Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OOK JORAM VAN KLAVEREN STAPT UIT PVV

Minder Marokkanen: 0. Minder PVV'ers: 2. (Technisch gezien zelfs 3.)
4. Ook voor Haagse lokaal-PVV'er Chris van der Helm is het bijltjesdag.
PLOT TWIST! De PVV is volgens kaalkopje Van Klaveren niet rechts genoeg. Tekst brief Van Klaveren aan PVV-fractie vrijdag, 21 maart 2014 / 16:19 DEN HAAG (ANP) - Hieronder volgt de letterlijke tekst van de brief van Tweede Kamerlid Joram van Klaveren aan de PVV-fractie: Dag allen, Hierbij laat ik weten de fractie te verlaten. Na lang wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat de weg die wij als Partij voor de Vrijheid bewandelen inmiddels vruchteloos is geworden. De passie en 'drive' om mij voor 100 procent in te zetten is (om verschillende redenen, ook privé) langzaam minder geworden. De partij is niet meer de organisatie die het was toen ik in 2006 mijn interesse kenbaar maakte (toen nog Groep Wilders). Op verschillende terreinen zijn we opgeschoven in een richting die niet de mijne is. De relatief linkse sociaal-economische agenda heb ik vanaf 2010 altijd op de koop toegenomen omdat onze visie op immigratie en veiligheid voor mij leidend was. Het aan de kaak stellen van problemen die vaak onbespreekbaar zijn voor anderen en het laten klinken van een geluid uit de samenleving dat vaak onterecht genegeerd wordt is een dankbare taak. Maar de afgelopen periode is onze manier van politiek bedrijven contraproductief geworden. Niet de oplossingen voor grote vraagstukken als de multiculturele samenleving (toenemende invloed van de islam), veiligheid en een almaar groeiende overheid (nationaal en supranationaal) lijken (wellicht onbedoeld) nog langer centraal te staan als doel, maar het groeien in zetelaantal en het genereren van media-aandacht. Dit is uiteraard een onderdeel van 'het spel' maar het is niet mijn drijfveer om actief te zijn in de politiek. Het meer en meer naar de achtergrond verdwijnen van toelichting, uitleg en verdieping van standpunten o.a. m.b.t. immigratie/integratie en islam (met als recent voorbeeld "minder Marokkanen" in plaats van islam) is daar een voorbeeld van. Willen we van Nederland echt een beter land maken en zorgen dat de vrijheden die we nu kennen beschermd worden tegen kwade invloeden die haar bedreigen (o.a. het cultuurrelativisme, de groeiende invloed van de islam maar zeker ook de EU) dan is onze confrontatie-politiek niet langer effectief. Het doorgroeien en het bedrijven van volwassen politiek (zonder per definitie afbreuk te hoeven doen aan de scherpte) is niet gelukt en zal als gevolg van verschillende oorzaken ook niet gebeuren. Helaas. Als eenmansfractie zal ik trachten het verstomde geluid uit 2006 weer te laten klinken. Ik wil jullie allemaal heel hartelijk danken voor de inzet en samenwerking in de afgelopen jaren en wens jullie persoonlijk het allerbeste toe. Van moddergooien zal geen sprake zijn. Joram

Reaguursels

Inloggen

Niets is eenvoudiger dan een PVV stemmer de grodijnen in te jagen.

Kijk maar naar mijn minnetjes.

Snippeschieter | 23-03-14 | 09:47

-weggejorist-

ikbenwakker | 22-03-14 | 07:35

Mij viel nog op dat zo'n beetje iedereen inmiddels een kamp heeft betrokken in segregerend Nederland. Ik heb alleen Willy nog niets horen zeggen. Eigenlijk is het nu aan hem om verstandige dingen te zeggen. Maar daar is hij te dom en kneedbaar voor. Dus, dat neem ik meteen weer terug, laat hem zijn bek maar houden ook.

Shareholder II | 22-03-14 | 00:56

Bij de volgende 2deK Verkiezingen zijn die eenmanskneuzen weg. En dan wint Geert die zetels opnieuw, of de SP, of Dierenpoes.
Ondertussen lukt het links opnieuw om de boel compleet op te blazen en zo vooral hun eigen verlies te maskeren. De hoax gaat viraal en het hele kabinet ziet zich genoodzaakt om zogenaamd stelling te nemen. Ja ja. Ach ja.

Natuurlijk heeft iedereen recht op een mening. En die mag je verkondigen. En Geertje had kunnen aanvoelen dat dit wat problemen zou kunnen geven. Zeer waarschijnlijk is deze spin van hem -dus- nog niet afgerond. Hij gaat hier mogelijk veel beter uitkomen dan menigeen denkt. Laat het maar blijken.
Voor de EP2014 stem ik PVV, maar ik heb geen medelijden met onze Geert. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat klaarspelen.

Shareholder II | 22-03-14 | 00:38

Nederland is een eng land geworden. Pleit je voor gelijke rechten en gelijke plichten, dan nog word je uitgemaakt voor racist. Wat er in de landen om ons heen gebeurd wordt verzwegen door de media: shariawijken in Londen, verkrachtingen in Zweden, rellen in Frankrijk; we horen er bijna niets over. Dan is er 1 man die de problemen aankaart en die wordt gedemoniseerd. Aangiften tegen hem worden door de politie alvast voor een deel ingevuld (voor serieuze aangiften is geen tijd) en de politie komt zelfs bij de mensen thuis om aangifte te doen. Als je aankaart dat autochtone Nederlanders gediscrimineerd worden (met onderbouwing) dan wordt dit niet beantwoord of krijg je een onnozel antwoord. Wilders is niet de oorzaak van de problemen, maar het slappe beleid. Wilders is slechts de klokkeluider en we weten wat er met klokkeluiders gebeurt. Er wordt openlijk gezegd dat homo's en Joden niet deugen, dat vrouwen geen zomerjurkjes mogen dragen en dat we over een aantal jaren allemaal arabisch spreken. Dit is allemaal geen probleem; ik walg ervan! Let wel: bij mij zijn alle mensen gelijk. Ik ben tegen discriminatie en tegen positieve discriminatie; oftewel een racist. So be it.

Maria.1 | 21-03-14 | 23:29

Waarom voelen de Marokkaanse/Nederlanders zich zo beledigd? gooi dat Marokkaanse paspoort weg en klaar,ze geven zelf aan dat ze geen Nederlanders zijn door aangifte te doen.

non_de_pier | 21-03-14 | 22:58

Grappig een van de weinige PVV kamerleden die ik echt ken.
Deze Joram....
en www.youtube.com/watch?v=R9cNsK0s9WQ
zij zal de volgende zijn denk ik.
De rest zijn baantjes jagers die weten dat eenmaal pvv betekent dat je DAT de rest van je leven of moet blijven of een tegenprestatie moet gaan leveren in de bijstand.

minder pvv dat regelen ze gelukkig zelf.
MAAAAAR mijn oproep blijft, stem op Wilders allemaal.
Doen! het reservoir van ontevreden Nederlanders opsluiten in de tandeloze tijger PVV

Frankasd | 21-03-14 | 22:31

appeltjesgroeneweide | 21-03-14 | 21:49

Nee dat doet ze niet. Draai hem eens om dan?

En stijlbloempje Next was in 2003 al oud.

Mike Oxlong | 21-03-14 | 22:26

appeltjesgroeneweide | 21-03-14 | 19:43

Dat mag jij niet om dat jij niet bepaald wat discriminatie is. En gezien je hersenloze generalisaties is dat maar goed ook. Wetten zijn er om ons te beschermen tegen individuen die zelf wel willen uit maken wie wel en niet mogen worden "weggezet"

Engerd

Mike Oxlong | 21-03-14 | 21:32 | + 0 -
-----
De redenering geldt omgedraaid ook.
Next.

appeltjesgroeneweide | 21-03-14 | 21:49

En als we het uiteindelijk goed bekijken,kun je een conclusie maken. Als je goed naar de gemeenteraads verkiezingen kijkt. Dat de landelijke kopstukken zich niet moeten inlaten met de gemeente politiek. Dat het juist averechts werkt. De lokale partijen hebben het goed gedaan,geen gezeik van landelijke kopstukken. De pvda al douwen ze je honderd rozen in je reet,het helpt ze niks. Partijen waarvan de kopstukken toch wat meer op de achtergrond zijn gebleven en niet de media zo op zochten hebben het stukken beter gedaan.
Ook wilders heeft zich voor het karretje laten spannen,waarmee hij het niet bepaald goed gedaan heeft. In de landelijke politiek kon hem weinig gebeuren,lokaal maakt hij een grove fout. Maxima zou zeggen ,geert is een beetje dom geweest. Tegen de politieke kopstukken kan ik dan ook alleen maar zeggen. Schijnbaar is regeren een makkelijke baan waar je weinig hebt of hoeft te doen,want er was tijd zat over om je tegen de gemeentelijke politiek aan te bemoeien. Een tip van mij,ga eens doen waar je door het nederlandse publiek voor betaald wordt en voor gekozen ben. Namelijk regeren. Dan heb je geen tijd om je met de gemeenteraads verkiezingen te bemoeien. Ga eens de onvrede onder nederlanders op lossen in plaats van het bashen van wilders. Kom eindelijk eens met een oplossing voor de criminaliteit. Of te wel. Ga Eens Aan Het Werk.

tweetybird | 21-03-14 | 21:38

appeltjesgroeneweide | 21-03-14 | 19:43

Dat mag jij niet om dat jij niet bepaald wat discriminatie is. En gezien je hersenloze generalisaties is dat maar goed ook. Wetten zijn er om ons te beschermen tegen individuen die zelf wel willen uit maken wie wel en niet mogen worden "weggezet"

Engerd

Mike Oxlong | 21-03-14 | 21:32

@Asmodean | 21-03-14 | 15:27
Dat is inderdaad traditie in nederland.
Ten eerste zijn politici met wat rechtsere gedachten zeer zeldzaam in nederland.
En ten tweede zijn ze hun leven niet zeker, zie Fortuyn, Janmaat en Wilders.

Slipsnifter | 21-03-14 | 20:24

Wanneer komt er nu eens een degelijke rechtse partij?

VVD is voor mij een tot het opportunisme verworden partij, die indien nodig/gewenst in staat is de eigen moeder te verkopen om maar het pluche te kunnen blijven bekleden.

PVV is voor mij - sinds Geert het zo nodig vond om bevolkingsgroepen in hun totaliteit als ongewenst te verklaren - verworden tot een partij waarbij "rillingen over m'n rug" de enige sensatie zijn die ik nog ervaar.

Ex-VVD'er
Ex-PVV'er (sinds gisteren)

Pim, kom d'r eens in s.v.p.?


2BOrNot2B | 21-03-14 | 20:12

Maar ja als de. Pvv per ongeluk ter zielen is moeten we van opsporing verzocht maar een club maken waar we op kunnen stemmen. Voor meer zendtijd,meer meer meer. Opdat er minder omaatjes beroofd worden door marokaanse criminele klootzakjes. Minder ,minder ,minder Zoals de griezel die nu door opsporing verzocht bekend is. Dat zet zoden aan de dijk. Nou ook nog die d66 rechters uit hun ambt flikkeren en echte rechters neerzetten,die wel straffen uitdelen en niet de dader pamperen,en het wordt nog wat in nederland. Brrr die enge prem zat ook weer bij knuffelzooi. Dat die sukkel nog zendtijd krijgt.

tweetybird | 21-03-14 | 19:54

Het maakt helemaal geen ene reet uit of jantje of pietje de pvv verlaat: iedereen die pvv stemt stemt op wilders dus voor de stemmen op de pvv zal het geen verschil uitmaken.

landlopertje | 21-03-14 | 19:53

Waarom mag ik marokkanen niet 'wegzetten' als ze verantwoordelijk zijn voor een gigantisch groot aandeel in de criminaliteit en in straattereur?
Wie zegt dat eigenlijk? Fout-links? En waarom zou ik dat niet mogen? Omdat je braaf geindoctrineerd bent dat dit fout zou zijn? Waarom dan?
.
De gemiddelde Nederlander accepteert Chinezen, Surinamers, Duitsers, Belgen, Bengalen en noem maar op. Maar de gemiddelde Nederlander accepteert over het algemeen inderdaad geen Marokkanen. Hoe zou dat nou toch komen? Omdat ze oververtegenwoordigd zijn in straatterreur en andere ellende. JIJ - lezer- gaat me niet vertellen dat je doodgemoederd voorbij een groepje opgeschoten marokkanen loopt terwijl je dit wel zo doen bij Chinezen of Nederlanders. Ontkennen = liegen = foutlinks.
.
De gemiddelde Marokkaan accepteert het westen en Nederland niet, want alles moet gaan zoals zij het willen Waarom valt niemand hier over? Aboutaleb verkondigde in 2012 dat er teveel Oostblokkers in zijn stad waren. Waar waren alle verontwaardigde foutlinkschen? Nergens!
Lezer - u bent een enorme geindcotrineerde hypocriet!
Ik vraag u opnieuw: leg mij uit waarom je een bevolkingsgroep niet mag 'wegzetten'. En kom niet met je zielige argumentatie aan dat dit simpelweg fout is.
We 'zetten' immers ook geen Chinezen weg, dus er zal wel iets aan de hand zijn met marokkanen.
.
Ik begrijp zeer wel dat dit je enorm tegen de borst stuit. Maar dat komt omdat je geleerd hebt om foutlinks na te praten. Links had het fout. Erken dan nou maar eens.
Wil je op mijn betoog reageren? Reageer dan als eerste op mijn opmerking waarom het 'wegzetten' van marokkanen verkeerd is. Maar kom niet met je holle PvdA retoriek aanzetten waardoor je zelf niet kritisch nadenkt. Kom op!

appeltjesgroeneweide | 21-03-14 | 19:43

Als je je gaat beroepen op de vrijheid van meningsuiting en niet begrijpt (kuch) dat dat helemaal het punt niet is waar men over valt, tja ... Dat zal gezien worden als draaikonterij en dus weer een stuk vertrouwen weg (praatjes,gaatjes, hete brij e.d.) ... waar ie is nou mee bezig?

kloopindeslootjijook | 21-03-14 | 18:59

En zo worden de eurofielen straks weer in het zadel geholpen. Zo Wilders dan toch een betaalde agent-provocateur van de Bilderberg groep zijn?

Zatkniss | 21-03-14 | 18:52

@ tweetybird | 21-03-14 | 15:10
Het is wel erg jammer. Wilders is een geweldige debater, hij is messcherp en met zijn inhoudelijke inzicht is weinig mis.

Nou ik moet wel zeggen dat het soms de supersaaie politiek wel verrasend leuk kon maken af en toe. Dat zeker.

Trouwens de volgende die gaat volgen is samson. Heeft wat dat betreft dezelfde kwaal als Wilders ,heeft ook zijn woede geheel niet onder controle. Zo'n pvda begrijp ik ook niet. Zo'n samson had toch allang vervangen moeten worden door een dijselbloem. Want al hang ik die club zijn standpunten niet aan,die dijselbloem is een goede politicus. Die kan stil zijn als het moet,heeft wel verstand van zaken,kan toch goed tegengas geven als het moet. Het enige jammer is dat hij bij de verkeerde club zit. Maar is veel meer een echte leider.

Archer is een zeer geniepig eng mannetje,spekman een sukkel die volgens mij zelfs niet leuk is om een biertje mee te drinken en kleinsma is ook een eng iemand met een zieligheidsfactor ,en dat misbruikt tegen de mensen in armoe. Maar ondertussen stiekem denkt ,lekker puhh. Had wilders maar iets gehad tussen dijselbloem en roemer in. Dan had het wat kunnen worden ,nu niet.

Vind het wel jammer voor de pvv leden met wel goede intensies zoals fleur en dat blonde vrouwtje en zelfs zo'n van vliet.

Kijk een ascher weer op tv,van die man krijg ik nou rillingen. Eng ventje,de pechtold van de pvda. Een man die geen problemen oplost maar ze expres groter maakt. Ook voor marokanen. Maar daar komen de marokanen nog wel achter.

Dat wilders voor hun totaal geen gevaar vormt ,maar juist die pvda. Die leven van de ellende en problemen van andere tot dat die problemen per ongeluk zijn opgelost en ze niet waardevol als stemvee zijn en dan laat deze pvda je keihard vallen.

Zo draait de pvda. De groep bijstandgerechtige,ouderen en zieken hebben dat al mogen ondervinden. Zij zijn dadelijk de volgende.

Wilders weg en de pvda heeft niks meer om te stoken en te strijden zodat ze u als stemvee niet meer kunnen inlijven. Niet belangrijk meer dus overbodig. Pvda leeft namelijk met de gratie van armoe,en laat u dus graag in armoe. Zo draait namelijk de zieligheids industrie. Dat is namelijk een goedbetaalde baantjes fabriek voor elite ,die hun grof geld oplevert en eer,terwijl de vrijwilligers het werk doen en voor hun cashen. De pvda is daar meester in.

Waarvoor dacht je dat er zoveel goede doelen zijn. Het is een industrie.

tweetybird | 21-03-14 | 18:48

Ik ken Joram persoonlijk en heb hem heel hoog zitten.
Heb ook altijd op hem gestemd en ook mijn grootste punt van kritiek op de PVV is altijd de linkse sociaal-economische koers geweest. Maar ja: de VVD is geen alternatief meer. Een rechts-economische partij is er niet, zelfs de Libertarische Partij voldoet daar niet aan.
.
Door Joram als verrader neer te zetten, gaan sommige reaguurders echt een stap te ver. Ik hoop dan ook van harte dat Joram de stap zet om zijn eigen partij op te richten: RNL waarover al eerder is geschreven in de MSM. Mijn stem heeft hij.

McPhart | 21-03-14 | 18:47

Alleen al het gegeven dat die afspringers de tegenstanders van de PVV deze 'Schadenfreude' gunnen getuigt van hun halfhartige motivatie.
Zelfs als ik het inhoudelijk grotendeels oneens zou zijn met de PVV en Wilders zou ik er geen moment aan denken om de tegenstanders die kortstondige glorious moments te gunnen.

WirMachenMusik | 21-03-14 | 18:47

Goh, blijken er toch nog een aantal mensen wakker te zijn geworden. Die pruik is gewoon helemaal gek aan het worden.
Lachertje van alles is toch, dat het pruik zegt dat ze dat dan wel even gaan regelen. Knuppel pruik regelt dus nu helemaal niets meer.
-
Vervolgens zeggen dat hij iets anders bedoelde (beelden spreken genoeg), hij is niet alleen een opruier, maar nu ook nog een lafaard. En komt nu ook niet voor zijn woorden uit.
Woorden van RTL adjunct-hoofredacteur zeiden genoeg. Pruik speelt een heel smerig spelletje.
-
Nu komen de Euro verkiezingen in mei.
Alleen PVV en SP zijn tegen Europa. Beiden zijn hartstikke links (ja, PVV is links), dus PVV zal wederom een aderlating doen en SP zal groeien.
-
Pruik, je bent nog een grotere knuppel en lafaard dan ik al dacht.

Draaikolk | 21-03-14 | 18:39

Was ook niet blij met dat 1933 Bürgerbräukeller circus van Wilders maar als ik vervolgens dat hele policor circus de revue zie passeren inclusief totale nietsnutten als Mohammed Rabbe dan heb ik weer gegeten en gedronken en zou alleen al vanwege 'recalcitrant' weer PVV stemmen.

Der Schnitzeljäger | 21-03-14 | 18:29

@First Contact | 21-03-14 | 18:26
*aanraking

First Contact | 21-03-14 | 18:27

Wat een opwinding toch, maar ondertussen zwaar respect voor mensjes die geloven in een pedofiele profeet, vrouwen als minderwaardig beschouwen en meer met politie en justitie in aanmerking komen. Respect! #onewaytrip

First Contact | 21-03-14 | 18:26

@maxie013 | 21-03-14 | 18:10
Dat waren andere standpunten dan die Wilders afgelopen woensdag uitdroeg.

Maar dat doet er niet toe, omdat Van Klaveren niet opstapt vanwege Wilders' uitspraken over Marokkanen, maar vanwege de linkse economische koers, het gebrek aan inhoud en de grote mediageilheid van Wilders.

Russells Teapot | 21-03-14 | 18:15

@daytripper | 21-03-14 | 17:52
De PVV wordt niet gesloopt door het establishment, maar door Wilders zelf.

Russells Teapot | 21-03-14 | 18:13

En de volgende rat verlaat het zinkende schip.

Bo Dreksma | 21-03-14 | 18:12

-weggejorist-

maxie013 | 21-03-14 | 18:10

Partij van de Eenling, oh nee wacht... #D66

Fast Forward | 21-03-14 | 18:08

@ Lewis | 21-03-14 | 17:09 |
Zeker. Een andere orde. Maar wel degelijk vergelijkbaar. In beide gevallen is het net een stapje verder. Om hetzelfde als Fortyn te doen is Geert Wilders wel verplicht om met iets te komen dat daar weer overheen gaat. En waar gaat het over? Hij heeft wel degelijk een nuance gegeven, maar in woord en gesprek liet ie die nuance expres weg. Wat daar precies achter zit? Ik weet het niet. Maar ik zie het meer zo. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Het netto resultaat is dik negatief. Met minder zijn we dus gewoon beter af. Dat gegeven is diep triest. De nuance is wel is dat dit bij een gedachte-experiment moet blijven. De oplossing ligt niet in minder zeg maar. Maar de achterliggende reden waarom minder beter zou zijn, daar ligt het probleem dat moet worden opgelost.

D.Turpin | 21-03-14 | 17:59

Ook nu staan de kerken weer aan de kant van de criminelen, de berovers, de sharia-adepten. Nu gaan ze zelfs een kerkdienst voor de tv houden, een dienst voor de heerschappij van het criminele tuig, zogenaamd met de zegen van god. En ondertussen heft het zittende regime ook nog eens een deel van de gevangenissen op. Die zijn immers niet meer nodig, roven en stelen zijn nu gesanctioneerd zelfs door de hervormde kerk.

Rest In Privacy | 21-03-14 | 17:58

@ daytripper | 21-03-14 | 17:52

Je vergeet Mussert

Snippeschieter | 21-03-14 | 17:57

Voor een partij die iets teveel afwijkt van de grauwe middelmaat schijnt in dit land geen plaats te zijn. Binnen no time gesloopt door het establishment.
Glimmerveen.. Fortuijn.. en nu de bijl aan de wortel van Wilders.

daytripper | 21-03-14 | 17:52

Aha! Als de pvv er niet meer is, en Geert met vervroegd pensioen de krant leest, denken de boeroepers dat alles weer koek en ei is. Maak dat je oma wijs. Dit gaat gewoon keihard uit de klauwen lopen. Want de bontkraagjes hebben van de policore goegemeente het groene licht gekregen voor nog grotere roofpartijen en geweldsdelicten.

Rest In Privacy | 21-03-14 | 17:51

De eerste positieve effecten van de hoogstwaarschijnlijk bewuste gutmenschenprovocatie van Wilders zijn er al. Een grondige reiniging van marginale PVV'ers met als overwegende motivatie het meeliften met de PVV.
Daarna kan de PVV doorgaan met een homogene ploeg van politici met meer intrinsieke patriotische motivatie dan welke andere partij dan ook.

WirMachenMusik | 21-03-14 | 17:48

Tuinverlichting 17:29
Beetje vreemde bewering van u. Kunt u mij iemand uit de volksvertegenwoordiging noemen die er niet voor ziczelf zit maar voor ons? Dus kraakt Wilders aub niet af. Van Klaveren heeft het net zo hoog in zijn kop als Brinkman het had. Hij denkt dat NL op hem zit te wachten, was al met voorbereidingen bezig om voor zichzelf te beginnen. Waarschijnlijk is er vanaf Wassenaar ook nog in zijn oor gefluisterd dat hij weg moest gaan bij Wilders. Bilderberg is machtig.

brabantman | 21-03-14 | 17:43

Joram zou zo maar eens groot kunnen worden.

malin | 21-03-14 | 17:42

Eigenlijk ben ik het helemaal met dhr van Klaveren eens. Geert is zijn doel voorbij geschoten, nu wil echt niemand meer met hem regeren en hij doet het erom. Ik heb hem altijd verdedigd omdat ik vind dat er iemand iets aan de wegkijk cultuur moet veranderen en we helaas geen Fortuyn meer hebben. Maar hij zit er helemaal niet voor ons, maar voor zichzelf. Weer een gemiste kans en hij doet het erom.

Tuinverlichting | 21-03-14 | 17:29

-weggejorist-

number668 | 21-03-14 | 17:25

-weggejorist-

number668 | 21-03-14 | 17:25

@jeneverneus | 21-03-14 | 17:10
Er "deserteren" al jaren mensen bij de PVV (terwijl ze in feite gewoon tot het inzicht komen dat Wilders een incompetente kluns is die zijn ideeën nooit gaat verwezenlijken), en elke keer komen Wilders-adepten met het excuus: "zo komt hij van de deserteurs af."

Hoeveel deserteurs zijn er eigenlijk nog te gaan? Bestaat die hele partij soms uit verraders?

Zou het soms mogelijk zijn dat Geert de Messias gewoon ongelijk heeft, en dat al die deserteurs hele goede redenen hebben om hem de rug toe te keren?

Russells Teapot | 21-03-14 | 17:16

@pim achtertuin | 21-03-14 | 17:10
Laat Van Klaveren dan maar wat ontplooien en een partij oprichtten.
Wilders was zeker niet kansloos, maar heeft de boel verprutst.

Ongeblustekalk | 21-03-14 | 17:14

@Ongeblustekalk | 21-03-14 | 17:00
Dat dachten ze van Wilders ook....

pim achtertuin | 21-03-14 | 17:10

Helder weg bij de PVV zou een enorm verlies zijn. Goed kamerlid en daarnaast ook een milf. Wat wil je nog meer?

Ares | 21-03-14 | 17:10

Bedenk me ineens dat het wel eens een bewuste keuze is geweest van ome G. en hij juist de bewuste uitspraak heeft gedaan om juist van de deserteurs af te komen.
Zo ja goede tactiek

jeneverneus | 21-03-14 | 17:10

@jeneverneus | 21-03-14 | 17:06
Helder is niet opgestapt, dat twitterbericht kwam van een parodie-account.

Ik denk wel dat het hoog tijd wordt dat Geert Wilders opstapt bij de PVV. Laat Bosma en Agema de boel maar leiden, die beschikken over veel meer politieke kwaliteiten dan die geblondeerde gek.

Russells Teapot | 21-03-14 | 17:10

@ D.Turpin | 21-03-14 | 17:01 |
Wat Fortuyn deed is hier echt niet mee te vergelijken.
Zijn voorstel om artikel 1 uit de Grondwet te schrappen, en zijn uitspraak dat de islam een achterlijke cultuur is, zijn van een heel andere orde dan Wilders die een groep aanhangers om minder Marokkanen laat schreeuwen.

Lewis | 21-03-14 | 17:09

@ filmpje NOS:
Woensdag was dus de druppel. Van Klaveren wil de islam als geheel aanpakken en niet specifiek Marokkanen.

goedverstaander | 21-03-14 | 17:07

Helder ook weg? Mooi ook die stond op t lijdtje deserteurs van afgelopen week.
Opgeruimd staat netjes

jeneverneus | 21-03-14 | 17:06

Willen jullie meer of minder PVV'ers

Minder, minder, minder

Gaan we regelen.

Snippeschieter | 21-03-14 | 17:04

-weggejorist-

HaagscheHarry | 21-03-14 | 17:03

Een figuur als Geert Wilders loopt altijd het risico om over het randje te gaan. Pim Fortyun deed hetzelfde door plotseling het woord achterlijk te gebruiken. De reactie daarop was min of meer hetzelfde als nu bij Geert Wilders. In beide gevallen is de grens bewust opgezocht denk ik. De vraag is wel of men niet verdacht snel klaarstaat om met vingertjes te wijzen. Namelijk, zij die nu met de vinger wijzen, vonden Geert Wilders sowieso al een rascist. Maar nu hebben ze eindelijk een stok. De reactie is een beetje hysterisch, heel goedkoop en heeft ook iets hypocriets. Daar kun je garen bij spinnen, maar ik denk dat Geert zich deze keer wel vergist heeft. Het punt is dat figuren als Geert Wilders zelf helemaal geen rascist hoeven te zijn om toch gevaarlijk te kunnen zijn. Het roeren in een hoop stront kan problemen opleveren. Daarmee bedoel ik dat het elk geluid tegen immigratie per definitie een gedeeltelijke handreiking is naar extreem-rechts. Het is ook evident dat de PVV aanhangers heeft, waarmee het zich liever niet associeert. Dat maakt het heel moeilijk voor GW om niet over de rand te gaan. Iedere uitspraak die net iets verder gaat kan worden gezien als een gevaarlijke handreiking naar extreem-rechts. Dat is denk ik ook de reden waarom nu veel gasten weglopen bij de PVV.

D.Turpin | 21-03-14 | 17:01

@mocroGS | 21-03-14 | 16:46
Op de Indonesiër Geert Wilders?

Russells Teapot | 21-03-14 | 17:00

Een nette goed gemotiveerde brief van Van Klaveren. Maar als eenmansfractie doorgaan is kansloos.

Ongeblustekalk | 21-03-14 | 17:00

Mooi dat er nu ook vanuit de PVV tegengeluiden beginnen op te klinken tegen de strapatsen van Gekke Geert.

Bij elke PVVer die opstapt zijn de voorspelbare reacties van de hersenloze PVV-drones op deze site hetzelfde: "Dag verrader! Nu is Geert mooi van de slechterikken af! Ik blijf PVV stemmen, ik wil ook minder Marokkanen! Durrr!"

Terwijl diezelfde "verraders," inmiddels enkele tientallen, kort geleden nog helden waren en altijd gelijk hadden. Blijkbaar veranderen dat soort mensen in één dag van helden in schurken, of, zoals bijbelgekkie "ecologiste" schijnt te denken, van trouwe discipelen in Judassen.

Gelukkig zie ik veel reaguurders die nu ook gewoon zeggen dat dit te ver gaat. Voor mij is dit ook het punt waarop Wilders heeft afgedaan. Op deze manier blijven alleen de allerdomste, meest volgzame robots over in de PVV-achterban. Waarvan een flink deel uiteraard het op GS altijd zal blijven opnemen voor hun geblondeerde messias, in wie ze een bijna religieus vertrouwen koesteren.

Russells Teapot | 21-03-14 | 16:59

-weggejorist-

R. Mortis | 21-03-14 | 16:58

-weggejorist-

R. Mortis | 21-03-14 | 16:56

@ mocroGS | 21-03-14 | 16:46 |
Op uzelf toch? Of is dat aanbod alweer van tafel?

goedverstaander | 21-03-14 | 16:47

Oke, ik ben eruit. Ik stem PVV de volgende keer.
Op welke allochtoon kan ik mijn stem uitbrengen?

mocroGS | 21-03-14 | 16:46

Wat mij echt en oprecht verbaast is dat de PVV zo veel stemmen haalt. Ongeacht wat je van de problematiek vind en haar oplossing moet toch nu wel duidelijke zijn dat er daar in die partij en met haar leider iets grondig mis is en zij never nooit voor oplossingen gaan zorgen.
Na de "doe eens normaal man" actie tegen Rutte moet nu toch wel duidelijk zijn dat er bij Geert een flinke steek los is gaan zitten. Die man moet voor psychische evaluatie en dan voor een poosje naar een rustige zorgboerderij of zo.

Mike Oxlong | 21-03-14 | 16:44

Geeft niks. De PVV is en blijft een eenmansfractie.

landlopertje | 21-03-14 | 16:42

maraboe | 21-03-14 | 16:40 | + 0 -

Wat een nachtmerrie is dat hé ? Hahaha.

Supermatthijs | 21-03-14 | 16:41

Tsjezus de hele PVV tent staat op instorten..

maraboe | 21-03-14 | 16:40

Willen jullie meer of minder multicul?
Meer, meer, meer...

de honden blaffen... | 21-03-14 | 16:37

En nog eentje!
Van PVV-er naar ZZP-er dus.

ikweetgeennicknaam | 21-03-14 | 16:34

Wat is agema trouwens stil..

Bassie B | 21-03-14 | 16:34

Van Klaveren heeft zich meer dan uitstekend verwoord in z'n brief.
Beetje kortzichtig om hem als een dom "kaalkopje" weg te zetten, hij is zeker niet dom en na z'n brief gelezen te hebben kan ik absoluut begrijpen waarom hij vertrekt.

Sjors_Carlin | 21-03-14 | 16:31

genoeg nieuw vlees die zijn plek in zullen nemen.
Alleen de echte blijven over!!

jeneverneus | 21-03-14 | 16:31

Het was gewoon een stomme move van Geert. Hij zoekt natuurlijk vaker de grens op (kopvoddentaks, polenmeldpunt) maar hij is er nu overheen gegaan.

In de landelijke PVV is het een chaos, ze hebben stemmen verloren in zowel Den Haag als Almere.. Brinkman is ten onder gegaan, Van der Stoep zal bij de EP-verkiezingen ook wel niet al te best scoren. Die mafketel Van Doorn met z'n islampartij even buiten beschouwing gelaten is de enige (ex-)PVV'er die het voor de wind gaat Richard de Mos. Uit het niets in Den Haag in combinatie met een ouderenpartij 3 zetels gehaald. Bij de volgende TK-verkiezingen een landelijke partij met De Mos aan het roer? Ik zou er op stemmen.

Gerry van Daalen | 21-03-14 | 16:30

genoeg nieuw vlees die zijn plek in zullen nemen.
Alleen de echte blijven over!!

jeneverneus | 21-03-14 | 16:28

@ update met brief:
Hij stoort zich dus aan teveel populisme en te weinig inhoud. Dat is wat ik er uit op kan maken.

goedverstaander | 21-03-14 | 16:28

Btw, gezien de allochtonen die in Nederland verblijven, maar intussen naar Syrie zijn verhuist, de volgende mededeling aan Opstelten :
.
Vragen van de leden Van Klaveren en Wilders (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over een jihadist uit Almere die poseert met 5 afgehakte hoofden.

1.)
Bent u bekend met het onderstaande Twitterbericht(*)?

2.)
In hoeverre deelt u de walging van de PVV dat de betreffende islamitische terrorist - die voorheen in Almere verbleef - poseert met 5 afgehakte hoofden nadat hij eerder al zo ziek bleek om op de foto te gaan met een enkel afgehakt hoofd?

3.)
Erkent u inmiddels het gevaar van de islam als gewelddadige ideologie? Zo neen, hoe duidt u de islam dan?

4.)
Op welke wijze gaat u zorgen dat de Irakese jihadist nooit meer voet op Nederlandse bodem zet en mocht het wel gebeuren, dat deze islamitische terrorist wordt vastgezet, maximaal gestraft en ten slotte ons land wordt uitgeknikkerd?

5.)
Wanneer en op welke wijze worden vanuit Nederland vertrokken islamitische terroristen nu eindelijk aangepakt?
.
Welnu, daar kan hij zich opnieuw druk over maken wanneer de RNL is opgericht en hij heet voldoende stemmen heeft verzameld om in de 2e kamer te gaan zitten.

Thoth | 21-03-14 | 16:27

Prima!! Die weglopert zou anders toch wel gegaan zijn!
Gen

jeneverneus | 21-03-14 | 16:27

De partij Artikel 50,
www.artikel50.nl/

Partijvoorzitter en lijsttrekker Daniël van der Stoep: “Met Sassen van Elsloo hebben we een geweldige kandidaat voor het Europees Parlement. Hij vecht als gerenommeerd eurocriticus al jaren tegen de Europese Unie. Als lijsttrekker kan ik mij geen betere nummer 2 voorstellen om de strijd tegen de Europese Unie voort te blijven zetten.”

Maco3key | 21-03-14 | 16:23

@ mocroGS | 21-03-14 | 16:15 |
Jammer. Ik dacht dat u een spoor had maar dit is beslist geen bewijs natuurlijk.

goedverstaander | 21-03-14 | 16:21

@hier openen. Ach, een tweet. Dat is straks ook afgelopen: we blijven bij de EU, Turkije komt erin en het tweeten is verleden tijd. Onze democratie is definitief overleden.

Maria.1 | 21-03-14 | 16:20

-weggejorist-

Hotel New York | 21-03-14 | 16:20

Ok Greet dat was dus de stomste zet evern. Ik had voor een week chips en bier ingekocht om de publiekelijke afgang van de PvdA te registreren. En die plezier en genoegdoening ontneem je een hele groep zuivere mensen die de Partij van de Arbeid hebben zien evalueren tot de Partij van de Allochtonen en clientelisme. En door deze partij koninu weggezet zijn als xenofoben. Bedankt Geert, bedankt voor de kater. Ik vrees dat je hiermee ook de goede voorwaarde voor het ondermijnen van de gehate EU om zeep hebt geholpen.

ad melkert | 21-03-14 | 16:20

Waar blijft nou die Nederlandse UKIP?
Of verdient ons land zo'n partij gewoon niet?

T.Stark | 21-03-14 | 16:16

Ik heb eens ff wat gegoogled maar kan niets vinden over eventueel rechts-extremisme van Van Klaveren.
goedverstaander | 21-03-14 |

_

Actief op stormfront www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/...

mocroGS | 21-03-14 | 16:15

goedverstaander | 21-03-14 | 16:12 |

U heeft gelijk, ik schreef wat ik dacht en had dat niet onder citeren van uw naam moeten doen.

Skunk57 | 21-03-14 | 16:13

MocroGS: vergeet je Greet niet een bedankkaartje te sturen? Je bent je al de hele middag kostelijk aan het vermaken.

vast goed | 21-03-14 | 16:12

@ Skunk57 | 21-03-14 | 16:05 |
Het partijprogramma van de PVV is een mix van rechtse en linkse standpunten. De laatste jaren zie je dat er op bepaalde vlakken (economie, AOW) een steeds linksere koers wordt gevaren.
De kans dat al jouw favoriete standpunten bij één partij in het programma staan is niet zo groot, dus dat maakt de PVV niet overbodig. Ik snap niet helemaal waar u met die bewering naartoe wilt.

goedverstaander | 21-03-14 | 16:12

Asmodean | 21-03-14 | 15:58 | + 0 -

tja,de aluhoedjes hebben de laatste tijd wel gelijk gekregen betreffende privacy, denkende aan nsa en andere organisaties. ;)
wat was het ook alweer, 85 mensen hebben evenveel vermogen als 50% van de wereldbevolking? al is het 10%, dr zijn n paar mensen welke het voor de rest bepalen, is altijd al zo geweest.

blabla9899 | 21-03-14 | 16:10

@ mocroGS | 21-03-14 | 16:04 |
Ik heb eens ff wat gegoogled maar kan niets vinden over eventueel rechts-extremisme van Van Klaveren. Hij was wel degene die vorig jaar het 'Marokkanen-debat' op de agenda zette; iets waar de meerderheid van de NL bevolking niet op zat te wachten.

goedverstaander | 21-03-14 | 16:08

@mocroGS | 21-03-14 | 16:04
Lachwekkend.

Ongeblustekalk | 21-03-14 | 16:08

Fuck it!
Ik ga gewoon door met het verspreiden van vergelijkingsmateriaal van vrijheidsdenkers. En ook weet ik dat er nog genoeg in te onderzoeken valt.
Het is een lange weg maar goed. Het zij zo.
Voor niks gaat de zon op.
Als je iets wilt bereiken in het leven is het nou eenmaal verstand op nul en gas op die krukas!
De discussie is door die ene cruciale zin gelukkig weer in gang gezet. Laat ze dit dan verdomme niet weer de bevolking afnemen.

En nee ik zie Geert niet als die blonde Messias. Hij is echter wel meer dan bereid om het luik open te gooien. Waar dat ook naartoe mag leiden.
Het is gewoon een piepklein luikje om die verkapte regeldrift en lastenverzwaringen te stoppen en de beerput te openbaren.
Hij speelt slechts de bal aan. Nu zijn er gewoon mensen nodig die deze bal kei hard door het net heen knallen.
De rek is uit de handrem, er zijn geen tandjes meer over om het volk nog strakker de broekriem aan te laten trekken. Genoeg is genoeg!

Rest In Privacy | 21-03-14 | 16:06

-weggejorist-

de heer S.T.Ijlloos | 21-03-14 | 16:06

goedverstaander | 21-03-14 | 15:57

Punten die overeenkomen met wat andere partijen ook voorstaan? Bedoel je dat? Bedoel je eigenlijk realistische punten, die elke Nederlander aanspreekt?? Helemaal met je eens, daar hebben wij geen pvv voor nodig.

Skunk57 | 21-03-14 | 16:05

Welkom in de Europese post democratische spectakel maatschappij. youtu.be/3ePMcx8702o

Bertus Brulbroek | 21-03-14 | 16:04

@mocroGS | 21-03-14 | 15:59
Waar baseer je dat op dat hij een rechts-extremist zou zijn?
Ongeblustekalk | 21-03-14 | 16:01

_

Baseer ik op zijn kale kop.

mocroGS | 21-03-14 | 16:04

@DerUnterMensch | 21-03-14 | 15:39 |
Dat is waar, maar zoals het er nu voor staat gaat Wilders de volgende verkiezingen - misschien zelfs de Europese verkiezingen - jammerlijk verliezen en gaat D66 enorm veel terrein winnen. Als dat gebeurt, dan is zelfs de kleine kans dat het nog goed komt met Nederland ook verdwenen.

Wilders moet zich realiseren dat het helemaal niet om zijn persoon gaat, maar om de toekomst van Nederland. Hij kan het zich gewoon niet veroorloven om het merendeel van het electoraat zo fel tegen zich te krijgen puur en alleen om een steeds kleiner deel van zijn achterban te plezieren. Hij moet een breder 'appeal' hebben en ervoor zorgen dat zijn gedrag helemaal niet tegen hem gebruikt kán worden. Dan kan hij de publieke opinie, die tot op zekere hoogte wel overeenkomt met wat hij bedoelt, pas te gelde maken.

Nequebard | 21-03-14 | 16:04

Zolang Fleur niet opstapt is er niets aan de hand. Waar maakt iedereen zich toch zo druk om?

Tukker69 | 21-03-14 | 16:03

@luto333 | 21-03-14 | 15:51
En hopelijk zonder linkse bullshit.

Ongeblustekalk | 21-03-14 | 16:03

@ Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:36
Helaas, helaas moet ik het volmondig met je eens zijn.

Lewis | 21-03-14 | 16:01

@mocroGS | 21-03-14 | 15:59
Waar baseer je dat op dat hij een rechts-extremist zou zijn?

Ongeblustekalk | 21-03-14 | 16:01

goedverstaander | 21-03-14 | 15:43 | + -2 -

Pinnen is niet nodig, een handtasje is voldoende.

Snowy2000 | 21-03-14 | 16:01

Ik heb geen vrimibo meer nodig. Wat zijn die verkiezingen een succes voor de pvv geworden. ROFL.

Skunk57 | 21-03-14 | 16:00

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:53 |
De PVV heeft natuurlijk ook redelijk wat linkse punten, dus dat Van Klaveren dat zegt is niet zo vreemd.
goedverstaander | 21-03-14 | 15:57
_

Dat was al van het begin zo. Van Klaveren lijkt mij eerder een rechts-extremist die dacht dat zijn gedachtegoed aansloot bij de PVV.

mocroGS | 21-03-14 | 15:59

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:53 |
De PVV heeft natuurlijk ook redelijk wat linkse punten, dus dat Van Klaveren dat zegt is niet zo vreemd.

goedverstaander | 21-03-14 | 15:57

ongelofelijk, de msm en de gutmensch zijn ditmaal tig keer zo erg dan wilders. maar ja, deze zijn in handen van de elite.
tja, het beleid is zoveel mogelijk immigranten in west-europa te laten huisvesten, zodat identiteit en saamhorigheid verdwijnt en daardoor het volk als makke lammetjes in handen hebt. lang leve de EU en wie weet de komende jaren naar 1 world government. globalisering lijkt me fantastisch wanneer je bankier of oligarch bent.

blabla9899 | 21-03-14 | 15:55

@Greet: marketing-koning, favoriete politieke clown: je bent te ver gegaan gast. Dit gaat als een boomerang terugkomen.

Joop B. | 21-03-14 | 15:55

boy_wulfe | 21-03-14 | 15:48 |
Dat klopt. Bedankt.

ecologiste | 21-03-14 | 15:55

Hypocriet mannetje, die van Klaveren.

readbetweenthelines | 21-03-14 | 15:54

Hahaha: De PVV is volgens kaalkopje Van Klaveren niet rechts genoeg
_

GW had gewoon een kaalkoppie in zijn midden. Wat een lul.

mocroGS | 21-03-14 | 15:53

Een Nederlandse partij alla UKID komt eraan.
Tegen Europa en voor een verstandig beleid op integratie.

luto333 | 21-03-14 | 15:51

Zou er één politicus zijn die zich afvraag hoe het komt dat Wilders zo ver doordraaft en die publiekelijk rekenschap durft te geven van het feit dat het zo ver heeft moeten komen. Als de politiek het probleem van die "kutmarokanen" (hè niet mijn tekts) had aangepakt toen het werd gesignaleerd, dan had Wilder amper electoraat, laat staan een "minder roepende" buhne. Politieke krokodillentranen aan de binnenkant van mijn TV, meer is het niet, deze tsunamie aan speudo correcte reacties. Ik walg er van!

Tjemig | 21-03-14 | 15:50

Dus nu gaat heel verontwaardigd Nederland de terugkerende "vrijheidsstrijders uit Syrie graag als buurman willen hebben.
Of draait Nederland dan weer, en blijkt Wilders toch weer gelijk te krijgen ?

Winston1 | 21-03-14 | 15:49

@ecologiste | 21-03-14 | 14:53 | + 7 -

Ik denk dat je je diploma van de lagere school moet terug geven, voor rekenen ben je iig gezakt.
greet haalde bij de laatste tweede kamer verkiezingen 15 zetels, dat is 10% van het totaal, geen 30%.

boy_wulfe | 21-03-14 | 15:48

Hé Mark, ik zou de beveiliging van Geert opheffen dan lost het probleem Wilders zich vanzelf op.

Snippeschieter | 21-03-14 | 15:47

Voer gewoon een referendumstelsel in. Dan zijn we allemaal een eenmansfractie.

tipo | 21-03-14 | 15:47

Nog even wachten, het Europa en PVV-Marokkanen probleem zijn verleden tijd.

Westen de echte agressor

Zoals we de afgelopen weken in een groot aantal artikelen hebben laten zien, zijn het juist de illegale Westerse bemoeienissen in Oekraïne, waar een gekozen president en regering werden afgezet ten gunste van een fascistische club, die de vrede in Europa in gevaar hebben gebracht. De Westerse media spelen daarbij hun inmiddels bekende propagandarol door Rusland en Putin als de grote boosdoener af te schilderen.

xandernieuws.punt.nl/content/2014/03/R...

Snowy2000 | 21-03-14 | 15:47

@ Wilders kan alles goed maken door een Marokkaan op de lijst te zetten. Ik stel me zelf beschikbaar #PVV
mocroGS | 21-03-14 | 15:37 |

Goed idee. Geeft u even door wanneer de fractievergaderingen zijn. Dan geef ik aan mijn oude moeder door wanneer het veilig is om te gaan pinnen ;)

goedverstaander | 21-03-14 | 15:43

een=enige

Drs.. Gelul | 21-03-14 | 15:42

@ DerUnterMensch | 21-03-14 | 15:39
Ach kom, goudschaaltje. Kijk de beelden uit dat café nog eens terug.

Lewis | 21-03-14 | 15:42

Lees Ebru Umar's column in de Metro.
www.metronieuws.nl...
Bij RTL deed ze ook haar zegje, onderbroken door ene P de Vries en een schijnheilige Pechtold...
Hendrikaatje | 21-03-14 | 15:37
_

Ebru die schreeuwlelijk. Kom op zeg, als je met stemverheffing gaat praten om je gelijk te halen, diskwalificeer je jezelf al bij alles wat je zegt. Niemand snapte haar domme uitspraken en gelukkig werd ze doodgezwegen om verdere vernedering te voorkomen.

mocroGS | 21-03-14 | 15:41

Frans1156 | 21-03-14 | 15:33 | + -3 -

Het reppertje is een libanees uit Sneek, dus een nuance was wel op zn plaats geweest. Oh wacht....

Drs.. Gelul | 21-03-14 | 15:41

Slimste wat Greet nu kan doen is z'n veel te grote waffel houden en wachten tot dit overwaait.
Aan het eind van dit jaar is iedereen het al weer vergeten, en hebben de overige partijen zichzelf ook weer genoeg voor schut gezet om de kiezer weer in de armen van de PVV te drijven.

T.Stark | 21-03-14 | 15:40

AliB doet precies hetzelfde, en daar hoor je niks over.

ANGEL70 | 21-03-14 | 15:40

Zou Fleur ook "minder .. minder .. minder!" hebben geroepen?
Intrigerende vraag.
Ja, ik vind het sneu voor haar.Misschien is dat het wel.

daytripper | 21-03-14 | 15:40

@Lewis | 21-03-14 | 14:50
Enige is dat Marokkanen geen ras zijn dus om dat nu racisme te noemen ipv discriminatie...

Maar goed, tegenwoordig is alles "rassisme"...

(En ja, u heeft gelijk verder, denk ik)

Smuts | 21-03-14 | 15:40

@Flodder | 21-03-14 | 15:37
Dus je gaat nooit meer stemmen?

DerUnterMensch | 21-03-14 | 15:40

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:34 | + 0 -
Nou?? Nu is je kans voor 15 minutes of fame, maar met het jij-bakken zonder te reageren wordt het een tattoe op je arm met een water-uitwasbare viltstift.

TheseDays00 | 21-03-14 | 15:40

Wat een bang schijterd... wat een watje...

Kies PVV... daar komen we verder mee.

ANGEL70 | 21-03-14 | 15:39

@Nequebard | 21-03-14 | 14:38 |
Het is toch belachelijk dat juist Wilders elke zin op een goudschaaltje moet wegen omdat de media er alles aan wilt doen hem te pakken?

DerUnterMensch | 21-03-14 | 15:39

Frans1156 | 21-03-14 | 15:33 |
Republiek | 21-03-14 | 15:35 |
Sterker nog, de rapper is überhaupt geen Marokkaan maar een Libanees.

Asmodean | 21-03-14 | 15:38

De Marokkaanse gemeenschap heeft haar jongeren, die voor (minimaal) 60% crimineel zijn, niet in de hand en weigert daar zelf wat aan te doen. Dus een wat kleinere concentratie Marokkanen doet de criminaliteit flink dalen, waarom dat niet geduid mag worden is mij een raadsel.

De media heeft eerst geprobeerd de PVV dood te zwijgen, dat heeft kennelijk niet het beoogde effect, dus nu maar weer vol op het orgel. Men is bang voor een giga overwinning van Wilders bij de EU verkiezingen, dus meneer maar zoveel mogelijk godwinnen.

vanhetvarken | 21-03-14 | 15:38

@DOUK | 21-03-14 | 15:20 |
@Flodder | 21-03-14 | 15:16 |
Jullie hebben gelijk; mea culpa.

Niemands Knegt | 21-03-14 | 15:37

Wilders kan alles goed maken door een Marokkaan op de lijst te zetten. Ik stel me zelf beschikbaar #PVV

mocroGS | 21-03-14 | 15:37

Ik stem nooit meer PVV. Oh wacht, dat deed ik sowieso niet. Legitimeer geen discriminerende haatzaaiers.

Flodder | 21-03-14 | 15:37

Een Nederlandse dame van allochtoonse komaf begrijpt het wel!
Lees Ebru Umar's column in de Metro.
www.metronieuws.nl/columns/meer-nederl...
Bij RTL deed ze ook haar zegje, onderbroken door ene P de Vries en een schijnheilige Pechtold...

Hendrikaatje | 21-03-14 | 15:37

@ Frans1156 | 21-03-14 | 15:33
Een dag vóór de verkiezingen deed hij die uitspraak ook. Volgens mij is het veel meer wat Nequebard (14:38) al zei: hij doet een uitspraak en besluit daar koste wat kost aan vast te houden, in plaats van te zeggen: ik flapte er even wat uit, sorry, het ligt allemaal iets genuanceerder.

Lewis | 21-03-14 | 15:36

LPF taferelen, en er gaan er nog wel een paar.
Dit is het einde van de PVV.
De EU verkiezingen hebben ze verloren.
Nu al.
De grootste vijand, Pechtold, dat miezerige mannetje gaat die verkiezingen glansrijk winnen.
En dan?
Wat is dan nog het bestaansrecht van die club?
Niets, maar dan ook helemaal niets is bereikt de afgelopen 6 jaar
Veel kabaal en schandalen, een cavia politie.
En echte oppositie?
Die staat met lege handen, immers jaar in jaar uit ging het over gekke Greet.
Wat een verspilling van energie.
Tout est fini. Overgeleverd aan Pechtold en consorten omdat 6 jaar lang mensen een fake figuur volgden.

bakoenin | 21-03-14 | 15:36

Heeft de media en de fatsoenspolitie toch nog wat succes. Wil ik ze dan hartelijk mee feliciteren.

Toont toch vooral domheid aan van de mensen die zich zo door de media laten sturen.

De media is overigens flink promotor van die pagina die op roept om aangifte te doen tegen wilders, zouden ze ook een pagina promoten die op roept aangifte te doen tegen de media?
www.facebook.com/pages/Ik-doe-aangift...

DerUnterMensch | 21-03-14 | 15:36

@Lewis
@Slipsnifter
@James Lastig
Natuurlijk is Pim Fortuyn een voorbeeld van zo'n frontman. Verder vind ik dat het feit dat ie door een links gesjeesd figuur is doodgeschoten, véél te weinig wordt belicht. In dit kutland moet je voor je leven vrezen als je een opvatting hebt die niet door de politiek correcte elite wordt ondersteund. Wat dat betreft is dit land nog minder dan een bananenrepubliek.
Niet alles aan de PVV is overigens beroerd, bijvoorbeeld het offer dat Geert Wilders brengt door te leven met round-the-clock-beveiliging. Dát hoor je links praktisch nooit zeggen. Verder vind ik dat er maar weinig partijen zijn die enigzins dichtbij de gewone man staan. En die domme kritiek die je vaak hoort over de hoeveelheid PVV-kamervragen; daar zit je GVD als politicus toch voor?
Natuurlijk -zeker zoals nu blijkt- is/was er genoeg mis met de PVV, maar er is gewoon geen alternatief! En daarom herhaal ik dat, in the big picture, deze move van Wilders bijzonder dom is. In plaats van dat hij groeit als politicus, verstandiger wordt en leert van zijn fouten, heeft ie nu z'n eigen graf gegraven.

Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:36

@ Asmodean | 21-03-14 | 15:31 |
James Sharpe was ook een goeie voor de PVV. Die had van mij echt niet weg gehoeven.

goedverstaander | 21-03-14 | 15:35

Ze nemen "eigen volk eerst" wel heel serieus.

Freerider | 21-03-14 | 15:35

Frans1156 | 21-03-14 | 15:33 | + 0 -

Was die rapper ALLE Marokkanen?

Republiek | 21-03-14 | 15:35

Weet iemand trouwens een goed alternatief voor de PVV als je Eurosceptisch wil stemmen bij de EU-verkiezingen? De SP en de PvdD vind ik te links, en de SGP is religieus en daar ga ik dus ook niet op stemmen, ookal help je dan indirect UKIP. Dus... Artikel 50 misschien?

vindead | 21-03-14 | 15:35

Toen ik met feiten aankaartte dat autochtonen gediscrimineerd werden cf. artikel 1 van de Grondwet kwamen er weinig of onzinnige reacties. Nu kan het wel. Fijn, dan weet ik tenminste waar we aan toe zijn.

Maria.1 | 21-03-14 | 15:34

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:18 |
Hoe luidt jouw aangifte tegen Geert precies? Dat hij zomaar in een zaaltje een vraag heeft gesteld? Tsss. Zomaar vragen stellen in zaaltjes. Moeten we niet willen met zijn allen.
goedverstaander | 21-03-14 | 15:31
_

Waar heb je afgelopen dagen gezeten, kom je net uit je grot. Je lijkt Ebru wel.

mocroGS | 21-03-14 | 15:34

De Tweede Kamer schijnt vandaag en masse naar het 'Minder, minder, minder-filmpje' van Geert te hebben gekeken en de walging was compleet: www.powned.tv/nieuws/politiek/2014/03/...
Het schijnt dat Spekman 150 truien beschikbaar had gesteld voor degenen die eventueel wilden gaan kotsen.

goedverstaander | 21-03-14 | 15:34

Had Wilders niet net de dag ervoor dat filmpje van die Marokkaanse rapper onder ogen gekregen? Verklaart dat misschien een beetje deze ongenuanceerde uitspraak? Ik weet niet hoe ik zou reageren op zo'n filmpje als ik mezelf in de hoofdrol zag geplaatst.

Frans1156 | 21-03-14 | 15:33

Jaja, stabiel partijtje die PVV. Het blijft toch wat he, die populistische clubjes. Altijd gesodemieter, onrust en gezeik. En als er kritiek komt, is het de schuld van de linkse media. Geert Wilders had dit niet moeten doen. Nu zet hij zichzelf in een extreem-rechtse hoek; een hoek waar die nooit ingeduwd wilde worden. En als dat wel gebeurde, kon hij in de slachtofferrol gaan schreeuwen dat 'de linksmensen' hem weg wilden zetten als een nazi. Maar met zijn recente Marokkanenactie zet hij zichzelf in die hoek en maakt hij het de linksmensen wel erg makkelijk. Het verhaal van 'de uitwassen' en 'criminele vreemdelingen' was verdedigbaar. Nu hij een hele groep aan de kant zet, manifesteert hij zich weldegelijk als een racist. Dom, dom, dom...

Lerp | 21-03-14 | 15:32

@ Asmodean | 21-03-14 | 15:27
Ik dacht anders precies hetzelfde als hij. Het is je misschien niet ontgaan dat Wilders ALTIJD meerdere lijfwachten om zich heen heeft?
Je moet wel heel veel lef hebben om de rol van Fortuyn (en eventueel Wilders) over te nemen.

Lewis | 21-03-14 | 15:31

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:18 |
Hoe luidt jouw aangifte tegen Geert precies? Dat hij zomaar in een zaaltje een vraag heeft gesteld? Tsss. Zomaar vragen stellen in zaaltjes. Moeten we niet willen met zijn allen.

goedverstaander | 21-03-14 | 15:31

Wat ik vooral opmerkelijk vind is dat Van Klaveren en Van Vliet de meer getalenteerde PVV'ers waren. Het verlies van dit tweetal is een enorme aderlating voor de partij. Naast het feit natuurlijk dat er nu nog slechts 12 zetels overblijven voor de PVV in de Tweede Kamer.

Asmodean | 21-03-14 | 15:31

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 21-03-14 | 15:29
Samsom en Spekman lachen zich de ballen uit hun broek, de aandacht naar van hun falen is weg.

Uw Verzekeringsadvis | 21-03-14 | 15:31

Zelfs ene Hozny werd als held ontvangen op Radio 1.

Uw Verzekeringsadvis | 21-03-14 | 15:29

Het zal mij niets verwonderen dat straks in de VrijMiBo de namen Wilders e/o PVV zo'n 10 x voorbij gaan komen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 21-03-14 | 15:29

@Latrinalia | 21-03-14 | 15:21 | + 1 -
Mooi hoe hij hem ook Weert Gilders noemt.:)

Causa Sui | 21-03-14 | 15:29

In twee gemeentes meegedaan en landelijk twee zetels verloren. Mooie score.

Flodder | 21-03-14 | 15:28

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 15:07 | + -2 -
Op moment dat jij NL verlaat ben jij afval(ler).

Datzegiktoch | 21-03-14 | 15:27

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:19 |
Nou nou, net alsof het traditie is om getalenteerde rechtse mensen om te leggen. Wat er met Fortuyn is gebeurd is verschrikkelijk. Maar laten we niet net gaan doen alsof het opeens een trend is.

Asmodean | 21-03-14 | 15:27

@James Lastig | 21-03-14 | 15:24

Morgen is Wilders in Antwerpen bij een congres van Flips Vlaams Belang....

*vluchten kan niet meer.... *

Fatwabuster | 21-03-14 | 15:27

Het PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft tot en met begin vorig jaar gewerkt aan een plan om uit de PVV te stappen en een nieuwe partij op te richten. Van Klaveren wilde de PVV verlaten en de partij Rechts Nederland (RNL) oprichten. Hij was al bezig met het opstellen van ideologische uitgangspunten en het vastleggen van websites, en besprak dat met collega’s.
.
Kijk eens aan. Weer iemand die een andere partij op wil richten. Een soort adept van de PVV. Ik zou zeggen, veel geluk met je nieuwe RNL Btw, ik stem niet op jou...

Thoth | 21-03-14 | 15:27

Wat je ook van hem vindt, Geert is wel consequent: hij wil en krijgt een eenmanspartij.

vast goed | 21-03-14 | 15:26

@ mocroGS | 21-03-14 | 15:18
Gevoel voor humor kan je niet ontzegd worden.

Lewis | 21-03-14 | 15:26

Dat krijg je ervan als je je partij blijft leiden als een verkapte eenmansfractie. Geert en Martin hebben een probleem, wie zijn politieke partij blijft leiden als een ondemocratische gedrocht, zal nooit politiek talent weten te strikken.

OrgulloTulipano | 21-03-14 | 15:26

Dat er van die nitwits vertrekken nou dat moet dan maar! Dat zijn niet echt lichten, maar die Joram heeft toch wel de capaciteit om een partij te leiden volgens mij. Die heeft wel wat te melden, maar het blijft wel natuurlijk eeuwig zonde als er allemaal kleine rechtse splinterpartijen komen die geen vuist kunnen maken.

johnnyrenegade | 21-03-14 | 15:26

Toch nog een behoorlijk verlies voor de PVV als je als beweging amper meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Simon_GS | 21-03-14 | 15:25

Kan je met 1 opmerking, 2 zinnen een hele beweging naar de klote helpen.

Uw Verzekeringsadvis | 21-03-14 | 15:25

@ Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:17 |
Ik heb dat gevoel ook. Ik word er niet vrolijk van.
Wel wrang, is was nét de laatste tijd serieus aan het overwegen in de toekomst toch maar op de PVV te gaan stemmen, maar nu heeft Wilders het eigenhandig verkloot. En er is in de verste verten geen alternatief te bekennen. Werkelijk deprimerend.

Lewis | 21-03-14 | 15:24

Er moet een partij opstaan met een frontman die intelligenter is, een keiharde en onverslaanbare debater is, die wél in discussie gaat bij die enge linkse tvprogramma's .....
Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:17

Eens denken hoor ... Hmmm. Zegt de naam Pim Fortuyn je nog iets?

Je moet stapelgeschift zijn en bereid zijn je gezinsleven en misschien zelfs letterlijk je leven op te geven. Nederland heeft feitelijk al voor de Islam gecapituleerd en is ten dode opgeschreven.

Dat is dan ook een van de redenen dat ik er niet meer woon.

James Lastig | 21-03-14 | 15:24

-weggejorist-

Odog | 21-03-14 | 15:23

@mocroGS | 21-03-14 | 15:18
Ik had jou dus goed ingeschat, vies mannetje!

Jim Lovell | 21-03-14 | 15:22

-weggejorist-

peugeot fox | 21-03-14 | 15:21

@Slipsnifter | 21-03-14 | 15:17
En daar baal ik van, wat een prutser. Maar wel een verhelderende actie, dan weet je waarmee je te maken hebt. Ook in de panelen trouwens, de combinatie intelligent en zo dom als een ezel, is aanstootgevend.

Jim Lovell | 21-03-14 | 15:21

mocroGS | 21-03-14 | 15:18 |
Dat is alleen maar iets dat hij zelf graag wil. Een van de vele overeenkomsten tussen moslimfundamentalisen en Geert Wilders is dat ze graag de martelaar willen uithangen.

Asmodean | 21-03-14 | 15:21

-weggejorist-

peugeot fox | 21-03-14 | 15:20

Goede tijd om er uit te stappen.

Maar dan nog, Wilders heeft gelijk. Hij was 3 jaar geleden ook te mompelen dat Marokkanen moeten optyfen al ze zich niet kunnen gedragen.

flaskk2.0 | 21-03-14 | 15:20

@mocroGS | 21-03-14 | 15:18

Bullshit, je had het veel te druk om te reaguren.... zie verder 15.19

Fatwabuster | 21-03-14 | 15:20

@Niemands Knegt | 21-03-14 | 15:12
Let op de URL, Iilian, ipv Lilian. Dat, en het algemene gebrek aan tweets van het account.

DOUK | 21-03-14 | 15:20

@Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:17
"Er moet een partij opstaan met een frontman die intelligenter is, een keiharde en onverslaanbare debater is, die wél in discussie gaat bij die enge linkse tvprogramma's en daardoor ook veel meer mensen aanspreekt en achter zich geschaard krijgt"
Juist ja.. en zodra die opstaan wordt hij omgelegd.
Het is hopeloos.

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:19

@mocroGS | 21-03-14 | 15:14

Effe paniek in de panelen pik.... geen tijd om op jou te reageren, ouwe mocro trol... ;-)

Fatwabuster | 21-03-14 | 15:19

Goed nieuws mensen. Ik heb aangifte gedaan vanochtend.
Hopelijk gaat Wilders straks door het leven als een veroordeelde haatzaaier.

mocroGS | 21-03-14 | 15:18

Rotte appels verwijderen moet bij tijd en wijle, het liefst dat ze het zelf doen.

Bugsy Malone | 21-03-14 | 15:18

Lekker ding trouwens, die Lilian Helder.

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:17

En dan ook gewoon niet opstappen, maar vasthouden aan de uitkering. Bah Bah Bah. Ben je principieel, kost dat geld. Vraag eens na bij de SP. Lafaards.

guurderdanguur | 21-03-14 | 15:17

Lewis | 21-03-14 | 15:07
Indeed!
Weet je wat het allertrieste van deze puinhoop is? Het politieke landschap dat al dieptriest was, wordt nu alleen nog maar hopelozer. Er moet een partij opstaan met een frontman die intelligenter is, een keiharde en onverslaanbare debater is, die wél in discussie gaat bij die enge linkse tvprogramma's en daardoor ook veel meer mensen aanspreekt en achter zich geschaard krijgt. Wilders heeft hiermee hoogstwaarschijnlijk z'n glazen ingegooid. Ik heb het rare gevoel dat dit het begin van het einde is... misschien maar for the best, want eerlijk is eerlijk... dit zijn geen acties die een ware politicus moet maken. Hierdoor ontneemt hij hoop en het hoognodige tegengas die noodzakelijk is om de linkse partijen niet teveel macht te geven. Uithuilen nu en wachten tot er zich een partij ontwikkelt die wél in staat is om coalities te vormen (lees: politiek te bedrijven), keihard vertrouwen op te bouwen bij mensen en zich niet in een isolement plaatst door een enorme blunder als wat we nu meemaken.

Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:17

@ Lewis | 21-03-14 | 15:07 |
Die zouden inderdaad een goed alternatief kunnen bieden. Rechts, maar wel met realiteitszin, beschaafd en ter zake kundig.

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 15:17

Tubantia83 | 21-03-14 | 15:16 |
OK, dank je wel.

malang | 21-03-14 | 15:17

@Jim Lovell | 21-03-14 | 15:10
Dat ook, maar bij een Wilders had je nog een greintje kans dat we ooit uit die EU zouden stappen.
Kunnen we nu ook wel vergeten dus.

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:17

@malang | 21-03-14 | 15:11
Is een nepaccount (verwisseling hoofdletter "i" als eerste letter voor de "l". Lilian Helder stapt dus (nog) niet op.

Tubantia83 | 21-03-14 | 15:16

Hoe kun je in godsnaam echt van onecht onderscheiden?
Niemands Knegt | 21-03-14 | 15:12 | + 0
Door twee seconden de tijd te nemen om tweets door te nemen.

Flodder | 21-03-14 | 15:16

malang | 21-03-14 | 15:11 | + 0 -
Zou kunnen.
Reageerde gisteren ook al ijzig.
Maar goed, Geert is geen fascist.
Fascisten proberen hun doelen op een democratische non-controversiele manier te bereiken!

Einde van de Domheid | 21-03-14 | 15:15

Sjors_Carlin

Op een partij Sjors! Een partij! Niet op een persoon. En inderdaad, een partij heeft heel veel nadelen, bureacratische trekjes, verveldene standpunten, baantjesjagers, etc.

Maar het is iets, het draagt bij aan dit land. In tegenstelling tot een eenling, die zelfs al is hij nog zo goed (en dat is Geert niet) niet wezenlijk bij kan dragen aan het bestuur van dit land.

Dus kijk volgende keer eens in de programma's van VVD, CDA, D66, het boeit allemaal niet, als er maar meer achter zit dan de freakshow van een eenling.

Nick da Prick | 21-03-14 | 15:15

@ tweetybird | 21-03-14 | 15:10
Het is wel erg jammer. Wilders is een geweldige debater, hij is messcherp en met zijn inhoudelijke inzicht is weinig mis. Wat mij betreft is hij verreweg het beste wat de PVV de bieden heeft (al weet je niet hoe een Agema of Bosma boven zouden komen drijven als hij weg was), maar hij is inderdaad een ongeleid projectiel. En dat is dodelijk in de politiek.

Lewis | 21-03-14 | 15:15

Fantastisch dit. Een heuglijke dag! Jammer voor de kiezers, dat wel. Hopelijk voor hen komt er een serieus alternatief op rechts. Een alternatief dat niet alleen maar mensen tegen elkaar opzet, provoceert en niets gedaan krijgt behalve het hebben van een enorm grote mond.

Asmodean | 21-03-14 | 15:15

-weggejorist-

Odog | 21-03-14 | 15:15

Laten we met ze alle een Wilders steunpagina maken op Facebook. Dit wordt namelijk heel treurig....

mocroGS | 21-03-14 | 15:14

Wilders vindt het wel best. Nu kan hij door met de hard core bruine kern.

ongelovigehond | 21-03-14 | 15:14

@ Flodder | 21-03-14 | 15:11 |
Het mooie aan de meeste van die retweets is dat dat ook allemaal nep-accounts zijn. Prachtig om te lezen, overigens.

goedverstaander | 21-03-14 | 15:13

Hij bedoelde natuurlijk alleen criminele joden. Pardon, Marokkanen.

LibertasSimplex | 21-03-14 | 15:13

Het begint er een beetje op te lijken dat Geert nog maar 1 ding kan doen en dat is het boetekleed aantrekken en zijn excuses maken.... maar Geert kennende zal hij dat nooit doen maar naast Samsom met de kop in de wind door de storm varen... Is Didi ook niet zo alleen... ;-)

Fatwabuster | 21-03-14 | 15:13

Gewoon een weekje of 2 laten uit razen deze (sociale)media storm.
Tegen de tijd dat er een (eventuele) zaak volgt tegen Wilders heeft den Rifmensch zich ongetwijfeld weer van de (voor Wilders) goede kant laten zien.
Dan kan men zich weer opd e volgende (stem)ronde richten en merkt men dan dat er nog een best grote achterban is die zich nu niet laat horen.
Volgens de Televaag was 1/3 van Nederland het niet met Wilders eens. 2/3 dus wel.
De gementeraads verkiezingen zijn een redelijke graadmeter, maar een partij aals de PVV is in slechts 2 gemeentes vertegenwoordigd, vele (net als ik) zullen een lokale partij hebben gekozen als ze al hebben gekozen.
Dit zal, hopelijk, een goed geplande actie zijn die nu misschien schade lijkt toe te brengen maar op de lange termijn van (grote) waarde zal blijiken te zijn wanneer (wederom) zal blijken dat hij gelijk heeft, ondanks de botte manier waarop dit werd gebracht.
Zolang er geen enkele andere politicus is die tegen ao deze groep (Marokkanen / Islam) in durft te gaan heeft Wilders mijn stem. Maar ook om andere redenen die de huidige politici niet aankaarten.

Super Grover | 21-03-14 | 15:12

@DOUK | 21-03-14 | 15:07
Meen je niet?
Dan zijn er al 140 mensen + ik ingetrapt.
Hoe kun je in godsnaam echt van onecht onderscheiden?

Niemands Knegt | 21-03-14 | 15:12

goedverstaander | 21-03-14 | 15:07 | + 0 -
Lees even de retweets van dat account. Duidelijk nep of denk je dat Samson over hokken van 5m praat voor Polen?

Flodder | 21-03-14 | 15:11

goedverstaander | 21-03-14 | 14:58 |

roflol

Smaalpapil | 21-03-14 | 15:11

Ja ik zie het probleem niet. Het maakt de kans steeds groter dat die eenmans fracties zich uiteindelijk toch weer verenigen,zonder geert die met deze ongenuanceerde uitspraak zich zijn eigen tenen heeft afgeschoten door daarmee de weg tot regeren heeft afgesloten. En dan wel met iemand die die fouten niet maakt. Waardoor er uiteindelijk een juist sterkere pvv opduikt. Maar dat had ik al aangegeven.

Wat dat betreft maken de politieke partijen en de marokaanse gemeenschap juist een hele grote fout,en schieten uiteindelijk juist hun eigen benen af. Want als die leider goed inzet op minder europa en wel problemen van criminele jeugd onder die gemeenschap oplossen zonder domme uitspraken gaat er echt wat veranderen in nederland.

Kijk wilders is leuk om het op de kaart te zetten,maar wilders heeft zijn gedachtes niet onder controle. Hij gooit het er keihard uit en is te fanatiek. Dat blijkt wel. In de politiek moet je leren dat er soms momenten zijn dat je beter kan zwijgen. Als je echt wat wil veranderen door te regeren. Zijn uitspraak is ook zeer dom geweest zonder er crimineel voor te zetten daar het gemeente verkiezingen ging waar de pvv maar in twee gemeentes meedoet. Wilders is daarmee helaas het spoor bijster geraakt.

En dat zien ook zijn mede pvv-ers. Je kunt wel door modderen,maar met deze uitspraak zet het in weze geen zoden meer aan de dijk. Mee regeren is uitgesloten. En wil je echt wat veranderen zul je toch moeten gaan voor mee regeren. En wordt de keus om uit te treden en opnieuw te beginnen steeds makkelijker. Met wel met een partij die nuances weet aan te brengen. Met een partij die de onvrede onder de nederlanders wel weet op te lossen. Wilders heeft dat vergooit. En dat is zijn eigen schuld geweest. Hij zal niet de oplossing zijn. Zolang hij zijn woede en zijn gedachtes niet de baas is en niet kan zwijgen op momenten dat dat wel moet in de politiek. En geloof mij er zijn in de pvv fractie mensen die dat wel kunnen, dat zijn ook degene die uitstappen. Ik zie het dan ook niet als veraders maar meer als logisch nadenken. Met Wilders gaat het hem niet worden al denk ik zelf dat hij in veel dingen wel gelijk heeft en eerlijk is. Maar het ontbreekt hem gewoon aan nuance en woede beheersing.

Dat is mijn mening en mijn uitspraak en daar zal u het mee moeten doen. Maar omdat het hier een democratie is hoeft u het er niet mee eens te zijn.

tweetybird | 21-03-14 | 15:10

@Slipsnifter | 21-03-14 | 15:05
Eigenlijk maakt het niet meer uit, de soevereiniteit van ons land is al overgedragen aan de EU.

Jim Lovell | 21-03-14 | 15:10

Gelukkig weer een NSBér opgerot !

oordop | 21-03-14 | 15:10

Mooi!

Minder Wilders bruin. Meer blank leiderschap.

Smaalpapil | 21-03-14 | 15:10

Zie hier de macht en de druk van de media. Als een zooi kuddedieren springen ze er bovenop... alleen omdat Geert het had over marokkanen ipv criminele marokkanen, terwijl die uiteraard dat laatste bedoelde. 4 jaar geleden zei die precies hetzelfde en toen was er geen haan die ernaar kraaider. Sterker nog, kort daarna ging die samenwerkem met VVD en CDA in Rutte I. Allemaal momentum hysterie dit imo.

Ih8yousf | 21-03-14 | 15:08

@ikweetdatjeditleest | 21-03-14 | 15:05
Ik betwijfel het.
Greet heeft zijn tegenstanders geen stok gegeven om hem mee te slaan, maar een heel wapenarsenaal.
Hoog tijd om te emigreren.

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:07

@Niemands Knegt | 21-03-14 | 15:05
Psst: dat is niet haar echte twitter account.

DOUK | 21-03-14 | 15:07

@ Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 15:03 |
@ Sjors_Carlin | 21-03-14 | 14:45
@ anderen
Ik zou het zeer toejuichen als Joost Eerdmans zich weer in de landelijke politiek ging begeven, maar dan als lijsttrekker. Eventueel met Pastors en bijvoorbeeld Bert Jan Spruyt. Ik vind Eerdmans al heel lang een verademing. Welbespraakt, netjes en niet bang om glashelder de waarheid te zeggen.

Lewis | 21-03-14 | 15:07

@ Datzegiktoch | 21-03-14 | 15:04 |
Graag, dan mag jij hier fijn blijven met de rest van het linkse afval.

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 15:07

Blijkt nu toch slim dat hij voor een partij zonder leden heeft gekozen

Delaware | 21-03-14 | 15:07

Zie daar de kracht van policor Nederland.

genoegisgenoeg | 21-03-14 | 15:07

En uiteindelijk komt Geert er vele malen sterker uit.
Nu pakt hij het even keihard aan. Beheerst dagenlang de media. Zowel negatief als positief. Iedereen heeft het erover. En onze cultuurverrijkers doe de rest.
Die gaan binnenkort weer lekker los op onschuldige roomblanke meisjes, bejaarden, andersgeaarden, hardwerkende middenstanders en iedereen begint weer te twijfelen en geven Geert weer volkomen gelijk.
Zo gaat het iedere keer. Geniaal van Geert.

ikweetdatjeditleest | 21-03-14 | 15:05

@Jim Lovell | 21-03-14 | 15:02
Mee eens.
Een rechtse partij in nederland kun je wel vergeten, voordat die partij is opgericht heb je al een "ongelukje" gehad.

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:05

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 14:44 | + 0 -
Ha fijn opgeruimd staat netjes. Neem je de rest van die klaagmakkers van je mee?

Datzegiktoch | 21-03-14 | 15:04

Vraag me toch af of al deze mensen opstappen omdat ze het niet eens zijn met de standpunten, waar niks nieuws aan is, of vanwege de succesvolle "Wilders = Hitler" propaganda die is losgebarsten. Ik was er ook uitgestapt op dit moment, puur omdat je niet meer de straat op kan zonder een nazi genoemd tet worden.

G Bruikersnaam | 21-03-14 | 15:04

We hebben iemand nodig die, net als Fortuyn, welbespraakt is. Charismatisch, retorisch sterk, intelligent .....
Nequebard | 21-03-14 | 14:59

En die bereid is om zijn gezinsleven en wellicht zelfs letterlijk zijn eigen leven op te geven ... Veel succes met zoeken.

James Lastig | 21-03-14 | 15:04

Maakt toch niet uit, we hebben maar 1 leider nodig, de rest kost alleen maar onnodig veel geld tijdens deze crisis.
Dus; Minder, minder, minder, totdat er maar 1 overblijft!

TuuT | 21-03-14 | 15:04

Wilders heeft gegokt en verloren.
De grens opgezocht en erover heengegaan om het volk erin mee te laten gaan. Helaas voor hem leven in dit land meer beschaafde mensen dan volgzaam stemvee.

mocroGS | 21-03-14 | 15:03

@ Sjors_Carlin | 21-03-14 | 14:45
Precies!
Wanneer staat er nu eens een partij op die rechts, maar met gezond verstand is, zonder freakshows en griezels, en die ook eens wat niet-geïntegreerd crimineel allochtoon spul de grens over wil lozen. Met de linkse gedachte aan het roer komt het hier in Nederland vanzelf een keer tot etnische conflicten.

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 15:03

8 van de 10 populairste topics op PN gaan nu over Wilders.
Wel halfzachte watjes, dat lijkt nog nergens op!

Einde van de Domheid | 21-03-14 | 15:02

@Slipsnifter | 21-03-14 | 14:59
De pvv is ook links, met hele goede standpunten over de EU en immigratie. Voor de rest is die partij een sp kloon.
Geert heeft zijn eigen glazen ingegooid, dit komt niet meer goed.
Het is tijd voor een echte rechtse partij.

Jim Lovell | 21-03-14 | 15:02

Het valt toch ook wel op bij het televaagje.... normaal kun je daar op alles reageren wat maar PVV betreft, en vandaag ineens niet.
Zijn ze soms bang daar bij dat foute krantje uit de vorige eeuw, dat de echte Nederlandse burgers hun mondje roeren en het voor de heer Wilders opnemen??

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 21-03-14 | 15:02

Heeft Wilders zich al in een ondergrondse bunker verschanst met Graus en Agema die zeggen tot het bittere einde bij hem te blijven?

Flodder | 21-03-14 | 15:01

Lewis | 21-03-14 | 14:50
Hear hear!
Het hoopvolle tegengeluid -eens de kracht van de PVV- is veranderd in krampachtig, one-issue anti-Moslim gejank. Moslims zijn heus niet de enige oorzaak van álle ellende, ook al kun je wel valide argumenten vinden in bijvoorbeeld de misdaadstatistieken van daders uit islamitische culturen.
Neemt niet weg dat het bijzonder vervelend is dat wat er in beweging was gezet (een vuist tegen teveel Islam en teveel Europa) nu zeer waarschijnlijk uiteenvalt.
Zeer zeer spijtig en een verlies voor de rechtse politieke beweging.

Sjors_Carlin | 21-03-14 | 15:01

En over 100 jaar blijkt dat Wilders een AIVD-er was..

Slipsnifter | 21-03-14 | 15:00

Dat is juist de reden waarom ik niet op de PVV stem, terwijl ik tegen de islam ben.

Wilders schreeuwt te veel, hij is niet echt intelligent, hij is niet in staat om bondgenoten te creëren om de vijandige islam te kunnen aanpakken, Wilders schopt tegen alles en iedereen en maakt geen vrienden en geen bondgenoten, en zo kan je nooit een oorlog winnen.

Pim was een intelligente man met hoge IQ, jammer dat Pim er niet meer is. Mensen stemmen op Wilders omdat ze wanhopig zijn. Als Pim en Geert samen tegelijk aan de verkiezingen deel nemen, dan krijgt Geert nog geen 2 zetels, want de meeste zetels gaan dan naar Pim.

Wilders, je moet oppassen dat je niet de weg helemaal kwijt bent, we zijn tegen de islam, we zijn niet tegen mensen, als je de islam verbiedt, dan kunnen mensen zelf kiezen of ze alsnog in Nederland willen blijven of ze vrijwillig vertrekken.

De islam betekent niet per se Marokkaan, Turk of wat dan ook, de islam heeft geen nationaliteit en geen huidskleur, een blanke debiel als Ex-Pvv'ert kan ook de achterlijke islam aanhangen, dus afkomst en huidskleur zegt helemaal niets.

Wonderful-Life | 21-03-14 | 15:00

Goh beleven we nog het einde van de PVV

maraboe | 21-03-14 | 15:00

Dikke doei en opgetieft dan maar.

Balletje Mayo | 21-03-14 | 14:59

De PVV valt uit elkaar en Geert heeft zichzelf weer 483 nieuwe rechtzaken op de hals gehaald.
Dan kun je in de toekomst dus kiezen tussen link, extreemlinks en ultralinks.
Schaf dat stemrecht maar af, heeft geen nut meer.

Slipsnifter | 21-03-14 | 14:59

Lachen jullie je de ballen maar uit je broek als de PVV eraan gaat.

Wat zei Janmaat ook alweer? Nederland succes met de multiculturele samenleving. Nou een succes is het geworden. In 2020 is het land definitief de vernieling ingedraaid!

hurenisvoorpaupers | 21-03-14 | 14:59

Wat we nu nodig hebben, meer dan ooit, is een nieuwe Fortuyn. Want wat vorm betreft is Wilders het tegenovergestelde van Fortuyn: waar Fortuyn het voor de gevestigde politiek onmogelijk maakte om zijn standpunten te negeren, zorgt Wilders er met dit soort uitspraken voor dat de gevestigde politiek zijn standpunten niet serieus hoeft te nemen. Want meer dan de helft van de Nederlanders is voor een volledige migratiestop uit islamitische landen, maar omdat Wilders de enige is die dat voorstaat zal dat punt nooit serieus genomen worden in de politiek.

We hebben iemand nodig die, net als Fortuyn, welbespraakt is. Charismatisch, retorisch sterk, intelligent, een beetje genuanceerd in de manier waarop hij zijn opvattingen brengt maar wel iemand die door heeft wat er leeft in Nederland. Het zou natuurlijk ideaal zijn als we iemand als Thierry Baudet konden bewegen om in de landelijke politiek te gaan, maar ik denk dat hij zijn ziel niet zo goedkoop wil verkopen.

Nequebard | 21-03-14 | 14:59

Lilian Helder zal de volgende zijn denk ik. Vandaag nog, of toch morgen?

Hotel New York | 21-03-14 | 14:58

@ spanarchist | 21-03-14 | 14:57 |
Ik krijg net bericht uit Pieterburen dat er ook twee zeehondjes zijn opgestapt.

goedverstaander | 21-03-14 | 14:58

Ik ben het niet oneens met Wilders maar hij moet toch wat politiek correcter gaan gedragen wat natuurlijk lastig is als alles wat je zegt uitvergroot wordt.
Op deze manier verliest hij niet alleen stemmers maar dus ook mensen die met hem willen samenwerken.
Wat erg zonde is want hij is de enige die er wat over zegt en aan wil doen en zonder hem lijkt het sowieso een verloren zaak.

Idontgiveafunk | 21-03-14 | 14:58

Gelukkig houdt het Marokkanen probleem vanzelf op te bestaan als de PVV verdwijnt.
Toen Fortuyn werd vermoord waren alle problemen die hij benoemde ook ineens opgelost toch?

Hoe fucking dom kun je zijn? OK, je kunt leedvermaak hebben dat Wilders op z'n smoel gaat maar daarmee worden er nog evenveel mensen beroofd, verkracht, nagesist en voor hoer uitgemaakt door onze fijne biculturele kansenpareltjes.

James Lastig | 21-03-14 | 14:58

Reactie van de correctie politiek:

'Laten we mensen met afwijkend gedrag gaan vervolgen, die minder mensen willen met een afwijkend gedrag.'

Twee keer lezen graag. Snapt u het nog?

Pastor Sippenhaft | 21-03-14 | 14:57

En nog erger voor Wilders: Dion Graus stapt niet op.

spanarchist | 21-03-14 | 14:57

Leefde Pim nog maar..

Slipsnifter | 21-03-14 | 14:57

Van Klaveren is wel een hotshot binnen de PVV. Hij liep volgens mij al rond met plannen om een eigen politieke partij te beginnen, iets van Rechts Nederland of zo. Toen hij van Wilders meer invloed kreeg ging dat niet door. Zoiets staat me bij. Van die Van Klaveren zijn we dus vast nog niet af en als hij zijn oude plannen uit de kast haalt kan hij een concurrent voor de PVV worden.

goedverstaander | 21-03-14 | 14:56

De enige partij van het land die nog wel eens op een helder idee te betrappen was helpt zichzelf dus volledig om zeep door dit soort onzin.
Ik voorzie bij de landelijke verkiezingen weer een grote overwinning voor D66/PvdA.
We`re doomed..

Slipsnifter | 21-03-14 | 14:56

-weggejorist-

Hotel New York | 21-03-14 | 14:55

@ mocroGS | 21-03-14 | 14:47 |
Jij wil toch zien wat je wilt zien. De kritiek op Wilders is hier al dagen niet van de lucht.

Lewis | 21-03-14 | 14:54

Van Klaveren lijkt per definitie op een zwakzinnig heerschap, maar meneer kiest eieren voor zijn geld en tracht zijn aanstaande 15 minutes of fame maximaal te benutten. De problematiek blijft echter een realiteit. Doodmoe van dit land.

Desmoulins | 21-03-14 | 14:54

Pffff, kan geen pvv of geert meer zien of horen. Gatver, ben er klaar mee deze week. Vanaf morgen weer wat gevarieerder nieuws graag.
En doe een vrijmibo met veel vlees jongens. Hebben we wel verdient deze week!

Pieleke | 21-03-14 | 14:54

Kunnen we hier geen UKIP-filiaal beginnen met welbespraakte en inhoudelijk sterke leiders ? De nieuwe door de Staatsmedia aangewakkerde inquisitie tegen Greet en zijn aanhang komt voor velen goed uit zodat hun eigen politieke falen in belangrijke dossiers zoals zorg, soevereiniteit, immigratiebeleid en economie tot in de marges van het nieuws worden weg gedrukt en de verantwoordelijken ongestoord kunnen blijven weg kijken.

Nestorix | 21-03-14 | 14:54

Snippeschieter | 21-03-14 | 14:43 |

Exact en we zitten vlak voor de Pasen....

Niemand die door heeft welk smerig spel de media spelen en hoe erg de Linksche Gutmensch zijn eigen nest stuk maakt (althans vooral het nest van zijn medemensen die de terreur van de marokkanen ondergaan, want zelf wonen deze Gutmenschen in andere wijken en hebben andere salarissen die dikwijls opgehaald worden in sectiren van de zieligheidsindustrie dus hoe groter de problemen hoe meer werk en hoe meer pegels voor deze Linksche Gutmensch. En dan om hun verachtelijke ego te verheffen geven ze af op een zgn rascist. maar Greet is geen rascist. Nee deze menschen die met de vinger naar Greet wijzen hebben vooroordelen, hebben last van tunnelvisie want zij zien de splinter in Greets oog maar niet de balk in hun eigen. Waarheidsvinding? democratie? nee en dan worden ca. 30% nederlanders weggezet omdat die op Gret hebben gestemd althans tijdens de laatste kamerverkiezingen. Mensen denk nu toch eens na. Marokkanen worden niet gedepoteerd naar kampen. Ze zijn welkom in NL als ze meewerken. maar het is logisch dat wanneer je het verdomd om mee te werken en zelfs crimineel wordt dat je dan in NL wat betreft die 30% hier dus niets te zoeken hebt. Wat zou er gebeuren wanneer er zoveel nederl;anders crimineel zouden zijn in Marokko? En dan ook geen eigen geld meenemen maar teren op de beurs van het 30 miljoen zielen tellende Marokkaanse volk?

ecologiste | 21-03-14 | 14:53

Lol. Meer of minder pvv-zetels? Minder! Minder! Minder!

Flodder | 21-03-14 | 14:53

@ecologiste | 21-03-14 | 14:39 | + -7 -
Dus als je uit een politieke partij stapt en je zetel mee neemt pleeg je hoogverraad of is dat alleen als je uit de pvv stapt?
Je bent zeker vergeten dat wilders namelijk exact het zelfde heeft gedaan, de vvd verlaten omdat hij het niet eens was met hun standpunten

boy_wulfe | 21-03-14 | 14:52

Mocht zeker niet deelnemen aan de seks-orgies bij de PVV.

Tête de veau | 21-03-14 | 14:52

Dat de PVV maar gauw helemaal uit elkaar mag vallen! Dan kan er misschien eindelijk eens een goede en serieuze partij op rechts komen. Ik ben helemaal klaar met de PVV (eigenlijk allen Geert Wilders). Het enige probleem is nog de Europese verkiezingen. Misschien dat ik dan nog wel PVV stem, maar landelijk gaat het niet meer gebeuren.

vindead | 21-03-14 | 14:52

Hoe zat het ook alweer met die joodse veldheer, Gideon?

Polletje Piekhaar | 21-03-14 | 14:52

Het lijkt wat op het verhaal van de tien kleine negertjes. Of is dat politiek ook weer niet correct?

goedverstaander | 21-03-14 | 14:51

Ik begrijp die rare uitspraken van Wilders ook niet echt moet ik zeggen, hij maakt zichzelf volkomen onmogelijk.
En maakt daarmee ook de multiculcritici in dit land monddood.
Je zou bijna gaan denken dat hij op de loonlijst van de PvdA staat..

Slipsnifter | 21-03-14 | 14:51

Cris v/ Helm PVV 070 stapt ook op.

IJzervreter | 21-03-14 | 14:51

mocroGS | 21-03-14 | 14:47 | + 0 -
Ook uit Pulp Fiction: You got you're moments.

Itzamná | 21-03-14 | 14:51

Wilders bepaalt weer volop het publieke debat, maar ten koste waarvan?
- Het had al twee dagen lang over de teloorgang van de PvdA en de VVD kunnen gaan, en belangrijker: over de vraag of die partijen wel weten wat er leeft in de maatschappij;
- Vele potentiële PVV-stemmers die voorzichtig uit hun schulp kropen en begonnen te overwegen PVV te stemmen, zijn alweer weggerend en bedenken zich nu wel tien keer;
- Meer dan ooit hangt nu de zweem van onversneden racisme boven Wilders en zijn partij;
- Alle aandacht voor en het bespreekbaar maken van de problemen met Marokkanen en andere minderheden zal voorlopig verstommen omdat iedereen zich zo veel mogelijk van Wilders wil distantiëren.
Ik zou graag een paar punten noemen die daar tegenover staan, maar ik kan ze niet bedenken.

Lewis | 21-03-14 | 14:50

-weggejorist-

desneevanjose | 21-03-14 | 14:50

Volhouden reaguurders. Het standpunt van Wilders is nog steeds verdedigbaar.

mocroGS | 21-03-14 | 14:47

respect! wilders is gewoon te ver gegaan, natuurlijk die criminele marokkaanse straatratten moet je hard aanpakken, maar dat alle marokkanen het land maar uit moeten en ook nog eens zeggen: ''dat ga ik ff regelen.''

tot ziens wilders je hebt het zwaar verkloot!

izan99 | 21-03-14 | 14:47

Maar het probleem meneer, dat blijft.

Ruler | 21-03-14 | 14:47

Sorry hoor maar ik ben voor het uitzetten van criminelen en het promoten van vrijwillige remigratie onder het mom: 'als je niet Nederlands wil worden.. Geen probleem, no hard feelings ga dan lekker naar Marokko en daar de vrome moslim uithangen maar 'minder Marokkanen yay' vind ik echt een kansloze uitspraak. Er zat vroeger 1 marokkaan bij mij in de klas en die was binnen no time een nederlander en ook geen moslim meer. Integratie is mogelijk. Je kan beter de grenzen dichtgooien en de problemen die er nu zijn netjes oplossen. Hoezo ga je dan ineens roepen: !alle! Marokkanen gaan we weg regelen.. Sjonge jonge! Ik ga op de partij voor de dieren stemmen: lekker gedreven wijfie, tegen ondemocratische Eu, vind bijv dat allochtonen extra gedwongen les moeten krijgen over emancipatie van homo's vrouwen etc. Een cursus Nederlandszijn. Prima

een maffiabaas | 21-03-14 | 14:47

-weggejorist-

desneevanjose | 21-03-14 | 14:47

De vraagt die ons nog rest: willen we echt meer D66?

Petrus de Rewa | 21-03-14 | 14:47

Het wachten is op een reactie van Bosma, of heeft hij dit allemaal zo gespint?

Hotel New York | 21-03-14 | 14:46

Hopelijk komt Dion Graus nu ook eindelijk eens met de langverwachte sextape van zijn zus met Geert op de proppen. Ik pak vast bier en popcorn.

Die nare vent | 21-03-14 | 14:46

Perfecte zet van Geert. Zo kom je makkelijk van je verraders af. Alleen mensen die ballen hebben en je echt steunen blijven over.

ikweetdatjeditleest | 21-03-14 | 14:45

Je kunt er altijd of wachten bij een dergelijke sekte. Of het valt uit elkaar, of het pleegt collectief zelfmoord. In het eerste geval worden de afvalligen verketterd en waar mogelijk gestraft. In het laatste geval, don't drink the Kool-Aid!

LibertasSimplex | 21-03-14 | 14:45

Het is bijzonder jammer dat het zo'n freakshow is geworden met de PVV. Spijtig, want waar moet een mens nu nog op stemmen?

Sjors_Carlin | 21-03-14 | 14:45

-weggejorist-

desneevanjose | 21-03-14 | 14:45

Dus tegengas is weer minder en we gaan weer fijn verder met links allochtonen door de strot duwen. Terug bij af.... Dat linkse gezeik in dit zielige kudtlandje begint me echt de strot uit te hangen, tijd om eens naar elders te verkassen.

Nederlanddraaitdoor | 21-03-14 | 14:44

Meer wachtgeld. Meer! Meer! Meer!

Hotel New York | 21-03-14 | 14:44

Kunnen ze niet allemaal opstappen?
PVV - light

Charles Swietert | 21-03-14 | 14:44

En wat er nog bij gaat komen: degenen die er uit zijn gestapt lopen straks leeg als een dakgoot over het reilen en zeilen binnen de PVV. Dat worden nog wat sappige verhalen binnenkort, mark my words!

Die nare vent | 21-03-14 | 14:44

@ ecologiste | 21-03-14 | 14:39 |

Ja, Judas heeft zijn 30 zilverlingen, nu Wilders nog aan het kruis.

Snippeschieter | 21-03-14 | 14:43

Haha! Wordt nog interessant als er nog meer uitstappen. Die kunnen dan in de tweede kamer een nieuwe fractie vormen zonder de Grote Geblondeerde Geert. Die blijft als keffende eenmansfractie over straks.

Geert: Doei!

Die nare vent | 21-03-14 | 14:42

Figuren die hun plek op het pluche aan Greet te danken hebben en het relletje aangrijpen om zich aan de fractieciscipline te onttrekken en lekker voor eigen rekening verder te gaan. Niet een klein beetje doorzichtig.

Godsammekraken | 21-03-14 | 14:41

Geert pas op! Het worden er steeds meer.

Normpje | 21-03-14 | 14:41

Zou Joram nu ook een homo seksuele moslim worden?

Benno H | 21-03-14 | 14:41

- in

LibertasSimplex | 21-03-14 | 14:41

Dat wordt geen burgemeester van Almere dan.

Jan Pietersen | 21-03-14 | 14:40

Nou dan komt er nu een hele lijst reaguursels waar "verrader" in staat, als in "afvallige".

LibertasSimplex | 21-03-14 | 14:40

Joram wie?

neemjemoederindemali | 21-03-14 | 14:40

Partij voor de Vrijblijvendheid.

Godsammekraken | 21-03-14 | 14:39

-weggejorist-

Hotel New York | 21-03-14 | 14:39

Hij was al veel eerder van plan hoogverraad te plegen. Nu zijn de zilverlingen veilig? Wie heeft hem wat geboden? Duistere krachten?

ecologiste | 21-03-14 | 14:39

Jeetje.

DOUK | 21-03-14 | 14:38

Ik zei dat het een ramp zou worden voor Wilders, en dat wordt het. Hij had op zijn woorden moeten letten - dit is niet omdat hij die standpunten heeft, maar omdat hij zo koppig vasthoudt aan de bewoording die hij heeft gekozen.

Nou, als er straks verkiezingen zijn dan wint D66.

Nequebard | 21-03-14 | 14:38

Prima! Dat er nog vele moge volgen.

Rest In Privacy | 21-03-14 | 14:38

Willen jullie minder of meer opportunisten?!

Godsammekraken | 21-03-14 | 14:38

geen ijzervreters meer

swassannuf | 21-03-14 | 14:38

Doei!

woody ropey | 21-03-14 | 14:38

Deserteur!!

Jim Lovell | 21-03-14 | 14:37

Minder problemen: 0

Parsons | 21-03-14 | 14:37

Partij van de Eenmansfracties.

Godsammekraken | 21-03-14 | 14:37

Was ie al weer terug dan?

Conan de Rabarber | 21-03-14 | 14:37

Dat gaat niet zo lekker Geert.... je had het toch voor besproken in de fractie de dinsdag voor de verkiezingen?

Fatwabuster | 21-03-14 | 14:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl