Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Snel, iedereen! GRIEZELEN! Orgaanroof!

orgaanroof.jpgOMIJNGOD RIJKE COLUMBIANEN LOPEN ROND MET DE ORGANEN VAN DE VERMISTE LISANNE EN KRIS!!1!! Volgens het AD en het Parool. Arme meiden. Bij een snode taxichauffeur ingestapt, met verdovingsspray buiten westen geBriseAird en leeggeschept in een high tech kliniek verscholen in de Panamese jungle. Daarna nier-, lever- en hoornvliesloos in een meer gedumpt. Gottegot waar moet het heen met de wereld. Wat ERRUG. En die OUDERS, oohw herreget en je moet er niet aan denken. Ja. uh-huh. Alleen het is volstrekt niet waar. Zo is het best gek dat ongure nierdealers twee westerse toeristen kidnappen. Wie zo slim is om zo'n hele operatie op te zetten is niet zo stom om vervolgens enorm veel media-aandacht op zich te vestigen, mmh? Dan roof je gewoon een afgelegen wonende indiaan waar niemand een fuck om geeft. Verder tippelen de mediaas hier met open ogen in een oeroud Broodje Aap-verhaal. Het verhaal van orgaandiefstal kent vele varianten, zie hier de oorsprong van dit horrorverhaal en zie hier een uiteenzetting over de onmogelijkheid van het bestaan van medische desperado's. Wel vermoeden wij het bestaan van een snaaks opererende bende die bij nietsvermoedende journalisten het gezond verstand uitnemen, nadat ze de arme drommels hebben verdoofd met een overdosis sensatiezuchtspray. Het slachtoffer merkt er zelf weinig van, alleen is zijn vermogen om google aan te slingeren en feiten te checken na de ingreep opeens verdwenen. Toch is er een schadelijk effect van de beruchte GezondVerstandRoof: de families van de vermiste vrouwen moeten dit soort narigheid lezen en in het verleden zijn de donoraanmeldingen na media-aandacht voor deze niet bestaande misdaad steevast gedaald. Dus Broodjes Aap zijn niet zo goed voor de gezondheid.

Reaguursels

Inloggen

Waarom de fuck moeten twee meiden van die leeftijd naar Panama? Ik zou een kind op die leeftijd niet naar een drugsknooppunt tussen noord en zuid Amerika sturen.

kovariant | 09-06-14 | 20:42

@
el che | 09-06-14 | 15:10

Zeer goed stuk . Ik hoop dat iemand Van hogerhand
Dit leest en maar hopen dat er een oplossing komt voor
Van de Nederlandse overheid moeten die ouders
Het niet hebben

royke-burka | 09-06-14 | 16:54

De Colombianen hebben eerst met genetische gemanipuleerde, bestuurde muggen een bloedmonster genomen, en een match gevonden met een rijke arabier op zoek naar een nier. Morgen in de leugenbode.

Guido | 09-06-14 | 16:03

Waarschijnlijk verkracht, vermoord en goed verdwenen. Er bestaat een hele grote kans dat er nooit maar dan ook nooit meer iets van ze gevonden wordt.

Graftak | 09-06-14 | 15:32

De kans dat die meisjes nog leven is vrijwel nihil. Dus dat met die organen maakt dan ook niet meer uit.

Wurgje de huisboa | 09-06-14 | 15:18

OFFTOPIC, maar uit de links:


Lezen jullie dat stukje van de stichting skepsis ook na over adoptie?


"Kinderen uit Latijns-Amerika zijn gewild op de adoptiemarkt. Ten tijde van de aanvallen op toeristen werden in Guatemala gemiddeld twintig kinderen per week geadopteerd, waarvan de helft door Amerikanen. Aan de vraag van Europese en Amerikaanse echtparen naar adoptiekinderen wordt niet alleen op legale wijze voldaan. Documenten worden vervalst, moeders verkopen hun baby's en het komt zelfs voor dat kinderen gekidnapt worden. Regelmatig worden clandestiene pleeghuizen ontdekt. Landgenoten bezien die kinderexodus met gemengde gevoelens: welke toekomst gaan ze tegemoet? En horen ze niet eigenlijk in hun eigen land? "


Adoptieouders zijn legale kinderrovers en het adoptiecircus mag wel eens ontmaskerd worden.

omanders | 09-06-14 | 15:17

Ik woon al meer dan een decenia in Zuid Amerika in verschillende landen . Ik volg de zaken van femicido aandachten temeer omdat ik in mijn vriendenkring vrouwen ken die er slachtoffer van zijn geweest ( poging tot ontvoering , verkrachting , misbruik ) en in de macho cultuur in zuid amerika is de grens van wat mag en wat misbruik is flinterdun is .

Meestal zit er een vast patroon in die vermissings zaken .

Orgaan handel kan je uitsluiten , vrouwen handel , zijn meestal vrouwen van humilde komaf om in de lokale burdels te werken ( zie marita veron ) . Dan heb de zaken waar lokale machtshebbers (familie of vrienden of gouveneurs politie,witwas mafia ) lokale ( meestal teeners ) vrouwen ontvoeren en misbruiken ( bijv Maria Soledad Morales, of Garcia Belsunce, natalee holloway ) dan zijn er meestal meerdere mensen bij betrokken . In dat geval zie je meestal dat hele gemeenschap uit angst of manipulatie of belangen zijn mond houd .

Dan heb je zaken waar lokale of internationale touristes worden verkracht en of vermoord , dan is het in meerdere gevallen een caretaker , gids leraar , eigenaar hotel of taxi chaufeur , (zwitserse annagreth wurgler , dader gids en campinghouder , de franceses Cassandre Bouvier, y Houria Moumni,verkracht en vermoord door een gids . De nederlandse Mariska Mast honduras vermoord door duik leraar , twee nederlandse vrouwen maart 2014 verkracht door hun surf leraren . etc. ) Meestal in deze zaken overleven de slachtoffers het of ze worden vrij snel dood gevonden , vlakbij het plaats delict.

Dan heb je nog de zaken van sex slaven , in de lokale gevallen is meestal een man vader of stiefvader die de dochter vasthoud en misbruikt voor een aantal jaren . Zelden in Zuid Amerika zie je dat een perverse individu is die zomaar iemand ontvoert om ze als sex slaven te dienen. Dit zie je vaker in Europa en de V.S . .

Meestal worden dit soort vermissings zaken opgelost omdat er een advocaat of een fiscaal is , die het politie onderzoek in twijvel trekt en erop staat dat de politie beter zijn werk moet doen en dan er zo achter komt dat er bewust of onbewust belangrijke aanwijzingen over het hoofd zijn gezien . Wat dan uiteindelijk tot een ontknoping leid . Dan blijkt meestal ook dat er meerdere funcionarisen bij betrokken zijn in het misleiden van het onderzoek .

Van de weinige feiten die uit het nieuws kan halen over Lisanne en Kris , ze zijn op de terugweg richting centrum in de late namiddag gezien , het is erg onwaarschijnlijk dat ze de weg zijn kwijt geraakt . Een taxi heeft ze afgezet aan het begin van de dag , Meer niet .

In mijn Humilde opinie zijn er 2 uitkomsten .

Daarbij rekening houden dat in Panama net zoals andere Zuid Amerikaanse landen om de zoveel kilometers een politie post staat op de routes tussen steden en dorpen die bussen en autos controleren op delincuenten en drugshandel. Dus moet iemand zijn met invloed om voorbij de controle posten te komen of ze zijn gewoon in Boquet .

Het valt mij enorm op dat in de eerste dagen de aandacht lag dat ze de weg kwijt waren , en niet dat ze slachtoffer zouden kunnen zijn van een misdrijf . -Dit ruikt naar manipulatie van de lokale overheid . Zou zomaar kunnen zijn dat er iemand bij de lokale overheid betrokken is bij de verdwijning . In dat geval moet je de beslissings makers van het onderzoek naar de vermissing van lisanne en kris gaan onderzoeken .

Een ander idee is dat ze bij een gringo ( een lokale buitenlander ) ingestapt zijn , iemand die al lang het plan had om een vrouw te ontvoeren met als doeleinde als sex slaaf en daar op voorbereid is en dat lisanne en Kris en op het verkeerde tijdstip en plaats waren , Iemand met de faciliteiten om mensen te verstoppen en een behoorlijke auto om ze te vervoeren . In dat geval kan je cross checken naar buitenlandse zeden delincuenten die in Boquet wonen en naar Buitenlanders die Buiten boquet wonen en dan wel met hun auto richting centrum reden .

el che | 09-06-14 | 15:10

Ja hoor, het hijgerige AD weer. Die maken van elke muggescheet een walvis als het even kan, maar blijkbaar zijn nu de verkoopcijfers belangrijker dan de wens van de ouders.

kloopindeslootjijook | 09-06-14 | 14:28

Toch shockerend te constateren dat een kwaliteitswebsite niet het verschil kent tussen Columbia en Colombia....

Big Poppa Pump | 09-06-14 | 14:14

Hebben ze Guido van Woerkom al gevraagd wat hij van Panamase nep taxi vindt en of hij zijn vrouw zou afraden er eentje te nemen.

Osdorpertje | 09-06-14 | 13:38

@Parel van het Zuiden | 09-06-14 | 13:08
Het valt niet uit te sluiten dat iemand ze voor de lange termijn wil bezitten. Dan kun je je afvragen wat erger is. Dood of sexslaaf. Misschien heb ik wel een zieke geest, maar de dader(s) zouden maar al te blij kunnen zijn met hun gevangenen. Monsters do exist www.youtube.com/watch?v=P5_G8exuIRc

de grote Anti | 09-06-14 | 13:20

@Royke-burka (12:49),

Wat een onzin.
Onze overheid heeft wel degelijk van alles gedaan om die families bij te staan.
Maar uiteindelijk is "vermist" gewoon "vermist" totdat ze worden gevonden; meer kan je er niet van maken. Geen enkele overheid kan toveren. Ook in het kleine, dichtbevolkte en per vierkante centimeter uitvoerig in kaart gebrachte Nederland verdwijnen mensen.
Ook moslims, ja.
Waarom hier de islam bij gesleept moet worden is me echt een raadsel.

Dandruff | 09-06-14 | 13:14

Toch is de collectieve psychologie achter dit soort speculaties bij rampzalige gebeurtenissen fascinerend. Helaas is het namelijk een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de meisjes dood zijn. De statistieken zijn niet anders. Toch blijven toeschouwers zoeken naar vergezochte alternatieven om deze constatering niet te hoeven doen. Heel begrijpelijk wanneer nabestanden dat doen, bizar dat de rest van de aanschouwende goegemeente dat ook doet. Allen verblind door de zucht naar valse hoop.

Parel van het Zuiden | 09-06-14 | 13:08

Godverdomme, het is Colombia.
.
Verder aardig stukje, Annabel.

Torero | 09-06-14 | 12:58

Meiden zijn waarschijnlijk ontvoerd en nu bij iemand in de kelder sexslaafjes geworden. Triest.

Godmode | 09-06-14 | 12:56

@istawa | 09-06-14 | 12:44

Grappig hè, hoe zo'n beeld uit verleden beklijft. Inmiddels zijn vrijwel alle kranten van Nederland op "Telegraaf" -nivo beland. Nou ja, wellicht zelfs eronder.
.
Journalisten zijn in Nederland uitgestorven. Er wordt nog wel eens gepoogd een echt exemplaar uit te zetten, maar die verzuipen doorgaans direct in de smaakloze soep van lafheid, onwetendheid, en amateurisme die vaak wordt omschreven als redactie.

Parel van het Zuiden | 09-06-14 | 12:51

Mag ik zeggen dat ik dit stukje walgelijk geschreven vind?
Het Vragevuur | 09-06-14 | 12:04

Daar ben ik het wel mee eens . Maar de trieste roof overheid steek geen poot uit om de ouders goed bij te staan met hun zoektocht . Maar als het moslims meisje
Waren geweest dat het het totaal ANDERS geweest
Dat was er zelfs op de Vara een tv acties geweest

royke-burka | 09-06-14 | 12:49

Heeft die journalist bij InHolland gestudeerd en werkkt hij nu voor een minimumloon bij het AD? De mazzelkont!

Graaf van Egmont | 09-06-14 | 12:47

Het is oppassen mer die Columbianen. Ze beroven je evenzo goed van een passend reaguursel.

Rest In Privacy | 09-06-14 | 12:47

@Padre Pio | 09-06-14 | 12:32
Dat de krant de leugens in het land breng, is me laatst nog bevestigd door een journalist. Hij zei het glashard toen ik het verhaal uit zijn eigen krant aanhaalde in een discussie.

frank87 | 09-06-14 | 12:46

dit verwacht je meer van de Telegraaf

istawa | 09-06-14 | 12:44

Stel je bént orgaanrover, dan ga je toch zeker niet westerse chicks ontvoeren voor je handel, dunkt mij. Dan weet je namelijk zeker dat je het hele politiekorps en journalistengilde achter je aan krijgt. Nee, als je dan toch in de orgaanhandel zit, dan beperk je je wel tot straatkinderen en andere zwervers, die niemand mist in dat soort bananenrepublieken. Lijkt mij.

VanBukkem | 09-06-14 | 12:44

@rien8755 | 09-06-14 | 12:17
Volgens mij is de belangrijkste reden dat orgaanroof niet bestaat, dat er veel minder omslachtige manieren zijn om crimineel geld te verdienen. Als je kindertjes rooft kun je ze zonder doktoren, gekoeld transport, geheim ziekenhuis, gewoon levend verkopen.

Klinkt cru, maar gelukkig werkt de economie ook vaak de goede kant op.

frank87 | 09-06-14 | 12:44

Wat het AD gepubliceerd heeft is een urban legend. In het Nederlands beter bekend als een broodje aap. nl.wikipedia.org/wiki/Broodjeaapverhaa....
Nieren kunnen slecht korte tijd buiten het lichaam worden gehouden en dienen van het juiste bloedtype te zijn en de ontvangende partij dient in de buurt of in het ziekenhuis beschikbaar te zijn om de nieren ze snel mogelijk te ontvangen. Nieren van donoren met een onbekend bloedtype die in een onhygiënische taxi zijn verwijderd door de taxichauffeur zonder medische kennis dat gaat niet werken.
Het zou het AD gesierd hebben als ze dit niet als serieus nieuws hadden gebracht.

Osdorpertje | 09-06-14 | 12:42

In de verkeerde auto gestapt, bleek een transformer te zijn. De rest zien we deze zomer in de bioscoop.

Parel van het Zuiden | 09-06-14 | 12:40

@VanBukkem | 09-06-14 | 12:38
Als er een kern van waarheid in zat, dan stond het ook wel in de Telegraaf.

VanBukkem | 09-06-14 | 12:39

Dankzij die Columbianen heb ik ook geen tussenschot meer in m'n neus. Stelletje criminelen.

rara | 09-06-14 | 12:38

Toen ik dit verhaal gisteren op AD.nl las, geloofde ik er al niks van. Gewoon een scoopgeile journalist die één van de vele geruchten die ongetwijfeld de ronde doen aangrijpt om zijn verblijf in Panama voor zijn hoofdredacteur te verantwoorden.

VanBukkem | 09-06-14 | 12:38

@Bluebook,
@het Vragevuur,

Wat is er mis met dit stukje?
Er wordt door AD en Parool een aantoonbaar l*lverhaal verkondigd en Nanninga geeft duidelijk aan waarom dat aantoonbare l*lverhaal een aantoonbaar l*lverhaal is.
Dat hadden deze kranten eigenlijk zelf moeten doen.
Eigenlijk is het best sneu dat GS vaak vele malen betere journalistiek bedrijft dan de zelfbenoemde kwaliteitsmedia.

Dandruff | 09-06-14 | 12:36

Ik acht de kans dat de meisjes ontvoerd zijn, vele malen uitgewoond en daarna ergens dood gedumpt, vele malen groter dan dit kulverhaal van het AD

Graaf van Egmont | 09-06-14 | 12:34


@Kapitein Sjaak Mus | 09-06-14 | 12:19
Nee, dat was bij vlucht MH370. Die is door een vliegende schotel onderschept en naar de geheime militaire basis op Diego Garcia geëscorteerd.

VanBukkem | 09-06-14 | 12:34

Lijkenpikkers

Padre Pio | 09-06-14 | 12:33

De krant brengt de roddels in het land! bah..

Padre Pio | 09-06-14 | 12:32

Te onzinnig om waar te zijn. Alsof je zomaar willekeurige voorbijgangers van de straat plukt om ze van hun organen te beroven. Hoe weet je bv of het slachtoffer gezond is, welke bloedgroep het heeft etc etc. Buiten dat: het is minder opvallend om een lokale stakker van de straat te plukken dan twee Europese jonge meisjes.

brutus68 | 09-06-14 | 12:22

Kwam er ook niet ergens een vliegende schotel in het verhaal voor?

Kapitein Sjaak Mus | 09-06-14 | 12:19

In dat geval ben ik er zeker ingetrapt. *Zelf op vingers tikt*

Stroopdoos | 09-06-14 | 12:18

Mensen zijn tot alles in staat,dus ook zoiets ,

rien8755 | 09-06-14 | 12:17

Wel erg grof van het AD om zoiets te berichten zonder bewijs.

Stroopdoos | 09-06-14 | 12:17

Het AD vult graag millimeters.

Jerry Nick | 09-06-14 | 12:13

Twee jonge blondjes die samen naar zo'n achterlijk zuid-amerikaans land af reizen. Die van mij kan dat mooi op haar buik schrijven. Hoe oud ze ook is.

medusa324 | 09-06-14 | 12:13

Ik zit persoonlijk nog met Nietzsche in mijn maag.

Mammeloe | 09-06-14 | 12:11

Allemaal helemaal waar! Ze hebben in 2004 mijn hersenen geroofd en sindsdien ben ik reaguurder!

Kikkerzz | 09-06-14 | 12:10

Mag ik zeggen dat ik dit stukje walgelijk geschreven vind?
Het Vragevuur | 09-06-14 | 12:04

Zeker. En met reden. Maar het AD zit nog fouter. Het is dat geen enkele krant nog betrouwbaar is en dat ik geen abonnement heb anders ging die krant de deur uit.

Veldmaarschalk Sorry | 09-06-14 | 12:08

De ingewijden die niet met hun naam genoemd willen worden....

roze_bril | 09-06-14 | 12:07

Als je als 'serieuze' krant maar overal aanhalingstekens omheen zet, dan geeft dat blijkbaar ineens het recht om de grootst mogelijke onzin te schrijven... Walgelijk..

Jimmydepimmy | 09-06-14 | 12:06

Aan de overkant zei ik al dat de meisjes waarschijnlijk in Colombia zijn, levend of dood. Die Lisanne heeft qua uiterlijk wel wat weg van onze Tanja Nijmeijer.

Baby Rasta | 09-06-14 | 12:04

Mag ik zeggen dat ik dit stukje walgelijk geschreven vind?

Het Vragevuur | 09-06-14 | 12:04

it's cucumber time!

Van Nostrand | 09-06-14 | 12:04

Het AD? Wat is dat? Parool? Nooit van gehoord. Waren dat niet ooit fatsoenlijke kranten?

Hem | 09-06-14 | 12:03

De een steelt een lichaam leeg voor geld, de ander schrijft een cynisch stukje vol met verborgen superioriteitsuitingen, voor geld. Denk dat die ouders op beiden poepen.

Bluebook | 09-06-14 | 12:03

JE zal maar is de vader en moeder zijn,dit soort verhalen als nieuws na buiten komen.Dan ga je wel gek worden volgens mij.Niet meer normaal.

ron78 | 09-06-14 | 12:01

Laten we hopen dat het niet waar is. Maar waar zijn de meisjes dan wèl?

Maria.1 | 09-06-14 | 12:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl