Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prof Pinto - Marokkanen vragen steun burgemeester

pintomoh.jpgMarokkaanse Amsterdammers schreven een notitie ‘Mocro in Mokum’, die is aangeboden aan burgemeester Eberhard van der Laan. Zij signaleren ‘een sterke groei van gevoelens van onveiligheid, onbehagen en angst’ in hun gemeenschap. Vreemd. Zijn die gevoelens van onveiligheid, onbehagen en angst nou niet juist bij homo’s, vrouwen, Joden t.o.v. ‘Mocro in Mokum’? Of is hier sprake van de strategie ‘aanval is de beste verdediging’? Bezorgdheid over de alarmerende werkloosheidcijfers, 48 procent van de Marokkaanse jongeren in Amsterdam heeft geen baan, is heel goed te begrijpen. Maar dan zou eerder een aanklacht tegen ex-wethouder Andrée van Es ingediend moeten worden. Die heeft namelijk niets hieraan gedaan. Zij had het telkens weer over ‘stevig inzetten op taal’. Alsof daar het probleem zat van de werkloosheid onder deze meestal geboren en getogen Amsterdammers. Andrée had bevriende clubs die taallessen verzorgden en die kregen van haar bakkenvol geld van de gemeentekas. Maar hopen dat het nieuwe college, zonder GroenLinks (van Es) en zonder PvdA, het beter gaat aanpakken. Het gaat tenslotte om een omvangrijk groep stadbewoners: op 1 januari 2014 woonden er in Amsterdam 73.311 Amsterdammers van Marokkaanse herkomst. Hiermee vormden ze de grootste groep van niet-westerse herkomst in Amsterdam. Van alle Amsterdammers heeft 9% een Marokkaanse achtergrond, en in de leeftijdscategorie 10-14 jaar is het aandeel Marokkaanse Amsterdammers (19%) het hoogste.

Reaguursels

Inloggen

@Inka6786

Kijk of je hier wat mee kunt. Elke dag stal ik mij fiets in de ondergrondse fietsenstalling in het centrum.

Nu zijn daar medewerkers die daar een kaartje aan je fiets vastnieten. En sommigen van die medewerkers presteren het om helemaal niks tegen mij te zeggen als ik vriendelijk gedag zegt.

Maar bij de hollandse medemens gaat het mondje van die medewerkers ineens wel open en is het een en al vriendelijkheid van goedendag en daaag en tot ziens en fijne dag. Lekker dan, denk ik zo.

Ik ben benieuwd of je nu de goudvis erbij gaat halen.

wie weet de weg | 17-11-14 | 20:19

Op de site ‘Wij blijven hier’ zeggen ze: “Om de drie dagen wordt een Palestijns kind op brute wijze vermoord.” Deze site schijnt zeer populair te zijn onder ook Marokkaanse jongeren. Persoonlijk kan ik mij niet voorstellen dat het waar is, dat er ‘om de drie dagen een Palestijns kind wordt vermoord’ (door Israëliers). Want dat zou een schandaal geven dat voortdurend alle Westerse media beheerst. Maar ik kan mij wel voorstellen dat dit de vijandigheid bevordert van Marokkaanse jongeren jegens de Nederlandse samenleving. Juist omdat Israël en Nederland beide gezien worden als deel van ‘het Westen’, de ‘wereld van de ongelovige’, de ‘dar el harb’. Wat dan op zich maakt dat die Nederlandse samenleving niet echt positief denkt over die Marokkaanse jongeren. Zodat van de weeromstuit de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam zich bij de burgemeester meldt met een notitie als ‘Mocro in Mokum’.
wijblijvenhier.nl/24481/drie-dagen-wor...

Benedict Broere | 17-11-14 | 15:50

Het probleem met een groot deel van de arabieren-berbers-moslims is, dat ze never ever zullen integreren.
Bewust niet.
Omdat ze zich ver verheven boven Nederland(ers) voelen.
Ze hebben ergens een boek waarin dat ook ronduit zo gezegd wordt; iets met onrein, apen en zwijnen en zo.

Dat komt nooit goed, met geen enkel beleid.
Face it.
Spanjaarden, Italianen, Portugezen, Grieken --- al die gastarbeiders integreerden; dezelfde generatie meestal nog.
Met moslims is dat anders.
En de reden daarvoor is dus dat diep gewortelde cultureel/reliegieus supremacisme.

Dat ze om die abjecte, bloedarrogante houding niet zo geliefd [kuch] zijn bij de oorspronkelijke bevolking moeten ze dan ook niet over zeiken, vind ik.
Maar ze zullen hun zin wel weer krijgen.
*zucht*
.

Merlot | 17-11-14 | 15:13

Dit land krijgt wat het verdiend. Met Amsterdam en Rotterdam voorop.

Rest In Privacy | 17-11-14 | 14:40

Men is er allang achter dat achtergrond/milieu waarin je bent geboren bepalend is voor je uiteindelijke toekomst. Inzetten op taal is heel nobel, maar uiteindelijk gaat het erom hoe je ouders je ondersteunen, hoe je wordt opgevoed en of je leert hoe het heurt in het leven. Dus hoeveel geld je er ook in blijft pompen, het maakt niet uit. Alles gebeurt achter de voordeur en daar heb je weinig invloed op.

Weerduivel | 17-11-14 | 13:31

Die hebben het straks te druk,want je kan natuurlijk verwachtten dat de volgende stap is:het kerstfeest afschaffen want kwetsend.
Als 20 mafkezen het al voor elkaar krijgen om de Sint op zijn retour testuren,dan zullen straks 2 miljoen moslims het een eitje vinden,om het kerstfeest de nek om te draaien.gesteund door de Npo en 3e rangs bnn-ers
Hier zijn de mannen in jurken al vorige jaren begonnen om in de liften de kerstkaarten die bewoners daar elk jaar hangen,er af te scheuren,en dan natuurlijk op de grond gooien.Zo gaat dat in het eens zo mooie Nederland

animalia | 17-11-14 | 13:07

Ik vind dat we deze klachten van de Marokkaanse gemeenschap wel serieus moeten nemen (overigens vreemd dat het nu weer wel Marokkanen zijn, want toch allemaal 'Nederlander').
Ze hebben het recht om in een veilig gebied te wonen, waar ze gewoon Marokkaan kunnen zijn zonder angst. Stel daarom een remigratie regeling voor; tegen inlevering van NL nationaliteit krijgt men €25.000,- mee bij vertrek waarbij geen verdere rechten (op uitkering, AOW, etc) en een stempeltje nooit meer in Nederland te mogen komen (wat gelet op de onveiligheid alhier niet meer dan een formaliteit is).

Barani517 | 17-11-14 | 12:59

@marcoplarco | 17-11-14 | 10:14
Wat moeten wij met marcoplarco doen?

[ ] Onthoofden?
[ ] Intelligentie injecteren?
[X] Gewoon door laten modderen.

Lachen joh, kan ie met hoge bloeddruk, stress en ergernis, oud worden.

h65485665 | 17-11-14 | 12:51

Wij maakten een foutje! Uitkeringen alleen aan lieden die Nederlands spreken en nadat zij hebben gewerkt en de grootte evenredig aan die gewerkte termijn, zo niet, dan terug naar het land van herkomst. Maar dit is te eenvoudig en houdt niet de hele zielige mensen industrie in stand, geheel bevolkt door PvdA-ers, SP-ers en een verdwaalde D66-er

goedemorgennederland | 17-11-14 | 12:16

Bij het advocatenkantoor van van der Laan werkten destijds ex-juristen van de Nationale Woningraad,de koepel van de woningcorporaties, die van de hoed en de rand wisten.

Rest In Privacy | 17-11-14 | 12:07

Peter Emile | 17-11-14 | 11:39 HEAR, hear!

Het is nooit genoeg en nooit passend. Kijk maar naar de PvdA. Zij hebben 25 jaar de autochtone bevolking geërgerd en verketterd en alles, maar dan ook alles gedaan om islamieten van moskeeën, geld, posities en comfort te voorzien. Niets was de PvdA teveel, zelfs hun eigen emancipatie bewegingen de strot omdraaien en zich tegen homo's, samenwoners, rooie vrouwen en humanisme keren. Ze stonden vooraan om de geteisterde bevolking een middelvinger voor te houden en regelden voorgedrukte aangiftes.
En kijk nu eens hoe om te beginnen 2 dankbare Kamerleden, uit de andere groep opportunisten, de strontkar op het partijbureau naar binnen rijden.

eastender | 17-11-14 | 12:03

Ik heb het rapport www.republiekallochtonie.nl/userfiles/...

net gelezen. Wie vandaag nog eens even flink wil lachen of huilen zou hetzelfde moeten doen.

Even kort samenvatten. Het gaat heel slecht met de mocro's. Dat komt door de wijdverbreide discriminatie. Als jongeren radicaliseren of de criminaliteit in gaan, komt het daarvan.

Geen letter in het rapport die wijst op zelfreflectie, openstaan voor kritiek of wat dan ook. Mijn tegenrapport kan kort zijn: neem jezelf onder handen, zorg dat je de taal volkomen beheerst, lees Nederlandse kranten en kijk naar Nederlandse televisie en maak je huiswerk.

Wie in de cultuur van allochtonië wil blijven steken, mag dat. Maar kijk er niet vreemd van op dat de samenleving je links laat liggen

Islamofiel | 17-11-14 | 12:02

wie weet de weg | 17-11-14 | 10:24 - net zo iets, ik zag laatst een donkere pitbull met muilband en wurgketting terwijl een wit Maltheser leeuwtje er los naast mocht lopen. Waarom zou dat toch zijn, vroeg ik me af, de ene hond is toch hetzelfde als de andere?

Inka6786 | 17-11-14 | 11:58

@Enrikio | 17-11-14 | 08:36
Neen!
Oudkerk werd pas ontslagen toen hij toegaf een op heroïnehoeren jagende cokesnuiver te zijn...

Ahasveros | 17-11-14 | 11:53

Citaatje:
"Bezorgdheid over de alarmerende werkloosheidcijfers, 48 procent van de Marokkaanse jongeren in Amsterdam heeft geen baan, is heel goed te begrijpen. Maar dan zou eerder een aanklacht tegen ex-wethouder Andrée van Es ingediend moeten worden. Die heeft namelijk niets hieraan gedaan."

Alsof het aan een wethouder is om hieraan iets te doen. Tegen de 'cultuur' in Marokkaanse kringen is geen kruid gewassen; in de eerste plaats zijn de meeste ouders niet in staat hun kinderen fatsoenlijk op te voeden. Onwetendheid, domheid, en de absurde gewoonte om een negenjarige snotneus al te beschouwen en te behandelen als een 'echte man', zorgen ervoor dat de meeste Marokkaanse jongens zich ontwikkelen tot onhandelbare, domme, agressieve, arrogante patsertjes die erbij lopen alsof ze de stad in eigendom hebben.

Daar komen nog bij: de mores van een middeleeuwse, verkalkte woestijnreligie die haaks staat op de westerse samenleving, en het verschijnsel dat in die kringen het begrip 'verantwoordelijkheid' totaal onbekend is.

En tenslotte zorgt een primitieve macho-cultuur ervoor dat de meeste Marokkaanse jongens hun tijd liever besteden door in roedelverband de macho uit te hangen op straat, dan een goede opleiding te volgen. In macho-kringen is het met je neus in de studieboeken zitten immers iets voor watjes en mietjes.
Geen wonder dat je dan met je domme macho-kop nergens aan de bak kunt komen.

En dan gaan wij hier een beetje roepen dat het allemaal aan ons, ons veronderstelde gebrek aan inzet en voorzieningen en aan onze wethouders ligt.
Kom nou toch, zeg.

We hebben met de massale import van moslims uit allerlei obscure landen niet alleen een vijfde colonne, maar ook een sociaal-cultureel en vooral geestelijk rottingsproces in gang gezet. Een rottingsproces dat door geen wethouder, en zelfs door geen enkele vorm van onderwijs, meer is tegen te houden.

Dat laatste bewijst de gang van zaken op bijvoorbeeld de Vrije Universiteit in Amsterdam; daar houden moslimse studenten, ondanks hun 'hoge' opleiding, zich onledig met het door gedram en intimidatie afdwingen van islamitische gebedsruimtes. Hierdoor blijkt dus dat zelfs een verondersteld bolwerk van redelijkheid en wetenschap niet opgewassen is tegen de cultuur van domheid, religieuze achterlijkheid en intimidatie die zo kenmerkend is voor moslimse kringen.

Het is niet voor niets zo'n hopeloze puinzooi in de meeste moslimlanden.
En dat ligt niet aan ons.

Peter Emile | 17-11-14 | 11:39

marcoplarco | 17-11-14 | 11:27 nee is niet fake. Niemand wilde het uitgeven, maar je kan het hele boek downloaden.

Bokito ergo sum | 17-11-14 | 11:38

@tejootje, vraag me af of dit wel door een Moslim geschreven is. Het is al apart dat hij zijn eigen naam niet goed schrijft, terwijl de rest vlekkeloos is. Op de voorkant "Mohammed", onderaan "Mohamed".

Wie is die man? Fake?

marcoplarco | 17-11-14 | 11:27

Het is al gezegd. Binnen de Marokkaanse gemeenschap is de oplossing: meer moskeeën. Dat bevordert de groepsgeest. En daar mankeert het precies aan. In een westerse samenleving moet men niet als een kip zonder kop achter anderen aanlopen. Tenminste, dat is mij afgeleerd. En je moet je eigen spoor volgen. Opleiding volgen, baan aannemen, discipline leren (gewoon op tijd op je werk), leren omgaan met een hiërarchische structuur, zelf verantwoordelijkheid nemen, zelf de consequenties van je daden dragen. Gewoon, heel simpel.
Nou, en als dat alles goed gaat, kun je in je vrije tijd genieten van de entertainment mogelijkheden. En je niet laten leiden door allerlei negatieve geloofsvoorschriften. Gewoon tolerant zijn. Vrouwen respecteren, anders sexueel gerichte mensen respecteren, anders gelovige mensen respecteren.
Ja, de westerse samenleving respecteren. En zijn uitgangspunten. Is niet moeilijk.
Maar het vereist vooral en in de eerste plaats introspectie. Wie ben je en wat wil je. En als je alle voorgaande aanwijzingen afwijst, neem dan de consequentie en geef de schuld dan niet aan de maatschappij.

blaater | 17-11-14 | 11:26

lol Boretti. Hetzelfde geldt voor mij. Wat was ze leuk in die tijd. *doet espresso*

ristretto | 17-11-14 | 11:24

Nou ja, in deze veranderende wereld zijn sommige dingen altijd.weer.hetzelfde. En blijven dat.
Marokkanen zijn werkeloos en leggen de schuld daarvoor bij een ander; PvdA/Groenlinks helpen door bakken subsidie door te sluizen naar vrinden in de hulpindustrie; het aandeel opgeleverde "Nederlandse" jeugd is het groots bij de marokkanen.

Noem het maar spiraalshit, die door dat laatste punt alleen niet lager kan dan walvispoep.

Jan Passant mk2 | 17-11-14 | 11:09

@tejootje
Zeer onthullend en verklarend boek. Dat zou verplichte kost voor politici en beleidsmakers moeten zijn. En eigenlijk voor de hele linkse naïeve kliek. En voor de rest van de mensen ook verplicht zodat zij weten dat ze het gelijk aan hun kant hebben.

Graaier | 17-11-14 | 11:09

De tyfus voor de Marrokaanse gemeenschap. Ben ze meer dan zat. Denk niet dat ze de komende vijftig jaar kunnen repareren wat ze de afgelopen twintig jaar hebben kapotgemaakt.

Badderbeest! | 17-11-14 | 10:59

Groene zeep is de oplossing voor alle hedendaagse problemen.

Barco van Masten | 17-11-14 | 10:39

@tejootje | 17-11-14 | 10:13
Ik heb er even doorheen geskimmed, maar ik kom louter wijsheid tegen. Dit boek zou verplichte kost moeten zijn op scholen, in kerken, moskees en vooral op ministeries. Als deze persoon ooit nog een crowd funding start, dan betaal ik graag mee.

marcoplarco | 17-11-14 | 10:30

Hollander voelt zich niet veilig en mocro voelt zich niet veilig.

Het zijn steeds een paar die het verneuken voor de rest.

En ja, sommige mocro's zijn rascist, maar dat geld ook voor sommige kaaskoppen.

Was laatst bij de Media Markt. Werd ik aangesproken door de bewaker of ik mij rugzakje (je weet wel zo een flinterdunne zak met die koordjes) in de kluisjes kon zetten. Geen probleem, ware het niet dat voor mij een hollands meisje met tig tassen en een hollandse man met een tas wel vrij konden doorlopen. En volgens de bewaker lag het niet aan mij. Yeah right. Toen ik mij aangeslagen richtig de uitgang begaf met de bedoeling om daar niet meer mijn geld uit te geven en even omdraaide, zag ik de bewaker voldaan grimassen.

wie weet de weg | 17-11-14 | 10:24

Het is wederom een vorm van klagen.
En in Nederland is klagen een manier om je zin te krijgen, en vooral geld!
Politici doen namelijk ALLES om iedereen te vriend te houden (en op het pluche te blijven), en dat mag wat kosten.

Maxima I | 17-11-14 | 10:19

@Infidelio | 17-11-14 | 10:11
Je wilt ze

[ ] bekeren?

[ ] Intelligentie injecteren?

[X] Steriliseren?

marcoplarco | 17-11-14 | 10:14

Geschreven door een moslim, verplicht leesvoer en een eyeopener over moslims.
'Het wordt tijd dat de Nederlanders inzien dat andere mensen met andere ogen kijken dan zij. Of, meer ter zake, het wordt tijd dat de Nederlanders beseffen dat al die bloedige politieke incidenten, die burgeroorlogen, die grensgeschillen, in het Midden-Oosten, het Verre Oosten of elders, die voortdurend in het nieuws komen, wel eens tamelijk rechtstreeks zouden kunnen voortvloeien uit een agressieve natuur, zonder dat er een ingewikkelde verklaring voor is...'
www.uitkijk.net/docs/De%20Ondergang%20...

tejootje | 17-11-14 | 10:13

@Graaier | 17-11-14 | 09:34
Je wilt ze bekeren? Intelligentie injecteren? Steriliseren?

Infidelio | 17-11-14 | 10:11

Die mocro's hebben het er zelf naar gemaakt door hun gedrag dat ze nu uitgekotst worden... en gelijk weer in de slachtofferrol kruipen...

Mijnheer Harmsen | 17-11-14 | 10:11

@Boretti | 17-11-14 | 09:27
*Thee schenkt*

Bellabella* | 17-11-14 | 09:47

Een begin van een mogelijke oplossing zit in het erkennen van het feit dat de Marokkanen de voor ons Westerlingen negatieve kenmerken van leden van een tribale samenleving hebben. Daar is al zoveel onderzoek naar gedaan en zo herkenbaar, dat ik niet begrijp waarom daar niet meer op wordt ingegaan. Het gaat dan om zaken als gebruik van agressie, leugentjes om bestel wel, gebrek aan zelfkritiek of openstaan voor, over groepsgedrag etc. Volgens mij zou dat zoveel op tafel brengen, dat al dat gedoe eens wordt aangepakt. Want als straks 1 op de 5 Marokkanen zijn met een tribale cultuur dan heeft Amsterdam echt een mega probleem. En helaas de rest van Nederland ook.

Graaier | 17-11-14 | 09:34

en dan te bedenken dat ik in een héél ver verleden nog eens op Van Es gestemd heb. Toen Groenlinks nog niet bestond. Toen PSP nog niet een spelletjescomputer was maar een partij die stond voor idealen. Toen Andree van Es nog een verdomd lekker wijf was. Helaas raakte Andree zwanger (helaas niet van mij). Helaas bleek er toen intern binnen de partij te veel gekonkel te zijn bij het vervangen van Andree van Es in de TK. Maandenlang is mijn stem dus niet vertegenwoordigd geweest. In die tijd kwam bij mij de eerste twijfel over de maakbaarheid van de pacifistisch-socialistische samenleving.

En nu ... decennia later zit ik hier. Reaguurder op Geenstijl.

Boretti | 17-11-14 | 09:27

@Bakito "ik ken duizenden Marokkanen"

Wees er trots op....

Cummie de Swappert | 17-11-14 | 09:23

Igor Putkin | 17-11-14 | 08:52 idd. Geenstijl moet eens proberen om iemand die er compleet anders over denkt te strikken. Het is gewoon zo dat de meeste mensen hier (mijzelf incluis) vrij rechts zijn. Een tegengeluid dat je aan het denken kan zetten zou bij mij in ieder geval welkom zijn. Tijd voor een hele linkse collumnist.

Bokito ergo sum | 17-11-14 | 09:22

Je kunt een werkloosheidsprobleem niet bij de overheid neerleggen. En als ze zich er al mee bemoeit is een taalles geen gek idee. De voornaamste rede dat je geen Marokkaan aanneemt is omdat je voortdurend naar dat onaangepaste geslis moet luisteren en hun spellingsfouten moet verbeteren. Oja en een groot deel is antisemitisch, sympathiseert met isis/heeft een hekel aan het westen of uberhaupt aan blanken. Helaas geldt dat ook voor de hoger opgeleide Marrokaan.

Ayn Rants | 17-11-14 | 09:20

@Bakito
"Ik ken duizenden Marokkanen. Aardige, gastvrije mensen."
______
Dan ben je vast geen Jood, homo of westerse vrouw.

Bellabella* | 17-11-14 | 09:19

Enrikio.
Rob Oudkerk is beslist niet gewipt omdat hij het had over kut-marokkanen, maar herinner je je nog dat hij veelvuldig illegale prostituees bezocht terwijl hij de bestrijding van illegale prostitutie in zijn portefeullie had?
Dat was de reden dat hij ontslag moest nemen.

mallekater | 17-11-14 | 09:15

@Bakito | 17-11-14 | 09:04
Tsja, helaas voor de vrouwen in NL lijken ze niet allemaal op een wild geslagen gorilla zoals jij.

MarcS | 17-11-14 | 09:07

Bakito | 17-11-14 | 09:04
Voor 'zaken', hm... juist ja.

menzo | 17-11-14 | 09:06

"Ik ken duizenden Marokkanen."
@Bakito | 17-11-14 | 09:04
LOL.

atheïstisch stemvee | 17-11-14 | 09:06

Ik ken duizenden Marokkanen. Aardige, gastvrije mensen. Nooit ergens last van, ook niet als ik voor zaken in Kanalenwijk of Slotereiland ben.

Integratie moet van twee kanten komen, blijkt maar weer eens.

Bakito | 17-11-14 | 09:04

kapotte_stofzuiger | 17-11-14 hear, hear, hear!

CynicalBastard | 17-11-14 | 09:04

www.republiekallochtonie.nl/userfiles/...

"Zes van de tien Amsterdammers van Turkse of Marokkaanse herkomst voelen zich gezond, terwijl dit voor ruim acht van de tien Amsterdammers van westerse herkomst geldt".

En dan...

"De sportdeelname van Amsterdammers van Turkse en Marokkaanse herkomst is 41%; dit is aanmerkelijk lager dan de 76% onder autochtone Amsterdammers".

menzo | 17-11-14 | 09:03

@Geert Linkers | 17-11-14 | 08:41
ook ik wacht met smart op uw oplossing, maar die gaat ook niet komen wel?
Soms moet je zaken benoemen, OOK als je (nog) geen oplossing hebt. Als wij het van de MSM zouden moeten hebben dan zou dit soort berichten ons veelal niet bereiken en weten wij dus niet wat er speelt.

MarcS | 17-11-14 | 09:03


Nazis vernietigen Europa.
Een aantal jaren later: men is de nazi's zat, en supermachten willen ze Europa uit flikkeren.
Nazis: "Wij ervaren opeens een sterke groei van onbehagen, onveiligheid en angst!!"
Poepelepee zeg.

Bellabella* | 17-11-14 | 09:02

@kapotte_stofzuiger | 17-11-14 | 08:29
We tellen het ook al mee in de BNP, dus jouw voorstel is slechts de volgende kleine stap.

MarcS | 17-11-14 | 09:01

@atheïstisch stemvee | 17-11-14 | 08:53
Meer Moskees, dat is altijd hun oplossing, Oh en buurtvaders die de jeugd in toom houdt of juist niet. Vrouwen dienen een burka te dragen, zodat hun jeugd niet in de verleiding komt. Alle Marokkanen hebben recht op RESPECT! en zo niet dan ligt dat aan de anderen.

MarcS | 17-11-14 | 09:00

Van der Laan is PvdA, dus er zit wel degelijk PvdA in het College.

colonnecinco | 17-11-14 | 08:59

-weggejorist-

waarom niet | 17-11-14 | 08:58

Je wordt ingehaald door het volk dat de meeste kinderen pleegt te nemen. Dat zijn de toekomstige stemmers.

deEerlijkeLeugenaar | 17-11-14 | 08:57

De stukjes van Ebru en Pinto gaan vaak vooral over Ebru en Pinto.

waarom niet | 17-11-14 | 08:57

Je kan er genoeglijk van uitgaan dat ze gewoon niet willen. Als de helft voortijdig school verlaat en in een uitkering gaat hangen dan gaat er iets mis. En in ons overbetuttelende landje ligt dat dan echt aan jezelf.
En dan uiteraard de hand die hen voedt gaan bijten, typisch weer de moslimgedachte een ander de schuld geven. Ben er wel klaar mee langzamerhand.

mr. coffee | 17-11-14 | 08:56

Ik heb de notitie www.republiekallochtonie.nl/userfiles/... (via @Ars Vivendi | 17-11-14 | 08:23) vluchtig doorgelezen en moet zeggen dat het op het eerste gezicht erg genuanceerd lijkt, de problemen worden benoemt en het heeft een uitstraling vol van goede wil en goede bedoelingen. Maar,

Wat ik wederom mis is enige introspectie. Alle oorzaken - en dus ook oplossingen - lijken buiten de gemeenschap zelf te worden geplaatst en gezocht. Angst voor uitsluiting, discriminatie, weinig tot geen perspectief; dat zal allemaal wel, maar hoe komt het dat juist deze groep daar zoveel last van heeft? Wat kan deze groep zelf doen om de beeldvorming tegen te gaan? Hoe gaat deze groep de achterstand in het onderwijs inlopen? Kortom: wat is het aandeel van deze groep zelf? En welke oplossingen/ veranderingen vanuit de gemeenschap zelf kunnen bijdragen aan een ander klimaat?
Ik zeg niet dat de genoemde oorzaken non-existent zijn, ik mis alleen hun eigen aandeel in zowel het probleem en in de oplossingen. Zo schiet het natuurlijk niet echt op.

atheïstisch stemvee | 17-11-14 | 08:53

Bokito ergo sum | 17-11-14 | 08:45
Helemaal eens. Een column moet prikkelen, uitdagen en stemmen tot nadenken. Het oppervlakkige gezwatel van zowel Umar als Pinto doet dat geenszins. Evenmin hun onderwerpkeuze voor de bühne.

Igor Putkin | 17-11-14 | 08:52

Van de 73.311 Amsterdammers van Marokkaanse herkomst zijn er ongeveer 1/3 werkloos, dus circa 24.000. Kunnen deze werklozen niet naar Limburg verhuisd worden, want ze houden nu wel erg veel sociale woningbouwhuizen bezet. Te gek dat de harde werkers elke dag moeten reizen om bij hun werk te komen, terwijl deze er middenin wonen en niet werken.

lijn5 | 17-11-14 | 08:51

Dat is best een beschuldiging David. Van Es zou in plaats van banen geld aan haar vrinden hebben laten stromen. Maak het hard of trek het terug!

Einde van de Domheid | 17-11-14 | 08:51

Gisteren nog een reportage gezien over de wijk IJburg waar het niet meer fijn wonen is vanwege onveiligheid, inbraak etc. Och, zei de voormalige stadsdeelvoorzitter (PvdA), iedere stad in Europa heeft wel onveiligheid, kijk maar naar Parijs of Malmö. Een soort van 'fact of live' wat Henk Kamp noemde toen hij het over de aardbevingen boven de gasbel had. Ze hadden het volgens hem geprobeerd met vergaande 'melting pot' en gedacht dat het dan vanzelf wel goed zou komen. Niet dus...

eerstneukendanpraten | 17-11-14 | 08:51

Ik ben geen moslim en is niet de oorzaak van alle problemen, al vreten die moslimcolumns wel een hoop tijd op.

analcharist | 17-11-14 | 08:49

-weggejorist-

Igor Putkin | 17-11-14 | 08:47

De oplossing die Pinto hier aandraagt, waarom heeft nou niemand daar eerder aan gedacht?
*hoofd schudt*

Igor Putkin | 17-11-14 | 08:47

Oh wat zielig. Tsja, in Marokko, waar de islam de staatsgodsdienst is, is het natuurlijk heel normaal om Joden, homo's en vrouwen een gevoel van onbehagen, onveiligheid en angst te geven.
In Nederland bekritiseren ze jou en je koran hierom, en dan voel je je opeens zélf het slachtoffer. Koekje van eigen deeg.
En weet je wie ook een gevoel van onbehagen, onveiligheid en angst heeft? Wilders en andere islamcritici.
Donder lekker op met je woestijncultuur.

Bellabella* | 17-11-14 | 08:46

Wakker worden met professor Pinto is net als de collumns Ebru, ik zou zelf veel liever in andere media zien, de meerderheid hier is slim genoeg om de open deuren allemaal al lang te snappen. Ondanks dat ik de dwarse houding waardeer, zou het niet beter zijn om een ander publiek te zoeken dat wat meer moeite heeft met keiharde waarheden. Maar goed die zitten daar heel fatsoenlijk niet op te wachten. Maar qua toegevoegde waarde....

Bokito ergo sum | 17-11-14 | 08:45

@van Oeffelen | 17-11-14 | 08:40
Mooi genuanceerd verwoord.
U had ook het levensgevaarlijke woord 'minder' kunnen gebruiken.

wakkere_nederlander | 17-11-14 | 08:43

Als je door de regels heen leest is het pamflet eigenlijk een glasharde bekentenis dat de islam wel degelijk de oorzaak van alle problemen van de Marokkanen is EN de oorzaak van alle problemen veroorzaakt door Marokkanen.
Bovendien maak ik op uit de PDF dat syriëgangers (ISIS strijders naar wat later zou blijken) wel degelijk voortkomen uit de islamitische beweging in Nederland.

wakkere_nederlander | 17-11-14 | 08:41

De professor is nog niet helemaal wakker geloof ik. Ik mis nog een laatste alinea met een oplossing.

Geert Linkers | 17-11-14 | 08:41

Het zijn er gewoon veel te veel geworden. Daardoor is het niet leuk meer. Er moeten er weg cq terug naar Marokko.

van Oeffelen | 17-11-14 | 08:40

Heb wel eens een paar van die Marokkanen in dienst genomen. Alleen zijn ze nooit in dienst gekomen. Oftewel 1e werkdag al niet komen opdagen. Symptomatisch voor die groep, dus besteed er geen moeite meer aan. Dan liever Turken, die willen wel de handen uit de mouwen steken.

Dima Beeline | 17-11-14 | 08:37

". . . in de leeftijdscategorie 10-14 jaar is het aandeel Marokkaanse Amsterdammers (19%) het hoogste."

De horror, blij dat mijn kinderen daar niet grootgebracht worden

geur_aars | 17-11-14 | 08:36

Er was ooit een PvdA-wethouder die vroeg aan burgemeester Job ongeveer zoiets: "wat gaan we doen aan die kut-marokkanen" Na een stom schandaal was de capabele man ontslagen maar het probleem bleef en werd alleen maar groter. Dankje PvdA.

Enrikio | 17-11-14 | 08:36

@Ars Vivendi | 17-11-14 | 08:23
Bedankt!

wakkere_nederlander | 17-11-14 | 08:34

Die 48% heeft wel een baan, gewoon een kwestie van drugshandel, overvallen en inbraken legaliseren.

kapotte_stofzuiger | 17-11-14 | 08:29

Jacobse en van Es

Dhr. A. Gressie | 17-11-14 | 08:26

Geef ze geld om terug te gaan en hun paspoort in te leveren

Islamofiel | 17-11-14 | 08:26

Leuk die kop op pagina 12: 'Marokkaanse Amsterdamers'.
Ik ga naar m'n werk...

Ars Vivendi | 17-11-14 | 08:25

Met wat statistiek kun je deze aanval makkelijk counteren. Maar dat zie ik zo 123 niet gebeuren. Een succesvolle tegenaanval op basis van die zelfde statistiek is uit den boze.......
Blijft een raar land dat Amsterdam.

Andersdenkend | 17-11-14 | 08:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen