Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ziek. Jeugdzorg wil professor Heertje censureren

kinderkidnap.jpegBureau Jeugdzorg, de moedermaffia van Nederland, duldt geen tegenspraak. Vraag maar aan Ilja. Tegenwerken en stennis trappen als je broertje en zusje uit huis gehaald worden, leidt tot heftige represailles. Jeugdzorg, en ook het Leger des Heils, schuwen niet om kleine kinderen, andermans kleine kinderen, in te zetten om het verzet van hun slachtoffers te breken. Tikkeltje dramatisch misschien, maar wij volgen het dossier van Ilja al 2 jaar en uit alles in dat dossier spreekt dat Jeugdzorg een maffiose betuttelmachine is die haar eigen kindervleesetende praktijken kan doorzetten dankzij een vernuftig netwerk van bureaucratische en juridische inteelt. Dat ziet ook professor Arnold Heertje, die zich persoonlijk met de kwestie van Ilja en zijn moeder bemoeit. Afgelopen week schreef hij een column waarin hij zich boos maakt over de zaak, en Jeugdzorg en het Leger des Heils hard aanpakt: "Hier wordt een onmenselijk programma uitgevoerd door het Leger des Heils, dat de kinderen medische verzorging onthoudt, de moeder intimideert door haar onnodig psychisch te laten onderzoeken en rechters op het verkeerde been zet." Jeugdzorg reageert nooit openlijk. Dus ook nu niet. De feeksen van Jeugdzorg zijn gewoon naar de uitgever van Heertje gestapt en eisen inzage in het manuscript van zijn volgende boek, omdat hij daarin Jeugdzorg nog verder kapot schrijft. Censuur eisen via backchannels: hoeveel van dit soort shit moet Jeugdzorg nog uitvreten voordat iemand in een controlerende functie 'genoeg = genoeg' zegt? Ook het Leger des Heils reageerde op de column. Door bij RTL met advocaten te dreigen als die de namen van betrokken BJZ- en LdH-medewerkers niet zouden censureren. Dat deed RTL. Fuck censuur en fuck achterbakse pressiemiddelen.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

rodeoortjes | 16-04-14 | 14:22

-weggejorist-

rodeoortjes | 16-04-14 | 14:19

Er is nog meer bekend over Bureau Jeugdzorg A'dam (BJAA):

Opmerkelijk dat dit interview niet gaat over de problemen bij BJAA. Die zijn inderdaad ongetemd en daar zou Gerritsen wel degelijke zenuwachtig van moeten worden.
Er is bijna continu sprake van verscherpte aandacht van de Inspectie bij BJAA, momenteel vanwege onveiligheid voor netwerkpleegkinderen, daarvoor vanwege enorme fouten in dossiers ( op basis waarvan kinderen een OTS of UHP krijgen) en daarvoor vanwege onvoldoende zorg voor de kinderen die bij BJAA onder toezicht staan.
Ook is er steeds weer kritiek van de Amsterdamse rekenkamer op BJAA over geld dat niet aan de kinderen wordt besteed maar aan reserves voor BJAA en aan dure congressen en PR voor BJAA: communicatieafdelingen en het inhuren van reclamebureaus.
Deze informatie is wel zeer relevant als het erom gaat de woorden van Erik Gerritsen op waarde te schatten. Daarnaast is er enorm maatschappelijk protest tegen het functioneren van deze man als het onderdrukken van klachten over dit alles gaat. Googelen op zijn naam maakt daar veel over duidelijk.
Een van de protestsites met tientallen artikelen over de problemen bij BJAA en met Erik Gerritsen is jeugdzorg darkhorse.
Zoeken op de site op Gerritsen en/of Amsterdam en/of BJAA/ Een van de onderwerpen van protest van ouderzijde is nu juist dat digitale dossier, en de gemeente Amsterdam negeert dat protest totaal.

seasicksteve | 14-04-14 | 19:37

@Geenstijl Waarom duiken jullie hier niet 's tot op de bodem in? Want dat dit systeem fundamenteel verrot is, is wel duidelijk. Dit moet echt stoppen!

glimkuiken | 14-04-14 | 12:16

Nederland is allang geen rechtstaat meer, blijkt al uit de naam van het ministerie: Veiligheid en Justitie, zou dus Recht en Veiligheid moeten heten, maar recht krijgen doe je in Nederland niet meer, dat moet je halen, en daarbij wordt de overheid het meest aangeklaagd en enkel daarom al wil dezelfde overheid de rechtshulp beperken. Recht moet gaan over de rechten van de slachtoffers, niet de privacy van verdachten.Er zijn momenteel meer cipiers dan gevangenen, niet omdat Nederland zo veilig is, maar omdat de officieren van justitie de meeste aangiften seponeert en daarbij de politie zo frustreert dat die 2/3 van hun tijd aan werk voor Justitie moeten besteden ipv boeven vangen.
Het kleine Nederland luitstert per DAG meer telefoons af dan de paranoide VS per JAAR. (25 maal meer inwoners)
Dus schaf in strafrecht de officieren van justitie ook af en laat zodra politie olv een rechter-commissaris de bewijzen heeft verzameld de advocaten van slachtoffer(s) en verdachte(n) hun zaak voor de rechter verdedigen of bij overleden slachtoffer(s) een toegewezen advocaat.
Bij familierecht mag privacy geen punt zijn, nu kan een familierechter geen reclassering/strafzaakgegevens opvragen die van belang kunnen zijn en gaan zogenaamde deskundigen als Jeugdzorg/RvdK/Veiligheidshuis teveel op de stoel van de rechter zitten, dus afschaffen die deskundigen.
Nu mag een alleenstaande moeder niet eens een vriendin meebrengen, enkel familie mag erbij zijn.
Dus brengt het rechtssysteem in Nederland enkel onrecht voort, maar dat was ook de bedoeling van de overheid.

Ceesboogaart | 14-04-14 | 09:14

Justitie en dergelijke organisaties zijn er niet om kinderen te redden of de orde te handhaven maar de misdaad, zoals Professor Arnold Heertje zegt:
Volkskrant/vk/nl/3184/opinie/article/d...
waarin hij zegt:
Sterker nog, perverse financiële prikkels maken van hulpbehoevende kinderen in de jeugdzorg winstgevende en werkgelegenheidscheppende producten
ten behoeve van tientallen elkaar de financiële bal toespelende instellingen met de formele karakteristieken van een criminele organisatie,
omdat de kinderen om wier bescherming het gaat uit beeld zijn verdwenen.

Ook de kinderombudsman zegt er wat over in
www.dekinderombudsman.nl/70/ouders-pro...

Dullaert: "Het huidige systeem werkt escalatie in de hand en maakt eindeloos procederen mogelijk.
En hij noemt dat eindeloos rekken van procedures een vorm van kindermishandeling.
En kindermishandeling is nog steeds een strafbaar feit volgens het strafrecht. Volgens mij is dit ook kinderhandel.

In genoemde rapport staat ook dat Jeugdzorg/RVDK zich teveel en slechts richt op 1 wet van gelijk - en voortgezet ouderschap, die wordt misbruikt, want alleenstaande moeders met kinderen zijn een heel gemakkelijk slachtoffer en die leveren het gemakkelijkst geld op, want werk krijgen is niet de kunst, maar werk houden.

Jeugdzorg en aanverwanten incl. Rvdk kunnen opgeheven worden scheelt ook weer 5 miljard per jaar en daarmee kan huiselijk geweld, het meest voorkomende geweldsmisdrijf in Nederland (kosten 8 miljard per jaar)in de kiem gesmoord worden.

Ceesboogaart | 14-04-14 | 08:44

Gelukkig gaat het ook vaak zat goed. Wij hebben kinderen onder ons hoede genomen die zonder jeugdzorg nog veel verder van wal waren geraakt. Word ook pleeggezin, en zie wat er allemaal langskomt... Kinderen van ouders die te dom waren om te peopen. (en inderdaad, hard roepen dat jeugdzorg slecht is. Maar zelf niet weten wat opvoeding is, want pa is vroeger als kind jarenlang van goede opvoeding onthouden, en vernederd, mishandeld etc.)
Kind van drugsverslaafde alleenstaande moeder, broertjes die opgroeide op de straat, slachtoffers van sexueel misbruik door pa, en ga zo maar door.

fredjuhh | 14-04-14 | 07:56

Jeugdzorg/Leger des Heils/William Schrikker Groep is een psychopatische-4-miljard-subsidie-per-jaar-tumor, die complete gezinnen jarenlang terroriseert, chanteert, intimideert met als enige doel zorgtraject e/o onder-toezicht-stelling OTS e/o uithuisplaatsing UHP. Oftewel, big business! Jeugdzorg = zware kindermishandeling. Jeugdzorg moet met wortel en al uitgeroeid worden.

glimkuiken | 13-04-14 | 22:16

@mezelf
Ah gevonden: www.loketgezondleven.nl/bijlagen/Inter...

Paar mooie tips uit de handleiding:

Oefen goede openingszinnen
Op het moment dat de voordeur opengaat, breekt het moment van
de waarheid aan. De eerste zinnen die de bemoeizorger uitspreekt,
zijn cruciaal. Ze maken het verschil tussen een deur die weer dicht
gaat of een uitnodiging om binnen te komen. Denk vooraf na over
deze openingszinnen en oefen ze desnoods hardop. Goede openings-
zinnen hebben geen moraliserende toon, spreken oprechte betrok-
kenheid uit en nodigen uit tot een open gesprek.

Maak er een positief gesprek van
Zorg ervoor dat het gesprek een positieve lading heeft, bijvoorbeeld
door vragen te stellen en opmerkingen te maken die uitnodigen tot
bevestigende antwoorden.

decadent degeneraat | 13-04-14 | 21:53

Het lijkt erop, dat dit dossier ook bij deze zaak hoort:

uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocume...

Het is wel een beetje een klucht of is dit een andere zaak? Niet dat ik een fan ben van jeugdzorg. Het is een ontransparante bende van mensen met teveel macht. Ik begrijp best, dat dit soort organisaties tot op een zekere hoogte nodig zijn, maar er kan weleens een bezem doorheen.

Voor iedereen, die wat meer de werkwijze van bjz wil begrijpen, kan hier klikken: www.integraalindiceren.info/integraali...

Ik had er nog een met een prachtige flow diagram, hoe je wordt in trechter wordt gestopt, die altijd leidt tot het formuleren van een hulpvraag. En als de hulpvraag er is, moet er hulp geboden worden, stond er ook nog vrolijk bij.

decadent degeneraat | 13-04-14 | 21:28

@Larry Cook | 13-04-14 | 18:57
Gezien het totaal ongemoeid laten van paapse pedo's lijkt het alsof de NL overheid vuistdiep in deze smeerpijperij zit (hoi Joris D). Seculier? Laat me niet lachen.

Sliptong | 13-04-14 | 20:45

Het Leger des Heils: opdoeken. Onnodig en smerig instituut gestoeld op vergane glorie en evangelische smeerlapperij. Ftoe!

Sliptong | 13-04-14 | 20:43

Overheidsinstellingen: in alle lagen nieuw, betrouwbaar en kundig management installeren en alle ambtenaren die vastgeroest blijven zitten in het dogma van de ivoren toren subiet er uit mieteren. Op naar een overheid 1.0 want van o tot 1 duurt een beetje te lang zo en brengt onnodige ellende met zich mee.

Sliptong | 13-04-14 | 20:42

Jeugdzorg die rechters op het verkeerde been zet? Nee toch? Ze manipuleren, liegen en vullen voornamelijk hun eigen zakken. Ik ga hier verder niet vertellen wat ik die organisatie en hun blije werknemers toewens, want dan gaat Joris weer huilen.

Heiseenberg | 13-04-14 | 20:24

RTL is geen haar beter dan de NOS. Ik kijk naar beide journaals niet meer. Nieuws en feiten haal ik van internet. GeenStijl is wat mij betreft onmisbaar.

frisenfruitig | 13-04-14 | 19:51

Jeugdzorg ook weer zo'n bolwerk van de linksche gutmensch. Forza geenstijl want het houdt niet op, niet vanzelf...

potverdrie | 13-04-14 | 19:05

Wat mij ook tegenstrijdt is dat de overheid blijkbaar kinderen onderbrengt bij een diep religieuze organisatie. Het LdH zit vuistdiep in De Here en dat is iets waar een seculiere overheid zich verre van zou moeten houden.

Larry Cook | 13-04-14 | 18:57

Van Jeugdzorg verwacht ik niet anders dan dat ze nog meer kapot maken in het leven van kinderen dan vaak al het geval is maar van het Leger des Heils valt het me zwaar tegen. Geef ze altijd mijn overtollige spullen en geld in de kerstpot.

frisenfruitig | 13-04-14 | 18:10

@Huis

forget it, zit op Mount Everest, voor insiders.
*zamfir*

Worstjes | 13-04-14 | 18:01

-weggejorist-

Rest In Privacy | 13-04-14 | 17:31

als ouder ben je niet meer eigenaar van je eigen kinderen .. het is niet alleen hier zo met bureau jeugdzorg het is ook in US zo met Child protection services ..

er zijn groepen die de regeringen leiden waarvan onze en andere overheden eigenlijks puppets van zijn.. en zij zeggen dat jou kind is niet van jou maar van de staat en de media verkondigd dit openlijk .. www.youtube.com/watch?v=N3qtpdSQox0

markluitzen | 13-04-14 | 16:27

Waarom is het kudo's +/- systeem afgeschaft? Is dat omdat Geenstijl krtiek krijgt vanwege rasistiesj? En reacties nu veel meer individuele reacties zijn??

Ik vond die +/- en juist iets toeveogen hiero..

LeBlanc | 13-04-14 | 16:20

Ik had het anders gedaan, die gasten moesten snappen datt ze maar 36 uur per week werken maar 24 uur per dag een klootzak zijn

Bokito ergo sum | 13-04-14 | 16:18

Jeugdzorg is een opleidings instituut voor criminelen, alleen de grootste criminelen zitten daar achter het bureau

dragonfly49 | 13-04-14 | 16:10

-weggejorist-

LostSandWich | 13-04-14 | 16:09

We laten ons niet langer koeioneren. Bestrijdt staten in de staat door ze niets te gunnen! Dus vlieg niet via Schiphol, laat de NS de NSen neem de auto , laat u niet bekeuren, ga lopen in plaats van de bus te nemen, stem géén gevestigde partijen, etc, etc.

Gamlakuk (die vandaag nog even zijn jaardonatie aan het LdH intrekt....)

gamlakuk | 13-04-14 | 15:58

Je zou bijna denken dat ze ook daar een quotum hebb.... oh wacht.

Ridocar | 13-04-14 | 15:50

Herr Doctor Heertje gaat in zijn column wel snel voorbij aan de reden van de uithuisplaatsing van het jongetje uit Amsterdam. Dat lijkt eenzijdige beeldvorming.

blauw! | 13-04-14 | 15:42

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:26
Nou vertel.

Freddie Stobart | 13-04-14 | 15:39

netjes GS

don patatos jr. | 13-04-14 | 15:30

Suffe opmerkingen als "Pim is vermoord door de linkse kerk" vingen zo 100 plusjes, gaapverwekkend.
Ik scrolde om de plusjes heen, kan nooit de bedoeling zijn geweest lijkt me.
Terug naar topic, hulde @ Heertje.
Worstjes | 13-04-14 | 14:47

Ik ben het wel eens dat bij sommige minnetjes het meer om rancune gaat. Toch niet altijd,en het systeem voegt weldegelijk ook veel toe. Je kunt zelf wel bepalen of het minnetjes zijn uit rancune of een bepaalde vereering. Ik kijk juist naar minnetjes en plusjes bij reaguurders die wel iets toevoegen en de minnetjes en plusjes zijn daarbij een zien hoe vele erover denken. En dat maakt dat het een echte discusie wordt omdat mensen meer inhoudelijk ingaan op iemand zijn stelling en waarom ze het er wel of niet mee eens zijn. Nu roept iedereen wat,maar op stellingen van andere reaguurders wordt weinig ingegaan. Dat merk je de laatste paar dagen duidelijk. Iedereen geeft een mening ,maar dat is het dan wel. Want op die mening komt nog maar weinig reactie. En dat is jammer want daarmee maakt het de discusie minder inhoudelijk. Mijn mening het hoeft niet de uwe te zijn.

tweetybird | 13-04-14 | 15:25

tweetybird | 13-04-14 | 15:08

Lol, die had ik nog tegoed hè?
geeft niks heur, je reacties bevallen me.

Worstjes | 13-04-14 | 15:12

Die gasten van het LDH zouden eens goed met hun neus in hun eigen bagger gedrukt moeten worden. Helaas zal dat nooit gebeuren, omdat de inteelt van hun kruistocht inmiddels strak genoeg verweven zit in hun geldmachines noemende zorgkantoren, gemeenteraden, indicatie organen. Handjeklap en prijsafspraken, daarna gezellig met zijn allen aan de tuba of schuiftrompet om het te vieren. Is er vorig jaar geen brandbrief naar de kamer gegaan mbt hun frauduleuze zaken?

Headfirst | 13-04-14 | 15:10

@ LostSandWich | 13-04-14 | 14:17

Dank. Stom van me, heb daar vaker wat voorbij zien komen, nooit bij stilgestaan. Een jaar geleden had ik nog 2 zaken, nu 7. Best pittig als vrijwilliger, maar nee zeggen of nietsdoen is ook geen optie.

Robin Hood | 13-04-14 | 15:09

het laden van grote topics ging erg traag, kan het mee te maken hebben. Blij dat het weg is, opdat laffe minners uit machteloze frustratie hun tong afbijten.
Worstjes | 13-04-14 | 14:31

Ik dacht al waar blijf je. Mischien kun je ook nog iets melden over de inhoud van het topic,slappe worst. Inplaats van te roepen dat iedereen je altijd maar minnetjes gaf. En zoals een linksch gutmensch betracht,natuurlijk altijd onterecht om dat je minnetjes ten deel viel.

tweetybird | 13-04-14 | 15:08

@LostSandWich | 13-04-14 | 14:02
Ik lees in dat document de zaak van een vrouw die een kind bij zijn vader weg houdt, met hulp van haar familie, en de man direct ook maar even van seksueel misbruik beschuldigd.
De weg die het BJAA daarin volgt is echter ook zeer discutabel doordat je ziet dat ze zich zelf te nadrukkelijk tussen partijen nestelen en daarmee normalisering van de situatie (een kind dat bij een van zijn ouders woont) aktief tegen werkt.

BekiekUtMoar | 13-04-14 | 14:59

@Amigo1973 | 13-04-14 | 13:44
Zou nog kunnen ook, de koude oorlog komt weer helemaal terug denk ik. Maar nu gaat Rusland ook hypocriet haar gelijk claimen.

frank87 | 13-04-14 | 14:56

Zelfs mensen die bij de overheid werken zeggen het> zorg dat je nooit iets te maken krijgt met jeugdzorg> zit je eenmaal in hun molen, dan kom je er nooit meer vanaf.

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:54

Guido 14:43
Zeer mee eensch!
Het gaat om zaken, een gezonde organisatie moet groeien.
Leegstand betekent op den duur inkrimpen, jeugdzorg zal er alles aan doen om dat te voorkomen.
Over de ruggen van kinderen, gezinnen, het maakt niet uit, daarom noem ik het een criminele organisatie.

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:47

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:37
Suffe opmerkingen als "Pim is vermoord door de linkse kerk" vingen zo 100 plusjes, gaapverwekkend.
Ik scrolde om de plusjes heen, kan nooit de bedoeling zijn geweest lijkt me.

Terug naar topic, hulde @ Heertje.

Worstjes | 13-04-14 | 14:47

minder minder minder

nlzonderbalingraag | 13-04-14 | 14:44

@jvy_007 | 13-04-14 | 13:53
Het geüniformeerde Leger des Heils staat los van de maatschappelijke organisaties van het Leger des Heils. Die stichtingen worden 'gewoon' als bedrijf gerund, net als de andere stichtingen in het 'maatschappelijk middenveld'. En inderdaad, die willen allemaal produceren om de eigen werkgelegenheid in stand te houden, en de Audi/BMW/Mercedes van de directeur te laten rijden.

Guido | 13-04-14 | 14:43

Jeugdzorg.. daar werken allemaal kinderloze wijven die uit frustratie maar de kinderen van anderen weghalen.....
Gadverdamme wat een waardeloze instelling is dat......

kutjebefandijvie | 13-04-14 | 14:42

Vooral doorgaan GS, totdat Jeugdzorg omgeduwd begint te worden!

stafpilot | 13-04-14 | 14:39

-weggejorist-

LostSandWich | 13-04-14 | 14:38

Worstjes 14;31
Nooit iets gemerkt van dat trage laden, volgens mij gaat het nu niks sneller.
Is ook handig om populistjes te bestrijden> een kwinkslag was al goed voor tig plussen, tenminste.. als je snel genoeg was.

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:37

Een professor willen censureren...
Het monddood willen maken resulteert alleen maar in extra publiciteit.
Net goed!

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:32

Freddie Stobart | 13-04-14 | 14:24

het laden van grote topics ging erg traag, kan het mee te maken hebben. Blij dat het weg is, opdat laffe minners uit machteloze frustratie hun tong afbijten.

Worstjes | 13-04-14 | 14:31

In NL is alles tot in de puntjes geregeld. Voor elk probleem zijn er stichtingen, toezicht en ander Roverheid etc.. MAAR krijg er niet mee te maken want je leven is voorbij!!

DeSjaak1000 | 13-04-14 | 14:30

@Robin Hood
Ik doe vergelijkbaar werk, men wil niet weten wat je allemaal tegenkomt. Nieuwe medewerkers zijn altijd verbaasd als ze te horen krijgen wat jeugdzorg nu weer verzonnen heeft...

DaDutch | 13-04-14 | 14:30

-weggejorist-

(c)ZWITSUL | 13-04-14 | 14:30

De lamme verdedigt de mentaal gestoorde. Te laf om als een grote jongen te reageren, maar direct bereid om via de band het mes in de rug van degene die terecht kritisch is te zetten. Te misselijk voor woorden en karakteristiek voor dat stel SPW-hippies.
 
Retorische vraag: Zijn ze daar bij jeugdzorg helemaal gestoord, of kunnen ze het beangstigend goed faken?
 
Volkomen terecht dat Heertje een lange vinger trekt. Het enige aan deze doffe ellende dat nog een schaduw van vrolijkheid kan bieden is dat er eentje uit de Baantjescarroussel zich af begint te vragen wat ze daar nou eigenlijk allemaal aan het doen zijn.
 
Want met jeugdzorg heeft dit natuurlijk geen zak te maken.

pietvanvliet | 13-04-14 | 14:28

Freddie Stobert 14:24
Nee, maar ik weet wel waarom.

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:26

@Kaas de Vies | 13-04-14 | 13:20
(OK erg makkelijk maar...) Overheid en treinen? Overheid en toeslagen? Overheid en faaljagers?

Mmmm... ik begin een soort trend te zien ;)

Smuts | 13-04-14 | 14:26

Is er door GS al een reden gegeven voor het verdwijnen van het kudosysteem?

Freddie Stobart | 13-04-14 | 14:24

Ben het bijna 100 procent eens met die professor.
Behalve dat heel Nederland zich schuldig moet voelen, heb zo iets ook van zeer nabij meegemaakt, roep al jaren dat jeugdzorg een criminele organisatie is met maar 1 doel>> zoveel mogelijk kinderen uit huis plaatsen.
Zaken zijn zaken.

Terpen-tijn | 13-04-14 | 14:24

Ik lees net dat D666 de grootste in de peiling is. Snij dit land maar los vh continent en laat het afzinken.

Koettoerk | 13-04-14 | 14:24

Wordt eens tijd dat de bezem door Jeugdzorg gaat.

ProAsfalt | 13-04-14 | 14:19

Ik heb mij altijd al afgevraagd hoe een leger geen dood en verderf is en hoe een buro iets voor de jeugd kan doen.

Meneer-reetkever | 13-04-14 | 14:17

Redactie zit te pitten? Stuur Ilja door dan! Ik wil wel helpen. Ik ken meer van dit soort zaken. Je zou er een blog mee kunnen vullen, zoiets als Geenstijl zeg maar. En dan niet de gekkies, maar de echt schrijnende zaken. Je weet wel, daar waar dingen aantoonbaar mis gaan, waar enkel jeugdzorg en de rechter het niet snappen. Waar gelogen wordt, andere betrokken professionals geschoffeerd en weet ik wat nog meer. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Mits ik niet zoveel tijd kwijt zou zijn aan mijn pogingen recht te breien wat gedoemd is krom te zijn...
- edit: mail zelf ff redactie@gs. Je reaguurdersmail werkt niet -

Robin Hood | 13-04-14 | 14:13

"Gelet op zijn jonge leeftijd dient – aldus de vrouw - de grootst mogelijke behoedzaamheid in acht te worden genomen om te voorkomen dat [de minderjarige] tot een speelbal verwordt: [de minderjarige] was al getraumatiseerd en wordt als gevolg van de bestreden beschikking opnieuw getraumatiseerd. De vrouw betoogt dat de rechtbank zich onvoldoende rekenschap heeft gegeven van de risico’s van haar beslissing. "
Dergelijke zaken kennen alleen maar verliezers.

Petrus de Rewa | 13-04-14 | 14:10

als iets geen indruk maakt zijn het advocaten en rechtszaken, gewoon opentrekken die beerput.

Worstjes | 13-04-14 | 14:08

Complimenten GS...

duitse herder | 13-04-14 | 14:04

Ben wel benieuwd waarom Jeugdzorg het ineens nodig vond om die jongen bij zijn moeder weg te halen en ook nog van een goede school af te halen. Dat zijn toch wel erg ingrijpede maatregelen.

Wordt zoiets ook nog door een rechter getoetst of hebben de mensen van jeugdzorg volledig de vrije hand om maar te doen wat ze willen?

Het is wel erg doorgeslagen nu. George Orwell heeft nog ernstig onderschat hoe erg het zou worden met zijn boek 1984.

Zie bijvoorbeeld:

jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2014/0...

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/...

Outsider-Inside | 13-04-14 | 13:54

Het Leger des Heils is gewoon een bedrijf waar het draait om de pieken. Jeugdzorg is een instelling vergelijkbaar met de Maffia op Sicilië, doe je niet met ons mee dan maken we je af. Zelfs de verantwoordelijke minister krijgt geen grip erop.

jvy_007 | 13-04-14 | 13:53

Als je geen gekke dingen doet, worden er meestal ook geen gekke dingen over je geschreven, zo simpel is het dan ook wel weer.

NACademicus | 13-04-14 | 13:53

Kom op, redactie.
Robin Hood | 13-04-14 | 13:16 verdient honderden plusjes. En die kunnen nu niet uitgedeeld worden.
Waarom toch...

Spliff5921 | 13-04-14 | 13:50

Terwijl dit soort zaken de volledige aandacht heeft, worden de echte slachtoffertjes door jeugdzorg verwaarloost.

Feynman | 13-04-14 | 13:49

GS, jullie zijn soms fouter dan fout, maar ik ben blij dat jullie er zijn. Het is het enige platform waar enge achterkamer-ontsporingen aan de kaak gesteld worden.

xspalm | 13-04-14 | 13:49

Het Leger des Heils is een multinational die mensen alles, zowel waardigheid als ook hun geld, afnemen. In een deel van de maatschappelijke opvang, daar waar Het Leger een grote rol speelt, worden mensen als productiekrachten misbruikt. De bewoners van de opvang krijgen een kleine vergoeding voor het versnijden van oude kleding. De winst en een deel van de uitkering verdwijnt in de zakken van Het Leger. Ook de omgang met jonge moeders en kinderen is niet van deze tijd en is gericht op afhankelijkheid, zoals dat standaard is in een sektarische en militaristische organisatie.

artfremd | 13-04-14 | 13:45

Het zou in het geval van Ilja toch ook wel mooi zijn als moedertje Rusland wat fermere taal spreekt richting de Nederlandse regering ...

Of nog mooier middels een KGB achtige actie de kinderen terug ontvoerd naar Rusland ... en Moeders & Ilja ( om een punt te maken ) een dissidenten status geeft.

Amigo1973 | 13-04-14 | 13:44

@Yass | 13-04-14 | 13:36
Is het dan geheim? Zij werken voor ons de burger, ik zie niet in waarom ik niet mag weten wie waar werkt. Moet dat geheim gehouden worden?

Juist niet, moet allemaal openbaar. Stimuleert zelfreinigend vermogen en breekt tunnelvisie en ivoren toren gedrag.

Kaas de Vies | 13-04-14 | 13:43

"Natuurlijk zijn wij tegen censuur,maar dit mag toch niet gezegd worden"
Hebben we hier ook niet iets over de ziekenhuiscontroleurs gehad?
Altijd goed idee, die oppermachtige eigen regeltjescontroleurs in Nederland.

(en ik ga maar een visum voor een vrij land als Noord Korea aanvragen denk ik)

frank87 | 13-04-14 | 13:43

-weggejorist-

LostSandWich | 13-04-14 | 13:42

@Yass | 13-04-14 | 13:36
Omdat deze ratten persoonlijk verantwoordelijk zijn. Wat snap je daar niet aan?

Dömper | 13-04-14 | 13:40

Sterker nog, perverse financiële prikkels maken van hulpbehoevende kinderen in de jeugdzorg winstgevende en werkgelegenheidscheppende producten ten behoeve van tientallen elkaar de financiële bal toespelende instellingen met de formele karakteristieken van een criminele organisatie, omdat de kinderen om wier bescherming het gaat uit beeld zijn verdwenen. In Amsterdam onder het toeziend oog van de voormalige wethouder Pieter Hilhorst.

www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/ar...

LostSandWich | 13-04-14 | 13:39

-weggejorist en opgerot-

Yass | 13-04-14 | 13:36

-weggejorist-

Arjan | 13-04-14 | 13:35

Jeugdzorg ook zo'n kollos die zich meer zorgen maken om hun eigen welzijn als het welzijn van de kinderen. Dat is toch al jaren bekent. Kinderen zijn enkel het instrument om jeugdzorg in stand te houden. Zodat ze zelf geld blijven houden en er bestaansrecht is voor deze organisatie. Eerst hun eigen belang en dan pas heel ver weg komt het belang van de kinderen. Maar dat belang is mijlen ver weg van hun eigen belang.

tweetybird | 13-04-14 | 13:32

Het zijn allemaal majoor Boshardliners daar

badlegerig | 13-04-14 | 13:32

Denk aan het zeilmeisje, die werd ook bijna KAPOT gemaakt door jeugdzorg.

meneer Q | 13-04-14 | 13:28

Ik kan je zo nog wel 25 zaken vertellen waar dergelijke praktijken de normaalste gang van zaken zijn... Jeugdzorg is rechter en beul.

DaDutch | 13-04-14 | 13:27

-weggejorist-

Conan de Rabarber | 13-04-14 | 13:25

-weggejorist-

LostSandWich | 13-04-14 | 13:24

Iemand in een controlerende functie die "genoeg = genoeg" zegt? In Nederland? Hahaha.

Zoetwaterpanharing | 13-04-14 | 13:23

het Leger des Heils is een ondoordringbare corrupte christen-gekkie organisatie. Dat zie je voornamelijk terug in de opvang van dak- en thuislozen, er wordt grootschalig gefraudeerd met AWBZ gelden. Hoogste tijd dat daar de stofkam eens doorgehaald wordt.

Grote Joop | 13-04-14 | 13:22

Jeugdzorg. Een hoog ja nee, mits, maar, tenzij en ontkenningsgedrocht.

Yabadabedoe | 13-04-14 | 13:21

dit doet me erg denken aan de intimidatie-praktijken van de scientology-sekte.

--sql error-- | 13-04-14 | 13:21

Overheid en IT is een ongelukkige combinatie, maar ook overheid en kinderen blijkt een ongelukkige combinatie te zijn.

Kaas de Vies | 13-04-14 | 13:20

Hee Van Rossem, stuur Ilja maar door naar tante Robin. Naam en gegevens bekend bij de redactie. Ik doe dit 25/8. En vaak ook met succes.

Robin Hood | 13-04-14 | 13:16

Dat komt omdat frauderende 'goede' organisaties nooit aangepakt durven te worden in Nederland.

kovariant | 13-04-14 | 13:14

Veel wordt strakjes middel een WOB bij de gemeente heeeeeel inzichtelijk hoor.

bottlebaby | 13-04-14 | 13:14

Waar de pen moet zwijgen, begint geweld.

domheid regeert | 13-04-14 | 13:09

-weggejorist-

Centauri3 | 13-04-14 | 13:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl