Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

INDRINGEND. Alledaagse hate crimes

INDRINGENDEBLIK.jpgNou, die kwam dus best even hard binnen. Deze footooserie op de voorpagina van voormalige VerzetsGlossy Het Parool. Indringende portretten metzonder enige nieuwswaarde edoch totaal educatief verantwoord. BAM in uw bakkes: overal is haat, nijd en raciscrimineergedoe. Wegkijken kan niet meer. Nemen wij ook een stukje verantwoordelijkheid naar de lezer toe, qua constructief werken aan een betere wereld. Want hate crimes, je denkt dat het op een tolerante plek als internet niet meer voorkomt. Écht wel, zeggen willekeurige kapotgehoonde internetters. Huiver en adolfhipster534.jpgA. Hitler, wegenbouwer in ruste, Berlijn "Iedereen doet ook maar mijn bloksnor na. Af en toe kan ik er wel om lachen maar soms denk ik ook weleens: verzin eens wat nieuws. Nie wieder." verdachte1-534.jpgAbdelinbreker Al-Overvallaoui, student bestuurskunde en duo-raadslid voor D66, Opsporing Verzocht "Ik moet altijd aanbellen bij de juwelier. Dat is gewoon niet eerlijk." marielletweebeke534.jpgMarielle Tweebeke, presentatrice Nieuwsuur, Hillydorp "De hele dag dat geklier op internet omdat ik dol op de EU ben. Gestoord word ik er van." geenrifaap.jpgBerberaapje, liev, apenrots Rifapen noemen ze ons. Zo kwetsend. Om wanhopig van te worden. Mensen weten niet wat ze zeggen. niethalien.jpgHalina Reijn, Intieme Hygiëne Specialist, Terras de Smoeshaan "Mensen zien mij gewoon niet staan naast Carice. Iedereen wil Carice. Terwijl, ik denk weleens, ik ben OOK iemand. Ik ben OOK de moeite waard. Maarja. Zij heeft Game of Thrones, en ik natte schijtlapjes." bokoharamrayonleider.jpgOemfoefoe, Boko Haram rayonhoofd, Nigeria "Sta ik gewoon op de markt meisjes te verkopen. Vragen de mensen zomaar of ik er wel eerlijk aan gekomen ben. Alleen maar omdat ik zwart ben." badrgekwetst.jpgBadr Hari, rolmodel, Mike's Gym "Bij Sensation White werd ik geweigerd. En ik mocht sowieso een tijdje geen enkele horecazaak in. Andere sporters mogen wel overal naar binnen. Dat steekt soms." zwarteNiet.jpgAnousha Nzume, huilie, Stoomboot "Ik huil gewoon veel. Ben ik een hele gekke in. Ik. Mijn lievelingswoord is ik. Zwarte Piet, kan ik om huilen. En als ik er om kan huilen moet het verboden worden. En ik huil dus veel." jolerT.jpgFrancisco van Jole, moraalpaus, VARA-kantine "Een rancuneuze prutser bij een salonsocialistische omroep, dat vinden veel mensen vooroordeelbevestigend. Nou én. Alsof alle ledengeldblogs ideologische egovehikels zijn." bertisslecht.jpgBert, kindervriend, safehouse "Een internet-meme zijn maakt je leven tot een hel. Een grapje moet kunnen, ik hou van grapjes behalve als die passief-agressieve druiloor Ernie ze maakt. Die zijn nooit leuk. Maar met Ieniemienie kan ik best lachen. Totdat je zelf het onderwerp bent van grove humor, dan vergaat het lachen je wel. Mensen weten niet wat ze kapotmaken. Kinderen nemen die shit serieus, en als je er wat van zegt, zeggen ze 'ik kan je niet horen Bert. Ik heb een banaan in mijn oor.'"

Reaguursels

Inloggen

Dus dit is racisme in Nederland tegenwoordig? Mensen kopen meer krantjes van blanke verkopers?

Ik ben roomblank, en mijn familie ook. Mijn familie komt echter ook van over de grens, en heeft heel wat meer "racisme" mogen slikken dan dat hele rijtje zwakke knietjes bij elkaar. Ook in de regio's waar ze zaten voordat ze naar Nederland kwamen, overigens. Daar heeft racisme (echt racisme, dus) de familie meerdere keren bijna de kop gekost. Wat een farce, dat die minderheden nu bij elke blanke scheet huilen over racisme.

Dit is gewoon het probleem waarom ik kreten over racisme niet meer serieus neem. De grenzen worden opgeschoven. Bij gebrek aan echt racisme, moet racisme nu overal gezocht worden. Nou, ik ben er klaar mee, dat eeuwige gehuil. Er zijn wel grotere problemen op de wereld dan een mocro met een vechterskop die door de politie wordt aangehouden. Mij moeten ze ook hebben op het vliegveld als ik in mijn eentje reis. Anti-blank racisme! Oh nee, wacht, ik voldoe als alleen-reizende man aan het daderprofiel van alles van terrorisme tot drugssmokkel.

Piet van het Padje | 08-05-14 | 13:51

dat Oemfoefoe voorbeeld is trouwens echt meesterlijk :-)
lig nog in een deuk

kees1960 | 08-05-14 | 09:57

Ik vroeg op Schiphol de weg naar de Royal Wing Lounge. Zegt die tuthola: "maar daar heeft u wel een kaart voor nodig".
dat die sufkut dacht dat ik die niet zou hebben kwam gewon omdat ik een spijkerbroek aan had.
Niet omdat ik blanke was.

kees1960 | 08-05-14 | 09:56

Gaan we weer:
Foto 1: 'Soms word ik uitgescholden voor China en spleetoog. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dan meestal in een ruzie ben verwikkeld.' - Hahaha ja als mensen ruzie hebben schelden ze inderdaad. Dan is idioot net zo erg als spleetoog, is immers alleen maar constatering van een feit.
-
Foto 3: 'Ik word vaak gediscrimineerd door de politie. Zodra ze mij en wat andere donkere jongens 's avonds in het centrum van Amsterdam zien, wordt om onze ID-kaart gevraagd.' - Goh zou het niet komen door het feit dat jij bent waar jij bent? In sommige wijken wordt nu eenmaal meer gecontroleerd.
-
En zo zouden we bij bijna iedere foto en tekst de discriminatie angel er zo uit kunnen peuteren. Maar, dat komt de linkse rakkerTs uiteraard slecht uit.

MarcS | 08-05-14 | 09:55

In de footoserie komt nauwelijks echte discriminatie voor. een meisje dat wordt aangeduid met 'dat zwarte meisje'. Ik ben wel es aangeduid als 'die jongen met dat blonde haar'
Iemand die om zijn ID gevraagd wordt. Alleen Daniel Uneputty is vrij reeel.
Waarom is er trouwens niks aan witte mensen gevraagd? discriminasie!!!!!!

kees1960 | 08-05-14 | 09:48

Ik snap er geen hout van. Dat ligt ongtwijfelt aan mij. Het zal me m'n reet roesten.

Rest In Privacy | 08-05-14 | 05:01

Nou wat een racisme zeg... Men begrijpt werkelijk niet hoe goed men het heeft. Iedereen in dit land is te verwend.

jeanmondo | 08-05-14 | 02:25

Die hele fotoserie is racistisch.
Je ziet alleen maar zwarten. En moslims. En pinda's. Ow nee, kan niet. Is weer racistisch. Indo's dan?
Afijn.
Je ziet geen enkele blanke voor bij komen.
Net alsof hate-crimes tegen blanken niet voor komen.
Kijk.
Die ontkenning he?
DAT is pas racisme!

gaffelbaard | 08-05-14 | 00:48

Klasgenootje die lachend vraagt 'ga jij ook jouw zus neersteken?' Nadat een lichtgetint persoon zoiets deed. De docent hoorde het, schrok en haastte hem te corrigeren. Ik besefte niet goed wat de docent zo raar vond aan zijn vraag, ik stak mijn zus die avond nog neer. Rare docent zeg. Racist.

LangeMocro | 08-05-14 | 00:45

Voor het Parool telt racisme blijkbaar alleen, als mensen met een getinte huidskleur er het slachtoffer van worden.

Waaruit blijkt dat het nog steeds de "anti-racistische," politiek correcte, linkse schreeuwerds zijn, die het sterkst gefocust zijn op huidskleur, in plaats van persoonlijkheid.

Russells Teapot | 07-05-14 | 23:41

haha Daniel Uneputty, tatoeëerder.

Dat ie bij de Hells Angels heeft gezeten / zit wordt effe buiten beschouwing gelaten. Net als die gast met zijn lasopleiding vanaf september en die werkzoekende. M'n reet.

Plattebats | 07-05-14 | 22:08

gedachtespinsel | 07-05-14 | 19:08

Nee, dit is de zgn. allesoverziende, nuancerende en querulanterige "intellectueel".
De kijk-mij-eens-individueel-zijn debater...

knerf | 07-05-14 | 22:07

Mensen op straat denken vaak dat ik politieagent ben, ik denk echt dat het komt omdat ik blank ben, dan hoor ik ze fluisteren 'scotoe dit en tatta dat'. echt heel vervelend.

sarcastro | 07-05-14 | 22:07

RACISME IS WEER TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST

Ik was het helemaal vergeten. Dank Parool. Door deze mooie portretten besef ik weer dat ik een verwerpelijke racist ben. Maar nu ik dit zo smack dab in my face gesmeten krijg door het Parool kan ik niet langer doen of alles prima-kassie-banjo is met mijn onschuld. Daarmee bedoel ik niet dat ik mensen met een genoom dat 0,000000000000000000000000000000000000000000000000001 promille van het mijne afwijkt minder acht dan mijzelf, maar het is een natuurwet dat blanken in aanleg racist zijn en gekleurde mensen niet. Ik kijk altijd met veel plezier naar Raymann op de pb (kuch, rochel) of Jardino Asparaat. Laatst zapte ik naar het programma van laatstgenoemde. Hij had een zwakbegaafde blanke jongen (IQ van +- 60 punten) als gast. Nou die ging hij eens aan de tand voelen over zijn seksleven. Het bijna volledig allochtone publiek kwam niet meer bij van het lachen. "Dus als je 's morgens wakker wordt is het eerste wat je doet hem (gsm) eens flink beetpakken. Als hij niet doen moet je er eens flink aan rammelen, dan doet ie 't vast wel. Jardino: "En hoe ziet je droomvrouw er uit?". Gast: "Ik vind donkere vrouwen wel leuk". De zaal komt nu helemaal niet meer bij.
Raymann weet ook altijd alle vooroordelen uit te putten. Het trucje met tante Es gaat schijnbaar al decennia niet vervelen bij het multikultipubliek en de omroepbonzen. Maar dat moet allemaal op de koop worden genomen als je zo'n krankjorum omroepstelsel hebt. Maar bij de voorverkiezingen van de Democraten in 2008 besloot de publieke omroep het logische besluit te nemen om de conventie door Raymann en Radhakishun te laten verslaan. Logisch omdat Barack Obama half-zwart is. Ja, dan gaat kleur toch even voor journalistieke degelijkheid. Alleen maar kleffe adoratie van twee mensen die geen journalist zijn, maar gelukkig wel zwart.

dadoorunrun | 07-05-14 | 22:05

RACISME IS WEER TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST

Ik was het helemaal vergeten. Dank Parool. Door deze mooie portretten besef ik weer dat ik een verwerpelijke racist ben. Maar nu ik dit zo smack dab in my face gesmeten krijg door het Parool kan ik niet langer doen of alles prima-kassie-banjo is met mijn onschuld. Daarmee bedoel ik niet dat ik mensen met een genoom dat 0,000000000000000000000000000000000000000000000000001 promille van het mijne afwijkt minder acht dan mijzelf, maar het is een natuurwet dat blanken in aanleg racist zijn en gekleurde mensen niet. Ik kijk altijd met veel plezier naar Raymann op de pb (kuch, rochel) of Jardino Asparaat. Laatst zapte ik naar het programma van laatstgenoemde. Hij had een zwakbegaafde blanke jongen (IQ van +- 60 punten) als gast. Nou die ging hij eens aan de tand voelen over zijn seksleven. Het bijna volledig allochtone publiek kwam niet meer bij van het lachen. "Dus als je 's morgens wakker wordt is het eerste wat je doet hem (gsm) eens flink beetpakken. Als hij niet doen moet je er eens flink aan rammelen, dan doet ie 't vast wel. Jardino: "En hoe ziet je droomvrouw er uit?". Gast: "Ik vind donkere vrouwen wel leuk". De zaal komt nu helemaal niet meer bij.
Raymann weet ook altijd alle vooroordelen uit te putten. Het trucje met tante Es gaat schijnbaar al decennia niet vervelen bij het multikultipubliek en de omroepbonzen. Maar dat moet allemaal op de koop worden genomen als je zo'n krankjorum omroepstelsel hebt. Maar bij de voorverkiezingen van de Democraten in 2008 besloot de publieke omroep het logische besluit te nemen om de conventie door Raymann en Radhakishun te laten verslaan. Logisch omdat Barack Obama half-zwart is. Ja, dan gaat kleur toch even voor journalistieke degelijkheid. Alleen maar kleffe adoratie van twee mensen die geen journalist zijn, maar gelukkig wel zwart.

dadoorunrun | 07-05-14 | 22:05

@miko | 07-05-14 | 20:35
Nee, maar ik kan me voorstellen dat er meer zijn die er zo over denken.

Freddie Stobart | 07-05-14 | 21:58

Wist je bv. dat...
Ach... laat ook maar, wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil.

Ultimate Master G | 07-05-14 | 21:42

miko | 07-05-14 | 20:35

Jou ook niet t.a.v. mij, kereltje.

Lik jij nog steeds de schoenen van Pechtold of was het een andere minkukel?

knerf | 07-05-14 | 21:23

Tsja, ik kom regelmatig op de Antillen. Daar is het pas lekker overzichtelijk. Daar discrimineert iedereen elkaar. Elke chinese winkelier wordt standaard aangesproken met 'He chino!' Elke nederlander wordt standaard als makamba aangeduid. En elke antilliaan roept tegen de iets zwartere 'zwarte!'. En de roept hetzelfde vervolgens weer tegen de nog zwartere. Elke blond meisje wordt uitgebreid nage-psssssssst. Elke dominicaanse en colombiaanse wordt gezien als een puta (hoer). Mooie is, daar doet ook niemand moeilijk over. Is gewoon zo. Misschien zit dat wel in de aard van de mens. Als je jezelf bent is per definitie niemand gelijk.

sauruss | 07-05-14 | 21:21

"Mijn witte collega verkoopt er veel meer dan ik omdat ik swart ben." Wie legt nou de racistische link dan? Misschien heeft hij een veel betere uitstraling, spreekt hij een soepeler woordje met mensen. Oh nee dat is natuurlijk onsin, er is maar 1 mogelijkheid en dat is omdat hij swart is. Maar de blankmens is racistisch hoor!

P.s. excuses voor spelfouten, de letter naast de x is kapot op mijn tobo.

HardGaan | 07-05-14 | 21:19

miko | 07-05-14 | 19:38

Ah, meneer is rassenspecialist...

knerf | 07-05-14 | 21:18

miko | 07-05-14 | 19:36

Ach gut, gaan we het over die boeg gooien.
Zielepoot...

knerf | 07-05-14 | 21:17

'Soms word ik uitgescholden voor China en spleetoog. Ik moet er wel bij zeggen DAT IK DAN MEESTAL IN EEN RUZIE BEN VERWIKKELD.'

Ben totaal tegen racisme (kus surinaamse schoonzus!), maar vond bovenstaande statement eigenlijk wel iets geinigs hebben.
Ik bijvoorbeeld ben meestal niet in een ruzie verwikkeld. Als in eigenlijk nooit. Maakt me niet uit wat voor kleurtje je hebt; waarom komen mensen in ruzie terecht? Is het (altijd) de ander zijn schuld?!

KLF | 07-05-14 | 21:10

Ik geloof dat die brommertman ook altijd open stond voor bezoek van alle soorten colors aan het clubhuis van die brommertclub .

arlen | 07-05-14 | 20:58

Dus meneer de straatverkoper vraagt zich af waarom zijn collega meer verkoopt. Misschien heeft het te maken met het feit dat meneer er zelf uit ziet als een hobo met z'n gouden tand en een blik alsof iedere euro naar de Schultenbräu gaat.

denii | 07-05-14 | 20:43

Oh, daarom kunnen blanken niet meer rondlopen in bepaalde wijken.... het is namelijk allemaal hun eigen schuld, met dat racisme enzo...

Statler en Waldorf | 07-05-14 | 20:41

@Oeleflaffel | 07-05-14 | 19:44
Het zal wel joh.
Discriminerende hoer roepende marokijntjes, soewarte haatnegers mogen van mij ook terug op de bananaboot naar takitaki land. Maar doe nu niet alsof het niet andersom gebeurd.


@Freddie Stobart | 07-05-14 | 20:11
Ach gut, wat leuk proberen kwetsend te zijn. Gaat niet lukken mallerd. Ben je dezelfde als die op smoelschrift?

miko | 07-05-14 | 20:35

Vanhetvarken|07-05-14|20:07
Maakt niet uit dat het nu eenmaal zo werkt. Gewoon blijven proberen. Ook al is het al 10000 misgegaan. Mixen die handel. Wordt iedereen gelukkig van

viridis | 07-05-14 | 20:25

@vanhetvarken | 07-05-14 | 20:07
aha, dus dat is je verklaring voor het mijden als de ziekte van getinten, sexueel geperverteerden en socialisten, jij zwijn.

vanhetvarken | 07-05-14 | 20:21

Bert is evil. Bestáát dat nog?

Geert Linkers | 07-05-14 | 20:18

miko | 07-05-14 | 18:54
In jouw geval zou dat een correcte observatie zijn.

Freddie Stobart | 07-05-14 | 20:11

Geen foto's van roomblanke meiden die voor hoer worden uitgemaakt?
En wat die Z verkoper betreft, je moet je product wel verkopen en niet als een hansworst staan.

Johannes de Sloper | 07-05-14 | 20:09

Het hebben van vooroordelen is zo menselijk. Waarom die menselijke eigenschap steeds zo negatief beladen wordt is mij onduidelijk.

Mensen die stinken, stoten af vanwege primaire holbewoners reactie: 'die zijn vast ziek'.

Mensen die er vreemd uitzien, stoten af vanwege primaire holbewoners reactie: 'niet van mijn stam, gaan me pijn doen, ik wil naar pappa en mamma'

Mensen die 'raar' doen, stoten af vanwege primaire holbewoners reactie: 'haal uw lul uit mijn oor'
/'vagina van mijn oor'.

et cetera.

Vooroordelen bestaan en zijn 'ingebakken'. Niets aan te doen. Tegen de stroom inzwemmen is vermoeiend.

Heel zielig voor stinkende, raar doende en er vreemd uitziende mensen, ik weet het.

vanhetvarken | 07-05-14 | 20:07

@Oeleflaffel | 07-05-14 | 19:35
Grappig filmpje.
De turk: Mag ik gewoon rustig even kwaad worden!


@Hommel | 07-05-14 | 19:32
nu toch?

miko | 07-05-14 | 19:50

'Soms word ik uitgescholden voor China en spleetoog. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dan meestal in een ruzie ben verwikkeld.'

Dat is geen racisme maar ordinair gescheld in een ruzie. Als ie een bril had was het vieroog, als ie dik was vetklomp, etc. etc. In een ruzie met onbekenden moet je wel terugvallen op uiterlijke kenmerken, want dat is alle informatie die je hebt over de persoon in kwestie. Niks racistisch aan. Diegene heeft een hekel aan één enkele spleetoog, niet aan alle spleetogen.

Fryske Pugilist | 07-05-14 | 19:45

@ miko | 07-05-14 | 19:36
Als er een moslima scheef wordt aangekeken volgen er kamervragen maar wanneer een Marokkaan zulke www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/... minachting toont tegenover autochtone bejaarden dan gaat het ineens om een eenvoudige overval en komt het ergste racisme nog steeds van de Nederlanders.

Oeleflaffel | 07-05-14 | 19:44

@Cuyahoga | 07-05-14 | 19:04
Fernandes,.... drink dan Guines.

@Galgo77 | 07-05-14 | 19:13
WTF is een BWM? Big wobly mistress? ik dacht dat alleen negers die wilde?

miko | 07-05-14 | 19:42

Ik ben meerdere malen geweigerd voor een baan omdat ik blank en autochtoon ben.
Dan krijg je zo`n brief thuis dat je niet aan het gewenste profiel voldoet, en dat het bedrijf een "afspiegeling van de maatschappij" wil zijn.

Slipsnifter | 07-05-14 | 19:41

@knerf | 07-05-14 | 19:01
Yup, over het algemeen wel.
Ik kan zelfs vaak zeggen of een neger uit Togo, Nigeria of Ghana komt.
Ook een Jamaicaan kan ik wat betreft gedrag vaak onderscheiden van BV een donkere Cubaan of Haitiaan.(

miko | 07-05-14 | 19:38

@knerf | 07-05-14 | 19:03
Ach kom, personen hier die maar jij bakken. Ze worden allemaal belaagd door de negers en de hoer roepende marocjes.
Ow ow wat erg.
Als je niet ziet dat dit soort riedeltjes net zo stompzinning en jankend over komen heb je oog kleppen op.
Wat is er? Pijn dat je vriendin echt denkt dat elke neger een megalul heeft en beter neukt dan jij? Onzeker?

miko | 07-05-14 | 19:36

Dit gaat zeurfactor numero uno worden, en wij Hollanders moeten dat weer opknappen!

Multimediaknaller | 07-05-14 | 19:35

@Mark Smith | 07-05-14 | 18:44
He trol/dombo (doorhalen wat niet van toepassing is): tribale instincten/groepsdenken/racisme (doorhalen wat niet van toepassing is) hebben we juist dankzij de evolutie. De natuur is rechts. Rechts is natuurlijk.

VerenigingVanDieven | 07-05-14 | 19:33

Dacht dat ik Francisco van Jolo gister op de heftruck pallets op locatie zag zetten bij de Makro, maar het kan ook bij de Sligro geweest zijn. Wist niet dat hij een diploma had.

Conan de Rabarber | 07-05-14 | 19:32

Ik werd vroeger appel genoemd. Omdat ik rooie wangen heb. Ik werd gediscrimineerd vanwege mijn huidskleur. Ik zeik er alleen nooit over.

Hommel | 07-05-14 | 19:32

Ok, mijn reacties zijn weggejorist. Is de vraag waarom alle laatste 20 stukjes maar door drie columnisten zijn geschreven geen correcte vraag dan of had ik mijn hoop dat de heer Quid columnist af is niet mogen uitspreken?

Ofzo2 | 07-05-14 | 19:31

knerf | 07-05-14 | 19:12
Ach zo. Juist ja.

Mark Smith | 07-05-14 | 19:26

denoorman:19:06: Vindt het knap,koorddansen bij dit weer!!

Archy Bunker | 07-05-14 | 19:23

-weggejorist-

Ofzo2 | 07-05-14 | 19:23

gatij | 07-05-14 | 19:18

Wat is er toch met dat mens, gaat opeens Engels praten .

Eurotokkie | 07-05-14 | 19:22

Leuk bedacht... Nanninga.A

duitse herder | 07-05-14 | 19:21

Dus de Chinees van foto 1 is een ruziemaker, de negerin van foto 2 begrijpt na al die tijd nog steeds niet dat er niets op haar wang zit, de neger van foto 3 heeft foute vrienden, de negerin van foto 4 is zo vaak op haar werk afwezig dat haar collega´s haar nog niet kennen, nummer 5 is een Marokkaanse "ondernemer" met een dure BMW, nummer 6 wou een kaartje van 75 euro met een briefje van 10 euro betalen, nummer 7 kan niet tegen complimenten, nummer 8 heeft nog steeds niet door dat zijn vriend vreemdgaat met de portier, nummer 9 is lid van een bevriende brommerclub en heeft in zijn leven nog nooit iets fout gedaan en nummer 10 is een slechte verkoper en zou ontslagen moeten worden.

spanarchist | 07-05-14 | 19:18

Nummer 10 van de fotoreportage is echt hilarisch, straatkrantverkoper voelt zich gediscrimineerd omdat zijn blanke "collega" meer kranten verkoopt dan hij.

Spaansche Griep | 07-05-14 | 19:18

-weggejorist-

Ofzo2 | 07-05-14 | 19:16

Sta ik laatst bij de appie mijn biologische appelsap af te rekenen met een briefje van vijf, haalt de cassiere hem door zo'n geld-controle-machine om te kijken of het biljet wel echt is. En dat alleen omdat ik blank ben en nederlands praat??

denoorman | 07-05-14 | 19:14

Die Turk met zijn BWM heeft inderdaad een zaak bij mij in het dorp. Zeurpiet.

Galgo77 | 07-05-14 | 19:13

Ach, het woord racisme is inmiddels alle betekenis verloren. Ik word regelmatig door collega's voor racist uitgemaakt omdat ik veel waarde hecht aan individuele vrijheid, vrijheid van meningsuiting, gelijke behandeling en ietwat nationalistisch ben.

Ook leuk is dat wanneer ik duidelijk maak dat ik de voorkeur geef aan blanke vrouwen ik direct voor racist wordt uitgemaakt door Marokkaanse en Indiase collega's, dit terwijl zij zelf ook allemaal een vrouw van hun eigen nationaliteit hebben... maar dan is het blijkbaar wel okee.

Maar ach waar maak ik me eigenlijk druk om, ik sta ergens voor en als sommige vinden dat mij dat een racist maakt dan draag ik die naam met trots.

Gerard Numan | 07-05-14 | 19:12

Mark Smith | 07-05-14 | 18:44

Die opmerking zegt meer iets over jou.
Ik denk dat veel mensen meer last hebben van het criminele gedrag van nogal wat cultuurverrijkers.
En van mensen zoals jij die liever niet willen dat dat gezegd wordt.
Alleen de zgn. anti-racisten zijn geobsedeerd door huidskleur etc., juist niet de mensen die van racisme beschuldigd worden.

knerf | 07-05-14 | 19:12

Geniaal, en die gutmesnchen willen integraal de humoor uitzetten, alleen maar omdat hij zwart is.

Kaas de Vies | 07-05-14 | 19:11

Ben je niet wit dan ben zwart, ook als indo of chinees. Hiermee helpt het Parool bewust mee aan het creëren van een anti-blanke solidariteit, en daarmee het polariseren van de samenleving.

Oeleflaffel | 07-05-14 | 19:10

@miko | 07-05-14 | 18:56

Je hebt gelijk, ik moet me niet verlagen tot dat niveau van de zieligheidsindustrie.

Maar het mag wel een stuk minder met de mensen die een gebrek aan zelfreflectie hebben en alles en iedereen de schuld geven van hun eigen falen.

Kijk, dat er opmerkingen gemaakt worden die best wel knap lullig zijn, dat is bijna menselijk aard, maar het lijkt nu wéér alsof alle blanke autochtone nederlanders de schuldige zijn aan dit soort opmerkingen. Terwijl dat werkelijke aantal nog lager ligt dan Marokkaanse criminelen.

LangeTijdGeleden | 07-05-14 | 19:09

@knerf | 07-05-14 | 19:03
Nee, hij heeft een punt! Hij zet de jankers van 2 kanten weg!

gedachtespinsel | 07-05-14 | 19:08

Hi Halina.
Ik discriminidingens je niet, ik vind je wel liev en veel leuker dan Carice. Ik heb echter een lichte handicap. Ik ben zoals ze dat noemen een beetje zwaar geschapen. Niet overdreven, maar toch bovengemiddeld Ik weet niet of je dat kan handelen? Ik hoop dat je mij niet discrimidingest liefe Halina. Laat maar even weten, dan kunnen we we even kijken of het past... Doei!

denoorman | 07-05-14 | 19:06

@miko | 07-05-14 | 18:52

Ze reageren dan ook hetzelfde wanneer je ze een handvol kraaltjes en spiegeltjes aanbiedt....

Parel van het Zuiden | 07-05-14 | 19:05

Sta ik laatst bij de supermarkt mijn kip, watermeloen en Fernandes af te rekenen met een briefje van 100, vraagt de kassière of ik het niet kleiner heb.

Alleen omdat ik blank ben, zeker?

Cuyahoga | 07-05-14 | 19:04

De Koreaanse Slet | 07-05-14 | 18:56
Voor jou en vele anderen gelukkig wel en over genoemde groeperingen denken we hetzelfde, maar niet bij voorbaat al over individuen op basis van huidskleur.

Mark Smith | 07-05-14 | 19:04

LOL! Ik moest zo lachen om oemfoefoe + stukje. Hij lijkt trouwens verdacht veel op Quincy Gario

Worst_kaas_scenario | 07-05-14 | 19:03

miko | 07-05-14 | 18:56

Omdat hij feiten noemt, jankt hij?
Ga de schoenen van je Turkse kapper poetsen, lutser....

knerf | 07-05-14 | 19:03

In het Parool mis ik de GVB ambtenaar die geen kruisje op zijn werk mocht dragen terwijl de moslima's bedrijfswege een hoofddoek bij het uniform krijgen. De blanke hetero die niet mag solliciteren op een overheidsfunctie. De vrouw die geen hand krijgt van een moslimman. De Nederlandse vrouwen die voor hoer worden uitgemaakt door moslims. De kerk die op eigen kosten moet bouwen terwijl een woningbouwvereniging de bouw van de moskee betaalt. De homo's die verrot geslagen worden door marokkanen. De Joden die niet meer met een keppeltje over straat kunnen. De Nederlanders in instellingen de gedwongen worden halal te eten. Wellicht morgen in de krant?

Barani517 | 07-05-14 | 19:03

Zo te zien heeft het Parool wel erg hard moeten zoeken om met een paar voorbeelden te komen. Als dat een doorsnee van het Nederlandse racisme is, is het nog niet zo slecht gesteld.

spanarchist | 07-05-14 | 19:03

De schuld ligt geheel weer in de bekende hoek. De hoek waar altijd in mijn eigen boezem getast wordt door alle gebruikelijke verdachten, met hun grote hebberige harde handen. Zonder die eerst netjes te wassen, uiteraard.

Ik ben geen racist. Ik heb net zoveel respect voor neg0rs, zoals neg0rs respect hebben voor MIJN zwarte Piet. Marokkanen? Die krijgen eveneens een omgekeerd evenredige hoeveelheid respect. De islam? Wat deze prachtige religie over mij predikt, dat voel ik net zo warm terug.

Duss, Het Parool. Voormalige verzetskrant, nu de rol vervullende van De Telegraaf van toen. Ga maar aangifte doen, dat krijgt binnenkort misschien wel recht op premie.

Jan Passant mk2 | 07-05-14 | 19:02

miko | 07-05-14 | 18:54
Ik vind wat er op | 07-05-14 | 18:51 staat,
de rest maak jij ervan .

Eurotokkie | 07-05-14 | 19:01

miko | 07-05-14 | 18:52

En jij ziet natuurlijk meteen het verschil tussen een Chinees, een Koreaan en een Japanner?

knerf | 07-05-14 | 19:01

Altijd weer die rol van slachtoffer. Domme argumenten geven die zogenaamd met racisme te maken hebben. "Ik verkocht de Z! niet zo goed als die andere blanke vent. Het zal wel komen omdat ik zwart ben". Misschien zijn er wel hele andere dingen die te maken hebben dat die blanke vent meer verkoopt. Misschien zegt die man wel 'goedemorgen' tegen klanten en jij niet. En zelfs ik word door de politie staande gehouden 's avonds in Amsterdam. Ik ben 2 meter en blank. En wat maak je je druk, het duurt hooguit 15 seconden. Of je moet wat te verbergen hebben.... Dan zou ik me ook druk maken Stanley. Succes met je lasopleiding.

Tolerannie | 07-05-14 | 18:59

Racisme en discriminatie zijn de laatste 30 jaar behoorlijk misbruikt door onze gekleurde medemens,
maar dit door behulp van onze blanke juristen .

Eurotokkie | 07-05-14 | 18:57

miko | 07-05-14 | 18:54
Dank voor het maken van mijn punt. Geheel met je eens.

Mark Smith | 07-05-14 | 18:57

-weggejorist-

SwordofWinter | 07-05-14 | 18:57

En wordt Bert van der Roest niet gediscrimineerd, als aanhanger van het kleptomanisme?

trotse-ambtenar | 07-05-14 | 18:57

Mark Smith | 07-05-14 | 18:44

Quatsch. Gedrag, sociale plek en cultuur is leidend. Aan de hand van deze factoren kan ik het vinden met Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten, Jappen, Indo's, Negers, en zelfs Marokkanen en Turken.

Zo kan ik me niet zo goed vinden met tokkies, kansloze allochtonen e.d.

De Koreaanse Slet | 07-05-14 | 18:56


@LangeTijdGeleden | 07-05-14 | 18:52
Je trekt het zelfde kleed aan als de jankende Quincy's van dees aarde.

miko | 07-05-14 | 18:56

TheseDays00 | 07-05-14 | 18:49
Ja, klopt. Bedankt.

Mark Smith | 07-05-14 | 18:56

Natuurlijk melken onze linkse jongens van het Parool dit soort thema's uit bij gebrek aan werkelijk nieuws.
Maar daar zit ook wel wat boeventuig tussen maar dat zal wel weer discriminatie wezen. Dat woord ligt bij deze mensen voor op de lippen. Neem een gewoon Hollandse naam en ze hebben geen moeite om je naam te onthouden, Zorg voor geen littekens van messen in je gezicht anders zie je er uit als een boef , rijdt geen grote BMW anders voldoe je aan de standaard criminele mocro, doe geen petje op want dan ben je een pauper, ambonezen in lederjackies zijn altijd verdacht, zonder gouden tand en oorschelpen wek je meer vertrouwen bij kopers. Kortom assimileren is de boodschap.

langsdekant | 07-05-14 | 18:55

Het Parool kan dus ook al niet meer... blijft weinig over.

Afgeschminkte Bassie | 07-05-14 | 18:55

@Eurotokkie | 07-05-14 | 18:51
Dat wil zeggen dat mensen geen last hebben van discriminatie? Dat ze dat verdiend hebben?
Dus jij vind het volkomen terecht als mensen in Suriname je bij voorbaat een gierige stinkende lompe achterlijke ongemanierde bakra noemen. Dat snap jij, want zo zijn wij. Wel,ik niet.

miko | 07-05-14 | 18:54

En... gaan we nu ontkennen dat er racisme in Nederland voorkomt . Altijd weer die ultradefensieve .."maar hullie ook " houding . Tsja , is heel erg menselijk vooroordelen . Zelf ik heb er last van . Ook ik zal raciaal bevooroordeeld blijven tot mijn dood.

Mr. van dalen | 07-05-14 | 18:54

-weggejorist-

Gorbatsjovv | 07-05-14 | 18:53

Als ik die foto's zie dan zeg ik "zwart?" oké, maar "gemaakt?" nou nee.

taxhond | 07-05-14 | 18:53

Toch,... het gebeurd daar moet je je ogen ook weer niet voor sluiten.Maar goed de gemiddelde reaguurder is een volidioot die het verschil niet weet tussen een Molukker, Indiër of Peruaanse indiaan.

miko | 07-05-14 | 18:52

Alleen 'hatecrimes' jegens donkere en/of getinte mensen. Maar waar zijn de blanke autochtone dames die na worden gesist en voor hoer worden uitgemaakt? waar zijn de oude blanke dames die telkens het slachtoffer zijn van diefstal van hun tas? Waar zijn de blanke (oude) mannen die door groepjes tuigh in elkaar getrimt worden zonder reden?

Bloed begint te koken... Ok, ik zeg niets meer.

LangeTijdGeleden | 07-05-14 | 18:52

Mark Smith | 07-05-14 | 18:44
Ik weet niet maar bij opsporing verzocht ziet het zwart van de mensen , maar dit is zeker toeval ?

Eurotokkie | 07-05-14 | 18:51

Rot toch op met dat kansloze Amsterdamse gelul, die lui op de foto moeten niet zo zeuren

DeSchurk | 07-05-14 | 18:51

Leuke fotoreportage van Dingena Mol met af en toe hilarische onderschriften. Ze weet de mensen wel uit te kiezen, +1.

Binnenbaan | 07-05-14 | 18:51

Ik ben geen racist, wel seksist. Doe mij die derde meid dan maar.

Pete Stone | 07-05-14 | 18:50

Soms is kritiek en spot goed geplaatst, en soms totaal misplaatst. Dit is een geval van totaal misplaatst. Meestal hebben jullie bij het juist eind, Geenstijl, maar deze keer niet. Jammer, jullie kunnen veel beter! Groet van een verder trouwe reaguurder.

Freakandel | 07-05-14 | 18:49

@ Mark Smith | 07-05-14 | 18:44
Parool. Ik weet niet wat in de Volkskrant staat, maar volgens mij ging het over kinderpardon vandaag.

TheseDays00 | 07-05-14 | 18:49

-weggejorist-

Eurotokkie | 07-05-14 | 18:46

Ik zie geen blanke nederlanders in deze fotoserie. Die worden nog al een svoor kk hoer en kaas etc uitgemaakt.

Domme repo. Omdat het 4 en 5 mei is geweest melken ze dat nog even uit.

SDI | 07-05-14 | 18:45

Prachtige reportage in de VK. Er kan niet genoeg aandacht worden besteed aan het feit dat na tweeduizend jaar evolutie nog steeds zoiets triviaals en banaals als huidskleur voor veel mensen oordeelvormend werkt.

Mark Smith | 07-05-14 | 18:44

Nou ik ben racist, noteer dat maar alvast. Ben overigens getrouwd met een allochtone vrouw. Misschien juist daarom.

dr. P. von Orno | 07-05-14 | 18:42

Zet ook lekker die Daniel Uneputty neer, die gozer is lid geweest van een criminele bende. Hij zorgt er juist voor dat mensen over een kam worden geschoren.

Lepenseur | 07-05-14 | 18:40

Ik mis een plaatje van de troetelbeertjes.
.
"Want wij maken graag beleid op schitterende wensgedachten in plaats van de rauwe realiteit. Fladdert tevens beter langs alle NPO outlets"

Parel van het Zuiden | 07-05-14 | 18:38

Mis de jankfeministen,.. maar ach, kleinigheidje.

horsteknots | 07-05-14 | 18:38

Briljante samenvatting van wat er mis is in dit land.

crisiswhatcrisis | 07-05-14 | 18:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl