Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Joh. Wetgeving helpt niet tegen crimineel tuig

staatvandezorginnederland.jpg ISIS-aanbidders verdwijnen niet als je hun vlaggen afpakt. Zakkenrollers stoppen niet met portemonnees en smartphones gappen als je ze maar 1 nachtje in de cel stopt en daarna weer in het centrum loslaat. En grootgraaiers in de (semi-)publieke sector stoppen niet met hun schaamteloze zelfverrijking als je de wet aanpast om dergelijke kwaadwillige vernieling van de zorg-, onderwijs- en woonsectoren van ons land aan banden te leggen. Voorbeeldje du Jour: de Amsterdamse wooncorps. In de Wet Normering Topinkomens is vastgelegd dat vertrekpremies maximaal 75.000 euro mogen zijn. Maar daar hebben de woonmaffiosi in 020 al iets op gevonden, lezen we bij Vincent van AT5: "WNT is alleen van toepassing op 'topfunctionarissen'. Gevolg: medewerkers noemen zich geen topfunctionaris en krijgen vrolijk tonnen mee." En het college is gewoon op de hoogte van deze maas in de wet. Ze noemen de wet 'ontoereikend op dit punt', en dat was dan weer dat - het graaien gaat doorrr. "Maar. Dat kun je toch vrij simpel aanpakken?", vraagt u zich af. Nee, dat kan dus niet. Weet u waarom niet? Omdat het allemaal broekzak/vestzak is. Omdat de ene hand de andere wast. Krabt u mijn rug, dan krab ik de uwe. Allemaal mogelijk omdat het Nederlandse (semi-)publieke systeem volkomen rot is, en dat graag zo wil houden. Ook daarvan een voorbeeld. Twee zelfs. Voorbeeld 1: Thom de Graaf (D66), voorzitter Vereniging Hogescholen (en dus grootgraaier). Hij schreef een protestbrief over de Wet Normering Topinkomens. Weet u wie over die protestbrief moet stemmen? Eerste Kamerlid Thom de Graaf! Voorbeeld 2: Loek Hermans (VVD). Die is voorzitter Raad van Toezicht van het Radboud Universitair Medisch Centrum (en dus een graaier), en schreef ook zo'n brief. Daarin doet hij zijn beklag over het feit dat 'artsen straks meer verdienen dan hun bazen'. Weet u wie er uiteindelijk over zijn protestbrief moet stemmen? Eerste Kamerlid Loek Hermans. Houdt het dan nooit op? Nee, het houdt nooit op. Al die semi-ambtenaren knokken voor hun goud, en de belastingbetalende burger kan lekker de tiefus krijgen met z'n waardeloze diploma van een of andere faal-hbo, tochtige sociale huurhut met tokkieburen en in een doorligluier schijtende oude moedertje. Opzij, stomme pauper, Loek & Thom moeten bij je geld kunnen. En nee, van Erik Staal krijgt u ook niks terug.

Reaguursels

Inloggen

Die graaiers zouden een kadootje van 9 cent moeten krijgen.

De Stas | 04-09-14 | 17:53

Wat een schoften zijn het toch allemaal daar in de Eerste Kamer.
Die mummies zijn over de datum heen, opruimen die hele troep.
Het is gewoon een grote dievenbende daar.
Ze zitten overal in in raden van besturen, en zijn commissaris van hier en daar.
Opdoeken dat bejaardenhuis.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 12:51

@ecologiste | 04-09-14 | 08:06
Je slaat de spijker op zijn kop. De manager- en regentenkanker woekert in alle lagen van de (semi-) overheid. Heb vijf jaar voor "het Rijk" gewerkt en ben er uiteindelijk eruit gewerkt omdat ik kritiek had op de onnozelheid en incompetentie van managers en aanhangend tuig. Verbazingwekkend hoe "collega's" achter je staan als het nodig is. Niet dus. Bang om hun baan te verliezen...
In mijn geval ging het om ICT beleid dat gemaakt werd door mensen die niet eens zonder hulp van anderen een email kunnen versturen! Ik zinspeel nog steeds op het luiden van de klok ook al is het al ruim een jaar geleden dat ik ben weggejorist. Maar de drang daartoe wordt steeds sterker...

Dhr. de Wit | 04-09-14 | 11:09

Dát is het grote probleem in Nederland: iedereen vindt het normaal dat bazen meer moeten verdienen dan hun "ondergeschikten". Dat is misschien zo als je vakkenvuller-baas bent, maar waarom zou de baas van een groep hersenchirurgen meer moeten verdienen dan die chirurgen zelf? Die chirurgen hebben geen baas nodig om hun werk te doen, maar die baas heeft wel ondergeschikten nodig om zichzelf baas te kunnen noemen.
.
Managers/bazen kunnen zelf over het algemeen niets, behalve de baas spelen. Mensen die wel écht iets kunnen, zoals voornoemde hersenchirurgen, ingenieurs, computerprogrammeurs, piloten, etc. zijn altijd waardevoller dan hun managers, die hooguit goed zijn voor het aftekenen van uren- en verlofbriefjes en declaraties.
.
Managers horen dus in de meeste gevallen MINDER te verdienen dan hun ondergeschikten. Vooral in een kenniseconomie geldt dit; vroegâh, in het industriële tijdperk, had je bazen nodig die meer wisten dan hun ondergeschikten en dus meer "verdienden", in de overdrachtelijke zin.

Brou Is Back | 04-09-14 | 10:31

Je zal de VVD niet horen protesteren.
Dit is precies het beleid wat ze willen. De elite graaien en de middenklasse naar de klote.
Geholpen door de landverraders van de PvdA. Dat is nog het mooiste, bijna de gehele oppositie is verdwenen dan wel onderdeel van de neo-liberale hofhouding van koning Vetklep de Eerste en zijn lachende Eunuch.

oplichter | 04-09-14 | 10:20

Waarom nou weer een pica van Patty Brard boven dit topic?

R.B.Scott | 04-09-14 | 10:04

Als ik de filmpjes van IS zie, dan denk ik nog weemoed terug aan de tijd van vroeger, met filmpjes als Fitna en zo.....

Ko Ranzig | 04-09-14 | 09:07

En wie moet er voor op draaien wij, de huur gaat omhoog de zorgkosten gaan omhoog, en die viezeriken blijven zichzelf maar verrijken.

professorbaardaap | 04-09-14 | 08:48

Grootgraaien is een misdaad en vooral ook een ziekte. Geef ze TBS

Islamofiel | 04-09-14 | 08:45

Als je dit nu zo leest van van Rossem cs dan is het socialisme toch zo slecht nog niet?
Deze terecht, keer op keer, geconstateerde wantoestanden in de totaal verrotte semi-publieke sector waar bij gebrek aan belangstelling voor het algemene nut, de kanker van de vrije markt onder aan voering van de VVD z'n gang kan gaan,tonen weer aan dat we op de verkeerde weg zitten.
Het socialisme is ook niet ideaal en ook daar probeert de zakkenvuller z'n kans te grijpen,ik weet het, maar er is in ieder geval meer kans op goede wil bij de wetgever. Als je de oorlog moet winnen met de van Boxtel's en de Rutte's dan weet ik het wel.Aangekleed tuig van de richel is het!!

daytripper | 04-09-14 | 08:43

Mijn studerende zoon huurde van een Amsterdamse woningcooperate een sloopflat, soort van Ad-Hoc maar dan heel duur. De flat was daarvoor bewoond door een Turks gezin en dat liet sporen na. In mei 2014 werd in elk appartement van het sloopblok alsnog een eerste (u leest het goed) en nieuwe CV installatie aangelegd. In juni 2014 werd naast mijn zoon het hele blok aangezegd te vertrekken, want er wordt nu gesloopt. Wat met de nieuwe ongebruikte CV installaties gebeurt kan ik slechts vermoeden.

Rest In Privacy | 04-09-14 | 08:41

"The high office of President has been used to foment a plot to destroy the
American's freedom, and before I leave office I must inform the citizen of his
plight."
Jack (John) F. Kennedy
at Columbia University, 10 days before his assassination.

ecologiste | 04-09-14 | 08:23

De verrotte gezondheidszorg levert wel wat op, een hoop doden en verminkte mensen.

peterxxx | 04-09-14 | 08:11

Zolang het bij mopperen op internet blijft, graaien deze lui vrolijk verder.

Muggenmepper | 04-09-14 | 08:07

Het hele bestuur van de overheid semi/overheid en gelieerde takken zit vol met het maffianetwork van old boys regenten en foute managers. Don´t shoot the manager but shoot the messenger. GS heeft het net nog meegemaakt met de kwestie Jozia, Greet wordt constant onder vuur genomen, Bram is zijn licentie advocaat kwijt, Pim is vermoord en ga zo maar door. Net lees ik "Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) besloten in 2012 dat de Tweede Kamer niets mag weten over de details van een dure medicijnendeal". www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/230410...
Schaamteloos omdat de dames en heren het zo vaak dagelijks doen dat vanzelf de pus naar buiten komt. 10.000-en zijn in dit land al monddood en baanloos gemaakt omdat ze de klokken luiden. grote aantallen werknemers houden hun kaken op elkaar want bang baanverlies want kinderen thuis etc. Tijd voor een revolutie. Voortaan 4 september Nationale Bijltjesdag voor de managers en regenten.

ecologiste | 04-09-14 | 08:06

In China krijgt dit tuig letterlijk een nekschot.
In Nederland is de corruptie gelegaliseerd.
Staal ook al er vandoor met 3,5 miljoen met dank aan onze wetgeving. Bananenkoninkrijk Nederland.

Der Schnitzeljäger | 04-09-14 | 07:59

En zo is het en zo blijft het...

Moham met de Balzac | 04-09-14 | 07:44

Het zou voor Eerste Kamerleden verboden moeten zijn om bijbanen te hebben. Neem nou Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis. Beweert zich afzijdig te houden bij debatten over zorg in de Kamer. Roger, ben je nou zo dom, of zo arrogant? Ik weet dat je niet dom bent, dus het moet wel dat laatste zijn. Ook al debatteer je niet mee, dat wil niet zeggen dat je geen invloed uitoefent. Hoe dom denk je dat we zijn? Je hoort in jouw functie gewoon niet in de Kamer te zitten, punt. Een van de vele rotte plekken in onze zogenaamde democratische rechtsstaat.

Tapu | 04-09-14 | 07:42

Het wordt tijd voor een nieuwe (wereld-) oorlog in Nederland. Dan vluchten dit soort ratten, inclusief politici, als eersten het land uit. Uiteraard daarna nooit meer binnenlaten.

Dömper | 04-09-14 | 07:01

Maar de bejaarden mogen wel hun schrale extraatjes inleveren volgens de nieuwe begroting... want die hebben ze helemaal niet nodig! Aldus onze regering... nee... dat beetje extra gunnen ze onze bejaarden niet. Laat ze maar (over)leven van een schrale 1050 waarvan ze NOG meer zorgpremie moeten betalen. Als de bovenste laag maar bonussen kan binnen harken, flink wat wachtgeld kan opstrijken en exorbitant hoge bedragen kan declareren als EU functionaris. Ja, want zij hebben die extraatjes natuurlijk WEL heel hard nodig. Dit soort praktijken, alsmede het halfbakken terrorismebeleid gaat de PVV zetels opleveren. En wat krijgen we dan in deze schijndemocratie? Dat de VVD, CDA, PvdA en D66 niet met democratisch gekozen Geert een coalitie willen vormen. Want dan hebben zij ineens WEL normen en waarden, waaraan onze democratie dan maar even ondergeschikt wordt gemaakt. Het Nederland van vandaag de dag...

Opinion1970 | 04-09-14 | 05:16

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 01:09
Controleapparaten bestaan, maar slechts voor de blankman of om makkelijk geld te vangen (snelheidsboetes).

Graftak | 04-09-14 | 04:48

Die normering topinkomen evenals de Dijkstal/Balkende denorm moet dringend naar beneden aangepast worden. Alle topinkomens die uit belastinggelden worden gefinancierd/gesubsidieeerd (organisaties/intellingen/openbaar bestuur/bestuurslichamen/overheden/politiek/rechterlijke macht/stichtingen/omroepen, enzovoorts, ook in Brussel) zouden afgetopt moeten worden op het gemiddeld inkomen (ca 34.600 pj) www.gemiddeld-inkomen.nl/modaal-inkome... Wanneer men dit weigert: de subsidiekraan/loonstroom dichtdraaien. Politici/bestuurders/magistraten/hilversummers die dat topsalaris te min vinden, gaan het dan maar op de vrije markt proberen met hun "talenten", succes ermee (wedden dat ze vrijwel allemaal blijven zitten of met hangende pootjes terug komen?).

ben kokhals | 04-09-14 | 03:45

miko | 04-09-14 | 01:46
Het voordeel van deze barbaren is dat de achterban in het Midden-Oosten en Noord-Afrika inmiddels buitenproportioneel groot is.
60% van de bevolking daar is jonger dan 20.
Ik zag laatst een documentaire over Noord-Afrika en wat ik zag was verbijsterend.
Bijna de hele kust van Noord-Afrika is volgebouwd met eindeloze rijen flatgebouwen.
Dat komt nooit meer goed.

Jan Dribbel | 04-09-14 | 02:00

@Graaf van Egmont | 04-09-14 | 01:45
Mooi met die genen van u hoeven we ons niet druk te maken over de etnische switch.
De moslims mogen tien kinderen krijgen. De genen van van Egmont overleven ze allemaal.
Een soort aardse Dúnedain. Mooi man!

miko | 04-09-14 | 01:50

@Jan Dribbel | 04-09-14 | 01:42
Laat ze maar met iedereen ruzie zoeken.
Nog even zuid Amerika schofferen en zuid oost Azië en dan is het met allen tegen een.

miko | 04-09-14 | 01:46

miko | 04-09-14 | 01:42
Allebei natuurlijk. Zonder goede genen geen vroege neukers.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 01:45

@Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:29
Jouw opa??
Gotverdomme,goede genen of vroege neukers!

miko | 04-09-14 | 01:42

hatari | 04-09-14 | 00:51
Jouw sukkel zou vermoedelijk meer baat hebben bij middeling dan bij de vervallen stamrechtvrijstelling. Trouwens een stamrecht b.v. voor een bedragje van anderhalve ton loont nauwelijks de moeite. En wat Erik Staal betreft kun je rustig aannemen dat hij naast een stamrecht b.v. ook nog een pensioen b.v. heeft.

Tarak | 04-09-14 | 01:04
Jouw werknemer heeft alleen een probleem als-ie werkzaam is in de (semi)publieke sector als b.v. baasje van een of andere stichting

hhmariavanempel | 04-09-14 | 01:32

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:59
Een rusthuis?
Neen tot de categorie "wenswachters" behoor ik niet.
Diegene die dat woord bedacht heeft zou eigenlijk publiekelijk terechtgesteld moeten worden.

de honden blaffen... | 04-09-14 | 01:14

Graftak | 04-09-14 | 01:01
Nou dan vergis je je. Als de overheid iets verbiedt dan tuigt ze normaliter een heel controleapparaat op om het verbod te controleren en die gasten doen dan ook niks anders meer dan boetes uitdelen.
Op het niveau graaier echter gelden weer andere spelregels.
Het zou gewoon zo moeten zijn dat bijvoorbeeld een lid van de ondernemingsraad gewoon aangifte doet van de overtreding. Zij kunnen aangeven wat wel of niet een topfunctionaris binnen het bedrijf was.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 01:09

Dit is nu goedkoop populisme van geenstijl:

Stel je hebt een werknemer die € 4.000,- per maand verdient, 60 jaar oud, 30 jaar in dienst en arbeidsovereenkomst wordt beëindigd.

Volgens kantonrechtersformule krijgt zo'n werknemer:
5 x 0,5 = 2,5
10 x 1 = 10
10 x 1,5 = 12,5
5 x 2 = 10
35 maanden salaris mee.

Dan zit je ver boven de € 75.000,- maar is € 4.000,- bruto per maand een topsalaris? In mijn ogen niet.

Tarak | 04-09-14 | 01:04

Als je iets verbied, dan bestaat en/of gebeurd het niet. Volgens de overheid dan.

Graftak | 04-09-14 | 01:01

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:58
Nog niet aan een rusthuis toe? Je doet zo lakoniek.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:59

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:53
Ik niet, mijn kleinkinderen wel.

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:58

AntiSoof | 04-09-14 | 00:51
Ha Antisoof. Had jij niet nog een antwoord tegoed van mij n.a.v. een linkje van een paar dagen geleden?

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:57

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:43
erg genereus van je. Je hebt geen opa's meer?

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:53

@hhmariavanempel | 04-09-14 | 00:33
Ik mag hopen dat uw bijdrage cynisch bedoeld is? GrootGraaiers maken geen gebruik van stamrecht BV's. Die constructie was vooral bedoeld voor sukkels die zich na 30 jaar noeste arbeid lieten wegsturen met een fles wijn en anderhalve ton voor de rest van hun leven. GrootGraaiers doen dat beter. Zie Erik Staal.

hatari | 04-09-14 | 00:51

Uit de bundel vragen de Gedigt antwoord.

Antwoord.

Antwoord.
Elke goed gestelde vraag draagt het antwoord al in zich als een bevrucht lichaam dat moet baren.
Elke onbeantwoorde vraag is verkeerd gesteld.
Elk mens is als een baby.
Dus ga niet te diep, zij -de mensheid- is te teer.
Stel vragen die zij -de mensheid- kan dragen.
Moge de juiste antwoorden leiden tot meer vragen.
Elke goede vraag is als een geschenk van de 4-e dimensie.
Geluk is het antwoord op de goede vraag.
Ongeluk is als een verkeerde vraag.
Wie een juiste vraag stelt is op zoek naar het antwoord.
Op de hersenschim van zijn.
Wie wil er geen vrede?
Het antwoord is als de wind.
Die waait van zuid naar zuid.
Stom en doof.
Geluk is vraagloos. Zonder antwoord. Gewoon ongesteld.

AntiSoof | 04-09-14 | 00:51

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:29
Weet je wat, we doen er dertigduizend, je moet groot denken.

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:43

G. Raayer | 03-09-14 | 23:05

... waar Herrnn Zimmernnfreund nu zn beloning mag gaan ophalen voor het neerschieten van de MH17,...

Wát?

Betonnen Plaat | 04-09-14 | 00:41

Vroegah kon je bij een bepaald bedrijf nog wel eens sneller binnen komen met behulp van een "kruiwagen". Maar dat sloeg echter alleen op het verkrijgen van de baan. Je moest natuurlijk zelf wel je kwalificaties hebben. Daarna kwam de tijd van de "gebakken lucht verkopers". De collega's die door slijmen bij de baas, gelardeerd met ferme uitspraken over hun eigen competenties, zonder cursussen en bijscholing opstoomden naar de toppen van het bedrijfsleven of de ambtenarij.
Nu zijn we aangeland bij de tijd dat we banen en carrières zien die tot stand komen via het beroemde "netwerken". Je moet gewoon zien dat je veel mensen op beslissende functies kent en je opdringen als je verneemt dat er een functie vrij komt die jij ambieert. Het netwerk zal dan de rest voor je verzorgen.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:39

Geweld is slechts zelden een oplossing, maar na het lezen van de schaamteloze brief van Rinnooy Kan, kan ik niet anders dan machteloos roepen: Een Bom Erop.

hatari | 04-09-14 | 00:34

Laat het een schrale troost zijn dat sinds de afschaffing van de stamrechtvrijstelling per 1 januari jongstleden de fiscus de grootgraaiers stevig en hard in hun kruis tast met een heffing van 52% aan (loon)belasting.

hhmariavanempel | 04-09-14 | 00:33

Ik verdien ook veel maar krijg het niet. Het woord *verdienen* wordt bij deze graaiers overigens misdadig misbruikt. ze verdienen helemaal niets, ze krijgen het in de schoot geworpen.

INH.30CL | 04-09-14 | 00:31

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:14
Natuurlijk. Ze hebben gelijk. Mijn lieve opa heeft trouwens al een rijk leven achter zich, dus doe maar een asielzoeker.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:29

Mij noemen ze altijd bitter als ik uit dat deze mensen eens aan de schandpaal moeten. Vertelde mij al meer over studenten die ik om me heen had, en eigenlijk nooit een woord mee had moeten wisselen, dat die denken dat je voor "God" kan spelen. Lees eens de Van Dale, zoek eens op verantwoordelijkheid. Beetje beschamend , "Ich habe est nicht gewusst" mentaliteit. Grote jongen, grote consequenties. Verdien je naar. Grote praatjes vullen geen gaatjes. Iets met respect verdienen en afdwingen. Mwah respect verdient, nul. Lutsers, kijk in de spiegel. Klote he? Meeste mens kijk zichzelf en heeft iets van, kan beter, ga het beter doen en vechten door. Deze mensen kijken alleen op hun rekenmachine. Graaf je eigen graf maar, verwacht geen sympathie. Ga fietsen, beter verzuipen. Japnners noemen het Harakiri. Doe eens even leren en volgen. Bah.

Vageling | 04-09-14 | 00:29

Hieruit blijkt dat de Eerste Kamer niet een overbodige bestuurslaag is, maar een overbodige wanbestuurslaag.

Lewis Lewinsky | 04-09-14 | 00:22

Er is geen enkele reden dat het hoofd van de administratie van een ziekenhuis (ook wel directeur genoemd) meer zou moeten verdienen dan de artsen die er werken. De laatsten hebben een gekwalificeerde opleiding gevolgd en doen en kunnen iets wat de directeur echt niet kan. Iedereen met een MBO bedrijfseconomie of iets dergelijks moet geacht worden een niet commerciële instelling als een ziekenhuis te kunnen runnen.

bdn01 | 04-09-14 | 00:17

appelvink | 03-09-14 | 23:56
Het maakt niet uit wat er gestemd wordt. Als verkiezingen iets zouden kunnen veranderen zouden ze al lang afgeschaft zijn. De propaganda wil ons juist doen geloven dat het wèl uitmaakt, dat burgers invloed hebben en dat wat er gebeurt de wil van het volk is.
In het verlengde daarvan ligt dat uw vijand niet "de groeiende schare onrendabelen en subsisieslurppers zoals mannen in lange jurken, met vieze baarden en plastic slippers, vrouwen gehuld in zwarte lakens" zijn. Ook dat is wat de boven ons gestelden ons willen laten geloven. De echte vijand is de bestuurdersklasse. Werklozen en moslims lijden net zo veel onder die zelfde ratten als de autochtone timmerman.

7,62x39 | 04-09-14 | 00:16

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:11
De politici in den Haag hebben een budget.
En moeten keuzes maken.
Gaat opa naar het bejaardenhuis, of nemen we nog een asielzoeker op.
Zo simpel liggen de zaken.

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:14

We zitten in het tijdperk van de bestuurder(spest). Elke kleauyeau die twee jaar heeft lopen niksnutten op Nijenrode, moet zo nodig manager worden. En ze brengen niks. Arrogante lulkoek. Ik durf te stellen dat van alle bestuurders output van de laatste tien jaren, negentig procent onzinnig is. Om het even waar de functionaris functioneert. Overheid, zorg, bedrijfsleven, onderwijs. Het maakt niet uit. En ze zijn onderling uitwisselbaar. Hun enige vaardigheid bestaat uit het bijeenharken van andermans zuur verdiende geld. Driedelig grijs tuig.

j.m.de graaff | 04-09-14 | 00:13

Vanavond weer zo'n mooi stukje toneel bij Nieuwsuur: een vaste kamercommissie die op de achterste benen staat tegen de staatssecretaris van Volksgezondheid over de wachtenden op een plaats in een verplegingstehuis. De zogenaamde wenswachtenden. (het woord alleen al) 75% van die comissieleden heeft gewoon JA gezegd tegen alle wetsvoorstellen voor het korten op de zorg en het idee dat ouderen langer thuis dienen te blijven. Het is allemaal voor de bühne. Politici in Den Haag zijn het zicht op de realiteit helemaal kwijt.

Graaf van Egmont | 04-09-14 | 00:11

Hoezo belangenverstrengeling! Dit zijn de berichten waarvan ik geneigd ben op mn fiets te stappen en een baksteen door de ruiten van het binnenhof te smijten. Het is door en door rot, en de een is nog schijnheiliger dan de ander.

Kutwereld | 04-09-14 | 00:05

in 1793 wisten ze in Frankrijk wel wat ze met 'topfunctionarissen' aan moesten...

dlseth_ | 04-09-14 | 00:02

Aangezien de wetgevende macht uit graaiers bestaat, zal de wetgeving per definitie de graaiers ten dienste staan.

de honden blaffen... | 04-09-14 | 00:00

Dit stukje zou verplicht leesvoer moeten zijn (morgen!) in alle brugklassen van alle middelbare scholen in Nederland.. #amen

Interpoolbal | 03-09-14 | 23:56

Nederland, het stelsel van de intensieve menshouderij & de heerschappij der krulstaartigen.
trotse-ambtenar | 03-09-14 | 21:35
Zeer treffende definitie van dit eens zo fijne land. Slobberende varkens aan de taxpoettrog: met een niet te stillen vraatzucht naar meer, meer, meer. De eerlijke en fatsoenlijke mensen daarentegen zitten gevangen in 'n systeem waaruit geen ontsnappen mogelijk is.
Dat systeem is met voorbedachte rade, welbewust en onder valse voorwendselen, geconstrueerd door diezelfde varkens.
Zogenaamde verkiezingsdebatten, uitgezonden door de NationalePublieksOplichters der NPO, om dat deel der kijkers dat zich niet serieus bezighoudt met de haagse handel en wandel, in 'n bepaalde richting te sturen qua stemmen.
Eenmaal in 't zadel verschijnen de doofpotten, enorme mantels om rotzooi met liefde te bedekken en hectares tapijten om de lelijke waarheid onder te vegen.
Schaamteloos verkondigen de vette varkens hun regelrechte leugens om hun vraatzucht, hun eigenlijke incompetentie en onbenul te verbergen voor de goedgelovigen. Goedgelovigen, die middels het betalen van belastingen, accijnzen en huurverhogingen de reeds vette varkens van een extra laag spek voorzien. De vette varkens der PvdA, de VVD, en last but not least de D66-beren en zeugen
Allen koplopers in zelfverrijking, graaien en snaaien ten koste van beschaafde fatsoenlijke werkende en belastingbetalende inwoners van dit land.
Vrolijk gesteund en geholpen door de zg menslievende barmhartige gggrristenen van CDA, CU en SGP. Kots, kots, kots.
De groeiende schare onrendabelen en subsisieslurppers zoals mannen in lange jurken, met vieze baarden en plastic slippers, vrouwen gehuld in zwarte lakens, tellen meer als de autochtone timmerman, die 46 jaar onafgebroken heeft gewerkt en belasting betaald???

appelvink | 03-09-14 | 23:56

Het feit dat de Nederlandse bevolking deze schandalige feiten gelaten opneemt, is niets anders als stilte voor de storm.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 23:55

Doe nog maar 900 miljoen naar GAZA, die oudjes betalen wel.

Snowy2000 | 03-09-14 | 23:53

De klootzakken maken zich druk om hun salaris in plaats van de poblemen in het land aan te pakken.
*passende straf bedenkt*

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 23:44

Lewis | 03-09-14 | 23:13
Doe eens niet zo mental coacherig. Staat jou niet. Ghehèhè, rechtsgekkie!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-09-14 | 23:35

@garagedeur | 03-09-14 | 23:30
Inderdaad, voor die misselijke graaiers is die foto veel te lief!

necrosis | 03-09-14 | 23:35

CDA'er Buma ziet eindelijk het licht (een beetje).
Femke Halsema staat pal achter haatzaaiende IS-volgers.
Wat een boerka trut.

Jan Dribbel | 03-09-14 | 23:33

Maar hey, in ieder geval krijgt het volk zulke brieven nog te zien. De aanhef luidt nog net niet "Beste Ronald." Natuurlijk wendt dit slag bij voorkeur zijn invloed aan in de informele sfeer. Tijdens een borrel oid. Met petjes en fluitjes en spandoeken op het Malieveld in de modder staan is voor het plebs (en het heeft toch geen effect).

7,62x39 | 03-09-14 | 23:32

G. Raayer | 03-09-14 | 23:12
Welnee, Femke is liev. Zij reed in een oude roetdiesel, haalde haar kinderen van een zwarte school en doet het met Robert Oey, de maker van deze: www.primewire.ag/watch-499691-Wonderla...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-09-14 | 23:30

Waarom die foto?

garagedeur | 03-09-14 | 23:30

-weggejorist-

dennis8704 | 03-09-14 | 23:27

Och, och, och toch!
Ik voel mij zo Cubaan in dit LAGE landje.
Maar toch ...... ik pik het allemaal.
Weet niet wat er ik ertegen kan doen.
Walgelijk gewoon.
Het wordt tijd om een lijst op te stellen van AFVALLIGE Nederlanders.
Ik weet ..... het wordt een heeeeele lange lijst!
Een lange lijst waarbij de NSB'ers in het niet zullen vallen.
Ach, de geschiedenis leert, dat er op een bepaald moment het geduld op is. Dat er geen sprake meer is van boosheid, maar dat HET VOLK woest wordt.
Nou berg je dan maar .... zeker als je op de afvalligenlijst staat ...
Dat weet ik, dat weet jij en dat weten de afvallige Nederlanders ook.
Let wel: dit is geen dreigement, maar zo werkt het nou eenmaal in de maatschappij.
Het gaat al lange tijd goed MIS in Nederland.
En de knal zal zeker komen!
De vraag is alleen wanneer ...

dennis8704 | 03-09-14 | 23:27

Wat een schaamteloze brief van Rinnooy Kan. www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/c... Iedere verwijzing naar wat de bestuurders van academische ziekenhuizen werkelijk toevoegen ontbreekt. Zal wel een raar ouderwets concept zijn, loon naar werken. De vergelijking met bestuurders van verzekeraars is al vreemd maar niet helemaal onredelijk. De suggestie dat bestuurders van academische ziekenhuizen meer horen te verdienen dan medisch specialisten is absurd en iedere schaamte voorbij. Vergeleken met specialisten in de peripherie verdienen academische specialisten heel bescheiden terwijl ze niet minder waarde toevoegen, integendeel. Naast hun klinische werk houden zij zich ook nog bezig met wetenschap. Juist de specialisten in academische centra zouden meer moeten verdienen.

7,62x39 | 03-09-14 | 23:27

weggepest, leeggeroofd, wegbezuinigd, uitgehoereerd, massale mega anale clusterfuck, uitgeleverd aan het alles is vrede geloof, zie daar de stand van zaken 2014, wie hadden er ook alweer voor adat zooitje gestemd?, ik als onderdeel van het roze leger had de hoop dat er echt iets zou gaan veranderen, 55 jaar, god wat naief toch

Occipitaalcasibus | 03-09-14 | 23:18

Goed stuk. Knap artikel. We blijven knokken...

nukkie | 03-09-14 | 23:14

@ Wim Venijn | 03-09-14 | 22:36
Maar je hebt geen last van een knagend (of afgestompt) geweten. Je kunt jezelf in de spiegel aankijken en hoeft je voor niemand te schamen.

Lewis | 03-09-14 | 23:13

BREAKING NEWS: Halalsema bij Pauw zonder Witteman: de Koningin der Neoliberalen geeft haar zegen aan de graaiers en politieke criminelen,en Buma wordt gedoopt.
"POlitici worstelen met moeilijke politieke kwesties" zegt de Heks van het Moeras vrolijk. Luuk Hermans en Thom de Graaf lachen zich regelrecht het graf in.....

G. Raayer | 03-09-14 | 23:12

De ECHT zware criminaliteit zit in de 1e, 2e kamer ennnn, het walhalla van geinstitutioneerde roof, verkrachting en democide, de EUSSR, u weet wel, waar Herrnn Zimmernnfreund nu zn beloning mag gaan ophalen voor het neerschieten van de MH17, wat Rötte nu zn uiterste best doet dit in de doofpot te stoppen, van A t/m Z geloofd door het uitzinnig eurofiele stemvee, BRUSSEL.
De ene hand wast de andere: de "artsen" en "specialisten" hebben hun eigen criminele vereningingen in de Vereniging Van Dieven, en d666 uiteraard, die er weer voor zorgen dat de onrealisitsche beloningsstucturen overend blijft. Een spiraal naar boven dus.
Tijd voor de Staatsgreep Partij: terug naar reeele salarissen en oranje overalls voor bovengenoemd graaituig. Een probleem, China kan op korte termijn niet zoveel overalls leveren.

G. Raayer | 03-09-14 | 23:05

Het zijn allebei legale dieven, de kneusjes van de politiek harken zo snel als het maar kan hun buit binnen en verdwijnen naar de volgende lucratieve ambtenaren post!

lanexx | 03-09-14 | 22:54

Sprak laatst zo'n topbestuurder (die maandelijks meer dan €15:000 bij elkaar harkt). Zijn truc is om een TIJDELIJK arbeidscontract (t/m 2019 in casu) te hebben. En dan geldt de WNT niet. Sterker nog, als ze hem voortijdig ontslaan, krijgt hij hoogstwaarschijnlijk t/m 2019 uitbetaald. Leuk voor hem, hè...?

Dizzydent | 03-09-14 | 22:48

Dit is waar heel Den Haag op gebouwd is. Je stroomt in als kamerlid, doet braaf wat je gevraagd wordt en binnen 10 jaar hark je de tonnen binnen.
Ga je een beetje het volk vertegenwoordigen, dan ben je exit.

Guy Veropzoudten | 03-09-14 | 22:45

Van Rossem slaat hier de spijker op de kop en nagels aan de deadkids van het probleem: ISIS-aanbidders, zakkenrollers en pedofielen zijn makkelijk verachtelijk want dat is logisch. Grootgraaiers, niet zelden blanke vrouwen of andere linkse mensjes, deugen dus ook gewoon niet!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-09-14 | 22:42

Waarom nou weer zo een vieze, gore kut foto?
Die late night snack hoeft dus ook niet meer.... :-(

Glas Koning | 03-09-14 | 22:38

Opeens weet je het. Je wordt crimineel. Geen frustratie meer dat van het harde werken en dat een heel groot deel verdwijnt in de zakken van de graaiers. Crimineel, waarbij de pakkans nihil is. En behoor je toch tot die 3% dit wordt gepakt, dan is een foei van een d66 of in het ergste geval dat je een weekje mag schoffelen. Het loont om crimineel zijn. Heel me leven fout gedaan. Te eerlijk geweest. En nu word ik daarop keihard afgestraft. Ik zal me leven beteren.

Wim Venijn | 03-09-14 | 22:36

Maar ik mag toch aannemen dat dit soort semantisch geneuzel een corrigerende maatregel niet in de weg staat?

Parel van het Zuiden | 03-09-14 | 22:33

Wetten kunnen best werken. Moet je ze wel handhaven. Aan dat laatste schort het in Nederland nogal. In zeer brede zin.

Parel van het Zuiden | 03-09-14 | 22:27

Maar uw pensioen is toch goed geregeld! ... (en lacht in zn vuistje). Zo is Timmermans gister miljonair geworden..... Ach de functie, who cares. Buitenkansje.

ikdenkwat | 03-09-14 | 22:25

Normale nette mensen hebben maar heel erg weinig regels nodig en echt slechte mensen trekken zich van de regels niets aan.

postmodernismisdead | 03-09-14 | 22:22

De ouderen zijn wenswachtenden en mogen verrekken, Staal gaat er met de poen vandoor, dat heet recht.

Rest In Privacy | 03-09-14 | 22:22

Dhr. de Wit | 03-09-14 | 22:06
Ziekenhuizen zijn bedrijfsmatig gerunde instellingen met duizenden medewerkers, diverse bedrijfstakken en tienduizenden patiënten. Ik vind een paar ton voor een ziekenhuisbestuurder niet heel gek. Neemt overigens niet weg dat het grootste gedeelte graaiers zijn.

Coolchwip_ | 03-09-14 | 22:15

God behoede dat een arts die daadwerkelijk iets doet meer zal verdienen dan een bestuurder. Dat moeten we niet willen met zn allen.

Beetje de hele dag lullen en daar tonnen mee verdienen, dat is juist. En de reden dat de zorg, het onderwijs en woningcorporaties kapot zijn. Graaiers tegen de muur is vast geen oplossing?

BeunDeHaas | 03-09-14 | 22:14

Zijn ze serieus boos geworden over het feit dat "een Arts straks meer verdient"?!

Hoe los van de werkelijkheid staan deze GODVERDOMDE KLEAUTZAKKEN?!

LangeTijdGeleden | 03-09-14 | 22:14

@Watching the Wheels | 03-09-14 | 21:42

Als de schade aan een auto meer kost dan hij waard is de de auto toch ook afgeschreven?..... bij mensen redeneren ee niet zo.... Als ze dat wel gaan doen hadden ze daarmee moeten beginnen bij wijlen prins Friso!! Die heeft zeker een paar miljoen liggen wegdromen. Het is overigens een schaamteloos idee dat maximum.

bosmaloot | 03-09-14 | 22:14

@Dhr. de Wit | 03-09-14 | 22:06
Artsen zijn de meest overbetaalde.
Veredelde slagers die hun vak hebben mogen leren op kosten van de belastingbetaler en daarna het volle pond rekenen.
Hoeren, die moeten meer geld krijgen. Die zorgen namelijk ervoor dat een hoop frustratie in goede banen geleid word.

miko | 03-09-14 | 22:14

Ik zei het al eerder, crowdfund een rechtzaak tegen die pipo''s en vul er je blog mee.
Neeeee, over het kansloze tijdverdrijfje van het OM tegen GS krijgen we dagenlang filmpjes en postings te zien maar voor het lekker gecrowdfund een pipo als Thom de Graaf of Loek Hermans tot aan zijn zelfmoord toe kapotprocederen is geen ruimte.

Johanvb | 03-09-14 | 22:14

@Statler en Waldorf | 03-09-14 | 21:50
Jullie zijn toch met zijn tweeën?

@Ojadasawe | 03-09-14 | 21:56
Ow,jeeee.
*luchthoorn aanslingert *

miko | 03-09-14 | 22:12

@deluiegriek | 03-09-14 | 21:47
Nu ja,er was een behoorlijke groep die nu wel content zou zijn met de huidige ontwikkelingen.

miko | 03-09-14 | 22:11

Haha facebook ligt plat.
Nu kunnen al die zeikwijven niet zeuren over hun ziektes.

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 22:10

Kan iemand mij uitleggen waarom bestuursleden zoveel verdienen?
Wat doen zij feitelijk, qua werk, dat het rechtvaardigt dat zij denken meer te moeten verdienen dan artsen? Hoe productief zijn zij bijvoorbeeld?
Kan mij er eigenlijk weinig bij voorstellen.
Goeie artsen daarentegen, die levens redden, mogen best goed verdienen want het is te verantwoorden.
Wie het weet mag het zeggen...

Dhr. de Wit | 03-09-14 | 22:06

Wat kun je eraan doen?

Dutch_Holland | 03-09-14 | 22:06

@Ojadasawe | 03-09-14 | 21:56
Nou en...?

VanBukkem | 03-09-14 | 22:04

Middeleeuwse barbaren verdienen middeleeuwse wetgeving.

carramba | 03-09-14 | 22:04

En toch, je kunt die enkele grotgraaier wel verdoemen maar het is toch echt een team wat er onder zit dat hem aanstelt,pampert en hem die grote worst voor schuift.
Waarschijnlijk omdat de jongens later ook nog iets nodig hebben.

miko | 03-09-14 | 22:01

Je gunt Nederland zo langzamerhand een staatsgreep, waarbij alle deze lager dan lage levensvormen publiekelijk en tergend langaam ge-elimineerd wordt. Gooi ze maar in een slangekuil of voor de leeuwen.

ad melkert | 03-09-14 | 21:59

"Riek"; Een mooi en terzake doend ouderwetsch woord dat in het stukje nog ontbrak.

stoethaspel | 03-09-14 | 21:56

Ownee toch niet... joris maar weg, joris

Ojadasawe | 03-09-14 | 21:56

Facebook ligt ook plat zie ik??

Ojadasawe | 03-09-14 | 21:56

Wat zijn we toch een ongelooflijk goed land.

Rest In Privacy | 03-09-14 | 21:54

ondertussen op twitter ; #facebook down

Koning Radboud | 03-09-14 | 21:53

Vraag me af waar het is misgegaan met de managers.
Ik ga er een boek over schrijven denk ik.

Nacho_Vidal | 03-09-14 | 21:51

Hou op met klagen. Jullie hebben massaal voor de instandhouding van dit systeem gestemd in september 2012.

Coolchwip_ | 03-09-14 | 21:51

Het babyboommalaria virus nestelt zich graag op posities waar het zich kan voeden met Euro,s.

lady blabla | 03-09-14 | 21:51

Klopt... maar wat kun je er tegen doen. Ik wil best in opstand komen. Maar dan sta je toch in je eentje, want de rest krijgt geen vrij van de baas.

En steun van die (blonde) dreadlocks, vrouwen met okselhaar en personen met pietenfobie, daar zit ik niet op te wachten.

Die hebben wel tijd.

Statler en Waldorf | 03-09-14 | 21:50

Dus eerste kamerleden stemmen tegenwoordig over protestbrieven. Weer wat geleerd.

Jim Lovell | 03-09-14 | 21:49

^%^&() Het roept natuurlijk @%^$* gevoelens bij me op. Helaas is dat wat hier staat beperkt tot de toch als realist denkende mens. De massa, en dan heb ik het o.a. over de de boeroepers en wegkijkers en vooral de zinderogen doven. Op aktie is een tegen reaktie te verwachten. De slimme mens gaat er over zitten brainstormen met een ploegje en je tackelt met gemak de regeltjes. Slim toch? maar ze laten mij weer weten. Dat je ze niet kan vertrouwen. Nada, noppes, njente... niets. Zakkenvullers to the bone en een dikke middelvinger naar ons slaafse burgers. Ga zeau lekker door..... Er komt een dag en dan wordt er afgerekent!

Mr_Pikibelly | 03-09-14 | 21:48

De normale en hardwerkende burger heeft het nakijken. Voor nu en voor later. Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt afgestraft, vrijheden worden ingeperkt. Nederland was ooit een vrij land, maar kan dit nu niet meer genoemd worden.
Alle gesneuvelden in de tweede wereldoorlog hebben hun levens voor niets gegeven.

deluiegriek | 03-09-14 | 21:47

'All animals are equal, but some animals are more equal than others.' (George Orwell, Animal Farm)

Watching the Wheels | 03-09-14 | 21:45

Artsen meer verdienen als hun bazen? Dat zou toch tegen alle redelijkheid van besturend Nederland zijn: als mensen die iets kunnen meer verdienen als het old boys network.

Straks gaan hun kinderen nog hun best doen op school in de plaats van op de connecties van pa teren.

frank87 | 03-09-14 | 21:44

De Graaf. Eerst een stinkende pisvlek in de politiek, daarna in het bestuursleven. Wat een ontzettend neppe en doorzichtige kerel.

DeZitzak | 03-09-14 | 21:43

Over isis gesproken, morgen een vergadering in het gemeentehuis in Huizen aangaande de isis aanhangers en hun kinderen. Isis loverboy Abou Hafs gooit vast wat olie op het vuur via zijn fb, www.facebook.com/abou.hafs.5

Zijn volgers roepen op dat zij als ummah nu moet opstaan.
ummah= isis en.wikipedia.org/wiki/Ummah

OM letten jullie even op!!

toetanchamon | 03-09-14 | 21:43

Dit soort praktijken drijven je toch gewoon regelrecht in de handen van de communisten...

VanBukkem | 03-09-14 | 21:41

Het enige dat je hier tegen kunt doen is strafbaar.

tipo | 03-09-14 | 21:41

Kinnesinne

titwawki | 03-09-14 | 21:40

mmmmm, aan dit stukje is weinig af te dingen.....

Einde van de Domheid | 03-09-14 | 21:39

Nederland, het stelsel van de intensieve menshouderij & de heerschappij der krulstaartigen.

trotse-ambtenar | 03-09-14 | 21:35

Inderdaad.
Het graaicircus kan heel eenvoudig opgelost worden door degenen die hun handtekening onder de overeenkomst zetten, op staande voet te ontslaan op grond van grove incompetentie dan wel corruptie en te vervolgen wegens het verduisteren van publieke gelden.
Echter de wil ontbreekt.

jemagookniksmeer | 03-09-14 | 21:35

-weggejorist en opgerot-

Slagermans | 03-09-14 | 21:34

Het Romeinse Rijk is op een vergelijkbare wijze tenonder gegaan.

Petrus de Rewa | 03-09-14 | 21:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland