Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vogelaarwijken groot succes! Iedereen gezond!

ellavogelaarvisionair.jpgWij zijn allen zoveel schuldig aan Ella Vogelaar. Wat een visie had die vrouw. Zij was haar tijd ver vooruit en werd door weinigen begrepen. Hoon was haar deel. Hoon en schamper gelach. Maar ze had gelijk en dat wist ze. Vogelaarwijken zijn de toekomst. Al die miljoenen die in deze prachtwijken gepompt worden, zijn geen weggegooid geld. Ella is uitgekotst, weggelachen en uitgefoeterd. Schandalig dat media en volk zo met visionairs omgaat. Dat hufterjournalisten dit soort moderne profeten door het slijk halen. Want Ella Vogelaar had gewoon gelijk. Mensen die in Vogelaarwijken wonen, zijn gezonder dan mensen die in vergelijkbare pauperwijken wonen waar de gratisgeldkraan een stuk minder hard stroomde. Dit is onderzocht door Karien Stronks en zij kan het weten, want Kaar is hoogleraar sociale geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Dus kom niet met je onderbuikgebrul, want jij bent geen hoogleraar sociale geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Bitch. Mensen in Vogelaarwijken 'roken minder, doen in hun vrije tijd meer aan beweging en voelen zich ook beter.' Kijk. En dat noemen wij dus pure winst. Voormalig kansarme mensen die dankzij de miljoenenmelk uit de tiet van moedertje Staat hun levensverwachting met een paar jaar zien stijgen. Ella, jij zag dit altijd al. Dit is wat jij voor ogen had. Je verdient de nederige excuses van al de schoften die jouw beleid bespuugd hebben. Uiteraard de NRC, want het is altijd de NRC die natrapt en onder de gordel slaat en onfatsoenlijke hetzes creëert. Bah. Ella Vogelaar, prachtmens. Vele levens redde zij, maar nooit klopte zij zich op haar borst. Hartjes voor jou, Ella.

Reaguursels

Inloggen

Werken is en blijft voor gekken. Daar zijn er hier nog genoeg van. Hier kom je niet anders tegen dan: Vieze stinkende bijstandstrekkers zijn het, allemaal! De bijstand, iets waar de VVD zo de pik op heeft. Er kan altijd geld af, de mensen kunnen het altijd met wat minder doen en je moet ze leren vissen i.p.v. hen een vis toegooien. Tijdens tijden van bezuinigen is de hand ophouden een schande. Bij economische voorspoed is dit voor diezelfde kliek overigens niet veel anders, ook dan vinden zij dat iemand geen beroep mag doen op de gemeenschap. Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen daar mag je best denigrerend over spreken, ze zijn niet zielig maar gewoon lui. We zijn blind voor alles wat achter de voordeur gebeurt, terwijl dit volgens mij de mensen zijn die de minste privacy genieten. Doorgaans weet niet alleen de gemeente alles van deze mensen, maar ook alle instellingen die zich als ongecoördineerde strontvliegen rondom deze mensen heen bewegen. De uitgestoken hand is er daarom ook een van de bureaucraat aan iemand die gebaat is bij zo min mogelijk bureaucratie. De uitgestoken hand is er een van een instelling die niet gebaat is bij een snelle oplossing, want snelheid en oplossingen kost ze geld. De uitgestoken hand is er altijd een van iemand die wantrouwend tegenover je verhaal staat, want 'dit verhaal hebben we in een ietwat andere vorm wel vaker gehoord'.
We zijn niet bezig problemen op te lossen. We zijn niet bezig het allemaal veel efficiënter in te richten en ons te ontdoen van al die incompetente organisaties die nimmer in het belang van deze mensen hebben gewerkt. We zijn niet bezig de hulp structureel te hervormen, want voor je het weet staat het Malieveld vol met boze vertegenwoordigers van deze logge 'wij staan in dienst van de maatschappij' organisaties. We hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat het Malieveld vol komt te staan met mensen die een bijstandsuitkering ontvangen, omdat ze de manier waarop ze behandeld worden beu zijn. Ze schamen zich nu al vaak voor het feit dat ze een beroep doen op de gemeenschap. Geen haar op hun hoofd die eraan denkt straks en plein public zichzelf voor lul te zetten.
Het maakt de groep een makkelijk doelwit van kille harde bezuinigingen, verdere inperking van hun privacy en hoongelach van werkend Nederland. Deze groep uitkeringsgerechtigden heeft geen recht op spreken. Steeds meer gemeenten willen deze groep mensen verplichten zich vrijwillig maatschappelijk in te zetten. Voor wat, hoort wat is nu het adagium. Mensen die aankloppen bij criminelen, omdat ze hulp nodig hebben krijgen dit ook altijd te horen. Voor wat, hoort wat. Een overheid die op deze manier haar burgers bejegent moet in mijn optiek gewantrouwd worden.

werkenisvoorgekken | 28-02-14 | 19:47

Ah, het is weer tijd voor anti-Vogelaar-feestje. Dit gaat natuurlijk tot in de kleine uurtjes door. Hebben we genoeg terpentijn en azijn in huis? Het onderdeel "boe-roepen" gaat iets eerder van start, vanwege de oversteplende belangstelling. Maar genoeg gedold:
Het is natuurlijk weer allemaal niks. Maar wat moet er dan wel gebeuren. Helemaal geen overheidsbemoeienis, zoals in de VS? Daar heb je gelukkig geen getto's.

TB2318 | 25-02-14 | 20:03

GebuktIsGenomen | 25-02-14 | 11:26
Eh,ja, mag het na 35 jaar ploeteren zelf meemaken, tja ,300 eurootjes minder in de maand, maar de stress en de bloeddruk varen er wel bij! En dat is ook wat waard.
Geen reiskosten meer 100 eri per/maand, meer zorgtoeslag,enz.
Waarom werk jij nog??

koekje erbij? | 25-02-14 | 19:46

Sociaal, je wordt al suïcidaal als je het woord hoort .

fleurtje | 25-02-14 | 17:29

Gezond is etymologisch afgeleid van het oud-Nederlands "gisund" en betekende:Welvarend.Dan heb je het dus over een enorm wisselende gesteldheid,een uiterst rekbaar begrip. Alles past erin,van het lommerrijke Wassenaar of Aerdenhout tot de Haagse schildersbuurt,van de status van land-bestuurders tot gesubsidieerde armoedzaaiers. Waar zou je immers tevreden mee kunnen zijn en lichamelijk gezond van blijven? Als je de dokters moet geloven ga je ten gronde aan alcohol en tabak,terwijl we dat al vele eeuwen gebruiken is dat volgens hen niet gezond. Terwijl... we al al eeuwIG ten gronde gaan.
Wie heeft er nu gelijk ? De politici,de waarzeggers,de wetenschap,de familie,de oudsten,de vrouwen,de homo's,de kinderen,de religieuzen,de godgeleerden ??? Alleen Bram Moskowitz krijgt gelijk:"Trek je niets aan wat de mensen van je denken,blijf JEZELF,want de andere plaatsen zijn al bezet".

Dolphi | 25-02-14 | 17:11

Grappig zoals linkse partijen altijd hun projectjes pogen goed te poetsen net voor de verkiezingen.

Scavenger | 25-02-14 | 16:46

Het is dat het te triest voor woorden is.
Maar anders zou ik lachen.

bft | 25-02-14 | 16:20

De Vogelaar-wijk bij mij in de buurt staat no.1 qua inbraken in Nederland.

Blue Light | 25-02-14 | 15:16

Ik heb ook een tijd in een Vogelaarwijk gewoond (Zuilen) maar daar kwam ik pas achter toen ik er weg was. Weinig op aan te merken maar ik weet niet of dat de verdienste van Vogelaar is of dat die criteria van een Vogelaarwijk zo scheef zijn. Nog nooit onveilig gevoeld daar en heel wat anders dan de Bijlmer of de Schilderswijk.

kicktherabbit | 25-02-14 | 15:00

Dit riekt buitengewoon smerig naar een Diederik Stapel of Roos Vonk onderzoek.

Pieter V | 25-02-14 | 14:09

Ach, mevrouw doet gewoon precies hetzelfde als alle andere doctorandussen in studies waar nog nooit iemand van gehoord heeft of zelfs maar enig belang van kan inzien: betrek een politiek correcte visie in de conclusie en je kan weer rekenen op subsidie.

Pierre Tombal | 25-02-14 | 13:20

Vogelaar, ook voor haar geldt het dogma van de maakbare samenleving. Wanneer stappen die linkse predikers van hun geloof dat de maatschappij niet is te vormen met zakken belasting geld. Die hele kliek zou meer realiteitszin moeten krijgen naar de echte wereld.

lanexxx | 25-02-14 | 13:09

Punt is niet of de aanpak werkt. Als je zoveel geld tegen aan gooit zal er altijd een effect zijn. In dit geval vanuit het individu in een vogelaarwijk, is het een positief effect.

Belangrijk is of het ook doelmatig is? Al die miljarden hadden wellicht op een andere, betere manier ingezet kunnen worden met een veel beter resultaat.

Wat gebeurt er namelijk als de steun wegvalt? Blijft het gebouwde dan staan of zakt het weer terug naar de oude situatie.

Hoeveel resultaat voor je euro, daar gaat het om. En als je dan ziet hoeveel geld er is gebruikt dan moet je gewoon concluderen dat er weinig is bereikt.

Ella heeft zaken benaderd vanuit idealistische hoek, en daarbij ook zaken uitgesloten die geïntegreerd hadden kunnen worden in het beleid. Daardoor zijn zaken minder effectief en veel duurder geworden. Politiek is helaas te vaak gestoeld op ongefundeerde aannames en niet o.g.v. (sociaal)-wetenschappelijk bewijs. Als men zich al baseerd op onderzoek, dan doet men heel vaak aan "cherrypicking".

Karien Stronks heeft dat niet onderzocht... is ook niet haar vakgebied. Haar onderzoek zal heus wel valide zijn, maar de conclusies zijn te beperkt over slecht een klein gebied. Als zij daaruit haalt dat het een gemiste kans is, dan laat zij merken dat ze geen inzicht heeft in economische vraagstukken.

Statler en Waldorf | 25-02-14 | 12:59

Miljoenen? Een miljard godverdomme .....€ 1.000.000.000 !!!

Rien7847 | 25-02-14 | 12:59

Het enige dat Ella heeft bereikt is dat de kansenwijken nu "vogelaarwijken" worden genoemd. Dat de term "vogelaarwijken" is gebruikt in het stuk is volkomen onterecht, er had gewoon "achterstandswijken" moeten staan. Dat mensen daar minder zijn gaan roken heeft niets met de subsidie te maken, hooguit met de belasting op sigaretten, die daardoor voor de onderlaag in de bevolking niet meer te betalen zijn.

Haatgenerator | 25-02-14 | 12:52

Sociale geneeskunde.... Een geitenwollen sok met een stethoscoop! Verrassende uitkomst ook..... Barf.

Maximus Cesar | 25-02-14 | 12:51

Dat een nieuw gesubsidieerd tuinhekje er voor zorgt dat de mensen gezonder worden. Ongelooflijk (geloof ik dus ook niet)

Haatgenerator | 25-02-14 | 12:49

"Verbetering van de gezondheid was niet het doel van Vogelaars wijkaanpak", moehahaha, en dat lukt blijkbaar wèl

(Behind)Doors | 25-02-14 | 12:48

Als je een deur intrapt is die open.

van_de_pot_gerukt | 25-02-14 | 12:28

Paar opmerkingen:
1. Maak van miljoenen maar miljarden.
2. Is het ons een paar miljard van ons belastinggeld waard om een paar mensen zonder maatschappelijk of economisch toegevoegde waarde zich beter te laten voelen?
3. Hoezo is dit goed nieuws? Als ze langer leven betekent dit dat we een paar jaar extra aan uitkeringen kunnen betalen.
.
Ik heb zo het vermoeden dat bij het bepalen van dit beleid het financiële resultaat van onderschikt belang is geweest.

Ih8yousf | 25-02-14 | 12:27

Ze bewegen vooral 's nachts als hard werkende mensen slapen en niemand kan zien dat hun werk het daglicht niet kan verdragen. Een dinnetje van Ella misschien.

Therapietje | 25-02-14 | 12:25

Niemand die dit "succes" in het kader van #GR2014 ziet? Nadat de afgelopen 2 jaar in elk onderzoek blijkt dat de boel ontzettend gefaald heeft cq. "geen significante verbetering" gevonden is, is het wel heel frapant dat dit naar buiten komt zo met de verkiezingen voor de deur.
Elk "succes" moet gevierd worden met nog een bak geld richting diezelfde Vogelaar-stemmerts, bovenop het "stimuleringsfonds" om zieltjes voor de PvdA te winnen...

Den Heerscher | 25-02-14 | 12:22

Tuurlijk omdat mevrouw Stronk dat zegt.

Ach, die wetenschappers met hun onderzoekjes...
Een beetje interpreteren zodat mevrouw Vogelaar en de PVDA een hart onder de riem kan worden gestoken.

Wat mij meer interesseert: Op welke partij stemt die mevrouw Stronk?

knerf | 25-02-14 | 12:19

"Roken minder, doen in hun vrije tijd meer aan beweging en voelen zich ook beter" is dat gezonder???
Roken idd minder vanwege geloofsovertuiging, kunnen meer doen in hun vrije tijd aan beweging, heel de dag wegrennen voor de politie en 5x per dag naar de moskee is ook beweging en ja ik zal me ook beter voelen als ik heel de dag alles toe gestopt krijg zonder daar maar iets voor te hoeven doen.

kaper | 25-02-14 | 12:15

Dat mens is knettergek, ik zeg knettergek!!!!

Ommezwaai | 25-02-14 | 12:15

"Roken minder, doen in hun vrije tijd meer aan beweging en voelen zich ook beter" is dat gezonder???
Roken idd minder vanwege geloofsovertuiging, kunnen meer doen in hun vrije tijd aan beweging, heel de dag wegrennen voor de politie en 5x per dag naar de moskee is ook beweging en ja ik zal me ook beter voelen als ik heel de dag alles toe gestopt krijg zonder daar maar iets voor te hoeven doen.

kaper | 25-02-14 | 12:15

Heeft die Karien Stronks een Stapelaartje gedaan? Ik heb zo'n donkerbruin gevoel dat sociale geneeskunde net zoiets is als sociale psychologie. Van die professor uit Tilburg, weet je wel.

Polletje Piekhaar | 25-02-14 | 12:15

Volgens Wiki de huidige werkkring van mevrouw V.:
'Sinds 2011 is ze lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie Mitros, per 1 juli 2012 werd ze benoemd tot voorzitter. Tevens is ze vanaf 2010 lid van de raad van commissarissen van Mn Services N.V.; een Nederlandse pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder.'

Er zijn dus kennelijk nog mensen die haar wel serieus nemen?

Ars Vivendi | 25-02-14 | 12:14

Tellen de Vogelaarbewoners die in Syrië kogels koppen ook mee voor deze statistieken?

happen naar de baas | 25-02-14 | 12:13

irma zonderboezem | 25-02-14 | 11:27
Je gaat ook gratis leven ?

duitse herder | 25-02-14 | 12:13

Tja,als alle oudjes zijn weggepest wordt de wijk wel gezonder natuurlijk....

pim achtertuin | 25-02-14 | 12:11

Gene populair verhaal, natuurlijk, maar het is niet onlogisch, dat die stimuleringsmaatregelen iets uithalen. Als je mensen aan het sporten krijgt, voorlichting geeft over gezonder eten / leven, enz... Het lijkt me niet gek dat dat uiteindelijk een positieve invloed heeft.
Of dat geldgeven doelmatig gebeurde (en gebeurt) en voldoende rendement oplevert, is iets anders.

xspalm | 25-02-14 | 12:07

En mochten deze gezonde medelanders toch onverhoopt terug willen naar het land van herkomst dan staat er nog een luxe vertrekpremie op hun te wachten...
www.telegraaf.nl/binnenland/22330625/_...
Kortom, waar zouden we zijn zonder de Portemonnee Van De Ander.

** teiltje zoeken gaat **

Frietje_Oorlog | 25-02-14 | 12:04

@eerstneukendanpraten | 25-02-14 | 11:31
Ik ken behoorlijk rechtse antropologen die wel zinnige dingen te zeggen hebben, het hangt er dus maar vanaf waar je die kennis voor gebruikt.
Het mooie is dat het nog vrouwen zijn ook.

Ongeblustekalk | 25-02-14 | 12:02

Ghe, ik moet zeggen dat ik me met mijn opleiding sociaal-antroposofische elektrotechniek vrij makkelijk door het onderzoek weet te worstelen. Great minds think alike, volgens mij....

Parel van het Zuiden | 25-02-14 | 12:00

het is echt verdomme echt een kerkgenootschap geworden de pvda. stem op ons en u zult langer leven. met stadsdeelkantoor als zetel van de bisschop, pastorale werkers van de sosjale dienst, officiële heiligendagen zoals ramadan, heiligenfeesten met o.a. 1 mei en suikerfeest, en een prelatenstand die veilig in paleizen aan de grachtengordel woont. hoop doet leven, en de pvda blijft kleven.

minimá-armezusvan.. | 25-02-14 | 11:59

Sociale geneeskunde is het vakgebied binnen de geneeskunde dat zich vooral bezighoudt met preventieve zorg. Deze specialisatie duurt normaliter 4 jaar. Specialisten (artsen) in deze sector zijn:

Verzekeringsarts: beoordeelt personen naargelang het recht op uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Willem van Rood | 25-02-14 | 11:58

Het zou natuurlijk ook kunnen dat mensen in vogelaarwijken het nog slechter hebben gekrgen en daardoor noodzakelijkerwijs een hoop genotsmiddelen niet meer kunnen veroorloven maar zich hierdoor natuurlijk wel beter voelen want als je minder rookt voel je je beter..

rode peper | 25-02-14 | 11:58

Tja, gratis geld, niet hoeven werken, allerlei voorzieningen krijgen en dan gezonder leven, je verwacht het niet ...

Tremor | 25-02-14 | 11:57

Ik ga maar emigreren, het liefste buiten de EUSSR (hoop dat ze me wel een verblijfsvergunning verstrekken). Wat een rampenland is Nederland aan het worden. Het rampjaar 1652 is nog niets vergeleken hiermee!

Brulboei_61SB | 25-02-14 | 11:56

Gesubsidieerd vreten, gesubsidieerd sporten, gesubsidieerd tv kijken, gesubsidieerd oude omaatjes beroven, gesubsidieerd pauperauto's rijden, gesubsidieerde halal buurt bbq's, gesubsidieerde kindjes baren, gesubsidieerde trapveldjes, gesubsidieerde wietplantjes, gesubsidieerde thee huizen, gesubsidieerde woningen, gesubsidieerde mosketen, gesubsidieerde fietslessen, gesubsidieerde hangplekken, gesubsidieerde gezondheidszorg, gesubsidieerde moslim bejaardenhuizen, gesubsidieerde islam scholen, gesubsidieerde…….en wij maar schuiven aan die ratten. Ik kots daarvan, ik kots daarop!

de directeur | 25-02-14 | 11:56

Zoveel geld, dus geen stress, dus langer leven...

BarneyBoner | 25-02-14 | 11:56

Hahaha, 'Sociale geneeskunde'
Next up: 'Homeopathische sterrenkunde' en 'Antroposofische natuurkunde'

Karien is gewoon een omhooggevallen studente politicologie van de EUR. Onvervalste linkse roeptoeter en heeft niks wetenschappelijks in haar mars

getergde kaasboer | 25-02-14 | 11:55

-weggejorist-

De Botttenbreker | 25-02-14 | 11:51

Topic leest een beetje weg als de synopsis van een South Park -aflevering. Nu is dat op zich niet nieuw in dit dwalende landje, maar omwille van de overeenkomsten tussen Vogelaar en Cartman wilde ik dit toch even gezegd hebben...

Parel van het Zuiden | 25-02-14 | 11:51

Zouden de mensen die elke dag vroeg opstaan om te gaan werken en die al dat "gratis geld" betalen zich ook zo gezond voelen?

James Lastig | 25-02-14 | 11:51

Nu ik er over nadenk is dat best een plausibele verklaring. Naarmate een wijk opknapt, zullen er ook meer mensen uit de wat hogere klassen gaan wonen.

roze_bril | 25-02-14 | 11:50

De Schilderswijk is één groot succes ja..

Klaus Herzog | 25-02-14 | 11:49

Astroturfer | 25-02-14 | 11:46 |

De Nederlandsche Bonny & Clyde zijn gesignaleerd ?

CornholioNL | 25-02-14 | 11:49

Meer beweging?? hebben ze dan geen elektrische starter op de scooters?

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 25-02-14 | 11:48

@ kleuterleider | 25-02-14 | 11:32 | + 0 .
Ok ik heb het stuk in Trouw nu gelezen en kan geen link naar het onderzoek zelf vinden. En wat blijkt? Karien trekt een grote broek aan en interpreteert de resultaten van dit observationele onderzoek gewoon causaal. En dat terwijl er talloze alternatieve verklaringen zijn voor haar bevindingen. Ook doet ze net alsof haar uitkomstmaten overeenkomen met de doelen van de investeringen: waardeloos.

kleuterleider | 25-02-14 | 11:47

Zou best kunnen.
Als ik bij de Lidl in de plaatselijke Vogelaarwijk boodschappen ga doen dan staat de hele straat vol met mannen vanaf een jaar of 40, in een jurk, die de hele dag niks anders te doen hebben dan galama-galamaïeren over straat.
Werken kunnen ze niet, want ze spreken amper Nederlands, een verstandige ondernemer neemt ze natuurlijk niet in dienst en bovendien is de helft 'afgekeurd vanwege hun rug'.
Ze hoeven zich niet druk te maken of ze de huur wel kunnen betalen, of hun kinderen wel een I-phone kunnen kopen en of hun vrouw niet vreemdgaat, dus ze hebben vrij weinig stress.
Dit in tegenstelling tot Jan Frikandel die het hele Vogelaarfeest moet betalen en zich 3 keer in de week in coma zuipt om het leven nog enigzins draaglijk te vinden.

Cuyahoga | 25-02-14 | 11:46

BREAKING
* 2 F-16 met bovengemiddelde haast ergens naartoe op weg.

Astroturfer | 25-02-14 | 11:46

Als ik die kop van Ella zie moet ik altijd aan dat beroemde TV fragment met de roze plopkap denken... dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

CornholioNL | 25-02-14 | 11:46

Hoe langer die klaplopers leven Hoe langer ze een uitkering trekken toch ?

Bababas | 25-02-14 | 11:45

Dat ze gezonder zijn komt omdat een groot deel van de bewoners uit religieuze overtuiging niet rookt of drinkt.

Mubbenschonster | 25-02-14 | 11:43

En Vogelaar dacht 'Yeah mrs Stronk, Yeah Science"

Idontgiveafunk | 25-02-14 | 11:43

Och, er staat ergens sociaal voor en bij de reaguurders spuit het zuur direct uit de poriën. Zoek eens op wat het inhoudt en ga dan in alle bescheidenheid terug naar je lopende band.

Little Arithmetics | 25-02-14 | 11:41

-weggejorist-

antje advocaat | 25-02-14 | 11:41

Ach ja, er zijn zoveel alternatieve verklaringen. Aandacht, gezonde mensen die naar wijken trekken en ga zo maar door. Voordat je dit soort zaken hebt uitgesloten kun je het niet zonder meer aan het beleid toeschrijven.

roze_bril | 25-02-14 | 11:40

Dus als allochtoon lekker nog even je gezondheid opkrikken in een Vogelaarwijk en dan met een levenslange uitkering terug naar het geboorteland:http://www.telegraaf.nl/binnenland/22330625/__Run_op_betaalde_terugkeer__.html

Machtig mooi toch zo'n land met een geldkraan die niet dicht kan.

FrankVeer | 25-02-14 | 11:40

Heel vreemd, nergens is het originele onderzoeksrapport te bekijken. Hangt gek luchtje aan deze conclusies. Elke wetenschapper weet hoe je met statistiek en conclusies kan goochelen. Raw data or it did not happen.

W Kuttje | 25-02-14 | 11:40

.. is er met deze "studie" rekening gehouden met de jihadi's die ook uit deze wijken komen? Die komen terug zonder hoofd; of met een hele rare kronkel in dat hoofd.

Jan Passant mk2 | 25-02-14 | 11:39

Dat tevreden houden van de onderkant van de samenleving doet de regering gewoon uit lijfsbehoud,
Anders waren ze al lang weggejaagd.
Als je namelijk echt niets hebt, ga je het uiteindelijk halen waar het wel zit.
Damage contol dus

Oskaar Blafzuur | 25-02-14 | 11:39

Ben gestopt met lezen na de term Sociale Geneeskund !

Lichtstadfan | 25-02-14 | 11:39

Toen ze destijds bij P&W zat met haar echtgenoot, die een dagboek over haar in die roerige tijd bijhield en ze van plan waren om dat te gaan publiceren. Alsof Memien Holboog (ethica) met haar man zo uit een sketch van KootenBie was weggelopen. Aandoenlijk beeld.

Nanker Phelge | 25-02-14 | 11:39

Tja, al die exotische groenten- en fruitwinkeltjes op loopafstand.

Petrus de Rewa | 25-02-14 | 11:39

Vooral die laatste zin van het NRC artikel:

"Maar er is geen overzicht wat er allemaal waar in de wijken is gebeurd, en dus ook niet wat wel en wat niet werkt."

Kortom: honderden miljoenen erin zonder enige verantwoording of duidelijke lijn. Laat staan controleerbaarheid.

HermanDeHermit | 25-02-14 | 11:37

Schijnt dat (blonde) vrouwen in vogelaarwijken een goede conditie hebben vanwege het hardlopen. Vanwege het vaak moeten wegrennen voor lastige allochtonen.

Slome Duikelaar | 25-02-14 | 11:37

"Doen in hun vrije tijd meer aan beweging." Dat is logisch als je veel meer vrije tijd hebt.

steven paul | 25-02-14 | 11:37

Ben benieuwd wat er met de geestelijke gezondheid van de hardwerkende burger was gebeurd,als dit gespendeerde geld in zijn portemonnee was gebleven.

arlen | 25-02-14 | 11:35

Meestal is de bedoeling van zo'n onderzoek dat er geld moet komen voor een vervolgonderzoek en dat is ook hier het geval: "Hoe dat verband er precies uitziet, moet nog nader worden onderzocht,......"

CoffeePatch | 25-02-14 | 11:35

.. ik wacht nog op de hoogleraar Newspeak. Gegadigden zat in "onze" multiKul vol beroeps-PvdA'ers, nu nog een Link(s)e Loetje die daar een leerstoel voor binnensleept.

Jan Passant mk2 | 25-02-14 | 11:34

Dus, ze vreten nog langer en gezonder op onze kosten uit de sociale ruif.
Heeft Vogelaar toch maar weer mooi bereikt dan...

Graaisnaaiert | 25-02-14 | 11:33

"Doen in hun vrije tijd".
Wanneer beschikt de gemiddelde Vogelaarwijk-bewoner eigenlijk niet over vrije tijd? Als hij bij de Sociale Dienst of de Reclassering op bezoek moet?

spanarchist | 25-02-14 | 11:32

Waarom kunnen de bevindingen van Karien niet gewoon waar zijn? De relatie leggen met het beleid is natuurlijk zeer lastig en dat zal Karien ook gewoon erkennen. Daarnaast waren deze uitkomsten niet het doel van de investeringen in de prachtwijken. Dus ook al zou dit het gevolg zijn van het beleid, dan nog zijn de investeringen in de prachtwijken mislukt.

kleuterleider | 25-02-14 | 11:32

Jan Passant mk2 | 25-02-14 | 11:27 | + 0 -


Een kennisje van een vriend van een neef van mijn overbuurman studeert "culturele antropologie der niet westerse samenlevingen". Dat iemand nog überhaupt het lef heeft dat op zijn CV te vermelden. Oh wacht, die ene linkse kutminister uitgezonderd dan...

eerstneukendanpraten | 25-02-14 | 11:31

Wantrouw alles waar "sociaal" voor staat. In 90% van de gevallen betreft het dan fop- onderzoek/fop- instituten.

zeertegendradig | 25-02-14 | 11:31

Sociale geneeskunde? Ik wist niet dat het bestond.

Ongeblustekalk | 25-02-14 | 11:31

Mensen leven gezonder in Vogelaarwijken... ik kijk om me heen.... LOL!!! *plop*

Boris Badass | 25-02-14 | 11:30

sociale geneeskunde... maar wat is het?

tegenhanger van asociale geneeskunde? of is het geneeskunde voor onrendabelen? maar zijn er dan aparte behandelingen voor mensen met en zonder geld? vragen vragen.

très cool | 25-02-14 | 11:30

@ViagraFalls | 25-02-14 | 11:28
Ja, de gemiddelde linkse beterweter heeft zo'n "hogere scholing".

Jan Passant mk2 | 25-02-14 | 11:30

Ja die Schilderswijk is een echt succes met al haar vreemde vogels en kansenparels...

Rudjen | 25-02-14 | 11:29

".. dankzij de miljoenenmelk uit de tiet van moedertje Staat hun levensverwachting met een paar jaar zien stijgen.."

Moet zijn *miljarden*melk en vervang "levensverwachting" door "uitkeringsduur". Nu snapt u ook waarom we in 2044 nog steeds niet helemaal van de PvdA af zijn.

Godsammekraken | 25-02-14 | 11:29

Sociale geneeskunde? Wat de neukenede fuck is dat weer voor een zweverige studie. Kun je tegenwoordig in Nederland daadwerkelijk hoogleraar worden in dingen waarvoor je grootouders je keihard voor in je bek zouden uitlachen?

ViagraFalls | 25-02-14 | 11:28

De levensverwachting in kansarme wijken verhogen is niet goed voor de staatskas.

DonJohnson | 25-02-14 | 11:27

".. hoogleraar sociale geneeskunde .."

**krijgt kramp in onderbuik. Poepen**

Jan Passant mk2 | 25-02-14 | 11:27


Maar neuqon ze daar ook meer?

eerstneukendanpraten | 25-02-14 | 11:27

Dus als je de "vogelaartjes" meer geld geeft, leven ze langer, waardoor ze nog meer geld krijgen.
Zoiets kan alleen een PvdA-er verzinnen.
En wie gaat dat weer betalen? De hardwerkende Nederlander.

Sjaak uit Dordt | 25-02-14 | 11:27

ik ga verhuizen!!

irma zonderboezem | 25-02-14 | 11:27

Tja als je de hele dag een beetje kan doen waar je zin in hebt omdat je de stres van een baan en andere verplichtingen niet hebt zou ik ook wat gezonder zijn denk ik zo....

StijlvolRechts | 25-02-14 | 11:27

Ik denk dat ze zo gezond blijven van het niet hoeven werken en lekker uitslapen. En alle tijd om je boodschappen te doen. ..

GebuktIsGenomen | 25-02-14 | 11:26

".. hoogleraar sociale geneeskunde .."

**stopt met lezen**

Godsammekraken | 25-02-14 | 11:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl