Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Cold Fusion via E-Cat wellicht toch mogelijk

oie_Oi26Kr4u1VMD.gifOnbeperkte duurzame energie waar nauwelijks brandstof voor nodig is. Geen afvalstoffen. Een kernreactie zonder radioactieve straling. Als je een flesje Spa Blauw vult met de brandstof, kun je daar je auto de rest van je leven op laten rijden. Te mooi om waar te zijn? Niet volgens Andrea Rossi, die met de E-Cat (Energy Catalyzer) er in is geslaagd om een proces van cold fusion te laten plaatsvinden, wat voldoet aan al bovenstaande eisen. Althans, naar eigen zeggen. En daar wordt hij al jaren voor uitgelachen door de wetenschappelijke gemeenschap. Cold fusion zou namelijk betekenen dat al onze energie- en milieuproblemen zijn opgelost en we dus het tijdperk van de Energie Revolutie in gaan. Dus is het niet waar. Diverse kritische blogs schoten al gaten in onderzoek naar de cold fusion van Rossi, zoals deze uit 2013, maar onlangs is er weer een voorzichtig wetenschappelijk rapport (PDF) verschenen waaruit toch wel doorsijpelt dat Andrea Rossi wellicht iets heel revolutionairs heeft uitgevonden met zijn E-Cat. In ieder geval iets mysterieus, qua waanzinnige energie-opwekking. Ach, zo moet u maar denken, Copernicus werd ook uitgelachen om zijn stellingen toentertijd. Wie weet heeft Andrea Rossi de planeet gered. Of dat zo is, gaan we de komende jaren vanzelf meemaken. Feit blijft dat we ons geen zorgen hoeven te maken over milieu of fossiele brandstoffen, uiteindelijk komt er een technologische revolutie die de mensheid weer verder helpt. Of dat de cold fusion is van Rossi, weten we niet. Misschien verschaft de Zweedse docu hier beneden nog iets. Maar goed, de mensheid kennende komen we vanzelf wel met iets. Alles komt goed.

Reaguursels

Inloggen

@Argyronauta | 14-10-14 | 21:04

"Die Rossi is gewoon een charlatan"

Dat weet je niet. Hij kan ook gewoon *ongelooflijk* onbekwaam zijn.

Xixulon Gralgrathor | 15-10-14 | 23:03

Wie herinnert zich niet het verhaal van Jan Sloot met zijn compressiemethode waarmee je complete films op een paar kilobyte geheugen zou kunnen opslaan? Eenvoudig aan te tonen dat zoiets volstrekt onmogelijk is, maar niettemin geloofden er heel wat mensen in, zoals Roel Pieper, die helemaal ondersteboven was van een zogenaamde demonstratie van Sloots systeem en er heilig van overtuigd was dat dit een geniale uitvinding was. Hoe onnozel kunnen sommige mensen toch zijn.

Argyronauta | 14-10-14 | 21:26

Je kunt wel merken dat Annabel niet mee bij GS is, die zou wel even korte metten met dit onzinverhaal gemaakt hebben. Die Rossi is gewoon een charlatan. Iemand die een beetje thuis is in de skeptische literatuur herkent direct het patroon: iemand zonder echte kennis van de fysica beweert een wereldschokkende uitvinding gedaan te hebben en demonstreert dit met een zogenaamde proefopstelling, die lijkt te werken, maar waarbij altijd het essentiële onderdeel geheim wordt gehouden.

Er worden mooie verhalen verteld van geïnteresseerde investeerders waardoor de uitvinding op grote schaal kan worden toegepast. Merkwaardig genoeg hoor je echter later nooit meer iets van die werkende toepassing. Niet echt een verrassing echter voor degenen die weten hoe vaak zulke grappen worden uitgehaald.

Argyronauta | 14-10-14 | 21:04

Dat de mensheid planeten gaat reizen is een feit. In de laatste 300 jaar is de mensheid technologisch geevolueerd naar waar we nu staan. De mensheid groeit alleen maar en zal zijn leefomgeving vergroten. Dingen die je nu niet gelooft gaan gebeuren. 200 jaar geleden zouden ze je ook uitlachen als je zei dat er tv's, computers en smart telefoons in de toekomst zouden zijn. De evolutie van de mensheid gaat nog steeds in een sneltreinvaart. Geen oliemaatschappij die dat tegenhoud. Het is allemaal een kwestie van tijd. Ondertussen gebeuren er op duizenden fronten dagelijk nieuwe uitvindingen waar 99,99% van de aarde niets van weet. De technologische vooruitgang van de mens is wonderbaarlijk.

Snelheidsduivel | 14-10-14 | 11:40

Dat wordt een extra hoge waterbelasting.

meneer Q | 14-10-14 | 11:27

Als we Wikipedia mogen geloven dan zit er toch wel een (afval) luchtje aan de beweringen van deze meneer, hij heeft een aardige geschiedenis van mislukte uitvindingen.

mennie | 14-10-14 | 11:24

Ik ben sceptisch maar laat me niet leiden door zijn verleden. Ik ben vooral sceptisch omdat hij het anderen niet laat reproduceren. Dat is de kern van de wetenschap, het moet reproduceerbaar zijn. We moeten weten hoe het in elkaar gestoken is, en welke processen erin plaats vinden.
*
Dat inzicht krijgen we niet. Ik vind de theorie mooi, en ik hoop dat hij klopt maar dan zal hij het moeten delen met de TU's van deze wereld ter validering.
*
Dit soort ontwikkelingen zouden wel een grote stap voorwaarts kunnen zijn.
*
CO2 reductie is een van de speerpunten waar we als mensheid aan mogen werken, willen we de aarde niet helemaal naar klote helpen voordat we de mogelijkheid hebben om een 2e planeet te koloniseren. Als de mensheid niet voor het einde van de levenscyclus van de zon is uitgestorven dan moeten we zelfs de mogelijkheid hebben om hier een flink eind vandaan te kunnen raken.
*
Dat gezegd hebbende, korte termijn overleven is afhankelijk van de wijze waarop we energie produceren, gebruiken en het afbouwen van uitstoot van broeikasgassen, CFK's enz. De wereld om ons heen kan het letterlijk allemaal niet meer aan : Verzuring van de Oceanen is nog wel een van de meest zorgwekkende ontwikkelingen.
*
Werkt dit ding van die gekke Italiaan en gaat hij het (zodra ie het gepatenteerd heeft) delen met de rest van de wereld?

Albigensian | 14-10-14 | 11:20

Andere wetenschappers mogen de kern van het systeem (de catalysator) niet reproduceren of inzien. Er kan op de e-cat dus nooit een volledige review gedaan worden. Dit om de `investeerders´ te beschermen.
.
En dit is dus waar mijn bullshit alarm afgaat. Als Rossi een unieke vonst heeft gedaan dan is daar behoorlijk simpel een octrooi op te krijgen: het bestaat immers nog helemaal niet.
.
Maar ipv dit te doen is niet helemaal bekend hoe het `precies werkt` maar het werkt al wel, zie de testresultaten. Die dus niet 100% te verifiëren zijn omdat het systeem dat ook niet is.
.
En voor de mensen die niet snappen wat `wetenschappers´ er aan hebben om resultaten te `faken´ of mooier te maken, dan snap je weinig van de de connectie tussen wetenschap, vooruitgang, investeringen en de techmarkt: Er worden aan de lopende band BEWUST testresultaten in ieder geval mooier gemaakt om investeringen door te laten lopen waar ze anders al waren geslonken. Dit is overigens iets wat met name in de VS en china veel gebeurd. In de VS zijn ze ook het meest kritisch op Rossi en niet zonder reden: juist in de VS tellen onderzoeken pas mee na grondige peer-reviews op publicaties in vooraanstaande journals, JUIST vanwege die grijze gebieden.

nenny | 14-10-14 | 11:03

voor een paar miljoen verzin ik ook wel een free energy machine. Iets mat latex zak om je kont en een methaangasverbrandinsmotor om precies te zijn...

Zuma | 14-10-14 | 10:30

Het is in ieder geval een man die de grenzen opzoekt. Je kan je ook afvragen wat hij eraan heeft om zijn resultaten te faken. Uiteindelijk komt dat dan toch uit, en dat weet hij ook. Ik denk dus dat zijn apparaatje werkt, en nu is het dus zaak om uit te zoeken waarom en hoe.

Jezes | 14-10-14 | 00:31

Laat eerst een onafhankelijk lab het maar nabouwen en dezelfde resultaten krijgen. Dan kan je pas gaan praten.

keEschkkKachel | 14-10-14 | 00:20

Als ie ballen heeft slingert ie de plannen op internet en word z'n gelijk vanzelf bewezen. Tot die tijd roep ik dat het een aandachtshoer is.

Rest In Privacy | 13-10-14 | 22:38

Tja. Zwaartekracht kun je opheffen met een ring met behoorlijk wat massa die keihard om z'n as draait. Stroom kun je opwekken door gebruik te maken van het natuurlijke potentiaal tussen aardoppervlakte en hogere atmosfeer, hetgeen zorgt voor een continu bombardement van bliksem op deze planeet. #Tesla En een kenniseconomie krijg je door volop te investeren in onderwijs en wetenschap ipv bezuinigingen en drempels.

Paar minuten van die docu gezien, veel gepraat en verder niets. Die claim in 1989 is al lang debunked.

Theoretisch kun je water splitsen en iets doen met H, en met een deel van de vrijgekomen energie opnieuw water splitsen. Theoretisch was dit een prachtige planeet als alle wapens werden neergelegd en we ons enkel nog maar bezighielden met appelbomen, kroppen sla en het houden van kippen. Theoretisch was dit een zinnige reactie.

Stir Glenfarclas II | 13-10-14 | 21:46

@Muxje | 13-10-14 | 21:16
Ik denk dat het gewoon een scam is - voor 'slechts' 11 miljoen doe ik het ook wel hoor. Ben alleen benieuwd of IH dan al een werkend prototype heeft, ik zal eens gaan graven. Ik ga er van uit van niet, want anders zou onderhand toch wel duidelijk zijn geworden dat het om een scam gaat...
.
Terzijde, zag net een filmpje van ene Nederlander Dick Korf, heeft een stichting (lol) 'FreeEnergy4All'. Blijkbaar valt er nog genoeg geld binnen te harken met het bedrijven van pseudo-wetenschap, of het nou 'vrije energie' is of koude fusie of wat dan ook. Je moet alleen het morele besef van een krent hebben, óf gewoon knettergek zijn.

pruimzuur | 13-10-14 | 21:29

Tja, sinds Pons en Fleischmann is de drempel om op koude fusie gebied geloofwaardig te zijn helaas hoger geworden. Maat dat betekent gelukkig niet dat het niet mogelijk is.
Een dergelijk ontdekking zou wat mij betreft alle Nobelprijzen tegelijk mogen winnen.

Chuck the plant | 13-10-14 | 21:26

Ik lees trouwens net dat Industrial Heat de rechten op de E-cat gekocht heeft voor 11 miljoen, niet 100 miljoen. Dus ik moet geloven dat de uitvinder dit ding, waar blijkbaar al werkende prototypes van zijn en volgens hem geïnteresseerde investeerders voor in de rij staan, een ding dat de wereld van vrijwel gratis en schone energie kan voorzien, lock stock and barrel heeft verkocht voor 1 fucking 400e van wat fucking Snapchat op zou moeten brengen? Kom nou toch.

Muxje | 13-10-14 | 21:16

de grote Anti | 13-10-14 | 21:02
Laat ik nu net zo'n waterbesparende douchekop gekocht hebben. Na 30 seconden was ik die armoe zat en heb ik dat plastic gaasje wat voor het bespaar-effect zorgt er uit gepeuterd. Met zo'n regendouche is die van mij nog sneller leeg.

Wedstrijdkrokodil | 13-10-14 | 21:09

Ter info voor de schrijver en mede reaguurders: Radioactieve straling bestaat niet. Ioniserende straling wel... straling kan zelf niet radioactief zijn.

Vicks | 13-10-14 | 21:06

@@Wedstrijdkrokodil | 13-10-14 | 20:26
Oja, ter aanvulling. Ook een speciale douchekop www.totaalcomfort.nl/media/uploads/nl/... Voelt een beetje alsof je in een regenbui bent. Kan het iedereen aanraden.

de grote Anti | 13-10-14 | 21:02

Rossi is een oplichter, dat is overal bekend. Hij hoert nou al jaren met dat ding en al jaren doet hij het 'bijna'. Alleen wanhopige preppers met een lagere school geloven dit soort drek. En Geenstijl, natuurlijk.

uberdude | 13-10-14 | 20:58

@La Bailaora 20:30: Holy crap, heeft 'ie de boel verkocht... Nou, die lui zijn er mooi ingestonken.

Muxje | 13-10-14 | 20:45

@Wedstrijdkrokodil | 13-10-14 | 20:26
Geen idee hoe het ding precies werkt, het is zo'n hypermoderne waar elk jaar een techneut naar komt kijken en een stempel zet ter goedkeuring. Electronische display en alles. Dus ik denk dat wanneer de boiler op raakt er razendsnel weer warm water ingepompt wordt ofzo. Zoals ik zei, ik heb echt geen flauw idee hoe die dingen werken.

de grote Anti | 13-10-14 | 20:43

Er hangt al een eeuwigheid een grote fusiereactor in onze buurt namelijk de zon.
Op eenvoudige en goedkope manieren kunnen we daar onze energie vandaan halen.
We hebben daarnaast nog de wind en de getijden waaruit wij energie kunnen opwekken.

Steve1234 | 13-10-14 | 20:42

We hebben al een kernfusiereactor... los van alle politieke invloed en geen technische problemen. Deze reactor heet " zon".

Brimstich | 13-10-14 | 20:37

@deEik 19:41: Er is een hele hoop mis met dat onderzoek, dat geven zelfs believers toe. De onafhankelijkheid van de onderzoekers is in twijfel getrokken, en de meetmethoden zijn op z'n minst raar te noemen.

Muxje | 13-10-14 | 20:30

@pruimzuur | 13-10-14 | 20:19
kan allemaal, maar aangezien er dus meer zijn die zeggen dat er wat is, oa. MIT en Nasa, zou ik voor geen van beide kanten m'n hand in het vuur willen steken. Het kan een scam zijn, het kan ook waar zijn. Laten we wel wezen, als het een scam is, is het een knappe scam, hij heeft van die investeerders van Industrial Heat al heel wat geld gekregen.

La Bailaora | 13-10-14 | 20:30

de grote Anti | 13-10-14 | 20:09
Je hebt een boiler? En je zit twee uur lang onder de douche? Dat moet wel een hele grote boiler zijn die je daar hebt. Na tien minuten ben ik minstens 80 liter verder. En dat is geen kletterdouche.

Wedstrijdkrokodil | 13-10-14 | 20:26

@La Bailaora | 13-10-14 | 19:49
Daar was ik naar opzoek .. bedankt :)

SyntaxError | 13-10-14 | 20:22

deEik | 13-10-14 | 19:43

Mooi spul. Mooie theorieën. Werkte niet. Maar briljante man verder.

De Koreaanse Slet | 13-10-14 | 20:21

@La Bailaora | 13-10-14 | 19:58
m.b.t. 'het niet prijsgeven', er wordt dan wel aangenomen dát er iets is. Totdat hij een build-your-own setje te koop aanbiedt o.i.d. waardoor men kan kijken hoe het zou moeten werken en of het daadwerkelijk standalone meer energie kan produceren dan dat het opneemt. Een beste man uit het filmpje reproduceert een soortgelijk fenomeen in zijn keuken. Tot die tijd lijkt het me een non-discussie.
.
Het hele zaakje lijkt mij ook meer een gewiekst plan om investerende energiebedrijven te naaien, al geinteresseerden genoeg blijkbaar.

pruimzuur | 13-10-14 | 20:19

Na nadenken en heroverwegen schaam ik me voor al mn negatieve posts alhier. Ik ontdekte nl net een koude fusie in de string van mn vriendin.

RoBD=Skullfucker | 13-10-14 | 20:18

Hmm ik las laatst iets dat een hete douche van 20 minuten iets van 40 eurocent kost (water+boiler kosten).
Sinds ik zo'n leuk zacht stoeltje heb en waterdichte douche-radio zit ik soms twee uur lang onder de douche. Heerlijk. Glas rode wijn en druiven erbij. Krantje lezen die je heel snel moet lezen voordat het inkt over je heenloopt. Ja ik ben erg milieubewust. Maar ojezus, dat kost dan wel 2.40 per douchebeurt. Kom maar op met die alternatieve energie want dat kan ik echt niet betalen.

de grote Anti | 13-10-14 | 20:09

Eerst heeft Rossi in Italië de boel opgelicht met nepwetenschap. Daar heeft hij 4 jaar gevangenisstraf voor gehad.

Vervolgens probeerde hij hetzelfde in Amerika. Hij beweerde stroom te kunnen opwekken uit overtollige warmte. De 20 (volhouder!) apparaten die hij instuurde ter beoordeling werkten niet.

Daarna kwam hij met koude kernfusie. Verbaast het nog iemand dat men ook in dit derde geval van een koude kernfusie, herstel kermis, thuiskwam?
en.wikipedia.org/wiki/Andrea_Rossi_(en...)

Lewis Lewinsky | 13-10-14 | 20:07

@pruimzuur | 13-10-14 | 19:53
goeie reactie. Afwachten maar, want er is dus wel degelijk een belangrijke reden om het niet prijs te geven. Mocht het waar zijn en ze hebben geen patent, dan spreken we over miljarden, triljarden zelfs, in mogelijke verliezen bij het prijsgeven van het 'geheim'. Maar het kan ook zomaar niet kloppen, en in dat geval zijn er heel wat mensen heel arm aan het worden daar bij Industrial Heat.

En idd., de wet van behoud van energie hoeft niet op te gaan, alleen al omdat er geclaimd wordt dat er (onbekend) kernenergie optreedt. Materie is niet voor niets opgeslagen energie, dat blijkt al uit E=mc2. Er moet dus een manier zijn die energie vrij te maken. Met kernsplijting doen we dat al, en met hete kernfusie kan het ook. Dit is misschien een vorm die we nog niet kennen.

La Bailaora | 13-10-14 | 19:58

Cold fusion lukt hier thuis ook al aardig. De fusie met vrouwlief heeft dochterlief opgeleverd.
En als mijn schoonmoeder binnenkomt daalt het humeur en de sfeer tot vér onder het nulpunt..

Wijze uit het Oosten | 13-10-14 | 19:54

Gewoon een lamp op een zonnecel aansluiten...
Eeuwig licht

Piet_Snot | 13-10-14 | 19:53

Voor de reaguurders die thermodynamica erbij betrekken: het argument van 'ja maar de wet van behoud van energie' (1e hoofdwet: de interne energie van een geïsoleerd systeem is constant) gaat hier niet helemaal op. Ten eerste aangezien het geen geïsoleerd systeem betreft, en ten tweede dat kern- en fusiereacties deze wet niet overtreden. Laat staan wat hij nog meer voor Copperfield-trucs uithaalt onder de folie en elders.
.
Dat neemt niet weg dat zijn claim zowel niet verifieerbaar als falsificeerbaar is door derden, en dus gewoon niet mainstream geaccepteerd is. Hitchens' Razor: "Alles wat zonder bewijs gestaafd kan worden, kan ook zonder bewijs weerlegd worden".
.
Was er trouwens niet ook een Nederlander die met één of ander perpetuum mobile-achtigietsdinges bezig was wat werkend leek te zijn? Een of andere spoel ofzo... Dat zou onderhand bekend óf uiteraard compleet gedebunked moeten zijn. *zoeken gaat*

pruimzuur | 13-10-14 | 19:53

Geloof er niets van. En anders de methode Jan Sloot voor deze spaghettino.

Shareholder II | 13-10-14 | 19:52

Cold fusion met E-cat. Mijn testopstelling thuis(cat6 kabel in de diepvries) zegt nee.

The_Challenger | 13-10-14 | 19:50

Het is niet meer van Rossi, overigens, maar van Industrial Heat, die 100 miljoen heeft uitgeven voor de rechten op de 'uitvinding':
www.prnewswire.com/news-releases/indus...

La Bailaora | 13-10-14 | 19:49

Iets met Marokkanen en cold fusion..

Antitheïst | 13-10-14 | 19:49

Een dubbel paspoort is belangenverstrengeling en daardoor een reden om geen publieke functie te mogen bekleden.
Daarbij is een dubbel paspoort discriminatoir ten opzichte van paspoort houders met maar een paspoort vanwege het dubbele stemrecht.

Antitheïst | 13-10-14 | 19:48

@De Koreaanse Slet | 13-10-14 | 19:37

Ooit van Nikola Tesla gehoord?

deEik | 13-10-14 | 19:43

@AbleArcher13 | 13-10-14 | 19:37
Nou ... Els Borst zou het laatste werkende apparaat nog in bezit hebben gehad. Volgens Martin Vrijlam en Micha Zat.

SyntaxError | 13-10-14 | 19:42

Het gerucht gaat dat er nog zo'n 5- tot 6-duizend patenten op de plank liggen die veel verder gaan dan dit.
Maar deze komen pas naar buiten zodra de mensheid er moreel gezien aan toe is.
Tot die tijd worden ze waar mogelijk alleen in elitaire kringen toegepast.
Maar ja, toon het maar eens aan...

Good Meuning | 13-10-14 | 19:39

Wat is iedereen toch negatief, zeg. Ik breng mijn warpcore-reactor voorlopig maar niet op de markt...

Parel van het Zuiden | 13-10-14 | 19:39

Kom op Johhny... please...

Kwijldraad | 13-10-14 | 19:39

E-cat? Ik dacht even dat het om een elektrische kat ging? Hoe dan ook poezen zijn liev.

Zaadhaan | 13-10-14 | 19:38

Als de man serieus iets ontdekt had dan zouden de energiebedrijven erop gesprongen zijn desnoods met een paar miljoen verlies want oplichter. Boeien. Peanuts. Dus nee. Het patent op gratis energie is honderden miljarden waard. Gratis voor de leverancier en goedkoop voor jou. Wie het kan doet het.

De Koreaanse Slet | 13-10-14 | 19:37

@Muxje | 13-10-14 | 19:25
Onmogelijk, de laatste drie prototypes zijn na 9-11 verdwenen, dat weet iedereen.

AbleArcher13 | 13-10-14 | 19:37

Hier hebben julie een verzameling van allemaal op feiten gebaseerde Nederlandse sites gemaakt van aluminium.
hoezithetnuecht.nl/nieuws

lady blabla | 13-10-14 | 19:36

@deEik 19:29: "De experimenten van F. en P. zijn dan ook buiten onderzoeksinstellingen vele malen met succes herhaald, maar wee degene die dat openlijk kenbaar maakte." Give me a break. De experimenten zijn veelvuldig herhaald, binnen en buiten onderzoeksinstellingen, met nul resultaat. Er is geen enkel gecontroleerd geval van succes bekend, en ook geen gevallen van amateur-wetenschappers die het zwijgen opgelegd zijn. Als het zou werken, dan zou dat al lang openbaar zijn geworden.

Mijn bod staat: €500 aan drank (of cash) als het apparaat van Rossi binnen 5 jaar door serieuze wetenschappers werkend wordt verklaard, of als hij (zoals hij al zo lang belooft) een apparaat bij een klant neerzet dat zonder ingrijpen langdurig een significante hoeveelheid stroom levert (zodat een gewone chemische reactie kan worden uitgesloten).

Muxje | 13-10-14 | 19:35

@De Stas | 13-10-14 | 19:25
Niks aan de hand, was de kabelboer. Ik ga jullie binnenkort lastig vallen met 500 mb glasvezel, moest alleen nog ff getapt worden zij hij. Technische term ofzoiets.

AbleArcher13 | 13-10-14 | 19:34

@Piet Snot.
Dank! Gelijk mn aandelen Ahold omgezet in die van e-cat!

RoBD=Skullfucker | 13-10-14 | 19:33

Er beginnen ook andere alternatieven te komen met websites die claimen al funding te krijgen:
etiam.fi/

La Bailaora | 13-10-14 | 19:31

@Muxje | 13-10-14 | 19:25

Laatste waarschuwing. U schurkt te dicht tegen de waarheid. Als u doorgaat zijn we genoodzaakt u te illumineren, eh elimineren...

Parel van het Zuiden | 13-10-14 | 19:31

De collega's van GeenStijl schreven er vandaag ook al over. Het artikel gaat iets dieper op de materie in. Een aanrader voor mensen die direct roepen dat het een HOAX !!1! is.
www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/k...

deEik | 13-10-14 | 19:29

@Bailaora
Er zijn ook nogal wat instituten die beweren dat in Roswell een UFO is gecrashed.

RoBD=Skullfucker | 13-10-14 | 19:27

@AbleArcher13 19:20: Dat klopt. Die dingen zijn daarna een tijd in de kelder van het Bilderberghotel gezet, en zouden daarna naar Israël gevlogen worden, maar dat vliegtuig is gecrashed. Geen toeval. Fortuyn wist er meer van, en we weten hoe dat is afgelopen... Er is trouwens nog een heel kleine versie van dat apparaat, die wordt gebruikt om dat bord van Scotland Yard te laten ronddraaien. Dat is driehoekig... pyramide... get it? Ook geen toeval.

Muxje | 13-10-14 | 19:25

AbleArcher13 | 13-10-14 | 19:20
Niet opendoen! Licht uit en ren!

De Stas | 13-10-14 | 19:25

T is niet zo moeilijk kwitt.
Even langs bij de TU delft, opstelling neerzetten, laat de makkers maar meten, Roozendaal uitnodigen om eens kritisch to kijken en we weten het.
Niet? Broodje aap.

Peko1 | 13-10-14 | 19:21

Er is ook een NL site : www.e-cat.co.nl/
Maar alleen al van de opmaak van zo'n website kun je genoeg afleiden..

Piet_Snot | 13-10-14 | 19:20

Na de watersnoodramp van '53 hebben pompen van Philips die werkte op water, hele gebieden leeggepompt, onder zware militaire bewaking. Dat soort apparaten bestaan gewoon, maar als je er iets over zegt wordt je geliquideerd.
Bel gaat, ff opendoen..

AbleArcher13 | 13-10-14 | 19:20

@MisterIk | 13-10-14 | 18:46
Als hij netjes zijn patenten aan shell verkoopt mag hij best blijven leven ...

SyntaxError | 13-10-14 | 19:19

Leuk verhaal toch, nou kom maar op dan met die auto die vanzelf rijdt.

Tinus Trekveer | 13-10-14 | 19:17

Het is wel leuk natuurlijk dat iedereen hier op de man (Rossi) speelt, en ik ben ook heel erg sceptisch, maar er zijn toch wel meer instituten en mensen die zeggen dat er wat is. Als het alleen Rossi zou zijn, zou koude fusie erg dun zijn natuurlijk, maar er zijn er veel meer, oa Nasa, Brouillion, Defkalion, MIT, Focardi, etc...

Bv:
lenr-canr.org/acrobat/BarnhartBtechnol...

Nasa admits game changer:
www.youtube.com/watch?v=mxeKeuh_2Bw

MIT LENR:
www.youtube.com/watch?v=f0aXShVzGNg

Dus afwachten maar, bewezen is het allemaal zeker nog niet, met op de man spelen komen we echter ook geen stuk verder.

La Bailaora | 13-10-14 | 19:13

@Koettoerk | 13-10-14 | 19:05
Heb je een bron?

Wetenschappers zijn over het algemeen vrij open over hun bevindingen en zijn niet geheimzinnig bezig als deze clown. Kijk daarbij op zijn CV en je komt tot de conlusie dat hij niet te vertrouwen is en vrijwel niks heeft bereikt. Optelsom voor een HOAX.

Theoretisch is koude fusie mogelijk, maar ik zie deze gast het niet doen.

Lulloo | 13-10-14 | 19:12

@Koettoerk 19:05: Ik heb hier in de kelder een apparaat staan dat continue 5kW opwekt, genoeg voor mijn huis. Niemand weet hoe het werkt (want geen enkele theorie verklaart hoe zoiets kan), en geen enkele gerenommeerde wetenschapper kan het afschieten (want ik laat ze er niet bij).

Er is *niets* over te zeggen zonder onderzoek. En dat laat Rossi niet toe. Hij heeft wat leuke maar vanuit wetenschappelijk oogpunt irrelevante demonstraties gegeven, dat is alles.

Muxje | 13-10-14 | 19:09

Dit had zo veel makkelijker geweest om te ontkrachten als we gewoon de kop "Wij geen zwarte Piet, zij geen koude fusie" hadden neergezet

Barre_de_k | 13-10-14 | 19:08

Koettoerk | 13-10-14 | 19:05
bullshit; omdat niemand mag zien hoe dat ding nou werkt kunnen wetenschappers er niets mee. Zo werkt dat nou eenmaal.
Het is niet controleerbaar, niet reproduceerbaar, dus onwetenschappelijk.

--sql error-- | 13-10-14 | 19:08

Ha fijn, een complottheorie op GS!
Ik denk dat het de schuld van de zionisten is. De reactor staat in Kobani. Elvis verricht het groot onderhoud. Joop schrijft de protocollen. Malala regelt de bijscholing. Prinses Laurentien verzorgde de opening van het complex onder haar pseudoniem "Laurentien van Oranje". Ik zat op de troon met mijn drietand en een baard en zag dat het goed was. Geflankeerd door lichtgevende Piet.
WtF!!! Is "Laurentien van Oranje" het PSEUDONIEM van prinses Laurentien????

RoBD=Skullfucker | 13-10-14 | 19:06

Geen hoax. Zijn juist steeds meer serieuze wetenschappers die hem het voordeel van de twijfel geven, zonder zijn theorieën te onderschrijven. De voormalige onderzoeken waarbij er gaten in zijn theorieën werden geschoten en alles afgedaan werd als hoax ging destijds volgens mij over het niet reproduceerbare aspect. Inmiddels lijkt het er toch op dat er een behoorlijk aantal gerespecteerde wetenschappers niet kunnen verklaren hoe het werkt, maar het ook niet meer afschieten. Zover ik weet is er momenteel geen definitief negatief of positief oordeel te geven en is er nog veel meer onderzoek nodig of het wel of niet gaat werken.

Koettoerk | 13-10-14 | 19:05

Hebben de aller aller machtigste oliemaatschappijen totaal geen problemen mee natuurlijk.

Jozes | 13-10-14 | 19:03

in the beginning van de kernenergie koos men voor de foute kernenergiebrandstof, omdat daarbij tijdens het kernproces bijprodukten ontstonden, die gebruikt worden voor atoomwapens.... en het gevaar van kernsmelting, zoals nu gaande is in Fukushima, en de daar mee gepaard gaande nucleaire vervuiling en ramp.... dat zou wel nooit gebeuren.

Thorium is overal te vinden op aarde, ongevaarlijk als brandstof voor kerncentrales, echter levert geen bijproducten op die je kunt aanwenden voor atoomwapens

Het gebruik van Thorium in kerncentrales levert die gevaarlijke bijproducten niet.
dhr Rossi presteert het ongelofelijke; dhr Jan Leen Kloosterman van de TU Delft weet er ook alles van

maar ja, die grote belanghebbenden houden deze goede brandstof onder hun almachtige pet

mainman | 13-10-14 | 19:02

Juist, een'wetenschapper' die tot nu toe alleen maar in opspraak is geweest met gevallen als toxic waste dumps en belastingontduiking overtreft de geniale Einstein.

De energie problemen zullen hopelijk op tijd opgelost worden door de wetenschap, maar niet door deze blaaskaak van een Italiaan

Lulloo | 13-10-14 | 19:00

Dit is wel heel oud nieuws... Rossi probeert het weer :-)

www.skepsis.nl/e-cat.html

Lang verhaal, maar om even in te lezen wel interessant.

Phantasmagoria | 13-10-14 | 18:59

@--sql error-- | 13-10-14 | 18:53

Wat is precies niet waar? Het feit dat er de afgelopen eeuw slechts is doorontwikkeld en niet geinnoveerd, of het feit dat diverse wetenschappelijke communities zo dicht getikt zitten met conservatisme of conformisme dat men slechts binnen gebaande paden blijft?
.
Natuurlijk generaliseerde ik en verschilt dit per vakgebied.

Parel van het Zuiden | 13-10-14 | 18:59

bullshit

newray | 13-10-14 | 18:59

Parel van het Zuiden | 13-10-14 | 18:48
gelukkig ook niet waar.
Maar wat ze met e-cat doen heeft ook niets met wetenschap te maken; niemand mag namelijk het onderzoeken en kijken hoe het werkt. DUs niet reproduceerbaar en geen peerreview mogelijk. Daarmee is het dus buiten de wetenschappelijke wereld geplaatst.
Dit is gewoon de zoveelste Italiaanse oplichter.

--sql error-- | 13-10-14 | 18:53

Complete bullshit natuurlijk, zoals deze man in het verleden al keer op keer geprobeerd heeft (en ontmaskerd is). Gvd, op een site waar iemand zich Feynman noemt zou ik wel wat meer niveau verwachten!

regenbui | 13-10-14 | 18:53

Stel dat het werkt, dan hebben we geen reden meer om tegen die haatbaarden te vechten, verdomme.

AbleArcher13 | 13-10-14 | 18:51

Mocht het werken is het wel te hopen dat ie zo slim is om de blueprints zo snel mogelijk met de rest van de wereld te delen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bijzondere uitvinding achterover wordt gedrukt door de 'usual suspects' en de uitvinder jaren lang in een gesticht wordt plat gespoten met middelen die 'm voor de rest van zijn leven invalide maken.

Good Meuning | 13-10-14 | 18:49

Ik stel voor dat hij om het te bewijzen een paar werkende exemplaren maakt en vervolgens de bouwplannen, onderzoeken en andere knowhow op de internets gooit.

Flipus | 13-10-14 | 18:48

In vele wetenschappelijke communities vindt een verontrustend fenomeen plaats. De bestaande consensus wordt verheven tot feit, hele waarheid en hand en tand verdedigt door prominenten binnen het vakgebied. Inmiddels zijn sommigen verhoudingewijs al conservatiever dan de Katholieke Kerk ten tijde van Copernicus. Virtuele brandstapels met collega's die grenzen opzoeken zijn een regelmatig terugkerende gebeurtenissen.
.
Wat betekent dat voor echte innovatie? Daarbij in ogenschouw nemend dat de meeste "state of the art" technologieën in het heden slechts doorontwikkelingen zijn van innovaties begin en medio vorige eeuw..
.
Niet goed.

Parel van het Zuiden | 13-10-14 | 18:48

Ik hoop al enige jaren dat deze man gelijk heeft en zijn gelijk krijgt.

De Stas | 13-10-14 | 18:48

gewoon een chemische reactie van een brandstof (Phosphoric acid fuel?) in die nickel black box.

--sql error-- | 13-10-14 | 18:47

nickolaas | 13-10-14 | 18:44

OK, maar wat kost zo'n complete installatie en wat is de technische levensduur?

eerstneukendanpraten | 13-10-14 | 18:46

Mensen die revolutionaire uitvindingen doen en daarmee het verdienmodel van de Shell's van deze wereld bedreigen, daar loopt het meestal niet best mee af.

MisterIk | 13-10-14 | 18:46

Helemaal geloofwaardig dat alle wetenschappers zo'n fantastische uitvinding zouden weglachen natuurlijk.

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Dus ik blijf even voorzichtig sceptisch.

Nietvoordekat | 13-10-14 | 18:44

Als het een goed idee is gaat het vanzelf lopen. Immers, er zijn er genoeg die van die afhankelijkheid van de Arabieren af willen. Maar het zal wel een flut onderzoek zijn.

KingScarGill | 13-10-14 | 18:43

Copernicus en Galileo Galilei werden niet door andere wetenschappers bekritiseerd maar door de kerk. Not the same thing. Sterker nog, het tegenovergestelde, kritiek krijgen van de kerk betekent vandaag de dag juist dat je op het wetenschappelijke (=waarheid) juiste pad bent.

een_mike | 13-10-14 | 18:43

-weggejorist-

Herr Zimmermann | 13-10-14 | 18:43

Pfft een of andere maffioso met een apparaatje dat water verwarmt. Er kunnen overal onder dat aluminiumfolie accu's/gasbranders/brandstoffen zitten. Hans klok timmert zo'n ding ook in een dag in elkaar, en dan komt er nog een lekker wijf uit ook.

logisch | 13-10-14 | 18:40

Lijkt wel op iets waar meen ik Twentenaren mee bezig zijn (maar gekoppeld aan een zonnepaneel en een grote zak met water rond het vriespunt en dan zo'n warmtewisselaar). Die zak kan in veel huizen in de kruipruimte en met de energie die gewonnen wordt (wat ergens plaatsvindt met temperatuurverandering van water rond het vriespunt) schijn je een huis te kunnen verwarmen.

nickolaas | 13-10-14 | 18:40

Het zou fijn zijn als hij gelijk had, maar ik ben bang dat het gewoon een handige illusionist is.

Mr. Happy | 13-10-14 | 18:39

Ergernis! | 13-10-14 | 18:10

Ga eens deaud of ga op de Joop verder zeiken...

eerstneukendanpraten | 13-10-14 | 18:37

eerstneukendanpraten | 13-10-14 | 18:34

Dat wordt dan echt het minste van onze problemen.

YMMMV | 13-10-14 | 18:37

@Ergernis! | 13-10-14 | 18:10
Sneu figuur.

AbleArcher13 | 13-10-14 | 18:36

YMMMV | 13-10-14 | 18:23

Aandelen Shell zullen in ieder geval flink geraakt worden.

eerstneukendanpraten | 13-10-14 | 18:34

De technologie maakt sprongen in het ontdekken en ontwikkelen.

Ik zou het ook erg leuk en handig vinden als de accutechnologie nou eens een x sprongen gaat maken, Elke dag de telefoon in de lader is niet leuk.

Nu ga ik Canadian thanksgiving (ook wel nobraday genoemd) vieren.

lady blabla | 13-10-14 | 18:31

@dedeurs | 13-10-14 | 18:05
Als het werkt wel, maar dat lijkt me sterk, wetmatig kan het niet.

AbleArcher13 | 13-10-14 | 18:31

He GeenStijl eens niet bijtend cynisch maar zowaar een topic dat licht schept in de deels door GS zelf verspreide duisternis. Niet te veel van je leest verwijderd raken, zou zowaar anders enig vorm van beschaving gaan ontwikkelen.

Coyote | 13-10-14 | 18:30

De naam Rossi zegt genoeg. Kunnen ze Fyra-treinen op laten reiden.

Crak-ho | 13-10-14 | 18:28

Dat 'wetenschappelijke rapport' is niets meer dan een erg slechte grap. Er staat "we hebben een apparaatje en dat wordt warm als je hem in het stopcontact doet", en verder hoe de warmte daar vanaf straalt..

Daarbij mag niemand het apparaat open maken om te kijken wat erin zit, en is de exacte compositie ervan onbekend. Rossi is verder vaker gepakt op fraude en valse claims, maar natuurlijk zal het dit keer anders zijn (???).

Johnny Quid, zet je aluhoedje gewoon even af.

Boxman60 | 13-10-14 | 18:24

"Feit blijft dat we ons geen zorgen hoeven te maken over milieu of fossiele brandstoffen"

Was het maar zo makkelijk.

Feit blijft dat we ons WEL zorgen MOETEN te maken over milieu of fossiele brandstoffen.

oplosmiddel | 13-10-14 | 18:24

Copernicus werd niet uitgelachen. Hij durfde zijn heliocentrische model pas op zijn sterfbed te publiceren, uit angst voor maatregelen.

Wedstrijdkrokodil | 13-10-14 | 18:23

Simpel: of laat je prototype onder gecontroleerde omstandigheden testen, of breng het ding als product op de markt zodat we zelf kunnen zien dat het gewoon werkt. Rossi belooft al jaren om beide te doen, maar laat het tot nu toe na. In de geest van XKCD wil ik hier voor €500 aan goede whisky's op inzetten. Blijkt het toch echt te zijn, dan slik ik mijn woorden in en kan me dat geld ook niet meer bommen. Maar alle tekenen wijzen toch nog steeds op een charlatan die naar investeerders aan het hengelen is.

Muxje | 13-10-14 | 18:23

Één ding is zeker. Als er ooit een oplossing komt voor het energie-vraagstuk dan breekt pas echt de pleuris uit in de wereld.

YMMMV | 13-10-14 | 18:23

Google eens op Johannes Wardenier mensen.

Omkoal | 13-10-14 | 18:21

Met die energie komt het wel goed hoor. Maar dat zal dankzij al die virussen zijn die in de lucht hangen.

Rest In Privacy | 13-10-14 | 18:19

Maar wat vinden de ISIS boys hiervan?

basweetutwel | 13-10-14 | 18:19

Hoe sneller we niet meer afhankelijk zijn van die zandbaklanden, hoe beter. Zoveel is zeker.

ZKH EénOog | 13-10-14 | 18:16

ik geloof er niks van.
het onderzoek toont ook alleen maar aan dat iets warm wordt, niet waardoor de energie is opgewekt.

--sql error-- | 13-10-14 | 18:14

Zoals het altijd met enorme wetenschappelijke sprongen gaat is er iemand nodig die de start maakt. Tegen alle anderen ingaat en kijken of het werkt. Ik ben erg sceptisch maar hopelijk kan je je gelijk halen. Met warmte fusie worden ook al sprongen gemaakt met ITER. Voor het eerst meer energie eruit gekregen dan er in gestopt werd. Kernusie is hoe dan ook de toekomst, koud of warm.

Gehaktballie | 13-10-14 | 18:13

Rossi, wees een mens en zet je e-cat 'blauwdrukken' op torrents/wikileaks voordat je een of ander vaag ongeluk krijgt.

realiteitswaanzin_ | 13-10-14 | 18:12

-weggejorist-

Ergernis! | 13-10-14 | 18:10

Zolang er geen metertje op kan worden gezet zal het altijd bestempeld worden als hoax.

Rest In Privacy | 13-10-14 | 18:09

"Wie weet heeft Andrea Rossi de planeet gered"
's Kijken hoe lang Rossi leeft. Of zich laat afkopen. De cons geven hun huidige melkkoetjes niet zo makkelijk op.

dedeurs | 13-10-14 | 18:05

Nou dan is het wachten op Shell en de rest van de Seven Sisters (zoals de machtige olie corporaties genoemd worden) om dit zsm de nek om te draaien en de winst zeker te stellen.

Rambo John J | 13-10-14 | 18:05

De vrouw des huizes kan ook geld uitgeven wat er helemaal niet is, en waar ik mij steeds weer over verbaas, dus wie weet...

Ik was in Haren | 13-10-14 | 18:04

2 jaar lang al proven hoax, next!

Nekbaard | 13-10-14 | 18:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl