Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Anti-islamofoben snappen islamofobie niet

islamofobenlogica.jpg.jpgZo, gaan wij ons nu even bekeren tot neger. Of een andere geaardheid aannemen. Of welja, we hebben genoeg van oud zijn, we worden vanaf nu jong. Kannie he. Een geslachtsverandering kan met enig kunst- en vliegwerk wel, maar ook daarvoor geldt dat de we de default setting qua sekse bij onze geboorte niet gekozen hebben. Heel anders is dat voor geloof. Daar worden demense niet mee geboren, dat leer je als kind of je bekeert je later tot een geloof. Volstrekt wappie wappie om zo iets te doen, maar hee, vrij land, het mag. We zien dus heel duidelijk dat discriminatie op grond van ras, sekse, leeftijd of geaardheid heel andere koek is dan discriminatie op grond van geloof. Allebei is het niet chic, maar religie is een keuze en als jij bij een geloof wil horen dan zul je moeten accepteren dat dat soms consequenties heeft. Net als lidmaatschap van politieke partijen: u mag best D66-lid zijn, maar dan denken demense dat u het eens bent met hun standpunten en wordt u keihard uitgelachen. Wat moslims 'islamofobie' noemen is ten eerste geen fobie (angst) maar afkeer, ten tweede is die afkeer volkomen terecht en ten derde is klagen over islamofobie totaal hypocriet. Want wie lijden er het meest onder gewelddadige acties van booslims? Andere booslims. Sji-ieten slaan Soennieten de hersens in en andersom. Moslimvrouwen worden mishandeld, verminkt, opgesloten en vermoord door moslimmannen. Bijna alle aanslagen die moslims plegen, hebben andere moslims als doelwit. En afvalligen zijn hun leven niet zeker en moeten ook in het Vrije Westen rekening houden met doodsbedreigingen. De onderlinge 'islamofobie' (vermeende haat en discriminatie op grond van geloofsbeleving) is vele malen groter en gewelddadiger dan de 'islamofobie' van mensen die hier in Nederland zeggen de religie van de vrede kotsbeu te zijn. Dus minister Asscher onder druk zetten om islamofobie aan te pakken, dat is echt heel kortzichtig. Hopelijk geeft hij een reactie in de beste koloniale traditie en scheept hij de klagers af met kraaltjes en spiegeltjes. Voor zelfreflectie.

Reaguursels

Inloggen

donjon | 24-02-14 | 17:46 |
Tolerantie was het toverwoord, wat helaas is afgebrokkeld onder het geweld van de islam. De pacifistische houding die aangenomen wordt gaat veranderen, te laat dat wel, maar hopelijk staat er een andere mentaliteit van de autochtone bewoner een keer op om dit een halt toe te roepen, deze generatie heeft het door angst af laten weten!

lanexxx | 25-02-14 | 10:33

Islamofobie, wat is dat? Een containerbegrip waar door degenen die de Islam een warm hart toedragen werkelijk alles in gedonderd wordt wat maar eniszins de neiging heeft kritiek op diezelfde Islam te uiten. En alles wat zich in die grote container bevindt wordt vervolgens afgeschilderd als verkeerd, verwerpelijk, afkeurenswaardig, verdacht, kwaadaardig enzovoorts. Aldus is die Islam volledig geïmmuniseerd tegen elke vorm van kritiek, hoe genuanceerd ook, en is er een wereld geschapen vwn "wij" tegen "zij", van "wie niet voor ons is, is tegen ons".
Doe hetzelfde met om het even welke kritiek op om het even welke levensbeschouwing of religie, en je ziet meteen hoe krom deze strategie eigenlijk is. Kritiek op het liberalisme? Liberalofobie. Kritiek op gristenfundi's? Reformatofobie. Kritiek op de ideeën van Steiner? Antroposofobie. Kritiek op sw PvdA? Socialismofobie. Enzovoorts.
Islamofobie is niet te bestrijden, want bestrijkt letterlijk alles wat de Islam niet bij voorbaat en volledig omarmt. En dat is nogal wat, dat is zo ongeveer de totale westerse beschaving. Of wat er nog van over is.

Schoorsteenveger | 24-02-14 | 21:35

Menehbi loopt zich al warm voor het PvdA Kamerlidmaatschap en stelt alvast Kamervragen aan de ministers. Dit soort arrogantie past die lui precies want ze 'moeten wel mee kunnen doen' en dat gaat altijd op de voorwaarden die zij aan Nederland stellen. En in dit geval is dat het opnieuw aankaarten van de jengelpetitie. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/... Lees daar vooral hoe die jongens van het infuus leven.

eastender | 24-02-14 | 19:20

Op zich weer een briljant stukje van uw hand mevrouw Nanninga. Een kleine correctie: islam kan nooit een geloof zijn maar is overduidelijk een religie. Zoiets als bij fascisme, dat is ook geen geloof maar een religie. Verschil en overeenkomst ? Bij een geloof "geloof" je, maar dat kan, zoals u zelf al aangaf, veranderen. Je kunt van je geloof afvallen en verklaren niet langer te geloven. Bij islamieten kan dat niet. Ofwel je gaat zelf dood of ze maken je dood als je zegt dat je uit het systeem wil..... Bij een religie onderwerp je je aan een bepaald absoluut gedachtengoed en daar ga je helemaal voor. Ga je er niet meer voor, weten je oud-medestanders wel raad met je.

giuseppen | 24-02-14 | 18:31

Lekker Annabel, religie is een keuze! De islam zou op iets meer sympathie kunnen rekenen, in ieder geval van mij, als neder-moslims zich heel hard zouden distantieren van het geweld dat in naam van de islam wordt gepleegd.
Men zou bijvoorbeeld eens een fatwa kunnen uitspreken die misbruik van de islam verbied. En men zou de jihad naar oorlogsgebieden kunnen afkeuren. Aangezien distantieren van islam gerelateerd geweld, denk ik, dusdanig marginaal gebeurd is het niet eens nieuwswaardig is. Dat wekt bij mij de indruk dat geweld plegen in naam van de islam dus kennelijk geaccepteerd wordt onder (Nederlandse) islamieten.
Vanuit die redenatie formuleer ik mijn mening; islamieten zijn domme, kortzichtige, haatdragende idioten. En eigenlijk vind ik dat een beweging die geweld gebruikt en goedkeurt tegen andersdenkenden gewoon kei hard verboden moet worden.

ratelaar | 24-02-14 | 17:49

De droevige waarheid over België van nu uit een onverwachte hoek ... een groene zelfs !!!_

MOETEN WE BANG ZIJN OM ONZE WAARDEN OP TE DRINGEN?
_
LUCKAS VANDER TAELEN (Groen!) is het beu naast een getto te leven waar allochtone jongeren hem behandelen alsof hij op hun privéterrein loopt. 'Waarom durven wij niet opkomen voor wat eigenlijk essentieel is: respect voor de wetten en
de waarden van het land waarin wij leven?'

_

Ik woon vlakbij een buurt in Vorst, van de Merodestraat tot het Zuidstation, die je zelfs met de meest multiculturele vooringenomenheid niet anders dan als een getto kunt omschrijven. Mijn dochter heeft het al lang opgegeven om in die wijk te gaan. Daarvoor is ze net iets te vaak uitgescholden voor veel onfraais. Ik fiets er elke dag door en beleef steeds een ander avontuur. Dubbel geparkeerde auto's, bestuurders die een kruispunt blokkeren om met elkaar te praten, rondhangende jongeren die je bekijken alsof je op hun privédomein komt.

_

Probeer vooral niets te zeggen als je weer eens bijna omvergereden wordt: de laatste keer dat ik dit toch deed, werd ik de huid vol gescholden door een omstaander van nog geen zestien jaar, die zijn beledigende tirade afsloot met een boodschap die ik niet vertaal: 'Nique ta mére.' Dat was minder erg dan de vorige keer, toen een andere jonge Maghrebijnse chauffeur zich door
mijn gedrag beledigd voelde: ik had het aangedurfd mijn voorrang te nemen. Zijn eer was dusdanig gekrenkt dat hij dit blijkbaar enkel kon rechtzetten door me in het gezicht te spuwen...

_

Dus vooral: zwijgen. Want als je probeert duidelijk te maken dat 70 km per uur veel te snel is in een zone 30, dan heb je meteen recht op een confrontatie met het eergevoel van een jonge nieuwe Belg die het niet kan hebben dat iemand hem ook maar iets verbiedt en die bereid is je daarom in elkaar te rammen.

_

Twintig jaar geleden was ik ervan overtuigd dat de jonge nieuwe Belgen snel geassimileerd zouden worden. Maar nu is in Brussel een generatie van 'rebels without a cause' opgegroeid die zich altijd verongelijkt en tekortgedaan voelt. Nooit voor iets verantwoordelijk, het is altijd de fout van iemand anders: van de overheid, van de racistische Belgen. En ook binnen hun eigen families blijven de jonge Maghrebijnse mannen onaantastbaar. Toen de politie
in Molenbeek een jongen oppakte, organiseerde de vader meteen een betoging omdat zijn zoon 'nog geen appel zou stelen.'

_

De inspanningen van de overheid in de probleemwijken hebben ervoor gezorgd dat de jongeren de noodzaak niet voelen die te verlaten, toonde een ULB-studie vorig jaar aan. Zo creëer je de bekrompenheid van een dorp in de grote stad.

_

Een dochter van Marokkaanse vrienden heeft een Belgisch vriendje. Met hem gaat ze nooit uit in de wijk, omdat ze meteen wordt nageroepen. Want bijna al de jonge allochtonen mogen dan wel de Belgische nationaliteit hebben, enige identificatie met dit land hebben zij niet. Integendeel: 'België' is een scheldwoord...

_

Jonge vrouwen alleen zie je overigens bijna nooit in de wijk.En zeker niet in het café , daar worden ze zelfs niet gedoogd. Toen een medewerkster van de gemeente er een koffie vroeg, werd haar snel duidelijk gemaakt dat ze er niet op moest rekenen om bediend te worden. Als ik de Merode-wijk binnenfiets,dan weet ik dat ik tot ver voorbij het Zuidstation niet één vrouw op een caférras zal zien. En dan heb ik het nog niet over de dubbele seksuele moraal die van jonge allochtone vrouwen nog steeds verwacht dat ze
tijdens de huwelijksnacht hun maagdelijkheid bewijzen, ook al weet iedereen dat Brusselse ziekenhuizen met een eenvoudige ingreep maagdenvliezen herstellen...
Een gerenommeerd Frans-Marokkaanse kunstenaar stelde tot vorige week een merkwaardige installatie tentoon in Brussel: een reeks bidtapijtjes met schoenen. De kunstgalerij kreeg onmiddellijk dreigtelefoons, het glas voor het kunstwerk werd bespuugd en beschadigd. De commotie kwam er omdat er bij het bidtapijtje rode vrouwenhakken te zien waren. De kunstenaar wou op die
manier 'de plaats van de vrouw in de Islam' aankaarten. Maar dat kan al niet meer in Brussel: na een paar dagen werd het kunstwerk verwijderd.

_

Misschien moeten we ons eens afvragen hoe het komt dat we aanvaard hebben dat principes als de vrijheid van de kunstenaar en gelijke rechten voor man en vrouw niet voor iedereen gelden in dit land. Waarom durven wij niet opkomen voor wat eigenlijk essentieel is: respect voor de wetten en de waarden van het land waarin wij leven? Een hoofddoekenverbod is geen oplossing. Maar misschien moeten we toch eens nadenken over hoe we op een assertieve manier kunnen duidelijk maken dat wij durven verdedigen wat wij
belangrijk vinden.

_

Het is de verdienste van links geweest om meer aandacht te vragen voor discriminatie en sociale achterstand. Het probleem ligt jammer genoeg dieper: we zijn bang geweest om onze waarden op te dringen aan allochtonen. Die waarden zijn mij echter te dierbaar om ze verloren te laten gaan.
LUCKAS VANDER TAELEN (:vergeet niet dit zoveel mogelijk door te sturen, dank U wel.)


Rest In Privacy | 24-02-14 | 17:46

Het wordt hoe langer hoe triester indeed. Islamofobie is een niet bestaand woord, een verzinsel van de Linksche Kerk. Moet inderdaad gaan betekenen dat je fobie moet hebben voor een politieke ideologie. Dus je verzint een woord en vervolgens wil je het gaan verbieden ?? Moet je een Linksche Kerk gelovige zijn om deze absurde waanzin te begrijpen ?? crg.berkeley.edu/content/islamophobia/...

Hetzelfde al met hun idioterie over Koolzuurgas dat het weer helemaal kaputt maakte.
Het simpele besef dat een peuter nog kan begrijpen ontgaat hun duidelijk totaal. Het weer kun je niet kapot maken stumpertjes. Er bestaat wel een chaos theorie, maar een chaos kun je niet kapot maken. Kapish ? ??

Vervolgens moeten er weer windmolentjes komen terwijl vorige bewindslieden inclusief een Freak als Kramer die al moeite had met engels spreken het idee overboord hebben gezet om de reden dat het gewone idioterie was en is. Maar de Linksche Kerk is net een dreinend verwend kind dat kostte wat zijn grote gelijk wil doordrammen.

said_fred | 24-02-14 | 17:22

faillietkapitalisme | 24-02-14 | 16:28 |
Probleem opgelost!

lanexxx | 24-02-14 | 16:51

ras is net zo goed een sociale constructie als religie. Het idee dat je een neger of nederlander bent is net zo goed onzin als dat je een moslim bent.

faillietkapitalisme | 24-02-14 | 16:28

2016 wordt het jaar van de waarheid volgens een aantal trendwatchers. Die al eerder juiste voorspellingen hebben gedaan. Dan zullen de autochtone Europeanen deze parasieten te lijf gaan en zullen zij massaal terug vluchten naar hun thuislanden. Dan zou je toch van een verenigd Europa kunnen spreken, maar een tikje anders dan Verhofstad c.s. bedoelen.

Polletje Piekhaar | 24-02-14 | 16:26

Mag ik alsjeblieft zélf uitmaken waar ik bang voor ben en waar ik een tyfushekel aan heb. Ik heb Vadertje Staat niet nodig om mijn antipathieën en angsten te sturen. Ik ben geen klein kind!
En een fobie is een irreële angst. En als ik het wereldnieuws zo'n beetje bekijk in combinatie met wat er in mijn stad plaatsvindt, vind ik het eigenlijk helemaal niet zo irreëel om op z'n minst de nodige argwaan te hebben als het om de islam en moslims gaat. En nee, ik ben geen gevaarlijke, haatdragende fascist en ook niet bang voor alles wat 'van buiten' komt en ik heb ook geen klein gaskamertje op zolder...

Ornoisliefde | 24-02-14 | 16:25

Ja Annabel, dat weten wij, maar vertel het de D66 malloten.

De Anaalprofeet | 24-02-14 | 16:22

@arikanari | 24-02-14 | 15:55
"De term God staat voor een absoluut perfect wezen, logischerwijs, alles wat daaronder zit kan geen God genoemd worden"
Juist ja. Absolute perfectie. Definieer dat eens.
.
Als ik af ga op de daden en standpunten van god zoals gedefinieerd in de bijbel / tora, dan is er van perfectie i.m.h.o. geen sprake. Sterker nog, die aldaar beschreven god is een zwaar paranoïde psychiatrisch delinquent naar de menselijke maatstaven van vandaag de dag. Als je kijkt naar de redenen waarom mensen bij massa's geslacht worden door die god, dan beweer ik inderdaad dat deze god verre van perfect is en in een TBS-kliniek thuishoort.
.
Allah heeft de eigenschappen "alwetend", "algoed" en "almachtig" inderdaad evenmin.
.
Overigens maak ik je niet uit voor christen, maar was het een vraag, zoals het leesteken na die 2 woorden afdoende duidelijk zou moeten hebben gemaakt.
.
Los van bovenstaande:
Je stelt de vraag wat "we" met god bedoelen. M.i. is dat iets wat gedefinieerd moet worden door degene die beweert dat er zoiets als god "bestaat". De daaropvolgende definitie is op grond van de werkelijkheid te ontkrachten óf eentje die zich volledig buiten onze werkelijkheid bevindt en daarom voor mensen betekenisloos is.
Als ik het over god heb, dan heb ik het over één van de beide mogelijke definitiekaders en ontken ik het bestaan van een dergelijk "iets" tot het moment van manifestatie, wat vermoedelijk niet plaats gaat vinden.
.
Toch fijn om te zien dat u (al dan niet als gelovige) zo gepikeerd bent door mijn uitspraken. Een eigenschap die getuigt van zelfreflectie, iets wat we bij de volgelingen van Allah niet terug zien.

Den Heerscher | 24-02-14 | 16:21

Islamieten geven aan niet te willen trouwen met niet Islamieten. Ze hebben speciale datings sites voor alleen moslims. Ze hebben Islamitische scholen, moskeen, verenigingen, alles om zich niet te hoeven inlaten met westerse waarden. Bij de Islamitische slager werkt zelden een niet moslim. Op islamtische acholen moeten ook niet moslims zich aan de Islamitische kleding voorschriften houden. Voor oudere allochtonen worden dorpen gebouwd die de sfeer van hun vaderland nabootst. Andersom mag dat niet? We mogen geen wijk willen zonder moskee om het oud nederlandse sfeer te nabootsen? We mogen geen bedrijf met alleen atheisten willen. We mogen op de openbare scholen niet juffen willen zonder godsdienstige kledij. Raar eigenlijk

Daffs | 24-02-14 | 16:13

"Islam manifesteert zich als intense haat jegens andersdenkenden. En als andersdenkende ben ik daarmee absoluut voorstander van het verwijderen van dit gif uit onze maatschappij "

Mijn idee !

EssoX | 24-02-14 | 16:12

Een fobie is een irrationele angst, mensen die de koran en de hadiths hebben gelezen weten dat er niets irrationeel is aan de afkeer tegen deze doctrine.
Ik begrijp dat dat moeilijk is te aanvaarden voor sommige mensen, maar ik vermoedt dan ook dat die net als de gemiddelde gelovige anderen napraten en nog nooit kennis hebben genomen van wat er in die haat verspreidende sprookjesboeken staat.
Dit geldt wat mij betreft voor elke religie overigens.
Jammer, maar religie en rationaliteit gaan dan ook maar moeizaam samen.

Lyssa | 24-02-14 | 16:07

Ik ben erg blij met mijn antimoslimfobie!
Kom ik never nooit meer vanaf! God behoede me!

KannieWaarZijn | 24-02-14 | 16:06

@ Den Heerscher | 24-02-14 | 15:37 | + 0 -
Je hoeft me niet voor CHRISTEN uit te maken. Het gaat erom wat we met God bedoelen. De term God staat voor een absoluut perfect wezen, logischerwijs, alles wat daaronder zit kan geen God genoemd worden. Jij snapt er volgens mij helemaal niks van, je maakt mij voor van alles uit en bent vervolgens van mening dat God in TBS kliniek thuishoort? Wat is dat voor raars. Ik zeg niet dat IK de absolute kennis en waarheid ed. in pacht heb als nietig en zondig mens. Ik zeg dat we God juist de absolute kennis, liefde en waarheid bedoelen.
 
En mijn punt is dat Allah die eigenschappen dus niet heeft...

arikanari | 24-02-14 | 15:55

Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:44
Ik denk dat jij even gemist hebt wat die "oerhollandse" jongetjes daar in Syrië uitspoken:
haralddoornbos.files.wordpress.com/201... (niet klikken als je een zwakke maag hebt)
.
Als jij met dat soort mensen wenst te sympathiseren, dan zou ik graag zien dat jij ook vertrekt en niet meer terugkomt. En denk niet dat deze Almeerder een unicum is, want dat is niet zo. Op Sulawesi bijvoorbeeld onthoofdden moslims in 2005 drie christelijke tienermeisjes in de leeftijd van 16-19. En hier is nog een foto uit Bosnië, waar een trotse moslim zijn buit toont:
www.documentingreality.com/forum/attac...
.
Deze voorbeelden laten duidelijk zien dat islam weinig tot niks met liefde te maken heeft. Islam manifesteert zich als intense haat jegens andersdenkenden. En als andersdenkende ben ik daarmee absoluut voorstander van het verwijderen van dit gif uit onze maatschappij.

Pierre Tombal | 24-02-14 | 15:50

Mokum Kosher | 24-02-14 | 15:27 | + 0 -

Ooit gehoord van Antisemitisme numnut?? Of is dat weer anders omdat het het Jodendom betreft en die altijd een aparte status moeten krijgen want zielig enz..??

Bolt1Wolt | 24-02-14 | 15:46

@Nick da Prick | 24-02-14 | 15:36 |

De absurditeit zit 'm natuurlijk in uw conclusie dat een GeenStijl -paneel waarin diverse zienswijzen worden uitgedragen een bewijs is neiging tot racisme en beperking van godsdienstvrijheid. De expliciete teksten in de Koran en Hadith die oproepen tot de dood van andersdenkend lijkt u daarentegen veel minder een probleem. Want dat is waar mensen vooral tegen ageren.
.
U heeft overigens het paneel nogal selectief gelezen. Ik ben blij dat u zo uw wereldbeeld weer even heeft kunnen bevestigen. Veel succes met uw hervonden levensrust.

Parel van het Zuiden | 24-02-14 | 15:42

@Godsammekraken | 24-02-14 | 14:47
De hollandsche anti-reli-roepende heeft een nogal zwart-wit neiging. meer dan een onderzoekende wetenschapper dat doorgaans hanteert. Immers die onderkent een verschil tussen feiten en 'nog onbekend, nog te onderzoeken', ergo 'onwetendheid'.
Hier op/in/bij dit blog is rigiditeit niet vreemd, hoewel de rigiditeit van gelovigen steevast wordt bestreden (te vuur en te zwaard).
Een wetenschappelijke website als die van de Christian Science Monitor, waar men openlijk en bevestigend schrijft over Darwin, evolutie en andere wetenschap is hier 'ongelofelijk'; www.csmonitor.com/Science/2013/0913/Ev...

hfakker | 24-02-14 | 15:41

Mensen die rondlopen met deze teksten zouden toch onmiddellijk opgepakt en vervolgd moeten worden! Stel dat een autochtoon dat doet over de katholieken, reken maar dat je de poppetjes aan het dansen hebt!

lanexxx | 24-02-14 | 15:38

@arikanari | 24-02-14 | 15:28
Gristen zeker? Lees uw bijbel nog eens goed.
Ook de god van het joden- en christendom is een haatdragende idioot die we heden ten dage in een TBS-kliniek zouden stoppen.
.
Als er iets is dat de OT en NT god niet doet, is het wel onvoorwaardelijk van z'n creatie houden.
Het is de theologische en filosofische traditie die het christendom onderscheid, niet zozeer de leer zelf.
.
"terwijl de liefde van de ware God onpartijdig en universeel moet zijn, en hij onvoorwaardelijk van zijn creatie houdt. Het idee, de ware God houdt van de zondaar, maar haat de zonde, aangezien hij een moreel perfect wezen is.." --> Tuurlijk jongen, jij hebt ondanks het feit dat je een nietige, zondige mens bent, de absolute kennis en waarheid over god in pacht.
Je realiseert je hopelijk dat het spreken vanuit een dergelijk religieus perspectief je argumenten op de weegschaal van de ratio net zo zwaar wegen als die van een haatsjeikh die shariah predikt...

Den Heerscher | 24-02-14 | 15:37

Die Islamieten zijn echt gek, het idee! Dat er in NL ook maar enig gevaar voor beperking godsdienstvrijheid van islamieten is,... laat staan racisme.

Nee dat is echt een absurd idee als je bovenstaande reacties leest.

Nick da Prick | 24-02-14 | 15:36

@Avalon | 24-02-14 | 15:21
Eén dame die een wijnbar opent, kan het verschil niet maken met de rest van de moslims die zich continue op de lange tenen getrapt voelen omdat ze hun zin niet krijgen.
Als ze hun zin willen krijgen, laat ze dan naar een land verkassen die hun wensen inwilligen op basis van hun geloof.
Mensen die hier helemaal niets bijdragen en alleen maar eisen hebben, kunnen beter verkassen naar een land waar ze wel gevoelig zijn voor langtenigen.
Ik wens er in ieder geval niet voor te betalen en/ of voor te bukken.
Als het je niet bevalt in dit land, staat het je vrij om te verhuizen.....
Alleen hebben ze op de meeste andere plaatsen geen recht op gratis geld en accepteert men de racisme troefkaart niet.
Waarom hier dan wel?

necrosis | 24-02-14 | 15:29

@ Den Heerscher | 24-02-14 | 15:15 | + 0 -
Hoe het geïnterpreteerd wordt is één ding; maar het fundamentele verschil tussen het Christendom en Islam is dat Allah geen maximaal groot wezen (God) kan zijn, o.a. omdat zijn liefde ervan afhankelijk is of je volledig "onderworpen" bent of niet, terwijl de liefde van de ware God onpartijdig en universeel moet zijn, en hij onvoorwaardelijk van zijn creatie houdt. Het idee, de ware God houdt van de zondaar, maar haat de zonde, aangezien hij een moreel perfect wezen is..

arikanari | 24-02-14 | 15:28

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:46
Hoe saai het ook moge klinken, ik ben het volledig met uw eensch.
.
Inmiddels wordt men nu wel wakker en gaat men de Nederlandse paspoorten intrekken van die gasten.
Het is mij sowieso een raadsel hoe die gasten überhaupt aan dit paspoort gekomen zijn.
Maar da's wellicht een andere discussie.

Ommezwaai | 24-02-14 | 15:27

@Avalon | 24-02-14 | 15:21 |

In Nederland wonen inmiddels honderdduizenden moslims. Laten er daar duizenden van goed geïntegreerd zijn. Ziet u het probleem?

Parel van het Zuiden | 24-02-14 | 15:27

Zijn er ook christenfoben? Of is dit slechts van toepassing op islam? Jodenfoben anyone?

Mokum Kosher | 24-02-14 | 15:27

"Nee dat zijn de religies van die mensen dat zijn de tradities van die mensen, dat is de manier van leven voor die mensen, dat is de cultuur van die mensen daar moet je respect voor hebben."

HEB IK GEEN RESPECT VOOR, VIND HET SUKKELS, sorry!

Playmobil | 24-02-14 | 15:25

Helaas is de VN onder druk van de OIC ( Organization of Islamic Cooperation) met 54 lidstaten druk bezig om zogenaamde islamfobie gelijk te stellen met misdaden tegen de menselijkheid.

Als die verregaande wetsvoorstellen erdoor komen word elke kritiek op Islam dus strafbaar.

www.americanthinker.com/blog/2013/03/i...

laserbrains | 24-02-14 | 15:22

Een groot voorstander van de islam ben ik niet. Ik kan de meerwaarde van religie absoluut niet zien. Toch moet je genuanceerd zijn. Ik ontken niet dat er gigantisch veel problemen zijn in de islamitische wereld en dat een deel van immigranten (zelfs de derde generatie) ons land veel ellende veroorzaken. Maar zoals altijd: wat een 'vreemde' doet, ligt onder een vergrootglas. In ons land leven duizenden moslims die goed zijn geïntegreerd (dame die in Rotterdam een wijnbar opent, ziet zichzelf ook als moslim) en volop meedraaien in onze maatschappij. De problemen van de islam benoemen: prima! Maar doe dit door te kijken waar het is misgegaan, omdat anderen hier wél van toegevoegde waarde zijn.

Rest In Privacy | 24-02-14 | 15:21

Hoi Moslim jankerts. U oogst wat u zaait. U heeft zelf een afkeer en fobie voor andersdenkenden, andersgelovigen, afvalligen en ongelovigen.

Laat u eerst eens helpen aan uw eigen fobieën voordat u anderen probeert de les te lezen op dit terrein. Kruip uit uw slachtoffer positie en aanschouw uw bedorven vergiftigde mentaliteit in de spiegel, die de samenleving u voorhoud met hun afkeer voor uw gedrag.

Het grappige is namelijk dat zodra u uw eigen fobieën zich opgelost hebben, het gevolg zal zijn dat de afkeer tegen uzelf ook drastisch zal reduceren. U oogt immers de haat die u zelf zaait, en zodra u tolerantie in uw mentaliteit integreert, zult u die ook terug ontvangen. Het leven is simpel.

Koettoerk | 24-02-14 | 15:18

Geef de moslul wat de moslul toekomt.

van_de_pot_gerukt | 24-02-14 | 15:18

@Haatgenerator | 24-02-14 | 15:08
Het christendom is d.m.v. een paar (bloederige) revoluties terecht gezet op de plaats waar ze thuishoort. Verstand is er niet bij, enkel gebrek aan macht door een beter onderwezen bevolking.
.
Los daarvan kent het christendom van oudsher doctrines waarbij de tekst bestudeerd en geïnterpreteerd moest worden, een praktijk die haar eigen teloorgang in de loop van de tijd mogelijk heeft gemaakt. Zie de geschiedenis van de westerse filosofie.
.
Binnen de islam ligt dat iets anders: Herinterpretatie is niet toegestaan, de koran is onveranderlijk en dat is het. Dit gecombineerd met de strijddoctrines maakt de islam tot een soort molotov tegen elke vorm van beschaving, iets wat we vandaag de dag wereldwijd terug kunnen zien in regionen waar islamitische groepen zich vestigen.
.
De vergelijking christendom vs. islam is in die zin een onterechte: Er zijn een aantal fundamentele verschillen in traditie, doctrine en theologische geschiedenis.
.
Dat de christenen ook een stelletje narrow-minded mafketels zijn moge duidelijk zijn, maar daar gaat het hier niet over geloof ik. Daar hebben we Quids topics voor.

Den Heerscher | 24-02-14 | 15:15

De moslim verwijt de ketel...

Pikkestrijder | 24-02-14 | 15:12

Mohammed heeft bestaan. Hij heeft de Koran geschreven, waarin hij de God met de naam Allah beschrijft, die via zijn engel (boodschapper) de Koran aan hem gedicteerd heeft. Daarin beschrijft Mohammed hoe Allah denkt over ongelovigen; Allah vindt ongelovigen lager dan dieren. De Moslim mag liegen, bedriegen en moorden in de naam van Allah. Allah haat de ongelovige intens.
Een moslim moet zich onderwerpen (Islam=onderwerping) aan Allah.

Alle landen onder Islamitisch bestuur worden ook wel Dar al-Islam (Huis van Islam) genoemd. Landen niet onder Islamitisch bestuur worden ook wel Dar al-Harb (Huis van Oorlog) genoemd. Een land waar de Moslim zijn geloof mag uitoefenen wordt Dar al-Amn (Huis van Veiligheid) genoemd. De Islamitische ideologie is dus onze zelfverklaarde vijand. Een Moslim (onderworpen aan deze ideologie) is dus per definitie een vijand.

Dit is ook de reden dat we een probleem met Islamitische jeugd hebben. Of ze nou geloven of niet, voor zover ze zijn opgevoed, zijn ze met een ideologie opgevoed waarbij de blanke, de christen, de Jood, de homo, lager dan laagst is. Waarom zou je die oude vrouw dan niet haar tasje afpakken, de homo in elkaar slaan of de Jood neersteken? De grootste leugen is dat Islam=Vrede. Islam=onderwerping. Onderwerping aan haat.

Bij binnenkomst in NL moslims een afstandsverklaring laten tekenen en binnen NL strafbaar stellen wegens haatvolle discriminerende ideologie en gevaar voor de samenleving. Een onmogelijke taak natuurlijk...

Maar het is belangrijk dat je tegen anderen kunt verwoorden waarom je een probleem met de Islam hebt, ipv altijd maar "Ja maar de Islam wordt altijd verkeerd geïnterpreteerd". Absoluut! Dat is zeker zo, maar dan andersom; mensen hebben totaal niet door hoe de haatvol de Islam eigenlijk is...

Een moslim maakt in opdracht van Allah onderscheid tussen -mensen onderworpen aan Allah- en -ongelovigen- en verbindt daar, landelijke en persoonlijke consequenties aan. (dus, staatsgevaarlijk en discriminerend)

Een "goede" moslim (in de zin van haat/liefde of liefdevol) bestaat dus ook niet. Pas nadat er onderscheid gemaakt is, voor de _eigen_ groep.

En even voor de duidelijkheid; de MENS achter de moslim is even goed als elk ander. Het gaat om het label. Net als het label "NLse soldaat" of "bankier". Bij het label komen plichten en verantwoordelijkheden kijken, dus als je je plichten en verantwoordelijkheden niet nakomt ben je geen goede soldaat, bankier, of moslim...

arikanari | 24-02-14 | 15:12

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:59
Ik ken (vanwege mijn werk) meerdere moslims, opvallend genoeg zijn moslims uit Indonesië een stuk minder 'agressief' dan geloofsgenoten uit Marokko.
En het is niet mijn onderbuik die spreekt, maar mijn ervaring en HUN gedrag!

necrosis | 24-02-14 | 15:10

Zucht.
Wat doen ze hier eigenlijk nog, vraag ik me af?
Want wat heb je aan gratis geld in de vorm van uitkeringen en subsidies, vrijheid van meningsuiting, goede zorg, mooie huizen, goede infrastructuur, moslimknuffelende rechters en lage straffen, als je zo'n typhushekel hebt aan al die discriminerende kudthollanders, die je leven vergallen?
Dat was in het land van herkomst vast beter geregeld. Toch?
Geen islamofobe ongelovigen om je heen.... lekker gezellig allemaal aan de sharia.
In plaats van hier te gaan lopen zeiken, pak allemaal alsjeblieft je koffers en ga enkele reis naar de zandbak.
Doeiiiiii.

Schietmijmaarlek | 24-02-14 | 15:09

Cuyahoga | 24-02-14 | 14:58
Mwa, volgens mij is er ook nog een christendom. Ook met een behoorlijk geschiedenis vol geweld, zowel naar andere geloven als onderling tussen de verschillende clubjes. En met een enorme hoeveelheid haat tegen alles wat niet precies in hun straatje past, zoals homo's, abortus, enz... Eigenlijk is er maar heel weinig verschil tussen de moslims en christenen, behalve dat christenen een paar honderd jaar verder zijn. In die paar honderd jaar is er toch wat verstand ingesleten.

Haatgenerator | 24-02-14 | 15:08

Het had even nodig maar het Westen heeft al dat Moslim-geweld mooi geparkeerd waar het thuis hoort, nl in het Midden oosten. Dat gel*l met die lente dat is prima gedokterd, hier is het rustig en daar gaat het toch om ?

Hoe meer van dat soort mafkezen elkaar daar afknallen, hoe liever het mij is.

netniet | 24-02-14 | 15:08

Cuyahoga l 24-02-14 l 14:58
Je vergeet het jodendom, ca. 3000 jaar oud, het christendom, ca 2000 jaar oud, het hindoeïsme, ca. 4000 jaar oud, de islam is daarmee vergeleken nog lang niet volwassen. Ze zitten nog steeds in de vlegeljaren. Zoals iedere dag weer blijkt.

Polletje Piekhaar | 24-02-14 | 15:07

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:59
Wat een individu denkt / voelt / gelooft kan ik nooit uitspraken over doen. Wat de leer predikt wel, want dat kunnen we op zoeken. Bepaald vriendelijk is die leer binnen islamitische kringen niet.
.
Vraag een willekeurige moslim, al dan niet gematigd, of de koran het feilloze woord van god is en ze zullen antwoorden met een volmondig "Ja". Hoe ze er vervolgens in hun eigen tijd mee om gaan is een andere discussie.
.
Heeft niets met brainwashing te maken, het is simpelweg de enige conclusie die men op basis van beschikbare informatie kan trekken.
.
Ik ben er heilig van overtuigd dat er goede mensen bestaan die zichzelf moslim noemen. Dat zullen echter goede mensen zijn ondanks hun geloof, niet dankzij.
.
Hetzelfde geld voor elke aanhanger van een willekeurige woestijndoodscultus (gristendom, jodendom, islam)
Je kunt nooit een individu be- of veroordelen op het gedrag van een groep.

Den Heerscher | 24-02-14 | 15:05

@Ven1V1d1V1c1 | 24-02-14 | 15:01
Toch is dat niet zo ingewikkeld. Ze willen gewoon meer macht en om dat te krijgen willen ze dat alle kritiek op islam strafbaar gesteld wordt.
Dit is een levensgevaarlijke ontwikkeling.

Petrus Poortwachter | 24-02-14 | 15:04

@hfakker | 24-02-14 | 14:53
overlijd+t

hfakker | 24-02-14 | 15:04

Ik snap ook niet hoe men bij een religie met wereldwijd ruim een miljard jihad-vererende aanhangers, je in een -land- vliegepoepje als Nederland met zo'n 16 miljoen inwoners over een (bedreigde) minderheid spreken vwb cultuur en traditie durft te spreken.

Ven1V1d1V1c1 | 24-02-14 | 15:01

@Godsammekraken | 24-02-14 | 14:47
Essentie als in ' de aard van, kenmerkend aan' ? Of als ' meest relevante deel ervan' ?
Het is inherent eraan. maar of het de essentie is betwijfel ik.
En dan zou je ook nog kunnen benoemen dat er wel degelijk feiten zijn, zoals het bestaan van geloofsgenoten, een aan het geloof ten grondslag liggende leer, boek, geschiedenis. Dat zijn feiten.
Als je bedoelt dat het bestaan van de godheid niet feitelijk aantoonbaar dan wel waarneembaar is, volg ik je geheel. Dat is dan ook geloof. En daarmee inherent aan geloven is het niet zeker weten, niet aantoonbaar, niet bewijsbaar, niet wetenschappelijk.
Het is een stelling dan wel -al of niet- aan te hangen gedachtengoed dat wetenschap en geloof tegenstrijdig of haaks op elkaar staand zijn.
Getuige het aantal hard core wetenschappers dat zich vandaag en in het verleden tot beide groepen bevindt.
Ter lering en vermaak: www.bol.com/nl/p/god-en-darwin/6668619...

hfakker | 24-02-14 | 15:00

Den Heerscher | 24-02-14 | 14:44 | + 1 -

Dan zouden er in Nederland wel erg weinig moslims wonen aangezien ze er volgens jou allemaal extreme ideeën over niet-moslims hebben. Niet echt bijster slim van je of wel? Face it; je bent gebrainwashed en gemainpuleerd tot op het bot door GS, PN en de PVV.

Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:59

Toch niet helemaal straight van Nanninga om een rare linkse frame als 'islamofobie' over te nemen.
Kritiek op islam is geen waanidee, geen ziekte.
De islam is dat wel. Het gebruik van 'Islamofobie' is dus eigenlijk een soort van slappe linkse jij-bak. Niet in mee gaan dus.

klön | 24-02-14 | 14:59

las onlangs ergens iets over parallelle gesegregeerde samenleving, richt dat in, hou je eigen broek op en hou op met zeiken!

(Behind)Doors | 24-02-14 | 14:58

Raar eigenlijk dat van alle duizenden goden en godsdiensten die de mensheid door de jaren heen heeft verzonnen, juist de islam als een van de weinigen hedentendage nog stand heeft gehouden.
Thor, Odin, Wodan, Jupiter, Zeus, Tonatiuh, Ra, Anubis, Itzamna, ze zijn allemaal verdwenen, maar Allah is er nog.
Blijkbaar ligt het succes van de islam in het feit dat het één van de meest agressieve, bloederige, brute, respectloze, tiraniserende , mensonterende godsdienst aller tijden is.
Dat andere mensen, die niet achterlijk zijn, dat niet leuk vinden is begrijpelijk en terecht.
Om die mensen dan te beschuldigen van het hebben van een fobie, wat totaal iets anders is, tekent wederom het respectloze en de domheid van de aanhangers en hun dhimmi's.

Cuyahoga | 24-02-14 | 14:58

Dat wij dit antieke haatgeloof afwijzen mag dus niet. Dan zijn we islamofoob en volgens het OIC is dat een misdaad tegen de menselijkheid . Die wereldwijd vervolgd moet worden. Laat ik dat nou vinden van de islam!

Polletje Piekhaar | 24-02-14 | 14:56

Kraaltjes en spiegeltjes voor zelfreflectie!! Briljant!!! ROFL

Pretzwalkski | 24-02-14 | 14:56

Precies Nanninga. De Qu'ran staat vol met doodsbedreigingen aan moslims zelf. Op afvalligheid staat de dood. Moslims zijn als de dood voor hun eigen geloofsleiders en de sociale druk. Of andere varianten. Zij zijn de ware islamofoben. Ik vind die halfemaansekte alleen maar een idiote bevels-ideologie.

Mammeloe | 24-02-14 | 14:55

Een fobie is een onterechte angst. Angst voor enge woestijngodjes en hun wappiewappie volgelingen lijkt me eerder terecht en een kwestie van zelfbehoud. Heel gezond dus en zeker geen fobie!

Aktivist | 24-02-14 | 14:55

Klagen over islamofobie- leuk ja. Er zijn veel kleine dingen die moslims kunnen doen om zich geliefder te maken hier te lande. Zoals een vriend die een huis huurt in een buurt waar een moskee is gebouwd, dat is nog tot daar aan toe. Maar het ding gaat ook nog eens 5 keer per dag loeien. Wat zouden moslims kunnen doen? Wat ze nu doen, arrogant en afwijzend doen, houding van fuck you, of de zorgen over geluidshinder van buurtbewoners serieus nemen en een sms-dienst opzetten of de moskeegangers er zelf op laten letten?

Wat ook opvalt hier in de stad is dat als er (jonge) moslims zijn, ze zich steevast erg onaangepast gedragen. Schreeuwen en met eten gooien in een bibliotheek, als mensen studeren er doorheen tetteren met geroddel… al dat soort dingen. Laat dat nou.

Of een gigantisch dikke moskee midden in een stadscentrum zetten en eigenlijk alleen verwachtingen hebben, in plaats van de zaken bekijken vanuit ons standpunt. Of de borstklopperij dat ze Betere Mensen zijn omdat ze hoofddoeken dragen of in tegenstelling tot kaffers bidden. Het zijn al die kleine dingen die we tolereren maar die uiteindelijk wel ''under your skin'' kruipen. Alleen al aangepast gedrag en oprecht respect in plaats van dat ze je even tolereren kan al stukken helpen. Vaak druipt de minachting ervan af.

Het is ook die houding van verwachting die maakt dat er geklaagd wordt over islamofobie. Laat ze het eens van onze kant zien, zoals de Marokkaanse die een wijnbar opende. Toen besefte ik pas goed hoe doodmoe ik eigenlijk word van die hele islam. Dat constante moeilijke gedoe, iets triviaals als een stomme wijnbar waar zulke ophef over is dat het in kranten komt en dat ze doodsbedreigingen krijgt. Met zoveel tiranniek, laatdunkend, arrogant en hysterisch gedrag, wat verwacht je dan als reputatie? Het gedrag is enorm onvolwassen. ''Ik wil, ik wil ik wil''.

En naast wat je islamofobie zou kunnen noemen is er gewoon ook pure moslimmoeheid. Zoals je dat wordt van drammende peuters. Stormen in glazen water. Nu ook weer; iedereen moet ze zien, moet wat vinden van hun en hun islam, op ze letten, aandacht geven. Ja we weten dat jullie er zijn en dat jullie enorm veel vinden en willen. Maar dat is nou juist het probleem. Als islam iets gruwelijks doet staan jullie op de bres te roepen dat dat ''de islam'' niet is, of juist wel, het gaat om de reputatie. Je kan mij wel affakkelen wegens mijn weerzin jegens je geloof, maar wat voor goeds is er om een positievere kijk op te baseren? Zelfs de minste aanpassing is eigenlijk al teveel gevraagd!

Gallemies | 24-02-14 | 14:54

Zeggen dat islamofobie racisme is, is toegeven dat er niets vrijwilligs aan de Islam is

frotteurist frenkie | 24-02-14 | 14:53

Hoe zit het eigenlijk met niet-gelovigen die, omdat een familielid of bekende overlijd, of omdat ze door een andere beleving gaan twijfelen aan ' waarom we hier zijn' , ' of er leven is na de dood', 'of er iets groters is'.
Is dat dan ook een keuze?
Zoals wanneer je op een onoplettend moment je buurmeisje, schoonzus, juf van je kind ineens heel lekker vind, maar dat eigenlijk niet wilt?
Of erger, zo'n gedachtespinsel waar je niet op zit te wachten, iets vies met je schoonmoeder, of de kassamevrouw van de supermarkt; je wil het niet, je zit er niet op te wachten.... maar die gedachte is er ineens en blijft wat hangen of komt terug.

Is dat een keuze?
Ergo is aan iets twijfelen, of in je gedachten spelen met een gedachte, het toch niet helemaal zeker weten... een keuze?

Menig gesprek in het verleden ging met groepen vrienden over "en als God ineens voor je staat, waarneembaar, geloof je het dan wel?". Uiteraard, zei men dan.
"Dus als God wel bestaat, maar niet waarneembaar als tastbaar geloof je het niet, maar als hij wel waarneembaar is wel?". "Ja"

Technisch gezien misken je dan het bestaan van iets 'geloven'.
Wat dan weer wel wordt gedaan bij andere vormen als 'beloven', of ' ik geloof dat er iets lekkers thuis klaar staat als ik straks thuis kom'.

Dit ter illustratie en verdere elaboratie van een wat dichtslibbende en verabsoluterende, weinig verheffende denktrend.

hfakker | 24-02-14 | 14:53

Piet van het Padje | 24-02-14 | 14:48 |

+ veel !!!

CornholioNL | 24-02-14 | 14:53

Niet elke mocro die de moslimkaart uitspeelt is werkelijk praktiserend moslim. Net zoals niet iedereen die de discriminatiekaart uitspeelt werkelijk gediscrimineerd wordt. Het is gewoon een hele makkelijke verdediging in nederland.

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:52

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:44
En de anti-Assad 'strijders' die willekeurig koppen afsnijden en mensen vermoorden in naam van de strijd tegen Assad zijn wél oke?

necrosis | 24-02-14 | 14:52

Hulde voor lady Nanninga, ze wordt steeds beter.

Het_Genie | 24-02-14 | 14:52

Hier, Koffi Annan in 2004:
'There is a crucial need for leadership. Public authorities should not only condemn Islamophobia, but ensure that law enforcement and other practices follow through on pledges of non-discrimination.'

Voor de hele tekst: www.un.org/News/Press/docs/2004/sgsm96...

Dit is wat men nu van Ascher verwacht.

Petrus Poortwachter | 24-02-14 | 14:49

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:39
Ik zie dat het een crimineel probleem is, waar ze vaak makkelijk mee wegkomen omdat ze anders de racismetroefkaart trekken.
En jonge Marokkanen zijn vaak moslim wanneer het ze goed uitkomt.
Maar dat komt jou waarschijnlijk niet zo goed uit.....

necrosis | 24-02-14 | 14:48

het begrip Islamofobie is een politiek pressie-middel van een politieke groep die beweert een religie te zijn. Immers, zodra je de wetten van je religie op niet-gelovigen probeert te stempelen, overschrijd je de grens tussen persoonlijke religie en politiek. Het is mogelijk gediscrimineerd te worden op de puur persoonlijke keuze van religie, maar dit is niet hetzelfde als kritiek op politiek beleid.

Daar knelt de schoen met de Islam. Want de Islam profileert toch op het wereldpodium enkel als een politieke beweging die er openlijk naar streeft ieder mens haar wetten op te leggen. En als je daar geen zin in hebt, dan moet je in het verdomhoekje gezet worden als "Islamofoob".

Ik ben geen Islamofoob. Ik heb geen angst, maar strijdvaardigheid. De echte Islamofoben zijn de mensen die hun eigen land en cultuur uitleveren aan vreemde machten onder politieke druk. Helaas zit dat in Nederland diep geworteld in het politieke stelsel.

Piet van het Padje | 24-02-14 | 14:48

' De onderlinge 'islamofobie' is vele malen groter en gewelddadiger dan de 'islamofobie' van mensen die hier in Nederland zeggen de religie van de vrede kotsbeu te zijn.'
-
en dat 'we' 'ze' kotsbeu zijn moge duidelijk zijn.. nu de politiek nog.

(c)ZWITSUL | 24-02-14 | 14:47

@hfakker | 24-02-14 | 14:34
De essentie van geloven is de bereidheid beweringen voor waar aan te nemen zonder dat daar feiten aan ten grondslag liggen. Neemt niet weg dat er een hoop mensen zijn die hun geloof in god hebben omgeruild voor dat in de almachtige staat die zorgt dat alles goed komt. Dat noemen we de "linkse kerk". Veel openbare scholen zijn daar vertakkingen van.

Misschien bedoelde jij dat ook een beetje?

Godsammekraken | 24-02-14 | 14:47

De wet spreekt niet over seksuele "geaardheid" maar over seksuele "gerichtheid" (zie bijvoorbeeld artikel 137c Sr) Dat geeft aan dat (bijvoorbeeld) homoseksualiteit niet aangeboren is, maar een (voor een zeer belangrijk deel) gekozen gerichtheid. Vandaar ook dat de Kerk aan homo's de opdracht kan geven om kuis te leven.

Michiel de Kater | 24-02-14 | 14:47

@Haatgenerator | 24-02-14 | 14:44 | + 0 -
Wij hebben de verlichting gehad en uiteindelijk religie los gekoppeld van wetenschap, daarom doen wij nu relatief normaal.

Dit moet nog bij de Islam gebeuren.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:46

Ommezwaai | 24-02-14 | 14:36
Yep, maar dat zijn mensen die werkelijk alle realiteit volledig uit het oog verloren zijn. Het domste soort van de mensheid.

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:46

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:39
Crimineel gedrag = crimineel gedrag en moet je aanpakken. Doe je dat bij marokkaantjes, dan spelen ze zelfde racisme- of islamofobiekaart. In die zin roepen ze het door jou geschetste beeld over zichzelf af.
.
Daarnaast heb je de overtuiging vanuit de islam zelf: Iedereen behalve moslims moet dood, moslims die er net even anders over denken moeten dood, afvalligen moeten langzaam en pijnlijk dood, etc. etc.
.
Het zijn inderdaad 2 op zichzelf staande zaken, maar het zijn wel degelijk 2 problemen. Goed dat je ze lostrekt van elkaar, maar je lost er geen drol mee op.
.
Criminelen beschouw ik als criminelen. Afkomst doet er daarbij niet toe. Wel is het een feit dat bepaalde bevolkingsgroepen nogal oververtegenwoordigd zijn in die criminaliteit. Marokkaantjes zijn daar slechts 1 voorbeeld van.
.
Moslims beschouw ik als moslims - Al dan niet gematigde aanhangers van een haatdragende fascistische religie.

Den Heerscher | 24-02-14 | 14:44

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:35
Dat is denk ik ook precies zoals de koran of de bijbel gelezen moet worden. Leuke (oke, beetje saaie) verhalen met hier en daar een wijze les.
Helaas wordt het volledig uit z'n verband getrokken, als absolute waarheid beschouwd en als fundament van het gehele leven. Om vervolgens ook nog aangevuld te worden met eigen waanbeelden.
Zo vreemd dat niemand gelooft in een wolf die een bijziende roodkapje opwacht in oma's bed, en wel in god weet wat voor fantastische verhalen er in de heilige boeken staan. En die dat ook nog als rolmodel voor hun eigen zien (kinderen uithuwen en zo). Hoe zwakzinnig ben je dan?

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:44

raskol | 24-02-14 | 14:38 | + 1 -

Dus achter het idee of mensen staan die tegen een Tiran als Assad vechten is verwerpelijk? Als je je niet bij de tegenstanders van Assad schaart, schaar je je dus automatisch bij zijn kliek. Dat wil geen enkel weldenkend mens toch?

Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:44

@necrosis | 24-02-14 | 14:40
Het heeft ook geen logica.

Petrus de Rewa | 24-02-14 | 14:43

Fobie is een onterechte angst: "angstbeklemming die in bep. omstandigheden of tegenover bep. voorwerpen kan optreden, zonder dat er een zichtbare oorzaak voor de angst bestaat, schijnbaar irreële angst".
Ik zou liever spreken van Islamvrees: gevoel van beklemming en vrees, veroorzaakt door een wezenlijk dreigend onheil of gevaar.

Petrus de Rewa | 24-02-14 | 14:42

Ik snap de islam niet!

necrosis | 24-02-14 | 14:40

@Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:39 | + -1 -
Ik denk dat het meevalt.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:40

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:24 | + 2 -

Ik denk dat er genoeg verlichte moslims zijn in NL. Kijk maar eens om je heen. Je moet alleen niet de criminaliteit onder marokkaanse jongeren als een religieus probleem zien. Onze domme PVV huistokkies kunnen het verschil helaas niet maken en scharen alle moslims onder het criminele noemertje. Dit komt de PVV en andere rechtse groepen natuurlijk ook maar al te goed uit dat een steeds groter wordende groep mensen dit verschil niet meer (willen) zien.

Bolt1Wolt | 24-02-14 | 14:39

@hfakker | 24-02-14 | 14:34
dan=als

hfakker | 24-02-14 | 14:39

Uit een recente enquête onder jonge Turken en Marokkanen bleek dat 75% achter de 'Nederlandse' jihadisten in Syrië stond.

Tja, roep gerust dat er een verschil bestaat tussen de overgrote gematigde & vredelievende meerderheid enerzijds, en een geradicaliseerde enkeling anderzijds. Ik geloof het gewoon niet meer.

raskol | 24-02-14 | 14:38

Kan global warming fobie ook worden onderzocht en aangepakt?

hfakker | 24-02-14 | 14:38

HerrPez | 24-02-14 | 14:34
Nah, het maakt de agressie en discriminatie niet minder erg inderdaad maar het legt wel de vinger op de zere plek.

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:38

Ik snap zelf de andersdenkendefobie die zeer duidelijk uit de koran en hadith spreekt dan weer niet. Wat ik dan wel weer snap is dat veel mensen niet zitten te wachten op al teveel anderdenkendefoben. De remedies ervoor in diezelfde koran en hadith zijn namelijk nogal straf...

Parel van het Zuiden | 24-02-14 | 14:38

En dan nog iets. Asscher zou islamofobie aan moeten pakken? Hoe dan precies? Ik bedoel, ik ga echt niet anders denken over dat geloof als de lelijkheid ervan zichzelf steeds weer voor mijn neus manifesteert. Dat is zoiets als zeggen dat Asscher mensen die beweren dat gras groen is moet aanpakken.

OpperGek | 24-02-14 | 14:37

@Haatgenerator | 24-02-14 | 14:34 | + 0 -
Ja toen kwam ik er achter dat het een sprookje was, vol met metaforen en een wijze les op het einde.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:35

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:31
Je begint al gelijk helemaal fout. Je bekijkt de Islam als realist. Kijk, zo kom je dus nergens.
Ooit geprobeerd om roodkapje als realist te bekijken?

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:34

@Godsammekraken | 24-02-14 | 14:22
Onzin, er zijn veel, heel veel mensen die opgroeien (worden opgevoed) met een geloof, waarbij kritisch denken juist wordt gestimuleerd.
Op de 'openbare' middelbare school die ik bezocht was dat gehalte een stuk lager. Het main stream denken daar, maar ook bij andere niet gelovigen vind ik minstens zo hoog dan bij menig gelovige of groep gelovigen.
Ik ervaar het als een illusie dat niet-gelovigen er meer tolerante of meer open minded benadering of gedachtengang op nahouden dan (los van de fundi) gelovigen.
Eerder is de mensheid op te delen in toleranten/open minded en de intoleranten/narrow minded, waarbij beide groepen gelovigen en niet-gelovigen kennen.
Zelfs onder hard-core wetenschappers, ja ook de exacte, is het vasthouden aan hun gedachtengoed op het fundamentalistische af.
Een professor in de waarschijnlijkheidsberekening (moeilijke wiskunde) dichtte mij toe dat als het gaat om het ego en het vallen of staan van 's wetenschappers werk, deze fundamentalistischer zijn dat de gemiddelde gereformeerde theoloog.

hfakker | 24-02-14 | 14:34

Dus, als "De onderlinge 'islamofobie' (vermeende haat en discriminatie op grond van geloofsbeleving) is vele malen groter en gewelddadiger dan de 'islamofobie' van mensen die hier in Nederland zeggen de religie van de vrede kotsbeu te zijn."
Dat maakt agressie/discriminatie minder erg? Nee.

Duidelijk stukje ongefundeerd PVV-propaganda, zoals gewoonlijk, zonder oplossingen.

HerrPez | 24-02-14 | 14:34

Een verstandig, weldenkend mens is inderdaad islamofoob. Je hoeft alleen maar dagelijks het nieuws te volgen om tot deze conclusie te komen.

Rémy Martin ® | 24-02-14 | 14:34

Uit die link:
"Mensen moeten zich veilig voelen in de Nederlandse samenleving en binnen de eigen gemeenschap. Het wordt problematisch wanneer mensen in onze samenleving hun overtuigingen op een manier uitdragen waardoor de vrijheid van anderen in gevaar komt."
.
Als ze dat snappen en daadwerkelijk onderschrijven (zoals ze even verderop claimen), dan zouden ze gewoon hun muil moeten houden over het vermeende islamofobe gedrag van de blanke Nederlander. Het probleem met die haatraaskallers en aggressieve bontkraagjes die zich pertinent op islam beroepen, is precies bovenstaande. Iets met splinter en balk.
.
Op z'n ouderwets geenstijls: Ga es deaud, droeftoeters.

Den Heerscher | 24-02-14 | 14:33

Minstens de helft van Nederland is afkerig van de islam, vermoed ik.
In de kamer is niemand dat, behalve de PVV.
Rara....

Ommezwaai | 24-02-14 | 14:33

Je verhuist naar een vrij westers land om je eigen land met al z'n problemen te ontsnappen,

Vervolgens neem je je geloof mee, want vrijheid van Geloof is in het vrije westerse land een recht,

Zelfs al zegt je geloof dat hier overal ongelovige en vrije honden wonen die deaud moeten, je blijft bij je keuze,

Vervolgens ga je eisen van de ongelovigen en 'andersdenkenden' van dat land dat ze rekening houden met het één en ander,

Vervolgens ga je claimen op dezelfde middeleeuwse rechten waar het land waar je vandaan komt kapot door aan het/ge -gaan is,

Vervolgens denk je niet kritisch na en kijk je niet naar je geloof en de problemen die het veroorzaakt maar leg je de schuld van alles wat je tegen zit bij het vrije westen en de ongelovigen/andersdenkenden, die jou met veel zorg hebben ontvangen en een veilige toekomst voor jou en je kinderen gegeven hebben,

Vervolgens als ze kritiek hebben op je achterlijke middeleeuwse denkwijze omdat het niet past bij bepaalde normen en waarden van het vrije westen ga je de racisme en discriminatie kaart spelen...

Hoe achterlijk zijn deze mensen?

LangeTijdGeleden | 24-02-14 | 14:33

Waarom noemen ze het eigenlijk islamofobie en niet gewoon islamfobie? Hun geloof heet toch islam en niet islamo?

daatzel | 24-02-14 | 14:33

Als ik islamofobisch zou zijn, dan ben ik ook christofobisch, joodofobisch (of heet dat antisemitisch?) en noem het maar op.

Ik ben tegen dat geloof het dagelijkse leven van niet gelovigen beïnvloed en dat wij als maatschappij extra rekening moeten houden met gelovigen en hun zelf gekozen segregatie. Ik ben net zo veel tegen moslim scholen en indoctrinatie vanuit de islam, als dat ik tegen speciaal vervoer ben zodat de Refo niet per se naar de Refo school van de verkeerde grondslag hoeft te gaan.

Allemaal geld verspilling en je eigen hobby, dus je eigen geld. Als de staat nou eens stop met geloofsinstanties als Algemeen Belang te zien, dan zijn we al een stuk verder!

Maar ja, dat is islamofobie.

Devlonir | 24-02-14 | 14:33

Beetje domme redenatie Annabel: als demense het met je eens zijn lachen ze je echt niet uit (zelfs niet als je D66 lid bent!) Ze lachen je eerder uit vanwege onbegrip of arrogantie van hun kant.

Brulboei_61SB | 24-02-14 | 14:33

Wederom "kop, spijker, raak" van Annabel. Mijn complimenten.

OpperGek | 24-02-14 | 14:32

Wow! Van A tot Z uit mijn hart gegrepen, dit stuk. Inderdaad, ik ben die islam kots- en kotsbeu. Vooral ook het jankerige lawaai dat ze steeds maken (ha ha, ik bedoel dan nog niet eens letterlijk de afgrijselijke geluidshinder die er rondom hun clubhuizen hangt) en het altijd weer zo gemakkelijke slachtofferrolletje dat ze aannamen met hun zelfgekozen ideologie.

Ooit een "gematigde" moslim ontmoet? Vast wel, alleen je merkt het niet, he?

smoelwerk | 24-02-14 | 14:32

Even het speelveld overzien hoor als realist. We hebben dus Islamofoben en Islamofielen, de Islamofielen zijn Islamofobenfoob, maar de Islamofoben zijn weer de Islamofielenfoob, maar de Islamofielen zijn zeer zeker Islamofielenfiel.

Maar in essentie bestaat Islamofobie niet, want een fobie is een onterechte angst. De angst voor delen van de Islam is terecht, dus het bovenstaande is allemaal onzin.

Je hebt Islamorealisten, en Islamofielen, de Islamofielen zijn Islamorealistenfoob, maar de Isalmorealisten zijn weer Islamorealistenfiel, de Islamofielen zijn nog steeds Islamofielenfiel.

Snappen jullie dit? Mooi, nu verplicht 40x keer naar dat Japanse filmpje van Quid kijken.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:31

En wij als intelligensia motten al helemaal onze bek houden,.over discriminatie gesproken zeg.. duhh.en dit is geen sprookjesverhaal maar gewoon wetenschap , en nee ik ben niet dislecties.

newray | 24-02-14 | 14:30

Ho ho, hier zit wel een echte babyboomer Dr. achter, Ineke van der Valk, en als Ineke het zegt dan is dat zo stelletje foben.
www.inekevandervalk.com/NL/

Uw Verzekeringsadvis | 24-02-14 | 14:30

@ link:

Knuffellaars, dhimmies, "weg met ons", wegkijkers, landverraders, en uiteraard staatsmongolen...

Sorry, dit is alles wat in mij op kwam, u bent vrij om het lijstje verder aan te vullen...

CornholioNL | 24-02-14 | 14:30

Godsammekraken | 24-02-14 | 14:22
Nee hoor, volgens mij is het islam-gen of christen-gen nooit gevonden. Het is er echt na de geboorte ingestampt door de ouders. Of andere no-brainers.

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:30

Islamomutsje van een faculteit van de OU besloot dat ook op een forum op facebook te zetten. Werkelijk niemand van de 250+ leden die behoefte had om op haar geprovoceer te reageren. Nederlanders zijn dat zeikvolk volgens mij spuugbeu.

Nice_Wheels | 24-02-14 | 14:28

Islamofobie is het islamitische synoniem voor rationaliteit en kritisch nadenken.

Den Heerscher | 24-02-14 | 14:28

Al het tweede top artikel van Nanninga vandaag. Hulde!

Haatgenerator | 24-02-14 | 14:28

aids, kanker, cholera, alzheimer, incontinentie, dwarleasie, islam. duidelijk? islam is iets waar je ontzettend bang voor moet zijn. een ideologie die permanent conflicten veroorzaakt die boven de regio's uitstijgen. conflicten zijn nauwelijks te beheersen en eigenlijk nooit te stoppen waar islam de baas is. het is een regressie in de hersenen van de homo sapiens. wellicht een middel om de bevolking van de aardbol op een aanvaardbaar niveau te houden. een soort pil van drion in de vorm van een heilig boek.

minimá-armezusvan.. | 24-02-14 | 14:28

Islam angst daar in tegen is vrij normaal.
Tot op heden brengt dit geloof namelijk buitensporig geweld en onnodig dierenleed.
En niet iedereen is even dapper.
verder schijten de meeste politici in hun broek tegenover de haatbaarden in eigen land.

miko | 24-02-14 | 14:28

En als ze onze atheïstisch denkwijze niet willen horen hakken we hun oren er af!

Idontgiveafunk | 24-02-14 | 14:28

Ik vind die poster op dat plaatje een tikkeltje overdreven.
Maar goed. Wie ben ik.

Nacho_Vidal | 24-02-14 | 14:26

En toch gaan ze er weer mee wegkomen. Is in de VN ook al gelukt...

Petrus Poortwachter | 24-02-14 | 14:26

Laten we eens uiteenzetten hoeveel rechten dit soort groepen altijd claimen en hoeveel plichten ze nakomen.

Een velletje zal wit blijven, en dat vind ik pas institutioneel racisme.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:25

Hopelijk doen de Moslims eens de verlichting aan. IslamP. In plaats van ons humanisten voor elk klein fucking wissewasje uit te schelden voor iets.

Islamiet, hou je kop en integreer, zo niet, doei.

Kaas de Vies | 24-02-14 | 14:24

Het probleem is juist dat mensen *wel* met een geloof geboren worden. Dat van hun ouders. Daarbij wordt de bedrading voor kritisch denken eruit geript.

Godsammekraken | 24-02-14 | 14:22

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl