidiespons die een rel begint en een onzekere samenleving die ook niet weet hoe je moet reageren op idioten die een kinderfeest willen bederven. Alle grote beschavingen zijn gesneuveld aan decadentie; ook wij moeten op onze tellen passen.

james white | 27-11-14 | 22:53

Svennie had het lastig. Quinsy weet goed waar hij over praat. #Dichtpiet

pluk-87 | 27-11-14 | 22:51

Technisch KO op 17:45. Bravo. Hulde, Sven. hulde.

Kameroudste | 27-11-14 | 22:51

Volgens mij is Quincy een zwartwerker als ik hem zo hoor en zie op de video...

WellusNietus | 27-11-14 | 22:51

Aapjes kijken! Altijd leuk.
Twijfel nog of ik deze ga kijken. Ben eigenlijk druk aan het werk en na het zien van dergelijke geldwensende gekwetste krijg altijd heel veel zin om het op een zuipen te gaan zetten.

Dick Luyenlomp | 27-11-14 | 22:51

Gario is helemaal niet goed gebekt. Hij bedient zich van walgelijke argumenten die je niet kunt weerleggen als je jezelf niet wil verlagen tot dat niveau.

Babels toren | 27-11-14 | 22:50

Mooi dit interview; nu is het mij in elk geval duidelijk. Alles wat gratias | 27-11-14 | 22:41 zegt.

Maria.1 | 27-11-14 | 22:50

Gatverdamme. Dat zelfingenomen uit de hoogte gegrijns ... bah.

Ik had in beginsel best sympathie voor de anti-Piet gevoelens. Na Quinsy en slaafje Sunny te hebben leren kennen ben ik doorgeslagen naar 't pro-Piet kamp.

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 22:46

-weggejorist-

ad melkert | 27-11-14 | 22:46

Quinsy realiseert zich dat elke publiciteit goede publiciteit is. Hij is een 'artiest' die deze anti-zwarte piet act inzet voor zijn eigen brandbuilding en gewin. Dat is puur kapitalisme en mijns inziens is hij wat dat betreft een goed geintegreerde Negert. Hij gelooft niets van wat hij zelf verkondigt en ik krijg de indruk dat het hem ook oprecht geen reet interesseert. Dit is puur een act.

fietskettingslot | 27-11-14 | 22:45

met dat gehinnik lijkt het zo op luckytv!

sennholz | 27-11-14 | 22:44

IK zwijg anders krijg ik een bezoekje van de Quinsy nsb (of heeft hij liever de oostduitse stasi of een andere terror bende)

neukertje | 27-11-14 | 22:44

Die gast zit meer met zichzelf in de knoop dan met zwarte Piet.

trottle | 27-11-14 | 22:43

Meh, ik ben er klaar mee. Een glibberige lafbek, die op vrijwel alle vragen reageert door over een ander onderwerp te beginnen. Dat komt wellicht belezen en intelligent over, als je links en dus tamelijk dom bent.

Russells Teapot | 27-11-14 | 22:42

Quinsy Gario is goedgebekt of je inhoudelijk ermee eens bent of niet.
Sven had er een zware dobber aan.

Verder lijkt het erop dat Quinsy Gario een type is van Links lullen en rechts zakken vullen.

Ik mag aannemen dat wat hij opstrijkt met zijn lezingen of hoe je het wil noemen dat dat in mindering wordt gebracht op zijn kunstenaarsuitkering (minus uiteraard de redelijk gemaakte kosten want daar had hij ook een verhaal over).

ProAsfalt | 27-11-14 | 22:41

Mensen, dit is een kunstproject. Zal er al subsidie verstrekt zijn?

LieverJeZus | 27-11-14 | 22:41

Op de of andere manier moest ik aan Charles Manson denken toen ik Gario vanavond zag. Kon het niet helpen.

brutus68 | 27-11-14 | 22:41

Ook ik heb gekeken naar Sven Kockelmans versus Quincy Cairo. Telkens wanneer hij in het nauw werd gedrukt, kwam de hautaine lach te voorschijn en probeerde hij zich door middel van leugens te verdedigen. Mijn conclusie over Cairo. Hij is een op geld beluste narcistische psychopaat. Hij gebruikt de ophef over Zwarte Piet om reclame te maken voor zich zelf, en maakt daarbij gebruik van een aantal dwazen die achter hem aanloopt. Hij kan een gevaar worden voor de samenleving, denk daarbij aan een figuur als Volkert van der Graaff.

gratias | 27-11-14 | 22:41

Over 5 jaar is "racist" een geuzennaam geworden.

Graaf van Egmont | 27-11-14 | 22:41

Quinsy vond het hele gesprek nogal grappig zo te zien. Of het was een ongemakelijkke lach, want Sven legde hem flink het vuur aan de schenen.

koeberg | 27-11-14 | 22:40

Hoop dat zwarte piet hem de pleuris slaat.

Real Dutch Meat | 27-11-14 | 22:39

Eddy murphy gaat hard achteruit...

sobokan | 27-11-14 | 22:39

Wat is dat toch met die publieke omroep dat ze niet meer kunnen scoren op inhoud, maar enkel op gekkies? Figuren als Mariska de Haas, de Fopimam, deze doorgeslagen totaalgek. De waan van de dag krijgt een bestaansrecht door de NPO. Voor dit soort mafketels is Sven noch Jeroen Pauw noch Paul Witteman naar de school voor journalistiek gegaan. Zet dit soort figuren in een kar, trek ze door de straten en vraag een schappelijke entreeprijs voor het circus waar ze als freakshow acte de présence mogen geven. Maar houd ze als-je-blieft uit het maatschappelijke publieke debat omdat het mafketels zijn. Scoren met gehandicapten is tegenwoordig core bizz bij de commerciëlen, niet bij de NPO. Dus: of niet meer van dit soort exponenten van die hiaten in de evolutie, of de NPO goed op de schop. Kappen met dit soort freaks. Nu!

Rollins | 27-11-14 | 22:39

Die man is zo vol van zichzelf dat hij een glimlach op zijn voorhoofd heeft.

Lepenseur | 27-11-14 | 22:39

Sinterklaas moet deze zeurpiet snel in zijn zak naar Spanje nemen zo snel als mogelijk.

Meisje1985 | 27-11-14 | 22:37

Wat een vreemde zwartepiet had sven in de uitzending! Beetje een Gay Piet.

Terpetijnzeikert | 27-11-14 | 22:36

"Op het moment dat ze mijn ontwerp overnemen, is dat auteursrechtschending", letterlijk een halve minuut nadat hij de term open software (waarschijnlijk probeert hij "free software" te zeggen, maar heeft zijn terminologie niet op orde - NvdK) nuttigt. Hallo Halve Gario, het hele idee achter free software is dat die gebruikt, verspreid, verveelvoudigd en aangepast kan worden voor welk doel dan ook.

Nietvoordekat | 27-11-14 | 22:35

Hij maakt behoorlijk veel taalfouten voor iemand die zich voordoet als 'intelligent'. "Aangeven tegen", "betaald ben geworden", behoorlijk veel kromme zinnen. Hij komt overigens ontzettend geprikkeld en manisch over. Hij kan wel wat mentale gezondheidszorg gebruiken, dit is geen normaal gedrag.

Pantheist | 27-11-14 | 22:34

Die Gario heeft iig geen last van sletvrees..

Mijnbescheidenmening | 27-11-14 | 22:34

cocalola | 27-11-14 | 22:26

Kreeg een keer een ban bij Pownews toen ik zei dat apen niet konden voetballen, schijnt nogal gevoelig te liggen...

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 22:31

bullterrier | 27-11-14 | 22:26

Welkom bij de familie , het aantal racisten in Nederland staat nu op ca 16 miljoen , en dit binnen 1 jaar.

Eurotokkie | 27-11-14 | 22:29

Weggejorist en opgerot, laplul.

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 22:29

Wat lacht die gast op een rare manier.... alsof hij de hele zooi in de zeik zit te nemen....

Raar lachende in-de-zeik-neem-Piet.

Onze man in Mockba | 27-11-14 | 22:28

-weggejorist-

cocalola | 27-11-14 | 22:26

weet je ik heb het gezien ,en ik ben nu een racist geworden wat een eikel die zuurpiet.

bullterrier | 27-11-14 | 22:26

Op 02:00 gaat het al mis. "Het is de bedoeling dat mensen de discussie aangaan."

Dat is nogal cru, uit de mond van de leider van een beweging waar de standaard discussiemethode bestaat uit pijlsnel wegrennen voor elke situatie waar ze in aanraking zouden kunnen komen met andersdenkenden, en met grote gretigheid NPO-programma's bestormen waar ze zich verzekerd weten van een podium voor een kritiekloze applaudiserende gutmenschmenigte. In discussie gaan met de zogenaamd racistische Sinterklaasfeestvierders, daar beginnen ze niet aan, in plaats daarvan proberen ze via de rechtbank eenzijdig hun eigen gelijk door te drammen, zonder tegenspraak te dulden.

De discussie aangaan, het zou wat. Geef eerst maar eens zélf het goede voorbeeld, droplul.

Russells Teapot | 27-11-14 | 22:25

Deportatie voor die man een bootje een pedel op zee weg ermee

twoakrm | 27-11-14 | 22:23

devil13 | 27-11-14 | 22:19

Allemaal trekjes van een psychopaat .

Eurotokkie | 27-11-14 | 22:22

Dat gevaarlijke lachje verborg blijkbaar voor iedereen dat Quinsy Gario Sven Kockelmans als goed katholiek vergeleek met Anders Breivik, die uitlating van deze halve gario staat gelijk aan de beschuldiging voor Nazi of zeker niet ? Dat niemand aangifte doet tegen die gek over die uitlating snap ik nou dan weer ff niet :(

LinkseWreker | 27-11-14 | 22:20

Dat zo'n man een podium krijgt, niet te geloven. En dat iemand vrijwillig naar zo'n zak patat wil kijken vind ik nog merkwaardiger.

Inka6786 | 27-11-14 | 22:20

Geef Quinsy op 5 December een cadeaubon voor de psychiater want daar is die echt aan toe .

Eurotokkie | 27-11-14 | 22:20

Nog nooit zo'n drammerig mannetje mogen aanschouwen, werkelijk voor geen enkele rede vatbaar en wil slechts een ding en dat is zijn zin.Echt duizendmaal gatverdamme wat een kwal. Alleen al vanwege zijn misselijke houding zal ik zijn standpunten niet kunnen steunen. Daarnaast voel ik mij niet gediscrimineerd door de figuur van Zwarte Piet.

devil13 | 27-11-14 | 22:19

Laat die pepernoten maar, ik begin er niet eens aan.

*rotzooi is toch niet te vreten*

DANNY3960 | 27-11-14 | 22:19

-weggejorist-

lanexx | 27-11-14 | 22:19

-weggejorist-

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-14 | 22:18

holly billy | 27-11-14 | 22:13
Picasso ontving dan ook geen subsidie.

aardappelninja | 27-11-14 | 22:17

-weggejorist en opgerot-

Mgr. Denwop | 27-11-14 | 22:16

Quincy, wees principieel en geef mij mijn racistische belastinggeld terug a.j.b.

Markies DeCanteclaer | 27-11-14 | 22:16

Mijn bloeddruk is al hoog genoeg; ik laat deze gifbeker aan mij voorbij gaan...

vrtx | 27-11-14 | 22:15

Q Gario, de bruine man die boos is dat zwarte piet zwart is.

El Rico Grande | 27-11-14 | 22:15

Alleen die aankondiging al... Quinsy Gario.. kunstenaar.
Zelfs Picasso noemde zichzelf niet eens kunstenaar.

holly billy | 27-11-14 | 22:13

Pratende stronthoop.

G,I. Jane | 27-11-14 | 22:12

Daar gaat een psychiater nog een zware klus aan krijgen.

van stampij | 27-11-14 | 22:11

Geen tijd, even iets doen dat volwassenen doen.

AbleArcher13 | 27-11-14 | 22:11

Om problemen te zien die Quincy ziet moet je compleet in huidskleuren en rassen denken. Dat is juist wat we in Nederlands (en zeker kinderen!) gelukkig niet zo goed konden. Tot dit jaar dan.

En dan over zijn 'oplossingen'. Die zorgen juist alleen maar voor een wij-zij tegenstelling, dus meneer is hypocriet want een echte oplossing wordt niet aangedragen. Plus het feit dat deze klaploper discriminatie in geloofsovertuigingen dan weer niet ziet, dus zijn motieven zijn ook nog onrein.

ProfeetArie | 27-11-14 | 22:11

Sloop die vervelende gast Sven !!

Bernard Couperus | 27-11-14 | 22:10

Spijt me zeer maar het was een hele klus voor Sven, die Gario was scherp en maakte onverwachte draaien, gelukkig had Sven z n huiswerk echt goed gedaan, t ging maar net goed.

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-14 | 22:09

Slecht uitgelicht , Quinsy is bijna zwart.

Eurotokkie | 27-11-14 | 22:09

Gezien. Vooral dat griezelige lachje is zorgelijk. Er is iets ernstig mis met deze jongen.

brutus68 | 27-11-14 | 22:08

Erg naar mannetje is het.

Glas Koning | 27-11-14 | 22:08

Dit is Guerrilla marketing van een mislukte kunstenaar in Shock Art.

Feynman | 27-11-14 | 22:08

Voor iemand die tegen racisme is, denkt #Quinsy Gario wel heel erg zwart-wit!

Ik was in Haren | 27-11-14 | 22:07

Kill it with fire Sven.

Real Dutch Meat | 27-11-14 | 22:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen