Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Belgen lachen Ollanders keihard uit om Zwarte Piet

Dat was een goedkope repo voor reisburo Brandpunt gisteravond. Even de grens over naar Zuiderburië voor een geinig item over meewarige Vlamingen die naar hun voorhoofd wijzen inzake die idiote Zwarte Piet-discussie in Nederland. Nu ja, Nederland. De discussie leeft alleen in de Bijlmer, de grachtengordel en het Hilversumse arbeidsbiotoopje van die grachtengordel, waar ze middels NPO Agitprop dusdanig lopen te drammen dat (groot)winkelbedrijven - Hema, Albert Heijn, Kruidvat, Intertoys, Stipreizen, Sanoma - zwichten voor de goedvolk-terreur van een kleine minderheid. En die Belgen maar lachen in Brandpunt; een doorgeleerde meneer van de KU Leuven die bijkans facepalmt over het feit dat er een rechter aan te pas moet komen. Een olijke Belg die staat te gnuiven dat we hier "erfgoedgebruiken" aanklagen en een mad professor die doodleuk verklaart dat België simpelweg veel leukere negers heeft alsdan Nederland, want uit de Congo. Zit wat in. Wij hebben van die zeikerds uit de Antillen en Suriname, die ook nog eens ZEVEN JAAR WERKLOOS zijn, en de godganse dag dat racisme-gehets op de NPO zitten te kijken. Terwijl antiracisme juist racisme aanwakkert, aldus een voormalig racisme-activist, zo lazen we dit weekend in Trouw. Enfin. Komende woensdag gaan Drie Wijzen van de Raad van State oordelen over Zwarte Piet. Tenminste, als de hardcore feministen, diverse Powervrouwen, de Opzij-achterban en de Volkskrant Magazine-kudtjes die Raad van State-rechters niet gaan wraken. Want er zit in die RvS met rechter Dick Slump een behoorlijke dubieuze gereformeerde engnek bij. Ja dames. Het staat er echt. "Ouderling Dick Slump is vooral bekend als tegenstander van vrouwen in gelijke posities als mannen in de kerk." Wraken die hap.

Reaguursels

Inloggen

Heb ooit eens in de jaren tachtig een berisping gehad op mijn werk omdat ik een Indonesisch kereltje van een jaar of 10 iets zag jatten, wist z'n naam niet maar omdat hij zwart haar had en tegen mijn collega zei, die zwarte daar, is hij met die opmerking van mij naar huis gegaan, zijn moeder kwam verhaal halen en aan het eind van het verhaal was ik de boeman en meneer ging lachend de deur uit met z'n moeder.
Dat gevoel bekruipt mij nu weer met dat hele zwarte piet gedoe.

Outback | 11-11-14 | 09:38

Er komt een tijd, en dat duurt niet lang meer, dat lieden die Show Boat lezen of de musical Show Boat waarderen voor racist worden uitgemaakt. Vervolgens mogen witmansen niet meer luisteren naar St. Louis Blues. Uiteindelijk zal het bleekscheten verboden worden om naar blues te luisteren of blues te spelen.
Het goede botst met het kwade, zo vinden de Gutmenschen, en het goede dient te overwinnen ten koste van het kwade.
Maar nee, alle kunst vindt zijn oorsprong op de plek waar het goede het kwade kruist, waar de duivel copuleert met de engel. Op die kruising gebeurt het.
www.youtube.com/watch?v=r8gUpvllN5Q

Schoorsteenveger | 11-11-14 | 02:17

We vereren die zwarte gast en nu moettie ineens groen of zo worden? Moet ik mn kinderern vertellen dattie niet meer zwart wil zijn omdat dat slecht is??? Ze waren net zo blij met hem. Nu worden ze bang voor alle "zwarten"...

BarneyBoner | 11-11-14 | 02:03

Is toch prima? Dan vieren we Krampus, is voor kinderen veel beter te verteren dan zo'n kleurling die - in tegenstelling tot wat je leest in de media - niet zeurt over zn achtergestelde positie, of uit de pot graait.

Zo zwart als roet? Nee, zo zwart als de onderwereld.

eyolas | 10-11-14 | 23:28

@Rotterdammert1965 ik ben blij dat je erkent dat Zwarte Piet niet zwart van de schoorsteen is maar inderdaad wel degelijk een neger moet voorstellen. En dat dus op caricaturale racistische wijze - zoals vastgesteld door rechter en VN. Een symbool tegen slavernij is het dus niet - en overigens hebben we daar al een symbool voor: Kwakoe, de weggelopen slaaf die de opstand tegen de blanke overheerser begon.

rtheman | 10-11-14 | 22:59

Pierre Tombal | 10-11-14 | 20:07
Goed gesproken!

klön | 10-11-14 | 22:51

We zijn al 2 jaar aan het debatteren en wij zijn het al zat om een stel boos-mensen in hun rancune tegemoet te komen. Wat moet hierna sneuvelen om de volgende, door woede geconsumeerd, persoon te bedaren? Me lijkt dat ze nooit tevreden gaan zijn, gelijk iedere andere extremist.

Bubsy | 10-11-14 | 22:48

@rtheman | 10-11-14 | 16:32
Ik heb helemaal niks met of tegen kwakoe. Je verwart mij met iemand anders. Waar ik wel een probleem mee heb is hoe jij onderbuikgevoelens promoveert tot onderbouwing. Dat begint al waar je artikel 1 van de Grondwet aanhaalt als een verbod op racisme, wat het niet is. En vervolgens dat je een theaterexpressie in één adem noemt met een fictief persoon en daar een tweede fictief persoon - Zwarte Piet - eveneens op één lijn mee stelt. Behalve dat het hier niet om gelijkwaardige uitingen gaat heeft ook slechts de theaterexpressie in een ander deel van de wereld dan Europa een aantoonbaar racistisch element. Wat jij hiermee doet is de Amerikaanse geschiedenis projecteren op Europa en doen alsof dat hetzelfde is. Wel ik kan je vertellen dat geen enkele Duitser ooit een loopgraaf op Amerikaanse grond heeft gegraven, een Amerikaanse stad met de grond gelijk heeft gemaakt of daar gedurende meerdere jaren een militair bewind gevoerd.</p>

<p><br>
Wat jij doet is Zwarte Piet op precies dezelfde misbruiken als dat mensen in de UK met de golliwog deden, met als excuus dat je dit doet om een misstand die alleen in jouw ogen bestaat (en die van nog een aantal verongelijkten) aan de kaak te stellen. Je wilt gewoon niet snappen dat je het soort racisme dat jij beweert te bestrijden niet kan bestrijden door één symbool waarmee een enkel overgevoelig persoon gepest kan worden weg te nemen. Er zijn namelijk nog honderden, zo niet duizenden of hoeveel andere machten van tien je nog kan verzinnen, andere bruine en zwarte begrippen die zich net zo goed lenen om beroepsgekwetsten als Gario en Jong Loy naar de onderste trede van de maatschappelijke ladder te verwijzen. Jij vindt het een overwinning als Zwarte Piet verbannen zou worden, ik noem het laf dat je een familie-/kinderfeest tot speelbal maakt om jouw racistische mores aan de man te brengen.

Pierre Tombal | 10-11-14 | 20:07

Was de SGP niet de enige partij in NL - behalve de PVV natuurlijk - die de motie niet ondertekende waarbij werd vastgesteld dat het geen beleid is om Islamisering tegen te gaan? Deze partij kent bij mijn weten geen graaiers en fraudeurs in de partij. Passen goed op de centen en staan voor het Nederlands christelijke erfgoed. Als ik als vrouw moet kiezen tussen besnijden of geen abortus/euthenasie dan weet ik het wel. Sorry, homo's. Toch maar even tactisch stemmen met de eerstvolgende verkiezingen.

Haagse Tokkie | 10-11-14 | 19:28

Nederlandse negers zijn 7 jaar werkloos? Die wijven als eens bekeken? Tussen de nagels en de hair extensions is er toch geen tijd om te werken zekerst. Ik denk dat je gerust kan stellen dat zo ongeveer 95% van de Belgische negers LEVENSLANG werkloos is. Maar ssssstt! Dát moet moet met de mantel van, eh, het socialisme bedekt worden.

Tricephalus | 10-11-14 | 18:44

rtheman | 10-11-14 | 16:38
De Britten waren helemaal niet unaniem afwijzend. Die pop was razend populair maar werd tegen heug en meug uit de schappen gehaald en uiteindelijk letterlijk uit het straatbeeld verwijderd vanwege vermeende racistische afkomst en uitstraling.
De geschiedenis van Golliwog verschilt in vele opzichten van die van Zwarte Piet en is een lange, maar de verbetenheid waarmee de Golliwog-tegenstanders hun strijd meenden te moeten voeren vertoont sterke gelijkenis met die van de Gario-garde.
Of Zwarte Piet niet welkom is in de UK zegt overigens niets over de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Het zegt eerder iets over de gevoeligheden die er inmiddels in de UK leven, het nieuwe taboe dat is gcreëerd en alle werkelijke discussie heeft geblokkeerd. "O nee, niet weer die Golliwog-discussie asjeblieft, die hebben we gehad.." zal men waarschijnlijk eerder denken dan "o, wat racistisch is die Zwarte Piet toch, die willen wij hier niet, wij die gezuiverd en gelouterd zijn door die discussie over Golliwog die ons na eeuwen de racistische ogen deed openen en ons deed beseffen hoe gevoelloos wij al die tijd waren geweest".
Zo zal het hier ook gaan. Het gaat helemaal niet om Zwarte Piet, het gaat om zuiveringen, om het afdwingen van nieuwe taboes, die ons dwingen te zwijgen en weg te stoppen.

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 18:06

Heel de discussie is verkeerd begonnen. Zwarte Piet is JUIST een statement TEGEN racisme. De bisschop van Mira, welke later is heilig verklaard tot Sint Nikolaas vertrok uit Mira in Turkije. Hierover is discussie omdat dit volgens de Grieken Grieks grondgebied ten tijde. Maar dat is een andere discussie.

Deze bisschop heeft slaven kinderen VRIJGEKOCHT. Deze EX slaven hebben deze bisschop vergezeld tijdens zijn reis naar Spanje.

Kortom, een ieder die TEGEN zwarte piet is, is eigenlijk een rascist.

Zwarte Piet heeft dus geen ene zak te maken met roet uit een schoorsteen. Alles te maken met een statement tegen slavernij, dus zwarte pioet is meer dan een traditie in Nederland en zou wereldwijd omarmt moeten worden als symbool tegen slavernij.

Rotterdammert1965 | 10-11-14 | 18:05

"sprookjesfiguur voor de rechter gedaagd" , dit is geen antiracisme of rascine meer. of ze nou zwarte piet, Golliwog , zwartkapje of negersmurf heten. het realiteitsbesef van de anti's is veeeeeeeeer te zoeken. en wij kaaskoppen zijn nog een stukje dommer door dat allemaal toe te laten.

hakbarry | 10-11-14 | 17:01

@malkekater wedden dat ik eindeloos meer belasting betaal dan jij? Jij mij een 'handophouder' noemen is de beste grap van vandaag :)

rtheman | 10-11-14 | 16:51

@DerUnterMensch ik heb er nog één voor je boycot-lijstje: Schiphol International Airport. Sinds 1998 al namelijk loopt daar alleen nog Sinterklaas rond. Wel eens opgevallen dat Schiphol tijdens de drukke vakantietijd allerlei entertainend inhuurt? Ja Zwarte Piet zit daar dus niet meer bij. De vele internationale transit passagiers die rond december op Schiphol moesten overstappen waren dat racistische gekut van die Nederlanders namelijk zat. Denk maar eens na.

rtheman | 10-11-14 | 16:48

@Schoorsteenveger: "De discussie rond Golliwog in de UK was al even bizar als die rond Zwarte Piet alhier. De nuance was zoek" zo hee over "selectieve wijsheid" gesproken. De Britten vonden het helemaal niet zo bizar en begrijpen heel goed waarom Golliwig niet meer kan. Is namelijk blackface. En Britten snappen prima dat blackface racisme is. En daarom zijn ze er mee opgehouden. Toen de Hema(!) in dec 2010 een pop-up store opende in Oost-London kwamen Sinterklaas @ Roetveeg Piet hier- want onderzoek van internationaal gerenomeerd marketing bureau KesselKramer dat dit project voor Hema regelde had aangetoond dat een Zwarte Piet echt niet welkom is in de UK. Denk daarnaar ff over na.

rtheman | 10-11-14 | 16:38

@Pierre Tombal Kom op, ik heb onderbouwd wat het probleem met Zwarte Piet is. Jij daarentegen riep maar wat losse semi-intelligente opmerkingen om mij verdacht te maken- zonder datje aangeeft wat voor jou het probleem is. Kom op dan- wat is het probleem met kwakoe voor jou dan?

rtheman | 10-11-14 | 16:32

rtheman | 10-11-14 | 09:44
De discussie rond Golliwog in de UK was al even bizar als die rond Zwarte Piet alhier. De nuance was zoek, en uiteindelijk was het aan de rechter om een eind aan het oeverloze gezeik te maken. Dat de nuance ook in die discussie helemaal zoek was spreekt voor zich.
www.spiked-online.com/newsite/article/...

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 16:21

Het wordt tijd dat die enge, agressieve golliwog wordt vervangen in Zwarte Piet. ZP is namelijk intelligent, vrolijk en sportief. En daarna de VS en de rest van de wereld. Zo bestrijden we het racisme wereldwijd. Niet door anti-zeurpieten gelijk te geven die qua uiterlijk en qua karakter enz. niet kunnen tippen aan onze multiculturele Pieten.

pikzwarte piet | 10-11-14 | 16:07

UitdeEU | 10-11-14 | 11:50
Vasthouden aan de sharia en ritueel slachten, is inderdaad ook achterlijk.

Mahatma | 10-11-14 | 15:29

`je zoekt problemen die er heulemaal niet zijn`
@rtheman | 10-11-14 | 14:30 </p>

<p><br>
Oh. Wauw. Selectieve wijsheid. Waar zou die nou toch vandaan komen?

Pierre Tombal | 10-11-14 | 15:10

Blij dat men in België het verstand nog niet verloren heeft.

Schrale Kip | 10-11-14 | 14:49

Al die antiepieterds zijn intussen niet te beroerd jaren achtereen hun hand op te houden voor bijstand, huisvesting en onderwijs.
Om vervolgens, wanneer ze dat onderwijs hebben genoten van leer te trekken tegen hun weldoeners.
Want die weldoeners hebben zich goddommme maar effe aan te passen aan H U N soeharte wensen.

mallekater | 10-11-14 | 14:44

Al die antiepieterds zijn intussen niet te beroerd jaren achtereen hun hand op te houden voor bijstand, huisvesting en onderwijs.
Om vervolgens, wanneer ze dat onderwijs hebben genoten van leer te trekken tegen hun weldoeners.
Want die weldoeners hebben zich goddommme maar effe aan te passen aan H U N soeharte wensen.

mallekater | 10-11-14 | 14:44

@Rare Daab ik (als blanke) ging vroeger elk jaar wel naar Kwakoe en ik was echt niet de enige. Lekker gemixt allerlei mensen. Dat was vooral lekker soato soup en satay eten. En voetbal kijken. Was geen racistisch feest waar ze blanken nadoen met raar pakje en stom accent en een kaas op hun hoofd. Dus hoezo hebben blanken last van kwakoe? Us gewoon gezellig Surinaams feest houdt toch op met boos te zijn en verongelijkt 'ja maar hunnie' te roepen. Jij hebt helemaal geen kast van kwakoe, je zoekt problemen die er heulemaal niet zijn

rtheman | 10-11-14 | 14:30

Huh? Ik heb niks 2x gepist... "Internal server error" en daarna bericht 2x gepost... It wasn't me

rtheman | 10-11-14 | 14:23

-weggejorist-

rtheman | 10-11-14 | 14:22

@Pierre Timbal sinds de Nederlandse rechterbevdnals de Verenigde Naties officieel erkennen wat ik altijd al vind: dat Zwarte Piet een racistische karikatuur van een neger is. En daarmee valt Zwarte Piet in exact dezelfde categorie als Golliwog en de blackface (Zwarte Piet us officieel blackface nu) en dat is erkend racisme. En dat mag dus niet. Ga nu maar snel huilie huilie doen want Zwarte Piet is er over een paar jaar helemaal niet meer. Hij verdwijnt nu (gelukkig) al uit de winkels en media. Perfect.

rtheman | 10-11-14 | 14:21

Heb met een congolees in de klas gezeten.
Kan inderdaad zeggen dat die van nature minder zeikerig zijn dan surinamers/antillianen

niemand specifiek | 10-11-14 | 13:56

Ik wordt echt giftig van weer zo'n huilneger in de krant die loopt te mieren dat hij nog steeds benadeeld is, en we moeten oh zo veel empathie hebben met zijn arme voorouders. Want blanke mensen hebben nooit nare dingen meegemaakt, ofzo.

En weet u wat ik altijd zo raar vindt? Die lui roepen met droge ogen dat ze pieken moeten krijgen omdat hun voorouders zielug uit Afrika zijn geplukt. Maar suggereer dat ze dan weer oprotten naar Afrika en het zelf gaan uitzoeken, en dan is het racisme. Wat wil je nou? Als je A zegt, moet je ook B zeggen, en Liberia is bv. gesticht voor bevrijdde slaven en heeft nooit een blanke overheid gekend. Een beetje zielige zeurneger verhuist dus meteen daar naartoe.

Maar dat doen ze nooit. Nee, we moeten in Europa zelfs nog meer sujetten opnemen die uit Afrika vluchten. Die hier precies hetzelfde willen hebben als alle huilers. En die gaan ons ook weer vertellen dat we racistisch zijn. Dus zo slecht is het hier niet. Dus al dat gezeik is ongeoorloofd. En de overheid zou een beleid van remigratie moeten voeren, want me dunkt dat de grief alleen terecht is wanneer iemand ook echt liever ergens anders zou wonen.

Piet van het Padje | 10-11-14 | 13:55

Voor deze droeftoeters speelt NL al jáááren Sinterklaas. Ze hebben zeker een hekel aan Zwarte Piet omdat die werkt voor zijn geld.

milky bar | 10-11-14 | 13:43

We kunnen Sinterklaas dus maar beter vieren in België, kunnen we meteen de tank even volgooien.

Rechtsspraak | 10-11-14 | 13:38

Tsja, die belgen zijn toch slimmer als wij dachten.

MenteSuperior | 10-11-14 | 12:55

Sorry Joris voor de dubbele posts, ga wel weer naar Computerrepairman.

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 12:50

DerUnterMensch | 10-11-14 | 12:35
"Het kan tenslotte dat een winkel zich er niet over uitspreekt maar hem toch in de ban doet."
Dat is hoogstwaarschijnlijk, want dat is de ware kruideniersmentaliteit. De ware kruidenier, dus ook AlbertHeijn, veinst niet te kiezen, maar kiest begrijpelijkerwijs voor zichzelf. De ware kruidenier kruipt, buigt, liegt, suggereert, verraadt, verloochent, want de klant is koning.

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 12:49

1shot1opinion | 10-11-14 | 12:45

Ik zou zeggen: meer, meer, meer Zwarte Pieten!

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 12:49

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 12:49

Gelukkig hebben we het recht van het aanrecht nog...

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 12:49

lingo star | 10-11-14 | 11:58

Gelukkig hebben we het recht van het aanrecht nog...

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 12:48

(sarc whatifje.) G. Wilders roept nu minder, minder zwarte pieten
wie laat hem nu ongemoeid?

1shot1opinion | 10-11-14 | 12:45

rtheman | 10-11-14 | 09:25
Nee joh, eikol. Hier worden de negerts bedoeld die wel of niet om kunnen gaan met Zwarte Piet. In NL wonen er dus een stuk of 25 die dat niet kunnen.

The7thGuest | 10-11-14 | 12:45

@rtheman | 10-11-14 | 12:38
Zwarte Piet is nog nergens anders ter wereld als racisme afgedankt. Waar heb jij gevonden dat dit wel zo zou zijn?

Pierre Tombal | 10-11-14 | 12:45

-weggejorist-

Rare Daab | 10-11-14 | 12:45

-weggejorist-

Rare Daab | 10-11-14 | 12:45

Reden dat het hier een discussie is, is omdat een paar duizend mensen het er niet mee eens zijn. Die mensen krijgen gelijk en dus moet alles anders. Das immers zeer democratisch.
Omgekeerd willen zij wel hun kwaku houden want dat is cultuur. weg met ons.

Rare Daab | 10-11-14 | 12:44

@Klön en waar gaat het joú dan om? Wat is er voor jou zo zaligmakend het beholden aan iets wat in andere landen al lang en breed als racisme is afgedankt?

rtheman | 10-11-14 | 12:38

In de tweede wereld oorlog waren mijn ouders binnenvaart schippers. De Duitsers hen toen hun schip met dynamiet opgeblazen. Dus zou ik graag zien dat die zeil-oor Slump hier een verbod voor regelt zodat Duitsers verboden worden, en graag zou ik nog wat geld vangen misschien?

vrijdaggehaktdag | 10-11-14 | 12:35

Heel vaak praat men over Holland als men Nederland bedoelt, nu bedoelen ze Holland en praten ze over Holland.

Iets wat de NPO ook niet door lijkt te hebben. Ze maken een programma voor heel Nederland dus moeten zich dan niet richten aan een discussie van wat gekke Hollanders.

Ik heb overigens gehoord dat heel Ahold dit jaar Zwarte Piet in de ban doen, vandaar dat in de reclame van Bol.com ook geen Zwarte Piet zit.
Wel zo handig als je wilt weten waar je dus niets moet kopen (ook niet na Sinterklaas, misschien na volgend jaar als ze zich dat jaar hebben gedragen).

Hier mijn handige lijstje:
Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Bol.com, Albert, Pingo Doce, Stop&Shop, Giant, Martin's, Peapod. Dat is allemaal Ahold. Daarnaast doet dan ook nog de Hema hem in de ban en moeten moet men de NTR zo veel mogelijk dwarsbomen. Als laatste zijn er nog wat plaatsen in Nederland zoals Amsterdam en Gouda die men beter kan vermeiden, maar elk weldenkend mens kwam daar toch al vrijwel nooit. Voor overige plaatsen zie: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/...

Een laatste tip. Kijk tijdens Sinterklaas de winkel in of de versiering duidelijk Sinterklaas EN Zwarte Piet laat zien. Het kan tenslotte dat een winkel zich er niet over uitspreekt maar hem toch in de ban doet. Geen Zwarte Piet te zien? Een jaar lang niet daarheen gaan.

DerUnterMensch | 10-11-14 | 12:35

Het schijnt dat de Belgen binnenkort hun bananen gaan kopen in bananenrepubliek den Hollander.

matrixbluepill | 10-11-14 | 12:35

behalve wat betreft de kwaliteit van het wegdek lachen de Belgen de hele dag door om de Ollanderkes

weggerot&opgejorist | 10-11-14 | 12:31

Met die Dick Slump kun je wel goed zeilen zonder zeilen, lijkt mij.

vrijdaggehaktdag | 10-11-14 | 12:27

Gelijk hebben ze.
In vrijwel geen ander land ter wereld wordt zo spastisch omgegaan met de auwauwauw emoties van andersdenkenden.
Wie kan me één land ter wereld noemen waar men massaal bukt teneinde zich door"gekwetsen"in hun jeweetwel te laten doen?
Nee, we halen ze binnen alsof ze Sinterklaas zijn en geven ze vervolgens de vrije loop in het verketteren van ONZE gebruiken.

mallekater | 10-11-14 | 12:25

Nederlanders die het feest om zeep helpen...?! volgens mij zijn het de "medelanders" en niet te vergeten VN-functionaris Verene Shepherd die nog wat extra olie op het vuur gooide. Maar daar verschillen de meningen vast ook onder^^ gelukkig leven wij in een vrij land met vrijheid van meningsuiting (wat ik hartstikke goed vind, maar je kan ook te ver gaan) en is het mogelijk om van alles te tolereren maar onze eigen gewoontes en tradities(en principes)rustig aan de kant te schuiven...

sombrerooo | 10-11-14 | 12:23

@Alexander Pechtkop

Groene, paarse, regenboog, blauwe pieten worden door mijn 2 kinderen kleurling pieten genoemd. Vanuit het oogpunt dat een multi culti pieten gemeenschap niet tot succes kan leiden en ik binnen 1 jaar gelukkig van dat zogehete "ja want Nederlandse gelovigen cultuur Sinterklaas feestje" verlost
ben mij niet verplicht voel mijn kinderen hieromtrent bij te sturen.

Gezien dit feest door mij gezien word als een door de gelovigen cultuur opgedragen verplicht feestje, gebasseerd op een wellicht leugenacbtig verhaal.een reden temeer het met deze Belgen eens te zijn en het belachelijk te vinden dat ons Politieke en Juridisch systeem hiermee belast worden (afleidings manouvre?) terwijl bijv verhaaltjes van een andere kindervriend (Demmink) door hun allen (want inderdaad dom volk?) ongemoeid worden gelaten en zelfs zo weinig mogelijk in de media worden belicht.

advies neem 1 kleur meest winstgevende optie is oranje, spin een nieuw verhaal, iedereen blij .....

Toekomstvisie maak alle pieten 1 kleur beste optie is oranje, spinn een nieuw sprookje iedereen blij.

1shot1opinion | 10-11-14 | 12:17

@rtheman | 10-11-14 | 10:27
Artikel 1 van de Grondwet gaat over het gelijkheidsbeginsel. Wat er staat is dat een zwarte slaaf in Nederland niet anders behandeld mag worden dan een blanke slaaf. Wat er staat is dat als een man bevalt van een kind, hij ook recht heeft op 16 weken betaald verlof rondom het tijdstip van de bevalling.</p>

<p><br>
Waar jij op doelt is artikel 137c WvS, maar daarvoor zal eerst vast moeten zijn komen te staan dat Zwarte Piet een opzettelijke belediging richting donker gekleurde mensen bedoelt te zijn. En dat is dus niet zo. Het gaat in deze discussie uitsluitend om een kleine groep mensen die zichzelf miskend voelen en heel misschien ooit eens iemand hebben meegemaakt die Zwarte Piet tegen hun heeft gezegd. Of iets anders dat een donkere kleur heeft. En het kan ook nog dat iemand ze een keer droppie heeft genoemd, hetgeen een goed Hollands woord is voor wat in algemeen beschaafd Nederlands een sukkeltje is en waarvoor je echt een zure verongelijkte te zwaar gepigmenteerde moet zijn om daar uitsluitend de associatie met de zwarte kleur van het snoepje mee te maken.

Pierre Tombal | 10-11-14 | 12:10

Weer die kut feministen, je zou er bijna SGP van gaan stemmen.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 11:58

@diek | 10-11-14 | 09:31
Bovendien waren het private ondernemingen, VOC etc. ...

A3an | 10-11-14 | 11:55

@eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 09:22

Het suikerfeest moet afgeschaft, suiker veroorzaakt veel te veel ziektes. Kost de gezondheidszorg veel te veel geld. Wie gaat er mee aan de gang....
Obesitasvereniging ? -)

A3an | 10-11-14 | 11:53

@Mahatma:
Ja, vasthouden aan oude tradities is achterlijk. Tradities zoals ritueel slachten en sharia bedoel je toch?

UitdeEU | 10-11-14 | 11:50

Ze hebben niet de ballen om het werkelijke verschil te noemen. De Belgen hebben geen hordes zielige donkere mensen die elke keer als ze ergens van moeten huilen een aai over de bol krijgen en een extra koekje, geen bevolking die dan keer op keer boos is aangekeken en de club die daar hun beroep van gemaakt heeft is ook veel kleiner daar.

Ratatosk | 10-11-14 | 11:49

epidermalehegemonie | 10-11-14 | 11:40
Maar ze zijn niet allemaal te lui, en zijn er nog zat in de Benelux die hun uitkering zelf komen ophalen.

Snowy2000 | 10-11-14 | 11:49

België, het land dat wel meer als 100.000 mensen op straat kan krijgen om te protesteren tegen de door de EU gedicteerde afbraak van hun land. In NL waren we dit weekend al trots dat we er 3000 bij elkaar kregen. Maar geen woord erover in de MSM.
En dan vinden wij de Belgen dom…

UitdeEU | 10-11-14 | 11:41

Zie ginds komt de stoomboot
hij vaart op het Spui
aan boord heel geen negers
die zijn veel te lui!

Nou je zin Quincy?

epidermalehegemonie | 10-11-14 | 11:40

OK, vandaag ga ik op de plek van NPO3 de Vlaamse zender Ketnet zetten, dat is sowieso een leukere zender. Voor ons komt de Sint dit jaar aan in Antwerpen, zaterdag live op de tv om 13:30. En vervolgens tot aan 6 december elke avond het programma "Dag Sinterklaas", lijkt me een prima vervanger van het Sinterklaasjournaal!

Schrödingers kat | 10-11-14 | 11:39

Die Belgen hebben volkomen gelijk, wanneer ze ons uitlachen, het is toch een kleine minderheid die hier de dienst uit maakt. Wij geven miljarden uit aan ondankbaar vreemd volk, en stoppen onze bejaarden in tehuizen waar ze bijna omkomen in hun eigen uitwerpselen. Wie zou daar nou niet om moeten lachen? nee die bejaarden zeker niet.

Snowy2000 | 10-11-14 | 11:33

@rtheman | 10-11-14 | 10:48

Uiteraard, ik doelde enkel en alleen op de negerts, niet de Hindoestanen, die zijn prima om mee samen te werken en zijn over het algemeen ook zeer beschaafd.

Cosmic Traveller | 10-11-14 | 11:31

Belgen lopen nu eenmaal wat achter. Negerzoen worden daar 'negerinnentet' genoemd.

En voor ik het vergeet: Krampachtig vast blijven houden aan oude tradities is achterlijk.

Mahatma | 10-11-14 | 11:26

De titel moet niet zijn: Belgen lachen Ollanders keihard uit om Zwarte Piet, maar wel Belgen lachen Ollanders keihard uit.

Jolien_BE | 10-11-14 | 11:17

Het drama dat surinaamse GLer Iwan Leeuwin maakte over een door schoolkindjes geknutseld papieren beeld van Mandela, het drama dat Gario maakt van ons sprookjesfiguur, vertelt heel veel over met wat voor zeikerds wij hier te maken hebben:
Dom, drammerig, pseudo-zielig volk, niet in staat mee te draaien in onze samenleving.
Bedelen om geld, bedelen om aandacht, en als een vals beest bijten in de hand die hen voedert. Zeiken, zieken, en zoeken naar een stok om te slaan.
.
De donker getinte mensen welke wel in staat zijn gewoon deel te nemen aan de maatschappij, zich niet blijven wentelen in zelfmedelijden, schamen zich voor hun rasgenoten, die ook hen in een kwaad daglicht stellen. Ik ken er zo een paar. Hun mening over Gario is niet mals.

appelvink | 10-11-14 | 11:13

Schandalig dat die Belgen de Ollanders durven uitlachen.
Voeren wij hier een serieuze discussie over iets, waar het voortbestaan van het land vanaf hangt en dan worden we een beetje in de zeik genomen.
Het zijn gewoon allemaal racisten, die zuiderburen.

vivaldi | 10-11-14 | 11:11

Wie belgische (FB-)vriendjes heeft, weet ondertussen wel beter. Ook in België leeft de ongerustheid dat ZP binnenkort wordt afgeschaft. Want ook in België beginnen van die zelfgebreide immigratievriendelijke groene tiepes te twijfelen aan de politieke correctheid van de zwarte mantelzorger. Ondertussen blijf ik erbij dat die hele Sinterklaasheisa zijn oorsprong vindt bij Odin, die twee zwarte vogels bij zich had die alles kwamen overbrieven. Die ZP is dus eigenlijk gewoon een ordinaire snitch, die kleur doet er niet toe.

Elspeth | 10-11-14 | 11:07

Hoe diep zijn wij gezonken nu de Belgen ons de les moeten lezen en nog gelijk hebben ook!

goedemorgennederland | 10-11-14 | 11:05

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 09:40
Als jij je werk 70 jaar geleden beter gedaan had hadden we nu geen gezeik gehad ;)
Maar die Gario mag pas terugkomen als hij regenboogkleurige houtskool uit verbrand as kan genereren. Anders remigreren naar zijn eiland. En neem gelijk de sorry-politici mee die deze discussie mogelijk hebben gemaakt. En knoop ze op in een bananenboom.

Jos Tiebent | 10-11-14 | 11:01

Het verschil is: Katholieke volksaard vs zuur-gristelijke-elkaar-de-maat-nemende-volksch-aard.

De Treinende Rechter | 10-11-14 | 11:01

rtheman | 10-11-14 | 10:27

Het gaat je helemaal niet om bestrijden van bestaand racisme in de maatschappij, het gaat je slechts alleen om het winnen van een principe-strijd waarbij alles en iedereen kapot mag van jou. Je bent geen haar beter als een kopafhakkende jihadist.

Laat deze Belgische waarheid nog maar eens goed indalen: "Je kan zo met principes bezig zijn, dat het leven aan je voorbijgaat".

klön | 10-11-14 | 11:01

Die Belgen hebben gelijk.
Wat zijn we toch een achterlijk land geworden.

Schietmijmaarlek | 10-11-14 | 11:00

1shot1opinion | 10-11-14 | 10:56
Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap niet welk punt u nu probeert te maken, en ik denk dat meer dat niet snappen.

Alexander Pechkop | 10-11-14 | 10:59

In Belgie gebeurt hetzelfde maar dan met kerst. Kerstbomen worden vrijwillig vervangen door 'feestbomen' of kunstwerken door gutmenschen. Wordt door moslims veroorzaakt, in plaats van zwarten, dat dan weer wel.

massaal | 10-11-14 | 10:59

Zou G Wilders dan straffeloos kunnen zeggen "minder, minder, kleurlingen"
als met kleurlingen de niet zwarte pieten bedoelt zullen gaan worden ?

1shot1opinion | 10-11-14 | 10:56

@Cosmic Traveller waar heb je het over... merendeel van de Surinamers zijn Hindoestanen, geen negers. Die zijn helemaal niet bezig met Zwarte Piet maar met één van de 100.000 blauwe olifant goden uit Indua terwijl ze ondertussen als arts / ingenieur / accountant de economie hier nog een beetje draaiende houden.

rtheman | 10-11-14 | 10:48

-weggejorist-

1shot1opinion | 10-11-14 | 10:46

"Nederlanders zijn inderdaad erg rechtlijnig en uit op confrontatie. ……….."
Mouth Of The South | 10-11-14 | 10:32

- - -
Was dat maar waar, dan hadden we nu een ander soort regering gehad, had Pim Fortuin nog geleefd en hoefde Wilders niet chronisch bewaakt te worden wegens gesloten grenzen dus geen kansenimport etc. Nederlanders zijn juist erg laks en lui geworden en laten alles maar gebeuren, hoe belachelijk en vernederend ook. De revolutie laat nog even op zich wachten en het kinderfeest Sinterklaas wordt definitief verpest, let maar op.

Cosmic Traveller | 10-11-14 | 10:43

@Mouth Of The South | 10-11-14 | 10:32

Totdat je er mee moet werken. Ik kan u verzekeren dat u een keer boos gaat worden....

Parel van het Zuiden | 10-11-14 | 10:39

Het zijn vooral de Surinamers die steeds zeiken en een te grote bek hebben. Verwende apen zijn het. Uitkeringen stoppen en aan het werk zetten, ze hebben nu duidelijk teveel vrije tijd.

Cosmic Traveller | 10-11-14 | 10:38

Ik heb het vast al duizend keer eerder gezegd, maar het totaal stopzetten van uitkeringen en subsidies lost al deze problemen op. 90% van de immigranten heeft geen zin meer om naar dat kleine koude land te komen want geen gratis geld. En al die achterlikke commisietjes hebben geen kans van bestaan want geen subsidie geld.

Henk de Vries2074 | 10-11-14 | 10:33

@van Oeffelen "De belgische negers spreken over het algemeen Frans, dus die doen helemaal niet mee in Vlaanderen."
En dus ook niet aan Sjnterklaas / Zwarte Piet. Goed gezien. Daarom kun je de discussie in NL ook totaal niet vergelijken met de Vlaamse situatie.

rtheman | 10-11-14 | 10:32

-Lachwekkend- Onbegrijpbaar.

van Nazareth | 10-11-14 | 10:32

-weggejorist-

1shot1opinion | 10-11-14 | 10:32

Nederlanders zijn inderdaad erg rechtlijnig en uit op confrontatie. Vandaar dat we wel eens klappen moeten vangen. Belgen zijn zoveel subtieler dan Nederlanders. Wie kan daar nu boos op worden?

Mouth Of The South | 10-11-14 | 10:32

VanBukkem | 10-11-14 | 09:58
Als die slavenschepen destijds door een regenboog heen waren gevaren, dan hadden ze in de nieuwe wereld gele slaven gehad en hadden wij nu gewoon Sinterklaas kunnen vieren, met een heuse, onvervalste Zwarte Piet die met geen mogelijkheid met terugwerkende kracht aan de slavernij had kunnen worden gekoppeld.

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 10:31

Lol, elk land lacht nederland toch uit? NL is alleen goed om geld uit te trekken, gratis weggegeven door idiote linksmensen.

Henk de Vries2074 | 10-11-14 | 10:29

de belgen koesteren hun roetmopjes

gerben48 | 10-11-14 | 10:28

@Ignatius Barracuda de foute aanname is dat "Zwarte Piet" de sprookjes figuur voor de rechter staat. Dat klopt niet. Wat voor de rechter staat is het racistisch karakter van de traditie. Racisme is namelijk per artikel #1 van onze Grondwet verboden. Deze wet geldt voor iedereen in Nederland: allochtoon, autochtoon, zwart en wit. En de Nederlandse rechter heeft, evenals de Verenigde Naties, geoordeeld dat: ja Zwarte Piet heeft racistische kenmerken. Kijken we weer even. Aar de bredere context omdat, zoals eerder gezegd, Zwarte Piet niet op zichzelf staat, dan zien we dat lang geleden (want meer geëmancipeerde landen) rechters in oa de USA en de UK om exact dezelfde reden de blackface (USA) en golliwog (UK) in de ban hebben gedaan. Het is volkomen logisch dat nu Zwarte Piet aan de beurt is. Het werd tijd ook.

rtheman | 10-11-14 | 10:27

mijn voorouders alles afgenomen? door wie? door hun kleurgenootjes toch. maar om het goed te maken, gratis enkeltje richting afrika. is win-win situatie. geen uitkering meer, geen gezondheidszorgkosten en bovenal geen gezeik meer dat andere mensen, van welke pigmentatie dan ook, vreselijk irriteert. huilers alleen als ze natte neus hebben en op de wadden liggen.

minimá-armezusvan.. | 10-11-14 | 10:26

Laat die Belgen maar lachen. Daar loopt de multiculti al met AK47's door Brussel. Wie het laatst lacht...

Parel van het Zuiden | 10-11-14 | 10:17

Nou weten we het wel een keer over zwrte Piet... wat een eeuwig gedram hierover op geenstijl.

shit | 10-11-14 | 10:14

Overigens, ik vind het wel even heerlijk dat het niet meer over de islam gaat. Dat lucht op !

Bernard Couperus | 10-11-14 | 10:11

Hoop niet dat de rest van de wereld het in de gaten krijgt waar wij ons mee bezig houden, ze zouden zich 12 op de schaal van richter doodlachen, zo sneu is het.
Houd nederland zich bezig met de 600 miljoen die naar brussel moet ?
Nee ? oooh, jullie zijn met zwarte piet bezig......
Pfffff

Aart Z. | 10-11-14 | 10:07

Valt de subsidie aan Quinsy Gario onder vooruitbetaling van herstelbetalingen? Allemaal naar België voor een gezellig sinterklaasfeest!

miss error | 10-11-14 | 10:05

Ze willen over de rug van een kinderfeest en over de rug van Zwarte Piet hun gelijk halen. Waarover?
Ze willen hun gelijk hebben omdat ze vinden dat het Nederlandse volk het meest rascistische volk ter wereld is.
Ze hebben 2 agenda's, kijk naar Verene Shepard die Zwarte Piet weg wilt hebben want rascistisch en deze zit geheel toevallig ook in een comissie over herstelbetalingen slavernij. Hoe beter kan jij je gelijk krijgen en geld vangen wanneer jij vind dat dat volk van slavendrijvers nog steeds rascistisch is? Komt dat nou toevallig uit! Quinsy omhelsde na een rechtszaak ook een vrouw met een vlag uit die landen. Dit gaat niet om Zwarte Piet. Dit gaat om het feit dat deze mensen een haat en wrok koesteren tegenover het Nederlandse volk (kijk eens naar die uitspraak van Gario over MH17). Dit gaat over het feit dat zij zich NOG steeds miskend voelen om iets wat zij niet zelf hebben meegemaakt maar hun voorvoorouders, dat ze hun hele leven hangen daaraan en trauma's daarover hebben, dit gaat over het feit dat zij hiervoor genoegdoening willen. Uitbetaald in geld, macht en aandacht, oa macht om iets van het Nederlandse volk te willen verzieken want zij zijn een volk van slavendrijvers en racisten, dus zij verdienen dat.(bovenstaand linkje uit krant)
Het is behoorlijk ziek om dit over een kinderfeest te willen bereiken.

Julia | 10-11-14 | 10:04

Kijk het is eigenlijk heel simpel. Belgen kunnen kei-, en keihard de waarheid vertellen, maar doen dat op een ludieke en vaak ook dubbelzinnige wijze. Nederlanders hebben deze kwaliteit minder, en zijn te direct in zijn algemeenheid.
*
In Pauw en Witteman had iemand tegen onze zeurpeut uit Amsterdam bijvoorbeeld het volgende kunnen zeggen (op zijn 'Vlaams'): "Ja maar, het is om het even hè? Want we kunnûh ze allemaal wel wit makûh hè, maar ja wat schieten we daar nu mee op hè?".
*
Heerlijk, gewoon niet direct ingaan op het standpunt van de tegenpartij. En maar lullen zonder iets concreets te zeggen. Alleen de ondertoon geeft aan dat de tegenpartij gewoon zijn bek moet houden en een ongelofelijke belachelijke zeurpiet is die eigenlijk per direct zou moeten emigreren.

Kunnen wij nog wat van leren.

Bernard Couperus | 10-11-14 | 10:02

rofl 'We krijgen heel bezorgde telefoontjes van de Smurfen'.

10/10 would watch again

Tripps | 10-11-14 | 10:01

@McMarx | 10-11-14 | 09:54
Er bestaat nog steeds slavernij in NL.
Ik val al een paar decennia niet meer onder 'minimum jeugdloon', maar als je weet wat 17/ 18 jarigen betaald krijgen voor iets wat ik ook doe en ik ruim dubbel zoveel in mijn achterzak stop....
De meeste van die jonge gasten wonen nog onder moeders vleugels, maar ik heb laatst statistieken gezien van loon, afgezet tegen leeftijd.
Voor hetgeen iemand van 17/ 18 krijgt per uur, kom ik al jaren mijn bed niet meer uit!

necrosis | 10-11-14 | 10:00

"... een mad professor die doodleuk verklaart dat België simpelweg veel leukere negers heeft alsdan Nederland, want uit de Congo."
Je kon me oprapen.

Sjaak uit Dordt | 10-11-14 | 09:59

@VanBukkem | 10-11-14 | 09:54
Als Quinsie een Congolees was geweest, dan hadden we er nu geen last van gehad. Dan lag ie gewoon de hele dag op de bank in zijn (gratis!) flatje drie hoog achter, khat te kauwen ofzo.

VanBukkem | 10-11-14 | 09:58

De werkeloosheid onder Antillianen is het allerhoogste in NL.

Willianus Wortelus | 10-11-14 | 09:57

De belgische negers spreken over het algemeen Frans, dus die doen helemaal niet mee in Vlaanderen.

van Oeffelen | 10-11-14 | 09:56

ja,diedus! | 10-11-14 | 09:50
Heau heau, hij zoekt een baan hè.
nl.linkedin.com/pub/perez-jong-loy/17/...

Voor 20-24 uur, niet te veel druk, beetje agogisch kutkammen in de marge met behoud van uitkering en toeslagen.
Er moet nog wel voldoende tijd overblijven om te janken natuurlijk.

Cuyahoga | 10-11-14 | 09:54

@necrosis | 10-11-14 | 09:44
Als je het zo bekijkt bestaat er nog steeds slavernij in Nederland.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 09:54

@necrosis | 10-11-14 | 09:49
Congolezen spreken van huis uit geen Nederlands. Plus ze doen niet aan Sinterklaas. Zal ze worst wezen. Ze zijn al lang blij dat ze in Europa wonen.
Met Surinamers (lees: Nederlandstalige negers) ligt dat anders. Die kennen Sinterklaas, en ze wonen al wat langer in het koninkrijk der Nederlanden, waardoor ze wat mondiger/zeurderiger zijn. Ze zijn als het ware een beetje te veel verwend hier.

VanBukkem | 10-11-14 | 09:54

Haha, mijn buik schudt van het lachen.
Ik ga nog een doos negerinnetetten gaan kopen. Zo heet dat bij ons. En dat heet zo omdat ze eruit zien als negerinnetetten.

Nonkel Frituur | 10-11-14 | 09:53

"een figuur uit een sprookje voor de rechtbank" waar hebben we het over;
De belg die dit gisteren voor de TV zei sloeg de spijker op z'n kop

peter1953 | 10-11-14 | 09:53

@rtheman. Inderdaad, Zwarte Piet staat niet op zichzelf en precies daar ligt het gevaar. Wanneer we een sprookjesfiguur al de moeite vinden om voor het gerecht te dagen en een zeer kleine groep klagers in het gelijk te stellen, is het hek van de dam voor veel meer mensen met "principes" en een aanleiding om hun gelijk bij de rechter af te dwingen. Verderop geeft de rector overigens aan dat juist dat een symptoom van armoede van een samenleving weergeeft: je gelijk bij een rechter halen over een futiliteit als deze.

Ignatius Barracuda | 10-11-14 | 09:53

Vertelde een Vlaamse vriendin dat negerzoenen in Nederland niet meer zo mogen heten. Reactie: "Bij ons heten dat negerinnentetten". Leve Vlaanderen!

Tapu | 10-11-14 | 09:52

@rtheman | 10-11-14 | 09:49
Ik heb er geen problemen mee als Zwarte Piet verdwijnt, het lijkt me echter wel eerlijk als Sinterklaas met zijn gratis cadeautjes ook verdwijnt.
En dan bedoel ik die bergen subsidie die Quinsy krijgt om een theatervoorstelling op te mogen voeren voor 20 gesubsidieerde toeschouwers.

necrosis | 10-11-14 | 09:52

@deEerlijkeLeugenaar
LOL

Polderdrama | 10-11-14 | 09:51

rtheman | 10-11-14 | 09:33
kids?

Cuyahoga | 10-11-14 | 09:51

"Van mijn voorouders is alles afgenomen" Wat denkt die al zeven jaar thuiszittende werkeloze ervan als hij op dit moment nog in Afrika zeven jaar werkeloos op de bamboebank zou zitten ? Dan heeft hij geen tijd voor deze praatjes , hij profiteert nu van het feit dat zijn grootouders hier naartoe zijn gehaald voor kost en inwoning. Ongeveer het zelfde wat deze hedendaagse schreeuwert krijgt van de staat. Maar dan zonder tegnprestatie , dus hij is er op vooruit gegaan. Dat dan weer wel.

ja,diedus! | 10-11-14 | 09:50

Polderdrama | 10-11-14 | 09:42
Stop dan eerst St.Klaas, want ik ken geen goed heilig man!

deEerlijkeLeugenaar | 10-11-14 | 09:49

@VanBukkem | 10-11-14 | 09:42
Nederland kent veel Surinamers/ Antillianen, Belgen hebben relatief veel Congolezen binnen de landsgrenzen en Fransozen hebben hetzelfde met Algerijnen.
Het 'waarom' kun je makkelijk invullen...

necrosis | 10-11-14 | 09:49

@nenny "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
-- Mahatma Gandhi
Tjaaa.... jullie zijn het lachen stadium voorbij en zijn nu in her vecht stadium. Maar alleen hier op de Geenstijl. Hopeloze zaak. Houdt er maar mee op. Je bent aan de verliezende hand, Zwarte Piet de blackface verdwijnt.

rtheman | 10-11-14 | 09:49

Wachten is op de volgende crisis, dan is het geld voor uitkeringen op, pensioenpot is verkwanseld in EU, komt de eindstrijd het recht van de sterkste gaat de straten heersen.
Ik verwacht dat de massa wint.

gebrokenvleugel | 10-11-14 | 09:45

@Ignatius Barracuda je kan ook zó in je kleine Nederlandse denkwereldje vastzitten dat je de bredere context verliest. Zwarte Piet staat natuurlijk niet op zichzelf: ik liet een plaatje van Zwarte Piet aan een Britse college zien en die herkende het als een "golliwog" en zei "Ah you guys have golliwogs too? Yeah that some racist shit from the past"

rtheman | 10-11-14 | 09:44

@rode peper | 10-11-14 | 09:35
Slavernij bestond wel degelijk in Nederland, denk maar eens aan al die mensen die aan de lopende band hebben gestaan van rijke industriëlen.
6 dagen per week werken voor een hongerloontje.
Toen bestonden er volgens mij nog geen uitkeringen...

necrosis | 10-11-14 | 09:44

Waar het echt fout is gegaan is gario & co een podium te geven. Ipv hard lachen is de discussie aangegaan.

nenny | 10-11-14 | 09:43

Ik ben ook tegen een Zwarte Piet. In Suriname en de Antillen is alleen maar corruptie. Het lijkt mij onverstandig om onze kinderen een Zwarte Piet voor te houden die slechts positieve kanten heeft. Daarmee wordt een verkeerd verband gelegd, namelijk dat zwarte mensen alleen maar goed en vrijgevig zijn. Onze kinderen krijgen daarmee een verkeerd beeld van de werkelijkheid, en daarmee houden we corruptie juist in stand.

Stop Zwarte Piet dus in het belang van de strijd tegen corruptie!

Polderdrama | 10-11-14 | 09:42

Ja, gezien gisteravond.
Het programma begon met de open vraag 'waarom bij ons wel al die heisa en waarom bij die Belgen niet?' Het antwoord op die vraag gaf brandpunt niet. De suggestie werd gewekt door één van de geïnterviewden dat het misschien iets te maken heeft met de katholieke volksaard van de Belgen. Bullshit natuurlijk. Dat heeft enkel en alleen te maken met het enorme contingent aan Surinamers/Quinsies dat hier woont. Maar dat gaat er bij de NPO niet in natuurlijk. Er moet een andere oorzaak zijn.

VanBukkem | 10-11-14 | 09:42

"... een doorgeleerde meneer van de KU Leuven die bijkans facepalmt over het feit dat er een rechter aan te pas moet komen..."
Een samenleving die zelf geen ijkpunten meer heeft, niet in zichzelf gelooft, niet sterk genoeg is om de eigen normen en waarden overeind te houden laat ten einde raad de rechter maar beslissen. Zo'n samenleving brengt ook politici voort die radeloos de rechters bidden en smeken om te zeggen wat mag en wat niet mag. Dat is de omgekeerde wereld. Rechtspraak huppelt achter de samenleving aan, corrigeert daar waar het individu over de schreef gaat, volgens vaste regels, neergelegd in een wetboek. Dat wetboek is voortgebracht en wordt gehandhaafd door een samenleving, een samenleving wordt niet voortgebracht en overeind gehouden door een wetboek.
De Gario's van deze tijd ontwrichten willens en wetens onze samenleving, uit wraak, omdat ze ruiken hoe zwak die geworden is, hoezeer die zichzelf aan het vernietigen is. Ze willen bloed zien, ze willen dat we op de knieën gaan, ze willen de zweep kunnen hanteren, terugslaan. Want ze hebben besloten dat ze sinds eeuwen geslagen worden, dat ze zelf nergens schuldig aan zijn, dat hun lijden, hun pijn, hun onvermogen, hun beperktheid, hun zwakte het gevolg is van uitbuiting door die ander, die boosdoener, die duivel.
De een vraagt aan de rechter om uit te spreken dat de ander niet deugt, de ander vraagt diezelfde rechter om te verklaren dat hij best wel deugt. Daar zijn rechters niet voor, om zich in dat soort gevechten te mengen.

Schoorsteenveger | 10-11-14 | 09:40

@ lanexx | 10-11-14 | 09:37

Precies, de bekende rubberen ruggegraat van de Nederlanders. Beter capituleren dan stelling nemen, erg laf inderdaad.

pibasso | 10-11-14 | 09:40

Ondertussen mag je als winkeleigenaar in België enkel nog "Prettige feesten" op je winkelraam plakken.
Kerst mag niet meer door de makkakiërs.

Alfa 75 | 10-11-14 | 09:39

Negers zijn toch bruin?!?

zeefert | 10-11-14 | 09:38

Perfect samenvatting van de rector op 9:02: "Je kan zo met principes bezig zijn, dat het leven aan je voorbijgaat".

Ignatius Barracuda | 10-11-14 | 09:38

Deze hele discussie laat wel haarfijn zien hoe het zit met de mentaliteit van de Nederlander. Kijk naar de winkelbedrijven hoe ze capituleren voor zoiets simpels, hoe laf en meegaand, met dit volk valt niks te winnen, ze staan nergens voor!

lanexx | 10-11-14 | 09:37

"Van mijn voorouders is alles afgenomen." Misschien, maar niet door mijn voorouders. In het buitengewoon onwaarschijnlijke geval dat mijn voorouders slaven hebben gehandeld, dan hebben ze die nog altijd gekocht op het moment dat zij al slaven waren, en alles dus al kwijt waren.

Wie heeft hen alles afgenomen? Andere Afrikaanse stammen hebben dat gedaan. Zoals de voorouders van deze huilebalk dat zelf óók aan de lopende band deden met de stammen die zij zelf overwonnen.

Misschien moet deze mafketel eens wat kritischer gaan kijken naar zijn eigen slavenhandelende voorouders.

Russells Teapot | 10-11-14 | 09:37

Die zeurpieten moeten god op hun blote voeten danken dat hun voorouders ooit tot slaaf zijn genomen want anders hadden ze überhaupt niet bestaan maar als ze door een kosmische speling toevallig wel zouden hebben bestaan dan hadden ze in Afrika gewoond in een hutje van stront tussen tussen de ebola-doden en machete zwaaiende negers ipv dat ze hier in NL lekker in luxe kunnen genieten van een uitkering.

rode peper | 10-11-14 | 09:35

@gamlakuk | 10-11-14 | 09:18

Bananen plukken bedoel je zeker, jij racist.

Maar die Slump is echt een enge man. Wat is hij blij dat geslacht geen ras is.

Barry Hay | 10-11-14 | 09:35

Nou goed, dit doen de Belgen dan beter.

Lewis | 10-11-14 | 09:35

echt overal,zie ik afbeeldingen van Sinterklaas,en geen piet erbij te zien.Het is niet dat kleine groepje zeurpieten dat het verknalt heeft.Maar de fabrikanten,winkels,media etc.En dat zijn dus niet de mensen met een kleurtje.Wat een laf volk zijn wij toch.
Niet gek dat er al deccenia lang over ons heen gelopen wordt.

animalia | 10-11-14 | 09:34

1:08 quote "Nederlanders kunnen vechten voor principes en de Vlamingen hebben er per definitie géén" -- inderdaad. Daarom weg met die blackface. Wij slaan Sinterklaas (nouja: Zwarte Piet dus) over met de kids en vieren kerstmis-met-kadootjes. Dahaag Zwarte Piet zout maar lekker op

rtheman | 10-11-14 | 09:33

@rtheman | 10-11-14 | 09:25
Volgens mij worden er bijna geen huizen met schoorstenen meer gebouwd, vrijwel alles heeft centrale verwarming.

necrosis | 10-11-14 | 09:33

Welk slavernijverleden? Waren er slaven in Nederland? Tuurlijk, er werd gehandeld, er waren plantages, maar was/is dat nu iets waar mijn voorouders voor verantwoordelijk gehouden kunnen worden? Er was in die tid geen democratie. Sterker nog, de meeste mensen waren gewoon knecht. Niet dat daar iets mis mee is...

diek | 10-11-14 | 09:31

-weggejorist-

DwaazzZZzz | 10-11-14 | 09:29

Het schijnt dat ze in Berlijn nog een muur over hebben.
Misschien kunnen we die voor weinig overnemen en rond Amsterdam plaatsen?

watergeus | 10-11-14 | 09:29

Ik gun de Belgen deze zoete wraak op de mallotige Ollanders.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 09:28

Als je wil dat Piet blijft zoals hij is moet de rechter met zijn ouderwetse opvattingen gewoon zitting nemen en niet wraken.

Normpje | 10-11-14 | 09:28

Vertelde een Vlaamse vriendin dat negerzoenen in Nederland niet meer zo mogen heten. Reactie: "Bij ons heten dat negerinnentetten". Leve Vlaanderen!

Tapu | 10-11-14 | 09:28

"België betere negers dan Nederland"? Mooi, Zwarte Piet is dus wél een neger... Mooi dan kunnen we ook ophouden net liegen over dat van
Die schoorsteen en zwart van "roet".

rtheman | 10-11-14 | 09:25

@macmiep.nl | 10-11-14 | 09:15
Weet je hoe koperdraad is ontstaan?

necrosis | 10-11-14 | 09:23

Moeilijk om naar die Marc Reynebeau te kijken; ik word afgeleid door al die handgebaren van hem. Daardoor lijkt hij natuurlijk wel een machtig interessante figuur.

Martin Aceton | 10-11-14 | 09:23

@pibasso | 10-11-14 | 09:16
In België heb je ook zogenaamde no-go area's in grote steden waar je als blanke beter niet kan komen.
Nog even los van het feit dat Vlamingen het zat zijn om maar in te blijven leveren om de Walen van een uitkering te voorzien.

necrosis | 10-11-14 | 09:22

Bakito | 10-11-14 | 09:18

Maar goed dat het Slachtfeest en het Suikerfeest twee zekerheidjes zijn dan!

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 09:22

En waarom moeten die Drie Wijzen uit het oosten altijd een tintje hebben? Juist ja.

Simon_GS | 10-11-14 | 09:20

Hoogste tijd dat er Europese regelgeving komt om de uiteenlopende nationale tradities adequaat op elkaar af te stemmen.

Het is nu een zooitje, elk land doet maar wat.

Bakito | 10-11-14 | 09:18

Ik zou er ook om lachen als ik een Belg zou zijn. Helaas is het nu bijna om te janken!

Glas Koning | 10-11-14 | 09:18

Werkeloos thuis? Kan hij geen fruit gaan plukken of zo, in plaats van van mijn belastingcenten thuis uit zijn neus te zitten vreten????

gamlakuk | 10-11-14 | 09:18

Nederland pampert de alochtone medemens van de wieg tot het graf. Niemand die er een beetje "common sense" tegenaan gooit en de discussie tot normale proporties kan terugbrengen Terecht dat de Belgen zich de ballen uit de broek lachen. Nederland moet zich kapot schamen.

pibasso | 10-11-14 | 09:16

Ik stel voor alleen nog maar moppen over 'Nederlanders' te maken, waar vroeger van 'Belgen' werd gesproken.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 09:15

Erik Goossens, de eerste Belg die de Nederlandse zeurpieten zeurpieten noemde.

Martin Aceton | 10-11-14 | 09:15

Doet me denken aan een liedje van Het goede doel

Umbra | 10-11-14 | 09:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland