Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wiet legaliseren = einde van de wereld

oie_289723ygO1VwDA.gifWietteelt moet legaal worden. Wiethandel moet legaal worden. Net zoals wietgebruik al legaal is. Het is tenslotte maar een plantje, niet een harddrugs zoals alcohol. Bijvoorbeeld. Maar de politietop wil er niet aan. Die waarschuwen in de Jonkobode voor het einde van de wereld zoals we het kennen wanneer wietteel gelegaliseerd wordt. Want legale wietkwekerijen worden dan elke dag overvallen door de georganiseerde misdaad, met allerlei schietpartijen en gijzelingen en dode puppies tot gevolg. Dat kost weer allemaal extra politie-inzet en daar heeft de politietop geen zin in, want automobilisten gaan niet zichzelf ineens flitsen. Beetje in de gaten houden dat legale ondernemingen hun legale dingen kunnen doen en dat boeven opgepakt worden, ook de Zware Jongens, dat zit godverdomme niet in het takenpakket van de politie. Aldus de politie. Dus liever een krom systeem in de hand houden waarbij grote criminelen sowieso vrij spel hebben, inclusief schietpartijen en gijzelingen en dode puppies. Dat is een stuk minder werk voor de politie. Liever ondernemers die legaal willen opereren geen ruimte geven en criminelen wel, dan legale ondernemers faciliteren en criminelen geen ruimte geven. Ruud Bik, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie, en Ivo Opastelten willen geen regulering van de wietteelt, laat staan legalisering. Want Ivo en Ruud zijn twee conservatieve piemels. En dat zijn ongeveer net zulke goede argumenten als Ivo Opiumstelten en Ruud Pik (giggity giggity) zelf inbrengen. Kortom, als we wietteelt en handel gaan legaliseren, sterven alle puppies, worden er alleen nog maar AIDS-baby's geboren, groepsverkrachten Oost-Europese beulen onze bejaarden één-voor-één en wordt de PvdA de grootste partij. En onze politietop kan het weten, want die zitten er op.

Reaguursels

Inloggen

Kortzichtig van de politiek weer. Zal wel iets te maken hebben met de compleet zinloze, geldverslindende war on drugs.
Stel je voor dat je het legaliseert, hoe herken je criminelen dan? En hoe financieren terrostische netwerken dan hun strijd?
Nee, een status quo handhaven, dat is veilig, overzichtelijk en herkenbaar. Past inderdaad goed bij een bejaarde vastgeroeste ambtenarenkliek die af aan het tellen zijn richting hun pensioen.

ratelaar | 01-03-14 | 11:57

Vreemde timing dan als men deze keutel net heeft gelegd. Als net breed in het nieuws is geweest dat weed gelegaliseerd gaat worden in New York, Colorada, Washington en een Uruguay of all places.
"New York could be the third state, after Colorado and Washington, to fully legalize marijuana. The recreational bill is modeled after Colorado's current system, making its performance there over the next few months carry serious implications for its potential to win support in New York."
www.huffingtonpost.com/abdullah-saeed/...

said_fred | 28-02-14 | 22:06

De georganiseerde misdaad in de VS was voorheen marginaal tot de invoering van de drooglegging. en.wikipedia.org/wiki/American_Mafia#P... Toen die eenmaal weer werd opgeheven was het kwaad al geschied.

Al blijf ik het er mee eens dat zg lichamelijk-verslavende harddrugs niet vrijgegeven mogen worden voor de vrije handel, net als medicijnen, ligt dat bij wiet toch wel anders. Nu is het vooral ook moeilijk om (grootschalige) wiet-handelaren te onderscheiden van harddrug-handelaren en vinden er veel 'kruisbestuivingen' tussen plaats.

Bij het vrijgeven van de consumptieve verkoop en tegelijkertijd de (zelfs/vooral de kleinschalige) teelt en handel zo te bestrijden krijg je een hele scheve marktwerking waarbij vooral de internationaal opererende georganiseerde misdaad hier steeds meer voet aan de grond krijgt. Dat zou ik een liberaal niet hoeven uit te leggen. Ik vraag me zo ondertussen af of Opstelten zelf ook niet op hun payroll staat want met een logisch, verstandig, budget-wise en pragmatisch beleid heeft dit helemaal niets (meer) te maken.

Ven1V1d1V1c1 | 28-02-14 | 19:40

Als drugs echt gevaarlijk zouden zijn, dan zat er geen handel in, want dan was iedereen dood voordat hij er aan verslaafd kon raken. Vandaar dus dat je dodelijke dingen wel gewoon mag hebben (chloor, planten), want daar zijn geen woekerwinsten mee te halen, en niet-dodelijke zaken niet.

Het argument om vrije wietteelt niet toe te laten (dat trekt maar criminelen) kan ook dienen om verder alles (handel in juwelen, brood, boeken)maar illegaal te maken, anders worden de criminelen maar boos.

Politie en Justitie onttrekken zich met een Guust Flater-achtige hardnekkigheid aan hun werk. Daar zouden ze eens mee op moeten houden en gewoon gaan doen waarvoor ze zijn aangesteld: het beschermen van de vrijheden van burgers dus.

Caroline Vonhoff | 28-02-14 | 19:17

Zwakke alcohol met 16, sterke met 18 en drugs vanaf 21. Een logische curve om te wennen aan de verschillende genotsmiddelen die Moeder Natuur dan wel de afgeleide laboratoria van haar produceert.
.
Ivopa en zijn teefje Fred kunnen echter niet met de realiteit omgaan. Goh.
.
En de Koreaanse Slet; hoe verklaar je dat mijn werk (sales en services, voor een heel continent) niet "lijdt onder mijn lethargie" maar juist profiteert van de nieuwe inzichten onder invloed van een jointje?
Of denk jij echt dat de blowende nietsnutterige tiener van 17 de norm onder de marihuanagebruikers is? Dan wordt het tijd je wereld eens te openen.

Torero | 28-02-14 | 19:12

Drugs zijn stoffen die op een (arbitraire) lijst gezet zijn, niet omdat ze zo gevaarlijk zijn, maar omdat ze juist zo weinig gevaarlijk zijn, dat je er verslaafd aan kunt worden en 'er dus iets aan te verdienen is'Echt gevaarlijke dingen, waar je in één keer dood aan gaat' mag je dan ook gewoon hebben (kijk in je keukenkastje of tuin), want daar is geen winst mee te behalen.

Dat de korpsleiding van het Landelijk Korps Politie zegt geen legale wiet-teelt te willen omdat de criminelen dat niet zouden willen (ik vat het Volkskrantartikel maar zo samen), is zot. Net zo zot als het zou zijn om de legale juwelierszaken maar te verbieden, omdat die illegale rovers zouden aantrekken.

Ik zou zeggen tegen politie en justitie: ga eens aan je werk in plaats van je daar op Guust Flater-achtige wijze (maar dan minder geestig) aan te proberen te onttrekken.

En drugs? De overheid heeft er niets mee te maken wat iemand al dan niet met zichzelf wil doen, althans, zo zou het moeten zijn.

Caroline Vonhoff | 28-02-14 | 19:02

Iemand veroordelen voor het roken / bezitten van wiet of het telen van een plantje is crimineler dan de daad op zich.

vakantieman | 28-02-14 | 19:00

In Colorado verwachten ze overigens dat de winst voor de overheid alleen al uit het verkopen van wiet (en dan nog niet eens kijkend naar de besparing op de politie die minder hoeft te doen) ruim boven de 1 miljard dollar zit... Ze verwachten dat het rond de 1.5 miljard wordt, en met veel mazzel 2 miljard. 2 miljard pure winst voor de overheid daar...

Wiet is het meest onschuldige middel dat er maar bestaat, en het is gewoon bizar dat idioot Opstelten en consorten weigeren om dit te legaliseren; het zou ons land economisch heeeeel erg goed doen: maar nee, we gaan liever verbieden, bezuinigen, et cetera.
Wat een stel gore idioten daar in Den Haag zeg, niet te filmen dit.

Liroy | 28-02-14 | 18:18

Soof | 28-02-14 | 15:55
Juist!
Om een natuurproduct (wietplant) te patenteren (Bedrocan®) dient het niet-gepatenteerden product wel illegaal te blijven, anders valt er niks aan te verdienen, en in dit geval betreft het een markt van ca. 3 miljoen Nederlanders (dementie, ms, chronische pijn) voor het product Namisol®, wat feitelijk niks anders is dan THC in een pilletje.

www.powned.tv/nieuws/raar/2014/02/wietpil_voo...

Abject | 28-02-14 | 18:16

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 16:52: Ik zou niet te hard zeggen dat henneptelers er niet gewoon een uitkering bij hebben? :)

pietvanvliet | 28-02-14 | 18:15

Dit kunnen ze oplossen door het kweken geheel legaal te maken, dan hebben "zware criminelen" helemaal niets meer te zoeken hier. En knappe jongen die alle legale kwekerijen die dan bizar snel uit de grond zullen schieten *allemaal* gaan overvallen e.d.

Opstelten is gewoon een oude dwaas die allang met pensioen had moeten gaan. Die vent is niet geschikt voor dit werk, noch zijn positie. Slechtste minister ooit. Met z'n drones en z'n wietpas... Die vent ventileert z'n eigen haat, in plaats van te doen wat het volk eist.

Liroy | 28-02-14 | 18:13

@pietvanvliet | 28-02-14 | 15:37
Ik ga er vanuit dat een geharde crimineel niet in de bijstand gaat zitten nadat zijn broodwinning hem is afgenomen. Verder gaat het inderdaad niet om de Nederlandse markt. En is het probleem enorm complex. Maar legalisering gaat ook niet werken.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 16:52

Tot 1957 was wiet gewoon te verkrijgen bij de drogist. Want goed voor dezelfde zaken als waar het nu van wordt beschuldigd. Maar ja, de farmaceutische industrie maakte bezwaar tegen het plantje en hup drugs. Wat mij betreft mag de leeftijdsgrens naar 21 ( puur en alleen om de hersenen te laten volgroeien zonder invloeden ). Mensen laten zich alles aanlullen door o.a. de media. Teveel van iets is nooit goed. Maar legaliseren is dringend nodig. Medicijnen zijn terecht alleen onder toezicht verkrijgbaar.... ehhh... legaliseren is precies dat. Kwaliteit is gegarandeerd en alle partijen zullen de voordelen zeker merken. Maar ja, dubbele agenda's van onze ' volksvertegenwoordigers ' zijn belangrijker.

Soof | 28-02-14 | 15:55

Die cultuur van "kop in 't zand steken" in nederland begint me de keel uit te hangen.

We waren zo progressief. Zo ruimdenkend. Zo logisch. Nu zijn we een soort conservatief geregeerd bang christenstaatje geworden, die aan alle kanten wordt ingehaald.

ShameLess | 28-02-14 | 15:50

Legaal ondernemen strafbaar stellen!

Oh wacht... dat is het al.

van heinde en verre | 28-02-14 | 15:43

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 14:17: Dat ze een maatschappij binnen een maatschappij zijn, betekent niet dat ze niet onderworpen zijn aan economische wetmatigheden.
 
Verder gaat u er blijkbaar vanuit dat de gemiddelde hennepteler de Nederlandse markt de moeite waard vind om voor te vechten. Dat zou kunnen, maar daar ben ik niet van overtuigd. Volgens mij is het eenvoudiger om de productie te verplaatsen naar een gunstigere (=meer winstgevende) plaats. Dan krijgen we ineens bergen wiettelers in, laten we zeggen, midden-Spanje. Lekker warm en droog. Kan het spul gewoon buiten.

pietvanvliet | 28-02-14 | 15:37

Ik begrijp het: Verbiedregeltjes zijn altijd goed volgens deze lui. En waarom nieuwe verzinnen als er nog ergens verouderde liggen te verstoffen.

frank87 | 28-02-14 | 15:17

Heeft de interdepartementale anti-gedoogwerkgroep nu bijna alle gedoogregelingen opgeruimd, zouden er plotseling dingen wel moeten mogen.
Dat gaat Opstelten te ver.

frank87 | 28-02-14 | 15:07

Dus nu wiet legaliseren. En straks ook coke? Crack? Heroine?
.
Ik kan me de zeedijk herinneren in de jaren 70 toen de overheid drugsbestrijding ook niet als prioriteit zag.
.
Gebruikers van drugs laten herhaaldelijk zien niet met hun verantwoordelijkheid om te kunnen gaan. Dus zonder verboden en regulering zal het er zeker niet beter van worden.

Rest In Privacy | 28-02-14 | 15:07

Wietteeld graag legaal, groots en in handen vd overheid zoals in Zweden de overheid verdient op alcoholverkoop. Fijn voor de schatkist, vangnet voor als aardgasbaten kelderen. Waar kan ik staatsobligaties kopen?

Haagse Tokkie | 28-02-14 | 15:05

Ja, er is namelijk ook een enorm probleem met illegale telers van mais en tarwe. Om nog maar te zwijgen van internationale bendes illegale tomaten- en paprikatelers die de legale telers in het Westland terroriseren. Verborgen leed.

En natuurlijk is het zo dat de illegale telers vele malen grote arealen aan kunnen leggen dan legale telers. Illegale telers hebben gewoon 10x meer ruimte in hun verborgen loodsen, zolders dan legale tuinders in dit land ooit kunnen bouwen aan kassen en daarom zal illegale wiet altijd goedkoper zijn. Want die overspoelen de markt gewoon. Ja verdomd, dat is ook al zo'n steekhoudend argument (not).

Stormageddon | 28-02-14 | 15:02

In het vliegtuig. Hoog in de lucht. Dit is de gezagvoerder speaking. Hij klinkt als een tevreden wiet gebruiker. Het moet kunnen. Oeps is hun stopwoord.
Of in de snelle trein. 500 km p/u, en een bestuurder die even een tukje gaat doen.
Of auto bestuurders die wiet gebruiken als auto pilot.
Knettergek.
Neem problemen in het verleden en oplossingen. Ophangen, na eindeloos martelen, echt, ter leering en vermaak. Het werkte. Doe hèt. En laat uw sleutel in het slot. Echt, diefstal verzekering is niet meer nodig.

biltong | 28-02-14 | 15:02

Legaliseren en reguleren is de enige manier om de illegaliteit uit de criminele sfeer te halen.... wie dat nog niet ziet is niet alleen dom maar ook nog eens heel erg naïef .... (hoi Ivo)

Fatwabuster | 28-02-14 | 11:57 | + 56 
.
Of is het dan opeens wel belangrijk de wet te handhaven?

Rest In Privacy | 28-02-14 | 15:00

Ruud Bik (De domste politiechef op aarde) en Ivo Opstelten (Fossiel met een hoofd als een veenlijk) hebben geen leven. Daarom willen ze graag dat andere Nederlanders ook geen leven hebben! Ik vraag me ook af of opa Ivo iets van de problematiek begrijpt; Er wordt zelfs geimporteerd! "Die Ernte wird laut Polizei zurück in die Niederlande transportiert, dort verarbeitet und in Coffie-Shops verkauft".

www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesun...

Dakloze zonder krant | 28-02-14 | 14:57

Het veel geprezen hoge wc eend Nederlands IQ gaat door het legaal maken verdubbelt worden. Er zijn sterke aanwijzingen dat door inteelt, wiet en alcohol gebruik, in betere wijken, in andere landen, ons voor zijn. Het plan is socialistisch. Wiet gebruikers zijn te herkennen aan hun tevredenheid. Zonder alcohol een suffig glimmend gezicht. Mèt, opeens snap je wat IQ is. Als het zero word. In vergelijk word uw hond of kat Einstein. Van Baalen, Verhofstadt, in Kiev, zijn gebruikers.

biltong | 28-02-14 | 14:46

24/7 beveiligen ??
Dat hoeft alleen maar in bloeitijd, anders hebben de criminelen een busje nodig van 5000 M2 nodig toch ?
Zo weer paar miljardmiljoen bespaart.

prof Nice | 28-02-14 | 14:40

Zou dan de (handel in) hash ook legaal worden, vraag ik me af. In Marokko zijn er ook al vergevorderde voorstellen om de gedoogstatus van de hashproductie te reguleren. Zoiets zou de economie in zowel productieland Marokko als in NL transitoland ook een postieve impuls kunnen geven denk ik.

Rudjen | 28-02-14 | 14:39

"Wietteelt trekt terroristen aan en wietrokers worden pedoseksueel". Zo. Stuk effectiever.

brandhauser | 28-02-14 | 14:35

‘Er worden honderden miljoenen in Nederland besteed aan rechters en politiemensen die
bezig zijn om een drugsmarkt te controleren, die ze niet kúnnen controleren. Als we dat op
een verstandige manier met elkaar onder een vergunningenstelsel zouden brengen zou er een
heleboel geld vrij komen dat gewoon gebruikt kan worden voor blauw op straat. Dat lijkt me
een veel slimmere manier van aanwenden.’
Wouter Bos, voormalig minister van financiën en PvdA leider
NOVA, 24 februari 2010

Kokhalsreflex | 28-02-14 | 14:35

‘Het probleem is eigenlijk zeer eenvoudig: er is een vraag in de samenleving naar cannabis.
Er zijn 5 tot 600.000 mensen die dat met enige regelmaat gebruiken. Zij zijn niet strafbaar
voor hun gebruik, ze moeten die cannabis ergens vandaan halen en zijn ook bereid er voor te
betalen. Dan komt er een markt op gang, omdat de handel in cannabis en de productie
verboden is. Daarmee creëer je een criminele wereld van een gigantische omvang, waar het
vechten om de markt ook met vuurwapens gaat. Er gaan miljarden in om.
Je creëert eigenlijk voor de hele Nederlandse samenleving een geweldig probleem met het
verbod op cannabis.’
Hans van Duijn, voormalig voorzitter Nederlandse Politiebond (1993-2008),
nu actief voor VOC en Law Enforcement Against Prohibition (LEAP)

Kokhalsreflex | 28-02-14 | 14:35

‘Beter is om de hele handel in één keer te legaliseren, zodat de godvrezende tuinder in alle
vroegte zijn hennepcultuur kan verzorgen, de degelijke groothandelaar de waar kan
verhandelen, en onze nationale trots, het vrachtvervoer, de klus van de distributie kan klaren.
Achter dit geheel hobbelt dan onze fiscus aan, die op elk punt in het traject even zijn hand
ophoudt. Als tegenprestatie zie ik dan graag een actievere Keuringsdienst van Waren die erop
toeziet dat de geleverde produkten van onberispelijke kwaliteit zijn.’
Pim Fortuyn (1948-2002), Leidsch Dagblad, 14 september 1994

Kokhalsreflex | 28-02-14 | 14:34

De reden dat er zoveel geld in de hennepteelt zit is omdat het illegaal is, risico etc. Op het moment dat je het uit het criminele circuit haalt en je iedereen laat telen die maar wilt stijgt het aanbod en daardoor daalt dus de prijs. Daarbij is het ook nog eens beter te reguleren/controleren.

De reden dat weed psychoses 'triggert' is inderdaad zo maar alleen bij mensen die al aanleg hebben voor zulke aandoeningen. Alcohol en andere drugs zijn net zo goed een 'trigger' dus om alleen de oorzaak bij weed te leggen is een beetje naief.

Kokhalsreflex | 28-02-14 | 14:33

@mocroGS | 28-02-14 | 14:13

Dat hoor je mij niet zeggen. Staats wiet lijkt me net als staatstabak en staatsbier geen goed idee.

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 14:14

toch blijf ik mijn wijn gewoon in de supermarkt kopen, omdat ik er wel in vertrouw dat die geen chateau du antivries verkopen. Dat zou voor de wiet (voor mij althans) ook gelden.

paranoya | 28-02-14 | 14:23

@pietvanvliet | 28-02-14 | 13:57
U is niet bekend met de onderwereld zie ik nu al. Het is een maatschappij binnen de maatschappij. Ze hebben enorm veel macht en enorm veel kracht. Legalisering zal hun enorm veel geld kosten. Dat gaan ze nooit pikken. Niet zonder slag of stoot.

Om hun macht te zien. Zie maar eens hoeveel er eigenlijk gepakt worden. Ernstig weinig. De meesten zijn verdacht, maar het kan niet bewezen worden. Ja. Naar wereldje.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 14:17

@paranoya | 28-02-14 | 14:03
Je lacht, maar het is wel waar. In Zweden is illegaal drank stoken een goede business voor wat extra geld. Ook in Oost-Europa wordt illegale drank gezien als 'beter' en goed verkocht.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 14:14

paranoya | 28-02-14 | 14:07
Laat ik je wijzen op een romantisch verhaal van James Denham-Steuart. Het heet vraag en aanbod, misschien ben je er bekend mee.

Grapjas, vraag en aanbod in een markt waar de overheid een monopolie in heeft.

mocroGS | 28-02-14 | 14:13

Kees8374 | 28-02-14 | 13:58

Ik ken het wereldje een beetje, de illegale wietteelt is een bizz waarin echt alle nationaliteiten zich in begeven: van kampers tot aan Marokkanen, van autochtone makelaars tot aan Polen.

mocroGS | 28-02-14 | 14:11

@mocroGS | 28-02-14 | 13:56

laat ik je wijzen op een romantisch verhaal van James Denham-Steuart. Het heet vraag en aanbod, misschien ben je er bekend mee.

paranoya | 28-02-14 | 14:07

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:56 | + 1 -

Bedankt. Was inderdaad in een oogwenk gepiept.

Kassaar | 28-02-14 | 14:05

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:54

"Iets illegaal doen levert altijd veel meer geld op. Totdat je gepakt wordt. "

Zoals illegaal drankstoken, illegaal cola brouwen, illegaal broodbakken. Booming business...

paranoya | 28-02-14 | 14:03

@mocroGS | 28-02-14 | 13:26
Ik zie welke gasten de legale coffeeshop hier bevoorraden in hun grote vette auto en ik heb ook wel eens met een technicus gesproken die een boete moest betalen vanwege de elektrische installatie die hij had aangelegd bij een kwekerij. Ja, Ik weet dat het geen vooroordeel is. Het is misschien wel een vooroordeel van mij dat Mocro's zelden een andere Mocro aangeven, of is dat toch geen vooroordeel? Het kan best zijn dat het in het Zuiden anders is, maar zelfs de runners in het Zuiden hebben vaak een typisch etnisch profiel. Of ben je de beelden bij Maastricht vergeten?

Kees8374 | 28-02-14 | 13:58

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:34: Nee, Henneptelers zijn gasten die veel geld willen verdienen. Dat kan ook omdat het risico dat ze lopen groot is en ze dus een 'hoge' prijs voor hun product kunnen vragen.
 
Dat blokkeer je door een goedkoper alternatief (met betere kwaliteit) te bieden. Gereguleerd en legaal geproduceerd is goedkoper dan illegaal omdat je de nieten niet hoeft in te prijzen. Alleen 6% BTW.
 
Gebruikers kan het geen hol schelen wáár hun shit vandaan komt, het moet goed zijn en niet te duur. Anders gaan ze ergens anders heen. Wat je met reguleren van de teelt doet is oneerlijk concurreren en dus de prijs verpesten.
 
Iedere illegale hennepteler met een beetje massa en een beetje hersens gaat dan op zoek naar een betere markt. En transporttechnisch wil je zo dicht mogelijk op je markt zitten. Dat scheelt controlegezeik.
 
Dus in plaats van dat we wiet gaan exporteren, exporteren we dan wietkwekers. Lijkt me een prima plan.
 
Met uw opmerking dat de overheid allang in actie was gekomen om een beetje geld aan de regulering te verdienen, was ik het tot een dag of drie geleden eens. Toen zag in Van Agt ergens in een interview kwijlen dat het rapport waarop het gedoogbeleid gebaseerd is eigenlijk adviseerde om het te legaliseren. Ik moet nog een keertje uitzoeken of dat klopt.

pietvanvliet | 28-02-14 | 13:57

paranoya | 28-02-14 | 13:42

Je denkt er te romantisch over. De legale kweker die aan shops zal leveren zal altijd een hogere prijs verrekenen dan de illegale kweker. Alleen al daarom zal de illegale wietteelt niet stoppen. Als je als eindgebruiker een joint kan kopen voor 5 euro of voor 10 euro dan is de keuze snel gemaakt.

mocroGS | 28-02-14 | 13:56

@paranoya | 28-02-14 | 13:42
Poeh... Iets?

Je mist alle realiteitszin zo lijkt het.

Dude, enig idee hoeveel geld er om gaat in de wietteelt?

Iets illegaal doen levert altijd veel meer geld op. Totdat je gepakt wordt. Zo zei mijn oude heer altijd. Maar zelfs dan. 2 jaar zitten voor een miljoen? Ik ken er weinig die 5 ton per jaar verdienen.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:54

Het romantische idee die veel reaguurders hebben over het brouwen van alcohol is erg naïef. Alcohol brouwen is zware criminaliteit. Het legaliseren van alcohol brouwen, zal de illegale brouwerijen alleen maar doen toenemen. Het wordt lucratiever voor criminelen om alcohol te brouwen, omdat de prijzen stijgen.
(Amerikaanse tegenstanders van alcohol legaliseren bijna 100 jaar geleden)

343 | 28-02-14 | 13:51

Natuurlijk wilt de overheid het niet legaliseren, het brengt te veel geld in schatkist en dat willen ze natuurlijk niet opgeven.

en ik vind het raar van de vooroordelen die ik zie.
Ik rook meer dan 6 per dag, Ik functioneer prima, heb een eigen bedrijf dat goed loopt en winstgevend is en werk 6 dagen per week 11 uur per dag. en Nee... ik ben nu niet op zoek naar een schouderklopje, wil enkel duidelijk maken dat het een VOOROORDEEL is: dat mensen die blowen lui zijn, uitkering trekken en niets willen doen etc.

Ik heb van huis uit meegekregen dat je keihard werken moet, en je anders niet heel ver komt (met uizonderingen daar natuurlijk).

Conclusie: Dat je te lui bent om te werken etc, is in mijn mening toch echt een probleem dat van thuis af komt, of persoonlijk is. Het is ook wel erg makkelijk om een ander de schuld te geven (in dit geval cannabis), terwijl dit toch echter aan jezelf te verwijten is. het is niets voor niets de enige vorm van drugs met 0 doodsoorzaken op zijn geweten, wat ook feitelijk bewezen is.

GrD | 28-02-14 | 13:48

@mocroGS | 28-02-14 | 13:26

Ik vraag het me af.Je hebt toch ontzettend voordeel in:

- geen verstop kosten, geen zwijggeld aan de gene van wie je een pand huurt
- geen katvangers die je moet betalen om illegaal te kunnen huren
- geen illigale elektricien die 3 keer het tarief van een legale elektricien vraagt
- een constante vraag door coffeeshops die alleen bij legale kwekers kunnen kopen
- geen jongens van de sportschool om in te huren om je kwekerij te bewaken, je kan gewoon aangifte doen en je kwekerij met alle moderne middelen beveiligen
- btw terug vangen op je kweek apperatuur/plantenbakken/etc
- geen justitiele kosten en boetes

Of mis ik hier iets?

paranoya | 28-02-14 | 13:42

PvdA de grootste partij? Nee dat moeten we inderdaad niet willen....

lulleficatie | 28-02-14 | 13:42

@Fatwabuster | 28-02-14 | 13:29
Op straat. Aan buitenlanders voor meer, aan Nederlanders voor minder. Pffff. Zo moeilijk is het niet hoor.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:35

@pietvanvliet | 28-02-14 | 13:26

Beste Piet. Zie je zelf niet hoe naïef je opmerking is? Alsof henneptelers sympathieke boeren zijn die zich daarna gaan focussen op een andere industrie. Het is een miljarden industrie. Als de overheid er simpel met een nieuw wetje wat geld aan zou kunnen verdienen dan hadden ze dat al jaren geleden gedaan.

Het enige wat je zou kunnen doen is de top 20 criminelen 'legalisatie' aanbieden en zodoende een nieuw soort van 'heineken' creëren. Maar dat kan en mag niet natuurlijk.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:34

Fatwabuster | 28-02-14 | 13:29

Het overgrote deel van hennepteelt gaat naar het buitenland. Shops bevoorraden is allang niet meer interessant. Als je paar kilo hennep kweekt, verkoop je je hennep aan een opkoper, die vervolgens het bewerkt en verpakt om het vervolgens te verkopen aan buitenlandse klanten.
Stel dat wiet gelegaliseerd wordt dan is het nog niet interessant voor shops om legale wiet in te kopen. De inkoopprijzen van legale wiet kunnen namelijk nooit concurreren met de inkoopprijzen van illegale hennep.

mocroGS | 28-02-14 | 13:34

@mocroGS | 28-02-14 | 13:26

Waar moet je die illegale meuk dan kwijt als de shops gereguleerd worden bevoorraad door een legale kwekerij?

Fatwabuster | 28-02-14 | 13:29

@mocroGS | 28-02-14 | 13:00
Je nick doet vermoeden dat je zelf in de business zit en daarom tegen legalisatie bent.
Kees8374 | 28-02-14 | 13:11

Ik kan je vooroordeel niet bevestigen, maar ik kan je wel vertellen dat ik meer kennis heb over deze bizz dan alle reaguurders. Het romantische idee die veel reaguurders hebben over hennepteelt is erg naïef. Hennepteelt is zware criminaliteit. Het legaliseren van hennepteelt, zal de illegale teelt alleen maar doen toenemen. Het wordt lucratiever voor criminelen om hennep te telen, omdat de prijzen stijgen.

mocroGS | 28-02-14 | 13:26

"legale wietkwekerijen worden dan elke dag overvallen door de georganiseerde misdaad"
 
Hopeloze nitwits. Alsof de georganiseerde misdaad zich gaat bezighouden met iets waar geen droog brood in te verdienen valt. En dat is precies wat er gebeurt als we de kweek reguleren: De prijs zakt en de kwaliteit kan omhoog doordat we de normen kunnen opschroeven.
 
Maak dan een jankargument dat, met een beetje fantasie, nog ergens op slaat en zeg dat je bang bent dat de georganiseerde misdaad de focus op hard-drugs gaat leggen. Jan met de pet snapt toch niet dat dat twee hele verschillende takken van sport zijn en gaat schreeuwen dat alles maar verboden moet worden.
 
Opastelten is zijn houdbaarheidsdatum mijlen voorbij. Boerderij in Drenthe voor die man en (maximaal) eens per halfjaar laten opdraven bij witte man en witteman. Beter voor iedereen.

pietvanvliet | 28-02-14 | 13:26

@Kees8374 | 28-02-14 | 13:11
Mwa hij heeft een punt. Denk maar niet dat de 'top-criminelen' eventjes wat anders gaan doen. Die gaan gewoon legale wiet 'rippen' en het onder de verkoopprijs aanbieden.

Overigens een belachelijke en vooral racistische opmerking 'Je nick doet vermoeden...'

Marokkanen zitten helemaal niet in de wietteelt dat doen Limburgers en Brabanders vooral. En als Marokkanen aan hun teelt zitten verdwijnen ze: www.moordzaken.com/Karim_Fourkour

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:25

De reden dat de politietop er niet aan wil is, is dat zij anders geen reet te doen hebben. Dan geldt overigens voor het hele drugsbeleid.
Alle drugs uit wetboek van Strafrecht halen. Het al dan niet gebruiken van drugs van welke vorm en soort dan ook is eigen verantwoordelijkheid van de burger.
Het enige waarop de overheid moet toezien is, is dat er geleverd wordt van wat erop staat dan wel wat er afgesproken is. Dit valt nu juist door een individuele burger NIET te controleren.

ProAsfalt | 28-02-14 | 13:23

@Einde van de Domheid | 28-02-14 | 12:46
Als je de RamBam afleveringen zou bekijken over gevonden portemonnees die bij de politie worden ingeleverd, zou je de belachelijkheid inzien van je gegeven voorbeeld.
ROFL na je verhaal gelezen te hebben over diefstal en politie die daar veel tijd aan besteed. Volgens mij ben je nog lang niet bij het einde.

Kees8374 | 28-02-14 | 13:17

@paranoya | 28-02-14 | 12:58

Die ken ik ook. Ik ken ook mensen die een aantal keer per maand een jointje roken en prima functioneren. Ik ken er geen die tien jointjes per dag roken en functioneren. Die zitten thuis. Werkloos. Lethargisch. Bijstand te trekken.

Ik ken wel een aantal mensen die 'functionerend' alcoholist zijn. Oftewel ze werken, ze verdienen goed maar ze drinken dagelijks een fles wijn of meer.

Keur ik dat goed? Nee. Is het zo? Ja.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 13:16

Is het zo onderhand trouwens niet eens een idee dat de drie machten zich eens aan hun taakstelling gaan houden? In het kort.. @politietop: hou uw bek en ga eens de wet handhaven!

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 13:16

@mocroGS | 28-02-14 | 13:00
Je nick doet vermoeden dat je zelf in de business zit en daarom tegen legalisatie bent.

Kees8374 | 28-02-14 | 13:11

We moesten geld ook maar verbieden,want daar komt me toch een bankenmaffia/politici gespuis op af...
En als we dan toch alle contanten verbieden,kunnen we van bankbiljetten lange vloeitjes maken..

gimme a beat,rix | 28-02-14 | 13:08

de patentboeren zoals Bayer/BASF/sanofi-aventis (Hoechst), vroeger IG farben, hebben Ivo's pensioen al betaald....

Dutch Peanut | 28-02-14 | 13:08

Wat een reacties zeg, mensen die denken dat ze verstand hebben van de wiethandel. De Nationale Politie heeft in deze wel degelijk goede argumenten. Legaal wietteelt lost het probleem niet op, integendeel de problemen worden alleen maar groter. Ten eerste: een legale wietkwekerij kan nooit concurreren met een illegale kwekerij, omdat ze alle kosten moeten doorberekenen in het eindproduct. Het wordt dan dus nog aantrekkelijker om illegaal wiet te kweken omdat de marktprijs zal stijgen. Ten tweede, legale wietkwekerijen worden het mikpunt van meedogenloze hennep-rippers. De criminaliteit zal verharden.

mocroGS | 28-02-14 | 13:00

Guy Veropzoudten | 28-02-14 | 12:30 |

Spijker.... Kop !!!!

Dutch Peanut | 28-02-14 | 12:58

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:46

Ik ken ook genoeg mensen die blowen en echte go getters zijn. Dat u anders ervaart maakt het natuurlijk niet een statistisch absolute waarheid.

En dronkenmansgelag, daar hoort natuurlijk ook uitgaansgeweld bij. Er zijn weinig stoners die naast het lullen over het einde van het universum een bierglas op je hoofd kapot slaan.

Een echte alcoholist die om 12 uur smiddags begint met drinken is misschien niet lethargisch, maar wel net zo nutteloos.

paranoya | 28-02-14 | 12:58

Ooit heb ik op verzoek een man die terminaal was een joint laten roken. Hij zat in zijn pyama op de bank te wachten op het einde. Na drie halen klapperde hij met zijn knieën tegen elkaar onderwijl uitroepende: "gvd, had ik dit maar eerder geweten!" De rest van de wiet heb ik daar achtergelaten.
Hij is de volgende dag zelf weer met de auto naar school gereden. De beste man was leraar geweest. Toen hij het tegen zijn ex-collega's zei reageerden ze: "had het maar gezegd, ik rook ook wiet. Meerdere collega's zeiden dat. De morfine heeft hij tot zijn einde in de kast laten staan. Hij is vredig gestorven.

Normpje | 28-02-14 | 12:57

@Kassaar | 28-02-14 | 12:37
Kan je laten storneren hoor. Is niet zo moeilijk. Sterker nog je kan je bank opdracht geven nooit meer enige vorm van incasso te accepteren van 'PowNed'

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:56

De Koreaanse slet,

Plus heel veel, eindelijk iemand die weet waar hij/zij het over heeft.

Randall3.0 | 28-02-14 | 12:56

Het gevaar schuilt meer in de staart... wie wijst de personen aan die legaal mogen gaan kweken?

pinkelotje | 28-02-14 | 12:56

@tweekeerdehelft | 28-02-14 | 12:48
Volgens mij praat je over dingen waar je nooit ook maar een letter over gelezen hebt.

THC veroorzaakt op termijn psychische problemen. --- net zoals alle drugs --- alleen word het risico daarop nogal gedownplayed door mensen.

Tieners (vaak toch al labiel) die frequent roken lopen gewoon risico. En flinke ook.

Daarom voorlichting. Kinderen moeten van jongs af aan gewoon leren wat de risico's zijn van een jointje, of een biertje, of een pilletje. Niet van 'dat is slecht' maar meer van dat is heerlijk.. maar... dit en dat kan er met je gebeuren als je (er teveel van) gebruikt.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:53

@Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:43

Zie je nu wel ;-)

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:49

Legaliseren die handel en ook aan de achterdeur volgooien met accijnzen. Kan de accijns op brandstof weer omlaag. Ook levert dit legale werkgelegenheid op, die mensen betalen weer loonbelasting. Philips kan zonder gezeur lampen blijven leveren. Telen hoeft niet meer stiekem op zolder in een woonwijk.
En als je er logisch over nadenkt, dan hebben we nu toch een onhoudbare situatie. Het wordt legaal verkocht, dus er blijft altijd wietteelt in Nederland. Dan kan je het beter ook aan de achterdeur reguleren.

Duifmans | 28-02-14 | 12:49

@ SchijtAan | 28-02-14 | 12:14 |
Van onze scheepsarts, die erg is geïnteresseerd, moet ik vragen waar die onderzoeken over kanker en cannabis zijn gepubliceerd. Hij wil ze graag lezen.
Youtube vindt hij wel leuk, maar hij wil graag een wat meer wetenschappelijke achtergrond. Kan jij hem helpen?

Kapitein Sjaak Mus | 28-02-14 | 12:48

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:38
Ik wordt een beetje geirriteert door die onderzoeken die aangehaald worden die allang aangetoond frauduleus zijn.. als ik een onderzoek hou waar ik de aapjes 30 minuten lang alleen maar marihuana rook geef en geen extra zuurstof, en ze daarmee hersenbeschading bezorg dan kun je stellen dat het kwam van de marihuanarook en niet door het zuurstoftekort.. als je die uitkomst wilde hebben om je handhavingsbudget in stand te houden.

tweekeerdehelft | 28-02-14 | 12:48

@Fatwabuster | 28-02-14 | 12:33
"Ik ken overigens genoeg mensen die af en toe voor het genot een jointje roken in het weekend en die zijn absoluut niet lethargisch...."

Klopt. Het probleem zit hem er in dat je er lethargisch van wordt. Langzaam maar zeker. Of snel en zeker. Ik heb het meerdere keren met lede ogen moeten aanschouwen.

En ja, ik drink. Vele van mijn collega's en vrienden drinken. Soms veel te veel - want feestje. Maar er is wel een verschil met de 'rokers' zeg. Dronkenmansgelag gaat over morgen dit doen en dat doen en dan heb ik mijn targets. De rokers zitten of stil in een hoekje te spacen of lopen vaag te lullen over het einde van het universum. Tsja.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:46

Het feit dat geld niet gratis wordt weggegeven heeft ertoe geleid dat de politie 30% van haar tijd moet spenderen aan diefstal.
Het voorstel is dan ook om geld gratis te maken zodat er op de politie bezuinigd kan worden.

Einde van de Domheid | 28-02-14 | 12:46

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:38 |

Waarschijnlijk heb ik het door mijn lethargie en psychoses verkeerd geinterpreteerd. Want ja, ik rook wel eens een jointje...

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:43

@Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:32
Dat zeg ik helemaal niet. Alcohol vernietigd levens. Dagelijks. Alcohol is absoluut een hard-drug.

Alleen irriteert het mij hoeveel mensen een 'jointje' goedpraten terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat het psychoses veroorzaakt. Dat mensen enorm snel er lethargisch van worden. Het gevaar van wiet wordt ernstig onderschat.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:38

O ja, mijn PowNed-contributie is vandaag weer eenmalig afgeschreven...

Kassaar | 28-02-14 | 12:37

@Care | 28-02-14 | 12:16
Dan groei je het toch zelf? Legaal betekent ook dat je met 50 planten geen bezoek hoeft te verwachten van de concurrentie die je huis kort en klein komt slaan. Je kunt nu immers wel naar de politie.

blinde kip | 28-02-14 | 12:36

@macmiep.nl | 28-02-14 | 12:01
Je zegt het zelf al. In Nederland is het waarschijnlijk een meerderheid die het wil toestaan en legaliseren, maar binnen de EU is er een meerderheid die ertegen is. We lopen nu al zo aan lijdband van Brussel, dat we geen vooruitstrevend beleid mogen ontwikkelen. We moeten het doen met de dictaten uit Brussel.
Ik gebruik het niet en houd er niet van, maar ik vind ook dat we het moeten belasten en legaliseren en uit de criminele sfeer trekken. Als we dat doen moet de politie heel wat anders gaan doen en men ziet al ontslagen aankomen.

Kees8374 | 28-02-14 | 12:33

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:27

De negatieve gevolgen (net als met roken en alcohol) bij sommige gebruikers heb je nu ook al, want het spul is wel gewoon legaal te koop.... hoe gelijk je ook hebt, daar verander je dus niks aan.

Je zegt dat verbieden, gedogen en legaliseren allemaal niet werken...... en toch zal je iets moeten doen en dan kies ik voor legaliseren omdat de rest sowieso niet werkt!

Ik ken overigens genoeg mensen die af en toe voor het genot een jointje roken in het weekend en die zijn absoluut niet lethargisch.... uitwassen heb je overal maar de gemiddelde 'zo nu en dan' gebruiker kun je daar niet onder scharen.

Fatwabuster | 28-02-14 | 12:33

@Bedenk | 28-02-14 | 12:13
Oh wat zielig als ze hun klandizie kwijtraken. Laten we ze dan het geld maar gunnen.
Oh nee, wacht. Na de opheffing van de drooglegging stegen de misdaadcijfers ook niet. Die daalden juist.

blinde kip | 28-02-14 | 12:32

@De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:27 |

Wat een berg apekool weet u op te lepelen. Alcohol onschuldig, wiet natuurlijk wel. Iedereen die blowt doet dat de hele dag door, iedereen die drinkt doet dat alleen bij juiste gelegenheden.
.
En wat moet werken? In principe zal elk genotsmiddel en / of entertainment personen trekken die er niet mee om kunnen gaan.
.
Ik zou eens een dikke toeter gaan roken als ik u was. Misschien schiet er weer e.e.a. op zijn plaats...

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:32

Kan NL zich niet bij Colorado aansluiten of een deelstaat van Uruguay worden (wiettechnisch gesproken dan)? En heeft Opa Ivo nog steeds niet door dat accijns op gelegaliseerde wiet waarschijnlijk meer oplevert dan verhoogde accijns op benzine en alcohol? Of heeft Wiebes hem dat nog niet voorgerekend?

Brulboei_61SB | 28-02-14 | 12:32

@//M | 28-02-14 | 11:57
Het grote verschil is dat alcoholisten vaak nog kunnen functioneren. Sterker nog ik werk al jaren in de Sales ik ken er weinig die niet dagelijks aan de drank zitten. Maar het zijn stuk voor stuk top performers. Kijk ik naar mijn jeugdvrienden die liever een jointje rookten? Nou die zitten allemaal stuk voor stuk aan de grond. Eentje is zelfs zwaar psychotisch.

Keur ik drank goed? Absoluut niet. Maar het gevaar op ernstig psychische klachten en de gevolgen daarvan is gewoon minder.

Overigens kan je wat mij betreft gewoon een pilletje of een grammetje coke bij de apotheker halen hoor. Vrijheid blijheid. Maar kom niet met leugens dat wiet niet schadelijk is. Dat is het namelijk wel. Lichamelijk niet, maar psychisch des te erger.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:31

De vroegere chef van de politiebond wist wel beter: "Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat cannabis slecht is voor de gezondheid."
Ziet youtu.be/FOJ59as6H0o

Wiet was 100 jaar geleden een van de meest gebruikte bestanddelen van medicijnen. Gelukkig herontdekken steeds meer landen dat.
In de VS, maar ook bijv. Portugal, zijn nu klinieken die kanker en alzheimer genezen of afremmen sterk aan het groeien. En daar zit ook een deel van de reden van het verbod op het plantje: de pharmaceuten zouden een groot deel van hun omzet verliezen. En voor wie politiek nog niet begrijpt: de lobby van o.a. pharmaceuten heeft meer invloed op de politiek dan 10 miljoen stemmende burgers.

Guy Veropzoudten | 28-02-14 | 12:30

Kortom: gun criminelen nou gewoon hun criminele activiteiten, dan vallen ze ons niet lastig.

simpelman | 28-02-14 | 12:27

@Fatwabuster | 28-02-14 | 11:57
Wiet veroorzaakt maar vooral verergerd psychische problemen. Zeker bij jongeren. Een gezonde hardwerkende boerenknul drinkt een kratje bier in het weekend en door de weeks 2 of 3 biertjes in de avond. Dat is veel, dat geef ik toe.

Een labiele nietsnut daarentegen rookt zich van s'ochtends tot s'avonds ape-stoned en omdat hij lethargisch van de wiet wordt pleegt ook nog maar eens een roofoverval om zijn wietgebruik te bekostigen. Lijkt me nogal een verschil. De grootste overlastgevers getint, roomblank, bruin en zwart zijn allemaal frequente wietgebruikers.

Verbieden werkt niet, gedogen werkt ook niet maar legaliseren zal zeker ook niet werken. Mensen moeten zich gewoon beseffen dat wiet wel schadelijk is, en enorm schadelijk.

De Koreaanse Slet | 28-02-14 | 12:27

Simpel: Politietop is bang voor baantjes, want als er geen wietplantages meer hoeven worden opgerold moeten ze achter de échte criminelen aan. OEI! ENG!

AsEl | 28-02-14 | 12:26

Legalisatie is een kwestie van tijd. Als het in Uruguay gaat werken volgt de rest van de wereld snel. Niet op de VVD/CDA/PVV stemmen dus.

Sgotwont | 28-02-14 | 12:25

Volkomen logische beredenering, waarschijnlijk gebaseerd op de talloze overvallen die er plaatsvinden op brouwerijen en stokerijen.

Morris Stockwood | 28-02-14 | 12:24

Mooie redenering: legale juweliers / drankzaken / supermarkten, die moeten we ook niet willen want die worden dan doelwit van harde criminelen. Of moeten we misschien zorgen dat zaken met een legitieme business gewoon kunnen rekenen op de bescherming die ze nodig hebben? Als die zaken inderdaad onder vuur van harde criminelen komen te liggen lijkt me dat ook een uitgelezen gelegenheid om eens wat van die lui op heterdaad in hun lurven te grijpen.

Probeer het gewoon eens met legale kwekerijen, zou ik zeggen. Als het inderdaad niet werkt kunnen we altijd nog kijken.

Muxje | 28-02-14 | 12:24

@ James Lastig | 28-02-14 | 11:58
Vergeet Stalin en Mao niet.

En als we toch bezig zijn; legaliseer alles. Zal het aantal verslaafden wel toenemen en een grotere vraag naar verslavingszorg veroorzaken, maar de kosten daarvan zullen in het niet vallen bij de besparingen die gemaakt worden bij politie en justitie. Oh wacht, dat zal Opa Opstelten en z'n coterie niet waarderen.

Willem VanDer Decken | 28-02-14 | 12:24

In Uruguay is het onlangs gelegaliseerd en ze hebben de president ervoor voorgedragen voor de Nobelprijs..

tweekeerdehelft | 28-02-14 | 12:23

Legalisering van de wietteeld zal meer inhouden dat de georganiseerde misdaad zich gaar richten op andere zaken. Dit is de VS zo, dat zal hier ook zo zijn.

Naast dat legalisering totale paniek zal betekenen voor veel indirect betrokken: van aannemers/klusbedrijven, financieel adviserus tot makelaars en notarissen, corrupte ambtenaren en politiemensen zal het ook betekenen dat er veel kweekratten geen stroom meer aftappen, hun 'sociale' huurwoning niet meer tot blubber kweken en vernielen

*ik ben voor!*

Sumato | 28-02-14 | 12:23

tja, en het leger moet de drankwinkels bewaken!!!

Wanneer haalt de hele politie top nu eens zijn hoofd uit haar eigen reet.

trottle | 28-02-14 | 12:20

@inferno | 28-02-14 | 11:57

Vergeet Venuzuela niet, die is de states voorbij gelopen.

Mr_Pikibelly | 28-02-14 | 12:19

Een beter bewijs van criminelen-knuffelen heb ik nog niet gehoord. Laat die criminelen hun werk doen, dan laten wij ze wel met rust.
Zo snel iets legaal wordt krijg je natuurlijk met de Nederlandse bedrijfs-Gestapo en de Belastingdienst te maken. Daar kunnen de meeste ondernemers over meepraten.

goedverstaander | 28-02-14 | 12:18

Als wietteelt gelegaliseerd word, gaat de prijs van wiet ook omlaag, waardoor het niet meer lucratief wordt om dat te gaan stelen.

Expert Homo | 28-02-14 | 12:18

Ivo raakt 200 miljoen aan handhavings-budget kwijt als het gelegaliseerd wordt, dus die is keihard aan het preken voor eigen parochie om z'n baantje te behouden.

tweekeerdehelft | 28-02-14 | 12:17

Persoonlijk bevalt het me wel op deze manier, maar veel gekker moet het dan ook niet worden. Als het compleet illegaal wordt, zijn we allemaal de lul. Onderwereld figuren die dan een jointje verkopen voor een tientje, dat soort praktijken. Als het compleet legaal wordt hebben we ongeveer hetzelfde probleem. Onderwereld figuren uit de overheid die dan met btw, accijns etc gaan gooien en een jointje verkopen voor een tientje of nog meer.
Heb liever dat die bejaarde zit te klagen en het zo laat, dan dat het een andere kant op gaat. Noem me maar een negatief figuur, maar zodra de overheid wiet legaal maakt, zal niemand meer een jointje kunnen kopen.

Care | 28-02-14 | 12:16

*rondkijk

Romanov | 28-02-14 | 12:16

Ik hoop dan maar dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van het oude denken. De mensen die nu aan het roer zitten gaan een keer met pensioen en als ik rondkijken tussen de mensen in mijn leeftijdscategorie, zie ik dat drugs veel meer geaccepteerd zijn en pragmatisme zegeviert over ideologie.

Romanov | 28-02-14 | 12:15

VVD en kierewiet. 'nuf said.

niks mis mee | 28-02-14 | 12:15

.. ja je kunt je als druglord geen betere partner voorstellen dan Opstelten en de huidige regering van Calvinistische bedil- en bemoeizucht. Als je teveel aanbieders op je markt hebt, bel je gewoon misdaad anoniem en de politie doet het vuile werk voor je, je krijgt meer prioriteit dan een beetje mishandeling of beroving.

aceofspades | 28-02-14 | 12:14

Schandalig dat de politie zich hierover uitlaat, aangezien zij de wet moeten handhaven en zich niet moeten bemoeien met wat voor wetten er zijn.

De overheid moet gewoon certificaten verkopen aan telers en op deze telers goed toezicht houden. Deze telers mogen hun producten verkopen aan coffeeshops en ook daar moeten zij toezicht ophouden. Gelijktijdig moet je speciale telers in het leven roepen die zich gaan richten op medisch onderzoek naar het gebruik van cannabis (in welke vorm dan ook) tegen bepaalde ziektes. Het is een schande dat er geen grootschalige onderzoeken worden naar de medische doeleinden die deze plant in zich heeft. Er zijn nog steeds mensen die dit niet geloven, tegenwoordig wordt ook kankercellen bestreden met cannabis olie.

Ja KANKER. Waar iedereen in zijn leven mee te maken krijgt. Er zijn tientallen onderzoeken naar gedaan, maar het wordt nog steeds net gedaan alsof dit niet echt waar is. Voor deze mensen, die blijkbaar gehersenspoeld willen worden door wat zijn op TV te zien krijgen, is er maar één advies: Doe zelf eens onderzoek en zoek de onderzoeken op internet.

Verder is het ontzettend belangrijk om de teelt dusdanig te legaliseren, dat de overheid er in de vorm van belasting er iets aan kan verdienen. Ook daar zijn veel mensen op tegen, aangezien de overheid meer fout doet dan goed doet, maar dit is wel de manier om er geld aan te verdienen. Nu verdienen alleen de illegale telers er flink aan en de coffeeshops hebben nog steeds te maken met illegale handel als dit zo in stand wordt gehouden.

Zelfs Amerika ligt ruim voor op Nederland. Er is een enorme misvatting gaande dat medische wiet zomaar aan iedereen verkocht kan worden, maar je krijgt bij hoge uitzondering slechts de mogelijkheid om het legaal te kopen. Eerst voor pijnbestrijding en mensen die chemokeuren krijgen, zodat ze wat meer kunnen eten. Tegenwoordig ook voor mensen met spierziektes, chronische klachten, diabetes, reuma, alzheimer ect. In plaats van mensen allerlei dure medicatie voor te schotelen krijgen nu duizenden Amerikaanse patiënten wiet mee om te roken (op wat voor manier dan ook) of bijvoorbeeld om te smeren (olie in zalfjes) of door het te eten.

Voor de mensen die zich er nog steeds niet in verdiepen:

Youtube:

The Truth- The business behind gettting high.
The science of Marijuana.
The future of weed.
Cancer cure using cannabis.

SchijtAan | 28-02-14 | 12:14

Je zou *bijna* gaan denken dat justitie en politie tot op het hoogste niveau zelf vuistdiep in de wietteelt zitten. Legaliseren en reguleren is voor hen een bedreiging want wegvallende inkomsten.

Aktivist | 28-02-14 | 12:14

Gewoon eens een vraagje. Als je even grof rekenende alleen al in Limburg zo'n 60 miljoen aan crimineel opgebracht geld onttrekt aan de criminelen en je doet dat dus even gemakkelijk rekenende voor heel Nederland dus zeg een 720 miljoen euro per jaar.

Is het dan ook inderdaad zo dat deze mensjes in ene denken goh dan maar braaf een baantje zoeken of is het best wel realistisch te bedenken dat er iets geheel onwenselijks voor in de plaats gaat komen.

Kunnen we die politietop wel gaan afbranden maar en joepie roepen dat de staatskas lekker gevuld kan worden met legale BTW en vergunning inkomsten, een paar willen zelfs dat de staat het zelf gaat produceren nog meer winst.

Iets zegt me dat men opzoek is naar een oplossing voor een "probleem" die als een boemerang terug gaat komen.

Bedenk | 28-02-14 | 12:13

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:10 |
En i.p.v dat ze eens wat nuttig straatwerk gaan doen, huren ze BOA'ers in om invalide mensen op de bon te slingeren voor 140 euro's die per ongeluk een snoeppapiertje laten vallen die ze niet eens kunnen oppakken.

KenTochNait?! | 28-02-14 | 12:11

@//M | 28-02-14 | 11:57

met de redenatie van Bik kan je juweliers ook wel verbieden. Glimmende stenen heb je immers niks aan en juweliers zijn constant slachtoffer van overvallen met zwaar geweld. Kost alleen maar politie inzet...

paranoya | 28-02-14 | 12:11

Ik beloof dat ik noooooooit meer te hard zal rijden.

dat is pech | 28-02-14 | 12:11

Vraag het hoe van Doorn het doet, ja die overloper, drugshandel, geloofgekkies en homofilie allemaal in 1 partij, gevaarlijk en ongeloofwaardig en toch krijgt het in onze samenleving alle kansen.

toetanchamon | 28-02-14 | 12:10

@aceofspades | 28-02-14 | 12:07 |

De politietop is bang dat ze zich moeten gaan richten op veiligheid van de burger en ordehandhaving in probleemwijken. Dat betekent keuzes maken en consequenties nemen. Best eng. Zeker voor nietskunners en ellebogenwerkers...

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:10

@spanarchist | 28-02-14 | 12:04
Zelfde reden waarom iemand die handig is nog niet gelijk een eigen huis mag bouwen. Je moet eerst een leger van ambtenaren van de welstandcommissie en gemeente trotseren, de nodige euro's overhandigen alvorens je een stapel stenen op een stuk grond mag leggen. Men duldt geen concurrentie in dit superverdienmodel. Geldt dus in zekere mate net zo voor de wietteelt. Zonder illegaliteit van wietteelt moet de overheid de politiemacht elders op richten. Dat betekent dus de achterbuurten in of grenscontroles. En dat is weer niet wenselijk dat men daadwerkelijk criminelen gaat aanpakken want dan is er straks minder werk. En met 200 man op de A30 gaan flitsen valt wel erg op.

blinde kip | 28-02-14 | 12:09

Ik snap nog steeds niet waarom mensen dat spul willen nemen.

Lief meiske | 28-02-14 | 12:08

brutus68 | 28-02-14 | 12:06 |

Hebben ze in Colorado/De VS een clubje überprutsers met het collectieve verstand van een kokosnoot zoals de VVD daar rondlopen? Neen? Waarvan akte.

KenTochNait?! | 28-02-14 | 12:08

Een mening of standpunt dat niet conform degene van politiek & bestuurlijk Nederland is leidt altijd naar het einde van de wereld. HET containerargument voor alle niet te onderbouwen beleidslijnen die dit land rijk is...

Parel van het Zuiden | 28-02-14 | 12:07

De politietop is bang macht, werk en terrein kwijt te raken. Bovendien werken ze nu al voor de onderwereld, die verlinken elkaar onderling en de politie doet in brave Opstelten paniek de gewelddadige invallen en razzia's zodat de concurrentie weer wat gestroomlijnd is. Fraai business model.

aceofspades | 28-02-14 | 12:07

Echt belachelijk dat men zo moeilijk doet over een onkruid. Als je het legaliseert dan voordat je weet groeit het overal. Als het overal groeit dan zijn criminelen er niet meer in geintresseerd omdat er dan geen winst meet mee te maken valt. Zolang het illegaal blijft dan wel natuurlijk. Criminelen rippen toch ook geen hooischuur of tuincentrum.

Kets22 | 28-02-14 | 12:07

Lijkt me logisch dat het 24/7 beveiligd moet worden. Dat moet toch geen issue zijn. Kosten haal je er met gemak uit.

Latrinalia | 28-02-14 | 12:07

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat Ivo zelf de godganse dag aan een Super Lemon Haze jonkoe zit te lurken, hij wil de rest gewoon voor zichzelf houden. De snoeperd.

KenTochNait?! | 28-02-14 | 12:07

En waarom lijkt het in Colorado wel te werken?

brutus68 | 28-02-14 | 12:06

We worden op dit punt links en rechts in de wereld al ingehaald hoor.

Aantastelijk | 28-02-14 | 12:06

Als er overvallen/schietpartijen etc plaats gaan vinden hebben ze in ieder geval duidelijk iemand waar ze wat aan moeten doen ipv het schemergebied waar ze nu in moeten werken.

Idontgiveafunk | 28-02-14 | 12:06

@macmiep.nl | 28-02-14 | 12:01
En dat ondanks hogere btw. Krijgt de overheid wat van die verloren miljarden terug die zijn blijven hangen bij de oosterburen. Dit is zo'n goed plan dat ze er in Den Haag vast niet aan willen. Want zo rollen ze, helaas.

blinde kip | 28-02-14 | 12:04

Ik ben in principe voor het legaliseren van alle drugs. Zie koffie, thee, chocolade, tabak, alcohol, pijnstillers, anti-depressiva. Maar verwachten dat de overheid eens iets verstandigs doet... HAHAHA!

Djengo123 | 28-02-14 | 12:04

"Bestaande grote kwekers krijgen volgens hem geen kans".
Goh, raar dat die daar niet zo blij mee zullen zijn en vervolgens hun gram zullen halen bij de nieuwe legale kwekers.
De verwachtingen zijn terecht, maar dat kan nooit een reden zijn om het dan maar niet te legaliseren zodat de bestaande illegale kwekers niet boos zullen worden. En daarbij, waarom krijgen die eigenlijk geen kans? Ze beschikken immers over de know-how en de produktie, het enige verschil is dat ze er nu belasting over gaan betalen.

spanarchist | 28-02-14 | 12:04

Ja maar, het mag toch niet van Europa? Wanneer wij dit doen wordt Brussel boos en dat moeten wij niet willen met zijn allen.

Polletje Piekhaar | 28-02-14 | 12:03

Nee, maar dat iedere blower en coffeeshop eigenaar eigenlijk illegaal bezig is vind hij dan wel goed.
En maar jagen op de leveranciers van een coffeeshop, wat willen ze hier eigenlijk mee bereiken?

Idontgiveafunk | 28-02-14 | 12:03

@//M | 28-02-14 | 11:57
Kun je nog zo gezond leven, je kan altijd nog onder een bus lopen. Ook maar verbieden?

blinde kip | 28-02-14 | 12:02

Stel je voor: wiet gelegaliseerd in Nederland.
Accijns erop, hoog btw, enorme toename toerisme, boost voor de economie en werkgelegenheid.... en dito flinke inkomsten voor de overheid... dat moet toch de natte droom zijn van elke politicus die het goed met z'n land voorheeft?!?
Oh... wacht ff... Ik vergis me. De meeste zijn een stel dino's die aan de leiband van Brussel blijven roepen 'magnietkannietmagniet'....

Rest In Privacy | 28-02-14 | 12:01

Alweer een belachelijk argument van de opa Opstelten. Ik denk dat de man stiekum alles en iedereen haat en mensen geen vrijheid en plezier gunt.

Kets22 | 28-02-14 | 12:00

Oh? is wiet illegaal? weer wat geleerd.

ikdenkwat | 28-02-14 | 12:00

Die fearmongers hebben we ook hier in de panelen. Water is ook slecht voor je. En deelnemen aan het verkeer. Terwijl het gros er veel aan heeft en er goed mee om kan gaan. Toch maar verbieden omdat er paar sukkels zijn die het niet kunnen en anderen die er bang van worden? Belachelijk.

blinde kip | 28-02-14 | 11:58

toch belachelijk dat de VS ons hebben ingehaald op dit vlak

inferno | 28-02-14 | 11:58

Want illigale kwekerijen worden nooit overvallen.. sufferds , kweek de weed in de bajes alsof criminelen gaan proberen in te breken bij de bajes

DeMaurice | 28-02-14 | 11:58

Quid, denk je nou echt dat er in Den Haag ooit nog een maatregel wordt verzonnen die het ondernemerschap stimuleert?

Alleen criminaliteit wordt aangewakkerd want dan blijft de bevolking bang waardoor je ze beter onder controle kunt houden en nog meer kunt laten betalen.

Erich Honecker en Nicolai Ceausescu kijken vol trots neer op hun leerlingen in Den Haag.

James Lastig | 28-02-14 | 11:58

Dat wordt weer strafregels schrijven over 2 jaar..

Sgotwont | 28-02-14 | 11:57

toch belachelijk dat de VS ons hebben ingehaald op dit vlak...

inferno | 28-02-14 | 11:57

en toch zit er in het verhaal van Bik wel iets in. Het probleem verplaatst zich gewoon. Niet dat ik iets tegen het roken van een jointje heb, maar bevorderlijk voor de volksgezondheid is het ook weer niet. Alcohol is schadelijker maar sociaal geaccepteerd. En of dat nou zo'n goede zaak is...

//M | 28-02-14 | 11:57

Legaliseren en reguleren is de enige manier om de wietteelt uit de criminele sfeer te halen.... wie dat nog niet ziet is niet alleen dom maar ook nog eens heel erg naïef .... (hoi Ivo)

Fatwabuster | 28-02-14 | 11:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen