Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geldtransporteurs willen GUNS. Azijnbode zegt NEE

baaassa.jpgBrink's is een bedrijf dat doet in geldtransport. U kent die bepantserde wagens wel. Zij hebben door Nederland heen 15 depots waar alle pecunia legt te liggen en niet alleen zijn de wagens tegenwoordig het doelwit van overvallen, die depots worden ook steeds vaker door zwaarbewapende overvallers (explosieven en machinegeweren) bestookt. Zoals toen bij Brink's 020-Zuidoost. Maar de politie is altijd te laat bij een overval. Dus willen de geldlopers zichzelf bewapenen. Nogal handig, want dan kun je tenminste terugschieten als ze je handel komen stelen terwijl de politie niets doet. Nou, dames en heren, dát gaat Goed Volk natuurlijk een stap te fur. Hallo. Het monopolie op geweld ligt bij de overheid, hoe baggerkak ze daar ook mee omgaan. Check ook die vragen van de krant, dilemma's mensen, dilemma's! Wie zijn de agenten? Die gasten met dat politie-uniform. Wie zijn de handhavers? Die kerels (m/v) met zo'n V'tje op hun jas. Wie de toezichthouders? Weten wij veel. Hang een camera op. Zet er een ambtenaar naast. Verzin iets, doe iets. En wie mag hoe ver gaan? Overvallers hebben over het algemeen dikke peop aan de overheid danwel pedanterige krantencommentaren. Die komen niet met bommen en machinegeweren aanrijden om zich aan de wet te houden. Komen er zwaarbewapende mannen aankarren? Direct lood pompen, ze komen tenslotte geen koffie drinken. De ambtenaar kan op z'n kladbokje notuleren hoe het geheel verliep. Wie is verantwoordelijk als onder overvallers doden of gewonden vallen? De overvallers. Moet je maar niet gaan overvallen. Of onder omstanders? De overvallers. - Goed. Ook weer opgelost. Bewapenen die handel. Fight the tuig!

Reaguursels

Inloggen

@Torero, weet niet waar jij woont, maar ik in Mexico, hier zijn alle beveiligers zwaar bewapend: en wat krijg je? Schietpartijen door het hele land, in winkelcentra, op straat etc. dankzij het schietgrage tuig aan beide kanten. Dus hou op met je gelul over een mietjesmaatschappij, ik wil je wel horen als jijzelf of een geliefde van je een onschuldig slachtoffer is van een dergelijke confrontatie. Gelooft de rest van de reaguurders me niet? google deze woorden maar even, jullie hoeven alleen maar naar de afgelopen week te kijken, misschien openen jullie je eigen domme ogen een beetje: "atraco camioneta de valores mexico".

Banki | 07-03-14 | 15:44

De reden dat de overheid het wapenmonopolie heeft is gewoon een overblijfsel uit de middeleeuwen.Want zo konden ze burgers of het volk uitbuiten en legaal beroven .En wie denkt dat de overheid 100% te vertrouwen is moet maar eens geschiedenis gaan leren,want het waren altijd regeringen en koningen die oorlogen en strooptochten hielden.En dat kost pas massaal mensenlevens ,dat was ook de reden dat de Grondwet van de USA prive wapenbezit voorschrijft.en de elite of totalitaire ingestelde burger zegt natuurlijk,al die wapen incidenten dan?Nou daar is hoofdzakelijk de misdaad ,politie en zelfmoord verantwoordelijk voor.en dat krijg je nooit weg.En domme ongelukken en dom volk ook niet.En de meest fervente wapen tegenstander smeekt om een wapen als zijn vrouw of kind in eigen huis aangevallen wordt en verkracht en vermoordt,en je machteloos toe moet zien.En die situaties worden alleen maar erger en erger omdat criminelen hier niks te vrezen hebben ,zou men zoveel politie inschakelen om dat probleem uit de weg te helpen dan zit men gigantisch in een politie staat en dat gaat nog gevaarlijker worden dan die boeven.Daarom wordt het tijd dat iedereen zonder strafblad gewoon een wapenvergunning kan aanvragen en indien geen bezwaar ook toegewezen krijgt.heb je gelijk de illegale handel weg.

pedro300 | 07-03-14 | 11:06

Hier worden de peso's met miljarden tegelijk aangesleept en beschermd door Brinks met mannetjes met aardige guns. Er zijn nooit overvallen.
In Nederland loop je de stervende juwelier uit en zodra je gepakt wordt, ben je toch al door de medias "gestraft".
In België rijd je met je Partner even het vliegveld op en met 50 miljoen aan bloeddiamantjes naar Molenbeek.
.
Zien jullie nou echt niet in dat Europa zichzelf aan het vernietigen is? Mietjesmaatschappij.

Torero | 07-03-14 | 03:12

-weggejorist-

Hendrikmaurits | 07-03-14 | 01:12

De corrupte én zakkenvullende bestuurders/eikels in Den Haag sturen onze militairen naar o.a Mali; terwijl het leger hier hard nodig is om uitschot en tuig af te schieten die dit soort misdrijven plegen. .... Maar als Brinks het zelf wil doen dan mag het ongetwijfeld natuurlijk weer niet... het is vast tegen de mensenrechten; het is vast discriminerend (want ja er zijn helaas veel buitenlanders die geldwagens overvallen) of het is inhumaan of tegen de Europese fascistische regels..... wat een land.....

Hendrikmaurits | 07-03-14 | 01:08

Waarom mogen onze dames eigenlijk zelfs geen busje pepperspray hebben ?

vanhetvarken | 06-03-14 | 22:57

@Haatgenerator | 06-03-14 | 22:44
Dus maar accepteren, voor de zoveelste maal overvallen/verkracht te worden ? Na uw hoeveelste overval zonder (tijdige) hulp van de politie schaft u een wapen aan ?

vanhetvarken | 06-03-14 | 22:54

Echt eng hoeveel reaguurders er hier denken dat het veilig wordt als iedereen met een wapen op zak mag lopen.
Punt één, het lijkt me heel vervelend dat wanneer er iemand met een wapen loopt te zwaaien, hij niet opgepakt wordt, want het mag gewoon!
Punt twee, er kan geen onderscheid gemaakt worden in intelligentie of zelfbeheersing, dus ook de tokkies, eencelligen en randdebielen die helemaal niet crimineel zijn, maar gewoon staan te schelden op alles, die hebben dan dus een gun.
Punt drie, ga maar niet meer uit, want bezopen macho's met een gun op zak...
Punt vier, waar het eigenlijk om gaat, de mens is gewoon niet in staat om een wapenwet te handhaven. er zijn te veel ongeleide projectielen, die al dan niet onder invloed van alcohol of drugs, de raarste dingen doen als je ze pissig maakt. Slechts een deel van ons is beschaafd EN intelligent EN heeft zelfbeheersing genoeg. En dat is nu net de groep die sowieso geen wapen zou kopen, ook al zou het mogen.

Haatgenerator | 06-03-14 | 22:44

Imagine, je bent juwelier en al tig keer overvallen, dan schaf je echt wel (stiekum) een ijzeren vriend aan hoor om rustig te kunnen slapen.

vanhetvarken | 06-03-14 | 22:39

@Haatgenerator | 06-03-14 | 22:23
Oh, maar die bejaarden en fietsmeisjes gaan na de zoveelste verkrachting/overval dat echt wel doen hoor, een mens heeft een overlevings instinct.

vanhetvarken | 06-03-14 | 22:34

@hfakker | 06-03-14 | 21:33
Je houdt het niet tegen, wapens zijn eenvoudig verkrijgbaar, iedereen kan aan wapens komen, na de eerste keer dat iemand werd overvallen door een bewapende kansenparel, bewapent dat slachtoffer zich ook.

Vergelijk het met advocaten, de kansenparels krijgen die gratis, dus neem je er ook een.

Slechts een politiestaat/dictatuur en gesloten grenzen (denk aan een muur) kunnen het geweldsmonopolie van de overheid in stand houden, maar dat is ook onomkeerbaar onmogelijk geworden.

Een maatschappij met slechts een bewapende onderklasse kan niet bestaan.

vanhetvarken | 06-03-14 | 22:31

Als ze iedereen die een grotere kans loopt om overvallen te worden gaan bewapenen dan moeten ze dus beginnen met bejaarden uit te rusten met een gun, dan fietsmeisjes, dan de rest van Nederland.

Haatgenerator | 06-03-14 | 22:23

Het monopolie op geweld ligt bij de overheid?

Ha.

Zouden ze willen, daar bij de overheid.

Die overheid, mét haar vermeende geweldsmonopolie, is al lang links & rechts ingehaald door allerlei soorten hoofdzakelijk uit foute buitenlanden afkomstige half-primaten met zieke macho-complexen, die met dagelijkse regelmaat met wapens lopen te zwaaien - én te schieten - waarvan de gemiddelde pliessieman alleen maar nat kan dromen.

Het geweldsmonopolie, kortom, ligt al lang niet meer bij de overheid, maar bij het geteisem dat al jaren onze samenleving verziekt. En waartegen niet of nauwelijks wordt opgetreden. Vanwege slappe knieën, laffe politieke correctheid, misplaatst beschavingsgevoel en massieve bezuinigingen.

Peter Emile | 06-03-14 | 22:06

Iedereen die een wapen wil hebben, kan dat hebben. Omdat daar een boete/straf op staat hebben vooral overvallers een wapen en de overvallenen niet.

Hoe kan een waarde transporteur nog functioneren, zonder bewapent politie escorte ?

De bakfietsers en overige goedmensen vinden juweliers (en sigaretten verkopers asociaal, omdat ze hun personeel aan grote risico's bloot stellen, dat alle contante geld moet worden uitgebannen, dat producten boven de 10 euro niet verkocht of vervoerd meer mogen worden.

Dat bewapenen van vmbo ers gaat vanzelf komen, als de 'handhavings' vmbo mongolen van de gemeenten te vaak verbaal of anders gewezen worden op hun etterigheid.

Illegaal wapenbezit gaat nog eens heel groot worden.

vanhetvarken | 06-03-14 | 21:55

Misschien weten wij Neerlanders dat gewapende V-tjes het overvalgeweld niet verminderd maar vermeerderd.
Nu blijft het vaak bij dreigementen, dan wordt het vaker schieten en zwaardere wapens.

hfakker | 06-03-14 | 21:33

Ik snap het probleem niet.... je gaat als geldtransporteur in staking totdat je of een wapen mag dragen, of je continue politiebegeleiding van deur tot deur bij geldtransporten krijgt.
Na een week puilen de winkels uit van het geld, na twee weken begint de bank te piepen dat er te weinig cash geld binnenkomt, en na drie weken begint de economie zachtjes vast te lopen.
Met de Nederlandse overheid onderhandel je niet, daar dwing je bij af.

miff | 06-03-14 | 20:30

Lijkt me volkomen logisch dat ze geen wapens krijgen.

okplanb | 06-03-14 | 19:56

@Ars Vivendi. Dat vind ik nou weer een rare vergelijking; een berg beklimmen of een geldtransport overvallen. Een berg beklimmen doe je voor de kick, een geldtransport overvallen uit hebzucht. Nu zijn het oude mensen die bij de pinautomaat overvallen worden, maar als het lastiger wordt om aan contant geld te komen, zullen steeds meer mensen slachtoffer worden. We moeten niet buigen voor criminaliteit, maar het aanpakken.

Maria.1 | 06-03-14 | 19:38

Is gewapende pliesierambo's verhuren niet een leuk gat in de markt voor de blauwe pettenclub? Heeft iedereen zijn zin, zelfs alle mensen die meer blauw op straat willen!

huh, ian? | 06-03-14 | 19:08

valt me mee dat de mensen die bang zijn voor beveiligers met wapens, nog niet geopperd hebben dat Brinks het geld met de bakfiets moet vervoeren zodat criminelen geen zware wapens of explosieven meer nodig hebben om de buit te pakken.
Of nog beter dat de criminelen van te voren even schriftelijk melden dat ze geld komen halen, zodat het vast bij de achterdeur klaar gezet kan worden, helemaal geweldloos.

metoo1 | 06-03-14 | 18:56

@Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:43
En je je bankrekeningnummer nu niet direct aan die straatkrantverkoper wil geven.

frank87 | 06-03-14 | 18:56

@Jan Passant mk2 | 06-03-14 | 15:34
De grap aan het wapenverbod is dat je de criminelen al kunt pakken voordat ze de overval plegen: ze zijn namelijk al crimineel omdat ze verboden wapens hebben.
Maar daar geldt natuurlijk weer hetzelfde als wat van Leeuwen ook al aangeeft. De pakkans is verwaarloosbaar. De politie zit namelijk veel liever op internet te controleren of alle pornomeisjes wel 18 jaar of ouder zijn.

frank87 | 06-03-14 | 18:53

Linksch is natuurlijk bang dat hun knuffelcriminelen dadelijk het slachtoffer worden van mensen die hun bezittingen verdedigen. Dat zou een deuk in het plan zijn om iedereen bang te maken en zo ons makkelijker te regeren (lees al ons geld te jatten).

Moonwarrior | 06-03-14 | 18:53

@Maria.1 | 06-03-14 | 15:33
Die overvallers schijnen niet vies te zijn van criminele methodes om aan wapens te komen.
Overigens haal je explosieven gewoon bij de drogist op recept uit de binas.

frank87 | 06-03-14 | 18:47

Probleem is dat de overheid ons niet beschermt.

frisenfruitig | 06-03-14 | 18:25


rara | 06-03-14 | 17:20 |
zucht... de lul zal ik zo snel niet zijn als vrouw. en precies om de reden die je noemt. ( ik heb het al een keer gezegd, niet bumper kleven, maar voor jou nog even specifiek) .... AFTAND HOUDEN dus!!!

irma zonderboezem | 06-03-14 | 18:22

Ik wil geen land waar iedere MBO flapdrol zomaar met een wapen mag zwaaien. Er zijn er al genoeg. Het is niet dat die geldwagenovervallen hier in dit land de pan uitstijgen. Weer een probleem creëren dat er niet is en een nog groter probleem veroorzaken namelijk meer flapdrollen met vuurwapens. Dom idee van Brink's.

kicktherabbit | 06-03-14 | 18:15

@LanzVonLiebenfels | 06-03-14 | 18:01
Lol en dan gaat in de toekomst de regering zeker op zijn gewone burgers los met armour piercing ammo, license to kill en blabla. We hebben nu gezien, dat een regering op zijn eigen burgers kunnen gaan schieten.

Dat lijkt mij misschien niet ok. Burgers moeten wapens hebben, als tegendruk tegen de regering.

decadent degeneraat | 06-03-14 | 18:11

Ok, geen wapens dus voor VMBO level korte lontjes in Brinks uniform. Maar de overheid heeft het geweldsmonopolie en doet er vervolgens geen ene fuck mee. Trekken die gasten een paar snelvuurwapens in hun V8 BMW's dan wordt het toch wel lastig voor die 2 agentjes met verkeerd gestrikte stropdas in een Peugeotje. Voordat je aan het hoofdbureau gefaxed hebt of wapengebruik is toegestaan ben je al aan gort geschoten.
Formeer quick response teams die dit soort geteisum kunnen counteren. No holds barred. Armour piercing ammo. License to kill. No quarter.
Dan hoeven wij geen wapens, ok?

LanzVonLiebenfels | 06-03-14 | 18:01

Iedereen wapens, waarom die ongelijkheid in stand houden tussen die zich aan de wet houden en die er maling aan hebben? Ook fijn als er een, zeg maar, Rusland binnenvalt. Het aantal doden zal stijgen, maar ze krijgen in ieder geval waar voor hun geld.

decadent degeneraat | 06-03-14 | 17:54

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 17:11 |

Voor de duidelijkheid, de V-tjes die werken op festivals, kroegen etc en daadwerkelijk bijdragen aan mijn veiligheid daar heb ik respect voor... maar voor die winkelfiguren niet, ze lopen er puur voor de schijn.

Maar u heeft gelijk, iemand moet het doen...

CornholioNL | 06-03-14 | 17:23

@irma zonderboezem | 06-03-14 | 16:04
Als je achter zo'n ding rijdt en hij moet een noodstop maken dan ben jij de lul. Heeft niets met gezichtsvermogen te maken, en alles met de onvoorspelbaarheid op de weg.

Vrouwen en auto's, het blijft een gevoelige combinatie.

rara | 06-03-14 | 17:20

Komt die socialistische stuiptrek richting zelfbeschikking weer. Wapens maken de burger onafhankelijk van de staat, en dat druist in tegen de gemaakt socialistische samenleving.

Men doet altijd alsof we altijd wapenloos zijn geweest, en we zouden veranderen in Amerika als we de burger laten schieten. Nederland veranderen in Amerika is dan weer niet erg als het gaat om raciale verhoudingen, wetgeving, etc. Maar men vergeet dat Europa voor de oorlog een gigantische wapencultuur had, met in elke stad allerlei kleine werkplaatsjes die handvuurwapens fabriceerden. Ooit vond ik nog bij De Slegte een aantal advertenties voor zakrevolvers. Ze zouden goed in je vest passen, niet zomaar af gaan, en verdediging bieden tegen agressieve honden en struikrovers. Oh, en ze waren goed op de fiets te gebruiken, want dit was natuurlijk wel Nederland waar we het over hebben.

De Wild West taferelen zijn pas gekomen NA het socialisme in de politiek, de ghetto-vorming, de massa-immigratie, en het algeheel vrijwillig verpauperen van West-Europa onder leiding van politici die hoog en laag beweren dat hun achterlijke beleid slechts de natuur van de wereld is.

Piet van het Padje | 06-03-14 | 17:16

CornholioNL | 06-03-14 | 17:03 |
Vaak wel, maar lang niet altijd. Zoals ik al eerder zei; "iemand moet het werk doen" desnoods uitgevoerd door overgewichtige diabeten. U logica laat u in steek.

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 17:11

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 16:51 |

We zijn hier wel hufters maar wel aardige hufters met een logische kijk op zaken...

Wat betreft die V-tjes, en dan met name die figuren in winkelcentra, dat zijn vaak ouwe lullen met overgewicht, die pakken alleen een boef door er op te gaan zitten als ie toevallig struikelt...

CornholioNL | 06-03-14 | 17:03

@rasoptimist | 06-03-14 | 16:30 |
Respect voor mijn werk, bedankt voor dit compliment! Meestal is respect hier ver te zoeken.
Nee, ik ben ab-so-luut tegen het dragen van vuurwapens door particuliere beveiligers in publieke omgeving.
Echter ben ik wél een voorstander in een aantal gevallen van het dragen en mogen aanleggen van handboeien. Ik doel dan op; winkels, evenementen en horeca dat, in afwachting van politie de verdachte onder controle te houden indien nodig, zodat hij of zij geen gevaar kan zijn voor omstanders of zichzelf.
Maar ook dit valt onder geweldpleging (politie-justitie monopoly en enkele BOA uitzonderingen)

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 16:51

Toen de heren overvallers met kalasjnikovs de politie onder vuur namen vanuit hun auto staakte de politie de achtervolging om verdere escalatie en ongelukken te voorkomen. Het geweldsmonopolie dat zo nodig bij de overheid moet blijven was zeker nu een avondje vrij. Ik vraag me af wie zich voor 1500 euri schoon gaat laten beschieten door oost europees / marrokaans boeventuig die er achteraf met een lachwekkende straf vanaf komen. (Als ze al ooit gepakt worden).

ikmagookeenkeer | 06-03-14 | 16:45

Tja dat bewapenen werkt gewoon erg goed, lijk maar naar de USA daar gaat bijna niemand meer dood door kogels.

Andersom dag | 06-03-14 | 16:41

Ja laten we er net zo'n bende van maken als aan de overkant van de plas.
Brinks kan beter zijn personeel eens goed screenen.
Want die overvallen op hun depots daar moet toch haast wel info van binnen zijn geweest...

welterustennederland | 06-03-14 | 16:37

Gewoon verbieden dat overvallers wapens dragen... dat helpt echt!

pim achtertuin | 06-03-14 | 16:36

@Sabbey 16:19: Een hoop aannames doe je daar. Net zoals de voorstanders er te gemakkelijk van uitgaan dat het allemaal wel goed zal gaan. Wat mij betreft kijken er naar de feiten, bijvoorbeeld in andere landen waar zo'n verandering is doorgevoerd. En dan een experiment doen.

Trouwens: degene die verantwoordelijk is voor een dooie overvaller is de beveiliger met het vuurwapen. En die krijgt wat mij betreft dan met kerst een extraatje op de salarisstrook. We hebben geen doodstraf hier, maar tegen een kogel of knuppel aanlopen is voor misdadigers gewoon een beroepsrisico, dat ze zelf bewust nemen.

Muxje | 06-03-14 | 16:35

Krijgen alle medewerkers dan ook een grijze Audi RS4?

P.A. van der Werff | 06-03-14 | 16:35

Van heinde en verre komen overvallers met hun privéleger naar onze gelddepots omdat wij de enige in Europa zijn waar de depots geen wapens hebben. Dit keer geen punt voor het goede volk.

Geert Linkers | 06-03-14 | 16:31

@Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 16:23 |

ik heb absoluut respect voor je werk. Ik denk niet dat ik het zou kunnen.

Zou jij bewapend willen zijn? Zou je het een goed idee vinden als je collega's bewapend worden?

rasoptimist | 06-03-14 | 16:30

Smaalpapil | 06-03-14 | 16:14 |
Menig HBO-ers kan en mag jaloers zijn op mijn salaris als particuliere beveiliger, deze die aanzienlijk hoger ligt dan de door u ingeschatte fooi.

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 16:27

Wie zegt dat Brinks de; "mensen op straat" wil uitrusten met een vuurwapen? Het gaat hier waarschijnlijk om het personeel die in de depots (bunkers) werken. Beveiligers van DNB zijn intern ook uitgerust met een vuurwapen.
Oja, voor alle minderwaardigheidscomplexjes hierboven én beneden, laag geschoold, VMBO-ert of niet, iemand moet dit werk doen. Je zou de werkelijke cijfers er eens op na moeten kunnen kijken hoe vaak; "V-tjes" (zoals jullie het noemen)bij nacht en ontij boefjes vangen, mensen en of dieren levens redden bij ongelukken op plaatsen waar 's nachts óók de politie niet komt!
Daar lees je maar heel weinig over en dat komt vooral doordat de politie met de geyle-media-eer gaat strijken. Deze V-tjes die er voor zorgen dat je gewoon je glaasje bier kunt drinken in een kroeg zonder een mes tussen je ribben te krijgen.
Meerdere malen heb ik als beveiliger heb ik mij behoorlijk in de steek gelaten gevoeld door omstanders in winkelcentra of op straat omdat ik de meest doorgedraaide junks of andere schuimbekkende bontkraag-idioten onder controle probeerde te houden terwijl iedereen erbij stond en er naar keek, stokte met ademen om nog niets eens de politie te kunnen alarmeren.
Omstanders zoals ú! Die vanachter hun PeeCeetje de hele wereld aan durven.

Bhagwan Sri Rajneesh | 06-03-14 | 16:23

De nederlandse politie wordt wel gratis ingezet om voetbalwedstrijden mogelijk te maken. Hiervoor betalen de commerciele voetbalclubs niets. Sterker nog, de meeste clubs krijgen nog geld toe in de vorm van allerlei subsidie en gemeentesteun.

Waarom kan de politie dan niet die paar geldopslagplaatsen bewaken? Desnoods laat je Brink's er wat extra voor betalen (maar dan godverdegodver ook de voetbalclubs laten betalen voor de teringzooi die hun 'supporters' er van maken).

Ik ben tegen bewapende particuliere beveiligers. Niet om de kul-argumenten uit de VK, maar omdat de particuliere beveiliging het soort werknemers aantrekt dat ik niet graag met een wapen zie.

rasoptimist | 06-03-14 | 16:22

Muha. Je wilt nog niet voor dood door die lui gevonden worden. Nog erger als boa's.

Mr_Pikibelly | 06-03-14 | 16:21

Geweldsmonopolie ligt inderdaad bij de overheid. Waar stopt het als je die Brinksboys vuurwapens geeft? Dan wil de pompbediende ook, dan de juwelier, dan de kassiere van de AH en dan elke huiseigenaar... Dat moeten we met zn allen willen namelijk..? Dat gaat aan de overkant van de plas ook zo goed wil je zeggen?
Bovendien wordt het dan een wapenwedloop en kunnen er onnodige slachtoffers vallen. Onschuldige voorbijgangers of de bewakers zelf. Ook de overvallers wil je trouwens niet dood hebben; zijn ze lid van een bende dan wil je meer over de bende weten, waar ze hun wapens vandaan hebben, enzovoort.
Misschien een beter idee om politieposten bij de depots te bouwen? Dan staan er mensen die opgeleid zijn met dat soort situaties om te gaan.
Bovendien: liever 3 miljoen kwijt dan twee werknemers dood, zou ik zeggen.
Mooi kortzichtig stukje, Van Leeuwen!

Sabbey | 06-03-14 | 16:19

En nu de praktijk. 1. Een beveiliger met een pistool tegen een overvaller met een antitankwapen om de auto te laten stoppen. 2. Een overvaller met een pistool die een geldloper overvalt (geldloper kansloos of overhandigt de plofkoffer). Ik kan maar weinig bedenken waarbij dit de overval kan stoppen, denk meer in waardeloos maken van geld of onbereikbaar maken.

TheseDays00 | 06-03-14 | 16:17

Ik kan zo boos worden over zo'n redenatie als in dat artikel.
.
Juist omdat politie in dit land altijd te laat is en de rest niks mag gebeuren dit soort dingen. Als de eerstvolgende overvallers op een Brinks depot overhoop geknald worden, denkt de rest wel na voor ze het gaan doen.
.
Als een beveiliger in een winkelcentrum een winkeldief mag bewerken met pepperspray, denkt het boefje de volgende keer misschien wel na.
.
Criminaliteit loont, daarom vindt het plaats. Zorg er voor dat de enige 'beloning' een erg pijnlijke en vervelende behandeling is, misschien dat het dan wat minder wordt.
.
Dat gezeik dat alleen de overheid een geweldmonopolie heeft is precies de reden waarom vooral importtuig alles denk te kunnen maken. Er is immers geen enkele andere 'straf' dan een paar uur schoffelen als je iemand een dwarslesie hebt geslagen.
.
Knuppel maar eens een paar van die kudtstraatrovertjes flink in elkaar, dan gaat de rest wel nadenken voor ze wat doen. Laat Brinks maar eens een zooitje overvallers overhoop knallen, dan gaat de rest wel nadenken.
.
Typetjes als Raoul du Pre voelen zich te hoog verheven boven het 'gewone' volk om te snappen dat overvallen, straatroof en al dat soort criminaliteit plaatsvindt, omdat de pakkans 0 is en eventuele consequenties niks voorstellen in dit land. Door zeikeikels zoals hij en al dat gutmenschen-spul is dit land naar de klote gegaan. En in je overwegend blanke wijk met een top-of-the-bill alarm zal er niets snel iets gebeuren nee. Ga eens een maandje in een achterstandswijk wonen. Kijken of je dan nog zo tegen bewapening van handhavers bent.
.
Ik ben niet voor geweld, maar als iemand begint mag er wat mij betreft met gelijke munt terugbetaald worden. Als iemand een roof pleegt en daarbij dreigt met een wapen, mag er wat mij betreft op geschoten worden. En al dat gelul 'zielig''moeilijke jeugd' is gelul, donder op. Iemand die een wapen koopt, doet dat niet om aan z'n vrienden te laten zien. Die heeft iets uitgedacht en zal het willens en wetens gaan gebruiken. Daar heb ik gene medelijden mee. Kudttuigh. Gutmenschen misschien nog vóór criminelen zelf.

Pikkestrijder | 06-03-14 | 16:16

Wanneer je je voor 1600,- bruto per maand een wapen laat aanpraten door de baas verdien je ook niet anders dan schietschijf te zijn.

Handjes omhoog en alles afgeven. De baas zoekt het maar uit. Daar issie baas voor.

Smaalpapil | 06-03-14 | 16:14

helpt voor geen meter. willen we Amerika achterna of zo? Het enige dat je er mee bereikt is dat die werknemers van Brinks alleen maar een grotere dreiging vormen (in plaats van zo goed als geen) en de overvallers zich dus zwaarder zullen bewapenen en als eerste de bewakers uit zullen willen schakelen. Die lui van Brinks brengen zichzelf daar dus veel meer door in gevaar. Meer bewapening leidt alleen maar tot een geweldsspiraal met meer doden en gewonden tot gevolg. Wie dat niet begrijpt, moet een goed naar het Amerikaanse nieuws kijken.

Dit is achterlijke symptoombestrijding. Men moet gewoon zorgen voldoende eenheden 's nachts stand by te hebben. Desnoods schakelt men het leger in of een Apache QRA oid. Men moet aan de kant van de wetshandhaving iets verbeteren, Brinks medewerkers bewapenen helpt niet.

Daar bovenop nog het feit dat ik niet nog meer niveau 2 mensen met een wapen rond wil zien lopen. Er lopen al genoeg idioten met een wapen rond.

Beunes | 06-03-14 | 16:13

Kapitein Sjaak Mus | 06-03-14 | 16:05 |

Desert Eagle is voor domme rapperTs, daar is Clint "go ahead punk, make my day" Eastwood veel te groot voor... Clint had een Magnum (Dirty Harry).

Ken uw klassiekers en ga u schamen...

CornholioNL | 06-03-14 | 16:08

Ach wat kan er misgaan als je een vuurwapen in de handen van een VMBO'er propt. Jeeehaaah!!!!!

TheStef | 06-03-14 | 16:07

Advies van de politie aan de beroofde burger:
Werk mee met de overvallers, doe wat ze zeggen en onthou het signalement.
... Waarom zou dat voor geldtransporten anders zijn?

En anders: gelijke monniken, gelijke Desert Eagle .50's
* alvast oefent op Clint Eastwood - gelaatsuitdrukking *

Kapitein Sjaak Mus | 06-03-14 | 16:05

rara | 06-03-14 | 15:42 |
als je die transportbusjes niet ziet als je achter rijdt... dan zou je kunnen overwegen voortaan met het OV te gaan

irma zonderboezem | 06-03-14 | 16:04

Doen! Minimaal een 3.57 magnum aan de kont en wat automatische handel op de basis. Zorgen voor goede schietopleiding, pakweg 1000x beter dan de gemiddelde diender, kan al gauw. Misschien ook nog een tlv voor diepte penetratie van de vluchtauto. Droontje? Ook afdoende is bijv. een overtollige pantser gevechtswagen met bewapening voor de ingang van het terrein. Defensie heeft nog wel wat overtollig spul en personeel dat goed met dat spul kan omgaan en bovendien weer graag aan de slag wil om nuttig werk te doen. Wat ex cavaleristen bijv..
Mocht het onverhoopt toch op een achtervolging uitdraaien, dan gewoon een Apache inzetten.

Grof geweld kan je alleen met grof geweld keren dus in alle gevallen license to kill verstrekken.

Bespaar me a.u.b. oplossingen c.q. reacties van het politiek correct gedegenereerde pamper genre, daar ben ik zo allergisch voor.

h.a.k. blok | 06-03-14 | 16:02

@Maria.1 | 06-03-14 | 15:44
Q: Waarom wil iemand een berg beklimmen?
A: Omdat de berg er is.
Q: Waarom wil iemand een geldtransport overvallen?
Vul de rest zelf maar in.

En de vormen van criminaliteit die jij benoemt bestaan nu ook al. Bovendien klopt de vergelijking niet. Een overval op een geldtransport is van een totaal andere orde dan het beroven van een oud vrouwtje. Allebei even erg, maar trekt een andere doelgroep van criminelen aan. Geldtransportoverval is voor professionals, een oud vrouwtje wordt doorgaans beroofd door een boerenlul op een scooter.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 16:01

Durf overigens te wedden dat de meeste overvallen op Brinks inside jobs zijn. Onbegrijpelijk dat de politie het personeel niet beter aan de tand voelt ("nagels uittrekt").
Niemand zit te wachten op een paar schietgrage criminele Brinkers in een winkelcentrum.

langsdekant | 06-03-14 | 15:58

@mezelf, zijn is je.
Mea culpa.

Maya de Blij | 06-03-14 | 15:57

Ja, geef de bewakers vooral een pistool. Komen de criminelen vervolgens met raketwerpers en handgranaten aanzetten. Etc. etc.

Leon Tosti | 06-03-14 | 15:57

Als er grote geldtransporten plaats vinden gaat er een compleet leger zwaar bewapende beveiligers mee en zijn altijd geldtransporten van het rijk. Ze weten heel goed hoe het hoort, kijk maar naar de doorgeslagen beveiliging rond de atoomtop.

behangtafel | 06-03-14 | 15:56

Slim 18 jarige vmbo'ers in een private onderneming een gun geven. Met het mandaat: iedereen die misschien een overvaller zou kunnen zijn mag je doodschieten. Als je per ongeluk de verkeerde dood schiet "verzinnen we wel wat" om de goede reputatie van het bedrijf niet te schaden. Dat gaat vast niet mis! Geenstijl ik huil van je. je bent een tokkie geworden.

hobbit | 06-03-14 | 15:56

Ja, laten we de kant van Amerika opgaan.
Iedereen een wapen, te beginnen met Brinks.
En dan niet janken Van Leeuwen wanneer zo`n vmbo`r met een red bull in zijn donder en na het roken van een verkeerde joint jou zijn pipa in zijn nek drukt, ok?

Maya de Blij | 06-03-14 | 15:55

Gek he. Als de overheid haar taak van geweldsmonopoly niet gebruikt en haar burgers niet beschermt dan gaat men zelf de wapens ter hand nemen. Wie heeft dat ook alweer honderd keren gezegd? Oja, ik en honderd andere reaguurders. Maar gewoon door blijven gaan met jullie prutsbeleid. Die burgeroorlog komt er wel. Want wie komt er op voor ons? De EU? De Nederlandse regering? Echt niet.

Mika6101 | 06-03-14 | 15:53

@Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:46
Ik dacht dat wij hier geen Griekse toestanden wilden.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:50

Hadden ze 5 jaar geleden al moeten doen...

Btw, het percentage zakkenrollen is ook explosief gestegen, hoe zou dat nu toch komen hhmmm ?

CornholioNL | 06-03-14 | 15:48

@rara | 06-03-14 | 15:41
Chipknipwippen?

Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:46

@Glas Koning | 06-03-14 | 15:38
Dat vindt Brinks veels te duur, en dat is het hele probleem.

Brinks kan bewapende agenten inhuren, maar dat vinden ze te duur. Ze rusten liever een paar onderbetaalde pipo's uit met pistolen, want dat is goedkoper.

rara | 06-03-14 | 15:45

@Ars Vivendi. Ja, dan krijg je een pistool in je nek en moet je geld overmaken naar hun rekening. Of ze ontfutselen je pasje en pincode en doen het zelf wel effe. Lost niks op.

Maria.1 | 06-03-14 | 15:44

Ik ben helemaal pro wapenrechten, maar alsjeblieft niet voor de halve zolen met de V-tjes, dat is vaak nog het grootste tuig!

M.H.Roberts | 06-03-14 | 15:44

Ja de staat heeft het monopolie op geweld, de staat beschermt mij ......

ja dat is al lang geleden, wij mogen wel nog betalen voor "bescherming" maar hun mogen die weg bezuinigen.

en krijgen ze dan ondanks alles toch nog iemand te pakken wordt die weer gelijk vrijgelaten.

ik wil mijn recht op geweld terug ik wil mij weer mogen bewapenen. criminelen hebben beide toch al dus waarom ik dan niet? heb ik ten minste nog een kans.

gentle_giant_58 | 06-03-14 | 15:43

@Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:38
Kijk aan, lossen we meteen het zwartgeldprobleem op. Voila.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:43

Omdat je niet wil pinnen bij prostituee-bezoek, bijvoorbeeld.
rara | 06-03-14 | 15:41 | + 1 -

En ook niet wanneer je zakje wiet, coke of pillen haalt

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:43

Het geweldsmonopolie ligt dus niet bij de overheid, overheid komt altijd te laat dus dan heeft geweld geen zin meer en overvallers cum suis gebruiken geweld naar eigen inzicht

verhaard | 06-03-14 | 15:43

@Maria.1 | 06-03-14 | 15:39
Cybercriminaliteit bestaan nu ook al, dus als je overvallen kunt voorkomen door fysiek geld af te schaffen los dat deel van het probleem in ieder geval op.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:42

@irma zonderboezem | 06-03-14 | 15:40
Ja, laten we per-ongeluk-aanrijdingen verbieden op straffe des doods. Dat maakt het echt een stuk veiliger.

rara | 06-03-14 | 15:42

Kunnen we niet arrestatieteams, commando`s, lucht mobiele brigade, bijzondere bijstandseenheden en de mannen in zwarte maatpakken laten oefenen bij Brinks? Dat de volgende keer de vluchtende audi voor de grens wordt gepakt door een Apache.

Want let`s face it, als je een dief niet kunt pakken, dan een terrorist ook niet.

Feynman | 06-03-14 | 15:42

@Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:37
Omdat je niet wil pinnen bij prostituee-bezoek, bijvoorbeeld.

rara | 06-03-14 | 15:41


rara | 06-03-14 | 15:34 |
afstand houden dus! dan ben je gelijk van het bumperkleef probleem af, daar heeft iedere bestuurder van een voertuig toch een pleures hekel aan :-)

irma zonderboezem | 06-03-14 | 15:40

Jan Passant mk2 | 06-03-14 | 15:34 |
Criminelen vallen ook onder 'burgers met wapens', hetgeen het geheel er niet overzichtelijker op maakt.

De waard zijn gast | 06-03-14 | 15:40

al dit soort maatregelen, bijv. ook de maatregel dat je alleen nog zou mogen pinnen in de supermarkt zijn gevolg van open grenzen. we gingen met Nederland langzaam de kant op dat je de achterdeur niet meer op slot hoefde te doen en dat je de voordeur met een touwtje door de brievenbus kon openmaken. maar door de eenwording met landen waar nog mafia en dergelijke is, corruptie etc etc. vallen we nu terug naar een onveiligere samenleving met meer berovingen, overvallen, inbraken etc. dit is het effect van het landverraderige beleid / soevereiniteitsoverdracht van d66,vvd,pvda,gl,cda. straf ze af en stem niet op hun. overigens zal ook de gehele unie genivelleerd worden wat voor ons neerkomt op verarming. goed gedaan politici! willem van oranje zou trots op jullie zijn... NOT

een maffiabaas | 06-03-14 | 15:39

@Ars Vivendi. Omdat we het anders wel kwijt raken aan digicriminelen. Door alles digitaal te maken, los je het probleem niet op; je verplaatst het alleen maar.

Maria.1 | 06-03-14 | 15:39

Gelukkig is traditiegetrouw van enige nuance geen spoor te bekennen bij Van Leeuwen. De Volkskrant legt nu juist de zere vinger op de plek (of zoiets). Als het hek van de dam is zijn de schapen zoek, etc. Vandaag Brinks, morgen de juweliers en volgende week elke halve beroepszwakzinnige die tot 5 kan tellen.
De overheid meer ruimte geven om de depots wél adequaat te beveiligen lijkt op de lange termijn dan ook een beter plan

Domme Boer | 06-03-14 | 15:39

@Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:37
Anders kon er geen zwart geld bestaan en dat willen er heel veel niet, krijg je massaal volks opstand

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:38

In Hong Kong en Singapore zitten ze met ze drieën op zo een auto. Alle drie een vuurwapen op de heup en eentje die naast de geldloper loopt met een 12ga Benelli shotgun.
Behoorlijk indrukwekkend kan ik je vertellen.

Glas Koning | 06-03-14 | 15:38

Waarom hebben we eigenlijk nog papier- en muntgeld?

Ars Vivendi | 06-03-14 | 15:37

Ik heb ergens gehoord dat het hoofdkantoor van de Volkskrant een van de gelddepots van Brinks huisvest. Tip aan overvallers: ga daar eens op bezoek.

Professor Superhirn | 06-03-14 | 15:37

Kunnen we die afgedankte tanks niet inzetten voor het geldtransport?

Petrus de Rewa | 06-03-14 | 15:36

Er is een nieuw systeem, geld door een apparaat in de winkel, die telt, maakt het giraal en vernietigd het fysieke geld, opgelost.

Uw Verzekeringsadvis | 06-03-14 | 15:35

Alle beveiligers voorzien van smurfenspray. Ook leuk en nuttig.

Maria.1 | 06-03-14 | 15:35

@irma zonderboezem | 06-03-14 | 15:31
Je zal maar per ongeluk tegen zo'n transportauto aanrijden.

rara | 06-03-14 | 15:34

Self destruct knop hun wagens helpt misschien ook wel, moet de bestuurders cabine wel voorzien zijn van een stevige scheidingswand of schietstoelen zijn ook gaaf.

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:34

Nee zeg. Dat criminelen wapens hebben en er overal mee schieten waar zij denken dat het nodig is, dat is overmacht.
Geen enkele reden voor regenten om zich zorgen te maken. Gewoon bukken als er geschoten wordt. En wegrennen natuurlijk, de belangrijkste verdedigingstactiek van de welopgevoede Nederlandsche Burger.

Burgers met wapens, daar wordt iedereen zenuwachtig van. Het is al bedenkelijk genoeg voor de Weldenkende Menschen dat de politie wapens moet hebben.

De criminelen zijn wel tevreden met deze voorwaarden, dat maakt hun werk in Nederland een stuk eenvoudiger en minder risicovol. Vooral omdat de pakkans extreem laag is. En de straffen alleen zwaar zijn in de ogen van Beschaafde Beterwetenden.

En een koffertje met geld dat zoek raakt? Pfft. Dat drukken ze zo weer bij.

Jan Passant mk2 | 06-03-14 | 15:34

Als we het probleem nou eens gewoon bij de bron aanpakten. Grenscontroles terug invoeren en wapenhandel zwaar bestraffen. Ik vraag me steeds weer af hoe dit overvalstuig aan wapens komt.

Maria.1 | 06-03-14 | 15:33

Ik wil helemaal geen slachtoffers onder omstanders, ook niet als overvallers daarvoor verantwoordelijk zijn.

roze_bril | 06-03-14 | 15:32

Ja hoor VanLeeuwen: nog meer idioten met een wapen, goed idee! Daar wordt Nederland echt veiliger van...

Banki | 06-03-14 | 15:32

"Wie is verantwoordelijk als onder overvallers doden of gewonden vallen?"
Uiteraard de overvallers zelf.
En dan degenen die dat kansloze niet-Nederlands sprekend, ongediplomeerd tuig hier heeft binnengehaald en degenen die op hen gestemd hebben.

Cuyahoga | 06-03-14 | 15:32

Een waar woord Van Leeuwen. Laten we langzaamaan meer wapenvrijheid creëren voor de burger/ondernemer in risicoberoepen. Kom je aan onze geldtransporteurs, pomphouders of juweliers, dan krijg je een gun in je mik.

atje | 06-03-14 | 15:31

Dat we het oplossen door zelf terug te schieten is toch ook participerende samenleving?

Godsammekraken | 06-03-14 | 15:31

goed idee, en als de transportwagen aan de achterkant open gebroken wordt, dan zou er gelijk gifgas in die jattende( bontkraag) bekken gespoten moeten worden.

irma zonderboezem | 06-03-14 | 15:31

Een wapenwedloop tussen bewakers en rovers, dat is goed voor de illegale wapenhandel.

Waar kan ik een kogelvrij vest kopen?

rara | 06-03-14 | 15:31

Gewoon al het geld alleen nog maar giraal, probleem opgelost.
Plus dat het er een heel stuk veiliger op wordt, zo kunnen alle geldstromen in de gaten worden gehouden en terroristen in de gaten gehouden worden.

Volgens mij moet ik wat minder vaak naar het NOS en de NPsO kijken..

Boris die Sauertopf | 06-03-14 | 15:30

Fysiek geld is binnen 10 jaar passé. Maar geef ze tot die tijd voor mijn part een paar raketwerpers om het steeltuig af te weren.

der Wunderhund | 06-03-14 | 15:30

Als zij een pistool krijgen om de spullen van hun klanten te beschermen wil ik er ook 1 om mijn eigen huis en spullen tegen inbrekers te beschermen.

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 15:30

Nog meer VMBO-ers met een gun. Zat ik net op te wachten. Not!

kibbesoeb | 06-03-14 | 15:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl