Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Morgan Freeman lacht racismeroepers uit

Eén ongewapende doch doodgeschoten winkelovervaller (zwart) in Ferguson, en we moeten wekenlang diepduidende longreads lezen in de couranten & vuist onder de kin NPO repo's aanhoren over hoe slecht het er voor staat met rassen & discriminatie in dat verderfelijke witkapitalistische & neoconservatieve Amerika. Aan het woord komen dan allemaal zelfverklaarde slachtoffers (de vingerwijzers), cultiveerders van slachtofferschap (de Quinsy's) en maatschappelijke organisaties die geld verdienen aan slachtofferschap (hier zijn dat subsidieclubjes, in de VS vooral donatieclubjes). Want als blanke natie moeten & zullen we een schuldgevoel dragen, in Amerika alsook in Nederland. Ha! Eindbaas-acteur Morgan Freeman lacht ons allemaal uit. Vlak voor 'Ferguson' was hij te gast bij CNN-presentator Don Lemon (zwart), die hem basically wil horen zeggen dat niet-blanken inderdaad zielig zijn. Antwoord: LOL, nee. "Why would race have anything to do with it? Put your mind to what you wanna do and go for that." Niet roepen 'ja maar Freeman is rich & famous dus die heeft makkelijk lullen'. Morgan Freeman is 77, komt uit het armoedige zuiden van de VS, heeft alle rassenemancipatie-bewegingen van dichtbij meegemaakt en werd zelf pas op latere leeftijd, na diepe dalen (scheidingen, drankmisbruik) & hard werken beroemd. Hier, interessante bio + filmpjes van de man die ooit niet eens geld had voor een buskaartje. Lees eens wat minder larmoyante longreads met een jamaarhullie-toontje en luister eens wat vaker naar de doortastende, hardwerkende & eigen verantwoordelijkheid grijpende eindbazen, willen we maar zeggen.

Reaguursels

Inloggen

Ach, we hebben weer een linksch draaiende sneuneus die gelijk in een policor Pavlov krampje schiet.
Alles is meteen weer Raciesme.
Ik herhaal enkel wat ik dus voorbij zag komen.
We gaan het blijkbaar als gebruikelijk weer eens pogen te gooien op de vergelijking tussen relatief en absoluut.

Als je eens de moeite had genomen onze statistieken (van 031 dus) te bekijken bij onze CBS.
(Aangezien je zelf aangeeft deze erg goed te kunnen begrijpen.)
Had je gezien dat wij sinds jaar en dag dezelfde problemen hebben.
Of is een CBS nu ook ineens Raciestisch omdat ze een werkelijkheid en de feiten aangeven die niet overeenkomen met je verknipte, verwrongen blik op een realiteit?
Was nicht darf sein, kann nicht sein zei men al in Duitschland. www.redensarten-index.de/suche.php?suc...
Gelijk maar een verklaring erbij gezet voor het geval dit een te grote aanslag vormt op uw verstandelijke capaciteiten.

"Het aandeel van zwarte mensen in de gevangenis in de VS is ongeveer 40%. Die zou volgens jouw inzichten 83,33% moeten zijn (=5*(100/6)."
Eeeeuuuuuhhh, als een bevolkingsgroep een 13% van een totaal uitmaakt en vervolgens 40% van alle cellen bezet praat je dus niet enkel over gepleegde misdrijven, misdaden etc maar dus over veroordeelde daders die dus veroordeeld zijn tot langere celstraffen.
Is dit niet een beetje jezelf in de voet schieten ? En ik ga er echt geen zakjapanner bijpakken.
Als je praat over een betreffend gebied is dit dus niet totaal Amerika.
Ander gegeven in een zelfde bericht was dat 13% van een albus gedeelte woonde in de echte armoede wijken in tegenstelling tot een 40% van het nigra gedeelte.
Dus doe je statistieken maar. Als de stelling is dat men stelt dat een nigra gedeelte tot een 6x vaker in aanraking komt met politie dan het albus gedeelte en het nigra gedeelte heeft dus een grotere vertegenwoordiging in de armoewijken gaat het in die zin niemand verbazen dat dezen dus verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van de gedane wetsovertredingen.

Ik zie uw uitkomsten van uw statistiesche zakjapanner graag tegemoet.

said_fred | 25-08-14 | 19:23

De figuur van het uitgesproken racistische berichtje hierboven doet alles in zijn macht om te bewijzen dat hij het niet van zijn intellectuele capaciteiten moet hebben. Hij begrijpt de simpelste statistieken gewoonweg niet. Hij wil aan de hand van cijfers aantonen dat zwarte mensen intrinsiek crimineel zijn. Erger, ongeveer 42 x crimineler dan andere mensen. Luister arm ding; Op de eerste plaats heeft die factor 6 relatieve betrekking op de ratio 13%-87% (aandeel bevolking zwart/ niet zwart) en dus niet op het absolute aantal delicten gepleegd door niet-zwarte mensen. Die ratio is dus 13%-87% wat gelijk is aan factor 6,69. Als zoals jij beweert, zwarte Amerikanen in absolute zin zes keer zo veel criminele antecedenten hebben, staan zij dus voor 40,14 (6 x 6,69 = 40,14) keer zo vaak in de justitiële registers als niet zwarte mensen. Dat is inclusief hispanics. Het aandeel van zwarte mensen in de gevangenis in de VS is ongeveer 40%. Die zou volgens jouw inzichten 83,33% moeten zijn (=5*(100/6).
Ik weet dat jou deze simpele uitleg boven de pet gaat. Maar ik plaag je nou eenmaal graag met je verstandelijke vermogens.

dadoorunrun | 25-08-14 | 09:27

Zag al cijfers voorbij komen dat nigra Amerika 13% van de complete bevolking uitmaakt en 6 x zo vaak met justitie in aanraking komt. 34% was getrouwd. De hoeveelheid scheidingen lag veel hoger dan het gemiddelde.
Eén meldde dat het nigra bevolkingsdeel voor 85% verantwoordelijk was voor de gedane aangiftes in het betreffende gebied.

said_fred | 25-08-14 | 03:15

Hoe vaak zou Quinsy op de Ferguson hetze zijn klaargekomen? Dromende dat het ook in Nederland gebeuren zal... En dat hij dan overal zijn mening mag komen verkondigen...

Graftak | 25-08-14 | 02:25

Lilia2|18:28|Herken je verhaal volkomen,ben ze ook tegenkomen.Men genereert zelf de haat en het racisme door aan de volgende generaties,door er doorlopend zelf mee bezig te zijn.Het is hetzelfde als in de Palestijnse gebieden,die hun kinderen dit inprenten. Neem je een verkeerde afslag,moet je als toerist al op je hoede zijn als je de kaart bekijkt met de deuren op slot.Maak dat je binnen 5min. een oplossing hebt,want anders begint het om je heen te zoemen.Hetzelfde als met dat duitse echtpaartje uit Krefeld,dat binnen 20 min. na de landing op Tampa en het oppikken van de huurauto werdt neergeschoten,na het nemen van de verkeerde afslag.Hoef niet te vertellen wie het waren.Zo ook in LA waar je in bepaalde areas (La Brea,van Nuys)e.o. met van die lodderogen aankijken,als of ze hun kansen inschatten.En inderdaad ,the native people,hebben het slecht als je langs de reservaten rijdt,maar deze mensen hechten aan hun stamverbanden.In sommige staten als Arizona en Nevada hebben ze eigen casinos. We gaan hier dezelfde kant op,reservaten,kalifaten en no go areas,net als Berlin Kreutzberg,totaal onbewoonbaar.Duitsers met hun historisches ,shultzgefuhl,wij ons neokolonialisme.

Archy Bunker | 24-08-14 | 22:03

Watching the wheels|17:22|Sorry voor de late reactie,maar ben het met je eens,dat er meer stimulans gegeven moet worden,om de jongeren meer uitzicht te geven op een toekomst.Maar het geval wil dat de regering geen subsudievehikel wil opstarten,omdat er andere prioriteiten zijn (dure hobbies) die beschikbare gelden wegzuigen.Men wil aanwezige talenten niet benutten of er in investeren,omdat productie in China,en door oostblokkers goedkoper is.Die uitzichtloosheid gaat ze nog eens lelijk opbreken,in de vorm van sociale onrust.Het is de snelste creatie van ,no go areyas,die er bestaat,zie schilderswijk.Watch the wheels,of kom er in ieder geval niet onder.

Archy Bunker | 24-08-14 | 21:36

Man vs bitches 1-0

lidlbier | 24-08-14 | 20:46

Dialogue in Serengeti; Flamingo to zebra. "You are such a loser. Why would the absence of wings have anything to do with not being able to fly. You have to put your mind to what you want to achieve. Pelican and I are proove of that".

dadoorunrun | 24-08-14 | 20:40

"Moet je morgen werken?"
"Nee, ik ben morgen free man..."

Air van Boven Dorens | 24-08-14 | 20:37

-weggejorist-

Lilia2 | 24-08-14 | 18:28

Ondertussen hoorde ik gister op het Amerikaanse nieuws dat er een politieagent is doodgeschoten.
Dat is ook het probleem dat de politie hier zo snel en meerdere malen schiet.
Ze zijn alleen in hun politie auto.
Zelf veel ontzag hier voor de politie en twee weken geleden zelf aangehouden voor niet totale stop bij stopbord.
Bij aanhouding rustig uit de auto en agent mee laten kijken bij pakken van rijbewijs.Aangesproken met sir en je hebt niks geen last met de politieagent.Geen boete gehad want we waren zelf op zoek naar politie omdat op de highway de auto voor ons een hondje uit de auto zette.
We konden het arme beestje net ontwijken en niet redden vanwege verkeer achter ons.Beestje liep naar de middenberm en wij zijn paar mile doorgereden naar Carlin Nevada.En daar dus aan agent gemeld die eigenlijk ons weer wou bekeuren.Maar begrip had voor onze afschuw van het voorval.
Ben zelf een half jaar geleden in het diepe zuiden geweest en wat me opviel is dat de steden vol waren met zwarte mensen die het nergens anders over hadden dan racisme.
Is ook niet goed om er zo in te blijven hangen.Er is wel racisme in de verenigde staten en daarvan vindt ik dat de native amerikanen(Indianen) het meest worden gediscrimineerd.We zijn in South dakota door het Lakota reservaat gereden en dit was afgrijselijk om te zien de armoede.
Ik weet niet of in Ferguson gereageerd is uit racisme.De ooggetuigverklaringen kloppen niet.De politie zegt dat er een worsteling was in de politieauto om het wapen waarbij de politieagent een oogfractuur heeft opgelopen.En dat Brown uit de auto terug op de politieagent kwam afstormen.En dat de agent heeft geprobeerd hem te stoppen dus daarom vier kogels in zijn arm.En dat verklaard waarom hij twee kogels op die manier in zijn voorhoofd heeft.Maar politie geeft alles pas vrij bij hoorzitting die waarschijnlijk in oktober is.

Lilia2 | 24-08-14 | 18:28

@miko | 24-08-14 | 15:25
Dat werkt twee kanten op. In de USA zijn er zat zwarte ondernemers. Die nemen ook liever een 'bro uit eigen kring aan dan dat ze het risico van een blanke eigenheimer in huis halen. Soort zoekt soort. Dat het politiek incorrect is maakt het niet minder waar.

marcoplarco | 24-08-14 | 17:53

90% van het geweld door zwarten in de VS is tegen blanken. Da's ook racisme.

watergeus | 24-08-14 | 17:51

@McMarx | 24-08-14 | 14:37
Dank voor de correctie.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 17:50

@Archy Bunker | 24-08-14 | 16:35
Daar heb je wel een punt. Je moet jongeren een doel geven om voor te werken en dat doel moet niet onhaalbaar zijn.
.
Oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn om jongeren (onder de 35 ofzo) 10 jaar lang 1 of 2 % rentekorting te geven bij aankoop van een nieuwbouwhuis (dan help je de bouw ook meteen). Banken worden momenteel geholpen (ze lenen voor bijna nop), laat ze maar een deel teruggeven, risico is (mits er concurrentie kan ontstaan in die CDA/VVD kliek) bij nieuwbouw niet zo groot voor de banken. Waarom zou je banken rechtstreeks geld geven als het geld ook via mensen de economie kan stimuleren? Zelfde met die 100.000 euro vrij schenken, dat moet je natuurlijk alleen bij nieuwbouw toestaan als je de economie aan de gang wilt krijgen (krijgt de overheid meteen een deel binnen via de BTW dus daar zouden ze aan verdienen). Procent korting laat je vervallen zodra mensen verhuizen, dan wordt dat ook wat minder aantrekkelijk en krijg je meteen wat samenhang in wijken. Banken krijgen momenteel steeds gratis geld, geef maar 1 of 2 procent weg aan de jeugd die straks de kar moet trekken (scheelt ook in de HRA). Opleiding idem dito, gratis maken, niks leningen voor jongeren. Nee, in plaats daarvan jagen ze mensen die iets teveel verdienen nu uit hun huurwoningen met extra huurverhogingen. 'Hoe creer ik ghetto's for dummies'. Het is gewoon kortzichtig beleid (of eigenlijk helemaal geen beleid). De jeugd krijgt straks de vergrijzing voor de kiezen, de staatsschuld, de studieschuld, etc. Laat ze wat opbouwen, wat voor kleur ze ook hebben, geef ze de kans om een plek te veroveren, biedt mogelijkheden die ook meteen zorgen voor oplossingen (je kan geen hypotheek betalen, ook niet met rentekorting, van overvallen).

Watching the Wheels | 24-08-14 | 17:22

Nou precies, voor geluk is niet meer nodig dan een leuke filmrol. En als hij de moeite kan doen om zijn manager te bellen en te zeggen dat hij beschikbaar is, dan kan elke slecht opgeleide negert die geen goed voorbeeld in een omgeving van 100 mijl van zijn huis heeft, dat toch doen? Naar de auditie rijden duurt alleen wat langer, door de random stops (voor negerts).

Maar inderdaad, oreos doen het stukken beter daar. Zouden ze allemaal moeten doen.

QuelleFromage | 24-08-14 | 17:07

@miko | 24-08-14 | 15:30
Dat was leuk om even te zien, mooi figuur.
Aanvullend op vorige. Ik geloof niet dat Nederlanders in de kern racistisch zijn, 99% zat (bijna) te janken voor de buis toen Obama de eerste zwarte president van de VS werd. Het gaat vooral om gedeelde 'normen en waarden'. Het grootste probleem lijkt dat die gedeelde normen en waarden niet erg makkelijk te vinden zijn met bepaalde groepen in de samenleving. Daarnaast houdt het Westen zich in z'n buitenlandpolitiek ook niet altijd aan de eigen normen en waarden, dus het blijft eeuwig een zooitje (waar de wapenhandel, beveiligingsindustrie, olie- en gasindustrie niet ongelukkig mee zijn).

Watching the Wheels | 24-08-14 | 16:59

Morgan Freeman is een heel bedaarde man,die alle in,s en out,swel kan.Hij heeft het hele proces van voor tot achter meegemaakt.Hij heeft een goede stem voor de ,auto cue,bij ,threu the wormhole,en dat maakt dat hij aan te horen is.Een van de weinigen die ik wel kan ,leien, omdat hij de weg van de redelijkheid bewandeld.Om dezelfde kansen te krijgen,dient het onderwijs hier drastisch hervormd te worden,omdat de scialistische indoctrinatie hier een enorme schade heeft togebracht aan het zelfstandig denkend vermogen van menig jonge NL,r.We hebben generaties te gaan,voor dit weer enigzins hersteld is,maar de vraag is of de motivatie in dit zwaar gefrustreerde land nog aanwezig is.Als jongeren al geen auto,s meer willen kopen,geen huizen meer binnen bereik liggen,waar blijven dan je ambities.De overheid breekt hun gehele toekomstperspectief af,dus waarom zou je.Tegen de berg op fietsen,met windkracht 8 tegenwind,just forget it.

Archy Bunker | 24-08-14 | 16:35

Net als in NL, de losers spelen al snel de racismekaart, terwijl de gewone zwarte man in het witte huis kan komen.

captainobvious | 24-08-14 | 16:26

@miko | 24-08-14 | 15:25
Klopt, kost minder tijd, dat is ook rendement.

Watching the Wheels | 24-08-14 | 16:23

@Watching the Wheels | 24-08-14 | 13:30
Gelul, ik ken genoeg ondernemers die blanke aannemen met minder goede papieren en er ook meer van pikken. Het werkt nu eenmaal gemakkelijker met iemand die je vertrouwt.
Racisme is de mens eigen er over heen stappen vergt moed en kennis.En noemt men beschaving.

miko | 24-08-14 | 15:25

@necrosis | 24-08-14 | 12:44
Daar zou Morgan over zeggen dat het een rasistische traditie is ide men gewoon achter zich moet laten.
Morgan is namelijk wel een wijs man.

miko | 24-08-14 | 15:12

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:57
Menig blanke of hispanic zou dit ook kunnen overkomen. het politie apperaar in de VS bestaat nu eenmaal uit een hoop mongolen.
edition.cnn.com/2014/01/13/us/californ...
Dit soort zaakjes zijn schering en inslag.
Dat vaak het 'slachtoffer' donker is komt omdat men nu eenmaal vaak aan de verkeerde kant staat.
Daar mag de donkere gemeenschap in Amerika ook wel eens over nadenken.

miko | 24-08-14 | 15:07

Tsja, en det alle blanken zich schuldig moeten voelen om de slavernij komt omdat ons zéér selectief geschiedenis onderwezen is.
www.de-stek.info/forum2/index.php?topi...
Het zijn bovendien de, destijds al, gegoede blanke families die garen gesponnen hebben bij de slavernij en zeker niet het gewone volk. In feite zijn wij, wij die niet van afkomst zijn, allemaal negers.

hStripe | 24-08-14 | 14:52

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 14:30
Ah, de zwitsalkaart wordt weer eens getrokken.

Rest In Privacy | 24-08-14 | 14:38

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:59
Niet iedereen dient gelijk behandeld te worden. Iedereen hoort in beginsel dezelfde rechten en plichten te hebben.

Rest In Privacy | 24-08-14 | 14:37

@McMarx | 24-08-14 | 14:24
Ik was vergeten #kutzwitsal achter mijn reaguursel te zetten. Geeft niks, iedereen vergeet wel eens iets.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 14:30

@Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:55
Kansen kunnen ook toegankelijk gemaakt worden. Zie de geschiedenis van het onderwijs (en de ondergang heden ten dagen).

Rest In Privacy | 24-08-14 | 14:27

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:59
Ik was vergeten af te sluiten met de 'absurdisme uit' tag.

Rest In Privacy | 24-08-14 | 14:24

Inderdaad: ras maakt het daar niet onmogelijk om te bereiken wat je wilt. Niet zeiken maar aanpakken.
Maar ras kan natuurlijk wel de kans vergroten dat het uiteindelijk toch niet lukt om te bereiken wat je wilt doordat je voortijdig overhoop wordt geknald door een nerveus type met een schietijzer. Ik geloof dat dat punt niet aan de orde kwam in dit interview.

simpelman | 24-08-14 | 14:09

Hij vergeet te vertellen dat je wel heeel veel geluk nodig hebt.

Kets22 | 24-08-14 | 14:06

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:59
Dank voor de correctie. Inderdaad.

Wim Venijn | 24-08-14 | 14:04

@Wim Venijn | 24-08-14 | 13:57
Iedereen is niet gelijk. Iedereen dient gelijk behandeld te worden. Groot verschil.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:59

basta dus.

Wim Venijn | 24-08-14 | 13:57

@geenstijlo | 24-08-14 | 13:54
Dan zit ik in 6. Ik haat racisme. Het bestaat. En ik haat dat het bestaat. Iedereen is gelijk. Besta.

Wim Venijn | 24-08-14 | 13:57

Wereldvent!

HetRodeGevaarLoert | 24-08-14 | 13:56

Acteren tegen racisme, dat doe je als je niet voorin maar achterin de bus moet zitten. Als er bordjes 'voor anderen verboden' aan de deur hangen. Racisme roep je als je daadwerkelijk benadeeld wordt om geen enkele andere reden dan je eigen zelf.
.
Maar hallo, racisme is hier al decennia van de kaart. Als je ergens kansen krijgt, en zelfs meer kansen als minderheid dan Jan met de Pet, dan is het hier in ons fucking kouwe kikkerlandje.
.
En ja, Freeman heeft het door, in zo'n maatschappij moet je niet meer zeiken over wat geweest is, daar moet je de kansen pakken die je worden aangedragen. Doe je dat niet en blijf je je als de underdog gedragen, dan voedt je je eigen ongeluk. En tja, daar reageren anderen soms op hun eigenzinnige wijze op.
.
Freeman for President!

Rest In Privacy | 24-08-14 | 13:56

Lesje racisme voor een ieder. Je hebt 5 soort mensen:
1. racisten.
2. mensen die racisme ontkennen. (soms ook lid van groep 1)
3. mensen die slachtoffer zijn van racisme en opgeven.
4. mensen die alles wijten aan racisme (soms ook lid van groep 3.
5. Mensen die slachtoffer zijn van racisme maar daar schijt aan hebben en doorzetten.

geenstijlo | 24-08-14 | 13:54

Ik had in het verleden ook regelmatig geen geld voor een buskaartje. Dus ging ik lopen. Achter mij aan een hele stoet negers en negerinnen die wel geld hadden voor een buskaartje maar het liever uitgaven aan mooie ringen en oorbellen. Niks mis mee, toch? Wat heb je eraan om in een bus te zitten zonder sieraden aan je lijf? Je zit er maar voor lul bij als neger zijnde, op die manier. Dus lekker laten lopen die gasten.

patat - generatie | 24-08-14 | 13:54

@Russells Teapot 13:03: Als er twee kleurtjes in het spel zijn (waarvan een wit), dan is de racismekaart al snel getrokken. Goed advies van de rechter aan Cartman in South Park: "If you want to hurt a human being, you'd better make damn sure he's the same color as you are".

En wat het motief van die agent ook is geweest, wel excuus kan je in godsnaam aanvoeren om te gaan plunderen en vernielen?

Muxje | 24-08-14 | 13:48

Freeman, ik vind je een leuke vent, maar de problemen met zwarten en getinten in ontwikkelde samenlevingen zoals Amerika en Europa hebben alles met ras te maken.

Zie ook deze publicatie 'Race, Evolution and Behavior' van gerenommeerd professor en psycholoog JP Rushton.

psychology.uwo.ca/faculty/rushtonpdfs/...

Ih8yousf | 24-08-14 | 13:46

Hopelijk leest die tranenjankende sentimentele truttebol Nzuma dit eens.
Van de week geilde ze weer flink op het vermeende rascisme in de VS.
En die krijgt steeds maar weer een podium om haar "intelligente"inbreng uit te plassen!

Foezela | 24-08-14 | 13:31

@geenstijlo | 24-08-14 | 13:29
Hmmm. Je klinkt als een racist.
Luie donders geldt voor iedereen. Elk mens in de wereld.
Toch wel een erge racistische opmerking die je bedenkt nu.

Wim Venijn | 24-08-14 | 13:31

Ondernemers kijken naar rendement als ze iemand aannemen. Al die regeltjes van de overheid werken uiteindelijk niet ('de neger omdat het moet'). Enige dat helpt is zorgen dat mensen via opleidingen beter worden. Gewoon dom dat we opleidingen duurder maken.

Watching the Wheels | 24-08-14 | 13:30

It takes 2 to tango.

geenstijlo | 24-08-14 | 13:30

@ Wim Venijn.
.
Jij kruipt dus met jou betoog in de racist rol en die ander met zijn luie donder in de slachtoffer rol.
.
Hmmmm. Bijna. We komen er wel.

geenstijlo | 24-08-14 | 13:29

@VanBukkem | 24-08-14 | 12:36
Alle mensen zijn meloenen, dus rood van binnen.

Rico Tampeloerus | 24-08-14 | 13:28

Altijd heel makkelijk om in die slachtofferrol te kruipen. En huilie huilie doen dat het niet eerlijk is. Of je kan de schouders eronder zetten om het tegendeel te bewijzen.
Het laatste vergt wat meer moeite en tijd. Vandaar dat die luie donders voor de eerste optie gaan.

Wim Venijn | 24-08-14 | 13:22

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:08

Racisme vloeit voort uit achterlijkheid?

www.welingelichtekringen.nl/samenlevin...
www.medicaldaily.com/racism-innate-hum...
www.dailymail.co.uk/news/article-21397...

Racisme op basis van uiterlijke kenmerken is een aangeboren natuurverschijnsel, een beschermingsmechanisme. Het is hooguit de opvoeding die het kind aanleert de aangeboren racistische trekken te onderdrukken of versterken, waarbij het laatste inderdaad getuigt van achterlijkheid in de hedendaagse wereld.

ZKH EénOog | 24-08-14 | 13:22

Ik betrap mezelf er soms ook op.

geenstijlo | 24-08-14 | 13:19

@ Russells Teapot
.
Ik ben het helemaal met je eens. Wat je ziet in dit soort discussies is dat er vaak van alles door elkaar gehaald wordt. Feit is wel dat er nog heel vaak mensen op basis van hun afkomst afgewezen worden. De filmindustrie is hier een slecht voorbeeld van
.
Hoe vaak heb ik een mede blanke dingen zien doen op de werkvloer waarvan ik gewoon weet als een getinte of donker iemand dit flikte direct de deur werd gewezen.
.
Racisme zit nu eenmaal in de genen.

geenstijlo | 24-08-14 | 13:18

@Abu Koop Dan | 24-08-14 | 13:05
Nee, heb ik niet gezien. Maar dan nog: holy shit, 9 keer? Dan ben je meer vergiet dan persoon.

Ik snap je reactie niet helemaal. Verdedig je die agent, of veroordeel je hem? Als die agent echt 9 keer heeft geschoten, is dat namelijk nogal verzwarend.

En verder: het eerste schot werd gelost vanuit de auto, waarna Brown het op een rennen zette. Zijn lichaam werd 11 meter van de politie-auto vandaan gevonden. Als die agent hem echt van zo dichtbij neer heeft geschoten, is hij dus 9 meter achter Brown aangerend. Ik neem namelijk aan dat je met 9 kogels in je lijf niet zo heel ver meer komt.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:17

Dat was wel een erg kort fragmentje. Iets zegt me dat er na een toelichting volgde.

Drackhorn | 24-08-14 | 13:15

@KarelMarks | 24-08-14 | 13:11
"Goede acteur, valt niet op wat voor kleur hij heeft."
.
Daarom staat er bij hem als enige niet '(zwart)' bij in de tekst, logisch ;) ! Het valt nu pas op, hij is ook zwart :) !

Watching the Wheels | 24-08-14 | 13:15

@Russells Teapot | 24-08-14 | 13:03
Daar ben ik het vloeiend mee eens. Het zou kunnen dat die agent intens racistisch was, maar het zou ook kunnen dat die agent een enorme rotdag had of dat hij op dat moment niet helder na kon denken. En ik heb ook nooit gezegd of geïnsinueerd dat de beweegredenen van die agent racistisch zouden zijn. Maar als ik de ooggetuigenverslagen mag geloven, heeft hij die jongen gewoon vermoord. Of zijn beweegredenen nou racisme zouden zijn of niet, daar moet hij voor vervolgd worden. Het is vervolgens aan de rechtbank om te kijken of zijn beweegredenen racistisch waren.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:13

OT: wat is dat, een longread? Zoiets als een longdrink maar dan zonder kick?

Of een boek ofzo? Of alles wat niet op het scherm van een iDinges past?

Smuts | 24-08-14 | 13:13

croque monsieur | 24-08-14 | 13:08
Klopt. En in diezelfde redenatie werd hij werd niet doodgeschoten door een blanke maar door een Amerikaan.

mindless | 24-08-14 | 13:12

Precies. Of je kiest er voor je hele leven een nikker te zijn, of je gaat gewoon wat maken van je leven, of je nu zwart geel of blank bent. Heeft hij dus gedaan. Goede acteur, valt niet op wat voor kleur hij heeft.

KarelMarks | 24-08-14 | 13:11

Dr. Martin Luther King is not a black hero. He is an American hero.

Morgan Freeman

croque monsieur | 24-08-14 | 13:08

@Kaas de Vies | 24-08-14 | 13:01
Racisme bestaat, zeker. Maar het is een te diepgeworteld probleem om binnen x jaar op te lossen. De beste manier om racisme uit te bannen (of in elk geval te verminderen) is om mensen beter op te leiden. Racisme vloeit vaak voort uit achterlijkheid.

Dat is trouwens ook een manier om de mate van religiositeit in een land terug te dringen (aangezien er een sterke negatieve correlatie bestaat tussen de mate waarin mensen opgeleid zijn, en de mate waarin ze zichzelf als religieus zien), wat ik ook als positief zie, maar dat terzijde.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 13:08

@ZKH EénOog | 24-08-14 | 13:02
U bent een Islamofoob en Koalafiel, ik weet niet wat ik erger vind.

Kaas de Vies | 24-08-14 | 13:07

@niet voor de kat
Heb je dat filmpje gezien van ferguson? De agent schoot 9x van 2 meter afstand en dat zie en hoor je ook. Hij zat niet in de politie auto hij was er buiten

Abu Koop Dan | 24-08-14 | 13:05

Interviewer: Hoe komen we van racisme af?
Morgan Freeman: Door op te houden om er over te praten!
Flink Ployd | 24-08-14 | 13:00

Interviewer: Hoe komen we van de economische crisis af?
Rutten: Door allemaal een huis te kopen!

mindless | 24-08-14 | 13:03

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:57
Wat ik altijd wel belangrijk vindt, is om het onderscheid te maken tussen de (eventuele) misdaad van de agent, de zes kogels, en zijn drijfveer, zijn mogelijke racisme.

Ook als blijkt dat de agent helemaal fout zat, dan nog is er geen enkele reden om aan te nemen dat hij dat deed omdat hij een hekel had aan zwarten. Misschien had hij bijvoorbeeld gewoon een hekel aan winkeldieven.

Voor zover ik kan waarnemen, zijn er een aantal ooggetuigeverslagen die bijzonder belastend zijn voor die agent. Maar voor een eventueel racistisch motief heb ik geen flinter bewijs gezien; dat is gewoon een ongefundeerde conclusie die veel relshoppers trekken om in de slachtofferrol te kunnen kruipen, en zo een excuus te hebben om de boel kort en klein te slaan.

Russells Teapot | 24-08-14 | 13:03

@Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:56

Sorry je te moeten verbeteren, maar een kalifaat heeft ALLES met de islam te maken, omdat een kalief wordt gezien als een opvolger van Smegmed.

En dus is een kalifaat helemaal niet prima, want ik heb geen behoefte aan een regeringsvorm met een middeleeuwse mindset in het westen, en dat is wel de doelstelling voor de hele wereld binnen de islam.

ZKH EénOog | 24-08-14 | 13:02

Free man mag wel wat harder lachen, beetje genieten. Het interview was vóórdat ze die dief doodschoten, misschien is het inmiddels anders nu weer aangetoond is dat er voortdurend sigaren en blikjes ontvreemd worden?
.
Makkelijk praten door mensen 'loaded with money and contacts' versus 'poor and kinda lazy'. Stel dat ze allemaal morgen Freeman achterna willen, de top willen bereiken. Die enorme groepen hebben minder mogelijkheden dan enkelingen. Je zult dus altijd iemand blijven vinden met 6 kogels in zijn lijf na het stelen van een doos sigaren. Begrijp me goed, stelen is verkeerd. Je kunt makkelijk de top bereiken, vraag maar aan Zwarte Piet.
.
Goed dat dat '(zwart)' even na Lemon volgt in de tekst. Kijk zelf helemaal niet meer naar zwart en wit merk ik, als je wijk duur genoeg is zie je alleen gekleurde mensen als je Albert Heijn laat komen of iets via TNT Post bestelt. Kansen zijn inderdaad voor iedereen gelijk. Goed dat we studeren met leningen gaan belasten. Dat zal ze leren!

Watching the Wheels | 24-08-14 | 13:02

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:57
Er zijn 2 problemen waar men op moet focussen in Amerika.

Het bieden van gelijke kansen voor iedereen. Dit is naar mijn weten jarenlang ook echt gebeurd, en toch heeft een overgroot deel van de zwarte bevolking het niet weten te maken in het land.

Een militaristisch politie apparaat dat haar personeelsleden "drilled" tot robots van de wet.

Racisme bestaat en is de olie die 2 problemen in stand houdt.

Kaas de Vies | 24-08-14 | 13:01

Lol, mooie conclusie. (not)

Je kan ook zeggen dat een zeer getalenteerd man als Freeman bij een betere uitgangssituatie veel eerder carriere had gemaakt.

Goudgekkie | 24-08-14 | 13:01

Interviewer: Hoe komen we van racisme af?

Morgan Freeman: Door op te houden om er over te praten!

Flink Ployd | 24-08-14 | 13:00

@McMarx | 24-08-14 | 12:52
Dat zou inderdaad kunnen. Hoezo?

Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:59

Da's een stevige schop tegen het zere been van Jole, chapeau!

Abject | 24-08-14 | 12:59

@Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:56
Sorry. Ik dacht even dat je het over die idioten in de zandbak had.
Lezen is niet mijn sterkste punt.

VanBukkem | 24-08-14 | 12:59

@necrosis | 24-08-14 | 12:40
Enigszins een tegengeluid tegen de toon van het artikel. Duidt op de agent die het nodig vond om in Ferguson Michael Brown met in totaal 6 kogels permanent onschadelijk te maken. Het verhaal in een notendop: Brown had een woordenwisseling met een agent, en heeft daarna mogelijk (niet zeker) die agent geslagen waarna de agent een schot loste. Toen rende Brown weg, waarna hij door de agent werd doorzeefd met kogels. Hij stierf 11 meter van de politie-auto vandaan.

Ik vind het heel goed dat er nu zwarte mensen opstaan die niet volautomatisch in de "schuld van de blanken"-reflex schieten, en heb een schurfthekel aan mensen die automatisch overal "racisme" bij roepen. Racisme is namelijk een ernstig probleem, en het gewicht dat die term verdient wordt teniet gedaan als het zo losjes in het rond gestrooid wordt. Ik heb echter ook een hekel aan mensen die (bewust of onbewust) besluiten om bepaalde feiten niet te noemen, te negeren, te verdraaien of gewoon keihard tegen te spreken, omdat de implicaties van die feiten mogelijk hun wereldbeeld tegenspreken. En we kunnen natuurlijk niet hebben dat irritante dingen als feiten niet stroken met onze perceptie van de wereld.

Ik heb me enigszins verdiept in deze zaak (of nou ja, het nieuws nauwkeurig gevolgd), en dan lees je een heleboel dingen die niet stroken met de toonzetting van GS en de reaguursels die daarbij gepaard gaan. Daar stoor ik me aan, omdat ik nog steeds van mening ben dat reaguurders over het algemeen redelijk tot goed geïnformeerde mensen zijn die een weloverwogen mening hebben.

Die Brown zal vast geen lieverdje geweest zijn. Prima. Hij zou die agent aangevallen kunnen hebben. Oké. Maar de manier waarop hij volgens getuigen neer is geschoten, heeft er alle blijk van dat de agent in kwestie Brown gewoon dood wilde.

"Tiffany Mitchell arrived in the area to pick up coworker Piaget Crenshaw.[38] In an August 13 televised interview with a local CBS affiliate, Mitchell said she saw Brown and Wilson struggling through the window of Wilson's vehicle. "The kid was pulling off and the cop was pulling in," she said. She started to take out her phone to record video, but then she heard a gunshot, "so I just started getting out of the way". After the first shot was fired, she said, Brown started to run away. "After the shot, the kid just breaks away. The cop follows him, kept shooting, the kid's body jerked as if he was hit. After his body jerked he turns around, puts his hands up, and the cop continues to walk up on him and continues to shoot until he goes all the way down," she said.[59]" ( en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Mich... )

Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:57

Pfff.. goed je vindt 1 succesvolle neger die vind dat zijn soortgenootjes losers zijn en dat bewijst jouw punt Van Rossem? Iedere idioot, en dan hoef je nog niet eens in de States te hebben gewoond, weet dat het racisme daar in bepaalde staten nog springlevend is.

mindless | 24-08-14 | 12:57

Het milieu (zwart, armoede, etc) waarin je opgroeit is enorm belangrijk. Je daaraan onttrekken is zeer moeilijk maar wel mogelijk. Mensen zoals Freeman lukt dat maar niet iedereen is zo sterk.

Weerduivel | 24-08-14 | 12:57

Blijft een uitzondering. Miljoenen betaald krijgen voor films. Dan heb je niet veel succesjes nodig. Nuja, ik heb makkelijk praten, ik kan niet acteren of voetballen. Als stukadoor of metselaar kan ik het vergeten, of ik mijn best doe of niet.

3.14nokkio | 24-08-14 | 12:57

@VanBukkem | 24-08-14 | 12:47
Ik heb het helemaal niet over het Kalifaat, kalifaat is prima en heeft niets met Islam te maken.

Ik heb het over het Koalafaat, terroristische drang van enkele rare beertjes die heel Nederland Eucalyptusvrij proberen te krijgen.

Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:56

@VanBukkem | 24-08-14 | 12:47

Eens! Daarom snap ik niet dat de veiligheidsdiensten binnen de EU er alles aan doen om die gekken niet te laten afrijzen naar IS..... lekker laten gaan, om mij zelfs promoten en faciliteren vanuit de overheid.... zoveel mogelijk van die idioten richting IS en bij de uitgang paspoort inleveren!

De inspanning van de veiligheidsdiensten zou moeten zijn, het terugkeren beletten, daar is onze veiligheid mee gediend en daar betalen we ze uiteindelijk voor.

Fatwabuster | 24-08-14 | 12:56

@Snelle Jeroen | 24-08-14 | 12:44
Moeten kansen gedistribueerd worden? Of moeten ze aangepakt worden. Kies een van de twee en ik zeg u of u een marxist bent of niet.

Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:55

**diepe buiging maakt**

razwanzel | 24-08-14 | 12:53

@VanBukkem | 24-08-14 | 12:49
Is die tunnel nou nog niet klaar?

Rest In Privacy | 24-08-14 | 12:53

@geenstijlo | 24-08-14 | 12:42
Racisme bestaat inderdaad nog, daar ben jij het levende voorbeeld van. Jij bent tenslotte degene die beweert dat Freeman als excuusneger aan de top terecht is gekomen "omdat blanke mensen daarvoor gezorgd hebben."

Ik denk persoonlijk dat hij dat op eigen kracht heeft gedaan.

Russells Teapot | 24-08-14 | 12:52

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:38
Je kunt het beeldscherm ook gewoon met een hamer inslaan.

Rest In Privacy | 24-08-14 | 12:52

@geenstijlo | 24-08-14 | 12:42

Nee, niet de wereld omdraaien. Dat handje negers heeft zichzelf naar de top gewerkt, waarmee ze bewijzen dat het niets met racisme te maken heeft, maar met onwil om mee te draaien en ze de armoe te danken hebt aan de armoe in hun hoofd en niet aan hun kleur.

En dat is exact waar 95% van de beschuldigingen van het hedendaagse 'racisme' op gebaseerd is: onwil, luiheid en primitieve denkwijzen als religies waarmee de 'slachtoffers' zichzelf doorgaans buiten de maatschappij plaatsen, en daar de welwillenden en de blanken (en/of joden) de schuld van geven.

ZKH EénOog | 24-08-14 | 12:52

geweldige acteur

toos&henk | 24-08-14 | 12:51

@Ommezwaai | 24-08-14 | 12:39
Ik woon in een aluminium bunker. Ik heb zowel de muren alsook de ramen dichtgeplakt met aluminiumfolie. Ik kan het iedereen aanraden. Enige nadeel is wel dat ik steeds op het balkon moet gaan staan om te bellen.

VanBukkem | 24-08-14 | 12:49

Gisteren nog op Facebook, een NL vrouw van het type iedereen is lief behalve blanken en christenen, helemaal verontwaardigd dat met zoeken op baby boy (ze wordt grootmoeder en dochters vriend is Surinaams o.i.d.) er bijna alleen foto's van witte kinderen verschenen. De racisme kaart werd weer getrokken. Geen moment overwogen dat wellicht meer blanke ouders dan zwarte ouders die foto's plaatsen.
Heb maar achterwege gelaten te melden dat indien Google zo racistisch is het negers vrij staat een eigen zoekmachine te maken.

Barani517 | 24-08-14 | 12:49

@Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:36
Even over dat kalifaat: Ik begrijp uw wens het kalifaat te vernietigen. Het kalifaat wordt bestuurd door gevaarlijke psychopaten. Aan de andere kant: Het kalifaat werkt ook als een soort magneet op allerlei islamgekkies uit de hele wereld. Dat kalifaat krijgt wel voor mekaar wat onze veiligheidsdiensten niet lukt: De gevaarlijke psychopaten uit onze samenleving verwijderen. Het kalifaat maakt Nederland er niet onveiliger op. Mits onze veiligheidsdiensten in tweede instantie wel hun werk doen, en voorkomen dat die mafkezen weer terugkeren.
Voor- en nadelen tegen elkaar afwegende zeg ik: Laten we het nog even aanzien met dat kalifaat.

VanBukkem | 24-08-14 | 12:47

Ja maar hij is God dus hij kan alles

KrentCanyon | 24-08-14 | 12:47

Morgan Freeman is ook de presentator van Through the Wormhole, een populair-wetenschappelijk programma op Discovery. Zulke programma's zul je in het door alfa's en policormulticulti's gedomineerde Nederland natuurlijk niet tegenkomen

Argyronauta | 24-08-14 | 12:47

'You and I, we are the proof'
Bewijs voor wat? Dat de distributie van kansen tussen zwarten en blanken gelijk is?

Snelle Jeroen | 24-08-14 | 12:44

@omanders | 24-08-14 | 12:41
Misschien moeten we Morgan eens vragen om zijn mening inzake 'Black Pete'.
Quinsy kan ik met de beste wil ter wereld niet serieus nemen....

necrosis | 24-08-14 | 12:44

Maarten heeft helemaal gelojk.
Wat wordt ik moet van al die zielige vertoningen het het anderen de schuld geven van je eigen ellende.
Steek de handen uit de mouwen en kom verder of doen dat niet maar hou op met zeuren dan.
Ik sluit me aan bij de uitspraak van Jeroen Pauw.
Als vrouwen te weinig interesse hebben om topfuncties te bekleden of om iets anders te worden dan coach terwijl ze wel een accademiache opleiding hebben genoten, dan kom je niet aan de top noch wordt je gevraagd is discussie programmas

Wanneer zagen we voor het laatst een moslim die vanuit een achievement op tv kwam in plaats vanuit een klaagzang?
Verander de wereld begint bij jezelf

Makelaar | 24-08-14 | 12:42

Kansloos. Je zorgt ervoor dat een handje vol negers aan de top komen en beweert dat racisme niet bestaat.

geenstijlo | 24-08-14 | 12:42

Morgan is 77 en weet dus nog hoe het ging in de tijd dat de VS wel gesegregeerd was. Hij heeft m.a.w. nog referentiekader. Quincy speelt alleen maar burgerrechtenbeweginkje.

omanders | 24-08-14 | 12:41

@Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:38
Die moet je me even uitleggen.....

necrosis | 24-08-14 | 12:40

VanBukkem | 24-08-14 | 12:36
Zal ik alvast een paar meter alufolie voor u afscheuren?

Ommezwaai | 24-08-14 | 12:39

Zes kogels.

Nietvoordekat | 24-08-14 | 12:38

Zo is het ook..
Onder het mom van sociale achterstand en kansarm, is alles toegestaan.
Is allemaal de schuld van de witmans...

Ommezwaai | 24-08-14 | 12:38

Morgan Freeman is een bounty. Zwart van buiten, wit van binnen.
Pion in het blanke complot de zwarten te onderdrukken.
Boehoe Morgan Freeman.

VanBukkem | 24-08-14 | 12:36

Zet deze er ook maar bij.
www.youtube.com/watch?v=GeixtYS-P3s

Zie hier een man die realisme aanhangt, daar krijg je een mooie samenleving van. Scheelt ook een hoop subsidies. Leer iedereen realist te zijn, geef mensen in hun educatie deze mogelijkheden, redeneren, argumenteren, logica etc.

Tevens ben ik van mening dat het Koalafaat vernietigt moet worden.

Kaas de Vies | 24-08-14 | 12:36

Je hebt black people & niggers, en Morgan is definitely de eerste groep. Het is gewoon de hele mindset en houding, dan valt de rest gelijk weg.

Sergeant_Peper | 24-08-14 | 12:36

Morgan Freeman is een eindbaas..... laat al die jankerds een keer een leven krijgen en er wat voor doen in plaats van klagen, wijzen naar anderen en handje ophouden!

Fatwabuster | 24-08-14 | 12:36

Dat is in de praktijk toch wat lastiger. Haalbaar wellicht maar toch lastiger als je een negatieve stempel al bij voorbaat meeg ekregen hebt bij je geboorte. Het voor een dubbeltje geboren zijn en nooit een kwartje worden geldt niet voor iedereen.

Rest In Privacy | 24-08-14 | 12:34

Eindbaas

yamahaha | 24-08-14 | 12:33

Morgen zijn we allen free man!

Killroy49 | 24-08-14 | 12:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl