achtergrond

Geenstijl

LIVE KRIMTV. STANDOFF OP LUCHTHAVEN BELBEK

Het tweede officieuze ultimatum van de Russen is vannacht stilletjes verstreken, maar de Oekraïense militairen hebben marinebasis noch Krimrepubliek verlaten. Integendeel. In colonne zijn luchtmachtmilitairen - ongewapend qua wapens, maar wel met Oekraïense- en Sovjet-vlaggen strijdvaandels - richting luchthaven Belkbek in Sebastopol gemarcheerd. Om hun luchtvloot terug te veroveren op de Russen. Wat. Een. Helden/Gekken? De Russen hebben waarschuwingsschoten gelost en nu wordt er onderhandeld, terwijl de Oekraïeners onder schot gehouden worden met machinegeweren en RPG's.
Overige Updates: Nieuwe officieuze Russische deadline op 16:00 uur gezet. De derde inmiddels. Verder breken de Russen een grote militaire oefening af. En de Oekraïense marinebasis van Sebastopol zit zonder stroom, want dat hebben de Russen afgesloten. Over de gasaansluiting is niets bekend. Buiten de poort hebben de Russen een aantal pantserwagens opgesteld.
Update: Russen staan 10 Oekraïense militairen toe op de basis. (foto) Wachten ondertussen op orders uit Rusland. Timeline van Time-journo ter plaatse Simon Shuster na de breek. Idem die van Anshel Pfeffer van Haaretz.
Update: Om 0900 hours licht Timmerfrans de vaste commissie BuZa in over wat er gisteren in Brussel is besproken. Live op de Thorbeckestream.
Update: Gerucht over persco van Poetin om 0930 hours ergens in de loop van de dag.
Ach gut: Minister Schippers en wat luitjes uit de Koninklijke poppenkast gaan voor straf niet naar de paralympics in Sochi. Well, boo fucking hoo.
LIVESTREAM: Belbek livebeelden na de breek. Disclaimer: bevat niet te killen autoplay.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.