Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Peilings: Europa is de Europese Unie strontbeu

wehavelostwehavelost.jpg Het spel is uit, Europese Unie! Om onduidelijke redenen werd dit ANP'tje stiekem midden in de nacht geplaatst, maar goed nieuws valt altijd op: "Bijna tweederde van de Europeanen heeft het gevoel dat zijn of haar stem niet gehoord wordt in Brussel. Dat blijkt een week voor de Europese verkiezingen uit twee onderzoeken, die onder diverse Europeanen werden gehouden. Volgens de Eurobarometer denkt slechts 37 procent van bijna 28.000 ondervraagde Europeanen dat hun stem telt in Brussel. In een vergelijkbaar onderzoek van het Pew Research Center zei 29 procent van ruim 7.000 respondenten hetzelfde." Het volk is niet gek. Verhofstadt. Het volk snapt er in het beste geval niks meer van, en is er in het slechtste geval helemaal klaar mee. Vandaag staat de voxpopversterker op de politieke redactie van RTL Nieuws, waar Kees Berghuis het laatste restje vertrouwen in de Nederlandse inzendingen voor het Eurotunnelvisie Graaifestival met het badwater wegspoelt. Zelf woorden bij VVD66'er Verhofstadt in de mond leggen om je toch een beetje begrepen te voelen? Zolang de Guynerator het houdt: allez. Ohja: En blijf van onze pensioenpot af!

Reaguursels

Inloggen

Brusselse Aasgieren hebben nu hun ogen op onze pensioenpot laten vallen en onze tweede kamer heeft Brussel een gele kaart uitgereikt !

Dat is uiteraard maar een nutteloos gebaar als protest want Nederland heeft met de invoering van de Euro en het ratificeren van het verdrag van Lissabon de eigen soevereinitiet allang afgegeven aan Brussel en de EU-aasgieren !
Als de EU-commissie een belangrijke richtlijn uitvaardigd en een grote meerderheid van de lidstaten gaan akkoord en het EU-parlement eveneens dan kan de tweede kamer kaarten met alle kleuren van de regenboog uitdelen aan Brussel maar Nederland heeft dan maar gewoon te schikken en accepteren...

Pensioenen en pensioenpot zijn we binnenkort kwijt aan Brussel en daarnaa gaan ze de zeggenschap overnemen over ons drinkwater , sociale stelsel , justitie defensie en onze zorgverzekeringen als die verdere federalisering van de EU niet stopt.

Dat men in Brussel er al aan denkt om onze pensioenpot te plunderen is al een teken aan de wand !

wim72 | 15-05-14 | 02:16

www.ftm.nl/column/de-bewoners-van-de-b...

Iedereen die de verdere integratie van Europa niet snapt, is volgens Van Rompuy een ‘lafaard’ en een ‘demagoog.’ Ewald Engelen analyseert het nieuwe boek van de president van de Europese Raad.
De president van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, heeft zijn politieke testament geschreven. Europa in de storm, heet het. Daarin verhaalt de Belg van de turbulente vergaderingen waaraan hij tijdens de eurocrisis leiding gaf.
De portee van het verhaal is dat de Europese regeringsleiders de afgelopen jaren voor het eerst pas echt hebben ervaren wat het zeggen wil om deel uit te maken van een muntunie. En dat ze – zij het met veel vallen en opstaan, en niet altijd met evenveel enthousiasme – uiteindelijk het ‘noodzakelijke’ hebben gedaan om de euro en daarmee het Europese project te redden.

De enige manier
Populist is in deze definitie iedereen die ‘de enige weg vooruit’ van Van Rompuy afwijst. Terug naar de natiestaat, restricties op vrij verkeer van kapitaal en/of arbeid, #nexit zijn de enige alternatieven die Van Rompuy hier noemt – maar er is natuurlijk geen reden de alternatieven hiertoe te beperken. Wat je ook voorstelt, als het wat anders is dan de weg van Van Rompuy ben je een ‘lafaard’, een ‘demagoog’, een ‘leugenaar’, een verkoper van illusies – kortom, een populist. Fijne omgangsvormen voor een man die zich in tientallen ijdele terzijdes voorstaat op zijn onderhandelingstechniek.

Kort samengevat: er is geen alternatief voor meer Europa en wie anders beweert, kletst uit zijn nek. Zie hier het wereldbeeld van de bewoners van de Brusselse bubbel. Zij verachten de volkswil, wantrouwen de democratie en geloven heilig in eigen gelijk.

Flappie2006 | 14-05-14 | 17:27

@ Modi | 13-05-14 | 08:51

"Ik vrees dat we nog een hele tijd onder het juk van de EU blijven zitten .
De machtswellustelingen die achter de dictaten van Brussel zitten laten zich er niet van weerhouden om over de totalitaire controle te beschikken."
De maximale houdbaarheid van extreem dictatoriale regimes zoals het communisme en de EU is zo rond de 70 jaar gebleken. Ik ben blij nog echte vrijheid gekend te mogen hebben.

Pieter V | 13-05-14 | 22:32

Terpentijn | 13-05-14 | 14:50

Zet je aluhoedje maar op.
ANP ist niet meer van NPM Capital dat weer van SHV Holdings van F van V is.Valt me nog mee dat je het lijntje niet doortrok naar de Rothschilds die oorspronkelijk uit FFM komen.

Die FAZ | 13-05-14 | 21:12

Dat de NLer geplukt wordt en blijft worden door DEZE vorm van EU is een feit. Laten we even niet vergeten dat hordes PVDA-, VVD-, CDA- en vooral D66 stemmers jaaaaaarenlang riepen dat we niet zonder kunnen en konden. Het is wel hilarisch dat ook het welzijn, de welvaart, de pensioenen en noem maar op, OOK LETTERLIJK deze wegkijkende stemmers treft. Ook de EU-lover betaalt keihard mee. Ook de banen van D66ers staan op de toch vanwege Oost-blokkers die hier van Brussel mogen komen. Ook de spaartegoeden van PVDA-ers zijn nu in het geding. Ook de pensioenen van VVD-ers zijn niet meer zeker. Ook CDA-ers ondervinden dagelijks de gevolgen van open grenzen. Hoe meer EU-lovers hinder ondervinden, hoe leuker het wordt. Onbeperkte miljarden naar frauderende landen met volstrekt andere arbeidsvoorwaarden terwijl gehandicapten en bejaarden niet meer onder de douche kunnen, hun spaargeld wordt afgepakt en op zichzelf zijn aangewezen. U stemde massaal hiervoor. U kreeg waar U voor koos. En dit soort mensen noemt zichzelf fatsoenlijk. Ik roep al een jaren dat de EU ons land verrot en verkankert en sloopt maar massa's mensen die het ongekozen Brussel als heilig zien. Als je de afgelopen 5 jaar op een niet EU-kritische partij hebt gestemd, dan krijg je voor 1000% wat je verdiend en waar je willens en wetens voor koos. Ik red me wel. U ook ? Dus gewoon je verantwoording nemen; wat voel jij, zie jij en krijg je en houd je met deze vorm van EU ? Als je voor stemt of stemde, dan bevalt de rekening je vast prima. Succes.

Rest In Privacy | 13-05-14 | 19:15

EU ooit bedacht voor nooit meer oorlog in de Europese zone. Helaas word er misbruik van gemaakt. Willen we hier rem opzetten dan is revolutie beginnen met vele demonstratie's. Tenzij we maar moeten hopen dat de Russen ons bevrijden van het machtige EU.

sercencer | 13-05-14 | 19:05

Ik volg het allemaal niet zo, die debatten etc.. Wat kan ik stemmen tegen de EU? (muv de PVV)

madakantognie?! | 13-05-14 | 18:35

@RTA | 13-05-14 | 08:43
Jouw domme opmerkingen worden niet ondersteund.

Nederlandse gulden ƒ | 13-05-14 | 18:34

Nee meneer Omtzigt. De pensioenpot is helemaal geen sociaal stelsel. De pensioenpot is LOON. Uitgesteld LOON.
Niiemand heeft dus iets te vertellen over mijn pensoen. Niet de EU en ook niet de Nederlandse overheid.

Deus Absurdia | 13-05-14 | 17:37

-weggejorist-

sjaap.marok | 13-05-14 | 16:22

Zat van heel die EU.
Uw geld/pensioen???? Nee zeg dat doodshoofd. Uw geld is ons geld. Kappen met die sjit.

zatvan | 13-05-14 | 16:17

Als er zoveel mensen UIT de EU willen, waarom stemmen ze dan nog steeds PRO EU?(70%)

Zouden ze niet weten dat als je voor PvdA, CDA, GL, D66, SGP. CU of VVD stemt je automatisch PRO EU stemt..?
Wat die partijen ook zeggen.. alle zijn eurofiel/ESM, neoliberaal.
De clubs willen ons allemaal af zetten op Brussel Centraal.

Wetende dat het dictatoriaal wordt met vervolging van opponenten.
Je kunt niet een beetje EU, ook geen democratisch EU (te grote aanval op de centrale macht)het is alles of niets..
En daar komt straks nog veel meer herrie bij.. TTIP, federale belastingen
Neoliberaal de rechten en de gewone bevolking de plichten
Ongelijkheid gaat pieken.. en.. op banen hoef je echt niet te rekenen.. Wel structurele armoede omdat de euro gered moet worden en de economie geharmoniseerd..(ten koste van Noord en West)

Als model staat de VS; de slechtst functionerende samenleving op aarde( bewezen!!).. Proost!Wordt vast leuk..
Gewoon geen eurofiel meer stemmen, dan raakt de smaak er gauw van af..

4609 | 13-05-14 | 15:51

Al 200 jaar hebben de Europeanen gevochten om niet 1 te worden en nu moet dat in 25 jaar gaan lukken. Wat een kul. Mensen willen zich indetificeren met hun eigen groep/volk. Elk volk heeft zijn eigen eigenschappen en dat heeft ons gebracht tot welvaart. Luie volken hadden wat minder, ijverige volken wat meer. Dat is logisch en te verklaren. De tegen natuurlijke EU wil volken dingen om tegen hun eigen belang te gaan. Allemaal hardstikke mooi maar tot mislukken gedoemd. Ik heb 5000 jaar geschreven geschiedenis aan mijn zijde mijn gelijk te bewijzen.

Zatkniss | 13-05-14 | 15:20

Het ANP is eigendom van de familie Fentener van Vlissingen. Deze familie
De familie die eerst tijdens WO I schathemeltje rijk werd dankzij de kolenhandel met hun Oosterbuurvrienden en in WO II nog rijker door (heel slim) zaken te doen met hun vrienden in Duitsland én in de VS (opa van George Bush o.a.).
Helemaal slim was de deal die Frits F. van V. maakte door zichzelf te laten benoemen tot voorzitter van de onderzoekscommissie die de economische collaboratie moest onderzoeken.

Lees:Joggli Meihuizen Noodzakelijk kwaad.

Terpentijn | 13-05-14 | 14:50

Op de EP kieslijst voor de PvdA op nummer 45 met stip, Fatima Elastiek.
*ziet het EU budget al exploderen*

copywriter | 13-05-14 | 14:16

Zomaar een eurodebat, nou ja, ergens 'in het land'.

Het organiserende clubje selecteerde de vragen van de bezoekers.
Ik hing twee vragen op het prikbord. In de rechterbovenhoek van het ene papiertje zette ik 'Scherp'. Het betrof een vraag aan alle kandidaten. Boven de vraag aan meneer Van Baalen van de VVD zette ik het woordje 'Scherper'. Na de pauze werd één vraag van mij als eerste opgelezen.
Kunt u raden welke? - See more at: www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer...

Mijn haren zijn erg kort: die kon ik dus ook niet uit mijn hoofd trekken. Het ging echt niet. Ik heb het geprobeerd.

Fransg | 13-05-14 | 14:15

Geen wonder dat de mensen de EU niet meer moeten. Het zijn wereldvreemde mensen daar in Brussel. Dat was zondag goed te merken aan het gesprek in het programma Buitenhof met Herman van Rompuy en Arnon Grunberg.

www.ravage-webzine.nl/2014/05/13/bij-v...

ferry68718998 | 13-05-14 | 14:14

cdn.accendis.nl/verhofstadt/generate.php?line1=Van+mijn+vrouw&line2=mag+ik+geen+bloksnor.&line3=Gadverpielekes.

caspert79 | 13-05-14 | 13:54

Alles uit de kast om negatief nieuws uit het nieuws te houden.

Oculus Malus | 13-05-14 | 13:50

te veel bemoeienis, te veel geld voor zakkenvullers zonder bonnetjes. teveel regeltjes.
OPZOUTEN, afschaffen die EU

ohcarol | 13-05-14 | 13:37

Dus volgens de eurobarometer is 37% nog steeds ongeneeslijk schaap?

ZKH EénOog | 13-05-14 | 13:32

"We have lost"?? Maar hij heeft wel het Zwitserleven gevoel,met zijn 5 bijbanen van enkele tonnen.

Archy Bunker | 13-05-14 | 13:02

im lost ... zie al die roze linkjes

Centauri3 | 13-05-14 | 12:03

En hiervoor hadden we een onderzoeksbureau (zeer waarschijnlijk niet goedkoop) nodig?

Dit had ieder weldenkend mens ook kunnen vertellen.

Zolang het veel geld kost en de burger geen inzage heeft waar dit geld daadwerkelijk voor wordt aangewend blijft er wantrouwen bestaan en blijven er kritische (voor EU-ambtenaren: lees lastige en vervelende) vragen komen.

Die FAZ | 13-05-14 | 11:41

Maar* hoe gaat

GeefDeWaarheidNKans | 13-05-14 | 11:37

Waar hoe gaat de EU het de mensen wijs maken dat de tegen-EU partijen NIET de grootste zijn geworden na de verkiezingen?
-
Als het EU-volk niet er op toe ziet dat de tegen-EU stem geteld wordt, dan zullen EU-politici een smoes bedenken.
-
Wanneer de tegen-EU partijen immers hun zin krijgen, dan kost het de EU-politici hun baan..

GeefDeWaarheidNKans | 13-05-14 | 11:37

cdn.accendis.nl...
smoelwerk | 13-05-14 | 11:14
Verreweg de beste tot nu toe...

swassannuf | 13-05-14 | 11:27

Ik kies voor behoud van Nederland. Ik kies voor behoud van onze waarden en normen, en onze maatschappelijke en sociale verhoudingen.
Dat de laatste twintig jaar onze politici dit alles aan hun laars hebben gelapt, neem ik ze bijzonder kwalijk. Den Uyl, Lubbers, Kok, Bos, Balkenende - en ik vergeet er absoluut een paar - hebben Nederland verkwanseld, hebben onze normen en waarden verkwanseld, hebben onze maatschappelijke en sociale verhoudingen verkwanseld.
Door niet te luisteren naar wat er onder ons leeft, maar door te gaan voor eigen gewin, vriendjespolitiek, macht.
Eindelijk lijkt het erop dat de wal het schip gaat keren. Maar ik heb niet de illusie dat dit met een (1) verkiezingsronde gebeurt, het zal verschillende rondes duren.
Net als met een burn-out: Het duurt minstens zo lang om ervan te herstellen, als dat het geduurd heeft om hem op te bouwen.
@Kaas: je hebt gelijk!

L.E. Raar | 13-05-14 | 10:57

hahahahaha, de lucide geest die "Ik poep jullie allemaal de moeke" heeft bedacht + veel kudo's.

LJBrinkhorst | 13-05-14 | 10:55

Frankrijk wrijft in zijn handen alvast... Ze hebben geen pensioenfondsen, en betalen dit uit de begroting.. Ze willen graag onze 700 miljard verdelen onder de EU landen, en zichzelf.

070 | 13-05-14 | 10:53

Dat Brussel een greep gaat doen in de Nederlandse pensioenpotten is geen denkbeeldig scenario. In de 80-er jaren was het ABP ( pensioenfonds overheid en onderwijs ) nog staatseigendom. Om de VUT te betalen haalde premier Lubbers ( CDA) 30 miljard gulden uit de kas van het ABP om e.e.a. te financieren.In 1996 bleek dat daarvan geen stuiver was teruggestort en dit alles met instemming en goedkeuring van het Nederlandse parlement, Eerste en Tweede kamer derhalve, mensen dus die de belangen van het volk worden geacht te dienen immers door hen gemandateerd. Gelet op het gehalte en vernuft van de bezetters van de zetels in de Tweede kamer dient het ergste gevreesd te worden.

Jan Boule | 13-05-14 | 10:50

Het is zo link allemaal wat ze doen, want gaan stemmen geeft ze direct een legitieme vrijbrief dat ze democratisch verkozen zijn.
Niet gaan stemmen geeft ze sowieso de meerderheid omdat de tegenstanders zich onthouden en de pro aanhang er alles aan zal doen om in het zadel te blijven.
Toch zie ik deze verkiezing als een KEIHARDE keuze of we in of uit de EU willen en heeft deze verder geen inhoud.
Het feit dat deze verkiezing alleen daarom draait vraag ik mij serieus af hoe de EU echt leeft onder het volk als je nu nog steeds afvraagt of in of uittreden de beste weg is.
Ik denk alleen daarom al dat de EU geen bestaansrecht meer heeft, door alle wijzigingen en vooral het uitgangspunt om 1 federale staat op de zetten zal de EU keihard de nek omdoen.

Als ik mijn kinderen moet beschermen met mijn leven over de vraag of zij de slaafjes gaan worden voor de EU dan zal ik mijn leven daarvoor geven, IK ZAL NOOIT TOEGEVEN AAN BRUSSEL!

pickalilly | 13-05-14 | 10:37

http://cdn.accendis.nl/verhofstadt/posters/d74b120efe5bf2c1ac189355593e9062.png

swassannuf | 13-05-14 | 10:30

Waar is de bloksnor??

van gummigalgen | 13-05-14 | 10:29

Op stap met de ondernemers die Nederland volstampen met Polen-Bulgaren-Roemenen. Dit kabinet luistert niet naar het volk, de politiek luistert naar de ondernemers en EU.De EU is alleen maar goed voor dit stel zakkenvullers, goedkope werknemers, lege BV,s in Polen en subsidie van de belastingbetaler in Nederland!
Gaan zelfs mee om nieuwe opleggers te kopen. Niks beters te doen!

www.almelonieuws.nl/nieuws/overijssels...

Pappie | 13-05-14 | 10:23

Daarom is het altijd een ontzettend slechte deal om dit via de EU te regelen. Jezus, mafkezen, kom in actie. ESM waren jullie te stom en te lui om iets te doen, kan ik mij voorstellen, was vrij lastig. Maar nu ook jullie pensioenen. Doe nou eens iets om je rechten te verdedigen!
Kaas de Vies | 13-05-14 | 08:59

En dit is al ruim 10 jaar geleden voorspeld. Hoe is het toch mogelijk dat niemand ingrijpt? Zelfs de politici zelf zijn er toch niet bij gebaat als dit gebeurt?
Een grof schandaal.

datzouzomaarkunnen | 13-05-14 | 10:20

Verhofstadt zit al aan onze pensioenpot als vicevoorzitter Raad van Commissarissen APG leverde hem dat 42.840,- euro op in 2012.

CoffeePatch | 13-05-14 | 10:20

@kapotte_stofzuiger | 13-05-14 | 08:50
De PVV is een serieuze partij? Eerst zien, dan geloven!

alcor | 13-05-14 | 10:19

Gefrustreerd zijn omdat je stem niet wordt gehoord is democratie.
Gefrustreerd zijn omdat je stem niet wordt gehoord ondanks dat je toch heel duidelijk hebt laten weten hoe je over bepaalde zaken denkt, voornamelijk op blogjes als Geenstijl is nieuw.
Zodra je inziet hoe marginaal en vrijwel onbeduidend je stem is valt het met de frustratie ook best mee.

Mike Oxlong | 13-05-14 | 10:17

Het houdt niet op

Dudesan | 13-05-14 | 10:16

Welke toekomst kiest u?

Op 22 mei kunt u rechtstreeks de toekomst kiezen die u het beste lijkt. Een stem op de gevestigde partijen is zonder enige twijfel een stem op de VS van Europa, op Brussel en op de feitelijke opheffing van Nederland (2), al zal die niet meteen de volgende dag komen. Als u wilt dat we onafhankelijk blijven en onze toekomst weer zoveel mogelijk zelf bepalen, zonder dat er blijvende bezuinigingen nodig zijn om de miljardenstroom naar de banken en overheden van de failliete schuldenlanden te financieren, dan kiest u een partij uit die zich in uw ogen het beste verzet tegen de globalisten in Brussel en Den Haag.

Bron:http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Eurozone-in-november-2011-bijna-ingestort-situatie-2014-net-zo-wankel

Snowy2000 | 13-05-14 | 10:12

De democratie is al verkracht.
De supra nationale constructie opgetuigd.
50.000 ambtenaren afhankelijk van een baan in deze constructie.
Wie zich weert is al bestempeld als WO 2 Natonal Sozialist, de slechmens .
Rest te stemmen op je individuele overtuiging
Op een partij die die de moed heeft om te vechten tegen het monddood maken van 550 miljoen burgers .
De PVV voor mij.(de SP is een medewerker aan de EUSSR.)

Ik kook ook | 13-05-14 | 10:07

Of het volk er vertrouwen in heeft is ook niet belangrijk. Wanneer de grote multinationals er maar vertrouwen in hebben en de banken het overzicht kunnen houden is het ok. Het volk houden we wel onder de duim door middel van moderne slavernij. Schuld en rente en financiële onzekerheid. Geen geld en geen wapens dus geen macht. Het enige nadeel van sociale onrust is teruglopende productiviteit. Daar tegenover staat een volk het meest productief en corporatief is in tijden van heftige crisis en oorlog. Moet je dadelijk zien hoe hard werkelozen en half gehandicapten ineens hard kunnen werken en ook bejaarden zonder pensioen ineens noeste arbeid/geld opleveren.

Premier Trutte | 13-05-14 | 10:04

De EC wil NL pensioenen gaan 'herverdelen' over de rest van de EU zodat de ouderen in de EU allemaal even arm zullen zijn. Of anders gaan ze het gebruiken om andere landen op de been te houden.

Als dit geen reden is om de straat op te gaan dan weet ik het niet meer.

Zzzzooooffff | 13-05-14 | 10:00

@Eurokritisch | 13-05-14 |

Fuck jou met je niet stemmen niet zeuren. (waar haalt men deze platitude toch altijd vandaan?) Jij stemt maar lekker in een verkiezing waar je niks mee te maken wilt hebben. Ik blijf wel lekker zeuren.

roze_bril | 13-05-14 | 09:59

het volk is dom

peter1953 | 13-05-14 | 09:58

Helaas kunnen we deze EU niet meer stoppen. Daar is het te laat voor, dat hebben onze politici verslapen. Het enige waarmee we onszelf nog kunnen redden is eruit stappen.

Therapietje | 13-05-14 | 09:55

Gewoon doorzetten Guy!
(Ik zie die Guy Verhofstadt nog wel eindigen met een kogel door zijn harses, eenzaam in een bunker onder het parlementsgebouw. Wederom een duizendjarig rijk dat voortijdig aan zijn einde komt. "Es hat so schön können sein." Ja Guy, had gekund. Maar dat stomme klootjesvolk wilde niet meewerken. Jammer.)

VanBukkem | 13-05-14 | 09:55

Kaas de Vies | 13-05-14 | 09:05
Sorry, je hebt het goed. Oen is een 'de-woord' dus toch 'deze oen'.

Zaniker | 13-05-14 | 09:55

@Kaas de Vies | 13-05-14 | 09:05
Oen is een onzijdig woord dus het moet 'dit oen' zijn.

Zaniker | 13-05-14 | 09:54

Ik heb precies hetzelfde gevoel als Mesmer hierboven. Met zoveel politici die niet eens meer de moeite nemen te verbergen dat ze liegen en met zoveel handophouders dat de hele sociale basis kapot gaat voel ik hetzelfde.
Waarom nog knokken als je ziet dat door beleidsmakers alles verkwanseld wordt.
En ik wil heel graag eens meer informatie van onze beleidsmakers zoals oa Balkenende, Pechtold, Rutte en ons voormalig Staatshoofd wat ze als volksvertegenwoordigers besproken hebben bij de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomst.
Waarom is er geen enkele NL journalist die hier ooit vragen over heeft gesteld?
Waarom lees je er in geen kranten over terwijl ze daar wel met andere kopstukken uit de hele wereld bijeenzijn?
Waarom wilden ze (Pechtold) kamervragen van de SP hierover niet beantwoorden?
Waarom wordt elke scheet die ons voormalig staatshoofd tijdens wintersport liet breed uitgemeten maar horen we hier 0 over?
Vragen, vragen, vragen.

Dirk III | 13-05-14 | 09:48

Die graaiers zullen nooit toestaan dat de EU opgeheven wordt. Dat wordt dus frauderen met de stemmen....

Zaniker | 13-05-14 | 09:48

De vraag is natuurlijk welk leger (legers) de eurocritische burgers terug in het gareel zullen stampen.
Het Duitse? Oekraïense?
De Brusselse ratten zijn tot alles in staat.
Zeker nu ze in het nauw zitten.
*messen slijpt*

Dostranamus | 13-05-14 | 09:46

EU = einde democratie.
Het doorvoeren van beleid terwijl al lang duidelijk is dat een meerderheid van het volk er niets in ziet, is fascisme, geen democratie.

panadol | 13-05-14 | 09:43

De EU is ook gewoon een standaard dictatuur.
Een paar lieden, die niet gekozen worden door het volk, hebben alle macht naar zich toe getrokken en bepalen nu wat miljoenen anderen moeten doen.
-
En natuurlijk zorgen ze dan wel dat ze het zelf extreem goed hebben en zichzelf extreem goede salarissen geven.
Precies zoals Hitler en consorten, Stalin en consorten, Mao en consorten, Kim Jong-un etc dat ook deden en doen.

Moi | 13-05-14 | 09:41

Tik... tak... tik... tak... 22 mei is vlakbij!

MisterIk | 13-05-14 | 09:41

Kaas de Vies | 13-05-14 | 08:59
Een goed verhaal wat helemaal klopt. Als de studenten als voortrekkers opstaan zal hopelijk de rest volgen, hier moet echt iets gebeuren, als het niet gebeurt is Nederland in coma en zal het niet verdienen om hun eigen pensioen straks uitgekeerd te krijgen!

lanexx | 13-05-14 | 09:40

De pensioenen van NL zijn allang verloren. Als NL in de EU blijft dan is er niets meer aan te doen. De raderen zijn al in beweging gezet en zelfs al zou er nu verzet komen, voordat er een vuist kan worden gemaakt (als dit al kan) dan heeft dat pas over decennia effect en dan zijn de potten al leeggetrokken.

DeSjaak1000 | 13-05-14 | 09:39

Onthoud ........ Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg! Niet stemmen is geen optie (als je niet stemt moet je verder ook niet meer zeuren). Als je een ander Europa wilt, stem dan ook anders. Waarom stemmen mensen die willen veranderen toch in meerderheid weer op de partij waarop ze de vorige keer ook stemden? Mijn stem gaat op 22 mei naar de Liberaal Democratische Partij - www.libdem.nl/
Niet Eurocynisch, niet Eurofiel, maar Eurokritisch!!

Eurokritisch | 13-05-14 | 09:38

Net zoals het Romeinse rijk, Nazisme en Communisme zal de Europese Unie ook ten prooi vallen aan haar eigen hebzucht en ongekende honger naar macht en controle over vrije burgers. En net als destijds met Mussolini en zijn fascisten in Italië gebeurde zullen de lichamen van de volgevreten EU dictators worden opgehangen in de straten van Brussel.

Indoneesje | 13-05-14 | 09:37

-weggejorist-

Alt | 13-05-14 | 09:37

Op miraculeuze wijze zal de uitslag op 25 mei, tegen vele voorspellingen in, laten zien dat een overweldigende, zelfs spectaculaire, meerderheid van de Europeanen pro-Europa is.

Beaulefermier | 13-05-14 | 09:35

Nou ja, als tweederde van de bevolking tegen de EU is, dan zal het totale afschaffen de democratie wel niet lang meer duren. Een beter bewijs dat burgers niet weten wat Goed voor hen is bestaat niet, in de ogen van de gevaarlijkste EUrofielen die de macht grepen.

Jan Passant mk2 | 13-05-14 | 09:35

Laten ze eerst zelf de zaken maar op een rij zetten

€ 6.000.000.000.00 zoek en niet weten waar het is gebleven

NOU ZOEK DAN EIKELS!!!!!!!!!!

Alt | 13-05-14 | 09:31

www.guyverhofstadt.eu/uploads/pdf/Plan...

De derde en zesde pagina zeggen genoeg. In elk continent groeit de economie, behalve in Europa.
Bovendien (zesde pagina) zijn we alleen maar geld en goederen aan het rondpompen. Export buiten EU en import naar de EU gebeurt minder dan zou moeten. Geen wonder dat de economie hier een ramp is!

RightOfMind | 13-05-14 | 09:29

"Bijna tweederde van de Europeanen heeft het gevoel dat zijn of haar stem niet gehoord wordt in Brussel.''
.
En toch stemt die 2/3 weer dezelfde partij.....
.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

DeSjaak1000 | 13-05-14 | 09:27

Europarlementariërs zijn als gecastreerde ezels. Ze kunnen geen wetsvoorstellen indienen, dus als volksvertegenwoordigers kunnen ze niets klaarspelen. Dan mag het toch verbazen dat één derde van de Europeanen het gevoel zou hebben dat hun stem gehoord wordt in Brussel. Waar komt dat gevoel vandaan?

Angel_eyes | 13-05-14 | 09:25

Precies wat Kaas hierboven zegt. Ik geloof überhaupt al niet meer dat het met mijn pensioen goed komt dus ik spaar zelf ook voor mijn oude dag. Gelukkig kan ik dat.

Als ik kocht kiezen dan zou ik helemaal niet meer mee willen doen met het pensioenstelsel. Ik spaar zelf wel. Gewoon contant in een kluis. Het risico en geen rente neem ik allemaal voor lief want zelfs dat is nog veiliger dan mijn spaargeld uit handen geven aan Europa.

Binnenkort heb ik ook een Deense rekening. Ik kom er al erg vaak, en ook al wordt mijn vermogen op die rekening doorgespeeld naar de Nederlandse belastingdienst, dan nog vertrouw ik het daar meer dan in mijn eigen land.

Wat ik overigens een minder leuke constatering bij mezelf vind is dat ik dit land steeds minder het vechten waard vind. "Choose your battles". Ik geloof dat het zolang ik leef alleen maar erger zal worden in europa en nederland. Jammer.

Mesmer | 13-05-14 | 09:20

@seven | 13-05-14 | 09:13
Hoeveel Eurocraten zouden geen vertrouwen hebben in het stemvee?

necrosis | 13-05-14 | 09:16

-weggejorist-

grierhenk | 13-05-14 | 09:16

Ook deze poging tot 1 groot Europa komt dus in de geschiedenis boeken te staan als mislukt. Dat gaat zo al sinds Karel de Grote. Leren we het dan nooit?, nee schijnbaar niet.

Toetsiemonster | 13-05-14 | 09:14

Volgens hetzelfde onderzoek: 59% van de EU-ers (& 50% vd NLers) vertrouwt de EU niet. Daarmee geeft het volk een duidelijke motie van wantrouwen, de EU heeft geen democratische legitimiteit.

(Scroll in de Eurobarometer pdf ec.europa.eu/public_opinion/archives/e... [8mb] naar Q7.4 (T23 blz30) scrollen vd 1e echte EU opinie vraag. [daarvoor zijn de vragen algemeen, economisch] Daar staat het, 50% NL vertrouwt EU NIET & 59% vd EU idem.)

seven | 13-05-14 | 09:13

@ Kaas de Vies | 13-05-14 | 08:59
U heeft gelijk; de volgende stap van de EU zal het plunderen van onze pensioenpotten zijn. Eerst komt er alleen extra regelgeving (= hogere kosten, dus lagere pensioenen), na verloop van tijd komt het woordje solidariteit in beeld. Wat bij politici inhoudt dat degene die zuinig heeft geleefd en gespaard zijn spaargeld moet gaan delen met degene die zijn geld heeft verbrast.

Barani517 | 13-05-14 | 09:13

@kapotte_stofzuiger | 13-05-14 | 08:50
De Piratenpartij is Europabreed vertegenwoordigd. Dat kun je van de PVV niet zeggen.

frank87 | 13-05-14 | 09:11

'Eurotunnelvisie Graaifestival'
Ik kom niet meer bij!
Briljant gevonden.

wakkere_nederlander | 13-05-14 | 09:10

@bakermat | 13-05-14 | 09:07

Hahaha!

caspert79 | 13-05-14 | 09:09

necrosis | 13-05-14 | 09:03 | | Reageer+ | 0

Dank je wel!

eerstneukendanpraten | 13-05-14 | 09:07

En toch zou het me zeer verbazen als de anti-EU-partijen meer dan, nou, roep eens wat, vijftien procent van de stemmen gaan halen.

Lewis | 13-05-14 | 09:02

Ik zie Europa als mijn tuin op dit moment: vol onkruid, verzopen, overhangende takken van de buren, luis op de rozen. Tijd voor hoveniersbedrijf G. Wilders. Vakman. En voert afval af.

Normpje | 13-05-14 | 09:01

Sorry, Windows 8 werkt weer eens niet mee...

eerstneukendanpraten | 13-05-14 | 08:59

Niet om het een of anders maar ze gaan nu openlijk de aanval inzetten op de NLse pensioenen.
Daarvoor moeten jullie de straten op, de haren uit jullie kop trekken, dit zijn geen grapjes meer. Dit is directe roof van jullie pensioen. Ik ben namelijk realistisch opgevoed en heb geen pensioen, dus ik wijs jullie zonder eigen belang op dit gevaar.

www.telegraaf.nl/binnenland/22617537/_...

Ik zal jullie een scenario schetsen.
Onze pensioenbeheerders zullen een fout maken, zelfverrijking, een kantoor te veel bouwen, van uw pensioengeld. Grove schande natuurlijk. Maar deze "crisis" zal de EU aangrijpen om een valse helpende hand te bieden.

Laten we het door de EU regelen. Tuurlijk, want zulke dingen gebeuren niet meer als je de schalen vergroot en de hoofdkantoren verder weg zet. De EU zal u helpen, als de "White Knight" met een dubbele agenda.

En het NLse volk in hun blinde paniek zal elk zoet woordje accepteren.

Maar wat gebeurt er dan? Elke ingelegde euro van uw pensioen zal verdwijnen in een EUiaans vehikel en uitgesmeerd worden over de gehele EU. Elke pensioengerechtigde inwoner van de EU zal uw gespaarde centjes incasseren.

Hoe werkt het?

In principe legt u geld in voor uw pensioen. Elke euro bestaat ook echt. Er is geen leverage, alleen wordt het op een grote hoop gegooid. Misschien niet wenselijk, maar als je zou willen kan je elke euro terugherleiden in dat fonds naar jouw ene ingelegde euro.

Alle andere landen hebben niets ingelegd voor de pensioenen, die worden vaak uit de huidige cashflow betaalt. Dus inleg per jaar is direct de uitgave van het jaar.

Het zogeheten omslagstelsel.

Dit omslagstelsel is in heel de EU, behalve Denemarken gebruikelijk.

Dus in plaats van ingelegd vermogen dat je hebt opgespaard en terugkrijgt, krijg je geld uit de premieinkomsten.

Dit is pure diefstal.

Want u heeft namelijk 40 jaar echt geld, deel van uw inkomen afscheiden van uw inkomen en in een spaarvarken gestopt.

En de anderen niet.

Daarom is het altijd een ontzettend slechte deal om dit via de EU te regelen. Jezus, mafkezen, kom in actie. ESM waren jullie te stom en te lui om iets te doen, kan ik mij voorstellen, was vrij lastig. Maar nu ook jullie pensioenen. Doe nou eens iets om je rechten te verdedigen!

Kaas de Vies | 13-05-14 | 08:59

De EU is opgericht om een riedel politici te laten leven als Goden in Brussel. ManEUl Verbrasso met zijn 700K aan onkostenvergoedingen per jaar (zonder bonnetjes) en Graai VerhEUfstad en Hans van Balen met hun oorlogshitserij en onduidelijke declaraties.

stadsknurft | 13-05-14 | 08:59

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 13-05-14 | 08:59

Opdoeken dat hele geldverslindende circus uit Brussel annex Straatsburg en de zeggenschap overdragen aan de mensen die er capabel voor zijn en zich niet in een heel korte tijd zitten te verrijken ten koste van alle Europese burgers.

jasser | 13-05-14 | 08:58

Es ist aus zou je denken. Maar mochten ze een nederlaag leiden dan wordt de verkiezing gewoon ongeldig verklaard. Zie Oost Oekraïne. Zo rolt de EU gewoon.

Raymond9177 | 13-05-14 | 08:57

Ik vrees dat we nog een hele tijd onder het juk van de EU blijven zitten .
De machtswellustelingen die achter de dictaten van Brussel zitten laten zich er niet van weerhouden om over de totalitaire controle te beschikken .

Modi | 13-05-14 | 08:51

@Knuffelallochtoon | 13-05-14 | 08:41
Aardig, maar de enige 2, wat meer serieuze, eurokritische partijen zijn toch PVV en (in mindere mate) SP.

kapotte_stofzuiger | 13-05-14 | 08:50

Jezus Leeft! Oh wacht...

eerstneukendanpraten | 13-05-14 | 08:44

Terug naar de zeven gewesten dan maar!

Wetterung | 13-05-14 | 08:44

Ah, Russische lettertekens worden niet ondersteund...

RTA | 13-05-14 | 08:43

-weggejorist-

RTA | 13-05-14 | 08:42

Dan maar Piratenpartij.

Knuffelallochtoon | 13-05-14 | 08:41

Opdonderen met dat Brusselse politburo.
Als politici floppen in hun nationale carriere, dan gaan ze maar vakkenvullen.
En niet nog een scheppie er boven op doen in Brussel.

Merlot | 13-05-14 | 08:41

En toch gaat 't gebeuren, helaas.

Läderlappen | 13-05-14 | 08:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen