Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ongekozen Europese Commissie blij met NL

baroslul.jpgVan harte gefeliciteerd allemaal. Het goede nieuws blijft maar binnenstromen. Omdat Nederland het zo ontzettend goed zou doen qua economisch geld mogen we op korte termijn van het zogeheten 'strafbankje' van de EU af. Dat strafbankje, moet u weten, is een fictief bankje waarop de ongekozen leden van de Europese Commissie voorheen soevereine landen kunnen plaatsen als die zich volgens hen niet voldoende bewegen in de richting die de ongekozen bureaucraten hebben uitgestippeld. Die richting bestaat uit onverdroten privatisering, immer meer 'flexibiliteit' (newspeak voor minder rechten voor werknemers) en een algehele uitverkoop van eigen belangen, eigen trots en eigen soevereiniteit ter meerdere eer en glorie van 'Het Europese Project' en de vrije markt. Zo. Altijd fijn even feitenvrij fulmineren tegen Brussel. Het goede nieuws is dat we de komende tijd, tenminste zolang ze het in Den Haag niet weer verprutsten, minder te maken krijgen met de bureaucraten uit Brussel die over onze schouders mee kijken. Weet u hoe godsgruwelijk irritant dat is, iemand die constant over je schouder mee zit te loeren? Geteisem. De EC is nog wel pisboos op Frankrijk. Volgens de ongekozen proleten gaat de democratisch gekozen Hollande niet hard genoeg qua het invoeren van de Brusselse wensen. Lastig wel voor Hollande, die net keihard is afgedroogd door Front National in een historische slag tegen Brussel. Logisch natuurlijk dat de fascisten bij FN zitten, terwijl de ongekozen bureaucraten bakens van licht en wijsheid zijn. U weet zelf. In ieder geval goed nieuws voor Nederland. Het begrotingstekort is ten koste van een miljoenmiljard werklozen kleiner gemaakt, en dus is de EC blij. Logisch, want zij hebben het beste met u voor. Kuchkots.

Reaguursels

Inloggen

@hovawart | 30-05-14
Dat was Estonia ipv Oekraïne en ging gepaard met raketaanvallen en tanks die dorpen in de as legden. Maar de aggresor, de timing en de argumentatie is wel erg vergelijkbaar ja.

Allemaal | 01-06-14 | 22:04

Die Brussselse teringzooi zou eens flink op zijn nummer gezet moeten worden. Wat een arrogante onwetende geldverslindende nietsnutten

Iwmac | 30-05-14 | 19:33

Als ik niet oppas kots ik me ingewanden er uit. Fuck die lui!

Doc Damage | 30-05-14 | 18:41

In 2012 schreef Tom Clancy zijn bestseller "op commando" hierin staat exact hoe de ellende in Rusland is ontstaan, in Hoofdstuk 2 op pagina 20 begint het naar waarheid geschreven verhaal terwijl het nog moest gebeuren.
Het schetst mijn verbazing dat de "Raad van de Europese Unie" tijd heeft om zo'n dikke pil te lezen.

hovawart | 30-05-14 | 18:00

@buitenspeler, de huidige generatie politici, Timmermans en consorten, hebben veel politiek kapitaal geïnvesteerd in deze EU en zijn m.i. daarmee niet geschikt om de EU te hervormen. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde 'spitzenkandidaten', dat betekent alleen maar meer van hetzelfde en nog meer onbegrip en weerstand onder de burgers totdat het kind met het badwater overboord wordt gegooid. Het succes van eurosceptische partijen is gebaseerd op het gevoerde EU beleid van de middenpartijen en het onvermogen van deze partijen om te zorgen voor voldoende draagvlak.

therealbraindump | 30-05-14 | 17:52

Wie heeft er eigenlijk in de Nederlandse EU-verkiezingen, van afgelopen 22 mei 2014, de meeste voorkeurstemmen behaald van de kieslijst?

hovawart | 30-05-14 | 17:45

Niet zo negatief over de EU bestuurders mensen. Tenslotte verdienen er maar 10.000 EU ambtenaren meer dat onze Minister-president en dat is logisch want zij weten echt wat goed voor ons is.

sjaap.marok | 30-05-14 | 17:16

@therealbraindump
En opportunistische nationale politici geven graag de schuld aan de EU, omdat het nu eenmaal een gezichtsloos groot ambtelijk orgaan is ergens in het verre Brussel.
En ja het blijft bizar hoe vooral Kohl even de Euro erdoorheen heeft gedrukt om een een veel belangrijkere en machtigere EU te creëren. Maar dat destijds de Nederlandse politiek / pers / wetenschap / publieke opinie niet kritisch genoeg was op de Euro is niet mijn fout.

buitenspeler | 30-05-14 | 17:06

Natuurlijk mag Nederland van het strafbankje: ons BBP is door onze bezetter Brüssel omhoog genivelleerd en mag hun vazal Rötte meer geld van zn slaven stelen om aan zn meesters te overhandigen. De neoliberaal heeft er al zin an...

G. Raayer | 30-05-14 | 17:02

@Allemaal
Ik heb nog nooit gezegd dat Europa democratisch goed geregeld is, dat vind ik ook niet. Maar nu doe je net alsof het mijn schuld is dat anti EU partijen niet met elkaar willen samenwerken. Als je de zetels van Front National, Lega Nord, Alternative fur Deutschland, Dansk Folkeparti, Ukip, PVV en nog een rijtje vergelijkbare partijen optelt heb je toch echt een goed blok. Dat lijkt mij toch geen onhaalbare optie.
Overigens moet je nog even uitleggen hoe Ukip precies zonder geld en zetels zou kunnen overblijven. Als ze buiten een fractie zouden vallen dan mogen ze gewoon hun zetels houden en dan hebben ze in plaats van recht op heel veel geld nog steeds recht op veel geld. Voor de rest doet Ukip niet zoveel meer in Brussel dan tegenstemmen (mits aanwezig en dat is niet vaak) en soms voor de camera Farage een knuppel in het hoenderhok laten gooien, wat leuke woorden zijn maar nooit gepaard gaan met daaropvolgende Ukip daden.

buitenspeler | 30-05-14 | 16:54

@buitenspeler, uit jouw bijdrage op dit forum blijkt dat jij goed bent ingevoerd in deze materie en dan weet jij zelf ook wel dat de consequenties van het Verdrag van Lissabon niet marginaal zijn en dat je de gevolgen hiervan niet kunt afdoen als 'gezeur'. En wat de invoering van de Euro betreft, men wist destijds al dat een monetaire unie niet zonder politieke unie kon functioneren en dat de crisis waar we nu bijna 6 jaar mee zijn geconfronteerd gewoon een keer zou ontstaan. Deze onafwendbare crisis wordt gewoon ingezet om de burger alsnog een politieke unie door de strot te duwen. Uiterst kwalijk allemaal. En let wel, ik ben geen euroscepticus maar een eurorealist. De EU kan veel betekenen voor Nederland maar opportunistische politici hebben er een enorme puinzooi van gemaakt.

therealbraindump | 30-05-14 | 16:46

@buitenspeler | 30-05-14 | 16:23
Mooi is dat. Dus bestuurders mogen een referendum negeren als diezelfde bestuurders van mening zijn dat het om een verbetering gaat.
Ik zie een mogelijkheid om te bezuinigen op rode potloden.

Allemaal | 30-05-14 | 16:37

@buitenspeler | 30-05-14 | 15:10
Voor de duidelijkheid: Ik zou groot voorstander zijn van een Verenigd Europa wanneer iedere burger het aantal verkregen stemmen (bij benadering) evenredig om kan zetten in de mogelijkheid om wetten te maken. Dit kan in iedere democratie. Het kan alleen niet in 'democratien' zoals Nazi-Duitsland, de Sovjetunie en de EU. De eerste twee waren natuurlijk dictaturen met een papieren democratie. Mijn voorspelling is dat de EU op termijn naadloos in het rijtje gaat passen. Want mijn wens voor democratie zal er nooit komen. Want laten we eerlijk zijn: Met de eeuwenlange kennis van democratie en bestuur, is het geen toeval maar opzet dat de EU in elkaar zit zoals het nu is.

Allemaal | 30-05-14 | 16:28

@therealbraindump
Al dat gezeur over het verdrag van Lissabon. Als je graag over verlies van soevereiniteit wil hebben moet je terug naar de jaren 60 toen niet de politiek maar de rechter besloot dat het EEG recht boven het nationaal recht stond of in de jaren 90 toen 12 landen hun nationale munt opgaven voor de Euro.
Juist dat verdrag van Lissabon was een poging om van alle wirwar aan regels, afkortingen, afspraken, koehandel achter de schermen een duidelijk en begrijpelijk overzicht te maken. Daar werden helemaal geen grote beslissingsbevoegdheden overgedragen. Dat was allang gebeurd (of in het geval van de Euro helaas overgelaten tot dat noodzakelijk zou blijken een paar jaar na Lissabon).

buitenspeler | 30-05-14 | 16:23

@buitenspeler | 30-05-14 | 15:10
Je doet alsof er weinig mis is met democratie in de EU. Maar stel dat 40% van alle stemgerechtigden achter jouw ideen staat en dat je democratische doel is dat je die ideeen om wilt zetten in wetten:
NL: Je richt een partij op, ontvangt bij benadering 40% van de zetels en wordt zeer waarschijnlijk opgenomen in het kabinet. Je mag stemmen over wetten en wetten maken.
EU: Je mag alleen het deel uit je eigen land vertegenwoordigen. Om de rest van de 40% te kunnen vertegenwoordigen, moet je in vele landen gelijkgestemden werven die zich verkiesbaar stellen en een partij runnen. Dit vergt jarenlange onderhandelingen, een riante kaspositie en je haalt nooit de 40%. Dan worden die mensen ook nog niet allemaal regeringsleiders. Met jarenlange inspanning en inbreng van zeer veel eigen geld krijg je dus maar bijv de helft. Daarna zal je worden tegengewerkt met bestaande wetten (zo worden UKIP partners op dit moment gekaapt zodat UKIP zonder geld en zetels zou kunnen overblijven). Daarna zal een van de vele EU wetten met vaag taalgebruik van stal worden gehaald en zo worden uitgelegd dat je vleugellam wordt gemaakt. En als ook dat niet werkt, zal de zittende macht de wetten wijzigen voordat je bent gearriveerd.
Het is praktisch onhaalbaar om in de EU zo ver te komen dat je wetten mag gaan maken.
-
In de Sovjetunie was de democratie op papier dik in orde. Burgers hadden zelfs meer rechten dan wij! Alleen deed de overheid, dankzij vergelijkbare vage wetteksten, waar ze zin in had. En had het, door de ingewikkelde stuctuur, geen enkele zin om je verkiesbaar te stellen. En wat betreft het ontbreken van oppositie, dat is een kenmerk van dictaturen. De bestuurdelijke parallelen met de voormalige Sovjetunie en andere dictaturen zijn groot. Het enige verschil is dat hier geen mensen worden opgesloten en vermoord.
Nooit niet of nog niet?

Allemaal | 30-05-14 | 16:21

Willem VanDer Decken | 30-05-14 | 11:05

"Hoezo "minder rechten voor werknemers"? Vanaf 1 juli mag een werkgever die op camera heeft vastgelegd dat een werknemer jat uit de kassa, deze niet meer op staande voet ontslaan. Het vernietigen van banen werkt dus van twee kanten."

Dat is geen bescherming van de werknemer maar bescherming van de crimineel. DAAR is de "rechtsstaat" namelijk voor opgericht

G. Raayer | 30-05-14 | 15:55

@buitenspeler

De Europese politieke besluitvorming vergelijken met de Nederlandse is onzinnig. Het mandaat wat de Europese- instanties en politiek hebben gekregen is gemandateerd door landelijke politici die het referendum over de grondwet hebben genegeerd en die de burger een tweede referendum hebben onthouden over het Verdrag van Lissabon (met vooral dank aan Frans Timmermans). De discussie gaat helemaal niet over wel/niet democratisch, het probleem van Brussel is de legitimiteit. De burger is volledig buiten spel gezet door de landelijke en Europese politici en heeft gewoon het nakijken. Het cynisme en de Eurosceptische gevoelens heeft de politiek volledig aan zich zelf te wijten. Men had gewoon referenda moeten organiseren bij de overdracht van bevoegdheden aan Brussel, het betreft hier immers niet één besluit maar de beslissingsbevoegdheid zelf, men is hier veel te gemakkelijk mee omgegaan en de gevolgen zullen we de komende jaren nog wel merken.

therealbraindump | 30-05-14 | 15:44

Als het kabinet, of Brussel zegt dat het beter gaat, dan bedoelen ze: het gaat beter met ons, de overheid en de hele kliek erom heen. Deze nieuwe adel verrijkt zich over onze rug (de ondernemers en werknemers)

Dutch_Holland | 30-05-14 | 15:18

@Allemaal
Die ongekozen bureaucraten die de richting bepalen zijn onze regeringsleiders (niet in alle gevallen ongekozen btw, wel in Nederland natuurlijk) of in kleinere commissie de 28 verantwoordelijke ministers van de lidstaten.
En dat verschilt dus niet zo veel van wat er bijvoorbeeld in Nederland gebeurt. Hier komen de kopstukken van de grootste partijen samen om een regeringsakkoord te maken. Dat wordt uitgevoerd door ministers en gecontroleerd door de de kamer. In Europa komen de regeringsleiders samen maken plannen die de commissie uitvoert en die vervolgens weer gecontroleerd worden door het EP. Grootste verschil is dat regeringsleiders over het algemeen allemaal uit het centrum komen en in Europa wat al zorgt voor saai beleid geboren uit compromissen. En al die eenheidsworsten durven elkaar ook niet openlijk kritiek te geven want het zijn toch buitenlandse staatshoofden. Dus daardoor lijkt het debat te ontbreken. Tuurlijk is het Europees Parlement verder meestal een spek en bonen parlement maar dat komt omdat ze eigenlijk niet zo veel macht hebben. En zowel de EU burgers en de nationale politiek zijn niet voor meer macht naar het EU parlement.

buitenspeler | 30-05-14 | 15:10

@buitenspeler | 30-05-14 | 14:44
Ieder idee over het EP is zinloos zo lang het belangrijkste onbesproken blijft. En dat is dat er geen oppositie mogelijk is in de EU.
Binnen de EU bepalen ongekozen bureaucraten de richting. Gekozen parlementsleden kunnen slechts het tempo bepalen (door ja of nee te zeggen tegen wetsvoorstellen van de EC).
U kunt als burger (via het EP) slechts kiezen met welke snelheid we de verkeerde kant op rijden. Maar bijsturen of omkeren is niet mogelijk.

Allemaal | 30-05-14 | 14:53

@Russ Meyer
EP parlement is niet volledig op basis van inwonertal. 505 miljoen inwoners / 751 parlementariërs = 670.000 inwoners per EP lid. Maar dat klopt niet want kleinere landen zoals Malta en Luxemburg met minder dan 670.000 inwoners hebben recht op het minimum namelijk 6. En Duitsland zou 80.5 / 0.67 recht hebben op 120 leden maar heeft er maar 99 (het maximum). Nederland valt zo als altijd tussen de kleintjes en de grote landen in en heeft recht op 25 zetels en heeft er in de praktijk met 26 ook ongeveer dat aantal. Alle landen groter dan Nederland hebben relatief te weinig zetels en alle landen kleiner hebben er dan weer teveel, vanuit het punt dar het alleen op inwonerstal zou zijn gebaseerd. Overigens is het Europees Parlement in de praktijk natuurlijk veel minder belangrijk dan de vergadering van de Raad die maar 28 stemmende leden telt namelijk van elk land het regeringshoofd. Maar ook daar zijn ze weer gaan knutselen. Want daar telt een opstoken hand van Rutte 13 keer, die van Merkel 29 keer, wat dan weer evenveel is als de hand van Hollande en Cameron en de hand van de premier van Malta telt maar 3 keer.
Eigenlijk zou ik niet tegen een systeem zijn waarbij het parlement gewoon verdeeld zou worden met 670.000 inwoners per stoel en dus 120 voor Duitsland en 1 voor Malta. En een Europese Raad waar elke regeringsleider gewoon één stem heeft. En dan het recht voor EU landen met opt-outs en veto's om in de raad waar landen hun soevereiniteit moeten verdedigen zelf te bepalen in welke mate ze akkoord zijn met verdere samenwerking.

buitenspeler | 30-05-14 | 14:44

In andere woorden: EC is tevreden dat de Nederlandse burger genoeg is uitgeknepen om hem mak te houden.

Ik ben die kut-EU zo zat, en onze regenten nog zatter. We zijn verdomme één van de rijkste landen ter wereld, maar nog heb je als burger geen zekerheid, en verdwijnen alle voordelen in de zakken en persoonlijke projecten van politici.

Piet van het Padje | 30-05-14 | 14:01

@Banco Suivi, leer denken in belangen en je begrijpt waar politici mee bezig zijn. Een Euro waaraan landen als Griekenland en Duitsland meedoen kan alleen maar slagen wanneer er sprake is van een politieke unie waar via Brussel enorme transfers plaatsvinden van west Europa naar zuid- en oost Europa. En verwacht niet dat de Brussels eurocraten voor de opsplitsing van de Euro zullen zijn, de huidige Euro is voor hen het ultieme middel om meer grip te krijgen op de lidstaten en hun eigen zeggenschap en macht over de 500 miljoen inwoners van dit continent te vergroten.

therealbraindump | 30-05-14 | 13:16

n alle grote West Europese landen zijn Eurosceptisch partijen winnende. Hier niet beduidend en we hebben als land al weinig zetels (ongelofelijk dat we de EU zijn ingerommeld aantal zetels in het EP op basis van inwoneraantal). We zijn dus compleet afhankelijk gemaakt van de grotere landen door Balkenende en vazallen.
In de landen waar Eurosceptische partijen enorm gegroeid zijn, zullen de oude partijen rekening gaan houden met deze partijen en er zal vanuit die landen minder geld en soevereiniteit naar Europa gaan om kiezers terug te winnen.
Mijn vrees is dat Nederland met "onze" uitslag hiervoor gaat betalen om de balans van rupsje-nooit-genoeg in Brussel aan te vullen.
Bewaak de pensioenpotten!!!

Russ Meyer | 30-05-14 | 13:16

Banco Suivi:
Ook Dijselbloem is slechts een poppetje zonder enige zeggenschap.

Sovy | 30-05-14 | 13:10

Volgens mij zit er geen een persoon in de Nederlandse regering of het bestuur van de EU die de basisprincipes van een wereldeconomie kent. De EU denkt werkelijk dat een muntunie waarin witte en grijze economieën samen zitten houdbaar is, sla eens een boek over basiseconomie open idioten! Begin maar bij de sector inflatie en vraag je dan eens af hoe je dat werkend kunt krijgen met 1 munt voor verschillende economieën.
Onze eigen regering snapt het ook totaal niet, de accijns verhogen op brandstoffen, en dan blij zijn als de inkomsten met 50 miljoen toenemen (en zelfs die cijfers klopten niet toen ik ze opnieuw doorrekende). Zelf al zijn de belastinginkomsten toegenomen met 50 miljoen, dan nog is de schade die de verhoging veroorzaakt aan de mobiliteit en het failliet van grensondernemers vele malen groter. Het is in mijn ogen belachelijk dat debielen die geen verstand van economie hebben besluiten mogen maken over miljarden, bij een bedrijf gebeurt dat toch ook niet? Gelukkig heb ik veel vertrouwen in Dijselbloem, die heeft landbouweconomie gedaan, iets is beter dan niets zullen we maar zeggen...

Banco Suivi | 30-05-14 | 12:56

Joepie.
Pffff.....

Schietmijmaarlek | 30-05-14 | 12:54

De EU is er enkel voor bedrijven en afzetgebieden. De bevolking kan de tyfus krijgen. Ze houden niet op voordat alle aangesloten landen op pauperniveau zitten qua lonen en pensioenen.

Graaf van Egmont | 30-05-14 | 12:51

Van Duyvenbode | 30-05-14 | 11:46
"Gij zult nuttig zijn. Efficiënt. Rendabel."

Want dan worden anderen en dus iederen vanzelf gelukkig. Ik ga even met een paar vrachtwagenchauffeurs praten die de rest van hun leven in een schuldsanering zitten omdat dat beter is voor iedereen.

kloopindeslootjijook | 30-05-14 | 12:43

Sinds ik hoorde dat we van het strafbankje af zijn loop ik met een bobbel in mijn broek!

Graf Von Gurkenzug | 30-05-14 | 12:41

Het is beproefde methode iot de opvoedkunde: niet enkel straffen maar ook complimentjes uitdelen.

Rest In Privacy | 30-05-14 | 12:19

Onze eigen regering is overigens ook ongekozen, net als onze burgemeesters en commissarissen van de koning, ministers, officieren van justitie, directeuren van scholen, ziekenhuizen en woningbouwcorporaties, ambassadeurs, hoofdcommissarissen van politie en de brandweer, leden van de raad van state, directeur van de Nederlandse bank, enzovoort. Leden van de Eerste Kamer zijn slechts getrapt gekozen, de overgrote meerderheid van de tweede kamerleden hebben niet zelf de kiesdrempel gehaald.
De manier hoe wij onze Nederlandse publieke sector inrichten is echt niet democratischer dan hoe Europa het doet.

buitenspeler | 30-05-14 | 12:16

zo lang er nog idioten zijn die voor Europa zijn dan heb je dat.. ik hoop dat die zelfde figuren morgen ook aan de tering liggen eens kijken wat ze dan zeggen

zwartepoema | 30-05-14 | 12:11

Wat voor zin heeft het om in Nederland te bezuinigen en te hervormen terwijl in vak zuid onder leiding van de socialist Hollande helemaal niets gebeurd. Nu nog even een schuldenunie met Eurobonds invoeren en de Nederlandse belastingbetaler mag ook garant gaan staan voor het gevoerde economische beleid in de mediterrane landen. Als Rutte een beetje ballen zou hebben zou hij nu vol moeten inzetten op de invoering van de Neuro. Als dat niet gebeurt is de kans levens groot dat Nederland de pinautomaat wordt van de EU wanneer er weer eens tekorten zijn. En wanneer je ook nog weet dat de private schulden in Nederland tot de grootste van de EU behoren is de ellende voor de Nederlandse belastingbetaler helemaal niet meer te overzien. Het 'moral hazard' gedrag moet maar een keer afgelopen zijn in de EU..

therealbraindump | 30-05-14 | 12:09

Even tussendoor, wat me opvalt is dat al die EU apparatsjiks er tegenwoordig bijlopen met een kop als een versleten jute zak. Zou het ze al dun door de broek lopen?

Conan de Rabarber | 30-05-14 | 12:07

@Nieuws-Lezer | 30-05-14 | 11:20
Mensen overtuigen dat het zo niet langer kan, wellicht? Ik moedig anti-EU artikelen meer dan aan. Des te meer mensen we overtuigen, des te groter onze kansen op het terugwinnen van ons land van de bureaucraten.

Nederlandse gulden ƒ | 30-05-14 | 12:06

Elk lid van de EC wordt door de verschillende kabinetten van de lidstaten voorgedragen en de gehele EC moet door het wel democratisch verkozen Europees Parlement goedgekeurd worden. Volgens dezelfde logica zijn de ministers ook ongekozen.

Pepin | 30-05-14 | 12:00

Kafka had het niet kunnen verzinnen.
Willem VanDer Decken | 30-05-14 | 11:25

true that

Centauri3 | 30-05-14 | 11:50

Er is in deze tijd nog maar één moraal, nog maar één gebod, en dat is het gebod van het nut. Gij zult nuttig zijn. Efficiënt.
Rendabel. Het is duidelijk dat in zo'n "geestelijk" klimaat een ongekozen groep technocraten de argumenten in handen heeft om alle tradities af te troeven: zelfbeschikking, soevereiniteit, democratie.

Rest In Privacy | 30-05-14 | 11:46

Wij doen het zo goed omdat ze in Brussel een nieuwe manier bedacht hebben om de economie te berekenen.

Willem van Rood | 30-05-14 | 11:45

De privatisering en de vrijemarktwerking heeft maar 1 doel, de verantwoordelijkheid van een falend systeem verdoezelen en e verantwoordelijkheid te leggen bij de aangestelde zakkenvullers

toetanchamon | 30-05-14 | 11:39

Ik zet farrel weer ff op met happy

badlegerig | 30-05-14 | 11:38

Als geld de hoogste waarheid vertegenwoordigt, en iedereen gelooft dat nog ook,
zijn de mensen ook bereid een ongekozen super-regering te accepteren die zij niet hebben gekozen, maar die hen wel vermanend toespreekt. Het zwaarst weegt niet de vrijheid, maar de economie. Nog geheel afgezien van de vraag of de EU-commissie daadwerkelijk goed is voor de economie. Maar dat is wel waarover de discussie voortdurend gaat. Hoe we geregeerd worden, wordt beslist in economische discussies, met economische argumenten. Dat een volk over zichzelf mag beslissen, is buiten beeld geraakt. De EU-commissie heeft een machtsgreep gedaan met een beroep op economische argumenten.
En aangezien de economie door iedereen als de hoogste instantie wordt gezien (= collectief materialisme), betalen we daarvoor een immateriële prijs: de vrijheid. Met als resultaat een wereld gerund door corporaties, banken en wat al niet, gefaciliteerd door bureaucratieën. Het individu is al lang vermolmd tussen de raderen. De imperatieven van de economie zijn inmiddels de hoogste ethische normen geworden. De EU vertaalt dit economisme in keiharde politieke munt.

Rest In Privacy | 30-05-14 | 11:37

@geenstijlo | 30-05-14 | 11:33
En wat heeft dat te maken met de EC en de extra 500 mio voor ontwikkelingssamenwerking?
Het hebben van een ui achter je nick is geen excuus!
*gnehe*

necrosis | 30-05-14 | 11:36

Zolang de overheid stukje bij beetje een steeds groter deel van het BNP opsnoept is er geen enkele reden tot juichen.

Harry Turtle | 30-05-14 | 11:32

Vandaar, dat die linkse volksverneukers, weer een half miljard naar luie kont landen gaan brengen. Wat een treurig soort partijen toch, oudere straffen met dreigende (200miljoen) AOW kortingen(2016), maar nu wel een half miljard door de riolering trekken.

Snowy2000 | 30-05-14 | 11:32

Ik heb slechts één advies richting de gehele EU-kliek: STERPH! En mag dat van Joris met kapitalen, ja dat mag.

eerstneukendanpraten | 30-05-14 | 11:27

Ondertussen heeft Lagarde deze week voorgesteld om in Spanje het verschil in rechtszekerheid tussen vaste en tijdelijke contracten te verminderen(lees rechtspositie van mensen met vaste contracten te verzwakken), de BTW nog verder te verhogen en de schulden van bepaalde bedrijven (lees banken)die in feite winstgevend zijn maar erg onder die schuldenlast lijden kwijt te schelden.
Die Europese bureaunazi´s verhullen niet eens meer wiens belangen ze nu echt dienen. En de Pechtolds dit tuig maar steunen, in de hoop ook hun graantje mee te kunnen pikken.

spanarchist | 30-05-14 | 11:27

@ necrosis | 30-05-14 | 11:15
Dat wás zo. Per 1 juli dus niet meer.
We worden geregeerd door gestoorde idioten. Kafka had het niet kunnen verzinnen.

Willem VanDer Decken | 30-05-14 | 11:25

Krijg de tyfus met hele EU !!! Pleur communisten!!

Wayde | 30-05-14 | 11:24

Die foto van de communist van EU,SSR wat een muppet die Gore klootzak, wat denkt die wel.

Wayde | 30-05-14 | 11:21

Wat heeft het voor nut om dit artikel te gaan schrijven? Niemand neemt het toch serieus en het is al hopeloos verloren, gezien de laatste verkiezingen.

Nieuws-Lezer | 30-05-14 | 11:20

@Benjamin Tucker | 30-05-14 | 11:15
De reden is simpel:
Dankzij een nieuwe rekenmethode blijken we een hoger BBP dan gedacht te hebben.
Ontwikkelingssamenwerking krijgt een (internationaal afgesproken) percentage van ons BBP.
Hoger BBP, hogere bijdrage ontwikkelingssamenwerking.
Ik twijfel echter aan die nieuwe rekenmethode......

necrosis | 30-05-14 | 11:20

@Willem VanDer Decken | 30-05-14 | 11:05
Is dat zo?
Ik meen dat diefstal icm hard (video)bewijs nog steeds reden is voor ontslag op staande voet.
Anderhalve maand geleden is er op mijn werk nog iemand de tent uitgegooid wegens diefstal (vastgelegd op camera).

necrosis | 30-05-14 | 11:15

de ontwikkelingshulp gaat wel met 500 miljoen euro omhoog...

Benjamin Tucker | 30-05-14 | 11:15

Dat ze die hele EU eens lekker in hun hol stoppen eurofielige egoïstische graai horken.

Durereaguurder | 30-05-14 | 11:15

@Kaas de Vies | 30-05-14 | 11:02
In Nederland klotst het geld inmiddels weer tegen de plinten, EC zegt het, dus is het waar.
*headdesken doet*

necrosis | 30-05-14 | 11:11

Het houdt niet op!

Heiseenberg | 30-05-14 | 11:08

Met pek en veren dat zootje dictators Europa uitbonjouren!

hStripe | 30-05-14 | 11:07

Hoezo "minder rechten voor werknemers"? Vanaf 1 juli mag een werkgever die op camera heeft vastgelegd dat een werknemer jat uit de kassa, deze niet meer op staande voet ontslaan. Het vernietigen van banen werkt dus van twee kanten.

Willem VanDer Decken | 30-05-14 | 11:05

Heerlijk, die zoetkabbelende achtergrondgeluiden voor de tewerkgestelden op de EU plantage.

Kromme Tenen | 30-05-14 | 11:04

NL niet blij met ongekozen comissie.

Snorro | 30-05-14 | 11:02

Wij zijn zo dankbaar dat we onze zelfopgelegde straf naar behoren hebben uitgezeten.

Serieus, waar zijn onze politici toch allemaal mee bezig, gaat nergens over. 500 miljoen extra naar ontwikkelingshulp want wij zijn uit het strafbankje. En ze kunnen echt NIETS anders bedenken waar zie die 500 miljoen aan kunnen besteden? Wellicht moeten wij ze helpen met suggesties?

-Terugdraaien BTW verhoging
-Verlagen accijns
-1000 euro Rutte effectueren
-etc etc etc etc

Kaas de Vies | 30-05-14 | 11:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland