Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mooi. Doodrijtiener hoeft gevangenis niet in

shab.jpgJa, wij gaan weer eens even op de stoel van de rechter zitten. Dat mag niet? Fuck jou. We doen het gewoon. Een jaar geleden reed Abderrahim (17, wel rijbewijs, geen verplichte volwassen begeleiding) de zeer geliefde voormalige wethouder Van Eijken (76) dood in De Bilt. Daarna reden Abder en zijn mattie door. De straf? Na aftrek van voorarrest blijft er 120 uur schoffelen over. Kijk, zo zien we het graag. Kom op, dat knulletje is 17. Okee, hij reed iemand dood. Okee, hij reed zonder verplichte begeleiding. Okee, hij reed harder dan tachtig waar hij dertig mocht. Okee, hij reed door. Okee, hij had al een strafblad en meerdere eerdere verkeersovertredingen. Maar, zoals wij vorig jaar al schreven over deze zaak, daarvoor hoef je in Nederland helemaal de gevangenis niet in. Wij gaven als advies om vooral te ontkennen dat je achter het stuur zat, maar dat bleek dus uiteindelijk helemaal niet nodig. De rechter heeft zelfs nog een zwaardere straf opgelegd dan geëist en nog komt de automopuberist niet in de buurt van een gevangenis. En terecht. Drie jaar rijontzegging voor iemand die al illegaal reed, dat hakt er hard in, hoor. Net als dat 120 uur schoffelleunen in een gemeenteplantsoen. Plus de arme jongen, eigenlijk het echte slachtoffer, krijgt ook nog eens twee jaar behandeling. Voor wat? Geen idee. Acne misschien. Afijn, rechtvaardigheid is geschied. Tot slot kruipen wij nog even op die stoel van de rechter. Kan oud-wethouder Van Eijken postuum niet alsnog levenslang krijgen voor het zomaar oversteken bij een zebrapad op een 30-kilometerweg terwijl daar gewoon 17-jarige pubers illegaal met honderd kilometer per uur voorbij komen razen? Belachelijk dat dit niet gebeurd is.

Reaguursels

Inloggen

Crimipuber in het park
C - Hoe lang moet jij Schoffelen?

B - Met een beetje pech zeker nog een jaartje of 10

C - Jaartje of 10!? Ik hoef maar 120 uurtjes te leunen en klaar! Wat heb jij op je kerfstok dat je met een beetje pech nog 10 jaar Moet schoffelen?

B - Ik had een goede baan, mooi huis, me hele leven hard gewerkt, van alles ontzegt om genoeg over te houden om in dat mooie huis met mijn gezin te kunnen wonen en er voor te zorgen dat mijn kinderen goed terecht zouden komen, toen kwam de crisis en ging het wat slechter met het bedrijf, ze hadden wel genoeg werk maar hadden een overbruggingskrediet nodig. De Bank zou eerst bijna failliet gaan en is met o.a. onze belastingcenten overeind gehouden. Wat denk je diezelfde bank wilde geen krediet meer geven omdat ze bang waren dat ze dan de stress test niet zouden doorstaan. Bedrijf gaat failliet, ik mijn baan kwijt, kon de hypotheek niet meer betalen van mijn WW, heeft diezelfde bank beslag gelegd en mijn huis geveild aan een vriendje voor een stuk minder, alles kwijt zit nu op een flatje, gescheiden.

C - Toen ben je zeker even verhaal gaan halen bij de bank en heb je het hele management team naar de eeuwige jachtvelden geholpen, toch, kan niet anders, hoe kan het dan anders dat jij zolang moet schoffelen, wat heb je gedaan man?

B - Ik kon al mijn schulden niet meer betalen, me hele leven hard gewerkt en ik had niets meer alles kwijt en een flinke restschuld overgehouden na de veiling van mijn huis, kon niet anders meer ik had geen keus, ik wilde niet maar moest wel!

C - Wat heb je gedaan man, wat!?

B - Ik kon niet anders dan de schuldsanering in, krijg nog maar 50 € per week om van te leven.

C - jee man heb je de hele gemeentelijke SD om zeep geholpen dat je hier nu zo lang moet schoffelen.

B - Nee man, ik heb niemand iets aangedaan, altijd alles trouw betaald, loonafdrachten voor sociale voorzieningen, alles, nooit iemand ook maar om 1 cent gevraagd, nu ben ik 55 jaar, werk al vanaf mijn 17e, nooit in de WW gezeten, zelden of nooit ziek geweest. Ik kon niet anders, anders had ik wel anders gedaan.

C Kom man zeg op wat heb je gedaan dan, vertel op!

B - voor het eerst in mijn leven heb ik de overheid gevraagd via de schuldsanering mij te helpen, dat willen ze wel doen maar ik moet daarvoor een tegen prestatie leveren - 32 uur per week Dwangarbeid verrichten voor een schamele 50 € per week! Ze noemen het niet eens een baan maar een werkervaringsplek! Werkervaring wat denk je ik werk al vanaf me 17e! NU MOET ik DWANGARBEID verrichten, indien ik het niet doe, weiger, dan gooien ze mij uit de schuldsanering en verlies ik mijn recht op bijstand! Wie zit er in het bedrijfsleven nog te wachten op iemand van 55, ik hoef helemaal geen werkervaring op te doen, dat heb ik genoeg een baan heb ik nodig, met normale pensioen opbouw en WW verleden, weer behandeld worden als een normaal mens en niet als een Crimineel! Wat denk je, jij met je 17 jaar, 120 uurtjes en je bent klaar, ik moet wel een hele grote Crimineel zijn als ik dit moet doen tot mijn 65e! Het is eerder crimineel van de overheid dat ik hier van een crimineel hoor dat hij maar 120 uur hoeft en ik nog zeker 10 jaar moet!

Hoe leg ik dit aan mijn kinderen uit?

Stopix | 05-06-14 | 05:45

Muhahahaha geweldig sommige reacties

Dat er echt van die dombo's zijn die denken dat een mocro minder hard gestraft wordt.
Lol

Wajong | 04-06-14 | 02:11

Moraal...
Afmaken is makkelijker dan een rechtszaak beginnen.
Fijn land.
Schaam me kapot Nederlander te zijn.

Mega Mindie 2 | 04-06-14 | 02:01

Achja wethouder van 76 ? Moeten die niet aangelijnd?

Bababas | 04-06-14 | 00:19

als dit mijn opa was geweest had dit stuk stront toch een probleem meer.

JoeDoe | 03-06-14 | 23:25

Sorry. Maar ik kijk hier niet meer van op. Valt me nog mee dat het alleen bij de naam I. blijft en GS niet minstens een achternaam noemt.

De Badtegelzetter | 03-06-14 | 23:11

Als het andersom is krijg je als Nederlander 10 jaar van de rechter en daarna van de nabestaanden de doodstraf.

Vindefin | 03-06-14 | 22:48

Echt SCHANDALIG!!. Deze wethouder was zeer geliefd (kom zelf uit de Bilt) en de Hessenweg is de enige winkelstraat, waar je echt je gaspedaal flink moet intrappen om 80 te halen voordat je bij de rontonde komt. Er is een zebrapad halverwege precies daar waar deze kutmarokkaan (excuses le mot) deze man heeft doodgereden. Ik kan geen enkele reden verzinnen waarom een rechter ook maar op het idee komt om deze lul maar 120 uur schoffelen te geven. Deze wethouder had nog wellicht 10 jaar of langer van zijn leven kunnen genieten als deze klootzak er niet was geweest. Echt schandalig. Dit kan gewoon echt niet (meer). Zeker als veelpleger verdient deze lul ruim 5 tot 10 jaar + afbetalen van schade en leed.

salsaparilla | 03-06-14 | 22:38

En toch... ooit is het punt bereikt.. dat we het niet meer pikken. Bij mij is dit punt er al..
Samen sterk?

Papapanzer | 03-06-14 | 22:17

Had vrijgesproken moeten worden plus schadevergoeding vanwege het onterecht in de cel zitten. Volwassen begeleiding van onze 17-jarige vriend had dit moeten voorkomen. Dus als die volwassen begeleiding niet in de auto zit dan kan hij er niks aan doen.

Drukvandaag | 03-06-14 | 22:14

Ik hoor al jaren mensen roeptoeteren dat mensen het snel zat zullen zijn en de rapen dan gaar zijn...
Wees eens realistisch, we zijn slappe loonslaven geworden die elke dag moe thuis komen van het werken en ons alleen achter een toetsenbord of op verjaardagen druk maken en roepen maar als het erop aankomt knieën van bijenwas hebben.
Als in een winkelcentrum van dat Rif tokkie schorem naar blonde meiden loopt te roepen geef ik ze een blik des doods of spreek ze erop aan maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand me bijsprong. Liever rent iedereen snel door of wendt zijn hoofd af.
Dat tuig voelt aan hun water dat we een laf zooitje geworden zijn en we justitie niet achter ons hebben staan en sowieso altijd aan het kortste eind zullen trekken als de Discriminatiekaart getrokken wordt.

Dirk III | 03-06-14 | 21:50

Als je wil zien hoe de rechterlijke macht kijkt naar Straf en het nut van straf dan moet je de volgende aflevering van Bureau Rooijakkers & Verster eens bekijken op uitzending gemist.
www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1...
De complete brainwash die de onoplettende NL kijker hier ingepeperd krijgt in niet mals.
Het komt erop neer dat we volgens de rechterlijke macht nu zo ver zijn dat we snappen dat straffen geen zin heeft en dat we de daders moeten helpen en begeleiden. Een taakstraf is vele malen effectiever volgens hen dan een paar jaar brommen.
Mijn conclusie na het kijken van deze aflevering is dat het rechtssysteem in N: inderdaad zo failliet is als ik al dacht dat die was.
Er wordt compleet voorbij gegaan aan slachtoffers van een misdaad. Die zijn alleen maar lastig en ook willen ze niet een dader een tijd vastzetten om hem te straffen als genoegdoening ook voor de slachtoffers.
Kijk en huiver naar deze (s)linkse NOS propaganda.

Dirk III | 03-06-14 | 21:32

Waarom genoegen nemen met minder, minder, minder van über-miet Greet. Gewoon weg, weg, weg. Tijd voor een doortastend kolonelsregiem.

Oberst Fledermaus | 03-06-14 | 21:12

We zullen het maar weer even zeggen: Nederland is geen rechtstaat.

Tapu | 03-06-14 | 21:10

Volgens mij zit er een islamitische maffia achter dit alles rechters en de Regering leiders doen zo vreemd als er een moslim in de schijnwerpers treed , iets anders kan ik niet bedenken ?

Jetstream | 03-06-14 | 21:03

De lullo's die bij justitie werken in dit land zijn knettergek. Allemaal. Ik schaam me plaatsvervangend voor onze compleet incapabele, wereldvreemde rechters en advocaten.

lekker wijf | 03-06-14 | 21:01

Als de vrouw in kwestie dat joch de hel in had gereden dan was er wel weer een Islamitische opstand uitgebroken in de plaats delict. Pow nieuws had dan verongelijkte look alikes van het slachtoffer hun verbouwerering mening over over dit pure racisme kunnen delen met het Nederlandse volk..... Stem aub weer D66!!

8805 | 03-06-14 | 19:58

Iemand uit de weg ruimen ? Pak de auto !

VakkieT | 03-06-14 | 19:52

De naam van die rechter mag ook wel online.
Namen en shamen dat sujet.

harbi | 03-06-14 | 19:51

Even los van de belachelijk lage straf: waarom moet zo'n zaak meer dan een jaar in beslag nemen om tot een vonnis te leiden? Geen wonder dat ze het zo druk hebben bij de rechterlijke macht.

Peter_K | 03-06-14 | 19:46

Wat een farce :(

Muggenmepper | 03-06-14 | 19:38

Wanneer de Staat het nalaat om de burgers te beschermen, mogen de burgers het staatshoofd afzetten. Dat was tenminste de bedoeling van rechtsfilosofen als Thomas Hobbes, waarop onze rechtsstaat op is gefundeerd.
Ik bedoel: ooit op was gefundeerd.

De Hoer van Babylon | 03-06-14 | 19:31

sorry, lees de onderste maar niet.

meneer der meneren | 03-06-14 | 19:31

En dan hoor je ze niet over de invoering van de sharia. De d66-rechter variant "De banden van het voertuig waarin de verdachte zich bevond moeten uit de samenleving worden verbannen, zodat de verdachte geen tweede keer slachtoffer kan worden van een dergelijk voor hem en zijn familie noodlottig gebeuren"

meneer der meneren | 03-06-14 | 19:30

En dan hoor je ze niet over de invoering van de sharia. De d66-rechter variant "De banden van het voertuig waarin de verdachte zich bevond moeten uit de samenleving worden verbannen, zodat de verdachte geen tweede keer slachtoffer kan worden van een dergelijk voor hem en zijn familie noodlottig gebeuren"

meneer der meneren | 03-06-14 | 19:29

Ik snap al die ophef in de comments niet? Dit is toch wat we met z'n alle willen in Nederland?!? Zo niet, GA DAN STEMMEN!

Fopspeen | 03-06-14 | 19:19

Adviseert Joop.nl de rechters tegenwoordig?.... of zeau

croque monsieur | 03-06-14 | 19:16

Ongezien de de tyfus voor Abderrahim!

Hans Teeuwen | 03-06-14 | 19:05

Nederland is reddeloos verloren en ik kan er niet genoeg op hameren; ik ben zo Godsgruwelijk blij dat ik geen kinderen heb! Ik had het ze deze kasverrotte wereld ook niet uit kunnen leggen.

Claudia M. | 03-06-14 | 18:56

De D66 slaat weer toe vanaf de stoel van de rechter. En met het oog op een komende PvdA-VVD-D66 kabinet wordt het een waar feest voor de criminelen!

Moonwarrior | 03-06-14 | 18:52

Conclusie: Je kunt in dit land beter Marokkaan zijn en iemand doodrijden, dan als autochtoon een waxinelichthouder naar de gouden koets gooien.

Schietmijmaarlek | 03-06-14 | 18:51

De onmacht en woede naar het rechterlijke systeem toe wakkeren zo wel heel gemakkelijk het anti-Marokkaanse sentiment aan.

Antitheïst | 03-06-14 | 18:47

F* de rechter, f* Abderrahim. Dat de rechter ontslagen mag worden en dat Abderrahim een enkel reis naar Marokko mag ontvangen.

Thoth | 03-06-14 | 18:45

Dit duurt jaren maar beetje bij beetje zal de haat tegen de Marokkanen en diegenen die dit gedrag faciliteren en goedpraten exploderen. Volledig terecht. Als het mijn vader was dan nam ik het recht in eigen handen. Van de overheid hoef je geen gerechtigheid en bescherming meer te verwachten.

343 | 03-06-14 | 18:44

Als het nou een ex-D66 wethouder was geweest ipv een ex-VVD wethouder? Zou de straf dan hoger zijn geweest?

En wat voor straf krijg je als je als autochtoon op dezelfde wijze een marokkaan doodrijdt?

Wat een ACHTERLIJKE rechters hebben wij in dit land. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

PowPow | 03-06-14 | 18:43

Maar je jongen kwam toch uit een "Schaamte Cultuur".
Natuurlijk krijgt hij geen straf...
Dat vinden linkse rechters maar Xenofoob, Islamofoob en Tokkie-achtig.
Als het nou een Nederlands jochie was geweest....

Moi | 03-06-14 | 18:25

DE eerste Marokkaans die ongevraagd mijn erf betreedt die gaat een flinke prijs betalen. Die mag meteen meegenieten van de reputatie die hij van zijn soortgenoten al gekregen heeft.

dr. P. von Orno | 03-06-14 | 18:19

@Peter Emile,Welkom in Nederland anno 2014

Rest In Privacy | 03-06-14 | 18:15

Er is maar één oplossing... weg uit Nederland. Dat hebben de laatste 5 jaar 689.000 ! Nederlandse emigranten al gedaan. Die snappen het.

duitse herder | 03-06-14 | 18:13

Dat is 3 weekjes werken, verdomme nog minder dan een gemiddeld zomerbaantje.

Hank Nozemans | 03-06-14 | 18:13

In de Kanaalstraat in Utrecht is het ook een kwestie van wachten totdat zo'n drugsrunner iemand doodrijdt. Je ziet ze met grote snelheid door rood licht rijden door een drukke winkelstraat met een minachtende blik voor alles.....

FlorisJanvanFleppest | 03-06-14 | 18:13

@Peter Emile : Hear hear !

LeBron | 03-06-14 | 18:07

Ik droom de laatste tijd veel. Vaker dan vroeger. Vroeger droomde ik meestal prettig; over hoe ik de liefde bedreef met het mooiste en verleidelijkste wezen op aarde. Over hoe ik zomaar kon vliegen over mijn eigen stad, mijn eigen huis. Over dat ik een ton won in de staatsloterij.

De laatste tijd zijn die dromen veranderd. Die gaan nu over dat plotseling alle nog resterende, beschaafde en prettige autochtone buren vertrokken zijn. En dat ik ineens alleen nog maar Marokkaanse buren heb.
In de hele straat. De hele wijk.

Die dromen gaan ook steeds vaker over honkbalknuppels. Pistolen. Over patrouilles van groepen agenten als kleerkasten, in zwarte uniformen, in elke straat. Over Marokkaanse lummels met domme, opgeschoren koppen, die het dun door de broek loopt als de ook maar een glimp opvangen van die patrouilles.

Die dromen gaan over rechters die onopgevoede Marokkaanse laat-pubers met hufterpetjes die hun auto's als moordmachines gebruiken, voor twintig jaar de gevangenis in sturen. Of voor dertig jaar. Met één fles water, één snee brood en een kom bruine bonen per dag. En een emmer in de hoek om op te schijten. En dan twijfel ik in die dromen nog over de vraag of zulke straffen eigenlijk niet nog te humaan zijn.

Wat ik wil zeggen: De hordes onbeschaafd, primitief kudt-volk die in de afgelopen decennia dit land zijn binnengekomen - en niet te vergeten binnengehááld - hebben eerst mijn stad verziekt. Vervolgens mijn wijk. En nu beginnen ze ook in mijn straat; elke maand komt er een schotelantenne bij - zo'n lelijk ding met deuken en loshangende kabels, die de prachtige architectuur van de Amsterdamse School verkankeren zonder dat woningbouwverenigingen er ook maar iets tegen doen.

Maar het ergste is: na mijn stad, mijn wijk en mijn straat, begint dat geïmporteerde tuig nu ook mijn hoofd te verzieken. Zelfs mijn mooie dromen en mijn vreedzame instelling zijn uit mijn hoofd weggejaagd en hebben plaatsgemaakt voor duistere dromen over zwarte uniformen op straat. Over donkere kerkers. En honkbalknuppels.

Peter Emile | 03-06-14 | 18:06

Ach ja,die Joris Demmink laten ze ook lopen,het mot wel een beetje in evenwicht blijven.Iemand doodrijden was vroeger dan misschien een issue maar tegenwoordig moet je het wel heel bont maken tijdens het doden wil je nog in het cachot verdwijnen.

Rest In Privacy | 03-06-14 | 18:05

Hier nog zo'n fopstraf voor hoofddoekje die tijdens de spits "per ongeluk" op de busbaan belandde, en een 16-jarig bromfietser die groen had doodreed:
www.rtvutrecht.nl/nieuws/1165088/werks...

Leon Tosti | 03-06-14 | 18:01

@Barani517 | 03-06-14 | 17:53
Lijkt er wel op. Maar je ziet dit verkeerd. Het is geen genocide, het is gewoon wegkijken.

Vrije Nator | 03-06-14 | 18:00

Bah, en weer een topic over hoe verrot Nederland is geworden. Inmiddels honderden topics met voorbeelden, de vraag die rest, hoe gaan we dit oplossen/veranderen? En ons in Nederland dan druk maken over een boycot van SA? Kan me niet voorstellen hoe machteloos de familie van de voormalige overleden wethouder zich zou moeten voelen.

First Contact | 03-06-14 | 17:59

Maar, maar, eh... het is nog maar een KIND! (Traantje van ontroering wegpinkt.)

uwesbeki | 03-06-14 | 17:56

Het lijkt er steeds meer op dat marokkanen die Nederlanders doodrijden niet tot nauwelijks worden gestraft voor deze moorden. Scooter overvallertjes die in Nijmegen iemand doodreden zijn niet veroordeeld voor deze moord. Doorrijder die cabaretiere in Amstrerdam dood reed kreeg een miniscuul strafje. En nu dit weer.
Lijkt wel of de rechterlijke macht een genoicide tegen Nederlanders faciliteert.

Barani517 | 03-06-14 | 17:53

Taakstraffen voor dat soort lui zou in ieder geval als vast onderdeel moeten bestaan uit het uitmesten/voederen/verzorgen en slachten van varkens... In echt alle soorten en maten.

davimore | 03-06-14 | 17:53

Als de overheid via reclamefilmpjes promoot dat je meer op je snelheidsmeter moet letten , ja dan heb je automatisch minder oog voor de weg.

ja,diedus! | 03-06-14 | 17:49

als het mijn Pa was kwam die niet eens meer toe aan zijn 120 uurtjes schoffelen.. wie is die rechter ?

(c)ZWITSUL | 03-06-14 | 17:46

noerg | 03-06-14 | 17:44
Zebra;s zijn niet halal

:-)

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:46

Zebra;s zijn niet halal

noerg | 03-06-14 | 17:44

We kunnen het voorleggen aan de nieuwe Nationale Ombudsman van Woerkom, die heeft verstand van verkeer en heeft verstand van Marokkanen!!

denoorman | 03-06-14 | 17:40

Handige tip voor gevorderden als je iemand wilt doodmeppen: neem je mattie mee en wijs elkaar aan als schuldige. *Tadaaaaa* vrijspraak!

lulkoekhapper | 03-06-14 | 17:39

Kun je wel heel verontwaardigd gaan doen, maar de doodrijder heet dus Abderrahim. Is dus zelf het grootste slachtoffer in dit verhaal. Heeft liefde en gratis geld nodig dus, geen discipline.

panadol | 03-06-14 | 17:38

Parel van het Zuiden | 03-06-14 | 17:15
"Een straf is er niet om iets goed te maken. Een straf is er om:
- te vergelden
- af te schrikken
- veiligheid in de samenleving te waarborgen
- gedrag te corrigeren
"

Je zegt het zelf; vergelden. Afschrikken zou niet nodig moeten zijn, waarborgen kan niet en correctie helpt misschien bij per ongeluk te snel autorijden.

Voor de meeste mensen is f*cking duh & duidelijk wat je wel en niet kan flikken, maar niet voor mensen die een morele plaat voor hun harses hebben, die zoeken altijd weer de grenzen op omdat ze schijt hebben aan de ellende van anderen. Eigen plezier eerst.

En er wel degelijk sprake van een behoefte aan genoegdoening, zie website van artikel. www.rtvutrecht.nl/nieuws/1187132/doodr...

"Collega-ondernemer Jan Klok vond de strafeis veel te laag. Wat is een mensenleven waard? Twee weken schoffelen en drie jaar ontzegging rijbewijs? Bewoners en oud-collega's waren eerder al verontwaardigd toen de verdachte na vijf weken voorarrest vrijkwam."

Maar dat is nooit voldoende. Het brengt je vader/kind/echtgenoot etc. er namelijk niet mee terug. Na een tijdje zullen de nabstaanden merken dat er geen enkele straf is die voldoet.

Dat jochie had z'n rijbewijs nooit moeten krijgen. Of misschien pas op zn 20ste of zo.

Was er ook niet een keer zoiets met een wapenvergunning? Knaagknaag...

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:33

Anders worden misschien de andere Marokkanen boos net zoals bij het geval van Woerkom.

Uw Verzekeringsadvis | 03-06-14 | 17:32

Sjongejongejongejongejongejongejonge, etc.

Vrije Nator | 03-06-14 | 17:32

O.k.
Het is dus verstandiger om een NL-er in NL dood te rijden, dan een NL-se homo in Frankrijk 'zomaar' te homo-meppen.
www.nu.nl/buitenland/3792558/25-jaar-c...
Weten we dat ook weer.
** koffers pakt en richting Frankrijk gaat **

gaffelbaard | 03-06-14 | 17:30

Gister nog zo'n soort knakker bij mij in de winkel gehad.
17 jaar, baard a la Chriet (ik zweer je).
En DOM! Dóm!
Geen normaal Nederlands sprekende jongen. Te dom om te poepen.

Beangstigend hoe dom hij was.

Nacho_Vidal | 03-06-14 | 17:29

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:15
In Marokko zou zijn vader 4 geiten zijn kwijtgeraakt.

Graaf van Egmont | 03-06-14 | 17:27

Wat een lichte straf voor te hard rijden!

MAD1950 | 03-06-14 | 17:26

De verhoudingen zijn helemaal scheef. Ik krijg vandaag een bekeuring van 96 euro omdat ik op de A28 11 km te hard reed (131). Heb niemand in gevaar gebracht, iedereen reed lekker door. Niets aan het handje.
Deze kloothommel reed 80 waar hij 30 mocht, veroorzaakte een dodelijk ongeluk, en komt er dan af met zo'n relatief lichte straf. Speelt wellicht de afkomst weer een rol ? (schaamtecultuur en zo...)

Waarom horen we nooit eens positief nieuws over Marokkanen ? Don't answer... retorisch.

LeBron | 03-06-14 | 17:26

Dat de rechtelijke macht niet deugt,weten we toch al vele jaren ? Het zijn gewoon filisters en wet-letterzifters,waaraan ooit het Byzantijnse rijk ten gronde is gegaan.(De Turken hoefden destijds het systeem alleen maar dood te hakken met wat kromme zwaarden).Zo'n macht staat immers voor het principe, dat "de mens" goed en maakbaar is en dat van zijn wreedheid weggekeken kan worden.Want... het hele apparaat van "gutmenschen" vindt het immers een "uitdaging" om te bewijzen dat ze gelijk hebben en ALTIJD iedereen zouden kunnen genezen van hun vaak moorddadige motieven.De "wetenschap" is daarmee natuurlijk absoluut ontspoord,want een mens is niet goed,omdat ie mens is.Een mens is slechts goed,als ie zich bewust wordt van goddelijke goedheid en.... daarvoor hoeft ie niet noodzakelijk naar kerk,tempel , moskee of synagoge.

Dolphi | 03-06-14 | 17:26

De schade aan de scooter wordt toch wel vergoed, hoop ik? En een halal wasbeurt om het onreine bloed van de spatborden te wassen.

malin | 03-06-14 | 17:26

Wordt u dit ook niet zo langzamerhand zat?

Roadblock | 03-06-14 | 17:24

Verkeersregels zijn haram.

brutus68 | 03-06-14 | 17:23

@De Koreaanse Slet | 03-06-14 | 16:44
"Die knapen hebben hun rijstijl aangeleerd als drugsrunners en zijn goed voorbereid. Ze kunnen rijden als gekken en durven enorme risico’s te nemen."

www.groningerkrant.nl/2014/04/overvall...

Petrus de Rewa | 03-06-14 | 17:23

Stel nou de dader had willem geheten of jan of klaas war voor straf zou er dan opgelegd zijn?

pinoebk | 03-06-14 | 17:22

@LangeTijdGeleden 17:14: De ervaring is juist dat jongeren die enige tijd met begeleiding rondrijden juist veiliger op de weg zijn. Voor de goede orde, dit joch had die begeleiding dus niet.

Muxje | 03-06-14 | 17:21

Mijn vertrouwen in de rechtsstaat is weer bevestigd.

Plukkiehaar | 03-06-14 | 17:20

New Order | 03-06-14 | 17:10
Uw wereld is zwart wit?

Derechtselutser | 03-06-14 | 17:20

woorden schieten tekort.

chosenignorance | 03-06-14 | 17:19

Ach, over een paar jaar is Abderrahim doorgegroeid in de misdaad en staat Nicolaas Meijering voor hem klaar.
Nog zo`n van de realiteit losstaande dwaas.
www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/ar...

Maya de Blij | 03-06-14 | 17:19

Oog om oog, tand om tand.

Dáár gaat het heen met dit land.

Astenaar | 03-06-14 | 17:19

Sowieso een compleet debiel idee natuurlijk om zeventienjarigen het rijbewijs te laten halen. Dan kun je dit soort dingen verwachten.

VanBukkem | 03-06-14 | 17:17

Je zou de rechter voor de rechter moeten kunnen slepen wegens achterlijkheid!

StijlvolRechts | 03-06-14 | 17:15

Wat zou hem in Marokko boven het hooft hangen voor zoiets?

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:15

@kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:03

Een straf is er niet om iets goed te maken. Een straf is er om:
- te vergelden
- af te schrikken
- veiligheid in de samenleving te waarborgen
- gedrag te corrigeren

Parel van het Zuiden | 03-06-14 | 17:15

16-jarige jongetjes mogen tegenwoordig (met begeleiding) in 1000 kilo zware moordmachines rondrijden. 2 jaar lang zitten ze nog veilig in het jeugdstrafrecht, terwijl de kans op dodelijke ongevallen bij die leeftijd aanzienelijk hoger ligt vanwege weinig verantwoordelijkheid en puberaal gedrag.

LangeTijdGeleden | 03-06-14 | 17:14

Laks straffen.... Bedacht, geimplementeerd, onderhouden, en gestimuleerd door de gevestigde politiek. Hoe durven mensen nog te zeggen dat die partijen fatsoenlijk zijn....

Parel van het Zuiden | 03-06-14 | 17:12

Maak je niet druk mensen. De rechter heeft echt professioneel gewikt en gewogen. Met een blinddoek voor natuurlijk. Wie die rechters opleidt, dat moet eens onderzocht worden!

Graaf van Egmont | 03-06-14 | 17:12

Iemand pica's van de rechter die op Van Eijkens graf staat te pissen?

dedeurs | 03-06-14 | 17:10

@Derechtselutser | 03-06-14 | 16:56
Je doelt op een Breivikje?

New Order | 03-06-14 | 17:10

en daarom stemmen we PVV
Jaag die rifapen direct terug naar die zandbak, en de rechters en advocaten met hen mee

voasje | 03-06-14 | 17:08

Mocro's... Zucht..

New Order | 03-06-14 | 17:05

-weggejorist-

waziddegij | 03-06-14 | 17:04

Natuurlijk heeft de rechter het feit meegewogen dat zo'n jongen niet kon bevroeden dat zijn vervoermiddel hogere snelheden kon behalen dan de kamelen van zijn opa.

Van Huijgevoort4347 | 03-06-14 | 17:04

Laat ze dan op zijn minst 120 uur varkenshokken schoonmaken.....

DerHanzel | 03-06-14 | 17:03

Er is geen straf die zoiets kan goedmaken, dus is er ook geen straf die past. Verantwoordelijkheid betekent hier niets meer. We moeten iets hebben, whatever inclusief straffen, die dit voorkomen.

Die gast heeft geen idee van verantwoordlijkheid, nog lang niet volwassen dus. Die blijven maar ravotten en spelen met alleen oog voor eigen plezier. Nooit meer rijbewijs geven.

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 17:03

@Helder Groentje | 03-06-14 | 17:00
Echter het verschil is dat wij wel, de meeste dan, empathisch vermogen hebben, waar bij Abderrahim totaal aan ontbreekt, en dit dus simpelweg niet doen.

Boris die Sauertopf | 03-06-14 | 17:03

Jongens waren bezig met een straatrace. Moet toch kunnen hè. Man vliegt in de lucht en komt tien meter verder neer. Stoppen? Neeeej!

Als je al zo 'groot' bent om auto te rijden, ben je wat mij betreft ook 'groot' genoeg om niet onder de jeugdstrafwet te vallen.

Rodekool | 03-06-14 | 17:01

@matrixbluepill | 03-06-14 | 16:57
Laten we eerst eens beginnen met dat de dader alle begrafeniskosten e.d. moet betalen..

Oh wacht Abderrahim heeft dit natuurlijk helemaal uit zichzelf aangeboden om te doen, toch?

Boris die Sauertopf | 03-06-14 | 17:00

Minder, minder, minder. En dan bedoel ik niet het aantal uren schoffelen.

raskol | 03-06-14 | 17:00

Voor de slachtoffers lijkt me een gepaste reactie redelijk:
Als je er slechts 120 uur voor hoeft te schoffelen lijkt me bewust zeer ernstig gewond of doodrijden van deze volidioot prima te doen. Heb je in ieder geval je gevoel van rechtvaardigheid geen geweld aangedaan.
Welke persoon gaat posten bij zijn huis om hem kapot te rijden zodra hij zijn huis verlaat? De rechter geeft hiervoor toestemming in het vonnis.

Helder Groentje | 03-06-14 | 17:00

Het Nederlandse strafrecht is een grote grap.
Dood door schuld kan nooit werkstraf tegen overstaan.
Net zoals met alcohol een dodelijk ongeval veroorzaken.

mocroGS | 03-06-14 | 17:00

Reageer niet meer

clabamsk | 03-06-14 | 16:59

Dit soort zaken moet je zelf regelen, juist om zulke uitspraken. Eerst afhandelen en dan een fles rum in je mik gooien. Ik kies liever deze maatregel en accepteer de consequenties dan moeten leven met een wraakgevoel.

Uncle Melon | 03-06-14 | 16:59

Stront en stront ziek word ik van dit soort berichten.
Er nog vandoor gaan ook, dat alleen zou al voldoende moeten zijn voor 10 jaar cel.
Ik vraag mij altijd af, stel nou dat het de partner was van de rechter die doodgereden was, zou de straf dan ook zo absurd laag zijn?

Maya de Blij | 03-06-14 | 16:59

Een lichtere straf omdat een zwaardere straf de dader de kans om nog iets van zijn latere leven te maken zou ontnemen kan het niet zijn. Hoe groot is de kans dat hij uberhaupt iets van zijn leven zou maken?

DeSjaak1000 | 03-06-14 | 16:58

ik weet wel een goede straf die je altijd zal bijblijven: de nabestaanden levenslang iedere maand, tja, laten we zeggen 25, 50 of 100 euro of iets dergelijks (liefst 1000) laten betalen. Gewoon een levenslange boete. Altijd.

matrixbluepill | 03-06-14 | 16:57

Zal ik maar eens even cynisch insteken..?
.
Kan er eigenlijk niet wakker van liggen dat iemand uit de politieke kaste, die het slappe straffen in Nederland heeft ingebed, ook "slachtoffer wordt" van die slappe straffen.
"Reap what you sow."
.
Overigens blijft de constatering dat ons strafstelsel een lachertje is als een paal boven water staan. Het Nederlandse rechtssysteem is niets minder dan geinstitionaliseerd onrecht.

Parel van het Zuiden | 03-06-14 | 16:57

@Ongecodeerd | 03-06-14 | 16:54
Scooteren = Auto'en. Macht der gewoonte.

Ongecodeerd | 03-06-14 | 16:56

Op die weg rijden ze vaak keihard in de avond. De man werd doodgereden metertje of 20 van het politiebureau... En reken maar niet op hulp van justitie, die laten je liggen.

Rodekool | 03-06-14 | 16:56

We kunnen allemaal wel lekker cynisch zijn, of aan de andere kant de internetheld willen uithangen, maar wanneer gaat er daadwerkelijk iets in dit land veranderen?

Zolang iedereen zijn schouders ophaalt en verder gaat met reaguren, gaat er nooit wat veranderen...

Derechtselutser | 03-06-14 | 16:56

Hij heeft 39 dagen vastgezeten. Als je boetes hebt uitstaan zit je met een beetje pech langer vast. Je kunt dus beter iemand roekeloos doodrijden dan een betalingsachterstand bij de belastingdienst opbouwen.

fuckstab | 03-06-14 | 16:56

StijlvolRechts | 03-06-14 | 16:44
Dat klopt, hier autochtone dader in een vergelijkbare situatie ook een dodelijk ongeval en doorrijden maar met uitzondering dat mevrouw zelf de voorrang nam. Eis 3 jaar.

www.rtvoost.nl/archief/default.aspx?ca...

SmegmaSmeer | 03-06-14 | 16:55

Onder de grond schoffelen van een misdaad , de rechter heeft er blijkbaar verstand van.

Ik kook ook | 03-06-14 | 16:55

Nog even en hij rijdt taxi.

Causa Sui | 03-06-14 | 16:54

Het valt wel op die Marokkanen krijgen minimale
Straf doodziek word ik er van . Een Nederlander die wiet verkocht op internet en wordt vrolijk uitgeleverd
Aan de USA straf 30 jaar en een Marokkaanse terrorisme word verdacht wordt weer niet uitgeleverd hoe bedoel je boe boe eigen volk

royke-burka | 03-06-14 | 16:54

Wellicht moet Abderrahimbrimimminihilli eens gaan scooteren waar edelachtbare woont. Kan die meteen een bloemetje langs brengen al is het volledig onduidelijk wie wie nu een bloemetje verschuldigd is.

Ongecodeerd | 03-06-14 | 16:54

Wat zou Van Woerkom hiervan vinden?

Oh wacht, dat doet er niet toe want zijn voordracht is getorpedeerd wegens een opmerking over Marokkaanse chauffeurs.

harbi | 03-06-14 | 16:53

Ik kan die foto van Linda Voortman van vlak na dat ongeluk niet meer terugvinden op de internets.
Raar.
U weet wel, die foto van haar met dat t-shirt waarop stond:
'ik ben een oud-wethouder'.

Cuyahoga | 03-06-14 | 16:53

Vanaf nu kijk ik niet maar naar rtl7 politie op je hielen oid. Die agenten op tv doen zo hoogdravend als iemand op de lege rijksweg op zijn eigen baan 20 km/u te hard rijdt. Hoe erg kan dat zijn als iemand doodrijden met 80km/u waar 30 km/u mag bestraft wordt met 120 uur schoffelen.....

DeSjaak1000 | 03-06-14 | 16:53

Een kleine aanpassing van mijn noodzakelijke dagelijkse mantra lijkt me nu geboden:
Moslims maken alles kapot.
En dood.
Altijd.
Overal.

swassannuf | 03-06-14 | 16:52

The_iron_boar | 03-06-14 | 16:50
"Hij reed niet op een scooter maar in een auto."

Het was dan ook cynisch bedoeld. Niet helemaal gelukt. Uit ergernis waarschijnlijk.

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 16:52

Marokkanen hebben toch helemaal geen acné?

waddapatja | 03-06-14 | 16:52

@kloopindeslootjijook. Hij reed niet op een scooter maar in een auto.

The_iron_boar | 03-06-14 | 16:50

Het is 1 van de 2; of ze mogen scooterrijden met de bijbehorende straffen, of je wacht met scooterrijden tot de verantwoordelijkheden bij de mogelijke straf passen.

kloopindeslootjijook | 03-06-14 | 16:48

Ach het arme schaap. Hij bedoelde het toch niet zo? En vergis je niet in de impact die 120 uur schoffelleunen op zo'n tere Finse ziel heeft.

De Wipkip | 03-06-14 | 16:48

De rechter zou eventueel nog aangeklaagd kunnen worden voor discriminatie, wegens de ongekend hoge straf.

gescheurdrubber | 03-06-14 | 16:47

Logisch! de gevangenissen zitten immers vol!
... met asielzoekers.

Cintiq | 03-06-14 | 16:47

Ah, gelukkig: "Het strafblad van de dader en zijn eerdere verkeersovertredingen wogen bij het bepalen van de straf wel mee".
Heeft Abder dus pech gehad, anders was de straf wat lichter uit gevallen.
*met hoofd op bureau bonkt*.

Johannes de Sloper | 03-06-14 | 16:46

Ik zou hier graag een gepaste reactie willen achterlaten, maar ik merk dat ik daar niet toe in staat ben. Ik zou graag willen vloeken en iets tegen de muur willen gooien, maar daar ben ik dan weer te beschaafd voor.
Hier schieten woorden tekort, tijd voor iets anders dan woorden.

IJzervreter | 03-06-14 | 16:46

Maar hij krijgt toch wel 500 Euro voor een nieuwe iPhone?

eerstneukendanpraten | 03-06-14 | 16:46

Het wordt tijd voor gekozen rechters, zoals in beschaafde landen als de VS, zodat deze malloot nooit meer krom kan spreken....

rode peper | 03-06-14 | 16:46

Die jongen is zielig. Die heeft 's nachts slecht geslapen van al dat bloed en die ingewanden en die hersens die overal op zijn scootertje zaten. Dat is niet leuk hoor!

P. Peeer | 03-06-14 | 16:45

En dan vraagt de overheid zich af waarom mensen illegaal wapens aanschaffen om hun eigen terrein, zaken en spullen te verdedigigen tegen de neefjes van dit soort pus.

De rechtstaat faalt momenteel zo enorm hard dat onschuldige mensen onnodige trauma's en kosten krijgen en de daders en gewoon asociale kloodtzakken (vooral van andere afkomst) vrijspel hebben.

Hup Holland Hup, laat de allochtoon niet in z'n hempie staan.

LangeTijdGeleden | 03-06-14 | 16:45

Ja de Nederlandse wetgeving is niet voorzien op gewetenloze licht getinte mafketels die schijt hebben. Indien dit Rinus uit Almelo was dan had deze jongen huilend aan moeten horen dat hij een leven heeft genomen door roekeloos gedrag, daar verder mee moet leren leven, een werkstraf krijgt en omdat hij zo jong was en er geen sprake van opzet een kans krijgt om toch nog wat zijn leven te maken en word er van hem verwacht dat hij dit doet. Import-tuig lacht zich letterlijk en figuurlijk rot dus die zien wij binnenkort weer maar dan met een roofovervalletje o.i.d. www.groningerkrant.nl/2014/04/overvall...

De Koreaanse Slet | 03-06-14 | 16:44

Misschien dat de nieuwe ombudsman nog iets kan betekenen in deze zaak!!

DeSjaak1000 | 03-06-14 | 16:44

In zijn thuisland rijd ie in de oude Peugeot ook gewoon 80 door het dorp in de bergen en mag dat gewoon want zijn oom is burgemeester daar. Wat mogal logisch is want iedereen is familie van elkaar.
Zo ook het nichtje van 8 die volgend jaar aan hem uitgehuwelijkt word.

Die jongen moet je hier in Nederland niet lastig vallen met niet-islamitische verkeersregels.

sinar2 | 03-06-14 | 16:44

Ik durf zomaar te wedden dat als deze jongen Hendrik Jan of Piet had geheten er wel een hoge straf was uitgedeeld.

StijlvolRechts | 03-06-14 | 16:44

"Tegen I. was 80 uur werkstraf, een rijontzegging van drie jaar en vier maanden jeugddetentie waarvan een deel voorwaardelijk geëist.

De rechter legde een iets zwaardere straf op en gaf als reden daarvoor onder meer het grote en onherstelbare leed dat I. met zijn daad heeft veroorzaakt."

Toch handig, die linkjes.

Igor Putkin | 03-06-14 | 16:44

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 03-06-14 | 16:42

Grote vraag is, wanneer houdt het "opwinden" over dit soort zaken op, en wanneer gebeurd er iets?
Ik bedoel, je kunt elk moment beroofd verkracht of doodgereden (ok, logisch) worden, zonder enige consequentie voor de daders.
 
Dus is het niet tijd om het om te draaien, en jezelf te bewapenen en zelf het recht in eigen hand te nemen? Beetje als je "god given right" zeg maar? Ik denk van wel.

arikanari | 03-06-14 | 16:42

Abderrahvroem.

Mokum Kosher | 03-06-14 | 16:41

Ja maar deze jongen verdient een tweede kans, een te harde afstraffing zal nooit werken en worden de dromen van de jongen om prof voetballer te worden onnodig kapot gemaakt. Edelachtbare denk hier aan bij de strafmaat.

Kaas de Vies | 03-06-14 | 16:39

Waar gaat het toch heen met dit land. Die jongen krijgt niet eens een schadevergoeding voor de justitiële ellende die hij heeft moeten doorstaan.

XaleX_2 | 03-06-14 | 16:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen