Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Demoniseren kun je leren. Met @APechtold

"We schieten op de knieën van baldadige, zich misdragende Marokkanen." Dit zinnetje werd dinsdag achteloos gedropt door APechtold (D66) bij PenW (PvdA), in een opsomming van Stomme Dingen Die Stomme Geert Heeft Gezegd. Het gaat om: "Baldadige. Zich misdragende Marokkanen". Want daar gaat het juist niet om. Kijkers van Pauw en Witteman worden hier subtiel met onvervalste agitprop richting haat gemasseerd. Dit is 100% puur fear mongering van Alexander Pechtold. Haatzaaien. Demoniseren. Alsof Wilders elke baldadige belletje-trekkende Marokkaan subiet invalide wil knallen. Alsof Wilders elke Marokkaan die baldadig achterwielend op de scootert omver wil spuiten, van acht hoog. Alsof Wilders met een karabijn op zijn balkon zit en elke Marokkaan die baldadig op de stoep fietst subiet omlegt. "Baldadige. Zich misdragende" Onze hoela. Pechtold refereert hier aan De Knieschot Gate. Van zeven (7) jaar terug. Lang, heel lang geleden speelde Jong-Oranje tegen Jong-Marokko, in Tilburg. En die (vriendschappelijke) wedstrijd eindigde in een complete puinhoop, met 30 gewonden en 75.000 euro schade. In een aangezwengelde golf van haat moesten spelers rennen voor hun leven. Nederlandse stewards werden door doorgesnoven Marokkanen inelkaar geslagen terwijl er "Allah Akbar" geroepen werd, en het stadion werd vakkundig gesloopt. Noem dat maar baldadig. Kijk, dit topic hadden we er destijds over. Onbekenden verstoren wedstrijd Jong Oranje (ook met video). Pakken we ook nog even de (uiterst leesbare) Handelingen TK van mei 2007 erbij, dan lezen we dat het Hero Brinkman was, die de zogenaamde "baldadige schobbejakken van Pechtold" desnoods in de knieschijven wilde knallen, tijdens Kamervragen aan BiZa-minister Ter Horst (PvdA). (Die meneer Hero werkt trouwens nu -lol- weer bij de politie.) Zo weet u dat ook weer. Tot zover de GeenStijl Opzoek Service.
Update: Dit dus. Relschoppers ipv Marokkanen. (h/t @OlifaNT)

Reaguursels

Inloggen

als de vorm, niet objectieve journalistiek, meten met 2 maten, geen kritiek op de politieke voorkeur, al niet deugd, is de inhoud waardeloos

metoo1 | 28-03-14 | 10:23

bv knieschoten was van Hero Brinkman, om bij ongeregeldheden lijf en leden van hulpverleners te beschermen en was niet specifiek bedoeld tegen marokkanen.
web.archive.org/web/20120310201457/htt...
maar ik begrijp peggold is voor jou de juiste perfekte man, helemaal niets op aan te merken

metoo1 | 28-03-14 | 10:05

metoo1 | 27-03-14 | 23:08 |
Welke onjuistheden? Je hebt het alleen maar over de vorm, niet over de inhoud.

niels247 | 28-03-14 | 08:14

Om nog maar niet te spreken dat vermelde onjuistheden dan wel onderuit gehaald/weerlegd zouden worden door Piskop en Waterhoofd

metoo1 | 27-03-14 | 23:10

leek wel een uitzending van politieke partijen, peggold mocht vrijwel ononderbroken zitten leuteren, er werd geen enkele kritische vraag gesteld, er was geen enkele tegenstander uitgenodigd voor een weerwoord.
Als het een politicus van een andere politieke kleur geweest was er zeker een aantal tegenstanders uitgenodigd, zouden er zeker wat kritische vragen gesteld worden, zouden ze hem niet uit laten praten etc.
Ronduit stuitend.
Duidelijk dat peggold geplugd moet worden voor de eu verkizingen

metoo1 | 27-03-14 | 23:08

Mozambique | 27-03-14 | 22:36 |
Helemaal mee eens. En een klein stuk halen uit een gesprek van een kwartier... het lijkt wel alsof jullie op de rest van het verhaal geen antwoord hebben. Hier overigens de hele uitzending:
www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1...

niels247 | 27-03-14 | 22:51

slechtste stuk van Pritt in tijden. Het ging Geert destijds gewoon om Marokkanen. Niet zielig lopen doen. Dat was gewoon zo.Snap het hele doel van dit artikel niet. "ze praten over wilders en dat is fout"?? erg zwak.

Mozambique | 27-03-14 | 22:36

Aangifte van laster hoeft toch niet door het 'slachtoffer' zelf gedaan te worden?

Waar blijven de hordes fans van Wilders die nu aangifte doen tegen Pechtold?

ZKH EénOog | 27-03-14 | 19:58

Laten jullie het volledige stuk van Pechtold bij P&W ook nog even zien? Dat hij stellig tegen een cordon sanitaire is bijvoorbeeld? Allemaal hetzelfde die media!

niels247 | 27-03-14 | 19:11

Wat zal Pechtold goed slapen als Volkert weer vrij is, dromend over hoe die 'het gevaar voor Nederland' omlegt.

Moonwarrior | 27-03-14 | 19:05

Aaaach Pechtold.
AP deed gewoon een vrindschappelijke geste naar de banencarroussel van de partij van de afgang. Een baantje bij p@w is ook gewoon 1 van die baantjes.
In de tijd vòòr wo2 deed de nsdap dat ook. Indoctrineren van het volk. Is gewoon 1 van de instrumenten van oude, maatschappelijk verankerde en meestal intern en extern corrupte politieke partijen.
Pechtold moet ook om z'n pensioen denken.......

pennestront | 27-03-14 | 18:39

Pritt, het tegengeluid van Quid.
Leuk op de redactie... excessief aan beide kanten van het spectrum...
1 Doel. Mensen aan het posten houden. Ies commercieel!
-
Quid. Kom er maar in!
Pruik-adepten bashen. Always cool!

Draaikolk | 27-03-14 | 18:25

Vervolg op >andjing | 27-03-14 | 18:09 |

Natuurlijk proberen veel politici om Wilders met argumenten te bestrijden. En toch lukt het ze niet. Waarom eigenlijk niet? Allereerst kunnen ze het vaak niet laten om tussen de geldige argumentatie door toch weer terug te grijpen op de methodes drie en vier, het demoniseren van Wilders, of het verdraaien van zijn uitspraken. De jongste aanval van Van der Laan is een perfect voorbeeld hiervan. In bovengenoemd Parool-interview noemt hij de PVV ‘gevaarlijk’. Hij roept het spookbeeld op van etnische registratie waarvan in de toekomst misbruik kan worden gemaakt. Van der Laan zegt het niet met zo veel woorden, maar de goede verstaander denkt terug aan die duistere periode in onze geschiedenis waarin gevaarlijke partijen misbruik maakten van registratie door de overheid.

hoeiboei.blogspot.nl/2009/06/de-vrucht...

andjing | 27-03-14 | 18:14

Tja Pechtold en zijn vruchteloze aanvallen op Geert Wilders

Alle stormlopen tegen Wilders hebben geen effect gehad. Dat leidt soms tot grote verbijstering onder de aanvallers. Hoe is het mogelijk dat die domme kiezers tegen alle waarschuwingen in op een ‘gevaarlijke’ partij als de PVV stemmen? De meest voor de hand liggende reactie is om Wilders en zijn verdwaasde aanhang nog harder te verdoemen. De PVV kan op geen greintje sympathie rekenen bij het politiek-journalistieke complex, dat vanuit Den Haag en Hilversum de gangbare meningen van 'weldenkend Nederland' uitdraagt.

Waarom is Wilders onkwetsbaar voor alle aanvallen? Om die vraag te beantwoorden is het nuttig om eens nader in te gaan op de enorme weerstand die de PVV-leider oproept. In grote lijnen worden Wilders en zijn partij op vijf manieren aangevallen.

Allereerst zijn er de doodsbedreigingen, waarvan de PVV-oprichter het mikpunt is. Dreigbrieven, dreigtelefoontjes en fatwa’s begeleiden de politieke carrière van Wilders. Sinds Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyeri weten we dat we deze dreigementen serieus moeten nemen. Of zoals Paul Cliteur onlangs zei in het AD: “De modale krantenlezer krijgt het beeld van een door jihadstrijders bedreigde politicus - al die bodyguards zijn er niet voor niets, zeggen ook de veiligheidsdiensten en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding - die ook nog eens met juridische middelen wordt vervolgd. Voor veel kiezers is dat de omgekeerde wereld.”

Aanvalsmethode twee is de domste. Je vindt hem vooral op internetfora, maar ze is ook populair bij columnisten. Wilders is geblondeerd of behandelt zijn haar met waterstofperoxide. Voor deze reaguurders bestaat er geen beter bewijs dat de man en zijn ideeën niet deugen. Het is onnodig te zeggen dat dit ‘argument’ geen enkele indruk maakt op de PVV-aanhang.

Hoewel het demoniseren van Pim Fortuyn een averechts effect had - en wellicht een aanmoediging vormde voor Volkert van der Graaf - lijkt niemand te hebben geleerd van 2002. De tegenstanders van Wilders halen bij voortduring de Tweede Wereldoorlog van stal. Ze denken daarmee de aanhangers van de PVV te behoeden van een gevaarlijke misstap. De gemiddelde PVV-kiezer trekt zich hier niets van aan, omdat hij in de gaten heeft dat de Wilders-bestrijders de Bezetting er met de haren bijslepen. Toch blijft de Wildersbestrijdingsdienst doorgaan met opgeheven vingertjes en het direct of versluierd aanroepen van Anne Frank, de Weimar Republiek en de NSB.

D66-leider Alexander Pechtold trok een heel register van suggestieve opmerkingen open tijdens het slotdebat na de Europese verkiezingen. “We zijn met miljoenen”, zou Geert hebben gezegd. Dat was voor Pechtold aanleiding om angstvisioenen van een fascistische massaorganisatie op te roepen. Merkwaardig, want bij andere gelegenheden krijgt de partij juist het verwijt krijgt dat Wilders het enige lid is.

De vierde aanvalstactiek noem ik de stalinistische methode. Wilders wordt iets in de mond gelegd wat hij niet of niet helemaal heeft gezegd. Of zijn woorden worden verdraaid. Of ze worden uit hun context gehaald. ‘Tsunami van islamisering’ wordt ‘tsunami van moslims’. Het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort wordt veranderd in het uitzetten van alle moslims. Het verbod op het bouwen van nieuwe moskeeën wordt veranderd in het sluiten van moskeeën. Het verbieden van de koran wordt gelijk gesteld met het op de brandstapel gooien van de koran, zoals (zie aanvalstactiek drie) in de nazitijd ook gebeurde. Alsof de echte uitspraken van Wilders nog niet erg genoeg zijn, worden ze nog eens flink aangedikt. Ook met deze tactiek worden de geharnaste Geert-fans niet overtuigd.

Lees verder >http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/06/de-vruchteloze-aanvallen-op-geert.html

andjing | 27-03-14 | 18:09

Al ben je een fervente hater van Wilders dan nog moet je doorzien dat deze Pechtold een gevaarlijk persoon is. Kijk alleen maar naar het gezicht, dat spreekt boekdelen, nooit zo een volksmenner gezien, hij verschijnt meer op het propaganda toneel dan dat ie in de kamer iets klaarmaakt, een complete prutser!

lanexx | 27-03-14 | 18:06

Mantisomantis | 27-03-14 | 16:44
Onze welvaart exporteren doen we al 50 jaar lang en dat is de reden dat we ondanks onze overvloed aan grondstoffen, zoals aardgas en olie en ondanks dat de wereldeconomie de laatste 30 jaar met vele honderden procenten is gegroeid, wij als Nederland toch meer dan 450 miljard Euro (= 1 Biljard gulden!) in het krijt staan.
We hebben zelfs geen geld meer om onze hulpbehoevende bejaarden een welverdiende, menswaardige oude dag te bezorgen.
We trekken die allerzwaksten in onze samenleving een luier aan omdat we geen geld hebben voor voldoende personeel om die stakkers naar het toilet te helpen.
Pechtold moet zijn ogen uit zijn kop schamen, de rat!

Obstiopaat | 27-03-14 | 17:36

Kom op, Pechtold. Een goed politicus verbindt mensen. Wat je nu laat zien is beneden alle peil en toont aan dat je geen haar beter bent dan je opponenten.

PG4161 | 27-03-14 | 17:30

en redactie:
stuur pownews op hem af ter verantwoording. dat wordt goede tv.

isa bin maryam | 27-03-14 | 16:58

alsof dit nieuws is. hadden jullie iets anders verwacht van deze wezel?

isa bin maryam | 27-03-14 | 16:55

Wij moeten onze welvaart exporteren naar de Oekraïne sprak vorige week een pseudo-goedmens. Maar hij bedoelde, we moeten geld van de Nederlandse werkende mens exporteren.
Die belastingbetalers maken graag zelf uit wie mee mag eten.

Mantisomantis | 27-03-14 | 16:44

@ Dolphi | 27-03-14 | 16:23

Man, man wat een gezwets. De Oranjes gaan er helemaal niet over of en waar er naar olie of gas wordt geboord.

Of er onder het Haagse bos olie te exploiteren valt betwijfel ik.
Veel olievelden zijn te klein om te kunnen exploiteren.

Ik weet wel dat eind jaren 50 er langs de Landscheidingsweg, vlakbij Marlot, naar olie is geboord en er inderdaad een aantal jaren een ja-knikker heeft gestaan.

Pieter V | 27-03-14 | 16:40

"Het wordt gewoon TE veel."

@ EU -NEE

"Te" is nooit goed is een oud Nederlands gezegde. Daar ben ik het helemaal mee eens, behalve dan in het geval van tequila.

Pieter V | 27-03-14 | 16:31

@ bokl | 27-03-14 | 14:35

Discriminatie door de overheid is verboden in de grondwet maar "onze" overheid veegt met de grondwet zijn achterste af.

De aparte wetjes die gemaakt zijn om groepen te bevoordelen zijn dus ongrondwettelijk. Logisch dat de zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen dat niet willen horen. Ze kopen namelijk op die manier hun stemvee en krijgen daar een heel goed en een warm gevoel van in de onderbroek, net alsof ze in hun broek hebben geplast en daarmee is het dan ook goed te vergelijken.

Het feit dat we geen constitutioneel hof hebben en de rechter zich niet mag uitspreken wanneer de burger wordt bedrogen door de overheid geeft wel aan hoe de vork aan de steel zit.

Pieter V | 27-03-14 | 16:24

Een beetje gek is dat milieu-wetten helemaal geen linkse bezigheid zijn en nooit geweest.Het kapitaal,de rijken en rechtsen per definitie,hebben qua behuizing altijd de werkplekken van de werknemersklasse gemeden als de pest.Als ze rijk werden verhuisden ze maar al te graag naar optrekjes in de duinen,het Gooi,bij de Vecht en de Gelderse Vallei.Een ander voorbeeld is Huis Ten Bos .Dat hele bos staat op een olie-bron,maar denk maar niet dat de Oranje's het te gelde zullen maken.Toch "milieubewust" hé ? Anders dan in NO-Groningen,daar worden ze nog geëvacueerd,zeg ik je.

Dolphi | 27-03-14 | 16:23

Die D66 voorman is zo glad als een aal. Zaagt heel subtiel ieder die anders denkt de poten onder de stoel vandaan en doet dat zeer graag bij mensen als P&W die daar natuurlijk graag gebruik van maken. Want daar gat het in de media om: hoe meer herrie hoe meer kijkers en hoe meer geld we krijgen. Het is dan ook erg triest te beseffen dat VvdG vrij komt want stel: hij vervalt in recidive dan gok ik er op dat zijn doelwit GWE is. Als dat dan gebeurd dan is hij de puinruimer van de politiek want a: die hebben last van GW
b: die worden er beter van als hij om gaat.
Als je er over na denkt vallen alle puzzelstukjes van zelf op hun plaats. Kijk maar naar Pim. Smeekte haast om beveiligers en kreeg die niet. het gevolg is bekend. Nu hebben we Geert. Door hoeveel beveiligers word hij omringt. Kijk dan ook maar hoeveel dat er in de toekomst gaan worden. Zal me niets verbazen als dat aantal terug loopt, uit kosten overweging zullen ze wel zeggen.

iznie | 27-03-14 | 16:18

Vrijheid van meningsuiting is hier al jaren afgeschaft , waarom hebben we hier geen alternatieve media en moet ik altijd naar dit links georieenteerde gezeik kijken en luisteren ?

R. Mortis | 27-03-14 | 16:16

Wilders loopt zelf te demoniseren..

Chow | 27-03-14 | 16:12

"Neem jij jezelf wel serieus?"

@ Freek de Leek | 27-03-14 | 14:12

Het getuigt van wijsheid om jezelf niet al te serieus te nemen en dat doe ik dan ook niet.
Overigens neemt mijn omgeving mij uiterst serieus waarschijnlijk omdat die heeft ontdekt dat ik voor mezelf nadenk, me grondig informeer en in diverse delen van de wereld heb gewoond en gewerkt, vooral moslimlanden. Ik heb dan ook de koran van kaft tot kaft gelezen in de officieel goedgekeurde Engelse vertaling van Saudi Arabia.
En als je met veel moeite je door die tekst hebt gewerkt schrik je je pas echt rot.
Oh ... zo bedoelen ze het niet volgens de linkse linkmichels. Helaas bewijzen mossels dagelijks dat ze het wel zo bedoelen, niet in het minst de Marokkaanse kolonisten in Europa.

Pieter V | 27-03-14 | 16:06

P&W zijn even zwijgzaam als toen die Marcel van Dam in een VARA programma uithaalde naar Fortuyn "U bent een minderwaardig mens", waar Witteman bij stond en toen ook al niets zei!
Qua haatzaaierij is het bij deze twee goed toeven!

De Laureaat | 27-03-14 | 16:06

bokl | 27-03-14 | 12:15 | + -82

Als een patient moet worden geopereert zal er toch ook eerst een incisie gemaakt moeten worden om vervolgens op de plek van het tumor te geraken en deze weg te kunnen snijden.

Rest In Privacy | 27-03-14 | 16:04

The Big Boss 2013 | 27-03-14 | 13:08
Omdat alle reaguurders hier weten dat je poep praat.
Het was niet een zionist, maar een NSB-er (Luns) die met Marokko het wervingsverdrag sloot.
Weet je wat daar in stond?

".. Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst zal de werknemer Nederland verlaten, .." (art. 20 lid 1)
mijnwetten.nl/overeenkomst-tussen-het-...

gaffelbaard | 27-03-14 | 16:03

Zoek de toespeling naar van Kooten en de Bie/de clichémannetjes, en de film Schindlers List...

King of the Oneliner | 27-03-14 | 16:02

@Asmodean | 27-03-14 | 13:37
Ik zal één opmerking plaatsen over je hautaine houding en dan hou ik daar verder mee op omdat ik vind dat dat iets is wat tussen jou en je psychiater moet blijven, voor de rest zal ik het bij de inhoud houden. Bij deze.
-
Ik heb het over de *definitie* van landverraad /hoogverraad. De interpretatie of definitie daarvan (zoals vele voorheen vrij duidelijke begrippen) is sinds de jaren 60 onder invloed van al het pro-EU (cultuur relativistisch) gejuich veranderd.
-
Als je zuiver nadenkt vanuit Nederlands perspectief en je je even niet in mistige EU constructies verliest (ja ik ken al die arresten v.gend en loos etc. wel.) staat daar toch echt wat er staat. Hoogverraad is hoogverraad of dat nou sluipend over tientallen jaren en kabinetten gebeurt of met één daad (moord, aanslag) doet niet ter zake. Het is wat het is.
-
Verder demoniseer ik niemand. Ik vind het knap dat je dat uit mijn tekst hebt gehaald.

Von_Rompuy | 27-03-14 | 15:30

De enorm overtrokken reacties over de uitspraken van Wilders (uitspraken die hij al 10 jaar doet) zijn dan ook niets anders dan een paniek reactie vanwege de Europese verkiezingen.
Het zou een enorme blamage zijn voor de EU aanhangers als de PVV bij die verkiezingen goed zou scoren.
Vandaar ook het onafgebroken getier en gescheld op de diverse websites en in de media.
Net zoals met de non discussie over zwarte piet probeert men dit 2 maanden lang vast te houden. Joop.nl levert daar een grote bijdrage aan. 9 van de 10 artikelen gaan over Wilders.
De PvdA ligt op apegapen en dus moet nu D66 gelanceerd worden. Niet dat er veel verschil zit tussen beide partijen, maar nu lijkt het net alsof ze elkaar bestrijden. Uiteindelijk kan het zogeheten midden gewoon opgaan in 1 partij, de verschillen zijn minimaal.
Dit alles is dus een strijd tussen de eenheidsworst die het midden heet en die 100% EU is, en de zogenaamde flanken PVV/SP.
Alhoewel op dit moment effectief, blijft de vraag of dit media offensief niet wat te vroeg is ingezet door de eenheidsworst.
Met alle retoriek, en verbaal geweld, en zogenaamde verontwaardiging, vergeet niet dat het de aankomende maanden om 1 ding te doen is:
De verkiezingen voor het EU parlement.

bakoenin | 27-03-14 | 15:28

@Bokl

Positieve discriminatie bestaat niet. Zodra je een groep bevooroordeeld over een andere benadeel je de andere.
Ook je mix in over vrouwenrecht. Dat heet creeren van gelijkheid. Gelijke kanzen. Maar nu gaan we marokkaantjes de hand boven t hoofd houden en vergoeilijken hoe ze zich gedragen.
Wat er moet gebeuren is iedereen dezelfde kanzen geven en niet "betere". En een ieder die niet wil kan weg.
Over je verhaal qua gebouwen neerzetten "constructie". Kerken horen bij de nederlandse cultuur en het landschap. Moskees niet. Ik als nederlander moet mij prettig voelen als ik de deur uitstap en niet voelen alsof ik in marrakesh sta.
Ik kan ook mijn voordeur niet paars schilderen en de kozijnen roze. Krijg ik zo een leuke brief of ik dat is gauw niet wil aanpassen van de gemeente.
Er is zoiets als orde en balans. Deze niet nederlandse mensen doet alles op hun manier en past zich niet aan.Ze hebben t recht niet om nederland te veranderen in marokko

ca12nag3 | 27-03-14 | 15:09

Wilders heeft mijn steun en iedereen kan verder lekker de tering krijgen. I.h.b. die vieze paling van een Pechtold, maar zijn aanhang is precies zoals hijzelf. Het is een sneue samenleving, doeg!

De Anaalprofeet | 27-03-14 | 15:05

Pieter V.

Sorry Pieter V. ik had even de verkeerde voor me met de link die was uiteraard bedoeld voor @ The Big Boss 2013 |
Die kraamt onzin uit en niet U.
U lijkt mij een wijs en strijdbaar persoon, de Big Boss praat poep.

hero_of_heaven | 27-03-14 | 15:03

Statler en Waldorf | 27-03-14 | 12:34

Idd t volk zei nee tegen europa en toch doorgaan ermee. T grootste schandaal en hoog verraad. Niemand deed er iets tegen.

ca12nag3 | 27-03-14 | 14:57

Hier is Pechold de waarheid aan het verdraaien en is er duidelijk sprake van ernstige laster in het bijzijn van miljoenen kijkers dus meteen groot effect, tegenover een persoon die zich niet kan verdedigen.
Ik zou zeggen greet jongen gebruik dit ook om te laten zien dat er bewust geprobeerd wordt via een tunnelvisie te kunnen bewijzen dat je een monster bent. Neem alle voorbeelden van politici op in een document en herhaal de meest ernstige op momenten dat de media niet kunnen knippen en de context kunnen manipuleren.

ecologiste | 27-03-14 | 14:54

@ Asmodean | 27-03-14 | 14:31 | + 0 -

hear hear!
precies, alsof Pechtold niet wordt 'gedemoniseerd' door Wilders. Bovendien bestaat dat 'demoniseren' helemaal niet. Dat is een term bedacht door Pin (en ja ik mag Pin zeggen) toen hij een beetje veel tegenstand kreeg.
Pin is niet vermoord door 'links' maar door een enge slechte autist

De Treinende Rechter | 27-03-14 | 14:47

Asmodean | 27-03-14 | 14:31 |
Wel, daar heb je een punt. Maar een anonieme reaguurder is natuurlijk wel iets anders dan Pechtold of Wilders. Pechtold loopt uitspraken van Wilders uit hun context te halen én te verdraaien, en dat is erg gevaarlijk. Wilders maakt Pechtold dan wel weer uit voor miezierig mannetje, maar dat is toch wel iets anders dan iemand onjuiste uitspraken in de mond leggen.

malang | 27-03-14 | 14:42

Freek de Leek | 27-03-14 | 14:36
De waarheid doet even pijn, maar je bent welkom hoor!

milky bar | 27-03-14 | 14:39

@Asmodean | 27-03-14 | 14:31 |
Precies, je hebt helemaal gelijk. Dat giftige politieke klimaat wordt naar mijn mening vooral door Wilders zelf gecreëerd. Ook lijkt iedereen hier die achter Wilders staat de linker vleugel van de politiek verantwoordelijk te houden voor de moord op Fortuyn, alle bedreigingen richting Wilders en een eventuele moordaanslag op Wilders.

Freek de Leek | 27-03-14 | 14:36

@Pieter V | 27-03-14 | 14:03
Mijn betoog ging juist over het grondwettelijke vlak. Waarbij het gaat tussen de relatie van overheid tot haar burgers. Waarbij burgers mogen rekenen op een gelijke behandeling door de overheid. Als persoon A een gebouw wil neerzetten, dan mag persoon B ook een gebouw neerzetten en niet gediscrimineerd worden op ras, religie of wat voor achtergrond dan ook. Dit principe wordt bewaakt door Artikel 1. U heeft geen enkel voorbeeld genoemd waarbij duidelijk wordt, dat Nederland een discriminerende overheid heeft op het grondwettelijke vlak.

Het enige, aangehaalde voorbeeld van discriminatie door de overheid in uw betoog is positieve discriminatie. Deze discriminatie is bedoeld om minderheden (vrouwen, allochtonen, gehandicapten etc.) een betere positie op de arbeidsmarkt te geven. Deze discussie is er één op het maatschappelijk, economisch vlak.

bokl | 27-03-14 | 14:35

Het wordt gewoon TE veel. Moskeen, aparte zwemuurtjes, alleen nog gratis zwemles op zwarte scholen, kerstmis dat eindejaarsfeest moet gaan heten, het weglaten van kerstbomen, de toeslagenfraude, de banen die verdwijnen naar buitenlanders etc. Daarbovenop de druk op Zwarte Piet. Beste regering, na decennia NOG niet door dat verschillende culturen niet samen gaan? Tuurlijk moet je mensen altijd helpen maar vooral in eigen land.

EU -NEE | 27-03-14 | 14:33

Een goede opmerking:
Laten we die arrogant voortaan: Melkert2014 noemen.
Dan valt dat kwartje (waar kennen we dat ook alweer van ?) tenminste bij hen die zich laten menipuleren door de dwingende maatregelen van de media.
Geen woord trouwens over die zaak in Delft.

Kamervraag | 27-03-14 | 14:33

malang | 27-03-14 | 14:25 |
Ik vind het politieke klimaat ook erg giftig worden. De toon op Geenstijl is altijd al hard geweest, maar de reacties lijken steeds hatelijker en verbitterder te worden. De post met de meeste stemmen zegt over Pechtold: 'door uw soort is Fortuyn vermoord'. Anderen zeggen dat ze gunnen dat Pechtold met de dood bedreigd wordt. Hoe vaak ik wel niet ben uitgescholden voor landverrader en weet ik veel wat nog meer op Geenstijl is niet te tellen. En waarom? Omdat ik een andere politieke mening heb. Een beetje zelfreflectie kan geen kwaad. Nu meer dan ooit, zou ik haast willen zeggen.

Asmodean | 27-03-14 | 14:31

@Troef | 27-03-14 | 14:24 |
Je begrijpt toch wel dat ik de retoriek van de PVV bedoel. Wanneer Fleur Agema achter het spreekgestoelte in de tweede kamer staat bijvoorbeeld. Die laatste is het makkelijkst, dat was Greet in Den Haag, is veelvuldig op t.v. geweest de afgelopen week.

Freek de Leek | 27-03-14 | 14:28

Ik vind eerlijk gezegd het politieke klimaat wel heel erg giftig worden. Het doet mij denken aan de periode Fortuyn voorafgaand aan de moord op hem. Het klimaat voor een nieuwe politieke moord lijkt wederom te worden gecreëerd.

En dan straks natuurlijk Wilders prijzen voor zijn 'duidelijke taal' en dat hij 'het debat heeft opengebroken', terwijl hij dan dood is. Misselijkmakend.

malang | 27-03-14 | 14:25

@ Freek de Leek 14:20
alle bejaarden?
.
alle ontwikkelingsgelden?
.
alle Marokkanen?
Geef anders even een linkje.

Troef | 27-03-14 | 14:24

Lekkere maatregelen stelt Peggolt voor. Als hij het maar niet gaat uitvoeren. Straks roept hij nog Minder minder ipv we want more. Dit fragment 10 x herhalen in het 8 uur journaal.
Grapje, suffe politicus die z'n huiswerk niet doet. Brinkman met Greet verwarren. Ach ja niet teveel nuance vooral. Domheid is ook een deugd naast gebrek aan politiek inzicht op de lange termijn.

IndoFortuyn | 27-03-14 | 14:24

Vergeet nimmer, zet het in de analen, wat de eis van het koningshuis/Bea was hierin; geen homofiele minister president in NL...

Een Bea spreek je niet tegen. Daar buig je voor. Begrepen? Dat stukje zit me nog immer dwars en past geheel in de lijn van een secret service organisatie, die de belangen van de top of een koningshuis op de achtergrond behartigt. In het geniep, want zo opereren ze. Ontkennen is je vriend. Niemand die het waagt de klok te luiden. Want zo rollen wij in dit land. Wat niet weet....... Glas, plas, was en we rollen door alsof er niets gebeurd is. En zo geschiedde het ook. Want alle misstanden die Pim benoemde bestaan nog steeds. Men heeft niks,nul geleerd hiervan. Omdat men het wel prima vind zo.

Maar een volk vergeet snel en dat weten zij ook.

Betweetert | 27-03-14 | 14:23

Het rechtpraten van de krankzinnige uitspraken van Wilders is weer begonnen op GS.
leesh01 | 27-03-14 | 12:13 | + -100 -

Ja het ontkennen van de politiek van de problemen ook,dus wat wild u hier nu eigenlijk mee inbrengen. Want niet geenstijl is hier degene die rechtpraat,maar het is de politiek die onterecht haatzaait,het opklopt en er een media spektakel van maakt. En dat wist u mischien niet hier is in tegenstelling tot de hedendaagse politiek een podium voor zowel voor als tegenstanders ,ook van de uitspraken van meneer wilders. Wat u doet is eigenlijk juist discriminerend door pvv stemmers weg te zetten als white trash. In nederland hebben wij daar een spreekwoord voor. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. En in u geval Wit.

tweetybird | 27-03-14 | 14:23

@Pieter V | 27-03-14 | 14:15 |
Je zal me nu wel een rooie linkse gutmensch vinden die tegen elke vorm van vrijheid is maar met de uitspraken in jouw laatste twee posts heb je je wat mijn betreft gediskwalificeerd voor verdere discussie. Of je bent een beetje aan het grappen, dat kan ook.
.
Feiten binnen de juiste context houden is nou net waar de PVV het een beetje laat schieten: alle bejaarden in verpleegtehuizen in de stront, alle ontwikkelingsgelden gaan de verkeerde zakken in, alle (ja dat zei Greet) Marokkanen werken niet mee dus minder!, alle subsidies kut.

Freek de Leek | 27-03-14 | 14:20

Pieter V | 27-03-14 | 14:15 |
Wat insinueer je in godsnaam met de vraag of ik voorsorteer op Wilders moord?

Asmodean | 27-03-14 | 14:18

@Oeleflaffel | 27-03-14 | 13:20
Als een Nederlands staatsburger beslist om elders te gaan wonen dan dienen de toeslagen aangepast te worden aan het leefniveau al daar, daar is Nederland nu mee bezig (wordt dus al aan een oplossing gewerkt).

Ik bedoelde inderdaad 6, sorry voor die fout. Ik ben geen groot voorstander van artikel 6 van de grondwet, omdat het vrij onduidelijk is wat religie is. Maar ik sta pal voor artikel 1 van de grondwet, het beschermt de burger tegen een discriminerende overheid. Het artikel is niet bedoelt om private personen monddood te maken. Wilders en El Moumni mogen zeggen wat ze willen, als ze maar niet oproepen tot geweld. De Koran (net zoals de Bijbel) heeft teksten die voor ons moreel verwerpelijk zijn. Echter gaat het erover of private personen via deze teksten haat zaaien, een oproep om homo’s van flats te gooien, gaat bijvoorbeeld te ver – het roept op tot geweld. Het zeggen dat homoseksualiteit slecht is, gaat echter niet te ver. Net zoals Wilders mag roepen dat de islam slecht is, dit zijn allemaal uitingen die mogen.

Een zeer fundamentele uitvoering van de islam, zoals die wordt bedreven in de zandbakregio, zal onderdrukking opleveren van andere godsdiensten. Maar in Nederland zijn vele moslims die de koran niet letterlijk nemen. Maar stel dat ze het wel doen. Dan hebben 5% moslims onder de gehele bevolking (9% in 2040), die sociaal economische laag scoren, waarom zijn deze mensen dan zulke bedreiging voor Nederland.

Wilders beschermt de vrijheid en gelijkheid niet, hij schaft ze juist af. Hij wil artikel 1 afschaffen, zodat de overheid onderscheid kan maken tussen bevolkingsgroepen. Dat de ene burger geen gebedshuis mag plaatsen op locatie A en de ander wel. Ik denk dat we dan dichter bij een zandbakwetgeving komen dan zonder deze geniale ideeën van Wilders.

bokl | 27-03-14 | 14:17

Pieter V | 27-03-14 | 13:49 |
Zionisme is een nationale beweging en ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen. De term verwijst naar de berg Zion waarmee Jeruzalem wordt aangeduid en werd voor het eerst gebruikt in 1890 door Nathan Birnbaum. Het heimwee naar Zion stamt uit de tijd van de Joodse ballingschap in Babylonië die in de Bijbel wordt beschreven. De huidige vorm ontstond na de Joodse verstrooiing ten gevolge van de opstand van Sjimon bar Kochba. Het heimwee naar Zion en verlangen naar een eigen joods vaderland komt in het lied Hatikwa tot uitdrukking.

Denk dat dit genoeg zegt. (wikipedia)

Lees ook eens een boek . Ik kan je aanraden: Het antwoord van een christen aan de islam - William M. Miller
Of misschien : De heilige oorlog Djihaad van Lester Sumrall
Misschien gaan ga je dan niet meer van die rare uitspraken uit braken.

hero_of_heaven | 27-03-14 | 14:16

@ Asmodean | 27-03-14 | 14:03

U sorteert vast voor op de moord op Wilders?

Kritiek op Wilders mag overigens best, maar dan wel met feiten en binnen de juiste context.
Het probleem is alleen dat die zelfverklaarde moreel superieure links draaiende Übermenschen keer op keer dezelfde of ergere uitlatingen doen dan Wilders, maar dat hun verstandelijk uitgedaagde volgers het allemaal wel best vinden.

Pieter V | 27-03-14 | 14:15

PVV-stemmers zijn white trash.
W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:22 | + -40 -

Gelukkig val ik en alle nederlanders daar niet onder,sinds vorige week,zijn wij alle,ook de pvv stemmers marokaan en dus lichtgetint.na het weekend zijn we zwart na die tsunami van zon. Of te wel u lult uit uw nek. En doet u nick geen eer aan. Sukkel der onnadenkende zou beter passen.

tweetybird | 27-03-14 | 14:15

Pieter V | 27-03-14 | 14:10 |
"Hoe dan ook, linkse figuurtjes als jij zijn een grof schandaal voor iedereen die gesneuveld is voor de vrijheid van dit land."
-
Wow. De Wilderssekte begint steeds ergere vormen aan te nemen. Ernstig.

Asmodean | 27-03-14 | 14:13

@Pieter V | 27-03-14 | 14:10 |
"Hoe dan ook, linkse figuurtjes als jij zijn een grof schandaal voor iedereen die gesneuveld is voor de vrijheid van dit land."
.
Neem jij jezelf wel serieus?

Freek de Leek | 27-03-14 | 14:12

Greet verdraait zelf vaak genoeg de standpunten van VVD,D66 en PvdA dus ik zie niet in waarom Pechtold onze Greet niet met zijn eigen middelen mag bestrijden...

PieterVanDijk | 27-03-14 | 14:10

@ Freek de Leek | 27-03-14 | 13:59

"Ja prima, maar waarom slaat dan iedereen hier op hol als Pechtold die uitspraak in een opsomming tevoorschijn haalt?"

Dat is hier al aan je uitgelegd trol.
Maar nogmaals, het is niet waar en wat er wel is gezegd door Brinkman is volledig uit de context gehaald.

Hoe dan ook, linkse figuurtjes als jij zijn een grof schandaal voor iedereen die gesneuveld is voor de vrijheid van dit land.

Pieter V | 27-03-14 | 14:10

Jadaag | 27-03-14 | 14:01 |
Of je haalt de komma weg uit de link. Dat kan natuurlijk ook. Maar laten we het maar houden op een links complot.

Asmodean | 27-03-14 | 14:07

@W. Eldenkend | 27-03-14
Weet jij waarom Anil Ramdas zelfmoord heeft gepleegd?

Troef | 27-03-14 | 14:06

Dank je wel jongens van Geenstijl. Goed werk.

Normpje | 27-03-14 | 14:05

Pechtold is een held! Mijn stem krijgt ie!

Konijnenkeutel | 27-03-14 | 14:04

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:42 |
Exact. Maar kritiek op Wilders mag niet volgens de Wilderskerk hier. Want mocht hij dood worden geschoten door een moslimfundamentalist, dan is iedereen die het ooit niet eens was met Wilders verantwoordelijk. Eng gedoe. En ongelooflijk hypocriet.

Asmodean | 27-03-14 | 14:03

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:59
Omdat Pechtold die uitspraak volledig uit zijn verband haalde, en daarmee probeert te framen.
ook dat is populisme.

bakoenin | 27-03-14 | 14:03

@ bokl | 27-03-14 | 13:34

Je zwamt weer een eind weg maar reageert niet op de kern van mijn betoog: "Onze overheid discrimineert autochtone Nederlanders op een meer dan schandalige manier en dat onder het mom van de grondwet dienaangaande".

Pieter V | 27-03-14 | 14:03

@Toetsiemonster | 27-03-14 | 12:40
@Toetsiemonster | 27-03-14 | 12:40
Huh? "Wikipedia heeft nog geen artikel met de naam "Magda Berndsen,"
Dat hebben ze snel weggejorist....

Jadaag | 27-03-14 | 14:01

Jouw soort noemt het ook niet demoniseren,maar afmaken toch?
Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:09

Poepoe, nou behoor ik zomaar ineens tot een "soort"?
Ik stel alleen maar vast dat "demoniseren" een zuivere Godwin is.

Djong | 27-03-14 | 14:01

Elessir | 27-03-14 | 13:54 |
Juist, het heeft namelijk niets met links/rechts te maken, maar met belangen van een gevestigde kliek.
Let maar eens op als Roemer weer eens te groot wordt in de peilingen, dan vliegen de horror plaatjes met bloederige motorzagen je weer om de oren. Onder luid gejuich bij DWDD.

bakoenin | 27-03-14 | 14:01

@bakoenin | 27-03-14 | 13:56 |
Ja prima, maar waarom slaat dan iedereen hier op hol als Pechtold die uitspraak in een opsomming tevoorschijn haalt?

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:59

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:53
Oef, vanuit bepaalde kringen hoor je niets anders. Ga maar eens op Joop lezen. ook al van die van belastingcenten betaalde media.

bakoenin | 27-03-14 | 13:58

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:50 |
Maar waarom zou hij dat ook nuanceren. De stelling was namelijk of gezagsdragers zich mogen verdedigen tegen een op hol geslagen meute die hun naar het leven staat, en welke manieren dan effectief zouden zijn.
Brinkman als toen ex politieman vond dat een effectieve manier.
En dat is het ook.

bakoenin | 27-03-14 | 13:56

@ Pastfaru | 27-03-14 | 12:06 | + -93

"Links demoniseert, rechts zaait haat.
next"

Nee, links demoniseert en zaait haat. Rechts oogst hooguit haat.
En ik zou het niet links willen noemen maar meer, "de gevestigde orde", de oligarchie met zijn trawanten.

Elessir | 27-03-14 | 13:54

@bakoenin | 27-03-14 | 13:48 |
Wie heeft dan gezegd: Wilders is een fascist?

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:53

Ik ga er steeds meer over denken om ook aangifte te doen wegens haatzaaierij, Niet tegen Wilders maar tegen mensen zoals Pechtold,Teeven, Rutte etc en de burgemeesters en wethouders die oproepen tot het doen van aangifte tegen Wilders ( horen boven politieke partijen te staan)

MoonBeebe | 27-03-14 | 13:53

Pechtold geeft niet eens op een Nederlandse manier een hand, stevig, maar op een buitenlandse manier, slap en kort met een gestrekte arm voor de afstand tot de tegenpartij.
Het zijn vaak van die kleine dingen die veel zeggen over iemands karakter en hoe iemand in de maatschappij staat. Pechtold is een dhimmie, appeaser en verrader inéén en in zijn gesprekstechnieken benadrukt hij kernachtig woorden zodat deze bij de toehoorder blijven hangen.
Fucking player.

Jim Lovell | 27-03-14 | 13:52

@bakoenin | 27-03-14 | 13:46 |
Ja, Hero Brinkman zei dat inderdaad namens de PVV. Daar was hij destijds nog lid van. Wilders heeft dat nooit genuanceerd dus hoe vervelend het ook is, die uitspraak is net zoveel van Wilders. Als de nummer twee van D66 iets zegt moet Pechtold daar ook achter staan, doet hij dat niet heb je gerommel in de fractie. Niet dat het bij de PVV niet rommelt natuurlijk, haha!

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:50

arie181818 | 27-03-14 | 13:35 |
In een groep een weerloze, op de grond liggende grensrechter voor de ogen van zijn zoon doodschoppen - dat zou anders zo van het Syrische bureau voor toerisme kunnen komen.

milky bar | 27-03-14 | 13:49

"Waarom ontkennen de meeste reaguurders dat de zionisten achter de immigratie zitten?"

@ The Big Boss 2013 | 27-03-14 | 13:08

Waarschijnlijk omdat het klinkklare onzin is.

Pieter V | 27-03-14 | 13:49

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:42 |
Dit zijn allemaal uitspraken die gewoon binnen de grenzen van het politieke speelveld passen. Marijnissen kon er ook wat van, met zijn flapdrol.
Daarentegen iemand wegzetten als fascist gaat een grens over, je schept daarmee weer een sfeer zoals in de dagen van Fortuyn.

bakoenin | 27-03-14 | 13:48

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:38
Nee Freek, dat was een uitspraak van Hero Brinkman en de Roon Even bij de les blijven.

bakoenin | 27-03-14 | 13:46

'... dan heeft Geert Wilders zich daar...' Bedoel ik natuurlijk.

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:44

Bovendien dat gelul over demoniseren de hele tijd, doet Wilders daar niet gewoon aan mee? Linkse kerk, Eurofielen, het bekende Marokkanenverhaal, kopvoddentax, bedrijfspoedel, linkse grachtengordelkliek etcetera etcetera. Als je wat Pechtold doet demoniseren noemt dan heeft zich daar ook meer dan eens schuldig aan gemaakt. Vraag maar aan Job Cohen.

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:42

@Willianus Wortelus | 27-03-14 | 13:26 |
Pechtold heeft het hier over een uitspraak van Wilders een aantal jaar terug. Hij zette deze in context met de 'Marokkanenuitspraak' van Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen. Het punt van Pechtold was dat qua zwaarte deze helemaal niet veel van elkaar verschillen en dat Wilders al heel lang gekke dingen zegt. Want het 'schieten in knieschijven' is toch echt een uitspraak van Greet, je kan Pechtold niet afrekenen op dat hij Greet citeert. Oke, kom er maar in met die minnetjes!

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:38

Von_Rompuy | 27-03-14 | 13:24 |
Zucht. Ga anders een keer een lesje strafrecht volgen ofzo. Bespottelijk gedoe. Lees voor de grap de memorie van toelichting maar eens door, als je daar überhaupt van gehoord hebt. Maar goed, blijf maar lekker doordemoniseren hoor. Iedereen waar ik het niet mee eens ben is een landverrader, en mensen die op iemand reageren waarmee ik het wel eens ben demoniseren hem en zijn schuldig voor zijn evt. dood. Fucking kansloos.

Asmodean | 27-03-14 | 13:37

Volgens mij is dat standaard politie regel.
Wil je een verdachte aanhouden, en hij rent weg, dan schiet je hem bij voorkeur ergens bij de knietjes en niet gelijk door het hoofd, ja! Kom zeg! We zijn geen beesten!

gaffelbaard | 27-03-14 | 13:37

@milky bar | 27-03-14 | 13:23
volgens mij is er geen probleem met 'dit land'; er is alleen een probleem met een groep Marokkaans straattuig. Je doet net alsof er hier problemen zijn van formaatje Syrië of Malawi.
Met subtiliteit voorkom je massademonstraties, hetze en aangiftes tegen een partijleider die in weze wel zinnige standpunten heeft, maar dit niet goed verwoord.

arie181818 | 27-03-14 | 13:35

@Willianus Wortelus | 27-03-14 | 13:26 |

Jazeker. Ik heb gisteren ook de hele aflevering van Pauw & Witteman gezien.

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:34

@Pieter V | 27-03-14 | 13:04
Ik heb nooit gezegd dat artikels 1 & 4 gelden voor individuen. Het discriminatieprincipe is niet bedoeld voor private personen, daarmee zou het de vrijheid van meningsuiting inperken. Het is bedoeld om te zorgen dat de overheid haar eigen burgers niet discrimineert. Wilders wil dat de overheid! op grote schaal onderscheid gaat maken tussen moslims en niet-moslims, hierdoor zullen burgers gediscrimineerd worden door de overheid. Daarmee gaat hij in tegen de westerse waarden van gelijkheid en vrijheid, die hij zegt te beschermen. Ik ben het eens dat particuliere discriminatie niet kan worden tegengegaan door Artikel 1 van de grondwet, maar wel via Algemene Wet Gelijke Behandeling. De AWGB is juist bedoelt om discriminatie tegen te gaan in het economisch, maatschappelijk verkeer.

bokl | 27-03-14 | 13:34

www.rijnmond.nl/nieuws/27-03-2014/zwij...

Hier nog zo,n malloot die even wat olie op het vuur gooit. Ik moet zeggen hij doet het heel subliem.
Maar doet U mij maar gewoon een broodje speklap.http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?7004-Hotdogs-en-speklappen
Wat een pisvlekken zijn het toch die wegkijkers en kopinhetzandmannetjes .

hero_of_heaven | 27-03-14 | 13:33

Ohh.. nee dan is het helemaal ok... relschoppers (bij voorkeur Marokkaan) in de knieen schieten.

Daar kan niemand tegen zijn. Die baldadige Pechtold toch. Heeeelemaal uit zijn verband gerukt.

Nick da Prick | 27-03-14 | 13:33

@Makemyday! | 27-03-14 | 13:18
Dat uitsluiten waar ze zelf zo tegen ageren bij de PVV en hun kiezers doen ze bij de NPO zelf ook.
Niemand wil samen met het politiek kritische Powned.

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:26

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:16 | Jezusmina zeg...

Heb je überhaubt het topic van Pritt wel gelezen?

Willianus Wortelus | 27-03-14 | 13:26

@Asmodean | 27-03-14 | 12:18
De definitie van land- of liever hoogverraad staat in ons eigen Wetboek van Strafrecht. En als je die normaal zou interpreteren i.p.v. met een roze gekleurde EU toppie joppie bril zouden vele pro-EU politici daaraan voldoen.
-
nl.wikipedia.org/wiki/Hoogverraad

Von_Rompuy | 27-03-14 | 13:24

arie181818 | 27-03-14 | 12:46 |
Denk je echt dat "subtiliteit" dit land verder helpt? Zet dan nog maar een plaatje van Frank Boeijen op en droom even weg bij Hanneke Groenteman

milky bar | 27-03-14 | 13:23

@Nosky | 27-03-14 | 13:11
Hear hear!

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:23

De NPO, public enemy No. 1

Tiberius | 27-03-14 | 13:22

bokl | 27-03-14 | 12:15 |
Mensen met een dubbele nationaliteit zijn niet gelijk aan mensen met maar één paspoort. Zo kan ik niet naar mijn echte moederland vluchten wanneer mensen met een dubbel paspoort het leven hier onmogelijk maken. Laat staan dat ik daar nu al heen kan gaan om te genieten van een uitkering en kinderbijslag op Nederlands niveau.

Wilders vindt grondwetsartikel 1 en (ik neem aan dat je bedoelt) artikel 6 zelf discriminerend. Gelovigen mogen immers wel discrimineren. Lees de koran er maar eens op na, wij zijn lager dan honden en varkens o.a. omdat we homo's in onze samenlevingen accepteren en dat wordt ook zo in moskeeën uitgesproken. En dan wordt Wilders aangeklaagd voor haatzaaien en het uitsluiten van bevolkingsgroepen terwijl imam El Moumni voor het bovenstaande al werd vrijgesproken vanwege de vrijheid van godsdienst.

En het zijn niet de dictatoriale regime's die in de zandbak andere culturen en religies onderdrukken. Dat komt vanuit de islam en de islamitische bevolking zelf. Zelfs in multicultureel Nederland opgegroeide Marokkanen reizen naar Syrië om daar alle christenen uit te moorden.
Het is dus best logisch om de vrijheid en gelijkheid te willen beschermen door de islam te beteugelen.

Oeleflaffel | 27-03-14 | 13:20

Haal de macht van de NPO weg,en de macht van de landverraders en moordenaars van de democratie is weg.
Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:14 | + 1 -

Dat zei ik enige tijd geleden al. NPO aanpakken en zorgen dat het volk de juiste informatie krijgt wat betreft misdaad,kosten e.d. Nu zijn dat alleen de mensen die iets verder kijken dan hun neus lang is.
Dan blijkt ineens dat de PVV meer dan 76 zetels krijgt.

Makemyday! | 27-03-14 | 13:18

Dat domme populistische gebral van die kerel komt me zo langzamerhand de keel uit. Wat dat betreft komt Volkert wel weer in een gespreid bedje terecht.

Arnold9638 | 27-03-14 | 13:18

de Voorzittert | 27-03-14 | 12:12 |
Die moord op een Gutmensch hebben we al: Els Borst.
Eens kijken hoeveel waarheid dit land kan verdragen als straks de dader wordt bekendgemaakt. Áls...

milky bar | 27-03-14 | 13:18

de Hever | 27-03-14 | 12:29 |
Je denkt serieus dat de moslimfundamentalisten die Wilders bedreigen zich ook maar iets aantrekken van woorden van Pechtold en Samsom? Die mensen zijn zo gehersenspoeld dat ze zich echt niet laten beïnvloeden door zo'n stelletje atheïsten.

Asmodean | 27-03-14 | 13:17

Ik snap de ophef hier niet zo goed, Pechtold somt toch gewoon alle uitspraken van Greet op? Hij zet het gewoon allemaal even op een rijtje. Of zegt Pechtold dingen die niet waar zijn? Volgens mij niet.

Freek de Leek | 27-03-14 | 13:16

Als je het dan over extreem rechts hebt.
Wie anders dan heertje Pechtold wou ook de totale gelijkschakeling van het continent Europa, de nationale parlementen tot clubjes vazallen maken, en de democratie de facto afschaffen?
Wie anders dan heertje Pechtold streefde ook naar een totaal onaantastbare elite die vanwege het eenwordingsideaal tot in de eeuwigheid vrij spel zou hebben?
En wie anders dan heertje Pechtold wou van Europa een enorm machtsblok maken wat anderen kon domineren?
Ja, de methode van heertje Pechtold is een andere, maar het doel is hetzelfde.

bakoenin | 27-03-14 | 13:16

Haal de macht van de NPO weg,en de macht van de landverraders en moordenaars van de democratie is weg.

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:14

Ik wacht nu op de reactie van Pechtold, die zich nu even inleest in de historie en dan ruiterlijk toegeeft dat hij met zijn uitspraak bevolkingsgroepen tegen elkaar heeft opgezet.
De Geus | 27-03-14 | 12:25
.
Zou je willen adviseren niet je adem ervoor in te houden.....

frenkievee | 27-03-14 | 13:14

Demoniseer666. Hoe duivels wil je het hebben. Ik weet het zeker niet hoor, maar zie ik niet twee hoorntjes groeien bij Lucifer Pekholt?

milky bar | 27-03-14 | 13:14

@ W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:22

Het gelijk van weldenkend Nederland.
Steeds maar weer.
PvdA-stemmers zijn white trash.

Pieter V | 27-03-14 | 13:12

Het is werkelijk waar onvoorstelbaar hoe BN’ers en publieke figuren een regelrechte aanval voeren op de democratie en de vrijheid van meningsuiting. Je hoeft de tv of radio maar aan te zetten en je wordt overspoeld door regelrechte propaganda. PVV-stemmers die publiekelijk in een hoek worden gezet en worden weggezet. Geenstijl, doe is concept-aangifteformulieren maken voor discriminatie op basis van politieke voorkeur.
.
Al deze Gutmenschen hebben absoluut niets van de geschiedenis geleerd. Pim Fortuyn die twaalf jaar geleden op de zelfde wijze werd gedemoniseerd. En juist nu zijn moordenaar eerdaags vrij komt, bereikt het demoniseren van Geert Wilders en de PVV een nooit eerder geëvenaard en het absolute hoogtepunt. Een zorgwekkend hoogtepunt. Door al deze hysterie brengt ‘men’ ons land vijftien jaar terug in de tijd, waarin niets gezegd kan worden, zonder daarvoor verketterd te worden. Simpelweg inperking van de vrijheid van meningsuiting. Dat policor gedrag leidt inmiddels tot een enorme tunnelvisie, wat blijk geeft van enorme domheid, waarmee het ook gevaarlijk wordt. Want tegelijkertijd worden de problemen met Marokkanen en andere niet-westerse allochtonen weer verder verbloemd en gebagatelliseerd en de kreet ‘kans’ kan weer jaren mee. Dat staat effectief beleid in de weg en geeft de overlastgevende Marokkanen weer vrij spel. En de sluipende islamisering van ons land krijgt hiermee een enorme wind in de zeilen.
.
Nee, niet alle Marokkanen zijn ‘fout’. Dat geldt ook voor de andere niet-westerse allochtonen. Maar de standaard kreet vanuit de Linksche Kerk van “het is een minderheid die het verziekt voor de meerderheid” is een absolute misvatting. Want naast problemen als geweld, uitkeringsonafhankelijkheid en al die andere zaken die veelal genoemd worden, zijn er veel meer zaken die aangeven dat veel (nogmaals, niet alle) niet-westerse allochtonen enkel en alleen willen profiteren van onze welvaart, zonder daar iets of maar al teveel aan bij te willen dragen. Zaken waar niet iedereen direct last van heeft, maar wel blijk geven van het eenrichtingsverkeer en het is liegen en bedriegen wat de klok slaat, neem bijvoorbeeld het recente voorbeeld rondom die examenfraude.
Maar ik noem er een paar:
In mijn MBO tijd zat ik op een school met veel niet-westerse allochtonen. Veelal zaten die daar vele jaren, met studieverlening en niet al de beste prestaties. Doorgaans wel aardige gasten. Maar wat dan blijkt, is dat de motivatie om zo’n opleiding te volgen voornamelijk de studiefinanciering is. Want met pa in de bijstand profiteer je van de maximale aanvullende beurs, daarbij wat eenvoudige fraude voor de uitwonende beurs en je hebt (had toen) al gauw 500 Euro in de maand te pakken. Allemaal voor niks!
Of een andere: We herinneren ons vast allemaal nog wel het paardenvleesschandaal van enige tijd geleden. Naar mijn idee, topje van de ijsberg. Ga eens naar een stuk of tien, twintig shoarmatenten (veelal door islamitische mensen gerund) en bestel een broodje lams. Let op: eet deze broodjes niet op, maar breng deze naar een of ander lab om te laten onderzoeken wat voor vlees je nu werkelijk gekocht hebt. Ik weet vrijwel zeker dat je geen enkel broodje zal vinden waar 100% lamsvlees in zit, maar kalkoen of iets dergelijks. Ik ken die wereld van binnen, ik heb het gezien. Daarom weet ik ook hoeveel er ‘zwart’ omgaat in die business. Ga maar eens staan tellen hoe vaak zo’n kassa wel/niet wordt aangeslagen. Of als je een tent wil verkopen en je zit met islamitische mensen om de tafel, is een van de eerste vragen die gesteld wordt “hoeveel kunnen we zwart doen?”. Dit soort lui (en dat meen ik oprecht) werkt heus hard hoor, maar zij zijn alleen niet bereid om volgens onze normen en regelgeving hun correcte stukje bij te dragen. Dat is iets voor de Nederlanders, niet voor hun.
.
En zo zijn er zat zaken die, als je midden in de maatschappij staat en met verschillende mensen ‘omgaat’, constateert. Nee, lang niet alle Marokkanen dan wel niet-westerse allochtonen maken zich schuldig aan geweld en al die andere standaard zaken die genoemd worden. Maar het gros van de groep levert simpelweg geen bijdrage. Dat betekend niet dat ze weg moeten, maar er mag inmiddels best weleens wat van gezegd en aan gedaan worden (wat trouwens ook geldt voor handophoudend tokkietuig).
Ik zou graag zien dat een partij als de PVV dergelijke zaken onderzoekt en het ‘probleem’ in deze bredere context aan de kaak stelt. Want dan wordt het standaard argument vanuit de Linksche Kerk verder ontkracht en gaan die oogkleppen misschien wat speling vertonen.
.
Ik doe hier geen oproep om met zijn allen ons tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen te keren. Maar het wordt eens tijd dat bepaalde probleemgroepen eens benoemd mogen worden (gebeurd immers bij PVV-aanhang ook, meten met twee maten). Ook de groep als geheel, want ieder weldenkend mens is in staat de context daarvan te zien. De gelovigen van de Linksche Kerk schijnen maar niet te zien dat het aankaarten van problemen binnen een complete groep en beleid ontwikkelen richting deze groep totaal iets anders is dan deze groep “anders te behandelen”. Straffen, beleid, maatregelen dienen voor iedereen gelijk te zijn. En dat moet krachtiger. Maar dat wil niet zeggen, dat als een bepaalde groep van de bevolking een substantieel aandeel heeft in bepaalde criminaliteitsstatistieken, je daar niet de focus op kan leggen. Dat is dan namelijk de meest effectieve manier om een groot deel van de problemen op te lossen. En dat heeft helemaal niets met discriminatie van doen. Een fabrikant van tv’s die een aanbieding heeft, richt zich ook op een specifieke doelgroep, maar dat wil voor mensen die niet in dat profiel passen niet zeggen dat die aanbieding voor hun niet op gaat. Gelijke monniken, gelijke kappen. Maar wel doelgericht beleid.
.
Alles wat nu gebeurd, die selectieve en gespeelde verontwaardiging en die enorme propagandacampagne, staan elk mogelijk beleid in de weg. Mede daarom is het uiterst kwalijk, maar bovenal is de manipulatie vanuit publieke instanties, politici en de media buitenproportioneel schofterig. Bepalen voor mensen wat een fatsoenlijke mening is, en doen voorkomen of 80 procent van Nederland (behalve de PVV-stemmers) diezelfde mening is toegedaan, wat absoluut niet zo is. Op den duur is dit schadelijker voor onze samenleving dan alles wat Wilders in tien jaar tijd bij elkaar kan schreeuwen. Het voedt juist de onderbuik. En juist het niet kunnen of mogen uiten frustraties of emoties zal dan voor problemen zorgen. Iedereen kent het wel, het ‘opkroppen tot de bom barst’, huis, tuin en keuken psychologie.
.
Ik maak me oprecht ernstige zorgen. Om deze aanval op de democratie. Om deze aanval op een afwijkende mening. Om deze gevaarlijke naïviteit. En om het feit dat er geen concreet tegengeluid is (in ieder geval niet in de MSM).
Voor de persoon die er handig mee is: www.hetvrijewoord.nl is nog vrij (als in Hans Teeuwens’ speech voor van Gogh). Wie maakt hem ff..
.
Op moraal en bestuurlijk gebied staat Nederland op het randje van het faillissement. En wat betreft al die Godwins tot nu toe, ik denk dat de betreffende figuren eens heel goed moeten na gaan denken op wie die vergelijkingen nou werkelijk betrekking hebben.

Nosky | 27-03-14 | 13:11

Er komt een tijd dat Pechtold nooit meer zonder beveiligers over straat kan in Nederland.

Ik hoop dat die tijd snel komt.
minder minder | 27-03-14 | 12:05 | + 70 -

Zal nooit zover komen want daar is hij veels te laf voor, deze Bilderberger!
De ballen die Wilders heeft krijgt hij nooit!!!
Melkert zat heel snel in America en de rest was ook op de vlucht. Meneer "Anne Frank" Thom de Graaf was pleit,Rosenluller was pleite, Dijkstal was pleite enz.
Zou toch graag willen weten waar die Peggold het over gehad heeft bij Bilderberg. Hij weet meer dan wij en dat bevalt me niks.

Makemyday! | 27-03-14 | 13:09

o/t, maar niet helemaal: Het Belgische parlement heeft gisteren,woensdag 27 maart, ingestemd met een algemene anti-seksismewet. Dankzij irritante moslimgastjes in de straten van Brussel kan straks iedereen die "door een gebaar of handeling in het openbaar iemand wegens zijn geslacht klaarblijkelijk wil minachten" of "als minderwaardig wil definiëren", maximaal één jaar cel en 6.000 euro boete krijgen.
www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid15598...

AgentKrol | 27-03-14 | 13:09

die Pechtold moet je met gelijke munt terugbetalen.. hij is grof opnieuw aan het demoniseren geslagen waardoor de beveiliging van Wilders nog verder opgeschroefd moet worden.
Het zou goed zijn als hij zelf is gaat ervaren wat het is om permanent 6 man om je heen te hebben.
Vandaar mijn vraag hier ergens boven.. waar woont Pechtold ? wat doet zijn vrouw.. wat doen zijn kinderen, waar werken die, waar wonen die, waar gaat hij op vakantie, komt hij wel eens in een restaurant, golft hij en waar.. dat is de gedachte.
Simpel ervoor zorgen dat zijn beveiliging naar hetzelfde niveau als Wilders gaat .. en dat kan, en dat kan via het internet.
#demoniserenkanjeleren

(c)ZWITSUL | 27-03-14 | 13:09

@Djong | 27-03-14 | 12:49
Jouw soort noemt het ook niet demoniseren,maar afmaken toch? noem het voortaan dan gewoon zo wil je!
Ook bij Fortuyn was de uitvoering anders dan het woord demoniseren,al kwam dit woord jullie toen beter uit!
Ik durf te stellen dat het soort mensen die de praktijk een ander naampje willen geven potentiële moordenaar zijn.
Dus trek die schoen maar aan!

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 13:09

Het blijft toch raar hoe nuance en context actief wordt verdrongen in het "debat" tegen Wilders, en dat men dan beweert dat juist Wilders dat doet. Alle demagogische trucjes worden uit de kast getrokken om die man in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen, en wie dat niet ziet is moedwillig blind. En dan te bedenken dat één van mijn PvdA-stemmende vrienden nog de schuld van de huidige toon van het debat bij Fortuyn durfde neer te leggen! Maarja, die jongen zat nog op de basisschool toen Fortuyn actief werd in de politiek, dus in wezen praat ie gewoon de verwerpelijke propaganda van zijn partij na. Men behandelt Wilders nu namelijk net iets minder venijnig dan Fortuyn.

Maar giftig wordt ik er wel van, dat het Fortuyn 12 jaar na dato nog in de schoenen geschoven wordt dat hij de politieke toon verpest heeft. Hoe ging men om met Janmaat, dan? Maar probeer zo'n gelovige daar maar eens van te overtuigen. Het is een aardige gozer, maar over politiek valt er niet mee te discussiëren.

Piet van het Padje | 27-03-14 | 13:09

Waarom ontkennen de meeste reaguurders dat de zionisten achter de immigratie zitten?

The Big Boss 2013 | 27-03-14 | 13:08

@ Welles! Nietes! | 27-03-14 | 12:59

Ik vind het nergens op slaan dat b en w in Nijmegen hebben opgeroepen tot aangifte. Ik vind Marcel van Dam ook een verschrikkelijke vent. Maar volgens mij heeft Pechtold geen oproep gedaan tot aangifte, hij plaatst er zelfs kanttekens bij. Ik vind ook dat Greet mag zeggen wat hij wilt, neemt niet weg dat het onzin is. Als ik dan een demoniserende volger ben, soit.

vast | 27-03-14 | 13:08

@ bokl | 27-03-14 | 12:15
"Is het dan niet vreemd dat Wilders pleit voor afschaffing van gelijkheid en vrijheden in de grondwet (Artikel 1, 4). Zodat de overheid onderscheidt kan maken tussen groepen burgers."

Nee dat is niet vreemd want onderscheid maken is normaal.
Erger is dat de overheid al jaren onderscheid maakt tussen burgers en zegt dat niet te doen.
Autochtone burgers hebben minder rechten dan allochtone burgers en illegale klaplopers.
Dat noemen onze regenten positieve discriminatie of compenserende neutraliteit.
Overigens is de uitleg van dat bewuste artikel 1,4 vals. Het is bedoeld om discriminatie door de overheid richting burgers te verbieden. Het is inmiddels verworden tot een verbod voor burgers om onderscheid te maken terwijl de overheid er op los discrimineert maar dan zogenaamd positief!

Pieter V | 27-03-14 | 13:04

Hulde voor Pritt Stift !! Personen die zich bedienen van dit soort laag-bij-de-grondse haat-zaaiende methodes, moeten in het volle licht worden gezet !! Machteloos moeten toezien dat er niemand opstaat bij P&W om die D66-valsaard van repliek te dienen, dat maakt mij woedend !!

krelus | 27-03-14 | 13:03

@Djong maak je geen zorgen hoor er wordt hier niemand de mond gesnoerd.
Het vrije woord tiert hier namelijk welig(:
En ach wanneer je moeite hebt met het D-woord
dan bedenk je toch gewoon een ander woord voor het gekonkel van onze vrolijke fractievoorzitter van de D66?

PVVMONISEREN wellicht?

randstaddebiel | 27-03-14 | 13:03

Trouw: Anderzijds: Weerzinwekkend is de tirade van gastschrijver Theo van Gogh over de dood van Pim Fortuyn. Van Gogh zet oud-PvdA-lijsttrekker Melkert neer als de 'aanzetter tot moord'. En: ,,In het licht van het doorgeladen pistool dat meneer Melkert ontving, zal ik me op papier inhouden, want ik ben nu eenmaal van het harmoniemodel (...) Laten we hopen dat de therapeute af en toe een klappertjes-pistool tegen meneer Melkerts slaap zet, om z'n gevoel voor democratische verhoudingen enig reliëf te geven''. De LPF heeft alle reden om de 'wortels van de moordende agressie jegens Fortuyn bij Paars te situeren', vindt Van Gogh. Met satire heeft dit helemaal niets te maken..

www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/archie...

Mammeloe | 27-03-14 | 13:03

@vast | 27-03-14 | 12:43
Pechtold lijkt redelijk normaal als je selectief wilt luisteren, en dat is wat jij en z'n demoniserende volgers doen.
Het uitdagende "slachtoffer,slachtoffer" en "mensen gaan aangifte doen"wat jij dus hoort,maar moet zijn; mensen werden aangezet om aangifte te doen is wat jij niet wilt laten doordringen omdat dit jou niet uitkomt!

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 12:59

Djong | 27-03-14 | 12:49 |
Extreem rechts. Dat doet mij denken aan lieden die met knokploegen de straten bevolken en zomaar anderen in elkaar slaan. Dat doet me denken aan lieden die buiten het democratische proces om de macht willen grijpen.
Dat doet me denken aan lieden die in obscure gebouwen anderen constant hersenspoelen. Dat doet me denken aan lieden die vanwege hun overtuiging anderen, zoals vrouwen en homo's niet zien als volwaardige mensen.
Dit alles zie ik niet bij de PVV, maar wel bij diegenen die de PVV zegt te bestrijden.

bakoenin | 27-03-14 | 12:58

De hypocrici is alom aanwezig onder de reaguurders.

j van l | 27-03-14 | 12:58

@CoffeePatch | 27-03-14 | 12:35

Zeker dank voor die link uit het Politiek Incorrect Magazine. Het orgineel ligt hier nog ergens maar kan hem al jaren niet vinden. Nog los gekocht in de Linneausstraat (Sic). Dat blad was snel ter ziele, helaas. De rest maar even googlen.

Mammeloe | 27-03-14 | 12:58

D66 is een clubje van studenten die op pappa's zak teren, en afgestudeerd belanden ze vaak of in het onderwijs of bij de (semi)overheid.Totaal geen benul wat er leeft bij de Henken en Ingrids.Sprak pas zo'n Mieppie,begreep niet dat ik als éénmansbedrijfje mijn boterham verdient.Tjeee,moet u dat allemaal alleen doen? Tjeee.moet u zoveel belasting betalen?Geen enkel idee van de maatschappij,in en intriest.

pim achtertuin | 27-03-14 | 12:57

"Er komt een tijd dat Pechtold nooit meer zonder beveiligers over straat kan in Nederland.
Ik hoop dat die tijd snel komt.
minder minder | 27-03-14 | 12:05"

Wtf... Ik hoop dat er een tijd komt dat politici, dus zowel Wilders als Pechtold, zonder beveiliging op straat kunnen.

Kees Maf | 27-03-14 | 12:56

Oooooh, het was niet Wilders, maar het was een andere PVV'er! Ja nee ja dan ligt het totaal anders. Een lintje voor Wilders!

Krombach | 27-03-14 | 12:56

Heeft u ook in de gaten hoe Alexander Pechtold door de NPO wordt gepositioneerd als de next PM van Nederland?

Afgeschminkte Bassie | 27-03-14 | 12:56

Het erge van dit alles is dat AP de volgende premier zal zijn.

van_de_pot_gerukt | 27-03-14 | 12:55

Wat is er eigenlijk zo verkeerd aan de oproep van Wilders om overlastgevende mars een knieschot te geven? Pech maakt volgens mij onbedoeld reclame voor Wilders! Go Kereltje!

Goedemiddag | 27-03-14 | 12:55

Dit is een goed moment voor Pownews om ook eens wat te doen.

Toon vanavond gewoon een collage van de highlights van de demonisering van Fortuyn uit 2002 en plaats de uitspraken van nu er achter ter vergelijking.

Dan kunnnen de kijkers zelf hun conclusies trekken.

Outsider-Inside | 27-03-14 | 12:55

Oeps, sorry van die caps. Niet de bedoeling.

Willianus Wortelus | 27-03-14 | 12:53

www.dumpert.nl/mediabase/15726/18df6e5... www.dumpert.nl/mediabase/15733/61ae950...

eEN JAAR EERDER WERD DE BOEL OOK AL GESLOOPT www.nu.nl/algemeen/842617/ravage-na-oe...

Conclusie: Marokkanen slopen graag. Of dat nou de gezichten zijn van bejaarde stewards tijdens een voetbalwedstrijd of de gezichten van bejaarde Nederlanders op bezoek bij hun overleden vrouw op een begraafplaats, dat maakt niet uit.

Die gezichten moeten gewoon kapot geslagen en getrapt worden.

Met dat tuig hebben we te hier maken.

Willianus Wortelus | 27-03-14 | 12:52

@eerstneukendanpraten | 27-03-14 | 12:48
Safari=Apple=filtering

van_de_pot_gerukt | 27-03-14 | 12:52

Niet alleen Wilders wordt gedemoniseerd. Iedereen die overlast heeft of er aanstoot aan neemt dat anderen overlast hebben van kansenjeugd: racisten, allemaal! Domkoppen, zwijnen, door ressentiment gedreven haters. Arrogander c.s. duwen de oprechte zorgen van deze mensen naar het pathologische. Lekker democratisch.

Candor Duck | 27-03-14 | 12:51

Geweldige tekst, Pritt!

Lewis Lewinsky | 27-03-14 | 12:51

Bagataliseren van het probleem van islamisme. Een islamitische beweging die alive and kicking is in Nederland. De beweging die de islam wil opdringen met geweld. Een beweging waar marokanen oververtegenwoordigd is. Dat weet A Pechtold, dat weet ook Samson want ook zij lezen de verslagen van de AIVD. Geert Wilders richt zijn pijlen daarop, ook dat weten Geerts tegenstanders. Maar dat benoemen mag niet. Dat is namelijk racisme. Levensgevaarlijk!

ratelaar | 27-03-14 | 12:51

Peggolt is helaas een heel smerig laagsoortig buitengewoon inferieur onderkruipsel van het verderfelijke soort. Is dit voldoende subtiel politiek correct verwoord op zijn Peggolts?

Koettoerk | 27-03-14 | 12:51

Ha, het goeie ouwe D-woord wordt weer van stal gehald om critici van extreemrechts de mond te snoeren.

Djong | 27-03-14 | 12:49

OT

Kan iemand mij uitleggen waarom ik sommige posts wel kan zien in Windows8 maar niet in Safari op de ipad? Is al sinds een paar dagen het geval....

eerstneukendanpraten | 27-03-14 | 12:48

Wachten tot Peggold weer bij P&W zit en hem dan door een andere tefelgenoot dit in herinnering laten brengen. Kijken wat voor verweer hij heeft.

Rest In Privacy | 27-03-14 | 12:48

Gisteren bij DWDD was het tenenkrommend. Al die (extreem) linkse mensen beginnen als een kat in het nauw rare sprongen te maken lijkt het wel. Ze snakken werkelijk naar het einde van de 'populist/extremist' Wilders. En dan dat stukje over die acteurs met de vraag of ze al aangifte hadden gedaan. Dat zijn allemaal typisch mensen die zeer weinig van de wereld weten. Dat op zich is nog niet het probleem, maar het feit dat ze overtuigd zijn dat ze alles snappen is wel het probleem. Met hun zelfingenomen creme-hoofd een beetje gratis prijsschieten op de toestand rond Wilders.. Dat zijn denk ik de mensen die je zullen naaien in de oorlog. Gutvolk. Steeds is er weer een ander topic actueel en je ziet mensen als van Nieuwkerk soms (vooral vlak na een filmpje tijdens de uitzending) letterlijk met een zoekend hoofd rondkijken en denken "oke hoe moet ik hier op reageren". Steeds vragen ze zich af of iets wel of niet mag, wel of niet hoort, wel of niet gut is. Nare enge lui is het. Ze durven niet zelf na te denken is denk mijn voorlopige conclusie. Dat hun linkse paleis en daarmee hun eigen baantje en leventje half instort wanneer ze het beestje bij de naam noemen draagt waarschijnlijk ook bij aan het feit dat ze zich zo vreemd gedragen.

pluk-87 | 27-03-14 | 12:47

@Lewis | 27-03-14 | 12:15
hoeveel ik beken meerdere malen op D66 gestemd te hebben, ben ik het hier helemaal met je eens. Wilders vertegenwoordgt wel een belangrijk onderdeel van de huidige samenleving en dat wordt categorisch ontkend door oude politieke partijen. Qua duidelijkheid kan je Geert niets verwijten, maar qua subtiliteit kan hij nog veel leren.

arie181818 | 27-03-14 | 12:46

@ CoffeePatch | 27-03-14 | 12:35 |
Dat waren tien goed bestede minuten, dank.
Wel bloedstollend frustrerend om te zien dat hetzelfde trucje weer wordt toegepast door de media en de gevestigde politiek: afzonderen en (al dan niet subtiel) demoniseren. Gebeurde bij Janmaat, gebeurde bij Fortuyn, gebeurt nu met Wilders.

Lewis | 27-03-14 | 12:46

Miezerige Eurofiele uitgerangeerde veilingmeesters uiten altijd vieze miezerige demoniserende praatjes.
Deze man hoort niet in een democratie!

Welles! Nietes! | 27-03-14 | 12:44

Tijdens seizoen zijn er elke avond vier programma´s, DWDD, NOS/journaal, Nieuwsuur en P&W, waarmee de linkse kerk ons het demoniseren en haatzaaien tegen Wilders inmasseert. Dat zagen we eind vorige week heel goed op tv. We worden daarmee compleet gehersenspoeld. Wie het niet doorheeft gaat die uitzendingen zien als de algemene gedachte van alle Nederlanders bij elkaar, terwijl het slechts de mening van de linkse kerk is. Pim moest al klagen dat hij zo gedemoniseerd werd, hij zei zelfs nog op tv, als hem wat overkomt dan komt het van links. Nu gebeurt precies hetzelfde met Wilders. Die programma's op tv hebben voor mij afgelegd, ik ga mijn opinienieuws elders halen, Social Media, Daily Mail, BBC-World, CNN en meer van dat soort, maar vooral om niet te vergeten ons aller GeenStijl en Pownews! Hulde voor hen!

Ikbeneenzelfbouwer | 27-03-14 | 12:43

Het is de schuld van het in toga&bef rechtertje spelende D66-electoraat dat Wilders überhaupt bestaat.
Zolang zij de daders als slachtoffers behandelen zal Nederland alleen maar harder gaan roepen om straffe maatregelen.
Het is de schuld van Pechtold!

Abject | 27-03-14 | 12:43

Kan die Pechtold geen orthopeed worden met zijn oudbollige patella obsessie ?

ja,diedus! | 27-03-14 | 12:43

Wat een flutstuk, ik vond Pechtold redelijk normaal in P en W. Hij zei oa dat hij niet voor een cordon sanitaire was, ook geen aangifte ging doen en benoemde ook de problemen met marokkanen. Spijkers op laag water...

Oordeel zelf: pauwenwitteman.vara.nl/media/311809

vast | 27-03-14 | 12:43

Wat Pechtold betreft, wil ik Marcel van Dam citeren: Dat is een minderwaardig mens.

Polletje Piekhaar | 27-03-14 | 12:42

Alexander Pechtold de megalomane psychopaat.

Citaat van deze grote vunzige leider.

" Politiek is veel vuiler en vunziger dan de meeste mensen denken "

Deze man beschikt over eigenschappen die politici moeten beschikken om tot de

Bilderbergers toegelaten te worden ( Smerig Goor en Ranzig ) en geen enkele

empathie naar zijn medemens.

Zie video

www.youtube.com/watch?v=vd8C-0s20LI#t=...

von Amsberg | 27-03-14 | 12:42

@W.Eldenkend OF je trolt Of je bent werkelijjk onwetend..
In het eerste geval: LOL
In het tweede geval: Blijf vooral onwetend je doet het prima zo!

randstaddebiel | 27-03-14 | 12:42

@KannieWaarZijn | 27-03-14 | 12:12
idd: als je al weet dat je walgt van die gekleurde VARA interviewtechnieken, waarom ga je er in hemelsnaam naar kijken en je er over opwinden? Mensen, denk om je bloeddruk!

arie181818 | 27-03-14 | 12:42

De VARA is zooo links. Gewoon eng zo links

shenkie7 | 27-03-14 | 12:41

Wie was er eigenlijk korpschef van Gooi en Vechtstreek ten tijde van de Moord op Pim Fortuyn? Deze mevrouw,http://nl.wikipedia.org/wiki/Magda_Berndsen, zij heeft toen, bewust of onbewust, geen politie beveiliging bij de Radio 3 studio gepost terwijl heel Nederland wist dat Pim Fortuyn daar om die tijd aanwezig zou zijn. Daarna heeft ze in Friesland als Korpschef nog even te veel met haar handjes in de staatskas gezeten en geweigerd dit terug te betalen. Vervolgens werd zij in 2010 door Pechtold naar voren geschoven als nummer 2 van D66. Zeer opvallend allemaal.

Toetsiemonster | 27-03-14 | 12:40

Wanneer een in mijn ogen hoogstaand man als Prof. Hans Jansen met de PVV in zee durft te gaan, moet Wilders toch wel iets positiefs te bieden hebben. Dus blijf ik hem steunen, come hell or high water.

Polletje Piekhaar | 27-03-14 | 12:39

Was er ook niet iets met een nekschot en islam?

Zephyr | 27-03-14 | 12:39

King Joffrey uit Game of Thrones is nog een pas geboren lammetje vergeleken met dit misselijkmakende onderkruipsel.
Er heeft nog nooit een grotere bloedzuiger als PechCold rond gelopen binnen de stadsgrenzen van Den Haag.

Rest In Privacy | 27-03-14 | 12:37

Iemand wenst de totale oorlog tussen links en rechts in Nederland en diegene is niet Wilders.
Petrus de Rewa | 27-03-14 | 12:11 | + 23 -
---
Die iemand is de EU; Barosso wil nu de NLse politiek gaan overnemen. Bron: www.speld.nl/2012/12/07/eu-%e2%80%98kw...

glimkuiken | 27-03-14 | 12:37

Kots- en kotsmisselijk wordt ik voortaan van figuren zoals dat van gif druipende kereltje A.P. Als door dit soort doorlopende gedemoniseer ooit Geert Wilders iets aangedaan wordt dan voorzie ik grote rampspoed voor Nederland. Want dan gaat het echt helemaal fout lopen hier. Een tweede politieke moord vanuit de policor hoek zal niet meer gepikt worden. Dat moet de elite zich heel goed in de oren knopen!

Hassan_Jassan | 27-03-14 | 12:37

Ah, opsporing verzocht zat dus vol met "baldadige" mensen?

subsidistan | 27-03-14 | 12:36

D66 is altijd een beetje triest. Die lui zijn bereid om hun eigen grootmoeder te prostitueren om een van hun zogenaamde "kroonjuwelen" binnen te halen. En als het er dan op aankomt laten ze zich naaien door een andere partij en blijven ze met lege handen achter. Net zoals D66 jarenlang Rita Verdonk op een ministerspost heeft gehouden, zie ik Pechtold er best voor aan om met Geert Wilders in een kabinet te gaan zitten als iemand 'm wijsmaakt dat hij in ruil daarvoor de wet op de gekozen hondenvanger of zo erdoor krijgt.

simpelman | 27-03-14 | 12:36

@Lewis | 27-03-14 | 12:30

Welbespraakt en weldenkend.
ROFL.

@W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:20
Ga es dood, rare haatzaaiende engerd...

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:36

@pim achtertuin | 27-03-14 | 12:22
En waarom zien wij in die zandbakregio geen kerken? Omdat zij geen wetten hebben die individuele burgers gelijk behandelen tegenover de overheid. Omdat die landen bestuurd worden door dictatoriale regiems en niet door een democratische rechtstaat. Ik zie gelijkheid en vrijheid als één van de belangrijkste waarden van onze westerse cultuur, door deze waarden worden wij gelijk behandeld door de overheid. Deze belangrijke westerse waarden wil Wilders opheffen, waardoor ons land afgeleid tot diezelfde zandbakcultuur die de PVV’ers proberen te voorkomen.

bokl | 27-03-14 | 12:36

@W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:20

Bruinhemden waren degenen die de jodenhaters steunden. Pechtold dus!

The Kwisatz | 27-03-14 | 12:35

Het eerste slachtoffer van oorlog is meestal de waarheid.

Ongewild moest ik daar aan denken toen Pechtold zijn halve waarheden uitte.

Ik maak me geen illusie over onze politici. Ze vertellen allemaal halve waarheden... alleen Pechtold is gewoon het meest bedreven en gewiekste van het het stel. Het feit dat hij door zijn kleurloosheid juist als alternatief wordt gezien voor een hoop mensen die niet meer op traditionele partijen stemmen, zegt iets over de radeloosheid van het electoraat.

In een tijd van verwarring, lijkt me een keuze te moeten worden gemaakt op duidelijkheid en richting. D66 schept geen enkele. Het is een allemansvriendje met een moraal vingertje.

Ik ben niet vergeten hoe diep en groot hun verraad was zo'n 8 jaar geleden. Men zwoer democratische beginselen af, vanwege macht en de ziekelijk drang om de EU te faciliteren in de meest ingrijpende machtoverdracht sinds de 2e wereldoorlog.

Dat zal voor altijd mijn blik zijn op D66. Velen zijn dit vergeten maar ik niet. De uitholling van onze rechten en de opdrijving van onze verplichtingen (belastingen, garantstellingen) zijn door D66 mogelijk gemaakt.

Een wolf in schaapskleren.

Statler en Waldorf | 27-03-14 | 12:34

Goed snuffelwerk geenstijl.

ET007 | 27-03-14 | 12:33

@ W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:29 |
Veel PVV-stemmers zijn mensen die hele steden zien verloederen, die zich steeds onveiliger voelen, die zich grote zorgen maken over de toekomst van zichzelf en hun kinderen.
Maar je zit te trollen, ik reageer er verder maar niet op.

Lewis | 27-03-14 | 12:33

@Petrus de Rewa
Dank voor dit archiefstuk. Opnieuw een betoog waar niks mis mee is.

De Geus | 27-03-14 | 12:32

Uiteraard wordt er door personen die Wilders graag weg zouden zetten als racist etc., waarbij o.a. dit uit de duim gezogen citaat veelal als argument wordt aangedragen, compleet genegeerd dat e.e.a. gewoon in de ambts-/geweldsinstructie van de politie is opgenomen:


"Artikel 7

1.Het gebruik van een vuurwapen, niet zijnde een vuurwapen waarmee automatisch vuur of lange afstandsprecisievuur kan worden afgegeven, is slechts geoorloofd:

c. tot het beteugelen van oproerige bewegingen of andere ernstige wanordelijkheden, indien er sprake is van een opdracht van het bevoegd gezag en een optreden in gesloten verband onder leiding van een meerdere;"

Kortom, precies zoals het destijds door de PVV werd bedoeld.


En inderdaad:


web.archive.org/web/20111223163044/htt...

Wolveshead | 27-03-14 | 12:32

@Russells Teapot | 27-03-14 | 12:23
Het PVV gedachtengoed in de praktijk!

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:31

@De Geus
Mee eens

randstaddebiel | 27-03-14 | 12:30

@ W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:24
Daar bood hij u wel een kans voor open doel, ja. ;-)
Maar je moet de GeenStijl-mores een beetje leren begrijpen, anders heb je hier weinig te zoeken. Zo ken ik Russells Teapot hier als een welbespraakt en weldenkend mens, iemand die uitstekend kan redeneren. Net zo min white trash als vele andere reaguurders.

Lewis | 27-03-14 | 12:30

Zelfde tactiek als Melkert, inspelen op onderbuikgevoelens zonder zelf ook maar met een oplossing voor de problemen te komen. Als de D66 rechtertjes was consequenter en strenger waren geweest bij het opleggen van straffen aan het Marokkaanse straattuig, dan was het allemaal niet zo uit de hand gelopen.

HEvD | 27-03-14 | 12:30

Asmodean | 27-03-14 | 12:18 |
Je bent pas echt goed demoniserend bezig als je de mensen zo ophitst dat ze je politieke tegenstander doodschieten of zo bedreigen dat hij permanent bewaakt moet worden.

de Hever | 27-03-14 | 12:29

@Russells Teapot | 27-03-14 | 12:25
De pot verwijt. Alle PVV-stemmers zijn welbewuste racisten!

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:29

De KNVB heeft daarna besloten 10 jaar geen vrindschappelijke wedstrijden tegen Jong Marokko meer te spelen. Een soort 'minder, minder minder' avant la lettre. Niemand verder meer over gehoord indertijd.

Mammeloe | 27-03-14 | 12:29

Russells Teapot | 27-03-14 | 12:25 | + 1 -

Het.Is.Een.Trol.

eerstneukendanpraten | 27-03-14 | 12:28

De anti-PVV-hysterie loopt de spuigaten uit. Het ondergraaft de democratie, niet alleen wegens de enorme verkettering van mensen die het eens zijn met Wilders, maar ook om een andere reden.

Stel je bent niet pro-PVV, maar voelt je niet erg geneigd mee vol op het orgel van de morele zelfkastijding te gaan. Je vindt het overtrokken en eigenlijk inmiddels iets ziekelijks, pathologisch hebben. Of je wilt niet de indruk wekken dat je dan wél aan de kant van de anti-Wilders-clan staat, of je vindt het ongepast hoe Justitie en politie omgaan met het hele aangifte-ding en bent van mening dat Opstelten met z'n dikke kop zwaar zijn boekje te buiten gaat.

Je doet dus niet mee aan de aangiftes (Nijmegenaren: ''hey heb jij ook aangifte gedaan?'') de kerkelijke handtekeningenacties en alle andere zelfkritiek-en indoctrinatiesessies waar je als goedgeaarde correcteling natuurlijk vol overgave en enthousiasme aan meedoet. Aanname: Jij bent PVV. In commie-kringen uit het verleden: Jij bent burgerlijk en reactionair. (uitkomst verschilt wel, nu heb je hoogstens te kampen met morele verkettering van mensen die blijkbaar zichzelf zo moreel hoog aanslaan dat ze je mogen veroordelen tot het paria-schap waardoor je sociaal verstoten wordt zo niet erger, in de commie-kringen mocht je blij zijn als je zonder marteling en vernedering publiekelijk geëxecuteerd werd. Hier mijn persoonlijke nuance)

Ik wil ook die mensen verdedigen, hoe er sociale druk wordt uitgeoefend om mee te gaan in deze hysterie kan echt niet. Deze vorm van zelfkritiek verdient ironisch genoeg zelfkritiek. Waar is de ruimte voor het individu dat Wilders niet steunt maar om allerlei goede redenen deze idioterie ook niet? Dit is een democratie en ook deze mensen mogen er zijn zonder impliciete aannames of gelul en verdachtmakingen achter de rug om als ze NIET meegaan met de groep voor aangifte, of op welke andere manier dan ook laten merken dat ze er gewoon geen deel van willen zijn. Want weet je, mens, zelfdenkend, enzovoorts. Je wordt in feite gedwongen om mee te doen in dit soort gekkigheid. Het gaat dus verder dan alleen meesmuilen dat de PVV zo naar is, je moet nu in deze tijd volle kracht meedoen met het collectief boetedoen. Actief dus, niet alleen de PVV niet aanprijzen ofzo (wat geen probleem was als je ze toch niet wilde) maar je moet nu meedoen in het actief afvallen van die partij en zijn leden, en dan nog op de meest absurde manieren.

Nu zitten lokale fracties al op te roepen om niks met de PVV van doen te hebben. Ook als er geen PVV zit. Ik vind deze ontwikkelingen eng. Verontwaardiging en enige schok om de uitspraken ''mag'', maar dit vliegt zwaar uit de bocht. Het is alsof er nu geen grenzen zitten aan het gehuil. Degenen die roepen tegen tegenstellingen te zijn drijven het zelf op de spits door in toenemende mate iedereen te dwingen hun kamp te kiezen. Nogmaals, wat als je nou niet voor de PVV bent maar ook te normaal om op te gaan in deze massawaanzin? Ik benijd deze mensen echt niet.

Gallemies | 27-03-14 | 12:27

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:24 |
Zou me eigen nest iets minder bevuilen.

Wilder dan Geert | 27-03-14 | 12:26

Slim hoor Pechtold ouwe sluwe vos.... Hoop van harte voor je dat je nimmer de PECH zal hebben om "met knikkende knietjes" in een rel zoals die in 2007 te belanden...

randstaddebiel | 27-03-14 | 12:26

PVV-stemmers zijn white trash.
W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:22

En criminele oma berovende scootersbontkraagberbers zijn schatjes. Right.
Get. A. Life.

Botte Hork | 27-03-14 | 12:26

Nog nooit door een kwal gebeten? blijf dan maar uit zijn buurt.

Snowy2000 | 27-03-14 | 12:26

@W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:24
Waarom denk je dat ik blank ben? Racist.

Russells Teapot | 27-03-14 | 12:25

Pechtold = de nieuwe Thom de Graaf, remember Pim!

Hassan_Jassan | 27-03-14 | 12:25

Wel een beetje veel tekst en duiding om een op laag water gezochte spijker ter verdediging van Geert aan te voeren. Methinks

De nieuwe MO van Geenstijl.

Mike Oxlong | 27-03-14 | 12:25

@W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:22
En al die Turken in dat jakhalzenfilmpje die PVV stemden, is dat ook white trash?

Geïndoctrineerde linkse sukkel.

Russells Teapot | 27-03-14 | 12:25

Dit is zo maar 1 voorbeeldje.. dit komt constant voor. Mensen kunnen slecht nadenken en sommige die wel redelijk na kunnen denken passen zich vaak aan waardoor ook zij ondoordachte onzin verkondigen wat dan weer aanslaat bij de dommerikken. Dat lijkt me een gevolg van ons meeste-stemmen-gelden systeem.

pluk-87 | 27-03-14 | 12:25

Ik wacht nu op de reactie van Pechtold, die zich nu even inleest in de historie en dan ruiterlijk toegeeft dat hij met zijn uitspraak bevolkingsgroepen tegen elkaar heeft opgezet. Excuses hoeven niet, het kan de beste gebeuren, maar wel graag de intentie uitspreken dat hij in het vervolg zulke haatzaaiende suggesties achterwege laat.

De Geus | 27-03-14 | 12:25

"Nuttiger voor de Nederlandse samenleving was geweest als ze van hun Marokkaanse collega-agenten hadden geleerd hoe men daar in Marokko de orde handhaaft. Hoe de Marokkaanse politie rellen de kop in drukt. Criminele jongeren krijgen daar wat ze verdienen: langdurige gevangenisstraf." GW, 2007

Petrus de Rewa | 27-03-14 | 12:24

@Russells Teapot | 27-03-14 | 12:23
Het gelijk van Anil Ramdas.
Steeds maar weer.
PVV-stemmers zijn white trash.

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:24

Ommezwaai | 27-03-14 | 12:15
Moet zijn,

"Deze socialist in geitenkleren, zou Nederland en z'n bloedeigen moeder voor meer immigratie en EU."

Ommezwaai | 27-03-14 | 12:24

Maar nu de hamvraag, heeft Jeroen Pauw "zangeres" Anouk wel of niet per ongeluk bezwangerd?

eerstneukendanpraten | 27-03-14 | 12:24

leesh01 | 27-03-14 |
Even voor uw beeldvorming: het gaat over kereltje... Die zijn we aan het afzeiken. Bent u even bijgepraat.

Wilder dan Geert | 27-03-14 | 12:23

Pechtold is de van Gaal van de politiek. Deze rood aangelopen engnek bestrijd alles waar democratie waar staat

shenkie7 | 27-03-14 | 12:23

@W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:20
Ga es dood, rare haatzaaiende engerd...

Russells Teapot | 27-03-14 | 12:23

Downplayen is hier hetzelfde als ontkennen en goedkeuren.

BekiekUtMoar | 27-03-14 | 12:22

"Jij nog een baldadige Marokkaan?"
"Nee, dank je, ik probeer te minderen."

Cuyahoga | 27-03-14 | 12:22

Framen kun je leren.

megalul | 27-03-14 | 12:22

-weggejorist-

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:22

Iets bespreekbaar maken is nog geen studie.

hawie | 27-03-14 | 12:22

Alexander is een buitengewoon minderwaardig mens. Oh wacht, v.d. G. komt binnenkort vrij, stel dat hij dit leest...

eerstneukendanpraten | 27-03-14 | 12:22

Vooral zo doorgaan GS, kuur helemaal afmaken.

Mammeloe | 27-03-14 | 12:22

Een vergelijkbaar verhaal is dat van het doorgeladen pistool dat was bezorgd bij Groen Links na de moord op Fortuyn. Dat wapentuig heeft nooit bestaan.

Petrus de Rewa | 27-03-14 | 12:22

@bokl | 27-03-14 | 12:15
Een moskee hoort in de zandbakregio thuis, niet hier.U ziet ook geen kerken in die regio toch? Heeft niets te maken met gelijkheid en vrijheid,maar alles met cultuur van een land.Wij leven namelijk in NEDERLAND!En dat laat ik dat vreselijke gebler uit die achterlijke gebedshuizen nog achterwege,hoor nog liever Andre Hazes.

pim achtertuin | 27-03-14 | 12:22

@leesh01 | 27-03-14 | 12:13
Kun jij lezen? Zo ja, wijs mij eens aan waar er "krankzinnige uitspraken van Wilders" goed worden gepraat? Op welke uitspraken doel je precies?

Vragen, vragen...

Parsons | 27-03-14 | 12:21

Het rechtpraten van de krankzinnige uitspraken van Wilders is weer begonnen op GS.
leesh01 | 27-03-14 | 12:13

Welke krankzinnige uitspraken? Ben je zelf voor méér Marokkanen? Ben je een Gutmensch die zich zo lekker 'ook een Marokkaan' voelt in je links politiek correct kringetje?

Advie, wake up.

Botte Hork | 27-03-14 | 12:21

Als we nu dan toch oude koeien uit de sloot aan het opdiepen zijn, hier dan ook nog een uitspraak van D66-krullebol Tom de Graaf uit 2002:

Tom de Graaf (D66) sleepte zelfs Anne Frank erbij om aan te tonen hoe verderfelijk Fortuyn wel niet was. Tijdens een partijcongres zei hij:

“Hier vlakbij, op loopafstand, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank zestig jaar geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef: ‘Ik hoop maar één ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig!’ Vanochtend heeft Pim Fortuyn dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden.”

Bron: www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/new...

Outsider-Inside | 27-03-14 | 12:21

Alexander P. is wel degene die vanaf dag 1 de discussie is aangegaan met bruinhemd Geert. Daarvoor Hulde!

W. Eldenkend | 27-03-14 | 12:20

Dat Pechtold een zielig misselijk miezerig mannetje is, komt al vele jaren in vele topics voorbij.
En je moet toegeven, hij blijft er alles aan doen om die beschrijving te verdienen en te houden.

domheid regeert | 27-03-14 | 12:20

De demon demoniseert zichzelf wel.

Bluebook | 27-03-14 | 12:19

@Parsons

Ja, dat is het. Goed opgediept uit de archieven.

De Geus | 27-03-14 | 12:18

Ommezwaai | 27-03-14 | 12:15 |
Kan iemand me uitleggen waarom het hier op Geenstijl veelvuldig uitschelden van politici met een andere mening als landverrader niet demoniserend zou zijn?

Asmodean | 27-03-14 | 12:18

woont Pechtold nog in Scheveningen ?

(c)ZWITSUL | 27-03-14 | 12:18

En uiteraard grijpen de fatsoenlijke top-presentatoren Pauw en Witteman gelijk in na deze lasterlijke haat- en angstzaaierij van Pechtold, door hem te dwingen die woorden gelijk terug te nemen.

Oh, wacht. Rechtse politici zijn natuurlijk vogelvrij bij de VARA. Volkert is immers weer bijna op vrije voeten, dus het jachtseizoen op ideologische tegenstanders is weer geopend.

Demoniseren is een feest!

Russells Teapot | 27-03-14 | 12:18

Die Pechtold blijft een miezerig mannetje.
Alles voor het pluche.

Willem van Rood | 27-03-14 | 12:17

Dus? Je zag z'n lippen toch bewegen?

Huh..? | 27-03-14 | 12:17

Iedereen wordt richting haat gemasseerd. Zelfs die simpele dozen die geen benul hebben van de actualiteit die worden aan de hand genomen om een variant de wereld in te slingeren
www.deweekkrant.nl/artikel/2014/maart/...

eastender | 27-03-14 | 12:17

In het Midden-Oosten hakken ze je hand eraf, in Nederland schieten ze je knieschijf kapot. Ieder zijn ding hé. Lijfstraffen ook weer invoeren dan maar?

Prof. Cor Rupt | 27-03-14 | 12:16

PVV stelt dat de Nederlandse waarden beschermd dienen te worden

Nederlandse waarden bestaan uit gelijkheid en vrijheid voor iedere burger.

Daarom zou je zeggen dat de PVV voor gelijkheid en vrijheid is voor elke Nederlander. Is het dan niet vreemd dat Wilders pleit voor afschaffing van gelijkheid en vrijheden in de grondwet (Artikel 1, 4). Zodat de overheid onderscheidt kan maken tussen groepen burgers. Verbod op bouw nieuwe moskeeën, verbod op dubbele nationaliteit bij volksvertegenwoordigers, verbod op de Koran, uitzetten van veroordeelden met dubbele nationaliteit. In welke mate komt de PVV dan op voor de Nederlandse waarden gelijkheid en vrijheid. De redenering van de PVV gaat in tegen de wetten van de redelijkheid. Ofwel ze beschermt de Nederlandse waarden, dan dient ze een ieder gelijk te behandelen. Ofwel ze wil Nederlandse waarden opheffen, dan kan de PVV niet stellen dat ze de Nederlandse waarden beschermt. Het zal wel aan mij liggen als ik de logica van de PVV'ers niet inzie.

bokl | 27-03-14 | 12:15

Dat je mensen het voordeel van de twijfel geeft, dat snap ik. Probeer ik ook te doen. Dus dat je in eerste instantie huiverig bent grote problemen met minderheden aan te stippen, omdat je bang bent daarmee de hele groep te stigmatiseren en omdat die groep nog zo'n kwetsbare positie heeft in onze maatschappij - ja, dat begrijp ik goed.
Maar wat mensen als Pechtold bezielt om de problemen met bepaalde minderheden categorisch te blijven bagatelliseren en zelfs te ontkennen, dat begrijp ik *niet*. Die man moet niet net doen of Wilders' geluid en de grote steun die hij daarvoor krijgt uit de lucht komt vallen. Er is al tientallen jaren spraken van een gigantisch probleem dat alleen maar groter lijkt te worden. Meneer Pechtold, het wordt de hoogste tijd dat dat u uw hoofd uit het zand haalt.
Wilders verdient misschien niet altijd de schoonheidsprijs, maar om daar steeds je pijlen op te richten is een gotspe.

Lewis | 27-03-14 | 12:15

Pechtold, onze landverrader pur sang.
Deze socialist in geitenkleren, zou Nederland en z'n bloedeigen moeder voor meer immigratie en EU.
O ja, en Google ook maar eens op "Het duistere verleden van Alexander Pechtold".
Zegt genoeg...

Ommezwaai | 27-03-14 | 12:15

minder minder | 27-03-14 | 12:05 |
Waarom hoop je dat? Omdat je het politiek gezien niet eens bent met iemand moet hij maar bedreigd worden? Dat is ook wel vrij walgelijk zeg.

Asmodean | 27-03-14 | 12:15

Alles wat Geert niet doet doe ik dan wel,help hem graag!

pim achtertuin | 27-03-14 | 12:14

"Onbekenden", is dat tegenwoordig een eufemisme voor "lieden van buitenlandse komaf"?

Petrus de Rewa | 27-03-14 | 12:13

Ik word serieus misselijk als ik vijf minuten p&w kijk... En niet spreekwoordelijk, maar echt fysiek.

Wilder dan Geert | 27-03-14 | 12:13

Mij staat ook bij dat een PVV'er, mogelijk Wilders, ervoor heeft gepleit dat de politie vaker een vluchtende verdachte van een misdrijf in de benen schiet, als hij anders zou ontsnappen. Een verstandig pleidooi waar niets mis mee is. Volgens mij wordt ook dat steeds op kwaadaardige wijze opgerakeld als knieschotpleidooi.

De Geus | 27-03-14 | 12:13

Pechtold kunnen we wel kwalificeren als 'verwarde man'

De Sjeik van Gouda | 27-03-14 | 12:13

Het rechtpraten van de krankzinnige uitspraken van Wilders is weer begonnen op GS.

leesh01 | 27-03-14 | 12:13

Dit polariseren stopt pas (even) bij een baldadige roofmoord op een Gutmensch. Maar met een Stille Tocht schuifelt wegkijkend Nederland weer vrolijk verder naar de volgende aangifte-ronde tegen de kekke, wat overmoedige Greet.

de Voorzittert | 27-03-14 | 12:12

Massale aangifte tegen Pechtold zou op z'n plaats zijn. Wat een subtiele haatzaaier is dat figuur. En P&W slikken het als zoete koek. Ze zijn medeschuldig als Wilders iets overkomt. Guilty as hell.

Fijnstoffer | 27-03-14 | 12:12

Ja wie in hemelsnaam kijkt er dan ook paul en witteman!
Zoo zonde van de tijd, hersenspoeling!!!!
Ik walg van dit soort programma s waar de linkse pluche van af druipt! Heeft al veels te lang geduurt!
Pechtold? Die zwamt wat rond!

KannieWaarZijn | 27-03-14 | 12:12

Hij had het op een geven moment ook over Extremisme, vreemd dat ik daarover niemand heb gehoord. Want de PVV als extremistisch te bestempelen dan ga je een stapje te ver.

Toetsiemonster | 27-03-14 | 12:11

Iemand wenst de totale oorlog tussen links en rechts in Nederland en diegene is niet Wilders.

Petrus de Rewa | 27-03-14 | 12:11

Wat zou Els Borst (RIP) over Alexander P. hebben geweten?

Andersdenkend | 27-03-14 | 12:11

Pechtold die liegt, is er echt iemand die zich daarover verbaasd?
Hij is niet voor niets de grootste populist van Nederland!

happen naar de baas | 27-03-14 | 12:10

Aangezien het typische P&W volk geen GeenStijl leest zal hij er bij het gros van demense nog mee weg komen ook. Het zaadje is geplant, een eenmalige terugtrekking van deze uitspraak (mocht die komen) zal minder krachtig zijn.
Dit is een misselijke actie van Misselijk Mannetje. Zonder licht geen schaduw, zonder Wilders geen Pechtold.

Ares | 27-03-14 | 12:10

Akelig liegend haatzaaiend mannetje. Hij verpakt het gladjes, dus de D66 tokkies zullen er wel massal intrappen.

BroodenSpelen | 27-03-14 | 12:09

Een ding weet ik wel:
Als wat ouder wordend ventje ga mij binnenkort bewapenen tegen baldadige Marokkaantjes. Want denk maar niet dat ik mij of mijn gezin gewillig slachtoffer laat maken.

BedrijfsTijgerT | 27-03-14 | 12:09

Ik hoop dat alle CDA'ers wel even afstand doen van de uitspraken van Pechtold

Idontgiveafunk | 27-03-14 | 12:09

Ook de volgende kogel komt van links.

Vieze_Henkie | 27-03-14 | 12:09

Het milieu voor de volgende politieke moord wordt gekweekt........ een herhaling van 2002. En straks, als Wilders wat overkomt, wassen de linksen hun handen weer in onschuld en staan ze in rij om op een podium te verkondigen hoe erg ze allemaal vinden en dat de bevolking zich rustig moet houden.

Wie gaat deze waanzin een halt toe roepen?

Kattootje | 27-03-14 | 12:08

Tja ik weet ook nog dat Wilders erg heel stil was bij de strandrellen Hoek van Holland omdat die mensen wellicht geen tintje hadden?

Simon_GS | 27-03-14 | 12:07

Iemand al aangifte gedaan tegen Pechtold? Wilders is een sullige hofnar vergeleken bij dit glas slangengif.

FrankVeer | 27-03-14 | 12:07

Akelig gevaarlijk jiegend mannetje, die indirect oproept tot geweld tegen GW. Maar hij verpakt het gladjes, dus de D66 tokkies zullen er wel massaal intrappen.

BroodenSpelen | 27-03-14 | 12:07

wat een minderwaardig mens die Alexander.

(c)ZWITSUL | 27-03-14 | 12:06

Links demoniseert, rechts zaait haat.
next

Pastfaru | 27-03-14 | 12:06

*Aandelen fabrikant kunststof knieschijven gaat inkopen*

TheseDays00 | 27-03-14 | 12:06

-weggejorist-

van Coudenburgh | 27-03-14 | 12:05

-weggejorist en opgerot-

minder minder | 27-03-14 | 12:05

Pechtold is de Melkert van 2014.

KoninginWildemina | 27-03-14 | 12:05

Misselijke manier van doen dit.

Zuurteregelaar | 27-03-14 | 12:05

Naast minder Marokkanen zou minder pechtold ook prettig zijn

Idontgiveafunk | 27-03-14 | 12:04

En dat, meneer Pechtold, noemen we framing.

En dat, meneer Pechtold, noemen we demoniseren.

Door uw soort, meneer Pechtold, is Fortuyn vermoord.

www.dumpert.nl/mediabase/6590769/9710a...

Parsons | 27-03-14 | 12:04

Polariseren, ze doen het allemaal.

ZDEV | 27-03-14 | 12:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl