achtergrond

Geenstijl

AUDIOBEWIJS. Verheijen LIEGT over campagnegeld

Fragment! 2 december 2012, uit het het L1 radioprogramma De Stemming, waarin VVD TK-lid Mark Verheijen ontkent geld aangenomen te hebben van projectontwikkelaar Van Pol. "Met volle overtuiging: nee", zegt Verheijen. LEUGEN! Vandaag leerde Elsevier ons dat Verheijen in zijn tijd als wethouder in Venlo "flinke bedragen ontving" van projectontwikkelaar Piet van Pol, een vriend en zakenpartner van Jos van Rey. Van Pol kocht "toevallig" in diezelfde periode een stuk grond in Venlo tegen betaling van een prijs die ruim ónder de taxatiewaarde lag. Verheijen ontkent - uiteraard - dat hij iets verkeerd gedaan heeft. Alles netjes volgens de regels. En drie betalingen van in totaal een schrale 6750 euro, waar hebben we het over? Nou. Om de financiële buren te quoten: "Precies 6.750 euro te veel om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen." De VVD? Verheijens Vrienden Dienstjes, voor politieke vennoten in het Limburgse achterland. Maar Verheijen is not a crook, volgens Verheijen. De audio hierboven zegt iets anders.
Bonusmateriaal: In november 2009, in hetzelfde L1-programma, reageert Mark Verheijen fel en gepikeerd als een andere Venlose politicus sneert over afspraken tussen de politiek en iemand die 'een bioscoopje' wil bouwen. Vraag: "Welke bedrijven steunen u?" Antwoord Verheijen: "Dat gaat u geen flikker aan." Sjiek hoor...
“We have a cancer within, close to the Presidency, that's growing.” Nixon sloeg deze waarschuwing in de wind. Domme zet, uiteindelijk moest hij aftreden. Het laatste woord over Van Rey-gate is nog niet gesproken. (Bassiehof, 27 januari 2013). Bassie heeft gelijk. Van Rey-gate is springlevend.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.