Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'MENSEN VAN GEENSTIJL ZIJN GEWELDPLEGERS'

standaardplaatje100.pngZo zeg, dat was nog eens een zure sloot ochtendkoffie, vanmorgen op de religekkieswebsite Nieuw Wij. “MENSEN VAN GEENSTIJL ZIJN GEWELDPLEGERS” kopt het subsidievehikel (de site ontving ooit acht ton gratis geld van Ella Vogelaar) boven een woedend interviewtje dat met gestrekt been tegen de vrijheid van meningsuiting schopt. De interviewster: een jongbejaarde Amersfoortse relimuts met de naam @Elze Sietzema-Rimmer. De geïnterviewde: ene Jan Blommaert. Dat blijkt na gedegen journalistiek onderzoek onzerzijds een extreemlinkse Vlaamse professor aan de KUT in Tilburg te zijn die vierenzestig socialistische websites vult met belegen jarenzeventigmeningen, maar waar desalniettemin nog nooit iemand van gehoord heeft. Dat laatste komt vermoedelijk door zijn geheime dubbelleven, waarin hij met een geitenwollen cape om de schouders al policorknuffelend door het leven gaat als SUPERDIVERSITEITSMAN. Lees maar, staat gewoon op zijn wiki. Die Blommaert vindt GeenStijl dus ouderwets STOM. Het interviewtje bevat sappig-fascistische quotes als “GeenStijl is een soort van ziekte in de samenleving. Ik ben verbijsterd dat de politiek er niets aan doet: het is een vorm van geweld die op een zeer onrechtvaardige manier slachtoffers maakt” en "Het verbale geweld op dit blog ís per definitie een vorm van geweld, met alle slachtoffers van dien. Wat zij doen is een misdrijf en ik vind dat dan ook compleet onaanvaardbaar." Sjonge hoor. Zo zuur zien we 't zelfs niet vaak op NPO BNN VARA Joop.nl. (Al kun je d'r op wachten tot Jolo's Ongevraagde Overschrijf Pagina het stukkie kopieplakt natuurlijk.) En ook de interviewster is besmet met vooringenomenheid, getuige de ronduit lasterlijke vraag: "Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen lachen om zinnen als “Gelieve dit minderwaardige Noordafrikaanse pus voor hun immorele flikkers te knallen met een bazooka” – dat dit normaal wordt gevonden?" Die zin hebben wij NIET gebruikt en de suggestie dat het wél zo is, getuigt van smerig haatzaaien op het treurige niveau van de Azijnbode. Wat ons weer des te harder doet schateren over de morele woede van Vlaamse fopprofessor Nazibloemmaert en zijn beschuldigingen van 'leugens' en 'misleiding'. Genoeg gelachen nu. We gaan even aangifte doen van smaad en laster. Interviewtje is overigens deel 1 in een serie. Tof, we zijn dol op tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsende stukkies op internet. RECTIFICATIE! Elze Rimmer erkent dat ze tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend heeft gehandeld. Eerst stond 'niet' er niet en nu staat 'niet' er wel. Waarmee de betekenis van de zin in kwestie 180 graden omdraait, maar dat maakt voor de tendentieuze "journalist" en haar haatzaaiende "professor" blijkbaar geen ene flikker uit.

Reaguursels

Inloggen

LOL dat stukje over de SUPERDIVERSITEITSMAN is op wiki toegevoegd door een IP-adres van GS Media BV. De moedermaatschappij van Geenstijl.

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruike...

Zo kan je ook nieuws maken, iemand's wiki aanpassen en een stukje erover tikken. Noemen jullie dat werk?

JoranVanderdood | 01-10-14 | 15:10

Een stoomcursus communicatie en gevolgen zou Elze Rimmer wel kunnen gebruiken. Dom kuiken...

Reykjavik | 30-09-14 | 11:45

beetje beschamend. Deze gare appel komt uit belgenland, mijn land. Een menschpersoon met radicale visie en ongenuanceerde uitlatingen die grenzen aan zwart-witkijkerij. "De politiek moet er wat aan doen." en 3... ze hebben het volg leren schelden" Watte, duh? Ik zou niet te zwaar tillen aan deze 'lichtgewicht'. Il ne vaut certainement pas un détour!

Ozon | 30-09-14 | 10:28

Veel mensen weten niet wat links of rechts precies inhoud, laat ik dat even voor U uitleggen. Om de moverende reden vind Blomeart Geen stijl niet aardig
En dat is nou precies de reden dat ik Lid ben geworden van Geenstijl. Men moet je niet aardig vinden. Als een baas hoort van zijn personeel dat die nieuwe chef zo'n aardige kerel is dan kun je er op rekenen dat hij zijn proeftijd niet haalt. Aardig is negatief, Niet zo aardig is positief. Als jij je dokter belt voor de uitslag van een onderzoek en hij zegt dat het negatief was dat is dat een positieve uitslag. Dus als Jan Blommaert zegt dat Geenstijl niet aardig is dan weet je dat hij een links mens is en Geenstijl een rechts mens. Niet aardig is dus positief en aardig is negatief daarom werd die chef ook ontslagen. Begrijpen jullie het nu.

happysolo | 30-09-14 | 04:22

Veel mensen weten niet wat links of rechts precies inhoud, laat ik dat even voor U uitleggen. Om de moverende reden vind Blomeart Geen stijl niet aardig
En dat is nou precies de reden dat ik Lid ben geworden van Geenstijl. Men moet je niet aardig vinden. Als een baas hoort van zijn personeel dat die nieuwe chef zo'n aardige kerel is dan kun je er op rekenen dat hij zijn proeftijd niet haalt. Aardig is negatief, Niet zo aardig is positief. Als jij je dokter belt voor de uitslag van een onderzoek en hij zegt dat het negatief was dat is dat een positieve uitslag. Dus als Jan Blommaert zegt dat Geenstijl niet aardig is dan weet je dat hij een links mens is en Geenstijl een rechts mens. Niet aardig is dus positief en aardig is negatief daarom werd die chef ook ontslagen. Begrijpen jullie het nu.

happysolo | 30-09-14 | 04:22

Ergens klopt het wel. Als ik de kans krijg neuk ik iedereen de moeder!

mindless | 29-09-14 | 22:57

Schaaldier | 29-09-14 | 15:40
dank voor je bijdrage. Maar kwats is quatsch toch? Fijn woord overigens.

james_lux | 29-09-14 | 22:04

Ja, ironie, je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben, maar zonder intelligentie gaat het niet lukken. Gaat Blommaert niet meer lukken in dit leven.

james_lux | 29-09-14 | 21:51

Ik heb een lichtje in mijn hart en dat is Jezus en daar zijn wij blij en daarom zingen wij

pinkelotje | 29-09-14 | 21:09

-weggejorist-

henkdebiertenk | 29-09-14 | 20:13

Bij deze laat ik die twee struisvogels even weten dat ik doctorandus ben, jawelzeker, en dat ik vierkant achter Geenstijl sta. Zo. Hier op Geenstijl worden de zaken vrolijk edoch bikkelhard benoemd zoals ze zijn. En terecht. Kom daar maar eens om in de overige media waar men buigt en bukt en duikt voor onwelgevallig feiten en de hele zooit verdraait om toch maar niet op lichtgetinte en overige tenen te trappen. Ik spuug op de laffe mainstreammedia en overbodig geleuter van arrogante oliedomme "professoren". Groetjes!

lekker wijf | 29-09-14 | 19:47

Blommaert. Maatje van Jan Jaap de Ruiter.
Geen schijn van wetenschapsbeoefening.

Mijn verontrusting wordt geenszins weggenomen door de persverklaring *) over de ophef, vanuit Tilburg.
Hieronder het slot ervan. Het vreemdste van de verklaring is in mijn ogen de ondertekening die eenvoudig luidt: "Jan Jaap de Ruiter, Jan Blommaert en Henk Bovekerk". Het zijn namen van een drietal mensen zonder aanduiding vanuit welke bevoegdheid of achtergrond zij een verklaring uitgeven. Dat valt op omdat de twee beoordelaars hier in een zin genoemd worden met de betreffende bachelor-student. Niet alleen wordt daarmee de suggestie versterkt dat het hier om een politiek pamflet gaat in plaats van om wetenschapsbeoefening; je krijgt hierdoor bovendien de indruk dat bij De Ruiter en Blommaert zelfs in het kader van de ontstane ophef nog niets begint door te dringen over het verschil tussen beiden.
Om de critici en geïnteresseerden over de thesis tegemoet te komen, is besloten het werk te vertalen in het Nederlands, en er een hoofdstuk aan toe te voegen waarin ingegaan wordt op de serieuze reacties. Dit essay verschijnt later dit voorjaar en wij verwijzen belangstellenden naar onze websites en twitteraccounts om de berichten over de publicatie ervan te volgen. Dan kan er een volwaardig debat volgen, waarin de waardering van de thesis niet meer centraal staat, maar de inhoud.
Tilburg University heeft als motto “Understanding Society” en met de thesis van Bovekerk bewijst zij eens te meer dit motto meer dan serieus te nemen.
Tilburg, 11 januari 2012

Update: ook dit incident lijkt te gaan uitgroeien tot een schandaal
Universonline, Onafhankelijke website van Tilburg Universitymeldt het volgende:
UvT tikt hoogleraar op vingers om kritische blog over PVV-scriptie
Harrie Verbon, hoogleraar Openbare Financiën en Sociale Zekerheid aan de Universiteit van Tilburg, heeft op verzoek van het College van Bestuur een artikel van zijn weblog verwijderd waarin hij kritiek uit op de universiteit en op zijn collega’s Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert.

Het CvB geeft ook een motivatie:
Volgens de UvT gaat het echter niet om een onderzoek op wetenschappelijke gronden, maar om een scriptie van een student. “Scripties zijn bedoeld als toetsinstrument, niet als wetenschappelijke bijdrage aan een maatschappelijke discussie. Wetenschapper ben je als je bent gepromoveerd,” aldus een woordvoerder van de universiteit.

Deze bewering staat op gespannen voet met die van De Ruiter en Blommaert die ze mede hebben laten ondertekenen door de student: "... kan er een volwaardig debat volgen, waarin de waardering van de thesis niet meer centraal staat, maar de inhoud."

www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer...

Fransg | 29-09-14 | 19:29

Lol die prof is echt "Finland Distinguished Professor". Vandaar hij bestudeert Finnen.

paraspruzzi | 29-09-14 | 19:02

Ook die Che Guevara poster boven zijn hoofd:

www.nieuwwij.nl/interview/mensen-van-g...

Het zijn de kleine dingen die het doen. Een gewelddadige terrorist idoliseren, en dan anderen "geweldplegers" noemen vanwege hun woordkeuze op hun weblog. Zulke hypocriete dubbele maatstaven, die tref je alleen aan bij PvdA-stemmende "intellectuelen" uit de "academische" milieus van Tilburg, Nijmegen en Amsterdam.

Russells Teapot | 29-09-14 | 18:50

Wordt het geen tijd dat GS een filiaal In Belgie begint?

Islamofiel | 29-09-14 | 18:43

simpel generatieconflictje dit, nog een wonder dat die ouwe zak iets op internet weet te tikken, oh nee dat deed de 'freelance vrouwtjes journalist'

nikkipikki | 29-09-14 | 18:07

Die linkse subsidieraaf die zich hoogleraar mag noemen, vraagt er om "gevonkstapeld" te worden door GS.

Russ Meyer | 29-09-14 | 17:56

Wat een ellendige sukkel, die Blommaert. Leve GeenStijl.

Ergea | 29-09-14 | 17:47

Het is jammer dat de constatering van zo'n sullige multicul-adept komt, maar als je eerlijk bent zitten er toch best wel wat puntjes in dat verhaal die behoorlijk terecht zijn...

Ballenman | 29-09-14 | 17:32

Geachte heer Blommaert,
Uw pleidooi voor gedachtencontrole is doodeng.
Mvg.

Zookrates | 29-09-14 | 17:17

Ze hebben er zelfs een heus kopje: islamofobie om hun artikelen te rubriceren.
I rest my case.

Lolo rosso | 29-09-14 | 17:00

Balkenende is ten order gegaan doordat hij een Europese grondwet tegen een referendum in toch door de strotten heeft geduwd. Daarbij als er nou een stroming is die met gevoelens werkt en niet met cijfers en logisch denken dan is het links wel.

Samengevat, deze man praat een hoop onzin, maar dat is dan ook wel te verwachten van link.

En dan nog een vraagje. Hij beklaagt zich erover dat GeenStijl hele groepen weg zet en dat dat niet goed is. Maar door dat te zeggen zet hij zelf ook een hele groep weg. Waarom mag dat dan wel? Omdat hij nou eenmaal sociaal superieur is? Een soort ubermensh en de GeenStijl kant undermenschen zijn?

En meningen tegen het zere been van link, tja daar moet de politiek toch tegen optreden. Zou die man nu echt niet door hebben dat hij zelf aan de kant staat van die enge gevaarlijke stroming? Hij gelooft waarschijnlijk zelf echt dat hij aan de nette sociale kant staat. Wat een asociale man.

DerUnterMensch | 29-09-14 | 16:55

Hahaah RIMMER!

Toch wel mooi die gratis reclame voor geenstijl.
Chapeaux!

Rest In Privacy | 29-09-14 | 16:41

Volgens haar twitter is mevrouw op dit onderwerp "cum laude" afgestudeerd:

"De 4e Musketier, hoe m/v beelden een rol spelen in motivatie voor deelname aan karakterweekend.
Spoiler: in beleving van de mannen niets. Maar impliciet... (wie weet schrijf ik er nog een artikel over ;-))"

"M/V beelden." Dan weet je wel hoe laat het is: gender studies.

"Fuck de wetenschappelijke methode: laten we gewoon veronderstellen dat een bepaald maatschappelijk fenomeen veroorzaakt wordt door seksistische vooroordelen (die uiteraard negatief uitpakken voor vrouwen), en dat vervolgens onderbouwen door iedereen die het niet gelijk met ons eens is een conservatieve seksist te noemen."

Let ook op het generaliseren van "mannen." Typerend voor hypocriete (pas op, hier komt een contradictio in terminis) "feministische wetenschappers."

Wanneer draaien we in het westen nu eens massaal de geldkraan dicht voor deze linkse varianten op theologie? Deze mensen zouden geen logische redenatie op kunnen zetten als hun leven er van af hing. Door hun wetenschappelijke titels te verlenen, geef je ze een autoriteit waar ze geen recht op hebben.

Russells Teapot | 29-09-14 | 16:11

@Immanuel K. | 29-09-14 | 13:47
Een betoog geheel volgens de categorische imperatief. Je doet je nick eer aan.

Den Heerscher | 29-09-14 | 16:11

Deze "professor" (laten we geen illusies hebben over de wetenschappelijke integriteit van dit heerschap) heeft met dit interview de vrije samenleving openlijk de oorlog verklaard.

Dat mag natuurlijk, want vrijheid van meningsuiting, maar het zou wel op zijn plaats zijn als de overheid alle subsidie voor de "Universiteit" Tilburg dichtdraait zolang deze charlatan er werkt.

Russells Teapot | 29-09-14 | 15:58

Die kwatsprofessor (haha heerlijk, doe ik normaal nooit dat schelden maar voor deze gelegenheid maak ik graag een uitzondering) zou hier eens naar moeten kijken. Dit is toch echt van lang voordat GeenStijl bestond. Van Kooten en De Bie zijn met hun kritische blik op de samenleving groot geworden. De Positivoos: "Onze God is de Beste": youtu.be/7adi7OMaWnA

Schaaldier | 29-09-14 | 15:40

Alhoewel je de bagger van die zieke geest Jan Blommaert niet serieus hoeft te nemen, lijkt het mij wel slim om aspirant studenten hierop te attenderen, zodat ze bijtijds kunnen bepalen om niet met dit partijdige indoctrinerende heerschap geconfronteerd te worden.

Quote Meindert Fennema: "Tot voor kort was het onmogelijk hoogleraar politicologie te worden als je geen PvdA-lid was."

Quote Jan Blommaert: "Laat me beginnen met de bottomline. Mijn vrouw en ik stemmen al jarenlang PVDA. Over het algemeen zijn PVDA-kiezers heel bewust.."

Zie hoe bewust, op min.1:02 dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/67614...

drs.Nee | 29-09-14 | 15:40

@Royw45 | 29-09-14 | 14:49

LOL. Zo werkt dat met 'wetenschappers' en de druk om tot 'publicaties' te komen. De recensie in kwestie is tamelijk vernietigend, ja. Dat boekje is open-haardmateriaal, als ik het zo zie.

smoelwerk | 29-09-14 | 15:38

Het is al lang duidelijk: iedereen die voor de Nederlandse normen en waarden opkomt en de Nederlandse cultuur moet monddood worden gemaakt. Ik hoop dat GS nog heeeeel lang doorgaat!

Maria.1 | 29-09-14 | 15:34

Elze mag mij bellen voor deel 2.

Pjotrans | 29-09-14 | 15:32

" [...] Ik ben verbijsterd dat de politiek er niets aan doet:

En wat had fopprof in gedachten, dan?

smoelwerk | 29-09-14 | 15:27

Wat een erbarmelijk slecht artikel van die Elze. Koeien van taalfouten, ook. En die fopprof is ook van het padje af = vol met vooringenomenheid. Hij poneert waarde-oordelen met een absolute stelligheid waar zijn instellingsgenoot Diederik S. jaloers van zou worden. Lekkere "wetenschapper". Zal ook wel schaaltje 18 trekken, schat ik zo.

smoelwerk | 29-09-14 | 15:22

Ik zet een miljoen op de eerste reaguurder die uhh te weet wel iets met B*M doet (mocrotrollen zijn uitgesloten van deelname).

Rest In Privacy | 29-09-14 | 15:21

Overigens heeft blijkbaar deze slimme man ook nog nooit een cabaretshow van Hans Teeuwen gezien... over hard en nodeloos kwetsend gesproken. Hans Teeuwen is ook de schuld van GS no doubt.

XaleX_2 | 29-09-14 | 15:17

Maar Jan er is nog hoop voor onderkruipsels, sta op uit je misdadig cocon en wordt de persoon die je bent.

Zo eenvoudig

vanlinknaarrecht | 29-09-14 | 15:09

Schijnt dat deze beste man meegeschreven heeft aan een bijzonder boekje omtrent "Superdiversiteit"... Recensie is ook erg lovend! *NOT*

www.bol.com/nl/p/superdiversiteit-en-d...

Royw45 | 29-09-14 | 14:49

GeenStijl roert in de stront van de samenleving.
We kunnen natuurlijk wel doen alsof er geen stront is maar wie gaat het dan opruimen als we er in verzuipen.

Rest In Privacy | 29-09-14 | 14:45

Wat een kneus zeg. Mede dankzij het internet leven we in een globale wereld waar in het Westen precies dezelfde meningen voorkomen en geuit worden door het volk, maar het is allemaal de schuld van GS en de reaguurders natuurlijk. En als GS schuldig is aan een baken van vrijheid van meningsuiting en maatschappijkritisch te zijn zonder politiek correct geneuzel dan is dat iets waar ze juist trots op moeten zijn. Gezien het feit dat heel politiek correct linksdragend NL op zijn achterste benen staat om GS laat zien dat GS juist keihard nodig is in onze samenleving, een noodzaak dus. En ook opmerkingen als dat het alleen om islambashing gaat en dus ongeloofwaardig als je andere godsdiensten niet aanpakt moet hij beter opletten. Ik geloof dat de trend bij GS en de reaguurders is dat alle godsdiensten kut zijn en vooruitgang in de weg staan. Maar het is bijzonder crimineel van ons natuurlijk om een seculiere samenleving te verlangen. Realiteit is dat er tot op heden nog steeds een koran en een bijbel in het Huis van het volk staat bij de Kamervoorzitter en dat in de praktijk godsdiensten elke centimeter van de samenleving bevuilen in het publieke domein.

XaleX_2 | 29-09-14 | 14:39

Het móet wel een publiciteitsstunt zijn. Gemiddelde reacties op andere artikelen op nieuwwij: van geen tot 6 maar overwegend minder dan 10. Artikel over GS: nu al 22... kom maar doorrrr met die traffic

AsEl | 29-09-14 | 14:38

Die rectumficatie, kwam die rechtstreeks op jullie burelen binnen?

milky bar | 29-09-14 | 14:36

Kunnen jullie Elze Sietzema-Rimmer niet vragen als vervangster voor ananninga, want ze is nu al tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

Verder lever ik mijn nickname in. Jan Blommaert kan hem bij de ingang ophalen want hij verdient hem veel meer als ondergetekende.

ScumbaggusMaximus | 29-09-14 | 14:36

Hang them high.

Real Dutch Meat | 29-09-14 | 14:30

Die Elze en haar professor zijn doodgewone ordinaire ondeskundige lutsers, je zou ze moeten aangeven voor pure stupiditeit!

lanexx | 29-09-14 | 14:29

En Geenstijl: Het meisje heet Riemer; Doe eens rectificeren!

diek | 29-09-14 | 14:29

Mooi die rectificatie. Het hele artikel gaat hiermee onderuit. Verontwaardigd zijn over het tegendeel. Man, man, man...

diek | 29-09-14 | 14:28

Vrouwen behoren thuis voor de kinderen te zorgen, Elze. En af te wassen. Kwijt jezelf eens van die taak.

natte krant | 29-09-14 | 14:24

zhirek | 29-09-14 | 14:06
Dat dat mijn mening is, is een feit. Inderdaad! Maar ook feitelijk eng.

ca12nag3 | 29-09-14 | 14:08

@ca12nag3 | 29-09-14 | 13:44
En deze man geeft les... Erg eng. Maar dat is mijn mening....

Nee das een feit

zhirek | 29-09-14 | 14:06

Ik verdenk Jan B. van rasonzuiverheid op de graat...

Forget about it | 29-09-14 | 14:05

Ik voel me totaal niet aangesproken.
Mijn mening is niet gespekt van emotie. Wel is mijn mening rationeel, weldoordacht en weloverwogen.
En iemand die zijn eigen titels verzint of nepstudies, neem ik ook niet serieus. Bijzonder dan sommige dat wel doen.
En helemaal neem ik iemand niet serieus die op het dorpsplein rondwaart in een wollen cape en zichzelf superdiversiteitsman noemt. Triest figuur.

Wim Venijn | 29-09-14 | 14:04

Verbijsterend hoe dat linkse tuig zich elke keer weer tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend meent te moeten uiten als iemand niet met hun wind mee waait. Daar zou de politiek eens wat aan moeten doen.

jip_86 | 29-09-14 | 14:03

De Kogel (ja met hoofdletter) komt altijd weer van links.

de SENSEI | 29-09-14 | 14:03

ca12nag3 | 29-09-14 | 13:53
Bedankt voor je reactie en natuurlijk ben ik het daar helemaal mee eens.
Toen ik toentertijd op de universiteit zat heb ik mij in bepaalde gevallen al afgevraagd, hoe het mogelijk was, dat bepaalde figuren hoogleraar konden worden. En na verloop van tijd, dan zie je hoe langer hoe meer de verbanden en begin je het wel te begrijpen, wat echter niet betekende dat je dat dan ook vrijelijk kon uiten.
En nu, zo veel jaar later, ben ik nog steeds verbaasd maar niet verrast over dit soort zaken.

Vigil | 29-09-14 | 14:03

Zelfbenoemde intellectuelen, nooit compleet fout maar onzorgvuldig.

Bokito ergo sum | 29-09-14 | 14:01

@LangeTijdGeleden | 29-09-14 | 13:51
De reacties op nieuwwij.nl (wat was er mis met het oude wij?) staan aan, hoor. Duurt alleen een uur voordat de moderator van dit sufferdje (koosnaampje, Blombaert, dus hou je gal maar binnen) een plempsel plaatst.

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 13:59

Hoe is het mogelijk dat door een vraag zo te veranderen dat de betekenis tegenovergesteld wordt, het antwoord hetzelfde blijft?
“Het is makkelijk. Met dat je dingen zwart/wit schetst heb je het idee dat je iets begrijpt, dat je tot de kern bent gekomen. Het echte antwoord maakt dan geen flikker uit, dat lag al in de vraag besloten. Daarbij leven we in een cultuur waarin je voortdurend een opinie moet hebben, of deze al dan niet goed is onderbouwd is van ondergeschikt belang: de opinie zelf is het belangrijkste.

magikeenklinkerhans | 29-09-14 | 13:59

Dankzij Geenstijl heb ik mijn eigen kijk op de samenleving kunnen ontwikkelen. Ik voel me daar een completer mens door.Dankzij Geenstijl ben ik een completer mens....

wadrianusgg | 29-09-14 | 13:58

Typisch gutmensch-gewauwel; zeuren over de toon van de inhoud, in plaats van constructief op de inhoud zelf te reageren. Ja, Geenstijl is ongenuanceerd en heeft vaak een grote bek, maar slaat wel de spijker op zijn kop. En dat leest veel lekker weg dan het ene na het andere politiek correct stukje waar krampachtig wordt vermeden om ook maar iemand op de véél te lange tenen te beledigen.
.
En daar ligt nu juist het probleem. Je hoeft in Nederland maar iets te schrijven of te roepen, en er is ALTIJD wel iemand die zich beledigd of gediscrimineerd voelt. Dat gezanik over politieke correctheid ben ik meer dan beu, we moeten de échte problemen eens met zijn allen willen benoemen en oplossen.

Le Roi | 29-09-14 | 13:57

die mensen moeten natuurlijk wat plaatsen om hun subsidie te rechtvaardigen, het is armoe dat ze niets beters weten te verzinnen.
Ik begin echter steeds meer het idee te krijgen dat sommigen alleen maar subsidie krijgen omdat een deel daarvan weer als provisie in de kontzak van de subsidieverstrekker terug komt.

metoo1 | 29-09-14 | 13:55

Mensuh, deze man verkondigt hier geen mening, met zijn gutmenschenorakel stelt hij slechts zijn leerstoel en riante salaris veilig. Ja, zo diep gaan ze, dat ze bewust Pol-Pot-methoden willen aanwenden om de gifpijlen van rechts te ontwijken. Maar met zo'n dikke babyboomerskop zal dat nog niet meevallen.

milky bar | 29-09-14 | 13:55

LangeTijdGeleden | 29-09-14 | 13:49 | | Reageer+ | 0

Gaat ze ook GS zélf nog interviewen of is ze eigenlijk een fopjo?

AsEl | 29-09-14 | 13:54

O, nu is het ineens 'onzorgvuldig geciteerd' ...

hahaha

gecopy/paste bedoelt de Rim natuurlijk, en dan 'toevallig' net het woordje NIET missen ...

hahaha

AsEl | 29-09-14 | 13:53

Een blog zoals dit biedt dan wel podium aan mensen die hun persoonlijke frustraties willen uiten (en die zijn dan wellicht ook van persoonlijke aard maar kunnen worden omgezet naar meer algemene frustraties), maar het blijft natuurlijk eigen keuze om er wel of niet aan mee te doen. Was dit er niet, zou zo iemand dan aan zijn eigen problemen werken of op zoek gaan naar een ander excuus...

Schaaldier | 29-09-14 | 13:53

Vigil | 29-09-14 | 13:49
Grondig mee eens. Wat leren ze onze jeugd daar? Los van alle linkse crap die ze door de strot krijgen. Word ze gewoon glashard gezegd dat leugens, beledigingen en valse beschuldigingen onder de categorie mening vallen. En dat is niet zo. Ik heb het in mijn stukje uitgelegd maar dit is kleuterschool Nederlandse taal. En ook juridisch klopt er niks van wat hij zegt.
Stel je liegt voor de rechter, kun je je niet gaan beroepen op vrijheid van meningsuiting. Ga een eind fietsen.
Ze proppen de jeugd vol met propaganda van de bovenste plank. Deze man direct ontslaan.

ca12nag3 | 29-09-14 | 13:53

Wat is het goede volk toch verontwaardigd dat ze niet meer zoals vroegâh zonder enig wederwoord lekker "rechts" in het verdomhoekje kunnen zetten.

Deze mensen zijn pas gevaarlijk. Schelden is schelden. Maar zo zeker zijn van je eigen gelijk dat je anderen wilt verbieden om hun mening te uiten, DAT is de instelling die leidt tot politieke aanslagen en openbare geweldpleging. Twee dingen waarin zowel links als de Islam ver op rechts in uitlopen. Dat men dat weigert te erkennen, en juist die mensen die zich nagenoeg nooit tot zulks gedrag verlagen het in de schoenen schuift getuigt van de schadelijke gedachtegang die er achter ligt.

Overal waar je kijkt bij links, zie je het. Men gelooft heilig in de ideologie, desondanks de bewijzen die zich er tegen opstapelen. En dan begin je je toch af te vragen; misschien heeft men in het verleden deze schadelijke stroming verboden om precies dezelfde redenen als dat zij tegenwoordig enorme schade aanricht in de maatschappij. En ja, dat mag ik nu zeggen, want links heeft weer de toon aangegeven met het roepen van dingen verbieden.

Piet van het Padje | 29-09-14 | 13:53

De reacties zijn trouwens uitgezet op het blog.
Vreemdgenoeg, want ze steunen het idee voor een 'discussie' wel en sporen het zelfs aan.

En er is nog helemaal niet gescholden en/of verkeerde informatie gedeeld.

LangeTijdGeleden | 29-09-14 | 13:51

Het is nog niet afgelopen mensen!

"Elze Sietzema-Riemer is journalist. Binnenkort interviewt zij een andere expert met een andere mening over GeenStijl."

Ik ben reuze benieuwd!

LangeTijdGeleden | 29-09-14 | 13:49

Sommige universiteiten in Nederland lijken tegenwoordig soms killingfields of knowledge te zijn.

Vigil | 29-09-14 | 13:49

De ideeën van de professor zijn gevaarlijker (als zij werkelijkheid zijn) dan geenstijl. Hoewel de heer Blommaert denkt dat er wetten zijn die liegen en beledigen verbiedt, is dat niet het geval (iets dat een hoogleraar moet weten). Uit ethisch standpunt is het afkeuringswaardig dat men verkeerde handelingen onderneemt (bv. beledigen), maar hetgeen waar iemand door beledigd wordt, is mede-afhankelijk van de ander. Alleen fysieke schade veroorzaakt door de handeling van de ander is waarneembaar, ik zie niet in hoe we mentale schade kunnen meten. Het stellen dat ik Jan Blommaert een lul vind, is iets dat geen fysieke schade tot gevolg heeft en enkel tot mentale schade kan leiden bij diegene die zich beledigt voelt, misschien voelt de schoonmoeder van de heer Blommaert zich beledigt. Als men bij wet verbiedt om te beledigen dan leidt dat tot vele ergere schendingen van het moreel goede, dan het ‘probleem’ dat het oplost. Het uitvoering geven aan deze wet kan enkel als we de gedachten van de ander kennen, waardoor er een chip in het hoofd van de burger moet worden geplaatst om te zien of hij liegt. Daarnaast kan men beledigt zijn door elke taaluiting, zelf de ‘waarheid’ kan als beledigend opgevat worden. De consequentie is dat men geen enkele taal kan gebruiken, omdat de ander beledigt kan worden. Hoewel ik zijn bedoelingen tot het uiterste doorvoer, wil ik niet in een staat wonen waarbij het uitgangspunt is, dat beledigen niet mag. Mentale kwesties mogen nooit gaan behoren tot het boek van strafrecht, alleen de handelingen in de materiële wereld mogen door de rechtstaat beoordeelt worden op hun fysieke gevolgen.

Immanuel K. | 29-09-14 | 13:47

Van Dale:
ge·weld (het; o)
1
gebruik van wapens of lichamelijke kracht: geweld plegen; fysiek geweld; het geweld van de zee onstuimigheid
-
De pen is machtiger dan het zwaard, dus wat dat betreft heeft de beste man nog gelijk ook. Verbaal geweld.
Als je daar niet tegen kunt, dan moet je je niet in een debat mengen.
Verbaal geweld is echter niet strafbaar, sterker nog, het hele idee van ons bestuur is gebaseerd op het feit dat we elkaar liever met woorden bestrijden dan de schedel in slaan. Wat denkt die dwaas wel niet?
"Maar denk om de toon, mensen, DE TOON..."

Den Heerscher | 29-09-14 | 13:47

Eigenlijk ben je best wel een droeftoeter als je je bang laat maken door Geenstijl. Wat een kutleven heb je dan

Kenpachi3763 | 29-09-14 | 13:47

Deze oetlul is van hetzelfde basismateriaal gemaakt als de leden van de R.A.F. indertijd. Dat is pas echt gevaarlijk.

pleemobiel | 29-09-14 | 13:46

Waar maken jullie je nu eigenlijk druk om?
Een tendentieuze, nodeloos kwetsend stukje?
.
En dat schelden geweld is, is een uitvinding van de politie in dit land. Als excuus om studenten in elkaar te meppen.

Deus Absurdia | 29-09-14 | 13:45

Nog nooit gezien dit.
Je verandert van een reeds gegeven interview een vraag zodanig dat hij een andere betekenis krijgt, en het antwoord blijft hetzelfde.
Journalistiek prutswerk van het niveau fotoroman of ingezonden brief van de Tina dus.

Cuyahoga | 29-09-14 | 13:45

Wat lult deze hoogleraar taal, cultuur en globalisering nu?
Hij beweert "Meningsuiting is in geen enkele samenleving vrij, en dat is maar goed ook. Je mag niet zomaar liegen, iemand valselijk beschuldigen of beledigen"
Wow no shit Sherlock? Mening is een mening onderbouwd met of zonder feiten blijft nog steeds een mening. Liegen meneer de hoogleraar is feitelijk vaststaand tegen de feiten in verkondigen van een onwaarheid. Dus is nooit een mening. Een leugen is immers vast gesteld als onwaarheid.
Voorbeeldje?
Die auto is groen, terwijl hij rood is = leugen.
Die auto is mooi, terwijl hij lelijk is = mening.
Overigens iemand valselijk beschuldigen, dat gebeurt continue, ook dit is geen mening maar een aanname, wat weliswaar vaak onderbouwd word met feiten maar een aanname blijft.
Daarvoor heeft de pers een mooi woord wat meneer de hoogleraar wel eens ergens in zijn woordenboek heeft zien staan. Rectificatie. Waarbij nadien als vast is komen te staan dat het niet waar is, de pers het boetekleed aantrekt en een mooi stukje op de voorpagina zet met een sorry erbij als het kan.
Tot slot beledigen, is iets dichter bij een mening, maar vooralsnog erg subjectief. Als iemand naar mij roept Jood terwijl ik joods ben is dat dan een belediging of niet? Light aan de persoon, situatie en moment van de dag.
Loop ik in vol ajax tenue en degene die mij dat toe roept ook is het vast geen belediging. Is het een ISIS wapperende malloot en ik loop met keppel door de stad, tja denk t wel.
"overigens ik ben geen ajaxied".
Dus deze hoogleraar roept een hoop maar feitelijk klopt er weinig van en begrijpt hij zeker het begrip vrijheid van meningsuiting niet. En deze man geeft les... Erg eng. Maar dat is mijn mening....

ca12nag3 | 29-09-14 | 13:44

Het maakt niet uit hoe ze over je lullen, ALS ze maar over je lullen.

kaapkos | 29-09-14 | 13:43

Binnenkort gaan Nederlandse én Vlaamse F-16's ISIS kapodt bombarderen in Irak, Blombaard.

Dát is geweld.

En dit zal onvermijdelijk met zich mee brengen dat de vrienden van ISIS in de Nederlanden, jouw buren dus, ook aangepakt zullen worden. Met politiegeweld.
*ISIS woont naast je*

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 13:43

Het is ook makkelijk scoren met gs.
Die doen niets terug, stel je voor dat hij dat zelfde riedeltje zou afsteken tegen moslims, de pestpleuris zou uitbreken, ook al zou dat veel meer de waarheid benaderen.

Terpen-tijn | 29-09-14 | 13:42

Ziehier fantastische voorbeelden van de bestuurders van en tijdens de DDR-periode, zowel de laat puberale interviewster alsmede deze "professor".
Hiermee werd de DDR opgericht en geleid.
Dit is sinister cynisme op z'n best!
Gruwelijk,bazooka'tje??

Foezela | 29-09-14 | 13:41

Die reacties op dat blog zijn geweldig.

Zelf ook maar even een reactie geplaatst. Uiteraard gewoon netjes, zorgvuldig met goede argumenten.

LangeTijdGeleden | 29-09-14 | 13:41

Roos Vonk en Diederik Stapel zaten toch ook te klootzakken aan de KUT? Je zal er maar studeren, wat een niveau.

très cool | 29-09-14 | 13:41

Een Geenstijl blogje mag. Geweld plegen niet. Dan noem je GS geweldplegers en die mogen dus niet. It's a simple, de professor plant een zaadje. Vanaf nu wordt via de linkse subsidie krantjes GS geweldpleger genoemd. Indoctrinatie. Tot in de rechtbank.

ikdenkwat | 29-09-14 | 13:39

@aangekoekt | 29-09-14 | 13:37

Dan ben je net zo'n domme rukkers als hij.

très cool | 29-09-14 | 13:38

Komt voort uit jaloezie.
Intelligentie is voorbehouden aan diegenen die er voor geleerd hebben,
Als jan en alleman wijs gaat doen, dan ondermijnt dat zijn positie.

Terpen-tijn | 29-09-14 | 13:38

Ah de 180 graden draaikontrectificatie toont aan hoe je dat loze onzinkreetje uitvoert;
"Verbindt de verschillen" !
LOL

Dibe | 29-09-14 | 13:38

Ik pleit er voor figuren als Jan monddood te maken, fascisme moet waar ook bestreden worden.

aangekoekt | 29-09-14 | 13:37

rectificatie>> niet.
Niet voor zijn bek rammen, niet rammen, niet niet niet.

Terpen-tijn | 29-09-14 | 13:36

Als Gs niet aan de bel getrokken had, was de "rectificatie" nooit gebeurd.
Pak hem gs, sla hem voor zijn bek, ram hem onderuit, de sukkel verdient het.

Terpen-tijn | 29-09-14 | 13:35

Uit de aanpassing door de getroebleerde mevrouw blijkt de juistheid van mijn eerder genoemde these.

H. Drievuldigheid | 29-09-14 | 13:35

Geenstijl toont naar mijn idee de exacte waarheid. Niet meer en niet minder. Ik ben verbijsterd dat de politiek geenstijl niet gebruikt en support.

Het feit dat zodra hier een mishandelingsfilmpje geupload wordt en dat mensen daar kwaad over praten zie je in de reacties de ware aard van de mens uitkomen. Wij keuren dit als land en samenleving af. Zeer leerzaam voor alle jeugdige geenstijl bezoekers.

Ik als hoogopgeleide Nederlander begrijp de politiek niet. Veel gebrabbel, weinig actie. Wij zijn een schijndemocratie. Dat jou stem in de verkiezing invloed heeft op een uiteindelijke keuze van de politiek is naar mijn idee kleiner dan het winnen van de loterij.

Dat gezegd ben ik wel blij met ons Nederland hoor. We doen het goed, maar het kan nog veel beter.

Mensen begrijpen geenstijl wel. Geenstijl toont de gedigitaliseerde samenleving zijn of haar mening. Ik vind het geweldig en check deze website dagelijks.

Ga zo door Geenstijl! Het commentaar wat in deze post benoemd wordt is natuurlijk ronduit belachelijk. Schandalig dat dit van een professor komt.

zuenie | 29-09-14 | 13:33

censuur is samen met geweld het kwaad...

ikdenkwat | 29-09-14 | 13:33

Men haat mij voor mijn vrije meningsuiting, what's new?

Cosmic Traveller | 29-09-14 | 13:32

"Wat zij doen is een misdrijf"

Iemand valselijk beschuldigen is toch laster of niet soms?
En dus een misdrijf. Dus waar deze persoon geenstijl van beschuldigd maakt die zichzelf schuldig aan :)

zhirek | 29-09-14 | 13:31

"Ik ben verbijsterd dat de politiek er niets aan doet"

En dat is dan professor. Aan een heuse universiteit. Is verbaasd (VERBIJSTERD) dat de politiek de vrijheid van meningsuiting niet inbindt, omdat hij het er niet mee eens is. Professor. *proest*

très cool | 29-09-14 | 13:28

aangifte graag even on-line zetten.

Peko1 | 29-09-14 | 13:27

Hoogst waarschijnlijk heeft zijn broodheer hem aangesproken op zijn passieve houding en wil nu wel eens waar voor al dat geld, tenslotte kan hij dat over een paar maanden niet meer vragen als deze kul-site wegen liquide middelen de stekker er uit heeft moeten trekken.
Ik voel mij niet aangesproken, maar beloof die salon socialisten wel dat ik mijn gif pennetje wat zal ver-scherpen...

happysolo | 29-09-14 | 13:26

Hans Gruber, jij had toch alleen maar jongens in je tankje?

Barco van Masten | 29-09-14 | 13:26

Een proefschrift over Kiswahili politieke stijl.... nou, daar hebben we wat aan!

disney star | 29-09-14 | 13:26

Grappig hoe zo'n linkse uberintellectueel keer op keer stalinistische censuurtrekjes zal uiten over dat vreselijke tegengeluid..

Ommie de HaatMoker | 29-09-14 | 13:25

Gefeliciteerd, als een professor zich ermee gaat bemoeien is GeenStijl voortaan officieel van een belang om serieus rekening mee te houden. Wel graag dan voortaan van álle bloggers inhoudelijk topniveau!

Schaaldier | 29-09-14 | 13:23

begrijp je nou werkelijk niet, Blomaars, dat figuren zoals jij het bestaansrecht van GS rechtvaardigen?

(Behind)Doors | 29-09-14 | 13:23

Die Jan is helemaal wappie!

sigaar_konthaar | 29-09-14 | 13:20

Alleen al aan die rotkop van die vent die denkt dat hij intellectueel is, is al een reden om hem niet serieus te nemen. Het enigste waar we ons zorgen over moeten maken is of die vent op zijn computer K*ddyporn heb staan, want zo een kop heeft hij wel!

WhoNeedsWho | 29-09-14 | 13:19

Klopt, maar die straf heb ik gehad en ben nu weer een braaf lid van de maatschappij.

Aatje | 29-09-14 | 13:19

Onthoofdingen door IS geweldadig
Verkrachtingen door Pedopriesters geweldadig
Religie door mijn strot geduwd geweldadig
Geen Stijl GEWELDIG

zwarte riek | 29-09-14 | 13:18

Meest loze emokreet ooit die boven een blog prijkt;
"verbindt de verschillen".
Laat gvd gewoon iedereen verschillend zijn, zonder met iedereen om te moeten gaan okeee?!?!
Ik word onwel van dat soort 'idealen'.. moet er niet aan denken aan zo'n kerel en zijn onzingelul verbonden te worden.

Dibe | 29-09-14 | 13:18

Ik vind die KUT-professor wel leuk. Hij heeft iets schattigs dictatoriaals.

Zyprexa20mg | 29-09-14 | 13:18

Op die z/w pica kan ik het niet goed zien, maar kan het zijn dat Jan Blommaert een paar Quinsy-genen heeft?

milky bar | 29-09-14 | 13:17

Schelden doet geen pijn.
Onthoofden, stenigen, verkrachten, kopschoppen, schieten of iemand uit z'n rolstoel meppen wel.
Dus laat mij maar lekker schelden bij het zien van al dat geweld tegen vrouwen, kinderen, homeaus, ongelovigen, joden, bejaarden, hulpverleners, journalisten, agenten, juweliers, enz, enz.
Ik ben niet gewelddadig en de mensen van GS zijn dat ook niet.
Kan ik van het laagbijdegrondse tuig dat steeds maar weer in het nieuws komt, niet zeggen.
En tja, dat dat meestal allochtonen zijn, dat is niet mijn schuld.
En maar brullen om respect en zwaaien met de discriminatiekaart, ipv zich gewoon te gedragen.
Respect moet je verdienen.... niet opeisen.
En GS verdient mijn respect, omdat zij laten zien wat de publieke omroep probeert te verbergen.
De waarheid. En ja, die is vaak hard.

Schietmijmaarlek | 29-09-14 | 13:16

Opvallend vind ik de (maar liefst!) 3 tag-kernwoorden van het artikel bovenaan: 'christendom, islam, islamofobie'. Is dat GeenStijl in een notendop? Nee toch? Naar mijn mening vliegt t artikel dan ook al uit de bocht voordat t begon.

Over uit de bocht vliegen gesproken, is er iemand die mij deze zin kan uitleggen: "Het is alsof je een Ferrari voor de deur hebt staan, waarvan je de motor niet start maar die je enkel door de straat heen duwt, waarbij je tegen andere mensen zegt: kijk, ik heb een Ferrari.”

Misschien een praktijkvoorbeeld van "we vallen steeds voortdurend weer voor zinloze uitspraken."?

magikeenklinkerhans | 29-09-14 | 13:16

Deze Blommaert ziet dat Geenstijl een grote invloed heeft op de maatschappij. Deze zelfs vormt. Misschien ziet hij het als een negatieve ontwikkeling. Toch het lijkt mij, voor een web-blog, toch een heel groot compliment. Waarom die man meteen zo aanvallen, hij heeft ook recht op zijn vrije meningsuiting. Beetje slapjes, Geenstijl.

byebyeholland | 29-09-14 | 13:16

Zo is menig toetsenbord scherper dan Het Zwaard

Kaltsnautzige | 29-09-14 | 13:15

Het wrange is nog dat die nitwit ooit bekroond is met "de Arkprijs van het Vrije Woord, een prijs die [wil] verhinderen dat ideologische bekrompenheid de vrijheid van meningsuiting en denken zou inperken".

Ad Hominem | 29-09-14 | 13:14

Vergeef hun... Zij zijn gewoon de i en de g vergeten!
Geweldig ;)

number668 | 29-09-14 | 13:11

Die Blommaert is puur voorde Wereld van morgen, dus een Europa met maximale diversiteit. Het liefst vervangt deze Linksdraaiende Professor alle westerlingen voor een volk met de Islamitische cultuur.

Snowy2000 | 29-09-14 | 13:11

Taal, cultuur en globalisering:

*Ik ben er erg voor, dat die prachtvolken zo gauw mogelijk geheel onafhankelijk worden, en ons niks meer kosten, zodat we ze allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot kunnen zetten, enkele reis Takki Takki Oerwoud, mijnheer!*

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 13:10

Ik boycot vanaf nu Vlaamse frieten en ga niet meer met mevr. Grüber naar Brugge. C'est ca. En ja ik weiger ook die domme krul-c te gebruiken, die is immers ook verkapt Belgisch.

Hans Gruber | 29-09-14 | 13:09

Wat is het toch altijd heerlijk om de frustraties van de gutmensch te lezen. Moehahaha!

Hobbykip | 29-09-14 | 13:09

En zo zakt het toch al belabberde imago van de Katholieke Universiteit Tilburg (KUT - what's in a name) nog verder het putje in. In de lijst van schandelijke toestanden (plagiaat van leugenaar Diederik Stapel, pretentieus en onnauwkeurig onderzoeksprutswerk van troela Roos Vonk, en zo kunnen we nog wel even door gaan) kunnen we nu een wannabe prof toevoegen die het verschil tussen persoonlijke frustraties en wetenschappelijke feiten niet kan maken. Chapeau, Tilburg!

Koek Bakker | 29-09-14 | 13:09

Het is wel erg gemakkelijk om uit die talrijke erudiete bijdragen juist die domme uitspraken van Kaas de Vries te quoten. Sorry Kaas, no offence of course ;-)

milky bar | 29-09-14 | 13:08

Voordat GeenStijl bestond was ik een gezond en genuanceerd mens. Nu na bijna tien jaar reaguuren verder ben ik verbitterde cynische blanke man geworden.

brutus68 | 29-09-14 | 13:07

Ah ja, Elze Riemer de domineesdochter. Inderdaad vroeg bejaard. Wel zonde, op zich als je met haar sprak over niet - religieuze onderwerpen was het een toffe meid waarvan je dacht: ik zou der doen.

Helaas duurden die gesprekken met haar nooit lang zonder dat haar gekke godje om de hoek kwam kijken. Is haar echt met de paplepel ingegoten. Hoe ouder ze werd Hoe enger ook.

So Fresh So Clean | 29-09-14 | 13:05

Mij is nooit opgevallen dat hier op GeenStijl gescholden wordt. Op wie dan, Van Blommelullenstijn?

GeenStijl staat juist voor hoogstaande literaire uitingen in de context van taal, cultuur en globalisering.

Alle woorden hier zijn zorgvuldig gekozen, schavuit.

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 13:05

Het is een vermoeide schrijfstijl. Alsof ze het wel willen (of denken te moeten) zeggen maar er eigenlijk niet meer de kracht voor hebben, laat staan zin.

Einde van de Domheid | 29-09-14 | 13:04

@Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 12:48
• Je moet toegeven.
De meeste reaguurders zijn wat apart.
Maar sommigen zijn wel heel erg wereldraar!
Lees de tegels maar eens.
Daar hoor IK natuurlijk niet bij.

h65485665 | 29-09-14 | 13:03

Het feit dat geenstijl er in zijn 'vakgebied' Antropologie wat slachtoffers heeft gemaakt door het generen van aandacht voor wetenschappelijke fraude heeft er natuurlijk niets mee te maken. Leg eens wat publicaties van dit heerschap onder de loep zou ik zeggen.

zonder_moeite | 29-09-14 | 13:01

Tja; dat stukje is "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend". Daar moeten jullie toch tegen kunnen ...........

Oldtimer50A | 29-09-14 | 13:00

Met z'n superduperdiversiteit.

Ad Hominem | 29-09-14 | 12:59

Maak je toch niet zo druk om een compleet irrelevante website, met naar ik zeer tendentieus inschat amper tientallen lezers (inclusief de eigen redactie) en een fopprofessor met oudbakken opinies.

batvoca2 | 29-09-14 | 12:59

@diek kom op man, daar zou je toch zelfs je hond nog vanaf schoppen?

ie-wie-waai-weg | 29-09-14 | 12:59

In een goed functionerende democratie moet er ook zoiets zijn als pestvrijheid. En dan maar hopen dat het slachtoffer toehapt en zichzelf voor schut zet. En dan komen wij, reaguurders, er als strontvliegen op af.

kd1387 | 29-09-14 | 12:58

Als je vindt dat belediging niet kan, dan ben je zelf radicaal.

Martin Aceton | 29-09-14 | 12:58

Vermoeiend Gutmensch-platform dat zich sporadisch moet profileren omdat anders volgend jaar de subsidie wordt teruggeschroefd. Wapperen met de elitaire wijsvinger zonder naar de diepere oorzaken te willen of kunnen kijken.

Ad Hominem | 29-09-14 | 12:58

Mensen, begrijp nou toch eens dat dit soort types, net zoals haatbaarden, in een soort van parallele wereld zitten die anders is dan de onze. Zij doorzien de werkelijkheid niet. Alleen hun eigen schijnwerkelijkheid en die klopt gewoon niet. Ze hebben ideologieen die er zo ingebakken zitten dat dat hun werkelijkheid is.

deministerpresident | 29-09-14 | 12:57

Zure, linksdragende mensen hebben per definitie een vertroebeld waarnemingsvermogen.

ad melkert | 29-09-14 | 12:57

Ik voel me aangesproken. *proest* *koffie van het scherm veegt*

croque monsieur | 29-09-14 | 12:56

Ik las Rimmer , toen verloor ik mijn aandacht.

Alfa 75 | 29-09-14 | 12:55

Ik zou haar doen.

diek | 29-09-14 | 12:55

Kom op nou van Rossum, fiks een MELDKNOP op GS voor "diskrimmenazi" , laster en smaad, kunnen we lekker met zijn allen aangifte doen! Heel handig wanneer een van ons weer eens twittertje opduikeld.

Gudmenschen melden/aangiften zich te pletter, dat kunnen wij beter!

ie-wie-waai-weg | 29-09-14 | 12:54

Toevallig familie van de extreemlinkse Stefan Blommaert ? Stefan Blommaert is een bekende journalist die naar eigen zeggen op het punt stond gerecruteerd te worden door de KGB. Maar de meesten verdenken hem ervan dat hij effectief voor de KGB gewerkt heeft. Alleszins heeft hij zijn vuurrode kijk op de samenleving nooit onder stoelen of banken gestoken. Een vies mannetje.

Nonkel Frituur | 29-09-14 | 12:54

Als je voor superdiversiteit en democratie bent, kun je niet om GeenStijl heen. Je hoeft het er inhoudelijk niet mee eens te zijn. Vermoedelijk is deze prof gewoon jaloers op jullie bereik. Alsof er een hond in de polder zich zou interesseren voor de Kiswahili politieke stijl. Deze meneer klaagt GS aan om zelf voor het voetlicht te treden. Terug in het vergetelhok, vort!

Pen | 29-09-14 | 12:54

Blommaert is een loser.
Heel zijn leven al geweest.
Dat begon al toen hij op de lagere school iedere dag zijn knikkers verloor aan malle Sjefke, die loenste met één oog.
Later bij de meiskes ook niet echt succesvol, voetballen kon hij niet en als je hobby vliegenvleugeltjes uittrekken en kikkers opblazen is, heb je ook niet echt veel sociale contacten op dat gebied.

Jan is zijn hele leven al boos op iedereen die succesvoller is dan hij, en dat is zo goed als iedereen.
Daarom moeten de hoogopgeleid reaguurders van GS volgens hem verboden, opgepakt, en als je tussen de regels door leest, tevens kaltgestellt worden.

Jan, je bent een lutser, een loser, je bent een zielig hoopje excuus van een mens, en het interesseert ons, hoogopgeleide mensen die vaak plezier hebben in het leven en er wat van proberen te maken, feitelijk niet veel hoe jij weg ligt te kwijnen in je eigen braaksels, dus ben maar blij dat je nu wat aandacht hebt.

Zo dan kun je nu weer opstellen van Henkie Bovekerkjes gaan beoordelen, je weet het hè, minimaal vijf keer een anti Wilders/PVV opmerking is een 10.

Cuyahoga | 29-09-14 | 12:53

Jan Blomaert zou mensen met een andere mening liever wegsteken in een of ander opvoedingskamp.
Naar aloude goede Noord-Koreaanse traditie.
Enge, nare vent !

turbo harry | 29-09-14 | 12:53

Geenstijl is super informatief zonder enige censuur.
Geenstijl wekt interesses en betrokkenheid op bij de bevolking voor binnenlandse- en europese politiek.
Geenstijl draagt door diverse acties bij aan de nederlandse democratie (zoals bv de mogelijkheid tot stemmen tellen).
Geenstijl brengt fraude aan het licht.
Geenstijl doorbreekt diverse taboes op het ter sprake brengen van problematiek mbt geloof en cultuur.
Geenstijl hangt lulhannessen die bv stelen van armen, gehandicapten, doden aan de schandpaal.
Geenstijl bevordert zoektocht naar gezochte criminelen.
Geenstijl biedt alternatieven.
Geenstijl is gewoon grappig.
Geenstijl is een voorbeeld voor de hele verpeste media en verdient de gehele subsidiepot.

ET007 | 29-09-14 | 12:52

Ik pleit voor een etnolinguïstische tekstanalyse, met implicaties voor de studie van politiek taalgebruik en interculturele communikatie voor deze uitingen van Professor "van het padje" Blommaert

H. Drievuldigheid | 29-09-14 | 12:51

Dit soort socialistisch vuil en zelfbenoemde superdiversiteist mensen zijn gevaarlijker voor onze samenleving dan nazi Duitsland ooit is geweest en IS ooit voor ons zal zijn..

StijlvolRechts | 29-09-14 | 12:51

Yep. Ons zijn minderwaardige mensen. Hij zegt het niet letterlijk, maar daar komt het wel op neer.
Welnu ouwe subsidie hippie: kom maar op je haatzaai, je framing, je taarten in het gezicht, je 'ludieke' acties, je demonisering, je dubbele standaard, je twee maten en je wegkijken.
Up yours!

atheïstisch stemvee | 29-09-14 | 12:50

Sietzema rimmer.
Hihi!

Voor de rest: boeie

jemagookniksmeer | 29-09-14 | 12:50

Weet je wat pas een ziekte in de samenleving is?

Dat ISIS naast je woont.

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 12:49

Ben erg benieuwd naar het volgende inteview.

Squarc | 29-09-14 | 12:49

Je kan natuurlijk niet van een *hoogleraar taal, cultuur en globalisering* verwachten dat hij de definitie van *geweld* kent. Of dat hij het woord *niet* kan herkennen. Of dat hij door heeft dat *een ziekte in de samenleving* schelden is.

Of dat hij Reve heeft gelezen. *Islam? 't Is helemaal geen religie. 't Is eigenlijk voornamelijk massamoord*.

Van de ziekte die *hoogleraar taal, cultuur en globalisering* heet is nu eenmaal niets als ellende te verwachten. Builen, karbonkels en zeepokken.

Lewis Lewinsky | 29-09-14 | 12:48

-weggejorist en opgerot-

rockthedaman | 29-09-14 | 12:47

kunnen we trouwens niet ff die wiki gaan trollen?

TheJesseJ | 29-09-14 | 12:47

Dat mensen uit dat tijdperk uberhaupt nog op het interweb komen.. over het algemeen doe je daar hetzelfde mee als met je overgrootopa van 99 met gevorderde alzheimer, die negeer je.

Maarja als ze toch echt heel treiterig worden dan maar zo inderdaad. Ff oom agent bellen of we weer wat voorgeprinte formuliertjes door de bus kunnen plempen.

Die geitenwollenopa noemt me zowaar een verbale geweldpleger :O

TheJesseJ | 29-09-14 | 12:46

Die Blommaert maakt zelf veel meer slachtoffers met zijn policor geneuzel, en hij heeft het zelf niet eens door.

Mafkees_Deluxe | 29-09-14 | 12:46

Lekker langs t randje Elze..

Barco van Masten | 29-09-14 | 12:45

Verraders moeten hangen!

KlunsJohannus | 29-09-14 | 12:45

Jan Blommaert is een soepsidieschloerpert van de bovenste plank, hij heeft nog geen dag van zijn leven zélf geld gegenereerd en hij grossiert in vage instituutjes, 'aanstellingen'en 'leerstoelen': nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Blommaert
-

Hoi, Jan, ik ben vrijwel dagelijks te vinden op Geen Stijl. En daarmee ben ik in hoge mate medeschuldig aan de desintegratie van onze samenleving. So sue me. (if you can)
-
P.S.:
-
Ik ga niet meer weg.
-
Jij wel.

bisbisbis | 29-09-14 | 12:45

Welja, schiet de boodschapper maar dood!

Gerrit gordijnstok | 29-09-14 | 12:45

Vrijheid van Meningsuiting geldt alleen voor goetmensen.

Iedereen die er een andere mening op nahoudt mag bevochten worden, met geweld.

Waar ken ik dat toch van?

Parsons | 29-09-14 | 12:44

Euuuhhh van Rossem, blurren jullie soms stukjes over rechtse misstanden voor dit soort mensen ?

animar | 29-09-14 | 12:43

De politiek moet ongewenste meningen verbieden.
Zou deze man beseffen waar hij in feite toe oproept?

spanarchist | 29-09-14 | 12:42

Nou en?

SmegmaSmeer | 29-09-14 | 12:42

Jan Blommaert:tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

B. Randnetel | 29-09-14 | 12:42

Wij zijn dus niet liev? Maar we zijn er wel en boehoe doen helpt daar geen sodemieter aan. Dus, hoppa,.. naar je religieuze productie verkassen svp. En nou ben ik heel netjes.

horsteknots | 29-09-14 | 12:42

De mannenbroeders (en meisjes ook) van de (inter)Nationaal Socialistische Beweging vinden nu eenmaal iedere andere mening dan de hunne gewelddadig en beledigend. Graag zagen zij strenge mannen in zwarte uniformen daar paal en perk aan stellen. Net als de vorige keer.
Laat je maar niks in de luren leggen door hun "ludieke" en "progressieve" prietpraat.

Jan Passant mk2 | 29-09-14 | 12:42

Bij deze trap ik Jan Blommaert een kneuzing aan zijn virtuele grote teen. Zeau.

Kapitein Stijlvol | 29-09-14 | 12:41

Mevr. Rimmer. Waar kan ik ergens met haar in contact komen?

Evaluationcopy | 29-09-14 | 12:41

Een stelletje ondeugden, dat zijn het die GS klieren.

Uw Verzekeringsadvis | 29-09-14 | 12:41

Ik ben schuldig aan verbaal geweld.

von sokkenstopfen | 29-09-14 | 12:41

Mannen met een baard hebben iets te verbergen.

TheseDays00 | 29-09-14 | 12:40

Nobody likes us. We don't care.

mindless | 29-09-14 | 12:40

Dat "Rimmer", is dat haar meisjesnaam of haar ouwe beroep?

orca | 29-09-14 | 12:38

Ook al hadden jullie het wel gezegd, dat moet niets uitmaken. Het zou dan zo neer gezet worden dat het niet serieus te nemen is, en dan moet het ook in zo'n context gelezen worden. Maarja, linkse mensen zijn net religieuze mensen, zodra er logica aan te pas komt haken ze af en komen ze aan met non-argumenten.

DaeHanMinGuk2 | 29-09-14 | 12:38

Als het bier in de supermarkt op is kan ik behoorlijk agressief overkomen.

eerstneukendanpraten | 29-09-14 | 12:37

Ik geef toe dat ik geestesziek ben, maar zij zitten nog in de ontkenningsfase, terwijl ik op weg ben naar genezing.

Kaas de Vies | 29-09-14 | 12:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl