achtergrond

Geenstijl

Vette Van Aartsen fotofucks (soort spotprent - red.)

isisbucketchallenge.jpg Walgelijk mag. Smakeloos ook. Dat is nou juist het hele punt: democratie bestaat bij de gratie van meningsverschillen en debat. Smaak is ook maar een mening - eentje die je in dit land net zo vrij mag uiten als kritiek op gezagsdragers. Wanneer gezagsdragers en de slippendragers om hen heen (en we kijken nu nadrukkelijk richting het Haagse OM) hun mening en smaak echter boven de meningsuiting van anderen plaatsen, breng je de democratie schade toe en brokkelt het vertrouwen in de rechtsstaat verder af: dat het OM (maar ook minister Opstelten) in hun pogingen om de natie veilig te houden tegen kwaad(-willenden) niet verder komen dan het “bestrijden” van fotobewerkingen op internet, is een heel opzichtig en pijnlijk teken van absolute onmacht om hun taak goed uit te voeren. Fotobewerkingen (een soort spotprenten - red.) mogen een koude douche zijn voor de doelwitten daarvan. Censuur op fotobewerkingen, spotprenten en cartoons, is een kwaadaardige en moedwillige stap naar het smoren van maatschappijkritiek en het belemmeren van vrij zicht op de werkelijkheid. Dat probeert GeenStijl duidelijk te maken, ongecensureerd & steeds maar weer. De grenzen van de vrijheid van meningsuiting moeten we niet alleen bewaken, maar ook zo vér mogelijk van ons vandaan leggen, ruim buiten de comfort zone van de tirannieke meerderheid. Want als dat niet gebeurt, worden we uiteindelijk allemaal in één en hetzelfde krappe, benauwde hokje geperst, dat wordt bewaakt door een kongsi van de gedachtepolitie van Opstelten en Buma, de borrelbrigades van Frans Weisglas, pruts-OvJ's als Henk Korvinus en zijn niet-voorlichtende persvoorlichters, de tikgeiten van het Algemeen Dagblad en de Juffrouwtjes Janny & Wilma van de Azijnbode. En dat, lieve mensen, moeten we dus écht niet willen als onze vrijheid ons lief is. Laten we deze walgelijke mensen te allen tijde het hoofd bieden met fotobewerkingen, cartoons en spotprenten. Takbir! Allahu akbar!
HET EETCLUBJE UIT VRAAG 14! Regenbogen & La La Land Takbir & *plop* Vijfsterren slapstick - binnenkort op uw scherm Uit de mailbox, opklikken voor raamposterformaat penismightier534.jpg(Maker: Charles van den Broek)
Eveneens uit de mailbox, met begeleidend schrijven isisgijzeltdenhaag.jpg "Dag redactie van Geenstijl. Bij dezen mijn spotprent wat betreft de ophef over jullie photoshop en de hetze die ontstaan is op de mensen die geheel binnen de lijnen van wat redelijk is hun journalistiek bedrijven. Je weet wel: uit solidariteit en zo. Gezien het feit dat je blijkbaar geen kritiek mag hebben op het beleid van de overheid door een photoshop te maken waarmee je aan wil geven dat een zekere burgemeester onder de duim gehouden lijkt te worden door zekere extremistische elementen binnen de maatschappij (oh, ja, en de extremistische elementen zelf die nogal een handje hebben in het doen van geweldadige uitlatingen), schrijf ik jullie anoniem; zo moet dat tegenwoordig in onze beschaafde natie. De dubbele standaarden welke gehanteerd worden bij het OM duiden op een onbekwaamheid van het huidige bestuur aldaar. Dat jullie photoshop als onsmakelijk opgevat wordt is ergens te begrijpen - dat het tot haat zou aanzetten of tot geweld zou oproepen (iets waar zekere extremistische elementen in de maatschappij mee wegkomen) is uitgesloten; dat is nu juist precies waar Geenstijl zich tegen verzet. Misschien was het te grafisch, maar een bespotting is een bespotting en geen enkele gezagsdrager is daarvan gevrijwaard - als iemand die zo een openbare functie wil bekleden of een openbaar aanklager daar niet tegen kan geloof ik dat er een nieuwe, zelf-uitgeroepen staat is waar je fijn iedereen de mond kan snoeren wanneer ze verkeerd naar je zere been kijken. Ik ben benieuwd wat het OM van deze paint illustratie vindt. Als jullie hem willen publiceren vind ik dat prima." (Bij dezen dus. NAW bij redactie bekend - red.) Conan de Rabarber ziet het gelukkig allemaal wat vrolijker in "Ghe. Als je die foto's van die ISIS vlaggen door de Google Image Translate Module (GITMO) haalt ziet het er toch allemaal heel wat minder bedreigend uit:" whISkIS534.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.