Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

War On Obesitas IV: dood aan suiker

waronobesitas100.jpgSuiker is het moslimfundamentalisme onder de voedselingrediënten: een killer. We hebben inmiddels in voorgaande episodes van onze War On Obesitas vastgesteld dat we overgewicht keihard moeten bestrijden, dat dikke mensen zelf verantwoordelijk zijn en dat de oorlog tegen obesitas gewonnen wordt door beter te eten en beter te bewegen. Om tot beter eten over te gaan, zullen we eerst ons suikerfundamentalisme aan moeten pakken. Suiker is een drugs met dezelfde effecten en verslavende werking als cocaïne. Dat zeggen niet alleen populaire media, maar ook wetenschappelijk onderzoek. Nu doen we lacherig over de tijd dat heroïne werd gebruikt als reguliere pijnstiller en cocaïne als medicijn tegen hoofdpijn. Dit soort drugs als normaal ingrediënt van een regulier dieet? Belachelijk! Dat is exact hoe mensen over een jaar of vijftig zullen terug kijken op onze ongeremde neiging om suikers toe te voegen aan voedsel en dit zelfs zonder schroom aan onze kinderen te geven.
Cut the sugar Kortom, sloop toegevoegde suikers uit je dieet. Er is op internet genoeg informatie te vinden hoe je dat kunt doen zonder alleen nog maar soepstengels te eten. Elke dag onbeperkt toegevoegde suikers vreten 'omdat het lekker is', is net zo achterlijk als vrijwillig een gaskamer inlopen omdat je van de geur van Zyklon B houdt. Achterlijk en dodelijk. Als je beter wilt eten, zul je gedisciplineerd en goed voorbereid moeten eten. En ja, dat kost moeite. Deal with it, zwakkeling. Hoeveel suiker is okee? Het beste is natuurlijk om totaal geen toegevoegde suikers te eten. Maar hey, u mag best wel wat binnen krijgen voor de energie. Die 3000 calorieën per dag moeten ergens vandaan komen. Maar welke concentratie suiker is gezond? Hier is onze tabel: Prima - minder dan 5 gram suiker per 100 gram. Mwah - tussen de 5 en de 22 gram suiker per 100 gram. Zelfmoord - meer dan 22 gram suiker per 100 gram. En wat zou je dan op een dag zoal maximaal moeten nuttigen? Zo'n 150 calorieën aan toegevoegde suikers als je een piemel hebt en zo'n 100 als je een baarmoeder hebt. Of maximaal 5% van je dagelijkse hoeveel calorieën, aldus de WHO. En wie in theelepels rekent, dertien theelepels toegevoegde suikers is echt de max. Dat klinkt als heel veel, maar er zitten als zeven theelepels toegevoegde suiker in een blikje cola of een gesuikerde chocoladestaaf. Kortom, die dertien heb je zo gehaald, als je niet oplet. Budget En opletten is precies wat je moet doen, als het om 'beter eten' gaat. Als je niet budgetteert en je boekhouding bijhoudt, ontstaat er financiële chaos. Is kut. Maar hetzelfde geldt voor het voedsel wat je eet. Als je geen boekhouding bijhoudt van hoeveel suiker (en vet) je inneemt, je calorieën niet budgetteert, is de kans groot dat je verslaving aan toegevoegde suikers de overhand krijgt en je dus verandert in een smerig, ranzig, dik varken met drillende rollen vet overal. En dat is voor niemand leuk. Tot slot, in het kader van 'doe je eigen duit in het dikzakje', nog een motivatiespeech van een obesitasguerilla.
War On Obesitas is een initiatief van Stijlloze Lifecoaching met het oog op duurzaamheid van mens en milieu. Voorgaande edities: Episode 1. Episode 2. Intermezzo. Episode 3.

Reaguursels

Inloggen

Raar he, als er op het pittoreske fietspad waar ik aan woon, weer eens iemand van zijn fiets is gestuiterd, is het meestal een gratenpakhuismagere vroegdementerende 70-plusser die zijn reactievermogen overschat heeft. Kunnen die mensen niet beter thuis op de bank zitten met een zak chips? Is veel goedkoper.

kwillem | 03-11-14 | 14:33

Vreet/drink ook suiker als een malle volgens mij... maar heb geen grammetje vet.. eerder ondergewicht...

Verpakkingen gaan ik niet checken... light shit komt er niet in (zie Alfa 75 | 03-11-14 | 11:17) , wel zal ik suiker minderen. Allemaal een kwestie van gewenning/verslaving...

Dank voor deze wijze, maar vooral motiverende, woorden. Daarom zijn jullie mijn favoriete webplok.

FaachViechuur | 03-11-14 | 14:20

Jaren lang doodziek geweest omdat een %&*@@# cardioloog vond dat ik light moest eten en drinken.
Sinds ik light producten mijd als de islam, voel ik me prima. www.aspartaam.nl

Alfa 75 | 03-11-14 | 11:17

kijk eens rond in de supermarkt in principe kun je bijna alleen fabrieksvoer eten (ofwel multinationals als AH verkopen fabriesvoer van andere multinationals). Fabrieksvoer is alleen te eten als er vet, suiker en zout in zit en zo is het. Je kunt hiervan profiteren door te beleggen: er zit namelijk genoeg marge op die zooi want het (vet, suiker en zout) kost niks. Hierna krijg je kanker of diabetes en dan is weer een bedrijfstak aan het werk. Vervolgens profiteert de staat weer als je overlijdt door erfbelasting. Hmm best grapppig zo'n redenatie die eigenlijk ook nog hout snijdt. Hop terug naar de jaren vijftig.

maarten8967 | 03-11-14 | 10:54

huh mijn reactie is weggejorist? Dat slaat echt nergens op.

Nog een keer:
Johnny, laat je niet zo op je kop zitten door je vrouw/vriendin. Ga gewoon een avond alles eten wat ze je verboden heeft. Een week geen seks, maar de rest van je leven heb je er voordeel van. Je wilt zo toch niet de rest van je leven doorgaan?

Sorry joris, maar hiermee heb ik echt geen enkele geenstijl-regel overtreden. Doe eens beetje normaal....

New Quacka | 03-11-14 | 09:29

stop dan ook eens met MARGARINE vreten stellmetje Nederlanders !!
mag ik de boter van jou ?
krijg je een plastic bakje met MARGARINE !!
en dat noemen ze boter !!
margarine is vieze smerige teringzooi, olie met water dooreen geslagen met dubieuze toevoegingen.
en dat in een land met een overschot aan boter want haast alles wordt geëxporteerd.
Hier in Frankrijk moet je zoeken naar margarine, alleen 'Ollanders kopen dat.

fred1434 | 03-11-14 | 08:11

het is niet het belangrijkste dat men met voedsel op calorieën let ,maar wat doet het met de hormonen, gewoon voedsel zoveel mogelijk bij de groenteboer en slager weg,en melk onbewerkt en gefermenteerd van graskoeien.en suikervervangers zijn nog slechter dan suiker.

pedro300 | 03-11-14 | 07:17

-weggejorist-

New Quacka | 02-11-14 | 23:41

Pak gewoon wat vaker de fiets ipv de auto als je in dezelfde gemeente woont en werkt vaak prima te doen. Eet niet meer na 19u 's avonds een volledige avondmaaltijd. Koop verse groenten die je zelf nog wast en bewerkt voor ze de pan in gaan. Twee keer per week vlees waarbij je rund en gevogelte afwisselt en zeker een keer vis. Overige dagen vegetarisch. En eet ipv 3 grote maaltijd 6 kleinere maaltijden over de dag verspreid dan ben je al een heel eind. Loop nog even een halfuurtje na het eten. Zo raak je binnen een week of 4-6 de eerste 5-10kg kwijt en bouw je basis conditie op om vervolgens echt te kunnen gaan sporten. Gaat weleens waar niet heel snel maar ik ben er drie jaar terug 30kg van kwijt geraakt in een jaar tijd. Ik ben daarna nooit meer aangekomen omdat ik nog steeds zo gedoseerd leef en regelmatig sport buiten de beweging die ik op weg naar mijn werk krijg op de fiets en mijn dagelijkse wandeling. Kan het iedereen aanbevelen je voelt je stukken beter! Ik kwam overigens zoveel aan door prednison gebruik daardoor kreeg ik het er lastig af de gemiddelde mens zal zo waarschijnlijk sneller afvallen. Hooguit dat het bewegen zwaarder zal zijn maar echt het is zoveel leuker om een gezond en fit lichaam te hebben.

saidnowomanever | 02-11-14 | 23:05

Flikker toch op. Obesitas krijg je door slechte gewoontes en/of een gebrek aan zelfbeheersing. Kortom, het is vooral een gedragsprobleem. Maar zelfreflectie is te confronterend voor veel mensen, dus zoeken we maar naar zondebokken in de vorm van suiker, koolhydraten, verzadigd vet etc. Mensen die dingen zeggen als 'suiker is gif' zijn enge voedsel-zeloten.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 23:00

Ik ben overal tegen en voor Geert. Of andersom.

Hendrick9075 | 02-11-14 | 22:08

Lang leve het Suikerfeest !!

Bernard Couperus | 02-11-14 | 21:52

Slecht stuk deze keer. Ik had een zak chips gekocht voor tijdens het lezen, ging het over suiker. Had ik natuurlijk weer zin in zes Marsen! Het is natuurlijk wel waar, van die suiker. In Nederland is de tomatensoep en de mayonaise (om maar wat te noemen) zoeter van smaak dan in eender welk ander Europees land. Maar verder... boeieuh!

Elspeth | 02-11-14 | 21:36

A man came to Gandhi with his young son, complaining that he was eating too much sugar. The man asked for advice. Gandhi thought for a moment and then said,
Go away, and come back in three days.
The man did as he was asked and returned three days later. Now Gandhi said to the boy, You must stop eating so much sugar. The boy’s father, mystified, inquired,Why did you need three days to say that?
Gandhi replied, First, I had to stop eating sugar.

Vriend over Vijand | 02-11-14 | 21:35

Zelfs de blikken hondenvoer bevatten toegevoegde suikers. Onze huisdieren ontkomen er ook niet meer aan.

Pierke Smulders | 02-11-14 | 21:35

Ik drink ongeveer 30 koppen koffie per dag met 1,5 schep suiker per kop. Dus ik haal het quota wel... of was dat niet de bedoeling? Met mijn 1,93 m en 86 kilo heb ik weinig om me druk te maken. En af en toe, om het jaar, pijn op de borst, opgezwollen buik en chronische vermoeidheid faken. Dan mag je door de hele molen en weet je alles weer. Dit voorjaar weer eens gedaan.

Babels toren | 02-11-14 | 21:10

Ik mis passie, Quid. Dit lijkt op een moetje..

Tweespalt | 02-11-14 | 20:59

wat is ongezonder : vet of suiker.

2 identieke tweelingbroers, allebei arts, besluiten om te kijken wat slechter is vet of suiker. 1 maand alleen suiker-dieet , 1 maand alleen vet-dieet.

www.npo.nl/focus-wat-is-ongez.../VPWON...

een verrassend resultaat !

hans939491753771 | 02-11-14 | 20:55

Als je mensen niet aan overgewicht wilt helpen, zou je eerst eens die 3000 kcal naar beneden moeten bijstellen. Dat is voor vrouwen al bijna 1/3 teveel van wat ze op een dag mogen hebben (2300 kcal gemiddeld).
En ik denk dat er ook aardig wat mannen zullen zijn met weinig spierweefsel en erg weinig beweging op een dag dat ook zij zich op deze manier met deze hoeveelheid (3000) kcal zich dik zullen vreten.

G,I. Jane | 02-11-14 | 20:51

Vermoeiend hoor, al dat fanatieke gepreek in 60 afleveringen, het lijkt hier wel de Wachttoren.

Argyronauta | 02-11-14 | 20:47

Vermoeiend hoor, al dat fanatieke gepreek in 60 afleveringen, het lijkt hier wel de Wachttoren.

Argyronauta | 02-11-14 | 20:47

""Suiker is het moslimfundamentalisme onder de voedselingrediënten: een killer.""

Na de suikergoed strooiende zwarte piet kan dan ook het suikerfeest niet achter blijven met een totaalverbod (.)

The real Flex | 02-11-14 | 20:47

De niks-mag-meer en alles-moet maatschappij geregeerd door minderheden. Weg ermee

langzullenweleven | 02-11-14 | 20:14

Oliebollen, met veel poedersuikerrr

JeBroer | 02-11-14 | 19:58

@kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 19:01
Laat dat nu net de goede variant zijn met allerlei gezonde gevolgen van dien.

hfakker | 02-11-14 | 19:52

@Wedjat | 02-11-14 | 17:57
lange zit maar weer wat geleerd, ik at sowieso weinig carbohydraten, dus ook vrijwel geen fructose maar kan denk ik wel weer een beetje gebalanceerder gaan eten met meer zetmeel (pasta ed.)

rode peper | 02-11-14 | 19:40

Man man het niveau van Quid daalt met elk artikel dat hij hier aan wijdt. .Dit artikel is echt zwaar onder de maat en met het demoniseren van 1ingredient laat hij zien geen waardig journalist te zijn, want onvoldoende verdiept. Alarmisme leidt in veel gevallen tot een nocebo effect wat heel erg averechts kan werken tov van hetgeen hij wil bewerkstelligen met z'n ongefundeerde broddelwerk. Lekker cherrypicking met z'n wetenschappelijk onderzoek. Wat een onbenul.

Eppo de Jood | 02-11-14 | 19:32

Je kan nog beter suiker eten dan de kunstmatige zoekstoffen. Gewoon niet teveel eten. Ieder pondje gaat door het mondje. Easy.

3.14nokkio | 02-11-14 | 19:32

In het kader hiervan EN omdat diabetici zich dan niet gekwetst meer hoeven voelen, pleit ik er bij deze voor het suikerfeest gelijk af te schaffen

bassio | 02-11-14 | 19:31

@luto333 | 02-11-14 | 19:09
Ik lees niemand de les. Je mag je best met mij bemoeien, maar gaat dat niet wettelijk proberen te regelen omdat jij toevallig (bijvoorbeeld) minder suiker eet dan een ander of (bijvoorbeeld) niet rookt en ik wel. Je vriendin is een heel ander verhaal, dat is geen vreemde voor jou. Daar mag jij tegen zeggen wat je wil, of ze dat op prijs stelt is aan jou en haar, en de relatie die jullie hebben. Lullig voor je dat je een kennis hebt die dood gaat. Zo te horen vindt hij het erger om commentaar te horen van anderen over roken dan daadwerkelijk sterven. Dat moet toch wel genoeg zeggen lijkt me? Laat mensen met rust. De kas van Pall Mall is bij lange na niet zo gespekt als de kas van de Nederlandse staat. De hoeveelheid accijnzen op een pakje sigaretten, en de daarbij komende BTW, is veel meer dan de winst van pall mall. Maar goed, gelukkig kunnen we daar leuke dingen van betalen, zoals naheffing van de EU, en vogelaarwijken!
Dat jij roken genant vindt is jouw zaak, vind ik niet namelijk, en de rokers zelf ook niet. Vele niet-rokers overigens ook niet. Dat jij neigingen hebt om onschuldige mensen te belagen met geweld als ze een sigaret in hun mond hebben toont aan dat er duidelijk iets mis is met jouw gemoedstoestand en getuigt van een instabiele geest. Ik raad aan dat je hulp zoekt. Op het perron, waar ik vrij weinig kom, staan mensen in een vakje te roken, oke, heb je daar last van? Je hebt een hekel aan rokers, want je hebt teveel vrienden verloren? Dat mensen roken is hun eigen keuze, en heb jij vrij weinig tot niets mee te maken. Dat jij vindt dat een pakje naar 25 euro toe moet zou mij een worst wezen, moet je zelf weten. Ik haal het al jaren in Duitsland, en af en toe nog goedkoper als iemand in Azië of Afrika is geweest.

Old_Spice | 02-11-14 | 19:19

@ watergeus | 02-11-14 | 17:31
Eens, maar de ene stevia is de andere niet. Niet die rommel in de supermarkt kopen.

Het betere spul vind je hier:
www.steviaforyou.com/index.php/cPath/3...

En nee, dat is niet mijn winkel.

OhJee | 02-11-14 | 19:12

-weggejorist-

luto333 | 02-11-14 | 19:09

Old_spice 18:50

Maar jij leest nu anderen ook de les door te zeggen dat niemand zich met jou mag bemoeien. Moeten mensen toch zelf weten. Daar ga jij niet over. Als ik mijn vriendin hoor kuchen. Ze heeft een longontsteking en ze steekt er nog een op dan vind ik dat ik er iets van mag zeggen. Als ik een dikke trol op een scooter zie zitten en ik haal haar in met mijn fiets dan kijk ik achterom en dan denk ik... Loser.

Een kennis van mij rookt als een ketter en heeft nog maar een paar maanden en is nog jong. Heeft altijd gezegd tegen anderen die erop wezen dat ie niet oud zou worden. Hij zei "Boeien" moet ik toch zelf weten. Natuurlijk dat is zo. Maar nu gaat hij een paar keer per week naar het ziekenhuis toe om behandeld te worden en is zich aan het voorbereiden op de dood die spoedig komen zal. Spijt heeft hij niet want hij heeft genoten van zijn shag. Hij heeft de kas gespekt van meneer Palm Mall. Meneer Pall Mall woont in een villa ergens waar het heel aangenaam is. Hij loopt door zijn tuintje en kijkt tevreden naar zijn villa en denkt aan al die rokers die dat mogelijk hebben gemaakt. Roken is gewoon gênant en vooral mensen die op straat lopen en roken. Ik heb altijd de neiging om die peuk uit zijn/haar handen te slaan. Op het station bij de NS staan die losers in een krijt vak hun rook de lucht in te blazen.
Ik heb een hekel aan rokers. Teveel vrienden aan verloren. Verder geen hard feelings.
Van mij mag een pakje sigaretten best naar € 25,- toe zoals ze in Zweden doen. Eens kijken hoeveel mensen er stoppen.

luto333 | 02-11-14 | 19:09

Ik denk dat het grootste probleem is dat we teveel tijd achter elkaar niet bewegen. Als je de hele dag op kantoor zit en 's avonds naar de sportschool, dan raakt het metabolisme systeem in de war. Als er elk uur van de dag, 5 tot 10 minuten wordt bewogen, is er niks aan de hand. Het probleem is dus de inrichting van onze werkmaatschappij.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 19:06

Bukkem | 02-11-14 | 19:03
Dat wordt dan wel een aardige bende op die trap.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 19:04

@kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:53
Goed idee van u. Zo slaan we twee vliegen in één klap.
Had ik zelf nog niet eens aan gedacht.

VanBukkem | 02-11-14 | 19:03

hfakker | 02-11-14 | 18:57
Er was wel iets met een land van melk en honing.
Ook zoet hoor.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 19:01

Maar Kwidt, Jezus at helemáál niet veel suiker?
Dus.

hfakker | 02-11-14 | 18:57

VanBukkem | 02-11-14 | 18
"(En wat dan precies 'te dik' is, is aan de overige aanwezige liftgebruikers om te beoordelen. Die mogen daar dan over stemmen.)"

Dat wordt dan waarschijnlijk degene die uit zn mond ruikt.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:53

tax op suiker en vet, subsidie op eiwit.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:51

Ja goed plan. Ik ben voor de suikerpolitie. Den Haag zou dat ook een fantastisch idee vinden. Ik wil dat de overheid bepaalt wat ik eet, en dat ook dagelijks controleert bij mij thuis. Het liefste heb ik nog dat Rutte persoonlijk mijn eten voorkauwt en weer uitspuugt op mijn bord. Hmmmm heerlijk.
/
Even serieus, laat iedereen gewoon lekker eten wat men wil eten. Ik heb een beetje genoeg van die mensen die andere mensen graag de les lezen, en vertellen wat ze wel en niet mogen doen. Ik eet alles, ben niet dik, heb een gezonde suikerspiegel, en ik ben fit. Ik rook en drink als een ketter, en vreet als een idioot. Oke, ik ga vast eerder dood dan een wortel kauwende sporty spice (bijvoorbeeld zo'n wielrennende douchebag die op de autoweg rijdt met z'n gescheerde benen en het hele verkeer ophoudt), maar interesseert mij dat? Nee. Laten we dan elkaar lekker met rust laten, oke?

Old_Spice | 02-11-14 | 18:50

VanBukkem | 02-11-14 | 18:41
"wat dan precies 'te dik' is"

Precies. De lift, die moet je verdienen!

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:48

Suiker is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is glucusestroop. Ga maar googlen op de nadelen van glucosestroop.
Glucosestroop en hoe de voedselindustrie hier mee om gaat is bijna singlehandedly verantwoordelijk voor de wereldwijde obesitas golf.
Red jezelf en je gezin: lees verpakkingen. Koopt nietsch met glucosestroop!!!!!

Vogelbeest | 02-11-14 | 18:48

Dit is dus precies wat er mis is met op dieet gaan. Je moet gevarieerd eten en kleine porties, niet ineens een hele voedingsgroep afsluiten.

benrod | 02-11-14 | 18:45

Zou Quid het lukken eens een keer een topic te tikken, waar dan ook over, zonder een Godwin te maken?

vrtx | 02-11-14 | 18:42

@kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:17
Beter idee: Iedereen die te dik is verplicht met de trap.
(En wat dan precies 'te dik' is, is aan de overige aanwezige liftgebruikers om te beoordelen. Die mogen daar dan over stemmen.)

VanBukkem | 02-11-14 | 18:41

Sprezza 17:19 (vergeten)
Of elke dag een paar honderd push ups doet ook wonderen.

luto333 | 02-11-14 | 18:38

Sprezza 17:19
Maar volgens mij gaat dit onderwerp over suiker. Of heb ik iets gemist ???

Ligt eraan hoe je traint. Mensen die op een loopband gaan staan maar hun hart niet aan het werk zetten zullen niet afvallen. Mensen die het hart wel flink laten werken die vallen wel af. Je hebt van die zotjes die gaan een half uur op de loopband staan zonder zich echt in te spannen. Ze vinden het gek dat ze niet afvallen.
Krachttraining doet trouwens wonderen. Je spieren worden groter en je verbrand ook vet na de training. De zogenaamde afterburn. Als je spieren groter worden en je zorgt dat je normaal eet dan zul je het opgeslagen vet verbranden. Je spieren moeten immers nu extra gevoed worden omdat ze groter worden. Doe je 3 keer per week krachttraining en je eet normaal dan zul je naast dat je gewicht kwijtraakt ook gespierder worden. Je libido gaat ook flink omhoog. Ik ken mannen die na een periode krachttraining te hebben gedaan weer een stijve konden krijgen zonder chemische preparaten.
Is ook mooi meegenomen.

luto333 | 02-11-14 | 18:37

@Eurotokkie | 02-11-14 | 17:45
Inderdaad. Het is echt niet altijd het gevolg van te veel eten. Soms is er ook gewoon sprake van een opgezwollen lever; de zogenaamde bierbuik. Of iemand heeft een skippybal ingeslikt. En bij pak 'm beet 3% van de nijlpaardjes is er sprake van een aangeboren afwijking van de stofwisseling. (Vooruit, laat het een keer 5% zijn. Maar echt niet meer.)

VanBukkem | 02-11-14 | 18:34

@Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 17:47

Plus veul

Bac | 02-11-14 | 18:31

@Kaas de Vies | 02-11-14 | 17:57
Je draait er omheen Kaas. Volgens mij ben jij net zo blij als ik dat we niet door de dopingcontrole hoeven om te mogen reaguren.
(Overigens wil ik wel pleiten voor een alcoholslot op de computer bij sommige reaguurders.)

VanBukkem | 02-11-14 | 18:26

@Eurotokkie | 02-11-14 | 17:45
Yep.. alleen van teveel eten word je dik... Er zijn ook mensen die bepaalde medicatie slikken waardoor ze gigagroot worden maar die tel ik even niet mee...

De hersenloze | 02-11-14 | 18:25

@pruimzuur | 02-11-14 | 18:13
Echt een lichamelijke prestatie leveren zonder ontbijt is kansloos een beetje fietsen kan wel maar daar houdt het wel bij op.

Je hebt nu eenmaal zwakke mensen en sterke.

AbleArcher13 | 02-11-14 | 18:21

k-laban | 02-11-14 | 18:10
"Dus stop met geraffineerde suikers eten en eet voedsel met complexe koolhydraten. Zoals havermout of zilvervliesrijst."

En om de zetmeel (complexe koolhydraten cq poly-sachariden) te verteren worden deze afgebroken tot ... glucose...

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:20

@Sprezza | 02-11-14 | 17:49

Ik denk niet dat zoiets gaat lukken. Ik heb een vak en ben dus geen stukjestypert. Nog even daargelaten dat ik GeenStijl mijn huidige inkomen echt niet kan "matchen". Wellicht wanneer ze een reclamebanner tussen ieder comment plaatsen.
.
Daarnaast moet je het ook niet willen, natuurlijk. Ik ben een tokkie, een rascist, een fascist, een domme burger, een reutelende onderbuik. Zoiets kan gewoon echt niet.

Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 18:19

Alle liften in een gebouw op een pasje doen. Alleen mensen met een lichamelijke beperking krijgen een pasje.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:17

Vroegah was dik mooi. Want dat was moeilijk. Armoede, hongersnoden en zo.

Nu is slank mooi. Wat dat is moeilijk. Overdaad, door bio-prikkels gestuurde markt.

Kortom, wat moeilijk is, is mooi?

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:16

Misschien het proberen waard voor iedereen die kampt met obesitas:
Drinken: 's Ochtends een vruchtensapje bij de bammetjes hagelslag, en de rest van de dag alleen nog maar koffie en water drinken. Plus gemiddeld één biertje per dag. (Dat mogen dus ook zeven biertjes op één zaterdagavond zijn, wat u het beste uitkomt.)
Eten: Als hoofdmaaltijd eet u uitsluitend kant en klaarmaaltijden of pizza. Of u eet buiten de deur. En als u buiten de deur eet, concentreer u dan eens een keer op de rauwkost, ipv op die homp vlees. Zorg dat je in ieder geval die rauwkost naar binnen werkt, en vul dat aan met vlees. (Denk maar zo: Neuken als een konijn, eten als een konijn!)
En wat de lunch betreft, het maakt niet uit wat je eet, zolang je iedere snack die je naar binnen werkt maar weer compenseert met ongeveer hetzelfde gewicht aan fruit of (weer die) rauwkost.
Daarbovenop: Als u nog niet rookt, begin daar dan onmiddellijk mee. Want roken remt de eetlust. En het voorkomt dat u de hele dag met uw hand in een zak drop zit te graaien. Ook zijn rokers gezelliger dan niet-rokers, maar dat terzijde.
Buiten dit dieet is het natuurlijk best toegestaan om af en toe koekjes of snoepjes te eten, zolang je maar deelt met anderen.
En tenslotte: Heeft u een kantoorbaan, zeg die dan onmiddellijk op. Want kantoren zijn obesitaskweekvijvers.

VanBukkem | 02-11-14 | 18:15

Je moet trouwens ook aardig sterk in je schoenen staan tegenwoordig tijdens het uitgaan, dineetjes, visite's bij familie/vrienden etc. 'Goh, je wilt geen lekkere appeltaart?! - Nee dankje, geen trek in nu. Geen ijs?@!#? - Nee dankje, ik heb genoeg gehad. Je hebt mijn heerlijke kip ook bijna niet eens aangeraakt! En die kilo aardappelen ga je gewoon laten staan? Chocolaatje dan, heerlijke kersenbonbons.. - Nee echt, een bakje koffie misschien. En dan zie je ze al kijken. Jeetje die jongen kan wel wat meer spek gebruiken. Hij ziet ook een beetje bleekjes vind je niet henk.

Shut the fuck up.. Ik hoef je appeltaart en ijs van de c1000 of vage restaurantkeuken niet, ik eet geen kilo aardappelen, je kip is walgelijk (ooit gehoord van sappig vlees?) en chocolaatjes na een maaltijd eet ik nooit. Ook heb ik niet meer spek nodig vetklep, en eet gemakkelijk een halve kilo goed vlees met wat fruit ernaast op.

de grote Anti | 02-11-14 | 18:15

@AbleArcher13 | 02-11-14 | 18:04
Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker vóór veel verse groenten en fruit. Ik probeerde alleen maar duidelijk te maken dat je zeker wel degelijk veel van je lichaam kan vragen zonder vantevoren gegeten te hebben. De rest van uw tegel was ik het weldegelijk mee eens.
 
Sinds ik beetje bij beetje op dat ritme overgeschakeld ben voel ik me ook veel fitter, slaap ik beter en sta ik wakkerder op (was vroeger een ramp) en voel ik me veel alerter en meer geconcentreerd overdag.

pruimzuur | 02-11-14 | 18:13

Dus, wat voor alternatieven zijn er voor de aldi ijsthee?
@Appelflap | 02-11-14 | 18:07

Afkicken van die zoete troep! Gewoon water drinken dus.

Wedjat | 02-11-14 | 18:12

Suiker zit overal in, onomkoombaar dus.

salonsocialist | 02-11-14 | 18:12

Suiker verhoogt insuline, insuline remt het hormoon leptine wat je een vol gevoel geeft. Suiker verhoogt ook je dopamine waar je meer, meer, meer van wilt. Dat betekent minder snel vol en meer ervan willen. Dus stop met geraffineerde suikers eten en eet voedsel met complexe koolhydraten. Zoals havermout of zilvervliesrijst. Sport en heb discipline. Problem solved.

k-laban | 02-11-14 | 18:11

@Appelflap | 02-11-14 | 18:07

Aanlengen met water. Maar goed dat doe ik zelf met zo ongeveer alles wat zoet smaakt. Ben niet zo'n zoetekauw...

Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 18:10

Suiker verhoogt insuline, insuline remt het hormoon leptine wat je een vol gevoel geeft. Suiker verhoogt ook je dopamine waar je meer, meer, meer van wilt. Dat betekent minder snel vol en meer ervan willen. Dus stop met geraffineerde suikers eten en eet voedsel met complexe koolhydraten. Zoals havermout of zilvervliesrijst. Sport en heb discipline. Problem solved.

k-laban | 02-11-14 | 18:10

@reageerbuis | 02-11-14 | 16:31
De demografische data zeggen dat jij uit je nek lult; die parasieten blijven zich namelijk als kakkerlakken vermenigvuldigen.

dlseth_ | 02-11-14 | 18:10

Appelflap | 02-11-14 | 18:07
"alternatieven zijn er voor de aldi ijsthee"
De waterkraan?

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:09

@Geile Markeerstift | 02-11-14 | 17:58

In principe heb je wel gelijk, maar hoe kom je van de suiker af?
Zelfs in 100% biologische thee zit suiker.
Als ze niet vertellen dat het er in zit, is het niet te vermijden.
Of je moet echt alles zelf gaan verbouwen.

laatmaargaan | 02-11-14 | 18:09

Mijn aldi ijsthee heeft 20g (4 theelepels) per 250ml (glas).

Ik drink zo een pak van 1,5L (=6 glazen(=24thl)) per dag.

Bijna het dubbele :/ Maar ik heb geen last van obesitas, of overgewicht. (188cm en 84k)

Dus, wat voor alternatieven zijn er voor de aldi ijsthee?

Appelflap | 02-11-14 | 18:07

Waarom eten mensen van die vette en zoete rommel? Omdat ze zich ongelukkig voelen en zich vervelen. Omdat het leven kudt is. Omdat de herschenen roepen DOEN!DOEN! zo beetje al een paar miljard jaar. Omdat je voor een habbekrats een superprikkel krijgt. Net zoals spiegetjes en kraaltjes op de ipad, de veronicagids en chinese blinggadgets. En omdat we slappe hedonisten zijn.

kloopindeslootjijook | 02-11-14 | 18:06

@Sprezza | 02-11-14 | 17:56
Ik begin 'savonds pas met eten / calorierijk drinken, tot ongeveer 22-23u. In die paar uurtjes krijg ik alle voedingsstoffen binnen die ik nodig heb.
 
Wat scharminkel betreft, ik weeg 75kg en ben 1.79 lang, vetpercentage ~6%. Twee jaar geleden woog ik 89kg met bijna 20% vet. Ik zie er niet 'breed' uit, maar ik ben verre van een grasspriet :)

pruimzuur | 02-11-14 | 18:05

@pruimzuur | 02-11-14 | 17:53
Jij weet niet wat het is om je lichaam te belasten tot het maximale, het uiterste.
Het enige wat helpt om dan gezond te blijven, naast alle calorieën, suikers en krachtvoer, zijn groentes en fruit zoveel mogelijk. Ik word zelf vrolijk van tomaten en ijsbergsla, heerlijk. Nogal een salade fan dus.
Ik zie er daardoor 10 jaar jonger uit dan ik ben en mijn lichaam levert ook de bijbehorende prestaties.

AbleArcher13 | 02-11-14 | 18:04

Het grote probleem van suiker is niet het percentage.
Het probleem is dat het tegenwoordig overal in zit, en ook als het niet op het ingredienten lijstje staat.

Zelfs als je gehakt koopt, en daar gehaktballen van bakt, met niets dan gehakt, dan zit daar 1% dextrose in.

Dextrose wordt door de maagwand opgenomen, dus voor de gehaktbal je maag door is, heb je al weer een bloedsuiker piek, gevolgd door een insuline piek en een bloedsuiker tekort te pakken.
Bloedsuikertekort == honger.
honger == meer eten.

Precies zoals het bedoeld was.

laatmaargaan | 02-11-14 | 18:03

Meer vlees eten. En bonen.
Dan heb je suikers niet meer 'nodig' en zal de eetlust relatief eerder gestild zijn.

Geile Markeerstift | 02-11-14 | 17:58

@VanBukkem | 02-11-14 | 17:19
Ja het klopt, ik krijg vaak veel e-mails van je om mij te vertellen dat ik aan de dope zit.

Kaas de Vies | 02-11-14 | 17:57

pruimzuur | 02-11-14 | 17:53
Dus je krijgt letterlijk niets binnen op een dag? Wat voor scharminkel ben je dan wel niet? En hoe wil je je kracht vergroten zonder bouwstofffen...?

Sprezza | 02-11-14 | 17:56

@AbleArcher13 | 02-11-14 | 17:16
Onzin van dat omkiepen.
 
Mijn ochtend begint met twee bakken zwarte koffie, half uurtje stevig fietsen naar de uni, en overdag nog een paar bakjes zwarte pleur en voor de rest alleen water. Rond 17:00 weer een half uurtje stevig trappen naar huis, waarna ik (om de dag) ongeveer een uurtje stevig krachttraining doe. Dit alles terwijl ik al 16-18u nog geen calorie binnen heb gekregen - nog nooit een gevoel van flauwvallen gehad of dat ik minder kracht kan leveren dan mensen die vantevoren wel gegeten hebben.
 
Je hebt geen idee hoe bevrijdend het is als je je niet continu druk hoeft te maken om te eten, want je lichaam kan het makkelijk aan.
 
Als er iets is wat vrijwel elke dieet-malloot vergeet, is het wel de tijdfactor. Als je om de 3 uur (of, nog erger, binnen een korter tijdsbestek) wat eet, heeft je lichaam vrijwel nooit de tijd om vet te verbranden, simpelweg omdat er nog voedingsstoffen door je bloed circuleren. De geinformeerde reaguurder zal vast bekend zijn met het fenomeen 'intermittent fasting' en de shitload aan varianten. Een aparte tegel hierover was wellicht handig, maar wou toch even toeteren dat dat omkiepen omzin is. Dat komt hoogstens omdat je gewend bent om continu iets binnen te krijgen. My 2 calories...

pruimzuur | 02-11-14 | 17:53

Nu ook op Geenstijl: betutteling

Bytemaster | 02-11-14 | 17:53

Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 17:47
Het is toch wel duidelijk dat de overheid de totale controle wil over wat je doet en eet.

Eurotokkie | 02-11-14 | 17:51

Wat ook goed voor je gewicht is, om plotsklaps door ziekte thuis te komen te zitten met de nodige medicatie waaronder morfine en andere zooi welke allemaal niet bevorderlijk zijn om een adonislichaam te behouden. Kan je nog zo weinig eten maar als je niet meer aan echt bewegen toe komt en niet meer kan sporten dan sluipen de kilootjes er aan. Ondanks redelijk gezond eten en geen suikers of zoweinig mogelijk suikers naar binnen werken. Maar het betere geraniumgluurwerk is echt geen vervanging voor lichaamsbeweging helaas.

Bazooka Joe | 02-11-14 | 17:50

Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 17:47
Hulde voor dit commentaar. Kunnen ze u niet aannemen en Quid eruit bonjouren?

Sprezza | 02-11-14 | 17:49

Ik wil maar weer eens aandacht vragen voor de "war on bemoeizucht".
.
Mensen hebben recht op vrijheid. Vrije keuze over hoe zij hun leven inrichten, leven. Het recht om te beschikken naar eigen inzicht. Dat recht is voor ieder van ons. Kiezen wat je eet, drinkt, hoe je je vrije tijd besteedt, de aankleding van uw domicilie. Bemoeien met andermans dieet is in dit kader zieker dan ziek. U heeft simpelweg niets te maken met die keuze.
.
Maar ik wil vandaag toch nog een stapje dieper kijken in de zieke geesten die zo ver in iemands priveleven willen binnendringen, die niet kunnen accepteren dat andere mensen andere keuzes maken. Daarom dus vragen.
.
Zijn deze bemoeials zo perfect dat alleen zij weten hoe het leven geleefd dient te worden? Leven zij zelf dat perfecte leven? Kunnen zij bronnen aanvoeren die staven dat de perfecte levenswijze die zij leven dat inderdaad is?
.
Neem nu zo'n Johnny Quid. Weet perfect hoe anderen moeten eten. Foto's gezien, en m'neer is inderdaad niet dik. Maar is niet dik hetzelfde als gezond? Is niet dik hetzelfde als fit? Is niet dik hetzelfde als krachtig, energiek, sterk? Zo beziend lijkt hij toch wat verder van perfectie af te staan. Flink blazen en je kunt het ventje 10 meter verderop oprapen.
.
Maar het mooie is dat het allemaal mag. Wellicht dat bemoeials even een momentje de snater kunnen dichthouden en even hun eigen leven evalueren? Me dunkt dat de weg naar perfectie nog een lange is. Daarna hebben we het nog eens over andermans leven, maar dat zal niet in deze levenstijd gebeuren.
.
Stop de bemoeials!

Parel van het Zuiden | 02-11-14 | 17:47

De hersenloze | 02-11-14 | 17:43
Denk je nu echt dat je alleen dik wordt van teveel eten.

Eurotokkie | 02-11-14 | 17:45

Er bestaat geen obesitas. Er zijn wel moddervette mensen die veel te veel eten...

De hersenloze | 02-11-14 | 17:43

Je kunt trouwens de hersenen niet in de maling nemen met kunstmatige suikers die heeft dit meteen door ,
we zijn dus aangewezen op echte suikers.

Eurotokkie | 02-11-14 | 17:43

@DaZe | 02-11-14 | 16:56

Het is vrij gemakkelijk, je moet alleen leren koken en verder niets meer kopen dat NIET van de versafdelingen van de supermarkt komt.

Zelf kom ik bijna nooit meer in de supermarkt en haal ik overigens alles bij de boer die 2 straten verderop zijn eigen spullen verkoopt.
Is goedkoper, verser en verdomme nog dichterbij dan de supermarkt ook!

Rest In Privacy | 02-11-14 | 17:42

@necrosis | 02-11-14 | 17:30
Ik heb het over 15 kilogram geachte necrosis, niet over 15 centimeter. Waar je je overigens echt niet voor hoeft te schamen hoor. Ze bestaan er nog kleiner. Bovendien, het gaat er niet om hoe lang ie is, het gaat er om wat je ermee doet. Wordt wel eens gezegd.

VanBukkem | 02-11-14 | 17:39

Voor Nederland is denk ik het suikerklontje mooi, tastbaar vergelijkingsmateriaal. Iedereen kent het suikerklontje. Ik heb zojuist even gechecked, een standaard, dus medium sized suikerklontje weegt 4,5 gram. Om het rekenen wat gemakkelijker te maken hangen we er een gewicht aan van 5 gram. Helpen we de fabrikant ook nog een beetje.
Kijk nu voor de gein eens hoeveel suiker is zo'n beetje alle (prefab) etenswaren zit.
Meestal worden waardes weergegeven als "per 100 gram" of "per 100 ml". Reken maar eens uit hoeveel de totalen zijn.
Voorbeeld: Spa&Fruit Bosvruchten, pak van 1,5 liter. Per 250 ml. zit hier 22 gram suiker in. Dat is dus 132 gram per heel pak. Hier zitten dus een whooping 26,4 klontjes suiker in !!

Mesjoggah | 02-11-14 | 17:35

Het probleem zit hem niet zo zeer in de suiker. Je lichaam maakt je wel duidelijk waneer je genoeg binnen hebt. Je trekt het simpel weg niet meer. Voor vet gaat het zelfde op. Suiker en vet zijn natuurlijke producten en kan je lichaam prima plaatsen. Het is pas wanneer je deze producten samen consumeert dat je lichaam in de war raakt. Voedselproducenten stoppen vet en suiker bewust samen omdat je lichaam dan niet weet wanneer te stoppen. Meer vreten is meer omzet.
Het probleem zit hem in de lobbyisten die dit soort praktijken verkopen. Deze lobbyisten zitten op schoot bij kamerleden. Om een voorbeeld te geven; De moeder van Asscher is lobbyist voor de tabak. Zal Lodewijk ooit tegen de tabaksindustrie stemmen? Het zou mij verbazen...
Dat er zo gekloot word met voedsel is volledig aan de politici te wijten. Ook deze moeten opgeknoopt worden (mijn persoonlijke mening). Kan je het de mensen verwijten dat ze moddertje vet worden? Nee... Net als je eerste generatie rokers niet kan verwijten dat ze longkanker kregen door het roken. In mijn optiek is het de taak van de overheid om de mensen te beschermen tegen dit soort praktijken. Maar in plaats daarvan liggen de politici liever in bed met de grote bedrijven dan dat ze er een vuist tegen maken.
En daar komt de taak van de journalist om de hoek kijken. Een journalist moet onderzoeken of Lodewijk Asscher blindelings voor de tabaksindustrie stemt. Een journalist moet onderzoeken of Geert Wilders wel zijn eigen agenda naleeft of die van zijn zionistische financiers, ect...
Ergo; Als GeenStijl daadwerkelijk obesitas wil aanpakken dan moet GeenStijl zich richten op de gene die de vetzucht mogelijk maken. De vraag is dus of GeenStijl nog een platform gaat zijn voor reclame van bv RedBull of Nutella.

deEik | 02-11-14 | 17:33

Alles met mate en wat meer bewegen, klaar.

Dibe | 02-11-14 | 17:31

Daarom Stevia gaan gebruiken. Is een klein beetje wennen maar veel beter dan andere suikervervangers al Glucose-fructosestroop(HFCS), Sacharine(E954), suchralose(E955) of Aspertaam(E951), eigenlijk alle E nummers in de E950-E969 serie. Veel van deze stoffen zijn goedgekeurd na stevig lobbywerk.
Stevia is goedgekeurd ondanks stevig tegenwerk (van diezelfde lobyisten.
Dit is tevens een reden waarom de EU VERROT is.

watergeus | 02-11-14 | 17:31

moderne frisdranken bestaan vooral uit caffeine en suiker. daar leven de kinderen op. en ondertussen vragen we ons af waarom ijner toch zoveel hyperactieve kinderen z

zeeman73 | 02-11-14 | 17:31

@VanBukkem | 02-11-14 | 17:26
Je bent in de war met een ander lichaamsdeel.
*gnehehe*

necrosis | 02-11-14 | 17:30

Tja, als je dan toch wat zoetigheid nodig hebt, ga wat rijp en zoet fruit vinden ergens. Zoals bij de makro hebben ze gewoon heerlijke mierzoete druifjes (het normale formaat lijkt mij) in plaats van die opgepompte waterige dingen bij de super. Ook goede aardbeien. Bij de a.h hebben ze kleine zoete biologische appeltjes in plaats van die knoerdharde gigantische waterbommen. En anders is het bij een goede groenteboer altijd feest, van zoete kersen tot heerlijke meloen. Toch kon ik het laatst niet laten wat van dat sinterklaas snoepgoed te smikkelen..
Ingredienten : suiker, suiker, nog meer suiker, glucose-fructosestroop, nog veel meer suiker, glucosestroop, varkensgelatine, dextrose, aroma's (wat dan?), glansmiddel, extracten, kleurstof (e120 e131).

Je gaat je soms toch afvragen waar de fuck de westerse mens mee bezig is. In azie vreten ze een mango, wat vis, sla en gefrituurde kip, wij worden volgepropt met zout en suiker.

de grote Anti | 02-11-14 | 17:29

@necrosis | 02-11-14 | 17:18
Volgens mij heeft u helemaal geen zware botten.
Volgens mij heeft u gewoon een lever van 15 kilogram.
:)

VanBukkem | 02-11-14 | 17:26

Mensen met obesitas zijn vaak van nature lamme bankhangers die ook al geen trek in werken hebben en liever elke maand de uitkering op de rekening gestort willen zien. Met als gevolg ook nog eens veel hogere ziektekosten en aanspraak op hulp

sinar2 | 02-11-14 | 17:22

Vannacht tot een uur of drie aan het kaarten geweest en heb nu genoeg gegeten en gedronken voor komende week. Maar die honger ook altijd...

eerstneukendanpraten | 02-11-14 | 17:20

@Kaas de Vies | 02-11-14 | 16:36
Weet je zeker dat dat door die suiker komt Kaas? Ik loop namelijk altijd aan iedereen te vertellen dat 'die Kaas de Vies hoogstwaarschijnlijk gewoon zwaar aan de dope zit.' Maar dat is dus niet waar?

VanBukkem | 02-11-14 | 17:19

luto333 | 02-11-14 | 17:09

Alles wat je boven je dagelijkse behoefte eet kan omgezet worden in vet, dat is niet enkel aan suikers voorbehouden. Wel zijn er aanwijzingen dat je bij een hogere eiwitconsumptie ook sneller verzadigd raakt, en dus minder kans hebt om te 'overeten'.
Voorts is lidmaatschap van een sportschool/het beoefenen van sport geen enkele garantie tot gewichtsverlies; zolang je niet genoeg verbrandt om onder de de dagelijkse energiebehoefte uit te komen val je niet af.
Tot slot ben je paranoïde met je Illuminatie, doch weet ik niet zeker of je het serieus bedoelde.

Sprezza | 02-11-14 | 17:19

Ik ben niet dik, ik heb zware botten.....

necrosis | 02-11-14 | 17:18

Als je gezond bent kan je eten en drinken wat je wil zonder een vet zwijn te worden. En probeer maar eens een fysieke inspanning te leveren zonder veel suiker, dan val je om.
Mensen die zichzelf niet in de hand hebben worden dik en ziek.
Tip: elke dag een salade bij het diner, lekker en gezond.

AbleArcher13 | 02-11-14 | 17:16

Zyklon B ruikt naar amandelen, dus zo heel gek is die gedachte niet Quid.

Willianus Wortelus | 02-11-14 | 17:13

En toch vind ik de strekking van dit topic wel een beetje betuttelend.
Als onze overheid met deze campagne tegen -vraatzucht- obesitas was gekomen dan riepen we hier nu om het hardst van 'Waar bemoeien ze zich mee, die tyfuslijers!? Als ik mezelf letterlijk klem wil vreten dan moet ik dat zelf weten!"

VanBukkem | 02-11-14 | 17:13

Gewoon zelf je eten bereiden uit verse ingredienten, of anders versingevroren. Suiker en snoep is gewenning, gewoon een paar weken niet meer gebruiken en je mist het ook helemaal niet meer

rode peper | 02-11-14 | 17:12

Afvallen is gewoon een kwestie van minder calorieën innemen dan je verbruikt, daarbij maakt het niets uit of de calorieën uit proteïne, vetten, koolhydraten of alcohol worden gewonnen. Ongezond eten is geen condicio sine qua non voor overgewicht.

Dit geneuzel over gezondheid in een tijd waarin we gezonder zijn dan ooit begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Slecht voor de geestelijke gezondheid.

Sprezza | 02-11-14 | 17:09

Mijn gisteren zelf gemaakte exclusieve tomatensoep was net iets te pittig. Een drietal lepeltjes basterdsuiker loste het probleem op.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 17:09

Teveel aan suiker wordt omgezet in vet. En daar word je dik van en daar kun je ook ziektes van krijgen en dat kost veel geld. Daardoor gaat ook mijn premie van het ziekenfonds omhoog. Ook al leef ik nog zo gezond. Dan word ik gestraft omdat andere mensen ongezond leven. Ik zou zeggen kom met die luie reet achter je pc of afstandbediening vandaan en wordt lid van een sportschool. Kost maar 10 euro. Alleen maar voordelen. Je wordt er slank van, je krijgt er energie van en je zit lekkerder in je vel.
En we hebben mensen nodig die slank zijn om straks te vechten tegen IS. Mensen met obees daar kunnen we verder niets mee. Oke de vijand is meer kogels kwijt om ze dood te schieten, maar verder geen win-win situatie.

Ik ben benieuwd wanneer Sjonnie topic maakt over alcoholisten, psychoten, neuroten, narcisten en andere randdebielen want ze kosten veel geld. En de samenleving verloederd. Je zou haast smeken of de driehoekenclub van de Illimunati sneller haar werkt doet, want opgeruimd staat netjes.

luto333 | 02-11-14 | 17:09

Sinds ik van light producten ben afgestapt voel ik mij beter, heb meer energie en ben zelfs wat afgevallen.

Tot zover de light producten voor mij.

IgNOraNcE | 02-11-14 | 16:58

Suiker is bijna niet meer te ontlopen. Het zit tegenwoordig werkelijk overal in.

DaZe | 02-11-14 | 16:56

die zelfingenomen Vincent zou je ook preventief kunnen ruimen. als je nou zelf nog om aan te gluren was geweest maar mijn God wat een lelijke vleespet is dat zeg, en aan die grafzerken in zijn smoel kun je al zien dat de putlucht uit die ruif niet te harden is. en dat zegt dan oink oink tegen een vrouw met een buik.
hoe zielig ben je dan eigenlijk?
maar dat verhaal over suiker klopt wel, niks nieuws, ik ban het al jaren zoveel mogelijk uit mijn eten. eet alleen dingen die je grootouders ook zouden herkennen in de supermarkt en je bent al een heel eind..... alleen dat wijntje af en toe is mijn zonde op eet/drink gebied.

irma zonderboezem | 02-11-14 | 16:55

Stop twee weken met eten en drinken van suikerrijke producten als cola, snoep, koekjes en zetmeelrijke producten als chips. Maar ook bewerkte nootjes, vruchten, krenten/rozijnen. Bewerkt en volgestopt met suiker.

Geloof me na die twee weken heb je geen trek meer naar die producten en besef je hoe verslavend die rotzooi is.

Suiker kleeft trouwens ook in je bloed. Eet eiwitten, onverzadigde vetten en langzame koolhydraten. Je voelt je fitter.

Meeroever | 02-11-14 | 16:55

Zo waar. De voorbeelden van dikke familieleden, vrindjes, kennissen, iedereen eheft ze wel. En vaak dezelfde reden; ik snap het ook niet ik eet zo weinig! Het gaat er ook niet om hoevéél je eet, maar wát je eet. En de ergste tegenstanders zijn de ex rokers. Of eters. In 2009 tikte ik de 95 kilo aan en nu tel ik 71 van die kilo's. Gewoon minder eten, beter eten (tip voor de volgende campagne: fabrieksbrood, wát een rommel) en zo min mogelijk suiker. Suiker is lekker maar doseer die troep net als alcohol (wat trouwens in suikers wordt omgezet na consumptie)

Beaulefermier | 02-11-14 | 16:46

Ga toch weg met deze onzin. Afvallen is een kwestie van meer calorieën verbranden dan je tot je neemt en een gezond gewicht behouden is een kwestie van ongeveer evenveel tot je nemen als je verbrand. Dat is een simpele vergelijking die je een kind uit groep 3 kunt leren.

Natuurlijk is het dom om elke dag een berg zoetstoffen naar binnen te werken ter grote van een pak suiker maar dat is gezond verstand. Iemand die dat niet heeft is het zelf schuld dat 'ie dik word en van binnen dichtslibt en mag derhalve zelf voor de kosten opdraaien. Moet je eens opletten hoe snel mensen gemotiveerd zijn om af te vallen als het dik zijn (dus niet "ongezond eten" duurder maken) ze in de portemonnee raakt.

We zijn hier als maatschappij al 20 jaar mee bezig en nog worden mensen zo dik als een varken. Die paar topics hier op GS gaan daar écht geen verandering in brengen.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 16:44

Het beroerdste is: het zit in mayo, ketchup, blikken soep, knakworst, ham, salami, slavinken enzovoort enzovoort. O en pas op met low fat. Vaak compenseren ze dan de smaak met een toef suiker.

Geert Linkers | 02-11-14 | 16:43

ah en bonen, veel bonen.

No Mames | 02-11-14 | 16:39

-weggejorist-

langzullenweleven | 02-11-14 | 16:39

Niks mis met suiker. Het is lekker en geeft je energie. Luisteren naar wat Quid zegt, dat is pas slecht voor je.

Boyo | 02-11-14 | 16:38

Duimregel: ipv melk gefermenteerde melk (yoghurt, koewark, etc), ipv soja gefermenteerde soja (tempeh)en ipv suiker gefermenteerde suiker (alcohol).

o)+ | 02-11-14 | 16:38

Klopt helemaal, ik ben ook gestopt met suikers.
Geen snoep, niet in koffie of thee, behalve nog in fruit, en die in de Whisky.
Totaal voorkomen is onmogelijk maar zo weinig mogelijk.

bakoenin | 02-11-14 | 16:38

Wel en vodka om de calorieën te dimmen waar het bier betreft.

No Mames | 02-11-14 | 16:38

Is het straks gebundeld te verkrijgen.Liefst voor de komst van de goednietheiligman.

van stampij | 02-11-14 | 16:37

Die psychiatrische patiënt uit het tweede filmpje kan beter een goede tandarts opzoeken i.p.v. volslanke dames op een pre puberale wijze te beledigen.

Prof. Pim Pam Pet | 02-11-14 | 16:37

Ik vreet nagenoeg enkel vlees, vis, eieren, tortillas, salsa en bier. Fuck al het andere.

No Mames | 02-11-14 | 16:37

Obesitas heeft niets maar dan ook niks met voedsel te maken.

Mokum Kosher | 02-11-14 | 16:36

Zonder suiker had ik 99% minder FiPo's gehad. Is dat wat we willen?

Kaas de Vies | 02-11-14 | 16:36

Lekker bezig Quid. Tell em.

OpperGek | 02-11-14 | 16:34

Suiker is het grootste gif dat er is. Daarom eten moslims het bij hun suikerfeesten.

reageerbuis | 02-11-14 | 16:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen