Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

FUCK DIT LAND: stageplekken in zorg zijn op

oie_21112648PHcf2KOZ.gifVerdomme! Fucking verdomme! Godgloeiende hoerenverdomme! Het MBO gaat leerlingen weigeren, vanwege een gebrek aan stageplekken. Er komt dus een numerus fixus. Op MBO's. Die leerlingen weten niet eens hoe je dat spelt, laat staan wat het inhoudt. Hoe kan dit? De economie ligt nog te rochelen als een astmatische bejaarde na het traplopen, maar voor spotgoedkope stagekrachten is geen plek bij ondernemend Nederland. De neuque. Je bent als bedrijf echt een achterlijke staatsdebiel als je geen stageplekken aanbiedt. Die lui kosten geen reet en je kunt ze alles laten doen. Dreigen met een slechte stagebeoordeling is namelijk net zo effectief als een zweep op een katoenplantage. Als het MBO al leerlingen moet gaan weigeren, dan kunnen we net zo goed stoppen met onderwijs aanbieden in Nederland. En dat niet alleen, het ergste komt nog. In Friesland en Groningen kampen ze met een tekort aan stageplekken IN DE GODGLOEIENDE ZORG! Hoe kan er in zorg in tijden van bezuiniging een tekort zijn aan stageplekken? Er is toch geen maximaal aantal goedwillende leerlingen dat aan het bed van oma kan staan? Stagiaires zijn juist de oplossing voor de bezuinigingen in de zorg. Hop, de praktijk in, de werkdruk van het personeel verlichten en zorgen dat de luier van opa vaker dan eens per week verschoond wordt. Zo'n opleiding is leuk, maar ook in de zorg leer je het vak pas echt als je aan de bedden staat. Dus nogmaals, het concept dat er te weinig stageplekken in de zorg zouden zijn, slaat als een bejaarde heup op een linoleum vloer. Dit land gaat kapot aan numeri fixi op MBO's en een gebrek aan stageplekken in de zorg. Het is een symptoom van de educatieve crisis, waar momenteel niemand een poot naar uitsteekt. Want saai. Want niet sexy. Want gaap. Fuck jullie allemaal. Als we niet alle ballen op onderwijs en zorg gooien, dan zijn we over twintig jaar niks meer dan een land vol brandende ruïnes. Het Bangladesh aan de Noordzee. Beter gaan stageplekken in de zorg roepen dat ze minder Marokkanen willen, dan krijgen ze tenminste ook de aandacht die ze verdienen.

Reaguursels

Inloggen

malin | 21-03-14 | 13:16 |
prima geformuleerd. Maar dat betekent wel dat stages dus noodzakelijk zijn.
Een goede manager geeft iemand doe stage loopt altijd wat mee...
Misschien lopen er wel meer slechte managers rond dan luie stagaires.
Of hoe je ze noemen wil.

james_lux | 22-03-14 | 02:37

Race to the bottom: dadelijk zijn alle laag geschoolde & middenklasse banen: geoutsourend naar het lage lonen landen en of overbodig door technologische ontwikkeling danwel ingevuld door middel van de Europese arbeidseinzats van uitkeringscriminelen. Helaas voor voor 99% van de westerse muppets met een gebrek aan creatieve ondernemende genen voor u staan 6 miljard andere muppets om uw domme werk over te nemen.

Bertus Brulbroek | 21-03-14 | 16:26

Fortuyn heeft in zijn boek De puinhopen van paars, ver voor zijn dood, al aangegeven dat de zorg door en door verweven was met onnodige tussenlagen en kosten.

Daarin is niets veranderd dus de puinhopen zijn alleen maar groter geworden, met dank aan de verplichte basisverzekering die marktwerking zou opleveren. Nou, dat hebben we gezien. Betalen zal je...

Betweetert | 21-03-14 | 16:18

Net alsof het begeleiden van stagiaires geen tijd kost..... die tijd moet er wel zijn anders is er dus simpelweg geen stageplek!!
.
Dus binnen bedrijven waar alles al wegbezuinigd is.... is geen tijd meer om stagiaires te begeleiden, lijkt me heel simpel!
.
@oze, net alsof de problemen in de zorg door dit kabinet veroorzaakt zijn..... hahahahahahahaha hoe oud ben je 14????

bArAbAts | 21-03-14 | 15:31

Geen stageplekken in de zorg, niet genoeg stagebegeleiders en daarna geen banen in de zorg. We doen het hartstikke goed mensen! Koop die nieuwe auto toch eens of dat huis. En stem VVD, vooral dat!
*ligt kotsend voor de wc*

oze | 21-03-14 | 15:00

De zorgcrisis wordt door de zorg in stand gehouden want veel vraag + weinig aanbod = hoge prijzen voor makkelijke handelingen.

Beetje aluhoedje gehalte, maar niet ondenkbaar en ze zouden niet de eerste zijn die vraag en aanbod manipuleren.

niemand specifiek | 21-03-14 | 15:00

Het is het afbraakbeleid dat de PVVDA nu al jaren aan het doorvoeren is.
Beschaving dat het PGB heette in de woorden van Mark Rutte is nu bijna afgeschaft, na 4 jaar op bezuinigd te zijn word het straks samengevoegd en over de schutting gekieperd naar gemeenten met een korting van 1 miljard (25%! van noodzakelijke zorg)
Ook de grote zorginstellingen voelen de enorm toenemende druk van de grote hoeveelheid faillissementen in de PGB wereld. Er zijn er zoveel kopje onder gegaan door jarenlange onduidelijkheid, jaarlijks veranderende regels (die tussentijds teruggedraaid danwel aangescherpt worden).
.
Daarnaast is met alle spookverhalen over fraude de controleziekte zover toegenomen dat het personeel 30 tot 50% van hun tijd moet besteden aan registreren, controleren en verantwoorden. Meer dan 98% van de mensen in de zorg wil alleen maar dat de zorg goed, kwalitatief hoogwaardig en aansluit bij de behoeftes.
.
Het land is ziek, heel ziek. Goed dat PVVDA hard op hun sodemieter hebben gekregen. Tijd voor een andere koers. Tijd voor minder controleziekte die niets bijdraagt.

Helder Groentje | 21-03-14 | 14:41

wel alle kutmarokkanen nog aan toe, geert wilders moet kamervragen stellen

boerepatat | 21-03-14 | 14:37

Een tendentieuze en simpele voorstelling van zaken geheel Geenstijl eigen.
Stagiaires komen niet om de hele dag oma's hand vast te houden of de kutklussen op te knappen. Stagiaires komen om te leren, theoretisch en praktisch, en dienen daarbij begeleid te worden door gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers.
Bovendien laat je niet zomaar een handvol onwetende stagiaires los op een afdeling om te zien wat er van komt. Wie dat denkt heeft geen idee hoe de organisatie van de zorg op een verpleeg- of verzorgingsafdeling werkt.
Wij hebben op een team van 15 collega's momenteel 3 Stagiaires rondlopen. Daarmee zit je echt aan de max. Die mensen staan bovendien overgeplaatst want nogmaals, ze komen om te leren en niet om te functioneren als een goedkope en onderbetaalde werknemer.
Helaas zien wij op de afdeling dat de laatste jaren steeds meer tijd is gaan zitten in het naleven en voldoen aan allerhande protocollen, voorschriften en administratie die geen ruk toevoegt aan de primaire zorg maar vooral bedoeld lijkt om een roedel inspecteurs en controleurs van werk te voorzien. er zijn dagen bij dat ik ruim de helft van de tijd bezig ben met vergaderen, bespreken, aansturen en oplossingen aandragen voor zaken die niets met directe zorg te maken hebben. En dan ben ik gewoon als verpleegkundige werkzaam, in principe voor aan het bed.
Het ligt daarom niet alleen aan de zorgorganisaties zelf dat er onvoldoende stageplekken zijn maar aan toenemende regel- en betuttelzucht vanuit de overheid, de inspectie en God weet wie allemaal nog meer.
Stagiaires zijn bij ons in principe altijd welkom. Uiteindelijk zijn dit de mensen die over een paar jaar aan ons bed komen te staan. Dan willen we wel de tijd en gelegenheid hebben om deze mensen voldoende te begeleiden. En hebben we dat niet dat gaat de kwaliteit van zorg voor onze patiënten voor en komen de stagiaires op de tweede plaats.

Zure Sigaar | 21-03-14 | 14:32

Tja, Zal nog wel even zo blijven want kenbaar maken dat geert te ver is gegaan heeft nu prio 1 bij de beleidsmakers he

jeneverneus | 21-03-14 | 14:28

Mensen kunnen niks en willen niks. Tien jaar geleden kon je al zien dat er een wildgroei ontstond aan opleidingen waar volstrekt niemand op zat te wachten. Kenmerkend was vaak de toevoeging '& management' aan de naam van de opleiding. Ambachtsscholen verdwenen en de nadruk kwam te liggen op de 'regulieren' vakken, waar menig zwakbegaafde leerling helemaal niets mee kan. Het vmbo is wat dat betreft een groot succes. Nu is het te laat, en heeft bijna niemand meer vaardigheden die ertoe doen. Wel heeft iedereen inmiddels allerlei verwachtingen en eisen. Een actueel voorbeeld is het meisje in Rome dat graag stukjes wil schrijven voor GeenStijl over haar ervaringen. Wat moet zo'n meisje gaan betekenen voor de maatschappij? Ik houd mijn hart vast.

Een paard | 21-03-14 | 14:25

@ miko | 21-03-14 | 13:01 | + 33 -
Dat klopt deels. Ik ben zelf aan het omscholen tot verpleegkundige en het is echt al moeilijk om in de regio Ede/Arnhem een goede stageplaats te krijgen. Maar dat ligt niet alleen aan de begeleiding, daar krijgt iemand met die taak ook uren voor, en als stagiair neem jij zo iemand werk uit handen zodat er tijd voor is.
Maar ziekenhuizen nemen nu al geen MBO stagiaires meer aan. Gelderse Valei en Rijnstate zitten er niet op te wachten, noch op opleidingsplaatsen. De bezuinigingen zijn daar helemaal debet aan. Terwijl het verzorgende personeel ook rap verouderd en vergrijst. Dit hou je een paar jaar vol voor de grote verontwaardiging begint over te weinig handen aan het bed.

Ik heb van verzorgingshuis naar verpleeghuis gerend en nu de thuiszorg. Op 12 bewoners zijn 2 verzorgende aanwezig, die naast hun zorgtaak, ook vaak taken hebben als eten bestellen, verbandmiddelen bestellen, boodschappen doen of bestellen, rapportage bijhouden, 1x per maand met 12 bewoners naar de weegschaal en aan een bloeddrukmeter. Soms krijgen mensen een beddag. Dat scheelt namelijk al veel.

BeunDeHaas | 21-03-14 | 14:16

Maarrrrr... Dit wordt nu allemaal anders in de komende paar maanden. Want zorg wordt uitbesteed aan de gemeenten en in de gemeenten is D66 heel erg groot en die zijn [quote kereltje Peggold] "voor HEEL goed onderwijs" [/quote].

Den Heerscher | 21-03-14 | 14:15

De PvdA moet dit oplossen want het is hun achterban. Deze lui gaan hun hele leven toch niks meebetalen aan het aflossen van de staatsschuld die de PvdA nu al reeds heeft uitgegeven. Er zijn steeds meer bejaarden = meer zorg, maar steeds minder mbo-ers want De Pil sinds 1970, en dan toch geen stageplaatsen. Ra ra hoe kan dat, iets klopt er niet, je zou eerder verwachten, tekort aan stagiaires.

Brabant hier | 21-03-14 | 14:08

Wanneer je nog 1 cel in je brein laat werken Quid, dan snap je dat een stagiair in de zorg be.ge.lei.ding. nodig heeft. En aangezien ze nu al moeten werken met 2 verpleegsters op 40 patienten is extra tijd steken in de begeleiding van stagiairs nogal lastig. Mensen die serieus willen dat een stagiair ook wat leert en niet alleen staat te bezemen snappen dat en maken dus keuzes.

pfffft! | 21-03-14 | 14:08

Mr Dixit | 21-03-14 | 13:47 | + 3 -
Laatstelijk nog in een ziekenhuis geweest? Woede, haat, minachting, dat kan oma krijgen van het verplegend personeel. We zijn boos op de hele wereld en botvieren dat op die KUDTpatiënten, dat is de sfeer. Slechter kan het niet meer worden hoor.

John Muts | 21-03-14 | 14:01

Zelf ondernemer in een ambachtelijk kleinbedrijf. 2 vennoten, geen personeel (gelukkig). Iedere stagiair kost je 60% van je tijd, die je niet meer zelf productief bezig bent. Betekent dus 60% omzetdaling, die niet door je stagiair opgevangen wordt, want ze kunnen nog weinig tot niets, terwijl jij ook nog eens de volle verantwoordelijkheid behoudt en risico's draagt.

Ondertussen wenst iedereen (opleidingsinstituut, school, consulent, leraren, overheid en stagiair) er voor betaald te worden en jij mag als de enige èchte praktijkleraar voor graties je kennis en kunde met geld toe weggeven, die nooit meer terugverdiend zal worden, omdat de stagiair na slagen als zelfstandige concurrent uitvliegt.

De tyfus met je stageplaatsen. Laat het land maar naar de godverdomme gaan. Je bent als KLEINbedrijf een achterlijke staatsdebiel als je WEL een stagiair neemt.

ZKH EénOog | 21-03-14 | 13:59

Dat er gebrek aan stageplekken is zegt misschien meer over de kwaliteiten van de stagairs dan over de economie. Je zit als bedrijf natuurlijk niet te wachten op iemand die alleen maar tijd (dus geld) kost.
.
Vroegah gingen jongeren 'in de leer' bij een bedrijf. Vaak in eerste instantie voor helemaal niets. Dan leerden ze een vak, kregen ze een baan, en begonnen ze hun werkzame leven. Nu heeft men leren en werken gescheiden. Dat is dom, een baan is niet alleen een manier om geld te verdienen, het is bovenal een manier om iets te leren.

vansuyle.com | 21-03-14 | 13:57

'beter gaan...' ? u is zelf moelander? Of doet u aan merkwaardige hipsterpraat.?

Mr Bad Guy | 21-03-14 | 13:51

Ik had vroeger zelf stagieres. Dat ze weinig kosten en veel opleveren is een groot misverstand. Ze kosten veel tijd, die bij full time medewerkers verloren gaat. Hun produktiviteit is laag. Ze maken veel meer fouten, en richten per ongeluk soms grote schade aan. Of nou terecht of onterecht, maar ze zijn beledigd als ze geen vaste baan aangeboden krijgen. En dan wordt in een verziekte sfeer het laatse half jaar "gewerkt". Om die reden begin je beter niet aan stagieres, als je van te voren weet dat je ze niet in dienst kunt nemen. Bovendien ben je als bedrijf de pineut als je een waardeloze stagiere hebt, en die het een soort uitzit tot zijn tijd om is. Terwijl je iemand in zijn proeftijd kunt wegsturen, is dit bij stagieres niet mogelijk. Dit vinden sommigen allemaal heel gewoon. Alle waar is naar zijn geld. Wou ik effe kwijt.

Varkenkop | 21-03-14 | 13:49

Iedere stage plek moet een begeleider hebben, ik denk dat het daar in vast zit.

Flipus | 21-03-14 | 13:48

Begin anders zelf even een bedrijf en neem een paar stagiairs in dienst, Quid. Kijken hoe lang je dan nog in je roze candy coated unicornwereld leeft. En in godsnaam. Als ik oud en grijs ben en in een ziekenhuis lig. Laat dan alsjeblieft niet een mbo-stagiair mijn luier verwisselen.

Mr Dixit | 21-03-14 | 13:47

Het begeleiden van een stagiair (bij mij in de ICT) kost me heel veel tijd, terwijl het heel moeilijk is om ze taken te laten uitvoeren.

bakoenin | 21-03-14 | 13:47

John Muts | 21-03-14 | 13:39
Breek me de bek niet open. Mw. Lastig is een paar jaar geleden met 2 kinderen uit NL bij mij komen wonen. In vergelijking met het onderwijs hier hadden beide kinderen een leerachterstand van 2 a 2,5 jaar (ze waren toen 11 en 13) terwijl ze in NL netjes in de middenmoot vielen.

Ik ben van de ene verbazing in de andere gevallen. Ik wist dat het onderwijs in NL niet veel meer voorstelde maar dat het zo hondsberoerd was wist ik niet. Gelukkig is met veel moeite en enorme inzet van de onderwijzers en leraren hier de boel onder controle gekomen maar dat heeft wel eventjes geduurd.

Maar gelukkig kost het onderwijs ook niet veel, ik bedoel al die tienduizenden bestuurders, die verdienen toch niet zo veel?

En dat is dan een rijk West-Europees land, je schaamt je toch kapot

James Lastig | 21-03-14 | 13:46

@thapriest | 21-03-14 | 13:06
die twee minuten administratie in die 5 minuten werk misschien?
Ik geef toe, niet zo veel ervaring in de zorg, maar in het algemeen verzuipen we langzaam in de administratie.

frank87 | 21-03-14 | 13:44

Ja MBO, daar heb je helemaal niks aan. Te dom voor een InHolland HBOtje en te onhandig om iets met de handen te doen.

Ik wil thuis ook absoluut geen schoonmaker met MBO.

Rest In Privacy | 21-03-14 | 13:44

Logisch, de MBO-ers van tegenwoordig zijn luie, ongeïnteresseerde nietsnutten met een grote mond. Daar zit niemand meer op te wachten.

djsteeffie | 21-03-14 | 13:43

Eerlijk en Socialer riep Didi en Lodewijk steeds weer.

gebrokenvleugel | 21-03-14 | 13:41

Echt triest in Nederland!
Gek is, ik ken mensen die in een verzorgingshuis werken in Eindhoven.
Daar worden mensen die er al lang werken, zelfs met een vast contract ontslagen, stageplekken.... daar hebben ze helemaal nooit van gehoord...... maar...... ze kunnen wel mensen uit Kroatie aannemen!!! Die Wodkazuipers kunnen amper Nederlands, de bejaarden die daar zitten hebben het al moeilijk, en dan komen van die gebrekkig pratende figuren daar werken. Terwijl de mensen die daar al jaren werken ontslagen want het word allemaal te duur!!!!
Belachelijk!
Mijn vriend wil ook een opleiding in de zorg gaan volgen en ook hij krijgt te horen: Opleiding prima. U bent aangenomen! Joepie!!! Maarree.... nee we hebben geen stageplek! Helaas!.... oh wie die man daar is? Die is nieuw! Uit Kroatie! Nee... kan amper Nederlands!
Kan alleen maar in Nederland!!!!!!

iLink | 21-03-14 | 13:41

James Lastig | 21-03-14 | 13:35 | + 0 -
Enig doel van het onderwijsinstellingen is om in een aantal statistieken gemiddeld of hoger te scoren. Verder voert de hele branche al 20 jaar een nauwelijks verholen stiptheidsactie omdat ze vinden dat ze meer geld moeten krijgen. En het geld dat ze krijgen? Dat gaat naar a) beleggingen b) spaarrekeningen c) onzinfusies d) nieuwbouw e) managers en interimmers (u dacht toch niet dat onderwijs nog in dit lijstje zou volgen he?).

John Muts | 21-03-14 | 13:39

Omdat zorg ook inmiddels meer te maken heeft met het in het juiste vakje zetten van kruisjes en het invullen van tig formulieren, gaat zorg allang niet meer over "handen aan het bed" en dat soort utopia-achtige droombeelden.

breakingnews | 21-03-14 | 13:38

Dat geeft dus aan hoe beroerd het met het onderwijs is gesteld. Wat de scholieren leren sluit absoluut niet aan bij wat de bedrijven nodig hebben en dus kun je stagiaires niet veel meer laten doen dan koffie zetten.

Gaat goed met het NL onderwijs he? De kenniseconomie komt helemaal goed.

James Lastig | 21-03-14 | 13:35

" Die lui kosten geen reet en je kunt ze alles laten doen"
Je zult nog versteld staan over wat je ze allemaal niet kunt laten doen omdat ze slecht hebben leren meten, niet kunnen rekenen, niet kunnen tellen, niet kunnen spellen, niet kunnen wegen en ineens allemaal dyslectisch zijn.
Oh en ze raken bij het minste of geringste gewond.. je kunt het niet bedenken of het gaat mis.
Wellicht een gevolg van jaren twitteren met afkortingen en een diploma halen met allemaal 5.5 jes en lamme armpjes en handjes hebben door de muisarm die ze al op 9 jarige leeftijd oplopen?

Causa Sui | 21-03-14 | 13:34

@ miko | 21-03-14 | 13:23 |
Ik heb derdejaars HBO-stagiaires gehad die een heel schooljaar fulltime meeliepen en maar een paar weekjes school hadden. De stagebegeleider/ster zag je aan het begin en aan het eind van het jaar. Heel soms kreeg je eens een telefoontje met de vraag hoe het ging. En dat was het dan.

goedverstaander | 21-03-14 | 13:34

Duifmans | 21-03-14 | 13:31 | + 1 -
Haha inderdaad: internationaal management 'studeren' op het ROC. De management development clubs van Unilever en Heineken zullen om je knokken met zo'n cv.

John Muts | 21-03-14 | 13:34

Numerus fixus klinkt niet eens als een heel slecht idee, maar dan dacht ik meer aan andere opleidingen: MBO Paardenhouderij, Uiterlijke verzorging, Mode, Mediamanagement, Podium en evenemententechniek, Signmaker.
Geef mensen een degelijke praktijkgerichte opleiding waar vraag naar is. En ja, er is vraag naar mensen in de zorg.

Duifmans | 21-03-14 | 13:31

Weleens een MBO/HBO stagiair anno 2014 ontmoet? Bij elke kiezelsteen waar ze tegenaan sloffen staan ze op je kamer want iemand zou dat toch voor ze moeten oplossen. Zelfredzaamheid nul, initiatief nul en het doel is niet om goed werk te leveren maar om de stage af te sluiten zonder onvoldoende en zonder een stap teveel te zetten. Als ze iets niet kunnen willen ze dat niet leren, maar moet de wereld zich daar maar bij neerleggen. Zelfs de toppers van nu hadden 20 jaar geleden nog matig geheten.

John Muts | 21-03-14 | 13:31

In dit land is het gebruik dat je gewoon wordt betaald als je werkt. Scholieren inzetten als onbetaalde dwangarbeiders kan niet aan de orde zijn. Misschien moet Quid maar eens een paar avondjes per week gedwongen en gratis aan de slag als luierverschoner, godgloeiendehoerenverdomme.

De Geus | 21-03-14 | 13:31

De Nederlandse economie in een notendop; Afgestudeerden, mbo-ers en ontslagen vaklieden bellen 's avonds vanuit een callcenter bejaarden en gemeenteambtenaren (vr, allchtn) of ze willen overstappen of een goed doel wilen steunen.

Mammeloe | 21-03-14 | 13:30

@ Nacho_Vidal 13/24


John Holmes, ben jij dat?

eerstneukendanpraten | 21-03-14 | 13:28

@ modderator | 21-03-14 | 13:17 |
Ik heb ook een paar van die stagiaires gehad. Benen tot aan hun oksels, high heels, minimaal dubbel-D in de blouse en een leuk koppie. Dodelijk vermoeiend.

goedverstaander | 21-03-14 | 13:26

stoppen met onderwijs aanbieden in Nederland

kijk! eindelijk een goed voorstel van GS, ik zeg doen!

poli | 21-03-14 | 13:26

@Strenge meester | 21-03-14 | 13:21
Of het is misschien wel de bedoeling om het eens andersom te proberen.. jezelf ontplooien om kansen te creëren.

Welles! Nietes! | 21-03-14 | 13:26

te weinig tijd om een stagiair(e) mee te laten lopen?
Gewoon je werkt doen en het jonkie mee laten kijken . En af en toe vragen, kun je mij eens een washandje aangeven? Naa een paar dagen zal het wel iets op moeten leveren dunkt me...

small_town_dude | 21-03-14 | 13:25

@patatter
Svennusmax, ben jij dat?

Nacho_Vidal | 21-03-14 | 13:24

@goedverstaander | 21-03-14 | 13:08
Stage begeleiding ? bestaat helemaal niet. Tot aan de plaatsing heb je wekelijks tot dagelijks contact. Daarna?
In twee maanden een of twee keer.

miko | 21-03-14 | 13:23

Jullie snappen er helemaal geen ene reet van. Begrijpen jullie de zorgindustrie echt niet? Dan zal ik maar even helpen. Omdat jullie het anders niet begrijpen zal ik dit extra langzaam typen:

Zorg draait niet om mensen die zorg nodig hebben maar om geld. De patiënten zijn nuttig omdat daarmee geld verdiend kan worden. Door de baas aan de top, niet door de zorgverleners natuurlijk.

Omdat een stagiaire niets kost kan daar ook niets aan verdiend worden. Dus moeten ze WEG. Hoe moet anders de bonus van de topgraaiers verdiend worden?

Rest In Privacy | 21-03-14 | 13:21

Welles! Nietes! | 21-03-14 | 13:12 |

Als je geen kans krijgt ontplooi je vrij weinig hoor

Strenge meester | 21-03-14 | 13:21

Te schandalig voor woorden.

Broodje-Poes | 21-03-14 | 13:18

Ik kreeg tijdens mijn stage te horen dat ik niet zo hard moest werken omdat dit anders ook van hen werd verwacht.
Misschien speelt dit hier ook wel?

Idontgiveafunk | 21-03-14 | 13:17

@geppie
Klopt. Maar 'the end justifies the means'.

Nacho_Vidal | 21-03-14 | 13:17

En dan kloppen ze, bij gebrek aan beter, bij Kim Holland aan, en dan mag het weer niet.

modderator | 21-03-14 | 13:17

Antwoord Kabinet: Bevestiging dat we op de goede weg zijn in de gezondheidszorg.Minder mensen ziek is duidelijk een gevolg van de herstructurering in de gezondheidszorg,en daar zijn we erg blij mee!

pim achtertuin | 21-03-14 | 13:16

gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:09
Nee hoor, dit is wel een karaktertrekje dat er door de ouders is ingegoten. Ik heb het ook meegemaakt, en met mij andere werkgevers. De nieuwe generatie is opgevoed met het idee dat de wereld om hun draait, en dat is de air waarmee ze komen 'solliciteren'. Ze leggen nog net niet hun voeten op je bureaublad. Voordat de functie-inhoud kan worden besproken, stellen ze eerst de eisen: veel me-time, hoog salaris, auto, telefoon, mogelijkheid tot ontplooiing van wat ZIJ willen en ZIJ voelen en ZIJ belangrijk vinden.
Gelukkig kwam de crisis, de bezem der realiteit. Het is niet verkeerd om die verwende snotneuzen, die altijd moe, ziek en gestrest zijn, het een en ander bij te brengen over de werkelijke wereld buiten dat prinsendomeintje waarin ze zijn opgegroeid. Like, totally.

malin | 21-03-14 | 13:16

Er zijn niet genoeg mensen op de werkplek om de stagelopers te begeleiden. Er zit dus niks anders op dan dat er managers achter hun bureau vandaan komen, die actief de stagelopers gaan begeleiden.

henriette | 21-03-14 | 13:15

Probleem is, dat er geen stagebegeleiders zijn met voldoende tijd. Mijn vrouw heeft ook een tijdje stagiaires begeleid, maar kreeg daar geen extra tijd voor. En het normale takenpakket is al veel te veel voor een normale werkdag.

modderator | 21-03-14 | 13:14

Pubers die stage moeten lopen hebben nou eenmaal veel begeleiding nodig. Een stageplek moet voordeel hebben voor beide partijen.

Geppie. | 21-03-14 | 13:14

@Strenge meester | 21-03-14 | 13:02
Daar kan dus ieder voor zich alleen maar beter van worden,zonder afhankelijk te hoeven worden van een ander.
Zelfontplooiing en zelfontwikkeling heeft naties groot gemaakt, dus wees je voorouders aar dankbaar voor!

Welles! Nietes! | 21-03-14 | 13:12

@Hector_Popfeauteau | 21-03-14 | 13:05
Tegenwoordig geldt: MBO=ambachtsschool, HBO=MBO en Universiteit=HBO. Zo krijg je vanzelf wel veel hoogopgeleiden.

steven paul | 21-03-14 | 13:12

@gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:09
Nou, ik als 'stagebedrijf' heb ze wel wat 'opvoeding' meegegeven.

Botte Hork | 21-03-14 | 13:10

Betoog van Quid klinkt weer eens mooi, maar ik ben het er totaal niet mee eens.

Veel belangrijker dan dat de stageplekken op zijn, is dat het aantal banen en starersfuncties op zijn. Vele afgestudeerden gaan gratis aan het werk om zo ervaring op te kunnen doen. Dat is al jaren zo. Indien er geen uitzicht is op een betaalde baan, heb je niets aan een stage.

Dit is iets dat de PVVDA zich zwaar mag aanrekenen. De door deze partijen opgelegde belastingverhogingen hebben de al slecht draaiende economie een heel harde klap toegebracht waar veel starters op de arbeidsmarkt last van hebben. Ik ken genoeg mensen die zwaar onder opleidingsniveau een baan accepteerden. Simpelweg omdat er niets anders is.

NiceGuysFinishLast | 21-03-14 | 13:10

@Botte Hork | 21-03-14 | 13:07
Betekent dus dat wereldbeeld van zulke mensen iets aangepast moet worden, ligt een schone taak voor zowel school en stagebedrijf.

gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:09

Als je de studenten bijbanen invult als stageplekken, banen voor laagopgeleiden invult met instromende laagbetaalde arbeidsmigranten,en de rest opvult met vrijwillige participatiebanen voor uitkeringsgerechtigden dan creëer je een probleem in je economie.
Het is maar waar je als overheid voor kiest natuurlijk!
Op lange termijn willen steunen op Brussel.. of voor iedereen een normale baan lonend creëren.
Als het aan mij ligt het laatste,maar dat zou als consequentie hebben dat dan sowieso de grenzen dicht gaan.

Welles! Nietes! | 21-03-14 | 13:09

Minder Minder Minder .....

Kobus Kloothamer | 21-03-14 | 13:08

Stagelopen is het toverwoord bij het verdienmodel van het MBO. De opleiding incasseert het lesgeld van de leerling en de bijdrage van de staat per ingeschreven leerling. Vervolgens wordt de begeleiding en het lesgeven op de school tot een absoluut minimum beperkt en mag de leerling zoveel mogelijk stage gaan lopen. Docenten werken wat (goedkope) versnipperde uurtjes, stagebegeleiding is verwaarloosbaar dus kost ook geen ruk en de onderwijsbobo's gaan er vervolgens met het grote geld vandoor.

goedverstaander | 21-03-14 | 13:08

@gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:05
Het was alsof ik een babysitter moest zijn. Daarnaast verwachten ze ook nog eens dat ze onmiddelijk na hun stage een baan, goed salaris en een auto van de zaak krijgen. Meteen al een grote bek. Compleet wereldvreemd.
Ik bedank ervoor.

Botte Hork | 21-03-14 | 13:07

Goeie middag Johnny, de antwoorden zijn vanmorgen reeds bij Pownews gegeven en kunnen vanavond nagelezen worden bij DK.

Febofiel | 21-03-14 | 13:07

Dat komt, omdat de huidige zorgverleners, die al aan het bed staan, GEEN TIJD hebben om al fatsoenlijk voor de mensen te zorgen. Tussen het in- en uitklokken door, dat maximaal 5 minuten mag duren, moet (bijv.) een bejaarde uit bed, uitgekleed, gewassen, verzorgd, aangekleed , in bed en dan dit nog administreren. in welk van die 5 minuten zou er plek zijn voor het correct begeleiden van een stagiaire? Hint: NUL KOMMA NUL.

thapriest | 21-03-14 | 13:06

De erven Doekle. Arm land...

Hector_Popfeauteau | 21-03-14 | 13:05

Misschien is het niveau van de MBO ondertussen wel te laag geworden zodat de stagaires niet meer mee kunnen draaien in een normale werkomgeving.

steven paul | 21-03-14 | 13:05

@Botte Hork | 21-03-14 | 13:04
Je kunt je afvragen of dat aan jou ligt of de stagiair.

gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:05

Ik heb ook 3 keer een stagiair aangenomen. Ik kan het iedereen afraden.

Botte Hork | 21-03-14 | 13:04

Grote Zorginstellingen staan op omvallen en weten niet wat op ze af gaan komen na 1 januari 2015.... wellicht dat dit een reden is om geen stageplekken meer aan te bieden.

Zorg naar de gemeenten minus 6 miljard, leuker kunnen we niet maken!

Fatwabuster | 21-03-14 | 13:03

Bezuinigingsbeleid dwingt participatie af.

gedachtespinsel | 21-03-14 | 13:02

Het groot Nederlandsch gedachtengoed: eerst ik, dan een hele tijd niets en dan weer ik.

Strenge meester | 21-03-14 | 13:02

Er zullen vast genoeg plekken zijn voor 'managers'.
Managers zijn namelijk van groot belang in de zorg.
Zonder managers zijn we nergens.

Nacho_Vidal | 21-03-14 | 13:02

Zelfs als je niets hoeft te betalen voor wapperende is de overheid in staat de arbeidsmarkt te verstoren.

Godsammekraken | 21-03-14 | 13:02

De hele economie hangt ondertussen van stageplekken en vrijwilligersbanen aan elkaar.

Welles! Nietes! | 21-03-14 | 13:01

Misschien omdat mensen die in de zorg werken niet allemaal zitten te wachten op nog een taak erbij om iemand te begeleiden Quid?
Ze hebben genoeg andere dingen te doen

miko | 21-03-14 | 13:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl