Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Reporters Vice aangevallen bij Russisch checkpoint

Bericht van het oostfront. Een team van Vice is kortstondig vastgehouden op het Oekraïense vasteland in de oblast Kherson waar Oekraïense en Russische troepen zich hebben ingegraven. Dat leest u goed. De Russen zijn al op het Oekraïense vasteland, om precies te zijn op het schiereiland Chongar, dat dus niet De Krim is, maar UA. Een strook van 12 kilometer niemandsland scheidt de troepen. Vice-verslaggever Simon Ostrofsky en een fotograaf werden uiteindelijk weer vrijgelaten wegens hun Amerikaanse en Britse paspoorten. Oekraïne is inmiddels omsingeld door -hallo- 80.000 soldaten, 270 tanks, 370 Poetin-orgels, 140 vliegtuigen en 19 oorlogschepen (bron). En in de Zwarte Zee is de VS NAVO aan het *kuch* oefenen geslagen, en in Polen worden de operaties opgebieft. Wordt vervolgd. Abonneert allen op de puike Dispatches van Vice.
Update. Laatste nieuws: "Full scale mainland assault on Ukraine under way," says former deputy general staff chief.

Reaguursels

Inloggen

Die verkiezingsuitslag is natuurlijk erg vreemd, ik heb de link met buitenlandse veiligheidsdiensten nog niet gelegd. Daar heb ik eigenlijk ook nog geen berichtje over gevonden. Na een interview met het voormalige hoofd van de Oekraïense geheime dienst, Alexander Yakimenko, sta ik er echter niet van te kijken mocht het kloppen: rt.com/op-edge/mercenaries-at-maidan-u...
Yakimenko geeft ook aan dat de scherpschutters schoten van een gebouw dat werd gecontroleerd door Maidan oproerkraaiers. Andriy Parubiy was als Maidan commandant verantwoordelijk voor dit gebouw, dit is de man die in 1991 de neo-nazi partij oprichtte. Ook was hij een commandant tijdens de Oranje Revolutie, sinds wanneer hij verkozen is in de Verkhovna Rada. Parubiy is een fascistische neo-nazi waar je zo veel ophef over hoort; in de illegale interim-regering is hij Secretary of the Security and National Defense Committee, dat toezicht houdt op defensie en het leger. Een neo-nazi die op zijn eigen bevolking schiet, het op Yanukovic' conto schrijft en vervolgens zelf de macht pakt. Deze man heeft een enorme hekel aan Russen, zijn partij is er mede verantwoordelijk voor dat Russisch als officiële taal is afgeschaft, wat de voorzet naar discriminatie tegen Russen zou moeten zijn. Dit is de man die zowel Maidan protestanten als politieagenten neer heeft laten schieten. Hij is er -volgens Yakimenko- ook verantwoordelijk voor dat er huursoldaten op en rond het Maidan plein aanwezig waren.
Maar Yakimenko gaat verder. Hij stelt in het bovengenoemde interview dat het de VS is die verantwoordelijk is voor de benoeming van nieuwe mensen. Niet eens Europa, de VS. Dat sluit dus weer aan bij Victoria Nuland's befaamde woorden: "Fuck the EU". Maar ook de Polen (jaja, daar zijn ze weer) hebben volgens Yakimenko een vitale rol gespeeld in de coup.
Erg interessant interview. Met het risico als een geschiedenisleraar over te komen omdat ik elke keer dat ik hier wat plaats zo onderhand huiswerk op geef maar: een erg interessant interview en zeker het lezen waard.

Ares | 13-03-14 | 16:40

Ares, werderom dank! Vwb 'veiligheidsdiensten', daarmee bedoelde ik de aanwezigheid van binnenlandse (protest/oppositie) leden die zorgvuldig bijhielden wie er tegen zouden stemmen. Vandaar dat er een unanieme stemuitslag was, wat in normale omstandigheden natuurlijk ondenkbaar was.

Realisties | 13-03-14 | 13:48

Ares | 13-03-14 | 12:07
www.president.gov.ua/en/content/chapte... Dat lijkt me redelijk een officiële website aangaande de grondwet van Oekraïne. "The decision on the removal of the President of Ukraine from the office in compliance with the procedure of impeachment shall be adopted by the Verkhovna Rada of Ukraine by at least three-quarters of its constitutional membership upon a review of the case by the Constitutional Court of Ukraine, and receipt of its opinion on the observance of the constitutional procedure of investigation and consideration of the case of impeachment, and upon a receipt of the opinion of the Supreme Court of Ukraine to the effect that the acts, of which the President of Ukraine is accused, contain elements of treason or other crime."
Daar er inderdaad 449 vertegenwoordigers in de Verkhovna Rada zitten (plus een voorzitter die niet mag stemmen) houdt het in dat er minstens 337 stemmen voor de impeachment van Yanukovich hadden moeten zijn. Die waren er niet. Hij is dus grondwettelijk nog de president aldaar. Door een andere regering te installeren is er wettelijk zonder enige twijfel een coup gepleegd.

Ares | 13-03-14 | 12:51

Realisties | 13-03-14 | 02:03
Dank u voor uw reactie. Ik meende altijd dat Yanukovich rechtmatig was afgezet in een stemming van 328-0. Ik heb niks gehoord van buitenlandse veiligheidsdiensten, heeft u daar een bron voor? Dat is namelijk nieuw voor mij. Naar aanleiding van uw twijfel ben ik gaan googlen en kwam ik op dit blog: www.lawfareblog.com/2014/03/russia-in-... en ik citeer: "On February 22, 2014 the Ukrainian parliament voted 328-0 to impeach President Yanukovych who fled to Russia the night prior. However for an effective impeachment under constitutional rules the 449-seated parliament would have needed 337 votes to remove Yanukovych from office. Thus under the current constitution, Yanukovych is still the incumbent and legitimate President of the Ukraine."
Er van uitgaande dat dit klopt, zitten we dus in een situatie waarin volgens de lokale wetten de impeachment niet geslaagd is. De VN en Oekraïne houden er verschillende wetten op na. Als we het dan vergelijken met de onafhankelijkheid van Tibet: is dat een apart land? Volgens China (lokale wetten) niet, volgens de internationale gemeenschap wel?
Door de internationale erkenning van Turchynov als president van Oekraïne is er een coup gepleegd, daar hij dit volgens de (grond)wet van Oekraïne niet is. Ik zat er naast in mijn post, ik heb geen berichten gelezen van het tegengestelde van buitenlandse inlichtingendiensten dus ik kan niet zeggen dat u er naast zit. Maar ik zet er wel met potlood een vraagteken bij ;).

De VS deinst er sowieso niet voor terug om tegen hun eigen grondwet te handelen, dus wat dat betreft kunnen we moeilijk verbaasd reageren met z'n allen. Ik vond het interview dat Ron Paul met RT hield zoals wel vaker enorm sterk: www.youtube.com/watch?v=n58IwCNw--0 Zoals Ron Paul vaak doet verwijs ik ook ditmaal terug naar de Founding Fathers van de USA, ditmaal naar Thomas Jefferson: "Commerce with all nations, alliance with none, should be our motto." Wij als Nederland moeten de Amerikanen niet steunen in hun queeste tegen Rusland en we moeten corrupte presidenten in Oekraïne niet steunen. We moeten handelen met ze en daar moet het bij blijven.

Ares | 13-03-14 | 12:07

Ik zou voorlopig ff niet naar Mali gaan met deze situatie als ik zo de update lees... Zijn de JSFs al binnen?

mooi geluld man | 13-03-14 | 08:10

Ares, steengoeie tegel, waarvoor hulde. Alleen, je stelt dat Yanukovich rechtmatig is impeached. Is dat wel zo? Ik begreep dat de procedure niet correct was verlopen, en dat de parlementsleden tijdens de stemming werden geintimideerd door aanwezige 'veiligheidsdiensten'.

En dan nog even over de snipers. Die werden actief meteen nadat er een akkoord was tussen Yanukovich en de oppositie. Met als belangrijk onderdeel dat de oproerpolitie zich zou moeten terugtrekken. Vanaf het moment dat Kiev en haar regeringsgebouwen inderdaad onbeschermd waren, gingen de sniper te werk met meteen daarna een gewelddadige bestorming van het parlement met een vluchtende Yanukovich als gevolg. Een gewelddadige coup dus, een dag na een door alle partijen ondertekend akkoord. Ook dat feit, dat de coup gewelddadig was, maakt het interimregime onwettig. Waarbij RT.com fijntjes aanstipt dat de eigen regels van de VS het niet toestaan om zaken te doen met een door geweld aan de macht gekomen regime.

Realisties | 13-03-14 | 02:03

-weggejorist-

MEANandMOODY | 13-03-14 | 01:14

@ Ronnie | 12-03-14 | 19:52
.
Je weet op welke site je zit? GS is hoog van de toren schreeuwen!

Glas Koning | 12-03-14 | 20:30

Tijd dat Nederland weer eens wat tanks aankoopt.

gutgutgut | 12-03-14 | 19:54

Beetje opgeklopt verhaal de gevestigde nieuwsmedia reppen geen woord hierover dus dit lijkt mij dus een overdreven lulverhaal.

Ronnie | 12-03-14 | 19:52

Vreemd, helemaal NIETS hierover in de MSM.

malang | 12-03-14 | 19:26

"Oprotten met die camera" Russian style.

fender06 | 12-03-14 | 19:14

@Bill Cosby | 12-03-14 | 17:22
Zal best, alleen politiek overleg vertraagd elke zet. Poetin hoeft enkel maar met zijn vingers te snappen en zijn leger komt in actie.

Methylfenidaat | 12-03-14 | 19:01

De Polen spelen trouwens een opvallende rol in de relatie van de EU met Oekraïne. Traditioneel gezien beschouwen de Polen Oekraïne als hun achtertuin, iets wat bijvoorbeeld tot uiting kwam bij de organisatie van het EK voetbal van 2012 dat in beide landen werd gehouden, maar ook de rol van de Oranje Revolutie. Die werd ook gesteund door Polen en de presidenten van Litouwen en Polen fungeerden daar al als mediators. Deze Poolse (inmiddels) oud-president Kwasniewski werd namens de EU samen met oud-parlementsvoorzitter Pat Cox naar Oekraïne gestuurd voor onderhandelingen. Deze onderhandelingen begonnen ergens begin 2013, in april 2013 werd er een rapport uitgebracht: www.europarl.europa.eu/the-president/e... Toch is deze missie voortgezet. Kwasniewski vond dat Yanukovich een goede indruk maakte, hij leek voor de samenwerking met de EU te gaan en liet meerdere tekenen van goede wil zien (zoals het vrijlaten van drie voormalige corrupte ministers). Tijdens de zogenaamde Maidan crisis zijn het vooral de Poolse Euro ambtenaren geweest die het vuurtje in Oekraïne hebben opgestookt. Zo was het de voormalig vice president van het Europees Parlement Jacek Protasiewicz die al in december van 2013 riep dat de EU de Oekraïners niet zou laten vallen: www.youtube.com/watch?v=5zX4Ek8401I#t.... "Jullie zijn onderdeel van Europa en we zullen jullie altijd blijven steunen". Stevige woorden. Ook nog eens ver voor de Nederlandssprekende helden sergeant Van Baalen en majoor Verhofstadt het nog eens dunnetjes over deden op Maidan. 'Voormalig vice voorzitter', hoor ik u denken. Voormalig ja. Hij is opgestapt bij die functie omdat hij bij de douane in Frankfurt, na een paar borrels, uitgebreid 'Heil Hitler!' stond te schreeuwen. Dat is het soort lui dat vanuit de EU de coup d'etat in Oekraïne steunt. Het zijn dus niet alleen neo-nazi's aan de macht aldaar, ook bij ons hebben ze wat te vertellen. Zoals de BBC eerder al eens opmerkte is het voor Polen van belang dat Oekraïne bij de EU komt opdat het dan dichter in het hart van Europa komt te liggen en een bufferland tussen hen en Rusland heeft: www.bbc.com/news/world-europe-26342882... . Dubieus. Hier wordt het ook beschreven: www.dw.de/polands-fear-of-the-russian-...
'Maar gelukkig is die verschrikkelijke Yanukovich weg, die liet scherpschutters op zijn eigen burgers schieten' hoor ik u dan denken. Ook helemaal niet waar, zoals bleek uit een gelekt telefoongesprek tussen de minister van buitenlandse zaken van Estland, dhr Urmas Paet, en chef buitenlandse zaken van de EU, Catherine Ashton: rt.com/news/ashton-maidan-snipers-esto... Ashton beweert dat de EU een onderzoek in zal stellen. Daar is nog niks over bekend gemaakt. De legitimiteit van dit gesprek is overigens bevestigd door het ministerie van buitenlandse zaken in Estland: rt.com/news/estonia-confirm-leaked-tap... Voorlopig is er in Nederland een debat geweest over de financiële steun van 11 miljard aan Oekraïne. Minister Dijsselbloem wil hierbij niet de voorwaarde stellen dat er eerst eens onderzoek wordt gedaan naar wie de opdracht heeft gegeven tot het neerschieten van de eigen bevolking (wie anders dan Omtzigt: zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-2... ); we moeten onze bek houden en gewoon onze kiepwagens vol laden met geld en naar Oekraïne sturen. Ook hier zullen de Polen vast wel weer van pas komen. Maar ze doen zelf al hun best om Oekraïne meer geld te bezorgen: abc.az/eng/news/78861.html ... ook al gaat dit ten koste van het geld dat naar andere landen met wie de EU in het oosten samenwerkt, te weten Azerbaijan, Armenië, Wit-Rusland, Georgië en Moldavië. In december vorig jaar was er een motie van wantrouwen in het Oekraïens parlement tegen Yanukovich. Dat haalde het niet, op de democratische manier werd er na het uitstellen van de gesprekken met de EU besloten dat Yanukovich het democratisch mandaat had gewoon president te blijven. Dit veranderde echter na de ten onrechte aan hem toegeschreven acties van de scherpschutters, op basis van die acties is er democratisch besloten Yanukovich gedag te zeggen. Op basis van leugens is hij dus afgezet. Maar afgezet is hij wel, zijn bewering dat hij de enige echte president is is dan ook onterecht.
En Yanukovich was helemaal niet anti-EU, zoals nu ineens overal wordt beweerd. Hij heeft het altijd tot zijn missie gezien om van Oekraïne een belangrijk land tussen de grootmachten Rusland en de EU te maken. Hij wilde samenwerking met allebei de landen, een zogenaamde tripartite. Maar dat wilden de veroveraars van de EU weer niet: voiceofrussia.com/news/2013_11_29/Barr... Zij wilden de enige handelspartner van Oekraïne zijn, zij wilden hun relatie met Rusland aan banden leggen. Yanukovich wilde de Oekraïense economie moderniseren, maar vanaf het moment dat Rusland allerlei handelsrestricties (zoals export van landbouwwerktuig, HET exportproduct van Oekraïne) op ging leggen ging het mis met het land. Het land stortte in elkaar en bijvoorbeeld Moody's downgradede obligaties van Oekraïne tot junk status. Dat betekent dat geld lenen van buitenaf onmogelijk duur werd en hier moesten ze bij geholpen worden. Rusland was een land dat wilde helpen. De EU wilde dit niet. Dat was voor Yanukovich een lastige keuze, maar hij zegde de EU niet definitief af. Hij ging in op het aanbod tot hulp van Rusland (waar, in tegenstelling tot het verdrag met de EU, geen strings aan attached waren!) om zodoende zijn land op korte termijn te behoeden voor een faillissement. De enige beslissing die hij kón nemen. Maar dat werd vervolgens anders uitgelegd door oproerkraaiers die een protest gingen houden op het Maidan plein. Terwijl supporters van Yanukovich op een plein een optocht hielden om hem toe te juichen, maar goed, dat past niet echt in het plaatje van de Westerse media dus dat krijgen we niet te horen. Wanneer die Protasiewicz vervolgens loopt te roeptoeteren dat de EU hen nooit laat vallen wordt er onterecht de indruk gewekt dat de deur naar de EU open stond. Dat heeft echter nooit op de tafel gelegen.
Een andere Pool, ditmaal aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, Zbigniew Brzezinski‎, heeft het tot zijn levensmissie gemaakt om de Sovjet Unie en Rusland dwars te zitten. En dat is nu weer een adviseur van Obama als het op buitenlandse zaken aankomt. Die gaat z'n been niet terugtrekken en schroomt niet de media te manipuleren.

Tot slot verwijs ik graag naar de must-see reportages die Gayane Chichakyan heeft gemaakt gerelateerd aan de crisis in Oekraïne. Ze benoemt de propaganda die ook wij voorgeschoteld krijgen in het Westen:
www.youtube.com/watch?v=iruii5ES8As
www.youtube.com/watch?v=gGo3vuXbrq8
www.youtube.com/watch?v=J0E55DzZwDk

Ares | 12-03-14 | 18:42

@ Piet van het Padje | 12-03-14 | 18:17 |
Hoe oud bent u eigenlijk? Heeft u wel eens wat meegekregen over de Koude Oorlog? Conventioneel spul is totaal waardeloos als je tegenstander atoombommen heeft. Tenzij je die dingen zou kunnen uitschakelen. Nou daar is reeds enorm veel energie en moeite in gestoken om dat zo goed als onmogelijk te maken. Vandaar de onderzeeers, de mobiele en ondergrondse lanceerinstalaties. En inderdaad als de Fransen ons van de kaart willen vegen dan gebeurt het gewoon.

D.Turpin | 12-03-14 | 18:38

Wat een huilie huilie verhaal zeg. "Oh, ze hebben ons opgepakt en ons vragen gesteld". Gek zeg.

Zzzzooooffff | 12-03-14 | 18:25

Ik wil het niet, maar ik ruik toch parallellen met een nare geschiedenis ergens in de eerste helft van de vorige eeuw. Vooral die Olympische Spelen ter meerdere eer en glorie van de leider en de natie waren een eye-opener voor mij. (Als iemand mij zoekt, ik zit in de kelder, tussen het blikvoer en de kratten bier.)

VanBukkem | 12-03-14 | 18:21

Die Ukraïnse soldaten zijn sitting ducks.

Zzzzooooffff | 12-03-14 | 18:20

D.Turpin | 12-03-14 | 18:10 |
Volgens die redenatie kan je je net zo goed meteen van kant maken omdat je toch wel dood gaat.

Dan kunt u net zo goed bang zijn voor de Fransen. Die hebben ook atoombommen.

Piet van het Padje | 12-03-14 | 18:17

@koolteer | 12-03-14 | 18:04
Klopt, altijd makkelijk, maar in dit geval bedoelde ik meer dat ik dan alvast klaar ga staan. Mijn persoonlijke verwachting is dat zodra de pleuris uitbreekt en het lijkt alsof het deze kant op komt, mensen compleet door het lint gaan en alles pakken wat ze pakken kunnen. Mensen betalen niet meer, een spurt van anarchie en chaos.
Ik heb geen intentie om te moeten vechten om een blik bonen, dus in slaan met het oog op de toekomst is misschien niet zo slecht als dit grapje van de EU dichterbij komt dan gewenst.
Het zal ongetwijfeld aflopen met een sisser, maar persoonlijk ben ik huiverig voor de mogelijkheid dat het compleet de andere kant op gaat en de grond begint te trillen van de ontploffingen..

Care | 12-03-14 | 18:17

Piet van 't padje is een beetje van 't padje

Bassanova | 12-03-14 | 18:14

@ Piet van het Padje | 12-03-14 | 18:00 |
Je wilt een beter leger en daarna de Russen vertellen wat ze wel en niet mogen doen? Begrijp ik dat goed? Of het je zint of niet, de Russen hebben atoombommen. Met die dingen op zak kunnen ze wel een paar potjes breken. Daar valt heel weinig tegen te doen. Dan is vervelend, maar het is niet anders.

D.Turpin | 12-03-14 | 18:10

@care 17:53
Het is sowieso verstandig om voor twee weken eten in huis te hebben, daar heb je geen oorlogsdreiging voor nodig.

Verder heb je meer aan een zeewaardige boot. Als de pleuritis uitbreekt, is 0031 niet meer in staat het volk te voeden. Het risico dat die situatie zich de komende twee decennia voordoet is groter dan de kans de loterij te winnen.

Ik koop elk jaar een oudejaarslot, en heb dus ook een boot gekocht. Is logica.

koolteer | 12-03-14 | 18:04

De bron is een tweet van een journalist van de Ukrainse staatsmedia, Pravda. De journalist in het filmpje gaat onaangekondigd op een militaire post aflopen met running camera. Hoe stom ben je dan, natuurlijk krijg je dan je oren gewassen. Een Danny van Pownews kreeg een nog ergere behandeling toen hij op de Oegandese ambassade in Nederland afliep, weten we het nog?

Op RT.com staat een bericht dat de Ukraine toestemming heeft gekregen om met een jachtvliegtuig over Russisch grensgebied te vliegen om te controleren of en hoeveel troepen zich daar hebben verzameld. Dit om onjuiste berichtgeving over aantallen troepen (zoals in de tweet) te pareren. Zie rt.com/news/russia-allows-flight-ukrai...

Jongens van de Geenstijlredactie, dit is geen spelletje. Er is volop propaganda gaande, en je zomaar voor het karretje te laten spannen door sensationale ophitsende berichten in de wereld te slingeren helpt niet echt. Doe bij dit soort zaken iets meer je best om bronnen te checken, want er is echt iets meer aan de hand dan loszittende stoeptegels daaro...

Realisties | 12-03-14 | 18:03

Bij de NPO nog geen spoor van dit nieuws?

Ars Vivendi | 12-03-14 | 18:02

@ menzo | 12-03-14 | 17:47 |
De Amerikanen hebben zich na 1990 gedragen alsof de Russen compleet irrelevant waren. De NATO. Kosovo. Irak. Toch wist iedereen dondersgoed dat Rusland wel degelijk een mogendheid is om rekening mee te houden. Dat we dat willens en wetens niet gedaan hebben komt nu als een boomerang terug. De Oekraine is net een stapje te ver naar het oosten.

D.Turpin | 12-03-14 | 18:01

D.Turpin | 12-03-14 | 17:50 |
Wat denk je zelf? Als een apenland als Rusland met bommen gaat gooien, pleurt Amerika er meteen zelf een paar bovenop.

Ik wordt deze aangeleerde hulpeloosheid een beetje beu, eerlijk gezegd. Een goed leger zorgt er voor dat mensen geen rotzooi met je willen zoeken. Een land met een goed leger kan dicteren wat het wil zonder daarvoor bij Uncle Sam in zijn hol te hoeven kruipen. En een goed leger kan het werk verrichten van tien slechte legers van eenzelfde formaat. Voor voorbeelden hoef je enkel in de geschiedenis te kijken. Ook onze eigen geschiedenis.

En als er dan toch met atoombommen geslingerd wordt, dan maakt het allemaal geen bal meer uit. Dan is het op zich wel handig om veel legertroep te hebben liggen, zodat we daarna lekker allemaal Fallout kunnen gaan spelen met kekke gasmaskers.

Piet van het Padje | 12-03-14 | 18:00

@bottlebaby | 12-03-14 | 17:50
1 ik ben niet anti Amerikaans!
2 ik heb geen wijf!

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:59

Ing. eslapen 17.53 uur: Je hebt gelijk. Dom, dom, dom. Foutje.

frisenfruitig | 12-03-14 | 17:58

@The_Challenger | 12-03-14 | 17:53
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet nee! Maar zo rollen die rooie rakker nou eenmaal!
Alleen wat hun uitkomt komt uit zullen we maar zeggen.

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:57

-weggejorist en opgerot-

Slurrrp | 12-03-14 | 17:56

Als het ploft, dan blijft het een conventionele oorlog tot een van de partijen verliest. Daarna wordt de tsar bomba of de minuteman afgestoft.
Dus laten we duimen dat het met een sisser afloopt.

koolteer | 12-03-14 | 17:56

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:44 |

Ook dat gaat net zo als het ronselen in Heusden geen nieuws opleveren bij de NOSS.

The_Challenger | 12-03-14 | 17:53

@the Jackdawn | 12-03-14 | 17:46
" Wel zal ik de adepten nauw in het oog houden."
Zo! dus jij gaat mij in het oog houden?
Uit welk NSB nest ben jij geboren dan?

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:52

Ergens hoor ik de echo van Colijn...... ga maar rustig slapen........

DANNY3960 | 12-03-14 | 17:52

Bedankt voor je bijdrage Verhofstad (EU = nooit meer oorlog) en ook bedankt Victoria Nudelman.

Pimp my Voortuin | 12-03-14 | 17:51

Dit is het moment die je wist dat zou komen...

Ars Vivendi | 12-03-14 | 17:51

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:48
Jij betrekt de EU als veroorzaker er weer bij met het anti Amerikaanse sentiment vanuit de onderbuik. Neem je eigen wijf in de maling.

bottlebaby | 12-03-14 | 17:50

@ Piet van het Padje | 12-03-14 | 17:39 |
Een groter en/of beter leger. Ok. En dan? Wat kun je daar meedoen als de pleuris uitbreekt? We kunnen allemaal wel lachen om dat Russische materiaal, maar uiteindelijk maakt het geen moer uit of het nu rotzooi is of niet. Namelijk we weten dondersgoed dat ze in ieder geval heel goed zijn met atoombommetjes en raketjes. Daar helpt niks tegen, behalve een vergelding met hetzelfde.

D.Turpin | 12-03-14 | 17:50

@bottlebaby | 12-03-14 | 17:42
En waar zie jij mij verkondigen dat Poetin niet terug pakt wat in het verleden bij Rusland hoorde? dus lul zelf niet zo slap vrouw.

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:48

@frisenfruitig | 12-03-14 | 17:43
ssst kruid doe je over vlees en salade

Ing. eslapen | 12-03-14 | 17:47

D.Turpin | 12-03-14 | 17:29 |
Het zou al een verschil van dag en nacht maken als Poetin niet zeker zou weten dat hij van Obama toch niets te vrezen heeft.
Verder denk ik dat wat we nu zien gebeuren over een jaar of wat - als de USA definitief haar positie van oppermacht heeft verloren - schering en inslag zal zijn.
De Amerika-haters hebben dan eindelijk hun zin: Amerika zal geen oorlogen meer starten en zich minder en minder in buitenlandse conflicten mengen.
Maar ik ben bang dat de ellende dan pas echt gaat beginnen.

menzo | 12-03-14 | 17:47

Rusland heeft anti EU partijen, zoals PVV en FPÖ gevraagd bij de afscheiding van de Krim. Hoewel het schreeuwt om een godwin zal ik hem niet maken. Wel zal ik de adepten nauw in het oog houden.
www.volkskrant.nl/vk/nl/11018/PVV/arti...

the Jackdawn | 12-03-14 | 17:46

De slappe lach om bluebook om 17.07 uur. Brussel heeft er alles aan gedaan om de lont in dit kruidvat te gooien.

frisenfruitig | 12-03-14 | 17:43

Hm.. Hoe groot is de kans dat ze echt deze kant op komen of ons als doelwit zien? Tamelijk klein lijkt me? Thans, hoop ik, ik zie het nog gebeuren dat door een misplaatst woordje wij gewoon ergens een bom krijgen om even duidelijk te maken wie er nou echt aan het woord is, desondanks, iemand? Suggesties?
Hoe dringend is het om blikvoer in te slaan?

Care | 12-03-14 | 17:43

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:39
Lul niet zo slap man. Putin neemt terug wat het ooit zo *kuch* grote Rusland kwijt raakte. Net als de Baltische staten: die haalt hij ook terug.

bottlebaby | 12-03-14 | 17:42

Het lijkt er op dat het grote spannende wachten op de eerste klap nu gaat beginnen.
En die dictator van een Verhofstad met z'n Brusselse vriendjes mogen dit op hun conto schrijven wat mij betreft.

Welles! Nietes! | 12-03-14 | 17:39

Shit gaat dus aan. Zoals we allemaal wel wisten. Nu vraag ik me af, als Nederland dit zonder sancties overleeft, of we hierna misschien toch maar weer eens wat aandacht aan het leger gaan geven. Want de afbraak van de krijgsmacht is compleet achterlijk, en dat wordt maar weer des te meer duidelijk.

Bah, wat ben ik dat corrupte zooitje in Den Haag zat. Als dit echt een oorlog van formaat wordt, moeten we ze na afloop meteen wippen. Dan kan het namelijk.

Freek de Leek | 12-03-14 | 17:14 |
Vice leukt hun programma's anders net zo hard op met een stukje idealisme als de PO, hoor. Er zit aardig spul tussen, maar ook een hoop troep. Moet je bijvoorbeeld die over Israël kijken, met een rammend pro-Palestijnse presentator. Tenenkrommend.

Piet van het Padje | 12-03-14 | 17:39

Weißrussland will Hilfe von Russen-Jets
Bild.de

Wit-Rusland vraagt versterking aan Putin.

Minsk – Weißrusslands Präsident Alexander Lukaschenko hat Russland um die Entsendung von „12 bis 15” Militärflugzeugen zur Verstärkung der Luftraumüberwachung gebeten.

„Wenn die NATO mit den USA ihre Lufteinheiten und Missionen an unseren Grenzen verstärken, was sollen wir machen? Zuschauen?”, begründete er seine Forderung bei einer Sitzung seines Sicherheitskabinetts.

Tête de veau | 12-03-14 | 17:39

Vraag me af hoe Verhofstadt en Van Baalen nu denken over hun ophits-optreden....

Rest In Privacy | 12-03-14 | 17:39

oh oh. het lijkt erop alsof de peop de ventilator binnenkort gaat raken.

Dieja Ray | 12-03-14 | 17:37

De kerncentrales die Duitsland wil uitzetten, maar weer aanzwengelen en zsm stoppen met t Russische gas.

Martin007 | 12-03-14 | 17:37

menzo | 12-03-14 | 17:18 |
Wat zou Obama moeten doen dan? Ik zie zo snel geen opties. Bovendien, het is eerder omgekeerd. Was de USA maar slapjes geweest in het hinderen van Russen waar mogelijk. Juist deze houding heeft de weg vrijgemaakt voor een man als Poetin.

D.Turpin | 12-03-14 | 17:29

Steeds meer wetende van het EU graaivolk, zeg ik laat Putin maar komen, veel slechter zal hij het niet kunnen maken.

gebrokenvleugel | 12-03-14 | 17:28

So what, wat hebben wij met die roversholen te maken.

Uw Verzekeringsadvis | 12-03-14 | 17:28

@Idontgiveafunk | 12-03-14 | 17:21
Is niet te doen joh.

Bluebook | 12-03-14 | 17:27

Dat wordt knokken.
Dat ze dat dan wel doen dit weekend binnen die 12km niemandsland met alleen vrijwillige deelnemers èn blote vuisten. Verstoppen achter een boom mag, maar er met een tak in je hand achter vandaan komen niet.
Na afloop samen bier drinken en maandag allemaal weer gewoon aan het werk.
Onder die voorwaarden heb ik er geen probleem mee.

Guy Veropzoudten | 12-03-14 | 17:25

@Bill Cosby | 12-03-14 | 17:22
Daarbij past de EU al jaren de "tactiek van de verschroeide aarde" toe

Ing. eslapen | 12-03-14 | 17:25

En zo hobbelt straks Poetin ook de EU in zeker? Ik bedoel, wij stellen toch weinig voor qua leger enzo...
Norther | 12-03-14 | 17:11 | + 1 -
Aansteller, eu military power is: The combined military expenditure of the European Union Member States amounts to just over is ¤192.5 billion. En he European Union's combined active military forces in 2011 totaled 1,551,038 personnel.

+ Navo members... nee, dat wordt niet wat met poetin

Bill Cosby | 12-03-14 | 17:22

Vanavond op alle zenders oorlogstaal van onze Fransie!!

lanexxx | 12-03-14 | 17:22

Heb altijd al keer Russisch willen leren, misschien beter vroeger dan later doen.

Idontgiveafunk | 12-03-14 | 17:21

Shit is getting serious! en de EU kan er niets aan doen

Idontgiveafunk | 12-03-14 | 17:19

Tja, Obama heeft het te druk met de komediant uithangen, dat hebben we gisteren gezien. Poetin heeft het getroffen met misschien de slapste Amerikaanse president ooit.

menzo | 12-03-14 | 17:18

antoniospagetti | 12-03-14 | 17:12 | + 0 -
Dan krijg je een aanmaling,oorlog of niet,betalen zul je!

fietsdeur | 12-03-14 | 17:15

Dit zijn nog eens reisprogramma's. Als je deze tof vindt moet je ze eens allemaal van Vice checken: Noord-Korea, Libië, Oeganda, ze gaan er naar toe. Met volgens mij een minimaal budget en geven je vervolgens een goede kijk op, uiteraard een klein deel, het land in kwestie. Floortje Dessing en de NPO, eat your heart out zal ik zeggen. Hoe kunnen jullie dat 'reisprogramma's noemen... Floortje die in een hotel in een ver land uitlegt hoe weinig slaap ze wel niet krijgt op zo'n ontzettend zware reis. Tjongejonge...

Freek de Leek | 12-03-14 | 17:14

Ik denk dat ik nog maar eens ff wacht met de huur over maken.Want dadelijk begint de oorlog en dan?
* Fluitend met de huur naar de friettent wandelt om te vreten , te zuipen en een stukje te gokken*

antoniospagetti | 12-03-14 | 17:12

De Oekraïense minister van voorlichting Mikael Sacha Al Borislav:
Zer are no Russian zoldiers in Joekreen, I riepiet, no Russian zoldiers in Joekreen.

Cuyahoga | 12-03-14 | 17:11

Niet zo negatief mensen, dit levert over een jaar of 15 weer mooie spelletjes op voor de Playstation 11.

Jackanders | 12-03-14 | 17:11

En zo hobbelt straks Poetin ook de EU in zeker? Ik bedoel, wij stellen toch weinig voor qua leger enzo...

Norther | 12-03-14 | 17:11

Poetin neukt ons allemaal de moeder.

Bluebook | 12-03-14 | 17:07

Binnen vijf jaar staat Rusland onder toezicht van de "geallieerden".

R_TKS | 12-03-14 | 17:06

Als poetin gelijk onze dictators in Brussel koppie af doet hoor je mij er niet over klagen.

GekkeDave | 12-03-14 | 17:06

Vice, die gasten weten hoe je mooie TV/docu's moet maken!

Glas Koning | 12-03-14 | 17:05

Im westen nicht neues....

brutus68 | 12-03-14 | 17:05

Full scale mainland assault? Hot damn. Ik blijf voorlopig even aan m'n monitor gekluisterd. EU, was dit wat je wilde??

Adversary | 12-03-14 | 17:04

Bij velen is het ijzingwekkende besef nog niet doorgedrongen dat Poetin niet meer terug *kan*. Al zou ie het willen.

Godsammekraken | 12-03-14 | 17:04

Gelukkig heeft onze marinier een fiets.

Uw Verzekeringsadvis | 12-03-14 | 17:03

Zat er aan te komen, in elk geval leidt het even af van Syrië waar bijna niemand meer weet wie tegen wie vecht en waarom.

gedachtespinsel | 12-03-14 | 17:03

Zouden Hans van Baalen en Guy Verhofstadt al een handvuurwapen opgepakt hebben?

Godsammekraken | 12-03-14 | 17:03

Hey Poetin, kom eens uit de kast en hou nou eens op met russie maken!

Pastor Sippenhaft | 12-03-14 | 17:02

Kunnen we Timmermans daar niet tussen zetten ?

Ing. eslapen | 12-03-14 | 17:02

Wat hebben we aan oorlogs-TV als het net mooi weer dreigt te worden?

Godsammekraken | 12-03-14 | 17:01

Oef, zit geen Nederlandse marinier bij....

gedachtespinsel | 12-03-14 | 17:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl