Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Aruba: zelfmoord is diplomatiek dwangmiddel

arubaplasterk.jpgAruba gedraagt zich als een bipolair tienermeisje. Het wil graag autonoom en onafhankelijk zijn, maar als we dat toestaan brengt het zichzelf aan de rand van afgrond. Zo is de begroting een totaal fiasco en als Papa Nederland afspraken willen maken over hoe Aruba met haar zakgeld omspringt, zegt het eiland mokkend dat ze zich er toch niet aan houdt. Als Papa Nederland dan strenger wordt en de begroting wil begeleiden om faillissement te voorkomen, dreigt hysterisch tienermeisje Aruba direct met zelfmoord. En begint het te janken bij de media dat de strenge houding van Nederland super-onnodig is want Aruba is superzelfstandig en kan dit echt superzelf wel oplossen. Right. We hebben hier dus een premier van een eiland dat zichzelf autonoom noemt. En die premier dreigt met zelfmoord door hongerstaking als hij zijn zin niet krijgt. Hoe volwassen. Eman heeft besloten dat hij Aruba 100% duurzaam gaat maken en dat is cool + fatsoenlijk, dus mag Nederland niet klagen over de miljardenschuld van het kleine eilandje. En omdat Nederland probeert te voorkomen dat Aruba financieel omvalt, is Nederland dus Aruba aan het 'kidnappen, verkrachten en vernederen'. Aldus Mike Eman huilend vanaf zijn kamer terwijl hij een kussen met de afbeelding van Justin Bieber knuffelt. Wat zou Mike Eman doen als de hongerstaking niet werkt? In zijn polsen snijden? Thuiskomen met een fout vriendje? Zeggen dat hij bij een vriendinnetje slaapt, maar stiekem gaan stappen in de grote stad? Mike Eman is het bewijs dat we tienermeisjes geen landen moeten laten besturen. Wilt u iets grappigs zien? Op de recente editie [PDF] van het officiële tijdschrift van Aruba staat Ronald Plasterk op de cover, terwijl hij de biografie van premier Mike Eman leest en 'wij horen bij elkaar' zegt. Timing, mensen. Timing. Afijn, laten we Mike Eman zijn zin geven. Aruba onafhankelijk, waarbij we ons nooit meer met hun politiek of begroting zullen bemoeien. Of de geldkraan opendraaien als de nood aan de man is.

Reaguursels

Inloggen

Af laten zinken met huid en haar.

Rest In Privacy | 16-07-14 | 16:53

10) Main cable 4Core SM Heavy Duty 100m. on drum
Uiteraard zit het daar niet op een normale manier in elkaar. Dan kan niet, wanneer er in feite geen knopen zijn doorgehakt en Aruba in werkelijkheid niet in alle opzichten als onafhankelijke staat opereert. Ware dat zo, dan zou Aruba schijt hebben aan wat Nederland wil. Nee, Aruba wil onafhankelijk zijn, maar tegelijkertijd aan de mem van Nederland blijven hangen, dus is er weer zo'n onzalig compromis uit voortgekomen, waarbij de Gouverneur twee petten op heeft, waarvan er één toch echt wel een Nederlandse pet is. De Gouverneur is in de meest letterlijke zin de vertegenwoordiger van het Staatshoofd, een soort inval-WA, en hij opereert, of zou moeten opereren, in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden, niet eenzijdig in het belang van Aruba, en al helemaal niet onvoorwaardelijk in het belang van Arubaanse politici.
Due Eman vindt dat meneer de Gouverneur zich eigenlijk als stroman van het Kabinet zou moeten opstellen en klakkeloos alles zou moeten ondertekenen wat hem wordt voorgeschoteld. Nou, geen probleem, zou ik zeggen, gewoon definitief de banden met het Koninkrijk doorsnijden, en alle nog liggende afspraken van tafel vegen. Even goede vrienden.

Schoorsteenveger | 16-07-14 | 15:14

Weg waarmee Angelica en waarom? Het is zo makkelijk iets vanuit de onderbuik te roepen en mee te huilen met de wolven in het bos. Maar verklaar nu eens uw reactie.

schendstok | 16-07-14 | 14:58

Schoorsteenveger, u weet werkelijk niet waar u over praat. Er is totaal geen sprake van een gouverneur van Nederland op Aruba. Dat is een Arubaan, die plaatsvervanger van de koning is op het eiland. Leest u eens nader in en vind dat Nederland hierin onrechtmatig bezig is en zich mengt in een binnenlandse aangelegenheid op Aruba. U moet dit zien als dat Brussel zich mengt in een Nederlandse aangelegenheid. Ik durf te wedden dst in dst geval de mening van vele reaguurders hier 180 graden zou draaien.

schendstok | 16-07-14 | 14:55

Weg ermee!

Angelica | 16-07-14 | 13:58

Synecdoche | 16-07-14 | 11:21
"Aruba is zelfstandig." Die zelfstandigheid betekent niet als vanzelf dat men geen verantwoording meer hoeft af te leggen. De Gouverneur van Nederland wil de begroting niet ondertekenen, daar gaat het hier om. Maar de Gouverneur van Nederland is de Gouverneur van Nederland en doet als Gouverneur van Nederland wat in de ogen van Nederland zinvol is. Daar moet Aruba dus kennelijk aan wennen. Aruba vindt dat de Gouverneur van Nederland moet dansen naar het pijpen van Aruba en klakkeloos, als Gouverneur van Nederland iets moet ondertekenen dat niet door Nederland maar door Aruba in elkaar geknutseld is. Maar zo gaat dat niet tussen zelfstandige staten die afspraken met mekaar hebben gemaakt.

Schoorsteenveger | 16-07-14 | 13:08

Ik dank Montu en Synecdoche voor hun zeer welkome nuanceringen hier. Die redden het gezicht van dit reaguurdersplatform nog enigzins, dat zich kenmerkt door vanuit onderbuik opgekropen en niet gehinderd door enige inzicht in deze materie
gevormde meningen. Aruba is financieel onafhankelijk. Boort ander aderen van inkomsten dan alkeen toerisme aan. Creëert een brugfunctie tussen Europa en Z Amerika en is bezig met het ontwikkelen van een staat van duurzaamheid. Daarbij gaan de kosten voor de baten uit. En Aruba kent al een tijd lang economische groei. Ik ben het met mensen eens als ze zeggen dat een hongerstakende premier niet echt professioneel overkomt. Maar Nederland voert hier echter een zeer bedenkelijk beleid, dat ook nog eens op onrechtmatigheid gebaseerd is.

schendstok | 16-07-14 | 12:37

Nou, lekker laten doen, die gast.
Helemaal zelf bedacht.
Verder niet zeuren.

mallekater | 16-07-14 | 12:34

zou een gemiddelde arubaan zich ondertussen diep schamen voor dit soort bestuurders die hij zelf gekozen heeft.?
" En beste verkiesbare bestuurder, wat is uw verkiezingsprogramma? Hoe gaat u Aruba vooruit de toekomst in leiden?"
- " ik ga doen alsof er geen financiële waanzin bestaat op ons mooie eiland. en dan als het schip dreigt te zinken ga ik al een verwend 16-jarig meisje de peuter strategie toepassen en middels aanstellerij en zelfkastijding anderen de schuld geven spelen op het sentiment. als dat niet helpt sta ik op en vertin ik met de poet die nog wel over is"

maar helaas wordt dit antwoord nooit eerlijk toegegeven.

Woehahahaa | 16-07-14 | 12:09

"En omdat Nederland probeert te voorkomen dat Aruba financieel omvalt, is Nederland dus Aruba aan het 'kidnappen, verkrachten en vernederen'. Aldus Mike Eman huilend vanaf zijn kamer terwijl hij een kussen met de afbeelding van Justin Bieber knuffelt."

Dit is dus gewoon geniaal. +1 voor Quid.

Russells Teapot | 16-07-14 | 11:53

Wie is op het maffe idee gekomen van die Koninkrijksrelaties?
Ze willen niet betutteld worden? Prima. Wil ik ook niet. Maar dan ook eigen zaakjes opknappen. Uit dat koninkrijk.Zij hebben ons niet nodig. Wij hun nog minder.

Inextremis | 16-07-14 | 11:48

Dumpen de Antillen en Suriname.

hotmint | 16-07-14 | 11:37

Kan ergens betalen?

funkyd | 16-07-14 | 11:31

Kolonialistisch geredeneerd Quid. Aruba is zelfstandig en heeft met Nederland alleen het staatshoofd gemeen; zelfde situatie als Canada en Australië met Engeland. Nederland steekt geen geld in Aruba, heeft volgens het statuut geen bemoeienis met het bestuur. Rutte moet dus consequent zijn: of Aruba weer als kolonie inlijven en het bestuur overnemen, of zeggen OK, je gaat je gang maar, maar als het misgaat klop je maar bij het IMF aan. Staatsrechtelijk heeft Eman gelijk: Aruba's begroting is zijn verantwoordelijkheid, niet de onze. Hij pakt het alleen erg theatraal aan.
En kunnen sommige reageerders eerst even kijken hoe het ook al weer zat met de verhoudingen van de eilanden tot Nederland? Aruba is wat ons betreft gewoon buitenland, de rest niet.

Synecdoche | 16-07-14 | 11:21

... en afpersingen en dreigen met eigenmoord is zo jaaaren '70

Centauri3 | 16-07-14 | 11:14

Ahum, iemand die om een politieke daad wil stellen en daarom in de hongerstaking gaat. Ik zou zeggen, er moeten wel een paar kilo vanaf...

Thoth | 16-07-14 | 11:14

ik her-inner mij één kleinigheidje van me moeder: "dat ik alles kan krijgen in deesch wereldse en dat ik moet waken voor wat ik aanneem van deesch aardrijk." *Ethos&Apotheose der KrijgerT*

Centauri3 | 16-07-14 | 11:09

@necrosis | 16-07-14 | 09:57

Hersenen verbruiken ongeveer 25% van je energie en zullen alles gebruiken om zichzelf van energie te blijven voorzien. De eerste stap van verhongeren gebeurd in 6 uur. Na 6 uur is de de glucose in je lichaam bijna op en gaat het lichaam op zoek naar alternatieven. Het lichaam zal vet afbreken terwijl je hersenen de laatste restjes glucose verbruiken. De hersenen kunnen niet de energie uit vetten rechtstreeks gebruiken. Na 24-72 uur zullen de hersenen overstappen op ketonen geproduceerd uit vetten. Tevens zullen de hersenen hun energiebehoefte met 75% reduceren. Zelfs dan komen de hersenen nog een 30% energie tekort welke worden aangevuld met glucose omgezet uit proteïne. Je lichaam zal je spieren gebruiken als bron voor de proteïne. Uiteindelijk zal je lichaam zelfs je hart verteren om de hersenen van energie te voorzien.

Dat onze hersenen ketonen kunnen gebruiken als energiebron zorgt ervoor dat we veel langzamer verhongeren als andere dieren.

Aangezien Eman niet echt overkomt als het gespierde type betwijfel ik of hij het een maand volhoud.

TheLuggs | 16-07-14 | 11:05

Klein beetje relativering: (ik kan niet inschatten hoe corrupt etc hij is dus daar wil ik niet in meegaan).

Aruba had, net als nederland, twee opties toen de crisis uitbrak. Bezuinigen of investeren. Aruba heeft bewust de schuld op laten lopen en gekozen voor investeren. Nederland heeft destijds hiervoor een akkoord gegeven. Die aanpak werkt(e) prima, de economie van Aruba doet het goed. En nu gaan 'we' vanuit nederland moeilijk doen? Hier spelen andere belangen.

En dat ze op de eilanden de bemoeienis vanuit Nederland zat zijn kan ik me voorstellen met pareltjes als Gilbert Isabella (pvda) die Rijksvertegenwoordiger wordt.

Alu hoedje op: Iedereen die wat is daar en tegengas kan geven moet het veld ruimen. De pvda baantjesmachine mag niet in gevaar komen. Inmiddels heeft ook een capabele nederlandse bestuurder op Bonaire het veld moeten ruimen omdat men bang was dat hij Isabella te veel lastig zou vallen.

Montu | 16-07-14 | 11:03

Het kan volgens mij ook helemaal geen kwaad dat Mike Eman een paar boterhammetjes minder eet, of dat hij wat maaltijden overslaat...

www.google.nl/search?q=mike+eman&...

Die bolle kop verdwijnt niet vanzelf :)

Bvotje | 16-07-14 | 11:01

Kun je heeeeel lang moeilijk over gaan doen maar naar standaard Nederlands politiek gebruik, diep ingeslepen in de ons-kent-ons kliek: geef gewoon een klets belastinggeld en dan zijn de politici voorlopig weer van het gezeik af met die Arubanen. Niemand van 'onze' verantwoordelijken zit op dit broodje peop te wachten, Plasterk wel als láátste die heeft zn handjes al vol. Nee joh gewoon schokken, NL trekt de poeplap wel weer en langere termijn denken als een jaar of 2 doet de polletiek allang niet meer. Na mij de zondvloed is het motto van het gros.

Beaulefermier | 16-07-14 | 10:54

Verzuipen zal Aruba niet. Door verkoop van wat extra kilo's wit poeder zijn de financiën spoedig weer op orde.

natte krant | 16-07-14 | 10:53

Wah ... waaa ... waaaachT EVENTJES! scuzi .. maar edoch en verbazingopwekkend: in mijn biblio komen die handelingen van dit tienermaidle overeen met het gedrag van een BLACK MAIL posterinnetje. [ik kan het eauk wéér verkeerd hebben. note to self: verkeerde taal biblio waarschijnlijker]

Centauri3 | 16-07-14 | 10:49

Natuurlijk, het toneelstukje voor demense is bijna afgelopen.... straks staan de poppetjes te glimmen op het toneel om hun applaus in ontvangst te nemen.

Bah! Volksverlakkerij!

Mijnheer Harmsen | 16-07-14 | 10:46

Jammer dat hij blijkbaar net niet meer onvolwassen genoeg was om te dreigen zijn adem in te houden zolang hij z'n zin niet kreeg.

GingerTed | 16-07-14 | 10:42

Tsja, Mike Eman is nu eenmaal gewend aan een 'status aparte'zoals die werd ingevoerd in 1986 en zoals die die tot voor vier jaar geleden bestond, toen er - dankzij vader Henny, de eerste premier onder de aparte status- nog geen enkele betrouwbare manier was om inzicht te krijgen in de financiën van het eiland.
-
Sinds het invoeren van de aparte status heeft het eiland -in 28 jaar- welgeteld DRIE premiers gehad: pappie Emans, dat heerlijk betrouwbare sujet van een Nelson Oduber (die al sinds 2009 niet meewerkt aan een corruptieonderzoek), en zoontje Emans.
-
En réken maar dat de Emansjes (én de Odubers) er een puinhoop van hebben gebakken, de staatsfinanciën zijn een natte droom voor iedere forensische accountant!
-
Aruba is en blijft een maffia witwasmachine - en de politieke élite zal er alles aan doen om vooral geen inzicht te geven in wat er op het eilnad speelt, of ze nu Eman heten of niet.
-
Let op: nog heel even, en ze spelende 'racisme!'kaart bij het dwarszitten van het volgende boekenonderzoek...

bisbisbis | 16-07-14 | 10:42

Hoop tokkies hier weer die zich focussen op 's mans uiterlijk zonder zich te verdiepen in de werkelijke materie.
Aruba heeft dezelfde rechten als iedere andere Nederlandse gemeente maar door hun status aparte zijn ze niet gebonden aan de EU regelgeving en daar wringt nu net de schoen. De hele procedure rond het vastleggen van de status en de daarbij behorende verplichtingen en rechten zijn absoluut prutswerk geweest waardoor de het logisch is dat de Arubanen in casu Eman een poot menen te hebben om op te staan. Die poot had ze nooit mogen worden gegeven.

Igor Putkin | 16-07-14 | 10:38

@Schoorsteenveger | 16-07-14 | 10:24
Vanochtend vroeg hoorde ik iets op het nieuws over een rechter die VANDAAG een uitspraak gaat doen over het drama in Srebrenica.
Nederland was onderdeel van een VN-missie, terwijl de VN onschendbaarheid geniet.
Nederland geniet dus GEEN onschendbaarheid.
De Nederlandse blauwhelmen kregen niet de gevraagde luchtsteun van de Fransen toen we die nodig hadden, en werden op pad gestuurd met een waardeloos mandaat van onze toenmalige regering.
Behalve het feit dat dit 'ons' weer klauwen met geld gaat kosten, trappen ze 'onze' militairen postuum nog even vol in de cojones.
*kwaad in hoekje gaat zitten*

necrosis | 16-07-14 | 10:36

@dedeurs | 16-07-14 | 10:22
Destijds had de (linkse) burgemeester van Londen een goede band met Chavez van Venezuela.
En kon daardoor rekenen op goedkope olie.
Als 'wij' destijds slim waren geweest, hadden we de ABC eilanden gratis weggegeven, hadden onze parlementariërs mooie reisjes kunnen maken en had ik mijn benzinetank vol kunnen gooien voor 80 cent per liter.

necrosis | 16-07-14 | 10:28

Dat idee van Wilders om te Antillen op eBay aan te bieden voor €1 was nog redelijk ambitieus.

Gewoon AFSTOTEN die handel! Wat zakgeld meegeven en: fuck you & toedeledokie, los het zelf maar op! Wij komen wel eens met vakantie om te kijken hoe het gaat.

Xirdalan | 16-07-14 | 10:25

Ach, zo zit de wereld van vandaag in elkaar. De oude wereld is behept met een erfzonde, en de nieuwe wereld niet. De oude wereld heeft tot in alle eeuwigheid een schuld te vereffenen aan de nieuwe wereld. Ergo, die nieuwe wereld is lui en afhankelijk geworden, en wil niet anders dan aan een tiet zuigen.
Dat is de diepe waarheid die ook rondwaart in de geest van de Gario's van deze wereld, dit is de eigenlijke reden waarom die Gario's pogen om deze zwakte weg te projecteren op bijvoorbeeld Zwarte Piet. De beschuldiging van racisme is het wegredeneren van de eigen zwaktes.
"Ook al is het niet racistisch bedoeld, het wordt wel als kwetsend ervaren. Het bevestigen van stereotype beelden (dom, knecht, en donker) werkt door en mensen hebben er last van."
Inderdaad, het is bijzonder kwetsend als je met je neus op de feiten wordt gedrukt en je die feiten niet waar wilt hebben. Dan ga je draaien, zaken op zijn kop zetten en binnenste buiten draaien. En het is heel erg lastig als je voelt dat die o. zo gemakkelijk uitgesproken stereotypieën verdomme versterkt worden, juist door degenen met wie je de strijd zou willen voeren.

Schoorsteenveger | 16-07-14 | 10:24

@Ars Vivendi 16-07-14 10:03

Waar is "Red" als je hem nodig hebt? (helaas + 2004)

crocelodocus | 16-07-14 | 10:24

Plasterk langs zijn meterslange neus weg: 'Mike Eman? Nee, de naam zegt me niets. Waar moet ik die van kennen? Aruba? Dat zou ik graag eens willen bezoeken, maar het komt er niet van, altijd maar druk met de EU, hè? En met Nederland. Ik doe heel veel voor Nederland. Ook. Maar ik geloof niet dat Aruba in mijn overvolle agenda staat, nee.'

dedeurs | 16-07-14 | 10:22

@Cuyahoga | 16-07-14 | 10:12
Voor dit soort comments zouden de pluskudo's weer ingevoerd moeten worden.

necrosis | 16-07-14 | 10:20

@Ron_Paul | 16-07-14 | 10:12
Als de economie van zowel Aruba als China met 3% stijgt, tel ik zo'n 12 nullen verschil.
Enne.... Eman mag van mij best een maandje in hongerstaking, hij kan de kilo's wel missen....

necrosis | 16-07-14 | 10:18

'De enveloppen waarmee ze elkaar smeergeld toeschuiven mogen alleen nog maar van gerecycled papier.'

@Cuyahoga | 16-07-14 | 10:12
Cocaïnesmokkeltechnisch gezien zou ik dan zeggen: Kringspierpapier!

Ars Vivendi | 16-07-14 | 10:16

Oh noes, hij trekt de duurzaamheidskaart.
Aruba, duurzaam.
Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
De enveloppen waarmee ze elkaar smeergeld toeschuiven mogen alleen nog maar van gerecycled papier.
Cocaine mag alleen nog maar vervoerd worden in gerecycelde condooms.
Kogels van gerecycelde blikjes Fernandes en voor de vrouwenhandel gebruiken ze alleen nog hun schoonmoeders.

Cuyahoga | 16-07-14 | 10:12

lekker domme berichtgeving weer. De economie van Aruba groeit met 3 procent terwijl het begrotingstekort is gehalveerd. Laat ze lekker hun eigen ding doen, of moeten zij zichzelf net als Nederland kapot sparen?

Ron_Paul | 16-07-14 | 10:12

@NiceGuysFinishLast | 16-07-14 | 09:57
Je bedoelt dat Aruba Nederland voor alle diensten financieel vergoedt?
Vraag me af hoeveel procent van de toeristen inkomsten Aruba terugziet en hoeveel in de zakken van de Staat verdwijnt.

Horagha | 16-07-14 | 10:11

@thefonz | 16-07-14 | 10:07
Ik zeg: geef die eilanden aan Venezuela, in ruil voor een mooi olie-contract.
Wij blij en ..... wij blij.

necrosis | 16-07-14 | 10:11

Half tien, het vaste Quincys beschuldigen blanke westerse man want doekoe , topic is geopend.

Alfa 75 | 16-07-14 | 10:10

Gewoon zelfstandig maken. Niet meer naar omkijken. Klaar. Opgelost. Next!

henkojenko | 16-07-14 | 10:10

Wat een jank-eilanden zijn die ABC's toch. Stuur het leger er ajb op af en maak schoon schip of stoot ze compleet af. Geen tussenweg, kans verkeken!

milky bar | 16-07-14 | 10:09

@Ars Vivendi | 16-07-14 | 10:02
Dat kan beter: 1 minuut luisteren naar 'Stress related'.
En nee geen linkje, vindt mijn advocaat niet goed!

necrosis | 16-07-14 | 10:09

Haal Aruba uit het koninkrijk, maak ze souverein. Opgelost. Doei.

thefonz | 16-07-14 | 10:07

Plotseling moet ik denken aan Pepe, het zoontje van de Spaanse hoofdman in Asterix in Hispania...

Kapitein Sjaak Mus | 16-07-14 | 10:05

@crocelodocus | 16-07-14 | 09:57
Ik moet ineens aan Red Adair denken...

Ars Vivendi | 16-07-14 | 10:03

@necrosis | 16-07-14 | 09:57
30 dagen zonder voedsel
3 dagen zonder water
3 minuten zonder zuurstof

Ars Vivendi | 16-07-14 | 10:02

Deze gasten moeten zich maar wat minder bemoeien en vooral minder geld weg geven over de grenzen en beter voor Nederland zelf zorgen. Ik zou ook niet weten wat de bedoeling is van de foto op dat blad met "wij horen bij elkaar" is dat voor de arubanen, of voor het Nederlandse goedvolk en het gevoel van de multicul extra door de strot te duwen. Propaganda niets meer niets minder. Alleen pakt de timing nu even minder uit. Ho, zei ik "minder"?

Flightless bird | 16-07-14 | 10:02

Waar is Jan-Gays als je hem nodig hebt.
Als iemand weet hoe je geld uitzet en er flink op verdient, is hij het wel.....

necrosis | 16-07-14 | 10:01

Tja, op een gegeven moment moet je je kind gewoon los laten.

QBert | 16-07-14 | 10:00

Horagha | 16-07-14 | 09:51

Tel daarbij op dat Nederland Aruba voor deze diensten financieel vergoedt. Wat maakt dat dan van Aruba?

NiceGuysFinishLast | 16-07-14 | 09:57

Een mens kan zo'n 30 dagen zonder voedsel, voorlopig niets aan de hand.
Rustig doorlopen, mensen.

necrosis | 16-07-14 | 09:57

Het is de schuld van de anderen. Raar, maak dit hoor je in rechtszalen vaak (bijna altijd)zeggen door sommige bevolkingsgroepen.

Ik ben er eigenlijk wel klaar meer. In de olie-industrie zouden ze zeggen "affakkelen."

crocelodocus | 16-07-14 | 09:57

Alfonso Boekhoudt, de gevolmachtigde minister van Aruba in Nederland...
Als Alfonso nou terugkeert naar Aruba en een paar jaar goed Boekhoudt, zou het probleem dan opgelost zijn, denkt u?

Ars Vivendi | 16-07-14 | 09:56

Als je Nederland iets wil laten doen, dan moet je zielig zijn (doen). Dat heeft Mike Eman goed begrepen. En dus zal er zometeen wel een paar zakjes met centjes gedropt worden boven het eiland.

Rest In Privacy | 16-07-14 | 09:56

En ook Eman gaat zijn zin krijgen. Hij weet heel goed hoe NL te bespelen. Kruip in de slachtofferrol, maak een opmerking over discriminatie en / of racisme en de belastinggeldkraan gaat onmiddellijk open. Jan Modaal betaalt wel.

James Lastig | 16-07-14 | 09:55

Beetje raar dat GeenStijl niet voor Aruba is. Overheidsbemoeienis willen de roze dames toch tegengaan? Aangezien Aruba een Nederlandse gemeente is die gepiepeld wordt door de Staat?

Horagha | 16-07-14 | 09:54

Het lijkt me een uitgelezen kans voor Feynman om ons een mooi overzichtje te geven hoe de Antillen er voor staan en uitleg hoe het zover gekomen is.

Godsammekraken | 16-07-14 | 09:54

De slavernij is voorbij. Maak Aruba 100% zelfstandig en laat het de eigen verantwoordelijkheid dragen voor 100% duurzaamheid.
Want Sinterklaas is voorbij. Verboden door andere neg0rs.

Jan Passant mk2 | 16-07-14 | 09:53

Het is de schuld van Zwarte Piet
#bornhere

Nacho_Vidal | 16-07-14 | 09:53

Briljant.
"Aruba is kidnapped, raped and humiliated by the Netherlands which is now only showing its merchant’s face"
ArubaDaily

Horagha | 16-07-14 | 09:51

Ik zeg: doen! Die onafhankelijkheid dan hè. Die zelfmoord hoeft van mij niet.

Ars Vivendi | 16-07-14 | 09:50

Eman de reverse bounty: een luie neger gevangen in het lichaam van een blanke bobo.

Godsammekraken | 16-07-14 | 09:49

De tragiek van de Antillen mooi samengevat: wij doen iets en hunnie zijn verantwoordelijk.

Godsammekraken | 16-07-14 | 09:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl