Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pierre van Hooijdonk is een gore racist

peiracis.jpgVoor wie net wakker is van het zinderende voetbalfeest op Oranjeplein, Nederland. De Dagelijkse Ophef du Jour van Vandaag. Pierre van Hooijdonk is een gore racist. Althans, dat meent ene meneer George 'Voorbeeld-Allochtoon' Arakel. Vannacht maakte Pierre van H. een behoorlijk mislukte grap over Zwarte Piet. U begrijpt, dat is racisme van het ergste soort. Bij iedere grap over dit onderwerp komen er prompt drie zwarte slaven bij. Schande, schande, schande. George 'expert etnische diversiteit' Arakel is derhalve woedend. In een door de VARA doorgeplaatst epistel eist hij het acute ontslag van Pierre van H., en daarnaast 'moet NOS hem scholing aanbieden over de geschiedenis en een anti-racisme cursus plus een cognitieve gedragstherapie van de GGZ. Pierre van Hooijdonk heeft hulp nodig. NOS moet ingrijpen. Met spoed.' Dus. Zo ver is de zelfverklaarde voorbeeld allochtoon inmiddels, qua incasseringsvermogen, anno 2014. Geinig detail trouwens: Arakel is helemaal geen zwarte meneer en is zich volgens de rechter dus gewoon keihard aan het aanstellen. Hoe dan ook. Midden in de nacht een slecht mopje horen en direct op hoge poten ontslag en dwangverpleging eisen. Dit hele gebeuren is hilarisch in z'n absolute stompzinnigheid, doch doodeng qua precedentwerking. Is dit de richting die we nu echt op willen met z'n allen? Ontslag en dwangverpleging bij een slechte grap? Je gunt de George Arakels van deze wereld een eruit floepende slechte grap op een verkeerd en openbaar moment. Kijken of de humor- en gedachtepolitie dan nog steeds blij is het met het door hen gecreëerde klimaat waarin men zich absoluut geen slippertje meer kan permitteren, zonder te moeten vrezen voor lijf en goed. Hou toch op. Oja, en die 'duizenden gekwetsten', waar dan? Deze, of deze dan? Pff.

Reaguursels

Inloggen

Zal ik mijn boeken van Kapitein Zeldenthuis en piet Broos ,De lokroep van het oerwoud en vacantie in klapperdorp maar op de brandstapel gooien.?

dehondvanodysseus | 07-07-14 | 22:17

Misschien zijn zijn taalfouten wel met opzet, dan zijn ze wel weer leuk (een beetje): " Ik had de eer om als 1 van de 12 gekozen personen in het boekje te staan en later het boekje op het miserie in Den Haag te overhandigen aan Vise Premier Lodewijk Asscher."

goktrommelisttot | 07-07-14 | 19:47

Wat ook een interessante invalshoek is waar voor het gemak rustig aan voorbij wordt gegaan:
Slavernij was duizenden jaren een volstrekt normaal verschijnsel, echt wereldwijd in zo ongeveer elke cultuur, zal niemand ontkennen.
Ook in Europa zelf:
‘Desondanks waren er tot 1799 nog autochtone Schotse mijnwerkers die als slaaf geboren waren en in de mijnen tewerkgesteld werden’ nl.wikipedia.org/wiki/Abolitionisme_(s...)

Eind 18′e eeuw begonnen clubjes vnml Christelijke types zich daar tegen te verzetten, men vond het bijzonder on-Christelijk, het idee dat je mensen zou kunnen bezitten en verhandelen.
Vooral in Engeland, toen de machtigste staat op aarde, werd dit een sterke beweging wat uiteindelijk uitmondde in de Anti Slavery society nl.wikipedia.org/wiki/Anti-Slavery_Soc...
O.a. door inspanning van deze club werd slavernij, eerst in Engeland en kolonies, uiteindelijk verboden en afgeschaft in grote delen van de wereld.

In Afrika zelf was/is het een moeilijk uit te roeien fenomeen, In 1981 werd in Mauritanië officieel de slavernij afgeschaft, waarmee Mauritanië de laatste slavenstaat ter wereld was. Strafbaar werd slavernij in Mauritanië pas in 2007.

Kort gezegd, dankzij de inspanningen van vnml blanke, Christelijke actievoerders is de slavernij uiteindelijk afgeschaft, dus al dat gewijs naar die zogenaamde blanke slavenhandelaars is nogal kortzichtig, vooral Afrikanen en dan met name het islamitische deel moet maar eens heel diep bijzichzelf te rade gaan voordat ze de beschuldigende vinger richting ‘het Westen’ wijzen aangaande het slavernij verleden.
Je kunt dus stellen dat de slavernij vnml is afgeschaft DANKZIJ die christelijke blanke medemens.

vander F | 07-07-14 | 17:55

Maar goed dat hij geen Klaas zei, dan voelde ik me als Nederlander weer gediscrimineerd.

jip_86 | 07-07-14 | 16:17

Pierre is te dom om z'n klassiekers te kennen. Ik ben zwart dus kan geen racist zijn... Die gast is sowieso te dom om daar te zitten dus twee goede redenen om die gozer te dumpen, NOS!

Woods | 07-07-14 | 15:13

De grootste belediging is de intelligentie van Pierre. Man man man, wat een misplaatste, mislukte kutgrap.
Eugene Lury | 06-07-14 | 19:15
Integendeel, het is een prachtige, subtiele opmerking. Meesterlijk.

Synecdoche | 07-07-14 | 13:28

Maar was dat stukje van die voorbeeldallochtoon niet ironisch bedoeld?

Waffa Nkulo | 07-07-14 | 12:30

Als Pi-Air werkelijk humor heeft komt ie op 5 December met een paar joekels van oorbellen op TV. Lippen knalrood natuurlijk. en dan zeggen: ik mag er toch bijlopen zoals ik wil als ik maar geen boerka heb?

Graf Von Gurkenzug | 07-07-14 | 12:12

Verleden week zat ik liedjes te zingen met mijn tweejarig kleinzoontje uit een kinderliedjesboek, toen ik stuitte op het liedje: Moriaantje zo zwart als roet, ging uit wandelen zonder hoed, en de zon scheen op haar bolletje, daarom droeg ze een parasolletje. Als de rassenwacht dat ontdekt, krijgt de uitgever een dringend verzoek om dat liedje voortaan te schrappen. Bij het liedje staat een plaatje van zwart kleutermeisje. En dat liedje van die tien kleine negertjes zal natuurlijk ook niet meer kunnen. Als onze rassenwacht tot in den treure beweert dat zwarte Piet een neger is, dan is het hun schuld dat van Hooijdonk een willekeurige neger als Piet aanduidde. Dikke kans dat zwarten voortaan allemaal Pieten worden genoemd. De uitdrukking iemand de zwarte Piet toespelen is dadelijk ook taboe.

haidewietska | 07-07-14 | 11:26

"plus een cognitieve gedragstherapie van de GGZ."

Die is goed, zeg. Als een blinde oma met rollator vallen over een opmerking van iemand, en dan zelf keihard een achterlijke hyperbool er uit gooien. Kijk, normaal neem ik niet zo snel aanstoot aan dingen. Maar als iemand zelf aangeeft dat wel te doen, en daarna keihard over een "acceptable target" heen gaat, vind ik het altijd opvallen. Het geeft ook weer heerlijk aan hoe hypocriet de racisme-roepers zijn. Als Pavloviaanse honden staan ze te kwijlen bij elke uitspraak die binnen hun verwachtingspatroon valt. Het gaat ze niet echt om racisme en nare gevoelens, het is namelijk immers wel acceptabel volgens hen om te spotten met psychische stoornissen. En het is deze hypocrisie die met het bloed onder de nagels vandaan haalt.

En hoe typisch is het wel niet dat die smerige Stalinisten hun tegenstanders voor gek willen verklaren? Je zou ze eens moeten horen als we het terug zouden doen. Je eigen land en cultuur willen vernietigen? Dan ben je pas gek!

Piet van het Padje | 07-07-14 | 11:18

@Jan Leul | 07-07-14 | 00:12
Eigenlijk doet Pierre wat iedereen als reactie op die rechtszaken zou moeten doen: iedere zwarte, Piet noemen.

frank87 | 07-07-14 | 10:28

Ik ga eens in de media zoeken of ik iets vinden kan waar ik me over beledigd en gediscrimineerd kan voelen. En dan huur ik een beroepsallochtoon in voor een forse schadeclaim. Dat hele gedoe rond discriminatie draait om geld!

Jezus_Boeddha | 07-07-14 | 10:27

@Schoorsteenveger | 07-07-14 | 00:10
Afrikaanse roots is inderdaad veel raarder. Als hij uit Zuid Amerika komt is waarschijnlijk maar een gedeelte van zijn voorouders uit Afrika afkomstig. Op basis van zijn huidskleur wordt nu zijn hele familie geclaimd (Misschien is zijn broer wel hartstikke wit)

frank87 | 07-07-14 | 10:24


George Arakel bewijst dat, als je knettergek bent en gewoon met de politiek correcte meute meelult, je toch makkelijk de subsidiepot kunt bereiken. Hethebben van een kleurtje helpt daar uiteraard ook bij (wie is hier nu eigenlijk racistisch).

Hij is dus gewoon niets meer dan een parasiet.

me,myself and IK | 07-07-14 | 10:21

Dit artikeltje pltaatsen dus niet bij Joop:

Die arme Pierre toch. Ook al een racist.
Laat ik beginnen om te zeggen dat Piet niet racistisch is. Hij is slim, grappig (in ieder geval een stuk grappiger dan de Sint) en is de smaakmaker van het feestje.
Hoeveel mensen in Nederland vinden Sinterklaas een racistisch feestje? 50, 100 of misschien zelfs wel 200? Ik durf er een krat bier op te zetten dat deze mensen allemaal van dezelfde soort zijn en daar bedoel ik mee, dat het mensen zijn die Nederland eigenlijk best wel kut vinden. Mensen die onze samenleving verachten en ook alles aan zullen pakken om Nederland zwart te maken (of mag ik zwart in deze context niet gebruiken?). Zeiken, heet zoiets in de volksmond. Of mensen die er hun brood mee verdienen, zoals u. Meneer Arakel, u noemt zichzelf een professioneel hokjesdenker. Het zou goed zijn dat hokje eens te verlaten en om eens om u heen te kijken wat er nu echt in onze samenleving speelt.Uw vrienden van Forum werden ineens eerlijk en helder toen de subsidiekraan werd dichtgedraaid en erkenden plotseling dat er een dijk van een multicultureel probleem is. Ik begrijp u wel, u moet ook uw geld ergens mee verdienen en uw missie is de Nederlander bewust te maken van etnische diversiteit. Dat wil zeggen dat wij, de autochtone Nederlander rekening moet houden, ons moeten invoelen, ons moeten verplaatsen en weet ik veel in de allochtoon. Allemaal moeten dus. Mag ik het ook omdraaien? Zou het niet eens tijd worden dat de allochtoon zich een beetje verdiept in de Nederlandse waarden en normen? De wijze waarop wij onze zwaarbevochten vrijheid willen invullen? Dit land is niet racistisch ook al zullen er uitzonderingen zijn. Dit land wordt racistisch gemaakt door figuren als u. Figuren die de allochtoon in de slachtofferrol positioneren. Is het u bekend dat hier ook Chinezen, Vietnamezen, Grieken etc. in Nederland wonen? Allemaal mensen die clubjes zoals die van u niet nodig hebben omdat ze gekomen zijn, ze de taal geleerd hebben en geïntegreerd zijn. Zo makkelijk kan dat gaan als je dat wilt. Maar goed, legt u het nog maar eens uit. Hoe erg zijn die Nederlanders nou eigenlijk?

namensmijnhond | 07-07-14 | 10:21

 
Tot nu toe stond ik neutraal tegenover de gekleurde medemens maar ik vind ze steeds meer extreme zeikers met een minderwaarheidscomplex. Zeuren over iets dat hier al een paar honderd jaar een gewoonte is. Volgens mij kan je kiezen, bevalt je iets niet in het land waar je bent gaan wonen dan staat het je vrij om te verhuizen i.p.v. anderen te onderwerpen !
 

Rebellis | 07-07-14 | 09:59

Go Pierre go !

Of .... go 'BIG PETE' go !

Maar wacht , Pete is toch Piet ^^

Modi | 07-07-14 | 09:44

Pierre is in Breda nog nooit Zwarte Piet genoemd. Pierre is gewoon Pierre.

van Oeffelen | 07-07-14 | 09:21

Die mislukte sukkel is zelf een keiharde racist.
Een hol vat gevuld met stront. Dat is het enige dat hem een kleurtje geeft. Geen ziel, geen hart. Geen bloed dat door zijn aderen stroomt. Ik citeer.

"komt een man met Afrikaanse roots in beeld" WAT?!? Hoe kom je daar bij racist. Xenofoob van de bovenste plank. Alles wat zwart is heeft roots in Afrika? Zo lust ik er nog wel een paar.

Over van Hooijdonk 2 zinnen later "hij zijn best heeft gedaan om zelf een nep afro-look-alike te dragen" WAT?!? Gast. Hoe denigrerend kun jij je uitlaten over kroeshaar. Zijn natuurlijke vorm van haar. De fuck.
Vervolgens nog een paar referenties dat alle negers Afrikaan zijn en dan afsluiten met "deze Pierre van Hooijdonk moet buitenproportioneel worden gestraft voor wat ik, de blanke schrijver, onbetamelijk gedrag acht van deze minderwaardige neger." Want hij moet zijn plek leren kennen. Onder die van de blanke schrijver. Bah.

Ja die laatste zin is wat vrij geparafraseerd maar dat is wel de strekking. Vieze vuile racistische rat.
Kom hier jongen ik ga je kapot trappen. Over de rug van een respectabele voetballer die een zwak grapje maakt jezelf profileren als "expert multiculturele poep" man man man. Wat ben jij niets. En wat krijg jij in dit land dus veel met de gouden lepel. Dit soort laag onderkruipsel is de term mens niet waardig. Laat staan expert.

r@zor - InFiDeLz! - | 07-07-14 | 09:18

Ik moest lachen om de opmerking van Van Hooijdonk.
Kom op mensen!

ZeSmeltendeKazen | 07-07-14 | 08:55

Stijl-vol | 07-07-14 | 01:27
ghtice.free.fr/musulman/images/musulma...
Wat wel vaststaat is dat domme, onwetende, analfabete geloofsfanaten vatbaarder zijn voor religieuze ophitsing en roddels dan "normale mensen".

Jan Dribbel | 07-07-14 | 01:53

@Jan Dribbel | 07-07-14 | 00:35

Nee, men beroept zich op de terecht sampling bias, mag ik hopen. De IQ map of the world klopt dus van geen kant.

Stijl-vol | 07-07-14 | 01:27

@Jan Leul | 07-07-14 | 00:13

Sorry, maar er is allang aangetoond dat bij de IQ-map een sampling bias optreedt. Ik wacht nader onderzoek dan ook af, voordat dergelijke oude oordelen behandeld blijven worden ;)

Stijl-vol | 07-07-14 | 01:25

Potjandorie, jongens, help mij nou gewoon even. Ik ben Piet kwijt, wie in godsnaam helpt mij mee zoeken?!

Stijl-vol | 07-07-14 | 01:20

lingo star | 07-07-14 | 00:08
Hey, mind the rules asshole. Poten af van übermuze Dieuwertje Blok.

Shareholder II | 07-07-14 | 01:19

Laatst op een feest, klemde een niet-mijn-kindje zich om mijn been. Hij keek omhoog en schrok; ik was niet zijn mama. Ik begon te lachen en zei "maar ik lijk toch helemaal niet op haar?!" (oprecht denkend in kilo's en kledingstijl, maar achteraf heel policor gezien zijn Afrikaanse roots)... waarop zijn moeder meteen roept: "nee, want ik heb een betere zonnebank!". En we lachten nog lang en gelukkig.

R2DTal | 07-07-14 | 01:17

@Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09


Overigens had Gordon hte over nummer 39 (Bamie) en niet 46 (Gefrituurde garnalen). Dat laatste bestelt niemand want dat is te duur.


Get your facts straight!

omanders | 07-07-14 | 01:04

@Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09


O. En het is niet "angst" wat hier heerst. De term is "verzet".

omanders | 07-07-14 | 00:52

@Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09


O mijn God!! Het BUITENLAND veroordeelt ons op twitter!!!
Dan moeten we ons wel aanpassen ja.


Idioot. Je past NIETS aan vanwege twitter. Idioot.

omanders | 07-07-14 | 00:50

Jandoedel38 | 07-07-14 | 00:35
Het zal andersom uitgelegd worden. Zo van "gelukkig maar dat de dat racistische feestje de nek omgedraaid hebben, kijk maar hoe racistisch die witmens is!".

Schoorsteenveger | 07-07-14 | 00:46

Jan Dribbel | 07-07-14 | 00:35
Ach, alsof de Gutmensch niet inductief zou redeneren! Het zal er op neerkomen dat er 'goede' inducties zijn en 'slechte' inducties, al naar gelang het politieke programma.

Schoorsteenveger | 07-07-14 | 00:43

Tja dit ga je krijgen he? Dit was nooit gebeurd als die Zwarte Piet discussie er niet was geweest. Als er straks een verbod komt op Zwarte Piet dan worden negerts massaal uitgescholden voor Zwarte Piet vanwege de boosheid van de mensen. Dit werkt echt alleen maar averechts, en zo'n verbod en Piet discussie maakt racisme onder de mensen alleen maar erger.

Jandoedel38 | 07-07-14 | 00:35

Jan Leul | 07-07-14 | 00:13
Ook deze nobelprijswinnaar en ontdekker van het DNA is volgens de goedmensen in Engeland een racist.
Want feiten en wetenschappelijk bewijs daar doen deze goed-gelovigen niet aan.

Jan Dribbel | 07-07-14 | 00:35

@Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09
Wat heb jij tegen Zwarte Piet, meis?

Lewis Lewinsky | 07-07-14 | 00:32

Gaander

beer7804 | 07-07-14 | 00:24

Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09
Inductie is racisme? Bedoel je dat?

Schoorsteenveger | 07-07-14 | 00:16

Etnische diversiteit, een markt van ongekende subsidiemogelijkheden...

Rest In Privacy | 07-07-14 | 00:12

frank87 | 06-07-14 | 23:56
Ach, het programma is duidelijk. Die donkere meneer in dat lege stadion wordt door meneer de expert vanuit zijn eigen Hollandse huiskamer op tendentieuze wijze beschreven: "... op een gegeven moment komt een man met Afrikaanse roots in beeld..." Die man, wie het ook is, is zichzelf niet, wordt gewetenloos geëxploiteerd door de Gario's en de Arakels. Wil hij wel aangesproken worden op zijn Afrikaanse roots? En door wie dan? Wil hij zich voor het karretje van de Gutmensch laten spannen? Of voor het karretje van de haters?
Wie is hier de racist? Van Hooijdonk?

Schoorsteenveger | 07-07-14 | 00:10

Angst is er wat er hier overheerst. Het verlies van zwarte piet betekent niet een verlies van de Nederlandse indentiteit. In het buitenland begrijpt men niet waarom een stereotype als Zwarte Piet in de 21ste eeuw in progressief Nederland kan bestaan. Wereldwijd heeft de Aziatische gemeenschap afschuw over de grap van Gordon (nummer 46) uitgesproken. Alleen bepaalde Nederlanders (gelukkig zijn er ook Nederlanders met een groot empatisch vermogen) proberen deze grap of zwarte piet goed te praten. In het buitenland kenmerkt men de grap van Gordon en Zwarte Piet als volgt:
“Suppose you see a bird walking around in a farm yard. This bird has no label that says 'duck'. But the bird certainly looks like a duck. Also, he goes to the pond and you notice that he swims like a duck. Then he opens his beak and quacks like a duck. Well, by this time you have probably reached the conclusion that the bird is a duck, whether he's wearing a label or not.”
– Richard Patterson

Geweten9427 | 07-07-14 | 00:09

Graaf van Egmont | 06-07-14 | 23:55
Mee eens Dieuwertje Blok en Van Muiswinkel dienen berecht te worden door een VN-tribunaal, dat zal ze leren !

Rest In Privacy | 07-07-14 | 00:08

Volgens een goedmens op Joop leven er in dit land 15 miljoen racisten.
Alle blanken zijn racisten.
Wat een vreselijk leven hebben die goedmensen, met als aanvoerder über-goedmens Franciscus van Jole.

Jan Dribbel | 07-07-14 | 00:01

Hou eens op met iedereen die buiteneuropese roots heeft zwart te noemen. We zijn hier de USA niet, met de one-drop-rule (en.wikipedia.org/wiki/One-drop_rule).
Piere heeft een kleurtje, maar is zeker niet zwart te noemen. En ja er lopen mensen rond op deze wereld die zo zwart zijn als Zwarte Piet, of zelfs nog zwarter.

Je zou bijna de hele racistische woordenschat uit de kast gaan trekken om de verschillende kleurtjes te gaan benoemen.

frank87 | 06-07-14 | 23:56

Dieuwertje Blok, nog zo,n raciste. En dan die racistische VanMuiswinkel. Die is gewoon blank en speelt een Zwarte Piet.

Graaf van Egmont | 06-07-14 | 23:55

Gezeur allemaal van die anti's. Op naar NED-ARG woensdag en 5-12-14 gewoon Sinterklaas vieren zoals we al tig jaar doen, mét Dieuwertje Blok & De Pakjesboot.

croque monsieur | 06-07-14 | 23:50

En Pierrrrrrrrre wat hebben zij gewonnen..... jaaaaa Berend wat
zij NIET gewonnen hebben...

badlegerig | 06-07-14 | 23:39

Ha ha Rico en Sun O.C. voelen zich aangesproken. ha ha ha jullie zijn de grootste rascisten. Stelletje klaplopers.. Zoek een baan, laat die handjes eens wapperen, loosers!!

denoorman | 06-07-14 | 23:34

Ik sluit me aan bij LJBrinkhorst | 06-07-14 | 20:43 en anderen: Put your hands up for Pi-Air / put your hands up for Pi-Air!

7,62x39 | 06-07-14 | 23:21

Spuugsletje | 06-07-14 | 20:24
Ja.... en? Wat wil je hiermee duidelijk maken? Dat de bedrijven liever Marokkanen hebben dan Afghanen? Dat het niet voldoende beheersen van de taal een probleem is? Dat bepaalde culturen beter opgeleid zijn dan anderen? Ik denk dat bij de Aziaten in Nederland andere cijfers tevoorschijn komen. Zijn Nederlandse bedrijven gek op Aziaten?
Vragen vragen vragen

metdedag | 06-07-14 | 23:18

George Arakel: hoe schrijf- en stijlvauten in je boekje geld op kunnen leveren. Je kan hem bellen op +31 6 57904971 zag ik! Wij zijn allemaal racisten mensen.. Pierre is een bikkel btw.

funkyd | 06-07-14 | 23:16

Wat erger was is dat zijn collega's in die uitzending er niet om konden lachen en er snel overheen praatten. Hypocriete angsthazen die al wit zien als ze Piet horen.

Premier Trutte | 06-07-14 | 23:13

Die negers die zich zo druk maken om Zwarte Piet haten ons Nederlanders. Hun doel is niet om Zwarte Piet af te schaffen maar om ons iets af te pakken. Pure haat en frustratie meer niet. Maar let op! Bijna niemand steunt deze zielepoten maar ze krijgen wel hun zin.

metdedag | 06-07-14 | 23:13

Piert van Hooijdonk een racist.. dat is toch al jaren bekend ? Boeien.

Shareholder II | 06-07-14 | 23:11

"Veel ophef over gebruik "Piet" gisteravond .Erg verbaasd dat men juist mij als gekleurde jongen,beschuldigt van racisme." Dat komt omdat je niet zwart genoeg bent Pierre.

Febofiel | 06-07-14 | 23:10

aldus de Armeense diversiteits import allochtoon .. flikker toch een end op.. MOE word ik van al die zeikerds

(c)ZWITSUL | 06-07-14 | 23:02

Wanneer je de reacties op Joop.nl leest dan constateer je dat de over overgrote meerderheid de uitspraken van van Hooijdonk geen enkel probleem vindt en de Zwarte Pieten discussie belachelijk vindt. Wanneer de reaguurders van Joop.nl dit al vinden dan kun je jezelf echt gaan afvragen waar we me de Zwarte Pieten discussie mee bezig zijn.

metdedag | 06-07-14 | 23:02

Statler en Waldorf | 06-07-14 | 22:14
Inderdaad, het heeft niks met het bestrijden van racisme te maken, maar met diepe haat. Die zit er bij sommigen heel diep in, bij anderen, zoals bij van Hooijdonk, helemaal niet. De fatsoenskloof loopt hier in het geheel niet tussen zwart en blank, integendeel. Kijk naar het Nederlandse voetbalteam, en er is geen tegenstelling. Laat het aan de Gario's en Arakels over om een dergelijke vanzelfsprekendheid kapot te praten.

Schoorsteenveger | 06-07-14 | 23:00

Arjan | 06-07-14 | 21:15
Straatjongen in Stadskanaal? Hahahahaha, in dat dorp gebeurt geen ene moer, laat staan dat er gangs zijn. Ik weet het, want mijn moeder woont daar. Muhahaha, wat een aanfluiting, straatjongen in Stadskanaal!

NorbertausWuppertall | 06-07-14 | 22:49

Slechte grap.. En nu allemaal weer doorlopen..

The Next Subject | 06-07-14 | 22:49

George Arakel heeft een behoorlijke kortsluiting onder z'n schedelpan, en een verdomd grote bakkes voor iemand die blank Nederland op z'n blote knietjes zou mogen danken dat 'ie Überhaupt hier mag rondhuppelen, ondankbare hond! Who the F&ck denkt George Arakel wel niet dat hij is???
Dit is zoals die arrogante ondankbare kwal zich voorsteld; "..
Hoofdredacteur George Arakel

De oprichter. Is een diversiteitexpert, kwam als asielzoeker in 1997 naar Nederland en is de multiculturele samenleving. Vindt lezen leuk maar schrijven nog leuker. Begon met voorbeeld-allochtoon om verandering teweeg te brengen en inspirators een podium te bieden om te inspireren. Houdt van mensen, in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Is van Armeense komaf, Nederlandse nationaliteit en is een oprechte allochtoon
.."

Nederlanddraaitdoor | 06-07-14 | 22:47

Vond het wel een goeie grap van van Hooijdonk. Maarre, als er op één dag nu eens 1000 pietengrappen gemaakt worden op TV, gaan al die "ies rasiesme" kraaiers dan een keer allemaal tegelijk dood aan een hartaanval of zo? Ze "ontploffen" allemaal zo bij zo iets simpels! Stemmingtrappende aanstellers!

Nederlanddraaitdoor | 06-07-14 | 22:43

"Vannacht maakte Pierre van H. een behoorlijk"mislukte grap over Zwarte Piet"

Hoezo een mislukte grap?
Tom Egbers liep met open ogen in de val die Pierre van Hooijdonk voor hem openzette.
Even de gang van zake gisteravond:
(Chillende neger komt in beeld)
Tom Egberts: 'deze meneer... weet ik niet, die geniet misschien op zijn manier', wij hebben hier met z'n allen... (wordt onderbroken door een opmerking van Pierre van Hooijdonk)
Tom Egbers: 'wat zeg je?
Pierre van Hooijdonk: 'da's Piet'
Tom Egberts: 'was dat Piet ja?'
Pierre van Hooijdonk: 'of mag ik dat uh...?'
Tom Egberts: 'ja je mag alles zeggen, ik herkende hem niet, haha, ik herkende hem niet'
Pierre van Hooijdonk: 'in Nederland uh, mag je dat weer zeggen, Piet?'
Tom Egberts: 'O die Pi.., O zooo!

Briljant, ik heb dubbel gelegen!

Obstiopaat | 06-07-14 | 22:38

Laten we aub niet zwichten voor dit VARA gedram.

Rest In Privacy | 06-07-14 | 22:31

We moeten misschien eens gaan stellen dat iedereen die lid van de VARA is er op uit is om zwarte piet af te schaffen en ze dan ook als paria gaan behandelen. Gewoon zo'n campagne starten omdat het kan.

metdedag | 06-07-14 | 22:26

Ik discrimineer niet. Maar van iemand die anderen veroordeelt en zichzelf vervolgens bestempelt als 'voorbeeld-allochtoon' krijg ik de kriebels.

PG4161 | 06-07-14 | 22:25

Het was toch Piet of bestaat tie niet?

Hendrick9075 | 06-07-14 | 22:21

Ik denk dat Pierre net als de over overgrote meerderheid van Nederland zich ongelofelijk stoort aan de zwarte pieten discussie waarin alleen maar een podium is voor de enkele tegenstanders van zwarte piet een statement wilde maken. Misschien niet zo handig maar goed je moet iets.
Gisteren een grote neger (=tolk in een asielzoekerscentrum) ontmoet die ook al gekscherend deed over de discussie van zwarte piet. Die man wilde mij ook dolgraag laten weten dat hij het als neger een idiote discussie vond.
Maar ja Policor heeft qua media de touwtjes in handen.

metdedag | 06-07-14 | 22:17

Het gekke is dat tegelijk met deze leeghoofdige, stompzinnige en gewetenloze policor-onzin van gelikte en parasiterende aasgieren op het stervende lijk van dit ooit verlichte land de Afro in de mode is.

o)+ | 06-07-14 | 22:16

Pierre liet op subtiele wijze blijken dat ie het gezeik eerste klas vindt dat zwarte Piet als racistisch wordt gezien. Nu merkt hij zelf hoe overgevoelig sommige reageren op alles rondom deze discussie. En als je dan de twitter accounts doorneemt van die paar donkere jongens dan schrik je van de diepe intense haat en minachting die men heeft voor mensen met een lichte huidskleur. En precies deze rascisten nemen "Nederland" de maat. Het is zo absurd dat het niet kun verzinnen. Ik snap ook niet waarom VARA en Joop dit een platform geven. Het is op elk niveau een non-discussie cultureel en intellectueel, dordgewoon omdat er geen steekhoudende redenatie te ontdekken is in de gekwetsheid. Sterker nog... je ziet gewoon dat het geveinsd wordt, omwille van het stoken en onrust brengen.

Statler en Waldorf | 06-07-14 | 22:14

Triest figuur.
Je bent sowieso raar in je hoofd als je op zulke tijdstippen nog naar racisme loopt te zoeken.

Dutch-devil | 06-07-14 | 22:09

Typisch weer een nieuwe Nederlander die het sentiment rondom Sinterklaas niet begrijpt. Ondanks dat hij al 17 jaar in Nederland woont... Jammer. Gemiste kans.

Tubantia83 | 06-07-14 | 21:56

De extremistische zure pvda,vara,joop landverraders hebben veel te veel invloed in de media.

A Canuck chick | 06-07-14 | 21:52

Arjan | 06-07-14 | 21:15
Ah George is street in Stadskanaal. Nou dat is helemaal zielig.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 21:48

Excuses, daar ging iets mis...

omanders | 06-07-14 | 21:43

We zijn zo langzamerhand een onverdraagzaam land aan het worden. Om de miniemste uitlatingen wordt gekrakeeld of een proces gevoerd. Ikzelf ben zo wit als een wassen beeld. Trek ik me er wat van aan als iemand zegt dat ik licht geef in het donker als ik voor me voor het eerst met vakantie in het zwembad laat zien?
De mensen moeten wat meer lachen en zich minder in zure media als de volkskrant en de nos (verdienen geen hoofdletters) verdiepen.

Toine Tussenbeen | 06-07-14 | 21:40

-weggejorist-

omanders | 06-07-14 | 21:39

@Arjan | 06-07-14 | 21:15


Om je eerlijk de waarheid te zeggen geloof ik dat niet zo. Misschien is hij helemaal geen Armeen en allochtoon.

omanders | 06-07-14 | 21:37

PS Pierre, je bent een held!

L.E. Raar | 06-07-14 | 21:36

Het wordt tijd om met alle weldenkenden dit soort figuren hard aan te pakken.
Ik ben voor!

L.E. Raar | 06-07-14 | 21:35

Ik vond het zo leuk van hem.
Egbers die zich rotschrok maar niks durfde te zeggen omdat de dader zelf gekleurd was. De verstikkende stuip van de politiek correcten in een notendop.

Lewis | 06-07-14 | 21:32

Ach ja, dan weet hij ook hoe het voelt om onterecht als racist gezien te worden, geldt ook voor iedereen die Pierre Noir een warm hart toedraagt.

Causa Sui | 06-07-14 | 21:32


Dank zij de Anti-Piet polcor gedachtenpolitie worden de tegenstellingen in dit land flink aangewakkerd.
Veel stemmen voor de PVV erbij

wim de goede | 06-07-14 | 21:18

Schoorsteenveger | 06-07-14 | 19:33
Beste opsomming, kudo. En tevens; ' zwarte piet' is blank. Iets wat Trutte, de policore nitwit, niet wilt zien. En derhalve zijn functie van Minister-President onwaardig is.

bij gelegenheid | 06-07-14 | 21:15

"Tussen zijn 12e en 18e was George Arakel dus een straat jongen in Stadskanaal. Hij was vaak onderdeel van grote vechtpartijen, illegale handeltjes, berovingen en mishandelingen. Op zijn 18e werd Arakel in Groningen voor de rechter gedaagd en mocht hij zijn middelbare school op het Ubbo Emmius in Stadskanaal niet afmaken. Uiteindelijk bleef hij ongediplomeerd tot de dag van vandaag." www.rtvstadskanaal.nl/2014/05/04/een-s...

Zucht.

Arjan | 06-07-14 | 21:15

Ik geloof het pas als het op Joop staat !!
Oh wacht...

wielmoer | 06-07-14 | 21:14

@nukkie | 06-07-14 | 20:47


Over het land van Verena Shepard:


www.amnestyusa.org/our-work/countries/...


"In 2007, the Human Development Index published by the United Nations Development Programme (UNDP) ranked Jamaica 101 out of 177 countries, situating the country in the medium Human Development category and on the lower end (second to Haiti) in the Caribbean.Crime and violence occur there at perennially alarming levels. Article 3 of the Universal Declaration of Human Rights (1948), the right to life, warrants special mention. The year 2005 was particularly deadly with 1650 homicides (a rate of 63 per 100,000), and was followed by 1300 in 2006 and over 1500 in 2007."


Kortom, dat land behoeft verder Verena's aandacht niet meer. Zwarte Piet is het probleem!

omanders | 06-07-14 | 21:08

Wat zongen ze in Rotterdam? Iedereen die niet springt voor PI-air is een Jood?

miko | 06-07-14 | 21:06

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:49

Het interesseert mij idd geen reedt manneke. Daarom zeg ik het ook. De non-discussie over een kinderfeest, hoe ver kun je zakken als land om als volwassenen ruzie te maken over een kinderfeest?

Baby Rasta | 06-07-14 | 21:04

-weggejorist-

dennis8704 | 06-07-14 | 21:02

Toen van Hooijdonk vannacht op het scherm verscheen, riep ik spontaan: "Hey Krul!"
Ik weet het.
Had ik niet moeten zeggen.
Was niet grappig, was racistisch!
Vergeef me ......

dennis8704 | 06-07-14 | 21:02

Hoe kun je uberhaupt expert zijn als je amper droog achter je oren bent?
Met pizza s bakken kan ik me dat wel voorstellen.
Wat weet het sukkeltje nou meer als een ervaren media / internet gebruiker?
Ik haat zelfopgeplakte etiketjes.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 21:00

Geflopte marketingstunt van Orakel Arakel die eigenhandig zijn "strijd naar positieve beeldvorming van allochtonen" om zeep helpt.

Causa Sui | 06-07-14 | 20:59

Verdenk hem ervan dat hij echt misterie bedoelde, het woord ministerie is blijkbaar te moeilijk voor hem.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:54

@LJBrinkhorst | 06-07-14 | 20:43
Velly funny !

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:50

Baby Rasta 20:42
Waarom zit je hier dan en hou je je niet bezig met belangrijke dingen?
Jak, het onderwerp interesseert je geen reet en daarom ga je bagataliseren. Dat moeten wij weer weten enzo
Rot toch op vent.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:49

En geestelijk gestoord Nederland heeft weer een zelfingebeeld traumatische oprisping. Dit keer viel men over een grapje.

Revvoyensovyet City | 06-07-14 | 20:49

Ik weet zeker dat er in de meeste landen ter wereld meer racisme is. In jamaica - het land van verene shepard- homos door de politie worden vermoord. Wij moeten nooit, maar dan ook nooit zwichten voor de linkse ubermenschen dictatuur. Shephard en quincy dario willen geld zien. Dat is hun agenda. Mooi niet wat mij betreft en zwarte piet is mooi om te zien. We krijgen in nederland veel last van zure underperformers !!! Love you pierre van hooydonk

nukkie | 06-07-14 | 20:47

Ik zeg het maar eerlijk, ik heb het niet zo op mensen die hier komen wonen om vervolgens ons te gaan vertellen hoe blij we met ze moeten zijn.

Febofiel | 06-07-14 | 20:45

@Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:43
Ook gelezen ?
Leest weg als : Droplul, droplul,, droplul, droplul, droplul, droplul, droplul...

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:45

Put your hands up for Pi-Air!

LJBrinkhorst | 06-07-14 | 20:43

Taalfouten in je biografie?
Nou maakt iedereen wel eens een taalfoutje, maar in je biografie?
Hilarisch, in ieder geval geen expert in de Nederlandse taal.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:43

O ja! We nodigen Bigi mede uit om die anti-racisme cursus te volgen. Volgens mij kwam hij uit Langetabbetje dus kan hij lekker de hele cursus lang kankeren op stadsnegers. De cursus, immers, beweert dat hun cultuur gelijkwaardig is aan die van de Marrons.

omanders | 06-07-14 | 20:42

Wat een non-discussie. Waar gaat dit over. Alsof er geen belangrijkere dingen zijn om over te zeuren.

Baby Rasta | 06-07-14 | 20:42

@de grote Anti | 06-07-14 | 20:39
Beloofd !
(Ben toch meer een borstenman, en intimidatie is niet mijn ding..)

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:40

*anti-rascismecursus. Gewoon aan elkaar schrijven, kneus.

FromClithuania | 06-07-14 | 20:40

Ik wil trouwens even de gelegenheid ten baat nemen om Pierre te complimenteren met z'n haardracht. Niet iedereen komt weg met zo'n big fucked up afro. Pierre daarentegen...

Parel van het Zuiden | 06-07-14 | 20:40

@Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:36
Als je dat kunt zijn zonder achter elk rokje aan te rennen, en te intimideren waar je ook komt, zullen wij dat door de vingers zien.

de grote Anti | 06-07-14 | 20:39

*Huilende profiteurs..*
Zwarte piet vergelijken met slaven uit het verleden..
150 jaar geleden.. en je nog aangesproken voelen (snel op de teentjes getrapt.. "Voelt schadeclaims aankomen" )
Waar halen die zeurpieten toch al die tijd vandaan om zich 24/7 druk te maken over een kinderfeest..
Zoek een baan.. maak jezelf nuttig.
(misschien solliciteren bij de gedachtepolitie, ergens op je eigen eilandje.. lopen genoeg kandidaten rond onder de anti - zwarte piet bewegingen)

Spuugsletje | 06-07-14 | 20:38

@de grote Anti | 06-07-14 | 20:34
Nou ben ik volgens mijn (h)ex pervers en een gluipert..
Maar wel roomblank..
Moet ik nou ook oppassen ?

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:36

Eén vraagje voor de Quincy's als dat bootje varen naar de uitkeringen toe allemaal zo slecht was, waarom komen er dan nog duizenden quincy's per dag aan bij Lampedusa ?

Alfa 75 | 06-07-14 | 20:36

Sinterklaas, wie kent hem niet,Sinterklaas Sinterklaas en natuurlijk meerkleuren piet.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:35

*Ik Ben Pierre van Hooijdonk t-shirt aantrekken doet

Tobi | 06-07-14 | 20:34

Zoals iedereen natuurlijk inmiddels weet geef ik geen fuck om racisme, maar specialiseer mij meer in het welzijn van de (vrouwelijke) autochtone blanke bevolking. Zoals die in de hulpverlening, de horeca, detailhandel.. Nou vrolijke mede-landers, wat je daar soms ziet. Omgekeerde wereld, en deze discussies helpen niet bepaald om dat te stoppen.. het gooit juist olie op het vuur. Wij (als echte gentlemen uiteraard) blijven beleefd en zeggen goedendag en dankjewel etc. tegen deze behulpzame dames. Onze exotische vrienden laten daarentegen vaak geen enkele kans liggen in geval van een blanke vrouw die 'alleen' is. Verpleegster, cassiere, administratief medewerkster.. Whatever. Ze willen die kip. Wij mogen werken tot we erbij neervallen om hun uitkering te betalen, en hun louche zaakjes te negeren. En vooral gentlemen zien te blijven ondanks alles.. Deze exoten hangen elke dag, de hele dag op de loer voor blanke vrouwen die vaak ook nog geeneens kunnen vluchten omdat het hun focking werk is en vriendelijk (en vooral niet racistisch) moeten zijn tegen de klant/client.

Dus fuck jullie vriendelijk, negerts. Trap ik niet in. Bigi mag blijven. Rasta misschien ook. Zeurnegerts en profiteurs, slijmballen en perverse gluiperts moeten even oppassen.

de grote Anti | 06-07-14 | 20:34

omanders | 06-07-14 | 20:15
Dat wij Arakel een lul vinden (en terecht!) zal het ventje een worst wezen. Maar dat ook het linkse gepeupel hem terecht wijst is niet goed voor zijn CV. Arme George. *ghihihi*

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 20:33

De website van die George Arakel bevat al taalfouten op de homepage, en bij zijn biografie wordt het helemaal lachwekkend.
Bij hem even een commentje gepost en is nu 'awaiting moderation'...
Ik denk niet dat kritiek langs zijn Joris komt..

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:31

Alleen blanken zijn racisten en discrimineren. Blijkbaar is Piair blank.

Mokum Kosher | 06-07-14 | 20:31

"Dat is racisme op nationale televisie. En dat terwijl hij zo zijn best heeft gedaan om zelf een nep afro-look-a-like te dragen."

Nogal rassistisch niet? Om te zeggen dat alleen de afro van sommige mensen goed genoeg is.

harstef | 06-07-14 | 20:30

Maar die rapperts vonden wel dat ze constant 'nigger' mogen roepen in hun slechte rijmpjes

plf | 06-07-14 | 20:28

Dus Pierre van Hooijdonk mag van de donkere mensen geen Pietgrap maken, omdat hij niet volbloed neger is maar 'slechts' een halve Marokkaan. Wie is er nou racistisch dan?

Captain Pervert | 06-07-14 | 20:28

Het joch heeft ook de ongeschreven wet terzijde geschoven>
Een neger mag altijd alles vinden en zeggen, als die zelf maar ook negert is.
Een blank klootzakje wordt dus kwaad omdat een donker persoon pietje zegt, het moet niet gekker worden.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:27

Gaan we die politiek-correcte jankerds elke keer hun zin geven? George Arakel is een omhooggevallen links zeikerdje. Ik voel mij door zijn 13-in-een-dozijn columpie gekwetst.

Lauwe Koffie | 06-07-14 | 20:25

Maatschappelijke achterstand allochtonen is hardnekkig
Snelle stijging werkloosheid niet-westerse allochtonen, hoge jeugdwerkloosheid

Na 2001 is de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen sneller opgelopen dan bij autochtonen.

Onder niet-westerse allochtonen liep het werkloosheidspercentage op van 15% in 2001 tot 39% in 2014. Onder de autochtone bevolking is dit 5%. Van de grote groepen niet-westerse allochtonen is de werkloosheid het hoogst bij de Marokkanen (33%) en de Antillianen (42%).

Onder de vluchtelingengroepen is de werkloosheid hoog: 62% van de Afghanen, 52% van de Irakezen en 76% van de Somaliërs.

Onder jonge niet-westerse allochtonen (15-24 jaar) bedraagt de werkloosheid 62%; onder autochtone jongeren is dit 4%.Van de niet-westerse allochtonen van 15-65 jaar heeft 42% een (WAO-, WW- of bijstands)uitkering. Onder de autochtonen is dit aandeel 6%.

In 2014 had meer dan de helft van de niet-westerse allochtonen een betaalde baan van minder dan 12 uur per week. Bij de autochtone bevolking bedraagt dit aandeel 2%. Van de werkende niet-westerse allochtonen heeft 4% een flexibel arbeidscontract. Onder de autochtone werkenden bedraagt dit aandeel 24%.

Spuugsletje | 06-07-14 | 20:24

Het zwarte Piet debacle begint grotesk lachwekkende vormen aan te nemen.

Ars Vivendi | 06-07-14 | 20:22

Pierre kon voetballen als de beste maar wie is die TV kijker nou helemaal ? Commentaar geven kan hij in ieder geval ook niet.

niks mis mee | 06-07-14 | 20:20

Ik stel voor dat we een grap gaan uithalen door die racisme-cursus te bestellen. Kan nooit veel kosten en anders zeggen we dat we WW-ers zijn, bij de voedselbank lopen en wat al niet voor drama's.


Om met die aloude internet bekende "Anonymous" te spreken: This looks exploitable! Dus, medereaguurders.. Wat gaan we met zo'n racisme cursus uitvreten? Allemaal een "Charlie Chaplin" snorretje kweken?

omanders | 06-07-14 | 20:20

Deze hype is wel echt de worst hype of the decade ofzo. Denk je dat alle argumenten wel op tafel zijn gegooid en het zogenaamde 'debat' inmiddels wel fftjes klaar is, verschijnt er zo'n snotneus die zichzelf de titel 'Expert etnische diversiteit' heeft gegeven. Ga lekker zure stukjes typen, dan draag Pierre ondertussen wel écht een steentje bij aan een betere wereld. Snotneus.

Latrinalia | 06-07-14 | 20:18

@Stormageddon | 06-07-14 | 20:11
Jou gaat het pas echt slecht af man, seikert.

tattooboer | 06-07-14 | 20:18

Ik ben al jaren racist want ben er langzamerhand "ingerommeld"...

eerstneukendanpraten | 06-07-14 | 20:18

George Arakel lijkt over het algemeen een respectabele hardwerkende allochtone Nederlander te zijn. Het is dan ook erg jammer dat hij het nu nodig vindt om aandacht voor zichzelf te genereren over de rug van Pierre.

Abu al Uitkering | 06-07-14 | 20:17

Verbijsterend hoe een flauw grapje leidt tot een storm (in een glas water).
Kan me ook niet voorstellen dat de knuppel uberhaupt serieus genomen wordt.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:17

Ik vond die strafschoppenserie gisteravond trouwens ook behoorlijk racistisch van aard. Van Persie: blank. Robben: blank. Wesley: blank. Dirkie Kuyt: roomblank. En de laatste strafschop zou genomen worden door KlaasJan Huntelaar, ook blank. Maar dat bleek niet meer nodig. Tim Krul, u raad het al, ook blank, stopte de laatste strafschop van die Costa Ricaan.
Ik vind dat we Louis van Gaal hier best op mogen aanspreken.

VanBukkem | 06-07-14 | 20:14

Er komt nog een tijd dat het woord zwart standaard gecensureeerd wordt, dat het woord kanariepietje in de ban gaat, na elke positieve mening over een zwarte piet volgt uitsluiting voor het leven.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:13

Pierre is gewoon eindbaas. 1 opmerking/statement en zijn gesprekpartners zijn gelijk stil. Jouri Mulder vind ik een prima vent. Alleen hij moet wat minder arrogant doen t.o.v. mindere culturen in zijn ogen. Ik kan me best voorstellen dat Pierre een beetje had gehad met zijn tafelheren. En even liet zien wie wel superieur is aan tafel. In het Westen denkt men dat als je slim en welvarend bent, geen fatsoen meer nodig hebt. +1 voor Pierre voor de opvoeding van de hulpbehoevende. De intellectueel minderbedeelde die dwangverpleging eist voor Pierre kan zich zelf beter laten nakijken.

Kaan78 | 06-07-14 | 20:12

Put your hands up for Piet-Air

Tsjernodebiel | 06-07-14 | 20:12

Racisme-roepers krijgen vanzelf een soort van gelijk. Wanneer men als of namens een groep allochtonen maar stug blijft zeiken over irrelevante zaken, onze goedbedoelde tradities kapot probeert te maken, en bij de geringste tegenslag de racismekaart te trekken, dan krijgt onderbuikend en straks ook weldenkend Nederland vanzelf een teringhekel aan die groep. En de politici en pers die de beroepszeikers serieus nemen en een platform geven werken dit "racisme" meer in de hand dan alle PVV'ers op het "minder, minder"-congres samen. Dat weten ze, maar dat vinden ze niet erg: het speelt hun wereldbeeld en hun morele verontwaardiging namelijk perfect in de kaart.

En dat terwijl het duidelijk mag zijn dat het hier niet om racisme gaat; het gaat niet om het kleurtje of de afkomst, maar om het gezeik en het gedrag. En eenieder die de racismekaart speelt, vergoeilijkt dat gedrag.

Muxje | 06-07-14 | 20:12

@tattooboer | 06-07-14 | 19:59
Herken je poep wel als het in je gezicht wordt gegooid? Ik vraag het maar even, want ironisch sarcasme herkennen gaat je beroerd af.

Stormageddon | 06-07-14 | 20:11

Dat is Piet verdriet die in zijn eentje zit. Klaar. Dat die bloggert het koppelt aan racisme is zijn eigen probleem.

dk-- | 06-07-14 | 20:11

Claim-negers, anti-discriminatie-bureau's en een speciale discrimiNazi-Polite om autochtone Nederlanders op al hun woorden te controleren & rond Sinterklaas preventief te arresteren.
Dat - en eenzijdig ressspect, dat is wat Nederland nodig heeft om de multiKul tot een succes te maken.

Jan Passant mk2 | 06-07-14 | 20:10

Vergeet niet dat ook Tom Egberts een racist is! Hij wou niet over Piet praten (omdat ie Zwart is) -> gore racist.

marlinn | 06-07-14 | 20:08

@Eurotokkie | 06-07-14 | 19:57


Ooit kon je je bijdrages kwijt in het gastenboek maar die link is dood. Wellicht waren er wat minder genuanceerde reacties over de cursus binnengekomen.

omanders | 06-07-14 | 20:07

Hij mag dat zeggen omdat die zelf ook zwart is. Als hij wil mag hij ook Nigger zeggen ook omdat die zelf
ook zwart is. Het is z'n ironische wereld dit. Dus even voor de duidelijkheid als je zwart bent mag je racist zijn. Ik vond het trouwens wel grappig dat die dat zei zeer onschuldig.

Jammes- | 06-07-14 | 20:07

@ZonderNaam | 06-07-14 | 20:01
Pass dat handboek eens door, ik ben reeds behoorlijk de kwijt weg als het over de regels gaat..

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:07

@Eurotokkie | 06-07-14 | 20:02
+1 maat..

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:05

Meneer Arakel heeft gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Nederland en is zelfs Nederlands onderdaan geworden. Dan heb je in de inburgeringscursus toch ook geleerd dat Sinterklaas en Zwarte Piet tot de Nederlandse cultuur behoren? Als hij het daar niet mee eens was had hij nooit Nederlander moeten worden.
Waarom dan nu telkens natrappen naar diegenen die je zo liefdevol hebben opgenomen in dit toch al zo volle landje? Iets met subsidie of zo?
Bovendien: hoelang is een Armeniër met een Nederlands paspoort nog allochtoon?

Leffe Blonde | 06-07-14 | 20:05

Die gekleurde streepjescode is pure discriminatie.
Of hebben wij geen zwaar getinten in onze samenleving?
Btw, ik ben expert op het gebied van lulhanzen.
Dit is er eentje, maar ja, het mongooltje is allochtoon, die mogen en kunnen alles beweren. Nivo doet er ook niet toe, als het maar lijkt op een bijdrage. Dan is iedereen al weer lang blij.
Afvoeren het opschepperige kloothommeltje.

Terpen-tijn | 06-07-14 | 20:05

Put your hands up for Pietierre

Dragstar84 | 06-07-14 | 20:04

Pierre is toch Frans voor Piet?

pollodepiemel | 06-07-14 | 20:04

Wijze uit het Oosten | 06-07-14 | 20:00
Deze kan ook.
www.getalifeman.com/

Eurotokkie | 06-07-14 | 20:02

Volgens mij zijn er nog meer van die subsidieslurpers die geld vangen voor het "expert" zijn in allochtonenproblematiek dan dat er probleemallochtonen zijn.

Borakh | 06-07-14 | 20:01

Volgens mijn Gutmensch handboek is Pierre helemaal niet wit genoeg om racist te kunnen zijn

ZonderNaam | 06-07-14 | 20:01

Kort samengevat, is George Arakel dus een wigger en volslagen randdebiel
ook ergens best knap maar verder volkomen nutteloos

Tobi | 06-07-14 | 20:01

smdyasc | 06-07-14 | 19:57

Best wel eng als mensen hierdoor racisme niet meer serieus nemen.

Eurotokkie | 06-07-14 | 20:00

In ieder geval mooi om te lezen dat alle reaguurders op joop walgen van het bericht. Wordt tijd dat de VARA definitief afstand neemt van vJole!

lachenjoh | 06-07-14 | 20:00

mail | 06-07-14 | 19:41

Je bent de woorden "racisme" en "discriminatie" vergeten. Moet je je eens voorstellen dat er in deze tekst "blanke man" staat in plaats van "allochtoon".

Mr Dixit | 06-07-14 | 20:00

@Stormageddon | 06-07-14 | 19:38
Haal adem opa..

tattooboer | 06-07-14 | 19:59

@Baron bierviltje | 06-07-14 | 19:52
Wat schoorsteenvegerT zegt.

tattooboer | 06-07-14 | 19:58

Das gek , dacht dat alleen blanke mensen konden discrimineren. Ik word trouwens echt schijtziek van dat hele racisme en discriminatie gemekker. Er zijn echt grotere problemen dan dati blank richting zwart quasi racisme. We hadden ze nooit op die boten moeten zetten een paar eeuwen geleden. Geloof me dat vind ik echt een ontzettend vreselijk feit....

Franco 1975 | 06-07-14 | 19:57

Mr Dixit | 06-07-14 | 19:55 +1

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 19:57

De racismejacht wordt steeds absurder en steeds ongeloofwaardiger.

smdyasc | 06-07-14 | 19:57

omanders | 06-07-14 | 19:53
Voor de duidelijkheid , je mag deze cursus alleen volgen als je blank bent .

Eurotokkie | 06-07-14 | 19:57

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 19:54
Ja, al geteld: Mr Dixit | 06-07-14 | 19:22

Mr Dixit | 06-07-14 | 19:55

Nou zeg het zeikgeval dat zich George noemt heeft een biografie online. Tel voor de grap eens hoe vaak Arakel de woordjes 'ik' en 'mijn' gebruikt; als die vent geen autist is!?
www.georgearakel.nl/biografie/

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 19:54

Pierre kan helemaal geen racist zijn. Hij heeft een Marokkaanse vader.

Weerduivel | 06-07-14 | 19:53

Die anti-racisme cursus die onze cabaretier en diversiteit-satirist (Hahahaha! Ik moet ALWEER om lachen!) ons onder de aandacht brengt is te eng voor woorden: www.wereldmuziek.org/antirac.htm


"We beginnen op de basisschool vanaf ongeveer groep 7


1) Kinderprogramma voor minimaal één uur
De programma's voor de kleine medeburgertjes vanaf ongeveer 10 jaar, zijn zeer speels opgezet. We praten dan niet te veel over de zeer agressieve kanten van racisme. We laten op een oppervlakkige manier meer de verschillen en overeenkomsten zien tussen de rassen en de verschillende culturen die er bestaan in bv. Nederland. Dit doen we in een korte inleiding van 5 à 10 minuten. Daarna laten we de kinderen nadenken over verschillende eenvoudige uitgangspunten die wij hen voorleggen. Daarnaast laten we verschillende video-fragmenten en foto's zien, waarover, na een korte uitleg van ons, door de kinderen wordt gepraat. Aan het einde van de cursus wordt dan toe gewerkt naar een paar ‘bindende' uitspraken die door de kinderen zelf worden gemaakt en worden onderschreven."


Natuurlijk. De NSDAP en de USSR waren ook al zo'n fan van gehersenspoelde kindertjes. Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook die 'bindende' uitspraken zijn een heel prettig idee wat vast en zeker zijn equivalenten in beide prettige dictaturen had.

omanders | 06-07-14 | 19:53

@tattooboer sorry idd wat kort door de bocht.. Stompzinnig commentaar van Arakel met ik erken stompzinnige reactie mijnerzijds

Baron bierviltje | 06-07-14 | 19:52

Onvoorstelbaar dat die Arakel zichzelf de multiculturele samenleving durft te noemen, terwijl hij niet eens om kan gaan met de cultuur van het land dat hem asiel heeft verleend.

kriebeltjes | 06-07-14 | 19:51

Ik ben zelf allochtoon maar door dat soort mensen schaam ik me er gewoon voor.

Elessir | 06-07-14 | 19:50

Battery!!! | 06-07-14 | 19:31
Idd, als piet zelf geen grapjes meer mag maken over een andere piet dan zijn we ver heen.

Eurotokkie | 06-07-14 | 19:49

Toch jammer, dat een subsidiegaloef zomaar een podium krijgt op deze website.

McPhart | 06-07-14 | 19:48

Geachte heer George (O)Arakel... ga es deaud.

CornholioNL | 06-07-14 | 19:46

Dat Arakel is zelfs geen Piet in tegenstelling tot Pierre zelf. Gewoon een gare Hassan die George. Ga eens jihad voeren ergens anders, eikel!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-07-14 | 19:46

@Shape of Despair | 06-07-14 | 19:28
Door gedegen bruggen te slaan, maken ze zichzelf in een klap overbodig. Door tweedracht aan te zwengelen, blijven ze verzekerd van een redelijk inkomen voor minimale inzet.

Cor Rupteling | 06-07-14 | 19:43

En dan heb je er ook nog die er de nadruk op leggen dat ze zwaar racistisch zijn; ♪Piet Piet Piet Pieeeeet♪

Jackanders | 06-07-14 | 19:43

Heerlijk, die opgefokte z.g. moraalridders die voor de rest niets aan onze samenleving toe te voegen hebben en door middel van dit soort voorvalletjes gelukkig zelf in het nieuws kunnen komen.Onderstaande vacature is van voorbeeld-allochtoon en let wel: je wordt geacht ook allochtoon te zijn. Zo niet hoef je niet te solliciteren.
Daar voorbeeld-allochtoon slechts een media project is zijn er geen inkomsten dus hoef je geen salaris te verwachten. Wij zorgen wel voor een podium om zichtbaar te zijn.
Hier vragen zij dus een allochtoon om voor niets te komen werken. Nieuw soort van slavenarbeid?
Even naar de rechter !!!

Vacature: Nieuws makers gezocht

Ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, volg je bepaalde thema’s op de voet, ben je scherp en heb je een vlotte pen? Dan zijn wij opzoek naar jou! Wij willen graag ons team uitbreiden en zijn daarom op zoek naar dames en heren die op de hoogte zijn van Sport, Entertainment en/of Politiek die ons team willen versterken. Is het wat voor jou? Lees dan verder over deze vacature!

Wat ga je doen?
Voor de nieuwsrubrieken sport, entertainment en politiek zijn wij opzoek naar dames en heren die artikelen willen schrijven. Je schrijft artikelen over actualiteit maar produceert zelf ook unieke content. De kennis die je actief vergaart stel je in de vorm van informatie beschikbaar voor onze lezers.

Jouw profiel:
Je bent allochtoon (m/v)
Je bent tussen de 17 en 40 jaar
Je hebt affiniteit met één van de rubrieken
Schrijfervaring is een pré
Je kunt zelfstandig werken
Je bent niet tegen het woord allochtoon
Je wilt graag werken aan de positieve beeldvorming van de allochtonen

Wat bieden wij
Voorbeeld-Allochtoon is momenteel nog een media platform. Het heeft geen inkomsten en geen uitgaven. Een financieel vergoeding kunnen wij dus niet bieden.

Wij bieden jou wel een podium om zichtbaar te zijn en om je te ontwikkelen. Wij bieden jou begeleiding aan en trainingen. Het is een waardevolle nevenactiviteit voor op je CV. Ook bieden wij jou een scala aan netwerk. Daarnaast krijg je ook privilegies voor een reeks inspirerende seminars en lezingen over interessante onderwerpen.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar vacature@voorbeeld-allochtoon.nl. Vermeld daarin je leeftijd, woonplaats, welk rubriek jou het meest aanspreekt en een korte motivatie. Een CV mee sturen is niet verplicht.

Reageren op deze vacature is

mail | 06-07-14 | 19:41

Baron bierviltje | 06-07-14 | 19:35
Arakel moet vooral zijn gang gaan, en niet zwijgen. Hoe meer de Arakels van deze wereld hun bek opendoen, des te duidelijker zal het worden dat het hier in het geheel niet gaat om het bestrijden van racisme, maar om gram halen, wraak nemen, terugpakken, kapotmaken. De Arakels tonen ons het ware gezicht van racisme.

Schoorsteenveger | 06-07-14 | 19:40

Weet men overigens al hoe op het WK de gemiddelde scheidsrechtersfluit klinkt bij het einde van de reguliere speeltijd?

♪Pieeet, Pieeeeet, Pieeeeeet♪

Kan eigenlijk ook niet meer hè.

Jackanders | 06-07-14 | 19:38

Ik vond het ook een schandelijke opmerking van die voetbalslaaf! Wat denkt die neger wel? Dat die zo maar even over het slavernijverleden kan walsen en kwetsende opmerkingen kan maken? Hij heet nota bene zelf Piet! Pierre Noir! Ik ga morgen aangifte tegen hem doen. Hopelijk liggen de voorbedrukte aangifte formulieren al klaar. Moeten we niet willen, mense! Geen grapjes over negers. Helemaal niet als ze door negers worden gemaakt. Daar wordt dit witte kk kaasje heel boos om. Dus.

Stormageddon | 06-07-14 | 19:38

+veel voor van Hooijdonk. Zolang er mensen zijn die hier aanstoot aan nemen moeten dit soort slechte grappen worden gemaakt. En trouwens, zonder al dat geimporteerde/gesubsidieerde gezeur over zwarte piet had hij deze grap nooit gemaakt.

sitzkrieg | 06-07-14 | 19:37

Hahaha stop aub om die jankende negers een podium te even. Die mensen zetten zichzelf voor schut, maar zijn te dom om dat te begrijpen.

Het was half 2 in de nacht, na een overwinning, waarschijnlijk ook wat gedronken en dan maakt hij een grapje over die hele Zwarten Pieten discussie in Nederland. Je hoort duidelijk aan z'n manier van praten dat hij maar wat loopt te dollen. Zijn mensen nou echt te autistisch om dat te begrijpen?

Bharata | 06-07-14 | 19:37

Schoorsteenveger | 06-07-14 | 19:33

Amen

Alpha Runner | 06-07-14 | 19:36

@Baron bierviltje | 06-07-14 | 19:35
Jij maakt het geen intelligent gesprek.

tattooboer | 06-07-14 | 19:36

Arakel moet zijn bek houden

Baron bierviltje | 06-07-14 | 19:35

@tattooboer | 06-07-14 | 19:32
sorry joris, doe je ding, server en ik hebben weer eens geen gedeelde motieven blijkbaar, alleen een tweespalt.

tattooboer | 06-07-14 | 19:35

We trappen er gewoon in. Die George Arakel is meesterlijk satire. Hahaha! Brillante humor! En dan zeggen ze nog dat Armenen geen humor hebben!

omanders | 06-07-14 | 19:34

Hoe weet die meneer of dat geen Piet was? Misschien was het de Voetbalpiet wel!? Iedere Piet heeft namelijk zijn specialiteit, net als bij de Smurfen!

Dhr. de Wit | 06-07-14 | 19:33

Hoe mislukt is die grap eigenlijk? Pierre van Hooijdonk, zelf neger, ziet een eenzame zwarte op de tribune zitten, en, hee wat raar, associeert. "Dat is Piet". zo komt er spontaan in hem op, "die Piet..".
Welke Piet, zo vraag je je dan af. Waarom komt bij van Hooijdonk, zelf een braboneger, deze associatier op? "Die Piet", dat is de Piet die door de zeurnegers is gecreëerd, de Piet die nooit bestond maar er nu is en niet weggedacht kan worden, de Piet die zou herinneren, zou moeten herinneren aan ons slavernijverleden, de Piet die zich aan ons op moet dringen als een stereotype. Als Gario en zijn medezeurders niet zo hadden lopen zieken, had van Hooijdonk gergarandeerd die associatie niet gehad en had hij geen mislukte grap willen maken. "Hee, die eenzame voor zich uit starende neger op die lege tribune van dat grote stadion doet mij meteen denken aan die oeverloze discussie over zwarte Piet" hoor ik van Hooijdonk zeggen.
De "expert etnische diversiteit" is inderdaad een expert in het verder diversificeren, uiteendrijven, scheiden, tegen elkaar opzetten, in het verlengde van al die zeurpieten. De mislukte grap van van Hooijdonk is symbolisch voor de ultieme verwarring die hier gesticht wordt, de ruis die gecreëerd wordt, de kortsluitingen die zijn ontstaan.
Van Hooijdonk heeft eigenlijk scherp waargenomen, zag een beeld dat de uitbuiting van vandaag de dag, treffend illustreerd: een zame zwarte man voor zich uitstarend, in leeg stadion, gebouwd voor een paar wedstrijden en tot stand gekomen over de ruggen van de armen. "Hee, dat is die Piet".

Schoorsteenveger | 06-07-14 | 19:33

Het is nu wel duidelijk dat die hele zwarte pieten discussie averechts heeft gewerkt.
Ik hoop dat ze nu hun zin hebben , kinderfeest verpest en meer racisten is Nederland.

Eurotokkie | 06-07-14 | 19:32

@Shape of Despair | 06-07-14 | 19:28
Omdat die bruggen niet bestaan. dat was een kinderdroom, een leugen. we zijn verschillend en dat op vele fronten. Ja, de ene is beter dan de andere cultuurgewijs en goedheid heerst bij de een meer dan bij de ander. dat is het waard voor te vechten, zoals je voor familie zou vechten. De tijd van praten en tot tien tellen is voorbij want dat doet de andere kant in het conflict ook niet. Dus bruggen zijn voor auto's. Meer niet.

tattooboer | 06-07-14 | 19:32

@Shape of Despair | 06-07-14 | 19:28
Omdat die bruggen niet bestaan. dat was een kinderdroom, een leugen. we zijn verschillend en dat op vele fronten. Ja, de ene is beter dan de andere cultuurgewijs en goedheid heerst bij de een meer dan bij de ander. dat is het waard voor te vechten, zoals je voor familie zou vechten. De tijd van praten en tot tien tellen is voorbij want dat doet de andere kant in het conflict ook niet. Dus bruggen zijn voor auto's. Meer niet.

tattooboer | 06-07-14 | 19:32

Zoals de man al schrijft: 1000den voelen zich gekwetst. Het lijkt wel alsof je een klassieke moslim met zijn roedel hoort huilen in het bos omdat deze ergens een slachtoffer heeft opgespoord.
Maar kennelijk zijn er dus 1000000000en mensen die zich niet gekwetst voelen.
Diezelfde miljoenen die wel Nederlander van nature zijn en geen niet ge-assimileerde (u mag ook lezen: mislukte geïntegreerd maar wel met een grote schreeuw mond) import medelanders die zelfs na de 3e generatie nog steeds allochtoon zijn.
Ik bezie zo'n anti zwarte piet figuur steeds meer in dezelfde hoek staan als de immer schreeuwende en eisende haatbaard. Een fenomeen dat alleen maar in Nederland kan bestaan.
Wat hebben we het ontzettend verkeerd gedaan met het importen van dit soort mensen.

appeltjesgroeneweide | 06-07-14 | 19:32

Waar gaan we toch heen met dit prachtige land...

Battery!!! | 06-07-14 | 19:31

Wat een droplul, (letterlijk en figuurlijk) Het was een leuke opmerking van van Hooijdonk. Als ik het goed gezien heb heeft van Hooijdonk ook een zwart tintje. Hulde aan Pierre, zo moet je met die dingen omgaan!!

Toetsiemonster | 06-07-14 | 19:31

Mijnheer Arakel is geboren en getogen in een totalitair land, zoveel is mij wel duidelijk.
Dat is wennen he, de vrijheid die wij hier hebben, mijnheer Arakel. En eng, doodeng. Snel inperken maar, dan voel ik mij sneller thuis in Nederland.

De Hoer van Babylon | 06-07-14 | 19:30

Roepen dat alleen witte mensen racistisch kunnen zijn.
Moet ik het nog uitleggen?

Jackanders | 06-07-14 | 19:30

En wederom wordt de context van de opmerking van Pierre van Hooijdonck niet begrepen!

Juist omdat hij de discussie in kwestie onzin vindt maakt hij deze opmerking. Nu wordt hij aangevallen door de humorloze zwartkijkers. Nee, dat staat voor een negatieve visie, heeft niets te maken met huidskleuren.

Drumvogel | 06-07-14 | 19:28

Ik vraag me af waarom dit soort zelfbenoemde experts alleen maar uit zijn op tweespalt in plaats van bruggen te slaan tussen de verschillende etniciteiten.

Shape of Despair | 06-07-14 | 19:28

Chillax. Beetje relativeren mensen. Mexico-meisje was toch ook lachen. Wie neemt dat in godsnaam nog zo serieus.
De Britten zijn inmiddels ook al hun gevoel voor humor kwijt:
www.dailymail.co.uk/news/article-26791...

boasatlas | 06-07-14 | 19:26

Het enige dat ik George Arakel gun is een gevoel voor humor.
 
Voor de rest wil ik met zijn soort mensen zo min mogelijk te maken hebben.

pietvanvliet | 06-07-14 | 19:25

George Aftakel, stuk politiek correct vreten met je "de logo", ga je diep schamen. Jij vreet van het drammerig je eigen onzekerheid bij anderen door de strot duwen met je hypersensitieve gedrein en die eeuwige racismekaart in je binnenzak, zielige KUTHBO'er. Drammerige zeikstraal, ga een een echte baan zoeken.

NACademicus | 06-07-14 | 19:25

Ow trouwens, denken jullie dat het nu weer rustig is in palestoenië? Nee hoor, de pallies vallen christenen aan. het is echt los daar, vandaag of morgen gaat de gaza in de vlammen op want vandaag werden er weer de hele dag raketten geschoten op zuid Israël, tegen de afspraken met Egypte in. www.youtube.com/watch?v=20STj0SjJpo

tattooboer | 06-07-14 | 19:23

pluk-87 | 06-07-14 | 19:21
Zwarte Piet is geen van dit alles...
U weet toch dat Zwarte Piet een blanke is die even flink door de schoorsteenpijp geragd is?

Ommezwaai | 06-07-14 | 19:23

stegestijp | 06-07-14 | 19:19

*zwetend* Uhm... kuch.. oh... Daar kunnen we nu niet over beginnen, Pierre.

Alpha Runner | 06-07-14 | 19:23

Pierre is en blijft een held ! Heel naar voor de beroepsslachtoffers maar deze 'getinte'man heeft het zonder enige positieve of negatieve discriminatie heel aardig gedaan in de samenleving en maakt hier met 1 opmerking alle zwarte piet huilers even heerlijk belachelijk . Voor die jankerts komt dat natuurlijk best als verraad binnen , ieder donker persoon MOET het natuurlijk met ze eens zijn ....

Korsakov United F.C. | 06-07-14 | 19:23

pluk-87 | 06-07-14 | 19:21

Daar geef ik Rutte wel gelijk , zwarte piet is zwart.

Eurotokkie | 06-07-14 | 19:23

En nu kappen met dat gezeur over zwarte piet.
Als het je niet bevalt: wegwezen!

Ik vond het niet prettig om als 2e rangs burger behandeld te worden in Suriname omdat ik blank ben dus ik ben daar ook weer vertrokken.

De Stas | 06-07-14 | 19:22

Even naar zijn site gekeken, deze meneer doet duidelijk mee aan "So You Think You Can Quincy Gario 2014". Wat blijkt uit het gebruik van 19x het woord "ik" en 11x het woord "mij" in zijn in knullig Nederlands (leer Nederlands!) geschreven bio.

Mr Dixit | 06-07-14 | 19:22

@ Alpha Runner | 06-07-14 | 19:15

Tom Egbers weet hoe links de NOS is. Op uittreding uit de Linkse Kerk staat een Berufsverbot en sociale marginalisatie. Zolang je nog niet pensioengerechtigd bent is dat een risico dat je liever niet neemt.

HoogToontje | 06-07-14 | 19:21

Hij leek toch ook op zwarte piet? Zelfde huidskleur, dikke lippen, lenig, ogenschijnlijk laag IQ.

pluk-87 | 06-07-14 | 19:21

ik denk dat zijn carriére nu wel voorgoed voorbij is, ook een vooraanstaande of verantwoordelijke functie is bekeken, nee, zeg nou niks over die zwartjoekels want je krijgt er spijt van, terwijl ze zelf alles mogen doen en zeggen, als je er dan iets over zegt is het racisme.

thepinkpainter | 06-07-14 | 19:21

Policor-jihadi

ole guapa | 06-07-14 | 19:20

Ik vind dat die voetbalpieten het prima hebben gedaan.

Eurotokkie | 06-07-14 | 19:20

Alpha Runner | 06-07-14 | 19:15
Oh... OOOH DIE PIET!

stegestijp | 06-07-14 | 19:19

real McCoy | 06-07-14 | 19:14
Deze meneer Orakel deed destijds gewoon een Surinamertje...
Ofwel, kiezen voor financiële zekerheid en te beroerd zijn om je land verder op te bouwen.

Ommezwaai | 06-07-14 | 19:18

Laten we hem in het vervolg Pierre Noir noemen.

badlegerig | 06-07-14 | 19:17

In Amsterdam wordt vandalisme gelijkgesteld aan racisme. De zwarte organisator laat even zijn onderbuikgevoelens de vrije loop. Bewijs ontbreekt, er is niemand opgespoord maar de daders zijn wit!
www.at5.nl/artikelen/130724/tent-keti-...

drs.Nee | 06-07-14 | 19:17

Het wordt tijd voor een afrekening met de flauwekul.

HoogToontje | 06-07-14 | 19:17

Tegenwoordig is het zo dat als je over de markt loopt en een kilo avacado' s koopt je al een rascist bent. Maar dan alleen als je toevallig blank bent.

bello | 06-07-14 | 19:16

Trouwens grappig hoe paniekerig Tom Egbers reageerde

Alpha Runner | 06-07-14 | 19:15

De grootste belediging is de intelligentie van Pierre. Man man man, wat een misplaatste, mislukte kutgrap.

Eugene Lury | 06-07-14 | 19:15

Terwijl Pierre van H. zich nu juist als lichtgetinte (dat is ie toch he?) nu juist van diezelfde rechter in zijn privesfeer aangetast mag voelen. Een mensenrecht is geschonden!


Dat er malloten in Nederland rondlopen die dit soort geweld een vervulling van hun droom vinden (Klik niet als je niet tegen smerige foto's kan):
twitter.com/mutludc/status/4854754496...


Maar mafkezen als George Arakelig scannen de wereld op Zwarte Piet.

omanders | 06-07-14 | 19:15

Ook negerTs en lichtgetinten discrimineren, alleen wil de gutmensch dat niet onder ogen zien...
Weg met blank, zal de nieuwe leus wel worden.

Ommezwaai | 06-07-14 | 19:15

... Laat die Armeense meneer Arakel z'n energie in Turkije stoppen !
Lekker goedkoop ouwehoeren op de Nederlandse tradities,... maar wel in '97 onze kant op komen als economisch vluchteling dan zeker ? Lafaard !

real McCoy | 06-07-14 | 19:14

Maar... Maar... Pierre is zelf toch ook zwart? En als je zelf zwart bent dan...? Hè? Wat...? *brain meltdown krijgen doet*

Mr Dixit | 06-07-14 | 19:13

Maarre, ik zal het wel weer even niet begrepen hebben. Pierre's heeft een donker tintje, misstaat 'm overigens niet. Dan kan hij toch helemaal niet discrimineren of rascistisch zijn? Ik hanteer hier de goedmens definitie dus dat zouden ze bij de VARA toch moeten kunnen volgen. Kijk, als ik als blanke autochtone Nederlander zoiets zou zeggen...
.
De associatie met het Sinterklaasfeest kan ik goed begrijpen. Ik zag tot nu toe op het WK diverse groepen Pieten op het veld met een Sinterklaas die van de zijlijn aanwijzingen stond te geven. Een feestje bouwen zoals onze Sint en Piet deden ze geen van allen. Ze vertrokken al voordat het eigenlijk begon.

Parel van het Zuiden | 06-07-14 | 19:13

Ik hoorde het en wist meteen dat hij hier gezeik van zou krijgen. Zo ver zijn we dus al afgezakt als policor-media.

Alpha Runner | 06-07-14 | 19:13

Was het niet al half 2 s'nachts? Who gives a crap

stegestijp | 06-07-14 | 19:13

George Arakel is 'expert etnische diversiteit' Maar vooral all-round en full-time gerenomeerd subsidieluis.

Godsammekraken | 06-07-14 | 19:12

Liever racist dan een zwartgallige zwartkop.

ZZP-er | 06-07-14 | 19:12

George Arakel: Opleiding - Hogeschool Leiden

Laten we daar 's een discussie over voeren - amper opgeleide projectielen op sociale media die intellect veinzen op een blogje.

George, ga rukken of zo. Dan doe je nog wat nuttigs met die drieenhalve hersencel die je hebt.

Snackbar van Allah | 06-07-14 | 19:12

Dit conflict dat komen gaat gaat zo hard in de pan slaan dat zelfs de rijen sluiten een disney gebaar gaat blijken! het jeukt al bij te veel mensen om dit om te keren. De maakbare media zullen vanwege overwelmend verslaggeven de zieligheidsfactor niet meer kunnen duiden en de leiders en oranjes zullen overtroefd wedermaals het land ontvluchten. Maar het gaat dan ook echt aan hier en in DL, FIN, DM, PL, ZW, CH, UK, LT, ES en zoveel plekken meer. het houd gewoon op, op is op, geen geduld en buigbaarheid meer.

tattooboer | 06-07-14 | 19:12

-weggejorist-

Pietertje1908 | 06-07-14 | 19:12

In dezelfde trant van dit artikel heb ik al iets geprobeerd te plaatsen op Joop.
Natuurlijk weggesjorist
Wat in vredesnaam blijft er nog van onze samenleving over als figuren zoals die Arakel een platform krijgen om deze enge bullshit te kunnen uiten.
Ik heb het zo verschrikkelijk gehad met dat racisme gezeik.
Het zal figuren zoals die Arakel koud aan hun kont roesten als er morgen iemand naast hem crepeert van de honger, maar blaten over deze onzin daar bevestigd het vomeersel zijn bestaansrecht mee.
Walgelijk sujet.

bakoenin | 06-07-14 | 19:10

Als een volk voor tirannen zwicht ....

alexserienummer | 06-07-14 | 19:08

Pierre = piet

Toch?

Hobbykip | 06-07-14 | 19:08

ik vond het wel mooi dat juist hij het zei

DoubleEight | 06-07-14 | 19:06

Overigens. Racisme is een gevoel, kan je zelf iets aan doen.

Grote Joop | 06-07-14 | 19:06

Onberispelijk inkoppen was voor Pierre tijdens zijn voetbalcarriere al geen probleem....

Parel van het Zuiden | 06-07-14 | 19:05

".. cognitieve gedragstherapie van de GGZ.."

In de rijke linkse traditie van het psychiatriseren van tegenstanders.

Godsammekraken | 06-07-14 | 19:04

Tja, dat krijg je als je jarenlang Zwarte Piet loopt zwart te maken.

yamahaha | 06-07-14 | 19:04

Ik vrees dat ik rechtstreeks de long stay in kan!

Grote Joop | 06-07-14 | 19:04

Racisme. We kunnen gaan aftellen want als dat woord nog 50 keer gebezigd wordt vanuit de gebruikelijke hoek betekent het helemaal niets meer.

Godsammekraken | 06-07-14 | 19:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino