Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prof Pinto - Over radicalen en hun vrienden

pinto2november.jpgMarokkaanse organisaties beklagen zich over gebrek aan contact met het stadsbestuur van Amsterdam. Zij wijzen daarbij op het grote verschil met burgemeester Job Cohen, bericht NRC Handelsblad dit weekend. In de laatste jaren van Cohens burgemeesterschap is evenwel al het stedelijk overleg met minderhedenorganisaties opgeheven. De spanningen in de stad liepen deze zomer op vanwege de oorlog in Gaza en de populariteit van IS in Syrië onder moslimjongeren. Anders dan Cohen, schenkt Van der Laan aandacht aan de gevoelens van angst bij de Amsterdamse Joden. Daarom heeft hij ook gesproken met vertegenwoordigers van de joodse en niet alleen de islamitische gemeenschap. Van der Laan heeft zich ook losgemaakt van de gijzeling van 'sleutelfiguren' van oudsher. En terecht. Als een Fatima Elatik met een demonstratie meeloopt voor IS in Den Haag, met leuzen als ‘Dood voor de Joden’, wat valt met zo iemand nog te praten? In het verlengde hiervan denk ik, vond Van der Laan dat een door de gemeente gesubsidieerde instelling als Argan geen platform mag bieden "aan een man die in gedachtegoed in dezelfde categorie thuishoort als IS", zoals een woordvoerder het formuleert. Dit "staat voor de burgemeester haaks op alle pogingen die de gemeente doet om radicalisering te bestrijden", aldus de zegsman. "Een gemiste kans," vindt Pieter Hilhorst, ex PvdA-wethouder in Amsterdam en beoogd leider van het debat in Argan. "Juist door tegenspraak te organiseren wordt radicalisering tegengegaan," zegt Hilhorst. Wat een naïeve sukkel! Fatima Elatik, Yasmina Haifi, Mohammed Rabbae (bekenden van mij, waarvan ik dacht dat ze gematigd waren en die mij zwaar hebben teleurgesteld), en hun geestverwanten zijn tegengesproken en uitgelegd dat Zionisme niets anders is dan de ideologie beogende een eigen land voor het Joodse volk in Zion (Israël). Hebben deze lieden hun verwrongen beeld over het Zionisme bijgesteld?

Reaguursels

Inloggen

De zinsstructuren ontsporen ... de emoties gaan de boventoon voeren.

dr Rechts | 03-11-14 | 11:11

Eindelijk weten we het: "super"mattijs is PIETER HILFHORST, schandknaapje van ISIS Fatima

G. Raayer | 02-11-14 | 17:55

dadoorunrun | 02-11-14 | 12:55 De sociaal-democratie geeft al jaren de indruk totaal bewusteloos te zijn wat betreft de gevaren van de islam. En dat terwijl de kosten van de islamisering vooral zullen worden afgewenteld op juist die mensen die altijd traditioneel op de sociaal-democratie gestemd hebben. En die kosten zullen niet gering zijn. Je zou kunnen zeggen: hoe meer islam, hoe meer polarisatie en criminaliteit en (micro-)burgeroorlog, hoe minder draagvlak voor innovatie en groei, hoe slechter de economie, en hoe meer afbraak van de verzorgingsstaat. Daarbij is het te verwachten dat veel mensen die het betalen kunnen, vaak de beter opgeleiden en meer productieven, migreren naar veiliger landen wat betreft islam. Zodat ook op die manier de islam een afbraak zal bewerkstelligen. De islam moet door een fase van kritiek en zelfkritiek, als dat althans mogelijk is, want velen zeggen dat het onmogelijk is. Maar wat zeker niet helpt, dat is het poltiek correcte wegkijken en afschermen tegen impulsen tot zelfkritiek en het demoniseren van islamkritiek. Zoals dat ook een klacht is die je vaak hoort van mensen die zich op eigen kracht uit de mentale islamitische gevangenis bevrijd hebben, maar die in de Westerse wereld stuiten op dat merkwaardige taboe in kritische zin te spreken over de islam. Bijvoorbeeld: www.youtube.com/watch?v=5yw-bK7-Gw0

Benedict Broere | 02-11-14 | 16:49

Het is wel heel duizelingwekkend.
> WO2, Heel veel Nederlanders werken mee aan deportatie van Joden naar vernietigingskampen , 75% van de Joden wordt daar vermoordt.
> 1945. De Joden die het hebben overleeft, hebben genoeg van Europa/NL en vertrekken naar Israel i.o.
> NL wordt vanaf 1945 langzamerhand zeer socialistisch/liberaal/progressief/tolerant.
> Jaren 50 en 60 Italiaanse/Griekse/Portugese gastarbeiders in NL, NL is erg pro-Israel waarschijnlijk uit schaamte, weinig problemen met gastarbeiders .
> Jaren 60 en 70 Turkse/Marokkaanse gastarbeiders.Weinig problemen met gastarbeiders. NL zeer pro- Israel, tijdens de Yom Kippour oorlog heeft NL NATO voorraden naar Israel gevlogen.
> Jaren 70/80 is NL inmiddels zo Tolerant/Progressief/Socialistisch dat men gezinshereniging voor de gastarbeiders (die naam veranderd ook in Allochtonen) niet meer dan normaal vindt en dat actief stimuleert. Opkomst Janmaat. WO 2- schaamtegevoel speelt op in NL. NL nog steeds pro- Israel.
> Jaren 80/90. USSR in/uit Afghanistan. Twee Golforlogen (live op CNN),USSR valt uiteen. Moslims meer en meer in het nieuws. Meer kritiek op Israel.
> Jaren 00/14 Globalisering. Fortuyn/van Gogh vermoordt, 9/11, Afghanistan, Arabische lente.
NL polariseert.
Alles wordt nu omgedraaid. Het is extreem- rechts als men pro- Israel is. Extreem- rechts komt op voor vrouwenrechten, homorechten, vrijheid van meningsuiting. Progressief/Liberaal/Tolerant/Multi- cultureel/Moslim NL is anti- Israel en houdt de groepen (Turken en vooral Marokkanen) die door gastarbeid en gezinshereniging in NL zijn,de hand boven het hoofd omdat men vind dat zij de "Joden" zijn van destijds (WO2) en dus beschermd moeten worden.
Maar die groepen maakt van dat NL- schuldgevoel zeer goed gebruik.
Daarbij is het ook boeiend om te zien dat een groep mensen die in NL zijn komen werken en mochten blijven, een heel groot probleem maakt van een andere groep mensen die door NL zijn weggevoerd en daarna van pure ellende vluchtte naar hun land van oorsprong.
Ik ben benieuwd en angstig waar en hoe dit gaat eindigen.

asylumstreetspanker | 02-11-14 | 16:22

"Fatima Elatik, Yasmina Haifi, Mohammed Rabbae (bekenden van mij, waarvan ik dacht dat ze gematigd waren en die mij zwaar hebben teleurgesteld)"
La Elatik. 'Tante Fatima' voor niet-intimi. Die ook teleurgesteld is. Omdat ze haar maagdenvlies heeft weggevibratord en nu niet meer naar Syrië of Irak kan om te trouwen met een huiselijk ingestelde jihadkrijger. Tien jaar geleden had ze ook al pech, ze wilde Theo van Gogh van zijn fiets trekken en de moskee insleuren waar imams klaar stonden om islamofobie er met stokken uit te slaan, maar Bouyeri was wat vroeger opgestaan. En nu zit ze, op een paar Joden Aan Het Gas demonstraties na, de hele dag thuis en leest ze alleen nog wijblijvenhier.nl. Met leuke tips voor het knopen van hoofddoekjes en een agenda met optredens in Nederland van Arabische muziekgezelschappen. Heel losbandig, die concerten, want de Profeet verbood nadrukkelijk elke vorm van zang en instrumentale muziek omdat hij er te hups van werd.
central-mosque.com/index.php/General-F...
Op bruiloften zachtjes met een tamboerijn hupsen mag dan weer wel. Als imam zou ik zeggen; 'Weg met dat ongelovige instrument, het gegil van de ontmaagde bruid en haar gekrijs 9 maanden later is al muziek genoeg.'

dedeurs | 02-11-14 | 16:04

Pinto, altijd ongelezen de tyfus.

Koos Knak | 02-11-14 | 15:24

Commentator Pinto dacht ook dat Elatiek gematigd was. Die teleurstelling van hem moet van de laatste tijd zij, hij noemt haar vanwege de recente demonstratie. Was hij allang geleden in hen teleurgesteld dan is het hier niet vermeldenswaard. Kortom Pinto is denk ik nu zover dat zijn mening over beide genoemden niet meer afwijkt.

J.Slavink | 02-11-14 | 14:53

@ amigo sinds wanneer trekken barbaren zich iets van regels aan? Of wetten? Ik voorspel dat er een groep Nederlanders op gaat staan, die een grote schoonmaak gaat houden. Daar kan pas als de wind ettert, nu is het nog te vroeg ivm buitenlandse bemoeienis. Ik plan niets, maar voorzie.

MarcS | 02-11-14 | 14:29

Journalisten. Pff. Bah. Blijven geloven tot ze anders zien. Over Spiritus gesproken. Maar enne, dus, Rabbae en Elatik zijn toch al veel langer uitgesproken ambassadeuren van de uitgesproken islam? Dus. Dat. En. Maar reeds, heer Pinto, vanwaar uw verontwaardiging? Bent u dan al inmiddels alles vergeten? Of wilt U dat liever? Joden wapenen zich. Overal in Europa. U bent toch minstens daarvan op de hoogte (Proxy ingeschakeld heeft...) Nooit meer. Dat is niet zomaar een leus. Massada valt niet meer. Dat gaat niet gebeuren... Laat ons de krulschoen en ga naar huis. In rust en vrede

LeakyLeak | 02-11-14 | 14:20

@ J.Slavink | 02-11-14 | 14:09

Nee. Hij schrijft dat het bekenden van hem zijn en hem hebben teleurgesteld. Het woord recent is niet gevallen.

Sjors W. | 02-11-14 | 14:13

De commentator Pinto schrijft dat hij recent teleurgesteld is geraakt in Elatiek en Rabbae.

J.Slavink | 02-11-14 | 14:09

@chicago river | 02-11-14 | 12:23
Ik beweer ook niet dat er geen fanatieke zanbakmoslims in Nederland rondlopen. Ik beweer dat er óók andere zijn. Degenen die wel bier drinken, maar geen rum, want sterke drank noemen ze misbruik. Degenen die kipfilet eten, maar het Siberisch laat dat ik spek heb.

Wat er zeker is, zijn mensen met een lage opleiding die alles geloven wat in een oud boek staat.

(Enne: bedoel je geen rookmelder? Of heb je echt een apparaat dat meldt als er geen rook is?)

Bruine Beer | 02-11-14 | 14:06

Dat bord voor de kop van Hilhorst, hoe dik is dat? Welke fundamentalist (of het nou een blanke, donkere, rechtse of linkse is, fundamentalist in het algemeen) heeft zich ooit tijdens een debatavond om laten lullen? Zo'n vent komt daar alleen om zijn haat te spuien en luistert niet eens naar een ander.

En welke normale persoon kun je overtuigen door te laten zien dat zo'n man gek is? De zaal zit vol met a) organisatie en aanverwanten, b) journalisten, c) idioten die fan van de man zijn en net zo vast zitten in hun overtuiging en d) een paar studenten / pvda-medewerkers. Verder komt er toch niemand op zo'n debat af?

Sjors W. | 02-11-14 | 14:03

@MarcS | 02-11-14 | 13:06

Daar hebben ze ook al wat op gevonden , ze infiltreren eerst de rechtsstaat , de populairste studie onder de fundamentalisten is rechten een goede tweede is "iets" bestuurlijks wat ze aan een overheidsbaantje kan helpen ..

Jaren geleden ontmoette ik al hoofddoekjes bij de IND , die mij de regels voor hun geloof wilde opdringen om mijn vriendin ( Z.A.) aan een verblijfsstatus te "helpen" ,,, Oh en een Poster bij de deur "Bent u Turk of Marokkaan ? , Dan gelden er voor u andere regels" Ik mag ter plekke dood neervallen terwijl ik dit plemp als het niet de waarheid is .

En ja die regels waren dus vele ,malen soepeler. Ik ben ondertussen al aan het uitzoeken hoe ik een leven in Zuid Amerika zou kunnen opbouwen , voordeel 95% is Katholiek ....

Amigo1973 | 02-11-14 | 13:27

@MarcS | 02-11-14 | 13:06
achterop de Kreidler ook nog meegemaakt,de jongens waren toen zo leuk!je meenemen om te biljarten in kroegjes.
Je hebt helemaal gelijk als je kinderen hebt,is het anders.
Alleen twijfel ik aan de Nederlander of die peper in zijn kont heeft.excuses voor het woord.
Ik zie dat nu alleen bij extreem rechts,of toen bij de moord op Pim Fortuin,toen kwam het wel tot een explosie.
Ik hoop dat je gelijk hebt,en ooit de massa opstaat.
Nu komt mijn niet hoop ook omdat ik in de 2e grote stad woon,en zie en er mismoedig van wordt.Gelukkig niet in Amsterdam.
Soms droom ik nog wel,van Vlieland of Texel of iets in die geest,maar dat blijft bij een droom.

animalia | 02-11-14 | 13:21

Gematigde molsims slaan maar wat snel om in gewelddadige moslims als ze de kans krijgen. Kijk maar wat er in voormalig Joegoslavië gebeurde.

sinar2 | 02-11-14 | 13:11

Geen Jood meer die zich door haattuig laat afslachten. We zijn klaar voor ze. Am Israel Chai!!

LeakyLeak | 02-11-14 | 13:11

@ animalia hier weer iets later, voorop de kreidler. Ik kan de droom niet opgeven omdat ik kinderen heb. Voor hen mag en gaat de nachtmerrie niet uitkomen, ook al moet ik barbaars worden. en ik ben bang dat onze nieuwe onderdrukkers in spe geen idee hebben hoe barbaars wij zijn onder ons dunne laagje beschaving, echt geen idee. Maar blijf vooral krabben, wie zaait zal oogsten.

MarcS | 02-11-14 | 13:06

Het naargeestige, onbetrouwbare karakter van excuus-moslims als Haifa, Rabbae en Elatik verbleekt bij dat van Samira Bouchibti. Zonder kwalificaties is zij pijlsnel opgeklommen in de PvdA-nomenclatuur. Uitsluitend op grond van haar geschikte etnische achtergrond. Al gauw werd ze op grond van die zelfde etnische kwaliteiten geroepen tot lid van het hoogste orgaan van onze rechtsstaat. Momenteel zit mevrouw voor de publieke zaak, met de poten in de modder in de VVD-fractie van de Gemeenteraad Amsterdam, haar stinkende best te doen voor de gewone man. Zelfs het Parool wijdde er geen letter aan; In het programma Pauw over de vraag of moslims publiekelijk afstand zouden moeten van ISIS zei ze dat ze achter die stelling stond. So far so good. Maar ze voegde er ongevraagd aan toe dat dat niet geldt voor Al Qaida of Al Nushra. Om het geheugen nog een beetje op te frissen, Al Qaida is de terroristische organisatie die duizenden onschuldigen levend verbrandde in New York. Daarbij moet worden aangetekend dat Al Nushra een zusterorganisatie is van Al Qaida. Al Nushra streeft hetzelfde kalifaat na als ISIS, bedient zich van dezelfde middelen (verkrachting, amputatie, onthoofding, geseling), maar is niet in staat de verfijnde communicatietechnologie in te zetten voor de heilige strijd. Hoe is het mogelijk dat zo iemand voor de VVD gewoon te handhaven is? Ik ben sociaal-democraat en stem daarom SP. Als breedgedragen het beeld naar buiten zou worden gebracht (en dat gebeurt hier en daar) dat de huidige SP of de sociaaldemocratie ideologisch verwant is aan het Soviet-stelsel of de Culturele revolutie neem ik graag met kracht afstand van die ideologie. Als Rutte zou worden gevraagd hetzelfde te doen m.b.t. het rechtse regime van Videla zou hij ook geen minuut aarzelen. Wij zouden zeggen; Mijn politieke overtuiging wordt onterecht in verband gebracht met deze verwoestende ideologieën. Daarom nemen wij met kracht afstand daarvan. Ik kan geen goede andere redenen bedenken voor het feit dat de anti-islamterreur geen grote groepen moslims daartegen in het geweer heeft doen komen, dan dat een groot deel onder hun het jihadisme stiekem helemaal niet zo verwerpelijk vindt, of dat zij zo in de greep van de salafisten verkeren dat zij hun mening niet kenbaar durven maken. In beide gevallen is het probleem groter dan de wegkijkers ons willen doen geloven.

dadoorunrun | 02-11-14 | 12:55

Wat bizar dat U, als moslim opgegroeid zijnde, dacht dat er zoiets als gematigde moslims bestaan.
Een gematigd moslim is dezelfde categorie als "een beetje zwanger".

McPhart | 02-11-14 | 12:50

@niksneem | 02-11-14 | 12:06

Helemaal mijn gedachten,ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Alleen dat ik dat chickie was achterop de zundapp,en het midden jaren 70 was,niet wetend hoe Nederland zo snel zou verslechteren.
Het is als wakker worden in een nachtmerrie,en het wordt alleen maar erger.
de droom heb ik opgegeven.

animalia | 02-11-14 | 12:48

Een dialoog met een moslim is zoals een dialoog in een Engelse klucht: twee mannen zijn met elkaar in gesprek, de ene heeft het over vrouwen, de ander over paarden, maar dat hebben ze van elkaar niet in de gaten.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 12:48

Het zou enorm schelen als de islamitische doctrine net zo bekeken en bekritiseerd kan worden als welke andere religie / ideologie / wereldbeschouwing dan ook. Want dat betekent dat de moderne open samenleving in de gelegenheid wordt gesteld om zich te verweren tegen de sluipende islamisering en afbraak van alle verworvenheden van die moderne open samenleving. De islam ziet bijvoorbeeld democratie als zeer verwerpelijk, maar ziet het ook als een middel om aan de macht te komen. Zoals diezelfde islam vrouwen (zoontjesfabriek) en immigratie als middel ziet om groter en machtiger te worden. Zoals er enorm veel oliekapitaal schuil gaat achter de verbreiding van de islam, die zich namelijk inkoopt in moskeeën en algemeen de economie in de Westerse wereld, om maar druk te kunnen zetten op de islamisering van die Westerse wereld. Maar helaas is het nog altijd zo dat kritiek op de islam ‘verdacht’ is en dat de islam een ‘religie van de vrede’ is en dat ‘de islam’ toeneemt in aantal en invloed. En naarmate de islam toeneemt dan wordt de roep om sharia steeds sterker. En wat betekent sharia? Sharia betekent géén vrijheid van meningsuiting, géén vrijheid in beeldende kunst, géén persvrijheid, vrouwen zijn tweederangs, niet-moslims zijn derderangs, vrouwen kunen geslagen worden, er zijn forse verschillen in rechten van moslims, vrouwen en niet-moslims, enzovoort. ‘Emancipatie’, wat was dat ook alweer? De ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’, waar gáát dat over? Die politiek correcte Leiders en Intellectuelen die voortdurend de mond vol hebben van islam als de religie van de vrede… Hoezeer Efteling-Disneyworld kan je dwalen eigenlijk? In wat voor sprookjeswereld leven die mensen?

Benedict Broere | 02-11-14 | 12:38

islamamsterdam de opmars van buitenlanders zal op termijn de n.l verdringen.
tenminste als het volk niet in opstand komt.
de onvrede wordt al vertolkt door de opkomst van de grootste politieke partij van dit land.
de verschrikking van de 2 de wereld oorlog zie je nog dagelijks op de tv.
zij die lopen te demonstreren voor isis conformeren zich met de moslim broeder moordenaars.
een schande voor dit land.
prof pinto mag wel uitkijken met zijn uitspraken

soledad | 02-11-14 | 12:24

Bruine Beer | 02-11-14 | 11:31
In mijn directe kennisenkring heb ik ook zat ¨moslims¨ die er dagelijks met de pet naar gooien - doet niet terzake.

Keer op keer wordt op microniveau de ¨semi-afvallige moslim¨-kaart gespeeld bij een geopolitieke situatie, die op macroniveau bekeken moet. Kom nou gewoon niet weer aan met moslimvriendjes die ook dagelijks aan hun whisky nippen. So what. Zijn de sjeiks in S-A ook goed in. Allemaal een slok op een borrel.

Maar het achterlijke gescheiden zwemmen bijvoorbeeld valt daar weer tussen. En juist op dit soort terreinen (zandbankwensjes worden politiek in polderland) hoef je niet met een vergrootglas op zoek naar de gevaarlijk overhellende ¨gematigde¨ moslim. Man en vrouw. Zoekzoek en gij zult vinden.

Goed. Verder met m´n antirookmelder-melder in elkaar schroeven.

chicago river | 02-11-14 | 12:23

Een gematigde moslim(a) is een slapende moslim(a) die voor de keuze kan worden gesteld om mee te doen of te sterven

Islamofiel | 02-11-14 | 12:13

@necrosis: Helemaal juist. Wilders de schuld geven is een schoolvoorbeeld van de omdraaiing van oorzaak en gevolg. Kill the messenger. En dat maakt het extra triest.

Lauwe Koffie | 02-11-14 | 12:10

een is ik.

niksneem | 02-11-14 | 12:07

Ik had een droom. Het was alsof ik in de eind jaren zestig, begin 70'er terecht was gekomen. Je kon gewoon s'nachts over straat met je chickie en je brommer, een Puch in mijn geval, zette je gewoon ergens tegen een pui aan en uren later stond ie er nog. In cafés hing een wolk van rook, uitgeblazen door mensen die tevreden waren en zichzelf rijk prijsden dat ze in Nederland woonden en volop werk hadden dat ook nog eens goed betaald werd. Onrust, islam, en andere barbarij leek toen nog ver van ons bed. Wij hadden ons vrijgemaakt en koesterden onze verworvenheden. Nu word ik wakker in een maatschappij die ik niet meer terug ken. Waarin een geen deelgenoot wil zijn. Ik had een droom.

niksneem | 02-11-14 | 12:06

@Lauwe Koffie | 02-11-14 | 11:48
Een hoop reaguurders snappen niet dat Wilders/ PVV een reactie is op de slappe houding van de 'oude politiek'.
Als de 'oude politiek' hun huiswerk hadden gedaan, had Wilders geen miljoen stemmers getrokken.
Wilders bombarderen tot zondebok is een zwaktebod en tevens een teken van hun eigen onvermogen/ slecht beleid.

necrosis | 02-11-14 | 12:01

Een dialoog met deze radicalen is niet mogelijk. Zij zullen niet afwijken van het woord van hun god.

Statler en Waldorf | 02-11-14 | 11:59

Pieter Hilhorst, oftewel hoe ik liever aan mijn principes hang dan het gevaar onder ogen te zien.

En dat is wel eigenaardig als het om een fascistoïde ideologie gaat die je van policor Nederland eigenlijk niet mag tegenspreken omdat die vrede nastreeft.

Islamofiel | 02-11-14 | 11:58

"Hebben deze lieden hun verwrongen beeld over het Zionisme bijgesteld?" Wij mogen het hen, als het aan Pinto ligt, niet meer vragen.

Schoorsteenveger | 02-11-14 | 11:53

Hilhorst heeft nog nooit een normale volzin uit zijn mond gesmurft met dat krankzinnige gewauwel van hem, laat staan dat hij iets slims heeft gezegd. Naïeve sukkel dekt de lading absoluut inderdaad niet.

Snooze 101 | 02-11-14 | 11:53

Gematigde moslims in een westers land = gematigde moslims in een IS-kalifaat. Wie denkt dat westerse moslims gematigder zijn heeft niet gesnapt wat met het Paard van Troye wordt bedoeld.

HebpermabanvanPvdA | 02-11-14 | 11:49

@roze_bril: Allemaal de schuld van Geert Wilders en zijn PVV. ;-)

Lauwe Koffie | 02-11-14 | 11:48

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:37
Sinds wanneer moeten er doden vallen voordat je van slachtoffers kunt spreken?
Mensen die geen moskee in de wijk willen of mensen die openlijk 'homo' hebben en weggetreiterd worden door....., en noem het maar op.
Het staat allemaal in een klein boekje, genaamd 'koran'.
En van Gogh had nooit vermoord mogen worden, zijn uitingen vielen onder de vrijheid van meningsuiting.
Iets waar de schilderswijk onder leiding van Arnoud el Doorn prat op gaat!
Helaas zijn sommige mensen iets meer gelijk dan anderen....

necrosis | 02-11-14 | 11:48

Overigens zijn er geen gematigde moslims, puur omdat er geen radicale moslims bestaan. Er bestaan alleen moslims die hun geloof meer ten uitvoer brengen dan de ander. Maar het gaat om hetzelfde geloof.

roze_bril | 02-11-14 | 11:46

@Bruine Beer,

nieuwsuur.nl/onderwerp/576916-radicale...
Veel plezier in Indonesie. Het land is inderdaad nog niet in het laatste stadium geland van Kwarkie. En daar is ook een reden voor, maar het zal niet lang meer duren.

roze_bril | 02-11-14 | 11:45

Net zoals Die-de-rik kokketeert met zijn gehandicape dochter, doet Elatik dat met haar afkomst. "Ik ben een dochter van gastarbeiders", haar vaste riedel om haar deskundigheid op het gebied van allochtonenproblematiek maar te bevestigen.
Tevens wordt elke kritiek op haar functioneren afgedaan met de opmerking dat sommige mensen een hekel aan haar hebben omdat ze "links, vrouw en allochtoon" is, en op deze manier hoeft ze niet inhoudelijk op de kritiek in te gaan.
Dat zij haar gehele carrière juist aan haar afkomst en geslacht te danken heeft komt niet in haar op.

spanarchist | 02-11-14 | 11:42

De mythe van de kleine radicale moslimminderheid: www.youtube.com/watch?v=g7TAAw3oQvg Conclusie: De meerderheid van de moslims zijn extremisten met een barbaars wereldbeeld. Overtuig jezelf, door dit filmpje te bekijken.

Lauwe Koffie | 02-11-14 | 11:41

Ach die Hilhorst,vroeger gepest op school en is nu bezig om zich te bewijzen,triest figuur,over de rug van een ander.

Victor Meldrew | 02-11-14 | 11:41

Buon Giornata a tutti, speciaal aan Supermatthijs, vriend van Elastiekje. Er is geen grotere trol te vinden die haar eigen achterban stelselmatig heeft voorgetrokken dan Elatik. Ik benijd de rol die de bovengenoemde figuren niet. Ze zijn net als espressobonen, tussen twee maalschijven. Daar waar je bij goede bonen heerlijke espresso krijgt, is hier het mengsel vlees nog vis. Bij iedere vorm van kritiek zal de keuze duidelijker worden. Familie en tribe.
Niets meer en niets minder.

En daartussen huppelt een dromend prinsje met zijn hoofd in de wolken. Hij deelt geld uit. Van u en mij. Hij krijgt nu geld van u en van mij. Zijn mening strooit hij te pas en te onpas in het rond gelijk pepernoten. Hij is de vleesgeworden witte Piet. Nietwaar? Pietertje.

Soms vind ik het echt jammer dat we niet uit een schaamtecultuur komen. Ik ken er genoeg die zich mogen schamen. Vooral vandaag. Vergogna.

ristretto | 02-11-14 | 11:39

@Bruine Beer | 02-11-14 | 11:27
Ik heb een collega die geboren is in Indonesië, maar hij en ik wonen in Nederland, niet in Indonesië!
Daar gaat jouw betoging mank!

necrosis | 02-11-14 | 11:38

Pieter Hilhorst (PvdA), een naïeve sukkel? Ik vind dat een understatement.

Lauwe Koffie | 02-11-14 | 11:37

@necrosis | 02-11-14 | 11:26

Nou dat er behalve van Gogh eigenlijk geen slachtoffers zijn gevallen lijkt me ruim voldoende bewijs dat er gematigde moslims zat zijn.

Supermatthijs | 02-11-14 | 11:37

Ik was voor de verandering eens laat op vandaag. Pinto ook. Dat vind ik beangstigend.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 11:35

Hoor ik nou een lama schijten of heeft Supermatthijs weer nieuwe batterijen gekregen?

Boer in 020 | 02-11-14 | 11:33

@Kaas de Vies | 02-11-14 | 11:18
-Ik stel voor om de komende 20 jaar subsidies te verstrekken aan het Boeddhisme-.
Slecht idee Kaas. Dan hebben we over twintig jaar weer datzelfde gesodemieter. Maar dan met Boeddhisten. En ik weet het, Boeddhisten zijn minder gevaarlijk voor hun omgeving dan moslims. Maar op monniken die zichzelf in de brand steken in de PC Hooftstraat omdat ze het niet eens zijn met de hoogte van hun subsidie zitten we hier ook niet te wachten.

VanBukkem | 02-11-14 | 11:32

@Parsons | 02-11-14 | 11:19
Ik ken er diverse. Verstoor ik nu je wereldbeeld? Of ga je dat herstellen door mij naïef te noemen, zodat je niet meer hoeft na te denken?

Bruine Beer | 02-11-14 | 11:31

@kwark001 | 02-11-14 | 11:16
Wel eens van Indonesië gehoord? Daar schijnen nogal wat moslims te wonen. Een kwart miljoen inwoners, 86% moslim, dat is ... eh.... veel.

En daar heeft de bevolking een dictator verjaagd, een republiek ingesteld, en een functionerende democratie gestart.

Voor je nu met Atjeh aankomt: de wetgeving is daar strenger op familierecht, maar alleen voor moslims die daar expliciet mee instemmen.

Kortom, je betoog gaat mank.

Bruine Beer | 02-11-14 | 11:27

Multikul knuffelen (Cohen) is ook niet goed. Hier wonen is je aanpassen. En anders...... EXIT. Praten mag geen optie zijn

bosmaloot | 02-11-14 | 11:26

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:20
Bewijs?

necrosis | 02-11-14 | 11:26

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:20
Mwah, er is een subtiel verschil tussen Elatik "monddood maken" enerzijds en haar als een soort onder-zonnekoning te installeren in een deelraad anderzijds.

Dat mevrouw zich in die laatste positie evengoed in een slachtofferrol kan voelen heeft iets met haar krappe hoofddoek te maken.

Jan Passant mk2 | 02-11-14 | 11:25

Goed uitgelegd professor en u hebt helemaal gelijk.

Ergea | 02-11-14 | 11:25

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:13
Gematigde moslims bestaan overigens wel degelijk. Gematigde moslims zijn in mijn ogen die figuren die bijna alles doen wat Allah verboden heeft en nooit in de moskee komen, maar desalniettemin geen varkensvlees eten want varkensvlees is bah. Zoals mijn kameraad Rachid.
Een beetje irrationeel, dat wel, maar volkomen ongevaarlijk.

VanBukkem | 02-11-14 | 11:23

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:13

Welke dialoog? Moeten we een dialoog aangaan met iemand die in het diepste van zijn ziel de westerse samenleving (en dus mij) haat? Nee, ik heb degene weinig te zeggen eerlijk gezegd. Gematigde moslims zijn moslims die nog niet hebben hoeven kiezen. Gematigde moslims zijn in eerste instantie alleen geinteresseerd in het leiden van een rustig leventje. Maar moeten ze kiezen (bijv. voor of tegen ISIS. voor of tegen 11/9) dan komt de ware aard naar boven. Elke moslim is voor mij een vijand. Waarom zou je zeggen. Nou, omdat alle moslims volgens hun geloof (het meest belangrijke voor een moslim) mij (ongelovige) zien als hun vijand.
Zolang daar geen afstand van wordt gedaan is het voor mij niks anders dan een duidelijk geval van vijandschap. Niet mijn keuze, want mijn niet-geloof schrijft nl. niet voor mensen van een geloof te haten.

roze_bril | 02-11-14 | 11:22

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:13
Volgens sommige islamieten is er in Nederland geen plek voor mensen die de islam geen warm hart toedragen.
islam is tenslotte gelijk aan vrede....
Droom maar lekker verder.

necrosis | 02-11-14 | 11:22

@Parsons | 02-11-14 | 11:19
Jawel, die zitten alleen opgesloten in de islam, van waaruit ontsnappen met den dood gestraft wordt. Dat maakt ze van geen enkele toegevoegde waarde aan een oplossing tot samenleven met de islam.

Jan Passant mk2 | 02-11-14 | 11:21

@Parsons | 02-11-14 | 11:19

Jawel hoor. Jammer hé ?

Supermatthijs | 02-11-14 | 11:20

@Kaas de Vies | 02-11-14 | 11:16

Lastig oké maar het lijkt me de enige juiste oplossing nog steeds. En mensen als Elatik monddood maken helpt in ieder geval niets.

Supermatthijs | 02-11-14 | 11:20

Gematigde moslims bestaan niet.

Parsons | 02-11-14 | 11:19

Vraag aan onze bestuurders die alles zo goed weten.

Waarom MOET de Islam?
Waarom MOET Boeddhisme niet?

Ik stel voor om de komende 20 jaar subsidies te verstrekken aan het Boeddhisme.

Niemand kan zeggen dat dit oneerlijk is. Islam heeft afgelopen 20 jaar best veel centjes gekregen, nu is het de beurt aan een ander.

Dat is 100% eerlijk, maar toch gebeurt het niet, waarom niet?

Kaas de Vies | 02-11-14 | 11:18

Islamisten vinden het niet nodig, zelfs islamofobisch, om kennis te willen nemen van een andere kant van hun verhaal.

En wat een goede moslim hoort te doen met ALLE joden, al dan niet zionistisch of van een ander geluid, dat staat precies genoteerd in het standaardwerkje "koran". Ook vindbaar op de lessenaar van de voorzitter van "ons" parlement.

Jan Passant mk2 | 02-11-14 | 11:18

@Supermatthijs | 02-11-14 | 11:13
Een dialoog moet wel mogelijk zijn.

Als je te maken hebt met religieuze dogma's, misplaatst superioriteitsgevoel en een respectdeficiëntie... is het lastig om een dialoog aan te gaan.

Kaas de Vies | 02-11-14 | 11:16

Tot 5% islam in een samenleving --> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% islam --> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

10% tot 25% islam --> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% en meer islam --> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.

En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de islam als sprinkhaan neerstrijkt gaan hele samenlevingen kapot.
Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met het gezwel dat islam heet in dialoog?
En verder: hoezo zou de islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?

kwark001 | 02-11-14 | 11:16

Volgens mij hebben sommige mensen problemen met het opheffen van de deelraden in 020.
Tegenwoordig heten deelraden anders, maar ze hebben waarschijnlijk niet meer de macht en invloed die ze onder het 'bewind' van Cohen hadden.
Dat zal met name Elatik pijn doen!

necrosis | 02-11-14 | 11:16

@Supermatthijs 11:13
Ja ja thijssie, hoelang moet er nog gepraat worden?

Ashtrey | 02-11-14 | 11:15

@Boer in 020 | 02-11-14 | 11:07

Goed zo, je trekt de conclusie die de schrijver wil en die we dagelijks al een jaar of wat kunnen lezen hier op GS. Er is geen plek voor de islam hier en een gematigde variant bestaat niet. Is dat nou lekker jezelf zo in de put praten en je kop in het zand steken om maar vooral geen dialoog aan te hoeven gaan ? Maakt het gelukkig ?

Supermatthijs | 02-11-14 | 11:13

Islamieten zijn nu eenmaal niet te vertrouwen. Nooit.

Boer in 020 | 02-11-14 | 11:07

Ben even de draad kwijt: Wie was nu die naïeve sukkel?

ZKH EénOog | 02-11-14 | 11:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen