Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VVD: "020 volhangen met gezichtsherkencamera's"

oie_2710636qAEJ9EqI.gifNee joh. Nee joh! NEE JOH! De Amsterdamse VVD wil graag overal in de stad camera's met gezichtsherkenning. En niet zodat de gemeente namens jou de groetjes kan doen aan je moeder. Nope. De politie zou er 'makkelijker door tegen overlastplegers kunnen optreden'. Zodra de software je herkent als een notoire overlastgever, stuurt een robot een drone de lucht in die dan met lasers je fietsbanden lek schiet. En als de software een vergissing maakt ook. Drones tegen burgers inzetten, ook zo'n vrijheidsverneukend tiefusplan van de VVD. Met de gezichtsherkenning weet de overheid constant wie waar in de stad is en welk traject er gevolgd wordt. Prettig idee. Vooral omdat uiteindelijk een keer al die privédata gekoppeld gaat worden en je tijdens het winkelen in Amsterdam ineens door de belastingdienst op de schouders getikt wordt. Dat je nog zorgtoeslag terug moet betalen. Je kunt pinnen. Welkom in de controlestaat, waar de overheid elke seconde weet wie je bent, waar je bent, waarom je daar bent, kan voorspellen waar je straks heen gaat, wie je gaat spreken, wat je besproken hebt en daar vervolgens een algoritme op los kan laten om te voorspellen of je gaat ontsporen, zodat de geheime dienst je bij je geparkeerde auto kan opwachten voor een gesprekje. Fucking zieke ontwikkelingen, die veel te ver gaan om een paar overlastgevers te traceren. En dat van de voormalig liberale VVD. Gadverdamme. Engnekken. Stem allemaal in die verziekte hoofdstad eens PiratenPartij, die steken er wel een stokje voor.

Reaguursels

Inloggen

@Benoite, 2 raadszetels is veel te weinig, maar als altijd gaat alle media-aandacht weer vooral uit naar wat de 'gevestigde partijen' worden genoemd. Alsof die belangrijker zouden zijn dan 'gevestigde burgers' die zich willen laten horen en de overheid uit hun leven willen, en iets van hun eigen inkomen zelf willen besteden, in plaats van dat door een ambtenaar/politicus te laten doen. Maar die 'gevestigde burger' die komt niet aan het woord.

Hoed je voor de mensen die voortdurend falen, en om dat voortdurend falen te verbloemen, voortdurend nieuwe en andere en meer bevoegdheden willen. Alsof het aan het ontbreken van bevoegdheden zou liggen, dat de oplossingspercentages van tegen de burger gerichte criminaliteit zo laag zijn, en niet aan het feit dat de politie hier niet doende is de vrijheid van de burger te beschermen, maar de staat tegen die burger. Eerder dus optreedt als leger dan als politie.

Waarom al die drones, dat afluisteren, dat voorbij het redelijke belasten van arbeid en etc? Daar hoef je geen onderzoeksjournalist voor te zijn om dat uit te zoeken, een geschiedenisboek lezen over dictaturen in de 20ste eeuw volstaat.

De dictatuur sluit het net, en zo (mannen in gewoon pak, niet in uniform, geen geschreeuw maar stille bombardementen in onverklaarde oorlogen, belastinggevangenen, gedwongen tewerkstelling) ziet dat er dus uit.

We zijn met zijn allen nog lang niet bang/boos genoeg, en zo laten we gebeuren wat zelfs een blind paard nog zou zien aankomen.

Caroline Vonhoff | 28-02-14 | 18:27

Hoorde op tv van zo'n vvd-bons dat hij ook tegen
hogere lasten voor de mensen is, maar ja (zei ie)het was nodig. Nou is dat grappig of niet!?

Iwmac | 28-02-14 | 10:53

@Caroline: mooi dat je nu ook hier (onder je eigen naam) post. In Amsterdam kunnen ze wel twee raadszetels LP gebruiken...
Ot: onbegrijpelijk dat er niet meer onderzoeksjournalistiek wordt verricht naar dit soort fascistoïde verschijnselen. Ik zou er als journo mijn vingers bij aflikken. En als we toch bezig zijn: wie of wat zit er achter al die "Autoriteiten" die Nederland opeens rijk is? Ja EU, maar wie of wat precíes, en natuurlijk waarom? Even lekker diep graven. GS, een mooie taak voor die stagiair.

Benoite | 28-02-14 | 00:20

@Benoite,
voor zover ik de rest van de wereld volg, is men overal (VS, UK, EU) doende met steeds meet spionage van de eigen bevolking(en). Kennelijk is men als de dood uit het Luilekkerland van de macht te worden gezet, en doet men er alles aan om dat te voorkomen. Op onze kosten uiteraard.

En die drones, die zouden hier (voorlopig dan) niet bewapend zijn, maar mensen in Pakistan kunnen je inmiddels vertellen dat dat maar tijdelijk is.

Inderdaad, er stampen geen laarzen op de straat, maar drones dragen geen laarzen, en dat zegt dan ook niets.

Caroline Vonhoff | 27-02-14 | 19:51

Gezichtsherkenning.
Opdat Pedo Larue veilig over straat kan.
Nederland, het land dat opkomt voor de zwaksten. Right.

Torero | 27-02-14 | 19:31

Kan de dienstdoende stagiair bij GS dit drones- en cameragedoe niet eens tot op de bodem uitzoeken? Waar komen die drones en camera's opeens vandaan? Waar heeft de Amsterdamse en Haagse VVD die ideetjes opgedaan? Gewoon, notulen van raadsvergaderingen opvragen, wie is de pusher? Is er een ondernemersclubje actief bezig politici te masseren hiervoor? Hoe ver zijn ze in andere EU-landen met het pushen? In de VS en Londen zijn ze al een stuk verder met deze crap, en ik vreet mijn alu-hoedje op als dit niet een georkestreerd gebeuren is.

Benoite | 27-02-14 | 18:45

En dáár zijn nu juist enkelbandjes goed voor. Daar heeft alleen een veroordeelde last van en niemand anders. De enkelbandjes zijn net zo makkelijk zo niet makkelijker te controleren en veel goedkoper. Niet veroordeelden tot een celstraf thuis hun straf te laten uitzitten, maar om veroordeelden met een gebiedsverbod (voor stalkers en overlastgevers) te controleren.
Moet je politici nu echt ALLES voorzeggen?

Stormageddon | 27-02-14 | 18:34

En de pakkans blijft stabiel tegen de 2% aangeplakt. Kan iemand Ivo daar eens op aanspreken?

van heinde en verre | 27-02-14 | 17:57

Als je niet voortdurend beluisterd, beloerd, bespioneerd en betutteld wilt worden door de staat, dan zijn er maar twee mogelijkheden: je terugtrekken in een hutje op de hei, of proberen het tij te keren en stemmen op de Libertarische Partij (Amsterdam).

Caroline Vonhoff | 27-02-14 | 17:14

De Piratenpartij? Klinkt mooi, maar komt gewoon neer op meer van hetzelfde, subsidie en staatssteun voor van alles (mits passend in de door de staat toegelaten moraal), en vrijheid, die heb je natuurlijk niet als 'his masters voice', want wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Aangaande de camera's om gebiedsgeboden af te dwingen, dat is het zoveelste dictatoriale kulplan waar de VVD mee komt, de VVD die blijkbaar geheel en al is losgeslagen van iedere liberale wortel die die partij ooit had.

Als er al mensen zijn die een verbod hebben om in een bepaald gebied te komen, dan is het niet nodig iedereen die in dat gebied komt te bespioneren, te filmen, te beloeren en af te luisteren. Daar zijn effectievere middelen voor (enkelband na rechterlijke toetsing en toestemming), en het feit dat de VVD daar niet mee komt, geeft te denken.

Kennelijk is het niet om de handhaving van de gebiedsverboden voor degenen die die hebben, te doen, maar om het iedereen (camera's, kentekens, OV-chip, auto-chip) altijd en overal te volgen en te vervolgen.

De enige partij die zich werkelijk keert tegen alle vormen van overheidsspionage is de Libertarische Partij. En ja, daar ben ik (in Amsterdam) kandidaat voor, zeg ik er voor alle eerlijkheid maar bij.

De tij moet gekeerd worden, anders lopen we straks allemaal gechipt rond.

Caroline Vonhoff | 27-02-14 | 17:11

Ben vandaag met al mn vrienden van whatsapp naar telegram overgestapt.. duurde 1 minuutje,lachuh!

gimme a beat,rix | 27-02-14 | 15:05

Als ik de volgende keer A'dam betreed, dan neem ik een handvol (okee, een broekzak vol) kiezelstenen mee...

De Witte Wolf | 27-02-14 | 14:37

In Noord-Korea zullen ze wel verschrikkelijk jaloers zijn op dit soort systemen. Je zou je toch gaan afvragen waar dit allemaal voor nodig is.

tripledutch | 27-02-14 | 14:19

Wat ik al verwachtte is nu gebeurd.Quid is eindelijk volledig links geworden en vindt nu hetzelfde als groen-links en pvda.
Wanneer ga je voor joop.nl schrijven?

pejoar | 27-02-14 | 14:13

Ik mis de woorden 'illegalen', 'pedofielen' en 'terroristen' in de argumentatie. Als de VVD dat gebruikt buigt het volk maar al te graag. Leer het nu eens af mensen, stem nooit op conservatieve partijen, ze willen allemaal een gecontroleerde staat. Of het nu de PVV of VVD in Nederland is, de Tea Party in de VS of de Moslimbroederschap in Egypte, een pot nat. Vrijheid voor burgers en rechten om zich te beschermen tegen de overheid, dat moeten we niet willen.

kicktherabbit | 27-02-14 | 14:06

Dit soort shit had je je 10 jaar geleden toch niet kunnen voorstellen dat dit zou gebeuren??

tripledutch | 27-02-14 | 13:52

Ik schaam me sowieso kapot dat ik bij de laatste verkiezingen VVD heb gestemd. Ik heb op dit moment 2 keuzes: 1. Blanco stemmen of 2. Piratenpartij.
Ik ben er nog niet helemaal uit maar iets anders wordt het in elk geval niet.

Jippie | 27-02-14 | 13:51

@vaudt varken
dat is het voorstel van de partij van de allochtonen. een vermogensaanwasheffing ten gunsten van allochtone stemboekvee. daar moet horror of horrors eerst nog een referendum over worden gehouden op 22 mei. maar er zit een ander probleem hierbij. de gemeente amsterdam waardeert de erfpachtgrond als een bezitting, terwijl het slechts een inkomstenstroom is. die kan je contant maken en waarderen, maar het zal nooit meer worden dan een gedisconteerde inkomstenstroom. daarbij maken ze de fout om grond waarvoor de erfpacht voor 50 jaar is afgekocht opdezelfde manier te waarderen, terwijl het geld toch echt al ontvangen en uitgegeven is. dat de grond geen bezitting is volgt uit het feit dat iemand anders huis erop staat. de gemeente kan niet alle huizen slopen en de grond eronder verkopen. niettemin wordt dit zogenaamde bezit op de gemeentelijke balans gezet waartegen geleend wordt. de schuld is inmiddels opgelopen tot 5 miljard. amsterdam is dus insolvabel, omdat haar schulden groter zijn dan haar bezittingen. bezittingen die ook nog incourant zijn uit politieke overwegingen. amsterdam hield privatisering schiphol tegen. uiteraard zullen de sosjalisten roepen dat de stad niet failliet kan gaan, maar dat zou nou bij uitstek de oplossing zijn. dan wordt er namelijk uitverkoop gehouden en worden er geen salarissen en pensioenen meer betaald aan een graaiende club van regenten die volstrekt geen verstand van geld hebben. de schade aan de samenleving zal omvangrijk zijn, maar dat is ook te verwachten na 100 jaar sosjalistisch bestuur.

minimá-armezusvan.. | 27-02-14 | 13:48

-weggejorist-

antje advocaat | 27-02-14 | 13:37

Heb eigenlijk nooit goed begrepen waarom je als weldenkend mens in godsnaam in Amsterdam zou willen wonen.

Tjemig | 27-02-14 | 13:34

Ik ben plots tegen een burka-verbod. Fuck, de PVV heeft zonder het zelf te beseffen heel hard meegewerkt aan een bizarre politiestaat. .. Of zou..

fredmo | 27-02-14 | 13:32

Ooit komt de dag dat Nederland zijn eigen Nürnberg tribunaal krijgt en zullen Täven, Aufstelten en al die andere kutfascisten hangen voor hun daden.

Engebert Hinckerdump | 27-02-14 | 13:29

En die units worden ook gebruikt om belastingpoen op te halen. Rijdt je met een auto een bepaalde zone in, dan kan je fors aftikken.

Russ Meyer | 27-02-14 | 13:15

Waarom steeds lapmiddelen? Implanteer gewoon bij alle inwoners van de Nederlandse Democratische Republiek verplicht een chip, zodat de (r)overheid van iedereen op elk moment weet waar hij zit en wat hij uitvreet. Bedenk eens wat een geweldige voordelen dat biedt! Geen criminaliteit meer! De chip registreert ook wie er te hard rijdt, zodat de roverheid automatisch diens bankrekening kan aftappen. Geen onhandig gedoe meer met acceptgiro's! Hallo, Opstelten, lees je dit?

MAD1950 | 27-02-14 | 13:14

Nou moe. Als er één site dankbaar gebruik maakt van de camera's is het Geen Stijl. Hierdoor zijn kopschoppers voor het eerst gepakt, en inmiddels al een heleboel ander tuig. Je zult moeten kiezen GS. Links vind dat er in A'dam West niet preventief mag worden gefouilleerd, want discriminatie enzo. Hoe vervelend ook, cameratoezicht verhindert geloof ik niet veel, maar de pakkans wordt in ieder geval wel groter.

Frans1156 | 27-02-14 | 13:13

Is in Londen in zone 1 en 2 (toeristen en de rijkere inwoners) al het geval. Was verleden jaar bij een stel die daar woont en die voelen zich echt veilig. Criminaliteit is gedaald en de pakkans is groter.
Toch wordt maar ongeveer 5% van de misdrijven dmv dit soort camerasurveillance (500.000 stuks in heel London) opgelost.
Echter buiten die CCTV-zones is de criminaliteit juist aanzienlijk verhoogd. Scheelt op sommige plekken maar 1 of 2 metrohaltes en dan kan je 's avonds als het donker is niet meer veilig over straat.

Russ Meyer | 27-02-14 | 13:08

Dit hou je toch niet tegen, hoe er met de data omgegaan wordt is daarintegen nog wel te vormen.

newray | 27-02-14 | 13:05

Dus...... het illegale circuit wordt als maar groter en groter.
Begrijpen de bosmongolen van de VVD er dan ook niets van......
Mensen die nooit van hun leven iets illegaal hebben gedaan zullen dit dus ongemerkt wel gaan doen......
Wake up.

Dachthetal | 27-02-14 | 13:04

Het wordt nog erger als je kijkt waar het ze om gaat: drugsdealers met een gebiedsverbod. Want deze "liberalen" komen niet op het idee dat het misschien handiger is om drugs te legaliseren zodat straatdealers vanzelf verdwijnen.

terror406 | 27-02-14 | 12:58

NL en ook de EU willen weten waar u bent, wie u bent, met wie u bent en waarom, met wat u zich verplaatst en waar u getankt heeft.
Total control.
www.blikopnieuws.nl/bericht/210486/noo...

Schietmijmaarlek | 27-02-14 | 12:55

Het belangrijkste voordeel (voor de overheid) is niet het voorkomen van misdaad e.d. Mogelijk scheelt het een paar procent. Nee, het monitoren van de burger, dat gaat iets opleveren.
Exact hetzelfde als met die beelden van parkeergarages, die de belastingdienst opeiste, zodat ze leaserijders konden pakken die hun privekilometers verzwijgen.
Dat is nog net door de rechter voorkomen, maar de druk neemt almaar toe. Die gestolen CD-ROM met zwartspaarders werd uiteindelijk ook toegelaten als bewijs in de rechtszaal.

xspalm | 27-02-14 | 12:53

Ze moeten die Opstelten met een drone te grazen nemen...

Dakloze zonder krant | 27-02-14 | 12:52

Kunnen ze mooi samenwerken met Den Haag. Die willen al drones in de schilderswijk (en: "als we ze dan toch hebben, kunnen we ze later ook...." enz.)

Echt welke gek bedenkt zoiets en realiseert zich niet waar het toe leidt.

xspalm | 27-02-14 | 12:46

En de mensen die hiertegen al jaren ageren gewoon blijven neerzetten als aluhoedjes........

mase | 27-02-14 | 12:42

Dit voorstel was eind augustus vorig jaar al gedaan aan Van der Laan, die onderzoek heeft toegezegd. "De VVD deed gisteren het verzoek om de mogelijkheid te onderzoeken om zakkenrollers een gebiedsverbod op te leggen.

Burgemeester Van der Laan heeft al laten weten dit ook te doen. Het verbod zou op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) moeten worden opgelegd."
www.at5.nl/artikelen/109770/zet-camera-s-met-...
De PvdA weet er van.

Abject | 27-02-14 | 12:40

Ook de meest geavanceerde camera weet geen raad met opstaande bontkragen en overhangende capuchons.

bisbisbis | 27-02-14 | 12:40

En zo geeft de ene partij iedereen tachtig kansen of meer en ontneemt de andere partij iedereen überhaupt al de eerste kans. Misschien kunnen we iets van elkaar leren?

Geert Linkers | 27-02-14 | 12:39

Dit is ook echt weer typisch zo'n maatregel waarmee je genaaid gaat worden als je ergens een propje laat slingeren, maar waar de echte criminelen nul last van gaan hebben.

Sowieso vindt ik dat "bekenden van de politie" altijd maar een vreemd verhaal. Ja, we moeten er op letten dat mensen hun rechten niet met voeten worden getreden. Maar als je WEET dat iemand gewoon de hele tijd de boef loopt uit te hangen, dan kan je hem toch zo in de cel pleuren? Wie is er bij gebaat die figuren de hele tijd maar vrij rond te laten lopen?

En dat is ook meteen waarom dit niks gaat helpen. Het probleem zit hem niet in de middelen die de politie voor handen heeft. Het zit in de aanpak, die 100% vanuit de politiek gestuurd wordt. Pas de wortel en de stok toe. Wees zacht voor mensen waar verbetering mogelijk is, en wees hard voor mensen die keer op keer aangeven niet in de civiele maatschappij te willen/kunnen leven. Breek criminele cultuur, in plaats van telkens "het is een incident!" te roepen. Zorg er gewoon voor dat criminaliteit niet meer loont. Niet in opbrengst, en niet in respect.

Piet van het Padje | 27-02-14 | 12:38

Liberalen stemmen natuurlijk Libertarische partij, ook in Amsterdam.

Kiwi45 | 27-02-14 | 12:37

Probleem voor deze VVD-symptoombestrijding is dat die camera's overlopende contrasten in de verschillende bruin- en zwarttinten nog niet zo goed kunnen verwerken tot vaste gezichtspunten, in tegenstelling tot heldere kleuren als rood, wit en blauw.

Nestorix | 27-02-14 | 12:26

Mogen we de overheid dan voortaan ook overal volgen?
Lijkt me wel leuk, een website waar je alle gesprekken van Opstelten een Teeven kunt beluisteren.
frank87 | 27-02-14 | 11:05 | + 15 -

Euhm ... die weten waar de prullenbak staat

Centauri3 | 27-02-14 | 12:08

Het hielp voor Orwell wel dat hij een voormalig propaganda schrijver voor de BBC was. Dat geeft wel inzichten in het doen en laten van de overheid. Helaas was het in die tijd nog science fiction...

Ares | 27-02-14 | 12:05

@wattan!! | 27-02-14 | 11:48 |
"... Ik wil als "vrije" burger ... "

Eeh, wát voor burger, zegt u?
* naslagwerk met oude en vergeten uitdrukkingen erbij pakt *

Kapitein Sjaak Mus | 27-02-14 | 12:03

1984 in optima forma. Overheid tracht eigen burgers te bespioneren (what's new..)Gelukkig is er nog een CBP? Jacob Kohnstam , kom er maar in!

Brulboei_61SB | 27-02-14 | 11:58

Sjaaltje over je mond en camera ziet niets meer, hoe makkelijk wil je het omzeilen. Maar dat snapt zo'n politieker natuurlijk niet. Of juist wel en gaat het helemaal niet om die crimineel... We kennen allemaal die "SF-films" wel waar het volk in een dictatuur van een moloch moet leven, 24/7 gecontroleerd wordend. Niks SF meer aan.

BekiekUtMoar | 27-02-14 | 11:58

Dit in combinatie met de binnenkort verplichte 112 trackers in je auto maakt het wel erg compleet allemaal. Tijd voor revolutie

dk-- | 27-02-14 | 11:57

Het issue in A'dam is de erfpacht.
Tienduizenden huiseigenaren dreigen door de roverheid van hun eigendom beroofd te worden.
Erfpacht = verbod op eigendom.
De net ingestelde regel is dat bij verkoop de gemeente een nieuwe canon vast stelt. Daarmee steelt de overheid dus een random bedrag van de verkoper.
Dat is een crimineel en daar moet snel een einde aan komen.

Vaudt Varken | 27-02-14 | 11:56

Onze scheepsjongen, die verstand van mode heeft voorspelt de nieuwe wintertrend:
Guy Fawkesmaskers, afgewerkt met een randje bont.

Kapitein Sjaak Mus | 27-02-14 | 11:55

Verkiezingsballonnetjes! Trap er niet in!
Negeer nou gewoon al die bedenksels die politiekers de komende weken uit hun hoge hoed gaan toveren en laat ze vertellen wat ze de afgelopen jaren concreet hebben gedaan, hoe het zit met de enorme Nederlandse werkeloosheid en wie er verantwoordelijk voor is dat de Nederlandse economie al jarenlang slechter draait dan de rest.

simpelman | 27-02-14 | 11:54

@(c)ZWITSUL | 27-02-14 | 11:17
Juist. Wij worden de komende periode nog véél harder uitgeknepen dan nu, en dit soort acties zijn puur voorbereiding op de protestacties die dan gaan komen.
Rusland is wat dat betreft nog een mietje vergeleken bij de EU over 5 jaar...

Amstel | 27-02-14 | 11:53

Toch wel bizar dat onze vrinden Wells en Huxley zo visionair waren...

Alsof het gepland is *aluhoedje vouwen doet* *Fabian society pluggen doet*

point blank | 27-02-14 | 11:53

Ik stem libertarische partij. Die zijn ook tegen dit soort shit.

Willem VanDer Decken | 27-02-14 | 11:49

Welkom bij de neo-liberale samenleving. U heeft niets te verbergen, want dat kan niet meer.

Amstel | 27-02-14 | 11:49

Oskaar heeft liever camera's met bontkraagherkenning...

Oskaar Blafzuur | 27-02-14 | 11:49

Het is heel simpel. Ik wil als 'vrije' burger ten alle tijden het recht en de mogelijkheid hebben om ongezien van A naar B te gaan. De inzet van drones behangen met camera's, gezichtsherkennede camera's in de stad, rekeningrijden met chip in je auto, ov-chipkaart, uitwisseling van data tussen parkeergarages en belastingdienst (en zo kunnen we wel even doorgaan) is daarmee totaal ongewenst!

Maar waarom wil jij ongezien van A naar B gaan? Je hebt toch niks te verbergen?.... zucht.

wattan!! | 27-02-14 | 11:48

@jemagookniksmeer | 27-02-14 | 11:08
De samenleving dient tegen de politiek beschermd te worden, daarom weg met de VVD, D66, PvdA en andere gevestigde partijen. Ze maken Nederland nu al decennialang kapot. Tijd voor wat anders.

No Mo | 27-02-14 | 11:48

Off topic/
Als je lang genoeg naar die mouse-over kijkt hoor je dat mens gewoon 'no' zeggen.
Hebben jullie dat ook of moet ik mijn verpleegster even bellen?

Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:46

Kabam, daar kan de NSA een punt aan zuigen, zucht.

nan6896 | 27-02-14 | 11:46

Bezuinigingen op politie goedpraten om vervolgens onder het mom van 'veiligheid' de camera's goed te praten. Politiek Nederland, u bent de zwakste schakel. Tot ziens.

Ares | 27-02-14 | 11:44

De VVD Amsterdam is een stelletje stalinistische communisten die als enigen denken te weten wat goed is voor de Amsterdammers. Tegenspraak wordt door hen niet geduld.

Lewis Lewinsky | 27-02-14 | 11:44

sorry, dubbelpost, rsi wijsvinger

point blank | 27-02-14 | 11:41

-weggejorist-

point blank | 27-02-14 | 11:41

Tijd voor revolutie.

point blank | 27-02-14 | 11:41

Je kan beter Leefbaar Amsterdam stemmen als je die linkse corrupte club en die VVD leugenaars terecht zat bent. Laat in Amsterdam maar eens een frisse wind waaien. Er staan heel goede dingen in hun programma. Het lijken wel mensen met gezond verstand. Waar vind je die tegenwoordig nog in de politiek?

No Mo | 27-02-14 | 11:41

guurderea | 27-02-14 | 11:38
De VVD probeert zich als law & order partij te profileren. Mede mogelijk gemaakt door de PVV. Bedankt Geert!

Romanov | 27-02-14 | 11:40

De VVD heeft niet alleen in Amsterdam onzalige plannen. Het suffe, slaperige Houten (een Vinex-slaapdorp net onder Utrecht) moet op last van de VVD ook volgehangen worden met camera's: www.groentje.nl/www/index.cfm?page=art...
In de ogen van de VVD is iedere burger een potentiële verdachte.

guurderea | 27-02-14 | 11:38

Dit wordt wel een frustratie Quid, al die mooie techniek voorhanden en het niet mogen gebruiken van GS. Ergens heb je gelijk, ergens gaat het problemen geven. Want als wij het niet gebruiken, dan gebruiken andere landen het wel. Consequentie is dat al het tuig in NL komt, want toch niet te pakken. En indien toch gepakt, zo weer op straat.

Febofiel | 27-02-14 | 11:37

Ik zie alleen maar voordelen. Minder criminaliteit dus minder dienders nodig, en als we ze bij alle bedrijven ophangen en koppelen aan een database met uitkeringsgenieters sporen we gelijk die fraude ook op. Kunnen de belastingen ook weer eens omlaag, er worden meer boeven opgepakt dus de bouwsector heeft weer werk aan het bouwen van gevangenissen.
Hang je ze bij iedere voordeur op pak je al die zwartwerkende schoonmakers en thuiskappers op.
Lijkt me een win/win situatie voor de eerlijke hard werkende mens. er zullen er ook bij zijn die dit niet leuk vinden maar die zitten waarschijnlijk nu thuis met een schultenbrauwtje en een joint in hun handen op hun toetsenbord te rammen dat hun privacy geschonden wordt.

IJzervreter | 27-02-14 | 11:34

Niet om het een of ander, maar door al deze zogenaamde 'veiligheidsmaatregelen' ga ik me steeds onveiliger voelen.
En dan ben ik nog wel een brave hardwerkende zwoeger die altijd netjes belasting betaald. Denk dat ik maar eens een vlot ga bouwen om naar Australië te punteren. Dan krijg ik daar hopelijk een gratis reddingsboot en ga ik de rest van mijn leven lekker rond dobberen op de oceanen. Daar hebben ze gelukkig nog geen camera's, die viespeuken!

Good Meuning | 27-02-14 | 11:29

Als de overheid alle bestaande regels een ging handhaven die ze hebben ingesteld en vervolgens hun werk deden zoals het hoort zou dit allemaal niet nodig zijn.
regel, regels, regels die vervolgens niet te handhaven zijn. Misscheien een detector bij elke voordeur. Dat zou in de grote steden een openbaring zijn, want wie er daar allemaal wonen. Ze hebben werkelijk geen idee.

Therapietje | 27-02-14 | 11:28

Als ik betaald word voor iedere seconde dat ik gefilmd word en de wethouder betaald alles uit eigen zak, heb ik er geen problemen mee.
Ik heb ook rechten.
We kunnen als burgerwacht optreden en de kinderen van Willem Alexander 24 uur per dag volgen met groep mensen en camara's. Uit oogpunt van veiligheid natuurlijk.
Onee, privacy. Waarom ik dan wel? Het lijkt wel de DDR. Praatjes maken over China en Korea, maar ondertussen.

ET007 | 27-02-14 | 11:28

Vooral doen, het zal er in ieder geval een stuk rustiger worden op straat! Zal de middenstand blij mee zijn!

Finn | 27-02-14 | 11:28

deluiegriek | 27-02-14 | 11:25 |
Ik voorzie wetgeving waarin het beschadigen van een drone gelijkgesteld wordt aan het mishandelen van een ambtenaar in functie.

Romanov | 27-02-14 | 11:27

@bello 27-02-14 | 11:25
Ah.. dat is een..

brtnsnwbrd | 27-02-14 | 11:27

a.k.a. Orwellian State.....

brtnsnwbrd | 27-02-14 | 11:26

Camera's moeten wel heel goed in het donker kunnen opnemen.
Anders kan 90% van de daders niet herkent worden in verband met negroïde/licht getint....

Ommezwaai | 27-02-14 | 11:25

@gebrokenvleugel | 27-02-14 | 11:13

Yup,kan je op wachten, de plannen liggen waarschijnlijk allang klaar.Het is namelijk de volgende logische stap: iedereen verplicht chippen. De natte droom van de overheid. Chippen zoals honden.

Geeft ook aardig weer hoe de overhead over zijn/haar burgers denkt.

bello | 27-02-14 | 11:25

Ik voorzie een spelletje wie de meeste drones ongemerkt uit de lucht kan schieten.

deluiegriek | 27-02-14 | 11:25

Prima, dat is toch allemaal wat we willen?
En nu gaat iedereen natuurlijk roepen 'Hoezo wat we willen? Dit willen we niet!'. Nee sukkels, dit wilt niemand, maar dit is al jaren en jaren aan de gang, maar het gros van Nederland is in slaap gesukkeld en ZIET het niet meer gebeuren, het gaat stapje voor stapje, beetje bij beetje, dingetje voor dingetje. Open je ogen eens en kijk wat er om je heen aan de hand is....
En nee, 'jij' als kiezer, gaat hier niets aan veranderen, echt niet! Want deze agenda is jarenlang geleden al geschreven en moet kostte wat het kost, doorgevoerd gaan worden.

brtnsnwbrd | 27-02-14 | 11:23

Nieuwe (Europese) politiek: eerst zorgen voor verhoogde onveiligheid en tuig. Dan een camera op de burgers richten voor hun eigen veiligheid. En bestwil, natuurlijk.

Jan Passant mk2 | 27-02-14 | 11:23

Word het niet eens tijd dat de boel word omgedraait?
Al onze corrupte bankiers,en hun politici met naam en rugnummer op de netz zetten... zodat als het boeltje klapt ze niet het land kunnen verlaten met de buit onder hun arm?
Alles werkt gelukkig twee kanten op.

gimme a beat,rix | 27-02-14 | 11:22

Het lijkt een beetje op het verhaal van de bodyscanners. Ze werken niet, kosten een hoop, maar de zwakbegaafde controleurs hebben er een hoop lol mee.

Petrus de Rewa | 27-02-14 | 11:21

@small_town_dude | 27-02-14 | 11:07

Tom Cruise is wel een klein mannetje, maar hij bestuurde geen drone in Top Gun.

The Nameless | 27-02-14 | 11:21

En al dat bespioneren en oppakken leidt natuurlijk niet tot meer straffen/opsluiten van criminelen. De overheid wil slechts weten wat er met het geld gebeurt dat u verdient want 'all your money belongs to us'. Zodat uw socialistische overheid het kan herverdelen (zónder zichzelf daarbij te vergeten btw). Echt, het draait bij socialisten maar om één ding: GELD

Rest In Privacy | 27-02-14 | 11:20

@small_town_dude | 27-02-14 | 11:15
Dank u!
Het betrof aldaar persoonsherkenning op basis van de iris.
Kon je zo nodig nieuwe ogen kopen, ook dolletjes.
Mooie film!

Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:20

Alsof de VVD in Islamsterdam iets te vertellen heeft, Amsterdam is bezet gebied, zijn we dat even vergeten?
Nu loop je het risico dat de PvdA dit idee gaat overnemen.
Draaideurcrimineel in beeld?
Hup, snel, buurtvaders met cursus kickboksen ernaartoe.
Pedofiel in beeld?
Snel, stuur Ploumen met koffie en gebak.
Oosteuropeaan heeft moeite met pinnen?
Snel, stuur Hilworst, die stort meteen het tienvoudige op zijn bankrekening.
Iemand drinkt een biertje 20 centimeter buiten het terras?
Snel, stuur drones om de hele zaak kapot te schieten.
Een psychopaat schopt iemand jhelemaal verrot?
Snel, stuur Benefuckte Dick om hem vrij te pleiten.

Neuh, ik denk niet dat we dit moeten willen met zijn allen.

Cuyahoga | 27-02-14 | 11:20

In een land waar vaders hun kinderen het halve land kunnen rondrijden en vervolgens ombrengen en waar twee mensen dagenlang uit handen van de politie kunnen blijven en wat al helemaal volhangt met electronica, kun je hier niet op vertrouwen.
Het probleem is dat het niet zal werken en het aantal fals alarms voor ernstige privacyaantastingen zullen zorgen.

Petrus de Rewa | 27-02-14 | 11:20

@VVD Amsterdam: Wanneer komt de Berkut op tijdelijk contract in Amsterdam opereren? Zijn beschikbaar naar ik verneem...

Parel van het Zuiden | 27-02-14 | 11:19

VVD.... wie stopt de hardwerkende hoogopgeleiden drones?
Jij, als kiezer!!

Musset | 27-02-14 | 11:17

De terrorisme kaart is een beetje uitgespeeld.. maar de electronische onderdrukking is voorlopig niet over, die staat nog in de kinderschoenen.. en opvallend , in heel de EU hetzelfd beeld.
Alles moet klaar zijn voor het grote omslagpunt, dat moment waarop de burgers de EU (bestuurders) echt niet meer pikken en waarop dan hard (overheidsgeweld/EU veiligheidsdiensten) wordt ingegrepen.
De mogelijke 'EU' onrustokers zijn dan allang opgepakt.. mede door hun uitlatingen op het net en hun gedragspatronen die mogelijk gevaar op kunnen gaan leveren.
De heropvoedingskampen zitten overvol.

(c)ZWITSUL | 27-02-14 | 11:17

Parel van het Zuiden | 27-02-14 | 11:14 |
Fuck de Grondwet, lang leve het toetsingsverbod.

Romanov | 27-02-14 | 11:17

Was dat Minority Report?
Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:10 |

JA

small_town_dude | 27-02-14 | 11:15

Waar de piratenpartij voor staat is imho voor 90% gelijk aan de libertarische partij. Ik ben van mening dat deze twee eens serieus met elkaar om de tafel moeten gaan zitten want met dit gefragmenteerde geneuzel sla je nog geen deuk in de bureaucratische boter.

Von_Rompuy | 27-02-14 | 11:15

Jongens jongens, de toekomst klopt op onze deur, je hoeft niet open te doen, maar uiteindelijk komt het toch wel binnen, goedschiks dan wel kwaadschiks.
Laten we het verwelkomen met taart, slingers en ballonen, het leven is tenslotte een feest, helaas kent elk feest een einde, deze is bijna afgelopen.

Ashtrey | 27-02-14 | 11:14

Gezichtsherkenning in Amsterdam? Nogal zinloos. Ze lijken toch allemaal op elkaar, die kansenpareltjes.

Nivelleermarionet | 27-02-14 | 11:14

Maar goed, het politieke "talent" op gemeentelijk nivo meent werkelijk dat het rechtstatelijk mandaat heeft om op de stoel van wetgever te gaan zitten en de grondwet even aan te passen?
.
Nou ja, een rechtstaat zijn we allang niet meer dus zou best eens kunnen...

Parel van het Zuiden | 27-02-14 | 11:14

Terwijl het simpelweg de straat op sturen van agenten, lopend, een fantastisch middel is tegen overlastgevers. Gewoon omdat de agenten dan eens kunnen zijn waar ze wel wat kunnen toevoegen.

BekiekUtMoar | 27-02-14 | 11:14

En wat doen 'mensen' straks gewoon weer, massaal VVD stemmen..

Overigens ook PvdA en D666. Gelukkig bezitten ze nog net genoeg hersencellen dat ze weten hoe hun kont af te wegen.

Boris die Sauertopf | 27-02-14 | 11:13

Ik heb een beter idee, we sturen alle noordafrikanen terug naar land van herkomst/herkomst ouders en het probleem met overlast is opgelost.

Ook zal dit financieel een groot voordeel opleveren vanwege minder outkieringen en minder opsporingsbenodigdheden.

GekkeDave | 27-02-14 | 11:13

Nu is het dit. Straks krijg je zonder RFID- chip geen vers paspoort meer. Mark my words...
bello | 27-02-14 | 11:06 | + 0 -

Kun je op wachten, dik 40 jaar heeft men de id-plicht(ook VVD) kunnen tegenhouden door ervaringen en gevoeligheden door het ausweiss gebeuren in WO2, nu zijn er nog teveel die van het kampnummer trauma weten, verwacht ook tussen nu en 50 jaar loopt iedereen met chip.

gebrokenvleugel | 27-02-14 | 11:13

"You'll never find us, but victim or perpetrator, if your number's up... we'll find you".

Cuyahoga | 27-02-14 | 11:12

Dus de politie moet wél iets doen tegen criminelen, maar mag daar geen informatie voor verzamelen, ook al is in feite iedereen een potentiële crimineel.

Expert Homo | 27-02-14 | 11:12

Stel je voor dat Walter Ulbricht c.s. toen de tools van nu zou hebben gehad.
Dan was de muur nooit gevallen.

bastemeijer | 27-02-14 | 11:12

Ach, nog een extra reden om 020 te mijden.

Parel van het Zuiden | 27-02-14 | 11:11

Dat wat Flatulent zegt. Denk aan onze kinderen! -en je kunt hier wetten maken waar zelfs Janoekovitsj zich voor zou hebben geschaamd.

kalsarikänni | 27-02-14 | 11:11

Ze nemen een voorbeeld aan Kampen,alwaar de camera's al jaren hangen?

Meneer-reetkever | 27-02-14 | 11:10

@small_town_dude | 27-02-14 | 11:07
Was dat Minority Report?

Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:10

En ondertussen is de pakkans niet hoger dan 2.4% en het veroordelingspercentage slechts 1.1%

Maar het klootjesvolk zal dit ook wel weer slikken onder het motto "ik heb niks te verbergen".

Nergens in de wereld wordt zoveel getapt, onderschept, afgeluisterd en bekeken als in NL en nergens in de Westerse wereld worden minder misdaden opgelost als in in NL.

James Lastig | 27-02-14 | 11:09

George Orwell kom er maar in. 3.. 2..
Oh het is al begonnen...

Openbaar Mysterie | 27-02-14 | 11:09

De samenleving dient tegen de burger beschermd te worden.
Het moet veiliger.
VVD
Zeker nu.

jemagookniksmeer | 27-02-14 | 11:08

Ach wat heb je nu in Amsterdam te zoeken, mij een biet.

gebrokenvleugel | 27-02-14 | 11:08

'drugsdealers hebben lak aan hun verbod en blijven alsmaar terugkomen'
Dat blijft, met alle beschikbare technologie, gewoon de staande praktijk dankzij ons coulante strafrecht.

Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:08

ach, zijn vooral licht getinte mensen die er echt wat van gaan merken.

Losje | 27-02-14 | 11:07

Ach, Morgen brengt Teefje het plan als zijnde zeer effectief tegen pedofielen en staat heel Nederland er ineens positief tegenover.

Flatulent | 27-02-14 | 11:07

Doe maar niet, ik heb die film al gezien met Tom Cruise.

small_town_dude | 27-02-14 | 11:07

@ mezelf:
Noord-Koreaans, uiteraard.

Wat Nederland dan weer niet gaat doen is die strafkampen voor notoire draaideurcriminelen. Dat is dan wél weer een goed idee.

goedverstaander | 27-02-14 | 11:06

Nu is het dit. Straks krijg je zonder RFID- chip geen vers paspoort meer. Mark my words...

bello | 27-02-14 | 11:06

De VVD. "And... cut!"

Normpje | 27-02-14 | 11:06

Vergeet overigens niet dat we al gezichtsherkenning hebben in de bus. Je kan niet meer met het OV reizen, zonder dat je wordt gemonitord. We zijn al in 1984.

Romanov | 27-02-14 | 11:05

Kim Jong-un kan zo langzamerhand een Zuid-Koreaans puntje zuigen aan deze praktijken.

goedverstaander | 27-02-14 | 11:05

Mogen we de overheid dan voortaan ook overal volgen?
Lijkt me wel leuk, een website waar je alle gesprekken van Opstelten een Teeven kunt beluisteren.

frank87 | 27-02-14 | 11:05

1984.

Botte Hork | 27-02-14 | 11:04

De VVD is ontspoord. Drones in Den Haag, gezichtsherkenning in A'dam. Zieke honden.

Romanov | 27-02-14 | 11:04

Het is zinloos: als dat tuig sneller herkent en opgepakt wordt, staan ze - net als nu - toch weer binnen een uur buiten. Het is een grotere dwijl, maar de kraan staat nog steeds open.
Hogere en hardere straffen lijkt me een beter plan.

Chriet Titulaer | 27-02-14 | 11:03

De burka's hebben daar geen last van...

Ars Vivendi | 27-02-14 | 11:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl