Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Alcomobilisten: Roep om hardere regels werkt

drankrijdendesimpson.pngDe afgelopen vier jaar is het aantal alcomobilisten dat gepakt is, gedaald met een kwart. Zonder dat het aantal controles is afgenomen. In het AD probeert de politie met allerlei oorzaken te komen. Crisis. Campagnes. Controleteams. Allemaal mooi, maar laten we onszelf niet voor de gek houden. De afgelopen vier jaar komt nagenoeg overeen met de roep om veel strengere regels voor alcomobilisten op het internet. Rijbewijs afpakken for life. Standaard berechten voor poging tot doodslag. Begin 2013 hadden we het drama rondom Eeuwke Reidsma, die voor de ogen van zijn dochter werd doodgereden door een dronken automoordilist. Een jaar later begonnen we onze War on Drankrijders. In 2013 pleitten we voor het ontnemen van de rijbevoegdheid bij alcomobilisten. Voor de rest van hun leven. Liever een salafist als buur, dan een dronkaard achter het stuur, schrijven we. In 2014 komen er strengere regels tegen alcomobilisten, maar ze zijn wat ons betreft nog niet streng genoeg. Gezopen en gepakt tijdens het rijden? Direct naar de gevangenis, niet langs start. We claimen niet dat de roep om een strengere aanpak de one and only reden is voor een kwart minder alcomobilisten die gepakt worden, maar u kunt niet ontkennen dat het gelijk opgaan van de roep om een hardere aanpak en de daling van het aantal potentiële dronken doders een verband laat zien. Het werkt. Zeker als de overheid vervolgens inderdaad strengere regels aanneemt. Dus blijven we het doen. Alcomobilisten keihard aanpakken. Net als jodenhaters, homomeppers, juwelendieven, omaberovers, zakkenrollers, uitkeringsfraudeurs, zorggraaiers, kopschoppers en politici die beloftes niet nakomen. Minder derde, vierde, vijfde, zesde kansen, meer verstrekkende consequenties. De enige voorwaarde is natuurlijk wel, OM, dat je dan VERDOMME DE JUISTE PERSOON BESCHULDIGT VAN DE JUISTE MISDAAD! Maar dat terzijde.

Reaguursels

Inloggen

In Japan krijgen drankrijders mits betrapt een flinke douw die jaren geleden al zo'n 1500 piek was. Niet alleen de bestuurder kreeg die douw, alle andere inzittenden kregen die ook. Dat werkt!

h.a.k. blok | 06-08-14 | 04:50

Iemand zie ooit tegen mij: "Ik rijd beter als ik 3 bier op heb na een ontspannen dag waar ik ook lekker gegeten heb, dan dat ik een zwaar vermoeiende werkdag achter de rug heb met reeds 2 tot 2,5 uur in de auto gezeten te hebben. "

Een ieder weet zelf wel wanneer het niet meer verantwoord is om te rijden. Na een nacht niet slapen, na 1 whisky op een lege maag, na een echtelijke ruzie, met pillen op etc. Waar de een na 1 bier al op zijn kop staat, heeft de ander na 4 bier nog geen enkel bijeffect (helaas).

0,5 promille is voor een kerel van 2 meter en 100kg met een volle maag en goede conditie iets heel anders dan een poppetje van 55kg die op een selderij stengel per dag leeft.

Bernard Couperus | 05-08-14 | 20:18

Had vroeger twee dikke auto's een his and hers. Nu ben ik een treinnemende financieel uitgeklede tevreden alcoholist geworden. Nooit met alcohol gereden in de auto hoor, toen dronk ik geen druppel, maar had t er niet meer voor over al dat geld dat autorijden kost. Berooid, gedesilussioneerd en met een dikke pens van het zuipen ben ik nu veel meer Vinex proof and happy!

penis-aqua-rosA | 05-08-14 | 19:30

@L.E. Raar | 05-08-14 | 10:27
En wie is het slachtoffer dan? Kan je überhaupt een misdrijf plegen zonder dat er een slachtoffer is?

Stormageddon | 05-08-14 | 18:33

@DeSjaak1000 | 05-08-14 | 10:14
Een auto bestuurd door iemand die nuchter is, is ook een moordwapen. Een auto bestuurd door iemand die zit te twitteren achter het stuur is ook een moordwapen. Een auto bestuurd door iemand die medicijnen gebruikt is ook een moordwapen.
Het is heus niet zo dat een nuchtere automobilist geen (dodelijke) ongelukken veroorzaakt en het is ook niet zo dat elke automobilist die wel wat gedronken heeft wél een (dodelijk) ongeluk veroorzaakt.

Stormageddon | 05-08-14 | 18:31

Quid,ik kijk er heel anders tegenaan .Mijn vraag is : Wie zal het winnen, de drang om auto te rijden of de drang om alcoholische drank te nuttigen.Voor die melkkoe,die autorijden heet kan je heel veel drank nuttigen. Het blijkt al dat de auto-verkopen op stand 0,0 zijn beland.Het toekomstbeeld voor de auto is dus weggevaagd,maar dat voor alcohol ABSOLUUT niet.Ons voorland lijkt echter de USSR,dat verzopen is in Wodka.Zelfs Jeltsin moesten ze nog geregeld laveloos uit het vliegtuig dragen.Kortom: Drank is al eeuwen niet weg te denken uit de menselijke biotoop.De evolutie is er van doordrenkt en verzopen.We schuiven de gebruikersleeftijd gedurig op maar de explosie erna is steeds sterker.Tenslotte geldt zelfs: Je kan beter aan drankvergiftiging sterven dan aan al die rottige ouderdomskwalen,die alleen het zorg-gegraai gigantisch doen stijgen Dus... verkoop je auto of rijdt er minimaal mee.Proost,ik neem nog een eenheid alcohol en blijf thuis.Ook niet fietsen dus,want daar ben ik ook al eens pijnlijk afgevallen.

Dolphi | 05-08-14 | 18:19

Dronken achter het stuur kruipen is willens en wetens het risico aangaan dat je 1 of meerdere onschuldige medemensen gruwlijk om het leven brengt en famillie en vrienden tot levenslang veroordeeld.
Neem er no eentje...

Brandend Zand | 05-08-14 | 17:49

@hebikdat? | 05-08-14 | 14:00

Dat is recht praten wat krom is. Ik vind 5% nogal veel.

Te veel op = VETTE boete, gewoon 5000 euro direct binnen 10 dagen betalen, anders auto in beslag.. Geen gezeur. Je moet niet met 10 bier op een machine van 1,5 Ton gaan besturen.

harry21 | 05-08-14 | 17:02

harry21 drinkt bijna nooit, dat is wel een jaar geleden, voor het autorijden.

Heel som, 1 bier voor hij binnen een paar uur in de auto moet stappen. Dus een biertje op het terras in de middag, dan wel even een dik uur aan de cola. En toch een schuldgevoel.

De enige keer dat harry21 trouwens een ongeluk had was toen hij 26 uur broodnuchter wakker was door storingsdienst + ploegendienst, en in de zware regen met zijn duffe kop de file niet op tijd zag. Rechtsaf de vangrail in en nóóit meer oververmoeid rijden.

Persoonlijk zou ik het Beginnend Bestuurder alcohol niveau van 0,2 Prom. voor iedereen beter vinden. Dat is 1 a 2 bier. Liever niet natuurlijk, je zou maar een kind aanrijden.

Misschien is het nuttiger iedereen eens wijs te maken met natuurwetten; zoals b.v. f=mv^2/2 - Mensen rijden veel te makkelijk veel te hard terwijl dat niet kan.

harry21 | 05-08-14 | 16:59

Alleen levenslang rijbewijs afnemen is te slap. Alcomobilisten zouden levenslang van geen enkel vervoermiddel gebruik mogen maken. Dus ook niet op de fiets, niet in het OV, niet meerijden met een ander en zelfs niet lopen. Men gaat maar de rest van hun leven thuis op een stoel zitten.

JoranVanderdood | 05-08-14 | 15:57

-weggejorist-

emocore | 05-08-14 | 15:23

Prachtig al die grootspraak over straffen, maar wat vooral bepalend is is de PAKKANS.

Ik heb ruim 22 jaar mijn rijbewijs en rijd al ongeveer even lang auto, maar ben in al die tijd slechts 5 keer op alcohol gecontroleerd. Op snelheid echter wordt ik vrijwel 5x per week gecontroleerd via trajectcontroles, flitskasten en flitsSOA's. (Snelheids Opsporings Ambtenarren). Op overleden bestuurders wordt uit "piëteit met de nabestaanden" geen alcoholtest gedaan. Wel weet $pee telkens te vertellen dat ieder ongeval komt door snelheid. So much for piëteit...

Het hele verkeers"beleid" drijft op economisch winstbejag tegen zo gering mogelijke inspanningen en risico's fysiek met boze weggebruikers geconfronteerd te worden.
Mijn instelling: ik rij alcoholvrij auto.

Ja, vermoeidheid is ook levensgevaarlijk, maar niet "meetbaar". Daarbij: niet aan het werk wegens oververmoeid of noodzakelijk medicijngebruik wordt door veel reaguurders ook niet gewaardeerd, want "dan ben je een luie (werkeloze) hond".

Vertel het maar, de werkelijkheid is complexer dan luid roeptoeteren kan bevatten en beschrijven.

klimgek | 05-08-14 | 14:36

Doet me denken aan een quote die ik ooit las: '95% van de ongelukken wordt veroorzaakt door mensen die GEEN alcohol hebben gebruikt.' Ofwel: niet drinken is negentien keer zo gevaarlijk......

hebikdat? | 05-08-14 | 14:00

Dat is nu juist het punt. Het zou een misdaad moeten zijn volgens de wet en ook zodanig worden behandeld.
Een auto bestuurd door een dronken persoon is een moordwapen.
DeSjaak1000 | 05-08-14 | 10:14

Dat is wat u vindt. Maar een onderbouwing ontbreekt. ELKE slechte chauffeur (kijk maar eens naar de TV met de verschillende programma's over verkeersovertredingen) is een gevaar op de weg. Dat hysterici zoals Quid er een is alcohol zien als moord met voorbedachte rade indien achter het stuur geeft wel aan hoe weinig verstand hij heeft van dit onderwerp. Het aantal ongelukken waarbij geen alcohol in het spel is daalt of stijgt evenredig naargelang het totale aantal. En de excessen zullen er altijd blijven, maar dat heeft alles te maken met mensen die sowieso alle regels aan hun laars lappen.

ProfessorX | 05-08-14 | 13:25

idd, ik drink regelmatig 2 á 3 baco's en weet ook zeker dat ik dan nog beter rij dan menige andere weggebruiker.

mente aperta | 05-08-14 | 12:56

TiTi_no_ghost_237 | 05-08-14 | 11:38
Kleine toevoeging voor de hysterische mensen onder ons;
Ik bedoel te zeggen dat 0,5 promille als grens gehandhaaft dient te worden. Want met 0,5 promille ben je niet gevaarlijker dan iemand met een griepje, of slechte nachtrust.
Het moet toch ten alle tijden mogelijk zijn dat je op verantwoorde wijze 1 tot 3 alcoholische consumpties nuttigt zonder meteen een taxi te hoeven nemen of aan de schandpaal genagelt te worden. Sommige mensen zijn sociaal actief en daar moet, mits verantwoord, ruimte voor zijn.
Eigen verantwoordelijkheid, weten wat je lichaam aan kan, goed uitgerust en gezond zijn, goed eten. Als ik na een aanvondvullende borrel naar huis rij met twee bier of wijn op moet dat kunnen... Mijn collega die een loodzware dag gedraaid heeft en al om half 6 's ochtends van huis vertrokken is, is een groter risico om 11 uur 's avonds al heeft hij niet gedronken op de borrel!

TiTi_no_ghost_237 | 05-08-14 | 11:52

henk-plofke | 05-08-14 | 10:16
Nee, ik heb geen fiets.

Verder dekt inderdaad het politieapparaat zich in door meetbare feiten. Snelheid en alcoholpercentage. Maar voor andere, veelal ernstige risico's is geen meetbare limiet te stellen, zoals inzicht, concentratie en vaardigheid. Terwijl dat vooralsnog de grootste groep is die ongelukken veroorzaakt.

Jos Tiebent | 05-08-14 | 11:46

Gefeliciteerd!
Dankzij moraalridders als jullie loop ik het risico een alcoholslot te krijgen na drie wijntjes op een zaterdagavond, terwijl ik gezond, uitgerust en wel doorvoed ben. Terwijl drie wijntjes verdeeld over een hele avond NIET hetzelfde negatieve effect hebben als mijn buurman op de anti-depressiva of mijn collega met een huilbaby die al drie maanden amper slaapt. Om 11 uur 's avonds kom ik geen spelende kinderen of fietsende opa's tegen. Mijn overbuurman die al maanden tegen failliesement vecht, ernstig ziek is en iedere morgen zn kinderen naar school brengt in een minder dan stabiele toestand is dus minder gevaarlijk...?? Of kees die in 1 ruk vanuit Spanje naar huis kachelt en een dag later gewoon gaat werken?? Of Johan na zn derde nachtdienst onderweg naar huis terwijl hij amper slaapt vanwege de verbouwing?? Kom op zeg, er bestaat ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid... Mensen die roepen Verboten! Verboten! Verdienen de maatschappij die ze creëren... Jammer dat ik er ook moet wonen!

TiTi_no_ghost_237 | 05-08-14 | 11:38

Ja dat kost de regering geld en dat kan niet de bedoeling zijn dus het is wachten op nieuwe regels:
- Kratje bier achterin\? Verboten
- Rumbonen gegeten? Verboten
- Dronkenbijrijder ? Verboten
- Vorige week dronken te voet aangetroffen ? Verboten

Wij staan in dit land met belasing op drinkwaer nergens van te kijken.

Lichtstadfan | 05-08-14 | 11:33

Wel weer grappig om 180 bij 100 als "hufterig' te bestempelen. Ik moet dan meteen denken aan dat stuk A2 tussen Utrecht en Amsterdam. 180 is hard, maar hufterig

Speertjespunt | 05-08-14 | 11:32

Doorrijden na een aanrijding wordt zo aantrekkelijker. Als je weet t e ontkomen en ze kunnen niet vaststellen dat je dronken was en je meldt je zelf bij de politie met de smoes dat je in paniek was en niet wist wat te doen kom je er nog mee weg ook. Je zal niet de eerste zijn.

FreedomFTW | 05-08-14 | 11:20

En dan te bedenken dat vrijwel geen enkele moslim alcohol drinkt.
wakkere_nederlander | 05-08-14 | 10:15
.
Maar ze rijden wel tijdens de ramadan. Onlangs in 30 graden 5 mocro's in een oud golfje om 3 uuur smiddags op de Utrechtse baan. Vanaf 5 uur smorgens niets meer gegeten/gedronken maar wel 100km/u in een auto zonder airco. Wat doet dat met je concentratie?

DeSjaak1000 | 05-08-14 | 11:07

Justitie zal het als probleem ervaren dat ze minder geld binnen halen. Reken maar op hogere snelheids- en parkeerboetes.

Bigi Bana Boy | 05-08-14 | 11:06

En dan te bedenken dat vrijwel geen enkele moslim alcohol drinkt.
wakkere_nederlander | 05-08-14 | 10:15

Die kunnen sowieso niet rijden. Vrouwen kunnen niet over de schouder kijken door hoofddoek en de mannen rijden als opgejaagd gespuis.

Tuinfluiter | 05-08-14 | 11:02

Alcomobilisme is heel ernstig, ik zeg: 3 - strike out. Daarnaast mis ik een net zo harde en felle actie tegen stoned in het verkeer, erger nog: de mix van snuif/pillen en alco. Alco is tenminste nog te ruiken, vanaf glas nr 1. Daarom is het in de westerse maatschappij al 2000 jaar geaccepteerd: ieder is in zekere zin controleerbaar. Sinds de "alles-moet-kunnen" jaren zestig is het hier een hele grote kolerezooi geworden. De Mocro hasj uit de Berberbergen - nog altijd exproduct nr uno; verboden in eigen land met de doodstraf - en vooral de nederwiet werden 20 keer sterker, staat gelijk aan harddrug=hardliquor (softdrug is NIET gelijk softdrink=appelsap. Vroeger waren het enkel voetbalhooligans die dronken/speedy stoned doorsloegen, nu zijn het veel te vaak burgermans sgolieren en alles wat zich student noemt: party drugged, dronken, ghb geil en veel te veel pappa/mamma geld: coke.

ad pellant | 05-08-14 | 11:01

-weggejorist-

MJPA2 | 05-08-14 | 10:49

"Rijbewijs" is het bewijs dat je capabel bent om een auto te mogen besturen.
Bewijs je door met alcohol op te rijden dat je dat niet kunt, dan moet je "rijbewijs" ingenomen worden.
Alcomobilisten zijn zeer vaak recidivisten, ze leren het nooit.
Dus als ze zonder rijbewijs rijden en/of weer gepakt worden met drank op; auto verbeurt en veranderen in een pakketje schroot, eventueel keer op keer.
Pak ze waar het pijn doet, het zijn klootzakken, allemaal!
Alcohol en verkeer gaan niet samen, NOOIT!

30-06 | 05-08-14 | 10:49

... Minder derde, vierde, vijfde, zesde kansen, meer verstrekkende consequenties.....

Jammer, ik las '... meer verTrekkende consequenties....'.

Breinbrouwsels | 05-08-14 | 10:39

Van Oeffelen drie jaar geleden ook van de sokken gereden door een dronken hork. Tegen de politie zei hij voorafgaand aan het blazen dat hij met de lunch 2 wijntjes op had gehad. Het was half 7 savonds. Blaastest 1.4 promille, later in de dagvaardiging 1.6 promille. Omdat dit in het buitenland gebeurde en van Oef de taal daar goed onder de knie had kwam hij nergens mee weg, jaar rijontzegging, ruim EUR 20K boete en nog eens een extra vermelding voor het niet helpen van het slachtoffer. Zijn verzekeraar wist niet hoe snel hij van Oef aan een nieuwe fiets + outfit moest helpen en of van Oef maar wilde afzien van een claim dan konden ze er nog wat bij doen. Dronken automobilisten zijn zakkenwassers.

van Oeffelen | 05-08-14 | 10:32

Vind dat de drempel om collega's er na de vrijmibo bij te naaien nog te hoog is.
Doet eens een 'meldalcomobilistanoniem.nl' maken.

frickY | 05-08-14 | 10:32

k.Run | 05-08-14 | 09:53
Iets met een spijker en op z'n kop!

Pieleke | 05-08-14 | 10:27

Iemnand met een biertje (teveel) op is nog steeds geen misdadiger Quid!
ProfessorX | 05-08-14 | 10:07
Klopt, tenzij deze persoon achter het stuur kruipt (van welk vervoermiddel dan ook!), dan begaat hij in mijn ogen een misdrijf.

L.E. Raar | 05-08-14 | 10:27

Je mag ook niet dronken fietsen. Ik vind dat je dan ook je rijbewijs dient in te leveren als je die hebt. En dan elk jaar een keuring à 400 euro om te kijken of je bloedwaarden genormaliseerd zijn ivm eventuele alcoholmisbruik, voordat je je rijbewijs terugkrijgt.

Rest In Privacy | 05-08-14 | 10:27

jos tiebent fiets zeker alleen l*l.

henk-plofke | 05-08-14 | 10:16

Bent u de BOB? Nee, ik ben de BERT.

brienenoord | 05-08-14 | 10:15

En dan te bedenken dat vrijwel geen enkele moslim alcohol drinkt.

wakkere_nederlander | 05-08-14 | 10:15

Iemnand met een biertje (teveel) op is nog steeds geen misdadiger Quid!
ProfessorX | 05-08-14 | 10:07
.
Dat is nu juist het punt. Het zou een misdaad moeten zijn volgens de wet en ook zodanig worden behandeld.
Een auto bestuurd door een dronken persoon is een moordwapen.

DeSjaak1000 | 05-08-14 | 10:14

Fred Bastiat | 05-08-14 | 09:54

Het is natuurlijk ook veel beter als een naaste wordt verpletterd door een automobilist die broodnuchter en klaarwakker achter het stuur zit niet dan?

ProfessorX | 05-08-14 | 10:14

@ Jos Tiebent | 05-08-14 | 10:00

Je haalt de woorden uit m'n mond. Er is door onderzoek al gebleken dat deze handelingen hetzelfde effect hebben als een alcoholpromillage van 0.8 en 1.0 promille. Daar hoor je dan weer weinig mensen over..

krem | 05-08-14 | 10:13

@Dick Luyenlomp | 05-08-14 | 09:37
Willem VanDer Decken | 05-08-14 | 09:42
Spijker kop!

wakkere_nederlander | 05-08-14 | 10:12

Ik wil tevens een levenslang rijverbod voor alle bellers achter het stuur, voor iedereen die aan zijn autoradio friemelt tijdens het rijden, voor iedereen die tijdens het rijden gesprekken voert met mensen op de achterbank (indien aanwezig) en voor alle weggebruikers met apps geactiveerd op hun navigatiesysteem, die betrekking hebben op het aankondigen van flitspalen, snelheidscontroles en -beperkingen.
Jos Tiebent | 05-08-14 | 10:00
-----

Ja en drie keer proberen file te parkeren maar falen is ook levenslange rijontzegging.
en en en en... wie te langzaam reed moet ook optieven en iedereen met een levenslange rijverbod moet ontslagen worden.

En natuurlijk moet je met je kop in de regionale kranten/websites.

301 | 05-08-14 | 10:11

Volgens mijn eigen waarnemingen wordt het alcomobilisten door het vergoelijkende D'66-rechtssysteem juist steeds comfortabeler en leefbaarder gemaakt, vooral naarmate de gepleegde delicten ernstiger van aard zijn. Je moet al meerdere doden op je geweten hebben om een zwaardere sanctie dan een taakstrafje van zo'n uur of 160 opgelegd te krijgen. Je weet je immers gratis verzekerd van de beste Ankers en andere topadvocaten die altijd weten aan te tonen dat het niet jouw schuld was dat je met je stomdronken kop een kind van drie op het trottoir met 120 onder de motorkap aan flarden hebt gereden.

Ridde Rogter | 05-08-14 | 10:10

De obsessie van Quid: een pilsje op en dan achter het stuur, direct door naar de gevangenis. Ik denk dat Quid na het drinken van een biertje gelijk door de knieën gaat, heel verstandig inderdaad om het toch maar bij een colaatje te houden. We mogen ons gelukkig prijzen dat het verkeersbeleid in Nederland niet wordt bepaald door mensen zoals Quid: nog meer verkeerspolitie met dito controles aan de ene kant omdat mensen nu eenmaal een biertje nemen, terwijl daar waar politie het hardst nodig is - bestrijden van de echte misdaad, bescherming van de burger tegen fundamentalistische terreurgroepen - de politie-inzet steeds minder wordt en de criminaliteitscijfers stijgen.

Iemnand met een biertje (teveel) op is nog steeds geen misdadiger Quid!

ProfessorX | 05-08-14 | 10:07

Dronken achter het stuur is poging tot doodslag.
Zelfde wanneer je met een pistool zwaait met een kapotte trekker. De vraag is niet of die afgaat, maar wanneer.

Wim Venijn | 05-08-14 | 10:01

Ik wil tevens een levenslang rijverbod voor alle bellers achter het stuur, voor iedereen die aan zijn autoradio friemelt tijdens het rijden, voor iedereen die tijdens het rijden gesprekken voert met mensen op de achterbank (indien aanwezig) en voor alle weggebruikers met apps geactiveerd op hun navigatiesysteem, die betrekking hebben op het aankondigen van flitspalen, snelheidscontroles en -beperkingen.

Jos Tiebent | 05-08-14 | 10:00

@hotnot | 05-08-14 | 09:57
Vroeger werd je nog totaal ladderzat met 50 gulden.
Nu met 50 euro op zak kan je net twee biertjes krijgen

sinar2 | 05-08-14 | 09:59

Is Kwit van de blauwe knoop ? Anyway, ik ga zo af en toe naar de kroegen in m'n stad, werden vroeger druk bezocht, zie er nou geen mens meer.
Heeft 't misschien ook met de prijzen in de horeca te maken ?

hotnot | 05-08-14 | 09:57

hobbit | 05-08-14 | 09:53
Volgens mij is dat ingeprent door zijn AA-cursusleider.

Jos Tiebent | 05-08-14 | 09:55

Of hogere/zwaardere straffen helpen? Denk het niet. Maar licht straffen helpt zeker niet. Bij een zwaardere straf (gevangenis) zijn ze in ieder geval van de weg.
Pakkans omhoog doet het altijd goed maar dat kost geld. Wellicht deze kosten verwerken in een boete voor rijden met drank op?
Btw, ontnemen van rijbewijs is natuurlijk symbool-politiek. Als je willens en wetens de wet overtreedt en dronken gaat rijden laat je je niet stoppen door het niet hebben van een rijbewijs...
Controleer gelijk even op drugs: een doorgesnoven rijder die al 3 dagen niet heeft geslapen en met 200km/u over de A4 gaat krijgt alleen een boete voor hard rijden?????

DeSjaak1000 | 05-08-14 | 09:55

hobbit | 05-08-14 | 09:53
Ja, dat lees je wel terug. Net als de religieuze en PVV-stukjes. Maar op dit punt heeft hij meer dan gelijk. Ik moet er niet aan denken dat een naaste door een alcomobolist wat overkomt!

Fred Bastiat | 05-08-14 | 09:54

Ik weet zeker dat de helft van de reaguurders hier, ook wel eens met een biertje of wijntje op, de auto in stapt. Iets met hypocriet enzzzzz.....

k.Run | 05-08-14 | 09:53

Johnny Quid heeft denk ik familie/vrienden die door een dronken automobilist kapotgereden zijn en is nu helemaal anti. Er zit duidelijk emotie in de stukjes.

hobbit | 05-08-14 | 09:53

Wel eens van twitter.com #alcoholcontrole gehoord, Quid?

pendajo | 05-08-14 | 09:50

Wettelijk zou je alcohol achter het stuur gelijk moeten trekken met hufterig weggedrag (180 rijden waar je maar 100 mag, dat soort dingen)en daarop het aloude USA principe zetten: 3 strikes you're out:
- 1e overtreding: 6 Maanden rijbewijs kwijt + Educatiecursus
- 2e overtreding: 1 jaar rijbewijs kwijt
- 3e overtreding: Levenslange ontzegging rijbevoegdheid.
Wel gaan handhaven svp. want daar ontbreekt het in dit softie-land nog teveel aan.
En dan zullen we wel eens zien wat de statistieken gaan zeggen!

Brulboei_61SB | 05-08-14 | 09:49

Er is blijkbaar een correlatie tussen de roep om een hardere aanpak en minder gepakte alcomobilisten, maar een correlatie is nog geen verband.

Wayne Schlegel | 05-08-14 | 09:48

Volgens mij wil er iemand wat veren in zijn reet. Bij deze, een veertje voor de schreeuwerds op het interwebs. Dat ze nog veel levens mogen redden.

kicktherabbit | 05-08-14 | 09:46

@ Dick Luyenlomp | 05-08-14 | 09:37
Touche. Het zou er toch niet mee te maken hebben dat de geitenwollensokken er hier niet zoveel aan kunnen verdienen. Zo'n alcoholcursus is geen steady bron van inkomsten itt zo'n delinquent met constante zorgvraag.

Willem VanDer Decken | 05-08-14 | 09:42

Ah, Geenstijl heeft nu ook al het monopoly op de oplossing. Ik hoorde vanmorgen op de radio al dat de BOB-campagne en de reclamespots vooral hebben gezorgd voor het minderen.

Ik denk dat het vooral komt door verschuiving van generatie. De oudjes deden niet anders dan met drank op achter het stuur kruipen, maar aangezien het steeds drukker wordt op de weg én de maatschappelijke acceptatie vermindert door goede educatie tijdens de puberteit, verdwijnen de oudjes langzamerhand van de weg en maken zij ruimte voor verstandige chauffeurs. En het aantal verkeersdoden zal ook wel geholpen hebben..

Balzakius | 05-08-14 | 09:42

Een dronken gast heeft hier een paar jaar terug een meisje van net in de twintig doodgereden en kreeg hiervoor 30 maanden onvoorwaardelijk en mag 4 jaar niet autorijden. De ouders hebben echter levenslang...

eerstneukendanpraten | 05-08-14 | 09:40

Dat alle controles massaal gedeeld worden via sociale media heeft niets te maken met deze daling denken ze?

Vlotgetrokken | 05-08-14 | 09:40

'Liever een salafist als buur, dan een dronkaard achter het stuur, schrijven we.'

Nou dat weet ik nog niet zo net.
Maak daarvan: liever een salafist tegen de muur en daarna zuipen met een buur.

wakkere_nederlander | 05-08-14 | 09:38

Heel gek. Hier blijkt hoge(re) straf en pakkans wel te werken.
Terwijl onze geitenwollensokken industrie ons bij allerlij andere vormen van criminaliteit maar voor blijft liegen dat dat niet de oplossing is....

Dick Luyenlomp | 05-08-14 | 09:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen