Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Live MediaDebat NPO. Dood aan de Jopen!

MEDIADEBAT.pngEn dan schakelen we live over naar de Groen van PrinstererZaal voor een Zeer Belangrijk Debat. Over de toekomst van de NPO. Onze grote held Sander Dekker (VVD) staat al een tijdje met een dubbelhandig zwaard om zich heen te maaien op het MediaPark. Waarvoor hulde. Debiele kookprogramma's. Datingshows ter meerdere glorie van de Marskramer-merchandise van Yvon Jaspers. Studio Sport. De festival-monopolie van Ticketbureau 3FM. En het rondpompen van vakantievierende BN-ers (overzicht). HOU DAAR EENS MEE OP. Gisteren kwam daar opeens steun uit onverwachte hoek. De geniale Kees Verhoeven (D66) opperde dat het ook maar eens afgelopen moest zijn met die marktverstorende ongein als websites, apps en livestreams en shops. Kortom met Joop.nl dus. Hoera! Lang leve D66! Wat een verstandige politieke partij. Eindelijk iemand met visie. Enfin. Debat (sprekerslijst + info) gaat de hele dag duren, is nog saaier dan 10KM vrouwen, met pratende hoofden achter een tafel enzo. Helemaal NPO dus. LIVESTREAM. Hashtag van dienst #mediadebat. Update: Ton Elias, op basis van een 'betrouwbare bron': "RTL wilde Heel Holland Bakt graag uitzenden, maar Omroep Max deed een knock-out bod van twee keer de vraagprijs." Hij wil openheid in ALLE bestedingen van de NPO.

Reaguursels

Inloggen

Bakito | 24-11-14 | 10:22

Reactionair rechts?

Jij en Supermatthijs zijn vaste klant van vrije geluiden, dwdd, pauw en het 'onafhankelijke' buitenhof.

The_Challenger | 24-11-14 | 19:30

Net ff geluisterd.
Joop mag blijven, want betaald uit lidmaatschapsgelden.
Waarschijnlijk is dat dus onderzocht....

Nou GS nog.

mallekater | 24-11-14 | 15:42

Nederland is verboerzoektvrouwd, verpauldeleeuwiseerd, verjeroenpauwd. Het beleid is het Nederlandse volk te sussen, cultureel achter te houden. Want er valt veel poet bij ze weg te halen voor de arme landen. Vraag aan een tegenwoordige student wie Lou de Jong is, of Alan Turing, of Willem van Duvenvoorde, zat niet in mijn vakkenpakket zeggen ze dan. Vraag ze of de forten in de Waterlinie tussen Gorinchem en Bergen op Zoom gericht staan naar zee of naar Brabant. Weten ze niet.
.
Deze week met eigen ogen aanschouwd omdat ik de zus ken die hier al langer woont: Syrier komt via Roemenie en Brazilië met een vals paspoort aan op Schiphol. Verklaart dat ook netjes en toont dan zijn echte paspoort en vraagt asiel. Wordt eerst tien dagen opgesloten. Schrikt zich een hoepel van de hoeveelheid IS-lui in dat azc. Zijn relaas wordt geloofd want het klopte, krijgt daarna rijtjeshuis van de gemeente. Vrouw en kinderen mogen overkomen uit Syrië. Allemaal in de bijstand. Ik heb deze nuancering, dat we mensen uit oorlogsgebieden moeten helpen, helemaal goed, maar moeten wij dan het levensondergoud en huisvesting van een heel gezin op ons nemen? Valt er niks terug te declareren van de Syrische ambassade, inhoudingen op ontwikkelingshulp, kinderbijslag naar die landen? Moet je in België eens proberen, de hele rest van je leven zitten ze achter je broek aan, elke dag op een andere tijd komen stempelen want je zou eens kunnen klussen. Daar is de Nederlander goed voor, wij hebben de poen.
.
Ons belastinggeld is niet voor ons bedoeld. De Fransman krijgt met 60 jaar al AOW en toch moeten wij Frankrijk zoveel miljoentjes geven. De NPO is helemal gefeminiseerd. Ook al zijn alle medewerkers witte mannen, op het journaal willen ze meer vrouw in beeld, en daar maken ze alleen vrouw in beeld van. We gaan niet meer daar de kerk. Een herdenking voor de MH17 slachtoffers is bijna net wel een kerkdienst, alleen zonder dominee of pastoor maar juist heul veul kindertjes en een lieftallig niet westers meisje leest voor. Bij de BRT zijn ze nog niet zover, daar is het om het even jongen of meisje, westers of niet westers. Dat geeft een correcter maatschappelijk beeld. Damslapende hippies haalden vroeger nog het wereldnieuws, dat ze daar niet mochten slapen. Maar nu doet Nederland niets meer als iemand op de Dam z'n mening geeft en klappen krijgt van een jihad-sujet.
.
De Nederlandse man kijkt geen tv meer en zoekt zijn heil op streaming internet en ons aller GeenStijl. Want de feministen vatten alles op wat een man zegt als "mansplaining". Dan willen ze de man niet meer horen en pesten hem de groep uit. Vrijheid van meningsuiting is er niet meer bij want ze willen je niet eens meer horen. Artikel 1 van de Grondwet hebben ze niet paraat. Behalve natuurlijk Jeroen Pauw en al die emo-series hoe manspainende mannen getorpedeerd worden, een vrouw de politiecommissaris Frost is, getinte dame haar secondant en de witte man de falende knecht. Daar kunnen ze niet genoeg van krijgen.

Twee Jeetjes | 24-11-14 | 14:38

Een beetje raar overigens. Ze hebben het telkens over 2017 en 2021. In 2017 zit het huidige kabinet er niet meer en in 2021 zit zelfs het kabinet daarna er al niet meer. Wat is dat toch in de politiek dat ze iets altijd dingen naar volgende kabinetten schuiten en veelal die volgende kabinetten het ook nog uitvoeren onder de term continuïteit van beleid (dacht dat dat de term was) was ze ook nog zowat als heilig zien.. behalve dan als de PVV wat bij het vorige kabinet zat en daardoor zowaar goede plannen op de plank lagen.

Het kabinet moet plannen maken en uitzoeken voor de huidige kabinetsperiode en niet voor die in de toekomst want daar gaan zij niet over.. daar gaan de kabinetten van dan over.

DerUnterMensch | 24-11-14 | 12:49

Voor absoluut onafhankelijke integere nieuwsgaring en docu's wil ik graag belasting betalen.
Idem voor onafhankelijke informatieve consumentenprogramma's. Dit soort programma's mogen namelijk nooit afhankelijk zijn van financiering door bedrijven en/of multinationals.
Publieke Omroep dient zeker niet voor politieke propaganda of indoctrinatie, dient volkomen vrij van censuur en onafhankelijk te zijn.
-
De sector amusement moet zijn financiering maar halen uit andere bronnen: doelgroep of commercie, maakt mij niets uit. Maar geen belastinggeld (absurd hoge gages) naar types als een P. de Leeuw, L. de Mol, J.Pauw of hoe ze ook mogen heten.

appelvink | 24-11-14 | 12:48

@plastic zakje | 24-11-14 | 10:25
Gefeliciteerd. De overheid komt gezellig bij u meekijken.

Psycheltjes | 24-11-14 | 12:30

Ik volg de NPO alleen maar via de livestream. Wie kijkt er tegenwoordig nog TV? Dus dat mag blijven of anders de hele NPO weg.

Echter heb ik wel een goed compromis. Livestreams (en live input via internet) blijven maar cultuur als onderwerp gaat weg, net als sport al staat die er officieel niet tussen. Educatief en informatief, daar moet het om gaan. Niet om kunst en cultuur en sport. Wat een onzin dat dat in onze maatschappij zo'n uitzonderingsfunctie krijgt. Kost klauwen met geld en wat krijgen we ervoor? Rotzooi (kunst) en reclame voor films en boeken. Geen cultuur hoor, cultuur ontstaand ook zonder dat het een uitzonderingsfunctie en er een hoop geld in flikkert.

DerUnterMensch | 24-11-14 | 12:12

Als ik nog wat mag zeggen op die foto, ook al vind ik Erica Terpstra natuurlijk alijd toppie. Ik had mijn jeugd in Suriname en de rest in Nederland. Maar ik heb in mijn hele leven nog nooit een getinte vrouw gezien die twee van die witwijven omarmt in een "kijk mij nou eens goed zijn voor de mense" pose, behalve in die film van Forrest Gump toen met die moeder van garnalenvisser Bubba Gump als ze haar soepje krijgt voorgeschoteld van een witte vrouw.
.
Nogmaals, Erica is altijd het einde, maar ik vind al die witte gütmensen die zo poseren met allochtoniërs niet kloppen. Want het komt slechts uit koloniaal imperialisme van de witte mens, het is alleen maar voor de foto, het is voor het stemmen trekken, het is niet voor die allochtoniër. Het is Didi met een rode roos aan de deur een keer in de vier jaar om dan voor de camera te kunnen roepen dat de PvdA zo naar de mense luistert. Het is Lady Diana die naar mijnenvelden in Afrika gaat om een demo te geven van haar boezem.
.
Het klopt niet, want waar in de wereld zie je een getinte vrouw zo poseren met de witte mense? Dat gebeurt hooguit alleen bij een mulattin met haar negerinvriendinnen (een mulattin is een extra lichtgetinte getinte vrouw van een witte man en een afrikaanse of indiaanse vrouw, maar die van een indiaanse zijn extra lichtgetint, zoals bijvoorbeeld Desi Bouterse).
.
Dus wit poseren met getintier zo van "kijk mij nou eens goed zijn" al dan niet om stemmen te trekken is not good (behalve sinterklaas natuurlijk want die geeft cadeaus).

HebpermabanvanPvdA | 24-11-14 | 11:59

nooit begrepen waarom het verzorgen van radio- en tv uitzendingen een overheidstaak zou moeten zijn. Net als onderwijs, wegen, gezondheidszorg en de rest behalve (echte) politie & justitie trouwens terwijl alles waar de staat aan zit altijd mislukt. Mislukkingen uit het verleden zijn een garantie voor mislukkingen in de toekomst.

wlodek | 24-11-14 | 11:55

@Brainder | 24-11-14 | 11:17
Zo is dat. Als je tussen 1, 2 en 3 zapt en daar is niks kijkwaardigs zap je ook niet verder. Showbizz, emo-tv en BN'erlikkende 'lifestyle' programma's wisselen elkaar daar af. Dan liever een NPO met af en toe een docu'tje, onderzoeksrepo of Pownews. De rest is kennelijk voor de andere soort Nederlanders (leest: linksch), maar daar is het dan ook Publiek voor...

Driewerf Hoezee | 24-11-14 | 11:48

Denk je nou heus dat de linkse goedbedoelers hun propaganda-kanaal gaan opgeven ?

EvertsNL | 24-11-14 | 11:19

Liever goede tv op 1 2 3. Dan al die reclame van RTL & co. En al die Z niveau presentators op het particuliere netwerk is van een bedroevend niveau.

Tijl Beckand ,Beertje van Beers ,Maik de Boer ,Corine Boon ,
Froukje de Both ,Robert ten Brink , Kevin Brouwer , Koert-Jan de Bruijn ,Yvonne Coldeweijer , Nance Coolen ,Nicolette van Dam ,Daphne Deckers , Frank Derijcke , Wendy van Dijk ,
Natasja Froger ,Annemarie van Gaal , Winston Gerschtanowitz ,Myrna Goossen , Alle GTST amateur acteurs.

En zo kan ik wel even doorgaan.
Dan heb je RTL 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 en al die andere bagger zenders van sbs nog niet eens gehad.

Als er geen goede tv programma's zijn op het publieke net kun je net zo goed je TV verkopen.

In de dag top tien van gister waren de meest gekeken programma's van de NPO (6stuks)

Zaterdag waren er 7 NPO programma's het meest bekeken(top 10).

RTL en co heeft gewoon bagger TV, kut presentators, slechte niveau van TV maken. Met Open Armen nog zo iets. Hoe laag kan RTL zinken.

Aub RTL en SBS ga failliet.

Brainder | 24-11-14 | 11:17

Ton Elias van de week gehoord op de radio.
Was in een ruimte vol goedvolk, opgehitst door Dolf Jansen.
Ze probeerden hem steeds meningen op te dringen als: 'Tegenstanders van de NPO willen dat lachen verboden wordt'
Of: 'Als je voor inkrimping van de NPO bent, ben je een zure saaie lul zonder humor'.
Ik moet zeggen dat Ton zich kranig verweerde tegenover de correctmenschen, terwijl hij toch duidelijk uitgenodigd was op een feestje waar hij niet welkom was.

Alsof de NPO moet bepalen waarom je mag lachen en wat humor is. Ik probeer wel eens wat te kijken zoals gisteravond weer die Lubach en daarna Evenblij en ik ben echt openminded en heb geprobeerd het een kans te geven, maar helaas, een glimlach is niet eens gelukt.
Ieder zijn meug hoor, prima als mensen daarom moeten lachen, maar dat soort shit kan je volgens mij beter bij de commerciëlen doen, is er een markt voor, prima, zo niet dan hoeft niet heel Nederland mee te betalen aan wat semi-intellectueel gewauwel in de ruimte, alsof je naar een schilderij zit te kijken wat slechts bestaat uit een grote blauwe rechthoek.

Cuyahoga | 24-11-14 | 11:01

Radicaal stoppen.
Als de regering wat te zeggen heeft vordert ze maar zendtijd. Het achtuursjournaal is bijvoorbeeld volstrekt niet meer aan te zien en te horen

Islamofiel | 24-11-14 | 10:58

Bello, Powned is ook bij de NPO.
Ben je niet bang dat de positie van Powned en sommige van hun items ook ter discussie komen te staan?
Wie boter op het hoofd heeft kan maar beter niet al te lang in de zon gaan lopen.
De ene heeft een godsgloeiende teringhekel aan de NPO( bij voorkeur aan de VaaiRaai) de ander spuugt op Powned, een kwestie van smaak waarover zoals bekend niet te twisten valt.
Wat dat betreft vind ik deze discussie in de politiek erg dubieus, en ook gevaarlijk, want voor je het weet gaat het schot naar achter los.

Wanneer de politiek gaat beslissen over vorm en inhoud van de programma's krijgen we staatsTV.

Niet doen dus.

Dan krijg je een VVD-ert of een PvdA-ert, of een CDA-ert die gaat beslissen welke programma's er moeten komen.

(Vergeet overigens niet dat het een PvdA-ert was die Powned bij de NPO heeft gehaald.)

Zolang er kennelijk erg veel mensen zijn die Terpstra(kamerbreed, van links naar rechts beeldvullend, ook bij supergrootbeeld)) geweldig dolletjes vinden en er hele volksstammen zwijmelen bij Boer zoekt Hoer, (Een van de meest bekeken programma's van de NPO) zal dat soort rommel te zien zijn.
Ik weet het niet, mensen willen vermaakt worden en velen willen kennelijk met dat soort programma's vermaakt worden.

mallekater | 24-11-14 | 10:55

Geloof maar niet dat er ook maar een seconde aan zendtijd word ingeleverd op de links-fascistische agitprop uitzendingen.

sinar2 | 24-11-14 | 10:48

Niet zo zeiken. Ik wil WK/EK voetbal gewoon streamend kunnen kijken onder werktijd. Mag best mijn belastinggeld heen.

Linkse Zakkenvuller | 24-11-14 | 10:45

Pritt, ik zou dat lang leve D66 maar niet te hard roepen. D66 is reeds lang verworden tot een partij met driedubbele agenda, en spreekt gluiperig met gespleten tong.
De wolf in schaapskleren en de adder onder het gras der nederlandse democratie en autonomie.
Ooit de felste tegenstander van (christelijk) religieuze invloeden in de politiek. Thans, samen met PvdAllochtonen en GrijsLinks, de felste voorstander van de koran in de TK en het faciliteren van islamieten in het algemeen. Pleitbezorgers voor haatkeeten, en vooral het pamperen van islamitische criminelen en (terugkerende) jihadisten.
Hun eurofiele liefde voor de brusselse dictatuur behoeft geen nader betoog.
Deugnieten66 = stiekeme achterbakse achterkamertjes "Weg met Nederland"werkers.

appelvink | 24-11-14 | 10:44

Schaf de Publieke Omroep af. Einde zinloos debat op kosten van belastingbetalers. Lang leve de markt. Breng terug het eigendomsrecht in NL.

Zo, nu koffie.

tipo | 24-11-14 | 10:42

-weggejorist-

mallekater | 24-11-14 | 10:36

Was het niet fortuyn die tegen een ziekenhuis manager zei, "als ik het voor het zeggen krijg, vlieg jij er als eerste uit"
Dat waren nog eens tijden.

Aart Z. | 24-11-14 | 10:36

Ik schrik wel van zo'n kop boven het artikel.
Maar gelukkig gaat het niet over tieten.

Hoeki Oekema | 24-11-14 | 10:36

Erica Terpstra... die zich laatst schaamteloos stond vol te proppen op een Sri-Lankaanse fruitmarkt. En iedereen was geweldig en iedereen was een kanjer. Ben benieuwd wat dat NPO- reisje heeft gekost: reis, crew, verzekeringen, eten en drinken, hotel, vervoer, apparatuur, onverwacht en Erica' s gage natuurlijk. Denk dat je zo op een paar ton zit.

bello | 24-11-14 | 10:36

-weggejorist-

Jesser | 24-11-14 | 10:33

Tegenstrijdigheden in overheidsbeleid even op een vilein rijtje gezet door Erik van Heeswijk op Villamedia:

I
A: Constateren dat je kinderen thuis geen TV meer kijken
B: Publieke Omroep dwingen jongeren slechts op TV te bereiken

II
A: Eis: veel meer onderscheiden van commerciële omroepen
B: STER inkomsten op peil houden

III
A: Praten over houden aan kerntaken
B: Lekker vaag laten wat die kerntaken inhoudelijk zijn

IV
A: Omroepen productiehuizen laten worden
B: Wettelijk helemaal dichtmetselen wat omroepen mogen

V
A: Definiëren welke platforms voor de Publieke Omroep relevant zijn
B: Kamerlid zijn

VI
A: de economische bijdrage van Hilversum aan de creatieve industrie belangrijk vinden
B: omroepen zoveel mogelijk in huis laten maken

VII
A: De krantenjournalistiek in Nederland belangrijk vinden
B: Omroepen en kranten niet laten samenwerken

VIII
A: Hoge salarissen verbieden en dan niet verder zeuren Hilversum
B: Hoge salarissen toestaan en dan niet verder zeuren, Den Haag

IV
A: Zeuren over die geldverspillende ledenacties
B: Ledencriterium voor uitzendtijd in de wet laten bestaan

X
A: We willen een basis kwaliteitsniveau
B: We willen het zo goedkoop mogelijk

Ik ga ondertussen heel modern online kijken naar de Haagse zaal en turven op de woorden “mijn kinderen”, “balkenendenorm” en “BBC-model.” Als ik ze alle drie heb, roep ik op Twitter BINGO!

Jesser | 24-11-14 | 10:33

Niet te vroeg juichen, Pritt. Ik denk dat de oneigenlijke subsidiestroom nog wel even zal aanhouden.

Rest In Privacy | 24-11-14 | 10:29

NPO is toch die geldmachine van linksch?

zeefert | 24-11-14 | 10:27

seven | 24-11-14 | 10:16

Thanks, die werkt.

plastic zakje | 24-11-14 | 10:25

Voor zover ik kan inschatten kijkt alleen reactionair rechts nog naar de NPO, als een soort zelfkastijding voor een onverwerkt calvinistisch verleden.

De rest van Nederland heeft gewoon een leven.

Bakito | 24-11-14 | 10:22

Ja. Maar Erica moet blijven. Erica is de gezelligste tv-oma die er is.

Driewerf Hoezee | 24-11-14 | 10:21

De PvdA heeft iemand van de moslimomroep afgevaardigd in de commissie. Is dat niet die gozer die vanaf zijn huisadres liep te twitteren dat hij geweigerd was bij een disco omdat ie marokkaan was?

IJzervreter | 24-11-14 | 10:21

Ik ga snel een screenshot van joop.nl maken. Wordt waarschijnlijk op korte termijn al veel geld waard.

TheseDays00 | 24-11-14 | 10:21

De sport zou ik wel missen bij de NPO, zij pakken dat altijd veel beter aan dan bij de commerciëlen.

Lewis | 24-11-14 | 10:18

Er is niet één enkele politicus in Nederland te vinden die hetmet de NPO, de belastingdienst, de SER, Rijkswaterstaat, de provincies, de eerste kamer of de ambtenarenbonden durft aan te leggen.
-
En wij maar dokken.

bisbisbis | 24-11-14 | 10:16

Prit, Ik kan alleen maar zeggen HEAR HEAR !!!

hansvanvoren | 24-11-14 | 10:15

Sorry links doen het niet. Tinkebel kaapte mijn vorige post. Vind ik wel prima zo.

Hannesdepannes | 24-11-14 | 10:14

Zullen we ook nog even apart noemen dat een kwart van het budget verdwijnt in voetbal? Dat is geen publieke taak meer, en er wordt al helemaal niet stevig over onderhandeld. De NOS bood twee keer zo veel als de eerste commerciële zender.

Feynman | 24-11-14 | 10:13

Als Joop opgedoekt wordt doen alledrie de reaguurders aangifte van discrimiracisme en kwetsgevoelens

Harry Turtle | 24-11-14 | 10:13

Ben ik nou de enige die Joop steeds meer begint te waarderen? De redactionele bijdragen zijn vrijwel nog steeds erg polycor (er sluipt er wel eens eentje doorheen, zie www.joop.nl/opinies/detail/artikel/296...). De discussie naar aanleiding van de bijdragen is vaak wel goed. Onwelgevallige meningen lijken minder te worden weggemodereerd en schrijvers van dit soort stukken (www.joop.nl/opinies/detail/artikel/296...) krijgen het in de comments wel goed om de oren.

Hannesdepannes | 24-11-14 | 10:13

Het wordt tijd voor een EPO. Indoctrinatie is veel beter op europees niveau te coördineren. En voor de guurrechste cententikkers, dit zal ook geld besparen.

aardappelninja | 24-11-14 | 10:12

@Godsammekraken | 24-11-14 | 10:09
Wat te denken van al die presentatoren die niet alleen hun salaris opstrijken, maar hun programma's gewoon door hun eigen productiemaatschappij'tjes laten maken?

necrosis | 24-11-14 | 10:12

Er zal eerst een commissie worden geintroduceeed die in overleg met de NPO gaan beoordelen in hoeverre de NPO getransformeerd kan worden tot een interdisciplinair mediabedrijf dat zoveel mogelijk aansluit bij een samenleving die steeds diverser zal worden, of iets dergelijks. De huidige politieke elite kan niet zonder de usual suspects van de NPO. De ene hand wast de andere hand. Ik ben dan ook niet al te optimistisch.

Desmoulins | 24-11-14 | 10:11

Elke keer als er weer verkiezingen aankomen staat de NPO ter discussie. Die discussie is show, puur voor de bühne. Als de politici het zouden menen was de NPO al tig keer afgeschaft. Face it, geen een politicus gaat zijn eigen podium afbreken en geen partij durft de NPO, bepalend voor de beeldvorming, echt hard tegen de haren in te strijken. /glas plas was

seven | 24-11-14 | 10:11

Tsjonge, wat is die van Dijk toch ook een l*l.

IJzervreter | 24-11-14 | 10:10

Dan zijn we hopelijk van de NPO af. Wat blijft is dat we die jaarlijkse 800 miljoen zo goed als volledig mogen afdragen. Allemaal ambtenaartjes die riant beschermd zijn en *nooit meer* elders emplooy zullen vinden.

Godsammekraken | 24-11-14 | 10:09

Weg met de Nederlandse Propaganda Organisatie.
Het is 2014 en een slimme kijker kiest zijn eigen informatiebron OP INTERNET en gaat niet als een slaaf aan het infuus van de beeldbuis hangen.

wakkere_nederlander | 24-11-14 | 10:08

Zowel in Chrome als in Firefox geen NPO stream. Raar.

plastic zakje | 24-11-14 | 10:06

Gewoon de stekker eruit noemen we al een "visie". Wat een armoede...

Godsammekraken | 24-11-14 | 10:06

Joop werd toch betaalt van het ledengeld van Vara?
*wie dit gelooft is gek*

necrosis | 24-11-14 | 10:05

Stream doet het bij mij niet.

plastic zakje | 24-11-14 | 10:02

Hiermee maakt D66 wel iets goed. Ze kunnen op mijn stem rekenen!

* sarcasmeteken zoeken doet

rara | 24-11-14 | 10:02

Hup Sander.

IJzervreter | 24-11-14 | 10:02

Opdoeken die handel. Simpel en Klaar!

Rest In Privacy | 24-11-14 | 10:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl