Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eerste dode Israel door raket uit Gazastrook

Best wel bizar ANP Alarm. "Eerste dode Israël door raket uit Gazastrook". De stand is nu dus ongeveer 192-1, in het perpetuum conflict PAL-ISR. Daarom op veler verzoek. Zucht, oké & vooruit dan maar. Nog 1 keer Hoe & Wat Midden-Oosten. UITLEGvideo. Israel voor Dummies. Omdat internetters het geheugen van een zoetwatergarnaal hebben, de diepgang van een skimboard, en de aandachtsspanne van een 40-jarige pasgescheiden vrouw in een sportschool. Filmpje hierboven legt even klip & klaar uit hoe het nou werkelijk zit met die Joodsmensen daar in die heibelhoek aan de oostelijke Middellandse Zee. In 5 minuten spijker, kop, raak, zoals ook al eens piekfijn in 2012 uitgelegd door ene meneer H. Stiglitz in de comments op GeenStijl. Er is geen Palestina. Zoals er ook geen Atlantis, Utopia, Walhalla & Hiernamaals is. Er is louter woestijn waar die Joden wel wat mee gedaan hebben, en die Arabieren niet. Verder wat Leon de Winter zegt, in zijn derde spreekbeurt over zijn cavia. Ze kunnen niet bestaan met het besef dat ze overvleugeld zijn door Joden. boemgazaklein.jpgBonusOpdracht. Deze AFP-foto is van vandaag. Hamas knalde ondanks eenzijdig bestand van ISR tientallen raketten af (HighRes). Zoek en vind de afvuurlocatie op de Kaart van Gaza. Tip: het is naast een moskee. Succes!

Reaguursels

Inloggen

Met of zonder joden?

cdriel | 16-07-14 | 23:35

T geeft tijdelijk ff rommel. Maar is t geen idee die strook meteen helemaal in zee te schuiven?

dikkemin | 16-07-14 | 23:25

@Said Fred
Dit is zo ongeveer het punt dat ik wilde maken Said (klinkt overigens best Palestijns). Youtube en Geenstijl-draadjes als bron.

Linkse kerk / bontkraagje. Daar ben ik werkelijk nog nooit van beschuldigd. Eerder het tegenovergestelde. Ik beschouw het overigens wel als een belediging, dus als dat jouw doel was: geslaagd.

For the record: Ik denk dat beide volkeren zeer onbeschaafd zijn, en dan druk ik me voorzichtig uit. Het punt dat ik maak, is dat je niet één van twee een zwaar militair en strategisch voordeel moet geven, want dan wordt het middeleeuws en dat zien we nu gebeuren.

Wat mij verbaast, is dat er behoorlijk veel mensen staan te schuimbekken met een voorkeur, en als er dan een Godwinnetje langs komt, staan ze op de achterste poten.

"Palestijntjes" is wat mij betreft ook een zeer laatdunkende benaming.

cdriel | 16-07-14 | 23:05

Said_fred.21:56

Wat ik een lastig puntje vind in logica is dat men regelmatig aangeeft dat Hamas vrouwen en kinderen huizen die gebombardeerd gaan worden in jaagt opdat ze lekker de doden-statistieken opdrijven. Dat zou betekenen dat er meer vrouwen en kinderen gedood worden dan de boosaards die ze de huizen indrijven.

Gelijktijdig zijn er mensen die aangeven (en in sommige gevallen ook daadwerkelijk bewezen) dat er niet zoveel kinderen & vrouwen zijn doodgegaan als in de media wordt gesuggereerd. Zie bv de teksten en links van "bij gelegenheid" die aangeven dat er procentueel juist veel minder vrouwen en kinderen zijn gedood dan men zou verwachten. Hetgeen overigens de Israëlische stelling dat ze specifiek Hamas-leden targeten (tot zekere hoogte) ondersteunt. Maar hetgeen ook betekent dat ook de Palestijnen (tot op zekere hoogte) hun best doen hun kinderen en vrouwen te beschermen, en hetgeen ook betekent dat Hamas dus ook slechts incidenteel die kinderen de dood in sleurt.

Overigens is elke keer dat dat (mensen tegen hun wil als levend schild gebruiken) gebeurt, zelfs als het "incidenteel" gebeurt walgelijk, ziek en verwerpelijk. De kerels die dat doen mogen levenslang in het gevang. Trouwens, het zijn geen kerels die dat doen, maar laffe laffe honden.

harstef | 16-07-14 | 22:49

@ cdriel | 16-07-14 | 20:51
" Iedereen moet zijn stellingen onderbouwen, maar onderbouw jij eens waar jij de informatie over het gebruik van menselijke schilden door de Hamas vandaan hebt."
Als je een beetje de draadjes had gevolgd had je verscheidene malen youtube filmpjes en verklaringen voor bij zien komen.

Dat is als je werkelijk interesse hebt om het daadwerkelijk te volgen en niet enkel ziende blind en horende doof een beetje dom wilt trollen en dito leuteren.
Zeg maar de typische Linkse Kerk sneuneus/ bontkraagje.
Het enige wat je plempt is geleuter in de ruimte over zielige "Palestijntjes" en een onbeschaafd Israël.

said_fred | 16-07-14 | 21:56

@Maria.1
"Als ik 12-jarige moslim jongetjes hier in Nederland hoor hoe ze over Joden denken, dan krijg ik inderdaad de pest aan dit soort gastjes. Zo gaan we hier niet met elkaar om!
Maria.1 | 16-07-14 | 02:02 "

Jij predikt hier anders een behoorlijke hardliner voor Israel. Onvoorwaardelijk lijkt bijna. Iedereen moet zijn stellingen onderbouwen, maar onderbouw jij eens waar jij de informatie over het gebruik van menselijke schilden door de Hamas vandaan hebt.

Uitermate griezelig, maar leerzaam. Hoewel we natuurlijk in de geschiedenisboeken wel hebben geleerd hoe mensen meedogenloos zijn te maken en dat proef ik hier.

Nogmaals. In de Gazastrook wonen mensen. Veel mensen, en ook nog eens dicht op elkaar. Ik geloof bijna 2 miljoen mensen op 2x Texel.
Die mensen zijn niet allemaal Hamas extremisten die raketten (die ook nog eens nauwelijks een bedreiging vormen) afschieten.

Hoe kun je als je enige beschaving in je donder hebt, het goedkeuren dat daar een militair apparaat tegen wordt ingezet, en 200 burgers afslacht. Het wordt vergoelijkt als collateral damage.
Het is intimidatie, repressie.

Die volkeren haten elkaar. En daar hebben ze ook vast redenen voor en als ik de historici van de klamme grond hier zie reageren met selectieve stukjes informatie, maar wel een sterke mening, begrijp je ook meteen waarom dit conflict zo makkelijk is te beinvloeden door de media.

Ik begin er inmiddels echt aan te twijfelen of er nog mensen zijn die zich nog afvragen waar informatie vandaan komt, en hoe het geinterpreteerd dient te worden.

Dit probleem moet aangepakt worden, en dat gaan de partijen zelf niet oplossen.

cdriel | 16-07-14 | 20:51

Als je de oorlog verliest, verlies je gebied. Vraag de Duitsers of (met een iets langer geheugen) de Fransen. Palestijnen verloren (inclusief hun Arabische moslim broeders) wel een keer of drie de oorlog. Jammer dan, deal with it. Ga niet janken als een wijf.

Tux1337 | 16-07-14 | 17:29

bij gelegenheid | 16-07-14 | 14:14

Het is daarom handig meerdere bronnen aan te wenden. Je ziet als je cease fire intyped in google inderdaad het verschil in headlines.

Vwb "welke partij heeft er baat bij om de publieke opnie naar z'n hand te zetten?"

ELKE partij heeft er baat bij om de publieke opinie naar zijn hand te zetten. Daarom moet je niet blind geloven wat Reuters zegt, noch BBC, Fox, NOS, Joop-opinianten, GS-opinianten etc etc.

Wat ik zelf een interessant gegeven vond was de verslaggeving tijdens "the troubles". Een bom ontploft door de IRA werd (terecht) in het nieuws gebracht als een "Een bom van de IRA is ontploft.. x doden". Een bom ontploft door een van de protestantse clubjes (UVF, UDA) steevast in het nieuws als "Een bom ontploft.. x doden" (geen naam). Ik denk dat ruim 90% van de Nederlanders zich niet realiseert dat er -naast de katholieke- terroristen ook protestantse terroristen waren. Ik denk dat er nog minder zijn die zich realiseren dat deze protestantse terroristen MEER burgerslachtoffers hebben gemaakt dan de IRA&co.
Niets nieuws onder de zon.

Objectieve, onafhankelijke journalistiek lijkt amper te bestaan. Het is daarom dubbel zo treurig dat ook op de diverse fora reaguurders kennelijk graag streven naar een uniforme mening ("ga maar naar Joop").

harstef | 16-07-14 | 16:23

Wat betreft een vast stokpaardje van de islamofiele Linksche Kerk als fellow travelers van de islamfundies ook wat betreft een "Palestina" dat in geen enkel geschiedenisboekje voorkomt en zal komen dringt zich de vergelijking met een ander stokpaardje op. En wel "global warming" of de "global Cooling"/"the new ice age" uit de jaren ´70 of "Climate Change". En wel één met de opdringerigheid van een geile straathond die maar blijft rijden op je onderbeen hoe vaak je het kudtbeest ook wegschopt.
De totale waanzin regeert.

En aangezien men graag schermt met wiki en het graag heeft over feiten, kan men het eens in alle simpelheid aanschouwen. nl.wikipedia.org/wiki/Door_Isra%C3%ABl...
Moet u eerst eens de eerste zin lezen en vervolgens eens de lijst eronder.
Welke constatering dringt zich op als men dit lijstje eens leest met de inleidende zin in het achterhoofd ?
And you get the picture waar men mee bezig is.

Men kan tevens ook het woord "negationisme" eens opzoeken in een woordenboek nl.wikipedia.org/wiki/Negationisme .

said_fred | 16-07-14 | 16:11

Maria.1 | 16-07-14 | 12:54
www.naharnet.com/stories/en/139091-plu...

Alleen die linkse knakkers van de GS-redactie hoor je daar niet over ;-)

"He [Plumbly] considered the launching of rockets from South Lebanon a “clear violation” of U.N. Security Council resolution 1701, revealing that investigations are ongoing."

harstef | 16-07-14 | 15:28

harstef | 16-07-14 | 12:51
Over de kwalijke rol : twitter.com/SchlosserSteven/status/48...
Vwb de gemanipuleerde foto's: welke partij heeft er baat bij om de publieke opnie naar z'n hand te zetten? De staat Israël verdedigt met hand en tand áll haar burgers. Terreurorganisatie hamas kan evenwel niet zonder martelaren; men gaat daar over lijken, kinderlijken zeg maar.

bij gelegenheid | 16-07-14 | 14:14

Maria.1 | 16-07-14 | 09:13
Ja, maar er hebben ook altijd anderen gewoond. Sterker nog, de joden zijn van oorsprong Irakese gelukszoekers die met geweld het land van anderen hebben ingepikt. Althans, als je de bijbel mag geloven.

De Joden hebben er +/- 1500 jaar gewoond en zijn in meerdere perioden het land uitgevlucht (of verkocht als slaaf). Vooral door de Babeloniers, de grieken (europa), de romeinen (europa). Voor de geboorte van Christus woonde er al meer Joden buiten Israel/Palestijnse gebieden dan er binnen.

In 1517 woonde er slechts nog maar 5000 joden in het gebied. Dankzij het ordelijk gezag van Sultan Suleiman (Ottomaanse rijk/moslim) kwam immigratie van joden op gang zodat er rond 1570 +/- 10.000 waren (volgens mij iets van 5% vd tot bevolking).
Hoewel de omstandigheden daarna verslechterde groeide de joodse bevolking langzaam maar gestaag tot 85.000 in 1914. In 1922 was 11% van de bevolking joods, in 1945, 23 jaar later woonden er 553.600 en was 31% van de bevolking joods. De afgelopen 100 jaar is de joodse bevolking ver 70-voudigd. Ergo, een nogal snelle groei, vooral veroorzaakt door immigratie van mensen wier voorouders 2000 jaar geleden het land -al dan niet onder dwang- verlieten. Heb je als volk meer recht op een land dan de mensen die er de afgelopen 2000 jaar leefden?

In dit geval wel, omdat "we", de wereld, bij machte van de VN vonden dat de overlevers van de -in Europa- afgeslachte joden een veilig land mochten hebben, want de geschiedenis leerde dat het niet mogelijk was om veilig in Europa en Rusland te wonen. Dat mislukte jammerlijk 2000 jaar lang.
Israël heeft recht op het zijn van een land, met een voornamelijk joodse bevolking omdat de VN dat besloten heeft. Niet omdat het in de bijbel staat.

harstef | 16-07-14 | 13:53

@harstef | 16-07-14 | 12:51. Maar over de oorlogsdaad van Libanon dat ook op Israël schiet, hoor je dan weer niks van de VN.

Maria.1 | 16-07-14 | 12:54

bij gelegenheid | 16-07-14 | 11:06

Volgens mij is bij jouw voorbeeld de foto niet gemanipuleerd, maar de tekst die er bij gezet is.
Dit laat (net als tijdje terug art GS) zien dat twitter-berichten met foto's niet de meest betrouwbare bron zijn.

Je suggereert overigens een "kwalijke rol" van de VN, BCC en Reuters. Wat is die kwalijke rol? Foto's nemen die door derden onterecht in andere conflicten worden gebruikt als propaganda? Of doel je op bloed-weg-washing door Hamas? Wat nuttig is voor de objectiviteit is ook duidelijke, ondersteunde uitspraken en geen suggererende kreten.

De bron van het door jou genoemde CAMERA is overigens Al Jazeera, waarvan veel mensen weer zullen suggereren dat die niet onpartijdig zijn (want van SA).

Ik heb even "killed" ingevuld in de zoekmachine van UNISPAL, het eerst rapport dat tevoorschijn komt is weliswaar van 2007, maar heeft vergelijkbare staatjes (en %-verhoudingen).
Zie bv: unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/BE07C80CD...

Om een greep te doen uit bovenstaande (verouderde) rapport zou ik zeggen dat deze zinnen (toen iig nog) behoorlijk neutraal waren:
"During 2006, Israeli Security Forces fired some 14,000 artillery shells into the Gaza Strip which were responsible for killing 59 persons, almost all of them civilians. 14 In November 2006, the Government of Israel placed a moratorium on the use of artillery fire, contributing to a significant reduction of civilian deaths in 2007."
Of wat te denken van dit:
"Since 2005, there has been a marked increase in the number of Palestinian deaths resulting from internal violence. In 2005, only 4% of the total Palestinian deaths for that year were the result of internal conflict. In 2006, the figures rose to 17% and in 2007, deaths from internal violence accounted for 65% of the total Palestinian death toll."

VN Ban Ki Moon 10-7-14:
unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/61101D1E0...
"Over the past several days, the Palestinian factions Hamas and Islamic Jihad have fired a barrage of more than 550 rockets and mortars from Gaza into Israel, and the Israel Defense Forces (IDF) have launched more than 500 air strikes on Gaza, primarily targeting Hamas/Islamic Jihad facilities and private residences of their members."
"The situation leading up to the eruption of the past few days was already precarious, following the atrocious kidnapping and murder of four young people — three Israeli Yeshiva students and one Palestinian teenager"
" I have consistently condemned indiscriminate rocket fire from Gaza into Israel. At the same time, the excessive use of force and endangering of civilian lives are also intolerable. It is unacceptable for citizens on both sides to permanently live in fear of the next aerial attack.

All parties, including Palestinian armed groups, must respect international humanitarian law. Israel has legitimate security concerns, but I am also concerned at the many Palestinian deaths and injuries as a result of Israeli operations."

harstef | 16-07-14 | 12:51

Wanneer de Duitsers iets vruchtbaars met Oost-Groningen gaan doen, mogen ze het dan ook hebben?

Mr. Oranda | 16-07-14 | 11:14

polt | 15-07-14 | 20:18

Het kan ook betekenen dat aan beide zijden veroordelingen vallen.

Dat een ene partij slecht is, wil niet zeggen dat DUS de andere partij goed is.

Kennelijk wordt dat hier nogal eens gedacht.
Iets wat hier ook vaker te bespeuren valt is dat als je kritisch bent t.o.v. Israel, je automatisch pro-Hamas zou zijn. Dat is natuurlijk absolute onzin.

harstef | 16-07-14 | 11:07

De afgelopen dagen verschijnen er aan de lopende band foto's van onschuldige palestijnse kinderen die slachtoffer zijn van de aanvallen die Israël uitvoert. In een significant aantal gevallen blijken deze beelden gemanipuleerd te zijn. Deze bijvoorbeeld twitter.com/Jessystand/status/4893295... En zo zijn er tientallen. Welke kwalijke rol de VN, bbc,cnn, reuters enzovoorts hier in hebben, wordt duidelijk via 'hooray for pallywood' www.barenakedislam.com/2014/07/16/hoor...
Voor objectiviteit in dezen is er CAMERA www.algemeiner.com/2014/07/15/watchdog...

bij gelegenheid | 16-07-14 | 11:06

Hoi, hoi, hoi! Eindelijk een Israëlisch slachtoffer! Bij Gretta en dat ISIS-raadslid in Den Haag gaat nu de Palestijnse vlag uit.

MAD1950 | 16-07-14 | 10:47

deze finkelstein gelooft niet in de holocaust en is een jood,hoe kun jij nu een jood geloven
pejoar | 15-07-14 | 20:03

Heb je een quote?

Van wat ik lees is hij vooral tegen de "uitbuiting" van de holocaust. Zeg maar op dezelfde manier als men hier vindt dat het feit dat je voorouders slaaf zijn geweest jou, nu, heden ten dage, geen recht geeft op schadevergoeding, recht op roepen dat je gediscrimineerd wordt, of een reden is om niet kritisch te mogen zijn op je handelen.

Het lijkt me sterk dat, met ouders eerst in Warschau-ghetto en vervolgens in vernietigingskamp, hij zou ontkennen dat er een holocaust heeft plaatsgevonden. Hij wil vooral dat schadevergoedingen alleen aan (directe) slachtoffers worden uitgekeerd en is tegen de "zieligheidsindustrie" er omheen.

harstef | 16-07-14 | 10:26

Reaguurders die elkmaar moeten blijven aanmoedigen blijft toch een trieste manier van discussie voeren. Plus blijkt dat niemand er het fijne vanaf weet. Open your mind

Kenpachi3763 | 16-07-14 | 09:21

@meerlol | 16-07-14 | 08:33. Er hebben altijd Joden gewoond. Wat bazel je nou?!

Maria.1 | 16-07-14 | 09:13

-weggejorist-

Niak | 16-07-14 | 09:04

-weggejorist-

Niak | 16-07-14 | 09:02

wapenindustrie is erg blij met de nieuwste ontwikkelingen in het m.o.

meneer Q | 16-07-14 | 08:58

-weggejorist-

Niak | 16-07-14 | 08:56

Bah, wat een schandalige eenzijdige joodse propaganda. We vergeten zomaar even te vermelden dat de Joden er zomaar neer gezet zijn en de Palestijnen moesten moven. No questions asked. Alsof Israël het lieverdje op deze aardkloot is.

meerlol | 16-07-14 | 08:33

@Gentle
Topidee, alomvattend met uitzondering van twee belangrijke punten, het eerste is al genoemd, namelijk het feit dat het niet draait om de vraag of er palestijnen mogen wonen, maar dat de Joden er niet mogen wonen. Het tweede punt is Jerezulam, de heilige stad. Helaas verhuis je die niet zomaar mee en zul je geen enkele palestijn meekrijgen de sahara in :(

jumboot | 16-07-14 | 07:34

@mocroGS | 16-07-14 | 02:57
Die palestijnse raketten werden ook met gejuich aangekondigd. Als Haniye of Mashaal een toespraak houden die doordrenkt is van oorlog en vernietiging van de joden staan ook vrouwen en kinderen te gillen van opwinding. En dan staan ze ook te gillen als er raketten terugkomen. Ja je wou toch oorlog tegen joden al is Gaza niet bezet? En ik heb de jongens zien dansen op 9/11 en de taarten bij AH waren niet aan te slepen. Dus ga nou niet Israëlische burgers die al jaren raketten moeten incasseren verwijten dat ze het wel goed vinden als er eens wat terug wordt geschoten.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:52

Bah overal waar er moslims zijn is er shit. Waarom gaan ze niet gwn allemaal op een eiland wonen ver van ons vandaan en daar oorlogje spelen met elkaar. Dat kunnen ze namelijk ook goed elkaar afmaken. #LetsDoThisIslamistan

FreeTheWorld | 16-07-14 | 03:47

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:33
Ik baseer me nergens anders op dan wat ik in meer dan veertig jaar levenservaring als volwassene heb opgepikt.

WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:44

Ik hoor net dat er op Hato ook een schietpartij was. 2 doden.
zooitje gewonden.

miko | 16-07-14 | 03:34

WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:20
Je en? Welke profetie is er niet uitgekomen? Het is in elk geval geloofwaardiger als die Protocollen van Zion ideetjes waar jij je op baseert. Lach me rustig uit, time will tell.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:33

WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:20
Je en? Welke profetie is er niet uitgekomen? Het is in elk geval geloofwaardiger als die Protollen van Zion ideetjes waar jij je op baseert. Lach me rustig uit, time will tell.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:33

@tattooboer | 16-07-14 | 03:12
Tja MocroGS zit nu eenmaal in de islamistische flow met aangeleerde Israël-haat. Eigenlijk Jodenhaat maar dat zal hij ontkennen onder verwijzing naar het rijke joodse leven in Marokko. Maar eerlijkgezegd heb ik daar minder moeite mee dan de zogenaamde "anti-zionistische" jodenhaat van met name de Nederlandse "intelligentsia" die onze universiteiten, politiek en media bevuilen met hun doorzichtige dubbele agenda. Van Mocro weet ik tenminste waarom hij zo denkt.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:27

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:04
Ik begrijp niet wat je ermee wilt zeggen. Mijn punt is: De palestijnse staat voor de arabieren bestaat al. Het heet Jordanië.

Stormageddon | 16-07-14 | 03:23

-weggejorist-

WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:20

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:13
Goed, nu weten we tenminste dat je sprookjesverhalen, wat ik trouwens al vermoedde, op het Oude Testament gebaseerd zijn.

WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:19

@mocroGS | 16-07-14 | 02:30
Oeps, wat zegt dat over Israël, wat zelfs in het begin van hun bestaan al meerdere legers hebben weerstaan. En zelfs nu waagt niet een arabisch land een oorlog tegen Israël. Misschien hebben zij wel een sterkere God... Dat God de joden uitverkoren had was niet omdat ze zo aardig en meegaand waren. Jacob vocht zelfs met God en kreeg zo de naam Israël. In de Bijbel worden alle mogelijke zonden beschreven, allen begaan door Joden. Als je de bijbelboeken Koningen en Kronieken leest zie je dat God heel wat te stellen heeft gehad met dat eigenwijze volk, ondanks profeet na profeet. De Bijbel werd eeuwen eerder geschreven dan de koran en de belofte aan het Joodse volk is nooit herroepen. Hoe kun je anders verklaren dat een land in minder dan 70 jaar van woestijn naar de top 30 van wereld-economieën staat? Marokko is nr. 86 sorry maar doet het beter dan Algerije en Tunesië, (boks) maar Suriname doet het beter. Ga maar eens kijken in Israël en je bent Casablanca meteen vergeten.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 03:13

Laten we dat eens van dichtbij bekijken, de armoede in aza:
www.think-israel.org/gross.gazasnapsho...
Mooi mogelijk gemaakt door jou belastinggeld en donaties van de saudiesche terroristen.

tattooboer | 16-07-14 | 03:12

@mocroGS | 16-07-14 | 02:57


@WirMachenMusik | 16-07-14 | 03:04
Daar is niks raars aan. Ook bij executies in de US mag je aanwezig zijn zittend en als je glimlacht zal niemand je kwalijk nemen dat je geniet van de wraak op je moordenaars, potentiële moordenaars.

tattooboer | 16-07-14 | 03:07

Het is trouwens hier vandaan, de moskeet en de grijzetrapgebouw zijn nieuw maar de ontginde grond kan je al wel uitmaken. oi60.tinypic.com/29m2buv.jpg

tattooboer | 16-07-14 | 03:04

@7,62x39 | 16-07-14 | 00:02
Ik weet niet wat jij hier gelezen hebt maar ik heb hier niemand zien juichen voor palestijnse slachtoffers. Voor dat ene slachtoffer van israëlische zijde wordt wel gejuicht. Toen Saddam zijn raketten op Israël afvuurde stonden de palestijnen ook op hun dak te juichen, terwijl die net zo goed op een palestijns dorp hadden kunnen neerkomen. Maar ze eisten wel gasmaskers van de Israëlische regering...
PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:46

_

Sommige juichen bij leed en andere maken er een feest van inclusief klapstoelen met uitzicht op Gaza.
www.joop.nl...
mocroGS | 16-07-14 | 02:56

mocroGS | 16-07-14 | 02:57

@mocroGS | 16-07-14 | 02:13. Als dat zo is, waarom heeft hij dan nu wel 104 Palestijnse gevangenen vrijgelaten omwille van de vrede? Dit tegen de wil van veel Israëliërs in, omdat dit de moordenaars waren van hun dierbaren. Nou?
Maria.1 | 16-07-14 | 02:15

-

Dat heb ik al eerder gepost. Dat deed hij onder druk van de VS, de grootste financiële donor van Israel, met tegenzin. Niet omdat hij vrede wil. Tenslotte heeft hij het vredesinitiatief opgeblazen door vlak na vrijlating een huizenbouw aan te kondigen (nederzettigen).

-

-

Sommige juichen bij leed en andere maken er een feest van inclusief klapstoelen met uitzicht op Gaza.
www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/27...

mocroGS | 16-07-14 | 02:56

-weggejorist-

Pietertje1908 | 16-07-14 | 02:56

Mooie HD foto, dat dan weer wel. Maar de satellietbeelden van Gazastad zijn oud EN gemanipuleert. Wat je zou moeten kunnen zien is er niet of vervangen door een (Israelische?) invulling. Een goed orientatiepunt op de foto zijn de twee gigantische schoorstenen van één of ander complex (ontziltingsinstallatie?) Bekijk je de satellietbeelden dan zijn het ingetekende schaduwen. Van de schoorstenen is niks te zien.

Graaf van Egmont | 16-07-14 | 02:53

@mocroGS | 16-07-14 | 02:30
Nee. Dit Israël zal er zijn tot het einde van de tijd. Van de mensheid. Er zijn simpele zaken anders dan toen. Ik gaf dat al aan maar jij bent bokkig. Eigenwijs.

tattooboer | 16-07-14 | 02:50

@7,62x39 | 16-07-14 | 00:02
Ik weet niet wat jij hier gelezen hebt maar ik heb hier niemand zien juichen voor palestijnse slachtoffers. Voor dat ene slachtoffer van israëlische zijde wordt wel gejuicht. Toen Saddam zijn raketten op Israël afvuurde stonden de palestijnen ook op hun dak te juichen, terwijl die net zo goed op een palestijns dorp hadden kunnen neerkomen. Maar ze eisten wel gasmaskers van de Israëlische regering...

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:46

Het zijn toch maar een soort veredelde lawinepijlen die de hakbars afschieten.

Spielmacher | 16-07-14 | 02:44

Overigens kan ik de bonusopdracht ook niet vinden. Ik kom tot de conclusie dat we hier een hedendaagse foto ziteen te vergelijken met satelietbeelden van enige jaren terug. De gebouwen in de omgeving waar de raketten worden afgeschoten staan er in ieder geval niet op.

Graaf van Egmont | 16-07-14 | 02:35

Nu krijg je dus hele hordes allah-oe-barrende psychotische haatbaarden die doen alsof ze ook een raket naar de maan hebben gestuurd.

Spielmacher | 16-07-14 | 02:32

@Maria.1 | 16-07-14 | 02:16
Welterusten naamgenoot! Ik ga ook niet meer reageren op WirMachenMusik, die valt vanzelf in slaap bij zijn Protocollen...

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:31

@mocroGS | 16-07-14 | 02:09
Onzin. Het byzantijnse leger zou aan de grenzen van Israël geheel weggevaagd worden. Geheel.
tattooboer | 16-07-14 | 02:17

_

Je moet in het in die tijd plaatsen, slimpie. We hebben het over de sterkste imperiums in die tijd, die uiteindelijk verslagen zijn door een zwakkere tegenstander.
Wel eens van Alexander de Grote gehoord. Aan alles komt een eind, ook aan jouw vaststaand geloof dat Israël altijd zal bestaan..

mocroGS | 16-07-14 | 02:30

@mocroGS | 16-07-14 | 02:13. Als dat zo is, waarom heeft hij dan nu wel 104 Palestijnse gevangenen vrijgelaten omwille van de vrede? Dit tegen de wil van veel Israëliërs in, omdat dit de moordenaars waren van hun dierbaren. Nou?
Maria.1 | 16-07-14 | 02:15

-

Dat heb ik al eerder gepost. Dat deed hij onder druk van de VS, de grootste financiële donor van Israel, en dus met frisse tegenzin. Niet omdat hij vrede wil. Uiteindelijk heeft hij het vredesinitiatief opgeblazen door vlak na vrijlating een huizenbouw aan te kondigen in de(nederzettingen).

-

sraël kondigt als antwoord op de min of meer door de VS (Kerry) afgedwongen vrijlating aan 1.500 nieuwe huizen te zullen bouwen in gebieden waar de Palestijnen aanspraak op maken. De aankondiging komt het land internationaal op heftige kritiek te staan. Het zou het vredesproces ondermijnen. De Palestijnse Autoriteit maakt bekend dat het plan funest is voor het vredesproces. Ook in Israël zelf klinkt kritiek. De minister van Handel, Naftali Bennett, verklaart dat het beter zou zijn als Israël geen moordenaars meer vrijlaat en geen huizen meer bouwt in toekomstig Palestijns gebied.

mocroGS | 16-07-14 | 02:25

Laat ik even zeggen dat ik niet onder de indruk ben van youtube filmpjes waarin uitgerekend mensen met een joodse naam de problemen tussen de Palestijnen en Israel gaan lopen duiden. Ik heb toch meer aan uitleg door mensen uit onverdachte hoek. Ik weet namelijk niet door wie deze mensen betaald worden, maar ik vrees het ergste. Uitgerkend Israel staat bekend om zijn uitgekookte agitprop en censuur van de media. Waarbij ik beslist niet wil stellen dat ze het per definitie verkeerd zien. Maar toch....

Graaf van Egmont | 16-07-14 | 02:18

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:11
"Het kalifaat kent geen wereldse grenzen, het zionisme wel."
---
Het zionisme manifesteert zich net zo goed als een supranationale beweging. Maar geraffineerder en rascistisch selectiever dan het radicale Soennitische imperialisme. Alleen heb jij dat nog niet in de gaten.

WirMachenMusik | 16-07-14 | 02:18

@mocroGS | 16-07-14 | 02:09
Onzin. Het byzantijnse leger zou aan de grenzen van Israël geheel weggevaagd worden. Geheel.

tattooboer | 16-07-14 | 02:17

Ik zie je antwoord morgen wel. Trusten allen.

Maria.1 | 16-07-14 | 02:16

@mocroGS | 16-07-14 | 02:13. Als dat zo is, waarom heeft hij dan nu wel 104 Palestijnse gevangenen vrijgelaten omwille van de vrede? Dit tegen de wil van veel Israëliërs in, omdat dit de moordenaars waren van hun dierbaren. Nou?

Maria.1 | 16-07-14 | 02:15

En bij de laatste besprekingen heeft hij dus weer gelijk gehad.
Zie je nou wel dat ik je bronnen wèl lees ;)
Maria.1 | 16-07-14 | 02:07

_

Nee hoor, is slechts de kant van Netanyahu die uiteraard alles ontkent.
Echter Clinton en Perez bevestigen dat Netanyahu moedwillig het vredesintiatief opblies....

mocroGS | 16-07-14 | 02:13

@PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:11. Volgens mij zegt hij dat ook; ze moeten hand in eigen boezem steken.
Ik ga naar bed; welterusten!

Maria.1 | 16-07-14 | 02:12

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 01:57
De semi-seculiere Baath beweging is met Saddam en Assad ter ziele gegaan. Daarvoor in de plaats heb je nu b.v ISIS of IS die het kalifaat nastreven. Het kalifaat kent geen wereldse grenzen, het zionisme wel. Als Israël zou willen hadden ze militair gezien alle omringende landen al kunnen veroveren. Dat mensen in Europa een hekel aan islamieten krijgen is puur door het gedrag van die islamieten zelf. Juist door die agressieve islamieten voelt Europa zich gedwongen een anti-Israël standpunt in te nemen. Maar dat weet je volgens mij dondersgoed, je loopt weer eens te trollen!

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:11

mocroGS | 16-07-14 | 01:54
Israël is een land. Geen rijk dus flateer jezelf nou maar niet. Owja, en geen van die rijken van je had de verdediging die Israël tot zijn beschikking heeft.
tattooboer | 16-07-14 | 01:56

_

Toch maar meer verdiepen in de geschiedenis.
Battle of Yarmouk, check de troepenmacht van byzantisch leger: gyazo.com/d646707c71b207003c3d51069bf0...

mocroGS | 16-07-14 | 02:09

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 02:07. Gelukkig, dan zijn we het toch nog ergens over eens.

Maria.1 | 16-07-14 | 02:09

@mocroGS | 16-07-14 | 02:03. Netanyahu legt in jouw eigen bron ook uit waarom:
“Abu Mazen did not agree to anything,” an official in the Prime Minister’s office told the Times of Israel, referring to Mr. Abbas by his familiar name. “All he wanted was to receive and give nothing in return.”
En bij de laatste besprekingen heeft hij dus weer gelijk gehad.
Zie je nou wel dat ik je bronnen wèl lees ;)

Maria.1 | 16-07-14 | 02:07

Maria.1 | 16-07-14 | 02:02
Je kunt je echter ook de vraag stellen wie verantwoordelijk is voor die ontspoorde islamitische jeugd.
Naar mijn mening zou dat probleem opgelost kunnen worden door streng te straffen inplaats van ze nog te stimuleren met verkapte beloningen.
Ik ben overigens van mening dat hier ook de islamitische gemeenschap, voor hun eigen bestwil, eens de hand in eigen boezem mag steken.

WirMachenMusik | 16-07-14 | 02:07

@mocroGS | 16-07-14 | 02:05
Jij bent erg in de war. Wil je nou vrede en ben je boos omdat dat er nog niet is, of vind je dat israël kapot moet?

tattooboer | 16-07-14 | 02:06

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:01

-

Welterusten;; en beschaafd discussie voeren kan altijd met mij, ondanks dat we het niet met elkaar eens zijn..

mocroGS | 16-07-14 | 02:05

@ mocroGS | 16-07-14 | 01:56
Misschien, ook niet echt volgens mij.
Maar ik vind het helemaal niet nodig om objectief te zijn bij dit soort kwesties. Genuanceerd, prima, en het is ook belangrijk om altijd kritisch te blijven kijken naar het 'kamp' waar jouw sympathie ligt (bij mij is dat Israël, bij jou de Palestijnen), maar waarom je objectief zou moeten zijn ontgaat me eigenlijk.

Lewis | 16-07-14 | 02:04

@mocroGS | 16-07-14 | 01:50. Ja, ik heb het wel gelezen. Netanyahu zal wel gek zijn in te stemmen met akkoorden waardoor Israël nog kwetsbaarder is. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Hij beschermt zijn mensen in plaats van ze als menselijk schild te gebruiken.
Als het aan Israël gelegen had was er al lang vrede geweest daar. Maar de Palestijnen willen niet (althans een deel).
Maria.1 | 16-07-14 | 01:53

_

Onzin, er was bijna vrede. Zelfs Israeli President Shimon Peres, legt de schuld bij Netanyahu.

bron: www.theglobeandmail.com/news/world/isr...

mocroGS | 16-07-14 | 02:03

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 01:57. Als ik 12-jarige moslim jongetjes hier in Nederland hoor hoe ze over Joden denken, dan krijg ik inderdaad de pest aan dit soort gastjes. Zo gaan we hier niet met elkaar om!

Maria.1 | 16-07-14 | 02:02

@mocroGS | 16-07-14 | 01:47
Finkelstein is wel joods maar volgt exact de agenda van de anti-Israél lobby. Die volg ik ook maar ben het er niet mee eens. Ik probeer wel eens een discussie op Youtube maar wordt dan belaagd door scheldende mocro's. Daarom waardeer ik je omdat je toch probeert met argumenten te komen. Welterusten lieve huismocro!

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 02:01

@PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:55. :)

Maria.1 | 16-07-14 | 01:57

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:36
Ik maak me overigens net zoveel zorgen over de verspreiding van de radicale imperialistische vleugel van de soennitische Islam in Nederland en West-Europa als het imperialistische zionisme.
Daarnaast zie ik echter ook dat de Islam, en zelfs de meer seculiere afsplitsingen als de Baath-beweging, in hun thuislanden met leugens en bedrog onderdrukt worden.
Ik sluit zelfs niet uit dat de toenemende islamisering/multiculturalisering van West-Europa en het zionisme oorzakelijk samenhangen. Zeker weten doe ik het vanzelfsprekend niet, maar dat de toenemende hekel aan islamieten in West-Europa de zionisten in de kaart speelt valt niet te betwijfelen.

WirMachenMusik | 16-07-14 | 01:57

@mocroGS | 16-07-14 | 01:54
Israël is een land. Geen rijk dus flateer jezelf nou maar niet. Owja, en geen van die rijken van je had de verdediging die Israël tot zijn beschikking heeft.

tattooboer | 16-07-14 | 01:56

@ mocroGS | 16-07-14 | 01:46
Ik vind het wel geinig dat je hier zo actief bent, een tegengeluid is nooit weg, maar objectief ben je zeker niet, nee.
Lewis | 16-07-14 | 01:51

_

Wie wel hier. Feynman?

mocroGS | 16-07-14 | 01:56

@mocroGS | 16-07-14 | 01:50. Maar geef nu je eigen antwoorden eens op mijn vragen. Je eigen samenvatting zeg maar.

Maria.1 | 16-07-14 | 01:55

@Maria.1 | 16-07-14 | 01:33
Ach deze discussie is eigenlijk zinloos. Wij wensen niemand dood en zien elkaar op de Dam. Ik heb een poezentas bij me. En MocroGS haalt koffie voor ons bij de Coffee Company.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:55

@mocroGS | 16-07-14 | 01:50
Jij wilt dus graag wel vrde en twee staten? Sorrie mijong, hamas en aza willen dat niet. ga je daar maar beklagen.

tattooboer | 16-07-14 | 01:55

Ik kijk in de toekomst. Israël is er voor altijd. Zeker gemaakt door sterke verdediging, gezonde mensen en nucleaire bommen als het nodig is.
tattooboer | 16-07-14 | 01:48

_

Beste tatooboer, een kleine geschiedenisles van mij aan jou.
_

Alle grote imperiums zijn ten onder gegaan.
Het Babylonse rijk. Het Perzische rijk, Het Romeinse rijk...
en.wikipedia.org/wiki/Khalid_ibn_al-Wa...

mocroGS | 16-07-14 | 01:54

@mocroGS | 16-07-14 | 01:50. Ja, ik heb het wel gelezen. Netanyahu zal wel gek zijn in te stemmen met akkoorden waardoor Israël nog kwetsbaarder is. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Hij beschermt zijn mensen in plaats van ze als menselijk schild te gebruiken.
Als het aan Israël gelegen had was er al lang vrede geweest daar. Maar de Palestijnen willen niet (althans een deel).

Maria.1 | 16-07-14 | 01:53

@ mocroGS | 16-07-14 | 01:46
Ik vind het wel geinig dat je hier zo actief bent, een tegengeluid is nooit weg, maar objectief ben je zeker niet, nee.

Lewis | 16-07-14 | 01:51

@mocroGS | 16-07-14 | 01:42. Ik zie overigens niet wat er mis is met de doelstelling van deze stichting. Heb je het artikel wel gelezen of heb je alleen het doel nagetrokken? Daarom kom ik weinig met bronnen; het heeft weinig zin; jullie lezen ze toch niet.

Maria.1 | 16-07-14 | 01:49

@mocroGS | 16-07-14 | 01:44
Ik kijk in de toekomst. Israël is er voor altijd. Zeker gemaakt door sterke verdediging, gezonde mensen en nucleaire bommen als het nodig is.

tattooboer | 16-07-14 | 01:48

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:25

Ik ben niet objectief, daarom lees ik graag niet-islamitische/arabische bronnen zoals Norman Finkelstein. Zou jij ook eens moeten doen.

mocroGS | 16-07-14 | 01:47

@mocroGS | 16-07-14 | 01:44
Jij ook.

tattooboer | 16-07-14 | 01:47

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:25

Ik ben niet objectief, daarom lees ik graag niet-islamitische bronnen zoals Norman Finkelstein. Zou jij ook eens moeten doen.

mocroGS | 16-07-14 | 01:46

@mocroGS | 16-07-14 | 01:44. Dat gaan we allemaal ;)

Maria.1 | 16-07-14 | 01:45

@mocroGS | 16-07-14 | 01:42. O, het past weer niet in je straatje. Nee die bron van jou (Van Agt) was pas een geloofwaardige objectieve bron....
Maar vertel dan eens wat Abbas wel voor concessies heeft gedaan? En hoe het met de moordenaars van de Joodse jongens staat?

Maria.1 | 16-07-14 | 01:45

Er zal geen arabische, islamitische meerderheid komen op dat grondgebied. tegen elke prijs zal dat worden gestopt, en dan kan de publieke opinie gestolen worden en maken alle verweg discussies op internet geen zandkorrel verschil in de feiten. Wat ik zeg, wat jij zegt, wat een elk hier zegt is alleen maar leuk voor tijdsverdrijf maar Israël is er voor altijd. Wen er aan.
tattooboer | 16-07-14 | 01:35

-

Geen feiten, ik kan namelijk niet in de toekomst kijken, maar je schijnbaar wel.
Er is slechts 1 feit, dat jij dood gaat.

mocroGS | 16-07-14 | 01:44

@mocroGS | 16-07-14 | 01:23. Hier heb je een bron:
missingpeace.eu...
Maria.1 | 16-07-14 | 01:33

_

Soms ben je echt grappig....
_

Lol een bron met als doelstelling:

Doelstelling
De stichting heeft ten doel het verstrekken van informatie over het Midden-Oosten en de positie van de staat Israël hierin, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

mocroGS | 16-07-14 | 01:42

Ja, hoe zit het eigenlijk met de moordenaars van de drie Joodse jongens? Is er al enige moeite gedaan om ze op te sporen?

Maria.1 | 16-07-14 | 01:41

Naar mijn idee heeft Israel zo langzamerhand al een aantal malen laten zien dat ze vrede willen, en daar ook handreikingen toe hebben gedaan. Als deze handreikingen waren geaccepteerd, aangezien deze zeer redelijk waren, zonder tegenvoorwaarden, was het hele conflict opgelost. Maar onze moslim-vrienden blijven elke handreiking maar afwijzen om een reden..... hun enig doel is hetzelfde als die van Hitler, het uitroeien van alle joden.

RightOfMind | 16-07-14 | 01:37

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 00:57
U bent lekker bezig. Een aanval op een synagoge op deze manier goed lullen? Alsof die paar joden in Parijs die duizenden moslim-demonstranten op stang hebben gejaagd en ze moesten "schuilen" bij de synagoge. Yeah right! www.youtube.com/watch?v=gT-aNRI9gtg

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:36

@mocroGS | 16-07-14 | 01:23
Ik zal het duidelijker maken. Er bestaan geen palestijnen! Er bestaan alleen gevluchte vijanden die nog steeds niet bevrijd zijn door Jordanië. Je hebt de bronnen voor deze uitspraken al heel vaak om de oren gehad. Maar of jou dat iets kan schelen? nee. want je hebt werk, je moet de islam latenw innen als moslim. Heb je even pech want buiten dit blogje om gaat het heel erg slecht voor de islam en is daar het einde nog niet van in zicht. Één ding is wel te beloven. Israël is er voor altijd en altijd. Er zal geen arabische, islamitische meerderheid komen op dat grondgebied. tegen elke prijs zal dat worden gestopt, en dan kan de publieke opinie gestolen worden en maken alle verweg discussies op internet geen zandkorrel verschil in de feiten. Wat ik zeg, wat jij zegt, wat een elk hier zegt is alleen maar leuk voor tijdsverdrijf maar Israël is er voor altijd. Wen er aan.

tattooboer | 16-07-14 | 01:35

@7,62x39 | 16-07-14 | 00:02

Ik juich niet om doden, of tenminste dat zou ik niet moeten doen. Maar als er drie onschuldigen vermoord worden, alleen om een reactie uit te lokken, en vervolgens huilie huilie doen als die reactie er komt, dan mogen de verantwoordelijken best bloeden. Het lullige is alleen dat ze zo laf zijn om zich te verschuilen achter onschuldigen, en daar vervolgens ook weer huilie huilie doen als deze omkomen als gevolg van collateral damage.

RightOfMind | 16-07-14 | 01:31

@mocroGS | 16-07-14 | 01:15
Maar als je islamitisch bent sta je toch net zo min als ik neutraal in het M-O conflict? Lees ook nog even mijn laatste tegel over Khadaffi c.s. Ik kan me nog herinneren dat de mocro's in mijn buurt Saddam etc. retestoer vonden. Of was dat alleen maar omdat hij oorlog voerde met USA en oorlogsretoriek had tegen Israël? Als Khaled Mashaal vredesonderhandelingen met Israël begint heeft hij toch ook voor de meeste islamieten afgedaan?

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:25

@Feynman | 16-07-14 | 01:16. Omdat de West Bank niet van de Palestijnen is!
Maria.1 | 16-07-14 | 01:18

-

Dit is haar niveau. Posten zonder bronvermelding en reageren uit emotie.

mocroGS | 16-07-14 | 01:23

@mocroGS | 16-07-14 | 01:03. Nogmaals de vraag: wie hebben de laatste vredesbesprekingen afgebroken, terwijl Israël tot 2x toe Palestijnse moordenaars had vrijgelaten?! (wat ik al voorspeld had overigens)
Maria.1 | 16-07-14 | 01:10

_

Palestijnen vrij laten om daarna een huizenbouw aan te kondigen.
Bij jou mis je altijd de context:

Israël kondigt als antwoord op de min of meer door de VS (Kerry) afgedwongen vrijlating aan 1.500 nieuwe huizen te zullen bouwen in gebieden waar de Palestijnen aanspraak op maken. De aankondiging komt het land internationaal op heftige kritiek te staan. Het zou het vredesproces ondermijnen. De Palestijnse Autoriteit maakt bekend dat het plan funest is voor het vredesproces. Ook in Israël zelf klinkt kritiek. De minister van Handel, Naftali Bennett, verklaart dat het beter zou zijn als Israël geen moordenaars meer vrijlaat en geen huizen meer bouwt in toekomstig Palestijns gebied.

mocroGS | 16-07-14 | 01:21

@Feynman | 16-07-14 | 01:16. Omdat de West Bank niet van de Palestijnen is!

Maria.1 | 16-07-14 | 01:18

@mocroGS | 16-07-14 | 00:26
De nakba refereert in eerste instantie aan de vlucht van de arabische bevolking van Palestina tijdens de Israëlisch-Arabische oorlog. Later heeft men hiervan gemaakt dat de Joden systematisch arabische dorpen hebben verdreven of uitgemoord. Er hebben zeker oorlogsmisdaden plaatsgevonden van beide kanten maar er is nergens bewijs voor een Joods plan om arabieren uit te moorden, zoals ISIS dat nu met de shia's doet. Maar goed zoals ik al zei: wij putten uit verschillende bronnen. Ik ben het totaal niet met je eens en jij niet met mij maar ben al hartstikke blij om eens met een Mocro in discussie te gaan die niet meteen begint met kk en gas. Welterusten!

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 01:18

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 01:14. Ik zal hier maar niet neerzetten welk woord er in me opkomt anders krijg ik een ban....

Maria.1 | 16-07-14 | 01:17

Maria.1 | 16-07-14 | 00:59
Dat heb je feitelijk onjuist. Zie de Oslo akkoorden waarmee ze is opgericht. en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Nati... Zie de reactie van mocroGS | 16-07-14 | 01:03 zie www.worldpublicopinion.org/pipa/articl... en zo verder. Je haakt niet in op de gespreksstof van de ander, je kan alleen jezelf herhalen met een quote die je niet weegt in het geheel.

Tegen al die proza heb je tot nu tot zonder bron alleen maar het handvest van Hamas kunnen inbrengen. In Duitse en Russische verkiezingsprogramma`s hebben ergere dingen gestaan, daar heeft Nederland inmiddels vrede mee.

Hamas is niet gelijk aan de Palestijnse Autoriteit. Hamas heeft immers alleen de leiding in Gaza, niet in de West Bank.

Feynman | 16-07-14 | 01:16

Maar je hebt me nog geen antwoord gegeven op de vraag of je zelf islamitisch bent. In geval van ja wens ik je een fijne Ramadan. In geval van nee geloof ik je niet. ;)
PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:59

_

Ik ben moslim, dat weet zo wat iedereen hier.
Dank je voor je positieve toewens. Kunnen sommige reaguurders wat van leren.

mocroGS | 16-07-14 | 01:15

Maria.1 | 16-07-14 | 01:03
Zo ver gezocht zijn die hakenkruisen nu ook weer niet getuige dit gedicht van de beroemde Oostenrijkse-Joodse dichter Erich Fried (met daarna de Engelse vertaling):

Ein Jude an die zionistischen Kämpfer
Was wollt ihr eigentlich?
Wollt ihr wirklich die übertreffen
die euch niedergetreten haben
vor einem Menschenalter
in euer eigenes Blut
und in euren eigenen Kot?
Wollt ihr die alten Foltern
jetzt an die anderen weitergeben
mit allen blutigen
dreckigen Einzelheiten
mit allem brutalen Genuss
der Folterknechte
wie unsere Väter sie damals
erlitten haben?
Wollt jetzt wirklich ihr
die neue Gestapo sein
die neue Wehrmacht
die neue SA und S.S.
und aus den Palästinensern
die neuen Juden machen?
Aber dann will auch ich
weil ich damals vor fünfzig Jahren
selbst als ein Judenkind
gepeinigt wurde
von euren Peinigern
ein neuer Jude sein
mit diesen neuen Juden
zu denen ihr die Palästinenser macht
Und ich will sie zurückführen helfen
als freie Menschen
in ihr eigenes Land Palästina
aus dem ihr sie vertrieben habt.

Loose translation by Michael R. Burch
Hear, O Israel!
by Erich Fried

When we were the oppressed,
I was one with you,
but how can we remain one
now that you have become the oppressor?

Your desire
was to become powerful, like the nations
who murdered you;
now you have, indeed, become like them.

You have outlived those
who abused you;
so why does their cruelty
possess you now?

You also commanded your victims:
"Remove your shoes!"
Like the scapegoat,
you drove them into the wilderness,
into the great mosque of death
with its burning sands.
But they would not confess the sin
you longed to impute to them:
the imprint of their naked feet
in the desert sand
will outlast the silhouettes
of your bombs and tanks.

So hear, O Israel …
hear the whimpers of your victims
echoing your ancient sufferings …

WirMachenMusik | 16-07-14 | 01:14

@mocroGS | 16-07-14 | 01:03. Nogmaals de vraag: wie hebben de laatste vredesbesprekingen afgebroken, terwijl Israël tot 2x toe Palestijnse moordenaars had vrijgelaten?! (wat ik al voorspeld had overigens)

Maria.1 | 16-07-14 | 01:10

@Ahasveros | 16-07-14 | 00:54

Niet naar mij gericht, maar ik kan je wel antwoorden.
-

Palestijnse leiders gingen akkoord met de Camp David
deal uit 2000, echter Netanyahu heeft nieuwe vredesinitiatief opgeblazen, aldus Bill Clinton in dit artikel.
thecable.foreignpolicy.com/posts/2011/...

_

De erkenning die de Palestijnen bereid waren te doen:
Alle voorwaarden aan Israëlische zijde werd mee ingestemd, aldus Clinton:
gyazo.com/cb967df47b2cfeff1e9b104e86b0...

_

Hoe zo een staat eruit moet zien kan je hier lezen:

en.wikipedia.org/wiki/2000_Camp_David_...

mocroGS | 16-07-14 | 01:03

Even een momentje van reflectie. Er is nu weer Jood dood door Hamas. Dat betekent dat er minstens 50 extra doden gaan vallen in Gaza, dat is het normale represaille nummer. Statistisch gezien gaat het hier om 14 Hamas strijders en een colletaral van 36 burgers, warvan 17 kinderen. Alleen omdat die ratten van Hamas zich achter en onder burgerdoelen verschuilen.
Het is vreselijk te weten en hartverscheurend te weten dat die kinderen morgen hun ogen niet meer open doen.
Daarom stem ik in met het plan van Gentle Giant: Volksverhuizing NU !
De lange mars van de palestijnen richting bezet West- Sahara. De berbers krijgen nieuwe buren !

Gary Gunstone | 16-07-14 | 01:03

@WirMachenMusik | 16-07-14 | 00:57. Tuurlijk joh! En dat er in Den Haag van die lui liepen met hakenkruizen daar konden ze natuurlijk ook niks aan doen. Vast afgepakt die bordjes en gauw bij hun de hakenkruizen erop geklad. En dat er foto's uit Syrie circuleren en daarvan gezegd wordt dat het Palestijnse slachtoffers zijn, daar kan ook niemand wat aan doen.

Maria.1 | 16-07-14 | 01:03

@mocroGS | 16-07-14 | 00:21
Nee want Gaza is al sinds 2005 vrij en niet "bezet" Hamas kreeg ruim de helft van de stemmen en ze hebben met de Fatah-aanhangers hard afgerekend. Dat was nog tot daar aan toe, tot ze begonnen raketten af te schieten. De rest is history. Wat ik altijd fascinerend vind aan islamieten is dat ze altijd de dan sterkste partij kiezen die een anti-Israël agenda heeft. Ooit waren PLO (PA) Saddam, Khadaffi en zelfs Assad populair omdat ze het tegen Israël opnamen. Assad, Hezbollah en Iran zelfs vanuit de sjiitische persuasie. Wijlen de bijna seculiere Nasser gooide de Moslimbroeders in de cel maar was mateloos geliefd omdat hij oorlog voerde tegen Israël. Nu is het Hamas en ISIS wat populair is en de sjia's zijn de vijand, inclusief Hezbollah, waar men zelfs in Amsterdam vlaggen voor droeg. (toen ze in oorlog met Israël waren)
Maar je hebt me nog geen antwoord gegeven op de vraag of je zelf islamitisch bent. In geval van ja wens ik je een fijne Ramadan. In geval van nee geloof ik je niet. ;)

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:59

@Feynman | 16-07-14 | 00:17. Huh? Uit het bestaan van een Palestijnse authoriteit blijkt de wil om een tweestaten land te maken?! Weet je wat die Palestijnse authoriteit wil?! En daar maken ze geen geheim van: Israël van de kaart vegen.

Maria.1 | 16-07-14 | 00:59

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:51
Over die zogenaamde aanval op de Parijse Synagoge is ook nogal om het zacht uit te drukken eenzijdig bericht.
Andere berichten zijn dat de pro-Palestijnse demonstranten gewelddadig werden aangevallen een groep van de als fascistisch bekend staande LDJ (Ligue Defense Juive) die zich daarna gingen verschuilen in de bewuste synagoge.
Hier een filmpje dat door Youtube al wat moelijker zichtbaar is gemaakt dan enkele dagen geleden en waarschijnlijk binnenkort helemaal zal verdwijnen:
www.youtube.com/watch?v=XrhTWGvPkJ8&a...
En hier nog een van de minder ernstige activiteiten van het de LDJ. De andere die ik heb opgeslagen zoals de molestatie van bezoekers van signeersessie van Alain Soral zijn inmiddels geblokkeerd door Youtube.
www.youtube.com/watch?v=F8o9LEviQNE&a...

WirMachenMusik | 16-07-14 | 00:57

bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:31
In dit land staan we toch ook massaal Dokkum, Dokkum te scanderen om de eliminatie van Bonifatius te vieren in 672.
Humm, nee, wij kijken vooruit en vooruitkijken is mogen quran opzeggende gehersenspoelden niet.
Want de haat is van gisteren en niet van morgen.
En haat is essentieel voor de identiteit van de Mo verslaafden.
Wat is een moslim zonder haat, dat is een afvallige en zo is de circel weer rond.

Jan Dribbel | 16-07-14 | 00:56

bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:31
Hoeveel? Ligt aan de kwaliteit van de handreiking. Die zijn van beide zijden nog bedroevend slecht, wat te verwachten is als partijen nog aan het schieten zijn.

De NPO had een mooie documentaire over het vredesproces in Kosovo, misschien leuk om te kijken hoe het proces werkt, zonder verblindt te worden door een onderwerp wat je emotioneel raakt. 2Doc: The Agrement, helaas nu achter een betaalmuur.

Je vergeet boycot, gezichtsverlies, dode familieleden, verloren vastgoed en dergelijke weer in je debet rijtje. Maar goed, wie is hier nog aan het tellen?

Ik ben zo vrij geweest om je laatste reacties eens terug te lezen, maar heb je weleens 1 kritische opmerking richting Israël kunnen publiceren? Of 1 begrijpende in de andere richting? Sta jij zelf wel buiten het conflict?

Voor de nachtploeg: www.worldpublicopinion.org/pipa/articl... In 2002 was een gekwalificeerde meerderheid van het schoftentuigh gewoon voor vrede. Maar goed, de Universiteit van Maryland is natuurlijk weer een bevlekte bron.

Feynman | 16-07-14 | 00:55

@Mocro2897 | 16-07-14 | 00:09
U lijkt me een redelijk persoon, goed opgeleid, welbespraakt en met kennis van zaken.
Onderstaande doodsimpele vragen heb ik meerdere malen op diverse fora gesteld: Nooit kreeg ik een antwoord.
Wellicht heeft u antwoorden...
-
In hoeverre zijn de Palestijnen bereid IL te erkennen?
HOE moet die Palestijnse staat eruit gaan zien? En wel op gebied van visie, economisch/buitenlands/financieel/defensiebeleid?
Hebben Joden toegang tot die Palestijnse staat? Of wordt het volledig Judenrein?
-
Ben razend benieuwd!

Ahasveros | 16-07-14 | 00:54

disney star | 16-07-14 | 00:28

Iemand moet tegenwicht bieden aan de pro-Israëlische sentiment op GS>
Zelfs Joseph Goebbels zou zich schamen als hij de propagandavideo van Pritt Stift zou zien.
Oh sorry Godwin. Het is al laat...

mocroGS | 16-07-14 | 00:45

Denk dat Israël, nu toch echt wel gaat vegen.
Ze kunnen niet anders.
Geloof maakt meer kapot dan je lief is.

klote land | 16-07-14 | 00:42

www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/20...
De maskers gaan steeds meer en meer af. marokjes laten zien hoe ze echt denken. pallestijnen laten hun ware aard zien en waar dit uiteindelijk op uit komt is ongewenst maar bijna onvermijdelijk.

tattooboer | 16-07-14 | 00:40

Daarnaast is een afwijzing uit het verleden, geen enkele garantie voor de toekomst.
Feynman | 16-07-14 | 00:17
Gedegenereerd schoftentuigh dat om het hardst 'khaybar, khaybar' schreeuwt; well, met dit publiek heeft de staat Israël te maken. Hoeveel handreikingen zijn er nodig om deze mensen op andere gedachten te brengen? Me dunkt dat nurture &ophitsing debet is aan de attitude van deze qur'an reciterende dwazen.

bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:31

@mocroGS
Ik vind het bewonderenswaardig dat je ondanks alle tegenstand toch steeds de discussie opzoekt. Ongeacht of ik het met je eens ben, vind ik dat je goed stand houdt en niet alleen bij dit onderwerp.

Verder durf ik geen stelling in te nemen wie er nu begonnen is, wie er gelijk heeft, wie geen vrede wil etc. Geen enkele moeder zou haar kind moeten verliezen. Het lijkt of de wereld vergeet wat een mensenleven waard is.

In Zuid-Afrika is met succes de apartheid afgeschaft, iets wat onmogelijk leek is gelukt: de haat tegen elkaar is omgezet in een samenwerken aan een goede toekomst. Nog eerder in de geschiedenis is de slavernij afgeschaft. Ook toen is men er uiteindelijk in geslaagd naast elkaar te leven en zijn er voorbeelden als Oprah Winfrey en Barack Obama het levende bewijs dat gekleurde mensen the American dream kunnen verwezenlijken.

In plaats van naar alle verschillen te zoeken en het zwart-wit denken over welke kant goed is en welke slecht, moet het in mijn ogen mogelijk zijn om een democratie te verwezenlijken waar beide groepen samen kunnen leven in vrede. Niet iedereen zal daar over juichen, maar met de juiste leiders moet dit geweld op kunnen houden.

disney star | 16-07-14 | 00:28

bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:15
Dat ik lees wat je schrijft, betekend niet automatisch dat ik het er mee eens zal zijn. Je hebt me wel degelijk bereikt, dat blijkt al uit het simpele feit dat ik op je reageer.

Feynman | 16-07-14 | 00:26

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:23

Etnische zuivering daar is men het wel over eens.

mocroGS | 16-07-14 | 00:26

@7,62x39 | 16-07-14 | 00:09
De geschiedenis van het ontstaan van de joodse staat is zeer gekleurd van beide kanten. Maar er is op geen enkel moment sprake geweest van massale genocide van arabische inwoners. En daar blijf ik bij.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:23

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:15

Hamas is nooit een gesprekspartner geweest in de vredesonderhandelingen, dus weer haal je feiten en jouw mening door elkaar.
gyazo.com/cbce038a9bb3b14a459aeb3e3c7d...

mocroGS | 16-07-14 | 00:21

@tattooboer | 16-07-14 | 00:08
Niet letterlijk afmaken, met letters afmaken natuurlijk.

SyntaxError | 16-07-14 | 00:18

Maria.1 | 16-07-14 | 00:12
Alleen al uit het bestaan van de Palestijnse Autoriteit blijkt al de wil tot een twee staten oplossing. Praktisch gezien zijn ze de tweede staat.

Daarnaast is een afwijzing uit het verleden, geen enkele garantie voor de toekomst.

Feynman | 16-07-14 | 00:17

@bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:15. Dat heb ik een paar dagen geleden al geprobeerd. Het is hopeloos! Sorry!

Maria.1 | 16-07-14 | 00:16

@Tattooboer
Ik vraag me af of jij hier alleen maar de hele dag zit om onrust te stoken en of dat dat ook het baantje is waar je miljoenen mee verdiend?
Serieus .. ik geloof helemaal niets van dat verhaal, met je 9 cursusen/opleidingen Maar dat terzijde.
Maar als het waar is ..
Ik ben benieuwd of je een tipje van de sluier kan oplichten ..

SyntaxError | 16-07-14 | 00:16

@Mocro2897 | 16-07-14 | 00:09. Jokkebrok! Waarom heeft Israël bij de laatste vredesbespreking Palestijnse misdadigers vrijgelaten tot 2x toe en wat hebben de Palestijnen bijgedragen voor de vrede? Hm?

Maria.1 | 16-07-14 | 00:16

Maria.1 | 16-07-14 | 00:12
Wellicht dat u een poging kunt doen om @Feynman te 'bereiken'? Mij lukt het niet.

bij gelegenheid | 16-07-14 | 00:15

@mocroGS | 16-07-14 | 00:08
Feiten zijn wat de PA/Hamas in hun grondbeginselen hebben staan: GEEN erkenning van Israël. Dan kunnen ze zich wel lopen aanstellen aan zo'n onderhandelingstafel en Clinton trapt daar in maar ik niet. Clinton is trouwens erg close met de Moslim Broederschap en die hebben vrede in het M-O ook niet in hun agenda staan.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:15

@Ahasveros | 16-07-14 | 00:10. Weer foto's uit Syrie!

Maria.1 | 16-07-14 | 00:13

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:09
De religie van mocroGS of die van mij is onbelangrijk. Het gaat om feiten. Je kunt uit vooringenomenheid heel graag willen dat feiten niet meegewogen worden, maar je kunt ze niet creëren omdat je moslim bent.

7,62x39 | 16-07-14 | 00:13

@mocroGS | 15-07-14 | 23:36. Je snapt er zelf geen bal van. Als de Palestijnen akkoord waren gegaan met de tweestaten oplossing, net zoals Israël akkoord ging, dan hadden ze hun eigen staat al lang gehad! Diegenen die er geen bal van snappen zijn jij en Feynman!

Maria.1 | 16-07-14 | 00:12

Die gasten blazen echt alles op, als ze de kans geboden wordt.

rocco tevredi | 16-07-14 | 00:10

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:07
Hij noemt getallen en gebeurtenissen. Die zijn onafhankelijk van mening of godbetert godsdienst. Het is gebeurd of het is niet gebeurd. De dingen die mocroGS noemt zijn gebeurd en relevant.

7,62x39 | 16-07-14 | 00:09

@mocroGS | 16-07-14 | 00:08
Bill Clinton was een hoerige man die geen knip voor de neus waard was. Punt.

tattooboer | 16-07-14 | 00:09

Dus jij gelooft dat israel vrede wil? Waarom bouwen ze dan nederzettingen op de Westoever? Er worden geen raketten afgevuurd vanuit dat gebied en Abbas is een redelijke man. Israel heeft haar eigen plan, of de Palestijnen nu vreedzaam protesteren of raketten afvuren, Israel wil de hele taart.

Mocro2897 | 16-07-14 | 00:09

@mocroGS | 16-07-14 | 00:02
Maar jij bent toch ook religieus gekleurd of ben jij de enige seculiere mocro?

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:09

@SyntaxError | 16-07-14 | 00:05
Één genoegen zul je nooit van een jood krijgen, dat we misbruikt worden in andermans doodswensjes.

tattooboer | 16-07-14 | 00:08

bij gelegenheid | 15-07-14 | 23:50
U verwart wederom niet begrijpen, met het er niet mee eens zijn. De onderbouwing is reeds in uw bezit.

Hoe vaak en door wie toereikende handen zijn aangeboden is het verleden. Hamas vroeg vandaag einde detentie van de honderden Palestijnen die vastzitten voor de moord op de drie Joden op het Joodse deel van de West Bank & einde handelsboycot in ruil voor een wapenstilstand. Dat werd afgewezen.

Erkenning van elkaar als staat is onderdeel van ieder vredesakkoord ooit ter wereld. Met wie sluit je anders een overeenkomst? Dat was dus niet de reden.

Je stelde eerder dat ik Arabieren en Palestijnen door elkaar haalde. Dat deed ik niet. Vandaar de opmerking over de Arabische Liga.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:00
Dat doe ik niet. Alleen voor mensen die de illusie willen hebben dat er nooit een vredespoging is geweest of nooit vrede mogelijk is, kan ik nu eenmaal niet op een andere wijze informeren.

Erkenning van elkaar als staat is onderdeel van ieder vredesakkoord ooit ter wereld. Met wie sluit je anders een overeenkomst? Dat was dus niet de reden. Zoals ik hier al eerder zei, de erkenning vanuit Jordanië en Egypte is het resultaat van een vredesakkoord.

In ieder handvest van een militaire organisatie in oorlog staat de totale vernietiging van de tegenstander. Dat handvest loopt iedereen als een kras op de plaat te herhalen. Feit blijft dat dergelijke zaken moeten veranderen in een vredesproces. Maar daarom is het een proces. Beide partijen hebben diepgewortelde overtuigingen die moeten wijzigen om tot een oplossing te komen.

Heeft er echt iemand die dit leest ooit een succesvolle mediation gedaan?

Feynman | 16-07-14 | 00:07

@7,62x39 | 15-07-14 | 23:56
Nee Mocro presenteert palestijnse propaganda en daar respecteer ik hem voor want hij is trouw aan zijn islamitische wortels, hoe krom die in mijn ogen ook zijn. Wat jij voor blindganger bent weet ik niet.

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:07

192 tegen 1 is gemeen.
Wordt het geen tijd om die Palestijnen ook fatsoenlijke wapens te geven.
Op deze manier is er geen typhus aan !

rocco tevredi | 16-07-14 | 00:07

Hoe eenzijdig kán je dit verhaal uitleggen, wauw. Gewoon wauw.

Dherder | 16-07-14 | 00:06

Filmpje neemt een ongelooflijk debiele vooringenomen stelling in. Nergens wordt er überhaupt gesproken over het ijzeren gordijn, het conflict over Jerusalem en de illegale nederzettingen.

Maar goed, meneer heeft het aan een Amerikaanse universiteit geleerd dus het zal allemaal wel 100% objectief en accuraat zijn en zo.

Pot Vol Koffie | 16-07-14 | 00:06

@tattooboer | 16-07-14 | 00:02
Maak me af dan.

SyntaxError | 16-07-14 | 00:05

RightOfMind | 15-07-14 | 23:55
Zoals pro-Israëlische moslimhaters oa in deze panelen jjuichen over dode Palestijnen bedoelt u? Ik zou niet weten of "heel links NL en onze vredelievende medelanders" nu juichen. Het zou aardig ziek zijn.

7,62x39 | 16-07-14 | 00:02

@SyntaxError | 15-07-14 | 23:54
@tattooboer | 21-05-14 | 01:22
Met zijn Israelische lijfwachten ja, die wij betalen.
Je weet nog niet half waar je het over hebt.
syntaxerror | 21-05-14 | 01:26 | | 18+ Nederlands meisje sopt op Herman van Rompuy
Bla... kerel. je hebt net eerder mijn zoektalent gehuldigt, pijnig jezelf nou niet.

tattooboer | 16-07-14 | 00:02

Heb jij wel begrip voor een aanval op een Parijse synagoge
PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:51

_

Nope, heb ik geen begrip voor. Wat mij betreft pakken ze dit soort lui keihard aan.
Je geeft duidelijk aan dat je religieus gekleurd bent en de sympathie voor Israël met de paplepel is ingegeven. Dat geeft maar weer aan dat je niet openstaat voor feiten die o.a. Feyman en ik aandragen.

mocroGS | 16-07-14 | 00:02

@mezelf 23:50
OK, nu ik het zo teruglees is het eerste gedeelte wel wat hard voor een toch wat gevoelig moment.. als ik het even doorgelezen had, dan had ik vanaf "En ook als je kijkt naar anti-semitisme door de eeuwen heen [..]" gepost.. nou ja, het staat er nu. (En ik ben ook wel kritisch over wat er in die vroege periode is gebeurd.. maar ik had het zo niet gepost als ik het vandaag geschreven had).

nickolaas | 16-07-14 | 00:00

@Feynman | 15-07-14 | 22:39
Opvallend hoe je de arabische "vredesvoorstellen" tot in het uiterste nuanceert en bijna romantiseert. Alsof de Arabische Liga ook maar 1 moment heeft overwogen om Israël te erkennen. De truc was met een "vredes" voorstel te komen wat Israël wel moest weigeren. Ter herinnering: Het Hamas-handvest (wat is geïnspireerd door de Moslim Broederschap >>> ISIS) sluit erkenning van Israël openlijk uit en onderhandelingen worden als verraad gezien. Hoe zou dat zijn met de grondwetten van andere Arabische staten?

PrinsesStoepje | 16-07-14 | 00:00

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:51
Ik bedoel: belangrijk voor begrip van het conflict.

7,62x39 | 15-07-14 | 23:59

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:51
@mocroGS | 15-07-14 | 23:25 presenteert feiten. Feiten die weggelaten worden door figuren als Prager maar die wel belangrijk zijn voor de vraag wat rechtmatig is in het conflict.

7,62x39 | 15-07-14 | 23:56

Misschien een idee, om de petitie tekenen, dat dit tuigh van ONS belastinggeld, nog steeds worden betaald?

mom van avezaath | 15-07-14 | 23:55

Laat me raden..... nu is heel links NL en onze vredelievende medelanders aan het juichen over die ene dooie jood.

RightOfMind | 15-07-14 | 23:55

7,62x39 | 15-07-14 | 23:44

Hier wordt inderdaad de kern van het probleem benoemd. Raketbeschietingen en de reactie daarop enz. zijn het gevolg hiervan.

Mocro2897 | 15-07-14 | 23:54

@tattooboer | 15-07-14 | 23:49
Heb ik je slechts vragen gesteld of niet?
Quote een post van mij waarin ik "bokkig" door jou geleverde feiten, of andersinds, ontken.
Hieronder aub:

SyntaxError | 15-07-14 | 23:54

@mocroGS | 15-07-14 | 23:25
Nee het zijn wel fijne objectieve (kuch) bronnen die jij aanhaalt. Maar dat begrijp ik wel want jij redeneert vanuit jouw moslim-gevoel en opvoeding. Ik ben ook niet objectief want ik ben grootgebracht vanuit een christelijke opvoeding met respect voor het jodendom/Israël. Maar ik ben wel blij dat we een echte huismocro hebben die ons inzicht geeft in wat de islamitische geschiedschrijving is. Joden hebben inderdaad eeuwenlang tussen de arabieren geleefd, maar dat moet je ook niet te veel romantiseren want vaak waren het dhimmi's. Wat ik trouwens vreemd vind is dat moslims graag mogen refereren aan hoe goed ze wel niet zijn geweest voor joden. Terwijl ze joden buiten Israël ook aanvallen. Heb jij wel begrip voor een aanval op een Parijse synagoge en zou je het ook begrijpen als christenen een moskee aanvallen vanwege de moordpartijen op christenen in Syrië?

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:51

Feynman | 15-07-14 | 23:23
@PvhZ 22:46heeft het verschil tussen Arabische-Israeliërs duidelijk uiteengezet. Wat u hier niet aan begrijpt ontgaat me. Dat de staat Israël al tot 4maal toe de reikende hand heeft aangeboden richting de palestijnen om te komen tot een langdurende vrede is telkenmale door de palestijen afgewezen want 1 van de voorwaarde is dat Israël als staat wordt erkend. En dat, is tot op heden onverenigbaar gebleken met het handvest van hamas.
nb; uw verwijzing naar de Arabische liga is mijns inziens flauw tot op het bot. (Correct me if i'm wrong)

bij gelegenheid | 15-07-14 | 23:50

-weggejorist-

nickolaas | 15-07-14 | 23:50

@SyntaxError | 15-07-14 | 23:48
Jaja, triviale lessen zijn welkom maar de echte feiten blijf je bokkig ontkennen. Geen dank.

tattooboer | 15-07-14 | 23:49

@tattooboer | 15-07-14 | 23:46
Dat wist ik dus niet. Weer wat geleerd, thanx.

SyntaxError | 15-07-14 | 23:48

@SyntaxError | 15-07-14 | 23:41
Alles en iedereen daar noemt het Aza, geen mens die het gaza noemt daar. translate.google.nl/#nl/ar/aza neem de arabische uitkomst en zoek video's. hier nog meer:
www.google.nl/search?q=arabs+about+az...
Ook in Israël word het aza genoemd. De enigen die het fout noemen zijn de sullige westerlingen.

tattooboer | 15-07-14 | 23:46

Maar ik heb trouwens de Exodus van de Joden uit Egypte nog niet voorbij zien komen. www.google.nl/webhp?nord=1#nord=1&... Weer een prachtig verhaal uit den Bijbel.

Het verhaal achter die "Filistijnen" evenmin. Arafat en de islamofiele meute wilden beweren dat "Palestina" een verbastering was van "Filistijn"

said_fred | 15-07-14 | 23:46

me,myself and IK | 15-07-14 | 23:42
Moslims moeten haten, dat is een belangrijk onderdeel van hun cultuur en van de totale hersenspoeling.

Jan Dribbel | 15-07-14 | 23:46

Prager vergeet de verdreven Palestijnen te vermelden. Hier een evenwichtiger filmpje over de geschiedenis van Israël (via Jewish Voice for Peace): www.youtube.com/watch?v=Y58njT2oXfE

7,62x39 | 15-07-14 | 23:44

@Jan Boule | 15-07-14 | 23:36
Ok :)

SyntaxError | 15-07-14 | 23:43

mocroGS | 15-07-14 | 23:25
De Duitsers hebben hier in die tijd ook wat uitgevreten waardoor dat volk hier impopulair werd. Inmiddels juicht 75% van de Nederlanders voor ze tijdens de WK finale.
Dus, wat is je punt?
Dat moslims joden haten gaat nooit voorbij en jij behoort duidelijk tot die groep. En haters zijn het laagste van het lage.

In deze nieuwe strijd tussen Hamas en Israël viel er één dode teveel.

me,myself and IK | 15-07-14 | 23:42

quote nos: Het Amerikaanse leger heeft besloten dat de JSF-straaljagers weer de lucht in mogen, zij het onder voorwaarden. Alle Joint Strike Fighters werden sinds begin deze maand aan de grond gehouden na een brand in een straalmotor.

misschien hebben ze hier wat aan?

peterTax | 15-07-14 | 23:41

Syntaxe Error 23:19
nee, dat vraag ik u niet. Ik verwijs naar de wijze waarop teapot reageert niet naar de inhoud ervan.Petite erreur d'interprétation, pas d'erreur syntaxique. Groet en dank voor uw reacties!

Jan Boule | 15-07-14 | 23:36

Waarom is er in hemelsnaam niet gekozen voor een ander stuk grond ergens elders op de wereld
Dominator | 15-07-14 | 23:25

Misschien om dat 'Joden' daar al een slordige drieëneenhalf duizend jaar wonen?
*het zomaar en ideetje*

Obstiopaat | 15-07-14 | 23:36

Maria.1 | 15-07-14 | 23:31

Uit jouw tegel blijkt dat jij er geen bal van snapt en Feymans argumenten te hoog gegrepen zijn voor jou.
Het gaat namelijk om het recht van de Palestijnen op een eigen staat. Alleen dan kan er vrede zijn. Echter vanuit jouw gedachtegoed dat het om betwiste gebieden gaat, snap ik wel waarom jij internationaal recht niet begrijpt.

mocroGS | 15-07-14 | 23:36

Maria.1 | 15-07-14 | 23:31
Uit dat iemand een andere visie, volgt niet logisch dat hij het niet begrijpt. Erger nog, visies hoeven niet strijdig te zijn. Jij beschrijft hoe het conflict ontstaan is en hoe die vanuit 1 kant beleefd wordt, ik schrijf het nauwe pad uit het conflict.

Feynman | 15-07-14 | 23:35

@WirMachenMusik | 15-07-14 | 23:22
Interresant.
Heb je hier nog goede links over?

SyntaxError | 15-07-14 | 23:33

@SyntaxError | 15-07-14 | 23:29
Ja, en zo denkt zijn volk ook over hem terwijl het bekend is dat de burgers van aza juist wel hun kindjes en vrouwen de daken op sturen. het is ingewikkeld. Maar zwak zijn ze allemaal. Er is niet één die de straat daar op gaat en op het nieuws komt met een giga groot bord waar op staat dat hij vrede wil.

tattooboer | 15-07-14 | 23:31

@mocroGS | 15-07-14 | 23:28. Ik heb juist een paar dagen geleden een hele discussie met Feynman gehad. Hij begrijpt er niet veel van. Feynman denk dat als beide partijen de wapens neerleggen dat het vrede is (zo ongeveer). In sprookjes zal het misschien zo gaan, maar in dit conflict niet. Israël heeft veel gedaan voor vrede, maar Hamas wil niet.

Maria.1 | 15-07-14 | 23:31

@tattooboer | 15-07-14 | 23:22
"hij deed niet wat hij preekte."
"Zwak volk."
Bedoel je dan dat het hele volk zwak is omdat hij dat (niet) doet?

SyntaxError | 15-07-14 | 23:29

@Maria.1 | 15-07-14 | 22:42
_
Lees eens de tegel van Feynman | 15-07-14 | 23:23
-

Daar kan jij nog veel van leren wat feitenkennis betreft.

mocroGS | 15-07-14 | 23:28

100.000 burgers van aza word geadviseerd onmiddellijk hun huis te verlaten, het grote werk gaat gebeuren.

tattooboer | 15-07-14 | 23:27

Kijk nou simpel naar de verdeling van het land, daar klopt toch al geen ene malle moer van? Waarom is er in hemelsnaam niet gekozen voor een ander stuk grond ergens elders op de wereld. En als we de joden dan daar kwijt wilden waarom dan niet het land opdelen in 2 delen identiek aan elkaar?

Dominator | 15-07-14 | 23:25

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:16

Netjes, zonder bronvermelding of citaten een mening als waarheid poneren.
_

This growing violence culminated in Israel's ruthless 1947-49 "War of Independence,"in which at least 750,000 Palestinian men, women, and children were expelled from their homes by numerically superior Israeli forces – half before any Arab armies joined the war. This massive humanitarian disaster is known as ‘The Catastrophe,’ al Nakba in Arabic.8

Palestinian refugees
Zionist forces committed 33 massacres and destroyed 531 Palestinian towns. Author Norman Finkelstein states: “According to the former director of the Israeli army archives, ‘in almost every village occupied by us during the War... acts were committed which are defined as war crimes, such as murders, massacres, and rapes’... Uri Milstein, the authoritative Israeli military historian of the 1948 war, goes one step further, maintaining that ‘every skirmish ended in a massacre of Arabs.’”9

Count Folke Bernadotte, a former official of the Swedish Red Cross who saved thousands of Jews during World War II and was appointed U.N. mediator in Palestine, said of the refugees: "It would be an offence against the principles of elemental justice if these innocent victims of the conflict were denied the right to return to their homes.”10 Bernadotte was assassinated by a Zionist organization led by future Israeli Prime Minister Yitzhak Shamir.11

mocroGS | 15-07-14 | 23:25

Maria.1 | 15-07-14 | 22:42
Dat de twee statenoplossing 1948 is afgewezen doet NIETS af aan het feit dat die door de Arabische Liga in 2002 is aangeboden. Als je dat opnieuw wilt lezen is dat geen probleem.

Die afwijzing in 1948 was ook niet zo verrassend. Een stelletje Britten stichten een staat die zo`n negen keer groter is dan het toenmalige Joodse grondbezit en laten het direct daarna uit hun handen vallen.

Als willekeurige feiten uit het verleden genoeg zouden zijn om een vrede te blokkeren dan was ieder land ter wereld nog in oorlog.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:08
Ten opzichte van uw link over de erkenning van de staat Israël hoort nog de erkenning van de andere helft. en.wikipedia.org/wiki/International_re...

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 22:46
Het is hier vrij lastig over dit onderwerp te schrijven hier. Iedereen heeft de oorlog geaccepteerd. Vanuit 1 van de strijdende partijen bezien is het aan twee kanten een logisch verhaal.

Ik geloof niet dat het slachtofferschap terreur veroorzaakt. Wat ik bij herhaling geschreven heb, is dat het slachtofferschap de werving en manipulatie door terreurgroeperingen veel makkelijker maakt. Israël geeft haar tegenstanders munitie, martelaars en redenen om de strijd aan te gaan. Net zoals in Vietnam wordt van 1 blindganger 25 nieuwe raketten gemaakt.

De aanname dat de terreur louter volgt uit het islamitische geloof zie ik niet bevestigd in de miljoen moslims die in Nederland wonen, waarvan er maar honderden betrokken zijn bij geweld in bijvoorbeeld Syrië. Of de miljard ter wereld.

Het officiële beleid van Israël is nu Gaza net zolang te bombarderen totdat Hamas niet meer bestaat, er geen raketten meer uit de bezette gebieden komen, de bevolking de handelsblokkade, duizenden politieke gevangenen, dichte grenzen van bezette gebieden en dergelijke weer accepteert. Dat beleid levert nu al decennia niet het gewenst resultaat.

Dat beleid gaat immers uit van de Westerse gedachte dat de tegenstander het leven ambieert en slachtoffers binnen de eigen gelederen probeert te voorkomen. Dat beleid had in een Europese oorlog prima gewerkt. De reactie in de zandbak is het tegen iedere prijs wreken van je gestorven familieleden. Een strijdende vader uit Aleppo sprak niet over de wapens die hij had, maar het aantal zonen die hij kon offeren in de strijd tegen Assad.

Kijk het ziet er heel leuk uit, Iron Dome, kill ratio van 175:1 en heel hard optreden. Doet het politiek heel erg goed. Maar op langere termijn liet Irak, Afghanistan en Vietnam zien dat het Westen dergelijke asymmetrische oorlogsvoering altijd verliest. Sowieso financieel.

Het technologische voordeel is tijdelijk. Bijna alle grote beschavingen zijn op die manier ten onder gegaan. De medewerking van de Arabische regio aan handelsboycot van de bezette gebieden is ook tijdelijk. Zeker als meer landen door de Arabische lente verder destabiliseren.

Israël probeert te overleven, maar deze weg levert op langere termijn dat resultaat niet. In het midden oosten moet je vrede hebben met het ene land, voordat je weer verrast wordt door oorlog met het andere land.

Ik ben niet naar de bekende weg aan het vragen, ik probeer een nieuwe in te slaan.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:50
Nee dat doe ik niet. De Saudische adel die de leiding had in het vredesvoorstel was geen Palestijn. De Arabische Liga zijn 22 Arabische Landen.

Feynman | 15-07-14 | 23:23

Rond 1967 begon ik mijn twijfels te krijgen over de objectiviteit van de berichtgeving over Israel. Toen ik daarna als medewerker van verschillende reclameburaeaus merkte dat kranten snel zwichtten voor dreigementen van bepaalde adverteerders voor kritische artikelen over de Israelische nederzettingen-politiek nam die twijfel nog sterker toe. Met als hoogtepunt 1990 toen de door mij toen bewonderde socioloog en columnist J.A.A. van Doorn een column schreef waarin hij stelde dat de berichtgeving over het Israëlisch-Palestijns conflict door Joodse journalisten vertekend werd ten gunste van Israel. Waarna Van Doorn door de toenmalige hoofdredacteur en latere staatssecretaris Ben Knapen werd gedwongen om op te stappen.
Daarna nog toevallig de Duitse vertaling 'Die russisch-jüdische Geschichte 1795-1916: Zweihundert Jahre zusammen' van Nobelprijswinnaar Aleksandr Solzjenitsyn. Zo bejubeld als hij in het Westen werd voor zijn 'Goelag Archipel' zo verguisd werd hij doordat in hij in dat boek documenteerde dat de Russische jodenpogroms niet zoals veelal beweerd op louter vreemdelingenhaat berustte. Daarna documenteerde hij nauwgezet paard en naam noemende, in deel twee over de periode na 1916 de overheersende rol van Russische Joden in het gruwelijke Bolsjewisme.
Natuurlijk werd hij toen ook van antisemitisme beschuldigd (ondanks dat hij tot zijn dood een leven lang gelukkig getrouwd was met een Joodse vrouw).
(De rechten voor de Engelse vertaling van beide delen van dat boek zijn meer dan tien jaar geleden opgekocht door een Amerikaanse uitgever maar nog steeds niet vertaald.)
Maar goed, dat zijn slechts exemplarische elementen van de repressieve zionistische mediamacht. Mijn wantrouwen tegenover de berichtgeving over Israel en het zionisme is echter vooral gegroeid uit meer dan veertig jaar beroepservaring in massacommunicatie en een evenzolange periode van kritisch lezen en vergelijken van de berichtgeving in Nederlandse, Duitse, Franse en Angelsaksische media.
Zou ik niet weten dt er heel wat antizionistische Joden zijn die ongeveer zoals ik denken over het zionisme zou ik me zonder meer als antisemiet beschouwen.

WirMachenMusik | 15-07-14 | 23:22

Het huis van die man op het filmpje die de burgers van aza opriep de huizen niet te verlaten en kinderen te offeren is net met de grond gelijk gemaakt. Niet duidelijk of hij thuis was, met andere woorden, hij deed niet wat hij preekte. Zwak volk.

tattooboer | 15-07-14 | 23:22

@Jan Boule | 15-07-14 | 23:13

Moet ik je nu gelijk (on)geven en partij trekken tegen /voor RusselsTeapot ???

SyntaxError | 15-07-14 | 23:19

tattooboer | 15-07-14 | 23:11
Yep! Het bestaansrecht van Joden willen erkennen. Nah, dat moet een beroepsislamist als ook de gutmensch niet willen.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 23:18

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:04

PVV retoriek doorspekt met weinig kennis van zaken.
_

Ten eerste: Muhammed saw, metgezellen en vrouw waren joods van afkomst.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-Arab_Sahabah#Jewish
Ten tweede:Het kalifaat was een toevluchtsoord voor joden die vervolgd werden: gyazo.com/ef0dbb01c2f7d5554b38ca0f576e...
Ten derde: onder Het ottomaanse rijk vestigde joden zich na gevlucht te zijn door de inquisitie veilig in Jeruzalem gyazo.com/87bbee1e21bc34466030c558491e...

mocroGS | 15-07-14 | 23:18

@mocroGS | 15-07-14 | 22:33
De "palestijnen" (*) zijn door de arabische landen verzocht om het land te verlaten zodat ze ongestoord de joden konden uitroeien. Ze zijn voor het grootste deel dus niet gevlucht. * Toen de eerste joden eind negentiende eeuw in Palestina aankwamen waren daar alleen bedoeïnen (die nu gewoon Israëlische staatsburgers zijn) en wat arabieren uit omliggende landen. de schattingen lopen uiteen van drie- tot zeshonderdduizend. Die laatste schatting was uit de periode dat het land (door de joden) vruchtbaar werd gemaakt. Want waar hadden die mensen dan al die tijd van geleefd? Er was helemaal niks. Laat je niks wijsmaken door die Nakba-sprookjes over prachtige olijfboomgaarden.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:16

@tattooboer | 15-07-14 | 23:09
Mooi .. we hebben een aanname.
Ik zou het wel interessant vinden om te lezen wat jou idee is van wat mijn gehoopte uitkomst zou zijn.

SyntaxError | 15-07-14 | 23:15

syntaxerror 23"04
als je op grond van argumenten als scribent op dit forum met elkaar aan de slag gaat, dan is dat zeker winst. Kijk eens naar de wijze waarop RusselsTeapot de eeuwig ééndimensionaal denkende querulant van repliek dient.

Jan Boule | 15-07-14 | 23:13

@cdriel | 15-07-14 | 23:09
"de Palestijnen en overige Moslimlanden geen vrede willen en Israel wel. Dat komt misschien wel een beetje omdat ze Israel als een bezetter zien van oneigen land."

1. Voor de stichting van de staat Israel wilden de Arabieren al geen vrede, toen er nog lang geen sprake was van "bezet land."
2. Waarom zouden Saoedi's en Egyptenaren Israel als bezetter zien? Zij zijn toch nooit bezet geweest? Dat slaat dus echt helemaal nergens op.
Alleen degenen die moedwillig de feiten negeren kan het ontgaan, dat de "woede over de bezetting" een dekmantel is voor ordinaire jodenhaat.

Russells Teapot | 15-07-14 | 23:13

@cdriel | 15-07-14 | 23:09. Jij bent af! WO2 vergelijken met dit conflict; hmpf.

Maria.1 | 15-07-14 | 23:12

@Maria.1 | 15-07-14 | 23:10
De staat Israël vast zetten is het einde van de islam.

tattooboer | 15-07-14 | 23:11

@mocroGS | 15-07-14 | 22:51. Natuurlijk is dit wel een religieus conflict! Dat gepiep over de zgn. bezetting is slechts camouflage. De werkelijke reden is jaloezie op de Joden. Maar ja, dat is natuurlijk heel moeilijk om toe te moeten geven. Ik ben in elk geval niet geïndoctrineerd en kan nog zelf nadenken.

Maria.1 | 15-07-14 | 23:10

@cdriel | 15-07-14 | 23:09

Hoever wil je terug kijken dan ?

Kinner | 15-07-14 | 23:10

@SyntaxError | 15-07-14 | 22:54
Wel, aangezien ik een levend wezen ben en open sta voor delusies en illusies als wel verificaties of falsificaties denk ik altijd na, of ik moeite kwijt ben om meer na te denken over jou plempsel? Wellicht, ik doe nu zelfs moeite om je van een repliek te voorzien. Ik ben wel bang dat ik je moet teleurstellen over de richting van mijn denken, het zal zeker niet voldoen aan jou gehoopte uitkomst.

tattooboer | 15-07-14 | 23:09

LOL @ Pritt Stift.
Spindokter van Geert Wilders ofzo? Greet krijgt er tenminste nog een paar shekel voor.

Dat tenenkrommend slechte filmpje begint te tellen in 1948, en poneert continue de stelling dat de Palestijnen en overige Moslimlanden geen vrede willen en Israel wel. Dat komt misschien wel een beetje omdat ze Israel als een bezetter zien van oneigen land. Net zoals wij graag wilden dat de Duitsers optieften in WO2. En niet alleen wij wilden dat, maar ook de Engelsen, de Schotten, de Amerikanen, de Canadezen, etc.
Terwijl de Duitsers waarschijnlijk ook veel meer van ons landje hadden gemaakt dan wijzelf. Net als sommigen hier stellen dat de Israeli's meer van het land hebben gemaakt dan de Palestijnen zelf hadden gedaan en dat als een goede reden zien voor Israel om geannexeerd land terug te geven.

Griezelig dat zo veel mensen bijna als juichaapjes naar dit conflict kijken en partij trekken terwijl zich hier een humanitaire ramp voltrekt. Al decennia lang.

cdriel | 15-07-14 | 23:09

@Russells Teapot | 15-07-14 | 21:51
Je kunt zelfs nog een simpeler filmpje maken:
Islam haat joden vanaf de 7e eeuw, omdat de joden Mohammed niet geloofden en hem uitlachten. Mohammed voelde zich bedreigd door de joden en heeft zelf verschillende joodse stammen uitgemoord. Islam veroverde de halve wereld met veel geweld. Islam werd wakker toen de joden weer naar Palestina (zo genoemd door de koloniale overheersers) kwamen. De islam was behoorlijk op zijn pik getrapt toen er een Joodse staat kwam. Niet vanwege het land (Jeruzalem komt in de koran niet voor) Maar de islam streeft naar een islamitische staat, het kalifaat. En de islamitische messias, de Mahdi kan pas komen als alle joden door moslims vermoord zijn. Het gaat dus niet over die miezerige paar vierkante kilometers, maar over islam versus jodendom. Als het over land zou gaan zouden joden in Parijs etc. veilig zijn.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 23:04

@Jan Boule | 15-07-14 | 22:58
Iedereen die mij zit te kutten is een vijand, iedereen die dat niet doet is een vriend.

SyntaxError | 15-07-14 | 23:04

mocroGS | 15-07-14 | 22.51
zolang elke gelukte lancering van weer zo'n vuurpijl word gevierd met vooral heel hard en vaak allah akbar te roepen is het religieus.

er hoeft niet 1 vluchteling in gaza te zitten, maar het volk daar is zo verziekt die hoeven ze zelfs in egypte niet.

jack and friends | 15-07-14 | 23:03

@mocroGS | 15-07-14 | 22:51
Het is niet louter religieus, maar het speelt wel een bijzonder belangrijke rol.

En als het voor jou niet religieus is, waarom maak je je dan zo druk over de Palestijnen, en niet over al die islamieten die veel erger worden onderdrukt door andere islamieten? Waarom maak jij je alleen druk, als niet-islamieten de onderdrukkers zijn?

Dat lijkt er toch op te wijzen, dat jij religieus gemotiveerd bent in deze kwestie.

Russells Teapot | 15-07-14 | 23:01

@mocroGS | 15-07-14 | 22:51

Inmiddels hebben groepen als Hamas en de mensen die hen aan de macht brachten er wel degelijk een full blown religieus conflict van gemaakt. Alleen al door zichzelf te voorzien van een religieus kader waar vanuit gerecruiteerd en gevochten wordt. Nog even los van de stille partners, de regionale sunni-regimes, die wel degelijk met religieuse motieven opereren.
.
Maar goed, Islam. Als het ontkennen van de feiten niet lukt, kun je ze altijd nog wegdoodsbedreigen of erger...

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 23:01

@mocroGS | 15-07-14 | 22:44

Bron:

nl.wikipedia.org/wiki/Palestijnse_vluc...

Zo, en nu de bullshit van de nieuwe historici ontkrachten.

"Hij zegt dat een verscheidenheid aan middelen gebruikt werd: een economische oorlog, psychologische oorlogsvoering en tenslotte 'de vernietiging van hele dorpen en de uitzetting van hun bewoners'."

Economische oorlog: bullshit. Israel had op dat moment niets in te brengen op dat vlak
psychologische oorlogsvoering? Misschien, maar dat is altijd moeilijk om aan te tonen
"De vernietiging van hele dorpen en de uitzetting van hun bewoners?" Zonder twijfel. Maar hoeveel dorpen betreft het hier? En was dit een gecoordineerde actie, of waren dit uitspattingen van individuele guerrilla-groepjes. Israel was per slot van rekening niet bepaald goed georganiseerd.

"Ilan Pappé noemt de exodus een "etnische zuivering".

Als er een etnische zuivering was, waar komen die 1,5 miljoen Arabisch-Israelische staatsburgers dan vandaan? Zouden hun voorouders niet ook verdreven moeten zijn? Zoals gewoonlijk wenden de pseudo-intellectuele Israelhaters zich tot het gebruik van zware woorden om hun schrijnende gebrek aan inhoud te verhullen.

"Hij wijst daarbij op voorbereidingen door de zionisten in de voorgaande jaren, zoals het verzamelen van uitgebreide informatie over de Palestijnse dorpen en het opbouwen van een superieur militair apparaat. Hij geeft ook meer details over de planning door een groep die hij de 'Consultancy' noemt, een groep die werd geleid door Ben-Goerion en waarin militaire leiders en deskundigen op het gebied van Arabische zaken zaten."

Als je weet dat de Arabische omringende staten jou en jouw volk willen uitroeien, is het toch logisch dat je zoveel mogelijk informatie over ze inwint? En het was bijzonder moeilijk om te voorspellen wat verschillende Arabische dorpen zouden doen, en wie ze zouden steunen, dus ook daarover moest informatie worden verzameld.

"als de keuze is tussen etnische zuivering en genocide de vernietiging van je volk geef ik de voorkeur aan etnische zuivering. Dat was de situatie. Dat is wat het zionisme voor zich zag."

Het zionisme wordt hier als een monolithische entiteit weergegeven, een versimpeling die vaak voorkomt bij antizionisten. Er waren zeker zionisten die hun nieuwe staat etnisch wilden zuiveren, maar de meerderheid wilde in vrede samenleven. Wat ook de reden is, dat Israel instemde met het twee-statenplan in 1948, een beleid dat onverklaarbaar zou zijn, als het zionisme "etnische zuivering" wilde, zoals Morris valselijk beweert.

"Een Joodse staat zou er niet gekomen zijn zonder het verdrijven van 700.000 Palestijnen. Daarom was het noodzakelijk hen te verdrijven."

Zoals ik al zei, de joden hebben geprobeerd om een staat te vestigen zonder deze 700.000 Arabieren (geen Palestijnen, die bestonden nog niet, dat zou Morris moeten weten) te verdrijven. Het is onzin, dat dit noodzakelijk zou zijn, een verzinsel van Morris. Wel is het noodzakelijk voor het overleven van deze staat dat ze niet terugkeren, maar dat heeft andere oorzaken.

"Het was nodig de dorpen te zuiveren van waaruit onze konvooien en onze nederzettingen beschoten werden"

Dit is het enige waar ik me redelijk in kan vinden, al werden over het algemeen dorpen gezuiverd van waaruit ook daadwerkelijk geschoten werd. Dat was onrechtvaardig tegenover de bewoners die hier part nog deel aan hadden, maar voor Israel was dat een militaire noodzaak.

En wat Morris heel hypocriet niet vermeld, was dat dit alleen noodzakelijk was na de oorlog van 1948. Hadden de Arabieren ingestemd met de stichting van de staat Israel, dan was die noodzaak er niet, want Israel was niet in oorlog geweest, en had ook geen reden gehad, om Arabische dorpen als potentieel vijandig te zien.

Tot zover de nieuwe historici van Wikipedia. De lutsers.

Nu jij weer.

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:58

syntaxerror 22:46
is uw goed recht, geldt in zekere mate ook voor mij. Alleen Jezus droeg geen geloof an sich uit maar had het over verzoening en normale ( liefdevolle) omgang met elkaar. Hoe anders is het bij de islam die nu steeds verdere voet aan de grond krijgt met haar abjecte ideëen over lesbiennes, homo's , positie van meisjes en de vrouw, de sharia, hun ideëen over kuffars.Een Leidse moslimbasisschool eist van de ouders dat meiskes uit groep 7 en 8 behoofddoekt en met wijde kleding naar school komen.We laten dit gebeuren! In dit opzicht verschil ik zeker niet met u van mening.

Jan Boule | 15-07-14 | 22:58

@bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:50
Bedouinen en Farsi, even als druzen en yemenieten staan voor het gemak ter boek met palestina als hun etniciteit maar als Israëlische staatsburgers geregistreerd. Veelal bij het onderzoeken naar de mening van deze arabieren stelden de meesten trots burgers van Israël te zijn. Wat dat betreft heeft Feynmann het niet verkeerd. Wat hij wel fout inschat is de eerlijke mogelijkheid tot een immer durend vredesakkoord. Tijdelijke verdragen kunnen op tafel maar alleen met in het achterhoofd het versterken van de islamitische zaak. het geheel erkennen en vrede stichten met de israëlische staat zou namelijk het einde van de islam betekenen.

tattooboer | 15-07-14 | 22:58

@mocroGS | 15-07-14 | 22:51
Heeft "het beloofde" land iets met dit conflict te maken?
Ik heb het idee dat dat toch best zou kunnen .. niet?

SyntaxError | 15-07-14 | 22:57

@tattooboer | 15-07-14 | 22:51
Dank je, het is ook bedoeld om je tot denken te zetten.

SyntaxError | 15-07-14 | 22:54

@Russells Teapot | 15-07-14 | 22:37. Je hebt volkomen gelijk. Maar toch wil ik het een beetje opnemen voor mocroGS. Hij kan er niks aan doen dat hij dit denkbeeld heeft want geïndoctrineerd door de religie van de vrede. Tja.
Maria.1 | 15-07-14 | 22:40

_

Dit is geen religieus conflict hoe graag jij dat er ook van wil maken. Echter ben je te dom omdat te begrijpen. Dus uitleg zal waarschijnlijk niet veel helpen.

mocroGS | 15-07-14 | 22:51

@SyntaxError | 15-07-14 | 22:42
Jou kritiek zal me aan de reed roesten. EHBO is de belangrijkste van alleen, ook al duurde die 3 middagen. Je beweegreden om mij opeens opbouwende retoriek toe te spelen is enigmatisch.

tattooboer | 15-07-14 | 22:51

Wat een rottigheid in die gebieden, hè. Ze zullen daar over 30 jaar nog wel bezig zijn denk.

Rest In Privacy | 15-07-14 | 22:50

Feynman | 15-07-14 | 22:39
U schrijft bij herhaling Palestijnen* waar u ws Arabieren bedoelt.
1967 Arafat palestijnen.. Enfin, u weet, me dunkt als geen ander, het verschil wel tussen deze beide groepen?

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:50

Toch zal MocroGS zich een beetje Joods voelen nu.

175 tegen 1 :D

Kinner | 15-07-14 | 22:50

gentle giant 22:52.
ja, wat u zegt, zo lijkt men te denken. Het kan een ontkenningsstrategie zijn, niet er over praten dus dan bestaat het probleem niet.Indien men erkent als land bezetter te zijn dan heeft men geen recht van spreken jegens een ander land dat een (vermeend) bezetter is.
Wat de great arab nation bindt is de ontkenning van het bestaansrecht van Israël. Wellicht ingegeven door het feit dat het land zo succesvol is op elk gebied. Moeten erkennen dat "de Jood" succesvoller is dan een moslim druist in tegen hetgeen van kindsbeen wordt ingeprent door ouders, imams en onderwijsgevenden op basis van hun geloofshandboek. Je hoeft maar te kijken naar de hoofddoelstelling van de moslimbasisscholen hier te lande; godsdienstonderricht, god betere het.

Jan Boule | 15-07-14 | 22:49

@Jan Boule | 15-07-14 | 22:37
Leuk en aardig bedoeld mischien maar ik ben een atheist, ik zal NOOIT en te nimmer zijde kiezen voor welk "geloof" dan ook.

SyntaxError | 15-07-14 | 22:46

@Feynman | 15-07-14 | 22:20

Een deel van de Arabische Israeliërs is overigens Christen.
.
Daarnaast begrijp ik niet waarom u naar de bekende weg vraagt. Het is natuurlijk volstrekt duidelijk dat de Arabieren aan de Israelische kant van de bestandslijnen van jongs af aan veel minder hard worden volgepropt met religieuze non-sense en haat. Daarnaast hebben ze veel minder te lijden gehad van dit langjarige conflict. En er zal vast een groep bestaan die op zich best van Israel af wil maar ook wel ziet dat ze er nu vrij comfortabel bijzitten en afwachten.
.
Ik vind u trouwens sowieso sterker op nationale en Europese topics. Daar bouwt u een conclusie op uit feiten. In dit soort topics heb ik af en toe het gevoel dat u feiten bij een conclusie zoekt. Zo zou ik als ik u was eens even nadenken over de veronderstelling dat terreur een gevolg is van slachtoffersschap. Het is veel vaker een bewuste keuze. Een keuze van de leiders, maar ook hen die volgen of ondersteunen.

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 22:46

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:37

_ Houd iemand anders voor de gek.

Volgens Simha Flapan heeft het zionistische leger onder leiding van Ben-Gurion de exodus gepland en uitgevoerd. Hij zegt dat een verscheidenheid aan middelen gebruikt werd: een economische oorlog, psychologische oorlogsvoering en tenslotte 'de vernietiging van hele dorpen en de uitzetting van hun bewoners'.[22]. Ilan Pappé noemt de exodus een "etnische zuivering". Hij wijst daarbij op voorbereidingen door de zionisten in de voorgaande jaren, zoals het verzamelen van uitgebreide informatie over de Palestijnse dorpen en het opbouwen van een superieur militair apparaat. Hij geeft ook meer details over de planning door een groep die hij de 'Consultancy' noemt, een groep die werd geleid door Ben-Goerion en waarin militaire leiders en deskundigen op het gebied van Arabische zaken zaten.[23]

Ook Benny Morris heeft later gesteld dat er sprake was van etnische zuivering, en hij beschrijft deze als "noodzakelijk" voor de vestiging van een Joodse staat. In 2004 verklaarde hij:

"Er zijn omstandigheden in de geschiedenis die etnische zuivering rechtvaardigen. Ik weet dat deze term in de 21e eeuw volkomen negatief gebruikt wordt, maar als de keuze is tussen etnische zuivering en genocide -de vernietiging van je volk- geef ik de voorkeur aan etnische zuivering. Dat was de situatie. Dat is wat het zionisme voor zich zag. Een Joodse staat zou er niet gekomen zijn zonder het verdrijven van 700.000 Palestijnen. Daarom was het noodzakelijk hen te verdrijven. Het was nodig het binnenland te zuiveren ,de grensgebieden te zuiveren en de belangrijkste wegen te zuiveren. Het was nodig de dorpen te zuiveren van waaruit onze konvooien en onze nederzettingen beschoten werden"[24].

mocroGS | 15-07-14 | 22:44

@Maria.1 | 15-07-14 | 22:40
Het positieve aan MocroGS is dat hij deze plek opzoekt, waar hij blootgesteld wordt aan andersdenkenden. De meeste moslims blijven liever op fora waar ze met gelijkgezinden de hele dag lekker Israel kunnen haten, en niet het gevaar lopen te worden aangesproken op hun flauwekul.

Helaas is MocroGS nog niet zo moedig om hier dan ook inhoudelijk op de zaken in te gaan. Maar wie weet verandert dat nog.

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:43

Tattooboer
Ik wil dit niet tegen je persoonlijk zeggen, maar tegen jou als reaguurder:
Een EHBO diploma haal je met een cursus van 2 dagen. Dat is niet te vergelijken met opleiding op een universiteit van 6 jaar.
Jij hebt 9 opleidingen gedaan toch?
Maar die mag niemand weten want prive? toch?
Dit soort uitspraken moet je vermijden, ze komen niet erg snugger over.
Je moet dit zien als "opbouwende kritiek" natuurlijk.

SyntaxError | 15-07-14 | 22:42

@Feynman | 15-07-14 | 22:39. Volgens mij hebben we het al over de tweestaten oplossing gehad. Israël ging destijds akkoord; de Palestijnen niet.

Maria.1 | 15-07-14 | 22:42

@Russells Teapot | 15-07-14 | 22:37. Je hebt volkomen gelijk. Maar toch wil ik het een beetje opnemen voor mocroGS. Hij kan er niks aan doen dat hij dit denkbeeld heeft want geïndoctrineerd door de religie van de vrede. Tja.

Maria.1 | 15-07-14 | 22:40

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:28
U begrijpt dat over een vredesvoorstel nog onderhandeld kan worden?!?

Aan het begin van iedere vredesonderhandelingen heb je minimaal twee, meestal meer voorstellen die extreem ver uit elkaar liggen. Een uiteindelijke resultaat ligt er bijna altijd tussen. Aangezien vanuit Arabische hoek de erkenning al aanbied, zal die erkenning in ieder mogelijk resultaat zitten.

Het recht op terugkeer is een logisch gevolg van iedere twee staten oplossing, zoals al voorgesteld door de VN in 1948 en door de Arabische Liga in 2002. Iedere soevereine staat gaat over zijn eigen immigratiebeleid.

Daarnaast zijn we al weer heel ver verwijderd van de reden en context waarin ik die opmerking geplaatst heb. De zelfbenoemde professor uit het eerste filmpje deed alsof er nog nooit een initiatief vanuit de Arabisch hoek is gekomen. Dit was 1 van de vele feiten die niet kloppen of heel selectief buiten beschouwing gelaten werden.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:30
Waarom zijn de anderhalf miljoen Palestijnen opgenomen in de Joodse samenleving daar dan niet gevoelig voor? Alles wat u schreef is geldig voor beide groepen. Maar... het treedt maar op bij 1 van de 2.

Feynman | 15-07-14 | 22:39

@mocroGS | 15-07-14 | 22:33
"Dat is geen erkenning maar een recht. Een recht op terugkeer."

Bullshit. De Nakba is een doorzichtige hoax.

1. Een heel groot deel van de oorspronkelijke "vluchtelingen" is helemaal niet verjaagd, maar door de Arabieren verdreven of "geëvacueerd," is uit eigen beweging vertrokken, of is verjaagd omdat ze actief deelnamen aan de genocidale oorlog tegen de joden.
2. De VN hanteert een aparte definitie voor "vluchteling" in het geval van Palestijnse vluchtelingen, zodat, bijvoorbeeld, de status erfelijk is. Dit is bij geen enkel ander vluchtelingenprobleem in de wereld het geval. Zo wordt het aantal vluchtelingen kunstmatig hoog gehouden.
3. De "vluchtelingen" hadden al lang geïntegreerd kunnen zijn in de landen, waar ze verblijven, maar dat wordt ze door die landen verboden, omdat ze als politiek wapen moeten dienen tegen Israel.

Tot zover de feiten. Nu jij weer, met je holle retoriek.

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:37

syntaxerror 22:19
edoch zijn levensvisie leeft voort. En die heb ik ontelbaar vele malen liever dan de visie van degene die in de koran wordt verheerlijkt en bewierookt.Ik heb u hopelijk wederom aan mijn zijde.

Jan Boule | 15-07-14 | 22:37

Hoe kan het CIDI nou wat te miepen hebben over GeenStijl met Israel propaganda zoals deze post?

th3freeze | 15-07-14 | 22:35

First Contact | 15-07-14 | 21:43
Niet te geloven, dat een geloof dit voor elkaar krijgt. Zo'n intense haat, gewoon niet menselijk meer. Ik zag op Likud.nl dat ze (voordat helaas deze eerste Israëliër gesneuveld is) een filmpje uit de kast hebben gehaald uit 2011 op een schoolbus die ze hebben laten ontploffen! Alsof ze daarmee de strijders willen aanmoedigen want er MOETEN slachtoffers vallen.

mom van avezaath | 15-07-14 | 22:34

@* | 15-07-14 | 22:20
uit de facebook stats:

"Most engaged insights:

CityAntwerp, Antwerpen, Belgium
Age group13-17 years old"

Wat verrassend weer.

Wanneer gaan we ons nu eens houden aan de belofte die we gedaan hebben in 1945, en kieperen we al die jodenhaters terug de zandbak in waar ze thuishoren?

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:33

Israël moest akkoord gaan met het "recht op terugkeer" van de palestijnen, wat er op dat moment al meer dan 7 miljoen waren. Dan houdt je dus geen Joodse staat meer over. Noem je dat "erkenning"?
PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:28

-
Dat is geen erkenning maar een recht. Een recht op terugkeer.

mocroGS | 15-07-14 | 22:33

Maria.1 | 15-07-14 | 22:29
Pcies. Genoeg te vinden via #IsraelUnderAttack

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:33

@Jan Boule | 15-07-14 | 22:03 En de Marokkanen hier houden er hun bakkes over want het is Marokkaans gebied. Klaar!

gentle giant | 15-07-14 | 22:32

-weggejorist-

jozef6846 | 15-07-14 | 22:32

@Jan Boule | 15-07-14 | 22:19
Jezus van Nazareth .. dat is oud O.O

SyntaxError | 15-07-14 | 22:30

Feynman | 15-07-14 | 22:20 Uw vraag is simpel te beantwoorden:
Er is altijd wel een publiek te vinden dat zich wil inlaten met luyden die de kunst van het opzwepen verstaan. Hitsers in de volksmond. Enkelzijdige info doet dan de rest. En, vergeet u tevens niet wat de koran zo al te vertellen heeft over Joden, kuffaar et cetera.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:30

@Jasaanhetiskoud | 15-07-14 | 22:23. Dat is nou net het probleem: Israël kan niet alleen tegen Hamas vechten want die lafaards verschuilen zich achter de burgers.

Maria.1 | 15-07-14 | 22:29

@Feynman | 15-07-14 | 22:20
Die "erkenning" van Israël door de Arabische Liga was misleidend: Israël moest Oost-Jeruzalem opgeven (de meest heilige plek voor de Joden) en Israël moest akkoord gaan met het "recht op terugkeer" van de palestijnen, wat er op dat moment al meer dan 7 miljoen waren. Dan houdt je dus geen Joodse staat meer over. Noem je dat "erkenning"?

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:28

@mocroGS | 15-07-14 | 22:12
"Tuurlijk is dat onredelijk. Israël is toch partij in dit conflict."

Want naar partijen in een conflict moeten we niet luisteren? Dit argument is nog stompzinniger dan het vorige. Juist degenen die deel uitmaken van een conflict, verdienen het om gehoord te worden. Dat begrijpt elke kleuter.

"Waarom denk je dat de Veiligheidsraad weloverwogen resoluties aanneemt. "

En wéér een appeal to authority. Kap daar eens mee.
1. Als een resolutie fout is, is die fout, hoe "weloverwogen" hij ook is. De inhoud van de resolutie doet ter zake, niet de deskundigheid van degenen die hem aannemen of verwerpen.
2. Ik heb al uitgelegd, waarom het een feitelijke realiteit is dat de veiligheidsraad bevooroordeeld is jegens Israel, een uitleg die jij volledig hebt genegeerd.
3. Ga je nog in op de inhoud van de resolutie, en de reden waarom Israel die heeft genegeerd, of beschik je niet over de verstandelijke vermogens om een inhoudelijk argument te formuleren?

Russells Teapot | 15-07-14 | 22:28

Triest dat er nu een dode te betreuren is.

McPhart | 15-07-14 | 22:28

@SyntaxError | 15-07-14 | 22:24
je hebt niks. Alleen maar een lesje geleerd.

tattooboer | 15-07-14 | 22:26

Durka durka Mohammed Jihad!

Kroepoeksclan | 15-07-14 | 22:26

@tattooboer | 15-07-14 | 22:08
+ 1 voor he zoekwerk :D
Ik ben al heel verbaasd dat je er daadwerkelijk op in ging :)

SyntaxError | 15-07-14 | 22:24

@@mocroGS

Als Isreal stopt met schieten. En alleen verdedigt tegen Hamas (Handvest: Isreal moet dood).

Waar sta jij dan?

Jasaanhetiskoud | 15-07-14 | 22:23

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:08
Een dergelijke erkenning is aan beide zijden heel politiek beladen. Het rijtje landen wat Israël niet erkent, is hetzelfde rijtje die wel een vredesvoorstel kwam. De erkenning van Jordanië en Egypte is ook gevolg van een vredesovereenkomst geweest.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:12
Heeft u dan misschien een andere verklaring waarom een populatie in twee delen gesplitst kan worden, beide met de qur'an en ahadith in de hand. Het ene deel leeft IN Israël al zeventig jaar in vrede, het andere deel leeft alleen maar in haat en oorlog.

Feynman | 15-07-14 | 22:20

-weggejorist-

Trutkip | 15-07-14 | 22:19

syntax error 21"43
dank voor uw compliment. Overigens, men vermoedt dat Genesis is geschreven ergens tussen 586-439 BC. Genesis 4 vers 27 meldt dat Methusalem 969 jaar is geworden en zijn vader 365 jaar.

Jan Boule | 15-07-14 | 22:19

-weggejorist-

jozef6846 | 15-07-14 | 22:17

Feynman | 15-07-14 | 21:57
Hmm, oprichter van the muslem brotherhood Hassan al Bannah en Izz ad-Din Abd al-Qadar ibn Mustafa ibn Yusuf ibn Muhammad al-Qassam waar later hamas uit is ontsproten, hadden met de qur'an en ahadith in de hand precies de zelfde doelstelling; n.l. het joodse volk kapotdoodtstuk maken. Het hamas handvest laat niets aan duidelijk over vwb Joden. Komt u mij derhalve niet aan met 'rechten, gedrag en generaties.'

bij gelegenheid | 15-07-14 | 22:12

Bullshit filmpje. Iedereen weet dat Amnerikanen pro-israel zijn en dit filmpje barst ervan. Allebei de kanten zijn schuldig en allebei willen ze het niet oplossen.

buitenstebuiten | 15-07-14 | 22:12

@mocroGS | 15-07-14 | 21:55
"Wat jij eigenlijk zegt is dat wanneer iemand unaniem veroordeeld wordt wij toch rekening moeten houden met zijn standpunt."

Is dat onredelijk dan? Het gaat toch om de argumenten van die iemand, niet om hoe populair die iemand is?
Russells Teapot | 15-07-14 | 21:57

+

Hoe dom kan je zijn. Tuurlijk is dat onredelijk. Israël is toch partij in dit conflict. Waarom denk je dat de Veiligheidsraad weloverwogen resoluties aanneemt.

mocroGS | 15-07-14 | 22:12

-weggejorist-

geeftnix | 15-07-14 | 22:11

-weggejorist-

geeftnix | 15-07-14 | 22:11

-weggejorist-

geeftnix | 15-07-14 | 22:11

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik geen kant kies in dit conflict... geloof zuigt, bom erop en doorgaan met leven.

Waar ik wel moeite mee heb in dit filmpje is dat op 1:01 meneer uitlegd dat de UN het land verdeeld heeft tot een bepaald gebied.
rond 2:07 heeft meneer het alleen over het jordaanse stuk land wat Israel inneemt, maar niet over dat hele grote stuk egypte wat spontaan in 1978(2:37)ook bij Israel hoort.
Eigenlijk zegt meneer dus in het filmpje dat Israel gratis land aan egypte geeft voor de vrede.
Maar dit land is door Israel zelf ingenomen, en zat ook niet bij het door de UN toegewezen gebied.

Hij zal best op veel punten gelijk hebben, Maar hoe ongeloofwaardig kan je je filmpje maken.

Kamikaas06 | 15-07-14 | 22:08

Syntaxerror. Er zijn redenen dat ik je niet vertrouw, weet je dit nog:
@tattooboer | 21-05-14 | 01:59
Sorry tattoo, je plempsels lezen als geschreven door een stonede dichter gekruist met een zatte advocaat.
In je reaguursels lees ik dat je erg makkelijk mensen beticht van "domheid" zonder daar echt een argument bij te geven. Ik snap maar half waar je het over hebt en ik krijg haast het idee dat je een betaalde of amateur PVV troll bent.
Sorry, maar voor mij houd het op.
Ik wens je nog veel succes.

syntaxerror | 21-05-14 | 02:16 | | 18+ Nederlands meisje sopt op Herman van Rompuy

tattooboer | 15-07-14 | 22:08

@Feynman | 15-07-14 | 21:43
Ik respecteer dat je altijd de nuance zoekt. Maar Israël is door de meeste arabische staten nooit erkend. Verwijzen naar een vage paragraaf uit de zoveelste overleg-poging is niet voldoende. Toen Arafat zijdelings verwees naar VN-resoluties 242 en 338 juichte iedereen ook dat hij daarmee impliciet Israël erkend had. Maar Arafat is dood en zowel de PA als Hamas hebben erkenning van de joodse staat niet in hun handvest staan.
en.wikipedia.org/wiki/International_re...

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 22:08

Dat is tussen de kleuterschool en het ziekenhuis.

Rommelende Onderbuik | 15-07-14 | 22:04

West Sahara is rijk aan fosfaten ( wasmiddelen) en onlangs is Total teruggekeerd om olie te winnen. In 1975 trok Spanje zich uit dit land terug waarna , tegen de VN resoluties in, het koninkrijk Marokko West Sahara en een gedeelte van Mauretanië militair bezette. Dit geschiedt tot op de dag van vandaag. Het Marokkaanse bezettingsleger is sinds 1975 in strijd gewikkeld met de verzetsbeweging Polisario die op hun beurt door Tuaregs wordt gesteund. Aldus is West Sahara het enige land op het Afrikaanse continent dat onrechtmatig wordt bezet en welks bevolking onder de Marokkaanse knoet zucht. De Westsaharianen hebben de pech niet over een propagandamachinerie te beschikken zoals Hamas , zijn minder mediageniek maar lijden onder de Marokkaanse bezetting.De VN branden hun vingers er niet aan.

Jan Boule | 15-07-14 | 22:03

@Maria.1 | 15-07-14 | 21:54
Ja ik probeer er ook te zijn!

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:59

bij gelegenheid | 15-07-14 | 21:53
Ik deel uw vermoeden dat het verschil in rechten over de afgelopen twee generaties het verschil in attitude kan verklaren.

Feynman | 15-07-14 | 21:57

@mocroGS | 15-07-14 | 21:55
"Wat jij eigenlijk zegt is dat wanneer iemand unaniem veroordeeld wordt wij toch rekening moeten houden met zijn standpunt."

Is dat onredelijk dan? Het gaat toch om de argumenten van die iemand, niet om hoe populair die iemand is?

En waarom ga je niet in op mijn uitleg, waarom Israel resolutie 242 heeft verworpen? Dat werd je zeker weer te inhoudelijk?

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:57

De VN is waardeloos! Libanon heeft ook op Israël geschoten; niets minder dan een oorlogsdaad is dat. Waar is de VN? Die zijn te druk met Zwarte Piet.

Maria.1 | 15-07-14 | 21:57

2emeREP | 15-07-14 | 21:49
Het Ottomaanse rijk?
Grapjas, begin eens in Syrie, Irak of Jordanie over het Ottomaanse rijk (Turken) en je mag blij zijn dat je niet gelyncht wordt.

Obstiopaat | 15-07-14 | 21:56

@PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:50
:D

SyntaxError | 15-07-14 | 21:56

@tattooboer | 15-07-14 | 21:49
Ik neem aan dat je snapt dat onderhandelingen niet hier op de reaguurders panelen gebeuren.
We maken een email adres aan bij mmmservices.web.cern.ch/mmmservices/
en kunnen dat hier uitwisselen.
Via deze mail kunnen we het allemaal volledig annoniem bespreken.

SyntaxError | 15-07-14 | 21:55

Kulargument2
wie zegt dat je je slechts inwoner van een gebied mag noemen als je een "land" hebt?
-
Waar staat dat?
Iedereen kan wel een paar lijntjes om een gebied trekken en zeggen, dit is nu mijn land want niemand anders zegt dat t zijn land is.
Er wonen wel mensen.
-
Deze redenering (er was geen land dUs mogen de Israelis t hun land maken) gebruikten de spanjaarden ook in zuid amerika, en t apartheidsregime in Zuid Afrika.
Kulredenen natuurlijk.
Er wonen gewoon mensen.
-

2emeREP | 15-07-14 | 21:55

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:49

Door te schelden worden je argumenten niet sterker. Vanuit het oogpunt van de agressor is er altijd wel een reden te bedenken om VN resoluties naast zich neer te leggen.
Wat jij eigenlijk zegt is dat wanneer iemand unaniem veroordeeld wordt wij toch rekening moeten houden met zijn standpunt.

mocroGS | 15-07-14 | 21:55

Er is een pro Israël demonstratie gepland op De Dam in Amsterdam op donderdag 17 juli aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur!

Maria.1 | 15-07-14 | 21:54

Feynman | 15-07-14 | 21:43
Binnen de staat Israel wonen een 1.5 miljoen Arabieren. Deze mensen hebben gelijk de overige inwoners aldaar exact dezelfde rechten. De mensen waar u op doelt zijn m.n. te vinden in de gazastrook.
fyi: en.wikipedia.org/wiki/Izz_ad-Din_al-Qa...

bij gelegenheid | 15-07-14 | 21:53

Mijn god Pritt. Dat filmpje is echt VERSCHRIKKELIJK bedroevend slecht.

Feynman | 15-07-14 | 21:43
Ah wat fijn. Een feitelijk juist stukje tekst over dit onoplosbare conflict!!!

AJOL | 15-07-14 | 21:52

@Feynman | 15-07-14 | 21:43
Eens, dat is niet een al te best filmpje.

Dit conflict is bepaald niet "simpel," zoals die kerel beweert, en is niet samen te vatten als "één partij wil vrede, de andere genocide." Er zijn Israelische facties die bijzonder racistisch zijn, en er zijn Arabieren die vrede willen.

Dit soort idiote Amerikanen brengen Israel alleen maar in diskrediet. Treurig, dat GS niet beters kon vinden.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:51

Feynman | 15-07-14 | 21:43
Wijze woorden, Pritt herkent ze nog niet als ze hem in het gezicht schijten.

The_Master_Bear | 15-07-14 | 21:51

@SyntaxError | 15-07-14 | 20:33
Dat klopt. Het is een conflict wat aan het begin van de mensheid is begonnen en pas aan het eind van de mensheid wordt opgelost. Maar laten we de seculieren hier daar niet mee lastig vallen. Ik heb Jezus nog niet ontdekt, maar wel Walid Shoebat. Mijn bek viel open.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:50

mocroGS | 15-07-14 | 21:41
Resolutie 242 is niet meer van kracht omdat de de landen die het betreft die gebieden niet meer claimen.
En de rede is vrij duidelijk.

Obstiopaat | 15-07-14 | 21:50

@mocroGS | 15-07-14 | 21:41
"Zodra het jouw niet uitkomt is het meteen niet serieus te nemen."

Zucht.
Mijn beste zwakzinnige, ik verwijs naar een filmpje waarin wordt uitgelegd waarom de VN als autoriteit niet serieus te nemen is. In dat filmpje wordt de hoeveelheid resoluties tegen een staat vergeleken met de hoeveelheid misdaden van die staat, en dan blijkt dat er een geweldige anti-Israel bias is.

En zelfs al zou dat niet zo zijn, dan is "De VN veroordeelt Israel" geen argument. Israel heeft vaak goede redenen om die resoluties naast zich neer te leggen. Als jij met specifieke resoluties komt, zal ik je uitleggen waarom Israel die negeert.

"VN resolutie 242 werd unaniem aangenomen (o.a. door de VS) door 0 Arabische landen.
gyazo.com...
Nu jij, complotdenker.."

Nee sukkel, je snapt het gewoon niet. Israel heeft goede redene om zich niet aan die resolutie te houden. Na 1967 was namelijk gebleken dat Israel verdedigbare grenzen nodig had om te kunnen overleven:

www.youtube.com/watch?v=k2hZ6SlSqq0&a...

En als Israel de keuze krijgt tussen het in gevaar brengen van de eigen bevolking en het boos maken van een stelletje moralistische vingerwapperaars van de VN, dan kiezen ze voor het tweede. En terecht.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:49

@SyntaxError | 15-07-14 | 21:44
Ik betwijfel het. Het vertrouwen dat mensen mij geven door zich permanent door mij te laten ornamenteren is bijna niet te evenaren. Het geld is leuk maar de menselijke interactie is mijn ultieme drijfveer. Ik zou niet voor 2 miljoen per jaar plus bonussen een bank willen leiden met alle haat en achterdocht van dien.

tattooboer | 15-07-14 | 21:49

@Jan Boule | 15-07-14 | 21:42
Dank u zeer voor deze verfrissende context.
Dit verhaal is ouder dan Methusalem toch.

SyntaxError | 15-07-14 | 21:48

Feynman | 15-07-14 | 21:43

_

Je praat tegen dovemansoren. Mensen houden hier niet van feiten.

mocroGS | 15-07-14 | 21:46

@mocroGS | 15-07-14 | 21:44
Je let niet goed genoeg op.

tattooboer | 15-07-14 | 21:46

@tattooboer | 15-07-14 | 21:42
Mischien kan ik wel meer bieden?

SyntaxError | 15-07-14 | 21:44

@tattooboe
Ik las dat je 9 opleidingen had gehaald, een daarvan was EHBO, wat waren die anderen eigenlijk?
SyntaxError | 15-07-14 | 21:33

_

9 opleidingen en 24/7 op GS posten. Je moet niet alles geloven wat tattooboer plemt.

mocroGS | 15-07-14 | 21:44

Wat een bedroevend eerste filmpje. Het probleem is inderdaad heel simpel, als je alleen de feiten erbij pakt die kloppen bij het verhaal wat je al had. Een coherent verhaal onthoudt en verteld immers veel makkelijker.

Jezelf de autoriteit van een universiteit aanmeten en dan met zoiets komen. Prager University is not an accredited academic institution and does not offer certifications or diplomas. But it is a place where you are free to learn. www.prageruniversity.com/courses.php

Sinds ergens in de 16 eeuw tot en met de eerste wereldoorlog is het islamitische Ottomaanse rijk in bezit geweest van het besproken gebied. Dan kan je heel leuk zeggen dat er drie keer een joodse staat is geweest en nooit een Arabische of Islamitische, maar dan heb je gewoon een kleine vier eeuwen niet op zitten letten.

De rest van de Arabische landen worden ook weggezet alsof ze nog nooit het bestaan van de staat Israël geaccepteerd hebben. In 2002 was er binnen de Arabische liga consensus om een staat zoals voorgesteld in 1948 te accepteren. Prima om de oorlogen in 1948 en 1967 te noemen, maar als je daarover zwijgt ben je aan het funshoppen in de feiten zoals Diederik Stapel dat al deed.

Binnen de huidige staat Israël wonen al anderhalf miljoen Palestijnen. Een kleine vijf miljoen wonen in de bezette gebieden. Een deel van de Knesset is Arabisch. Waarom zou je met de ene Palestijn nooit in vrede kunnen leven, en de andere al 70 jaar wel?

Niemand is gebaat bij een karikatuur van dit conflict.

Feynman | 15-07-14 | 21:43

@mom van avezaath | 15-07-14 | 21:38
Het is ernstig, dat zeker. Bizar hoe je als volk kan blijven vasthouden aan de verzonnen leugens van een valse pedofiele profeet die het volk niks anders dan ellende heeft gebracht.

First Contact | 15-07-14 | 21:43

Ook leuk van die oude beelden:
geen baarden, geen hoofddoekjes bij de moslims.
1960/1970.
Enfin.
Zolang de religie van de oorlog geen vrede wil, is het oorlog. punt.

datzouzomaarkunnen | 15-07-14 | 21:43

De Marokkanen zitten hier, dus die Palestijnen kunnen wel naar Marokko. Probleem opgelost.. het probleem van Israel dan.

De Anaalprofeet | 15-07-14 | 21:43

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 21:39
Mwah, teller voor 'vuurpijltjes' staat inmiddels op een 1145. Still counting.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 21:42

tijdens de Bar Kokba Opstand van de joden ( 132-135 AD) zette de Romeinse keizer Hadrianus zijn beste generaals ( o.a. Severus)in tegen de joden. Na de vernietiging van de joodse opstandelingen noemde hij Judea ( nu Westbank) en Samaria "Palestina', een verbastering van de naam Filistijnen , de aartsvijand van de joden, een volk dat 600 VC verdween. Dit wordt ook wel de vloek van Hadrianus genoemd door de joden.Na de opstand werden zij vervolgd en uit hun geboorteland Judea verjaagd.De in Egypte geboren Arafat versprak zich ooit in het Arianne Palazzi door te zeggen dat er nooit een Palestijns volk was geweest. Zo ook de Arabische historicus dr. Philip Hitti en de Arabische professor dr. Juhan Hazam.Er is slechts sprake van een "great eat Arab nation". Palestina is een mythe dat in stand wordt gehouden omdat dit als een bliksenafleider werkt voor de bestaande dictaturen en monarchiën in Arabië. En wat dhr. van Agt betreft, adept van de oude katholieke liturgie, zijn lievelingsgebed is "Judaei perfides", de doortrapte Joden. Zegt toch genoeg, me dunkt.
( dit gebed is in 1965 afgevoerd ddor het Tweede Vaticaans Concilie overigens).

Jan Boule | 15-07-14 | 21:42

@SyntaxError | 15-07-14 | 21:40
Sorrie, ik heb een enorm goed baan die me boven het inkomen van een minister oplevert.

tattooboer | 15-07-14 | 21:42

@mocroGS | 15-07-14 | 21:28
De VN is niet serieus te nemen als autoriteit. Zie hier waarom:

_

En daarmee is alles gezegd. Zodra het jouw niet uitkomt is het meteen niet serieus te nemen. Democratie is ook niet serieus te nemen, toch wat dat doen ze de daar bij de VN; stemmen voor of tegen een resolutie.
For your information, voordat je weer als argument gaat gebruiken dat de VN gevoed wordt door de Arabische lobby, VN resolutie 242 werd unaniem aangenomen (o.a. door de VS) door 0 Arabische landen.
gyazo.com/7f01f6848739b95014eb2174edad...
Nu jij, complotdenker..

mocroGS | 15-07-14 | 21:41

@arash112 | 15-07-14 | 20:21
Misschien heb je een meer "waarheidsgetrouwe" versie van het verhaal?

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:41

@mocroGS | 15-07-14 | 20:58
Kritiek op de regering is iets anders dan het bagatelliseren van de holocaust, wat ook buiten Israel in veel staten strafbaar is.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:40

@tattooboer | 15-07-14 | 21:36
Heb je een CV die je mischien op kan sturen?

SyntaxError | 15-07-14 | 21:40

Ghehehehe. Er worden hier inmiddels meer links over en weer geworpen dan raketten rond Gaza...

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 21:39

First Contact | 15-07-14 | 21:07
Als het niet zo ernstig was, is uw reaktie grandioos:))!

mom van avezaath | 15-07-14 | 21:38

@Maria.1 | 15-07-14 | 20:09
Het stikt van de foto's van met name kinderlijkjes die dankzij Google te herleiden zijn naar soms wel 10 jaar geleden en zeker niet over palestijnen gaan. Elk gedood of verwond palestijns kind is er één te veel. Maar daar denkt Hamas helaas anders over.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:38

@mocroGS | 15-07-14 | 21:33
"Zou jij ook eens moeten doen."

Zolang ik degene ben die met inhoudelijke argumenten komt, en jij degene bent die niet verder komt dan "deze gezaghebbende figuur is tegen Israel," zal ik dit maar niet al te serieus nemen.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:37

Wat een onzin artikel, er zijn het hele jaar door veel meer slachtoffers aan Israëlische kant gevallen. Hoorde je het nieuws nooit een keer over. 750 raketten richting Israël van deze liegende Arabieren. Nu dat Israël eindelijk eens een vergelding doet, klaagt de media hoe slecht de joden wel niet zijn. Dus als je word beschoten met raketten en bedreigd in elk land ter wereld mag je niets maar dan ook niets terug doen?

Koning van de Wereld | 15-07-14 | 21:37

@SyntaxError | 15-07-14 | 21:33
Die informatie kan mijn privé op het spel zetten dus nee.

tattooboer | 15-07-14 | 21:36

@mocroGS | 15-07-14 | 21:28
De VN is niet serieus te nemen als autoriteit. Zie hier waarom:

www.youtube.com/watch?v=j7Mupoo1At8&a...

"Bovendien annexeert steeds meer grond binnen de bezette gebieden."

Dit is een klinkklare leugen. Met het ontmantelen van de nederzettingen in Gaza heeft Israel een flinke hoeveelheid land aan de Palestijnen overgedragen. Daarop reageerden de Palestijnen met het schieten van raketten, wat bevestigt dat ze helemaal niet uit zijn op het "beëindigen van de bezetting," zoals mensen als jij beweren, maar op het vermoorden van joden.

En waar heb ik ooit een Arabisch-islamitisch complot verondersteld? Alle inhoudelijke argumenten waar jij mee komt, die beantwoord ik, maar helaas zijn dat er niet zo veel.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:36

@tattooboe
Ik las dat je 9 opleidingen had gehaald, een daarvan was EHBO, wat waren die anderen eigenlijk?

SyntaxError | 15-07-14 | 21:33

mocroGS | 15-07-14 | 21:14
Heb hier een helder verhaal over 'nakba'. Wellicht ten overvloedde: gutmenschen sporen niet. Binnen het adagium two wrongs don't make one right. israel-palestijnen.blogspot.com/2012/0...

bij gelegenheid | 15-07-14 | 21:33

@mocroGS | 15-07-14 | 21:14

Dries van Agt is niet bevooroordeeld? Zelfs jij kunt toch niet zo dom zijn, dat je dat werkelijk meent?
Russells Teapot | 15-07-14 | 21:25

_

jazeker, Dries van Agt was namelijk altijd pro-Israel totdat hij zich na zijn politieke carriers ging verdiepen in het conflict.
Zou jij ook eens moeten doen.

mocroGS | 15-07-14 | 21:33

@mocroGS | 15-07-14 | 21:14
En BTW, om maar eens te illustreren dat appeals to authority niets toevoegen: jij citeert graag joden die het zionisme verwerpen?

Prima, dan citeer ik moslims die het zionisme ondersteunen:

archive.frontpagemag.com/readArticle.a...

Zijn we nu dichter bij de waarheid gekomen met het plaatsen van deze links? Zoniet, zullen we dan weer gewoon argumenten gaan gebruiken?

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:32

@wirwars | 15-07-14 | 21:29
Je hoeft hier niks te klikken, lezen of kijken. Bye

tattooboer | 15-07-14 | 21:30

-weggejorist-

wirwars | 15-07-14 | 21:29

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:15

Er zijn al genoeg argumenten gegeven door mij en anderen. Echter jij ziet er altijd een Arabisch- islamitisch complot in en zonder enige argumentatie kwalificeer je iedere autoriteit als antisemiet.

-

Maar voor jouw nogmaals;

Israël schendt alle VN resoluties m.b.t. de bezette gebieden. Bovendien annexeert steeds meer grond binnen de bezette gebieden.

mocroGS | 15-07-14 | 21:28

@mocroGS | 15-07-14 | 20:58
No pun taken, je noemt me tenminste nog "mens". Finkelstein mag Israël niet meer in. Hamas zet iedereen die het niet met ze eens is tegen de muur, zogenaamd op beschuldiging van verraad of corruptie. Als het meezit mag je nog een stukje achter de scooter, al krijg je daar zelf gelukkig niks van mee.
www.israelnationalnews.com/News/News.a...
www.shortnews.com/start.cfm?id=76634
Dat filmpje van die motor ken je natuurlijk al.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 21:28

Ik vind dat alle hardliners aan beide kanten gewoon even hun smoel moeten houden voor een jaartje of wat. Ze hebben 60 jaar de kans gekregen om dit met geweld op te lossen en afgezien van duizenden doden verder zijn ze niets opgeschoten. Als het in 60 jaar niet lukt dan gaat het in 120 jaar ook niet lukken.

mr. coffee | 15-07-14 | 21:27

@mocroGS | 15-07-14 | 21:14

Dries van Agt is niet bevooroordeeld? Zelfs jij kunt toch niet zo dom zijn, dat je dat werkelijk meent?

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:25

@mocroGS | 15-07-14 | 21:14
Nee, dat maakt jou een zwak excuses voor informatie. Snap je nou nog niet hoe de mensheid is? Jij Bent een zegen voor Israël want je toont erg goed waar het om gaat.

tattooboer | 15-07-14 | 21:23

@gentle giant

Meer van dit soort verhelderende stukken? blog of iets?

**gewoon goed**

Thargoid | 15-07-14 | 21:22

Go, theepot, go.

Lewis | 15-07-14 | 21:19

First Contact | 15-07-14 | 21:07
j.l. Zaterdag heeft IDF al aangekondigd @ burgers e.a. in het noorden van de gazastrook er beter aan doen dit gebied te verlaten. Opdat de terreurorganisatie hamas een duidelijke les wordt gelezen. Tot op heden zijn er door de staat van Israel een 42.000 reservisten opgeroepen voor een nakende grondoffensief. De Gazanen die zich niet uit de voeten maken spelen de hamaskaart. Dat is.

bij gelegenheid | 15-07-14 | 21:17

@mocroGS | 15-07-14 | 20:44

"Bill Clinton: thecable.foreignpolicy.com..."

Daar ben je al eerder mee gekomen. Ik heb je toen verwezen naar een uitleg waarom dat onzin was.

"Een ander joods geluid: www.eajg.nl..."

Dit is een site, geen artikel. Welk argument wil je hiermee maken?

"Dries van Agt: driesvanagt.nl..."

Dries van Agt is een rabiate antisemiet. Nog erger dan de charlatan Finkelstein.

MocroGS, waarom kom je niet gewoon met argumenten, en ga je niet op de feiten in, zoals de anderen hier? Waarom zijn het de "pro-Israel mensen" die met argumentaties en feiten komen, en kom jij niet verder dan appeals to authority? "Kijk, deze deskundige is het met mij eens, dus ik heb gelijk." Bullshit.

Als je het debat aan wilt gaan, dan is "Norman Finkelstein is een jood en is tegen Israel" geen argument.

Pas als je iets van hem citeert wat relevant is voor het onderwerp van discussie, dan kunnen wij er iets mee.

Russells Teapot | 15-07-14 | 21:15

Zoektip:het is naast de moskee, tussen de flats, midden in de woonwijk en achter het schild van burgers. Succes.

Tikkie Terug | 15-07-14 | 21:14

@mocroGS | 15-07-14 | 20:55
Nee, daar gaan al de jouwen, want je gebruikt joden tegen joden. wat maakt jou dat?
tattooboer | 15-07-14 | 21:12

_

Objectief, ik zoek geen bronnen die bevooroordeeld kunnen zijn. Jij wel.

mocroGS | 15-07-14 | 21:14

Wat ben jij toch een clown.
Alweer Finkelstein gebruiken terwijl hij een VS burger is en dus logischerwijs zijn binnenkomst ook geweigerd mag worden. De zoveelste faal.
Desmoulins | 15-07-14 | 21:05

-

Geweigerd omdat je slechts kritiek geeft op Israel en haar bezettingspolitiek.
Zelfs jouw joodse krantje spreekt er schande van:http://gyazo.com/5e59654b68d449cf3b7994f3b00ccf8b

mocroGS | 15-07-14 | 21:12

@mocroGS | 15-07-14 | 20:55
Nee, daar gaan al de jouwen, want je gebruikt joden tegen joden. wat maakt jou dat?

tattooboer | 15-07-14 | 21:12

Fijn zo'n informatief filmpje, ik mis alleen een aantal zaken als de onafhankelijkheidsoorlog waarbij Israel van af dag 1 al 20% meer land nam dan oorspronkelijk afgesproken, het verjagen van bewoners van hun geboortegrond, de zesdaagse oorlog, de Suezcrisis, de rol van de koloniale grootmachten, de bouw van de muur, de bijna geslaagde vredespoging van Rabin die door extremistische joden is vermoord. En nee, ik ben niet pro-palestina, ik ben alleen al die propaganda van beide zijden meer dan zat.

nduss | 15-07-14 | 21:11

@Sliptong | 15-07-14 | 21:01
Zonder godsdienst fanaten in het algemeen, of doel je alleen op de Islam?
Of mischien wel heel algemeen op alle groeperingen met megalomane denkbeelden?
Vraag het me zomaar even af :)

SyntaxError | 15-07-14 | 21:10

@Mocro2897 | 15-07-14 | 20:26

Het ICC kon wel eens tot een uitspraak komen die helemaal niet in uw straatje past. Een rechter zal naar feiten, bestanden en verdragen kijken, bijvoorbeeld om de legitieme grenzen te bepalen. Dat is door de vele oorlogen, bestanden, en vredesverdragen een nogal grijs gebied. Zo konden de Pali's dan maar zo Egyptenaren worden. Vooral fijn voor Hamas, Al Sisi weet wel raad met Moslimbroeder geaffilieerde organisaties.
.
Over de muur en wijze van grensbewaking zal de rechter weinig vinden. De inrichting daarvan valt onder de soevereiniteit van een natie. Iets wat Israel btw wel is, en Palestina vooralsnog niet. Over militaire acties zal zo'n rechter ook anders oordelen dan bijvoorbeeld de media en de politiek. Internationaal recht stelt dat een soevereine natie haar grondgebied met (dodelijk) geweld mag verdedigen wanneer zij dat noodzakelijk acht.
.
Reken u zelf maar niet te rijk met zo'n stap. Het ICC is niet zoals de VN veiligheidsraad een (geo) politiek gremium (meningen, belangen, bondgenootschappen), maar een rechtelijke macht (documenten, juridische regels, bewijslast). Daarnaast zal het ICC dan sowieso ook iets gaan zeggen over het Palestijnse "verzet" en gezien de neiging om per definitie burgerdoelen te kiezen zal dat oordeel niet mals zijn. Daar is al precedent voor gezet in de afgelopen 20 jaar.
.
Maar volgens mij ziet u een gerechtelijk uitspraak slechts zitten wanneer die volledig in uw straatje past en zal u een afwijkende uitspraak afwijzen onder het mom van ... Ja, maar het Westen, ..... Zionistisch complot, ..... Wellicht zelfs Ja, maar Wilders. Een beetje zoals dat met Marokkanen en Grondwetten gaat. Wel beroepen doen op een wetsartikel als vrijheid van meningsuiting om uitspraken te doen, om vervolgens te gaan miepen wanneer iemand met hetzelfde wetsartikel in de hand iets zegt wat onwelgevallig.
.
Wat zeg ik.. Miepen? Dreigen of erger....

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 21:10

Naar mijn gevoel en hoop is de Mossad bezig met de laatste checks over de posities van Hamasleiders en militanten. Zet de maagden en muntthee maar klaar!

First Contact | 15-07-14 | 21:07

@Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 20:56

VN bom?
Er valt daar verder niks te halen.
De Palestijnen zijn de speelbal van de Arabische liga.

Desmoulins | 15-07-14 | 21:06

@Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 20:56
Obama heeft vanmorgen al(weer) verklaard dat hij aan de kant van Israel staat. Als het "moet" gaat er wel wat fysieke bemoeienis komen.

Vraag voor iedereen: Als het mischien geld oplevert of ander voordeel kan het ook dan ook zijn dat de VN / NAVO zich fysiek afzijdig houdt, maar dat wapenhadelaren en "funds" zich wel vol op het toneel storten? (onder het toneel eigenlijk, want zo rollen ze :D )

SyntaxError | 15-07-14 | 21:05

@SyntaxError | 15-07-14 | 20:52
Allemaal zijn schuld!

Sliptong | 15-07-14 | 21:05

@Mike Gaatjeniksaan | 15-07-14 | 20:54
Dat wil Hamas en al het gajes dat achter Hamas zit juist heel graag. Deze hele provocatie, die begon met de moord op drie tieners, heeft louter en alleen tot doel Israël uit de tent te lokken om zo propaganda te maken voor hun zaak. Neemt niet weg dat Israël natuurlijk ook provoceert met de nederzettingen, pesterijen en de wraakactie op die Palestijnse jongen maar laten we even niet vergeten hoe dit begon. De Palestijnse bevolking is een middel van ongebreidelde Jodenhaat die de beroepsmoslims hen opleggen. Hmmm, misschien niet zo heel gek zo'n bommentapijtje...

Sliptong | 15-07-14 | 21:05

@mocroGS | 15-07-14 | 20:58

Wat ben jij toch een clown.
Alweer Finkelstein gebruiken terwijl hij een VS burger is en dus logischerwijs zijn binnenkomst ook geweigerd mag worden. De zoveelste faal.

Desmoulins | 15-07-14 | 21:05

Just wondering: hoe zou deze planeet er uit zien zonder de Islam. Vredig, ontwikkeld en mogelijk zelfs eerlijk dagdroom ik even.

Sliptong | 15-07-14 | 21:01

In Israël bestaat een vrije pers, waarin ook kritiek op de regering mag worden geleverd.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 20:51

_

naïef mensje: gyazo.com/fad23d50e3300a398209d8414d51...

mocroGS | 15-07-14 | 20:58

Zolang de staat Israël bestaat en af toe haar tanden laat zien, weet ik dat ik voorlopig nog even rustig kan slapen. Respect.

milky bar | 15-07-14 | 20:57

Filmpje vind ik een beetje eenzijdig.

Door de "leeslinkjes" heb ik wel wat feiten geleerd die ik eerder niet kende en heb me daarna nog even verdiept in wat de 'andere kant' daarover te zeggen heeft.

De geschiedenis blijkt vrij duidelijk, alleen wordt 'ie anders uitgelegd en belicht.
De oplossing is inderdaad niet eenvoudig. Maar het filmpje zegt dat de bal enkel en aleen bij de Palestijnen ligt. Als het ECHT zo simpel was dan had daar allang een VN-bom op gelegen. Zo simpel is het dus niet.

Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 20:56

tattooboer | 15-07-14 | 20:49

Je bent al gauw antisemiet als je tegen zionisme bent. Gek he, hij is er nooit voor veroordeeld.
-
ander joods geluid zegt als missie te hebben: Dat betekent dat Israël:zijn rol als bezetter beëindigt.

-

Daar gaan al jouw weerleggingen.

mocroGS | 15-07-14 | 20:55

Hoeveel B-52's heb je nodig voor een bommentapijtje met de oppervlakte van zo ongeveer de Gazastrook?

Mike Gaatjeniksaan | 15-07-14 | 20:54

@mocroGS | 15-07-14 | 20:44

Wat een grappenmaker.
Dries van Agt en EAJG...
Wat een treurnis.

Desmoulins | 15-07-14 | 20:52

Hoe is het eigenlijk met Wilders? Ik heb hem in dit topic nog niet voorbij zien komen.
Heeft hij nog iets getweet of gezegt vandaag?

SyntaxError | 15-07-14 | 20:52

@mclooney | 15-07-14 | 20:50
Jammer voor je. Je hoeft het niet te kijken of hier te blijven, bye.

tattooboer | 15-07-14 | 20:51

Goede uitleg in het filmpje. Maar het is de trots van een heleboel mensen om te zeggen dat ze het verkeerd gezien hebben en de verkeerde kant steunen... Links schijnt er zo zachtjes aan een patent op te hebben... maar toegeven zullen ze het nooit, want trots is nog altijd belangrijker dan de juiste mensen steunen op weg naar vrede.

WhoNeedsWho | 15-07-14 | 20:51

mocroGS | 15-07-14 | 20:40
Finkelstein en Gideon Levy van Haaretz zijn vanwege hun beschaving "weg met ons" joden geworden, die vooral in de buitenlandse linkse pers populair zijn. In Israël bestaat een vrije pers, waarin ook kritiek op de regering mag worden geleverd. Zijn er ook palestijnse Finkelsteins die het beleid van Hamas openlijk in twijfel durven trekken?

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 20:51

Uiteindelijk zitten we allemaal in The Matrix...

Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 20:51

@mocroGS | 15-07-14 | 20:47

Nou nee, daar bedank ik voor. Zij weigeren Israël te erkennen vanwege de Messias. Ik ben seculier tot op het bot. Nu jij nog Mohammedaanse barbarij steunende mocro.

Desmoulins | 15-07-14 | 20:51

@mocroGS | 15-07-14 | 20:47
Nu nog een foto van muslims die openlijk zo tegen boko haram, isis, hamas hizb ullah protesteren.
Heb je niet, je broeders kennen die vrijheid niet want dan gaat er een mes over hun keel.

tattooboer | 15-07-14 | 20:50

Nou, Geenstijl, wat een geweldig objectief filmpje weer. De onafhankelijkheid druipt ervan af. Dit had ik niet van jullie verwacht, foei!

mclooney | 15-07-14 | 20:50

overigens mede dankzij het feit dat die vuile laffe arabieren ongeorganiseerd waren en elkaar niet vertrouwden.

Ir. Wilhelmus | 15-07-14 | 20:49

@mocroGS | 15-07-14 | 20:44
Bill clinton sekste buiten zijn relatie.
Een ander joods geluid voelt zich verbonden met het voortbestaan van Israël dus die passen eigenlijk helemaal niet in jou straatje.
Van Agt is een antisemiet. dat je die vieze man aanhaalt stelt jou nog meer in het slechte licht dan iemand hier ooit kon doen:
www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/1...

tattooboer | 15-07-14 | 20:49

mocroGS | 15-07-14 | 20:44
Dries van Agt... Haha, je weet wel wie je vriendjes zijn. Maar hij is ook een raskatholiek. Hij klopt jou op de schouder, hij wast zelfs je voeten als het moet, maar wat doe jij met hem.....? Hem wegduwen als je hem niet meer nodig hebt.

milky bar | 15-07-14 | 20:49

175-1? O, dan tel je die drie laf vermoorde jongens waar het allemaal mee begonen is even niet mee.
Ik blijf vinden dat Israël zich inhoudt; met hun materieel zouden ze zó ontzettend veel meer dood en verderf kunnen zaaien, maar dat doen ze dus niet. En misschien niet altijd, maar in principe is hun geweld een reactie op geweld van tegenstanders.

Lewis | 15-07-14 | 20:48

dat die joden 1946 hebben overleed is een prestatie van 300-like epische proporties.

Ir. Wilhelmus | 15-07-14 | 20:48

Misschien was er wel geen Palestijnse staat, maar die mensen woonden er gewoon wel toen de Britten dachten het dillema na WOII op te lossen door de Joden daar hun eigen staat te geven. Dat wordt hier niet belicht. De Palestijnen moesten plots boem een stuk land opgeven, omdat de Europese mogendheden (nou ja NaziDuitsland en bevriende landen) de Joden vervolgden.
Uit Palestijns oogpunt helemaal niet zo vreemd om boos te zijn als je land wordt ingepikt.

arie181818 | 15-07-14 | 20:46

Niemand wil de Palestijnen hebben en da's logisch. De zogenaamde support die ze ontvangen van andere moslims/Arabieren is alleen om hún haat jegens Israël middels de Palestijnen te transporteren. Dat en niets anders. Het is allemaal zo Freudiaans dat ik er soms gewoon om moet lachen. Penisnijd, oedipuscomplex, moedercomplex, alle elementen zijn aanwezig. Dat Israël een onuitputtelijk uithoudingsvermogen moge hebben. Heyl Ha'Avir!

milky bar | 15-07-14 | 20:45

@Faust21 | 15-07-14 | 20:39
Bye.

tattooboer | 15-07-14 | 20:44

@mocroGS | 15-07-14 | 20:40
Onzin, jij ziet toch alleen wat jij mag zien van je kleine hersentjes. Je eigen feiten aandragen is je hier nog nooit gelukt., Je schuilt je achter Joden en dat terwijl je nog steeds niet in de gaten hebt dat je enorm veel kracht geeft aan de Israëlische zaak. Mensen hebben de ogen open en hoe meer jij je domheid tentoon stelt, hoe meer mensen duidelijke visies gaan krijgen over wie nou eigenlijk de slechteriken zijn. Je doet goed werk, dank daar voor!

tattooboer | 15-07-14 | 20:43

@Captain Pervert 20:32: Precies, dat filmpje en dat schrijfsel waaraan gerefereerd wordt zijn samenraapsels van gekleurde halve waarheden. Er is sowieso erg weinig echt objectief materiaal te vinden. De man heeft wel gelijk dat het een bijzonder lastig conflict is om op te lossen, zeker als men naar het verleden blijft kijken om te zien wie er "gelijk" heeft. Ik bemoei me er maar niet te veel mee; beide kampen bestaan uit doorgedraaide fanaten, maar ik heb toch een lichte voorkeur voor de Israëli's. Ten eerste omdat ik een zwak heb voor mensen die geloven in hard leren en hard werken om iets op te bouwen, en ten tweede omdat ik denk dat een totaaloverwinning van Israël uiteindelijk zal leiden tot een beter land voor alle betrokkenen dan een totaaloverwinning van Hamas.

Muxje | 15-07-14 | 20:43

Meneer vergeet nog het Hamas-manifest:
"There is no negotiated settlement possible. Jihad is the only answer."
"Hamas will not recognize Israel", adding "this is a red line that cannot be crossed"
"Initiatives, and so-called peaceful solutions and international conferences, are in contradiction to the principles of the Islamic Resistance Movement"
avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas...
Er is niet 1 aanknopingspunt te vinden om met Hamas te kunnen of willen onderhandelen, omdat ze dat zelf niet willen en kunnen. Omdat de islam het verbiedt. Het gaat dus niet over "Palestina", en gaat over het Kalifaat en daarvoor moeten eerst alle Joden deadt. En voor de zoveelste keer: Gaza is NIET bezet. Bent u ook zo Gaza-moe?
Voor de "gewone" (?) Gazanen is het wel een ramp natuurlijk, maar die krijgen vanavond weer feestelijke koekjes vanwege een dode Jood.

PrinsesStoepje | 15-07-14 | 20:41

@Captain Pervert | 15-07-14 | 20:32
Omdat hjet jou niet aan staat? Je kan het tegendeel niet bewijzen dus wat ik jou woord waard? Niks. O,o.

tattooboer | 15-07-14 | 20:40

@mocroGS | 15-07-14 | 20:22
ronmossad.blogspot.nl...
Boem, weer een instalatie van jou in de pan gehakt.
tattooboer | 15-07-14 | 20:30
_

Op het open riool, het internet, kan je alle weerleggingen vinden die bij je passen.
Echter jij komt met een blogspot artikel van een nobody. Laat een gesproken statement zien waarin Finkelstein de holocaust ontkent. Kan je niet vinden omdat die er namelijk niet is. Wel het tegendeel: www.youtube.com/watch?v=x2zZgFeQr6E

mocroGS | 15-07-14 | 20:40

Wat een verschrikkelijk, historisch incorrect en zionistisch filmpje! Bah, als Geenstijl hiernaartoe gaat, dan blijf ik heel snel weg. Joop.nl is nog minder gekleurd zo onderhand….

Faust21 | 15-07-14 | 20:39

@mocroGS | 15-07-14 | 19:53

Weer die debiele onzin van Finkelstein met zijn hypocriete halve waarheden. Heb je ook objectieve bronnen?

En begin nou niet: hij is een jood, dus hij heeft gelijk. dat gaat er namelijk vanuit, dat joden normaal gesproken liegen over Israel. Als je dat argument gebruikt, betekent dat alleen dat jij antisemitisch bent.

Russells Teapot | 15-07-14 | 20:39

@mocroGS | 15-07-14 | 20:31
RT verslaafde.

tattooboer | 15-07-14 | 20:38

@Skunk57 | 15-07-14 | 20:24

Ik ga er maar even vanuit dat u "verdreven" bedoelt. Die stelling mag u even staven wat mij betreft.
.
U weet bijvoorbeeld dat de Gaza-strook bij Egypte hoorde voordat Egypte Israel aanviel, de kont in 6 dagen geschopt kreeg, en dit gebied met de staart tussen de benen moest verlaten?
.
En natuurlijk beseft u zich ter dege dat Israel zich jaren geleden volledig heeft terug getrokken (militairen, kolonisten) van die Gaza-strook?
.
Dat de Palestijnen vervolgens onderling mot met elkaar kregen over controle over de Palestijnse gebieden (Fatah vs Hamas) en dat er over verdere stappen naar vrede niet meer te onderhandelen viel?
.
Dat dit een van de vele voorbeelden is waaruit blijkt dat Israel gebroken heeft met de verwerpelijke bezettingsoperaties uit de jaren tachtig?
.
En dat de Palestijnen in hun "verzet" over de jaren steeds verder zijn afgegleden van het aanvallen van militaire doelen om de bezetting te beëindigen naar het stelselmatig aanvallen van burgers waar ook te wereld om, ja waarom eigenlijk.
.
Vast niet. Fact free past bij u als wit bij sneeuw....

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 20:38

pakt bier en chips.... wachtend op de grote grondknal

arunt_da_beftekkol | 15-07-14 | 20:37

@Captain Pervert | 15-07-14 | 20:29
Nope, de islam,. hamas, hebben geen plan B, heb je wel opgelet de laatste jaren?

tattooboer | 15-07-14 | 20:37

@mocroGS | 15-07-14 | 20:22

Excuses. niemand wordt vrolijk van die koppen die maar blijven dansen op de lijken van de eigen bevolking.
De groet van Finkelstein:

1.bp.blogspot.com/_U54NM9QE5VY/Srua1uu...

Desmoulins | 15-07-14 | 20:35

@Mocro2897 | 15-07-14 | 20:26
Allah de grote rechter is al tot een conclusie gekomen, hij vind dit goed zo, het is zijn wil! Het geschied. Geen muhammud en geen aboe bakar kwam om het land Israël even te overtuigen dat dit niet de bedoeling is. Allug vind dit prachtig allemachtig.

tattooboer | 15-07-14 | 20:35

@mocroGS | 15-07-14 | 20:31
Klopt. En Israël is de enige die Gaza kan bevrijden van de fascistische bezetters. Maar Israëli zijn meestal joden en de onderdrukte bevolking haat ze daarom nog meer dan hun vuige onderdrukkers.

Jan Passant mk2 | 15-07-14 | 20:34

Ik weet niet hoor, maar is deit conflict niet veeeeeeel ouder dan hier geschetst word (1974), of mis ik iets.
Stukjes uit het oude testament:
www.ontdekjezus.nl/is-israel-het-beloo...

SyntaxError | 15-07-14 | 20:33

@mocroGS | 15-07-14 | 20:22

Natuurlijk islamofoben. De nieuwe racisme-kaart.
Sterk van je.
Norman Finkelstein, overigens een briljant man, met zijn nazigroet aan het einde van Defamation...

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphoto...

Iedere keer draag jij hem aan, terwijl ik er weer zo drie kan opsommen die niets van jouw dogma, de zoveelste, heel laten. Het argument dat hij een nazaat van Holocaust survivors is, kan namelijk ook gebruikt worden om juist de zwakte van zijn argumentatie aan te tonen. Er zullen altijd mensen zijn en blijven die een slaatje slaan uit onmenselijk leed. De Palestijnse machthebbers, zowel Hamas als Fatah, zijn daar een treurig voorbeeld van.

Desmoulins | 15-07-14 | 20:32

Dat filmpje rond 3:05: "Israel has given land in order to establish peace and has always been willing to do so." Ja, daarom koloniseren ze de westoever stukje bij beetje. Serieus Geenstijl, er is geen subjectiever filmpje te vinden over dit conflict dan dat van deze joodse lobbyist.

Captain Pervert | 15-07-14 | 20:32

Mwah, 175-1 telt nog als winst wanneer de tegenpartij die 175 slechts toch alleen maar telt als middelen om de Westerse pers aan het huilen & brullen te krijgen. En de islamitische kameraden van de VN, natuurlijk.

Een islamitische win-win situatie, zeg maar. Mijn felicitatie gaat daarom uit naar de Boze Profeet, de enige winnaar in dit conflict.

Jan Passant mk2 | 15-07-14 | 20:29

Dat filmpje is totale bullshit. Het opent met "Israel wants to live in peace". Tranen over mijn wangen. Als ze dat zouden willen dan zouden ze wel wat water bij de wijn kunnen doen. Ook met de grootste mongolen kun je onderhalen - als je maar wil.

Captain Pervert | 15-07-14 | 20:29

"We gooien geen zware voorwerpen meer naar elkaar en halen geen streken meer uit. Afgesproken, Bolderbast?"

"Zo is het precies, Duckie vriend. Schud me nog eens de hand."

aap-noot-mies | 15-07-14 | 20:29

@Skunk57 | 15-07-14 | 20:24
Hier even feitelijk van de mensen in de gebieden zelf wie hun uit het gebied heeft verwijdert. Nog één van je illusies verwijderd. iedereen wist dit al, behalve jij, maar nu ben je ook op de hoogte junkie. www.youtube.com/watch?v=9iR5nDFhBL0

tattooboer | 15-07-14 | 20:28

Sorry hoor maar ik vind dit toch echt belangrijker nieuws...

Gerard Joling: Mijn buik was uitgezet na de lunch

Plukkiehaar | 15-07-14 | 20:28

-weggejorist-

StijlvolRechts | 15-07-14 | 20:27

polt | 15-07-14 | 20:18

Een rechter zal dan natuurlijk ook tot een oordeel moeten komen over de totale blokkade van Gaza, het nederzettingen beleid, de muur, checkpoints en alle andere punten in dit conflict!

Mocro2897 | 15-07-14 | 20:26

@arash112 | 15-07-14 | 20:21
Het filmpje is geheel feitelijk. Als jij dat niet vind ligt het evident bij jou om het tegen te spreken. Niet denkend at Mensen je gaan geloven omdat je iets te zeggen hebt, zo een groot mens ben jij niet, dat te claimen. Niemand zal zich schamen, alleen jij om je arrogante opgeblazen zinloze inferieure geblaat. Jij bent diegene die iedereen voor de gek wilt houden maar ik heb een boodschap voor je: Verander je projecties en je wensen anders word het huilen, wanneer Israël definitief vrede in de regio gaat brengen. dat is namelijk het begin van het einde van je religie arash.

tattooboer | 15-07-14 | 20:26

.... zoals ze dat de laatste 66 jaar al aardig gedaan hebben....
gentle giant | 15-07-14 | 19:42

"Nadat ze eerst de bewoners verderven hebben"
vergeet je er gemakshalve aan toe te voegen.
Bij deze.

Skunk57 | 15-07-14 | 20:24

Wat ik wel grappig vind...
.
Al die Marokkaanse Pali-fetishisten in Nederland die zoveel steun betuigen hebben volgens mij nog nooit echte Arabieren ontmoet. Die spreken over het algemeen met flinke minachting over de Rifvolkeren. Wat dat betreft weten de Rifvolkeren zich door bank genomen overal bijzonder populair te maken.
.
Hoe zou dat nou komen?

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 20:22

en tegen mocroGS
deze finkelstein gelooft niet in de holocaust en is een jood,hoe kun jij nu een jood geloven
pejoar | 15-07-14 | 20:03

_

Kan je dat bewijzen dat hij de holocaust ontkent? Zijn ouders hebben namelijk de concentratiekampen overleefd. Dus als er 1 persoon recht van spreken heeft is het Norman Finkelstein wel en niet die islamofoben hier die nauwelijks kennis over het conflict hebben.

mocroGS | 15-07-14 | 20:22

@ * nee dat komt er niet in voor, eerst kijken voor dat je met cynische antwoorden komt :)

Russo | 15-07-14 | 20:21

175-1, toch vrees ik verlenging en beslissing op penalties.

Binnenbaan | 15-07-14 | 20:21

Wat een schijt filmpje. Waarheidsgehalte 2%. Ik hoop dat de lezers op de site zich niet zo gemakkelijk laten meisleiden door zulke slechte berichtgevingen. Geenstijl schaam je!

Als de lezers daadwerkelijk iets geven om andermans leed dan hoop ik dat men echt moeite doet om betrouwbare bronnen te raadplegen en zich niet laten misleiden door dit soort flut journalistiek. Eigelijk is het een belediging voor ons hoe de media ons voor de gek wil houden.

arash112 | 15-07-14 | 20:21

@Mocro2897 | 15-07-14 | 20:18. Ik wil die rechter wel zijn!

Maria.1 | 15-07-14 | 20:20

@Gentle Giant: en wat ze vervolgens gaan doen is een lange afstand raket bouwen om alsnog Israël proberen te raken.

Der Schnitzeljäger | 15-07-14 | 20:20

@Mocro2897 | 15-07-14 | 20:06
Onafhankelijke rechters bestaan helaas niet. Bestonden ze maar! Dan zou er namelijk ook consensus bestaan over universele normen, rechten en waarden. En was ook duidelijk waar de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zouden liggen.
Welnu mijn beste, die situatie gaan wij pas bereiken zodra Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

Chiant | 15-07-14 | 20:19

Maria.1 | 15-07-14 | 20:09
Daar is een rechter juist voor! Oordelen op basis van feiten en hoor en wederhoor. Of denk jij dat de media betrouwbaarder is?

Mocro2897 | 15-07-14 | 20:18

Mocro2897 | 15-07-14 | 20:06
Zoals ik je gisteren ook al aangaf: het ICC kan nog wel eens wrang uitpakken en dan niet voor Israel:
www.youtube.com/watch?v=DjzS27ylCZ8

polt | 15-07-14 | 20:18

@mocroGS | 15-07-14 | 19:53
Jij snapt het echt niet heh. De sterkste gaat winnen en volgenms elke wetenschappelijke norm, inductief of reducties, is dat Israël. Ga maar in een hoekje huilen. Ik voorzie een miljoen gazanen die in de middelandse zee kniediep staan en huilen als babies. Foto's ervan zullen overal opduiken. maar niemand die ze nog zielig zal vinden. Loop maar naar Egypte zal het devies zijn. SloomerT.

tattooboer | 15-07-14 | 20:17

@Russo | 15-07-14 | 20:02
Niet gezien, maar je bedoelt dat de vinger op de juiste pus werd geduwd? Dat de palestijnen een verdreven volk zijn, niet door Israel maar naar Israel? En dat de omliggende landen gruwelen van het beeld dat Israel ze uit Gaza naar hen verdrijft? Dat beeld? Klopt als een bus.

* | 15-07-14 | 20:16

Nu zullen een aantal reaguurders en zeer 'begane' medeburgers natuurlijk blij zijn dat de ban eindelijk gebroken is... Zij willen een balans want zo dienen volgens deze waanzinnigen oorlogen gevochten te worden.
Dat Hamas gisteren een staakt-het-vuren afwees vergeten ze gemakshalve, maar ze zijn verder héél objectief hoor! Heeft niets maar dan ook niets met een aversie tegen joden te maken.

www.targetofopportunity.com/hamas_c.jp...

Desmoulins | 15-07-14 | 20:16

Ik word hier een beetje moe van. miljoenen idioten die er geen enkel probleem mee hebben om joden, juweliers, oude (witte)omaatjes verkrachten en beroven.

Oplossing zo simpel, segregatie. Niet verplicht moeten zijn, als juwelier en of overige burgers lichtgetint/zwaargetint/verkeerd dialect binnen TE MOETEN LATEN.

vanhetvarken | 15-07-14 | 20:15

@gebrokenvleugel | 15-07-14 | 20:02

Heeft u enig besef van waar u over praat?
.
Op de Gaza-strook wonen ~ 1,5 miljoen mensen op een paar vierkante kilometer. Er vallen per raketten-akkefietje over meerdere dagen / weken ergens tussen de 100 en 1000 doden aan Palestijnse zijde. Dat is nogal mager gezien de vuurkracht van de IDF. Sowieso zou je door een blinde worp van een duizendponder in de stad al ongeveer zoveel slachtoffers maken. De intentie om zoveel mogelijk te doden is dus duidelijk niet aanwezig.
.
Logisch ook. Slechts laffe terroristen hebben de intentie om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken en dat handelsmerk is in die regio van de Moslims.

Parel van het Zuiden | 15-07-14 | 20:15

Het is een oudje, maarree... doet het nog steeds:

'Can the rest of us have our planet back '
Marcus Brigstocke

www.youtube.com/watch?v=dUXrt9gaAJM

kloopindeslootjijook | 15-07-14 | 20:15

Pff, hopla grondtroepen er heen en zuiveren die hap, al het schorum nu voorgoed van de aardbodem laten verdwijnen.

* | 15-07-14 | 20:14

@_Fly66_ wat een onzin, zo simpel ligt dat hele verhaal daar niet, kies persoonlijk geen van de 2 kanten, maar dit filmpje is wel erg eenzijdig verteld. maar blijkbaar val jij onder het "simpele" volk wat simpele dingen wil zien.

Russo | 15-07-14 | 20:09

@Mocro2897 | 15-07-14 | 20:06. Dat kan niet, omdat Israël al vantevoren weet dat die Arabieren liegen, feiten verdraaien, geschiedenis vervalsen etc. Zoiets als die foto van jou gisteren met je dode "Palestijnse" kindjes, terwijl de foto uit Syrie kwam.

Maria.1 | 15-07-14 | 20:09

gentle giant | 15-07-14 | 19:42

*buigt*

fcr | 15-07-14 | 20:08

www.youtube.com/watch?v=YZYBUdzJuqI
Ach ja de arabieren wouden gezamenlijk Israël van de kaart vegen, 6 dagen waren er voor nodig om een overmacht van 1 tegen 3 te bestrijden. Insjalla? Mwhoehaha.

First Contact | 15-07-14 | 20:07

Die pallies zijn een deathcult. Beetje lastig om mee te praten.. Dan maar knallen om het vege lijf te redden. Als Israel ooit dreigt te vallen, mag Tel Aviv wat mij betreft die hele zandbak nuken.

cunning linguist | 15-07-14 | 20:07

Ik zou zeggen laat een onafhankelijke rechter van het internationaal Strafhof dit beoordelen op basis het internationaal recht. Ooh nee dit wil israel niet. Waaromn niet? Ze zijn toch zo goed en eerlijk? Of weten ze eigenlijk dat een rechter op feiten afgaat en niet op zionistische propaganda in de media?

Mocro2897 | 15-07-14 | 20:06

@gentle giant | 15-07-14 | 19:42,

Klinkt mooi, vooral die verhuizing van de mensen van de haatreligie in de Nederlanden naar dat gebied, prima.
Maar het gaat helemaal niet om die arme Pallies, nee... De joden moeten weg uit Israel, zegt de koran.
En de Linda Voortman’s en consorten gaan hier ook niet weg, want hunkering naar wereldoverheersing.

basweetutwel | 15-07-14 | 20:06

Russo | 15-07-14 | 20:02
Lastig hè, de simpele ongekleurde waarheid.

_Fly66_ | 15-07-14 | 20:06

Ze geven wel leuk land weg .. maar eh.. hadden ze dat niet eerst ingepikt? Hij vergeet even te melden dat die staat is opgericht zomaar temidden van land dat in de eerste plaats al niet van hen was?!?

WorkAholix | 15-07-14 | 20:05

H.Stiglitz | 16-11-12 | 12:57
We have come here to see if you wanna go pro.

_Fly66_ | 15-07-14 | 20:04

en tegen mocroGS
deze finkelstein gelooft niet in de holocaust en is een jood,hoe kun jij nu een jood geloven

pejoar | 15-07-14 | 20:03

Nou Pritt, het is inmiddels iig duidelijk aan welke kant van de discussie jij staat. Verder blijft het een eindeloos kleutergevecht van "Jij bent stom!" "Nee, JIJ bent stom!"

DaZe | 15-07-14 | 20:02

Ik ben bang dat Israel langzaamaan de hele Gazastrook leeg bombardeert, ik zou het ook doen maar wel zielig voor de gewone man die niets anders wil dan een gewoon leven.

gebrokenvleugel | 15-07-14 | 20:02

wat een kut filmpje, typisch vanuit de amerikaanse (joods) kant uitgelegd

Russo | 15-07-14 | 20:02

gentle giant | 15-07-14 | 19:42

Jottum ... een tweede PALM Island. dan wil ik ook mee.
ben immers goed met fingers in den Dijk houwe ken ik daaro eauk!

Centauri3 | 15-07-14 | 20:01

Hij vergat het Koninkrijk Jeruzalem. Dat was een niet-Joodse staat in dat gebied.

robert1 | 15-07-14 | 20:01

Maar wat als je Moslims en Joden nou allebei kut vindt?
Dan is het iedere dag feest daar.

T.Stark | 15-07-14 | 19:59

als de palestijnen zouden verhuizen, verhuist het geweld ook en gaan ze daar oorlog voeren.
ze vinden het leuk (moslim tegen moslim)
kijk maar in afghanistan,irak,lybie,tunesie,egypte,syrie en waarschijnlijk nog en paar landen.
het is gewoon een wezenloos geloof dat graag geweld bebruikt ,het liefst tegen vrouwen dan joden en dan andere moslims

pejoar | 15-07-14 | 19:59

1-0, dat kan natuurlijk niet. Laten we het vergelden. Ben ik ff blij dat het WK is afgelopen. Dat zappen schijnt slecht voor je vingers te zijn.

Rollins | 15-07-14 | 19:58

-weggejorist-

VaginaBelg | 15-07-14 | 19:57

mocroGS | 15-07-14 | 19:53
Lang niet alle Joden zijn het eens met het beleid van Israël. Maar alle mohammedanen zijn het echter wel eens met het beleid van Hamas....

Ommezwaai | 15-07-14 | 19:56

Hahahahahahahahahahahah!! Te komisch deze conclusie. Keep saying it en misschien wordt het nog waar.

Uhh | 15-07-14 | 19:53

ik mis Conny Mus! Die wist dit goed te duiden.

De Treinende Rechter | 15-07-14 | 19:53

@Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 19:50
"wel" moet zijn "ook"

Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 19:53

gentle giant | 15-07-14 | 19:42 Held! :)

DeRustige_ | 15-07-14 | 19:52

gentle giant | 15-07-14 | 19:42
Die volksverhuizing heeft al plaatsgevonden of vindt nog steeds plaats.
Alle ongeletterden, haatbaarden, homosensuelen, Gristenen en "vluchtelingen" worden met gretigheid naar de enclave Europa en Nederland verscheept met zicht op gratis en levenslang geld.

Ommezwaai | 15-07-14 | 19:51

@gentle giant | 15-07-14 | 19:42
Wel kudo's voor dit hele verhaal binnen 2 minuten typen.

Lijkt me logisch... | 15-07-14 | 19:50

Dit betoog zal in het grootste deel van het Midden-Oosten niet aanslaan: de cultuur staat geen feiten toe als deze met eergevoel/godsdienst/tribale belangen enz. strijdig zijn.

erkomenanderetijden | 15-07-14 | 19:50

Dus dat schorem van hamas heeft tegen gescoord. 175-1.
Goed zo jongens, daar gaan jullie straks en vannacht een fijne prijs voor betalen. Als het morgen weer licht wordt ziet de straat er heel anders uit. (en je buren ook)

Trutkip | 15-07-14 | 19:50

@gentle giant | 15-07-14 | 19:42
You're missing the point. Het gaat er niet om of die haatjurken er *wel* mogen wonen. Het gaat er wel om dat volgens hen de joden er *niet* mogen wonen.

Godsammekraken | 15-07-14 | 19:49

Ik geef die De Winter niet graag gelijk, maar dit keer schreef hij eindelijk wat zinnigs.

brutus68 | 15-07-14 | 19:48

Konden we, als wereld, maar een paar dagen ophouden met het bekritiseren van Israël. In Tel Aviv weten ze dondersgoed dat de Palestijnen nooit, nooit, nooit vrede willen, niet tot de laatste jood op aarde in zijn graf ligt.

Er kan geen vrede zijn zo lang de Palestijnen alleen genoegen nemen met de volledige vernietiging van Israël en van alle joden in de wereld. Hoe graag Israël die vrede ook wil, vrede komt niet. De enige oplossing is het openen van een corridor naar Egypte en vervolgens het platgooien van die hele Gazastrook.

Nequebard | 15-07-14 | 19:47

@gentle giant | 15-07-14 | 19:42
Klinkt als een plan !
Wanneer ga je beginnen ?

Wijze uit het Oosten | 15-07-14 | 19:47

Pritt is wel de Israëlische spindoctor van de redactie zeg.

YMMMV | 15-07-14 | 19:46

Aan dat gezeik gaat never nooit een einde komen, maar ik heb dé oplossing: Een volksverhuizing!

Nu zult u zeggen, ja gentle, maar dat willen de Arabieren ook: ‘drijf de Joden de zee in!’ Correct, maar ik bedoel het anders; een volksverhuizing van de Palestijnen.

Er is nog een ander land wat ook bezet is, waar veel zand is en wat aan zee ligt, er is zelfs een muur! Er zijn ook heel veel VN resoluties over.

Het is echter veel groter, leger, is bezet door een moslim land en de vrijheidsbeweging die bestaat wordt gesteund door een ander moslim land: De Spaanse of Westelijke Sahara.

Gentle, hoe kwam jij nu op het idee van een volksverhuizing?

Nou eigenlijk een paar dingen; wanneer je bijvoorbeeld door Rotterdam Zuid loopt, bepaalde wijken van Den Haag of Kanaleneiland in Utrecht om maar wat voorbeelden te noemen vind ik dat je mag spreken van een volksverhuizing. Maar ik werd pas echt wakker toen ik las over ‘De groene mars’ nl.wikipedia.org/wiki/Groene_Mars 350.000 Marokkanen werden door koning Hassan II naar het gebied gezonden, sindsdien wordt 2/3de van de Westelijke Sahara bezet door Marokko.

Nu gaan we de oplossing uitwerken: Marokko en Algerije nodigen hun moslim broeders uit om bij hun te komen wonen.

En wij gaan eens heel gericht met ontwikkelingshulpgeld werken.

1. Nederland gaat een pracht van een haven bouwen, hebben we ook ooit in Gaza gedaan, maar helaas …

2. Ontziltingsinstallaties bouwen, veel, het is daar wel een beetje droog maar de Atlantische oceaan trek je niet zo maar leeg.

3. Irrigatiekanalen graven, dat moeten de Palestijnen zelf doen, maar graven kunnen ze als de beste en nu lekker in de buitenlucht.

4. Zonnepanelen neerzetten, héél veel zonnepanelen, dikke stroomkabel naar Nederland, kunnen wij kappen met die tyfus molens.

5. Boompjes schenken, sinaasappel, olijven, dadels, maakt niet uit, de Westelijk Sahara zit bommetje vol fosfaat, kunstmest fabriek bouwen, schitterend. (verbod op diesel, we kennen onze pappenheimers.)

6. Rioleringspijpen leveren, goed chekken of ze echt in de grond gaan.

6. Een héle mooie stad bouwen, zomaar een paar ideeën:

Het Abdoe Khoulani golfslagbad, het Jamal Nouhi plein, de Fatima Elatik Boulevard, de Ibn Ghaldoun universiteit, de Badr Hari sportschool, de Mohamed Oemar Arjen basisschool, het Linda Voortman plantsoen, het Anja Meulebelt hofje, het Dries van Agt seniorencomplex, de Arnoud van Doorn moskee, de Femke Halsema zwarte school, een dependance van de Efteling, kom maar op met uw ideeën.

7. Spoorlijn naar Somalië, onze Fyra’s gaan daar toe, wij krijgen gratis betere treinen van Italië, want; nu komen zo maar een paar voordelen:

Bijna alle asielzoekers van beneden de Sahara komen langs, en de spoorlijn naar Somalië ligt er, niks meer over hekken klimmen bij Spaanse enclaves of dobberen naar Lampedusa; ”welkom, vrienden, broeders, u heeft uw bestemming bereikt, hier heeft u een hengel, een schep en een zonnepaneel, maak er wat van.”

De VN organisaties UNRWA (Palestina) en MINURSO (Westelijke Sahara) kunnen naar huis, in Libanon zal ook nog wel wat zitten.

De Palestijnse gezinnen hoeven niet meer aan anticonceptie te denken, ruimte zat!.

En last but not least, Israël kan gewoon rustig leven en hun land opbouwen zoals ze dat de laatste 66 jaar al aardig gedaan hebben

gentle giant | 15-07-14 | 19:42

.... En de reactie van IDF na nightfall.
It's gonna be a blast !

Wijze uit het Oosten | 15-07-14 | 19:42

".. dus ongeveer 175-1.."

Ik tel ze niet als gelijkwaardig.

Godsammekraken | 15-07-14 | 19:41

De tikkende tijdbom tikt door.... 😳

LimaBravo | 15-07-14 | 19:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen