Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terugkijken. Geert Wilders Islam Rant Jihad Debat

GeenStijl Uitzending Gemist. Terwijl u vanochtend druk aan het werk was om belastingcentjes te verdienen voor Den Haag, Brussel, Wassenaar en die Griekse vakantievilla ging mijnheer Greet in de plenaire zaal der TK los inzake het Jihad Debat. Voeten op bureau, bammetjes erbij en kijken die magistrale 10 minuten power rant [tekst] over de islam en dit land dat ons land is. Lang leve het uitingsdelict!
wegkijkon.jpgDe heer Pechtold (D66) deed in debat even duidelijk voor hoe je moet wegkijken.

Reaguursels

Inloggen

@ Aardbewoner | 04-09-14 | 13:30
Spot on.

slackrjack | 06-09-14 | 12:32

@ De Pinto | 05-09-14 | 12:23

Dat is precies wat ik denk!

slackrjack | 06-09-14 | 11:58

Pechvogel leurt alleen maar met Nederland over de markt, en of de EU het overneemt of de Islam boeit hem geen reet.
Als hij maar een belangrijk plekje krijgt.

Uiterst gevaarlijke man voor een sociale samenleving.
Elitaire maar domme overloper,

Dutch-devil | 06-09-14 | 09:35

De bijbel is verzonnen door de Romeinen doordat ze hun grip op Europa niet meer konden vasthouden via militaire middelen. JC verhaal afgestoft, boek schrijven met een hoop moeilijke woorden en heel veel poespas eromheen met mannen in jurken en baarden. Net echt! De islam is verzonnen als tegenwicht om het christendom tegen te gaan. Nota bene door een pedofiele moordende kinderverkrachter. Beide religies zijn verzonnen alleen het christendom is nog een beetje gebaseerd op een mensenrechtenactivist. De islam is verzonnen om tegen ons te zijn en gebaseerd op het gewauwel van een barbaar. De islam moet dan ook helemaal weg van de wereld. Of iig de beschaving. De oplossing is dan ook om alle moslims Europa uit te schoppen. Ga maar lekker de landen waar je oorspronkelijk vandaan komt naar de gallemiezen helpen. Als het niet op eigen kracht kan dan moeten we dat hardhandig doen. De grote boosdoener in dit hele verhaal? Fucking hippies! Met hun multiculti iedereen moet met elkaar kunnen leven geouwehoer. "wat er met de 2e wereld oorlog is gebeurd mag nooit meer gebeuren!" En wat doen we? We laten massa's achterlijke volkeren binnenstromen en oh wee als je er wat van zegt dan ben je gelijk een NSB-er, nazi oid. En wat gebeurd er nu? Complete ontkenningsfases van alle verouderde hippies die in het kabinet zitten. Moslims zijn de nieuwe nazi's. Die haten alles. En ze hebben 0,0 recht om ergens over te spreken want ze kunnen niets laten zien wat hun stijl beter maakt. Echt helemaal niets. Alsof alleen blanke autochtone Nederlanders de gave bezitten om te kunnen discrimineren. Zo diep zitten al die hippies met hun hoofd in eigen schuld reet. Als er een oorlog komt dan is dat volledig de schuld van links naief hippie Nederland. De islam is de grootste vloek van de wereld. En niemand die dat wilt erkennen want we kijken liever weg dan dat er een reden kan worden gegeven om als rascist uitgemaakt te worden. Ooit weleens over nagedacht waarom moslims 5x per dag moeten bidden? Omdat die idiologie zo van de pot gerukt is dat je jezelf 5x per dag moet hersenspoelen. 35x per week. Ieder wel denkend mens moet toch gelijk in de gaten hebben dat dit enorme bullshit is. Iedereen kent die series, films en verhalen wel over Hitler stel dat die gewonnen had en hoe de wereld er dan had uitgezien. Dat is dus precies wat er met de islam aan de hand is.

Ansjo | 05-09-14 | 12:34

Ik wacht met smart op een politicus die hetzelfde over de Islam zegt maar dan zonder andere idiote standpunten over de EU, de € en Polenmeldpunten. Een Pechtold eigenlijk die doorheeft dat de Islam niets met ons te make heeft en een bedreiging van dit land is.

De Pinto | 05-09-14 | 12:23

Betweetert | 05-09-14 | 09:50

Het zal er op neer komen dat de ellende toeneemt: de terreur, de eisen, de culturele sabotage, de verkrachtingen, de straatpesterij, de pedo-slavernij, de psycho-brainwashing in de haathutten, enzovoort. Zodat navenant de roep om en daadwerkelijke implementatie van anti-islam-beleid, wereldwijd, planetair, steeds maar toeneemt. Net zolang totdat de indruk ontstaat dat de islam te overleven is of dat er enigszins mee te leven valt.

Maar gegeven de demografische ontwikkeling worden het heftige tijden. Want zoals de geschiedenis laat zien resulteren golven jonge mannen maar al te snel in revoluties en bloedbaden. Echter deze islamitische golf van miljoenen jonge kwaaie mannen brengt niets, geen kunst, geen cultuur, geen wetenschap, geen techniek… geen oplossingen voor grote wereldproblemen. Sterker zelfs, de barbaarse entropische wereld van de islam schuift aan als dreiging bij al die andere kwesties, van enorme achteruitgang van natuur, van groeiende economische ongelijkheid (zie de V.S.), enzovoort.

Misschien is men ertoe te overreden om de Koran en haar uitleg eens kritisch tegen het licht te houden, zoals gedaan is met elke andere religie en/of ideologie. En missschien dat men bereid is om afstand te nemen van al die oproepen tot repressie en moord en vernietiging daarin. Maar over het algemeen worden mensen die dat doen bedreigd met moord en ook daadwerkelijk vermoord.

Het vermogen tot zelfkritiek en verbetering lijkt dus nihil. Wat reeds geresulteerd heeft in eeuwen van culturele stagnatie en moord en vernietiging. En wat nu zal resulteren in afbraak van Westerse cultuur overal daar waar de islam door migratie en grote gezinnen en oliekapitaal en politiek correct wegkijken steeds meer aan de macht komt.

Benedict Broere | 05-09-14 | 11:32

@Islamofiel | 04-09-14 | 21:09
Deel dat lijstje dan eens.

Dan valt er nog wat te lachen.

Russells Teapot | 05-09-14 | 11:20

Mag ik hieruit concluderen dat de islam adepts (de voorzitter van de Kamer met de Koran voor haar snuffert) handelen uit angst? Angst dat men anders stigmatiserend zou zijn door enkel de christenen te "dienen"?

We zien wat het oplevert, je geeft islamieten een vinger, ze nemen niet je hele hand, ze nemen zelfs je leven als het moet.

Waarom? Omdat wij de schapen zijn. Die kan je probleemloos slachten. Dat staat zo in hun boek. En ook zij kennen angst, want de extremisten bepalen de koers. Binnen de islam heerst ook angst, angst dat ze te te gematigd zijn. EN eigenlijk niet voor de volle 100% achter hun boek kunnen en willen staan. Hen wacht dan datzelfde zwaard.

Zitten we hier op te wachten? Blijven we de sitting ducks? Of gaan we dit met zijn allen bestrijden? Denk het niet, want elke gerichte aktie tegen de islam lijkt onevenredig hard aangepakt te worden. Vreemd genoeg.

Onszelf verlagen naar de taal van jihadisten is zeker niet de weg (namelijk met geweld), maar wat nu gebeurt, namelijk wegkijken, lost ook niets op. Dat geeft enkel mer ruimte aan hen die hun doel WEL aan het nastreven zijn. Hoe stop je zoiets? De 2e WO en Vietnam zijn uiteindelijk gewonnen door zij die de grootse vuurkracht hadden. En niet zij die het meest gemotiveerd waren, want dan was de uitkomst een heel andere geweest. Waar is de vuurkracht nu? Zonder dat zijn we weerloos. Schapengedrag versus bereidheid om te sterven voor een zaak. Ik ken de uitkomst al.

Betweetert | 05-09-14 | 09:50

Even voor de duidelijkheid het verschil tussen Christenen en Moslims is Dit:
Mohammed was een warlord een krijger en zou in deze tijden voor terrorist uitgemaakt worden. Hij leverde verschillende veldslagen
(www.answering-islam.org/Dutch/v/veldsl...)

Christus was geen krijgsheer maar was een vredelievend mens en heeft dus geen mensen vermoord!

Moslims geloven dus in een krijgsheer die met harde hand zijn geloof overtuiging opdringt aan anderen.
DAT IS EEN GROOT VERSCHIL!

VonDerStass | 05-09-14 | 09:31

Wakker SChaapje | 05-09-14 | 00:58
Nog even afgezien van dat tegen dit soort achterlijke conspiracy's talloze rationele argumenten in te brengen zijn (maar die zijn onderdeel van het complot, hae?)..

Is de islamitische heilstaat voor jouw een goed alternatief? Ik maak liever mijn eigen keuzes -en dat welke geheime organisatie er wel bij vaart- dan dat ik me onderwerp aan een middeleeuwse ideologie met barbaarse praktijken (of zijn die ook allemaal verzonnen)..

M-Bozz | 05-09-14 | 09:11

Pechtold en de gevestigde orde van politici, media en bekende Nederlanders hebben zelf jarenlang een ondemocratische aggressieve demoniseringscampagne gevoerd tegen een ieder die kritiek op de Islam had om hen de mond te snoeren. Islamcritici werden door hen prompt als racisten, fascisten en nazi's weggezet om een inhoudelijke discussie uit te weg te gaan. Dat de Islam zelf het Christendom, Jodendom, Hindoeïsme etc verketterde deed er niet toe, deze mochten wel door iedereen bekritiseerd worden.
Behalve dat dit een aanslag was op de vrije meningsuiting van vele autochtonen, hebben zij hierdoor ook vele Moslims een vals beeld van onze vrije en open democratie voorgeschoteld. Moslims kregen het idee dat hun religie onaantastbaar was en dit gaf velen de kans om extremistische denkbeelden te ontwikkelen, omdat ze beschermd werden door de hypocrisie van het “politiek correcte goedvolk” die elke kritiek op de Islam publiekelijk verketterde.
Nu zij het recht op vrije meningsuiting verdedigen van mensen die door middel van dit recht het recht op vrije meningsuiting proberen te vernietigen, komt deze verachtelijke hypocrisie weer naar boven. Een excuus voor dit ondemocratische, dictatoriale gedrag zou op zijn plaats zijn om weer wat vertrouwen van een groot deel van de bevolking te winnen. Zolang dit niet gebeurd, blijft de hypocrisie aan hun persoon kleven.

agram | 05-09-14 | 08:31

Ben geen fan van de man. Maar in dit geval was elk woord raak. Met als hoogtepunt "Dat smerige boek".

Burrrp | 05-09-14 | 07:35

-weggejorist-

kopje zwarte thee | 05-09-14 | 04:20

@Wakker SChaapje | 05-09-14 | 00:58
Uw redenering volgend, kunnen we stellen:
Dood aan de taliban EN Is!
Alle haatbaarden die naar Syrië gaan of terugkeren: Afslachten!
Want het zijn zionisten...
Toch?

Ahasveros | 05-09-14 | 01:35

Peggol blijft downplayen en roepen dat er in NL niets aan de hand is, alle moslims zijn liev, daar wordt hij grof voor betaald door de AE (Arabische Emiraten). Hier zijn de oliedeals mee gesloten: goedkope olie voor de EU in ruil voor islamisering van diezelfde EU. En ja, geschiedvervalsing is toegestaan. Dit wordt nu al toegepast op alle fronten, inclusief schoolboekjes. Die arabieren blijken ineens hele slimme mensen die mooie uitvindingen gedaan hebben.... (Yeah right.. het kromzwaard misschien.) Maar goed, het gebeurt nu, terwijl de regering alles moet goedvinden. Daarom gebeurt er ook niets, al heeft Greet 2000 x gelijk dat het zo niet langer kan. De deal is gesloten, dus het gebeurt. Want geld. HEUL VEUL geld. En dan mag het ineens wel allemaal en kan Greet en het volk... doodvallen.

prakkie | 05-09-14 | 01:21

@Wakker SChaapje | 05-09-14 | 00:58
Goed gekozen nick. Behalve dat *wakker* dan.
*islam = terreur*

Lewis Lewinsky | 05-09-14 | 01:05

Heel grappig hoe meneer Wilders 9/11 naar voren haalt. Maar voor wie wakker is weet dat Amerika al decennia alles en iedereen in de maling neemt en aanslagen in scene zet om vervolgens een oorlog te beginnen of een land te kunnen binnevallen. Dat deden ze met Vietnam,2e wereldoorlog om goud te jatten,Cuba (moord Kennedy), Japan, Venezuela afzetting Chavez, Mexico, Irak, Iran, Afghanistan en nu proberen ze Europa achter zich te krijgen tegen Rusland en de islam. Wie zn huiswerk doet weet dat de Taliban door de CIA is gecreëerd en is vertakt in ISIS. Amerika heeft nu weer een excuus nodig om Syrie binnen te kunnen vallen. De onthoofdingen zijn nep en alleen maar zionistische provocatie met als einddoel geld, geld en nog meer geld. Denk je nou echt dat Ebola uit de lucht komt vallen, ook iets wat al maanden geleden gepland is door de Bilderberg Group in samenwerking met de CDC. Mensen wake the fuck up aub. De heren in de nette pakken, en niet alleen Amerikanen, dat zijn de echte terroristen. I rest my case

Wakker SChaapje | 05-09-14 | 00:58

Bij Pauw zat vandaag een man die, afgaand op de gangbare info hierover, zie overal op het internet, zie eindeloos veel boeken, interviews, enzovoort, wil dat in Nederland wordt afgeschaft: democratie, mensenrechten, wetenschap, de moderne rechtsstaat, geëmancipeerde vrouwen, vrijheid van meningsuiting, vrijheid in expressie van kunst, vrijheid in denken, de moderne cultuur, alcohol, honden, varkens, sport, muziek, enzovoort, en die een fanaat voorstander is van: repressie en exploitatie van vrouwen en niet-moslims, pedosex en groepsverkrachting van niet-islamitische vrouwen, verminken van vrouwen, amputaties, steniging, onthoofdingen, moord, vernietiging van niet-islamitische kunst, vervalsing van geschiedenis, vernietiging van niet-islamitische geschiedenis, enzovoort. Men discussieert niet. Men heeft gelijk. Men heeft het Absolute Gelijk. In 14 eeuwen 270 miljoen vermoordde andersdenkenden. Plus de vernietiging van diverse culturen. Zelfkritiek kent men niet. Alles tegen de islam is een samenzwering van de vijanden van de islam. Hoe meer islam, hoe meer eisen, hoe minder moderne cultuur. En wegkijkers zijn eigenlijk net zo crimineel en levensvijandig en destructief.

Benedict Broere | 05-09-14 | 00:47

Heeft dat debat nog iets interessants opgeleverd?

M-Bozz | 05-09-14 | 00:42

@Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54
'Ooit' is hier het kernwoord. Deze waanzin speelt niet anno 14-zoveel, maar anno NU.
Grenzen dicht is wel degelijk een oplossing!
Normale moslims bestaan niet! Uiteindelijk biedt de koran slechts één optie: moordt alle ongelovigen uit!
Glibberige Pechtold is werkelijk de ergste van de ergste soort landverraders sinds Mussert! Die denkt volgens mij écht dat je met een goed gesprek die moslims tot andere gedachten kunt brengen.. Wat een sukkel is dát, zeg!

Wijze Uil | 05-09-14 | 00:06

van heinde en verre,
Dus jij hou van struisvogels?

drielenaar | 04-09-14 | 23:27

Sterk Geert Wilders zeer sterk.. Het wordt al jaren, nee decennia door verschillende mensen verkondigd. Stop met Massa immigratie en pas op voor de 5e colonne. Eerst Hans Janmaat uit de tijd dat NL zo hyper policor was als Zweden vandaag de dag. Later Pim Fortuyn en ook Theo van Gogh. Zij hebben vele malen gewaarschuwd voor de 5e colonne en de achterlijkheid van de islam. En nu dan al meer dan 10 jaar Wilders, die ook vanaf het begin gelijk hierover heeft. Hij is alleen nog maar in leven dankzij zware persoonlijke beveiliging. Het steekt de elite alleen dat hij elke dag meer gelijk krijgt. De frustratie van die Pechtold spreekt boekdelen. Maar IS stopt niet, het wordt elke dag erger en erger. En de struisvogels blijven maar ontkennen en goedpraten.http://www.youtube.com/watch?v=zFuJnAE6qX4

Gaul Shaarad | 04-09-14 | 23:20

Geweldige rede van Wilders. Hulde, hulde, hulde.
*de man op wie ik al sinds 2006 steeds gestemd heb*

Lewis Lewinsky | 04-09-14 | 23:06

Ik denk echt dat Nederland een grote rol heeft in de oprichting van de I.S.
Die Jihadstrijders waren al in Syrië & Irak voor de oprichting van ISIS en bij de meest gruwelijke wandaden zijn vaak in Nederland opgegroeide jihadstrijders betrokken.

Dit is wat het pappen, nathouden, wegkijken en goedpraten van de islam teweeg heeft gebracht. Links Nederland heeft een klimaat gecreëerd waarin deze 'radicalisering' mogelijk is geworden. Een 'islam is oke olé olé' klimaat en iedereen die dat niet vind is xenofoob zeg maar.
En dat terwijl buiten de zgn veilige grenzen van het Westen de islam onafgebroken voor moord, ellende en geweld zorgt.

Ik denk echt dat dankzij de krankzinnige linkse West Europese multicultuur de jihadi's de ware hardcore islam naar Syrië en Irak hebben kunnen brengen.

En daar plukt de Syrische en Irakese bevolking nu de -hoofden- vruchten van.

@Art Vandelay Ultor | 04-09-14 | 12:35

wakkere_nederlander | 04-09-14 | 23:05

Bloemen voor Geert!

Lewis Lewinsky | 04-09-14 | 22:57

De belangrijkste opsteker van vandaag, donderdag 4 september 2014, is volgens mij dat minister Opstelten erkent dat er een verband is tussen jihad en islam. Binnen het Algemeen Heersend Dogma is dit een trendbreuk, een doorbraak, een aardverschuiving. Zou er dan toch nog zoiets zijn als ‘voortschrijdend inzicht’?
Geert Wilders… Is hij werkelijk de extremist waarvoor hij al jaren versleten wordt? Met zijn islamkritiek verkeert hij in goed gezelschap. Bijvoorbeeld: Peter Sloterdijk, cultuurfilosoof te Karlsruhe:
“… de eigen aard van de islamitische geloofsleer, die van het begin af aan de strijd tegen de ‘ongelovigen’ hoog in haar vaandel had geschreven. De onvoorbereide lezer van de Koran moet zich wel verbazen over hoe een heilig boek, zonder angst om zichzelf te logenstraffen, vrijwel op elke bladzijde de vijanden van de profeet en van het geloof met de pijn van het eeuwige vuur weet te bedreigen.”
“… geen mens zou zich om de duistere passages uit de Koran bekommeren als de miljoenen tellende, op geweld beluste menigten van godzoekers er niet waren, die de woorden als rechtvaardiging voor hun toekomstige daden aangrijpen…”
“… de extreme demografische dynamiek van de islamitische wereld […] haar inwonertal groeide tussen 1900 en 2000 van 150 miljoen tot 1,2 miljard, een toename van 800 procent…”
Woede en tijd, p. 290 e.v.

Benedict Broere | 04-09-14 | 22:11

Goede speech . iedereen weet dat alle moslims het zelfde denken. Alleen verdoezelen vele het. Het aardige meisje met hoofddoek bij ah moet je maar eens vragen wat ze van homos vind. Bijv. Dan vind je haar niet zo leuk meer. Wolven in schaapskleding.

archimedesplantsoen | 04-09-14 | 22:09

De wegkijkers zijn het grootste gevaar voor ons land. Evil prevails when good men do nothing. Het lijkt wel of de domme Pechtold-amoeben liever fatsoenlijk onthoofd willen worden, dan dat zij de waarheid durven benoemen godnogantoe. Waarom hebben we van die balloze mannetjes 'aan de top'? Omdat zij gekozen zijn door andere wegkijkers en een tot in het merg geïndoctrineerde bevolking. Het verraad van links, inderdaad. Maar ook de lafheid van de rest.
Wordt wakker Asscher, wordt niet zo als die Asscher van de joodse raad die dacht dat hij de joden aan het redden was...

lekker wijf | 04-09-14 | 22:01

Niets meer aan toe te voegen.

JeMotWat | 04-09-14 | 21:55

Pechtold pisvlek...

Hans Teeuwen | 04-09-14 | 21:53

Genegeert Wilders, mijn held!

The Cradle | 04-09-14 | 21:39

@Baronwater
Ik vind het bijzonder dat Mein Kampf verboden is omdat het kan aanzetten tot haat, terwijl gelijkertijd de Koran, zo weten we inmiddels, niet enkel KAN aanzetten tot haat, maar daadwerkelijk aanzet tot haat...!? Weg met dat boek!

Jimmydepimmy | 04-09-14 | 21:37

Vroegah was ik een klein jochie van 8 voor het internet en mobiele telefoons. Ik had bruine schoenen en een grijze jas. Was blond en dus een jongen.
Op een zaterdag morgen stonden er plots twee mannen voor de deur van mijn ouderlijk huis.
Ze wilden even met me praten want er was een jongen neergestoken.
Ze wisten dat ik, een blonde jongen was van zo lang, een grijze jongensfiets had van x merk en bruine schoenen van x maat en x merk.
Of ik even uit wilde leggen waar ik op die dag op dat tijdstip was.
Ik vond het irritant want ik wilde de transformers zien maar nu ik eraan terug denk dan is de enige conclusie dat ze alles van iedereen weten of kunnen achterhalen en nu we mobieltjes en internet hebben nog veel. Het is dus een klucht dat zogenaamd niemand weet/wist dat we zoveel extremistische gekken in ons midden hebben.
Ze weten het, alleen ze doen er niets aan.
Mijn vraag is dan, Waarom niet?

Dirk III | 04-09-14 | 21:18

De belangrijkste verwijt?? Leer zelf eens nl dan!!

Ellnext | 04-09-14 | 21:15

Wel jammer dat de grote NL fan over 'de verwijt' praat op 0,29 sec x stijlfan

Ellnext | 04-09-14 | 21:14

Russells Teapot, naar de bekende weg vragen?
Je beantwoordt gewoon aan alle kenmerken van verbale jihad waarvan ik laatst een lijstje tegenkwam.
Natuurlijk moet je wel ontkennen en doen alsof je neus bloedt

Islamofiel | 04-09-14 | 21:09

Russells Teapot, naar de bekende weg vragen?
Je beantwoordt gewoon aan alle kenmerken van verbale jihad waarvan ik laatst een lijstje tegenkwam.
Natuurlijk moet je wel ontkennen en doen alsof je neus bloedt

Islamofiel | 04-09-14 | 21:09

@Islamofiel | 04-09-14 | 20:23
Je moet me toch eens uitleggen wat "islamitische retoricalessen" zijn.

Daarnaast is het voor mij sowieso een mysterie hoe jij er bij komt dat ik positief zou staan tegenover de islam.

Russells Teapot | 04-09-14 | 20:57

Goede uitspraak, niet elke moslim is terrorist, elke terrorist is wel moslim!!!

geile_gerrit | 04-09-14 | 20:51

Zozozo! Geert integraal op de StaatsTV! Geen woord van gelogen en allemaal waar. Dus geheel ongeschikt voor de Haagse kaasstolp.

Op de ongevraagd en vooral ongewenst door mij betaalde taxpoetverbrandersite Joop weten ze schijnbaar geen Gutmensch-reactie meer bij elkaar te liegen. Hoe een vooruitgang!

Dus...

De Koning van EHV | 04-09-14 | 20:43

Wat een speech

SjeezendeJezus | 04-09-14 | 20:41

Wat een geweldige speech. En voor de superieure hypocriete struisvogels alhier: nee, niet elke moslim is een terrorist. Ja, er zijn hardwerkende moslims; hebben jullie helemaal gelijk in. Echter, elke terrorist is wel een moslim.

Rotri75 | 04-09-14 | 20:30

@Russels Teapot
=Je hebt me helemaal door. Ik wordt vanuit Iran betaald om antichristelijke propaganda te verspreiden op GeenStijl, omdat ik in dit land een kalifaat wil vestigen. Dat is allemaal onderdeel van de internationale salafistische samenzwering.=

Uitvergroten is een debattruc. Waarschijnlijk leef je gewoon van een uitkering, heb je islamitische retoricalessen gevolgd en vul je je tijd met dawa, oftewel proberen Nederlanders onzin te verkopen.

Islamofiel | 04-09-14 | 20:23

Uieraard voorspelbaar, 0,0 seconden Geert Wilders bij het NOS journaal. Kompleet genegeerd.

Methylfenidaat | 04-09-14 | 20:13

Geweldige toespraak trouwens. Misschien wel historisch, daar zullen wij nog achter komen.

slackrjack | 04-09-14 | 20:00

Amen Geert. Ik hoop dat men eindelijk eens wakker wordt!

Graftak | 04-09-14 | 20:00

Geert heeft al 10 jaar gelijk. Over de islam, EU, Euro etc. Blijf lekker regentenpartijtjes stemmen mensen, het gaat vanzelf verkeerd.

funkyd | 04-09-14 | 19:57

Geen woord Spaans bij. Go Geert!

Franco 1975 | 04-09-14 | 19:42

100 % de waarheid wat Jammer dat ik het niet kan - durf te delen in dit vrije Nederland op FB.

snapdragon | 04-09-14 | 19:42

Pechtold is een goede politicus, staat helaas aan de verkeerde kant. Veel te soft en naïef ten opzichte van de islam. Een politieke partij die echt staat voor Westerse waarden zou veel baat hebben bij politici met de kwaliteiten van Pechtold.

slackrjack | 04-09-14 | 19:34

Prachtige rede van Wilders! Ik zou het gezegd kunnen hebben. Weg met de islamfacisten en hun vriendjes van de linkse kerk! Lang leve ons vaderland!

julesdeboules | 04-09-14 | 19:30

Burgemeester Rotterdam en plv. voorzitter 2de kamer zijn Marokkaans, zou dit in Marokko ook mogelijk zijn dat jan jansen burgemeester wordt van Casablanca, dacht t niet

Cochisejicarilla | 04-09-14 | 19:30

In een woord PRACHTIG!!!!!!!!!!! Heb genoten.

gebochelde | 04-09-14 | 19:30

@Fred Bastiat | 04-09-14 | 12:40
Amen.

Wonderful-Life | 04-09-14 | 19:27

Pechtold meer geld naar t onderwijs, eens zal je ter verantwoording staan voor t toneelspel en de demagoog spelen in die naïeve 2de kamer. Hoe vaker ik kijk hoe misselijker ik wordt.

Cochisejicarilla | 04-09-14 | 19:27

Greet heeft gelijk.
Maar hij brult tegen een stel imbecielen, ze buigen allemaal voor die islam.
Stelletje struisvogels.
Wanneer doet het kabinet nu is een keer wat het volk wilt stelletje oplichters.

gijs geluk | 04-09-14 | 19:27

Ik had vroeger respect voor Pechtold, maar nu helaas niet meer. Ik ga vanaf heden alleen PVV stemmen, het is de enige partij die het probleem durft te benoemen, en dat is de islam. Geert Wilders is held.

Wonderful-Life | 04-09-14 | 19:18

Helemaal mee eens. Wilders moet alleen meer laten zien voordat ik op hem stem. Met meer bedoel ik dat hij laat zien dat hij meer kan dan alleen anti-islam zijn. Echt een politiek leider zie ik nog niet in hem.

slackrjack | 04-09-14 | 19:15

@Islamofiel
Als op de tafel van de Voorzitter van de Tweede Kamer de Koran staat, dan hoort daarnaast ook Mein Kampf te staan. Zelfde gedachtegoed, zelfde vrijheid van meningsuiting. Met dank aan Halsema.

Baronwater | 04-09-14 | 19:15

Waarheid als een huis.
Alleen anno nu, doen de politiek en overheid nog harder hun best om weg te kijken en Geert persoonlijk aan te vallen met als doel dat men hem niet serieus neemt.

Graftak | 04-09-14 | 19:07

Het is onvergeeflijk DOM om onze normen en waarden van tolerantie te projecteren op een groep mensen die vanwege hun geloof naar ongelovigen niet tolerant MOGEN zijn. Hun letterlijk in de Koran verwoorde opdracht luidt dat ze de plicht hebben ons te vermoorden, ons tot slaaf te maken of ons belasting te laten betalen. Vreedzaam samenleven zit niet in hun keuzemenu. Wees dan niet zo dom te denken dat je dit met onze maat van tolerantie kunt oplossen.

RayHolland | 04-09-14 | 19:05

AMEN!!! Geen woord meer aan toe te voegen, hier spreekt iemand welke de Nederlanders vertegenwoordigt
Nu ook nog de daden en NL kan er weer bovenop komen!!

Mastermattie | 04-09-14 | 19:01

Plusje voor Geert

marcoplarco | 04-09-14 | 18:59

-weggejorist-

kzegje | 04-09-14 | 18:50

Russels Teapot, in discussie gaan heeft geen enkele zin. Doe ik dus ook niet. Oprotten, ga maar ergens anders de hemel verdienen.

Islamofiel | 04-09-14 | 18:46

@vivaldi | 04-09-14 | 18:20
Precies.

Als we willen dat Nederland vrij blijft, en we belangrijke verworvenheden als vrijheid van godsdienst en religie niet willen verliezen, dan bestaat de enige optie uit het verbieden van bepaalde religies en het instellen van een gedachtenpolitie.

Russells Teapot | 04-09-14 | 18:42

@Islamofiel | 04-09-14 | 17:59
"Jij komt met de mededeling dat christenen niet zou slecht kunnen zijn als de gewelddadige jihadisten en je baseert het op een theologisch aandoende redenering."

Nee. Ik baseer het op een combinatie van de inhoud van de bijbel, en het gedrag van de christenen de laatste 2000 jaar. In het bijzonder aan de kruisvaarders, inquisiteurs, conquistadors, kolonisten van Amerika, slavenhandelaars, en ga zo maar door. Misdadigers uit alle eeuwen van het christendom, die allemaal hun misdaden pleegden in de overtuiging Gods wil te doen, omdat de Bijbel hen voorschreef om zo te handelen.

"Je vertoont de gebruikelijke arrogantie en intimideert met bijbelkennis."

Het was niet mijn bedoeling je te intimideren. Ik wilde gewoon wat dieper op de zaken ingaan. Is dat zo gek?

"Er zijn er meer van jullie die onder nicknames de feitelijke indentiteit verbergen. Je vaart dus onder valse vlag en je komt niet eerlijk uit voor je bedoelingen."

Je hebt me helemaal door. Ik wordt vanuit Iran betaald om antichristelijke propaganda te verspreiden op GeenStijl, omdat ik in dit land een kalifaat wil vestigen. Dat is allemaal onderdeel van de internationale salafistische samenzwering.

Jammer, dat jij me nu ontmaskerd hebt. Ik had er dan ook niet op gerekend om zo'n scherpzinnig iemand te ontmoeten hier.

"Terwijl Nederland zich druk maakt om gewelddadige jihad, zou ze zich drukker moeten maken over de verbale jihad in eigen land"

Leg es ff uit, WTF is de "verbale jihad?" Daar heb ik nu echt nog helemaal nooit van gehoord.

Russells Teapot | 04-09-14 | 18:37

@Van Duyvenbode, zeg dat wel, van hier tot aan medina :).
In principe verhoogt het jihaddebat van vandaag al de spanning. De koran zegt immers dat er niets ergers is dan vervolging.
Het scherp neer gezette verhaal van Jaap5157 zou helemaal volmaakt zijn als hij de tribale aard van de islam in zijn verhaal zou verwerken. De islam bedient zich van tribale cultuur, vijandigheid tov christelijke leerstellingen (o.a drievuldigheid en erfzonde als belangrijkste) en perverse beloningen voor wie aan de jihad deelneemt. De gemiddelde moslim is een slaaf van de islamitische elite die als grootgrondbezitters, eigenaren van de belangrijkste posten in het leger, regering en geestelijkheid en van handelsmonopolies (en olie) belang hebben bij het handhaven van hun positie en dus de onderworpenheid (inshalla) van moslims.

Islamofiel | 04-09-14 | 18:37

vragen of timmerzwanz de toespraak wil vertalen en laten uitspreken in VN

(Behind)Doors | 04-09-14 | 18:33

@Islamofiel | 04-09-14 | 18:02
Oké, dat is goed. Ga dan maar weer fijn buiten spelen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 18:29

Jaap5157 | 04-09-14 | 18:11
Islamofiel | 04-09-14 | 18:12

Als jullie conclusies juist zijn, hebben we een probleem van hier tot aan Medina. Dan kunnen we ons opmaken voor eeuwen strijd. Optimisten denken dat wanneer de waarheid omtrent de islam zich openbaart, ook politiek correcte mensen de islam zullen verwerpen. Echter, dit optimisme is misplaatst. Naarmate de spanningen met de islam toenemen, verharden zich de standpunten. Policor Nederland zal zich niet laten ompraten door islamitische aanslagen, enclaves, publieke onthoofdingen op de Dam. De tegenstellingen verharden zich slechts, er komt geen moment waarop men het licht ziet.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 18:26

Wegkijken hebben ze altijd al gedaan,vroeger al bij Hans Janmaat,die wist dit allemaal al in de jaren 80.
Hij werd voor gek verklaard door linkse snuiter Paul Witteman,weet u nog......... en niet alleen door Witteman maar heel Nederland verklaarde deze man voor gek met zijn ver vooruitziende blik (behalve ik)

Submariner | 04-09-14 | 18:22

Er zijn 2 maatregelen die het kabinet NU dient te nemen en dat is afdoende ....

1. De islam dient verboden te worden in Nederland.

2. Zie punt 1

vivaldi | 04-09-14 | 18:20

@Jaap5157, chapeau! Ik heb de koran een aantal keren van kaft tot kaft gelezen en ken het verschil tussen de verzen uit Mekka en Medina. Het probleem zit bij de laatsten. Nadat Mohammed uit Mekka was verjaagd, veranderde hij in een wraakzuchtig man die de jihad uitvond om het maken van buit en slaven te rechtvaardigen.Het is een oorlogsideologie die roof en moord rechtvaardigt

Islamofiel | 04-09-14 | 18:18

@Baronwater, Halsema heeft een mening die niet echt omstreden is. Theo van Gogh maakte gebruik van zijn vrijheid van meningsuiting en bekocht dat met zijn dood. Het is de islam die vrijheid van meningsuiting door dit soort intimidatie probeert te beperken en is daar helaas succesvol in. Ik noem dat verbale jihad. Toen na Theo's dood het Rotterdams Filmfestival zijn film (gemaakt samen met Hirsi Ali) wilde vertonen, besloot de directie na bedreigd te zijn de film terug te trekken.
Als de tweede kamer over jihad praat, heeft ze het nooit over dit soort jihad.

Islamofiel | 04-09-14 | 18:12

nog een keer dan,

ik had me voorgenomen de koran te lezen, en dat heb ik (zij het ten dele) gedaan. Het zou te makkelijk zijn om nog maar eens met al die citaten op de proppen te komen waar iedereen altijd mee op de proppen komt. Overigens heeft het weinig zin islamapologeten met hun eigen teksten om de oren te slaan; je krijgt dan steevast het verwijt dat je een verkeerde vertaling aanhaalt, of het citaat uit de context hebt getrokken, of dat dergelijke kwalijke teksten ook in de Bijbel te vinden zijn. Nee, om de Koran te doorzien, moet zij heel anders benaderd worden. De Koran is helemaal geen heilige tekst. De Koran is een computerprogramma. Een computerprogramma voor, u raadt het al, een emergent systeem!

Mohammed was namelijk een geslepen krijgsheer, die zijn hele leven bezig is geweest hem ongunstig gezinde stammen te bestrijden. En mohammed heeft, zoals het een geslepen krijgsheer betaamt, zijn hele leven goed nagedacht over hoe andere volkeren zo efficiënt en effectief mogelijk bestreden kunnen worden. Het is mij volkomen duidelijk dat met name zijn inzichten omtrent militair-strategische kwesties van doorslaggevende betekenis voor het ontstaan van de islam zijn geweest. Het was zijn bedoeling met een verzameling goed doordachte moralistische verhalen en leefregels een krachtig instrument te scheppen voor het volbrengen van militaire doelstellingen, door enerzijds een loyale en hechte "eigen" groep te smeden, en deze zodanig te programmeren dat zij als wapen tegen een vijandige groep gebruikt kan worden.

Ten eerste heeft mohammed goed begrepen dat een volk zich het best door de hoogst mogelijke macht laat leiden; een godheid. Het is hierom dat zijn profeetschap met de spreekwoordelijke korrels zout genomen moet worden. Hij heeft een reeds bestaande en redelijk populaire godheid naar zich toegetrokken door zich neer te zetten als de enige ware vertolker van diens wil, en bij zijn potentiële volgelingen de superioriteit van dit profeetschap er onophoudelijk in te rammen. Van de methodiek die hij hiervoor heeft gebruikt, vinden we voortdurend sporen terug in de koran: er wordt geen mogelijkheid onbenut gelaten om te wijzen op de kracht van het verbond tussen allah en mohammed, hun glorie en macht, en hun plaatstalen gelijk. Zonder deze zich steeds herhalende mantra's zou de koran een stuk dunner zijn.

Om nu het zo ontstane religieuze vuur succesvol te oogsten, diende het idee van "de vijand" geïntroduceerd te worden. De Vijand is de Ander; iedereen die (nog) geen deel uitmaakt van het systeem, iedereen die nog niet de absolute heerschappij van allah (en dus ook die van mohammed!) onderkent. Het is tevens een uiterst flexibel begrip; handig voor een krijgsheer die het dan weer met die stam, en dan weer met die andere stam aan de stok heeft. Mohammed beseft dat niet alle vijanden gedood hoeven te worden. Christenen, die op hun manier ook al zijn opgeladen met heilig vuur, konden wellicht aan het systeem worden toegevoegd en zo hun bijdrage leveren. De Joden echter hadden het gewaagd openlijk het profeetschap van mohammed in twijfel te trekken, en hadden hiermee hun lot bezegeld; zij werden de aartsvijand van mohammed, omdat zij doorzagen dat de belangrijkste krachtbron binnen het systeem (het profeetschap van mohammed) in feite het meest fragiel was. Voor Joden dus geen clementie; dood moeten ze, want dan houden ze tenminste hun mond.

Met behulp van de vijand kon mohammed vervolgens een duidelijk einddoel definiëren. Dit einddoel is dusdanig belangrijk, dat het systeem haar naam er aan ontleent: islam, ofwel, onderwerping. Alles dat niet-islam is, de vijand dus, dient overwonnen en bekeerd te worden. Net zo lang totdat er geen vijanden meer over zijn, en de hele wereld de suprematie van het systeem heeft onderkend, en allah en diens profeet accepteert als de hoogste macht.Alles bij elkaar vormen dit de drie basisregels voor het systeem, en besef u hoe krachtig zij werkzaam zijn in het ego van het individu. Besef hoe hiermee elke angst over individuele ontoereikendheid of existentiële nood kan worden omgebogen in loyaliteit aan het systeem, en haat voor De Vijand. Besef ook hoe belangrijk het voor het systeem is dat deze drie basisregels continu bekrachtigd worden; waarom denkt u dat een moslim vijf keer per dag moet bidden? Wist u dat zodra zich twee of meer moslims bij elkaar bevinden, zij verplicht zijn het gebedsritueel groepsgewijs te ondernemen? Zo vindt er tot op de dag van vandaag gecontroleerde herbevestiging van deze drie basisregels plaats.

Maar hiermee is voor mohammed de kous nog niet af. Hoewel hij sterk de nadruk legt op martelaarschap, en de hoogste hemelse beloningen in het vooruitzicht stelt voor iedereen die bereid is te doden en te sterven voor het systeem, weet hij ook dat lang niet iedere volgeling hiervoor te porren zal zijn. Daarom heeft hij een boel kleinere regeltjes in het leven geroepen, die dan wel niet elke moslim er gelijk toe bewegen een krijger te worden, maar desalniettemin hun bijdrage leveren aan de volbrenging van de drie basisregels, en, mits zij op grote schaal worden uitgevoerd, even effectief zijn in het op de knieën brengen van een vijandig volk. Zo keurt mohammed bijvoorbeeld, door te wijzen op de inferioriteit van De Vijand, de slavernij goed. Het tot slaaf maken van een vijand dient een tweeledig militair doel. Ten eerste zijn slaven een bron van geld of arbeid voor het systeem, ten tweede verzwakt het de te onderwerpen groep; niet alleen fysiek, maar ook psychisch.

Nog veel belangrijker is de programmering van de seksuele rollen binnen het systeem. De vrouw wordt geprogrammeerd verantwoordelijk te zijn voor haar puurheid, en zich als goede vrouw en productieve moeder te gedragen. De man wordt opgedragen deze puurheid te beschermen en te respecteren, maar NIET om zijn lust te beteugelen. De interactie tussen deze twee sets van basisregels levert een scala aan complexe strategische voordelen op. Ten eerste blijft de eigen groep bijzonder hecht, want mannen komen uit respect niet aan andermans vrouw, en zodra dat toch gebeurt, is het de schuld van de vrouw. De goede vrouwen leveren dus veel kinderen, en op de slechte vrouwen kunnen mannen hun seksuele onzekerheden botvieren; door ze te verkrachten, of door ze te stenigen. Verder kan de lust van de mannen dienen als drijfveer voor hun krijgerschap; de vrouwen van De Vijand zijn inferieur, en mogen dus naar hartelust verkracht worden, hetgeen weer een formidabele methode is om de hechtheid van een vijandige groep te ondermijnen.

En zo kan ik nog uren doorgaan, maar probeert u het vooral zelf ook eens: neem een aantal van de hierboven genoemde regels in u op (of vind een paar andere), en probeer u voor te stellen welke grotere systematiek hieruit voortvloeit, en hoe hiermee continu de drie basisregels worden volbracht. Probeer de recursieve precisie, de zelfsturende terugkoppeling en cyclische logica die eraan ten grondslag ligt te zien, en snap dat iedere moslim op zijn manier een vitale bijdrage levert aan het emergente systeem dat islam heet. Dit is waarom er geen onschuldige moslims zijn; of zij nu gebouwen opblazen, of vijf maal daags met hun geloofsgenoten in gebed gaan – het draagt bij aan hetzelfde doel.

Als ik kennis neem van de loverboys of de groepsverkrachtingen die heden ten dage zo in zwang zijn, of als ik hoor over slavenhandel in Afrika, of als ik zie hoe islamfundamentalisten altijd weer met redenen op de proppen kunnen komen om naar believen welke vijand naar het leven te staan, kan ik alleen maar concluderen dat mohammed 1500 jaar geleden zijn werk goed gedaan heeft. Zijn regels werken nog steeds naar behoren, en voeden een perpetuum mobile van haat. De islam is het gevaarlijkste computervirus voor de menselijke geest.

Jaap5157 | 04-09-14 | 18:11

Baronwater | 04-09-14 | 18:02

Dat wijf heeft nooit gespoord, dus bespaar je de moeite naar haar gebabbel te luisteren. Je had in die tijd iets nuttigs kunnen doen, bijvoorbeeld je teennagels knippen en je neusharen wieken. Maar nu besteed ik er zelf ook tijd aan. Oeps!
Foutje, bedankt.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 18:06

Voortreffelijk, man en paard genoemd. Het kabinet, de beterweters, is als een kleuterleuterklasje weggezet. Gisteren met stijgende vebazing geluisterd naar het onzindebat gekeken van Pauw met Halsema over de vrijheid van meningsuiting, waarop zij betoogde dat aan het vrije gedachtegoed en de vrijheid van meningsuiting, hoe verschrikkelijk en verwerpelijk dan ook, het grondrecht van de democratie is. Dus als een politicus vindt dat ISIS een geweldige organisatie is en dat ook publiekelijk verkondigt dan is dat zijn democratisch recht en mag je niet gearresteerd worden. Als ik in een vliegtuig roep dat in elk vliegtuig een bom moet liggen, vrijheid van meningsuiting en gedachtegoed, dan wordt er rechtsomkeert gemaakt, vliegen er 2 F16 naast het vliegtuig en word ik gearresteerd en veroordeeld tot een aantal jaren vertikale luxaflex. Dat mens is niet goed snik.

Baronwater | 04-09-14 | 18:02

@Russel Teapot, je bent hier niet in je eentje als verbaal jihadist, maar ik laat het aan andere reaguurders over om je moslimbroeders te ontmaskeren.

Islamofiel | 04-09-14 | 18:02

@Russels Teapot, geeft nou maar toe (dat doe je natuurlijk nooit :) ) dat je aan dawa doet. Ik herken het van a tot z. De discussie hier gaat over het jihadbeleid van onze regering. Jij komt met de mededeling dat christenen niet zou slecht kunnen zijn als de gewelddadige jihadisten en je baseert het op een theologisch aandoende redenering. Je vertoont de gebruikelijke arrogantie en intimideert met bijbelkennis. Je bent hier niet alleen. Er zijn er meer van jullie die onder nicknames de feitelijke indentiteit verbergen. Je vaart dus onder valse vlag en je komt niet eerlijk uit voor je bedoelingen. Terwijl Nederland zich druk maakt om gewelddadige jihad, zou ze zich drukker moeten maken over de verbale jihad in eigen land

Islamofiel | 04-09-14 | 17:59

-weggejorist en opgerot-

Adolf H | 04-09-14 | 17:58

@Islamofiel | 04-09-14 | 16:58

"Als liberale en socialistische Kamerleden de Heer aanroepen, vind ik dat merkwaardig. Ik zou mij als kiezer daardoor bedrogen voelen. Want volgens mij zijn zij volksvertegenwoordigers en staan zij er niet op persoonlijke titel," zegt journalist Jort Kelder in het EO-programma Dit is de Dag. "Ik vind het heel curieus als een VVD-Kamerlid 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig' uitspreekt. Dat is een vorm van bedrog."

www.cip.nl/artikel/35345/Vreemd-dat-se...

Methylfenidaat | 04-09-14 | 17:47

Van Ooijnk heeft een lichtgrijs pak aan, de rest donkerblauw. Ken uw geschiedenis. Ivo is een slappe zak, maar wel Neerlands trots. Ik wil een referendum mag dat? Nu of weg hier. Zeg t maar? GS?

euromast | 04-09-14 | 17:41

@Islamofiel | 04-09-14 | 16:41
"In het westen bestaat er scheiding van kerk en staat. Zo te zien ben je niet goed in staat dat onderscheid te maken."

Waar haal je dat nou weer vandaan? Wat wil je daar uberhaupt mee zeggen?

"Maar je verhaal is ook onwaar. De baseert het op een redenering, niet op feitelijk bewijs."

Welk verhaal? Wees eens specifiek? Ik heb namelijk alles wat ik hier gezegd heb onderbouwd.

"Russels teapot betekent dat iemand iets kan poneren, zonder dat anderen kunnen bewijzen dat de bewering vals is. Je hebt dat als motto gekozen, je bent dus goed geschoold in de Islamitische retorica."

En ook dit is wartaal. Wat is islamitische retorica? Waar haal je vandaan dat ik dat toepas? En hoe is mijn username op enige wijze van toepassing op mijn argumenten?

"Wat mij betreft donder je hier op en ga je je praatjes ergens anders verkopen."

O. Dat boeit me eigenlijk niet zoveel, jouw mening.

Het zou me misschien meer boeien als je daadwerkelijk iets te melden had. Het enige wat ik op kan maken uit dat gedrocht van een tegel van je, is dat je het niet met me eens bent.

Russells Teapot | 04-09-14 | 17:37

Geert is uw stem weert

bigoks2531 | 04-09-14 | 17:36

We mogen die Joden wel dankbaar zijn dat ze ons met het 1 god, 1 volk en daar uit voortkomend ubermenschen idee hebben opgescheept..

drollewupper | 04-09-14 | 17:31

Alexander wordt echt betaald door Sa/Quatar. Anders ga je nu niet Ivo lastigvallen. Wat wil jij nou veilingboy?

euromast | 04-09-14 | 17:30

tipo | 04-09-14 | 15:45
"Waar je het christendom vanaf de Tweede wereldoorlog een verbond met het jodendom ziet maken"
Op welke planeet leef jij eigenlijk? Na de tweede wereldoorlog was er van het jodendom in Europa en zeker in Nederland bar weinig over. Nederland steunde een Joodse staat meer uit schuldgevoel dan idealisme.
De Katholieke hield tot midden jaren zestig vast aan de beschuldiging van het jodendom op de moord van God (deicide- hoe dat precies kan moet je katholiek voor zijn en zelfs daar snappen ze het niet helemaal)
Ik weet niet over welk verbond je denkt te praten maar zelfs de handvol overlevingsoorlogen die Israël in zijn korte bestaan heeft gevoerd hadden ze maar weinig allianties en halfslachtige steun. Het enige wat na de tweede wereld oorlog afnam was het salon-antisemitisme dat welig tierde voor 1939. Ik heb overigens weinig hoop dat zelfs dat verdwenen is maar dat is een andere discussie.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 17:26

Na de kopvoddentax was ik klaar met Geert.
Maar hier heeft hij gewoon gelijk

Zwiebert | 04-09-14 | 17:25

Torquemada 17.13

=De Partij van de Vrijheid is tegen legaal gebruik van Marihuana=

Bewijs?

Islamofiel | 04-09-14 | 17:16

Ik heb niets met religie, welke dan ook.
Kan het daarom wel eens zijn met het verhaal van Wilders hierboven maar als ik dan er aan denk dat op hun fraktie-kamer de Isrealische vlag hing, tja.
Daarnaast heb ik nog wel een paar redenen om ondanks dit betoog en eerdere betogen over hetzelfde onderwerp nooit op de PVV te stemmen.
Waar ik een beetje mee zit is het feit dat Wilders en eerder Ebru hier vinden dat bij wijze van spreken de politie hier maar bij een controle iemand moet laten doorrijden met volop inbrekersmateriaal in zijn auto, duidelijk op weg naar een inbraak, laat degenen waar ingebroken gaat worden het maar bekijken dus, of anders moet de politie het in de gemeente waar later ingebroken werd maar oplossen.
Ben ik het eigenlijk niet mee eens, ben voor eerder ingrijpen. Hier.

binthuys | 04-09-14 | 17:15

De Partij van de Vrijheid is tegen legaal gebruik van Marihuana,likt toch me reet met dat stelletje ego bekrompen rukkers.
Zo hoor je die Wilders nooit over het feit dat Nederland het meest afgeluisterde land ter wereld is,dat wil de man graag zo houden.
Wilders is net als n Balkenende ,Bos,Rutte, Donner,en Opstelten en Teeven.
Wilders heeft ook een zieke eigen agenda, met hele andere prioriteiten dan de gewone hardwerkende burger,die dit land op de been houdt.

Torquemada | 04-09-14 | 17:13

@Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26
"Islam, Moslim en Isis zijn niet synoniem."
Wel loten aan dezelfde stam.
Kees Maf | 04-09-14 | 13:29

En J. Christus zei al: aan de vruchten kent men de boom.

CupDCake | 04-09-14 | 17:13

Methylfenidaat, onzin, in Nederland bestaat formeel en feitelijk een scheiding van kerk en staat. Dat is iets waar de islam tegen is. Dat er in de 2e kamer van beide boeken (waarom geen Talmoed?) liggen bewijst wat dat betreft niet echt iets.

Wat wel te bewijzen valt is dat Russels Teapot een nickname is voor een in retorica goed geschoolde moslim die hier probeert te bewijzen dat de christelijke religie geen haar beter is dan de islam. Lijkt me een puntgave jij-bak. De islam staat hier ter discussie niet het christendom.

Wat mij betreft rot die theedrinker hier op

Islamofiel | 04-09-14 | 16:58

Ik maak me allang al geen illusie meer over de toekomst van dit land door de volkomen incompetente politici die ons land al decennia lang besturen.
Je mag het een klein wonder noemen dat het land het nog doet ondanks de afbraak door Den Haag vanuit het binnenhof.

Dirk III | 04-09-14 | 16:54

LJBrinkhorst | 04-09-14 | 16:34
Kijk , brinkhorst, jij bent tenminste een ware discipel van onze Geert. Hoe ongenuanceerder hoe beter, niet?

propper1000 | 04-09-14 | 16:53

Dit topic verscheen op Elsevier, kennelijk loopt het zo storm met reacties dat ze dit item maar gelijk hebben gesloten, waarom vraag je je af?

lanexx | 04-09-14 | 16:50

er is geen scheiding tussen kerk en staat zolang de bijbel en koran in de 2de kamer ligt en partijen zoals CDA mee doen aan het spel.

Methylfenidaat | 04-09-14 | 16:49

Tja,als je dan succes hebt,krijg je dit.

Archy Bunker | 04-09-14 | 16:47

@Russels Teapot 15.42
Je bent in deze discussiekolom aardig aan het domineren. Zelf noem je dat waarschijnlijk dawa, ik zie het als verbaal jihadisme want je speelt voortdurend vals.

=En dat is de reden waarom radicale christenen, als ze de mogelijkheid hebben, net zulke gruwelijke misdaden begaan als radicale moslims.=

In het westen bestaat er scheiding van kerk en staat. Zo te zien ben je niet goed in staat dat onderscheid te maken.

Maar je verhaal is ook onwaar. De baseert het op een redenering, niet op feitelijk bewijs.

Russels teapot betekent dat iemand iets kan poneren, zonder dat anderen kunnen bewijzen dat de bewering vals is. Je hebt dat als motto gekozen, je bent dus goed geschoold in de Islamitische retorica.

Wat mij betreft donder je hier op en ga je je praatjes ergens anders verkopen.

Islamofiel | 04-09-14 | 16:41

Ieder.woord.was.raak.

Stop de Islamisering van Nederland!

LJBrinkhorst | 04-09-14 | 16:34

Voorkomen dat het met onze broertjes misgaat... dat zegt Asscher. Ik denk dat ik naar Al-Jazeera zit te kijken.
Maar nee dit is NL. Zorgpremie en pensioenvoordelen voor de 65Plussers gaan eraan. Dus nog 1x GS-ers? Gaan wij als 30/40-ers ervan uit dat we over 20 jaar een BenelIS starten of dat we gewoon nu beginnen te rellen? of stemmen we D66? Dit debat moet op het jeugdjournaal uitgezonden worden en Mark zou moeten zeggen: kijk dit maar kinderen, wat willen jullie.

euromast | 04-09-14 | 16:32

-weggejorist-

drollewupper | 04-09-14 | 16:31

@ Hollemans | 04-09-14 | 16:18

Volledig met je eens. Alle geloof de wereld uit. Jij en ik zijn kennelijk al zover dat we zo kunnen leven (atheïstisch of hoe jij jezelf dan ook beschrijft), maar geeft ons dat het recht om een ander zijn/haar geloof af te nemen? Nog een keer: fundamentalisme/radicalisme is NOOIT te accepteren; maar hoe zorg je ervoor dat mensen hun geloof mogen houden?

Ryan$8 | 04-09-14 | 16:30

Heer Wilders spreekt heldere taal. De citaten uit het heilige boek de Koran (Qu'ran) zijn ook helder en niet voor misverstand vatbaar. Kabinet, trek uw conclusie.

ljcoster | 04-09-14 | 16:29

Hou maar op jongens/meisjes, dit topic loopt te goed,dus gooien we er gelijk een aantal verse tegenaan.Het gaat toch maar over Wilders,en da,s toch maar een onruststoker.

Archy Bunker | 04-09-14 | 16:26

Ryan$8, weet je wanneer er een hoop problemen de wereld uit zijn, als heel dat geloof en welk geloof dan ook, uit de wereld is.

Het heeft niet anders dan onderdrukking en geweld met zich mee gebracht, zolang dat het bestaat. Gelukkig in NL de katholieken (de meeste) geloven niet eens meer in dat middeleeuws geneuzel. Geloven in islam = is stil staan = en stil staan =achteruitgang.

Zolang moslims hier in NL zijn is er niets anders dan gezeik over geweest, heb nog nooit iets positiefs over hun gehoord. Wie wel???

Hollemans | 04-09-14 | 16:18

zo te zien heeft het gezeik over of de islam wel of niet direct verbonden is aan al die terreur ook de reaguurderspanelen bereikt.

Laten we even heel zwart-wit kijken naar de situatie:
in welke delen van de wereld (lees: onder welke religieuze vlag) is het een en al kommer en kwel? Juist, in overwegend moslimlanden.
En waar lukt het wel om alle overige meningen in hun waarde te laten? In ontwikkelde, overwegend democratische landen.

Oftewel: overal waar islam opduikt is er ellende. Niks mag, alles wat "uitheems" is moet dood, en letterlijk elke vorm van neanderthaler-gedrag (want dat is het gewoon) wordt door zowel de boosdoeners als de indirecte aanhangers ALTIJD afgedaan met een slap excuus: het is de schuld van de ander, het staat nou eenmaal in het heilige boekje, of (nog erger) ze zien niet eens in waarom dergelijk gedrag zo ontzettend barbaars en achterlijk is.

Hoewel ik absoluut niet een liefhebber van Wilders ben, is hier gewoon geen speld tussen te krijgen. Meest idiote vind ik nog, dat al die zogenaamde gematigde moslims het gewoon niet openlijk willen veroordelen. En nee, ik weet dat er een heel klein groepje is in dat wereldje, dat af en toe even zegt: foei, dat is geen echte islam.
Maar onder de streep is al dat extreem verwerpelijke gedrag direct verbonden met allah, de islam en de koran. sterker nog, ik durf wel te beweren dat dergelijke haat en agressie direct verbonden is aan die hele cultuur.

En als Wilders aankaart dat we daarom dus ergens een grens moeten trekken, kun je dat gewoon niet ontkennen. Het beperkt zich niet tot NL, het is overal aanwezig waar grote groepen moslims zitten. Dat is GEEN TOEVAL!

Vergelijkingen met Joden of Christenen gaan gewoon niet op, omdat die beide iets hebben geïmplementeerd in hun geloof wat moslims niet doen, en waarschijnlijk ook nooit zullen doen: "voortschrijdend inzicht".......

Waar ik echt niet bij kan: ik zie hier al die haatbaardjes de hele tijd afgeven op alles wat maar westers is. Terwijl ze ALLE voordelen van een vrije democratische staat genieten. Laatst zag ik er 1, die wel een parodie leek: haatjurk + baard, paar dikke nieuwe nike's, iphone in z'n klauwen, en een NY yankees petje op zijn kop. Probeer dat eens in je geliefde kalifaatje zou ik zeggen, just to make a point.....

Professor Kaoss | 04-09-14 | 16:17

Nederland voor de Medelanders.
Geen Medelander? Geen Nederlander!

Rest In Privacy | 04-09-14 | 16:14

De min van sociale zaken aan het woord misselijk makend er gaat geld beschikbaar komen voor radicaliserende jongeren en hun ouders om zoals dat heet een tegengeluid te creëren.
Dat terwijl er voor onze bejaarden geen fatsoenlijke verzorging meer is omdat er onbehoorlijk bezuinigd word in die sector.
Nederland is met deze List en Bedrog regering reddeloos verloren.

Toontje-lager | 04-09-14 | 16:07

Wegkijkers? COLLABORATEURS zal hij bedoeld hebben.

Tricephalus | 04-09-14 | 16:06

@Russells Teapot 15:58
r.e.s.p.e.c.t voor je reactie.

Laten we het er maar op houden dat we het niet eens zijn over de beste betekenis van het woord 'vervullen'.

Verder over andere dingen dan weer wel. Ook ik vind bijvoorbeeld dat Wilders op sommige zaken uitgebreider, intellectueler en diepgaander in moet gaan, om een grotere kans te maken om iets gedaan te krijgen.

tipo | 04-09-14 | 16:04

En hij heeft de oplossing voor het probleem aangereikt. Dus wat weerhoudt de wegkijkers. Actie.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 16:00

@tipo | 04-09-14 | 15:49
Veel hangt inderdaad af van het woord vervullen. Ik gebruik dan altijd de Blue Letter Bible:

Matteus 5:17:
www.blueletterbible.org/Bible.cfm?b=M...

Daar staat dat het Griekse woord dat hier vertaald word met "vervullen" πληρόω (pleroo) is. Dat kan meerdere betekenissen hebben, waaronder deze:

"of matters of duty: to perform, execute"
en:
"of sayings, promises, prophecies, to bring to pass, ratify, accomplish"
en als beste:
"to fulfil, i.e. to cause God's will (as made known in the law) to be obeyed as it should be, and God's promises (given through the prophets) to receive fulfilment"

www.blueletterbible.org/lang/lexicon/...

Natuurlijk, als je op de link klikt, zul je zien dat er anderen zijn, maar ik vind "vervullen" vrij vaag als het om een wet gaat. Want hoe "vervul" je een wet?

Maar "uitvoeren" of "volbrengen," dat lijkt me persoonlijk veel beter toepasbaar.
Dus dan zou dit betekenen dat Jezus gekomen is om de wet "uit te voeren," niet om die af te schaffen.

Dus op mij komt het over dat de letterlijke betekenis hier is dat Jezus gekomen is om te zorgen dat de wet weer wordt nageleefd ("obeyed as it should be"). Daarom heeft hij ook zoveel kritiek op Farizeeën die er zogenaamd allemaal dingen bij hadden verzonnen, en de wet niet uitvoerden.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:58

Hear hear, een staande ovatie voor Wilders voor zijn heldere betoog. Nu de wegkijkers nog.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 15:58

@Russells Teapot 15:42
De betekenis van het woord 'vervullen' biedt de interpretatieruimte om naar de geest van de wet te leven en niet naar de letter. Zonder afbreuk aan de wet te hoeven doen, maar deze juist te begeesteren met de anecdotes van Jezus.

(Ik lijk wel een predikant)

tipo | 04-09-14 | 15:49

@Asmodean | 04-09-14 | 15:41
"Ik had exact dit stuk over jou kunnen zeggen."

Ja. Alleen had jij dan ongelijk gehad.

Ik heb namelijk, voor zover ik kan waarnemen, vrijwel alles wat ik zei onderbouwd, en ben op al je argumenten inhoudelijk ingegaan.

Deed jij dat maar.

"Het verschil tussen ons is dat jij jezelf zo hard op je borst klopt dat jij niet eens doorhebt dat al je beledigingen van zojuist gebaseerd zijn op aannames en redeneerfouten."

Als dat zo is, leg het uit, toon het aan. Iedereen kan wel beweren dat een redenatie fout is, het wordt pas geloofwaardig als je uitlegt waarom dan wel.

"Vervolgens giet je alles in een arrogant, persoonlijk, belerend en beledigend sausje waardoor je mogelijk denk dat je autoriteit verkrijgt."

Nee hoor, dat doe ik gewoon omdat ik dat zo nu en dan grappig vind.

Los daarvan, volgens mij ben jij degene die dit persoonlijk maakt, door te zagen over dat ik "belerend en beledigend" ben. Ik daarentegen val je aan op je argumenten, niet op je toon of je houding.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:49

WOW

The Cradle | 04-09-14 | 15:47

@Mike Oxlong 15:36
Waar je het christendom vanaf de Tweede wereldoorlog een verbond met het jodendom ziet maken - waaruit een joods-christelijke samenleving is ontstaan, zie je de islam onder invloed van Saoedisch Wahabisme en Iraans revolutionair sji-ietisme precies de omgekeerde ontwikkeling doormaken, steeds verder van het Christendom en Jodendom af en steeds puurder en zuiverder en naar de letter van hun wet.

Geen enkele religie is een stilstaand fenomeen, maar omdat de islam onder invloed van het Wahabisme een tijdreis terug in de tijd aan het maken is sinds de Tweede Wereldoorlog, is het wel de meest achterlijke en wordt het elke dag achterlijker, omdat meneer Wahab dat zo heeft gewild. (En de Saudische miljardairs dit moeten uitventen).

tipo | 04-09-14 | 15:45

@tipo | 04-09-14 | 15:25
"Ik heb ook de Koran en vele Hadiths met een humanistische bril op geprobeerd te lezen, maar dat kan voor hele grote delen niet. Of ik zou hele stukken uit de Koran moeten negeren of herschrijven. Bij de bijbel hoef ik dat niet."

En daar ben ik het dus niet met je eens. Zoals in het geval wanneer Jezus de wet ophemelt, en zegt dat christenen die moeten houden. Dat is een voorbeeld van een tekst die je volledig moet negeren als je een humanistische bril op hebt.

En je moet natuurlijk bijna het gehele Oude Testament negeren om een christelijke humanist te kunnen zijn. Dat is de hele reden waarom het argument "Het Oude Testament telt niet" is uitgevonden.

"Vandaar dat de bijbel en de koran onvergelijkbaar zijn in hun menswaardigheid. Waar de koran streeft naar zuiverheid streeft de bijbel naar tolerantie (mededogen)."

Dat is dus een generaliserende uitspraak die niet klopt. Uiteraard is dat hoe christenen het presenteren, door enkele teksten te nemen die mededogen uitstralen en te claimen dat die representatief zijn voor het geheel.

Maar dat is een drogreden, net zoals een paar vreedzame teksten in de Koran de islam geen "religie van vrede" maken. De intolerante teksten in de bijbel zijn zwaar in de meerderheid, ook in het Nieuwe Testament. Paulus is minstens zo intolerant en hatelijk tegen andersdenkenden ("brengers van een ander evangelie") als de schrijvers van het Oude Testament. De reden dat hij niet oproept om te doden is heel simpel dat Paulus voor een ander publiek in een andere tijd schreef.

Het Oude Testament is gericht aan mensen die de macht hebben om anderen hun wil op te leggen in het gehele land. Het nieuwe testament is geschreven aan een kleine religieuze sekte die die macht overduidelijk niet had. De enige macht die de vroege christenen hadden, was in hun eigen kring, en daar werd die macht dan ook ten volle gebruikt jegens afvalligen en andersdenkenden: excommunicatie. Het doden van afvalligen zou de christenen in problemen hebben gebracht met de wereldlijke machten.
Maar de haat en paranoia die er aan ten grondslag lag, was onveranderd.

En dat bleek uiteraard toen de christenen zelf aan de macht kwamen, en met de bijbel in de hand alle volkeren die werden onderworpen dwongen zich te bekeren.

En dat is de reden waarom radicale christenen, als ze de mogelijkheid hebben, net zulke gruwelijke misdaden begaan als radicale moslims. De andere wang toekeren was immers gericht aan christenen die vervolgd werden, en de zwakkere partij waren. Voor de christenen die de overhand hebben, is er het Oude Testament, en het ondubbelzinnige bevel van Jezus om dat in ere te houden.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:42

Euromast, ik had je commentaar nog niet gelezen, maar zeer goed en even dit; ik ben nu 70jaar maar als ik tien jaar jonger was emigreerde ik alsnog naar Australië . De prim min. Daar heeft de moslims in zijn land laten weten , of aanpassen of opdonderen

williamrightfoot | 04-09-14 | 15:28
Dank! Ik ben 35!!!!!!

euromast | 04-09-14 | 15:42

Euromast, ik had je commentaar nog niet gelezen, maar zeer goed en even dit; ik ben nu 70jaar maar als ik tien jaar jonger was emigreerde ik alsnog naar Australië . De prim min. Daar heeft de moslims in zijn land laten weten , of aanpassen of opdonderen

williamrightfoot | 04-09-14 | 15:28
Dank! Ik ben 35!!!!!!

euromast | 04-09-14 | 15:41

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:31
"Ik pas gewoon de regels van de logica toe, en dat jij dat niet wilt doen, is jouw keus. Ik vind dat je een argument dient te voeren op steekhoudende argumenten, en drogredenen dient te vermijden, want die ondergraven te productiviteit van de discussie en vertroebelen de inhoudelijke waarde ervan."
Ik had exact dit stuk over jou kunnen zeggen. Het verschil tussen ons is dat jij jezelf zo hard op je borst klopt dat jij niet eens doorhebt dat al je beledigingen van zojuist gebaseerd zijn op aannames en redeneerfouten. Iets wat jij anderen verwijt. Vervolgens giet je alles in een arrogant, persoonlijk, belerend en beledigend sausje waardoor je mogelijk denk dat je autoriteit verkrijgt. Echt vrij bizar hoe jij je opstelt hier. Maar goed, zoals ik al zei: tabee. Ik ga naar een meeting, dus ik lees niet meer wat voor beledigingen en ander fraais je hierop te melden hebt.

Asmodean | 04-09-14 | 15:41

als = las

Islamofiel | 04-09-14 | 15:36

Ommezwaai | 04-09-14 | 15:17

Wees blij dat er welwillende mensen zoals ik je nog iets bij willen brengen.
En al klinkt het leuk, Joods /Christelijk een een wrange cynische constructie die in de geschiedenis kant nog wal raakt.
Christenen beschuldigden Joden tot de jaren zestig nog officieel van Deicide (Godsmoord) omdat ze Jezus aan het kruis getimmerd hebben. De huidige paus komt nog jaarlijks met nieuwe verontschuldigingen en in de verlichtte US of A kiezen ze wel een zwarte president maar gegarandeerd de eerste 100 jaar geen joodse. Zó Christelijk/joods is onze westerse cultuur. Kortom, je lult maar wat.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 15:36

Teapot vertoont alle kenmerken van verbaal jihadisme die ik laatst ergens als

Islamofiel | 04-09-14 | 15:33

En weer een dag dichter bij de revolutie.

Maya de Blij | 04-09-14 | 15:32

@Asmodean | 04-09-14 | 15:21
"Ik heb zelden iemand op Geenstijl gezien die zo arrogant weet over te komen als jij."

Ja, goed hè?

Nou moet ik wel toegeven dat ik dat vaak expres doe.

"Per zin acht jij het nodig om ongeveer 2x op te merken hoe dom de ander wel niet is."

Nou ja, dat doe ik eigenlijk altijd als mensen mijn inhoudelijke argumenten niet beantwoorden.

Ik vind altijd: ga in op de inhoud, of hou je mond. Maar drogredenen plempen die aan de inhoud voorbij gaan, en de argumenten van je tegenstander negeren, dat is intellectuele lafheid van een stuitend niveau.

"Tabee in ieder geval, ik heb wel betere dingen te doen dan discussiëren om te discussiëren met een 16-jarig 'redeneerwonder'."

Ik zie mezelf niet als redeneerwonder. Ik pas gewoon de regels van de logica toe, en dat jij dat niet wilt doen, is jouw keus. Ik vind dat je een argument dient te voeren op steekhoudende argumenten, en drogredenen dient te vermijden, want die ondergraven te productiviteit van de discussie en vertroebelen de inhoudelijke waarde ervan.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:31

@ medlokiva | 04-09-14 | 14:26

Ryan is een screenname en ons alfabet komt uit de buurt van wat tegenwoordig syrie/libanon en israel heet. Stel dat jij je zou verdiepen in iets anders dan je eigen gelijk, had je zoiets kunnen weten.

Ik ben 51 jaar, geboren en getogen in Nederland uit Nederlandse ouders. Veel witter dan ik ben, krijg je het niet.

Aan je reactie te zien blijkt dat je weinig tot niets van mijn reacties begrepen hebt.

Mijn punt (nogmaals): bestrijding van iedere vorm van radicalisering/fundamentalisme is noodzakelijk (welke vorm van fundamentalisme dan ook, joods, christelijk, islamitisch, atheïstisch, etc.), maar hoe voorkom je dat dit doorslaat in het afnemen van de vrijheid van Nederlandse medeburgers, die net zoveel recht op vrijheid hebben als jij en ik.

Soms lijkt het wel of de meerderheid hier terug wil naar eind jaren 40. Alleen maar Nederlanders in Nederland en iedereen na een dag hard werken, braaf bij de radio met een gevuld buikje om 21:00 naar bed.

De wereld van nu IS anders, dat KUN je niet terugdraaien, dus moet je nadenken voordat je iemand monddood maakt.

Mijn advies aan jou; rustig ademhalen, rustig nadenken en dan pas reageren.

Ryan$8 | 04-09-14 | 15:30

Euromast, ik had je commentaar nog niet gelezen, maar zeer goed en even dit; ik ben nu 70jaar maar als ik tien jaar jonger was emigreerde ik alsnog naar Australië . De prim min. Daar heeft de moslims in zijn land laten weten , of aanpassen of opdonderen

williamrightfoot | 04-09-14 | 15:28

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:59
U haalt oudtestamentische wetten aan om de ontwikkeling, die de hele Joods-Christelijk-Verlichte beschaving heeft doorgemaakt, namelijk uit een primitieve en vaak wrede stam-mentaliteit evolueren naar de Gouden Regel, dus van Tora, via Talmoed en via het Nieuwe Testament, naar de moderne Fundamentele Mensenrechten, te ontkennen.
Die evolutie dus die aan de wereld van de islam geheel en al voorbij is gegaan.

Troef | 04-09-14 | 15:26

@Asmodean | 04-09-14 | 15:16
"- Zoals ik net al aangaf: dat is simpelweg niet waar."

Je kan het vierkant ontkennen, maar daar verander je de realiteit niet mee.

"- Opnieuw een redeneerfout. Als het positief is wanneer iemand zijn standpunten tot uitvoering weet te brengen, dan ben je niet per definitie een goed mens. Ik snap ook niet hoe je hier in godsnaam op komt."

Dan citeer ik je toch gewoon nog een keer? Hier reageerde ik op:

"Heel leuk dat iedereen hier nu Pechtold aan het afzeiken is. Maar weet je wat wellicht het grootste verschil is tussen die twee? Pechtold krijgt punten uit zijn partijprogramma voor elkaar. Wilders niet. Wilders schreeuwt, Geenstijl kirt van vreugde, en er gebeurt helemaal NIETS. "

Iedereen zeikte Pechtold af omdat ze het niet met Pechtold eens zijn. Dat is het punt waar jij op inspringt, omdat je het brengt in de vorm van "Iedereen zeikt Pechtold af, maar..."

Als iemand dan jouw argument leest, is het niet meer dan logisch dat het deel dat na de "maar" komt dient als argument om te onderbouwen dat het afzeiken van Pechtold niet op zijn plaats is. Zo werkt een Nederlandse zin namelijk.

Mensen zeiken Pechtold af omdat ze vinden dat hij ongelijk heeft. Jij zegt: "nee, dat klopt niet, want hij voert zijn plannen veel beter uit dan Wilders." En dat is een drogreden.

Als dat niet is wat je bedoelde, dan kan dat. Maar het is wel wat je zei.

Daarnaast ontgaat het me wat het doel van je post dan wel was.

"Je vergelijking gaat volstrekt mank. Als je nou even jezelf iets minder op de borst klopt dan zie jij dat wellicht ook."

In andere woorden: "Je vergelijking gaat mank. Ik ga niet inhoudelijk beredeneren waarom dat precies is, ik poneer gewoon deze stelling zonder enige onderbouwing als een vaststaand feit, en als jij het daar niet mee eens bent, ben je gewoon arrogant."

En zolang jij mij dit soort argumenten komt, moet je niet verbaasd zijn als anderen je niet serieus nemen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:26

@Russells Teapot 14:56
Ik ben zelf atheist, maar denk een beetje te kunnen tekstverklaren.

Je hebt wel gelijk, dat ik de bijbel met humanistische bril lees en dat kan. Omdat dat kan, denk ik dat de bijbel als een aardge bron voor veel humanistische stellingen gezien kan worden. (Niet de enige bron uiteraard). Er moet dan wel de bereidwilligheid zijn om de interpretatieruimte te nemen die de bijbel daarvoor biedt.

Ik heb ook de Koran en vele Hadiths met een humanistische bril op geprobeerd te lezen, maar dat kan voor hele grote delen niet. Of ik zou hele stukken uit de Koran moeten negeren of herschrijven. Bij de bijbel hoef ik dat niet.

Vandaar dat de bijbel en de koran onvergelijkbaar zijn in hun menswaardigheid. Waar de koran streeft naar zuiverheid streeft de bijbel naar tolerantie (mededogen).

Een extremistische christen is dus iemand die u tot vervelens toe de wang blijft toekeren en uw voeten wast. Dat wordt ook vervelend op den duur. Maar het heeft mijn voorkeur boven de etnische zuivering waar de koran automatisch toe leidt op den duur. Ook bij vele 'gematigden'.

tipo | 04-09-14 | 15:25

@Asmodean | 04-09-14 | 12:40
Als die punten nu nog positief waren..

Volgens mij heeft D66 al meer dan genoeg gesloopt in Nederland, kijk naar het onderwijs hoe erbarmelijk dat anno 2014 is.

Boris die Sauertopf | 04-09-14 | 15:25

Skunk57 | 04-09-14 | 15:15
Dat was ik...
Lastig is dat toch, lezen.
.
Het gaat erom wat de mening over moslims was in het algemeen en niet zo zeer over wie nou beter was.
Hans Janmaat heeft (samen met Bolkestein) als eerste dit onderwerp aangekaart.
Die werden weggezet als xenofoob of racist.
Nogmaals, het gaat niet om het inhoudelijke verhaal, maar het belang van de problematiek bespreekbaar te maken.

Ommezwaai | 04-09-14 | 15:25

Russells Teapot | 04-09-14 |
Ik heb zelden iemand op Geenstijl gezien die zo arrogant weet over te komen als jij. Per zin acht jij het nodig om ongeveer 2x op te merken hoe dom de ander wel niet is. Wat dat betreft exact hetzelfde als je favoriete vergelijking dus: een zwaktebod van de bovenste plank. Bedoeld om jezelf beter te voelen? Ik zou het niet weten. Tabee in ieder geval, ik heb wel betere dingen te doen dan discussiëren om te discussiëren met een 16-jarig 'redeneerwonder'.

Asmodean | 04-09-14 | 15:21

Jarenlang heeft Pechtold meegewerkt aan het ontnemen van de vrije meningsuiting van een ieder die kritiek op de Islam durfde te uiten met een ondemocratische demoniseringscampagne.
Deze werden zonder inhoudelijke discussie als nazi's, racisten en islamofoben weggezet om zodoende zeer ondemocratisch geen enkele inhoudelijke discussie met hen te hoeven aangaan. Deze valse en hypocriete politieke correctheid heeft de vrije meningsuiting van velen die hier al eerder voor gewaarschuwd hebben al ontnomen en anderen bang gemaakt om verketterd te worden door eigen volk of vermoord te worden door islamisten.
Eerst de vrije meningsuiting van eigen bevolking limiteren en nu wel het recht op vrije meningsuiting verdedigen van jongens die achter een ideologie staan die iedereen hun democratische rechten en vrije meningsuiting wil afpakken en wil afslachten in ruil voor een eeuwig verblijf in het hemelse bordeel. Femke heeft een heel kort geheugen en een ton boter op haar hoofd.
De jihadisten misbruiken de rechten van een vrije democratie om op te roepen tot geweld om deze vrije democratie te vernietigen. De vraag is: moet je de vrije meningsuiting laten gebruiken door mensen die via die vrije meningsuiting oproepen tot geweld om de vrije meningsuiting van iedereen te vernietigen? Moet je mensen tolereren die door middel van de rechten van de vrije democratie, diezelfde vrije democratie proberen te vernietigen? Hoeveel ellende moet Pechtold nog zien van deze monsters die erger dan de Nazi's zijn.

agram | 04-09-14 | 15:19

Mike Oxlong | 04-09-14 | 15:09
Ik reageer niet om een lesje geschiedenis te mogen ontvangen.
Joods-Christelijk ja, zo was het vele eeuwen in o.a. Amsterdam.
Geen moslim te bekennen, want hun wijze toverboek gebied de Jood uit te roeien.
De moslim of moor werd zoveel als mogelijk buiten de poorten gehouden.
.
Het Joodse en Christelijke geloof is er wel een met enig voortschrijdend inzicht en dat zie ik bij de haatbaard op geen enkele manier terug.

Ommezwaai | 04-09-14 | 15:17

@Russells Teapot | 04-09-14 | 15:03
Nog even een paar dingen, puur en alleen omdat jij blijkbaar zo enorm prat gaat op je 'geweldige' redeneer- en argumentatievermorgen.

"Een Godwin is het pas als je poogt om iemands inhoudelijke standpunten te vergelijken met de nazi's, wat ik op geen enkele wijze heb gesuggereerd."

- Zoals ik net al aangaf: dat is simpelweg niet waar.

"Mijn voorbeeld diende om aan te tonen dat het argument dat het positief is wanneer iemand zijn standpunten tot uitvoering weet te brengen, onzin is"

- Dat argument heb ik niet gemaakt. Dat verzin je zelf.

"..., want als dat zo zou zijn, zouden de nazi's dus ook goede mensen zijn,"

- Opnieuw een redeneerfout. Als het positief is wanneer iemand zijn standpunten tot uitvoering weet te brengen, dan ben je niet per definitie een goed mens. Ik snap ook niet hoe je hier in godsnaam op komt.

"want zij voerden hun standpunten ook uit. Maar omdat de nazi's slechte mensen waren, zoals wij allebei vinden, klopt dat argument dus niet."

- Je vergelijking gaat volstrekt mank. Als je nou even jezelf iets minder op de borst klopt dan zie jij dat wellicht ook.

Asmodean | 04-09-14 | 15:16

@Asmodean | 04-09-14 | 15:01

Oh ja, en van hetzelfde wiki-artikel:

"Godwin's law does not claim to articulate a fallacy; it is instead framed as a memetic tool to reduce the incidence of inappropriate hyperbolic comparisons. "Although deliberately framed as if it were a law of nature or of mathematics, its purpose has always been rhetorical and pedagogical: I wanted folks who glibly compared someone else to Hitler or to Nazis to think a bit harder about the Holocaust", Godwin has written."

Kortom, het gaat om "inappropriate hyperbolic comparisons," en het is niet per definitie een drogreden. En ik heb nergens van de ernst overdreven door een incorrecte vergelijking te trekken met de holocaust. Ik gaf slechts een voorbeeld om te illustreren dat jouw redenatie niet deugde.

Vermoeiend, al die mensen die denken gevat te zijn door de wet van Godwin aan te halen, terwijl ze zelf totaal de betekenis ervan niet begrijpen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:15

istawa | 04-09-14 | 14:41

Wat Hans Janmaat, Theo van Gogh, Pim Fortuyn en Geert Wilder zeiden, is nu de algemene teneur in de Tweede Kamer.

Ik laat wilders even buiten je rijtje omdat hij slechts een goedkope klaploper is maar om Janmaat met van Gogh en Fortuyn te vergelijken slaat werkelijk alles.

Skunk57 | 04-09-14 | 15:15

Asmodean, ik ben niet van een politieke partij maar een Nederlander. Je hebt het alsmaar over dat Wilders niets voor elkaar heeft gekregen, dat is ook niet mogelijk als je een corridor sanitair om je heen hebt, men zegt van niet maar de gehele publieke omroepkliek is tegen die man. Alle politici zijn bang dat hij te veel invloed krijgt en blijkbaar jij ook, kijk ook eens naar hetgeen een er tegen zijn stelling in gebracht wordt, pappen en nathouden. Het spreekwoord "zachte heelmeesters maken stinkende wonden" gaat hier heel goed op. Als de PVV meedoet moeten ze zoveel inleveren dat je als partij niet meer geloofwaardig overkomt en zijn er altijd wel slijmerige dissidenten die gedurende de gehele periode roet in het eten trachten te gooien. Gooi je nijd eens overboord en bekijk de zaak eens van twee kanten, zal je echt geen kwaad doen.

williamrightfoot | 04-09-14 | 15:15

Nun: Nederlanders uit Nederland. Hoe on-topic

euromast | 04-09-14 | 15:13

Hoor op de achtergrond de gesjeesde veilingmeester die het allemaal maar moeilijk vind en het ook graag zo houd.
Kereltje P is gewoon een smerige hypocriet die constant probeert zand in de motor te strooien.
En iedereen die vind dat Geert niet met oplossingen komt is denk ik tegen op zijn oplossingen maar zeg dan niet dat het geen oplossingen zijn.
Blijf dan maar bij Kereltje P want dat is dan je partij.

Toontje-lager | 04-09-14 | 15:13

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:03

Eensch.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 15:11

@Toontje-lager | 04-09-14 | 15:05
Huh? Wat is dit nou weer voor dommigheid?

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:11

Ze zijn bang voor een volksopstand.
Proberen het proces in de hand te houden en tegelijkertijd oplossingen te zoeken.
Uit geheim te houden onderzoeken en daarbij behorende wetenschappelijke prognonosis is vast komen te staan dat Nederland reddeloos verloren is en in korte tijd een moslimstaat zal zijn maar bovenal overheerst door terreur en misdaad uit islamitische hoek.
Tja... geen weg terug, einde van de weg is het ravijn.
Zijwegen zijn er alleen in het politieke verbale arsenaal.
Constructieve wegenbouwers ontbreken vooralsnog. Dan maar de boodschappers vermoorden en kaltstellen. Beleven we in ieder geval nog een paar blije naïeve jaren. Er komt een moment dat onze kinderen bang door de brievenbus naar de buitenwereld kijken, of door de zelfde vorm, de wandelende brievenbus... de boerka.

Premier Trutte | 04-09-14 | 14:48

Dikke plus voor jouw post! Roemer zei: Sommige van onze kinderen keren zich tegen ons. Ik begon bijna te kokhalzen. Dat zijn niet mijn kinderen vriend. Ik ben serieus met mijn gezin aan het kijken om hier weg te gaan. Overwaarde en vermogen plenty en ik wil mijn zoontje van 6 en zijn nageslacht dit besparen. Zijn er meer die er zo over denken? Graag wil ik een soort van vraagbaak, site o.i.d. oprichten?

euromast | 04-09-14 | 15:10

@Asmodean | 04-09-14 | 15:01
"En ik deed alleen maar een feitelijke constatering, namelijk dat mensen het heel fantastisch vinden wat Wilders allemaal zegt, maar dat het hem niet lukt om iets voor elkaar te krijgen."

Nee, je suggereerde dat Pechtold beter was omdat hij zijn ideeën wel wist uit te voeren. En dat is een dom argument.

"Jij begint direct heel hoog van de toren te blazen, aannames te doen, mij voor achterlijk uit te maken en te godwinnen."

Ik heb dus net uitgelegd waarom ik dat niet deed, in begrijpelijke taal, naar ik dacht. Klaarblijkelijk ben je nog onnozeler dan ik eerst had aangenomen.

"Overigens, de wet van Godwin luidt: "If an online discussion (regardless of topic or scope) goes on long enough, sooner or later someone will compare someone or something to Hitler or Nazism". Hoezeer je nu de Wet van Godwin ook in je eigen voordeel probeert te draaien, dat gelul van je gaat echt helemaal nergens over."

Ik heb uitgelegd waarom de wet van Godwin als een foutief argument wordt gezien, en waarom dat niet van toepassing was op wat ik zei. Maar klaarblijkelijk durf jij niet inhoudelijk op mijn woorden in te gaan, en beperk je je liever tot jezelf herhalen en komt je argument niet verder dan: "jij Godwint, dus je hebt ongelijk.

De wet van Godwin is een zinnig begrip, maar het is jammer dat onderontwikkelde idioten als jij niet begrijpen waarom precies die wet geldig is. En hij is dus alleen geldig als iets of iemand met nazi's vergeleken wordt om dat iets of iemand negatief af te schilderen. Godwin's wet betekent niet dat "nazi" of "Hitler" een verboden woord is. Context is belangrijk.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:10

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:40

Joods/christelijk is ook al zo'n nieuwe enige samensmelting. joods en christelijk stonden de langste tijd verder van elkaar dan joods/moslims. Sterker nog joden mochten bidden in moskeeën, iets wat je als christen wel uit je hoofd liet.

En zowel joods als christelijk zijn ook gewoon import hoor. En verrassend genoeg in sommige stukken Nederland eigenlijk niet eens zo idioot lang geleden (Bonifatius?)

En beiden hebben -behalve wat randverschijnselen als een leuk kerkje of interessante muziek- niet veel bijzonders gebracht. Ik schaar de Islam daar ook onder. De kinderlijke behoefte aan een onzichtbare autoriteit hoort nu eenmaal bij de menselijke stammen cultuur.

Maar ga niet denken dat Islam intrinsiek anders is dan zijn broeder religies want dat is gewoon niet zo.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 15:09

Tijd voor een referendum en een bindend contract voor iedere inwoner van Nederland om zich aan de Nederlandse wet te houden.
Niet ondertekenen is EXIT
Buitenlandse krijgsdienst = EXIT

todos | 04-09-14 | 15:09

Wilders heeft al 10 jaar en 2 dagen 100% gelijk. Hij heeft niet alleen gelijk maar ook de oplossingen voor dit probleem. Het land uitzetten dit tuig!

Billy Bob | 04-09-14 | 15:08

Wilders heeft zoals heel vaak 100 % gelijk!

kanariepop | 04-09-14 | 15:08

Een theepot vult geen jij-bakken, zelfs niet als Bertrand Russel die vasthoudt

Islamofiel | 04-09-14 | 15:07

@ tipo | 14:50
Als je wél gelijk hebt, maar desondanks niks bereikt, doe je iets fout. En voor de duidelijkheid: ik vind dat Wilders op z'n minst gedeeltelijk gelijk heeft.

"Het goede voor Nederland doen" vereist een vaardigheid die Wilders kennelijk niet bezit: namelijk dingen bereiken voor je kiezers. Je gelijk krijgen van anderen, of desnoods compromissen sluiten op op z'n minst gedeeltelijk wat te bereiken.

Voor Wilders staat de score na tien jaar PVV zo'n beetje op nul, nog steeds. Een voetbaltrainer of directeur van een bedrijf was met zulke prestaties allang de laan uit getrapt.

We hebben islam-kritische politici nodig die wél wat bereiken. De toneelstukjes van Wilders gaan echt niks meer uithalen; de man is politiek gezien totaal geïsoleerd.

stefanboy78 | 04-09-14 | 15:05

Las ik ergens anders: Omdat er ook goede Duitsers waren waren de nazi's (analoog naar Pechhold) niet zo'n bedreiging

Islamofiel | 04-09-14 | 15:05

HEAR HEAR HEAR!

Gideonk | 04-09-14 | 15:05

Russells Teapot | 04-09-14
Heb jij je ticket naar Syrië al geregeld?
Of hoor je ook bij de schreeuwende thuisblijvers

Toontje-lager | 04-09-14 | 15:05

En.... zijn er nu nog steeds mensen die iets tegen het pleidooi van Wilders hebben in te brengen? Of vallen die niet onder de categorie "mensen"

watmagjenogwel | 04-09-14 | 15:04

Hulde Hulde Hulde...........
Geweldig, spijker op zijn kop enzenz enz enz ...
Voor de tweede keer zelfs bekeken zo een pakkende speech.... Geert ga zo door. En als je gaat zwaaien op Schiphol kom ik ook ff helpen zwaaien...

Bello de Hond | 04-09-14 | 15:03

@Mike Oxlong | 04-09-14 | 14:54
Nee, niet door de ISIS. Door de totaliteit aan ellende, die door de eeuwen heen door moslims is aangericht, waarin ze direct geinspireerd waren door hun ideologie.

Exact dezelfde reden waarom het christendom verwerpelijk is. Dat het Europese christendom de laatste 50 jaar zich fatsoenlijk gedraagt, doet niets af aan het feit dat de bijbel in de voorgaande 1900 jaar de directe inspiratie is geweest voor de meest gruwelijke misdaden, en dat nog steeds is in bepaalde delen van de wereld.

Zeker als je daarbij in aanmerking neemt dat onze christenen, die zich goed gedragen, over het algemeen erg slecht op de hoogte zijn van hun eigen heilige boek, in tegenstelling tot al die genocide-plegende barbaren uit het verleden.

Russells Teapot | 04-09-14 | 15:03

Hulde aan Russells Teapot voor het tegen de klippen op vasthouden aan feitelijk en zuiver argumenteren.

7,62x39 | 04-09-14 | 15:01

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:52
Wow! En ik deed alleen maar een feitelijke constatering, namelijk dat mensen het heel fantastisch vinden wat Wilders allemaal zegt, maar dat het hem niet lukt om iets voor elkaar te krijgen. That's it. Jij begint direct heel hoog van de toren te blazen, aannames te doen, mij voor achterlijk uit te maken en te godwinnen. Geen flauw idee waarom als jij het klaarblijkelijk eens bent met de constatering dat Wilders minder voor elkaar krijgt dan Pechtold. Overigens, de wet van Godwin luidt: "If an online discussion (regardless of topic or scope) goes on long enough, sooner or later someone will compare someone or something to Hitler or Nazism". Hoezeer je nu de Wet van Godwin ook in je eigen voordeel probeert te draaien, dat gelul van je gaat echt helemaal nergens over.

Asmodean | 04-09-14 | 15:01

Mist Pim, maar toch applaus en heel veel respect voor de simpele Geert Wilders.

--neus-- | 04-09-14 | 15:00

@Troef | 04-09-14 | 14:46
"Mattheüs 22:34-40
Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand.
Dat is het grootste en eerste gebod.
Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.
Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat."

Dat heb ik altijd een van de meest hilarische teksten uit de bijbel gevonden.

Dus het idee dat je je naaste lief moet hebben, is de grondslag waarop het idee gevestigd is dat je afvalligen en shabbatsschenders moet stenigen. Een pareltje van schitterende logica, waarin het christendom inderdaad redelijk uniek is.

En dan zijn er mensen die stellen dat onze ideeën over mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, wederzijds respect en liefde uberhaupt uit het christendom stammen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:59

@tipo | 04-09-14 | 14:36
"Straks heeft Jezus nog de Shoah voorbereid."

Ja, als je andermans argument belachelijk maakt door hem woorden in de mond te leggen, toon je zijn ongelijk aan.

Althans, deze manier van discussieren wordt in christen-apologetische kringen zo vaak gebruikt, dat het blijkbaar wordt gezien als een valide manier van argumenteren.

"Hou toch op met je onzin, mafketel."

Dus het is onzin, dat Duitsland in de jaren 30 een christelijk land is?

Wat is het toch met religieuze mensen, of het nou christenen, moslims of linkse mensen zijn, dat ze denken dat ze de feitelijke realiteit kunnen veranderen door die gewoon botweg te ontkennen? Het is duidelijk dat het idee dat het christendom ook ellende heeft veroorzaakt niet in jouw wereldbeeld past. Maar een geestelijk volwassen mens past zijn wereldbeeld aan, als dat in conflict is met de realiteit, niet andersom.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:56

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:35

Wat Wilders al 10 jaar over de Islam roept wordt niet opeens door de ISIS gevalideerd hoor.
Net zo min als een groepje moordende Servisch Orthodoxe Chetniks het ware woord van Jahwe naleven.
En dat de man bloemen wil om zijn zogenaamde gelijk te vieren- indirect over de onthoofding van journalisten- is ronduit schandalig

Mike Oxlong | 04-09-14 | 14:54

@Asmodean | 04-09-14 | 14:26
"als ik achter een partij sta zie ik het liefst zoveel mogelijk punten van het partijprogramma verwezenlijkt. Waarom is dit nieuws voor je?"

Dat is het niet. Je bent gewoon te dom om mijn argument te begrijpen.

Als jij op een partij stemt, dan kijk je toch ook of je het uberhaupt eens bent met die partij? Je zegt toch niet: "Pechtolds ideeën zijn naief, immoreel en contraproductief, maar hij voert ze wel uit, dus ik stem op Pechtold?" Dat is toch een stompzinnige manier van denken?

Gebruik je hersens toch eens een keer voor de verandering. Of je een partij goed vindt, hangt af van meerdere dingen. "Voeren ze hun punten effectief uit" is een hele belangrijke (denk bijvoorbeeld aan de VVD, die hier heel slecht in is), maar niet de enige. "Ben ik het met ze eens" is nog veel belangrijker.

"Het is een feitelijke constatering dat Pechtold op dit moment meer punten uit zijn partijprogramma verwezenlijkt dan Wilders de afgelopen 10 jaar heeft gedaan."

Ja, dat is waar, en volslagen irrelevant.

"Wat dat betreft is Wilders' politiek zeer effectief in het behagen van groupies als jij, maar niet effectief in het dingen realiseren van het partijprogramma."

Grappig dat je mij een groupie noemt, terwijl ik Wilders hier geregeld bekritiseerd om zijn gebrek aan efficientie, en de wens uitspreek dat er op zijn plaats een nieuw sterk karakter naar voren komt die wél op een normale manier politiek wil bedrijven.

Maar jij komt over als iemand die iedereen die anders denkt dan jij bij voorbaat plaatst in het hokje "Wildersgroupies."

Een van de meest basale doctrines in bepaalde sociale omgevingen is immers dat iedereen die niet 100% negatief is over Wilders een ongeinformeerde, ongenuanceerde populist is.

En omdat mensen uit voornoemde omgeving nu eenmaal geneigd zijn een hoge eigendunk te koppelen aan een laag vermogen tot zelf nadenken en een sterke behoefte om geaccepteerd te worden binnen die groep, worden dergelijke basale doctrines nu eenmaal zo voetstoots aangenomen, dat het vele bewijs voor het tegendeel (namelijk, dat mensen die zeggen dat Wilders een punt heeft niet per definitie ongeinformeerde onderbuikspreekpoppen zijn) in het geheel niet wordt geregistreerd.

"Dat jij direct begint te godwinnen is overigens wel een enorm zwaktebod hoor. "

En dit is gewoon meelijwekkend. Zoals vele zwakbegaafde D66-idioten ben jij totaal niet op de hoogte wat een Godwin is. Dus, geachte sukkel, hier komt hij:

"Een Godwin is wanneer je IEMANDS STANDPUNTEN vergelijkt met die van de nazi's, om hem op die manier met nazi's te associeren, en zo te proberen zijn geloofwaardigheid te ondermijnen. Het is een argumentatiefout in de categorie "poisoning the well," wat op zijn beurt een bepaalde vorm is van een ad hominem-aanval."

En dat deed ik dus niet. Niet elke referentie naar de nazi's is namelijk een Godwin. Een Godwin is het pas als je poogt om iemands inhoudelijke standpunten te vergelijken met de nazi's, wat ik op geen enkele wijze heb gesuggereerd.

Mijn voorbeeld diende om aan te tonen dat het argument dat het positief is, wanneer iemand zijn standpunten tot uitvoering weet te brengen, onzin is, want als dat zo zou zijn, zouden de nazi's dus ook goede mensen zijn, want zij voerden hun standpunten ook uit. Maar omdat de nazi's slechte mensen waren, zoals wij allebei vinden, klopt dat argument dus niet.

Je ziet, nergens schilder ik jou of Pechtold af als een nazi.

Begrijp je het nu dan eindelijk?

"Ik heb blijkbaar een gevoelige snaar bij je geraakt."

Klopt. Ik kan niet tegen als mensen stijfkoppige domheid en een onvermogen om andermans argumenten te overwegen combineren met een verwaand betweterig houdinkje.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:52

@stefanboy78 14:44
Wilders heeft gelijk, maar krijgt het niet. De rest heeft geen gelijk, maar krijgt het wel.

Is de rest dan een betere politicus? Uiteraard.

Maar hebben ze gelijk en doen ze iets ten goede voor Nederland? Nee, natuurlijk niet.

tipo | 04-09-14 | 14:50

istawa | 04-09-14 | 14:41
O ja. En uiteraard een zionistisch complot.

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:50

stefanboy78 | 04-09-14 | 14:44
Het zijn en blijven politici.
Beroepsleugenaars pur sang.
.
Echter, wat Geert verweten wordt, doen de andere partijen geen haar beter.
Met andere woorden, ik heb nog geen partij kunnen betrappen die uitvoert wat de Nederlandse kiezer in meerderheid wil.

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:49

Ze zijn bang voor een volksopstand.
Proberen het proces in de hand te houden en tegelijkertijd oplossingen te zoeken.
Uit geheim te houden onderzoeken en daarbij behorende wetenschappelijke prognonosis is vast komen te staan dat Nederland reddeloos verloren is en in korte tijd een moslimstaat zal zijn maar bovenal overheerst door terreur en misdaad uit islamitische hoek.
Tja... geen weg terug, einde van de weg is het ravijn.
Zijwegen zijn er alleen in het politieke verbale arsenaal.
Constructieve wegenbouwers ontbreken vooralsnog. Dan maar de boodschappers vermoorden en kaltstellen. Beleven we in ieder geval nog een paar blije naïeve jaren. Er komt een moment dat onze kinderen bang door de brievenbus naar de buitenwereld kijken, of door de zelfde vorm, de wandelende brievenbus... de boerka.

Premier Trutte | 04-09-14 | 14:48

@istawa | 04-09-14 | 14:41
hahahaha, ja Wilders heeft de tweede kamer, het hele westen opgehitst, waardoor er nu paniek is. Het is ook gewoon allemaal niet waar natuurlijk.

boeboeblabla | 04-09-14 | 14:47

@Russells Teapot
Volgens christenen:
Jezus is gekomen om de Wet te vervullen. Hij is enige die nooit gezondigd heeft en alle geboden van de Wet kon houden. Christenen erkennen, net als moslims overigens, dat ieder mens zondigt. Dat betekent direct dat ze hun redding niet van de Wet hoeven te verwachten. De Wet openbaart de zonden en laat zien dat vergeving nodig is, maar voor vergeving is er dus iets anders nodig dan de Wet.
Mattheüs 22:34-40
Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand.
Dat is het grootste en eerste gebod.
Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.
Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

Troef | 04-09-14 | 14:46

istawa | 04-09-14 | 14:41
Met dien verstande dat de vlasbaard mag roepen wat ie wil en Wilders het liefst de mond gesnoerd wordt.
Wat Hans Janmaat, Theo van Gogh, Pim Fortuyn en Geert Wilder zeiden, is nu de algemene teneur in de Tweede Kamer.
.
De Nederlandse kiezer wil nu eens daden i.p.v. woorden zien.
En dat begrijpen de meelopertjes daar maar al te goed.

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:44

Wilders is één van de best betaalde acteurs van het land. Hij voert z'n voorstellingen op in de Tweede Kamer en vangt daar bijna een ton per jaar voor.

Met het vertrek van kamerlid Hamer schuift Wilders weer een plekje op, wat betreft de langstzittende kamerleden. Hij staat straks op plek 4 met bijna 16 dienstjaren.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima dat mensen lang in de Tweede Kamer zitten. Maar het zou wel leuk zijn als je dan ook iets bewerkstelligt of bereikt. Wilders komt niet verder dan roeptoeteren vanuit de kantlijn. Toen hij macht had en verantwoordelijkheid kon nemen, liep hij met de staart tussen de benen weg.

Het is niet eens dat Wilders onzin verkondigt; zeker niet. Maar wat kopen wij als kiezers voor zijn geneuzel? Wat hebben we aan een politicus die alleen staat te schuimbekken in de Tweede Kamer maar verder helemaal niets klaarspeelt?

Een politicus moet meer kunnen dan de vinger op de zere plek leggen. Een politicus moet ook deals kunnen sluiten en concrete resultaten boeken voor zijn kiezers en in het belang van het land. Zaken waar je bij Wilders niet om hoeft te komen. Jammer.

stefanboy78 | 04-09-14 | 14:44

Wilders gebruik de zelfde tactiek als zijn vijand de boel ophitsen en angst kweken

istawa | 04-09-14 | 14:41

Mike Oxlong | 04-09-14 | 14:20
Ook u bent volkomen de realiteit kwijt..
Nederland heeft van origine een Joods-Christelijke cultuur, daar past het geïmporteerde moslim geloof niet tussen.
Ik zeg met nadruk geïmporteerd...
Het wordt nu eens tijd om de export op te voeren.

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:40

Hahaha.... Opstelten geeft net toe dat Jihadisme WEL met de islam te maken heeft!
Hij kan zich niet meer herinneren, dat ie heeft gezegd dat dat niet zo is.
twitter.com/hulswood/status/454417406...

Schietmijmaarlek | 04-09-14 | 14:37

Niets aan toe te voegen.

De linkse kerk kijkt maar al te graag weg.

ProAsfalt | 04-09-14 | 14:37

Russells Teapot 14:27
Straks heeft Jezus nog de Shoah voorbereid. Hou toch op met je onzin, mafketel. Ga de Donald Duck lezen.

tipo | 04-09-14 | 14:36

Aan de theologen hierboven. Noem me één vers uit de koran dst ontleend is aan het NT. Het is allemaal OT wat de klok slaat en dan nog verbasterd. Strikt genomen is de islam anti christendom zoals die in Rome gestalte kreeg.
De joden zochten met hulp van hun barse god een plekje voor zichzelf. De stamgod Allah neemt daar geen genoegen mee en eist de hele wereld op voor moslims.

Islamofiel | 04-09-14 | 14:35

@Mike Oxlong | 04-09-14 | 14:20
"Overigens, wie meent dat christenen één haar beter zijn moslims heeft een gaatje in zijn hoofd."

Dat is omdat geen van beide groepen gegeneraliseerd kan worden. Zoals tipo hier ook al aantoont, zijn gelovigen bijzonder creatief in het weg-interpreteren van heilige teksten die tegen hun moraliteit ingaan. Daarom zie je ook altijd, dat de meest radicale en fundamentalistische gelovigen de meeste bijbel- of korankennis hebben. De gematigde gelovigen hebben over het algemeen ideeën die uit het humanisme afkomstig zijn, en direct hun heilige teksten tegenspreken.

Dat is ook logisch, want als een heilig boek een goede, wenselijke moraliteit predikt, wat voor belang zou iemand er dan ooit bij hebben om het naargeestiger en immoreler te maken?
Als een heilig boek daarentegen een nare ideologie verkondigt, komen mensen in gewetensconflict, en wordt het noodzakelijk om dat op te lossen door wat krom is recht te praten.

"Zodra je religieuzen de kans geeft wordt het barbarij. Altijd.

Wilders parasiteert even op het nieuws en je ziet gewoon dat hij geniet. Alleen dat maakt hem al nare bloedzuiger."

Oneens. Wat de man al die jaren heeft geroepen, is nog nooit zo goed bevestigd als nu. Want het is waar: de islam is een gevaarlijke, moorddadige ideologie, als je de koran letterlijk volgt. Daar kan geen redelijk mens wat tegenin brengen.

Wat wel jammer is, is dat deze boodschap gebracht wordt door een narcistische idioot als Wilders, die weigert toenadering te zoeken tot andere partijen om zijn eigen ideeën te kunnen uitvoeren, en die heel hypocriet het christendom op loopt te hemelen, door verschillende maatstaven te hanteren voor het christendom en de islam.

Dat blijkt ook uit het feit dat die malle gristen-apologetische fopwetenschapper Hans Jansen wordt toegelaten in die partij.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:35

brave burger | 04-09-14 | 13:41
Niets lafs of achterlijks aan.
Deze lui weigeren te integreren, zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit en uitkeringscijfers.
Bovendien hebben ze meestal twee paspoorten en in mijn ogen gewoon hier te gast.
Geen rotzooi schoppen of anders retour vanwaar ze je ooit in Nederland hebben gedumpt, omdat je ouders of grootouders ook al van die lastpakken waren.

Ommezwaai | 04-09-14 | 14:34

Dat is tenminste taal, we hebben genoeg van die slappe hap. Optreden en dat sluimerende gevaar bij voorbaat uitschakelen. Ben het helemaal met Geert Wilders eens. Hij brult dit al 10 jaar en nu komen we er op een verschrikkelijke manier achter dat hij het al 10 jaar bij het rechte eind heeft.

Toetsiemonster | 04-09-14 | 14:34

@guido, wacht maar gewoon rustig af. Andere tweede kamerleden, incl. kabinetsleden nemen oplossingen uit het partijprogramma van de PVV meer en meer over. Want Wilders is nou eenmaal 'gekke greet' en het mag niet direkt door hemzelf komen. Ook goed. Als het maar gerealiseerd word en Pechtold uiteindelijk het nakijken heeft als je dat gaat meerekenen.

boeboeblabla | 04-09-14 | 14:33

Geen fan van de PVV maar Wilders heeft hier helemaal gelijk.

Bokito ergo sum | 04-09-14 | 14:31

@Mike Oxlong 14:20
In de bijbel wordt de doodstraf toegestaan, maar enkel als het door een aards bestuur wordt uitgevoerd. Het is geen verplichting. God voerde zelf in het oude testament veel doodstraffen niet uit, waar dit volgens hemzelf toegestaan zou zijn. (Genesis 9:6; Romeinen 13:1-7

tipo | 04-09-14 | 14:30

Klier van Bartholin | 04-09-14 | 12:44 Ik ben voor! Marokkanen Tunesiërs naar Friesland en wij hier in Brabant de Surinamers!

Willianus Wortelus | 04-09-14 | 14:29

Guido | 04-09-14 | 13:22
Je zult mij nooit horen zeggen dat D66 een perfect partij is. Maar je moet het Pechtold nageven dat hij wellicht niet zo'n trouwe fanbase heeft als gekke greetje, maar hij realiseert wel delen van zijn partijprogramma.

Asmodean | 04-09-14 | 14:28

@DenSlimsde | 04-09-14 | 14:15
Dat 'stukje eigen Aarde waar ze willen wonen zoals ze dat zelf willen' beslaat onder andere:
Het volledige Midden Oosten inclusief Israël, om daarna via de Maghreb de oversteek naar Spanje (AKA 'El Andalus') te maken.
-
Maar dat zal u aan de bijbal roesten.
U wordt pas wakker als ze voor uw deur staan, toch?

Ahasveros | 04-09-14 | 14:27

@The_Challenger | 04-09-14 | 14:11
Ik denk eerder dat het andersom was. Hitlers ideeën waren vrijwel allemaal afkomstig uit de Abrahamitische religies. Dat was ook de reden dat hij zoveel aanhang genoot in het christelijke Duitsland van de jaren 30.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:27

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:23
Ik stem op politici vanwege hun partijprogramma. Uiteraard: als ik achter een partij sta zie ik het liefst zoveel mogelijk punten van het partijprogramma verwezenlijkt. Waarom is dit nieuws voor je? Ben je nou echt onbekend met dat fenomeen? Het is een feitelijke constatering dat Pechtold op dit moment meer punten uit zijn partijprogramma verwezenlijkt dan Wilders de afgelopen 10 jaar heeft gedaan. Wat dat betreft is Wilders' politiek zeer effectief in het behagen van groupies als jij, maar niet effectief in het dingen realiseren van het partijprogramma. Dat jij direct begint te godwinnen is overigens wel een enorm zwaktebod hoor. Ik heb blijkbaar een gevoelige snaar bij je geraakt.

Asmodean | 04-09-14 | 14:26

-weggejorist-

medlokiva | 04-09-14 | 14:26

@tipo | 04-09-14 | 14:11
Dat heb ik talloze keren gedaan. Het is vrij algemeen bekend dat atheisten, vooral degenen die een christelijk verleden hebben, veel meer van de bijbel afweten dan de gelovigen.

Misschien zou jij er beter aan doen om gewoon je christelijke bril af te zetten, en dat boek met een kritische, open blik te lezen. Dat heeft mij destijds ook heel erg geholpen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:25

Smullen is dit

pluk-87 | 04-09-14 | 14:24

Wilders c.q. PVV geen oplossingen??????? Wat gek. Ik heb hem al zo lang horen zeggen dat het Nederlanderschap moet worden afgepakt. Dat kan niet, werd altijd gezegt. En nu kan het ineens wel en is het oplossing. Als het maar niet van Wilders is. De PVV stikt van de oplossingen. Grenzen sluiten, nog een oplossing van PVV. Kon ook nooit, maar nu roepen zelfs Buma en Zijlstra het en schijnt het toch te kunnen. Goh.

boeboeblabla | 04-09-14 | 14:24

@tipo | 04-09-14 | 14:09
"Omdat jezus de regels uit het oude testament 'vervulde'. Dat wil zeggen dat hij die regels 'verwezenlijkte, oftewel van een geest heeft voorzien. Zodat de regels niet naar de letter, maar naar de geest van de wet nageleefd moet worden. In de geest zoals Jezus die met anecdotes uit heeft laten leggen. "

Een buitengewoon creatieve interpretatie om de letterlijke betekenis van de tekst te kunnen negeren. Maar zoals bij alle christelijke apologetiek, klopt er geen reet van.

Jij zegt:

"Zodat de regels niet naar de letter, maar naar de geest van de wet nageleefd moet worden."

Mooi idee, maar het is in directe tegenspraak met verzen 18-19:

"Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet één jota of één tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied.
19 Wie dan één van de kleinste dezer geboden ontbindt en de mensen zo leert, zal zeer klein heten in het Koninkrijk der hemelen; doch wie ze doet en leert, die zal groot heten in het Koninkrijk der hemelen."

Als het "niet des letters" is, waarom heeft Jezus het hier dan over tittels en jota's? Waarom veroordeelt hij dan "iedereen die welk gebod dan ook ontbindt?" (dus ook het stenigen van afvalligen, om maar iets te noemen)

Jij refereert naar 2 Korintiers 3:4-6:

"Zulk een vertrouwen hebben wij door Christus op God.
5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als óns werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk,
6 die ons ook bekwaam gemaakt heeft om dienaren te zijn van een nieuw verbond, niet der letter, maar des Geestes, want de letter doodt, maar de Geest maakt levend. "

Dit is een uitspraak van Paulus. Het zal je misschien verbazen, maar de woorden van Jezus genieten over het algemeen meer autoriteit dan de woorden van Paulus.

Ook is het altijd nuttig naar de volgende verzen te kijken, 2 Korintiers 7-11:

"Indien nu de bediening des doods, met letters op stenen gegrift, gepaard ging met zulk een heerlijkheid, dat de kinderen Israëls de blik niet op het aangezicht van Mozes konden vestigen om de heerlijkheid van zijn aangezicht, die toch verdwijnen moest,
8 hoe zal niet nog meer de bediening des Geestes in heerlijkheid zijn?
9 Want indien de bediening, die veroordeling brengt, heerlijkheid was, veel meer is de bediening, die rechtvaardigheid brengt, overvloedig in heerlijkheid.
10 Immers, zelfs hetgeen verheerlijkt was, is in zoverre niet verheerlijkt, als déze heerlijkheid het te boven gaat.
11 Want als het verdwijnende met heerlijkheid gepaard ging, veel meer is dan het blijvende in heerlijkheid."

Paulus zegt hier ten eerste dat "de bediening van Mozes" (dus inclusief de regel over het stenigen van afvalligen) met heerlijkheid gepaard ging. Hij keurt het dus ondubbelzinnig goed.
Maar ten tweede zegt hij hier niet dat de wet "niet meer geldt" of zo. Wat hij aanprijst is eerder een uitbouwing van de wet: de wet brengt veroordeling, het evangelie rechtvaardiging. En zonder veroordeling is er natuurlijk geen rechtvaardiging nodig.

Daarnaast zegt hij dat de wet zal verdwijnen, niet dat dat al gebeurd is. Dat is in lijn met wat Jezus zegt: dat geen tittel of jota zal vervallen van de wet zolang hemel en aarde bestaan. Pas als dat gebeurd is, vervalt de wet, en niet eerder.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:23

Ik stem geen PVV en telkens als ik Geert hoor spreken denk ik, Goh hij heeft gelijk.
Wanneer worden het kabinet en alle andere parlementariers eens wakker?
Wanneer grijpt men een keer in, en ik discrimineer niet en zou ook nooit willen discrimineren maar door alle uitwassen die er plaatsvinden wordt het moeilijker om dat niet te blijven doen. :-(

Rest In Privacy | 04-09-14 | 14:22

75 procent is dus pro Isis en Jihad. Voor mij reden genoeg om alle moslims op het matje te roepen en de wacht aan te zeggen. Allemaal onder curatele en melden bij de moslimbalie. Voorzorgs initiatiefje. Gezien de grote affectie en vatbaarheid voor het haatvirus, zou ik ze in virtuele quarantaine zetten voor grondig onderzoek. De poging tot ontsmetting kan dan plaatsvinden door ze een contract te laten ondertekenen dat ze alle geweld en intolerantie tegen niet moslims verafschuwen. En dat een handjevol nieuwkomers hier slechts welkom zijn mits geen enkele haat richting andersdenkende en gelovigen geuit wordt. En dat men erkent dat men geen enkele associatie met Isis of Jihad toestanden heeft, en het pertinent afkeurt.

Aan deze handtekening koppel je het direct uitzetten bij schending vd overeenkomst. Het is een papiertje van niks, en juridisch gezien slappe hap, maar ik zou het als symbool politiek toejuichen. Als een waarschuwing voor iedere moslim die momenteel hoog nodig is. Deze overeenkomst specifiek aan hen verplichten is uiteraard voer voor domme discriemienazi roeperts, maar men heeft zichzelf de laatste decennia nu eenmaal als collectieve moslimgroep in het verdachte hokje geplaatst, en bewijzen nog elke dag dat het terecht is dat ze in dat hokje horen.

Het is niet de wereld die hen anders behandelt, er is juist decennia geprobeerd hen als gelijkwaardig te behandelen, maar het blijkt telkens dat het juist zij zijn, die anders naar de rest kijkt, en als minderwaardig zien. Want wij zijn immers geen lid van hun ubersektegeloof. Het extreemste uitvloeisel van deze intolerantie en haat is dagelijks rollende koppen die hun gelijk uit de Koran citeren, maar ook bij het theehuis op de hoek is de haat in lightvorm aanwezig jegens joden, homo's, nederlanders, amerikanen of het westen. Haat cultiveren tegen je eigen westers volk waar je tussen woont hoort niet meer thuis in 2014, en intrinsieke ingebakken hardnekkige haat is met thee en dialoog totaal niet te bestrijden. Die zit veel dieper. Kijk nou wat dat in 30j opgeleverd heeft in NL. Dat is allang glashelder. Behalve dan voor Pechtold en Asscher, en hun enorme vooral domme aanhang, die blijven nog volharden en geloven in happy endings.

De haat vd moslim jegens alles en iedereen viert momenteel weer eens hoogtij. Die extreemste vorm van haat kun je alleen met haat beantwoorden door ze het land uit te flikkeren, of beter nog neutraliseren, of de haat compleet te vernietigen. Doodstraf voor de radicaalste barbaren is een must als afschrikmiddel. Dat werkt ja. De schriftelijke overeenkomst waar ik over begon is de waarschuwende wakeup call. Dat moslims zich in dit land niet laat verleiden de slechte kanten van de Islam te verkiezen. Die zwijgende doch instemmende grote 'gematigde' groep is nu het strijdpunt, en staat wmb onder zware verdenking van structureel haat kweken. Doen die hun bek massaal open tegen alle idioterie onder hun geloofsnaam, of gaan ze instemmend mee in de haatideologie. Er is allang geen tussenweg meer. Je afkeren van de haat, Isis, Jihadisme, of je stemt dus in, en rot heel snel op naar je paradijs Kalifatië.

Koettoerk | 04-09-14 | 14:22

De grootste flapdrolontkenner van allemaal: Pechtold van D666. Wilders loop al meer dan 10 jaar met gevaar voor eigen leven over straat terwijl Pechtold al meer dan 10 jaar met gevaar voor eigen portemonnee dhr. Wilders loopt af te zeiken. De ene heeft ballen... de ander heeft ze nooit gehad.
Trouwens heren Wildershaters: hij schreeuwt niet, hij herhaalt telkens zijn boodschap en tot grote verbazing en ergernis van de wegkijkers en ontkenners krijgt Wilders steeds meer het gelijk aan zijn kant.

matrixbluepill | 04-09-14 | 14:22

@Jadaag | 04-09-14 | 14:11
dank u

Furryfox:3 | 04-09-14 | 14:21

@Rachar | 04-09-14 | 14:16
Slechts een miniem gedeelte van de christenen (die bekend staan als geïsoleerde eenzame gekken) neemt de gewelddadige teksten in de bijbel letterlijk.
-
Of was u sarcastisch?

Ahasveros | 04-09-14 | 14:20

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:58

Plus dat er 613 wetten in de bijbel staan waarbij het niet naleven of breken van de meeste daarvan de doodstraf staat.
Niet dat ik Wilders wil na doen maar in plaats van soera's kan ik geboden noemen en indien Geert elastiek in zijn onderbroek heeft mag een goede christenen hem stenigen (leviticus 19:19).

Overigens, wie meent dat christenen één haar beter zijn moslims heeft een gaatje in zijn hoofd.
De ISIS staat nu vol in het nieuws maar 20 jaar geleden deden bendes Servisch Orthodoxen en Kroatische katholieken precies hetzelfde Etnische zuivering is het eufemisme wat gelijk stond aan het uitmoorden van hele gebieden volgens religieuze grenzen.
Zodra je religieuzen de kans geeft wordt het barbarij. Altijd.

Wilders parasiteert even op het nieuws en je ziet gewoon dat hij geniet. Alleen dat maakt hem al nare bloedzuiger.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 14:20

Tijd voor een nieuwe GS poll.

Schaamharing | 04-09-14 | 14:20

Het westen heeft de macht en kracht om gedeeltes vh midden oosten te bezetten en compleet te isoleren. (denkwijze van Dhr D.Trump) Waarom dit niet gebeurd is natuurlijk de onmenselijkheid die dit met zich meebrengt. Maar als jij als speler van een potje risk je zetten strategisch moet zetten om te winnen sta je ook niet stil bij collaterale schade. Olie is de grondstof die nou net daar ligt waar het NIET zou moeten liggen. Geintje van god waarschijnlijk maar er wordt schandelijk misbruik gemaakt van de rijkdommen die het opbrengt, dat moet aangepakt worden !!

Koning Radboud | 04-09-14 | 14:16

In de Bijbel zijn ook opruiende en harde teksten te vinden, maar goed, deze toespraak van Geert kon niet uitblijven, toch blijf ik in het goede van de meeste Islamisten geloven.

Rachar | 04-09-14 | 14:16

-weggejorist-

DenSlimsde | 04-09-14 | 14:15

Er is maar 1 oplossing:
Stem zodra het kan de heertjes Rutte, Samson en Pechtold het bos in. Het wordt tijd voor een rechtser beleid en heel, heel misschien is het tij dan nog te keren voor ons en onze kinderen.
Zo niet: vluchten maar!

Waakvlam | 04-09-14 | 14:12

Roadblock | 04-09-14 | 13:57

"Gaat u 'weg met ons' houding zover dat u dit soort mensen hier wilt houden?
Het zijn onze gekken dus we houden ze hier?"

Dat is inderdaad wat ik bedoel. Nederland is verantwoordelijk voor Nederlandse idioten. Dat wil niet zeggen dat je ze op straat moet laten lopen, maar dat je ze moet opsluiten in Nederland. Dat heeft volgens mij weinig met weg met ons te maken maar gewoon met je verantwoordelijkheid nemen en problemen aanpakken. Als dat de afgelopen jaren beter gedaan was zouden we deze problemen ook minder hebben.

"Je kan echter veel dingen zeggen van GW, maar niet dat het een lafaard is, want dan was hij er al 10 jaar geleden mee opgehouden."
Ik heb respect voor het feit dat Wilders doorgaat met wat hij doet ondanks wat dat hem kost. Dat wil echter niet zeggen dat dézé oplossing niet laf is. Mensen laten afreizen terwijl je weet dat ze daar onschuldige burgers gaan afslachten vind ik in elk geval niet van erg veel lef getuigen.

brave burger | 04-09-14 | 14:11

@Russells Teapot 14:06
Lees het nieuwe testamant nu maar eerst, voordat je onzin uit blijft kramen en onbegrip blijft zaaien.

tipo | 04-09-14 | 14:11

Russells Teapot | 04-09-14

Bijna goed. Mohammed had een tijdmachine en is naar Duitsland in 1933 gereisd om inspiratie op te doen.

The_Challenger | 04-09-14 | 14:11

Deze kan worden toegevoegd in het rijtje van beroemde toespraken
I have a dream
Ich bin ein Berliner
Ik heb het jullie gezegd (of weet iemand een betere naam hiervoor?)

Boretti | 04-09-14 | 14:11

Russells Teapot 13:58
Omdat jezus de regels uit het oude testament 'vervulde'. Dat wil zeggen dat hij die regels 'verwezenlijkte, oftewel van een geest heeft voorzien. Zodat de regels niet naar de letter, maar naar de geest van de wet nageleefd moet worden. In de geest zoals Jezus die met anecdotes uit heeft laten leggen.
studyingtheword.wordpress.com/2009/09/...

tipo | 04-09-14 | 14:09

Flinke jongen die Pechtold, als die nog eens loon naar niet-werken krijgt......

Danbolig | 04-09-14 | 14:08

@tipo | 04-09-14 | 13:59
"Het Christendom is geheel onvergelijkbaar met de islam"

Lul niet man, met je feitenvrije stellingen. In de koran is vrijwel geen enkele originele gedachte te vinden, vrijwel alles is overgepend uit de joods-christelijke haatliteratuur.

Plaatje ter illustratie:

allahbepraisedlettheglassberaised.fil...

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:06

O ja, Pechtold kent dat onderzoek niet. Dit door de NCRV uitgevoerde onderzoek stond in alle media. Selectief geheugen van die flapdrol.

Piet Karbiet | 04-09-14 | 14:05

mokummer | 04-09-14 | 13:23
Eens. Maar je laatste zin, dat is het probleem. Dat keihard aanpakken gebeurt dus gewoon niet. Opmerkelijk blijft ook die 75% van die "grote groep hardwerkende onschuldige moslims" die ISIS steunen. Laat ze dat maar eens uitleggen dan. Of is hun Nederlands daar te slecht voor en moet de rest van Nederland Berbers, Arabisch en Turks leren om hun uitleg te kunnen begrijpen?

KlunsJohannus | 04-09-14 | 14:04

@haatgenerator, goed commentaar, lekker kort!

plantmaar | 04-09-14 | 14:03

@tipo | 04-09-14 | 13:49
"Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe testament is voorschrijvend."

Klinkt mooi. Heb je dat zelf bedacht? Ik kan me voorstellen dat je jezelf in gedachten even feliciteerde toen je op "post" klikte.

Jammer alleen, dat het zulke geweldige kletskoek is. De joodse wet is voorschrijvend, net als Spreuken en Prediker, en de profeten (alles vanaf Jesaja) zijn dat ook. Dat is zo ongeveer driekwart van het Oude Testament.

Voordat je andere mensen gaat vertellen wat er in de bijbel staat, zou je dat boek misschien eerst even moeten lezen.

Russells Teapot | 04-09-14 | 14:03

Wilders heeft oplossingen genoeg,maar zolang links policor nederland de kont tegen de krib blijft gooien kan er niets van terecht komen.Dat is de enige oorzaak,maar wel doorlopend gaan zijken over zijn uitlatingen die de waarheid bevatten.Men hoort liever de zalvende woorden van de volkdverlakkers,die reeds 10tlln. miljarden over de balk gegooid hebben.En ze blijven maar eigewijs,zie het onderzoek naar MH17 waarbij de plaatselijke mensen totaal genegeerd werden.Hadden ze geluisterd,waren alle mensen reeds geborgen,en de oorzaak al achterhaald.De nederlandese eigezinnigheid voorop,net als hun ,regeerstijl, arrogant, minachtend,en totaal onverschillig.

Archy Bunker | 04-09-14 | 14:02

Skunk57 | 04-09-14 | 13:41
Ach, gut.

Vigil | 04-09-14 | 14:02

Tsja de Grote Blonde Leider blijkt toch achteraf gelijk te hebben gehad. Helaas. Pechtold zwamt nog wat, maar staat eigenlijk met zijn bek vol tanden. Hij heeft de afgelopen jaren de plank behoorlijk mis geslagen. Niks arabische lente, niks maar een kleine groep, niks het valt wel mee, niks u heeft geen oplossingen...

denoorman | 04-09-14 | 14:02

@brave burger | 04-09-14 | 13:38

Ben het niet met je eens. Ik heb best respect voor de Islam ideologie. Hoe het mensen als een magneet aantrekt te strijden. Op alle mogelijke media wordt al gepredikt over een dominerende Islam die wereld heerschappij na wil streven. Mensen wil bekeren of uitroeien, onder mandaat van de koran. Deze gebeurtenis die al eeuwen gaande is respecteer ik. Na alle 3 kruistochten uit de middeleeuwen toch de opkomst van het Ottomaanse rijk tot aan de poorten van Wenen. Een exodus van deze strijders uit ons land moeten we niet tegenhouden maar toejuichen.

Koning Radboud | 04-09-14 | 14:01

Einde van de Domheid | 04-09-14 | 12:47

je hebt gelijk, de toon van IS en alle aanhangers is veel vriendelijker en vooral menselijker.

ox | 04-09-14 | 14:01

@Kobus,

Ik ben door een ongeluk in de Gotthardtunnel inderdaad, afgelopen weekend, veroordeeld door een prachtige rit door Zwitserland. Ik balen, want moest over de bergen en moest 4 uur omrijden. Na wat geg*dver, kwam de verademing. Iedereen houdt zich aan de snelheid. Bij een plaatselijke bruiloft stappen mensen uit en klappen. Alles keurig schoon en de plaatselijke bakkert heeft nog verse pita's. Ik zou er zo naar verhuizen.

euromast | 04-09-14 | 14:01

Magistrale speech. De regentenkliek kan het in de zak steken. Ze zijn echter onverbeterlijk en leveren ons uit.

wim de goede | 04-09-14 | 14:01

De meeste moslims zijn hier gewoon hard aan het werk en proberen net als u en ik een bestaan op te bouwen.
Extremisten heb je overal en moet je hard aanpakken.
mokummer | 04-09-14 | 13:23

kijk, nog een lid van de struisvogelbrigade

(c)ZWITSUL | 04-09-14 | 14:00

@abom 13:49
Het Christendom is geheel onvergelijkbaar met de islam, dus hoef je het natuurlijk niet hetzelfde te behandelen.

tipo | 04-09-14 | 13:59

@tipo | 04-09-14 | 13:40
"Misshien had je niet moeten ophouden met het lezen van de Bijbel na het Oude Testament. Er is namelijk ook een Nieuw Testament, waarin slavernij en het stenigen van afvalligen door Jezus met argumenten verboden zijn of als hypocrisie wordt afgedaan."

Misschien had jij zelf het Nieuwe Testament even moeten lezen, zoals ik dat talloze keren heb gedaan. Dan was je misschien de woorden van Jezus zelf tegengekomen in Matteus 5:17-20:

17 Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen.

18 Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet één jota of één tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied.

19 Wie dan één van de kleinste dezer geboden ontbindt en de mensen zo leert, zal zeer klein heten in het Koninkrijk der hemelen; doch wie ze doet en leert, die zal groot heten in het Koninkrijk der hemelen.

20 Want Ik zeg u: Indien uw gerechtigheid niet overvloedig is, meer dan die der schriftgeleerden en Farizeeën, zult gij het Koninkrijk der hemelen voorzeker niet binnengaan.

"Het Oude Testament doet er niet meer toe" is een onbijbels onzinargument, dat eigenlijk pas in de 20e eeuw echt is opgekomen, toen de christenen de bijbel niet meer lazen en in plaats daarvan humanistische ideeën gingen verkondigen (waarvan uiteraard incorrect geclaimd werd dat die uit de bijbel kwamen).

"De Bijbel reduceren tot het Oude Testament is een debattruuc van onverschillige D66-ers die nu zo langzamerhand een beetje achterhaald is."

Je kan elk argument dat je niet kunt weerleggen wel "achterhaald" noemen, dat maakt het nog niet waar. Ik daag je uit: kun je een goede reden geven waarom de woorden van Jezus in Matteus 5:17-20 ongeldig zijn?

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:58

Die Greet werpt zich op als de grote profeet.

Rien7847 | 04-09-14 | 13:58

@ medlokiva | 04-09-14 | 13:46
Tanja Nijmeijer zal niet tot Nederland worden toegelaten, mocht ze dat willen, omdat tegen haar een internationaal arrestatiebevel loopt.

Troef | 04-09-14 | 13:57

@brave burger | 04-09-14 | 13:14
Zelden zo'n staaltje kromme redeneerkunst gelezen.
U beweert: Jihadisten zijn ons probleem.
Oh, Waarom? Omdat ze ook nederlandse paspoorten hebben?
Jihadisten willen niets met Nederland te maken hebben, en willen hier weg.
Zodra weg Nederlands paspoort afnemen dus.
Jihadisten kiezen er toch zelf voor om Jihadist te worden en te vertrekken?
U beweert dus impliciet, dat elke Jihadist een bloeddorstige moordenaar is.
Het alternatief: Tegen hun zin in Nederland houden?
Los van het kostenaspect, en dat de EU dat natuurlijk niet goed gaat vinden; Zodat ze hier onschuldige(brave) burgers kunnen vermoorden?
Gaat u 'weg met ons' houding zover dat u dit soort mensen hier wilt houden?
Het zijn onze gekken dus we houden ze hier?
U hele betoog is vertroebeld door u anti-Wilders sentiment.
Je kan echter veel dingen zeggen van GW, maar niet dat het een lafaard is, want dan was hij er al 10 jaar geleden mee opgehouden.

Roadblock | 04-09-14 | 13:57

@Nappa 13:46
De Taliban en Al-Qaida worden gefinancierd met een grote geldstroom vanuit Saoedie-Arabische klerken die de helft van de olieopbrangsten van de Saoedische koning krijgen, omdat meneer Wahab in 1744 een dealtje met familie Al-Saud heeft gemaakt.

Pak je die geldstroom niet aan, dan pak je islamitische terreur niet aan.

Dat de Taliban, Al Quaide, Al Nusra, ISIS, HAMAS et cetera blijven bestaan, is niet omdat wij westerlingen hen zo boos maken, maar omdat wij westerlingen hun financieren via het koningshuis van Saoedi-Arabie.

De Taliban, Al Quaide, Al Nusra, ISIS en HAMAS zijn ook helemaal niet boos. Ze voeren gewoon de voorschriften van Allah uit. Zonder de miljarden aan Arabisch oliegeld, maakt dat in ieder geval een stuk minder slachtoffers.

tipo | 04-09-14 | 13:57

@Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54

Natuurlijk zullen er ook moslims zijn die in ons land leven en verwesterd zijn. Daarbij een baan hebben, belasting betalen en Nederlands praten. Maar dat neemt niet weg dat de criminaliteit , haat en minderwaardigheid ook onder de verwesterde moslims procentueel abnormaal hoog zit. Beter gezegd, dit is zorgelijk hoog en hier zit iets goed mis. Daarnaast is dit dagelijks in onze samenleving meetbaar. Als het gaat om radicalisering en bijvoorbeeld de sympathie die moslims in ons land hebben voor bijvoorbeeld 9-11 of de moord op Theo van Gogh is een zeer kwalijke , daarmee geven een veel te groot deel van de moslims die in ons land wonen aan dat men geweld en terreur niet uit de weg gaat en dat anders denkende dood mogen. Dat de goedwillende moslims in ons land nu een helpende hand bieden? Wat een onzin zeg! Die ellende van hun soortgenoten speelt al 20 jaar hier, nooit of te nimmer hebben ze echt afstand genomen of met de knuppel het hoenderhok ingegaan. Zelfs de " vermoedelijke" goed geïntegreerde moslims in ons land, waarvan de autochtone buren vol lof over spraken blijken ook IS-sympathisanten te zijn.... Hier zit juist de kneep en het echte gevaar. Kijk die IS- schreeuwers in Den haag zijn te achterhalen, maar de grote groep die onder de rader blijven... ja dat kunnen wel qua aantallen wel complete dorpen zijn. De sympathie is er, de aantallen in ons land zijn er en er zijn zat radicalen groeperingen in ons land waar men gevoed kan worden.

Oplossing voor dit alles? Moslim stop in ons land, geen gezinsherenigingen in ons land. Qua criminaliteit , bij zware delicten> land uit. Bij blijken dat men IS- sympathisant is ; land uit.

De afgelopen 20 jaar is er niks anders dan water bij de wijn gedaan. Deze mensen hebben allerlei mogelijkheden gekregen, de voordeel van de twijfel enz enz. Maar het houd een keer op. Wij Nederlanders gaan ook niet elders op de wereld verhuizen om vervolgens crimineel te worden en financieel afhankelijk te zijn van het betreffende land. Wij knokken ook voor een eigen bestaansrecht.

Dutchmen32 | 04-09-14 | 13:54

Je vraagt je af hoelang de ontkenningsfase bij het Gutmenschtum nog duurt... Keer op keer wordt ze duidelijk gemaakt dat hun Teletubby-wereld, met groene weiden, altijd zon en alleen maar vrolijke, kirrende wezentjes, ten dode is opgeschreven of beter: nooit heeft bestaan.
.
Ook de geschiedenis placht de "struisvogelbrigade" (met dank aan G.W.) hardnekkig te ontkennen; in het Derde Rijk was slechts een klein deel fanatiek Nazi, maar, gedwongen of stiekem vrijwillig, deed vrijwel de hele bevolking van Duitsland (en natuurlijk wat landen eromheen) mee.
.
Maar goed, we zullen zien. Binnenkort zal er wel weer een aanslag in het 'vrije' Westen komen en dan is het weer huilen geblazen, maar kort daarna gaat de ontkenning vrolijk door. Totdat de driftig doorfokkende volgers van de dode profeet en zijn fictieve baas de meerderheid hebben, dan is het over en zitten we met z'n allen gezellig op vrijdag met onze neuzen richting Mekka in de moskee danwel zitten onze hoofden gespietst op een hek.

Brou Is Back | 04-09-14 | 13:54

Ja, en al deze struisvogels bij elkaar houden de gelederen gesloten voor Wilders 'ideeën. Ze zullen dit doen totdat ons land is overlopen door islam, zover gaan ze in hun blinde haat tegen Wilders!

lanexx | 04-09-14 | 13:53

En wederom geen woord gelogen.
Dit kabinet geeft tuig alle vrijheid.
Sterker nog, ze doet er werkelijk alles aan om het tuig te beschermen.
Wat zijn we toch een geweldig goed land.

Schietmijmaarlek | 04-09-14 | 13:51

^
|
hierboven: haakje uit de link

simpelman | 04-09-14 | 13:50

Alle geloven zijn kudt en hebben miljoenen doden op hun naam. Als je het goed doet, behandel je het gristendom precies hetzelfde als de islam.
Israël gedraagt zich ook schandalig en in gaza vallen veel onschuldige doden, waaronder kinderen.
Geertje heeft een keer de kans gehad om mee te mogen doen, maar heeft daarin gefaald. Zogenaamd omdat hij andere dingen belangrijker vond dan zijn idealen. In de politiek moet je dan niet achter gaan lopen huilen.

abom | 04-09-14 | 13:49

@medlokiva 13:43
U bent de zoveelste idioot die meent dat de Bijbel net zo agressief is als de koran.

Nogmaals: Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe testament is voorschrijvend.

Dit, terwijl de Koran geheel voorschrijvend is en de overleveringen in de Hadith al helemaal.

tipo | 04-09-14 | 13:49

Kan de Geenstijl-Uitzending-gemist service svp ook dat stukje "krantengast" van vanochtend om kwart over zeven op Radio 4 oppikken, waarin PvdA-senator Klaas de Vries NAVO-baas Rasmussen uitmaakt voor gevaarlijke gek?
Bij de NOS hoopten ze waarschijnlijk dat het een leuke rel zou opleveren als een prominente regeringspartij-er de NAVO-baas uitscheldt (zie nos.nl/artikel/694480-de-vries-rasmuss...) maar als daarna geen andere nieuwsbron meedoet, is dat een beetje sneu.

simpelman | 04-09-14 | 13:49

Samenvattend: geen tolerantie voor de intoleranten. Alle gutmenschen raad ik aan om eens te kijken naar 'Funny Games' van Michael Haneke. Wat je niet duldt aan terreur tussen je eigen vier muren moet je ook niet dulden binnen je eigen landsgrenzen. Er zijn al een paar eitjes kapotgegaan, laten we hopen dat het doosje nog kunnen redden.

milky bar | 04-09-14 | 13:47

-weggejorist-

Nappa | 04-09-14 | 13:46

-weggejorist-

medlokiva | 04-09-14 | 13:46

Geen dingen die ik nog niet wist gehoord.
.
Wanneer komt hij nu eens met oplossingen die zodanig hout snijden dat er mensen op hem willen stemmen zodat se ook doorgang vinden?.
.
Of blijft hij gewoon zijn eigen achterban in de reet neuqen met zijn eigen hazntjesgedrag?

Deus Absurdia | 04-09-14 | 13:46

@ Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26

De Islam is als een groeiend, hardnekkig en kwaadaardig kankergezwel. Je bent vele malen gelukkiger zonder.

roverheid | 04-09-14 | 13:46

Eerder zou je kunnen stellen, dat wij hier niet met hun problemen opgezadeld willen worden!

TuuT | 04-09-14 | 13:30

Ik heb het specifiek over het uitzetten van Nederlandse Jihadisten. Waarom die niet het probleem zijn van de Nederlandse samenleving waar ze uit voort komen maar van onschuldige burgers in het Midden-Oosten ontgaat mij volledig.

brave burger | 04-09-14 | 13:45

-weggejorist-

medlokiva | 04-09-14 | 13:43

@ Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26
class Moslim extends Islam{
}

class Isis extends Moslim implements ActionListener{

public void actionPerformed(ActionListener){
killInfidel();
}

Willem VanDer Decken | 04-09-14 | 13:42

Greet heeft inderdaad 10 jaar en 2 dagen nodig gehad om nederland te slopen. Mag ik een fotoshop van wilders met oranje nachthemd.

Skunk57 | 04-09-14 | 13:41

Het gaat om de boodschap erachter, Einstein.
De Nederlandse regering weigeren pertinent om dit soort lieden uit te zetten.
Dat is gewoon de boodschap.
.
Oprotten ermee, in plat Nederlands
Ommezwaai | 04-09-14 | 13:36

Precies en die boodschap is dus vrij laf en achterlijk. Niet oprotten maar oplossen/opsluiten

brave burger | 04-09-14 | 13:41

@Russells Teapot 13:35
Misshien had je niet moeten ophouden met het lezen van de Bijbel na het Oude Testament. Er is namelijk ook een Nieuw Testament, waarin slavernij en het stenigen van afvalligen door Jezus met argumenten verboden zijn of als hypocrisie wordt afgedaan.

Want wie zonder zonden is, werpe de eerste steen en wie de meest afzichtelijken hulp biedt, helpt god.

De Bijbel reduceren tot het Oude Testament is een debattruuc van onverschillige D66-ers die nu zo langzamerhand een beetje achterhaald is.

tipo | 04-09-14 | 13:40

@Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26
Het zou er niet toe moeten doen welke achtergrond mensen hebben maar dat doet het wel. De samenlevingen die typisch humanistisch, protestants, katholiek, orthodox of moslim zijn vertonen wel degelijk grote verschillen. Dat zou op zich geen grote problemen hoeven op te leveren en dat doet het ook niet altijd maar soms wel.

De problemen van vandaag zijn er niet met de joden, de verschillende vormen van christendom of met de boeddhisten, ze zijn in hoofdzaak met de moslims.

De moslimsamenleving in al haar varianten vertoont een verhoogde mate van onverdraagzaamheid voor etnische verschillen van iedere aard. Soennieten voor Sjiieten en Alawieten. Moslims tegen christenen maar ook tegen druzen. Er zijn problemen tussen Turken en Arabieren en Koerden en omgekeerd. Al die verschillen lijden tot geweld. Het zijn etnische verschillen waardoor in de afgelopen decennia praktisch alle Assyrische christenen verdreven zijn uit gebieden waar ze bijna twee duizend jaar hebben gewoond. Ze ontvluchtten de conflicten en/of de armoede in het moslim thuisland, waar ze als etnische minderheid gemakkelijk het slachtoffer worden van het steeds oplaaiende geweld.

De moslimsamenlevingen in het Midden Oosten hebben de andersdenkenden verdreven uit Irak en Syrië en maken ze het leven moeilijk in Turkije. Dat is raar, zou je zeggen omdat moslims uit diezelfde samenlevingen zo massaal naar het humanistische Europa komen, waar de etnische verschillen met de moslimwereld nog veel groter zijn.

Dat komt omdat ze als individu heel goed kunnen samenleven met anderen, maar niet als etnisch afwijkende gemeenschap. Dat is ook de reden waarom we moslims wel als buren moeten opnemen hier maar hun cultuur buiten de deur moeten houden.
De vraag is of dat kan en zo ja hoe dat dan moet.

Troef | 04-09-14 | 13:39

@Kees Maf
Levenslang opsluiten. Wat mij betreft de doodstraf weer invoeren. Afval ruim je op. dat pleur je niet bij de buren in de tuin.
@Koning Radboud
Het gaat gewoon over Nederlandse Jihadisten die in Nederland zijn ontspoort. Dan moet Nederland die problemen dus ook oplossen (bij voorkeur door in de toekomst een keer op te treden voor het uit de klauwen loopt)

brave burger | 04-09-14 | 13:38

Binnenhof Den Haag das zo,n beetje politiek NL gesproken, wegkijkend Rotherham GB a/d Noordzee tog!

william7055 | 04-09-14 | 13:37

ff off-topic en ook weer duidelijk on-topic.
Hier in Rotterdam zag ik vorige week een Apache vliegen van het demo-team??, tijdens de City-racing. Komend weekend, tijdens de havendagen, ligt er de Karel Doorman, nieuw superschip, wat doorreist naar Somalie om daar containerschepen te beschermen tegen piraterij. Omdat bewapening, lees 4 machinegeweren, op burgerschepen niet is toegestaan. Ofwel Defensie heeft en showt van alles, waarom laten ze het niet zien in het MO, waar nu een terroristische organisatie een tweetal landen verzwelgt en daarin ook zijn bestaansgelden (olie) haalt, elke dag weer. Neem de bron uit, dan haal je de nevenverschijnselen ook weg. In dit debat zie ik hier niks van?

euromast | 04-09-14 | 13:36

de doodse stilte op 3:30 tot 3:36....

Koning Radboud | 04-09-14 | 13:36

brave burger | 04-09-14 | 13:14
Het gaat om de boodschap erachter, Einstein.
De Nederlandse regering weigeren pertinent om dit soort lieden uit te zetten.
Dat is gewoon de boodschap.
.
Oprotten ermee, in plat Nederlands.
En ja, ik heb inderdaad liever dat ze lekker daar in de zandbak gaan spelen dan ons mooie land gaan lopen te verkloten.

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:36

@Ryan$8 12:54
U wilt eeen echte oplossing horen?
De Navo moet Saoedi Arabie bezetten. Saoedi Arabie moet een seculiere grondwet krijgen. Alle salafisten / Wahabisten moeten hun eigendommen afgepakt worden. Het koningshuis van Saoedi Arabie moet vermoord of vastgezet worden.

Zo wordt niet enkel het jihadisme en het takfirisme, maar ook de ideologische bronnen daarvan - te weten het wahabisme en salafisme - uitgeroeid.

Voor Iran en het revolutionaire sji-ietisme geldt overigens hetzelfde.

Het enige wat er van de Islam nog over kan blijven is seculier soefisme en nog enkel andere minderheidsstandpunten binnen de islam. Beetje suikerfeesten, vasten en op verkaansie naar Mekka.

De koran moet dan herschreven worden door Walt Disney, als Donald Duck versie.

Voor Nederland betekent dat, dat jhadisme, salafism een wahabisme op dezelfde wijze verboden moet worden als het nationaal-socialisme en dat eenieder die het aanhangt verbannen moet worden en persona non grate in Nederland verklaard moet worden.

Duidelijker kan een oplossing niet gemaakt worden.

tipo | 04-09-14 | 13:35

@Onderbuik | 04-09-14 | 13:28
"Nee de koran moet weg, de bijbel mag wat mij betreft wel blijven."

Als de koran weg moet vanwege de inhoud, dan de bijbel ook. In dat boek wordt immers namens god uitgelegd dat je slaven mag houden, en dat afvalligen ter dood moeten worden gebracht. Of zijn dat dingen die jij wel prima vindt?

De stelregels die we nu verstaan onder "mensenrechten" worden vrijwel allemaal tegengesproken door de bijbel.

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:35

@Ryan$8
blijf wel even bij de les. Wilders geeft duidelijk aan welke maatregelen nodig zijn om dit gezwel niet meer van nieuw bloed te voorzien. Blijft het gezwel zelf, want daar wil je als gezonde samenleving ook vanaf. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en al jaren lang (tientallen) is Nederland die zachte heelmeester.
Het gevolg.... een etterend gezwel dat mijn maar ook iedereens leven beinvloed. En daarvoor is maar ėėn oplossing, wegsnijden.
Achter de voordeur mag iedereen doen, laten, vinden wat hij of zij wilt maar zodra je de straat op gaat en jouw ideēen mijn grondwettelijke vrijheid beperken is het altijd -1

Gampel | 04-09-14 | 13:34

Goed gezegd Wilders , 100 % kop - spijker !
Dhimmy 666 , boem pats kledder , raak , gestenigd door Geert.
Ook de rest , want, PVV blijkt in alles gelijk te krijgen , islamknielers , wegkijkers , huichelaars en hypocrieten , shame on f*cking you !!!

AnnaH | 04-09-14 | 13:34

-weggejorist-

medlokiva | 04-09-14 | 13:33

Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26

Die 13 goedwillige moslims? Bedenk eens bij jezelf waarom hij die grasmaaier nog heeft? Of kijk je weg en durf je dat ding niet terug te vragen?

The_Challenger | 04-09-14 | 13:33

Iemand ook een linkje/dumpert naar het gehele debat?

Furryfox:3 | 04-09-14 | 13:32

Lafbekken zijn we. We hebben het te goed. Lafbekken zijn we!

bolkebeer | 04-09-14 | 13:32

Snowy2000 | 04-09-14 | 13:25
Met deze bezetting in de Tweede Kamer -die grenst aan zwakbegaafdheid en zonder enige realiteitsbesef- is Nederland al enige tijd verdoemd.
Om in dit circus te mogen zetelen, moet je op z'n minst een academische studie hebben afgerond.
Het behoren "volksvertegenwoordigers "te zijn.
De meerderheid zijn echter ordinaire volksverlakkers.
.
Wie van de Nederlanders heeft overigens in zijn omgeving louter en alleen academici rondlopen?

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:32

@Ryan$8 | 04-09-14 | 13:19
"Kortom, een daadwerkelijke oplossing is een stuk lastiger dan het bestrijden van fundamentalisme en dat is waar wilders (al 10 jaar en 2 dagen) aan voorbij gaat."

Dat is niet helemaal waar. Wilders suggereert meestal wel een aantal oplossingen, zoals het innemen van paspoorten van fundamentalisten en het aanpakken van mensen die het jihadisme prediken. In zijn optiek kan fundamentalisme in dit land daarmee bestreden worden.

Of zijn oplossingen werken is natuurlijk iets anders. Persoonlijk denk ik dat het verbieden van boeken een dramatisch slecht idee is. Maar je kan niet zeggen dat de man geen oplossingen bedenkt.

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:31

brave burger | 04-09-14 | 13:14

Je hebt liever dat jij, ik, wij (de brave burgers van Nederland) hier gewoon de klos worden van hun cultuur, geloof, wreedheden, terreur, moordpartijen, verkrachtingen, onthoofdingen, sharia rechtspraak enz. Je vind het prima dat ze op onze bodem gaan strijden voor een Kalifaat der Nederlanden?

Je bent niet een brave burger, eerder een domme burger.

Eerder zou je kunnen stellen, dat wij hier niet met hun problemen opgezadeld willen worden!

TuuT | 04-09-14 | 13:30

De geschiedenis gaat zich herhalen! Zo niet, einde westerse waarden!

bolkebeer | 04-09-14 | 13:30

@brave burger | 04-09-14 | 13:14

Je moet niet zo dom lullen, de islam is niet mijn probleem vriend. En mocht het dat wel worden dan los ik dat zelf op.

Koning Radboud | 04-09-14 | 13:30

Ryan$8 | 04-09-14 | 13:19

Voor iemand die geen geduld of begrip kan opbrengen voor mensen met een mening maar zonder kennis kom je niet bepaald erudiet over.

Eerstens maken Bijbel en Talmoed deel uit van ons historisch en cultureel erfgoed; islam, tot spijt van wie 't benijdt, hoegenaamd niet. Je begint dus al vanuit een valse gelijkstelling.
.

Tweedens is het de letterlijke interpretatie van de islam die ons parten speelt. Christenen gaan nog slechts uit van het Nieuwe Testament en interpreteren ook dat slechts metaforisch. Ze erkennen expliciet de scheiding van kerk en staat.
.

Ten derde dringen Christenen en Joden, een enkel losgevlogen wiel daargelaten, ons hun geloof niet op. De koran spreekt zich daarentegen niet enkel over de ongelovigen uit, hij 'claimt' alle mensen, ook de ongelovigen, en wel als diegenen die bekeerd, gestraft, belast en/of gedood moeten worden. De koran wil de ummah, de wereldwijde heerschappij, en in principe mag géén moslim rusten tot die ummah een feit is. Dat verklaart waarom landen overal ter wereld, anders dan met christendom en jodendom, met de agressie van de islam af te rekenen hebben.
.

Bij wijze van uitsmijter geef ik je nog mee dat moslims expliciet de taak krijgen zich overvloedig te procreëren - en dat doen ze dan ook. Daarom blijft het probleem maar groter worden; ook dàt onderscheidt de verderfelijke ideologie van christendom en jodendom.

Aardbewoner | 04-09-14 | 13:30

@Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26
"Islam, Moslim en Isis zijn niet synoniem."
Wel loten aan dezelfde stam.

Kees Maf | 04-09-14 | 13:29

We hebben werklozen genoeg! Omscholen, uniform aan en aan de grenzen zetten. 2 vliegen in één klap. Werklozen aan het werk en grenzen dicht! Verder alle klaplopers, uitkeringstrekkers en beroeps WAO-ers die hier alleen maar gekomen zijn om hun zakken te vullen en te profiteren van onze zorgstaat: eruit. Rolmodel Zwitserland is niet zover weg hoor. Kijk eens wat verder dan je neus lang is. Goed voorbeeld doet goed volgen zeg ik.

Kobus Kloothamer | 04-09-14 | 13:28

@Gestrekt been | 04-09-14 | 13:04
Nee de koran moet weg, de bijbel mag wat mij betreft wel blijven.
Ik ben wel benieuwd wat voor boeken er nog meer op die tafel, rechts van de voorzitter, staan.
Boeken van Karl Marx, Joop den uijl, of Wiegel?

Onderbuik | 04-09-14 | 13:28

De speech is 9 minuten en 19 seconden. 9 minuten feitelijkheden, en 19 seconden beweringen. Had die beweringen weggelaten, want die worden nu door de media onder het vergrootglas gelegd.
 

Dingen die destijds door Janmaat werden voorgesteld, zijn nu dagelijkse praktijk. Daarvoor heeft hij en mevrouw Schuurman toen een hoge prijs moeten betalen.

hotnot | 04-09-14 | 13:28

Het is al erg genoeg dat ik die nutteloze plucheklevende baantjesdraaimolen rijdende staatsruifvreters moet onderhouden.
Dan ga ik zeker ook nog eens minuten van mijn tijd vergooien om naar holle frasen en PR-meuk van diezelfde nietsnutten te kijken op een filmpje.
No thanks.

CumGranoSalis | 04-09-14 | 13:27

@brave burger | 04-09-14 | 13:14
Daar heb je een punt, door ze te laten uitreizen, zadel je andere onschuldigen met een probleem op... Wat moeten we dan met deze lui doen?

Kees Maf | 04-09-14 | 13:27

Staat ie al in Dumpert? is er al een nieuwe poll? ik wil plusjes geven

Koning Radboud | 04-09-14 | 13:27

Ok hij heeft gelijk. Ik roep al 10 jaar en twee dagen dat t niet zo is maar hij heeft gewoon gelijk. Maar feit blijft dat alle religies verboden zouden moeten worden maar daar hebben we het later wel over.

zooishettoch | 04-09-14 | 13:27

diek | 04-09-14 | 13:07
Hij kijkt wel uit.
In dit knotsgekke land is men bezig hem juist voor deze uitspraken voor de rechter te brengen.
Dat zou onverstandig geweest zijn van hem.
.
Iedereen heeft de mond vol (Femke?) van vrijheid van meningsuiting. Dit geldt echter alleen voor de politiek links-correcte mensch.
Men mag van alles roepen, behalve of het ietsje minder mag en kan met de moslims. Notabene gesteund door een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking.
Het is een bloody shame!

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:26

het wordt tijd voor verkiezingen.....

Snorry! | 04-09-14 | 13:26

Ojee, ik wist niet dat mijn buurman Mo mij vandaag of morgen de strot komt doorsnijden! En hij heeft grasmaaier nog!

Wilders is een vieze opportunist en parasiet.

Islam, Moslim en Isis zijn niet synoniem. Wie denkt dat dit wel zo is moet zich maar eens afvragen wie er op dit moment het meest te lijden heeft onder de barbaarse club idioten.

Mike Oxlong | 04-09-14 | 13:26

Ik hoor Wilders alleen maar prima oplossingen bieden. Jammer dat hij geen medestanders krijgt om ze uit te voeren.

De Geus | 04-09-14 | 13:25

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:18
Niet alleen kereltje Alexander, maar wat denk je van die klein ondersteunende Partijtjes. Die telkens weer het huidige rampen kabinet steunen, alleen om maar mee te mogen doen en kleine partijsplinters binnen te kunnen halen. Dat is toch grenzeloos kiezers bedrog zeker, al moeten ze daar de ouderen de armoeden in jagen.

Snowy2000 | 04-09-14 | 13:25

-weggejorist-

momuis | 04-09-14 | 13:25

geef hem een lintje. goed gesproken

momuis | 04-09-14 | 13:25

@VanBukkem | 04-09-14 | 12:44
En zo geeft een kapotte klok twee keer per etmaal de juiste weer.

Snelle Jeroen | 04-09-14 | 13:24

Whahahahahaha, wat een magistrale foto!

Jannus13 | 04-09-14 | 13:23

@ Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54
He ja laten we de situatie van voor 31 oktober 1517 er ff bij pakken om te kunnen roepen dat 'we' niet zoveel anders zijn dan de islamitische koppensnellers. De verlichting en industriële revolutie en al die andere maatschappelijke processen en ontwikkelingen zijn helemaal niet belangrijk hoor. De islamieten hebben die niet meegemaakt en zullen die ook nooit meemaken want de powers that are in de islamitische wereld zien ook dat de kerk machteloos is geworden door die zelfde verlichting. Mede daarom is die sekte ook zo conservatief en dogmatisch. En dat dan nog afgezien van de fundamentele leerstellingen van beide religies. Onvergelijkbaar m.i.
En die vrienden van jou zullen uiteindelijk tot voor hun clan en sekte kiezen mochten ze ooit voor de keuze komen. (over een jaar of 10,20)

Willem VanDer Decken | 04-09-14 | 13:23

Leuke speech hoor van Greet,maarre verreweg van realistisch natuurlijk.
Wat wil je doen dan de vliegvelden sluiten voor moslims,grenzen sluiten voor moslims,3/4 van de moslims terugsturen,over de kosten hiervan maar te zwijgen.
Weer goedkoop scoren zonder oplossingen te komen,maar ik moet zeggen klonk goed ,lekker vanuit de onderbuik.
De meeste moslims zijn hier gewoon hard aan het werk en proberen net als u en ik een bestaan op te bouwen.
Extremisten heb je overal en moet je hard aanpakken.

mokummer | 04-09-14 | 13:23

@Asmodean | 04-09-14 | 12:46
Dat heb ik net gedaan. Maar misschien was het wat te complex voor jouw eenvoudige geest om te begrijpen. Daarom zal ik het nader toelichten.

Dit zijn jouw woorden:

"Maar weet je wat wellicht het grootste verschil is tussen die twee? Pechtold krijgt punten uit zijn partijprogramma voor elkaar. Wilders niet. Wilders schreeuwt, Geenstijl kirt van vreugde, en er gebeurt helemaal NIETS."

Daarmee impliceer je dat "je partijpunten voor elkaar krijgen" iets positiefs is.

Mijn vergelijking toont slechts aan hoe dom die stelling is.

Kun je daar iets inhoudelijks tegenin brengen, of is dat weer veel te veel gevraagd van een zwakbegaafde eendimensionale Wilders-is-een-lul roepert?

Russells Teapot | 04-09-14 | 13:23

@Asmodean | 04-09-14 | 12:40


@Asmodean | 04-09-14 | 12:40
O ja? Hoe zit het nou met die kroonjuwelen: gekozen burgemeester en bindend referendum? Daarnaast zal Pechotld niet eens weten wat er in het partijprogramma van D66 staat: sinds hij de baas speelt daar is er maar één agendapunt: Greet pesten.
Jammer, voor wat ooit 'het redelijk alternatief' was.

Guido | 04-09-14 | 13:22

Koran, bijbel en talmoed ontlopen elkaar niks qua bloeddorstigheid. Mede omdat ze deels hetzelfde zijn.
JohanM | 04-09-14 | 13:10
.
Yep, alleen de koran zitten zoveel gasten die inderdaad een armetierig en wankel bestaan leiden, dat zij jou graag de hersens willen inslaan. Niks meer, niks minder...
.

Thoth | 04-09-14 | 13:21

Ook dit betoogstuk is weer niet vrij van retoriek, maar de boodschap is duidelijk!
Geert Wilders kan dit als geen ander.

Snelle Jeroen | 04-09-14 | 13:21

@ JohanM | 04-09-14 | 13:10
Jezus keerde de andere wang toe, Mohammed sneed je keel af.
Lijkt me toch wel een significant verschil

ZonderNaam | 04-09-14 | 13:20

JohanM | 04-09-14 | 13:10
U verward het Oude en Nieuwe Testament met elkander.
Het Nieuwe Testament is ontsproten door voortschrijdend inzicht. Iets waar de moslims nog lang niet aan toe zijn.

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:20

Dit is echt heel erg dat ik dit moet schrijven maar Geert, BEDANKT!

sjaap.marok | 04-09-14 | 13:19

Scherpe speech, en zoals wel vaker heeft Wilders weer gewoon gelijk.

De Anaalprofeet | 04-09-14 | 13:19

Niets nieuws, hetzelfde wat we hier al jaren en jaren in panelen en van Pritt's hand lezen. Kon wel door Pritt zijn geschreven zelfs.
De partij van de vrijheid heeft weinig op met de vrijheid van andersdenkenden en beroept zich altijd op vvm die zij anderen niet gunt.

Was die kale homo er nog maar om Geert bij zinnen te brengen.

Igor Putkin | 04-09-14 | 13:19

peterdh | 04-09-14 | 13:08

Ik heb het filmpje meermaals bekeken; ik heb geen begrip/geduld voor mensen met een mening zonder kennis (daarom erger ik me op GS ook zo vaak).

Ik ben het met alles wat wilders zegt in zijn speech eens. Geen enkele tolerantie voor fundamentalisme in Nederland (of waar dan ook, maar daar hebben we minder over te zeggen). Alleen als je al het gedrag 1 op 1 koppelt aan de islam en dus aan de koran (en de koran eigenlijk wil verbieden), dan verbidt je daarmee ook het meest heilige boek voor moslims. Verbied de bijbel en de christenen zijn in last. Verbied de thorah en de joden zijn de bok.

Dus weer mijn vraag: prima dat je doet als land wat wilders in zijn speech zegt, maar hoe/wat/waar in het dagelijkse leven in ons land, waar erg veel mensen wonen die de bijbel, de koran en/of de thorah als hun dagelijkse bron van voeding zien.

Ook ik begrijp dat niet, maar het is wel hun grondrecht, hun vrijheid. Waarom zou jouw vrijheid meer waard zijn dan die van hen?

Kortom, een daadwerkelijke oplossing is een stuk lastiger dan het bestrijden van fundamentalisme en dat is waar wilders (al 10 jaar en 2 dagen) aan voorbij gaat.

Ryan$8 | 04-09-14 | 13:19

Zouden er een paar landverraders in de Tweede Kamer wakker geworden zijn over het feit hoe de Nederlanders over de islam denken?
Dat was vast even heel ruw wakker worden uit de multiculti droom!
.
Met name kereltje Alexander met zijn grote waffel.
Ik hou hem sowieso verantwoordelijk als de pleuris hier ooit uitbreekt.
Deze man is slecht, heel slecht.
Die verkoopt zijn hele ziel en zaligheid nog aan Europa en zijn moslimvrienden.

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:18

Koran, bijbel en talmoed ontlopen elkaar niks qua bloeddorstigheid. Mede omdat ze deels hetzelfde zijn.
JohanM | 04-09-14 | 13:10
.
Vertel mij dan eens even waar in de Bijbel (de Talmoed heb/ken ik niet) staat dat niet-Christenen onthoofd/vermoord moeten worden?

Gaz21 | 04-09-14 | 13:17

Wat wil je hiermee zeggen JohanM?
Wanneer er op grote schaal in 2014 Christenen, Joden of voor mijn part Boeddhisten aan het koppensnellen zijn, mag je ze van mij, Protestant opgevoed, nu alleen de prostaat voedend, met de grond gelijk maken.
Geef jij eens antwoord op deze vraag: Waarom is het alleen de Islam die dit anno 2014 bezigt? En waarom staan we erbij en kijken we ernaar?

euromast | 04-09-14 | 13:16

"Maar hou uitreizende jihadgangers niet tegen, laat ze vooral lekker gaan, liefst met zoveel mogelijk vrienden, ik kom ze allemaal uitwuiven op Schiphol als dat zou helpen".

Wilders stelt dus voor dat we Nederlandse Jihadgangers lekker naar het buitenland moeten sturen om daar onschuldige burgers te vermoorden. Dan kunnen we zelf in onze veilige bubbel lekker de andere kant op blijven kijken. Andere mensen opzadelen met onze problemen. Dit is de eerste keer dat GW zich manifesteert als een lafaard die geen eigen verantwoordelijkheid wil nemen.

brave burger | 04-09-14 | 13:14

Niet alleen Geert Wilders heeft gelijk, maar ook Hans Janmaat heeft jarenlang gewaarschuwd voor de Islamisering van Nederland. Sterker nog, zelfs zijn vriendin is tijdens een betoog zeer ernstig gehandicapt geraakt. Wat moet er voor ellende in ons land gebeuren, om onder ogen te zien dat er veel harder moet worden ingegrepen, tegen uitwassen van de Islam? Of heeft deze Regering slechts oog voor belasting verhogingen, om zodoende de grenzen nog wijder te kunnen open te zetten.

Snowy2000 | 04-09-14 | 13:14

@Parel van het Zuiden | 04-09-14 | 13:03

Ehhh "Al stroomt het Nederlandse bloed door de straten..."

Ik snap dat je hier een toekomstbeeld schetst, maar ik zal je even uit die droom helpen. Theo van Gogh met een mes en een brief in zijn borstkas bloedend op straat...

Dus ja: je hebt volledig gelijk, ook al stroomt Nederlands bloed door de straten, *letterlijk*!, ze zullen *nooit* toegeven dat ze fout zaten....

peterdh | 04-09-14 | 13:13

Koran, bijbel en talmoed ontlopen elkaar niks qua bloeddorstigheid. Mede omdat ze deels hetzelfde zijn.

JohanM | 04-09-14 | 13:10

@peterdh | 04-09-14 | 13:08

Daar heeft de gematigde, geintegreerde moslim met westerse normen en waarden geen last van... sterker nog: hij is er bij gebaat, aangezien "de kleine groep" het dan niet meer voor hem verpest...

peterdh | 04-09-14 | 13:10

Chapeau Greet!

Frietje_Oorlog | 04-09-14 | 13:08

Pats, boem, dat zijn toespraken waar je mee thuis kan komen.
Hulde Geertje.

IJzervreter | 04-09-14 | 13:08

@Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54

"... en elk onderwerp terugbrengen tot mannetje pech en/of linkse hobby en het is de schuld van de pvda. Wat is je echte oplossing GS-er?"
.
.
.
En blijf je dus maar roepen: "hij biedt geen oplossingen", "alleen maar roepen", "niet concreet":

Voor als je het filmpje niet hebt gezien Ryan:
"Erken dat het probleem islam heet. Start de de-islamisering van Nederland. Minder islam. Sluit onze grenzen voor immigranten uit islamitische landen. Voer onmiddellijk weer grensbewaking in. Hou even op met die cultuurverrijking. Sluit alle salafistische moskeeën die ook maar een cent van foute golflanden ontvangen. Pak alle jihadgangers hun paspoort af ook als ze alleen Nederlander zijn. Laat ze maar een paspoort van ISIS nemen als ze dat zo graag willen. Maar hou uitreizende jihadgangers niet tegen, laat ze vooral lekker gaan, liefst met zoveel mogelijk vrienden, ik kom ze allemaal uitwuiven op Schiphol als dat zou helpen. Maar laat ze nooit meer terug komen. Dat is de voorwaarde. Opgeruimd staat netjes.
En iedereen die steun betuigt aan terreur om onze democratische rechtsstaat omver te werpen kan wat mij betreft linea recta het land uit. Sta je met een ISIS-vlag te zwaaien, dan sta je er eigenlijk met een uitreisverzoek. Weg, het land uit.
Vz, ons is de oorlog verklaard en we moeten hard terugslaan. Weg met die mensen. Genoeg is genoeg."

peterdh | 04-09-14 | 13:08

Wat een gemiste kans. Dit was de uitgelezen kans om "minder, minder, minder" in te bouwen in zijn betoog.

diek | 04-09-14 | 13:07

Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54 | | Reageer+ |
Gewoon 1000 jaar wachten en zien hoe het loopt? Nah dank.

aardappelninja | 04-09-14 | 13:07

Verplicht kijkvoer voor de Supermathijssen, Gedachtespinsels en ander links tuigh in Nederland..

Ommezwaai | 04-09-14 | 13:07

Had Pim ook niet zo'n moment? Ik heb deze week die filmpjes nog zitten kijken. Hoe lastiger het wordt om iemand in het debat weg te zetten, hoe dichterbij er andere "oplossingen" gaan spelen. Let op jezelf Geert!

euromast | 04-09-14 | 13:06

Haha, geen tegenargumenten? Dan maar zeuren over de toooon van het debat.

Aardbewoner | 04-09-14 | 13:06

Asmodean | 04-09-14 | 12:40
Heel leuk dat iedereen hier nu Pechtold aan het afzeiken is. Maar weet je wat wellicht het grootste verschil is tussen die twee? Pechtold krijgt punten uit zijn partijprogramma voor elkaar. Wilders niet. Wilders schreeuwt, Geenstijl kirt van vreugde, en er gebeurt helemaal NIETS.

Je hebt gelijk!
Wilders krijgt niets voor elkaar, maar dat ligt niet aan Wilders, echter eerder aan de rest!
De rest (Peggy voorop), ontkennen gewoon de levensgevaarlijke problemen die zich wel degelijk in Nederland (en daarbuiten) voordoen, door weg te kijken, door ze weg te wuiven of te marginaliseren.
Al dat wat de rest wel ooit voor elkaar heeft gekregen zal voor NIETS zijn geweest, als ze uiteindelijk niet samen met Wilders naar echte oplossingen willen zoeken, voor dit clear and present danger called Islam.

TuuT | 04-09-14 | 13:05

Net gekeken. Solide betoog.

L. Rakker | 04-09-14 | 13:05

@Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54
Ik kan niet voor 'de GS-er' spreken, maar alleen voor mezelf; bij dezen. Wilders heeft naar mijn idee gelijk met zijn betoog dat de oorzaak van het probleem intrinsiek de islam zelf is. Met jou ben ik het eens dat er in NL mensen wonen die een normaal leven leiden en zich moslim noemen. Die mensen hebben van Wilders niets te vrezen: houd je aan de wet, en that's it! Dat betekent impliciet wel dat je dan dus de sharia verwerpt, en maling hebt aan een behoorlijk groot deel van de koran.

Kees Maf | 04-09-14 | 13:04

Die Koran moet onmiddellijk uit de Tweede Kamer worden verwijderd! Overigens geldt dat ook voor de Bijbel.

Gestrekt been | 04-09-14 | 13:04

Moment van 2014. Behalve dan bij de staatsmedia (NOS, Vara, Tros, Avro e.o.), die nu al volop bezig zijn om zijn pleidooi ook 180 graden om te buigen. Let op, daar komen hun kreten "fascisme, racisme en Die Wilders". Het kapvee moet immers gemanipuleerd worden. De waarheid bestaat immers niet. Die is door hen bedacht.

Kamervraag | 04-09-14 | 13:04

Ik heb het debat gevolgd en ze vragen zich keer op keer af
Ja maar waar komt die haat jegens het westen nu toch vandaan? Ze willen en durven het niet te zeggen op Wilders na dan. Ja een haatimam dat is een gevaar ja. En waar haalt die zijn inspiratie dan uit! Wat een lafbekken bah.

robinhoed | 04-09-14 | 13:04

Nooit zal de gevestigde politiek toegeven dat ze fout zaten. Al stroomt het Nederlandse bloed door de straten...

Parel van het Zuiden | 04-09-14 | 13:03

Pechtold krijgt helemaal geen punten voor elkaar, sterker nog de D66 heeft geen echte punten. Afgezien van wat luchtfietserij over beter onderwijs en gekozen burgemeesters (Nijmegen iemand?)
.
Het feit dat D66 is opgezwollen tot haar huidige grote is te danken aan Geert Wilders. Pechtold parasiteerd op zijn gasheer (no pun intended) Geert Wilders. En puur om het gebrek aan inhoud van D66 te verbloemen.

Onderbuik | 04-09-14 | 13:02

Shine momentje told you so voor Geert. Is hem gegund. Pechtold is eigenlijk de opper PvdA'er. Hij is het meest succesvol en welbespraakt in het manipuleren en ontkennen van Wilders' uitspraken. Hij vertegenwoordigt complete anti Wilders volkstammen, die nu in een zeer lastig parket zitten door de barbaarse actualiteit die hen inhaalt. Wat staat die groep wegkijkerts weer episch voor lul. Ze dachten het met thee, pappen en nathouden te fixen, maar slechts 2 maandjes bestuurloze politieke vakantie en de straten stonden ineens vol met Isistuig. Sta je dan met je bek vol tanden als domme opperlul die alles eraan gedaan heeft om dit mogelijk te maken.

Koettoerk | 04-09-14 | 13:02

Ik heb eens op mijn gemak naar het filmpje van Geert gekeken, ... WAT HEEFT DIE MAN GELIJK... zeg, langzaam maar zeker hebben we helemaal niks meer te vertellen in ons eigen land.

ANGEL70 | 04-09-14 | 13:01

''zien we hakenkruis vlaggen bij demonstraties''

heb ik iets gemist?
kijk altijd netjes naar het NOS journaal, waar ik als taxpoet betaler van aanneem dat ik juist en volledig wordt informeert.

was er maar zoiets als een platform (internet) waar we door objectieve taxpoetvrije berichtgeving (geenstijl) wel wisten waar we aan toe waren.

Van Nostrand | 04-09-14 | 13:00

@ Asmodean | 04-09-14 | 12:40
En hoe komt dat? De rest van de polletiek schijt 7 kleuren stront voor de islam. Het appeasende van de vvd etc is pure angst. De pvda bestaat zelfs bij de gratie van de moslimstemmers en zonder meerderheid krijg je niks voor elkaar in Den Haag.

Willem VanDer Decken | 04-09-14 | 13:00

Hij had eigenlijk moeten beginnen met het Lubbers-debat, dat deze 'christen' de gastarbeiders een 'nederlands' paspoort aanbood. Dat is al het begin van alle ellende waar we nu inzitten... Voor de rest, okay.
.

Thoth | 04-09-14 | 12:59

15 jaar geleden? In 1981 wisten we het al.
www.youtube.com...
Klier van Bartholin | 04-09-14 | 12:44
lol'd @link. Maar vergeet ook Janmaat niet die net als Wilders verkettert werd.

XaleX_2 | 04-09-14 | 12:58

Volkomen gestoord en ouderwets dat de Koran en de Bijbel altijd voor de kamervoorzitter op tafel liggen. Echt gestoord. Als je iets op wilt zoeken pak je je mobiele telefoon en zoek je desnoods even op het net. www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/kamer...

Watching the Wheels | 04-09-14 | 12:58

@Asmodean, kleine nuancering, hij krijgt nog geen punten voor elkaar.
Maar hoe vaker de Islam negatief in beeld komt des te meer zullen gaan inzien wat het probleem in dit land is.

Het is een kwestie van tijd, de NL democratie word aan alle kanten aangevallen en zal aan zijn eigen succes ten onder gaan, als het zover is dan heeft iedereen op een negatieve manier last van en zal de aanhang van de PVV weer groeien, zoals ik al zei het is een kwestie van tijd.

pickalilly | 04-09-14 | 12:58

Het is zo jammer dat de meerderheid van het Nederlandse klootjesvolk zo geindroctrineerd is door de staatsmedia. Alleen maar hameren op de discrininatoire toon van Wilders uitspraken. Waarschijnlijk horen ze niet eens wat hij zegt, laat staan dat ze het begrijpen want Wilders is fout. Dat is hen ingepeperd. Onder het klootjesvolk schaar ik ook wat afgestudeerde kennissen die D'66 stemmen en vinden dat Pechtold de nieuwe premier moet worden en als enige het land kan redden.
Ben benieuwd of dit deel van het debat vanavond op de NPO wordt uitgezonden. Ik vrees wederom van niet. Bij Pauw zal wel weer eens iemand aaanschuiven die deze speech weer in de hoek van extreem rechts en xenofoob mag spinnen.

Keypadheroe | 04-09-14 | 12:57

Applaus, Geweldig, Prima Bravo.....

Alleen struisvogels blijven struisvogels...

Bello de Hond | 04-09-14 | 12:57

Om te smullen dit. Finger Licking good. Links heeft zijn kans gehad en heeft gefaald...

GeargeSears | 04-09-14 | 12:57

Geert 4 MP

swagmachine | 04-09-14 | 12:57

De enige juiste schorsing is schorsing van het dubbele paspoort!

Dhr. de Wit | 04-09-14 | 12:55

Helaas voor de rest met hun betoog met een meelmond, Wilders heeft een helder betoog duidelijk gericht op resultaat, hoe helder wil je het hebben?

lanexx | 04-09-14 | 12:55

2 x gekeken, straks nog een x. Strakke speech, nu weer verder met Fapgate !

apigisacop | 04-09-14 | 12:55

Niet mijn partij, maar hij heeft helaas wel gelijk.

van heinde en verre | 04-09-14 | 12:55

Geen woord van gelogen, zoals gewoonlijk. Helaas weer een preek tegen een blinde muur van dove struisvogels.

Conan de Rabarber | 04-09-14 | 12:54

1] Asmodean | 04-09-14 | 12:40 = spijker op z'n kop!

2] Ik heb maar 1 probleem met Wilders verhaal. Ooit was ons land bevolkt door - wat we nu zouden noemen - fundamentalistische christenen. Je mocht kiezen: christen worden of je kop eraf. Onze cultuur en ons morele besef (of je nu geloofd of niet) is gebaseerd op de christelijke leer. We zijn toch aardig terecht gekomen met z'n allen en - zeker in ons land - hebben we toch erg weinig last van christelijk fundamentalisme, toch?

Of ik nu wel of niet in de ogen van de meeste GS-ers een gutmensch ben of niet, maakt me geen fuck uit. Ik weet alleen zeker dat er normale moslims in ons land wonen, met moderne opvattingen die niets moeten weten van kalifaat en alles wat daarmee samenhangt. Geen mensen die radicaliseren, geen mensen die Nederland haten, geen beïnvloedbare onnozele gelovigen . . . gewoon normale mensen als jij en ik.

Hoe gaan we de oplossingen (maak ze nu eens concreet Wilders en niet alleen maar: grenzen dicht en opsluiten, dat is nl. geen oplossing maar alleen oppressie) van Wilders zo implementeren, dat normale moslims, christenen, boeddhisten, hindoes, joden, atheïsten en het schorriemorrie van GS met respect, met rust gelaten worden?

Niet alleen maar schreeuwen en afzeiken (wordt dat nu nooit eens saai?) en elk onderwerp terugbrengen tot mannetje pech en/of linkse hobby en het is de schuld van de pvda. Wat is je echte oplossing GS-er?

Ryan$8 | 04-09-14 | 12:54

wilders heeft mijn stem zowieso sinds dit jaar met al dat islam geweld op het nieuws!

foREAL | 04-09-14 | 12:53

De voorzitter in de tweede kamer kennende zullen er wel 5 schorsingen komen tijdens het debat. Ze waren net weer begonnen.

The_Challenger | 04-09-14 | 12:53

Heeft de GS-huisarabist meegeschreven? Eindelijk eens daadwerkelijk de inhoud van de koran ter discussie stellen. Als de pvv nou eens economisch gezien hun socialistische standpunten overboord zet zou ik er nog wel eens op kunnen stemmen.

Willem VanDer Decken | 04-09-14 | 12:53

En de Tweede Kamer zag het licht, barstte in snikken uit en scandeerde:

Lolo rosso | 04-09-14 | 12:52

Lachen, Struisvogelkabinet. Maar nog steeds veel te liev. Noem het maar gewoon een HAATkabinet. Zet haten de gewone autochtone man die de economie aan de vaart helpt, die nooit crimineel actief is, die respect heeft voor vrouwen, die Nederland wil opbouwen. Al deze mensen haat het kabinet.

ad melkert | 04-09-14 | 12:50

,,De struisvogelbrigade van Rutte twee..." misschien moet ik toch eens op Wilders gaan stemmen.

R@ | 04-09-14 | 12:49

-weggejorist-

Jan-Paul | 04-09-14 | 12:49

BoKito is nog knapper en liever dan die vreselijke Pechtold...

ANGEL70 | 04-09-14 | 12:48

05:53 de non verbale communicatie spreekt boekdelen bij deze onverschillige, linkse voorzitter van de 2e kamer.

roverheid | 04-09-14 | 12:48

Mmm, de toon is cynisch, verwijtend, hard, bits.
Moeilijk om zo om een bloemetje te vragen.
Het is de toon die de muziek maakt.
Gelijk hebben is niet zo moeilijk.

Einde van de Domheid | 04-09-14 | 12:47

Ik kom mee uitzwaaien op Schiphol Geert!

studentonkunde | 04-09-14 | 12:46

Russells Teapot | 04-09-14 |
Kun je dat ook beargumenteren in plaats van met volstrekt achterlijke vergelijkingen aan te komen?

Asmodean | 04-09-14 | 12:46

Go Geert, Go.. jij bent de enige die ons kan redden.

070 | 04-09-14 | 12:46

Na zo'n toespraak ben je toch compleet padje af als je het dan nog niet snapt.
Zo duidelijk.

XaaD666 | 04-09-14 | 12:46

is volgens mij geen speld tussen te krijgen

poldergeiz | 04-09-14 | 12:45

Leuk, maar ik ben nog steeds bezig met geld te verdienen voor Den Haag, Brussel, Wassenaar en die Griekse vakantievilla. ZIt er in de 2e Kamer niet een typmevrouw alles uit te typen?

John McClane | 04-09-14 | 12:45

Wilders was op stoom. Waarvoor hulde ende lof!

_Fly66_ | 04-09-14 | 12:44

Oh wat vallen de wegkijkers door de mand. Afgeven op Wilders, maar zelf geen oplossingen kunnen bedenken en niet willen toegeven,
Heb enorm respect voor Wilders, al tien jaar wordt hij beveiligd tegen doodsbedreigingen van moslims maar hij geeft niet op!

Geert, ik weet dat je GS leest: hou vol want Nederland kan niet zonder jou en er staan meer Nederlanders achter jou dan de wegkijkers denken!

Dhr. de Wit | 04-09-14 | 12:44

Alexander houdt zich nog in op deze foto. Als het moet kan hij zijn hoofd wel 180 graden wegdraaien. Misschien zelfs wel 360, maar dan kijkt ie gewoon Geert weer aan.

VanBukkem | 04-09-14 | 12:44

Goede toespraak van Wilders. Toch lukt het wegkijken nog moeiteloos voor zijn argument-loze vijanden.

Jan Passant mk2 | 04-09-14 | 12:43

@Asmodean | 04-09-14 | 12:40
Weet je wie ook punten uit zijn partijprogramma voor elkaar kreeg? Hint: hij had een snor en hield van honden.

Oftewel, je argument is hopeloos dom.

Russells Teapot | 04-09-14 | 12:43

De PVV biedt inderdaad geen oplossingen.
Maar ze kaarten wel al heel lang een enorm probleem aan. Als de rest nu eens zou luisteren en het debat werkelijk aangaan (in de plaats van "shoot the messenger") dan waren er nu wel oplossingen.

Haatgenerator | 04-09-14 | 12:42

Zouden die mafkezen nou eindelijk doorhebben dat Wilders z'n gelijk krijgt

0910 | 04-09-14 | 12:42

De beste Wildersrant in tijden.

Russells Teapot | 04-09-14 | 12:42

Hij heeft een punt. Maar voordat ik op hem stem zal Geert eerst moeten laten zien dat hij ook over andere belangrijke politieke competenties beschikt.

Casparovvv | 04-09-14 | 12:41

Wilders biedt genoeg oplossingen:
"Erken dat het probleem islam heet. Start de de-islamisering van Nederland. Minder islam. Sluit onze grenzen voor immigranten uit islamitische landen. Voer onmiddellijk weer grensbewaking in. Hou even op met die cultuurverrijking. Sluit alle salafistische moskeeën die ook maar een cent van foute golflanden ontvangen. Pak alle jihadgangers hun paspoort af ook als ze alleen Nederlander zijn. Laat ze maar een paspoort van ISIS nemen als ze dat zo graag willen. Maar hou uitreizende jihadgangers niet tegen, laat ze vooral lekker gaan, liefst met zoveel mogelijk vrienden, ik kom ze allemaal uitwuiven op Schiphol als dat zou helpen. Maar laat ze nooit meer terug komen. Dat is de voorwaarde. Opgeruimd staat netjes.
En iedereen die steun betuigt aan terreur om onze democratische rechtsstaat omver te werpen kan wat mij betreft linea recta het land uit. Sta je met een ISIS-vlag te zwaaien, dan sta je er eigenlijk met een uitreisverzoek. Weg, het land uit.
Vz, ons is de oorlog verklaard en we moeten hard terugslaan. Weg met die mensen. Genoeg is genoeg."

Fred Bastiat | 04-09-14 | 12:40

De puist barst eindelijk open,nu moet er snel ingegrepen worden.Het is mede een van de oorzaken,dat de motivatie van de burger verdwenen is,om nog iets voor dit land te doen.Als de overheid hier mee doorgaat,zal men nog niet meer bereid zijn,om evt. meldingen van jihadisme te doen.Geert had 15jr geleden al gelijk,en de tegenwerking heeft intussen vele miljarden gekost.Hoeveel zijn we nog bereid te betalen.

Archy Bunker | 04-09-14 | 12:40

Heel leuk dat iedereen hier nu Pechtold aan het afzeiken is. Maar weet je wat wellicht het grootste verschil is tussen die twee? Pechtold krijgt punten uit zijn partijprogramma voor elkaar. Wilders niet. Wilders schreeuwt, Geenstijl kirt van vreugde, en er gebeurt helemaal NIETS.

Asmodean | 04-09-14 | 12:40

Mooi man !

hotnot | 04-09-14 | 12:39

Pechtold baalt.
Hij had dit verhaal eigenlijk als zijn verhaal naar voren willen laten komen.

En nu is Greet hem alweer voor geweest.

Fratello | 04-09-14 | 12:39

Wilders heeft geen oplossingen? Zolang Kereltje en vrienden het probleem nog niet willen zien is dat ook nog niet aan de orde.

Godsammekraken | 04-09-14 | 12:38

'one trick dhimmi pony' Pechtold .. wellicht een even groot gevaar voor ons land en vrijheid als de islam.

(c)ZWITSUL | 04-09-14 | 12:37

De feiten zijn voor de Gutmenschen onaangenaam, en Geert geeft ze steeds weer zijn eigen schurende sausje.

H. Drievuldigheid | 04-09-14 | 12:37

Pechtold is ook zo onfatsoenlijk "beschaafd". Aan de andere kant van zijn kloof.

Jan Passant mk2 | 04-09-14 | 12:35

Net gezien. Puik vermaak.

Kun je verder allemaal moeilijk doen soms over stijlkeuzes, agressief debatgedrag of weet ik veel, maar Wilders heeft hier wel 100% gelijk (oké, 99% dan).

En dat al tien jaar en twee dagen.

De verwijten dat hij en zijn PVV geen oplossingen bieden zijn ook nu weer imbeciel gebleken. Als het gaat om de problematiek met islam, immigratie en integratie heeft de PVV al tien jaar en twee dagen tal van uitstekende oplossingen, maar het frame van zogenaamd "progressief" Nederland is al net zo lang dat deze niet zouden werken.

Nonsens. Waren ze maar in 2004 al geïmplementeerd. Hadden we veel minder zorgen gehad met, bijvoorbeeld, polderjihadi's.

Art Vandelay Ultor | 04-09-14 | 12:35

Hear, hear!

davimore | 04-09-14 | 12:35

Kereltje P. keek braaf richting Mekka, that's 'all'.

Kapitein Stijlvol | 04-09-14 | 12:35

Kijk maar weg Alexander maar je hebt je 'bestaansrecht' gewoon 100% aan Wilders te danken.
Met je boek.
Hoezo obsessed?

wakkere_nederlander | 04-09-14 | 12:32

Geert heeft 100% gelijk.

En nu is het genoeg! | 04-09-14 | 12:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland